jozek46 Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 20.03.05, 07:06 Wreszcie niech belka się zwali na głowy partii demokratycznej zanim je podniosą.A tak poważnie to w kraju będzie bieda dopoki będą rządzić profesorowie.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Frasyniuk i Mazowiecki - Michnik czeka ... 20.03.05, 08:03 na przytulenie zlitujcie sie nad nim Odpowiedz Link Zgłoś
brynk BELKA ZDRAJCĄ SLD , NIEDŁUGO ZROBI KWASNIEWSKI 20.03.05, 08:15 "...jak ja sie q wami brzydzę, jak ... " Odpowiedz Link Zgłoś
wicek.wacek Moze sie myle, ale jak na razie Belka zrobil psiku 20.03.05, 08:42 sa nie tylko SLD, ale takze Kwasniewskiemu Odpowiedz Link Zgłoś
wyrywny Belka w PD? A to się Masin, szef PD, ucieszy! 20.03.05, 08:46 Belka w PD? A to się Masin, szef PD, ucieszy!Tylko nie wiem czy będzie chciał Belke w PD? Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: BELKA ZDRAJCĄ SLD , NIEDŁUGO ZROBI KWASNIEWSK 20.03.05, 09:40 Ciekawe czy SLD wiedziało że nie mianuje poprostu marionetki a naprawdę w miarę obiektywnego fachowca - no to teraz mają hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: BELKA ZDRAJCĄ SLD , NIEDŁUGO ZROBI KWASNIEWSK 20.03.05, 22:03 Rząd jest prezydencki, a SLD musiał mieć też poparcie SdPL. SLD zawsze się liczył z twardością Belki. Kilka ustaw rządowych nie przeszło głosami SLD. Belka już przed poprzednimi wyborami jedną wypowiedzią zmniejszył poparcie dla SLD-UP z 52 do 40%. I dalej niszczy Sojusz. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk wiem jaka Gazeta W. będzie org.pras."frasyniuków " 20.03.05, 10:16 a Wy wiecie ?, jak wiecie to powiedzcie ... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.polak ZAWÓD? - POLITYCZNA ELITA... 20.03.05, 10:40 W czasach komunizmu jak sie jakis dyrektor nie sprawdzil w jednym zakladzie to przenosilo sie go do innego zakladu, gdzie nadal pozostawal dyrektorem... ...dzis podobna procedure obserwujemy na arenie politycznej: jak sie ktos nie sprawdza pod jednym szyldem partii to sie tworzy inna partie i CI SAMI LUDZIE rzadza pod innym plaszczykiem. O ile w komunizmie cierpialy na tym poszczegolne zaklady to dzis cierpi na tym caly Kraj (nie namawiam tu oczywiscie do powrotów do komunizmu). O ile przechodzenie wladzy "z ojca na syna" jest usprawiedliwione w monarchiach - to dziwi to w demokracjach, gdzie glowa panstwa jest prezydent (czyt. Polska) a nie monarcha... W naszej "monarchii" wladza podaza za ja sprawujacymi. To nie demokracja "panowie u wladzy" to NIEPOROZUMIENIE I NIEZROZUMIENIE demokracji jako takiej. W polskiej rzeczywistosci najbardziej pozadanym jest WYMIANA ELIT - na mlode i nowe! Przeciez partie polityczne maja zaplecza polityczne, gdzie mozna znalezc wielu wartosciowych ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk MAZOWIECKI - OGŁOŚ "GRUBA KRESKĘ -BIS ! 20.03.05, 11:55 Jest dla kogo - całe sld z sdpl , Kwasniewski i jego dwór czekaja .... " Jak ja CIę q. nienawidze - zdrajco Solidarnosci , karierowiczu polityczny , zaczynałas dobrze , a konczysz jak .... Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: MAZOWIECKI - OGŁOŚ "GRUBA KRESKĘ -BIS ! 20.03.05, 14:57 W 1993r i 2001r ta "najmądrzejsza" część społeczeństwa z grubej kreski zrobiła gruby mur wybierając w wolnych wyborach Komuchów na swoich przywódców. Kreska Mazowieckiego w tym czasie to genialne pociągnięcie polityka zgodne polską racją stanu.Krytykowanie czy nawet opluwanie Mazowieckiego za kreskę to niezwykłe ubóstwo intelektualne i moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
gm Re: Belke belka 20.03.05, 12:59 polecam lekture na tema tego odnowiciela polskiej sceny politycznej prawej reki kwasniewskiego www.wprost.pl/ar/?O=74447 Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Król sekretarz KC 20.03.05, 13:19 powinien być co najwyżej taksówkarzem jak w dawnym NRD Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 I miał rację "baron" Martens 20.03.05, 13:28 gdy zachęcał SLD to szybkiego rozwiązania Sejmu i skończeniu tej szopki. Ale kunktator Oleksy liczy na "cud wrześniowy". SLD mógł się odwołać do swojego tradycyjnego elektoratu tęskniącego za PRLem stając się przy tym partią wyrazistą, mogącą ponadto liczyć na swoje 10%. P A tak wieczni "działacze młodzieżowi" muszą bronić Trzeciej RP razem z partią Frasyniuka i "Borówkami", zamiast zbierać łatwe punkty na jej krytykowaniu. Oj głupi ten Józek, głupi! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzi0m Mazowiecki, plastyku jeden! 20.03.05, 13:52 Twoje grube kreski juz ludziom bokiem wychodza. Zmien forme, bo ile razy mozna grube krechy stawiac? Ksiezom zostaw rozgrzeszanie! I nie baw sie znowu w moralizatora, ktory chce nowa jakosc starymi kreskami wprowadzac... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Mazowiecki trzymaj się 20.03.05, 13:55 tylko UW może obronić Polskę przed faszyzmem Odpowiedz Link Zgłoś
dyzi0m Re: Mazowiecki trzymaj się... z komunistami! 20.03.05, 14:00 ewa9823 napisała: > tylko UW może obronić Polskę przed faszyzmem a kto nas obroni przez WU, znaczy sie PD, znaczy sie, cholera wie, jak sie teraz UW zwie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Mazowiecki trzymaj się... z komunistami! 20.03.05, 14:08 dyzi0m napisał: ...a kto nas obroni przez WU, znaczy sie PD, Jak to kto ?. - nawiekszy klamca nowozytnej Europy Gierych, - super zadymiarz Lepper - stary kameleon, ktory zaliczyl wiecej parti niz ma lat Jan Maria Rokita - specjalisci od Telegrafu i stryczka Kaczynscy - starszy "teczkowy" Antoni Maciorewicz - ojciec Dyrektor... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Mazowiecki trzymaj się! 20.03.05, 14:13 bpkw napisał: > dyzi0m napisał: > > ...a kto nas obroni przez WU, znaczy sie PD, > > > Jak to kto ?. > - nawiekszy klamca nowozytnej Europy Gierych, > - super zadymiarz Lepper > - stary kameleon, ktory zaliczyl wiecej parti niz ma lat Jan Maria Rokita > - specjalisci od Telegrafu i stryczka Kaczynscy > - starszy "teczkowy" Antoni Maciorewicz > - ojciec Dyrektor... bpkw - :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzi0m Re: Mazowiecki trzymaj się... z komunistami! 20.03.05, 14:23 bpkw napisał: > dyzi0m napisał: > > ...a kto nas obroni przez WU, znaczy sie PD, > > > Jak to kto ?. > - nawiekszy klamca nowozytnej Europy Gierych, > - super zadymiarz Lepper > - stary kameleon, ktory zaliczyl wiecej parti niz ma lat Jan Maria Rokita > - specjalisci od Telegrafu i stryczka Kaczynscy > - starszy "teczkowy" Antoni Maciorewicz > - ojciec Dyrektor... > hmm, a gdzie jakies wersety o SLD, tutdziez SDPL? No ale z drugiej strony nie ma sie co dziwic, przeciez UW i lewica znow jednoscia sie stala... Czekam na kolejna gruba kreske Mazowieckiego, wio do przodu by teczki i postkomunisci wracali niczym grypa co wiosne. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Mazowiecki trzymaj się... z komunistami! 20.03.05, 14:35 dyzi0m - teraz niewiele rozumiesz zrozumiesz może za parę lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzi0m Re: Mazowiecki trzymaj się... z komunistami! 20.03.05, 15:01 ewa9823 napisała: > dyzi0m - teraz niewiele rozumiesz zrozumiesz może za parę lat :) Ja prosty czlowiek jestem. Uczono mnie, ze jak sie cos robi, to raz a dobrze. Jak sprzata, to nie na raty. UW mogla raz na zawsze rozwiazac sprawe komunistow, zamiast tego wolala sprzatnac rzad Olszewskiego. A teraz znowu chca zamiatac brudy pod dywan. Takie postepowanie to woda na mlyn prawicowym radykalom i innym oszolomom. I tego UW wybaczyc nie moge. I choc wiem, ze inni nie sa lepsi, wszyscy tylko nozkami przebieraja, zeby znow sie do wladzy dorwac, to jednak UW darze wyjatkowa juz antypatia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Mazowiecki trzymaj się 20.03.05, 15:43 dyzi0m - ok.. przepraszam za zbyt lekceważący ton.. jednak nie zgadzam się z Twoją oceną UW - myślisz, że to co teraz się stało - dzika lustracja - jest lepsze.. w tamtym okresie nie było dobrego pomysłu a UW, niestety, nie miała decydującego głosu.. dzisiaj decydujący głos mogą mieć ugrupowania prowadzące do faszyzmu.. czy to jest lepsze od grubej kreski Mazowieckiego.. wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Mazowiecki trzymaj się... z komunistami! 20.03.05, 22:19 Kto jest tym radykałem, jak nie Olszewski? Jakie brudy? Po tych 16 latach brudy są już wszędzie. Agentura SB już mało kogo dotyka, a demolka w wykonaniu AWS - prawie wszystkich. Jak trzeba coś rozliczać i to właśnie teraz, to prywatyzacje i odpowiedzialność konstytucyjną, bo to nam poprawi jutro. Prawicowi radykałowie żyją problemami, które sami tworzą, więc z nimi walczyć można jedynie poprzez dobre rządy. Co do rozwiązania "sprawy komunistów" - naród dostał instrument, demokrację, i na swoje szczęście pozwolił lewicy dwukrotnie rządzić. Porównanie efektów gospodarczych prawicy i lewicy nie pozostawia wątpliwości, co przyniesie nam PO-PiS. Natomiast teczkowe polowanie na kilkudziesięciu wrogów politycznych kosztem tysięcy niewinnych lub postronnych, to zwykłe awanturnictwo i działanie niemoralne. Dodatkowo - nagonkę tę organizują ludzie, którzy za komuny prześladowani nie byli. Odpowiedz Link Zgłoś
euroekspert Kto stoi w tle Belki na spotkaniu z młodymi 20.03.05, 14:22 demokratami w Łodzi? Uśmiecha się tam przewrotnie bliski krewny osiedlowego łobuza i kryminalisty. Wcześniej fotografował się z prof. Józefiakiem. A za kilka lat Panowie będą pewnie zdumieni swymi powiązaniami ze światem przestępczym. Macie profesorowie belki w oczach i ich nie widzicie. W tej sytuacji PD nie będzie żadną jakością. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: BELKA - D***KRATYCZNY BŁAZEN 20.03.05, 14:34 JEŚLI TWÓRCY PARTII D***KRATYCZNEJ CHCIELI DO KOŃCA OŚMIESZYĆ D***KRACJĘ NIE MOGLI ZNALĘŹĆ LEPSZEGO POMYSŁU. PREMIER BELKA, KTÓRY WSTĘPUJE DO PARTII OPOZYCYJNEJ I OD 5 MAJA ZWALCZAĆ BĘDZIE WŁASNY RZĄD, KTÓREGO POZOSTANIE PREMIEREM. PAN FRASYNIUK, CZOŁOWY POLSKI INTELEKTUALISTA-INACZEJ ZAPYTANY: "CZY JEST W OPZYCJI DO RZĄDU ESELD.UPY ?" ODPOWIEDZIAŁ: "TAK", "A CZY JEST W OPOZYCJI DO BELKI I HAUSNERA ?" (PRZYPOMNIJMY PREMIERA I WICEPREMIERA TEGO RZĄDU) ODPOWIEDZIAŁ ROZBRAJAJĄCO: "NIE", CZYSTA SCHIZOFRENIA. NO ALE CZEGO MOŻNA BYŁO SIĘ SPODZIEWAĆ PO PRZEDSTAWICIELACH PARTII LUDZI "ROZUMNYCH" ? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: BELKA - D***KRATYCZNY BŁAZEN 20.03.05, 22:21 Ja Frasyniuka rozumiem. rząd to także pewne zaplecze polityczne, a Belkę i Hausnera potraktował wedle ich poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 20.03.05, 15:25 Żeby było ciekawie to powiem,że szanuję UW,w której był i jest największy potencjał intelektualny i moralny ze wszystkich partii.Była ona przeciwwagą prostactwa zgrupowanego w Solidarności z Wałęsą na czele.Jej mądre reformy zostały spaczone i zmarnowane przez ciemnogród który myślał,że będzie tak pracował jak PRL,a zarabiał jak w kapitaliżmie.Mazowiecki i Balcerowicz mówili prawdę,że to jest niemożliwe dlatego politycznie przegrali.Przegrali póżniej też przywódcy Solidarności,którzy obiecywali narodowi drugą Japonię,chociaż sami w to nie wierzyli. Powstanie PD być może nie pozwoli na zmarnowanie tego potencjału. Jako PO-wiec wolę koalicję z UW[PD]niż z oszołomami z LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 20.03.05, 15:34 borbali napisał: Powstanie PD być może nie pozwoli na zmarnowanie tego potencjału. Jako PO-wiec wolę koalicję z UW[PD]niż z oszołomami z LPR. Nic dodac, nic ujac... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 20.03.05, 16:06 bpkw napisał: > borbali napisał: > > Powstanie PD być może nie pozwoli na zmarnowanie tego potencjału. > Jako PO-wiec wolę koalicję z UW[PD]niż z oszołomami z LPR. > > > Nic dodac, nic ujac... :))) > jo :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzi0m Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 20.03.05, 16:26 ewa9823 napisała: > bpkw napisał: > > > borbali napisał: > > > > Powstanie PD być może nie pozwoli na zmarnowanie tego potencjału. > > Jako PO-wiec wolę koalicję z UW[PD]niż z oszołomami z LPR. > > > > > > Nic dodac, nic ujac... :))) > > > jo :) I patrzcie, z czego przyjdzie nam wybierac: Zamiast na ultraprawicowe, radykalne ugrupowania takie jak LPR czy (sic!) PIS, ktore chce nam zgotowac IV Rzeczpospolita, swoj glos bedziemy musieli oddac na przebierancow z UW, ktorzy gwarantuja Polske z zakonserwowanymi ukladami i postkomunistami, ktorzy przy cichym przyzwileniu PD beda mogli dalej utrzymywac wlasne panstwo w panstwie. Co gorsza, z tego wyboru urodzic sie moze prawdziwy potworek - w pogoni za parlamentarna wiekszoscia, powstac moze bowiem koalicja PO, PD i PiS. Az strach myslec, co bedzie po rozpadzie takiej koalicji... Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 20.03.05, 17:09 NIE MUSISZ GŁOSOWAĆ NA TEGO POSTKOMUNISTYCZNEGO POTWORKA. ZAGŁOSUJ NA PARTIĘ GŁOSZĄCĄ WOLNOŚĆ GOSPODARCZĄ, WOLNY RYNEK, NISKIE PODATKI, MINIMUM PAŃSTWA W GOSPODARCE, OTWARCIE NA ŚWIAT, NIE TYLKO NA UNIĘ, MIŁOŚĆ I SZACUNEK DO WŁASNEJ OJCZYZNY, CZYLI UNIĘ POLITYKI REALNEJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 20.03.05, 22:28 ale kolega właśnie nie chciał głosować na oszołomów, do których należy UPR. Może UPR wejdzie w koalicję z Macierewiczem, skoro ostatnio Michalkiewicztak często występuje w Radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: MAZOWIECKI - REAKTYWACJA 20.03.05, 16:11 WITAMY, ENTUZJASTYCZNIE, POWRÓT PANA MAZOWIECKIEGO DO KORZENI ! WRESZCIE PO LATACH BŁEDÓW I WYPACZEŃ, FLIRCIE Z ANTYSOWIECKĄ SOLIDARNOŚCIĄ, KTÓRA TYLE ZŁEGO NASZEJ SPRAWIE NAROBIŁA, PAN TADEUSZ WRACA NA ŁONO CZYSTEGO SOCJALIZMU. JAK W PAMIĘTNYCH LATACH 50-TYCH, GDY WIERNIE SŁUŻYŁ STALINOWSKIEJ PARTII PZPR PISZĄC POTĘPIEŃCZE ARTYKUŁY, WYMYŚLAJĄC POLSKIM BISKUPOM KATOLICKIM (BISKUP KACZMAREK) OD SZPIEGÓW AMERYKAŃSKIEGO IMPERIALIZMU, WYCHWALAJĄC SOJUSZ Z NASZĄ BRATNIĄ PARTIĄ ROSJI RADZIECKIEJ TAK I DZISIAJ STAJE W JEDNYM SZEREGU Z TOWARZYSZAMI APARATU BYŁEJ PZPR - BELKĄ I HAUSNEREM (1 SEKRETARZ KRAKOWSKIEJ PZPR, A NIE ŻADEN TAM NAUKOWIEC, JAK MU UBLIŻA PRAWICA). TERAZ JESZCE TYLKO TRZEBA NAMÓWIĆ DO PARTII D***KRATYCZNEJ "CZŁOWIEKA HONORU", OJCA CHRZESTNEGO OKRĄGŁEGO STOŁU, TOWARZYSZA KISZCZAKA I PROSIĆ GENERAŁA JARUZELSKIEGO, WIERNEGO SYNA MOSKWY O BŁOGOSŁAWIEŃSTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: MAZOWIECKI - REAKTYWACJA 20.03.05, 16:25 a ty co wtedy robiłeś? byłeś potulnym obywatelem Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: MAZOWIECKI - REAKTYWACJA 20.03.05, 17:04 DROGA EWO, W LATACH 50-TYCH NIC NIE ROBIŁEM, TO FAKT. URODZIŁEM SIĘ DEKADĘ PÓŹNIEJ. ALE WTEDY, GDY PAN MAZOWIECKI OPLUWAŁ W REŻIMOWEJ PRASIE (TYLKO TAKA WYCHODZIŁA) POLSKICH BISKUPÓW, GDY PAN KUROŃ NISZCZYŁ POLSKIE HARCERSTWO, GDY PAN GEREMEK "OCZYSZCZAŁ", JAKO 1 SEKRETARZ UCZELNIANEJ ORGANIZACJI PZPR, WARSZAWSKI UNIWEREK Z ELEMENTU REAKCYJNEGO (MOJA MAMA STUDIOWAŁA Z NIM, JEDNA Z TRZECH NIE NALEŻĄCYCH DO ZMP), KIEDY PANI SZYMBORSKA PISAŁA POEMATY NA CZEŚĆ STALINA A BRAT PANA MICHNIKA WYSYŁAŁ, JAKO SĘDZIA(?)WOJSKOWY, BYŁYCH AK-OWCÓW NA TAMTEN ŚWIAT, WTEDY WŁAŚNIE MÓJ OJCIEC, ŻOŁNIERZ A.K. SIEDZIAŁ NA RAKOWIECKIEJ W CELI ŚMIERCI Z ASEM POLSKIEGO LOTNICTWA MAJOREM SKALSKIM, KATOWANY PRZEZ 3 M-CE PRZEZ "TATUSIÓW" DZISIEJSZYCH DZIAŁACZY UNII WOLNOŚCI I KOLEGIUM REDAKCYJNEGO GAZETY WYBORCZEJ. JA OD 1981 BYŁEM W N.Z.S. NA POLTECHNICE, UCZESTNICZYŁEM W STANIE WOJENNYM WE WSZYSTKICH WARSZAWSKICH MANIFESTACJACH, GDZIE KRZYCZAŁEM: "CHCEMY LECHA, NIE WOJCIECHA" NIE WIEDZĄC, WTEDY< ŻE TO JEDNO I TO SAMO. PRAGNĘ POLSKI RZĄDZONEJ PRZEZ LUDZI PRAWYCH, SPRAWIEDLIWYCH KOCHAJĄCYCH SWÓJ KRAJ A NIE OGLĄDAJĄCYCH SIĘ RAZ TO NA MOSKWĘ RAZ TO NA BRUKSELĘ I SŁUŻĄCYCH OBCYM INTERESOM. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: MAZOWIECKI - REAKTYWACJA 20.03.05, 17:22 talking_head napisał....> PRAGNĘ POLSKI RZĄDZONEJ PRZEZ LUDZI PRAWYCH, SPRAWIEDLIWYCH KOCHAJĄCYCH SWÓJ > KRAJ A NIE OGLĄDAJĄCYCH SIĘ RAZ TO NA MOSKWĘ RAZ TO NA BRUKSELĘ I SŁUŻĄCYCH > OBCYM INTERESOM. i myślisz, że Pan Rokita, Kaczyński, Macierewicz, Gertych to właśnie ci sprawiedliwi, którym naprawdę chodzi o ten kraj.. to oni nie potrafili odróżnić katów od ofiar... przecież oni tworzyli AWS .. stworzyli prawo niejasne, nie rozwinęli kraju gospodarczo, mieli gdzieś klasę średnią - ludzi wykształconych, małą i średnią przedsiębierczość...dzisiaj mamy 23 miliony ludzi głodnych w Polsce i polityków krzykaczy, którzy mają to gdzieś.. mimo wszystko wierzę, że to właśnie UW jest szansą dla tych ludzi pozdrawiam Pana serdecznie Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: MAZOWIECKI - REAKTYWACJA 20.03.05, 17:56 DROGA PANI EWO, PO PIERWSZE NIE GŁOSOWAŁEM, NIE GŁOSUJĘ I NIE BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA PARTIE WYMIENIONYCH, PRZEZ PANIĄ, POLTYKÓW. PRZY OKAZJI O ILE PAMIETAM PAN GIERTYCH NIE TWORZYŁ AWS-U, CZYŻ NIE ? WYCZUWAM U PANI NIECHĘĆ DO AWS-U, JA CZUJĘ TO SAMO, TYLE ŻE ZE SKRAJNIE RÓŻNYCH POWODÓW. PANI RACZYŁA ZAPOMNIEĆ, ŻE AWS NIE RZĄDZIŁA SAMA, WPROST PRZECIWNIE, MIMO PRZEWAGI W LICZBIE MANDATÓW 3:1 ODDAŁA STER RZĄDÓW PANI ULUBIEŃCOM Z UNII WOLNOŚCI, CZEGO KORONNYM PRZYKŁADEM BYŁO MINISTERSTWO SKARBU WYPRZEDAJĄCE RESZTKI ZASOBÓW GOSPODARKI ZA GROSZE, GDZIE RZĄDZIŁ NOMINALNIE WĄSACZ ALE DECYDOWAŁA PANI KORNASIEWICZ Z U.W. ITP.ITD CO DO ODRÓŻNIANIA DOBRA OD ZŁA TO CHYBA DZIAŁACZE UNII WOLNOŚCI SĄ OSTATNI, KTÓRZY MOGLIBY PODJĄĆ SIĘ TEGO ZADANIA. SŁAWETNA "GRUBA KRESKA", ODPUSZCZENIE KOMUNISTOM ICH ZDRADY NARODU, 45 LAT SPRZEDAJNOŚCI WOBEC SOWIETÓW, MORDÓW W STANIE WOJENNYM ITD. PAN MICHNIK DLA SWOICH NIEZNANYCH CELÓW PUŚCIŁ W NIEPAMIĘ PANU JARUZELSKIEMU NAWET ANTYŻYDOWSKI CZYSTKI W WOJSKU PO 68-YM, NAZYWAJĄC JARUZELSKIEGO, TYPOWEGO JANCZARA SOWIECKIEGO, SWYM PRZYJACIELEM. CZY ODRÓŻNIANIEM DOBRA OD ZŁA JEST NAZYWANIE "CZŁOWIEKIEM HONORU" TOWARZYSZA KISZCZAKA, KATA NARODU POLSKIEGO ZE STANU WOJENNEGO. JA, DROGA PANI, PAMIETAM TE HORDY NASŁANYCH PRAEZ KISZCZAKA, UZBROJONYCH PO ZĘBY ZOMOWCÓW MASAKRUJACYCH BEZBRONNYCH MANIFESTANTÓW, W TYM KOBIETY I DZIECI, POD KATEDRĄ WARSZAWKĄ 1 I 3 MAJA W STANIE WOJENNYM, PAMIĘTAM ZDJĘCIA ZMASKROWANEGO KSIĘDZA POPIEŁUSZKI I TWARZE ZABITYCH GÓRNIKÓW "WUJKA" STUDENTÓW Z LUBINA I POZNANIA. DOPRAWDY MAŁO KTO ZROBIŁ TAK WIELE JAK LUDZIE UNII WOLNOŚCI DLA ZAMAZANIA GRANICY DOBA I ZŁA W POLSCE. GDYBY PO WOJNIE W NIEMCZECH ZACHODNICH RZĄDZIŁ NIE ERCHARDT I ADENAUER TYLKO KYOŚ POKROJU MAZOWIECKIEGO MIELIBY NIEMCY W 10 LAT PO WOJNIE NAZISTÓW U WŁADZY. NA ICH SZCZĘSCIE PRZEPROWADZONO DENAZYFIKACJĘ CZYLI OKREŚLONO DLA CAŁEGO NARODU CO BYŁO DOBREM A CO ZŁEM I NIE NAZYWANO HITLEROWCÓW LUDŹMI HONORU. SERDEXZNIE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: MAZOWIECKI - REAKTYWACJA 20.03.05, 18:07 RAZ JESZCZE, ŻEBY WSZYSTKO BYŁO JASNE. GŁOSOWAŁEM I BĘDĘ GŁOSOWAŁ NA UNIĘ POLTYKI REALNEJ. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: MAZOWIECKI - REAKTYWACJA 20.03.05, 20:05 Talking_head wiesz .. też bym głosowała na UPR ale UPR nie ma żadnych szans ..więc nie mam wyboru .. będę popierać UW i dziękuję za bardzo szczerą wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: MAZOWIECKI - REAKTYWACJA 20.03.05, 22:32 UPR to odrealniona XIX-wieczna wizja społeczeństwa klasowego i katolickiego. Ta polityka ma doprowadzić do stworzenia klasy oligarchów oraz klasy nędzarzy (i ciemniaków, bo bez forsy na edukację). UPR gardzi demokracją oraz mniejszościami. Jak to się ma do UW, że można się wahać pomiędzy tymi dwiema partiami? Nijak. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: MAZOWIECKI - REAKTYWACJA 20.03.05, 17:51 dziękuje za wypowiedz , potwierdze jedynie ze tak było i tak jest , w wypowiedzi masz 100%racji , pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: MAZOWIECKI 20.03.05, 18:25 Drogi Talking-head przyjmij moje wyrazy współczucia z powodu twojego kalectwa umysłowego jakiego doznałeś pod wpływem wielce oświeconego Korwina,który po 16-letniej działalności politycznej z UPR dorobił się ułamkoprocentowego poparcia społecznego. Nie szanując innych nie szanujesz siebie.To wyjdzie ci bokiem,jeżeli już ci nie wyszło sądząc po jadzie jakim plujesz. Oszołomy z LPR poza koalicją rządową!!!. ====================================================== Adam Michnik-sumienie narodu w okresie deficytu odważnych. Przepraszam Pana za niewdzięcznych rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: MAZOWIECKI 20.03.05, 19:06 PO PIERWSZE, WIDZĘ, ŻE ZACIETRZEWIENIE NIE POZWALA PANU ODRÓŻNIĆ LPR-U OD UPR-U. RÓŻNICA JEST ZASADNICZA, CO DO GOSPODARKI, BO W "TEMACIE" PATRIOTYZMU I SZACUNKU DLA SWOJEGO KRAJU JEST ZBIEŻNOŚĆ. CO DO "SĄCZENIA JADU NIENAWIŚCI", CZY NAZYWA PAN TAK PRZYPOMINANIE PRAWDY O ZYCIORYSACH, SKRZĘTNIE UKRYWANYCH, TZW AUTORYTETÓW MORALNYCH ? A CO DO PANA MICHNIKA I JEGO "ODWAGI", NIE WIEM JAK TAM WYGLĄDAŁA TA JEGO MARTYROLOGIA, NA KTÓRĄ TAK CZĘSTO SIĘ POWOŁUJE, WIEM TYLKO, ŻE MOI KOLEDZY ZŁAPANI NA DEMONSTRACJACH BYLI KATOWANI PRZEZ ZOMOWCÓW, TYSIĄCE ANONOMOWYCH DZIAŁACZY SOLIDARNOŚCI SIEDZIAŁO LATAMI W STANIE WOJENNYM W WIĘZIENIACH A PAN MICHNIK SIEDZĄC RZEKOMO W WIĘZIENIU PISAŁ TAM KSIĄŻKI, KTÓRE PRZENIKAŁY PRZEZ WIĘZIENNE MURY (NORMALNIE NIE MOŻNA BYŁO MIEĆ POLITYCZNYM OŁÓWKA W CELI A WIZYTUJACY PRZECHODZILI REWIZJE) , I LISTY OTWARTE PRZECIWKO JARUZELSKIEMU. JUŻ PO WSZYSTKIM, PO ZAWŁASZCZENIU JEDYNEJ GAZETY, KÓRA MAIŁA BYĆ GŁOSEM CAŁEJ OPOZYCJI, ZFRATERNIZOWAŁ SIĘ DZIWNIE SZYBKO ZE SWOIMI "OPRAWCAMI" I KAŻE NAM NAZYWAĆ TYCH SOWIECKICH NAJEMNIKÓW "LUDŹMI HONORU". A WIĘC Z TYM "SUMIENIEM NARODU" TO WOLNE ŻARTY. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: MAZOWIECKI 20.03.05, 20:12 Jeżeli uważasz,że więzienie jest nagrodą pod warunkiem,że będzie się otrzymywać papier dla pisania książki to proponuję abyś dla dobra ogólnego poszedł do ciupy,a ja zobowiązuje się dostarczać ci papier-gratis na swój koszt. Michnik siedział za komuny 9lat.Mam watpliwość czy tyle wytrzymałeś w szkole mając nieograniczony dostęp do papieru. Boże wybacz tym zaślepieńcom,bo nie wiedzą co mówią i czynią. ========================================================== Adam Michnik-sumienie narodu w okresie deficytu odważnych. Przepraszam Pana za niewdzięcznych rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: MAZOWIECKI 20.03.05, 22:35 UPR i LPR stoją w jednym obozie oszołomów katofaszystowskich, którym obcy jest dialog i demokracja. Ale UPR chyba wejdzie w koalicję z Macierewiczem i będzie nam tworzyć w kraju XIX wieczny porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
le5iu moze wystarczy opluwania jeden drugiego, koledzy? 20.03.05, 17:33 Ja sie ciesze bo po dlugiej agonii UW mam partie na ktora moge zaglosowac z czystym sumieniem. I nie Wam, drodzy forumowicze, oceniac czy to dobry czy zly wybor. Bo moralnie jest to wybor neutralny. Jaki jest on merytorycznie, pokaze czas. A poki co cieszcie sie, jesli znacie ludzi godnych Waszego poparcia, ktorzy w Waszej opinii moga poprawic los Polski. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
karol63 Re: moze wystarczy opluwania jeden drugiego, kole 20.03.05, 20:35 żałosny premier który nawet nie potrafi skończyć honorowo.Kiedyś myślałem że to poważny człowiek, jak widzę tych nadętych bufonów z UW którzy teraz będą PD razem z zbiegami z lsd to nie powiem co o tym myślę bo papuga z drugiej strony monitora by to wycięła.Mam nadzieję że dostaną 1% poparcia i znajda się tam gdzie ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
aaniia Belka to facet inteligentny pełen poczucia humoru 20.03.05, 20:38 i na takich należy stawiać.. a nie na jakiś ludzików z poważnymi problemami Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: moze wystarczy opluwania jeden drugiego, kole 21.03.05, 10:05 karol63 napisał: > żałosny premier który nawet nie potrafi skończyć honorowo.Kiedyś myślałem że to > > poważny człowiek, jak widzę tych nadętych bufonów z UW którzy teraz będą PD > razem z zbiegami z lsd to nie powiem co o tym myślę bo papuga z drugiej strony > monitora by to wycięła.Mam nadzieję że dostaną 1% poparcia i znajda się tam > gdzie ich miejsce. A co myślisz widząc tych nadętych bufonów, którzy AWS zmienili na inne niedorzeczne partyjki? Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Premier na wypowiedzeniu 20.03.05, 20:52 Po raz pierwszy w historii Polski, urzędujący premier rozwiązał umowę o pracę z 1,5 miesięcznym terminem wypowiedzenia, po czy przechodzi do opozycji. 100 procentowy idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk BELKA ? KTO TO , CZY CO TO? - TO TEN CO .... 20.03.05, 21:00 ...Irak chciał naprawiac ekonomicznie ... , jak skończył? ... Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 20.03.05, 21:54 bpkw napisał: > Moze PD rzeczywiscie stanie sie nowa jakoscia w polskim zyciu politycznym... ==================== Chyba jest to jedyna alternatywa w tym polskim MARAZMIE. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 20.03.05, 22:47 Ja będę głosował na konkretnego człowieka. Póki co jest on w SLD. Ogólnie jestem zwolennikiem demokracji i wolności obywatelskiej, a to może dać lewica oczyszczona z wodzów, karierowiczów i tchórzy. Najlepiej byłoby rozwiązać wszystkie partie, dać politykom ankiety do wyrażenia poglądów i podzielić ich na nowo, merytorycznie, żeby obywatel wiedział czy aby lewica nie będzie cięła wydatków socjalnych, a członkowie partii katolickich znają skład Trójcy. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 20.03.05, 23:13 W czasie najblizszych wyborow planowalem isc na piwo. Formula SLD-UP wyczerpala sie juz po roku .Trzeba im jednak przyznac jedno: gdy sa przy wladzy gospodarka idzie w gore. PO ze swoim liderem, najwiekszym kameleonem, to wielki smutek / chociaz sa tam bardzo madrzy ludzie np. Janusz Lewandowski /. PiS,LPR,Szamboobrona to wstyd dla Polski... Powstala jednak partia Wladka Frasyniuka. Ja rozumiem jezyk Mazowieckiego,Frasyniuka,Belki,Hausnera.... . Oddam moj glos na PD. Mam cicha nadzieje, ze to wlasnie PD utworzy nowy rzad. Wspolnie z PO... - Jutro bedzie dobry dzien !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
prezio7 Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 21.03.05, 00:33 Rzeczywiscie. Rokita byl przeciez sternikiem rzadow Suchockiej i animatorem u Buzka. Kaczynskie tez byl u Buzka... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 21.03.05, 10:08 Jedyną alternatywą w polskim marazmie jest głosowanie na młodych...Nawet na młodych oszołomów, bo wolę rozmawiać z nimi niż z jakimiś starcami, którzy non-stop spanie na styropianie wspominają !!! Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 21.03.05, 11:13 mangold napisał: > Jedyną alternatywą w polskim marazmie jest głosowanie na młodych...Nawet na > młodych oszołomów, bo wolę rozmawiać z nimi niż z jakimiś starcami, którzy > non-stop spanie na styropianie wspominają !!! =============== W demokracji każdy może głosować na kogo mu się podoba, nawet na szajbusów a nawet na mocherowe berety. Nie wszyscy starsi ludzie wylegiwali się na styropianie, nazywając to walką o lepsze jutro lub nawet walką o niepodległość, a teraz kombinują jak zostać kombatantami za to właśnie wylegiwanie się na styropianie. Odpowiedz Link Zgłoś
tludzki Re: Belka: 5 maja wstąpię do Partii Demokratyczne 22.03.05, 14:16 oczekiwanie belki jest zbieżne z komunikacją dwukierunkowa: Partia Demokratyczna będzie budować państwo oparte nie tylko na administracji, ale także na inicjatywach społecznych i samorządzie. dlatego należy aktywizować siebie, otoczenie i wybrać PD w wyborach. biedni są nie czujący. polecam myślenie oparte na wiedzy uprzedniej. Odpowiedz Link Zgłoś