sluczyn Teraz ludzie co tworzyli Solidarność od lewej stro 12.04.05, 16:50 Teraz ludzie co tworzyli Solidarność od lewej strony będą mieli swoją reprezentację. Kończy się cień Jaruzelskiego, który spowodował podział społeczny na tych co się lepiej modłą, niż to czynił nasz Papież, a głupi jak jego but i na tych co mają pełną gębę obietnic i kieszenie bez dna ( w tym Lepperowcy). Ważniejszy dla nich mecz z klerykami , niż zająć się pracownikami! Zaczyna być normalnie. Tańczymy labadu, labadu ... Choćbym padał z głodu, nie przyjmę chleba oszołoma, który chleb żytni kojarzy z żydnim! Odpowiedz Link Zgłoś
krakus46 Wałęsa to nie mój... 12.04.05, 16:57 Wałęsa i demokrata, to coś czego nie potrafię sobie wyobrazić. Najlepiej żeby odszedł z Solidarnosci jeszcze przed obchodami 25 rocznicy powstania NSZZ "Solidarność". Przynajmniej wstydu oszczędzi! Już słyszę te słowa: ja zrobilem, ja założyłem, ja pomyślałem /tu chyba przesadziłem/. W każdym razie ja, ja, ja ,ja i jeszcze raz ja. Gdzie podziali się inni, ci, którzy nadstawiali dla niego karku, byli dla tego faceta mordowani, wyrzucani z pracy, zmuszani do emigracji. Szybko o nich zapomniał. Ostatnio nawet zaczął doradzać Kościołowi jak ma działac. /polecam dzisiejszy artykuł w Gazecie Krakowskiej/ Spotkał się na szczęście z odpowiednią ripostą. Sądzę, że Kwaśniewskiego może zaprosić do swojego domu i dokooptować jeszcze paru uczestników okrągłego stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e historia lubi sie powtarzac...czuje sierpien 80 12.04.05, 17:36 ...Mnożą się ostatnio napaści na tych polityków, którzy kwestionują umowę „okrągłego stołu” i politykę prowadzoną przez elity wyrosłe na zdradzie ideałów i programu „Solidarności”. Tym razem w napaściach tych przodują nie komuniści i członkowie PZPR, lecz ci, których należałoby nazwać „poputczikami”, ludzie, którzy na tej ugodzie zrobili kariery, którzy za zdradę otrzymali sowitą zapłatę. Dziś, w czasie gdy system zbudowany przy „okrągłym stole” chwieje się i rozpada, broniąc się sądzą, że inwektywy uratują ich pozycję. O dwu takich atakach warto powiedzieć, gdyż ludzie je formułujący, kłamstwami pragną pokryć własną odpowiedzialność za to, co się stało. AM Odpowiedz Link Zgłoś
radom10 talking_head ma rację!!!! 12.04.05, 17:43 Zawsze zastanawiałem się dlaczego te sławy sierpnia po dojściu Wałęsy do władzy zostały zesłane na granicę ubóstwa podczas gdy przepasłe gardzioły komuchów zakładały spółki na państwowym majątku? talking_head dał mi odpowiedź. Kruk krukowi oka nie wykole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uroczysko1 zaproszenie 12.04.05, 17:48 Lechu zrobiłeś błąd zapraszając Kwasniewskiego na obchody solidarności należało porozumieć się w tej sprawie z organami zwiępowaniem popierasz grubą kreskę,która jest szkodliwa dla Polski.Członek solidarności twój wyborca . Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferos Re: Zapraszać mordercę do domu ofiary??? 12.04.05, 17:58 Gdyby Wałęsa w imię Chrześciańskiego pojednania zaprosił na obchody 25 lecia powstania Solidarności Jaruzelskiego, Kiszczaka i Urbana- uznałbym to za gest szczególny. Wzniesienie się ponad podziały, przebaczenie,pojednanie. A tak? Lech zaprasza a dietetyczna wierchuszka odwraca się plecami.. Poza tym: kudy Kwachowi do mordercy? No- Piotrowski to co innego! Ale Piotrowskiego to chyba by nie zaprosił nawet Lech. Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Re: Zapraszać mordercę do domu ofiary??? 12.04.05, 18:07 lucyferos napisał: > Gdyby Wałęsa w imię Chrześciańskiego pojednania (...) Najwięcej o chrześcijaństwie mają do powiedzenia wrogowie chrześcijaństwa. Zajmijcie się swoimi ideologiami, może choć na nich się znacie... > zaprosił na obchody 25 lecia > powstania Solidarności Jaruzelskiego, Kiszczaka i Urbana- uznałbym to za gest > szczególny. Jasne, baaardzo szczególny. A na uroczystości w Yad Vashem należy zaprosić w roli honorowych gości żyjących jeszcze SS-manów i Gestapowców. > Poza tym: kudy Kwachowi do mordercy? Jasne, morderca zaczyna się od miliona trupów, gdzie tam te stokilkadziesiąt czy dwieście ofiar stanu wojennego... Kaszka z mleczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferos Re: Zapraszać mordercę do domu ofiary??? 12.04.05, 19:01 twprezydent napisał: > lucyferos napisał: > > > Gdyby Wałęsa w imię Chrześciańskiego pojednania (...) > > Najwięcej o chrześcijaństwie mają do powiedzenia wrogowie chrześcijaństwa. > Zajmijcie się swoimi ideologiami, może choć na nich się znacie... > > > zaprosił na obchody 25 lecia > > powstania Solidarności Jaruzelskiego, Kiszczaka i Urbana- uznałbym to za > gest > > szczególny. > > Jasne, baaardzo szczególny. A na uroczystości w Yad Vashem należy zaprosić w > roli honorowych gości żyjących jeszcze SS-manów i Gestapowców. > > > Poza tym: kudy Kwachowi do mordercy? > > Jasne, morderca zaczyna się od miliona trupów, gdzie tam te stokilkadziesiąt > czy dwieście ofiar stanu wojennego... Kaszka z mleczkiem. No cóż.. Moim zdaniem mordercą jest ktoś kto zabił człowieka z przyczyn innych niż obrona własnego życia (rzecz jasna mowa tu o obronie przed bandytą dybiącym na życie ofiary), ale Ty , rzecz jasna-masz własne przekonania moralne... Mnie wydaje się to idee fixe. Bo niby kogo zabił Aleksander Kwaśniewski? Nazwiska proszę! Jeśli pisząc do mnie używasz określenia "wrogowie chrześciaństwa" to niespecjalnie się mylisz. Tak- jestem wrogiem chrześciaństwa z całą jego obłudą, zakłamaniem. A czy na obchody w Yad Vashem należy zapraszać żyjących jeszcze ss-manów Gestapowców- tego nie wiem. Być może byłoby to ciekawe doświadczenie. Tak jak na Westerplatte stanęli obok siebie weterani II wojny światowej, którzy przecież walczyli przeciw sobie, na śmierć i życie. Jednak było to możliwe.. Odpowiedz Link Zgłoś
twprezydent Lista 12.04.05, 20:00 lucyferos napisał: > Moim zdaniem mordercą jest ktoś kto zabił człowieka z przyczyn innych niż > obrona własnego życia (rzecz jasna mowa tu o obronie przed bandytą dybiącym na > życie ofiary), No właśnie, dlatego Kwaśniewski, Jaruzelski, Kiszczak i inni PZPR-owcy odpowiedzialni za stan wojenny są mordercami. > ale Ty , rzecz jasna-masz własne przekonania moralne... Z przekonaniami jak z dupą - każdy ma swoją. > Mnie wydaje się to idee fixe. Bo niby kogo zabił Aleksander Kwaśniewski? > Nazwiska proszę! Proszę bardzo. Lista niekompletna, raczej fragment listy ofiar zamordowanych przez służby podległe PZPR, w której władzach zasiadał Kwaśniewski: Czekalski Józef, l. 48. Zamordowany w dniu 16 grudnia 1981r. podczas pacyfikacji strajku w KWK Wujek, postrzał klatki piersiowej i brzucha, ponadto postrzał lewej stopy; Giza Józef, l.24. Zamordowany w dniu 16 grudnia 1981r. podczas pacyfikacji strajku w KWK Wujek, postrzał boczny szyi; Gnida Joachim, l.28. Zmarł w dniu 25 stycznia 1982r. w wyniku ran odniesionych w dniu 16 grudnia 1981r. podczas pacyfikacji strajku w KWK Wujek, postrzał przeszywajšcy głowę; Gzik Ryszard, l.35. Zamordowany w dniu 16 grudnia 1981r. podczas pacyfikacji strajku w KWK Wujek, postrzał przeszywajšcy głowę; Kupczak Bogumił, lat 28. Zamordowany w dniu 16 grudnia 1981r. podczas pacyfikacji strajku w KWK Wujek, postrzał brzucha; Pełka Andrzej, l.20. Zamordowany w dniu 16 grudnia 1981r. podczas pacyfikacji strajku w KWK Wujek, postrzał przeszywajšcy głowę; Stawisiński Jan, l.22. Zmarł w dniu 25 stycznia 1982r. w wyniku ran odniesionych w dniu 16 grudnia 1981r. podczas pacyfikacji strajku w KWK Wujek, postrzał przeszywajšcy głowę; Wilk Zbigniew, l. 20. Zamordowany w dniu 16 grudnia 1981r. podczas pacyfikacji strajku w KWK Wujek, postrzał w plecy i postrzały od tyłu w okolicy lęd?wiowej; Zajšc Zenon, l.22. Zamordowany w dniu 16 grudnia 1981r. podczas pacyfikacji strajku w KWK Wujek, postrzał przeszywajšcy klatkę piersiowš; Browarczyk Antoni, l. 23. Zamordowany strzałem w głowę podczas rozpędzania demonstracji w Gdańsku w dniu 17 grudnia 1981r.; Kosecki Tadeusz. Zmarł na zawał serca pobity przez ZOMO w czasie pacyfikacji strajku na Politechnice Wrocławskiej w dniu 17 grudnia 1981r.; Adamowicz Michał, l.28 Zmarł w dniu 5 wrze?nia 1982r. w wyniku ran postrzałowych odniesionych w czasie demonstracji w dniu 31 sierpnia 1982 w Lubinie; Pó?niak Mieczysław, l.26. Zmarł w dniu 31 sierpnia 1982r. w Lubinie w wyniki rany postrzałowej brzucha odniesionej w czasie demonstracji; Trajkowski Andrzej, l. 32. Zmarł w dniu 31 sierpnia 1982r. w Lubinie w wyniki rany postrzałowej głowy odniesionej w czasie demonstracji; Emil Barchański, l.17. Uczeń, więzień polityczny. Zaginšł w dniu 16 czerwca 1982r. Ciało wyłowiono z Wisły. W trakcie ?ledztwa był bity, miał być ?wiadkiem na rozprawie kolegów; Cielecki Wojciech, l. 19. Zastrzelony przez pijanego żołnierza LWP w dniu 2 kwietnia 1982r. w Białej Podlaskiej; Cie?lewicz Wojciech, l.29. Zmarł w dniu 2 marca 1982r. w wyniku pobicia przez ZOMO podczas demonstracji w Poznaniu w dniu 13 lutego 1982r.; Durda Władysław, zmarł w nocy z 3 na 4 maja 1982r. zatruty gazami łzawišcymi użytymi do rozpędzania demonstracji w dniu 3 maja 1982r. w Szczecinie. Milicja odmówiła wezwania pogotowia; Grudziński Adam, l.36. Zmarł na serce po pobiciu w obozie internowania w Załężu w pa?dzierniku 1982r.; Jurgielewicz Zdzisław, l.29. Zmarł w dniu 21 wrze?nia 1982r. po pobiciu w dniu 12 wrze?nia 1982r. w KM MO w Giżycku; Kamiński Wacław, l. 32. Zmarł w dniu 28 listopada 1982r., trafiony petardš w czasie demonstracji w dniu 11 listopada 1982r. w Gdańsku; Kołodziejczyk Wanda, l. 59. Przywieziona do szpitala w stanie agonalnym ze ?ladami pobicia z aresztu ?ledczego na ul. Rakowieckiej w Warszawie, zmarła w dniu 4 stycznia 1982r.; Kot Stanisław. Zmarł w dniu 3 kwietnia 1982r. po pobiciu przez patrol ZOMO w dniu 31 marca 1982r. w Rzeszowie; Królik Stanisław, l. 39. Zmarł w dniu 16 listopada 1982r. po pobiciu w czasie demonstracji w dniu 10 listopada 1982r. w Warszawie.; Lenartowicz Joanna, l. 19. Zmarła w dniu 5 maja 1982r. po pobiciu w czasie rozpędzania demonstracji w dniu 3 maja 1982r. w Warszawie; Lisowski Włodzimierz, l. 67. Zmarł w dniu 13 lipca 1982r. po pobiciu podczas demonstracji w dniu 13 maja 1982r. w Krakowie; Majchrzak Piotr, l. 19. Zmarł w dniu 18 maja 1982r. po pobiciu przez ZOMO podczas demonstracji w dniu 13 maja 1982r. w Poznaniu; Majewski Kazimierz, l. 46. Na skutek nagonki, inwigilacji, gró?b i nakłaniania do współpracy z SB popełnił samobójstwo w dniu 29 pa?dziernika 1982r. w Jeleniej Górze; Michalczyk Kazimierz, l. 27. Zmarł w dniu 2 wrze?nia 1982r. w wyniku obrażeń poniesionych w czasie rozpędzania demonstracji we Wrocławiu w dniu 31 sierpnia 1982r.; Raczek Stanisław, l.35. Zmarł w dniu 7 wrze?nia 1982r. po pobiciu w czasie demonstracji w Kielcach w dniu 31 sierpnia 1982r.; Radomski Mieczysław, l. 56. Zmarł w dniu 3 maja 1982r. w czasie zaj?ć ulicznych w Warszawie; Rokitowski Mieczysław, l. 47. Zmarł w dniu 3 kwietnia 1982r. po pobiciu w areszcie ?ledczym w Załężu; Sadowski Piotr, l. 32. Zmarł w dniu 31 sierpnia 1982r. trafiony petardš podczas demonstracji w Gdańsku; Szulecki Adam, l. 32. Zmarł w dniu 9 maja 1982r. po pobiciu w czasie demonstracji w dniu 3 maja 1982r. w Warszawie; Wiłkomirski Eugeniusz, l. 52. Zmarł w dniu 3 wrze?nia 1982r. po pobiciu przez ZOMO w czasie demonstracji w Częstochowie w dniu 1 wrze?nia 1982r.; Włosik Bogdan, l. 30. Zamordowany z broni palnej przez funkcjonariusza SB w czasie demonstracji w Nowej Hucie w dniu 13 pa?dziernika 1982r.; Wo?niak Tadeusz, l. 49. Zmarł w dniu 1 wrze?nia 1982r. po pobiciu przez ZOMO podczas demonstracji w dniu 31 sierpnia 1982r. we Wrocławiu; Zdunek Franciszek, l. 49. Przewodniczšcy Komitetu Budowy Kaplicy w Sobolewie w woj. Lubelskim. Zastrzelony przez sierżanta MO Romana Packa; Błeszczyński Zenon, l. 24.Zmarł w nocy z 13 na 14 stycznia 1983r. po pobiciu w areszcie ?ledczym w dniu 28 grudnia 1982r.; Drabowska Janina, l. 63. Zmarła we wrze?niu 1983r. na skutek obrzęku płuc spowodowanego działaniem gazów łzawišcych użytych do rozpędzenia demonstracji w Nowej Hucie w dniu 31 sierpnia 1983r.; Grzywna Andrzej, l. 62. Zmarł w nocy z 29 na 30 sierpnia 1983r. po pobiciu pałka po głowie w milicyjnym areszcie; Kowalski Ryszard, l. 44. Przewodniczšcy KZ NSZZ ?Solidarno?ć? w Hucie Katowice, dwukrotny więzień polityczny. Zaginšł w dniu 7 lutego 1983r. Ciało wyłowiono z rzeki w dniu 31 marca 1983r.; Larysz Józef, l. 41. Przewodniczšcy Komisji Zakładowej NSZZ ?Solidarno?ć? w zakładach ELWRO. Internowany, zwolniony z pracy. Zmarł w dniu 7 marca 1983r. po kolejnym przesłuchaniu w KW MO; Łyskawa Bernard, l. 56. Zmarł na zawał serca uciekajšc przed ZOMO po demonstracji w Krakowie w dniu 1 maja 1983r.; Mišsko Zdzisław, l. 29. Zmarł w dniu 3 czerwca 1983r. po pobiciu na posterunku MO w Nowej Miłosnej; Marzec Jerzy, l.21. Zaginšł w dniu 21 czerwca 1983r. po uroczysto?ciach powitania Papieża. Ciało znaleziono nad Odrš w dniu 22 czerwca 1983r. Powodem ?mierci było zachły?niecie się krwiš; Podboraczyński Bogusław, l. 21. Działacz NSZZ ?Solidarno?ć?. Prawdopodobnie zatrzymany przez funkcjonariuszy MO, ciało wydobyto z rzeki w dniu 30 kwietnia 1983r.; Przemyk Grzegorz, l. 19. Zmarł w dniu 14 maja 1983r. w wyniku obrażeń po pobiciu przez milicjantów na Komisariacie MO przy ul. Jezuickiej w Warszawie w dniu 12 maja 1983r.; Stefański Jacek, l. 25. Zmarł w dniu 9 wrze?nia 1983r. Pobity w dniu 2 wrze?nia 1983r. na ulicy przez nieznanych sprawców. Brata denata i ?wiadków wydarzenia funkcjonariusze MSW nakłaniali szantażem Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferos Re: Lista 12.04.05, 23:12 twprezydent napisał (min.): No właśnie, dlatego Kwaśniewski, Jaruzelski, Kiszczak i inni PZPR-owcy > odpowiedzialni za stan wojenny są mordercami. No to w takim razie trzeba by uznać że każdy szeregowy członek PZPR to..morderca! Wybacz, ale to trąci absurdem. A bynajmniej w roku 1981 Kwaśniewski nie zajmował kierowniczych stanowisk ani w partii ani w rządzie (później- owszem), ale nie w czasie stanu wojennego. Kiszczak,Jaruzelski- owszem, oni są umoczeni. Włożyłeś sporo pracy w napisanie tego postu- faktycznie w tym burzliwym czasie były ofiary, ale twierdzenie że Kwaśniewski jest mordercą to chyba przesada. To trochę tak, jakby na podstawie danych statystycznych dot. przestępstw seksualnych dokonywanych na dzieciach, czyli pedofilii wysnuć wniosek że każdy funkcjonariusz kościoła kat. to pedofil i zboczeniec bo: niejaki Paetz, Jankowski i paru innych to zboczeńcy. Z drugiej strony- uznając iż ówczesne państwo miało charakter autorytarny (niektórzy powiedzą, że wręcz totalitarny)i np. demonstracje były nielegalne to trudno uznać np. przypadek uduszenia się od gazu łzawiącego (którego Policja używa również dziś i bynajmniej nie tylko w Polsce)za zbrodnię popełnioną przez władze PRL. I nie mam tu zamiaru legitymizować działań PZPR polegających na używaniu siły wobec demonstrujących.Po prostu przypominam- takie były realia. Kto miał własne zdanie a nie "szukał guza" temu władza ludowa krzywdy zazwyczaj nie czyniła. A że z przekonianiami, jak z dupą. Każdy ma swoją.Zgadzam się całkowicie.Dziś możemy je głosić np. na tym forum i przynajmniej w tym względzie III RP jest lepsza niż PRL.. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Dlaczego Wałęsa zapisał się do Solidarności? 12.04.05, 18:16 Czcigodni Forumowicze. O godzinie 15:05 zarejestrowałem jako osobny wątek swoją opinię na temat wolty pana Lecha Wałęsy odnosnie "wypisania się owego z Solidarności" (to tak jak gdyby wyprzeć się własnej Matki-Żywicielki!). Niestety mój wysiłek i wykonana praca myślowa został zniweczony przez zdjęcie mojej wypowiedzi ze spisu temató dzisiejszego Forum (12.04.2005, godz. 15:05). Zainteresowanych odsyłam do mojego tekstu, który znajduje się pod adresem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=22647646 Odpowiedz Link Zgłoś
me-e WALESA ZNOW Z SIEKIERA... 12.04.05, 18:32 ...struga znow lewa noge...zachodzi wiec tu pytanie...gdzie walesa sie zapisze do lsd...do pd czy zalozy wspolna partie z kwasniewskim...))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek128 MOZE KWACH OBIECAL MU VICE-SEKRETARZA ONZ ???? 12.04.05, 19:18 BOLEK JEST LASY NA FORSE I URZEDY WIEC GO PEWNIE KWACH KUPIL .... Odpowiedz Link Zgłoś
apen43 piknik lokalny 12.04.05, 18:56 najlepiej to swietujmy cichutko we wlasnym gronie, bez wszystkich podejrzanych,oplutych,zapisanych w ksiegach ubeckich w ramach warty produkcyjnej swieta rewolucji. na prawdziwe swieto obalenia systemu ,w Berlinie pod murem wyslemy skromna delegacyjke(jesli sie dogadamy kogo wyslac). po co sie pysznic bezkrwawa rewolucja zorganizowana przez komuchow przeciw komuchom. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek128 CZY BOLEK TAK JAK KWACH TEZ MA TECZKE W MOSKWIE ?? 12.04.05, 19:15 PRAWDOPODOBNIE TAK ... I TO WYJASNIA DLACZEGO NAJPRAWDOPODOBNIEJ PUTIN KAZAL MU RATOWAC KWACHA !!! NASTEPNY BEDZIE PEWNIE URBAN ALBO JARUZEL !!! ALBO KISZCZAK .. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk "SOLIDARNOŚĆ - DO WIDZENIA ! 12.04.05, 19:54 Krzaklewski, Śniadek i inne pacany z NSZZ SOLIGARNOŚĆ- prosze podac jakie sa wasze zasługi dla Związku , dla ludzi pracy , dla kraju? Nie dorosliście do pięt Wałęsie . Za takie wasze postępowanie " dziekuje " i zegnam . Odpowiedz Link Zgłoś
pascuale Re: "SOLIDARNOŚĆ - DO WIDZENIA ! 12.04.05, 22:13 Brawo Lechu za męską decyzję, tylko dlaczego tak późno i w tak dwuznacznych okolicznościach (wpadka z Kwachem) ? Zastanówmy się spokojnie, co w ciągu ostanich lat "związek" w ogóle robi... Dla mnie jego pole manewrów ogranicza sie do nastepujących czynnosci (Być może jest to moja jednostronna opinia, ale no cóż, wymieniam to co jest dla mnie widoczne): - głównie przygotowywanie uroczystości swojego 25-lecia , na co zresztą bierze grubą kasę z budżetu państwa i miasta Gdańska, po to aby podobno zorganizować koncert JM Jarre'owi - nawoływanie przy kazdej nadarzajacej sie okazji (mniej czy bardziej słusznej) do zorganizowania kolejnego święta narodowego lub dnia wolnego od pracy - rozbudowa własnej biurokracji (jak to u nas biorąc pod uwagę w pierwszej kolejności krewnych i znajomych) rowniez dzieki roznym programom pomocowym z UE, utrzymywanie zakładowych komitetów a dla nich służbowych telefonów, dodatków itp - zwalczanie konkurencyjnych zwiazkow zawodowych (np. swiadczenie w sadzie przeciw Zwiazkowi Zawodowemu Stoczniowiec w sprawie o zorganizowanie nielegalnego strajku w Stoczni Gdynia w 2002 r.) (pluralizm???) - fundowanie stypendiow dla uzdolnionej mlodziezy (jedyne pozytywne) ale raczej w mizernym zakresie - organizowanie strajkow, marszow protestacyjnych, glodowek itp. No więc ogolnie robienie wielkiego hałasu wokol siebie. Dla mnie to o wiele za mało, aby moc identyfikowac sie z ta organizacja, a dla Lecha aby firmowac ja swoim imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e na naszych oczach powstaje lewica z n. sekretarzem 12.04.05, 20:06 ...nieudalo sie oleksemu, millerowi ,kwasniewskiemu...bo jak sie im moglo udac jak oni postbolszewicy...uda sie za to lechowi juz raz ich lechu za uszy wyciagnol byli w gorszych tarapatach...nadszedl-chodzi dzien w ktorym walesa przejmie a raczej powola lewice...juz lenin mowil, ze wiecznie zywy...cale lsd z kanapa borowskiego i kanapa pd popra walese...umarl zwiazkowiec niech zyje sekretarz ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Kase waiął,plebs przestał go interesować!!!!!!!!! 12.04.05, 21:18 Mimo tego że z tego lumpenploretariatu się wywodzi!!!!! Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e SZAMPAN ZAPEWNE SIE DZISIEJ POLEJE... 12.04.05, 21:36 ...na salonach...jest okazja, nowy czlonek klubu krakowskiego przedmiescia i to ten co namawial do kradziezy pierwszego miliona...a od tego wszystko sie zaczelo, czytaj ; burzuazja czerwona... Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Jest tyle pięknych krzyżówek, jest ... 12.04.05, 21:43 ..jeszcze tyle ryb do złapania, kilka setów tenisa stołowego też można zagrać - wszystko to ma więcej sensu od żałosnych wystąpień publicznych byłego bohatera ze stoczni. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e CZY KWASNIEWSKI JEST W STANIE... 12.04.05, 22:08 ...odwdzieczyc sie walesie za ich bolszewikow zmartwywstanie po tysiac dziewieset osiemdziesiatym dziewiatym za sprawa walesy- lecha gdy wszyscy polacy byli juz pewni ,ze sa skonczeni ci terrorysci bolszewicy...oj, uwazaj kwasniewski ,zeby lechu nie puscil cie w skarpetkach ))) Odpowiedz Link Zgłoś
griygor zastanawiające 12.04.05, 22:45 Dzięki Solidarności Polacy dziś wybierają władzę. Dlaczego związek nie może pogodzić się z tym faktem. A przecież do tego między innymi dążyli przed dwudziestu laty związkowcy. Urząd wybieranego w powszechnych wyborach prezydenta jest spuścizną działań tamtej solidarności. Skąd więc te opory, zwłaszcza jeśli na uroczystościach zjawić się mają głowy innych państw i światowych instytucji? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: zastanawiające ))) czy oby... 12.04.05, 22:51 ...a czy zwiazek musi zaprosic kwasniewskiego...biorac pod uwage kwasniewskiego zyciorys...jak demokracja to demokracja ...ale w obie strony Odpowiedz Link Zgłoś
alkana Plama ,śniada Plama, Panie Śniadek. 12.04.05, 22:48 Pozamieniał się Pan na łby?. Takie pytanie zadałbym Panu podczas spotkania. Związek Zawodowy "Solidarność" to już niezależny i samorządna kobyła którą zajeżdzono na śmierć. Jeszcze troche a nie będzie co wstawić do muzeum histirii najnowszej Polski. \ Lech Wałęsa ma rację, ten związek, ta "piąta woda po kisielu" nie ma absolutnie nic współnego z Solidarnością z korzeni lat 80-tych. Byłem bezpośrednim uczestnikiem wydarzeń grudniowych 1970 r., byłem uczestnikiem wydarzeń sierpniowych 81 roku. Duch i cel jaki przyswiecał Solidarności ,jest zapisany najpięknięjsza kartą w historii Swiata. Ale, ani z tych ludzi ani z tej atmosfery nie pozostał nawet zapach jeno widac smród. Obraz dzisiejszej Solidarności, jaki maluje mi się przed oczyma .to Pan Sniadek ze swoim "popłuczynowym" dworem siedzą na habecie zwanej "SOLIDARNOŚĆ", która padła lat temu kilkanaście ,ale została podretuszowana i popodpierana tyczkami by dobrze się w miarę -przed publiką-prezentowała. Jedynymi zadowolonymi z samych siebie na grzbiecie "Solidarności",są dworacy i ich śniadek. "Solidarność" jako symbol winna być umiejscowiona na piedestale historii pozytywnej. A "okraczających"ją ,swoimi dupskami chłoptaasi, poprostu pogonić tam gdzie pieprz rośnie, abo rozgonic na 4 wiatry. Nigdy "Solidarność" nie powinna byc rozdzielona z Lechem Wałęsą. TO jest tak jakb ktoś urwał koniowi łeb.Przykro ale Lech Wałęsa okazał się być,człowiekiem z haryzmą. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Panie Śniadek...co za madrosc 12.04.05, 22:56 ...dzisiaj widac jak zwiazek...solidarnosc...nadrabia spozcizne po walesie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Jak juz to konsekwentnie! 12.04.05, 23:14 Panie Walesa badz Pan konsekwentny. No jezeli juz zaprosil Pan Kwasniewskiego, to wypadaloby tez zaprosic generalow Jaruzelskiego i Kiszczaka - oni rowniez przeczynili sie do sukcesu okraglego stolu. Panie Kwasniewski - szkoda strzepic jezyka na oszolomow. Oni i tak nie zrozumieja, ze bez Pana udzialu w obchodach Solidarnosci zagranica bedzie sadzila, ze rewolucja antykomunistyczna dzialala tylko na Czechoslowacji. Niech Pan zabierze na obchody do Gdanska rowniez zasluzonych oficerow SB - bez nich rowniez nie mozna by swietowac dzisiejszych sukcesow polskiej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 CENZURA GW SZALEJE! Znikają dziesiątki postów! 12.04.05, 23:17 To jakaś paranoja! Cenzorzy wywalają jak leci całe wątki w tym temacie. I to wylatują posty nie zawierające bluzgów czy obelg. Po prostu nie pasują ideologicznie. Maleszkę tam posadziliście??? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e DLACZEGO NIE BYLO WIDAC... 13.04.05, 00:01 ...kwasniewskiego i walesa w atykanie tak jak na ukrainie...bo zabraklo dla nich nawet namiotow... Odpowiedz Link Zgłoś
mack82 Razem albo w ogole... 13.04.05, 01:09 Zeby podsumowac wszystko w kilku prostych zdaniach - podobala mi sie wypowiedz jednego z przedmowcow, ktory stwierdzil, ze jestesmy malym, rozwijajcym sie, stosunkowo jeszcze biednym narodem, wiec przynajmnije powinnismy 'udawac', ze potrafimy wspolnie dzialac. Moze to udawanie przerodzi sie w czyn. Gwoli przypomnienia - Kwasniewski podczas obrad okraglego stolu jako pierwszy wypalil, ze moze bysmy tak senat obsadzili w 100% proporcjonalnie do wynikow wyborow, co pozwolilo obozowi solidarnosciowemu objac ponad 90% miejsc w senacie jesli dobrze pamietam. Dlaczego my zawsze dzielimy wszytko na czarne i biale i NIGDY nie dostrzegamy pozytywnych stron ZADNEGO dzialania? Zeby bylo jasne - jestem czlonkiem PO i moje poglady okreslilbym jako centrowo-liberalne. Przestanmy palac nienawiscia wreszcie, a zacznijmy dzialac! Tak jak przez krotki czas 15 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj Re: Razem albo w ogole... 13.04.05, 05:29 Panie mack82 - to oczywiste, ze Kwach powinien byc na obchodach Solidarnosci jako najwyzszy urzednik panstwa. Komuch bo komuch - mowi sie trodno, ale narod go wybral na prezydenta i to dwa razy. Nalezy to uszanowac i urzedowi prezydenckiemu nalezy sie szacunk, niezaleznie od tego jako kolejna szuja tam urzeduje - ociekajacy krwia rzeznik robotnikow Jaruzelski, agent Bolek, czy komuch Kwach. Nalezy tez uszanowac Solidarnosc 81 roku - czapki z glow. Sam bylem wtedy w NZS-sie i na Solidarnosc spogladalem z najwiekszym szacunkiem. Co nie zmienia mojej szalenie krytycznej oceny Lecha W. Nieszczescie Polski, ze kierowal strajkiem prymitywny, maloduszny, chlopek-roztropek Lech W, a nie ktos na miare Havla. Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Zwiazkowiec czy AntyZwiazkowiec ? 13.04.05, 01:07 Oto jest pytanie . Astrachujac od agenturalnej przeszlosci i terazniejszosci Walesy , mozna sie zastanowic ,co znaczy pojecie " dzialacz zwiazkowy " . Jezeli przyjac spiskowa teorie dziejow , a tym samym rozpad komunizmu za odgornie sterowany , to rowniez Walesa w tej teorii moze miec tylko jedno miejsce , czyli pajaca antyzwiazkowego . W latach 70 tych ,kiedy Walesa podpisal dokumenty TW (sam sie do tego przyznal ), najwybitniejszego dzialacza zwiazkowego krajow uprzemyslowionych , mianowicie Jimmy Hoffa (trzy miliony czlonkow Zwiazku Zawodowego Transportowcow USA ) skazano prawomocnym wyrokiem na wiele lat wiezienia , nastepnie wskutek nacisku spoecznego klasy robotniczej zwolniono z wiezienia przed uplywem kary ,by go niemal natychmiast ZAMORDOWAC przez tzw. nieznanych sprawcow . Krotko po tym , te same media ,ktory medialnie zabily Jimmy Hoffe ,jeszcze przed jego fizyczna smiercia ,bedace wlasnoscia tych samych masonow , buduja miedzynarodowy wizerunek dzialacza Prawdziwych Niezalzenych Zwiazkow Zawodowych w bloku komunistycznym , mianowicie wizerunek przyszlego Noblisty i laureata stu honorowych doktoratow Walesy . Walesa przez spiskujaca masonerie zostal wykorzystany przynajmniej na dwie strony .Przy jego pomocy powaznie zdezorganizowano system komunistyczny calego Bloku Wschodniego , by w koncu doprowadzic do tzw. pierejstrojki i kompletnego rozkladu , to po pierwsze . Natomiast wlasnym klasom robotniczym w krajach tzw. wzglednego dobrobytu pokazano wlasciwe miejsce , doprowadzajac , do tego , ze dzisiejszy robotnik amerykanski jest dzisieciokrotnie wydajniejszy niz pietnascie lat temu (zapier..ala od rana do nocy ) , a jego zarobki realne zmnieszyly sie rowniez dziesieciokrotnie . Lewicujacym ,czy nawet komunizujacym zwiazkom zawodowym podcieto skrzydla w ten sposob ,ze pokazujac Walese , powiedziano im : " Widzicie ,nawet komunistyczny robotnik nie chce komunizmu " .Z wlasnych doswiadczen tu na Zachodzie ,moge powiedziec z pelna odpowiedzialnoscia ,ze spisek masonerii udal sie w kazdym calu . Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek [...] 13.04.05, 01:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś