taki.sobie.znikad 16.04.05, 18:13 Tryubuna proponuje syna tow.Edwarda na prezia. Wg gazety Adam jest cool i w ogole to najlepszy kandydat lewicy. www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005041603 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janbezziemi Re: Nie ma ponad Gierka ! 16.04.05, 18:46 Moze nie jest to zły pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Nie ma ponad Gierka ! 16.04.05, 18:50 Na Slasku ma 100% wygranej,na obszarach poPGRowskiej nedzy tez.Moze nawet wygrac. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Nie ma ponad Gierka ! 16.04.05, 19:09 taki.sobie.znikad napisał: > Na Slasku ma 100% wygranej,na obszarach poPGRowskiej nedzy tez.Moze nawet > wygrac. A może mniej o tym czy ma szanse wygrać a trochę o tym dlaczego byłby dobrym prezydentem? Facet, który jest zupełnie nieznany, jedyne co o nim wiadomo to to, że jest synem Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Re: Nie ma ponad Gierka ! 16.04.05, 19:11 Prędzej zostane kobietą jak on zostanie preziem.... Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Prof. dr hab. inż Adam Gierek 16.04.05, 19:23 się w 1938 r., mieszka w Katowicach. Jak sam zaznacza od urodzenia związany jest ze Śląskiem. Prof. dr hab. inż., ukończył m.in. Politechnikę Śląską w Gliwicach. Jest autorem ponad 300 publikacji. Od 2001 r. jest senatorem RP, od 2,5 lat reprezentuje senat RP w Parlamencie Europejskim.Wybitne osiągnięcia naukowe, doświadczenie parlamentarne, w tym działalność w Parlamencie Europejskim szczególnie predysponują Adama Gierka do działalności na forum Parlamentu Europejskiego. Jako eurodeputowany chciałby działać na rzecz rozwoju infrastruktury logistycznej i transportowej oraz zwiększania szans edukacyjnych polskiej młodzieży. www.sld.org.pl/index.php?view=1&art_id=4109&pid=18&ret_id=125&rsid=0 Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Prof. dr hab. inż Adam Gierek 16.04.05, 19:25 taki.sobie.znikad napisał: > się w 1938 r., mieszka w Katowicach. Jak sam zaznacza od urodzenia związany > jest ze Śląskiem. Prof. dr hab. inż., ukończył m.in. Politechnikę Śląską w > Gliwicach. Jest autorem ponad 300 publikacji. Od 2001 r. jest senatorem RP, od > 2,5 lat reprezentuje senat RP w Parlamencie Europejskim.Wybitne osiągnięcia > naukowe, doświadczenie parlamentarne, w tym działalność w Parlamencie > Europejskim szczególnie predysponują Adama Gierka do działalności na forum > Parlamentu Europejskiego. Jako eurodeputowany chciałby działać na rzecz rozwoju > > infrastruktury logistycznej i transportowej oraz zwiększania szans edukacyjnych > > polskiej młodzieży. A nie sięgając po reklamówki SLD, byłbyś w stanie wymienić jakikolwiek sukces polityczny Gierka? Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Prof. dr hab. inż Adam Gierek 16.04.05, 19:31 Wymien mi najpierw sukcesy polityczne starego Giertycha,Leppera,Religii i Kaczki.Chetnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Prof. dr hab. inż Adam Gierek 16.04.05, 19:47 taki.sobie.znikad napisał: > Wymien mi najpierw sukcesy polityczne starego Giertycha,Leppera,Religii i Nie przypominam sobie, żebym któregoś z nich zgłaszała do prezydentury czy choćby chwaliła. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Prof. dr hab. inż Adam Gierek 16.04.05, 19:52 Ok ! Kogo bys wiec zglosila i poparla ? Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Prof. dr hab. inż Adam Gierek 16.04.05, 19:27 Urodził się w 1938 roku w miejscowości Zwartberg, prowincja Limburg, w Belgii, jako najstarszy syn Edwarda Gierka. W 1947 przyjechał do kraju.W 1961 ukończył studia na Wydziale Mechaniczno-Technologicznym Politechniki Śląskiej w Gliwicach. W latach 1962-65 odbył staż aspirancki w Moskiewskiej Wyższej Szkole Samochodowo-Mechanicznej (MAMI), który zakończył obroną rozprawy doktorskiej (kandydackiej) poświęconej problematyce opracowania racjonalnych podstaw projektowania automatycznych linii odlewniczych. Kolejne stopnie kariery naukowej: stopień doktora habilitowanego w 1968, tytuł profesora nadzwyczajnego w 1972 i profesora zwyczajnego w 1979 - zdobył na Politechnice Śląskiej. Od ukończenia studiów pracuje na tej uczelni. Od 1972 był organizatorem Instytutu Inżynierii Materiałowej na Wydziale Metalurgii Politechniki Śląskiej. W trakcie kilkuletniego urlopu bezpłatnego w latach osiemdziesiątych został zatrudniony jako profesor-gość na Uniwersytecie Technicznym w Dreźnie. Po powrocie, od 1989 do 1991 kierował Zakładem Materiałoznawstwa i Technologii Materiałów w Instytucie Inżynierii Materiałowej Politechniki Śląskiej, a od 1991 jest kierownikiem Katedry Technologii Stopów Metali i Kompozytów.W swoim dorobku naukowym posiada ponad 200 publikacji. Jest autorem lub współautorem ponad 80 patentów. Był dotychczas promotorem 26 zakończonych rozpraw doktorskich. Od 1973 jest członkiem-korespondentem PAN. Należy do Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Odlewników. Bezpartyjny. Żona Krystyna Zębala-Gierek; córka Stanisława i syn Marcin. Senator V kadencji. 13 czerwca 2004 r. został wybrany na posła Parlamentu Eurowww.uniapracy.org.pl/klub/parlamentarzysci/index.php?id=10pejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Prof. dr hab. inż Adam Gierek 16.04.05, 19:31 taki.sobie.znikad napisał: > Urodził się w ... Znaczy poza wklejanie oficjalnych życiorysów nie potarfisz wyjść. To chyba najlepiej świadczy o kandydaturze Gierka, o którym nie da się nic powiedzieć bo jest postacią bliżej nieznaną. Poza nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Prof. dr hab. inż Adam Gierek 16.04.05, 19:35 Na Slasku jest znany i ceniony.Dlatego zostal Eurodeputowanym. Powtarzam - ten facet moze wygrac ! Jest nieglupi i nie angazuje sie w politykierskie,zalosne awantury jak znani ci Giertych, Lepper itd. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 19:33 Tylko ze artykulu mozna wyczytac ze nie tyle chodzi o prof. Gierka jako takiego ale nadzieje na kontynuowanie linii PRL, czytaj: www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2005041603 >Naszym zdaniem, były senator, a obecnie deputowany do Parlamentu Europejskiego jest obecnie najlepszym kandydatem lewicy na prezydenta. Jego sukces oznaczałby klęskę nawołującej do masowych rozliczeń historycznych i dekomunizacji prawicy. Prof. Gierek reprezentowałby m.in. tych obywateli, którzy są przekonani, że ich wysiłek w okresie Polski Ludowej nie poszedł na marne. „Czego jak czego, ale nędzy za Gierka nie było! Nie było głodnych dzieci, nie było bezrobotnych ani bezdomnych”< Jeszcze jeden komunista-populista choc profesor Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 19:45 Kaczka proponuje wywalenie z urzedow aparatczykow PRL, ale dopuszcza za to sg prawa zajmowanie ich przez bylych przestepcow( brak przedawnienia dla jednych,przedawnienie przestepstw dla drugich).Ustawa lustracyjna jest zreszta niezgodna z prawem europejskim. Albo Kaczka albo UE !Kaczka chce poza tym dyktatury poprzez wydawanie dekretow z moca ustaw i roizwiazywanie Sejmu wg zachcianki prezia. Giertych chce powrotu do sredniowiecznego panstwa wyznaniowego, Lepper wystawia na listy poslow przestepcow. Co mozesz zarzucic Adamowi Gierkowi ? Slucham ! Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 19:51 taki.sobie.znikad napisał: > Co mozesz zarzucic > Adamowi Gierkowi ? Slucham ! A co można zarzucić strusiowi pędziwiatrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 19:55 Facet jest zbyt powazny aby sie wdawac w awantury z miernota w rodzaju Leppera,czy Giertycha.Wolalbys czupurnego koguta ? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 19:59 taki.sobie.znikad napisał: > Facet jest zbyt powazny aby sie wdawac w awantury z miernota w rodzaju > Leppera,czy Giertycha. Ja też się nie wdaję w te awantury, bo podobnie jak Gierek, nie istnieję w życiu publicznym. > Wolalbys czupurnego koguta ? A możesz mu coś zarzucić? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 20:01 goniacy.pielegniarz napisał: > taki.sobie.znikad napisał: > > > Facet jest zbyt powazny aby sie wdawac w awantury z miernota w rodzaju > > Leppera,czy Giertycha. > > Ja też się nie wdaję w te awantury, bo podobnie jak Gierek, nie istnieję w życi > u > publicznym. > > > Wolalbys czupurnego koguta ? > > A możesz mu coś zarzucić? Jeśli to jakiś konkretny kandydat oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 21:15 Gierek istnieje i to dosc zanaczaco w zyciu publiucznym Slaska. Warto o to zapytac na forum Katowice. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 21:22 taki.sobie.znikad napisał: > Gierek istnieje i to dosc zanaczaco w zyciu publiucznym Slaska. Warto o to > zapytac na forum Katowice. Pisząc o życiu publicznym, miałem jednak na myśli coś innego niż życie publiczne Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 21:34 Czy mozesz podac jakis przyklad osoby istniejacej w zyèciu publicznym tego kraju i jednoczesnie madrej ? Wg mnie madrzy nie chca miec z tym burdelem nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 21:41 taki.sobie.znikad napisał: > Czy mozesz podac jakis przyklad osoby istniejacej w zyèciu publicznym te > go kraju i jednoczesnie madrej Proszę bardzo. Władysław Bartoszewski. > Wg mnie madrzy nie chca miec z tym burdelem nic > wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 21:44 goniacy.pielegniarz napisał: > taki.sobie.znikad napisał: > > > Czy mozesz podac jakis przyklad osoby istniejacej w zyèciu publiczny > m te > > go kraju i jednoczesnie madrej > > Proszę bardzo. Władysław Bartoszewski. Też to nazwisko przyszlo mi do głowy jako pierwsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 21:46 kataryna.kataryna napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > taki.sobie.znikad napisał: > > > > > Czy mozesz podac jakis przyklad osoby istniejacej w zyèciu p > ubliczny > > m te > > > go kraju i jednoczesnie madrej > > > > Proszę bardzo. Władysław Bartoszewski. > > > Też to nazwisko przyszlo mi do głowy jako pierwsze :) To pewnie dlatego, że czytasz głównie ND, jak sugeruje kolega w innym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 21:48 goniacy.pielegniarz napisał: > kataryna.kataryna napisała: > > > goniacy.pielegniarz napisał: > > > > > taki.sobie.znikad napisał: > > > > > > > Czy mozesz podac jakis przyklad osoby istniejacej w zyèc > iu p > > ubliczny > > > m te > > > > go kraju i jednoczesnie madrej > > > > > > Proszę bardzo. Władysław Bartoszewski. > > > > > > Też to nazwisko przyszlo mi do głowy jako pierwsze :) > > > To pewnie dlatego, że czytasz głównie ND, jak sugeruje kolega w innym wątku. Na pewno dlatego :) Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 21:45 Bartoszewski ? Kto jeszcze o nim mowi i w jakiej partii dziala ten starszy pan,ktorego papietam jeszcze z dobrej zreszta strony ? Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 21:54 taki.sobie.znikad napisał: > Bartoszewski ? Kto jeszcze o nim mowi i w jakiej partii dziala ten starszy > pan,ktorego papietam jeszcze z dobrej zreszta strony ? To dobrze, że jeszcze go pamiętasz, bo był ministrem spraw zagranicznych w poprzedniej kadencji Sejmu. Pomijając już bezsensowność porównania, to myślę, że jednak nieporównywalnie więcej osób mówi o Bartoszewskim niż o "młodym" Gierku. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 22:00 Bartoszewski to intelektualista.Nie przypuszczam aby mogl miec wielkie dokonania w dziedzinie polityki,ktora wymaga fachowosci. Jakie mial dokonania jako minister spraw zagranicznych ? Nie napisamles rowniez w jakiej dziala partii i jakie funkcje w niej pelni. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 22:06 taki.sobie.znikad napisał: > Bartoszewski to intelektualista.Nie przypuszczam aby mogl miec wielkie > dokonania w dziedzinie polityki,ktora wymaga fachowosci. Jakie mial dokonania > jako minister spraw zagranicznych ? Nie napisamles rowniez w jakiej dziala > partii i jakie funkcje w niej pelni. Myślełam, że pytasz o ludzi mądrych w polskim życiu publicznym. Teraz nie jest chyba w żadnej partii, ale pewien nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 22:12 Madrych ludzi jest w Polsce sporo,nie tylko Bartoszewki. Nie chca sie jednak ponizac podobnie jak on do awantur z jakimis kmiotkami. Powtarzam wiec jeszcze raz,ze podejrzewam,ze dlatego wlasnie Gierka nie widac u gory poki co. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Może być i całkiem inny przykład 16.04.05, 22:01 Leszek Balcerowicz Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Może być i całkiem inny przykład 16.04.05, 22:04 goniacy.pielegniarz napisał: > Leszek Balcerowicz Andrzej Zoll, Leon Kieres Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Może być i całkiem inny przykład 16.04.05, 22:52 Kiepskie przyklady. Balcerowicz - ekonomista nie bierze udzialu w politycznych burdach, Kieres - historyk tez nie. Zolla nie znam w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Może być i całkiem inny przykład 16.04.05, 22:55 taki.sobie.znikad napisał: > Kiepskie przyklady. Balcerowicz - ekonomista nie bierze udzialu w politycznych > burdach, Kieres - historyk tez nie. Cały czas pisałem o ludziach mądrych, istniejących w polskim życiu publicznym. Swoją drogą, bycie ekonomistą to żadna wada, a nawet duży plus. > Zolla nie znam w ogole. Masz na myśli to, że nie znasz jego poglądów czy to, że wcześniej o nim nie słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Może być i całkiem inny przykład 17.04.05, 00:20 Skad ten niefortunny wniosek dot. zawodu ekonomisty,zwlaszcza tak wybitnego jak Balcerowicz ? Wg mnie tylko ekonomisci powinni sie liczyc w obecnym polskim zyciu publicznym, a nie jacys filozofowie,historycy czy ksieza. Prawnicy tez znaja sie na ekonomii jak kura na astronomii wiec nie powinni w ogole wypowiadac sie na tematy gospodarcze, a raczej zajac sie porzadkowaniem polskiego burdelu prawnego. Co do Gierka to jest on specjalista od metalurgii wiec dziedziny raczej interesujacej dosc ograniczony krag ludzi.Jakie ma predyspozycje do dzialalnosci politycznej, o tym nie mam popjecia. Zolla nie znam. Jestem od dawna poza Polska.Tutaj znany jest tylko JPII i Walesa. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Może być i całkiem inny przykład 17.04.05, 10:32 taki.sobie.znikad napisał: > Skad ten niefortunny wniosek dot. zawodu ekonomisty,zwlaszcza tak wybitnego jak > > Balcerowicz ? Wg mnie tylko ekonomisci powinni sie liczyc w obecnym polskim > zyciu publicznym, a nie jacys filozofowie,historycy czy ksieza. Prawnicy tez > znaja sie na ekonomii jak kura na astronomii wiec nie powinni w ogole > wypowiadac sie na tematy gospodarcze, a raczej zajac sie porzadkowaniem > polskiego burdelu prawnego. Co do Gierka to jest on specjalista od metalurgii > wiec dziedziny raczej interesujacej dosc ograniczony krag ludzi.Jakie ma > predyspozycje do dzialalnosci politycznej, o tym nie mam popjecia. O tym chyba mało kto wie. A wątek podjęty przez Trybunę nawet mnie nie dziwi. Zmienił się tam redaktor naczelny, odszedł wzór komunistycznego aparatczyka - Barański - i teraz Trybuna chce się przedstawić jako niezależny od SLD, lewicowy ośrodek opiniotwórczy. Stąd ta egzotyka. > Zolla nie > znam. www.brpo.gov.pl/ > Jestem od dawna poza Polska. We Francji? Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 19:52 taki.sobie.znikad napisał: > Kaczka proponuje wywalenie z urzedow aparatczykow PRL, ale dopuszcza za to sg > prawa zajmowanie ich przez bylych przestepcow( brak przedawnienia dla > jednych,przedawnienie przestepstw dla drugich). Nie bardzo rozumiem ten kawałek. Co ma do tego przedawnienie? Obecnie przedawnieniu nie podlega ludobójstwo i co z tego? Ustawa lustracyjna jest zreszta > niezgodna z prawem europejskim. Albo Kaczka albo UE ! A możesz to jakoś uzasadnić? Giertych chce powrotu do sredniowiecznego panstwa > wyznaniowego, Lepper wystawia na listy poslow przestepcow. A co ma do tego Giertych z Lepperem? Nie popieram żadnego z nich. Co mozesz zarzucic > Adamowi Gierkowi ? Slucham ! Jest politycznym nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 19:54 Przede wszystkim nie jestem zwolennikiem nastepujacych organizacji: PiS, LPR, Samoobrony, Radia Maryja i postkomunistycznej lewicy. Do profesora Gierka nic nie mam ale jesli cytowany fragment wielbiacy PRL odzwierciedla jego poglady to moim zdaniem pan profesor niczym istotnym nie rozni sie od dzialaczy organizacji ktore wymienilem powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: Gierek & Gierek 16.04.05, 20:32 Nie przypuszczamn,zeby A.Gierek byl idiota myslacym o powrocie do gospodarki plannowej i panstwowej wlasnosci srodkow produkcji.Jezeli mowi o walce z bezrobociem i stawia na edukacje to bardzo duzo. Takie rzeczy mowia wszystkie, nawet prawicowe partie na Zachodzie. W Polsce prawiczki mowia natomiast o modlitwach i o sredniowiecznych panstwach wyznaniowych. W tym kontekscie profesor jest zdecydowanie bardziej odpowiednim kandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Einstein też była kobietą! 16.04.05, 19:52 i kartek na wszystko też nie było..... KOBIETY Niby którzy? Konkretnie, nazwiska! ALBERT No choćby Kopernik! KOBIETA To kłamstwo! Kopernik była kobietą! ALBERT Co? No to Einstein! KOBIETA Einstein też była kobietą! MAKS A może Curie-Skłodowska też?!? ŚMIECH NA SALI... ALBERT To akurat nie najlepszy przykład... MAKS A bo mnie zmyliły. Przepraszam. Chyba nie musze podawać skąd pochodzą te dialogi. Jednak aby być zgodnym i uszanować prawa autorskie: SEKSMISJA Scenariusz i reżyseria:Juliusz Machulski Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: poczytaj sobie o bezprawiu ustawy lustracyjne 16.04.05, 20:10 Jeśli to z "Faktów i Mitów" to nie jest to dla mnie żadne źródło. Gazeta, która drukuje esbeckie fałszywki i zatrudnia Grzegorza Piotrowskiego nie jest dla mnie wiarygodna w temacie lustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: poczytaj sobie o bezprawiu ustawy lustracyjne 16.04.05, 20:20 A co Piotrowski mialby robic w FiM ? Moze sprzatac.. On chyba nie ma uzdolnien dziennikarskich. To takie w stylu oszolomow mowic o tym kto pisze, a nie co pisze. Wykladnia prawna bezprawia polskiej ustawy lustracyjnej jest chyba tu najwaznnbiejsza, a nie ze pochodzi z FiM. Polecam ci roiwniez ostatnie Nie, gdzie mowi sie o idiotyzmach prawnych innych pomyslow mgr prawa p. Kaczki. Urban zatrudnia zdecydowanie lepszych prawnikow niz Kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: poczytaj sobie o bezprawiu ustawy lustracyjne 16.04.05, 20:36 taki.sobie.znikad napisał: > A co Piotrowski mialby robic w FiM ? Moze sprzatac.. On chyba nie ma uzdolnien > dziennikarskich. Nie wiem czy ma czy nie ma, w każdym razie na "FiM" wystarczyło. To takie w stylu oszolomow mowic o tym kto pisze, a nie co > pisze. Kto pisze pozwala ocenić czy warto czytać. Dla mnie FiM to żadne źródło. Wykladnia prawna bezprawia polskiej ustawy lustracyjnej jest chyba tu > najwaznnbiejsza, a nie ze pochodzi z FiM. Poczekam aż wypowie się jakiś poważniejszy autorytet, w bardziej wiarygodnym medium. Polecam ci roiwniez ostatnie Nie, > gdzie mowi sie o idiotyzmach prawnych innych pomyslow mgr prawa p. Kaczki. > Urban zatrudnia zdecydowanie lepszych prawnikow niz Kaczki. A po czym to oceniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Re: poczytaj sobie o bezprawiu ustawy lustracyjne 16.04.05, 20:44 Czy Gazeta Sadowa,na ktora powoluja sie FiM to tez dla ciebie nie jest odpowiednie zrodlo ? Co do Urbana to jak sama wiesz dziala czesto na granicy prawa i chociaz jego wrogowie zatrudniaja najleps"zych specow aby go zniszczyc jakos im to nie wychodzi. Sam nie jest prawnikiem,o ile mi wiadomo. Musisz przyznac rowniez,ze Urban to niezwykle inteligentna bestia. Znienawidzony przez wszystkich w PRLu (przeze mnie tez !! ) okazuje sie teraz najodwazniejszym krytykiem postkomunistycznego burdelu. Dowala i tym z lewa i z prawa. Warto sprawdzic.Polubilem go. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey ReBiedna jest ta Polska 16.04.05, 22:33 gdy syn jednego z najwiekszych aferzystów , komuniste , wiernego sojusznika sowietów i twórce gigantycznego kryzysu gospodarczego ma szanse zostac prezydentem. Bezczelne wykorzystywanie wizerunku Edwarda przez syna jest dowodem , ze jest on pozbawiony wszelkich skrupułów i to juz dyskwalifikuje go jako kandydata na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad Czy ty sobie wybrales ojca ? Kim jest ? 16.04.05, 22:49 Zazdroszcze ci ! Ja gdybym mogl wybralbym sobie za ojca barona Rotschilda ! Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Czy w Niemczech kuzyn 16.04.05, 23:00 Hitlera mógłby zostac prezydentem lub kanclerzem? W wysoko rozwinietych demokracjach negatywne pochodzenie dyskwalifikuje kandydata na b.wysokie stanowiska publiczne. Polska jak sadze do tej demokracji powinna sie zaliczać. Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Re: Czy w Niemczech kuzyn 16.04.05, 23:50 Hitler nie miał syna o kuzyach raczej cisza. To raz. Kanclerzem był. To dwa. Pleciesz trzy po trzy. To trzy. Kain zabił Abla. Ty z ktorego "rodu"? Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad gdyby prof.Gierek chcial sie wloczyc z petakiem 17.04.05, 00:11 po sadach mialbys przerypane za obraze jego ojca porownaniem do Hitlera.Na przyszlosc radze ci powstrzymac troche swoj jezor. Moze tym razem ci sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Czym gamoniu komunista od faszysty sie różni? 17.04.05, 00:26 A Gierek to wybitny komunista . O Katyniu wiedział a nie powiedział i o wielu innych sprawach. Morderca to nie tylko ten co zabija ale i ten co ukrywa morderce. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad czy Gierek budowal obozy koncentracyjne,tumanie ? 17.04.05, 00:31 Kto ci tak wypral twoja nedzna mozgownice ! Gardze starym Gierkiem ale wsadzilbym bym ci potezna grzywne za te obraze,na ktora nie zasluzyl.Gdybym byl jego synem pozwalbym cie aby cie nauczyc rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: On już nie musiał zrobili to za niego 17.04.05, 00:38 "przyjaciele" ze wschodu . Gierek miał już tylko pilnowac zeby nikt sie nie wychylał. Chociaz na jego terenie( Śląsk) było kilka obozów koncentracyjnych kontrolowanych przez komunistów w latach 50 . Jestem ciekaw czy Gierek wiedział o tym czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad gdzie byly dokladnie te obozy ? 17.04.05, 00:45 Pytasz sam glupio czy o nich wiedzial,a porownujesz z bandyta ? Byly katownie UBeckie,to pewne. Czy Gierek o nich wiedzial,nie wiem. On poza tym w tych czasach byl w Belgii. Zanim zaczniesz rzucac oszczerstwa rusz troche lbem, bo on ma rodzine,ktora moze ci udowodnic ze chlastanie ozorem drogo kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Oj były były ...kopalnie uranu ,nawet 17.04.05, 00:59 w Oswiecimiu był. Pytanie było oczywiscie retoryczne. Gierek do Polski wrócił w końcu lat 40 od 1954 r był członkiem KC a od 1957 I sekretarzem KW i był swietnie zorientowany w zbrodniach UB. Kazdy uczciwy człowiek wiedzac o tym nie chciał z ta wladza miec nic wspolnego. Gierek widocznie miał inne zdanie a synalek nigdy nie przeprosił za tatusia (ja o tym nie słyszałem). Te straszenie to z UB ci zostało? Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad obrona honoru ojca to obowiazek syna 17.04.05, 01:11 Dlaczego mial przepraszac za ojca ? Czy slyszales o synu,ktory przeprasza za winy ojca ? Co on mial z tym wspolnego ?! Informowanie kogos o mozliwych prawnych skutkach jego chlastania ozorem nie jest UBeckim straszenim. Sam postepujesz jak UBek zadajac odpowiedzialnosci syna za grzechy ojca. To typowo stalinowska mentalnosc,ktora kieruje nie rozum lecz wylacznie chec zemsty chociazby na niewinnym. W sumie to co uprawiasz jest bardzo podle. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Nie oceniaj innych wg siebie 17.04.05, 12:16 Dla mnie bandyta jest bandyta a złodziej złodziejem niezaleznie od jakiej matki pochodzi. Idac twoim tokiem myslenia obrona komunistycznych notabli jest propagowaniem wartosci komunistycznych i zgodnie z konstytuja RP i KK podlega karze wiezienia. Wiec nie siastaj ozorem bo zainteresuje sie toba prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad w imie czego chcialbys pozbawic prawa do obrony 17.04.05, 15:54 ktoregokolwiek z obywateli RP ? Czy wg ciebie Konstytucja RP tego zakazuje ? zacytuj mi odpowiedni ustep ? Ty nieboraku nie masz pojecia ani o prawie miedzynarodowym ani polskim.Wyobraz sobie ponadto,ze gdyby polskie sady skazywaly dawnych dygnitarzy PZPR za ich wylacznie za ich przynaleznosc partyjna Polska musialaby im placic kolosalne odszkodowania. Trybunal w Strasburgu to nie mali Polaczkowie zionacy checia zemsty ale prawdziwy sad dzialajacy zgodnie z prawem. Przypuszczam,ze ty nie studiowales prawa nawet tydzien, wiec przestan sie na ten temat wypowiadac, a z nienawisci wyspowiadaj sie lepiej przy najblizszej spowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Masz racje prawa nie studiowałem 17.04.05, 20:39 lecz studiowałem analize prawa(ciekawy kierunek prawda?). Na mocy obowiazujacego prawa mozna wsadzidz kazdego kto np. uwaza , ze nacjonalizacja wg Marksa jest "postepem". Wydaje sie wam postkomunisci ze stworzyliscie prawo , które wam nie zagraza . Nic bardziej błednego. Niedługo sie o tym przekonacie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki.sobie.znikad To widac, bo bzdury smalone bredzisz. 17.04.05, 22:24 Za poglady karali wylacznie stalinisci i inkwizycja.Jezeli upierasz sie przy sw<oich idiotyzmach podaj link do podrecznika twoich madrosci inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Nie poglady tylko propagowanie wartosci 17.04.05, 22:31 komunistycznych. Poczytaj konstytucje RP. Czemu napsales stalinisci a nie komunisci? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Chwali tate, to wystarczy 17.04.05, 00:51 Adam Gierek zalicza sie do tych, ktorzy uwazaja, ze za czasow Gierka bylo lepiej niz za III RP. Szkod jakich dokonal rzad Gierka nie da sie porownac nawet z najwiekszym nieudacznikiem III RP czyli tow. Leszkiem Millerem. Oczywiscie, Edward Gierek byl osoba sterowana. Za wielkimi pozyczkami stala z pewnoscia Moskwa a zachodni bankierzy chetnie na to przystali. Obie strony osiagnely korzysci, ZSRR wydrenowal z Polski spora czesc dewiz za pomoca rubla transferowego a zachodni bankierzy pozyskali do swej puli kolejny zadluzony kraj, ktory jak narkoman bedzie potrzebowal coraz to wiekszych dzialek. Oczywiscie, cos za ten pozyczony szmal powstalo sensownego, ale bilans jest jednoznacznie ujemny. Za pare mld zl, ktore corocznie splacamy ku pamieci tow. Gierka powstac by moglo za czasow III RP i pareset km autostrad i kilkadziesiat tysiecy firm. Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Cos o długach 17.04.05, 00:55 Przemku1975 - powiedz, jakie długi zostawił Gierek, a jakie długi ma obecna Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis I jeszcze cos 17.04.05, 00:58 Zdumiewajace,ze ten wątek tak sie rozwinął. Wniosek - z kandydatem na nastepce Kwaśniewskiego sprawa nie jest taka prosta. Wyżej kilka osób wspomniało, że Adam Gierek jest mało w Polsce znany. I to prawda. Moze na Śląsku tak,ale...gorszych promowano! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek1975 Re: Cos o długach 17.04.05, 01:00 Dlug zagraniczny Polski w 1989 wynosil bodajze 46 mld USD. Potem za duzym wsparciem Busha zostal zredukowany, ale i tak do tej pory stanowi wielki obciazenie budzetu. Kazdy rzad III RP pozyczal szmal i robil dlugi, rekordzista jest Miller cirka 160 mld zl. Odpowiedz Link Zgłoś