Dodaj do ulubionych

Pytanie do Giwi o Oszoloma!

22.04.05, 00:54
Dyskutant ten stale porusza jeden i ten sam temat - religii katolickiej. Albo to prowokator
(wystarczy popatrzec na jego ksywe) albo czlowiek niezrownowazony. Ponadto godzi swymi
tematami w osoby o innych zapatrywaniach religijnych badz agnostykow! Czy to jest zgodne z
regulaminem?
Obserwuj wątek
    • maniekxxx Re: Pytanie do Giwi o Oszoloma! 22.04.05, 01:47
      A ty jak chcesz to zaloz sobie co minute watki o
      seksie much czy tez kung-fu zolwi!.Czy ktos ci
      zabroni?- czy tez inaczej widzisz demokracjie tzn:
      jednoglosowa !!!
      • kantroll Re: Pytanie do Giwi o Oszoloma! 22.04.05, 01:57
        Gdzie te watki zakladac, tu na Forum Kraj czy moze Forum Radyja?
    • goniacy.pielegniarz Kpisz sobie? 22.04.05, 02:05
      kantroll napisała:

> Ponadto godzi swymi
      > tematami w osoby o innych zapatrywaniach religijnych badz agnostykow! Czy to
      jest zgodne z
      > regulaminem?

Ty lepiej poczytaj sobie wątki adwersarzy Oszoła i ich kretyńskie odpowiedzi na
      jego posty. Przy nich Oszoł jest potulnym barankiem.
      • kantroll Re: Kpisz sobie? 22.04.05, 02:08
        To jedynie bardzo zle swiadczy o moderatorze i potwierdza moje podejrzenia: Oszolom zwykly
        to prowokator! Nie zmienia to mojej opinii, ze watki religijne powinny byc na forum o religii ...
        • goniacy.pielegniarz Re: Kpisz sobie? 22.04.05, 02:14
          kantroll napisała:

> To jedynie bardzo zle swiadczy o moderatorze i potwierdza moje podejrzenia: Osz
          > olom zwykly
          > to prowokator! Nie zmienia to mojej opinii, ze watki religijne powinny byc na f
          > orum o religii ...

Na temat religii i kościoła nieporównywalnie więcej wątków zakładają przeciwnicy
          Oszołoma. Nie wiem więc, skąd Oszołom wyskoczył w tym poście.
        • humbak Re: Kpisz sobie? 22.04.05, 02:16
          Pielęgniarz ma rację. Oszołom jest jaki jest, ale jego przeciwnicy to w znacznym
          stopniu namolne trolle... wulgarne na dodatek (w sumie to ja też jestem jego
          adwersarzem... hmmmm...)
    • giwi Re: Pytanie do Giwi o Oszoloma! 22.04.05, 02:09
      W Moim forum jest przydatna opcja "skasuj posty moich wrogów". Bardzo ułatwia
      bezstresowe korzystanie z forum. :-)
      • goniacy.pielegniarz Re: Pytanie do Giwi o Oszoloma! 22.04.05, 02:12
        giwi napisała:

> Bardzo ułatwia
        > bezstresowe korzystanie z forum. :-)

No, tego nie możesz wiedzieć, bo nie możesz tego stosować.
      • janek007 Do giwi... 22.04.05, 04:24
        To twoje "skasuj posty moich wrogów" powinno byc skasowane bo tylko moze
        swiadczyc o twojej stronnoczosci i braku szacunku dla dyskutantow.
        Do 'Oszoloma' nic nie mam a nawet powiem wiecej lubie go i juz. Ten
        calt 'kantroll' to jakis cwir z niedemokratycznymi tendencjami powinien sie
        leczyc albo conajmniej odpoczac.
    • yossarian18 Re: Pytanie do Giwi o Oszoloma! 22.04.05, 09:05
      Cenzure chcesz wprowadzic??? Faszyzm ci sie marzy???
      • oborovy Re: Pytanie do Giwi o Oszoloma! 22.04.05, 09:20
        W samej rzeczy Oszolomku - ten Kantroll to nastepna ofiara sluchania Radyja!
    • gosc.z.korony wyobrażam sobie ,,oszołoma'' jako takie ,,chłopię' 22.04.05, 09:23
      ,,chłopię'' niewinne, bardzo wierzące w swe ideały. Wierzące tak uparcie, że aż
      niewyzbycie...
      Ja rozumiem, że można mieć ,,ściśle ustalone'' poglądy. Sam mam takie w
      niektórych kwestiach.
      Co mi się nie podoba, a co często widzę u ,,oszołoma'', ,,yossariana18''
      i ,,tdkota'', to złe traktowanie adwersarzy, wulgarne odzywki, częsty brak
      argumentów, przemilczanie pytań i dziwaczne przekonanie o ,,jedynie słusznej
      linii''.
      • oborovy Re: wyobraz˙am sobie ,,oszo?oma'' jako takie ,,ch? 22.04.05, 09:33
        Coz, religia sieje spustoszenie we lbach, bo oparta jest na braku logiki i slepej wierze. Takie
        same efekty widac u Talibow, fundamentalistow z Iranu czy nawet terrorystow z Al-Kaidy!
        • gosc.z.korony wiesz, prawie codziennie czytam Nowy Testament 22.04.05, 09:46
          Trafiają do mnie słowa Pana Jezusa. I nie mogę się nadziwić. Tam naprawdę mowa
          jest o miłości bliźniego, wybaczeniu i nie sądzeniu. Oczywiście Chrystus był
          ostrym mówcą, ale z Jego słów płynie zupełnie inna nauka niż to przedstawia
          Radio Maryja, czy TV Trwam. O co więc chodzi?
          • oborovy Re: wiesz, prawie codziennie czytam Nowy Testamen 22.04.05, 09:50
            gosc.z.korony napisa?:

> ... Oczywis´cie Chrystus by? ostrym mówca˛ ...

Skad to wiesz?
            • gosc.z.korony a no z tego Nowego Testamentu... 22.04.05, 09:56
              Przyjąłem na wiarę (no bo o to przecież chodzi) i uwierzyłem w wyrzucenie
              przekupniów ze świątyni, kazania w synagogach napominające faryzeuszy, kapłanów
              i Izraelitów. A jeśli w to wszystko uwierzyłem, to i wierzę w to że Chrystus
              był ostrym mówcą - i wcale się nie nabijam, mówię poważnie.
              To jest właśnie kwestia wiary.
              Czy to źle?
              • oborovy Re: a no z tego Nowego Testamentu... 22.04.05, 10:06
                A czytales o tym numerze z chodzeniem po palach? Szczwany lis z niego podobno (!) byl, a to
                przeciez tylko syn stolarza i dziewicy ... jak tam u niego bylo z kobitkami?
                • gosc.z.korony nie dam się Ci się wciągnąć w te wątki 22.04.05, 10:18
                  a wiesz dlaczego? - bo nie są one najistotniejsze. Dla mnie najważniejsze są
                  treści mów Pana Jezusa. A to czy sypiał On z Marią Magdaleną, czy nie, to jest
                  wątek poboczny, jeśli nie powiedzieć: prywatny. Gdyby z nią sypiał, to byłby to
                  tylko dowód na to, że był On normalnym facetem. Inny taki niuans: Maria - Matka
                  Chrystusa - można oczywiście traktować opowieść o zwiastującym aniele, jak
                  wersję ,,sprzedaną'' Józefowi, a maskującą niewierność. Tak czy siak, to są dla
                  mnie sprawy poboczne, jeśli nie powiedzieć: odwracające uwagę od spraw
                  najważniejszych, o których mówił i które robił Pan Jezus. Bo pójcie do
                  Jerozolimy na ukrzyżowanie było decyzją świadomą i to Jego poświęcenie i odwagę
                  należy uszanować.
                  • oborovy Re: nie dam sie˛ Ci sie˛ wcia˛gna˛c´ w te wa˛tki 22.04.05, 10:24
                    gosc.z.korony napisa?:

> ... A to czy sypia? On z Maria˛ Magdalena˛, czy nie, to jest wa˛tek poboczny, jes´li nie
                    > powiedziec´: prywatny. Gdyby z nia˛ sypia?, to by?by to tylko dowód na to, z˙e by? On
                    > normalnym facetem.

A co powiedziec o tych klechach co naprawde stosuja sie do celibatu?
                    • gosc.z.korony pomysł to o wiele późniejszy 22.04.05, 10:33
                      niż chrystusowe czasy. A motywy też mogą być różne. Na przykład finansowe:
                      gromadzenie dóbr przez bezżennych i bezdzietnych ,,funkcjonariuszy''
                      dla ,,dobra'' kościelnej struktury. Albo osobiste przekonania...
                      • oborovy Re: pomys? to o wiele póz´niejszy 22.04.05, 10:36
                        Jestes pewien, ze nie sluchasz zbyt wiele Radyja? Masz podobne objawy co i OZRM ...
                        • gosc.z.korony kiedy słucham Radyja, to się śmieję 22.04.05, 10:37
                          Czytam natomiast na poważnie ,,Tygodnik Powszechny''.
                • wan4 Re: a no z tego Nowego Testamentu... 22.04.05, 10:29
                  Uważasz, ze Twoje podejście do rzeczywistości jest bardziej naukowe niż
                  wierzącego (np. moje)???

Podaj dowód na to, że nie istnieją inne, równoległe rzeczywistości do naszej? O
                  zupełnie innych prawach fizycznych. A tam nie istnieje życie np. oparte na
                  skomplikowanych relacjach róznych rodzajów energii a nie jak u nas na chemii
                  związków węgla?

Podpowiem: w komputerach przyszłości będziesz mógł tworzyć rzeczywistość
                  wirtualną istot inteligentnych. Być może dasz im wolnosć i nadasz prawa
                  rządzące ICH światem i postanowisz nie wtrącać się z zasady. Ale zostawisz
                  sobie prawo wyjątkowych ingerencji, by czasem pomóc tym, którzy ci się
                  szczególnie spodobaja... (bez tego co to by była za zabawa;) Wtedy pewnie
                  zaobserwujesz, jak te inteligentne istoty zastanawiaja się, czy istnieje bóg i
                  inna rzeczywistosć niż ich... (a to przecież Ty byłbyś ich bogiem)
                  • gosc.z.korony też czasem sobie myślę, że wszystko to taki 22.04.05, 10:36
                    Matrix... boży jakiś Matrix
                    • wan4 Re: też czasem sobie myślę, że wszystko to taki 22.04.05, 10:45
                      Matrix to niezupełnie dobry przykład, bo w nim ludzkie umysły podpieto do
                      wirtualnej rzeczywistosci, która w dodatku symulowała real.

Chodzi o wykreowanie zupełnie innej dla zupełnie nowych, "sztucznych" rodzajów
                      inteligencji. A człowiek, jej twórca, pozostaje jedynie ukrytym, mało aktywnym
                      obserwatorem.

Nie można wykluczyc, że My jesteśmy takim "produktem" innych, wyższych istot.
                      Idąc w górę takiej hierarchi dojdziemy albo do istoty najwyższej albo w
                      nieskończonosc.
                      • gosc.z.korony Zdaję sobie sprawę z tego, że Matrix to 22.04.05, 11:07
                        niezbyt dobry przykład, ale rozumiem co masz na myśli. Zastanawiam się jednak,
                        czy Twój punkt widzenia nie trąci trochę deizmem? - ,,mało aktywny bóg''.
                        • wan4 Re: Zdaję sobie sprawę z tego, że Matrix to 22.04.05, 11:54
                          gosc.z.korony napisał:
                          > niezbyt dobry przykład, ale rozumiem co masz na myśli. Zastanawiam się
                          jednak,
                          > czy Twój punkt widzenia nie trąci trochę deizmem? - ,,mało aktywny bóg''.

Aż tak dobry nie jestem z teologii;) Natomiast nie ma we mnie wewnętrznej
                          zgody, by wiara była wbrew rozumowi, logice. Może i Bóg jest bardzo aktywny,
                          ale bezwzględne szanowanie ludzkiej wolnej woli prowadzi Go do
                          samoograniczenia? Po prostu nie robi nic wbrew człowiekowi, co w konsekwencji
                          wyjaśniałoby tyle zła na świecie? To też jest logiczne założenie. Ale już nie
                          wyjaśnia, dlaczego tak wiele, chyba zdecydowaną wiekszośc;) gorących modlitw
                          nie spełnia, przy założeniu nieskończonej dobroci i miłości oczywiście. Gdy
                          jednak dołączymy do atrybutów Boga również absolutną sprawiedliwość to to coś
                          wyjaśnia. Należy przy tym zachować dystans do własnego intelektu, czyli
                          możliwości zrozumienia wszystkiego. Być może jest to po prostu niemożliwe...

Odpowiedź na egzystencjalne pytania nie może być banalna, bo wtedy nasza
                          rzeczywistość musiałaby być prosta, nieskomplikowana i... nudna;)
                          • gosc.z.korony interesujące..., ciekawe 22.04.05, 12:04
                            Tak sobie myślę, o tym co napisałeś. I przyszło mi skojarzenie
                            ze ,,starotestamentową'' i ,,nowotestamentową'' wizją Boga. Bóg aktywny, srogi
                            sędzia to Stary Testament. Bóg kochający i sznujący wolę człowieka to Nowy
                            Testament. A może Bóg doszedł do wniosku, że ludzie dojrzeli na tyle, by zesłać
                            im Pana Jezusa, aby Ten przekazał im pewne wyższe treści. By byli lepsi. By Bóg
                            nie musiał już urządzać Sodomy i Gomory. Może to kwestia wychowania i...
                            dorastania?
                            dziękuję Koledze za te słowa.
                            • janek007 Macie rzeczywiscie wyobrazenie Boga... 22.04.05, 18:26
                              Gdyby Bog mial sluchac 'modlow' kazedego idioty to z pewnoscia dostalby
                              rozstroju nerwowego i zawrotu gowy. Dla was Bog to jakis pajac z wiszacymi
                              sznurkami za ktore kazdy niezrownowazony psychicznie moze pociagac do woli.
                              Wcale sie Bogu nie dziwie ze nie odpowiada na prosby niezrownowazonych i
                              umyslowo i umyslowo uposledzonych. Tak powinno byc i popieram Boga w 127% ze
                              tak robi. Naczytaliscie sie o 'inteligentnych maszynach' albo cos tam jeszcze i
                              prubujecie extrapolowac. Jestescie smieszni, oczywiscie delikatnie mowiac.
                              • wan4 zdecydowanie masz racje, Jasiu007, na 127% !!! :/ 22.04.05, 19:00
    • malaszaramysz Zostaw Oszoła:-))) 22.04.05, 10:30
      Ja na Oszoła używam "śmiechozolu". Jest całkiem fajna zabawa. Po dwóch, trzech
      zaczepkach Oszoł znika:-))
      Swoją drogą każdy, w tym Oszoł, ma prawo pisać co chce.Można go wyśmiać,
      zaatakować albo zignorować. Na co masz ochotę. Nie możesz domagać się praw dla
      siebie ,łamiąc prawa innych.To prosta droga do... stania się oszołomem:-)))
      • oborovy Re: Zostaw Oszo?a:-))) 22.04.05, 10:34
        Nie tracmy czasu na pisanie, wysylajmy wiecej pieniedzy do Torunia!
        • malaszaramysz Re: Zostaw Oszo?a:-))) 22.04.05, 10:39
          Ja tam skąpa jestem i do Torunia nie wysyłam:-))) Nie bawi Cię czasem Oszołek?;-
          )
          • oborovy Re: Zostaw Oszo?a:-))) 23.04.05, 14:25
            Oszol dla tego forum to jak tryper dla Wielebnego Ojca Dyrektora, ktorego podlapal w styczniu w
            Tajlandii
            • malaszaramysz Re: Zostaw Oszo?a:-))) 23.04.05, 14:39
              Zmartwiłeś mnie,tryper jest wyleczalny:-) Cholerny postęp!!! Antybiotyki
              wynaleźli:-)Miałam nadzieję, że coś lepszego sobie przywlecze:-) Tak swoją
              drogą , nie żal Ci Oszoła? Smutne życie ma chłopiec i to forum to jedyna jego
              rozrywka. Najbardziej indokrynowani są indoktrunujący.Biedny ten Oszoł, nie goń
              go:-)
    • yossarian18 GIWI!!! 22.04.05, 12:29
      Gdzie zniknęły moje wątki o Wałęsie i masonach? Nie ma ich nigdzie, ani na
      publicystyce, ani na wiadomościach, ani na aquanecie, ani na oślej ławce!
      Zniknęły bez śladu! jaja sobie robicie??
      • gosc.z.korony pewnie znowu zmowa! 22.04.05, 13:04
        nigdzie ich nie ma...
        szukają ich tu, szukają ich tam...
        sam nie wiem, gdzie szukać ich mam...
        ale jaja!
      • giwi Re: GIWI!!! 22.04.05, 13:08
        Są na Społeczeństwie. Trzymaj się tematyki forum.
        • gosc.z.korony a zatem Kolega będzie rozczarowany... 22.04.05, 13:09
          ... no bo nie ma zmowy ;-)
        • yossarian18 Re: GIWI!!! 22.04.05, 22:28
          giwi napisała:

> Są na Społeczeństwie.

Sa tylko masoni. Walesy nie widzialem.

Trzymaj się tematyki forum.

Tzn.????
      • polonus7 Rydzyk's obsession song ! 22.04.05, 13:22
        Zaden polski kabaret jeszcze tego nie spiewa ?
        • gosc.z.korony Tak ogólnie kabarety w kwestii Rydzyka 22.04.05, 13:30
          dają dupy! - boją się, czy co?
          Przecież w TV Trwam lecą prawie gotowe materiały.
          • polonus7 Re: Tak ogólnie kabarety w kwestii Rydzyka 22.04.05, 13:34
            Tak w ogole to chyba zycie intelektualne w Polsce zdycha. Widac tylko
            politykierska holote i gwiazdy w czarnych sutannach. Podczas mojego pobytu w
            Polsce (rok temu)widzialem w TV jakies produkcje kabaretowe. Cieniutkie to bylo
            i niesmieszne. Za PRLu byly lepsze.
            • gosc.z.korony Racja! 22.04.05, 13:35
              • polonus7 Re: Racja! 22.04.05, 13:40
                Ale dlaczego tak jest ? Czy obowiazuje jakas wewnetrzna cenzura, czy Polska
                upada intelektualnie ?
                • oborovy Re: Racja! Polska racja stanu! 22.04.05, 13:55
                  Pomroczna to dziwny kraj - co drugi gostek ma doktorat z ekonomii, ministrowie profesury, a
                  bezrobocie dalej 20%
                  • polonus7 Re: Racja! Polska racja stanu! 22.04.05, 14:01
                    A najgorsze jest to,ze nie ma zadnych perspektyw na to aby do wladzy doszli
                    ludzie z glowa. Awanturnictwo,egocentryzm,amatorszczyzna polityczna i glupota
                    to cechy wszelkich polskich partii z prawa i z lewa.
                    • oborovy Re: Racja! Polska racja stanu! 22.04.05, 14:24
                      A na dodatek konkordat rujnuje polski budzet ... co robic? Moze Samoobrona, oni jeszcze nie
                      rzadzili, hehe!
                      • polonus7 Konkordat czyli rozbior RP przez KK i SB 22.04.05, 14:39
                        Jedni nie wrzeszcza na drugich na kazaniach, a SB nie ujawnia teczek kleszych
                        donosicieli.
                        • oborovy Re: Konkordat czyli rozbior RP przez KK i SB 22.04.05, 15:03
                          polonus7 napisa?:

> Jedni nie wrzeszcza na drugich na kazaniach, a SB nie ujawnia teczek kleszych donosicieli

A do tego czarny kontaky ze STASI i ruskim wywiadem (patrz google: Pater Ridzyk)
      • oborovy Re: GIWI!!! 22.04.05, 14:35
        yossarian18 napisa?:

> Gdzie znikne˛?y moje wa˛tki o Wa?e˛sie i masonach? Nie ma ich nigdzie, ani na
        > publicystyce, ani na wiadomos´ciach, ani na aquanecie, ani na os´lej ?awce!
        > Znikne˛?y bez s´ladu! jaja sobie robicie??

Przeniesione na forum ND ... hehe! Tam twoje miejsce, miedzy psycholami
        • prawdziwy_polak_katolik Oszołom to lewacki prowokator zatrudniony przez GW 22.04.05, 15:24
          W celu ośmieszania prawdziwych katolików i narodowców. Nie zauważyliście, że
          Giwi wycina tylko mało istotne jego posty, tylko tak dla zmyłki - dla
          uwiarygodnienia Oszołoma.

Oszołom nienawidzi Polski, Polaków, Katolików i współdziała z Michnikiem w
          rozwalaniu przwdziwych, Polskich ruchów patriotycznych!
          • bladatwarz To podwojny agent 22.04.05, 22:24
            Dostarczal wiadomosci GW i Agorze.
            To dzieki jego informacjom napisali, ze Rydzyk ma partie (Maryja) i samochod
            (maybacha).
            Jak sie wkurzyli na trefne informacje i odmowili dalszych publikacji, to na
            forum pisal, ze Rydzyk jest ,,kadrynalem w sercu''.

Nie oszolom, tylko prowokator!

:)
            • oborovy Re: To podwojny agent 23.04.05, 00:53
              Podwojny agent? A moze potrojny - Yossi, Oszol i Homo?
    • oszolom.z.radia.maryja widzę ze wzięliście się do obgadywania mnie ... 23.04.05, 14:57
      poza moimi plecami...plotkarze! pleciugi, przekupy straganiarskie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka