Dodaj do ulubionych

Prof. Balcerowicz to plachta na bykow...

IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 10:11
... a raczej postkomunistycznych byczkow, co chcieliby bykiem
lezec, nic nie robic i dostawac za to przyslowiowe 2 tysiace!
Prof. dr. hab. Leszek Balcerowicz to wybitny ekonomista (doktorat na
SGH, MBA z Nowego Jorku), autor wielu doskonalych ksiazek i artykulow w
wielu jezykach. Jest on powszechnie szanowany za granica: w USA, w
panstwach UE, nawet w dalekiej Australii. Uratowal on Polske przed
katastrofa ekonomiczna, napelnil polki sklepowe towarem, dal nam mocna i
stabilna walute, uzdrowil nasze finanse. W skrocie: z Polski-bankruta,
biednego kraju z pustymi sklepami i szarymi ulicami, uczynil on
Polske zamozna, prosperujaca, czlonka NATO, OECD i czlonka-kandydata
UE: kraj pelnych sklepow, kolorowych ulic, kraj z przyszloscia!
Oczywiscie, przyszlosc i prosperity jest tylko dla ludzi pracowitych,
oszczednych, dobrze wyksztalconych i z inicjatywa! Prof. Balcerowicz
stworzyl kazdemu Polakowi szanse osiagniecia szybkiego sukcesu.
Teraz tylko od nas zalezy, jak te szanse potrafimy wykorzystac!
Ja potrafilem! W roku 1990 otworzylem produkcje w garazu. Po roku
przenioslem ja do piwnicy. Dzieki pracowitosci, oszczednosci,
uczciwowsci i pomyslowosci juz po kilku latach otworzylem fabryczke,
ktora mi sie wciaz rozrasta! Najszybciej za rzadow UW!
Bierzcie ze mnie przyklad, malkontenci! Jedyne, co mi moze przeszkodzic
w rozwoju firmy, to odejscie od jedynie rozsadnej polityki Profesora!
Ekonom
Obserwuj wątek
    • Gość: prowokat Re: Prof. Balcerowicz to plachta na bykow... IP: *.telimeny / 192.168.0.* 02.07.02, 10:13
      a co fabrykujesz spiritus czy narkotyki?
      • Gość: Ekonom Re: Prof. Balcerowicz to plachta na bykow... IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 10:27
        Gość portalu: prowokat napisał(a):
        a co fabrykujesz spiritus czy narkotyki?
        K: To potwarz! Sugerujesz, ze produkuje cos nielegalnego!
        Alkohol i narkotyki ktore produkuje, sa calkowicie legalne!
        Sam Prof. Balcerowicz dal mi na nie pozwolenie na poczatku
        roku 1990! I produkuje tez inne towary, o ktorych nie wspominasz!
        Ekonom

• Gość: alpha Re: Prof. Balcerowicz to plachta na bykow... IP: *.chello.pl 02.07.02, 10:15
      Blekotu sie nazarles, facet?
      • Gość: Ekonom Re: Prof. Balcerowicz to plachta na bykow... IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 10:28
        Gość portalu: alpha napisał(a): Blekotu sie nazarles, facet?
        E: Tak to jest, jak ktos w Polsce osiagnie sukces... :-(

• Gość: Ania Re: Prof. Balcerowicz to plachta na bykow... IP: *.upc.chello.be 02.07.02, 11:06
          Gość portalu: Ekonom napisał(a):

> Gość portalu: alpha napisał(a): Blekotu sie nazarles, facet?
          > E: Tak to jest, jak ktos w Polsce osiagnie sukces... :-(
          >

Swieta racja panie Ekonomie.Zwracal na to uwage formulowicz Pipin 2 w swym
          watku "Psia mentalnosc Polakow obszczekiwanie" Za co dostal gromkie brawa od
          formulowiczow.Alpha nalezy niewatpliwie do tych obszczekujacych zazdrosnych i
          zawistnych.Oby jak najmniej takich formulowiczow a wiecej takich jak Pipin 2.
          • Gość: Ekonom Re: Prof. Balcerowicz to plachta na bykow... IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 11:14
            Gość portalu: Ania napisał(a):
            > > Gość portalu: alpha napisał(a): Blekotu sie nazarles, facet?
            > > E: Tak to jest, jak ktos w Polsce osiagnie sukces... :-(
            A: Swieta racja panie Ekonomie. Zwracal na to uwage formulowicz Pipin 2 w swym
            watku "Psia mentalnosc Polakow obszczekiwanie" Za co dostal gromkie brawa od
            formulowiczow. Alpha nalezy niewatpliwie do tych obszczekujacych zazdrosnych i
            zawistnych. Oby jak najmniej takich formulowiczow a wiecej takich jak Pipin 2.
            E: Dziekuje Pani Aniu! Widac, ze pisze Pani z Belgii, kraju, gdzie kapitalizm
            istnieje od setek lat bez przerwy. Mam nadzieje, ze w Belgii nie ma duzo takich
            "alf", ktore zazdroscza innym sukcesu, czyli oszczednosci, pomyslowosci,
            a przede wszystkim pracowitosci. "Osczednoscia i praca ludzie siebie bogaca"!
            Ja te maksyme stosuje od lat, i mam sukcesy. Ci, ktorzy tylko narzekac
            potrafia, nic nie maja, i zwalaja wine za swa porazke, spowodowana
            glownie lenistwem, na Prof. Balcerowicza, ojca polskiego cudu gospodarczego!
            Niech sie lepiej zamkna i ida do pracy, a wtedy nie beda mieli czasu mnie i mnie
            podobnym zazdroscic!
            Pozdrowienia dla pani Ani z zamoznej, prosperujacej, KAPITALISTYCZNEJ Belgii!
            Ekonom
            • Gość: Ania Re: W Belgii zle sie dzieje IP: *.upc.chello.be 02.07.02, 11:27
              Niestety to smutna prawda.Prosze sobie wyobrazic,ze tu jak sie chce kupic
              samochod to sie idzie do banku i bierze kredyt oprocentowany na 0.36%.Skandal!!
              Przeciez kazdy wie,ze banki sa od tego by odkladac w nich pieniadze i po
              jakichs 10 latach oszczedzania kupic sobie samochod.Takie tanie kredyty to nie
              do pomyslenia.Przeczuwam,ze niedlugo Belgia padnie.
              • Gość: Ekonom Re: W Belgii zle sie dzieje IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 11:40
                Niestety to smutna prawda. Prosze sobie wyobrazic,ze tu jak sie chce kupic
                samochod to sie idzie do banku i bierze kredyt oprocentowany na 0.36%. Skandal!!
                Przeciez kazdy wie, ze banki sa od tego by odkladac w nich pieniadze i po
                jakichs 10 latach oszczedzania kupic sobie samochod. Takie tanie kredyty to nie
                do pomyslenia. Przeczuwam,ze niedlugo Belgia padnie.
                K: To pewnie robota masonow, komunistow i ateistow! Widac, ze u was nie ma
                prof. Balcerowicza! Jedyna rada, to wyslac ministra finasow Belgii i czlonkow
                tamtejszej Rady Polityki Pinieznej na przeszkolenie do prof. Balcerowicza!
                Kazdy dobry ekonomista przecie wie, ze stopy procentowe powinny byc
                jak najwyzsze, aby zachecac do oszczedzania! Niskie stopy procentowe
                niszcza nawyki osczednosci i zachecaja do hulaszczego zycia na
                kredyt. Jak za ciemnych lat komuny! Belgio! Obudz sie!
                Ekonom
                • Gość: Ania Re: W Belgii zle sie dzieje IP: *.upc.chello.be 02.07.02, 11:47
                  Gość portalu: Ekonom napisał(a):

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                  > Niestety to smutna prawda. Prosze sobie wyobrazic,ze tu jak sie chce kupic
                  > samochod to sie idzie do banku i bierze kredyt oprocentowany na 0.36%. Skandal!
                  > !
                  > Przeciez kazdy wie, ze banki sa od tego by odkladac w nich pieniadze i po
                  > jakichs 10 latach oszczedzania kupic sobie samochod. Takie tanie kredyty to nie
                  >
                  > do pomyslenia. Przeczuwam,ze niedlugo Belgia padnie.
                  > K: To pewnie robota masonow, komunistow i ateistow! Widac, ze u was nie ma
                  > prof. Balcerowicza! Jedyna rada, to wyslac ministra finasow Belgii i czlonkow
                  > tamtejszej Rady Polityki Pinieznej na przeszkolenie do prof. Balcerowicza!
                  > Kazdy dobry ekonomista przecie wie, ze stopy procentowe powinny byc
                  > jak najwyzsze, aby zachecac do oszczedzania! Niskie stopy procentowe
                  > niszcza nawyki osczednosci i zachecaja do hulaszczego zycia na
                  > kredyt. Jak za ciemnych lat komuny! Belgio! Obudz sie!
                  > Ekonom

Mam nadzieje,ze to sie zmieni jak Polska wejdzie do UE.Tylko wiara mi
                  zostala.Teraz jak sie bierze kredyt na kupno domu czy otwarcie jakiegos interesu
                  to mozna wziac kredyt oprocentowany na 5.6%.Rozpacz ,rozpacz.Te dzikusy nie maja
                  pojecia o ekonomii.Prosze sobie wyobrazic,ze zajmuja sie czyms takim jak
                  produkcja stali co juz dawno wyszlo z mody.I jeszcze to swinstwo eksportuja.Obled.

• Gość: ali Re: W Belgii zle sie dzieje IP: 217.109.137.* 02.07.02, 12:20
                    >
                    > Mam nadzieje,ze to sie zmieni jak Polska wejdzie do UE.Tylko wiara mi
                    > zostala.Teraz jak sie bierze kredyt na kupno domu czy otwarcie jakiegos interes
                    > u
                    > to mozna wziac kredyt oprocentowany na 5.6%.Rozpacz ,rozpacz.Te dzikusy nie maj
                    > a
                    > pojecia o ekonomii.Prosze sobie wyobrazic,ze zajmuja sie czyms takim jak
                    > produkcja stali co juz dawno wyszlo z mody.I jeszcze to swinstwo eksportuja.Obl
                    > ed.
                    >

Belgia to male piwo. W takiej Danii gdzie zyje 5 mln ludzi a moze i mniej jest
                    taki socjal, ze dziw bierze, ze jeszcze zyja.
                    Prof. Balcerowicza wraz z HGW nalezy wyslac tam celem likwidacji darmowej
                    edukacji i przedszkoli, darmowego lecznictwa, oczywiscie niskich kredytow i
                    wszystkich innych swiadczen obciazajacych budzet. Inaczej Dania upadnie i trzeba
                    bedzie wolac prof. Sachsa i MFW po plan ratunkowy. Dania blaga o pomoc, panie
                    profesorze!!!!!!!!!!
                    • Gość: Ekonom Re: W Belgii zle sie dzieje IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 12:31
                      Gość portalu: ali napisał(a):
                      Ania: Mam nadzieje,ze to sie zmieni jak Polska wejdzie do UE. Tylko wiara mi
                      zostala. Teraz jak sie bierze kredyt na kupno domu czy otwarcie jakiegos
                      interesu to mozna wziac kredyt oprocentowany na 5.6%. Rozpacz ,rozpacz.
                      Te dzikusy nie maja pojecia o ekonomii. Prosze sobie wyobrazic,ze zajmuja sie
                      czyms takim jak produkcja stali co juz dawno wyszlo z mody. I jeszcze to swinstwo
                      eksportuja. Obled.

Ali: Belgia to male piwo. W takiej Danii gdzie zyje 5 mln ludzi a moze i mniej
                      jest taki socjal, ze dziw bierze, ze jeszcze zyja.
                      Prof. Balcerowicza wraz z HGW nalezy wyslac tam celem likwidacji darmowej
                      edukacji i przedszkoli, darmowego lecznictwa, oczywiscie niskich kredytow i
                      wszystkich innych swiadczen obciazajacych budzet. Inaczej Dania upadnie i
                      trzeba bedzie wolac prof. Sachsa i MFW po plan ratunkowy. Dania blaga o pomoc,
                      panie profesorze!!!!!!!!!!
                      K: Poki co, budujmy zasieki z drutu kolczastego, bo nam znow ci Wikingowie
                      z Kopenhagi wyladuja na plazach w poszukiwaniu pracy i placy! Jesli
                      prof. Balcerowicz nie ma czasu, to ja w Jego zastepstwie jestem
                      gotow poswiecic do kilku miesiecy mej pracy na ratowanie Danii
                      przed nadciagajaca katastrofa!
                      Ekonom
                  • Gość: Ekonom Re: W Belgii zle sie dzieje IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 12:27
                    Niestety to smutna prawda. Prosze sobie wyobrazic,ze tu jak sie chce kupic
                    samochod to sie idzie do banku i bierze kredyt oprocentowany na 0.36%.
                    Skandal! Przeciez kazdy wie, ze banki sa od tego by odkladac w nich pieniadze i
                    po jakichs 10 latach oszczedzania kupic sobie samochod. Takie tanie kredyty
                    to nie do pomyslenia. Przeczuwam,ze niedlugo Belgia padnie.
                    K: To pewnie robota masonow, komunistow i ateistow! Widac, ze u was nie ma
                    prof. Balcerowicza! Jedyna rada, to wyslac ministra finasow Belgii i
                    czlonkow tamtejszej Rady Polityki Pienieznej na przeszkolenie do prof.
                    Balcerowicza!
                    Kazdy dobry ekonomista przecie wie, ze stopy procentowe powinny byc
                    jak najwyzsze, aby zachecac do oszczedzania! Niskie stopy procentowe
                    niszcza nawyki osczednosci i zachecaja do hulaszczego trybu zycia na
                    kredyt. Jak za ciemnych lat komuny! Belgio! Obudz sie!
                    Ekonom
                    A: Mam nadzieje,ze to sie zmieni jak Polska wejdzie do UE. Tylko wiara mi
                    zostala. Teraz jak sie bierze kredyt na kupno domu czy otwarcie jakiegos
                    interesu to mozna wziac kredyt oprocentowany na 5.6%. Rozpacz ,rozpacz.
                    Te dzikusy nie maja pojecia o ekonomii. Prosze sobie wyobrazic,ze zajmuja sie
                    czyms takim jak produkcja stali co juz dawno wyszlo z mody.
                    K: Czytalem, ze ja woza od huty do huty w olbrzymich wagonach-termosach, i to
                    koleja! Nie wiedza, biedacy, ze hutnictwo i kolejnictwo to przezytek
                    komuzimu! Tylko wejscie Polski do UE moze ich uratowac! Moze wtedy przestana
                    budowac te linie kolejowe czy modernizowac huty, i zaczna wresczie zamykac
                    te koleje, huty i fabryki, i zajmowac sie nowczesnymi galeziami ekonomii,
                    takimi jak doradztwo finansowe, posrednictwo gieldowe, sprzedaza polis
                    ubezpieczeniowych oraz prywatycacja i deregulacja!

A: I jeszcze to swinstwo eksportuja. Obled.
                    K: Pewnie doplacaja do kazdej tony stali i kazdego kilometra kolei.
                    Balcerowicza im trzeba! On by od razu postawil Belgie z okolicami na nogi!
                    Slyszalem, ze w sasiedniej Holandii i Luxemburgu tez wyrzucaja pieniadze na
                    modernizacje kolei, zamiast zwiekszac rezerwy budzetowe i podwyzszac stopy
                    procentowe!
                    • Gość: Ania W Belgii zle sie dzieje ,zle sie dzieje w Europie IP: *.upc.chello.be 02.07.02, 12:34
                      Jedyne co ratuje Belgie to uslugi.Ostatnio ktos mnie tu przekonywal,ze skoro
                      struktura zatrudnienia jest taka,ze ok.70% to uslugi a cos okolo 30% to
                      przemysl to panstwo utrzymuje sie z uslug.Idac tym tokiem rozumowania .Nalezy
                      zamknac jak najszybciej zaklady przemyslowe zaprzestac eksportu bo przeciez
                      wystarczy rozwijac USLUGI.Zaklady fryzjerskie to one utrzymaja kraj.Precz z
                      przemyslem precz z eksportem.Panie Ekonom a slyszal pan,ze w Danii tez nie
                      lepiej?No i ta Holandia.Nie mam slow.
                      • Gość: Ekonom Re: W Belgii zle sie dzieje ,zle sie dzieje w Europie IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 12:45
                        Jedyne co ratuje Belgie to uslugi.Ostatnio ktos mnie tu przekonywal,ze skoro
                        struktura zatrudnienia jest taka,ze ok.70% to uslugi a cos okolo 30% to
                        przemysl to panstwo utrzymuje sie z uslug.Idac tym tokiem rozumowania nalezy
                        zamknac jak najszybciej zaklady przemyslowe zaprzestac eksportu bo przeciez
                        wystarczy rozwijac USLUGI. Zaklady fryzjerskie - to one utrzymaja kraj. Precz z
                        przemyslem precz z eksportem. Panie Ekonom a slyszal pan,ze w Danii tez nie
                        lepiej? No i ta Holandia. Nie mam slow.
                        K: Tak! Uslugi i tzw. small business to jedyna droga do wyjscia z kryzysu.
                        Doradztwo finansowe, uslugi maklerskie, handel polisami ubzepieczeniowymi:
                        tylko to moze dac prace milionom i ruszyc gospodarke. Huty, przemysl, koleje
                        nalezy zamknac. Drogi sprywatyzowac, poustawiac wszedzie szlabany i budki
                        pobierajace myto: to zlikwiduje bezrobocie! Australijczycy czy Kanadyjczycy
                        powinni tez wreszcie pozamykac kopalnie, bo gornictwo to jeszcze gorszy
                        przezytek niz hutnictwo! Czy wiesz, Aniu, ze w takiej Australii placa
                        nierobom zasilki DOZYWOTNIO?! Tam tez pilnie potrzeba Profesora!
                        Ekonom
                        • Gość: Ania Re: Dziekujemy polskim filantropom!!! IP: *.upc.chello.be 02.07.02, 13:00
                          W imieniu glodnych belgijskich dzieci chce podziekowac Polakom za
                          zorganizowanie akcji "Pajacyk" (kliknij w pajacyka nakarm glodne dziecko)oraz
                          za akcje "Nakarm dziecko SMS-em"Wiadomo,ze nie chodzi tu o dzieci polskie bo w
                          kraju silnej zlotowki i niskiej inflacji glodnych dzieci nie ma.Milo,ze Polacy
                          mysla o innych.Lza sie w oku kreci.
                          • Gość: zak Re: Dziekujemy polskim filantropom!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.07.02, 13:13
                            ja cos podejrzewam ze Ekonom produkuje w swojej fabryczce tzw. mocna zlotowke,
                            bo dostal zestaw malej poligrafii w spadku po "Solidarnosci" od samego wielkiego
                            Michnika:)))))))
                            przyznaj sie szczerze panie Ekonomie, robisz pieniadze i w ten sposob osiagasz
                            sukces!!!!!!!!
                            • Gość: Ekonom Re: Dziekujemy polskim filantropom!!! IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 13:21
                              Gość portalu: zak napisał(a):
                              Ja cos podejrzewam ze Ekonom produkuje w swojej fabryczce tzw. mocna zlotowke,
                              bo dostal zestaw malej poligrafii w spadku po "Solidarnosci" od samego
                              wielkiego Michnika:)))))))
                              Przyznaj sie szczerze panie Ekonomie, robisz pieniadze i w ten sposob osiagasz
                              sukces!!!!!!!!
                              K: Juz mnie oskarzali o pedzenie bimbru czy handel narkotykami, teraz
                              o produkcje mocnej waluty. Pozwolcie, ze tajemnica mego sukcesu pozostanie
                              przy mnie - to sie nazywa tajemnica handlowa. Moge ja tylko sprzedac.
                              Cena do uzgodnienia!
                              Ekonom
                          • Gość: Ekonom Re: Dziekujemy polskim filantropom!!! IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 13:24
                            W imieniu glodnych belgijskich dzieci chce podziekowac Polakom za
                            zorganizowanie akcji "Pajacyk" (kliknij w pajacyka nakarm glodne dziecko) oraz
                            za akcje "Nakarm dziecko SMS-em". Wiadomo,ze nie chodzi tu o dzieci polskie bo w
                            kraju silnej zlotowki i niskiej inflacji glodnych dzieci nie ma. Milo, ze Polacy
                            mysla o innych. Lza sie w oku kreci.
                            E: Nie chce Cie martwic, Aniu, ale te klikanie to bylo w prawie 100% moim
                            programem "klikomat", a te SMSy byly tez generowane w ponad 99% przez moje
                            centrum komputerowe (system SMSomat)...
                            Ekonom-Filantrop
              • Gość: brzytwa Re: Ania nie zna sie na procentach. IP: *.pcz.czest.pl 02.07.02, 13:22

> Niestety to smutna prawda.Prosze sobie wyobrazic,ze tu jak sie chce kupic
                > samochod to sie idzie do banku i bierze kredyt oprocentowany na 0.36%.Skandal!!

Akurat jak uwierze w te 0.36%. No chyba, ze kredyt jest na rok i prowizja
                wynosi 10% ;). Inna mozliwosc (najbardziej prawdopodobna) jest taka, ze firma
                samochodowa doplaca do tego kredytu. Zwykly chwyt marketingowy, zamiast
                obnizac cene samochodu, sponsoruje sie kredyt. Europejskie obligacje
                sa oprocentowane na ok. 5%, wiec nie wciskaj kitu, ze komercyjny kredyt
                kosztuje 0.36%.
                • Gość: Ania Re: Ania nie zna sie na procentach. IP: *.upc.chello.be 02.07.02, 13:24
                  Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                  >
                  > > Niestety to smutna prawda.Prosze sobie wyobrazic,ze tu jak sie chce kupic
                  > > samochod to sie idzie do banku i bierze kredyt oprocentowany na 0.36%.Skan
                  > dal!!
                  >
                  > Akurat jak uwierze w te 0.36%. No chyba, ze kredyt jest na rok i prowizja
                  > wynosi 10% ;). Inna mozliwosc (najbardziej prawdopodobna) jest taka, ze firma
                  > samochodowa doplaca do tego kredytu. Zwykly chwyt marketingowy, zamiast
                  > obnizac cene samochodu, sponsoruje sie kredyt. Europejskie obligacje
                  > sa oprocentowane na ok. 5%, wiec nie wciskaj kitu, ze komercyjny kredyt
                  > kosztuje 0.36%.

Tak jak i z tym,ze na dom mozna wziac kredyt 5.6% to tez kit.Niech Ci bedzie ty
                  masz racje ja mam,spokoj.

• Gość: Ekonom Re: Ania nie zna sie na procentach. IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 13:30
                    Prosze sobie wyobrazic,ze tu jak sie chce kupic samochod to sie idzie do banku i
                    bierze kredyt oprocentowany na 0.36%. Skandal!!

B: Akurat jak uwierze w te 0.36%. No chyba, ze kredyt jest na rok i prowizja
                    wynosi 10% ;). Inna mozliwosc (najbardziej prawdopodobna) jest taka, ze firma
                    samochodowa doplaca do tego kredytu. Zwykly chwyt marketingowy, zamiast
                    obnizac cene samochodu, sponsoruje sie kredyt. Europejskie obligacje
                    sa oprocentowane na ok. 5%, wiec nie wciskaj kitu, ze komercyjny kredyt
                    kosztuje 0.36%.
                    A: Tak jak i z tym,ze na dom mozna wziac kredyt 5.6% to tez kit. Niech Ci bedzie
                    ty masz racje ja mam, spokoj.
                    K: Oczywiscie, ze w tej Belgii banki doplacaja do taniego kredytu!
                    Podobne procenty sa tez na zakup samochodu w Australii! Zgoda!
                    To skandal! To zupelnie zniecheca do oszczedzania, a wiadomo, ze
                    tylko "oszczednoscia i praca ludzie siebie bogaca"! Niskie procenty
                    zniechecaja do oszczedzania, a wysokie zasilki zniechecaja do pracy!
                    Tylko Prof. Balcerowicz moze uzdrowic ekonomie Australii i Belgii!
                    Ekonom
                  • Gość: zak Re: Ania nie zna sie na procentach. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.07.02, 13:33
                    juz wiem co robi Ekonom!!!!!!
                    to przeciez takie proste
                    zaciaga kredyt w Japonii, gzie jest deflacja i oprocentowanie jest ujemne
                    (cos -5%...banki az doplacaja zeby wziasc ich pieniadze)
                    potem zaklada konto w Polsce na 10% a potem jako znajomy naszego geniusza
                    gospodarki profesora Balcerowicza, ktorego tak wychwala wywozi pieniadze
                    w workach do Belgii pod pozorem akcji charytatywnej pomocy dzieciom (pajacyk)
                    i tam korzystajac z pomocy znanej socjalistki polskiego pochodznia niejakiej
                    Anii inwestuje w siec pubow dla gejow (gei?)
                    przez taka wredna polityke i przy wspolpracy agentow Unii tacy jak Ekonom
                    doprowadzaja nasza kwitnaca gospodarke do upadku!!!!!!!!
                    ludzie powstrzymajcie ten spisek!!!!!!!!!!

• Gość: Ania Re:Zak nie tak glosno IP: *.upc.chello.be 02.07.02, 13:43

> juz wiem co robi Ekonom!!!!!!
                      > to przeciez takie proste
                      > zaciaga kredyt w Japonii, gzie jest deflacja i oprocentowanie jest ujemne
                      > (cos -5%...banki az doplacaja zeby wziasc ich pieniadze)
                      > potem zaklada konto w Polsce na 10% a potem jako znajomy naszego geniusza
                      > gospodarki profesora Balcerowicza, ktorego tak wychwala wywozi pieniadze
                      > w workach do Belgii pod pozorem akcji charytatywnej pomocy dzieciom (pajacyk)
                      > i tam korzystajac z pomocy znanej socjalistki polskiego pochodznia niejakiej
                      > Anii inwestuje w siec pubow dla gejow (gei?)
                      > przez taka wredna polityke i przy wspolpracy agentow Unii tacy jak Ekonom
                      > doprowadzaja nasza kwitnaca gospodarke do upadku!!!!!!!!
                      > ludzie powstrzymajcie ten spisek!!!!!!!!!!
                      >

Ekonom nie laduje pieniedzy w kluby dla gei.On mi pomaga w mojej kampanii na
                      rzecz antykoncepcji eutanazji i aborcji.Coz skoro odkryles kim jestem.nie bede
                      przed Toba robila tajemnic.Ale prosze o dyskrecje,bo jak sie Oszolek dowie to
                      bede miala calkiem przechlapane.
                      Jak zarobimy jeszcze troche kasy to Ci zafundujemy wycieczke w kosmos razem z
                      panem Czarneckim typowym przecietnym Polakiem,ktory jest dla nas wsztstkich
                      przykladem na to,ze w Polsce mozna zrobic duze pieniadze.W Belgii sie nie
                      da.Zaden Belg sie w kosmos nie wybiera.Belgowie to nedzarze.
                      >

• Gość: Ekonom Re:Zak nie tak glosno IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 15:21
                        juz wiem co robi Ekonom!!!!!!
                        To przeciez takie proste: zaciaga kredyt w Japonii, gdzie jest deflacja i
                        oprocentowanie jest ujemne (cos -5%...banki az doplacaja zeby wziasc ich
                        pieniadze)potem zaklada konto w Polsce na 10% a potem jako znajomy naszego
                        geniusza gospodarki profesora Balcerowicza, ktorego tak wychwala wywozi pieniadze
                        w workach do Belgii pod pozorem akcji charytatywnej pomocy dzieciom
                        (pajacyk) i tam korzystajac z pomocy znanej socjalistki polskiego pochodzenia
                        niejakiej Anii inwestuje w siec pubow dla gejow (gei?)
                        Przez taka wredna polityke i przy wspolpracy agentow Unii tacy jak Ekonom
                        doprowadzaja nasza kwitnaca gospodarke do upadku!!!!!!!!
                        ludzie powstrzymajcie ten spisek!!!!!!!!!!

Ania: Ekonom nie laduje pieniedzy w kluby dla gei. On mi pomaga w mojej kampanii
                        na rzecz antykoncepcji, eutanazji i aborcji. Coz skoro odkryles kim jestem.
                        Nie bede przed Toba robila tajemnic. Ale prosze o dyskrecje,bo jak sie Oszolek
                        dowie to bede miala calkiem przechlapane.
                        Jak zarobimy jeszcze troche kasy to Ci zafundujemy wycieczke w kosmos razem z
                        panem Czarneckim typowym przecietnym Polakiem, ktory jest dla nas wszystkich
                        przykladem na to, ze w Polsce mozna zrobic duze pieniadze. W Belgii sie nie
                        da. Zaden Belg sie w kosmos nie wybiera. Belgowie to nedzarze.
                        E: Aniu! Nie mow tez nikomu, ze ja w Japoni udaje Pana Jamasuke,
                        producenta prezerwatyw, lyzek do skrobanek i trutki na staruszkow,
                        ktora sprzedaje z zyskiem do katolickich hospicjow w Polsce.
                        I jeszcze raz dziekuje, ze zalatwilas mi pranie pieniedzy przez ten klub
                        dla gejow i lesbijek na Alei Stalingradzkiej w Brukseli...
                        Ekonom
                  • Gość: brzytwa Re: Ania nie zna sie na procentach. IP: *.pcz.czest.pl 02.07.02, 13:58

> Tak jak i z tym,ze na dom mozna wziac kredyt 5.6% to tez kit.Niech Ci bedzie ty
                    >
                    > masz racje ja mam,spokoj.

W to, ze bedziesz sie dalej popisywac swoja ignorancja to nie watpie.
                    Chcialem ci tylko uswiadomic gdzie tkwi blad twojego rozumowania. Nie
                    mozna porownywac takich krajow jak Belgia i Polska. W Polsce musza byc
                    wyzsze stopy procentowe z wielu powodow, ktorych nie bede ci tutaj
                    tlumaczyl.

P.S. W Polsce ostatnio daja na samochody nieoprocentowane kredyty.
                    Powaznie, placisz 50% gotowka, a pozostale 50% po roku bez
                    odsetek. Ci ktorzy nie znaja sie na ekonomii daja sie nabrac
                    na takie chwyty.

• Gość: Ekonom Re: Ania nie zna sie na procentach. IP: *.vic.bigpond.net.au 02.07.02, 15:13
                      Gość portalu: brzytwa napisał(a):

Tak jak i z tym, ze na dom mozna wziac kredyt 5.6% to tez kit.
                      Niech Ci bedzie ty masz racje ja mam,spokoj.

B: W to, ze bedziesz sie dalej popisywac swoja ignorancja to nie watpie.
                      Chcialem ci tylko uswiadomic gdzie tkwi blad twojego rozumowania. Nie
                      mozna porownywac takich krajow jak Belgia i Polska. W Polsce musza byc
                      wyzsze stopy procentowe z wielu powodow, ktorych nie bede ci tutaj
                      tlumaczyl.
                      E: Aby Polakow nauczyc oszczdnosci i pracowitosci! Prof. Balcerowicz
                      wie, co robi! Dac Polakowi kredyt o 1% tanszy, to zarzada kolejnej
                      obnizki oprocentowania! Tylko wysokie oprocentowanie kredytu
                      zapewnia nam pelne polki w sklepach, niska inflacje i duze rezerwy
                      w skarbcu panstwa! I slusznie nie tlumaczysz innych powodow, bo
                      i tak nikt tego w Polsce poza prof. Balcerowiczem nie zrozumie!
                      To rzucanie perel przed wieprze!

B: P.S. W Polsce ostatnio daja na samochody nieoprocentowane kredyty.
                      Powaznie, placisz 50% gotowka, a pozostale 50% po roku bez
                      odsetek. Ci ktorzy nie znaja sie na ekonomii daja sie nabrac
                      na takie chwyty.
                      K: A w Australii to mozna kupic samochod tak tanio, ze sprzedawca
                      ci nawet zwraca pieniadze (to sie nazywa cash back)!
                      Mozna miec samochod nawet bez kupowania! Legalnie!
                      Balcerowicza nam tu trzeba!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka