basia.basia była potrzebna Putinowi, by zademonstrować 09.05.05, 19:38 Rosjanom imperialną wizję i zdobyć ich poparcie dla mordowania Czeczenów, trzymania wojsk w Gruzji, floty na terytorium morskim Ukrainy itp. i pokazywania byłym demoludom gdzie ich miejsce. Chciał, żeby widzieli tych wszystkich Buszów i Kwaśniewskich, którzy przyjechali podziwiać Wielkiego Ojca Narodu - Putina. A ten cynik Nałęcz, który oczywiście był za tym, by Kwaśniewski jechał wystawać na trybunie, mówi teraz, że Putin użył histroii w polityce imperialnej. Właśnie do tego potrzebna mu była publika. I okazało się, że wojna wg Putina zaczęła się w 1941 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany stanowisko premiera Belki: nie moge powiedziec 09.05.05, 19:47 wlasnie w Wiadomosciach podano, ze premier Belka stwierdzil, ze nie moze ocenic pobytu Kasniewskiego w Moskwie, bo nie ogladal relacji. to jest Rok 1984 ??????????????????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
bo98 Re: stanowisko premiera Belki: nie moge powiedzie 09.05.05, 19:50 kiedy widzę i słyszę Pana Belkę nabieram wiary w darwinizm Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: stanowisko premiera Belki: nie moge powiedzie 09.05.05, 19:50 hehehe no nie oglądał biedak, co się czepiasz? zajęty był ;) swoja drogą fajnie się ogląda najpierw tvn a póżniej tvp1 Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re: stanowisko premiera Belki: nie moge powiedzie 09.05.05, 19:57 w tv wygladalo jakby to byl rok 1978 Odpowiedz Link Zgłoś
bo98 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 19:51 Iwan Putin robi co uważa za słuszne dla imperium i robi to zgrabnie. Żenujące jest to, że Prezydent RP usiłuje przelicytować Lukaszenkę w serwilizmie Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 przykro mi... 09.05.05, 19:54 wlasnie ogladalam w tv to widowisko i poczulam sie jakbym cofnela sie w czasie do pierwszomajowych pochodow.straszne uczucie... boze, co za zenada....az zal mi kwasniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 [...] 09.05.05, 19:56 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi [...] 10.05.05, 12:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 20:02 wszystko pokaże i rozliczy historia, więc przestańmy byc wiecznymi malkotentami i cierpliwości, bo kto ma racje okaże się za lat x, a nie obecnie. Juz niejedną osobę w tym kraju za wcześnie wieszano aby ją potem usprawiedliwiać. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 20:04 sorki ale większość ludzi żyje jednak za krótko żeby cokolwiek tak naprawdę oceniać z punktu widzenia historyka to się dzieje dzisiaj i dlatego oceniane jest również dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Kwaśniewski bardziej prorosyjski...od Putina 09.05.05, 20:12 ...kwasniewski na prezydenta rosji...wowczas polska miala- by dopiero przechlapane...))) Odpowiedz Link Zgłoś
stef11 FINAŁ... 09.05.05, 20:14 ...prezydentury Pana Kwaśniewskiego, niestety żałosny. W Moskwie do końca utracił twarz..... Odpowiedz Link Zgłoś
petros91 Gdybym mial nozyczki to bym sie pocial 09.05.05, 20:20 Gdy dzisiaj ogladalem wiadomosci to normalnie myslalem, ze gdybym mial obok siebie nozyczki to bym sie pocial. Wszycy nas olewaja, dyskryminuja, ale nie prezydent mówi ze jest wszystko OK, a Putin to tylko tak dla jaj to przemówienie, a jak patrzylem na tych weteranów co tylko gorzale wala i to URA URA. W Rosji to jest tak jak w Korei Pólnocnej. Nienawidze Putina jego rzadu wojskowych. Komunisci za przeproszeniem pieprzeni Odpowiedz Link Zgłoś
cocolinko [...] 10.05.05, 08:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wy Re: NA CALE SZCZESCIE NIE GLOSOWALEM NA KWASA 09.05.05, 20:20 I nie musze sie wstydzic za tego czlowieka(on nie jest moim prezydentem).A czerwony elektorat to chyba jest dumny ze swojego pupila? Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: NA CALE SZCZESCIE NIE GLOSOWALEM NA KWASA 09.05.05, 20:29 Masz rację. Choć czerwony to ja raczej nie jestem, to głosowalem na Niego i jestem z tego dumny. Oprócz mnie głosowało ponad 9 mln innych Polaków, których również wolno Ci uważać za frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e POZDROWIENIA DLA...FARJEROW ))) 09.05.05, 20:32 ...rozumiem ,ze karzdy moze popelnic blad...ale zeby z tego bledu byc dumnym ...to trzeba byc dopiero ...frajerem -filozofem ))) Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: POZDROWIENIA DLA...FARJEROW ))) 09.05.05, 20:35 Bóg zapłać dobry człowieku za ten znak pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: POZDROWIENIA DLA...FARJEROW ))) 09.05.05, 20:36 ...pokoj to sobie posprzataj...filozofie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kedzier42 Re: POZDROWIENIA DLA...FARJEROW ))) 10.05.05, 02:57 luuuuuuuuudzie nauczcie sie pisac!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ixion5 [...] 09.05.05, 20:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: POZDROWIENIA DLA...FARJEROW ))) 10.05.05, 12:09 ixion5 - dzis czerwone szmaty są zwykle na plecach osob duchownych! Odpowiedz Link Zgłoś
didasowski Re: NA CALE SZCZESCIE NIE GLOSOWALEM NA KWASA 09.05.05, 20:42 I co dumny jesteś że twojemu prezydentowi ktoś publicznie napluł w twarz, a przy okazji obraził pozostałe naście milionów, którzy na niego nie głosowali ?? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e [...] 09.05.05, 20:49 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ixion5 [...] 09.05.05, 20:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Re: NA CALE SZCZESCIE NIE GLOSOWALEM NA KWASA 10.05.05, 02:35 p.smerf napisał: > Masz rację. Choć czerwony to ja raczej nie jestem, to głosowalem na Niego i > jestem z tego dumny. Oprócz mnie głosowało ponad 9 mln innych Polaków, których > również wolno Ci uważać za frajerów. Na szczęście będzie Was coraz mniej. Nie, nie zapowiadam rzezi. Po prostu twój gatunek Homo Sovieticus wkrótce wymrze (w Polsce, bo u kacapów, francyi i italiji jeszcze długo nie). I powiedz, że tak nie będzie, to chyba sam w to nie uwierzysz. Pozdrawiam Homo Sapiens Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Poszukam kogos i dam glos 10.05.05, 10:05 Nowe homosovieticusy wkrotce wyrosną!!! Jak czytam to wszystko ,to juz jestem prawie gotów wystrzelic z katiuszy. Poczekam na sezon mysliwski,kiedy mozna strzelac do kaczek. Jeszcze sie tym nie zajmowalem, ale juz coraz bblizej.. Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Polska ośmieszona w Moskwie przez Putina! 09.05.05, 20:36 Zdumiewający jest brak wyobraźni pana Kwaśniewskiego. Ataki Rosji i Putina na Polskę przez kilka miesięcy poprzedzających moskiewską farsę, kazały się spodziewać najgorszego. Dziwne, że Kwasniewski, taki sprytny lisek na krajowym podwórku (zwłaszcza w rozprowadzaniu SLDowskich kandydatów do rządzenia krajem) okazał się karłem politycznym w stosunkach z Rosją. Najgorszy osioł przewidziałby szytą grubymi nićmi moskiewską prowokację i po prostu olał Moskali. Każdy by tak zrobił, tylko nie pan Kwaśniewski. Szkoda, że nie ma konstytucyjnych możliwości pociągnięcia pana Kwaśniewskiego do odpowiedzialności za takie skandaliczne zachowanie (jest to narażenie Polski na moskiewską zniewagę, czego żaden szanujący się naród nie powinien puścić płazem). Mówią niektórzy, że Kwaśniewski to Stolzmann? Jaki tam Stolzmann. Gdyby był Stolzmannem, to zapędziłby tego Putina w kozi róg i nie jechał do Moskwy. to Putin okazał się Stolzmannem. Paradowanie po Moskwie pana Kwaśniewskiego ze swoją wdzięczącą się jak lalka Barbie małżonką, nie zrobiło na Moskalach żadnego wrażenia (prasa nawet tego nie zauważyła)! Żenujące jest to, że Kwaśniewski pozwolił się posadzić, gdzieć na końcu "pańskiego stołu" (na mijescu dla "służby"). Wielki wstyd i wielka hańba panie prezydencie Kwasniewski. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że pan Kwaśniewski próbuje usprawiedliwiać poczynania Putina i bagatelizować koszmarną sytuację w której znalazł się w Moskwie. Takiego braku honoru i narodowej dumy dawno nie spotkałem. Wstyd panie Kwasniewski. Niech pan zachoruje, poda się do dymisji lub podejmie rozwiazanie ostateczne (zejdzie z tego świata - np. kontrolowany zawał!?) - cokolwiek, byle tylko oszczędził nam pan dalszego wstydu. Pana brak charakteru naraża nas na dalsze upokorzenia ze strony Rosji, której powinniśmy okazywać rezerwę a nawet pogardę, za to co wyrządziła narodowi polskiemu teraz i w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Polska bardziej zniewazona w W-wie przez Kwasniews 09.05.05, 21:16 Kwasniewski zachowal sie jak rzecznik Putina. Tak powiedzial Tusk. Ja slyszac wypowiedz Kwasniewskiego odebralem to identycznie. I to wlasciwie bylo najbardziej upokarzajace. A odznaczenie Jaruzelskiego (takich jak on byly tysiace, ale nie tysiace reprezentowaly pozniej rosyjskie interesy w Europie Srodkowej, nie tysiace sa kojarzone ze stlumieniem czeskiego i polskiego zrywu narodowego odpowiednio w 1968 i 1980 roku. Jaruzelski nie kojarzy sie jako zolnierz frontu, ale jako dowodca interwencji w Czechach i autor stanu wojennego w Polsce. tak tez jest znany w swiecie. dlatego Jaruzelski zostal wybrany.) jest kolejnym gestem nie bez znaczenia i proba upokorzenia zbuntowanych "republik". Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Polska bardziej zniewazona w W-wie przez Kwas 09.05.05, 21:29 niezapowiedziany napisał: > Kwasniewski zachowal sie jak rzecznik Putina. Tak powiedzial Tusk. Ja slyszac > wypowiedz Kwasniewskiego odebralem to identycznie. I to wlasciwie bylo > najbardziej upokarzajace. A potem się oburza, że ludzie wierzą Kaczorowi, że ma teczkę w Moskwie. Przecież to jak Kwach usprawiedliwia Putina jest żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 zastanówcie się co piszecie 09.05.05, 21:32 krytykujecie kwaśniewskiego za to że putin rozgrywa swoje gierki, to jakiś absurd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: zastanówcie się co piszecie 10.05.05, 15:57 ...a jak już ci perzejdzie to powiedz... śmieszne stworzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Nie osmieszajcie sie sami durnym pisaniem! 10.05.05, 18:56 Ludzie,Putin przemawiał do Rosjan a nie do Kwasniewskiego! Czyscie poszaleli juz calkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
prophets_of_doom Re: Nie osmieszajcie sie sami durnym pisaniem! 10.05.05, 20:42 janbezziemi napisał: > Ludzie,Putin przemawiał do Rosjan a nie do Kwasniewskiego! Czyscie poszaleli > juz calkiem? Twój debilizm jest wielki.. Wasze pokolenie już odchodzi w przeszłość ktoś powiedział że być może to jest największa szansa dla Polski mentalność zdrajców zazdrościsz Jaruzelskiemu orderu? Odpowiedz Link Zgłoś
ixion5 Lokaj został upokorzony, oprawca nagrodzony 09.05.05, 20:47 Morderca Polaków, zdrajca Jaruzelski dostał medal. Aferzysta Kwaśniewski został poniżony na oczach całego świata dokładnie tak samo jak to przewidzieli co inteligentniejsi ludzie. Szkoda tylko, że poniżając Kwacha Putin poniżył również Polskę i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Az sie nie chce klikac 09.05.05, 21:12 Kiedy czytam te posty, myslę :ludzie, uciekliscie z Tworek? Szkoda zabierac glos, bo wiekszosc z was niczego nie rozumie i - obawiam sie - ze nie zrozumie. Chyba, ze dostanie mocno po łbie i sie ocknie... Litwa czy Estonia miała wysylac do Moskwy prezydentów? Chyba ze swymi dywizjami złożonymi z weteranów SS!! Nie tak dawno świętowali oni w Tallinie.A Putin miał nieść na rękach Kwasniewskiego? Głów państw było kilkadziesiąt,dlaczego miał wyróżniac Polakow? A prezydent Polski co powiedział, to powiedzial. Zasiał nasiona. Na rosliny poczekajmy. Jesli jednak owoce ma zbierac Kaczyński,Tusk czy Lepper to lepiej, by ich nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: Az sie nie chce klikac 09.05.05, 22:03 pod koniec wojny walczylo 600 tys. polskich zolnierzy. to byla 4 pod wzgledem licznosci armia (w przeliczeniu na liczbe mieszkancow najwieksza), w Polskim Panstwie Podziemnym bylo ponad 400 tys. ludzi, Polacy walczyli z Niemcami najdluzej (od 1 wrzesnia 1939 roku do 8 maja 1945). Wiesz jaka data rozpoczecia wojny byla wyswietlana na telebimach w Moskwie? 1941. Putin nie zapomnial wymienic udzialu Francji (Vichy, 100 tys. zolnierzy d'Gaulle'a - Wolnych Francozow, ktorzy ladowali z Anglikami i Amerykanami, ale OK), ale i antyfaszystow wloskich i niemieckich, jaki byl ich udzial, ilu takich bylo? Putin bezczelnie zafalszowal historie, a Kwasniewski mowi, ze nic sie nie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
d661 Re: Az sie nie chce klikac 10.05.05, 00:33 cp ty gadasz!! to równie dobrze nie powinnno tam być francuzów z ich oddziałem SS i pociągami z Żydami wysyłanymi do obozów zagłady przez rząd w vichy, a POLAKOM należy się hołd ponieważ walczyli na wszystkich frontach i byli 4 co do wielkości armią koalicji antyhitlerowskiej!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ROBIMY SIE CORAZ MNIEJSI..ZA SPRAWA KWASNIEWSKIEGO 09.05.05, 21:11 ...jak dzisiaj na nas patrza czesi...jak patrza nieobecne w moskwie kraje baltyckie...jak patrza amerykanie i cala polonia swiatowa...jak w koncu patrzy sama rosja... z tym medalem dla dyktatora polski i czech...to byla czysta prowokacja putina...patrzcie powiedzial swiatu ...polska tez kocha stalina...nic tylko zakopac sie pod ziemie...))) Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: ROBIMY SIE CORAZ MNIEJSI..ZA SPRAWA KWASNIEWS 09.05.05, 21:18 mam nadzieje, ze Czesi (i tu brawa dla Klausa) odpowiednio zrozumieja to odznaczenie. w koncu to nie Polacy go odznaczyli. ale i tak wstyd pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: ROBIMY SIE CORAZ MNIEJSI..ZA SPRAWA KWASNIEWS 10.05.05, 16:04 a czyja to wina? a nie czasem GW i Frasyniuków? Jaruzel to pierwszy prezydent 3 RP, ma możliwość wypowiadania się w mediach, konwersuje z Michnikiem, szanowana osoba, pełnoprawny obywatel 3 RP, na zachodzie symbol oportunizmu i zdławienia Solidarniości, w Polsce akceptowany i usprawiedliwiany. Czyja to robota? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: ROBIMY SIE CORAZ MNIEJSI..ZA SPRAWA KWASNIEWS 09.05.05, 23:58 me-e, zakop sie, bedzie lepiej dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ROBIMY SIE CORAZ MNIEJSI..ZA SPRAWA KWASNIEWS 10.05.05, 00:16 ...chyba ci podaruje miotle ...ksiezniczko w ktorym zamku straszysz tak pozatym ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 21:43 Spodziewalem sie od dawna, ze Polska w Moskwie zostanie przez Putina upokorzona (pisalem nawet o tym tydzien temu ) i tak sie stalo. Ale tego ze polski prezydent bedzie te upokorzenia usprawiedliwial i twierdzil, ze Car Ras-Putin zachowal sie chwalebnie, to nie przypuszczalem w najczarniejszych snach. Cos mi nazwiska Branicki i Kwasniewski wydaja sie bardzo podobne.... Odpowiedz Link Zgłoś
repres1 Kończ Waść! Wstydu oszczędź! 09.05.05, 21:56 Wybierałem polityka z klasą, a wybrałem gumkę od kaleson. Juszczenko ledwie chwilę jest prezydentem, a już wiadomo, że jest kogo Ukraińcom zazdrościć. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e MARIONETKA W REKACH... PUTINA 09.05.05, 22:06 ...niezle musi miec napaskudzone w teczce u putina ...jedyne rosadne wyjscie dla polski od dzisiaj...to dymisja ...pierwszego...niech sie chwyca za rece razem z dyktatorem ...i paszli won...ludzie przeciez mamy dwa tysiace piaty rok ))) Odpowiedz Link Zgłoś
d661 [...] 10.05.05, 00:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi [...] 10.05.05, 12:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1966kg Re: Kończ Waść! Wstydu oszczędź! 09.05.05, 22:44 Może wreszcie sie obudzimy i zaczniemy liczyć tylko na siebie. Jesteśmy sami w "Rodzinnej Europie". Odpowiedz Link Zgłoś
kocibrzuch Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 22:10 Skoro już pojechał, trudno. Ale jak mu pokazali, gdzie ma stać - to powinien był się odwrócić na pięcie i sobie pójść, a nie pozwalać na taki dyshonor ku uciesze Moskwicinów. Dał sobą pograć. Odpowiedz Link Zgłoś
sprengstoff Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 22:15 Kwasniewski jadac do Moskwy popelnil blad za ktory bedziemy wszyscy bardzo dlugo placic.Rosja Putina nie jest przychylna Polsce,przypomina bardziej Zwiazek Radziecki niz demokratyczne panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 22:21 sprengstoff napisał: > Kwasniewski jadac do Moskwy popelnil blad za ktory bedziemy wszyscy bardzo > dlugo placic.Rosja Putina nie jest przychylna Polsce,przypomina bardziej > Zwiazek Radziecki niz demokratyczne panstwo. Mnie ona przypomina ZSRR Stalina z 23 sierpnia 1939 roku, badz Rosje carycy Katarzyny II z 1772 roku (pamietaj po wczorajszych deklaracjach Putina i Schroedera o "budowie strategicznego partnerstwa Rosji I Niemiec jak w XIX wieku". Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 22:25 Putin przychodzi i odchodzi, Rosja pozostaje. A to, co czytam wyżej, swiadczy o zidoceniu moich wspołziomkow. I dobrze im tak! Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 22:36 można prosić o rozwinięcie tematu...? bo niektórzy ziomkowie, ja na przykład, zidiocieli już tak bardzo że nie pojmują (u mnie to jeszcze pewnie uwiąd starczy do tego dochodzi hehe) taka drobna ponura różnica: co robi i mówi Putin to jest jego sprawa i jego polityka co robi miłościwie nam panujący Olo - jedzie czy nie jedzie - to też jego (bo niekoniecznie nasza niestety) polityka i kombinacje (bo też lawirant z niego pierwszej wody, dobra stara komunistyczna szkoła natomiast to co opowiada tenże miłościwie nam panujący Olo po defiladzie to autentyczna żenada a z Rosją oczywiście powinniśmy mieć jakie takie stosunki z powodów oczywistych ale... Putin przychodzi i odchodzi ;) tyle że niestety jak można było zobaczyć w tv tzw ludzie radzieccy i bez Putina trzymają się mocno Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 23:14 joannabarska napisała: > Putin przychodzi i odchodzi, Rosja pozostaje. A to, co czytam wyżej, swiadczy o > > zidoceniu moich wspołziomkow. I dobrze im tak! ...nie na darmo rosja twierdzi...,ze taka polsko- jezyczna z nienagana ortografia jak wyzej to idealna kurtyzana rosji ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
zwisamulacha1 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 01:55 joannabarska napisała: > Putin przychodzi i odchodzi, Rosja pozostaje. A to, co czytam wyżej, swiadczy o > > zidoceniu moich wspołziomkow. I dobrze im tak! Tak bym chcial jakiegos Kwacha sprzed dwoch lat! A tu - "ku.." nic na horyzoncie! Odpowiedz Link Zgłoś
d661 [...] 10.05.05, 00:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 22:24 Nie macie racji. Złożenie przez Kwaśniewskiego kwiatów i wygłoszenie oświadczenia w obecności 16 osób (wliczając prezydenta, świtę, reporterów, kamerzystę, generała i parasol) wstrząsnęło całym politycznym światem. Na CNN o niczym innym nie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 22:29 ppppp7 napisał: > Nie macie racji. Złożenie przez Kwaśniewskiego kwiatów i wygłoszenie > oświadczenia w obecności 16 osób (wliczając prezydenta, świtę, reporterów, > kamerzystę, generała i parasol) wstrząsnęło całym politycznym światem. Na CNN o > > niczym innym nie mówią. Podobno przejmujące oświadczenie wygłosił do stewardes w drodze powrotnej. Jasno i dobitnie wyłożył naszą wizję historii. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 22:37 kataryna.kataryna napisała: > ppppp7 napisał: > > > Nie macie racji. Złożenie przez Kwaśniewskiego kwiatów i wygłoszenie > > oświadczenia w obecności 16 osób (wliczając prezydenta, świtę, reporterów > , > > kamerzystę, generała i parasol) wstrząsnęło całym politycznym światem. Na > CNN > o > > > > niczym innym nie mówią. > > > > Podobno przejmujące oświadczenie wygłosił do stewardes w drodze powrotnej. > Jasno i dobitnie wyłożył naszą wizję historii. > > >...teraz to i w onz-cie ma przegrane...oczywiscie na glsy ...rosji i trzeciego swiata moze liczyc z powodzeniem chociaz i to watpliwe...a o posadzie w nato to sami rozumiecie...smiech na sali ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
d661 Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 00:42 > swiata moze liczyc z powodzeniem chociaz i to watpliwe...a o posadzie w nato to > > sami rozumiecie...smiech na sali ...))) przeca do NATO agenta wrogich służb czyly KGB nie wezmą Odpowiedz Link Zgłoś
gru645 Brawo Putin ! Jednoczysz Polaków ! Dziekujemy ! 09.05.05, 22:26 Nawet lewica, tradycyjnie przychylna sowietom i postsowietom zaczyna widziec z kim mamy aktualnie do czynienia. Pan Oleksy jak widziałem w TV, już przejrzał, Giertych kontynuator idei Dmowskiego współpracy z Rosja - równiez.Jak tak dalej pójdzie to lobby prorosyjskie bedzie sie opierac tylko na płatnych zdrajcach. Czy tego chce Pan Putin ? Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Pycha nienagrodzona 09.05.05, 22:31 byl taki kraj w Europie, kraj, ktory cos znaczyl na swiecie przez setki i tysiaclecia, kraj wybitnych inzynierow, naukowcow, noblistow. Ten kraj uratowal cala Europe przed zaglada, wraz z wielkim sojusznikiem ZSRR, jako 4 armia wyzwolencza dobily bestie hitlerowska w Berlinie. W ten sposob przycznil sie do rozwoju calej cywilizacji europejskiej. W 45 lat pozniej kraj ten obalil jako pierwszy totalitarny sytem Europy i przyczynil sie do cywilizacyjnych przemian i wzrost dobrobytu i pokoju w Europie i na swiecie. Ten kraj i ludzie byli zawsze czyms wyjatkowym, zdolnym do wielkich zadan i czynow. To sa swiatle historii karty i wyzytowki tego narodu, ktory w Europie i na swiecie powinien sie zasluzenie cieszyc szacunkiem i powazaniem. Ale tak nie jest, Prezydent RP stoi w Moskwie w 8 rzedzie za Prezydentem Ukrainy, chociaz zasluzenie powinien stac obo Prezydentow Rosji i USA, zachodzi wiec logiczne pytanie, jakie sily ageturalne dopuscily do takiego popnizenia i upokozenia tego swiatlego narodu? Odpowiedz jest krotka: To my sami, z ta polityczna pseudelita, szczegolnie ci z kresowiackim pochodzeniem, zagubienii w martylogicznym idiotyzmie, sprzed 80 lat, zadamy na wielkiej arenie miedzynarodowej, nie wspolpracy, pomocy, pracy dla obywateli, NIE, ale my wpieprzylismy sie w katynsko-molotowska-ribbentrowska sprawe, ktora im bardziej chcemy na krzykiem wyjasnic, tym bardziej inni pokazuja nam znak kozakiewicza. I to nie tylko Rosja czy Niemcy, ktorzy caluja sie jakby sie nigdy wczesniej nie masakrowali, ale cala elita swiatowa. omija Polske, jak kraj zadzumionych. Kiedy my sie zastanowimy nad tym co robimy? Czy Polska Kresowiakow, ktora walczy o Litwe, Ukraine ma zamiar zniszcyc wiekowa rdzennie-polska kulture? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Pycha nienagrodzona 09.05.05, 22:37 Ladnie ci to w ruskiej ambasadzie napisali. Nawet bez bledow. Kto jest autorem ? Przeciez nie ty, bo ty sadzisz takie byki, ze mozg stale. Wiec kto ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Pycha nienagrodzona 09.05.05, 22:43 to co pisze podpowiada mi wrodzana madrosc i patrotyczna troska o dobro i poszanowanie Ojczyzny. Tobie te wartosci sa obce. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Pycha nienagrodzona 09.05.05, 22:48 wasylzly napisał: > to co pisze podpowiada mi wrodzana madrosc i patrotyczna troska o dobro i > poszanowanie Ojczyzny. Tobie te wartosci sa obce. Z pewnoscia myslisz o "swej ruskiej" ojczyznie. Polska nia nie jest. Czytam wszystkie twoje posty od miesiecy. Taki drugi "malutki" Marchlewski.... Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Pycha nienagrodzona 09.05.05, 22:57 nikt sobie Ojczyzny nie wybiera, kazdy wie gdzie lezy i co jej potrzeba, Ty ja opusciles, dlatego nie masz juz prawa moralnego nikogo pouczac, bo Ty jests syty i bogaty na obczyznie, gdy miliony zrozpaczonych rodakow w kraju musi przezyc dzien kolejnej beznadzieji za 10zl. A wiec miarkuj swoje slowa, pomoz albo milcz w skromnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Re: Pycha nienagrodzona 09.05.05, 23:09 moralista za ruskie kopiejki.... Pocwicz polska ortografie i gramatyke. W ruskiej ambasadzie sa niezli nauczyciele. I odpowiedz mi na pierwsze pytanie - kto za ciebie napisal ten tekst bez bledow. Bo przeciez nie ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Pycha nienagrodzona 09.05.05, 23:19 Twoja ograniczonosc i jednostronnosc myslenia odpustowego kataryniarza napawa mnie gelbokim niepokojem. Mysle ze dostatecznie jasno wyjasnilismy sobie nasze poglady. A wiec zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Uczmy sie od Wlochów!!! 09.05.05, 22:48 Dyplomacji uczmy sie od Włochów,ale nie szczekajmy bezustannie,bo nie tylko psie głosy idą w niebiosy. Chyba że o to chodzi...JOANNA Premier Włoch Silvio Berlusconi twierdzi, że to on był mediatorem między George'em Bushem a Władimirem Putinem i to on doprowadził do uspokojenia polemiki, jaka pojawiła się przy okazji obchodów 60. rocznicy zakończenia wojny wokół oceny układu z Jałty. "Polemika na temat Jałty była przypadkowa. Po wczorajszej rozmowie, która trwała pięć godzin, prezydenci Rosji i USA byli bardzo z niej zadowoleni. Zostali w porę przygotowani przez niżej podpisanego. To ja starałem się załagodzić kontrasty" - powiedział w poniedziałek włoskim dziennikarzom szef rządu, który wziął udział w rocznicowych uroczystościach w Moskwie. Jak ujawnił, to on wystąpił przed prezydentem USA w roli gwaranta dobrej woli rosyjskiego przywódcy. Według słów Berlusconiego, zapewnił on Busha o demokratycznych zamiarach Władimira Putina. "Dzisiaj rano George Bush powiedział mi, że rozmowa z Putinem przebiegła doskonale. Masz rację - przyznał mi prezydent USA - tego człowieka należy popierać" - relacjonował Berlusconi. Mówiąc o paradzie z okazji 60. rocznicy zakończenia wojny oświadczył, że "była to piękna manifestacja i jednocześnie okazja do wymiany serdeczności między kolegami - szefami państw i rządów". Włoski premier podkreślił, że nie bił brawa czerwonym sztandarom, ale weteranom, którzy - jak to ujął - nie byli komunistami, lecz rosyjskimi patriotami. "A to coś zupełnie, ale to zupełnie innego" - dodał Berlusconi.(Z Onetu) Dobrzy chrześcijanie wyobrażają sobie,że Pan Bóg ma najpotężniejszą kartotekę. KAROL IRZYKOWSKI Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Uczmy sie od Wlochów!!! 09.05.05, 22:51 pozwolę sobie tylko uściślić cytacik: "psie głosy nie idą pod niebiosy" poza tym jak zwykle nie bardzo rozumiem o co chodzi ale widać tak już musi być Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Re: Uczmy sie od Wlochów!!! 10.05.05, 00:02 "jotembi", masz racje z psami i niebiosami. Dziękuję. Sama czułam, ze cos nie tak,ale poszło. Znalazł sie jednak mily czlowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Uczmy sie od Wlochów!!! 10.05.05, 00:00 otoz to, to jest umiejetnosc dyplomacji i poparcia ze strony innych, kto stanie za Kwasniewskim czy Kaczynskim?, a nasz Rotfeld pierniczy o jakiejs antyrosyjskiej doktrynie polskiej, gdy panstwo jest na granicy bankrutctwa i anarchii, nie ma rzadu i parlamentu, zadluzenie siega 150 miliardow dolarow, pol narodu zyje w nedzy, a on ma i jemu podobni maja doktryny i martyrologie, ktorych niestety sie nie da wlozyc do garka. Odpowiedz Link Zgłoś
rob11111 Re: Uczmy sie od Wlochów!!! 10.05.05, 00:29 Jeszcze? Przecież się pożegnałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Pycha nienagrodzona 09.05.05, 22:42 przepraszam, można prosić o jakąś łatwiejszą wersję tej poezji dla takich bystrych inaczej...? bo nic nie kumam z tej górnolotności a wydawało mi się że nieźle znam język polski... hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Pycha nienagrodzona 09.05.05, 22:47 ...nic tylko zapomiec i do przodu radzisz polakom...powiedz to rosjanom- putinowi...tej najwiekszej tragedii XXw i milosci do stalina...karzdy dba o swoje...tylko polska jest rozbijana od zewnatrz i wenetrznie...oto cala przyczyna...potwierdzenie- chociarzby twoj text j/w...elity ci w glowie z takim pierwszym i z takim generalem...oto cala przyczyna ))) Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Pycha nienagrodzona 09.05.05, 22:53 Jak przed laty powiedzial wielki polski patriota Jan Nowak-Jezioranski: Najwiekszym niebezpieczenistwem dla Polski, sa sami Polacy. Gdy zrozumiemy ta sentecje, bedziemy suwerenni. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Pycha nienagrodzona 09.05.05, 23:02 wasylzly napisał: > Jak przed laty powiedzial wielki polski patriota Jan Nowak-Jezioranski: > Najwiekszym niebezpieczenistwem dla Polski, sa sami Polacy. Gdy zrozumiemy ta > sentecje, bedziemy suwerenni. ...a ja myslalem ,ze jestesmy najwiekszym niebezpieczenstwem dla europy...tak mowil pierwszy przed referendum unijnym gdybysmy zaglosowali w brew...a czy wiesz kto jest najwiekszym niebezpieczenstwem dla jezy...spadajace jakbka z drzewa ))) Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Pycha nienagrodzona 09.05.05, 23:50 przez chwile tez myslalem, ze jestesmy przynajmniej dla kogos niebezpieczni, tygrysy europy, konie trojanskie ameryki, ale to tylko marzenia biednych, nawet tym nie jestesmy. Zostala smiesznosc i upokorzenia od tej calej postkomunistycznej bandy i z lewa i prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska I pcha się na afisz... 09.05.05, 22:53 me-e napisał: > ...nic tylko zapomiec i do przodu radzisz polakom...powiedz to rosjanom- > putinowi...tej najwiekszej tragedii XXw i milosci do stalina...karzdy dba o > swoje...tylko polska jest rozbijana od zewnatrz i wenetrznie...oto cala > przyczyna...potwierdzenie- chociarzby twoj text j/w...elity ci w glowie z takim > > pierwszym i z takim generalem...oto cala przyczyna ))) "me-e"--ty nie me-e, ale "ani be,ani me". Daj jakiemuś dziecku do poczytania, niech poprawi Ci błędy ortograficzne. Już Ci radzilam, byś najpierw opanował ortografię ,a potem zabierał głos. Trochę to potrwa, ale Twojej nieobecności nikt nie spostrzeże. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: I pcha się na afisz... 09.05.05, 23:03 joannabarska napisała: > me-e napisał: > > > ...nic tylko zapomiec i do przodu radzisz polakom...powiedz to rosjanom- > > putinowi...tej najwiekszej tragedii XXw i milosci do stalina...karzdy dba > o > > swoje...tylko polska jest rozbijana od zewnatrz i wenetrznie...oto cala > > przyczyna...potwierdzenie- chociarzby twoj text j/w...elity ci w glowie z > > takim > > > > pierwszym i z takim generalem...oto cala przyczyna ))) > > "me-e"--ty nie me-e, ale "ani be,ani me". Daj jakiemuś dziecku do poczytania, > niech poprawi Ci błędy ortograficzne. Już Ci radzilam, byś najpierw opanował > ortografię ,a potem zabierał głos. Trochę to potrwa, ale Twojej nieobecności > nikt nie spostrzeże. ...mowisz to w imieniu ludu...czy litylko swoim...i vice versa...wiedzmo ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: I pcha się na afisz... 10.05.05, 12:05 Popieram p.Joanne. Ortografia tego me-e woła o pomste do Nieba! Ale Niebo ma wiele innych spraw do załatwienia,niestety...******!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ixion5 Ruscy nie szanują słabych 10.05.05, 00:55 Powinieneś o tym wiedzieć. Putin traktuje Kwaśniewskiego z pogardą bo może - pamiętam dobrze jak go przywołał do porządku mówiąc: "Kwaśniewskiego znają tu jeszcze z czasów Komsomołu". Odpowiedz Link Zgłoś
wasylzly Re: Ruscy nie szanują słabych 10.05.05, 01:12 tu sie mylisz, Rosjanie do 2003 wspolpracowali z Polska w wyjasnianiu wszystkich spornych spraw, kwitla wymiana gopodarcza, polscy eksporterzy zarabiali miliony na handlu z Rosja. Zobowiazali sie przakazac akta sprawykatynskiej do kraju. Ale wtedy, nasi madrale polityczni juz zaczeli potrzsac szabelka, straszyc zbrodniami ludobojstwa, mieszac na Ukrainie, Litwie i Bialorusi, wtedy Rosjanie utajnili na 100 lat akta katynskie, zerwali dostawy taniej rosyjskiej ropy do Polski. To jest celowa robota, to nie ma nic wspolnego z demokracja w Rosji. My na jesieni przezyjemy wlasna "demokracje", gdy do wladzy dojda antyrosyjskie, anty europejskie, antyniemiecke sily nacjonalistyczne prwawicowych postkomunistow. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Ruscy nie szanują słabych 10.05.05, 16:15 ech.. śmieszny jesteś, jedź na Białoruś - tam tak "współpracują" jak ci odpowiadałoby. Odpowiedz Link Zgłoś
zwisamulacha1 Re: Pycha nienagrodzona 10.05.05, 01:52 Strasznie lubilem Kwacha! Pryslo jakos! Odpowiedz Link Zgłoś
nasza_krew Mogłeś już nie wracać pANIE p-REZYDENCIE! 09.05.05, 22:42 Krew naszych Ojców i Dziadów wymordowanych przez Stalina nic dla Ciebie nie znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Kto się nisko pochyla, niech się ... 09.05.05, 23:14 ..nie dziwi, że po nim depczą. Szanujmy się ! W Moskwie prezydent RP nie był potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelpiszczyk AAARRRRRGHGHGHHHH 09.05.05, 23:33 Rany jak się was czyta to można szału dostać... 1. Tego typu uroczystości i uczestnictwo w nich to nie imieniny u cioci. Zaproszenia i zgoda na przyjazd są rozsyłane na wiele miesięcy przed uroczystością. Więc Kwach nie może odpowiadać za treść przemówienia Putina , szczególnie, że wcześniej go nie znał. 2. Nam nie zależy na dobrych stosunkach z Putinem, ale na dobrych stosunkach z Rosjanami. A Rosjanie mają do "Wielkiej Wojny Ojczyźnianej" stosunek bardzo emocjonalny, związany z ogromem strat. Nieobecność przedstawiciela Polski na obchodach byłaby niepotrzebnym policzkiem dla Rosjan (Putinowi było by to na rękę). Jak tego ktoś nie rozumie to jest skończonym kretynem. 3. To Putin ośmieszył sie podczas uroczystości. Czy wy myślicie, ze świat jest ślepy? Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego jakiego typu rządy panują obecnie w Rosji i do czego rzeczywiście prowadzi polityka Putina. Teksty w stylu późnego Breżniewa nie przechodzą bez echa. 4. Taka usrana dola polityka, że czasami jak plują, to trzeba mówić, że deszcz pada. Szczególnie podczas symbolicznych uroczystości ku czci ofiar. Czyli symbolicznych. I takie to uroczystości nie są najlepszą okazją do wyciągania sobie nawzajem brudów. 5. Niniejszym postuluję aby następną rocznicę zwycięstwa zorganizować z Warszawie. I zaprosić wszystkich przywódców światowych z Putinem na czele. I kazać mu siedzieć na dupie na trybunie. Przeczytać jakieś miłe przemówionko o spadaniu z deszczu pod rynnę... będzie miło. Odpowiedz Link Zgłoś
viillemo Panie Prezydencie 09.05.05, 23:33 Ja wszystko rozumiem, że Pan musiał tam pojechać, że Polska jest równoprawnym partnerem dla Europy, dla Rosji itp. itd., ja wszystko rozumiem, na prawdę..., do tej pory pozostawały we mnie ostatki szacunku dla Pana, uważałam, ze jest Pan ofiarą nagonki Giertychów itp....tak uważałam do... momentu kiedy wygodnie usiadłam przed telewizorem w oczekiwaniu na Pana konferencję prasową..., usiadłam wygodnie i w myślach układałam słowa, które Pan wypowie, słowa potępiające to co mówił Putin, słowa grzmiące..., dumne HONOR... OJCZYZNA..., a potem..., potem to tylko mogłam zapłakać cicho... I jeszcze jedno mnie zabolało, zabolał mnie upór z jakim Pan udowadniał, że to co zostało tam powiedziane było w porządku... Prosze obejrzeć swoją konferencję prasową..., nawet siebie Pan nie przekonał... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm 09.05.05, 23:33 Putin niedawno rzucił coś w stylu : szkoda, że nie można się dogadać w Polsce z kolegą z komsomołu. Alek K. zawdzięczał swoją karierę działacza młodzieżowego ( komsomolca ) ścisłemu podporządkowaniu Polski ZSRR za rządów Jaruzelskiego. Alek studiów nie skończył, był działaczem, czyli za państwowe pieniądze żył w dobrobycie opowiadając slogany o wyższości socjalizmu nad kapitalizmem. O ile Jaruzelskiego oceniać można różnie, np. jego twierdzenia o zagrożeniu radziecką interwencją w 1980-1981 znajdują potwierdzenie w raportach Kuklińskiego, o tyle takich działaczy, etatowych specjalistów od ględzenia w KM PZPR, KW PZPR, pamiętam. Gotowi byli gadać wszystko dla kasy. W 1989 zabrakło w Polsce utworzenia tak jak w Czechach i dawnej NRD prawdziwej lewicy, partii odrzucającej działaczy takich jak Alek K., działaczy z teczkami na Kremlu. Putin-łotr nad łotrami, takich może szantażować. Byłby skończonym durniem, gdyby tego nie robił. Jaruzelski walczył na wojnie, przekazał władzę w 1990. Wywieźli go na Sybir. Jego ojciec nie wytrzymał "kuracji" Stalina. Tu są okoliczności łagodzące i tu trudno o jednoznaczne oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e KOLEJNY POLICZEK...PO WATYKANIE, WROCLAWIU 09.05.05, 23:39 ...po tym jak putin kazal dlugo czekac ...naszemu...prezydentowi na spotkanie...a gdy juz sie spotkali...to mu oswiadzczyl w sprawie katynia...to co juz znamy...a dzisiaj moskwa- czy to nie zabawne dla rosjan ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelpiszczyk I jeszcze jedno 09.05.05, 23:49 To na czym tak naprawde polega polityka Putina, to chęć stworzenia antagonizmu Rosjanie-Polacy. Nasi bracia zza Buga bowiem, jak nie mają jakiegoś zewnętrznego wroga to zwykli dobierać się do dupy swoim przywódcom za tzw: całokształt. Putinowi złe stosunki Polska-Rosja (a raczej Polacy-Rosjanie) są więc absolutnie niezbędne. I będzie nas obrażał, zakłamywał prawdę historyczną itp. A my w tej sytuacji mamy cholernie trudne zadanie odwrócenia kota ogonem. Czyli niestety, w niektórych okolicznościach lepiej jest udawać, że pada , chociaż właśnie plują. Bo Rosjanie, pomimo swoich licznych wad do końca głupi nie są i pewne rzeczy sami zaczynają dostrzegać. I przestańcie wypisywać takie pierdoły jak w poprzednich bodaj 100 postach, bo lejecie wodę na młyn batiuszce Putinowi. Na poprawianie podręczników historii będzie jeszcze kupa czasu. Nie spieszmy się. Rosjanie po prostu na razie nie są jeszcze na to gotowi. (chociaż jak tak dalej pójdzie, to czort wie czy kiedykolwiek będą...) Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: I jeszcze jedno 09.05.05, 23:55 ech... nie ma to jak przekonanie o własnej nieomylności roma locuta causa finita, obywatelu...? staram się nie używać na forum słów powszechnie uznawanych za obraźliwe, więc nie napiszę, że twój post jest 101... Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelpiszczyk Re: I jeszcze jedno 10.05.05, 10:07 jotembi napisała: > ech... nie ma to jak przekonanie o własnej nieomylności > roma locuta causa finita, obywatelu...? > staram się nie używać na forum słów powszechnie uznawanych za obraźliwe, więc > nie napiszę, że twój post jest 101... A, więc wiesz lepiej? To proszę kolego, wyłóż swoją intermpretację wydarzeń w Moskwie. Tak , żeby miało to ręce i nogi.Z chęcią przeczytam co masz do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: I jeszcze jedno 10.05.05, 19:05 ech... żeby to było takie proste... kolego ;) aha, BTW, ja akurat jestem koleżanka dwie sprawy bo trudno się odnosić do przedstawionej przez kolegę "interpretacji", która akurat niewiele ma wspólnego z rzeczywistą interpretacją czegokolwiek w powszechnym rozumieniu tego słowa więc po pierwsze: "Nasi bracia zza Buga bowiem, jak nie mają jakiegoś zewnętrznego wroga to zwykli dobierać się do dupy swoim przywódcom za tzw: całokształt" - poproszę o kilka przykładów i po drugie: "I przestańcie wypisywać takie pierdoły jak w poprzednich bodaj 100 postach, bo lejecie wodę na młyn batiuszce Putinowi" - o tu właśnie gratuluję koledze przekonania o własnej wyższości jeśli nie nad całym światem, to w każdym razie nad resztą forumowiczów wśród inkryminowanych postów było sporo i mądrych, i przemyślanych, i wyważonych... i w dodatku jeszcze dobrze napisanych ;) OK? bo więcej to się koleżance nie chce pisać, a też i nie bardzo jest już z czym polemizować Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Do Tomka 9991-- ku nauce! 10.05.05, 00:23 Alek K. jesli zawdzięczał komukolwiek swoj kariere to przede wszystkim sobie i ówczesnemu premierowi M.F.Rakowskiemu. Gen.Jaruzelski był wówczas tylko ministrem obrony narodowej i członkiem Biura Politycznego KC. Działaczy partyjnych z tego okresu nie da sie zmierzyć jednako: byli i karierowicze,i ludzie uczciwi,tak jak w zyciu,i tak jak w Kościele kat.,zeby byc "na linii".Przypomnę jeszcze,poniewaz wspominasz Czechy,że w Czechoslowacji istniala przeed wojną legalnie Komunistyczna Partia, podczas gdy w Polsce nie. Wielu jej czolowych dzialaczy znalazlo się w ZSRR, gdzie mają swój Katyń, ale o tym Katyniu już się u nas nie mówi ani słowa. Ocalała z pogromu część drugiego, a moze i trzeciego garnituru, a takze ci, ktorzy akturat mieli szczęscie siedziec w więzieniach, ale w polskich. Co do NRD...Nie rozsmieszaj mnie pisząc,ze tam byla prawdziwa lewica!Prawdziwą to zamordowal Hitler. Zbyt dobrze znam Niemcy - i te wschodnie i zachodnie - zebys mi wciskał takie "bajery". Putin według Ciebie jest "łotrem nad łotrami"? Zapłaczesz za nim,gdy do głosu dojdzie tam Eduard Limonow, lider Narodowej Bolszewickiej Partii Rosji, którego poglądy wg.badań popiera niemal połowa Rosjan. Dalsze szczegoły znajdziesz,jak dobrze poszukasz... Odpowiedz Link Zgłoś
ixion5 Ze strachu przed ruskimi mordował własny naród 10.05.05, 01:00 Tak należy ocenić Jaruzelskiego. Czytałem wspomnienia PZPRowców - oni panicznie bali się ruskich. Drżeli jadąc do Moskwy. Jaruzel bał się aż tak, że dwukrotnie rozkazał mordować niewinnych ludzi - w 1970 na wybrzeżu i w 1981 roku. O tym należy pamiętać i w końcu go osądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
gecoon Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 09.05.05, 23:57 Proszę Państwa, dla mnie to żenujące, że nasz Prezydent wybrał się na tą farsę, tragedia, o czym oni tam w ogóle mówili? Czemu nie wspomnieli o tym, że połowe swojej armii wycięło w pień NKWD? Dlaczego ktoś zapomniał o tym, że ZSRR był również najeźdźcą w tej wojnie! Czyżby data 17 IX 1939r. wyleciała Panu Putinowi z główki? (może to od ciosów na ringu). Wszystkich którzy czują podobnie namawiam do opisania na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
willlliam Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 00:08 Otóż to! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23705141 Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 00:30 oczywiście masz rację... we wszystkim tylko jedna sprawa: że Olo pojechał, to jest właśnie polityka (choć oczywiście można było to inaczej rozegrać) natomiast jego wypowiedź na konferencji prasowej to dopiero żenada Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Re: Kwaśniewski: obecność w Moskwie była potrzebn 10.05.05, 12:21 Nie ma dyskusji, ze Kwasniewski powinien byc w Moskwie, bo nikt nam nie każe byc "przedmurzem", chyba ze sami tego chcemy. Stalin nim nam rozwalil oficerów, zrobił to samo z własnymi. Liczby ofiar wojskowych sowieckich przerazają. Klaus krytykuje dzis fakt, ze Jaruzel dostal medal. Nie pierwszy i moze nie ostatni. Ale Klaus nie powie,ze to owczesny prezydent jego kraju,Czechosłowacji jeszcze, podrzucil Stalinowi wyrprodukowane przez hitlerowcow dokumenty mówiące o rzekomym szpiegostwie bohaterskiego dla Rosjan (ale i Pilsudski go cenil!) Tuchaczewskiego.I Tuchaczewskiego postawiono szybko pod sciane a wraz z nim całe niemal dowodztwo Armii Czerwonej.Zukow na szczescie ocalał,a bez niego trudno by bylo w wojnie ojczyznianej, oj trudno! Historia to nie zabawa dla ćwiercinteligentów! Tak, g********! Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Jesteś piramidalnym debilem 10.05.05, 20:09 janbezziemi napisał: > Nie ma dyskusji, ze Kwasniewski powinien byc w Moskwie, bo nikt nam nie każe > byc "przedmurzem", chyba ze sami tego chcemy. Stalin nim nam rozwalil oficerów, > > zrobił to samo z własnymi. Liczby ofiar wojskowych sowieckich przerazają. Klaus > > krytykuje dzis fakt, ze Jaruzel dostal medal. Nie pierwszy i moze nie ostatni. > Ale Klaus nie powie,ze to owczesny prezydent jego kraju,Czechosłowacji jeszcze, > > podrzucil Stalinowi wyrprodukowane przez hitlerowcow dokumenty mówiące o > rzekomym szpiegostwie bohaterskiego dla Rosjan (ale i Pilsudski go cenil!) > Tuchaczewskiego.I Tuchaczewskiego postawiono szybko pod sciane a wraz z nim > całe niemal dowodztwo Armii Czerwonej.Zukow na szczescie ocalał,a bez niego > trudno by bylo w wojnie ojczyznianej, oj trudno! Historia to nie zabawa dla > ćwiercinteligentów! Tak, g********! Szkoda na takich jak ty czasu, ale kompromitujesz się bredniami. Stalin wykończył Tuchaczewskiego, bo po pierwsze: bał się jakiejkolwiek konkurencji z ze swej zbrodniczej natury, a po drugie tamten nie mógł przebaczyć Stalinowi, że nie przyszedł z wojskami pod Warszawę w sierpniu 1920 roku gdy twoi panowie moskale dostawali lanie w tzw. Bitwie Warszawskiej, (Tuchaczewski był dowódcą frontu zachodniego) lecz skierował się na Węgry, żeby wspomóc komunistyczną hołotę Beli Kuna (nie wiem dokładnie jakie Stalin zajmował stanowisko polityczne, nie chce mi się sprawdzać, ale to on zadecydował, że część odwodów skierowała się na Węgry). Potem Tuchaczewski oskarżał go publicznie i obwiniał za klęskę pod Warszawą. I to w dużym skrócie tyle - Stalin mu nigdy tego nie wybaczył. I nie mieszaj piramidalny idioto do tego Klausa. Naprawdę jesteś fantastycznie głupi. Stalin dokumenty zdrady mógł sobie sam sfabrykować, albo i nie - do wysyłania na śmierć milionów ludzi nie musiał mieć nawet pretekstów. Gdybyś miał odrobinę rozumu w pobliżu właściwego miejsca, to widziałbyś, jak się kompromitujesz i zniknął z tego forum. Ale jesteś za głupi na to. Odpowiedz Link Zgłoś
kemalata Chcecie wojny z Rosją... 10.05.05, 00:20 ... a jak macie nadzieję, że "ruscy" tym razem zburzą zamiast zbudować Pałac Kultury, to się grubo przeliczycie. Wojna nie musi być wojskowa, dziś wojny gospodarcze są dużo skuteczniejsze. -------- "Wiwat Bush, wiwat Naród, wiwat wszystkie Stany!" Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Chcecie wojny z Rosją...CZAS SIE RACZEJ OBUDZIC... 10.05.05, 00:30 kemalata napisał: > ... a jak macie nadzieję, że "ruscy" tym razem zburzą zamiast zbudować Pałac > Kultury, to się grubo przeliczycie. Wojna nie musi być wojskowa, dziś wojny > gospodarcze są dużo skuteczniejsze. > > -------- > "Wiwat Bush, wiwat Naród, wiwat wszystkie Stany!" ...palac kultury ...to powinna zniszczyc polska demokracja...tak jak zrobiono to w niemczech...wprawdzie nie palac...ale nawet budki drurznicze...o nowych elewacjach domow nie wspomne-aby tylko dac zapomniec ludziom o bolszewii...palac to taki papierek lakmusowy...kto tu ciagle rzadzi...ale bedzie zniszczony...lub zrobia mu nowa elewacje ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ixion5 Re: Chcecie wojny z Rosją... 10.05.05, 00:48 Ta wojna trwa już od dawna. Przegrywamy ją dlatego, że rządzący komuniści nie są suwerenni w swych decyzjach. Przez to jesteśmy uzaleznieni od ruskiego gazu - bo to Miller i Pol zablokowali budowę rurociągu z Norwegii. Gdyby powstał ten rurociąg to ruscy nie mogli by wybudowac rurociagu pod Bałtykiem omijającego Polskę. Projekt tego rurociągu juz powstał. Gdy powstanie rurociąg to ruskie będa nam mogli wyłączyć gaz. Wszystko przez Millera i Pola - muszą za to i za renegocjacje kontrktu z Gazpromem odpowiedzieć karnie. Odpowiedz Link Zgłoś