Dodaj do ulubionych

Blondynka rozmawia z pralką

• pawelturczynski Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 09:57
      "Szowninizm" to wywyższanie własnego narodu i pogarda wobec innych
      społeczeństw. Jak się ma tytuł artykułu do jego treści ? Nijak, chyba że uznamy
      zwrot "męski szowinizm" za powszechny, uznany i obiegowy. Dotychczas określeń
      takich używały tylko radykalne grupki feministek. Teraz - bez zadnego
      cudzysłowu - uzywa tego zwrotu najpopularniejsza w Polsce gazeta. Okazuje się,
      że dla potrzeb walki ideologicznej mozna dowolnie zmieniać znaczenie słów i
      określeń. Ciekawe, kiedy przeczytamy o "męskim faszyźmie", albo o "holokauście
      na kobietach" ?
    • brynk OTO PRYKŁAD -CO ROBI W RZĄDZIE NIJAKA SRODA 10.05.05, 09:57
      Belka , czy Ty nie widzisz co robią te baby , za co biorą pieniądze .
      Porównajmy co robi np.min finansów , min.spraw zagranicznych , rolnictwa z
      pracą nijakiej minister Srody . Czy to nie zakrawa na kpinę ? Takie własnie są
      rzady czerwonej zarazy . Zastanówmy sie nad tym przy wyborach . Na
      zdjęciu jaka ona urocza , jak k..... od ......
      • r.p.mcmurphy Re: OTO PRYKŁAD -CO ROBI W RZĄDZIE NIJAKA SRODA 10.05.05, 10:32
        brynk napisał:

> Belka , czy Ty nie widzisz co robią te baby , za co biorą pieniądze .
        > Porównajmy co robi np.min finansów , min.spraw zagranicznych , rolnictwa z
        > pracą nijakiej minister Srody . Czy to nie zakrawa na kpinę ? Takie własnie są
        >
        > rzady czerwonej zarazy . Zastanówmy sie nad tym przy wyborach . Na
        > zdjęciu jaka ona urocza , jak k..... od ......

nie goraczkuj sie, carpe diem - ida nowe czasy, czasy ultra-emancypacji, idziemy
        duzymi krokami do Europy w koncu.
        niedlugo bedzie konstytucyjny, politycznie poprawny wymog zeby conajmniej 30%
        ministrow bylo kobietami, najchetniej srodami...wtedy dopiero bedzie mozna
        ponarzekac
    • pcielik Środa do roboty!!! 10.05.05, 10:09
      Zajmujesz się głupotami, a podatnicy płacą za twoje wyczyny grube pieniądze.
      Jesteś żywym zaprzeczeniem słów Belki, ze rząd zatrudnia samych fachowców
      • janbezziemi Magnetowidy w dłon! 10.05.05, 10:14
        Ja tam ogloszen nie oglądam,ja je przelatuję. No,nie na zywca te ładne
        dziewojki,ale od czego do cholery megnetowid?
    • ewaste Re: POPIERAM p. Środę 10.05.05, 10:15
    • zib11 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 10:16
      Dla mężczyzn w pewnym przedziale wiekowym kazda atrakcyjna kobieta jest
      potencjalnym obiektem seksualnym,przynajmniej w początkowej fazie
      kontaktu,podobnie jest z "obrazem"atrakcyjnego męższczyzny dla kobiet,toz to
      natura a nie "szowinizm".Równie dobrze można zabraniać dzieciom chęci jedzenia
      slodyczy.Przygłupia środa nie ma szans być takim "obiektem", pozostaje
      jej "troska" o własną przyszłość , posadę po zakończeniu "belorzędu",tylko
      dlaczego w kretyńskich reklamach nie doszukuje się "determinującego wpływu
      kultury opartej na wartosciach chrześcijańskich",dlaczego nie obwinia za cisną
      koszulkę kościoła?Jeszcze???
    • katmoso Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 10:16
      O tym, że reklamy faktycznie utrwalają stereotypowy wizerunek kobiety w
      społeczeństwie świadczą co niektóre posty tutaj. Mówie o tych , które jako
      argument w dyskusji przywołują domnmienmane niewyżycie seskualne autorki
      pomysłu, jej domniemany brak urody. Środa nie jest panią z reklamy: buściastą,
      miłą, uległa wobec mężczyzn. Budzi to oczywisty sprzeciw tej części
      społeczeństwa, która nadal traktuje kobiety jako przedmioty codziennego użytku -
      do popatrzenia, do wychęożenia, jak to ktoś napisał, do prania, sprzątania i
      wydzielania dzieciakom Kinder Bueno czy innego g...
      • r306 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 10:46
        Hmmm, a nigdy nie zastanawiala Cie ta dziwna prawidlowosc, ze
        o "rownouprawnieniem" w sposob taki jak walczy pani Sroda walcza zawsze kobiety
        juz przekwitle lub zwyczajnie brzydkie? Widziales gdzies w tych debatach
        zadbana, seksowna, mloda i inteligentna kobiete, walczaca jak lew o wspolny,
        przepraszam, kibel w firmie?
        Niestety, tu sie rozmijaja drogi tych pan - te, ktore maja atuty swojej urody
        wykorzystuja je niemilosiernie i do konca grajac swym seksapilem. Te ktore tego
        atutu nie maja lub juz nie maja, chcialyby seksapilu zakazac. Oczywiscie mozna
        dyskutowac czy dyndajacy w reklamie biuscik D jest seksapilem wyrafinowanym czy
        tez chamskim, ale co ma piernik do wiatraka?

Jest takie madre powiedzenie - nie mozna zjesc ciastka mi miec ciastko. O tym,
        niestety pani Sroda i jej poplecznicy nader czesto zapominaja.
        • tezas Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 12:13
          > o "rownouprawnieniem" w sposob taki jak walczy pani Sroda walcza zawsze
          kobiety juz przekwitle lub zwyczajnie brzydkie? Widziales gdzies w tych debatach
          > zadbana, seksowna, mloda i inteligentna kobiete, walczaca jak lew o wspolny,
          > przepraszam, kibel w firmie?
          Well, kwestia gustu, mnie np. podoba się Graff, a takze Środa, mimo jej wieku,
          jest kobietą zadbaną i "ciepła".
          A czy widziałeś w Polsce w debacie politycznej zadbanego, seksownego, mlodego i
          inteligentnego FACETA? Jesli tak - prosze o podanie jego nazwiska i funkcji.
          (KONIECZNIE!)
          Polityką na pewnym poziomie zajmują się ludzie w pewnym wieku, którzy szczyt
          atrakacyjności z reguły mają już dawno za sobą. Ale nikt nie mówi: ależ ten
          Belka jest brzydki! A Oleksy łysy taki! A Kaczyńscy tacy pulchni i
          pomarszczeni! Tylko Sroda & Co. źle wygląda. Jaaaaaassssssneee!
          • r306 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 12:37
            To nie jest duskusja o polityce tylko o kwestiach spolecznych.
            Nie umiesz tego rozroznic?
            Sroda zawsze odzegnywala sie od polityki, wiec swoja argumentacja oddales jej
            niedzwiedzia przysluge.
            • tezas Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 16:01
              > To nie jest duskusja o polityce tylko o kwestiach spolecznych.
              > Nie umiesz tego rozroznic?
              > Sroda zawsze odzegnywala sie od polityki, wiec swoja argumentacja oddales jej
              > niedzwiedzia przysluge.
              Nie jest istotne w moim poscie o jaką debatę chodzi, tylko który z bioracych w
              tych debatach (publicznych - OK?) spelnia warunki, o których napisaleś.

Bo ja - niestety - takiego nie widziałam.

A zatem?
    • luzaczek34 ALE Z WAS PRZYGŁUPY.... 10.05.05, 10:20
      ...przecież jej o to chodzi żebyście się "brali za łby". Środa to prowokarotka
      bo takich ludzi się zauważa. Gdyby była zwyczajną panią minister nikt by na nią
      nie zwracał uwagi; puściła jedno głupawe hasełko i już jest o niej głośno...
      • m15 Re: ALE Z WAS PRZYGŁUPY.... 10.05.05, 10:32
        za jakie lby ,wszak ludziska kpia sobie z tej pani na wszelkie sposoby ,jedni
        niby popieraja acz w przewrotnej formie inni ida z nia na bój na tzw.gole klaty
    • r.p.mcmurphy czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminiche? 10.05.05, 10:23
      dla takich poczwar jedynym sensem istnienia jest podgrzewanie animozji
      damsko-meskiej, robienie prania mozgu mlodym kobietom (ktore i tak juz
      wystarczajaca mocno nie wiedza czego chca) i zamienianie ich w wyleniale srody...

malo to jest reklam osmieszajacych mezczyzn, przedstawiajacych ich jako
      nieudacznikow, ktorzy "pralki nie potrafia naprawic", sa grubi, lysi i caly
      dzien chleja piwsko? jakos nikt sie do tego nie przyczepia...

niech ta faszystowska feminicha wezmie sie za cenzure sieki, ktora ma miedzy
      uszami, proponuje CALKOWITA CISZE W ETERZE!
      • m15 Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 10.05.05, 10:35
        czlowieku widzisz przeciez ze ona sama siebie uziemia najlepiej ,sufrazystki
        najlepiej ignorowac wtedy az piszcza ze zlosci
      • ladne_sny Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 10.05.05, 11:07
        ty beznadziejny kunusie
        • m15 Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 10.05.05, 11:31
          droga kurko ,pisze sie konusie ,ale tylko wtedy gdy masz na mysli niski
          wzrost,pozdrawiam
      • agud Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 10.05.05, 14:58
        czytajac niektore komentarze dochodze do wniosku ze ci faceci z tych reklam
        faktycznie sa tacy debilni...wiecie czemu wam nie przeszkadza seksizm w
        reklamach?? bo mozecie sobei popatrzec na zgrabne tyleczki i cycki...kobietom
        to rpzeszkadza (i nie tylko starym i brzydkim...pomysl jak sie czuje mloda
        dziewczyna ktora nei wyglada ajk ta na rekalmie...nie ma 178cm wzrostu i biustu
        w rozmiarze d...takie dziewczyny maja tez swoich facetow i idac ulica nei da
        sie nei zauwazac tych billboardow...jak sie czuje jakas bardziej pulchna
        dziewczyna idac z chlopakiem obok takiej reklamy?? pomysl...na rekalmach
        mezczyzni w przeciwienstwie do kobiet sa brzydcy chudzi i oblesni...czemu nei
        sa tacy piekni jak kobiety z reklam?? czemu samych niedojdow pokazuja nam?? my
        tez bysmy mzoe chcialy w takim razie popatrzec na piekne ciala i przystojne
        twarze a nei na jakis nieudacznikow zyciowych!!! kobiety tez sa pokazywane jak
        jakies bezmozgi ale przynajmniej sa ladne i zgrabne...i wiedz ze ja nei naleze
        do tych starych grubych i brzydkich a tez mnei denerwuje seksizm!!! nie ogladam
        tv a mimo to i tak wszedzie atakuja mnie takie rekalmy na ulicy...TAK DLA
        INICJATYWY PANI SRODY...nareszcie jaaks odwazna kobieta
        • jero Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 10.05.05, 15:52
          cóż, nie od dziś wiadomo, że pokazując cycki, dupeczki i ładne buzie najłatwiej
          zwrócić na reklamowany produkt uwage. Czy to się kobietom nie podoba? Nie wiem,
          ale patrząc latem na roznegliżowane ulice zdecydowana większość chce być
          obiektem westchnień, choćby i tylko "seksualnych". Obserwując trendy w którą
          stronę świat zmierza, odnoszę wrażenie, iż bliski jest czas, że bycie facetem
          będzie takie "niepolityczne".
          • badcandy Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 11.05.05, 19:29
            No tak, bo jak jest 30 stopni, piekielny ukrop to kobiety powinny chodzić
            zakryte od stóp do głow, żeby przypadkiem biednych mężczyzn nie kusić. W
            przeciwnym wypadku naley stwierdzić, że one tylko czekają na chwile w której
            bedą mogły paradować po uliczch osłaniając jak najwięcej wdzięków i to tylko po
            to oczywiście by upolować jakiegoś samca.
        • m15 Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 10.05.05, 15:52
          szkoda czasu na te bzdury ,jestem przeciw cenzurze ,dowolnej nawet tej w
          wydaniu srody ,dekrety nie zmienia upodoban czy wrecz przyzwyczajen,mnie
          osobiscie facet z reklamy, przystojny czy tez nie, nigdy nie obrazi swoja
          fizjonomia
    • r306 Marzenia pani Srody 10.05.05, 10:24
      Oto swiat telewizyjnej reklamy wymarzony przez pania Srode:
      We wszystkich reklamach wustepuja ludziki-kreskowki bedace uniseksami.
      Koniecznie uniseksami, bo inaczej oprotestuje je rowniez jak te z Ikei :)

Droga pani Srodo - apeluje do pani! Niech panie oprotestuje golizne mlodych
      kobiet na polskich ulicach - ja latem nie moge wyjsc na Piotrkowska, bo mi
      glowa chce sie urwac od ciaglego ogladania za biustami piekniej wyeksponowanumi
      niz w reklamie simplusa. Prosze, blagam pania - niech pani cos zrobi z bikini -
      przeciez tego trzeba zakazac!! A koronczarki z Koniakowa to od razu do
      pierdla!!! Blagam pania! Niech pani cos z tym zrobi!!!

Juz dawno sie tak nie usmialem... Tyko czemu moj smiech tak mi zamarl na
      ustach? Ahhh juz wiem - bo ten kabaret za moje pieniadze i nikt sie mnie,
      cholera, nie pytal, czy chce za to zaplacic.
      • eyesmon jaka środa? jest wtorek !! 10.05.05, 10:31
        co Wy tak o tej srodzie jak dzisiaj dopiero jest wtorek?
      • m15 Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 10:39
        bo ty dzialan srody chcesz tylko jeszcze o tym nie wiesz,ona i jej podobne
        dokladniej ci to wyjasnia wszak to inteligentne bestie tylko przez chlopów zbyt
        malo lubiane
      • totalna_apokalipsa Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 10:40
        > We wszystkich reklamach wustepuja ludziki-kreskowki bedace uniseksami.

Tak??????No to przypo,mij sobie reklame o wielkiej łapie, która obnizyła
        wajchę. Jedna z niewielu polskich reklam opartychna jakimkolwiek sensownym
        humorze, podobnie jak choćby piwo "Zubr" , które wreszcie reklamuje piwo, a nie
        jaką debilną trojkę facetow w knajpie chlających oiwo.
        BTW. Jak wchodzę do pubu , to jest tyle samo kobietr spijajacych tę Warkę.
        Lecha czy Żywiec , ilu facetów, a jakoś nie widziałam jeszcze zadnej reklamy
        piwa skierowanej do kobiet*zdaje się., ze komuś tu się wydaje, że jak
        skończyłam 18 lat to piję jedyny przyzwoity napój na runku czyli Karmi, co?
        Problem a tym,że tego to mój pies nie tknie:P

To nie seksizm jest problemem polskich reklam, ale wszechogarniająca głupota
        typu Chajzer latający z proszkiem do prania, kobieta , której wylała pralka i
        jest tak głupia, ze jedyna co jej przychodzi na myśl, to ,że nie zdazy
        odprowadzić dziecka do szkoły, a nie że sasiad zaraz zrobi rozpierduchę o
        zlanie! a na koniec bomba sezonu, która widziałam wczoraj - zabawka dla dzieci
        polegająca na puszczaniu bąków...W tym towarzystwie nie zdziwi mnie, jak ktoś b
        będzie kiedyś mówił"Połączyły nas francuskie filmy i zgaga" , " Połaczyły nas
        jej wielkie cycki i nasze wspólne wymioty" oraz zacznie gadać z Camembertem...
        Powoli dochodzę do wniosku, że "Kiepscy" to jest naprawdę dobry humor na tle
        tego wszystkiego...
        • r306 Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 11:02
          Proponuje valium na uspokojenie i jeszcze raz zapraszam do lektury mojego
          postu :)

W ani jednym slowie nie stwierdzilem, ze to reklamy dobre. Mowie tylko, ze
          smiech mnie ogarnia, gdy ze slabosci polskiego rynku reklamowego wydobywa sie
          tylko.... meski seksizm (????).

Reklama ma odniesc wlasciwy skutek - budzic pozytywne skojarzenie z marka lub
          produktem i przez to wplywac na jego popularnosc a tym samym zbyt.
          My sie dopiero tego uczymy - zarowno jako odbiorcy reklamy jak i jej tworcy,
          ale rowniez jako ZAMAWIAJACY reklame.
          Przytoczony przez Ciebie przyklad Heya jest tago najlepszym przykladem. Reklama
          inna, przemyslana jako dlugofalowa polityka marketingowa, oparta na pewnym
          pomysle artystycznym przyczynila sie w niebagatelny sposob do gigantycznego
          sukcesu operatora.
          I to jest juz zauwazalne przez ludzi, ktorzy reklame zamawiaja, a wiec za nia
          placa. I najpelszym przykladem jest dowcipna i przemyslana reklama Simplusa -
          ma ona bowiem juz dwie warstwy - cycata blondyne dla tych, ktorzy niezaleznie
          czy to 'Hamlet' czy reklama i tak beda zwracali uwage na biust i dowcipna gre
          slow i podteksow do marki Heya. Jednak pani Sroda juz tej warsty reklamy nie
          wychwycila, co nienajlepiej swiadczy o jej intelekcie.

Caly wic w awanturze pani Srody polega na tym, ze to rynek i konsument ma
          weryfikowac te jakosc (reklamy), a nie odgornie pani Sroda. Jesli wylapiesz ten
          drobny aspekt, to zauwazusz, ze sie wcale nie klocimy.

PS
          Reklamy "Zybra" uwielbiam :)
          • totalna_apokalipsa Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 11:22
            Dobra, ale jednak ktoś powinien nadzorować rynek reklam - coś w stylu
            jakiejś "rady zatwierdzającej nadawanie w publicznych mediach", bo inaczej
            będzie wciąż gorzej. Po prostu, jak nie ma jasnego przepisu, że nie mozna np.
            pokazać na prąciu w zwodzie rozwieszonego prania, to wreszcie ktoś wpadnie na
            pomysł, ze zrobi taką reklamę proszku do prania i nikt nie będzie mógł
            powiedzieć w oparciu o jakiś przepis, ze to niedopuszczalne...
            • r306 Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 11:27
              Alez takie przepisy sa. Mowia o emisji tresci o okreslonych porach.

Nawiasem mowiac najbardziej "gole" sa reklamy (kierowane do kobiet) roznych
              zeli do kapieli. Fa w tym przeduje. Ja ich produktow nie kupuje (jak i
              wiekszosc facetow), ale jak widac utrzymuja sie na rynku, wiec ta golizna
              trafia w gusty.... kobiece :)
              • totalna_apokalipsa Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 11:45
                Ciekawa sprawa...Czyli wzwiedzione prącie z rozwieszonym na nim praniem do 20-
                stej obraża , ale po 20-stej już nie obraża?:))))) Naprawdę ciekawe...To tylko
                dotyczy dzieci,a nie bierzesz pod uwagę, że są i dorosli ludzie, którzy w
                publicznej TV by tego nie chcieli...

Golizna w reklamach bardzo się różni - jest aseksualna i ociekająca
                seksualnością, podobnie jak i zachowanie kobiet w rożnego typu reklamach...Czym
                innym jest pierś , na którą skapuje sok z wiśni, a czym innym ta sama pierś
                smarowana środkiem odkazającym przez operacją usuwania piersi - choć generalnie
                desygnat jest ten sam- kobieca pierś...Czymś zupełnie innym jest reklama
                szamponu, którą dość szybko zdjęto- ta z orgazmem pod prysznicem od umycia
                włosów *przy okazji potem zaraz wprowadzono do niej jakąś dokrętkę z babcia
                mówiącą , że ona też tak chce*widać humor jednak ratuje reklamę|, czymś innym
                jest reklama Dove z jakims balsamem na celulit, którą wszyscy podniecali się
                jak chorzy na głowę, bo te kobiety wreszcie nie były podrasowane programami
                graficznymi, a czymś innym znów guziki pekające na kobietach, rozsuwające się
                suwaki i wyraz typu witkacowkie " chlupanie w międzykroczu" na twarzy, w
                reklamie jakiegoś dezodorantu dla faceta..
                • r306 Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 12:34
                  > Czyli wzwiedzione prącie z rozwieszonym na nim praniem do 20-
                  > stej obraża , ale po 20-stej już nie obraża?:)))))
                  To popros z zmiane ustawy o RTV, bo to samo dotyczy filmow i programow
                  dokumentalnych. Ustawodawca wyznaczyl taka granice.

Poza tym, nie wiem jak moze Cie obrazic wzwiedzione procie? Mozesz mi
                  wytlumaczyc? :) Mnie moze jeszcze obrazic, bom ze sterosci juz prawie imotent,
                  i zazdrosc moze mnie zezrec heheheh.

> Golizna w reklamach bardzo się różni - jest aseksualna i ociekająca
                  > seksualnością, podobnie jak i zachowanie kobiet w rożnego typu
                  > reklamach...Czym
                  > innym jest pierś , na którą skapuje sok z wiśni, a czym innym ta sama pierś
                  > smarowana środkiem odkazającym przez operacją usuwania piersi
                  Hmmm, zastanawiam sie w ktorej reklamie pokazywana piers lub kawalek tylka mial
                  charakter aseksualny lub neutralny seksulanie. Nie kojarze.
                  I skad nagle to porownanie do dokumentacji filmowej operacji usuniecia piersi?

Reklama szamponu ze wzdychajaca panienka pod prysznicem byla kierowana do kobie
                  wiec jest seksistowska?
                  Drogie Panie - zrobcie najpierw porzadek z tym czego chcecie, co macie i jakie
                  sa Wasze preferencje a pozniej z pretensjami, bo ja sie juz dogadac z Wami nie
                  moge.

Pytanie natury techniczno-logistycznej - jak zareklamowac zapach?
                  I pytanie pierwotne: czemu sluzy zapach (dezodorant, perfumy, woda toaletowa)?
              • agud Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 15:22
                produkty fa sa kupowane ze wzgledu na ich wlasciwosci a nie na reklame...a gole
                cycki pani wystepujacej w tej reklamie zwiekszaja ogladalnosc gdyz takie
                rekalmy sa interesujace dla facetow...mi osobiscie te rekalmy bardzo
                przeszkadzaja i od zawsze mnie denerwowaly bo zeby kupic dezodorant nie
                ptrzebuje golych cyckow jakiejs babki i wclae mnie to nie motywuje do zakupu
                tego produktu.....dezodorant z cyckami nie ma nic wspolnego...
                • r306 Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 15:45
                  No prosze - nadaje Pani nowe znaczenie reklamie - juz teraz zaden glupiec nie
                  powie, ze "reklama dzwignia handlu" he he he.

Moze Pani nie kupowac tych produktow i zawiadomic o tym producenta, podajac
                  powod. Takie postepowanie bym zrozumial i poparl (mnie tez te cycki denerwoja).
                  Ale popieranie akcji typu "niech urzad zrobi z tym porzadek" smierdzi mi
                  brakiem woli i lenistwem obywatelkim nabytym za komuny - sam mam tego syndromy,
                  wiec wiem o czym mowie hehehe.
                  • r306 errata 10.05.05, 15:46
                    denerwUja
        • ronin23 Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 11:11
          z ubolewaniem musze przyznac, iz prostackich reklam, ktore nas raczej irytuja
          niz zachecaja do zakupow jest coraz wiecej. gorszy jest jednak fakt, ze dzieje
          sie to wszystko za naszym cichym przyzwoleniem. moze jednak nalezy zrobic
          wreszcie z tym porzadek i zachowac troszku godnosci - to apel do was spece od
          reklamy.
        • mteulin Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 13:15
          Reklama piwa "Żubr" oczernia te sympatyczne zwierzaczki;) Ciekawe czy chcą być
          one kojarzone z napojami alkoholowymi?:) A co do reklam Heyah to jakiś czas
          temu jakieś oszołomy też protestowały przeciw nim. Ani sprawa z Heyah ani
          pomysły p. Środy nie zaskakują mnie jednak. W końcu mieszkam w Polsce...
        • jack.flash Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 16:53
          Wlasciwie to ta pani z proszkiem wcale nie jest "taka glupia". Dziecko jest
          zawsze najwazniejsze. Zalane mieszkanie mozna przywrocic do stanu uzywalnosci
          dosc szybko, a jesli juz poniesc koszty to glownie materialne. Wlasciwie glowny
          problem to ten sasiad (przydaloby sie w naszym kraju wiecej zyczliwosci i to na
          codzien, a nie od swieta)

A propos reklam, Ci ktorzy je zlecaja kieruja sie wylacznie warunkami rynku.
          Chca dotrzec z reklama do jak najwiekszej liczby odbiorcow. Producenci reklam
          robia to w taki sposob by przykuc uwage widza. Jesli dobiorcom sie to podoba i
          daje rezultaty, to tego typu reklamy bede sie ciagle pojawialy. Jesli spodkaja
          sie z dezaprobata to zostana zmienione, bo spowoduja skutek odrwotny niz
          producenci tego sobie zycza.
          To co widzimy na reklamach to nasze wlasne odbicie. Moze sie je ono nam nie
          podobac, ale to juz tylko i wylacznie jest nasza wina.
    • michalina_gralak Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 10:35
      Z punltu widzenia faceta pewnie tak, ale spytaj kobiety, czy podobają im sie
      seksistowskie reklamy.
      • lutekstg Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 18:57
        Jasne! Kobiety powinny w reklamach byc prezentowane w waciakach i walonkach,
        najlepiej przy kopaniu rowów - wtedy było by pełne równouprawnienie.
    • mistermister Reklamy na poziomie.... 10.05.05, 10:43
      Reklamy prezentowane w TV i nie tylko świadczą jedynie o poziomie ich twórców: ci, którzy je pisza mają poczucie humoru dresa, tak jak ich szefowie, którzy pewnie przy tych reklamach rechoczą jak wygolone buraki z telefonem nokia za paskiem. Taka jest prawda o naszych rodzimych twórcach niby-reklam.
      A co do stereotypu kobiet-biustów: wszystko zaczyna się w domu... popatrzmy na ulice, na te półnagie suzcki, kręcące tyłkami małolaty, prowokujące, prymitywnie wymalowane, gadające pierdoły i chichoczące z prymitywnych kawałó opowiadanych przez ich bezmózgich chłopaczkó... czy to nie utrwalanie stereotypó? Taka jest rzeczywistośc, ale zmiana tago powinna następować w domu... skoro matka pozwala takiej jednej z druga w taki sposób prezentowac się na ulicy to czemu sie dziwić?
      Kolejny przykład polskiej hipoktyzji.
      Te reklamy sa na naszym poziomie i żadna Środa ani Czwartek ani Piątek tego nie zmieni... smutne, co?
    • voxhon reklamy są robione tak, by dotrzeć do odbiorcy 10.05.05, 10:55
      Widocznie inaczej kobiety by ich nie zrozumiały... ;)
      A Pani Minister lepiej niech wraca do garów, gdzie jej miejsce.
      • ladne_sny Re: reklamy są robione tak, by dotrzeć do odbiorc 10.05.05, 11:06
        debilku, nie zrozumieliby ich polscy faceci... wyadaje mi sie ze reklama z golym tylkiem babki i
        rozradowanymi tym widokiem przyglupami nie jest skierowana do kobiet... nie zrozumiales. a nie
        mowilam? ;)
        • m15 Re: reklamy są robione tak, by dotrzeć do odbiorc 10.05.05, 11:12
          czytajac twoje posty ,zwlaszcza to "debilku "mozna mniemac iz masz tylko kilka
          zwojów mózgowych wiecej niz kura ,jak w starym kawale o bladynce
        • katmoso Re: reklamy są robione tak, by dotrzeć do odbiorc 10.05.05, 23:15
          no własnie. o pani minister mozna powiedzieć że brzydka, pewnie lesba i niech
          spada do garów, ale zwrócenie się do męskiego oponenta per debilku (czego nie
          popieram, bo w ogóle nie lubię agresji słownej) świadczy o ograniczoności
          umysłu?
    • ladne_sny Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 11:02
      zgadzam sie, te reklamy sa zalosne. ta z piwem jest po prostu prostacka - ciekawi mnie, dlaczego
      klienci zakladaja, ze ich produkty kupuja tylko mezczyzni i dlaczego uwazaja, ze kobiety sluza tylko do
      pokazywania golego tylka albo robienia idiotycznie duzych oczu ze zdziwienia - teraz mam na mysli
      piwo. reklama zupek nie lepsza - wmawianie kobietom, ze mezczyzna ich wyrzuci z domu jesli nie
      beda kupowaly zupek w proszku. absurd i szowinizm.
      • r306 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 11:16
        Przepraszam, ale popada pani w dualizm myslowy. Z jednej strony dziwi sie pani,
        ze te reklamy sa kierowane do facetow, choc knsumentami sa kobiety, ktore
        przeciez sa inteligentne a zaraz pozniej pisze pani:
        "wmawianie kobietom, ze mezczyzna ich wyrzuci z domu jesli nie beda kupowaly
        zupek w proszku" - to w koncu sa inteligentne, czy tez da sie im to wmowic?

Przepraszam, ale jesli kobiety sa konsumentami tych produktow w rownym stopniu
        co mezczyzni, to do ciezkiej cholery, gdzie solidarny, kobiecy bojkot tak
        reklamowanych produktow? Do czego jest tu potrzebna pani Sroda?

Gdzie sa kobiety w marketigu i wsrod copyriterow????? Gdzie rezyserki tych
        klipow????

Na dwoistosc natury kobiecej najladniejsza fraszke napial Kochanowski:
        "Jeśli nie grzeszysz, jako mi powiadasz,
        Czemu się miła tak często spowiadasz".
    • szakaraka Brawo pani Magdo! 10.05.05, 11:09
      Bardzo dziękuję za tą inicjatywę i trzymam kciuki! To prawda, że istnieją u nas
      reklamy i teorie wygłaszane w mediach, które nie miałyby szans zaistnieć w
      Europie, określenie "dowcip koszarowy" jest bardzo delikatny...
    • pan.nikt Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 11:13
      Wyślijcie w końcu tą Panią do lekarza.
    • micra Znowu problemy kobiet 10.05.05, 11:15
      Nie ma chyba sposobu na nakrecenie reklamy, ktora bedzie neutralna, bo na dobra
      sprawe pozostaje plansza z napisem produktu, ktory chcemy sprzedac. Jak pokazemy
      rodzine i sielskosc to zaraz ktos powie, ze to dyskryminacja gejow i lesbijek,
      jak bedzie gej to zraz, że rodzina powinna być. Mądry facet - kobiety powiedzą,
      że przecież są i głupi. Głupi facet - faceci powiedzą, że przecież faceci są
      mądrzy i to ich obraża.

Jedyna reklama, która mnie wkurzyła, to reklama Opla Corsy, gdy kobieta kopie
      mężczyznę, gdy ten zakończył oglądanie tegoż Opla kopiąc go w oponę. Kobieta
      wtedy kopnęła go w nogę i uderzyła torebką. Ciekawe, czy w drugą stronę ta
      reklama by przeszła... Nie ma szans, ba, 99% społeczeństwa uznałoby ją za nie
      smaczną, a min. Środa osobiście złożyła by zawiadomienie w prokuraturze... Mylę się?
      • micra I jeszcze jedno 10.05.05, 11:22
        To, co postuluje Pani Środa trąci cenzurą. Ograniczenia zawsze prowadzą do zła,
        bo za chwilę komuś nie spodoba się, że jakaś pani gotuje zamiast jechać szybko
        samochodem, albo że kocha rodzinę zamiast prowadzić biznes.
      • m15 Re: Znowu problemy kobiet 10.05.05, 11:24
        nie mylisz sie ,gdyby glupota umiala latac, sroda pewnie by pofrunela
        • micra Re: Znowu problemy kobiet 10.05.05, 11:37
          Środa zajmuje się wymyślaniem problemów, a nie ich rozwiązywaniem. Rządy w
          Polsce non-stop z czymś walczą, zamiast dać ludziom wolność, niech ludzie zaczną
          sami działać.

Każdy ma mózg, ręce - jak są reklamy to przecież można telewizor wyłączyć,
          przełączyć, wyrzucić na śmietnik lub włączyć film z DVD.

Za chwilę jednak pojawią się piewcy wolności dla mężczyzn, że mężczyźni są
          znieważani w reklamach itd. Tam, gdzie występuje prawdziwa nierówność, czy
          kobiet, czy mężczyzn, niech ktoś z tym walczy, ale nie bawmy się w sterowanie
          mediami i ludzkimi wyborami.
        • moniurek Re: Znowu problemy kobiet 10.05.05, 11:42
          I tak by cię nie wyprzedziła. Jeśli chcesz mówić komuś że jest głupi to udowodnij swoją mądrość :) A reklamy wykorzystujące wizerunek kobiet do sprzedania produktu są różne. Problem polaga na tym, że niektóre są chamskie. O ile dziewczyna z reklamy piwa mnie nie drażni to już piersi kobiece z liczbą bezpłatnych minut są idiotyczne - jako kobieta na pewno nie załapałabym sie na tę ofertę. Ona mnie zniechęca i drażni. Ale widać robiono badania rynku i są młotki na które to działa. Popieram panią Środę.
          • micra Re: Znowu problemy kobiet 10.05.05, 11:46
            masz prawo czuć niechęć do tej reklamy i do tych produktów. Nie kupuj ich. Po
            prostu. Tyle i aż tyle. Namów innych, by nie kupowali. Ale nie zmuszaj kogoś do
            swojego spojrzenia na świat. Bądź konsekwentna.

Nie należysz do targetu tej reklamy i tyle. A mnie drażni Kondrat w reklamie
            banku, gdzie pada słowo "zaje...nie". Na pewno nie będę klientem tego banku (no
            chyba, że będzie kredyt 0%), czuję niesmak do Kondrata, ale żeby protesty? Za
            chwilę może Środa zmusi innych, by kobiety w reklamach były tylko przebojowe,
            wykształcone, prowadzące biznesy...
            • uztiotzpup Re: Znowu problemy kobiet 10.05.05, 16:34
              micra napisał:

> masz prawo czuć niechęć do tej reklamy i do tych produktów. Nie kupuj ich. Po
              > prostu. Tyle i aż tyle. Namów innych, by nie kupowali. Ale nie zmuszaj kogoś do
              > swojego spojrzenia na świat. Bądź konsekwentna.

Kur.a jasna i piz.a malowana, ja cię pier.olę i chooj - ja ci się nie podoba taki język, to chyba nie
              należysz do targetu, a jak idąc po ulicy ktoś wrzeszczy w tym stylu, to zatkaj sobie i dzieciom uszy albo
              nie wychodź z domu, ale nie zmuszaj innych do uznania twojego zdania, że to są wulgaryzmy
              niedopuszczalne publicznie. Takie jest pojęcie o wolności na tym forum. Jakaś prymitywna wersja
              kompletnej anarchii i bezhołowia. W naszym wcale nie takim pięknym kraju zawsze będzie brud i
              smród, bo zawsze znajdą się obrońcy dowolnego "prawa do"... wyrzucania śmieci w lesie, wysrania psa
              na trawniku, wieszania gołych dup i krzyży gdzie popadnie...
              • micra inny target 10.05.05, 21:00
                no i dlatego nie będę klientem tego banku, jeżeli znajduje taki sposób promocji
                marki.

O ile telewizor można wyłączyć, o tyle śmiecie w lesie same nie znikają,
                podobnie psie kupy - przede wszystkim na chodniku, na trawniku także, a gołych
                tyłków na bilboardach dawno nie widziałem - może mówisz i myślisz o reklamach
                bielizny damskiej?

Brud i smród nie jest wynikiem wolności obywatelskich, ale zwyczajnego braku
                kultury, zaniedbania, niechciejstwa, olewactwa i braku wyobraźni. Nie zapominaj
                o czym jest tak na prawdę ta dyskusja - o tym, czy można pokazać kobietę
                kucharkę w reklamie, piękną kobietę, która reklamuje lody (dlatego że jest
                piękna). Nie dyskutujemy o psich kupach, ani śmieciach w lesie, ale o tak
                subtelnych sprawach jak poniżanie w reklamie kobiet. Ktoś chce to ustalić w
                prawie i decydować czy ta reklama poniża kobietę, czy nie poniża. A to
                zwyczajnie nazywa się CENZURA.
              • micra inny target c.d. 10.05.05, 21:07
                nie tłumaczę bluzgów w reklamie, rażą mnie - tak jak w tej z Kondratem, ale jest
                to dla mnie wyjątkowo ochydna forma reklamy. Powtarzam jednak, masz prawo do
                wyłączenia, nikt Cię do tego nie zmusza. Tak samo jak nie protestujesz (mam
                nadzieję) przeciwko kanałom porno, bo zwyczajnie ich, jak przypuszczam, nie
                oglądasz, ale wiesz że są i tyle.

O ile Dzień Świra traktuję jako dobrą komedię i inne spojrzenie na życie wielu
                współczesnych ludzi, o tyle reklama z bardzo łagodną formą jakże modnego słowa
                jest wyjątkowo odrzucająca.
          • kaphis Re: Znowu problemy kobiet 11.05.05, 13:39
            Kazdy sprzedaje co potrafi i jak potrafi, rowniez kazdy zarabia jak potrafi, sa tacy ktorzy zarabiaja na zycie pieknym cialem dopoki je maja, bo wiedza ze kiedys go nie beda miec, ale wtedy beda miec dosc pieniedzy zeby znalesc dla siebie inna nisze, a ci inni ktorzy nie maja sie czym pochwalic sa zmuszeni do ruszania glowa, jest jeszcze inna klasa ludzi ktorzy nie maja sie czym w ogole pochwalic a robia najwieksze zamieszanie, zeby na wzburzonej przez siebie fali poplynac jak najdalej...
    • r.p.mcmurphy min. Sroda kontra szowinistyczne plemniki z Marsa 10.05.05, 11:31

• legrange Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 11:36
      Miałem wrażenie, że pani Środa jest brunetką. Okazuje się, że to też blondynka.
    • cziriklo Zostaliscie na smietniku cywilizacji. pomimo 10.05.05, 11:48
      wejscia do Europy. I slusznie Polske na Zachodzie przedstawia sie jako
      nieprzejedzne wertepy, furmanki z sianem, baby na przyzbie, chlopy, obrzekle na
      pysku, pija pod budka z piwem.l To najlepiej oddaje duchowy klimat mojego
      kraju.
      Zdecydowana wekszosc postow o tym swiadczy wymownie.
      Ale zostaliscie z tylu. I POlska bedzie jeszcze dlugo czas traktowana z
      poblazaniem i politowaniem - skansen obludy, ciasnoty umyslowej, obskurantyzmu.
      Dlugo jeszcze tak bedzie, ale nie bedzie zawsze. Cywilizacja Zachodnia zmusi
      tych polskich kalmukow wczesniej czy pozniej do odwrotu.

• dem0kryt Re: Zostaliscie na smietniku cywilizacji. pomimo 10.05.05, 12:13
        Gratuluję optymizmu. Ale ja mam takie nieodparte wrażenie, że to właśnie ta
        wspaniała Cywilizacja Zachodnia jest coraz bardziej zmuszana do odwrotu przez
        rozmaitych "kałmuków", nie tylko i nie przede wszystkim - polskich.
      • victores77 Cywilazowanie to nie kopiowanie 10.05.05, 15:59
        Moja droga,
        to bardzo dobrze, ze nie kopiujemy wszystkiego co ktos za zachodnia granica
        wymysli...

Polska ma swoje tradycje i z nich powinnismy czerpac a nie z Zachodu
        ktory wlasnie jest w odwrocie....
        Chyab mieszkasz w jakie=js mlej wiosce i nie bylas dawno za granica
        tam krzykliwy feminizm juz "sie przezyl"...
        coraz wiecej ludzi
        widzi do jakich absurdow prowadzi
        tzw. rownouprawnienie
      • jack.flash Re: Zostaliscie na smietniku cywilizacji. pomimo 11.05.05, 04:54
        Ja bym sie bal bardziej polskich elit, ktore tym "Babom i Chlopom" daja niezbyt
        chlubny przyklad.
        Poza tym to nie wypada krytykowac klimat "mojego kraju" i jednoczesnie obrazac
        zwyklych ludzi, ktorych jedynym grzechem jest to, ze ciezko pracuja w zacofanym
        kraju.
        A Kalmycy (nie kalmucy) tez maja swoja piekna historie i bogata kulture.
        Panskie pryncypia umykaja panskiej praktyce.

Hej, Rolling Stones zaczynaja kolejna serie koncertow, do kas po bilety !!!
    • kataryna.kataryna Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 11:52
      Ciekawe jak to będzie wyglądało w praktyce. Każda reklama przed wyemitowaniem
      będzie musiała być przesłana specjalnej komisji, która oceni czy reklama obraża
      czy nie, dopiero po uzyskaniu zezwolenia będzie można reklamę puszczać? A może
      już na etapie tworzenia koncepcji kampanii trzeba będzie się starać o kwitek od
      pań od Środy? A wszystkie decyzje będą siłą rzeczy całkowicie uznaniowe, bez
      możliwości odwołania się, bo przecież nie ma żadnych kryteriów. Co dalej? Może
      kontrola książek i obrazów?

Nie tędy droga. Państwo i urzędnicy nie mogą wszystkiego robić za obywatela.
      Trzeba raczej edukować konsumenta, bo to on ma w ręku możliwość wymuszania na
      producencie przyzwoitego zachowania, bojkot konsumencki jest najskuteczniejszym
      narzędziem nacisku. A nie cenzurowanie reklam, zatrudnianie kolejnych
      urzędników do kontrolowania i bicie piany.
      • micra Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 12:05
        Gratuluję podejścia. Rozumiem, że kobiety mogą niektóre reklamy drażnić, ale nie
        mam ochoty komuś (reklamodawcy) wskazywać odbiorcy docelowego oraz sposobu
        dotarcia do niego.
    • swift073 Kolejny dowod na to,by ten urzad zlikwidowac 10.05.05, 12:16
      Wypowiedzi pani Srody sa kolejnym dowodem na to,zeby ten urzad
      zlikwidowac.Utrzymujemy z naszych pieniedzy spora grupe lewackich
      darmozjadow, ktorzy sa po prostu niepotrzebni.Nie mam nic
      przeciwko,zeby pani Sroda glosila swoje poglady i krytykowala
      rozne reklamy czy inne niepokojace ją zjawiska. Mamy wolnosc
      slowa. Niech z niej w pelni korzysta,ale niech robi to
      za swoje pieniadze.Nikt jej nie zabrania zalozyc organizacji,
      ktora by potepiala rzekomo seksistowskie reklamy. Ale my,jako
      podatnicy,nie powinnismy absolutnie finansowac dzialalnosci
      pani Srody i jej politycznie poprawnego otoczenia, zwlaszcza ze
      jej dzialania zmierzaja m.in.do wprowadzenia CENZURY.
    • fi444 idiotki od reklam proszkow 10.05.05, 12:20
      ...pierwsze do wyciecia, nie zapominajmy tez o pie..watych facetach z reklam
      srodkow czyszczacych. Pamietajmy tez jakich ludzi nie wybierac do sejmu zeby
      nie bylo cenzury. Ladne dziewczyny w reklamach sa obligatoryjne!

PS: TYDZIEN BEZ SRODY! ;-)
    • kalinowskapartes Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 12:33
      po pierwsze należy podejść do całej tej sytuacji w sposób bardzej systemowy ,
      tak jak o edukacji seksualnej w szkole , moim zdaniem należy wprowadzić program
      pozwalający na dokładne określenie roli kobiety i mężczyzny , określeniu ich
      praw i obowiązków , w domu tego nie osiągną polskie rodziny , bo np. tata
      szwinista daje pieniądze i dyktuje warunki
      • kataryna.kataryna Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 12:34
        kalinowskapartes napisała:

> po pierwsze należy podejść do całej tej sytuacji w sposób bardzej systemowy ,
        > tak jak o edukacji seksualnej w szkole , moim zdaniem należy wprowadzić
        program
        >
        > pozwalający na dokładne określenie roli kobiety i mężczyzny , określeniu ich
        > praw i obowiązków , w domu tego nie osiągną polskie rodziny , bo np. tata
        > szwinista daje pieniądze i dyktuje warunki

I co, urzędnik ma określać role kobiety i mężczyzny???
        • yves Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 13:49
          Chodzi o to, Kochani, że sprawa ta ma głębsze podłoże niż się na pierwszy rzut
          oka wydaje.

Reklamy to nie tylko marketing. To coś więcej niż odwieczna gra na targetach i
          ich gustach, nawet jeśli, jak stwierdził(a) trafnie jakiś uczestnik tego forum:
          większość Polaków płci obojga faktycznie JEST prymitywami do których przemawiają
          takie przekazy. Co więcej, potwierdza to zażartość z jaką broni status quo 90%
          uczestników tego forum. Ale to już kolejny dowód na to, że dostęp do internetu
          nie jest gwarancją wysokiej kultury;))

Prawda jest taka, że reklama nie tylko oddaje naszą (smutną) rzeczywistość. Ona
          zarazem, czy też przede wszystkim, KSZTAŁTUJE tę rzeczywistość. Ma na nią wielki
          wpływ. Obcując z nią na każdym kroku wypaczamy nasze dobre wzorce, czy też
          pogłębiamy złe: stereotypy, uprzedzenia, chamstwo, głupotę, zły gust.
          Najbardzej zgubny wpływ ma to oczywiście na dzieci i młodzież.
          Mówcie co chcecie, ale ja nie chcę, żeby mój syn dorastał w takim "świecie".

Trzymam kciuki za powodzenie akcji minister Środy!

• gazetnik3 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 13:50
          kataryna.kataryna napisała:

> kalinowskapartes napisała:
          >
          > > po pierwsze należy podejść do całej tej sytuacji w sposób bardzej systemo
          > wy ,
          > > tak jak o edukacji seksualnej w szkole , moim zdaniem należy wprowadzić
          > program
          > >
          > > pozwalający na dokładne określenie roli kobiety i mężczyzny , określeniu
          > ich
          > > praw i obowiązków , w domu tego nie osiągną polskie rodziny , bo np. tata
          >
          > > szwinista daje pieniądze i dyktuje warunki
          >
          >
          >
          > I co, urzędnik ma określać role kobiety i mężczyzny???

I ustalmy pozycje, relacje, zaleznosci i inne sprawy. I powolajmy do tego kilka
          nowych ministerstw i ministrow i sekretarki i kierowcow...
          >
          >
    • sztet ostatki pani środy i tego urzędu 10.05.05, 13:13
      ciesz się pani naukowiec ciesz bo w pazdzierniku polecisz razem ze swoja Jarugą
      z niepotzrebnej nikomu prócz Towbie posadki...
      my cierpliwie poczekamy na tegoroczne wybory parlamentarne i ich wynik wiec
      działaj działaj i to szybko bo czas Twój zmierza do końca...

męska szowinistyczna seksistowska świnia z Torunia
    • kubanoch_to P. Prezydencie, niech Pan pozwoli odejść p.Środzie 10.05.05, 13:16
      Rząd chciał ustąpić - prezydent nie pozwolił!
      Może jednak pozwolić odejść minister Środzie!!

Błagamy Panie Prezydencie!!

P.s.
      WIększość reklma, które kojarzą mi się z nagością czy służebnym traktowaniem
      kobiety to reklamy: kosmetyków damskich (np. Vichy, Herbal)lub środków
      higenicznych kierowanych do kobiet (od podpasek po proszek do prania).
      Ile jest reklam wykorzystujących "zakazane wg. Środy" motywy, mające swoją
      grupę docelową w męskiej części konsumentów? Reklama golarek: facet, reklama
      perfum męskich: facet, reklama wyrobów sportowych: facet. Więc gdzie tu jest
      jakieś "nieetyczne zło"?

Tak bardzo pragnę mieć możliwość wejścia w otwartą polemikę z Panią minister.
      Niestety wciąż pani Środa w przerwach między kompromitowaniem Rady Ministrów i
      Polski, rozpowszechnia w mediach swoje nieuzasadnione tezy. Tezy, które nie
      pooprzedza rzadna merytoryczna dyskusja, ani nie są podparte naukowymi
      uzasadnieniemi.

To podobno jest rząd fachowców... Co więc w jego szeregach robi pani Środa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka