pawelturczynski Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 09:57 "Szowninizm" to wywyższanie własnego narodu i pogarda wobec innych społeczeństw. Jak się ma tytuł artykułu do jego treści ? Nijak, chyba że uznamy zwrot "męski szowinizm" za powszechny, uznany i obiegowy. Dotychczas określeń takich używały tylko radykalne grupki feministek. Teraz - bez zadnego cudzysłowu - uzywa tego zwrotu najpopularniejsza w Polsce gazeta. Okazuje się, że dla potrzeb walki ideologicznej mozna dowolnie zmieniać znaczenie słów i określeń. Ciekawe, kiedy przeczytamy o "męskim faszyźmie", albo o "holokauście na kobietach" ? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk OTO PRYKŁAD -CO ROBI W RZĄDZIE NIJAKA SRODA 10.05.05, 09:57 Belka , czy Ty nie widzisz co robią te baby , za co biorą pieniądze . Porównajmy co robi np.min finansów , min.spraw zagranicznych , rolnictwa z pracą nijakiej minister Srody . Czy to nie zakrawa na kpinę ? Takie własnie są rzady czerwonej zarazy . Zastanówmy sie nad tym przy wyborach . Na zdjęciu jaka ona urocza , jak k..... od ...... Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy Re: OTO PRYKŁAD -CO ROBI W RZĄDZIE NIJAKA SRODA 10.05.05, 10:32 brynk napisał: > Belka , czy Ty nie widzisz co robią te baby , za co biorą pieniądze . > Porównajmy co robi np.min finansów , min.spraw zagranicznych , rolnictwa z > pracą nijakiej minister Srody . Czy to nie zakrawa na kpinę ? Takie własnie są > > rzady czerwonej zarazy . Zastanówmy sie nad tym przy wyborach . Na > zdjęciu jaka ona urocza , jak k..... od ...... nie goraczkuj sie, carpe diem - ida nowe czasy, czasy ultra-emancypacji, idziemy duzymi krokami do Europy w koncu. niedlugo bedzie konstytucyjny, politycznie poprawny wymog zeby conajmniej 30% ministrow bylo kobietami, najchetniej srodami...wtedy dopiero bedzie mozna ponarzekac Odpowiedz Link Zgłoś
pcielik Środa do roboty!!! 10.05.05, 10:09 Zajmujesz się głupotami, a podatnicy płacą za twoje wyczyny grube pieniądze. Jesteś żywym zaprzeczeniem słów Belki, ze rząd zatrudnia samych fachowców Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Magnetowidy w dłon! 10.05.05, 10:14 Ja tam ogloszen nie oglądam,ja je przelatuję. No,nie na zywca te ładne dziewojki,ale od czego do cholery megnetowid? Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 10:16 Dla mężczyzn w pewnym przedziale wiekowym kazda atrakcyjna kobieta jest potencjalnym obiektem seksualnym,przynajmniej w początkowej fazie kontaktu,podobnie jest z "obrazem"atrakcyjnego męższczyzny dla kobiet,toz to natura a nie "szowinizm".Równie dobrze można zabraniać dzieciom chęci jedzenia slodyczy.Przygłupia środa nie ma szans być takim "obiektem", pozostaje jej "troska" o własną przyszłość , posadę po zakończeniu "belorzędu",tylko dlaczego w kretyńskich reklamach nie doszukuje się "determinującego wpływu kultury opartej na wartosciach chrześcijańskich",dlaczego nie obwinia za cisną koszulkę kościoła?Jeszcze??? Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 10:16 O tym, że reklamy faktycznie utrwalają stereotypowy wizerunek kobiety w społeczeństwie świadczą co niektóre posty tutaj. Mówie o tych , które jako argument w dyskusji przywołują domnmienmane niewyżycie seskualne autorki pomysłu, jej domniemany brak urody. Środa nie jest panią z reklamy: buściastą, miłą, uległa wobec mężczyzn. Budzi to oczywisty sprzeciw tej części społeczeństwa, która nadal traktuje kobiety jako przedmioty codziennego użytku - do popatrzenia, do wychęożenia, jak to ktoś napisał, do prania, sprzątania i wydzielania dzieciakom Kinder Bueno czy innego g... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 10:46 Hmmm, a nigdy nie zastanawiala Cie ta dziwna prawidlowosc, ze o "rownouprawnieniem" w sposob taki jak walczy pani Sroda walcza zawsze kobiety juz przekwitle lub zwyczajnie brzydkie? Widziales gdzies w tych debatach zadbana, seksowna, mloda i inteligentna kobiete, walczaca jak lew o wspolny, przepraszam, kibel w firmie? Niestety, tu sie rozmijaja drogi tych pan - te, ktore maja atuty swojej urody wykorzystuja je niemilosiernie i do konca grajac swym seksapilem. Te ktore tego atutu nie maja lub juz nie maja, chcialyby seksapilu zakazac. Oczywiscie mozna dyskutowac czy dyndajacy w reklamie biuscik D jest seksapilem wyrafinowanym czy tez chamskim, ale co ma piernik do wiatraka? Jest takie madre powiedzenie - nie mozna zjesc ciastka mi miec ciastko. O tym, niestety pani Sroda i jej poplecznicy nader czesto zapominaja. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 12:13 > o "rownouprawnieniem" w sposob taki jak walczy pani Sroda walcza zawsze kobiety juz przekwitle lub zwyczajnie brzydkie? Widziales gdzies w tych debatach > zadbana, seksowna, mloda i inteligentna kobiete, walczaca jak lew o wspolny, > przepraszam, kibel w firmie? Well, kwestia gustu, mnie np. podoba się Graff, a takze Środa, mimo jej wieku, jest kobietą zadbaną i "ciepła". A czy widziałeś w Polsce w debacie politycznej zadbanego, seksownego, mlodego i inteligentnego FACETA? Jesli tak - prosze o podanie jego nazwiska i funkcji. (KONIECZNIE!) Polityką na pewnym poziomie zajmują się ludzie w pewnym wieku, którzy szczyt atrakacyjności z reguły mają już dawno za sobą. Ale nikt nie mówi: ależ ten Belka jest brzydki! A Oleksy łysy taki! A Kaczyńscy tacy pulchni i pomarszczeni! Tylko Sroda & Co. źle wygląda. Jaaaaaassssssneee! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 12:37 To nie jest duskusja o polityce tylko o kwestiach spolecznych. Nie umiesz tego rozroznic? Sroda zawsze odzegnywala sie od polityki, wiec swoja argumentacja oddales jej niedzwiedzia przysluge. Odpowiedz Link Zgłoś
tezas Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 16:01 > To nie jest duskusja o polityce tylko o kwestiach spolecznych. > Nie umiesz tego rozroznic? > Sroda zawsze odzegnywala sie od polityki, wiec swoja argumentacja oddales jej > niedzwiedzia przysluge. Nie jest istotne w moim poscie o jaką debatę chodzi, tylko który z bioracych w tych debatach (publicznych - OK?) spelnia warunki, o których napisaleś. Bo ja - niestety - takiego nie widziałam. A zatem? Odpowiedz Link Zgłoś
luzaczek34 ALE Z WAS PRZYGŁUPY.... 10.05.05, 10:20 ...przecież jej o to chodzi żebyście się "brali za łby". Środa to prowokarotka bo takich ludzi się zauważa. Gdyby była zwyczajną panią minister nikt by na nią nie zwracał uwagi; puściła jedno głupawe hasełko i już jest o niej głośno... Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: ALE Z WAS PRZYGŁUPY.... 10.05.05, 10:32 za jakie lby ,wszak ludziska kpia sobie z tej pani na wszelkie sposoby ,jedni niby popieraja acz w przewrotnej formie inni ida z nia na bój na tzw.gole klaty Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminiche? 10.05.05, 10:23 dla takich poczwar jedynym sensem istnienia jest podgrzewanie animozji damsko-meskiej, robienie prania mozgu mlodym kobietom (ktore i tak juz wystarczajaca mocno nie wiedza czego chca) i zamienianie ich w wyleniale srody... malo to jest reklam osmieszajacych mezczyzn, przedstawiajacych ich jako nieudacznikow, ktorzy "pralki nie potrafia naprawic", sa grubi, lysi i caly dzien chleja piwsko? jakos nikt sie do tego nie przyczepia... niech ta faszystowska feminicha wezmie sie za cenzure sieki, ktora ma miedzy uszami, proponuje CALKOWITA CISZE W ETERZE! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 10.05.05, 10:35 czlowieku widzisz przeciez ze ona sama siebie uziemia najlepiej ,sufrazystki najlepiej ignorowac wtedy az piszcza ze zlosci Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 10.05.05, 11:07 ty beznadziejny kunusie Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 10.05.05, 11:31 droga kurko ,pisze sie konusie ,ale tylko wtedy gdy masz na mysli niski wzrost,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agud Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 10.05.05, 14:58 czytajac niektore komentarze dochodze do wniosku ze ci faceci z tych reklam faktycznie sa tacy debilni...wiecie czemu wam nie przeszkadza seksizm w reklamach?? bo mozecie sobei popatrzec na zgrabne tyleczki i cycki...kobietom to rpzeszkadza (i nie tylko starym i brzydkim...pomysl jak sie czuje mloda dziewczyna ktora nei wyglada ajk ta na rekalmie...nie ma 178cm wzrostu i biustu w rozmiarze d...takie dziewczyny maja tez swoich facetow i idac ulica nei da sie nei zauwazac tych billboardow...jak sie czuje jakas bardziej pulchna dziewczyna idac z chlopakiem obok takiej reklamy?? pomysl...na rekalmach mezczyzni w przeciwienstwie do kobiet sa brzydcy chudzi i oblesni...czemu nei sa tacy piekni jak kobiety z reklam?? czemu samych niedojdow pokazuja nam?? my tez bysmy mzoe chcialy w takim razie popatrzec na piekne ciala i przystojne twarze a nei na jakis nieudacznikow zyciowych!!! kobiety tez sa pokazywane jak jakies bezmozgi ale przynajmniej sa ladne i zgrabne...i wiedz ze ja nei naleze do tych starych grubych i brzydkich a tez mnei denerwuje seksizm!!! nie ogladam tv a mimo to i tak wszedzie atakuja mnie takie rekalmy na ulicy...TAK DLA INICJATYWY PANI SRODY...nareszcie jaaks odwazna kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
jero Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 10.05.05, 15:52 cóż, nie od dziś wiadomo, że pokazując cycki, dupeczki i ładne buzie najłatwiej zwrócić na reklamowany produkt uwage. Czy to się kobietom nie podoba? Nie wiem, ale patrząc latem na roznegliżowane ulice zdecydowana większość chce być obiektem westchnień, choćby i tylko "seksualnych". Obserwując trendy w którą stronę świat zmierza, odnoszę wrażenie, iż bliski jest czas, że bycie facetem będzie takie "niepolityczne". Odpowiedz Link Zgłoś
badcandy Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 11.05.05, 19:29 No tak, bo jak jest 30 stopni, piekielny ukrop to kobiety powinny chodzić zakryte od stóp do głow, żeby przypadkiem biednych mężczyzn nie kusić. W przeciwnym wypadku naley stwierdzić, że one tylko czekają na chwile w której bedą mogły paradować po uliczch osłaniając jak najwięcej wdzięków i to tylko po to oczywiście by upolować jakiegoś samca. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: czy ktos wreszcie uziemi te wyleniala feminic 10.05.05, 15:52 szkoda czasu na te bzdury ,jestem przeciw cenzurze ,dowolnej nawet tej w wydaniu srody ,dekrety nie zmienia upodoban czy wrecz przyzwyczajen,mnie osobiscie facet z reklamy, przystojny czy tez nie, nigdy nie obrazi swoja fizjonomia Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Marzenia pani Srody 10.05.05, 10:24 Oto swiat telewizyjnej reklamy wymarzony przez pania Srode: We wszystkich reklamach wustepuja ludziki-kreskowki bedace uniseksami. Koniecznie uniseksami, bo inaczej oprotestuje je rowniez jak te z Ikei :) Droga pani Srodo - apeluje do pani! Niech panie oprotestuje golizne mlodych kobiet na polskich ulicach - ja latem nie moge wyjsc na Piotrkowska, bo mi glowa chce sie urwac od ciaglego ogladania za biustami piekniej wyeksponowanumi niz w reklamie simplusa. Prosze, blagam pania - niech pani cos zrobi z bikini - przeciez tego trzeba zakazac!! A koronczarki z Koniakowa to od razu do pierdla!!! Blagam pania! Niech pani cos z tym zrobi!!! Juz dawno sie tak nie usmialem... Tyko czemu moj smiech tak mi zamarl na ustach? Ahhh juz wiem - bo ten kabaret za moje pieniadze i nikt sie mnie, cholera, nie pytal, czy chce za to zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
eyesmon jaka środa? jest wtorek !! 10.05.05, 10:31 co Wy tak o tej srodzie jak dzisiaj dopiero jest wtorek? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 10:39 bo ty dzialan srody chcesz tylko jeszcze o tym nie wiesz,ona i jej podobne dokladniej ci to wyjasnia wszak to inteligentne bestie tylko przez chlopów zbyt malo lubiane Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 10:40 > We wszystkich reklamach wustepuja ludziki-kreskowki bedace uniseksami. Tak??????No to przypo,mij sobie reklame o wielkiej łapie, która obnizyła wajchę. Jedna z niewielu polskich reklam opartychna jakimkolwiek sensownym humorze, podobnie jak choćby piwo "Zubr" , które wreszcie reklamuje piwo, a nie jaką debilną trojkę facetow w knajpie chlających oiwo. BTW. Jak wchodzę do pubu , to jest tyle samo kobietr spijajacych tę Warkę. Lecha czy Żywiec , ilu facetów, a jakoś nie widziałam jeszcze zadnej reklamy piwa skierowanej do kobiet*zdaje się., ze komuś tu się wydaje, że jak skończyłam 18 lat to piję jedyny przyzwoity napój na runku czyli Karmi, co? Problem a tym,że tego to mój pies nie tknie:P To nie seksizm jest problemem polskich reklam, ale wszechogarniająca głupota typu Chajzer latający z proszkiem do prania, kobieta , której wylała pralka i jest tak głupia, ze jedyna co jej przychodzi na myśl, to ,że nie zdazy odprowadzić dziecka do szkoły, a nie że sasiad zaraz zrobi rozpierduchę o zlanie! a na koniec bomba sezonu, która widziałam wczoraj - zabawka dla dzieci polegająca na puszczaniu bąków...W tym towarzystwie nie zdziwi mnie, jak ktoś b będzie kiedyś mówił"Połączyły nas francuskie filmy i zgaga" , " Połaczyły nas jej wielkie cycki i nasze wspólne wymioty" oraz zacznie gadać z Camembertem... Powoli dochodzę do wniosku, że "Kiepscy" to jest naprawdę dobry humor na tle tego wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 11:02 Proponuje valium na uspokojenie i jeszcze raz zapraszam do lektury mojego postu :) W ani jednym slowie nie stwierdzilem, ze to reklamy dobre. Mowie tylko, ze smiech mnie ogarnia, gdy ze slabosci polskiego rynku reklamowego wydobywa sie tylko.... meski seksizm (????). Reklama ma odniesc wlasciwy skutek - budzic pozytywne skojarzenie z marka lub produktem i przez to wplywac na jego popularnosc a tym samym zbyt. My sie dopiero tego uczymy - zarowno jako odbiorcy reklamy jak i jej tworcy, ale rowniez jako ZAMAWIAJACY reklame. Przytoczony przez Ciebie przyklad Heya jest tago najlepszym przykladem. Reklama inna, przemyslana jako dlugofalowa polityka marketingowa, oparta na pewnym pomysle artystycznym przyczynila sie w niebagatelny sposob do gigantycznego sukcesu operatora. I to jest juz zauwazalne przez ludzi, ktorzy reklame zamawiaja, a wiec za nia placa. I najpelszym przykladem jest dowcipna i przemyslana reklama Simplusa - ma ona bowiem juz dwie warstwy - cycata blondyne dla tych, ktorzy niezaleznie czy to 'Hamlet' czy reklama i tak beda zwracali uwage na biust i dowcipna gre slow i podteksow do marki Heya. Jednak pani Sroda juz tej warsty reklamy nie wychwycila, co nienajlepiej swiadczy o jej intelekcie. Caly wic w awanturze pani Srody polega na tym, ze to rynek i konsument ma weryfikowac te jakosc (reklamy), a nie odgornie pani Sroda. Jesli wylapiesz ten drobny aspekt, to zauwazusz, ze sie wcale nie klocimy. PS Reklamy "Zybra" uwielbiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 11:22 Dobra, ale jednak ktoś powinien nadzorować rynek reklam - coś w stylu jakiejś "rady zatwierdzającej nadawanie w publicznych mediach", bo inaczej będzie wciąż gorzej. Po prostu, jak nie ma jasnego przepisu, że nie mozna np. pokazać na prąciu w zwodzie rozwieszonego prania, to wreszcie ktoś wpadnie na pomysł, ze zrobi taką reklamę proszku do prania i nikt nie będzie mógł powiedzieć w oparciu o jakiś przepis, ze to niedopuszczalne... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 11:27 Alez takie przepisy sa. Mowia o emisji tresci o okreslonych porach. Nawiasem mowiac najbardziej "gole" sa reklamy (kierowane do kobiet) roznych zeli do kapieli. Fa w tym przeduje. Ja ich produktow nie kupuje (jak i wiekszosc facetow), ale jak widac utrzymuja sie na rynku, wiec ta golizna trafia w gusty.... kobiece :) Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 11:45 Ciekawa sprawa...Czyli wzwiedzione prącie z rozwieszonym na nim praniem do 20- stej obraża , ale po 20-stej już nie obraża?:))))) Naprawdę ciekawe...To tylko dotyczy dzieci,a nie bierzesz pod uwagę, że są i dorosli ludzie, którzy w publicznej TV by tego nie chcieli... Golizna w reklamach bardzo się różni - jest aseksualna i ociekająca seksualnością, podobnie jak i zachowanie kobiet w rożnego typu reklamach...Czym innym jest pierś , na którą skapuje sok z wiśni, a czym innym ta sama pierś smarowana środkiem odkazającym przez operacją usuwania piersi - choć generalnie desygnat jest ten sam- kobieca pierś...Czymś zupełnie innym jest reklama szamponu, którą dość szybko zdjęto- ta z orgazmem pod prysznicem od umycia włosów *przy okazji potem zaraz wprowadzono do niej jakąś dokrętkę z babcia mówiącą , że ona też tak chce*widać humor jednak ratuje reklamę|, czymś innym jest reklama Dove z jakims balsamem na celulit, którą wszyscy podniecali się jak chorzy na głowę, bo te kobiety wreszcie nie były podrasowane programami graficznymi, a czymś innym znów guziki pekające na kobietach, rozsuwające się suwaki i wyraz typu witkacowkie " chlupanie w międzykroczu" na twarzy, w reklamie jakiegoś dezodorantu dla faceta.. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 12:34 > Czyli wzwiedzione prącie z rozwieszonym na nim praniem do 20- > stej obraża , ale po 20-stej już nie obraża?:))))) To popros z zmiane ustawy o RTV, bo to samo dotyczy filmow i programow dokumentalnych. Ustawodawca wyznaczyl taka granice. Poza tym, nie wiem jak moze Cie obrazic wzwiedzione procie? Mozesz mi wytlumaczyc? :) Mnie moze jeszcze obrazic, bom ze sterosci juz prawie imotent, i zazdrosc moze mnie zezrec heheheh. > Golizna w reklamach bardzo się różni - jest aseksualna i ociekająca > seksualnością, podobnie jak i zachowanie kobiet w rożnego typu > reklamach...Czym > innym jest pierś , na którą skapuje sok z wiśni, a czym innym ta sama pierś > smarowana środkiem odkazającym przez operacją usuwania piersi Hmmm, zastanawiam sie w ktorej reklamie pokazywana piers lub kawalek tylka mial charakter aseksualny lub neutralny seksulanie. Nie kojarze. I skad nagle to porownanie do dokumentacji filmowej operacji usuniecia piersi? Reklama szamponu ze wzdychajaca panienka pod prysznicem byla kierowana do kobie wiec jest seksistowska? Drogie Panie - zrobcie najpierw porzadek z tym czego chcecie, co macie i jakie sa Wasze preferencje a pozniej z pretensjami, bo ja sie juz dogadac z Wami nie moge. Pytanie natury techniczno-logistycznej - jak zareklamowac zapach? I pytanie pierwotne: czemu sluzy zapach (dezodorant, perfumy, woda toaletowa)? Odpowiedz Link Zgłoś
agud Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 15:22 produkty fa sa kupowane ze wzgledu na ich wlasciwosci a nie na reklame...a gole cycki pani wystepujacej w tej reklamie zwiekszaja ogladalnosc gdyz takie rekalmy sa interesujace dla facetow...mi osobiscie te rekalmy bardzo przeszkadzaja i od zawsze mnie denerwowaly bo zeby kupic dezodorant nie ptrzebuje golych cyckow jakiejs babki i wclae mnie to nie motywuje do zakupu tego produktu.....dezodorant z cyckami nie ma nic wspolnego... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 15:45 No prosze - nadaje Pani nowe znaczenie reklamie - juz teraz zaden glupiec nie powie, ze "reklama dzwignia handlu" he he he. Moze Pani nie kupowac tych produktow i zawiadomic o tym producenta, podajac powod. Takie postepowanie bym zrozumial i poparl (mnie tez te cycki denerwoja). Ale popieranie akcji typu "niech urzad zrobi z tym porzadek" smierdzi mi brakiem woli i lenistwem obywatelkim nabytym za komuny - sam mam tego syndromy, wiec wiem o czym mowie hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin23 Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 11:11 z ubolewaniem musze przyznac, iz prostackich reklam, ktore nas raczej irytuja niz zachecaja do zakupow jest coraz wiecej. gorszy jest jednak fakt, ze dzieje sie to wszystko za naszym cichym przyzwoleniem. moze jednak nalezy zrobic wreszcie z tym porzadek i zachowac troszku godnosci - to apel do was spece od reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mteulin Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 13:15 Reklama piwa "Żubr" oczernia te sympatyczne zwierzaczki;) Ciekawe czy chcą być one kojarzone z napojami alkoholowymi?:) A co do reklam Heyah to jakiś czas temu jakieś oszołomy też protestowały przeciw nim. Ani sprawa z Heyah ani pomysły p. Środy nie zaskakują mnie jednak. W końcu mieszkam w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
jack.flash Re: Marzenia pani Srody 10.05.05, 16:53 Wlasciwie to ta pani z proszkiem wcale nie jest "taka glupia". Dziecko jest zawsze najwazniejsze. Zalane mieszkanie mozna przywrocic do stanu uzywalnosci dosc szybko, a jesli juz poniesc koszty to glownie materialne. Wlasciwie glowny problem to ten sasiad (przydaloby sie w naszym kraju wiecej zyczliwosci i to na codzien, a nie od swieta) A propos reklam, Ci ktorzy je zlecaja kieruja sie wylacznie warunkami rynku. Chca dotrzec z reklama do jak najwiekszej liczby odbiorcow. Producenci reklam robia to w taki sposob by przykuc uwage widza. Jesli dobiorcom sie to podoba i daje rezultaty, to tego typu reklamy bede sie ciagle pojawialy. Jesli spodkaja sie z dezaprobata to zostana zmienione, bo spowoduja skutek odrwotny niz producenci tego sobie zycza. To co widzimy na reklamach to nasze wlasne odbicie. Moze sie je ono nam nie podobac, ale to juz tylko i wylacznie jest nasza wina. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina_gralak Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 10:35 Z punltu widzenia faceta pewnie tak, ale spytaj kobiety, czy podobają im sie seksistowskie reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
lutekstg Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 18:57 Jasne! Kobiety powinny w reklamach byc prezentowane w waciakach i walonkach, najlepiej przy kopaniu rowów - wtedy było by pełne równouprawnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mistermister Reklamy na poziomie.... 10.05.05, 10:43 Reklamy prezentowane w TV i nie tylko świadczą jedynie o poziomie ich twórców: ci, którzy je pisza mają poczucie humoru dresa, tak jak ich szefowie, którzy pewnie przy tych reklamach rechoczą jak wygolone buraki z telefonem nokia za paskiem. Taka jest prawda o naszych rodzimych twórcach niby-reklam. A co do stereotypu kobiet-biustów: wszystko zaczyna się w domu... popatrzmy na ulice, na te półnagie suzcki, kręcące tyłkami małolaty, prowokujące, prymitywnie wymalowane, gadające pierdoły i chichoczące z prymitywnych kawałó opowiadanych przez ich bezmózgich chłopaczkó... czy to nie utrwalanie stereotypó? Taka jest rzeczywistośc, ale zmiana tago powinna następować w domu... skoro matka pozwala takiej jednej z druga w taki sposób prezentowac się na ulicy to czemu sie dziwić? Kolejny przykład polskiej hipoktyzji. Te reklamy sa na naszym poziomie i żadna Środa ani Czwartek ani Piątek tego nie zmieni... smutne, co? Odpowiedz Link Zgłoś
voxhon reklamy są robione tak, by dotrzeć do odbiorcy 10.05.05, 10:55 Widocznie inaczej kobiety by ich nie zrozumiały... ;) A Pani Minister lepiej niech wraca do garów, gdzie jej miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: reklamy są robione tak, by dotrzeć do odbiorc 10.05.05, 11:06 debilku, nie zrozumieliby ich polscy faceci... wyadaje mi sie ze reklama z golym tylkiem babki i rozradowanymi tym widokiem przyglupami nie jest skierowana do kobiet... nie zrozumiales. a nie mowilam? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: reklamy są robione tak, by dotrzeć do odbiorc 10.05.05, 11:12 czytajac twoje posty ,zwlaszcza to "debilku "mozna mniemac iz masz tylko kilka zwojów mózgowych wiecej niz kura ,jak w starym kawale o bladynce Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: reklamy są robione tak, by dotrzeć do odbiorc 10.05.05, 23:15 no własnie. o pani minister mozna powiedzieć że brzydka, pewnie lesba i niech spada do garów, ale zwrócenie się do męskiego oponenta per debilku (czego nie popieram, bo w ogóle nie lubię agresji słownej) świadczy o ograniczoności umysłu? Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 11:02 zgadzam sie, te reklamy sa zalosne. ta z piwem jest po prostu prostacka - ciekawi mnie, dlaczego klienci zakladaja, ze ich produkty kupuja tylko mezczyzni i dlaczego uwazaja, ze kobiety sluza tylko do pokazywania golego tylka albo robienia idiotycznie duzych oczu ze zdziwienia - teraz mam na mysli piwo. reklama zupek nie lepsza - wmawianie kobietom, ze mezczyzna ich wyrzuci z domu jesli nie beda kupowaly zupek w proszku. absurd i szowinizm. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 11:16 Przepraszam, ale popada pani w dualizm myslowy. Z jednej strony dziwi sie pani, ze te reklamy sa kierowane do facetow, choc knsumentami sa kobiety, ktore przeciez sa inteligentne a zaraz pozniej pisze pani: "wmawianie kobietom, ze mezczyzna ich wyrzuci z domu jesli nie beda kupowaly zupek w proszku" - to w koncu sa inteligentne, czy tez da sie im to wmowic? Przepraszam, ale jesli kobiety sa konsumentami tych produktow w rownym stopniu co mezczyzni, to do ciezkiej cholery, gdzie solidarny, kobiecy bojkot tak reklamowanych produktow? Do czego jest tu potrzebna pani Sroda? Gdzie sa kobiety w marketigu i wsrod copyriterow????? Gdzie rezyserki tych klipow???? Na dwoistosc natury kobiecej najladniejsza fraszke napial Kochanowski: "Jeśli nie grzeszysz, jako mi powiadasz, Czemu się miła tak często spowiadasz". Odpowiedz Link Zgłoś
szakaraka Brawo pani Magdo! 10.05.05, 11:09 Bardzo dziękuję za tą inicjatywę i trzymam kciuki! To prawda, że istnieją u nas reklamy i teorie wygłaszane w mediach, które nie miałyby szans zaistnieć w Europie, określenie "dowcip koszarowy" jest bardzo delikatny... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 11:13 Wyślijcie w końcu tą Panią do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
micra Znowu problemy kobiet 10.05.05, 11:15 Nie ma chyba sposobu na nakrecenie reklamy, ktora bedzie neutralna, bo na dobra sprawe pozostaje plansza z napisem produktu, ktory chcemy sprzedac. Jak pokazemy rodzine i sielskosc to zaraz ktos powie, ze to dyskryminacja gejow i lesbijek, jak bedzie gej to zraz, że rodzina powinna być. Mądry facet - kobiety powiedzą, że przecież są i głupi. Głupi facet - faceci powiedzą, że przecież faceci są mądrzy i to ich obraża. Jedyna reklama, która mnie wkurzyła, to reklama Opla Corsy, gdy kobieta kopie mężczyznę, gdy ten zakończył oglądanie tegoż Opla kopiąc go w oponę. Kobieta wtedy kopnęła go w nogę i uderzyła torebką. Ciekawe, czy w drugą stronę ta reklama by przeszła... Nie ma szans, ba, 99% społeczeństwa uznałoby ją za nie smaczną, a min. Środa osobiście złożyła by zawiadomienie w prokuraturze... Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
micra I jeszcze jedno 10.05.05, 11:22 To, co postuluje Pani Środa trąci cenzurą. Ograniczenia zawsze prowadzą do zła, bo za chwilę komuś nie spodoba się, że jakaś pani gotuje zamiast jechać szybko samochodem, albo że kocha rodzinę zamiast prowadzić biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Znowu problemy kobiet 10.05.05, 11:24 nie mylisz sie ,gdyby glupota umiala latac, sroda pewnie by pofrunela Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: Znowu problemy kobiet 10.05.05, 11:37 Środa zajmuje się wymyślaniem problemów, a nie ich rozwiązywaniem. Rządy w Polsce non-stop z czymś walczą, zamiast dać ludziom wolność, niech ludzie zaczną sami działać. Każdy ma mózg, ręce - jak są reklamy to przecież można telewizor wyłączyć, przełączyć, wyrzucić na śmietnik lub włączyć film z DVD. Za chwilę jednak pojawią się piewcy wolności dla mężczyzn, że mężczyźni są znieważani w reklamach itd. Tam, gdzie występuje prawdziwa nierówność, czy kobiet, czy mężczyzn, niech ktoś z tym walczy, ale nie bawmy się w sterowanie mediami i ludzkimi wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
moniurek Re: Znowu problemy kobiet 10.05.05, 11:42 I tak by cię nie wyprzedziła. Jeśli chcesz mówić komuś że jest głupi to udowodnij swoją mądrość :) A reklamy wykorzystujące wizerunek kobiet do sprzedania produktu są różne. Problem polaga na tym, że niektóre są chamskie. O ile dziewczyna z reklamy piwa mnie nie drażni to już piersi kobiece z liczbą bezpłatnych minut są idiotyczne - jako kobieta na pewno nie załapałabym sie na tę ofertę. Ona mnie zniechęca i drażni. Ale widać robiono badania rynku i są młotki na które to działa. Popieram panią Środę. Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: Znowu problemy kobiet 10.05.05, 11:46 masz prawo czuć niechęć do tej reklamy i do tych produktów. Nie kupuj ich. Po prostu. Tyle i aż tyle. Namów innych, by nie kupowali. Ale nie zmuszaj kogoś do swojego spojrzenia na świat. Bądź konsekwentna. Nie należysz do targetu tej reklamy i tyle. A mnie drażni Kondrat w reklamie banku, gdzie pada słowo "zaje...nie". Na pewno nie będę klientem tego banku (no chyba, że będzie kredyt 0%), czuję niesmak do Kondrata, ale żeby protesty? Za chwilę może Środa zmusi innych, by kobiety w reklamach były tylko przebojowe, wykształcone, prowadzące biznesy... Odpowiedz Link Zgłoś
uztiotzpup Re: Znowu problemy kobiet 10.05.05, 16:34 micra napisał: > masz prawo czuć niechęć do tej reklamy i do tych produktów. Nie kupuj ich. Po > prostu. Tyle i aż tyle. Namów innych, by nie kupowali. Ale nie zmuszaj kogoś do > swojego spojrzenia na świat. Bądź konsekwentna. Kur.a jasna i piz.a malowana, ja cię pier.olę i chooj - ja ci się nie podoba taki język, to chyba nie należysz do targetu, a jak idąc po ulicy ktoś wrzeszczy w tym stylu, to zatkaj sobie i dzieciom uszy albo nie wychodź z domu, ale nie zmuszaj innych do uznania twojego zdania, że to są wulgaryzmy niedopuszczalne publicznie. Takie jest pojęcie o wolności na tym forum. Jakaś prymitywna wersja kompletnej anarchii i bezhołowia. W naszym wcale nie takim pięknym kraju zawsze będzie brud i smród, bo zawsze znajdą się obrońcy dowolnego "prawa do"... wyrzucania śmieci w lesie, wysrania psa na trawniku, wieszania gołych dup i krzyży gdzie popadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
micra inny target 10.05.05, 21:00 no i dlatego nie będę klientem tego banku, jeżeli znajduje taki sposób promocji marki. O ile telewizor można wyłączyć, o tyle śmiecie w lesie same nie znikają, podobnie psie kupy - przede wszystkim na chodniku, na trawniku także, a gołych tyłków na bilboardach dawno nie widziałem - może mówisz i myślisz o reklamach bielizny damskiej? Brud i smród nie jest wynikiem wolności obywatelskich, ale zwyczajnego braku kultury, zaniedbania, niechciejstwa, olewactwa i braku wyobraźni. Nie zapominaj o czym jest tak na prawdę ta dyskusja - o tym, czy można pokazać kobietę kucharkę w reklamie, piękną kobietę, która reklamuje lody (dlatego że jest piękna). Nie dyskutujemy o psich kupach, ani śmieciach w lesie, ale o tak subtelnych sprawach jak poniżanie w reklamie kobiet. Ktoś chce to ustalić w prawie i decydować czy ta reklama poniża kobietę, czy nie poniża. A to zwyczajnie nazywa się CENZURA. Odpowiedz Link Zgłoś
micra inny target c.d. 10.05.05, 21:07 nie tłumaczę bluzgów w reklamie, rażą mnie - tak jak w tej z Kondratem, ale jest to dla mnie wyjątkowo ochydna forma reklamy. Powtarzam jednak, masz prawo do wyłączenia, nikt Cię do tego nie zmusza. Tak samo jak nie protestujesz (mam nadzieję) przeciwko kanałom porno, bo zwyczajnie ich, jak przypuszczam, nie oglądasz, ale wiesz że są i tyle. O ile Dzień Świra traktuję jako dobrą komedię i inne spojrzenie na życie wielu współczesnych ludzi, o tyle reklama z bardzo łagodną formą jakże modnego słowa jest wyjątkowo odrzucająca. Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: Znowu problemy kobiet 11.05.05, 13:39 Kazdy sprzedaje co potrafi i jak potrafi, rowniez kazdy zarabia jak potrafi, sa tacy ktorzy zarabiaja na zycie pieknym cialem dopoki je maja, bo wiedza ze kiedys go nie beda miec, ale wtedy beda miec dosc pieniedzy zeby znalesc dla siebie inna nisze, a ci inni ktorzy nie maja sie czym pochwalic sa zmuszeni do ruszania glowa, jest jeszcze inna klasa ludzi ktorzy nie maja sie czym w ogole pochwalic a robia najwieksze zamieszanie, zeby na wzburzonej przez siebie fali poplynac jak najdalej... Odpowiedz Link Zgłoś
legrange Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 11:36 Miałem wrażenie, że pani Środa jest brunetką. Okazuje się, że to też blondynka. Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Zostaliscie na smietniku cywilizacji. pomimo 10.05.05, 11:48 wejscia do Europy. I slusznie Polske na Zachodzie przedstawia sie jako nieprzejedzne wertepy, furmanki z sianem, baby na przyzbie, chlopy, obrzekle na pysku, pija pod budka z piwem.l To najlepiej oddaje duchowy klimat mojego kraju. Zdecydowana wekszosc postow o tym swiadczy wymownie. Ale zostaliscie z tylu. I POlska bedzie jeszcze dlugo czas traktowana z poblazaniem i politowaniem - skansen obludy, ciasnoty umyslowej, obskurantyzmu. Dlugo jeszcze tak bedzie, ale nie bedzie zawsze. Cywilizacja Zachodnia zmusi tych polskich kalmukow wczesniej czy pozniej do odwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Zostaliscie na smietniku cywilizacji. pomimo 10.05.05, 12:13 Gratuluję optymizmu. Ale ja mam takie nieodparte wrażenie, że to właśnie ta wspaniała Cywilizacja Zachodnia jest coraz bardziej zmuszana do odwrotu przez rozmaitych "kałmuków", nie tylko i nie przede wszystkim - polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
victores77 Cywilazowanie to nie kopiowanie 10.05.05, 15:59 Moja droga, to bardzo dobrze, ze nie kopiujemy wszystkiego co ktos za zachodnia granica wymysli... Polska ma swoje tradycje i z nich powinnismy czerpac a nie z Zachodu ktory wlasnie jest w odwrocie.... Chyab mieszkasz w jakie=js mlej wiosce i nie bylas dawno za granica tam krzykliwy feminizm juz "sie przezyl"... coraz wiecej ludzi widzi do jakich absurdow prowadzi tzw. rownouprawnienie Odpowiedz Link Zgłoś
jack.flash Re: Zostaliscie na smietniku cywilizacji. pomimo 11.05.05, 04:54 Ja bym sie bal bardziej polskich elit, ktore tym "Babom i Chlopom" daja niezbyt chlubny przyklad. Poza tym to nie wypada krytykowac klimat "mojego kraju" i jednoczesnie obrazac zwyklych ludzi, ktorych jedynym grzechem jest to, ze ciezko pracuja w zacofanym kraju. A Kalmycy (nie kalmucy) tez maja swoja piekna historie i bogata kulture. Panskie pryncypia umykaja panskiej praktyce. Hej, Rolling Stones zaczynaja kolejna serie koncertow, do kas po bilety !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 11:52 Ciekawe jak to będzie wyglądało w praktyce. Każda reklama przed wyemitowaniem będzie musiała być przesłana specjalnej komisji, która oceni czy reklama obraża czy nie, dopiero po uzyskaniu zezwolenia będzie można reklamę puszczać? A może już na etapie tworzenia koncepcji kampanii trzeba będzie się starać o kwitek od pań od Środy? A wszystkie decyzje będą siłą rzeczy całkowicie uznaniowe, bez możliwości odwołania się, bo przecież nie ma żadnych kryteriów. Co dalej? Może kontrola książek i obrazów? Nie tędy droga. Państwo i urzędnicy nie mogą wszystkiego robić za obywatela. Trzeba raczej edukować konsumenta, bo to on ma w ręku możliwość wymuszania na producencie przyzwoitego zachowania, bojkot konsumencki jest najskuteczniejszym narzędziem nacisku. A nie cenzurowanie reklam, zatrudnianie kolejnych urzędników do kontrolowania i bicie piany. Odpowiedz Link Zgłoś
micra Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 12:05 Gratuluję podejścia. Rozumiem, że kobiety mogą niektóre reklamy drażnić, ale nie mam ochoty komuś (reklamodawcy) wskazywać odbiorcy docelowego oraz sposobu dotarcia do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
swift073 Kolejny dowod na to,by ten urzad zlikwidowac 10.05.05, 12:16 Wypowiedzi pani Srody sa kolejnym dowodem na to,zeby ten urzad zlikwidowac.Utrzymujemy z naszych pieniedzy spora grupe lewackich darmozjadow, ktorzy sa po prostu niepotrzebni.Nie mam nic przeciwko,zeby pani Sroda glosila swoje poglady i krytykowala rozne reklamy czy inne niepokojace ją zjawiska. Mamy wolnosc slowa. Niech z niej w pelni korzysta,ale niech robi to za swoje pieniadze.Nikt jej nie zabrania zalozyc organizacji, ktora by potepiala rzekomo seksistowskie reklamy. Ale my,jako podatnicy,nie powinnismy absolutnie finansowac dzialalnosci pani Srody i jej politycznie poprawnego otoczenia, zwlaszcza ze jej dzialania zmierzaja m.in.do wprowadzenia CENZURY. Odpowiedz Link Zgłoś
fi444 idiotki od reklam proszkow 10.05.05, 12:20 ...pierwsze do wyciecia, nie zapominajmy tez o pie..watych facetach z reklam srodkow czyszczacych. Pamietajmy tez jakich ludzi nie wybierac do sejmu zeby nie bylo cenzury. Ladne dziewczyny w reklamach sa obligatoryjne! PS: TYDZIEN BEZ SRODY! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowskapartes Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 12:33 po pierwsze należy podejść do całej tej sytuacji w sposób bardzej systemowy , tak jak o edukacji seksualnej w szkole , moim zdaniem należy wprowadzić program pozwalający na dokładne określenie roli kobiety i mężczyzny , określeniu ich praw i obowiązków , w domu tego nie osiągną polskie rodziny , bo np. tata szwinista daje pieniądze i dyktuje warunki Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 12:34 kalinowskapartes napisała: > po pierwsze należy podejść do całej tej sytuacji w sposób bardzej systemowy , > tak jak o edukacji seksualnej w szkole , moim zdaniem należy wprowadzić program > > pozwalający na dokładne określenie roli kobiety i mężczyzny , określeniu ich > praw i obowiązków , w domu tego nie osiągną polskie rodziny , bo np. tata > szwinista daje pieniądze i dyktuje warunki I co, urzędnik ma określać role kobiety i mężczyzny??? Odpowiedz Link Zgłoś
yves Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 13:49 Chodzi o to, Kochani, że sprawa ta ma głębsze podłoże niż się na pierwszy rzut oka wydaje. Reklamy to nie tylko marketing. To coś więcej niż odwieczna gra na targetach i ich gustach, nawet jeśli, jak stwierdził(a) trafnie jakiś uczestnik tego forum: większość Polaków płci obojga faktycznie JEST prymitywami do których przemawiają takie przekazy. Co więcej, potwierdza to zażartość z jaką broni status quo 90% uczestników tego forum. Ale to już kolejny dowód na to, że dostęp do internetu nie jest gwarancją wysokiej kultury;)) Prawda jest taka, że reklama nie tylko oddaje naszą (smutną) rzeczywistość. Ona zarazem, czy też przede wszystkim, KSZTAŁTUJE tę rzeczywistość. Ma na nią wielki wpływ. Obcując z nią na każdym kroku wypaczamy nasze dobre wzorce, czy też pogłębiamy złe: stereotypy, uprzedzenia, chamstwo, głupotę, zły gust. Najbardzej zgubny wpływ ma to oczywiście na dzieci i młodzież. Mówcie co chcecie, ale ja nie chcę, żeby mój syn dorastał w takim "świecie". Trzymam kciuki za powodzenie akcji minister Środy! ________________________________________________________________ Remember: eagles fly, but weasels never get sucked into jet engines Odpowiedz Link Zgłoś
gazetnik3 Re: Blondynka rozmawia z pralką 10.05.05, 13:50 kataryna.kataryna napisała: > kalinowskapartes napisała: > > > po pierwsze należy podejść do całej tej sytuacji w sposób bardzej systemo > wy , > > tak jak o edukacji seksualnej w szkole , moim zdaniem należy wprowadzić > program > > > > pozwalający na dokładne określenie roli kobiety i mężczyzny , określeniu > ich > > praw i obowiązków , w domu tego nie osiągną polskie rodziny , bo np. tata > > > szwinista daje pieniądze i dyktuje warunki > > > > I co, urzędnik ma określać role kobiety i mężczyzny??? I ustalmy pozycje, relacje, zaleznosci i inne sprawy. I powolajmy do tego kilka nowych ministerstw i ministrow i sekretarki i kierowcow... > > Odpowiedz Link Zgłoś
sztet ostatki pani środy i tego urzędu 10.05.05, 13:13 ciesz się pani naukowiec ciesz bo w pazdzierniku polecisz razem ze swoja Jarugą z niepotzrebnej nikomu prócz Towbie posadki... my cierpliwie poczekamy na tegoroczne wybory parlamentarne i ich wynik wiec działaj działaj i to szybko bo czas Twój zmierza do końca... męska szowinistyczna seksistowska świnia z Torunia Odpowiedz Link Zgłoś
kubanoch_to P. Prezydencie, niech Pan pozwoli odejść p.Środzie 10.05.05, 13:16 Rząd chciał ustąpić - prezydent nie pozwolił! Może jednak pozwolić odejść minister Środzie!! Błagamy Panie Prezydencie!! P.s. WIększość reklma, które kojarzą mi się z nagością czy służebnym traktowaniem kobiety to reklamy: kosmetyków damskich (np. Vichy, Herbal)lub środków higenicznych kierowanych do kobiet (od podpasek po proszek do prania). Ile jest reklam wykorzystujących "zakazane wg. Środy" motywy, mające swoją grupę docelową w męskiej części konsumentów? Reklama golarek: facet, reklama perfum męskich: facet, reklama wyrobów sportowych: facet. Więc gdzie tu jest jakieś "nieetyczne zło"? Tak bardzo pragnę mieć możliwość wejścia w otwartą polemikę z Panią minister. Niestety wciąż pani Środa w przerwach między kompromitowaniem Rady Ministrów i Polski, rozpowszechnia w mediach swoje nieuzasadnione tezy. Tezy, które nie pooprzedza rzadna merytoryczna dyskusja, ani nie są podparte naukowymi uzasadnieniemi. To podobno jest rząd fachowców... Co więc w jego szeregach robi pani Środa? Odpowiedz Link Zgłoś