Dodaj do ulubionych

PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i sto...

• 7kropek UZBEKISTAN moglby byc gdyby nie JARUZELSKI 14.05.05, 20:58
      Wojtek jestem z TOBA!!!
      • me-e Re: UKRAINA moglby byc gdyby nie JARUZELSKI 14.05.05, 21:03
        7kropek napisał:

> Wojtek jestem z TOBA!!!

...a tak pozostala ...kicha i usmiechnieci bolszewicy w swym skansenie na
        wojazach w po rosji )))
        • nabukko Re: UKRAINA moglby byc gdyby nie JARUZELSKI 14.05.05, 21:08
          ty eojażujesz po watykanie?
    • venus99 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:07
      PiS to kanalie.wyjatkowe kanalie.nawet jak na Polskę to wyjatkowa podłość.
      zapisane będą słowa i czyny.
      • me-e Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:12
        venus99 napisał:

> PiS to kanalie.wyjatkowe kanalie.nawet jak na Polskę to wyjatkowa podłość.
        > zapisane będą słowa i czyny.

...a gzdzie podzialo sie twe milosierdzie ...notowalo sie kiedys
        czytaj ;zapisywanlo to co sie dzialo w kosciele i zakladzie pracy )))

• uu1 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:15
          Wiesz, że jesteś frajer?
        • venus99 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 18:18
          kaczory oduczyły mnie miłosierdzia.kto zapisywał ten zapisywał.oprzeczytaj
          notatki swojego proboszcza.dowiesz sie ciekawych rzeczy o sobie.
    • bonarossa PiS-da to niech ukradnie następny Księżyc 14.05.05, 21:08
      Czy mnie skleroza nie myli czy też te dwa ptaszydła pokończyły studia i zrobiły
      karierę naukową do profesora nadzwyczajnego włącznie za reżimu Jaruzelskiego
      właśnie.
      Jakoś nie obiło mi się wtedy o uszy nazwisko bojownika Kaczyńskiego zatem
      niech teraz nie drą mordy skoro wówczas siedzieli pod miotłą.
      W ogóle uważam ,że ci którzy wtedy albo byli za młodzi albo nie walczyli jak
      ten młody Giertych nie mają prawa zabierać głosu o tamtych czasach.
    • wmtzw Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:08
      Jestem tego samego zdania co p.Kaczyński. Ludzie , którzy byli dręczeni przez
      siepaczy Jaruzelskiego , żyją ewentualnie ze skromnych rent i emerytur, a
      W.Jaruzelski, ten sowiecki generał , pławi się w luksusie i jest bywalcem
      salonów.
      Co najbardziej boli , p.A.Michnik , człowiek którego w latach osiemdziesiątych,
      bardzo ceniłem, a wielu ludzi uważało za symbol walki o Polskę niepodległą,
      ukazał po 89 roku swe prawdziwe oblicze.
      Szkoda żyć w takiej Polsce, w której sowieccy oprawcy są bohaterami, a ludzie
      prawi żyją w nędzy.
      Waldek
      • venus99 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:11
        Waldek,jak ci tak żle to co tu robisz?
      • bonarossa Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:11
        wmtzw napisał:

> Jestem tego samego zdania co p.Kaczyński. Ludzie , którzy byli dręczeni przez
        > siepaczy Jaruzelskiego , żyją ewentualnie ze skromnych rent i emerytur, a
        > W.Jaruzelski, ten sowiecki generał , pławi się w luksusie i jest bywalcem
        > salonów.
        > Co najbardziej boli , p.A.Michnik , człowiek którego w latach
        osiemdziesiątych,
        >
        > bardzo ceniłem, a wielu ludzi uważało za symbol walki o Polskę niepodległą,
        > ukazał po 89 roku swe prawdziwe oblicze.
        > Szkoda żyć w takiej Polsce, w której sowieccy oprawcy są bohaterami, a ludzie
        > prawi żyją w nędzy.
        > Waldek
        Człowieku , twoje bredzenie jest dowodem ,że w 81 roku miałeś najwyżej 5 lat
        • me-e SYNDROM KLAWISZY... 14.05.05, 21:18
          bonarossa napisał:

> wmtzw napisał:
          >
          > > Jestem tego samego zdania co p.Kaczyński. Ludzie , którzy byli dręczeni p
          > rzez
          > > siepaczy Jaruzelskiego , żyją ewentualnie ze skromnych rent i emerytur, a
          >
          > > W.Jaruzelski, ten sowiecki generał , pławi się w luksusie i jest bywalcem
          >
          > > salonów.
          > > Co najbardziej boli , p.A.Michnik , człowiek którego w latach
          > osiemdziesiątych,
          > >
          > > bardzo ceniłem, a wielu ludzi uważało za symbol walki o Polskę niepodległ
          > ą,
          > > ukazał po 89 roku swe prawdziwe oblicze.
          > > Szkoda żyć w takiej Polsce, w której sowieccy oprawcy są bohaterami, a lu
          > dzie
          > > prawi żyją w nędzy.
          > > Waldek
          > Człowieku , twoje bredzenie jest dowodem ,że w 81 roku miałeś najwyżej 5 lat

...w psychiatry nazywa sie to syndromem klawisza...wiezien po wyjsciu z
          wiezienia -na wolnosc teskni za swoim klawiszem )))
      • nabukko [...] 14.05.05, 21:16
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • login.na.potrzeby.gw Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:21
          Jaki piękny język lewicowej tolerancji, powiedziałbym- nowobolszeomowa. Swoim
          wpisem zaświadczasz o poziomie, charakterze, sposobie argumentacji obrońców
          zbrodniarza.
        • seawolfie [...] 14.05.05, 21:46
          • seawolfie Za co??? 14.05.05, 22:46
            Zdaje sie że wycięli mój post, bo zacytowałem chamskie inwektywy nabucco, jako
            przykład poziomu wielbicieli Jaruzelskiego. Mam nauczkę.
            • andrze_n powtorz te inwektywy "faworyta", jestem ciekaw co, 14.05.05, 23:05
              co tak wystraszylo naszych cenzorow z "Ministerstwa prawdy pozytywnych myśli i
              łagodności"
              • seawolfie Re: powtorz te inwektywy "faworyta", jestem cieka 14.05.05, 23:20
                Juz zapomniałem. Jakies bluzgi na poziomie "ty głupi głupku, gó..any
                gó..arzu". Straszny prymityw, poziom krawężnika, jak to u nabukko.
      • uu1 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:18
        Jesteś człowiekiem prawym?
    • lodz123 ODEBRAC ZDRAJCY OCHRONE I STOPIEN I ZYCIE!!!! 14.05.05, 21:15
      Jaruzelski powinien stanac przed sadem i dostac kare smierci. To jest stary
      dziad i szmata zdradziecka. Cale jego zycie bylo jedna wielka zdrada i powinien
      byc zdegradowany i powieszony bo dla takiego czleka to szkoda nawet kuli.
      Pluton egzekucyjny jest dla ludzi honoru a takim jaruzel na pewno nie byl i nie
      jest. Jego czyny az nadto dobitnie o tym swiadcza.
      W 1970 kazal mordowac patriotow na Pomorzu. W 1981 jeszcze raz zdradzil. Stan
      wojenny byl zdrada a nie "mniejszym zlem" bo inwazji nigdy by nie bylo. Ruscy
      choc glupcy to samobojcami nie byli i w drugi Afganistan by sie nie wpakowali.
      Tylko oszolomy mowia inaczej. W 80 latach patriote Kuklinskiego jaruzel kazal
      porwac a gdy sie nie udalo to kazal zelzyc i zasadzic. Teraz w Moskwie jeszcze
      raz jaruzel pokazal swoje prawdziwe zdradzieckie oblicze. PRZYSZLY PANIE
      SZEREGOWCU: KONCZ WASC WSTYDU OSZCZEDZ!

• nabukko Ty, łodziak! 14.05.05, 21:18
        wariatkowo u was otworzyli i uciekłeś? wieczornej dawki leków nie dali? To
        widać.
        • lodz123 Re: Ty, łodziak! 14.05.05, 21:28
          Smieszne nabukko! Cha Cha Cha!A tak wlasciwie co to jest to twoje nabukko? Czy
          to przypadkiem nie oznacza slowo "zdrajca" bo japonsku.
      • apen43 Re: ODEBRAC ZDRAJCY OCHRONE I STOPIEN I ZYCIE!!!! 14.05.05, 22:15
        po co sad,skoro juz wydales wyrok?
        to juz przerabialismy,wez sie za historie.
      • rosomak Re: ODEBRAC ZDRAJCY OCHRONE I STOPIEN I ZYCIE!!!! 16.05.05, 15:42
        lodz123 napisał:

> Jaruzelski powinien stanac przed sadem i dostac kare smierci. To jest stary
        > dziad i szmata zdradziecka. Cale jego zycie bylo jedna wielka zdrada i
        powinien
        >
        > byc zdegradowany i powieszony bo dla takiego czleka to szkoda nawet kuli.
        > Pluton egzekucyjny jest dla ludzi honoru a takim jaruzel na pewno nie byl i
        nie
        >
        > jest. Jego czyny az nadto dobitnie o tym swiadcza.
        > W 1970 kazal mordowac patriotow na Pomorzu. W 1981 jeszcze raz zdradzil. Stan
        > wojenny byl zdrada a nie "mniejszym zlem" bo inwazji nigdy by nie bylo. Ruscy
        > choc glupcy to samobojcami nie byli i w drugi Afganistan by sie nie
        wpakowali.
        > Tylko oszolomy mowia inaczej. W 80 latach patriote Kuklinskiego jaruzel kazal
        > porwac a gdy sie nie udalo to kazal zelzyc i zasadzic. Teraz w Moskwie
        jeszcze
        > raz jaruzel pokazal swoje prawdziwe zdradzieckie oblicze. PRZYSZLY PANIE
        > SZEREGOWCU: KONCZ WASC WSTYDU OSZCZEDZ!

Dlaczego Kuklińskiego nazywasz patriotą. On tylko dostarczył plany ofensywy
        wojsk Układu Warszawskiego. Ofensywy której również by nie było, tak samo jak i
        interwencji w 1981. Bo według Ciebie, przecież "...Ruscy choc glupcy to
        samobojcami nie byli i w drugi Afganistan by sie nie wpakowali..."
        No to teraz albo obydwaj to zdrajcy, albo patrioci. Wybierzcie sami. :)

• gieroy_asfalta Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 21:18
      napiszę o nim w jezyku jego zwierzchników:
      predatiel, eto wsio!
      • uu1 [...] 14.05.05, 21:28
        • login.na.potrzeby.gw Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 21:33
          W domach gdzie patriotycznie i po polsku wychowuje się dzieci, uczy się je
          historii swego kraju i narodu, w takich miejscach powstajemy.
          • uu1 Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 21:42
            Nieprawda. Z takich domów nie wychodzą nieczuli idioci, którzy potrafią jedynie
            niszczyć - vide jednojajowi.
            • login.na.potrzeby.gw Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 21:50
              Boicie się tych jednojajowych jak diabeł świeconej wody. Skoro tacy źli i
              niemądrzy po co wypisujesz o nich swoje marne obelgi? Po co marnować czas na
              takie miernoty? Odpowiedź jest prosta. Kto ma czystą kartotekę, śpi spokojnie,
              kto ma pełno brudu za paznokciami, od czasu wiadomych sondaży dwoi się i troi
              na tym forum. I nie żal mi was.
              • retrofood Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 21:53
                loginie, a mnie jest zal ciebie
                • login.na.potrzeby.gw Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 21:55
                  Dzięki, dodałeś mi otuchy. Nie wiem jak się odwdzięczyć.
                  • sclavus 44 14.05.05, 21:56
                    TUMAŃSTWO wzięło górę nad RZECZYPOSPOLITĄ
                  • retrofood Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 22:00
                    dodam loginie ze twoje tak jest w zyciu
                    i moje tak bylo w zyciu to przeciez to samo
                    dlaczego wiec moje potepiasz
                    a swoje zachwalasz
              • uu1 Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 22:04
                Tak, ja się ich boję. Tak, jak boję się małpy z brzytwą. I boję się, że np.
                moherowe berety mogą im uwierzyć. I jestem przekonany, ze moim obowiązkiem jest
                przestrzec przed nimi. Tak, jak przed chorobą brudnych rąk.
                • login.na.potrzeby.gw Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 22:07
                  Mohery mają innych idoli, aczkolwiek kazdy głos się liczy, może akurat choć
                  część zagłosuje na PIS,oby tak się stało. Ostrzegać możesz, tylko twoje
                  poprzednie wpisy to bezsensowne obrażanie a nie przestrogi.
                  • uu1 Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 22:09
                    Przestrzegć mogę ludzi myślących. Do idiotów trzeba mówić ich językiem.
                    • login.na.potrzeby.gw Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 22:11
                      Czyli obrażać każdego kto się z tobą nie zgadza?
                      • uu1 Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 22:19
                        Nie. Przejrzyj moje dzisiejsze wpisy. Po prostu w penym momencie zrozumiałem,
                        że do chama (a jest ich na forum moc) nie należy używać języka literackiego.
                        Stąd moje niektóre teksty, których normalnie nie używam.
                        • retrofood Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 22:21
                          do uu1
                          skoro normalnie nie uzywasz,
                          to po co uzywasz nienormalnie?
                          • uu1 Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 22:23
                            Bo mam do czynienie z nienormalnymi.
                        • login.na.potrzeby.gw Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 22:24
                          Do pewnego stopnia cie rozumiem, ale nie można każdego kto uważa Jaruzelskiego
                          za zbrodniarza uważać od razu za idiotę, a takie kryterium zastosowałeś. Chcesz
                          go bronić, to napisz co dobrego zrobił, choć i tak już ci nie odpiszę bo dzień
                          był męczący. Pozdrawiam.
                          • retrofood Re: Sowiecki generał w polskim mundurze 14.05.05, 22:33
                            loginie, zmusiles mnie do odpisania
                            nigdy nie napisalem, ze kogokolwiek, a tym bardziej ciebie, uwazam za idiote,
                            bo realnie tak nie uwazam. zreszta, mozesz sprawdzic wpisy. malo tego. ja nie
                            napisalem rowniez nigdzie ze bronie jaruzelskiego. to niestety tobie i wielu
                            innym dyskutantom na tym forum i na innych tez, wydaje sie cos czego nie ma i
                            nie bylo. obrzucacie sie blotem czesto za nic.
                            ja tylko osmielilem sie miec lagodniejsze zdanie o czasach mojej mlodosci i
                            bardziej krytyczne o czasie biezacym. a wy macie tendencje do idealizowania
                            wlasnych osadow, chociaz nie zdajecie sobie sprawy, ze swe poglady bedziecie
                            jeszcze wielokrotnie w zyciu zmieniac.
                            ale cóz. to przywilej waszego wieku.
                            teraz juz naprawde Adieu!
      • sclavus gieroy_asfalta 14.05.05, 21:37
        No więc nastaw dupę niech walą - nie mamprzekonania, że staniesz się
        człowiekiem, wiem jednak, że ci się przyda!!!
    • sclavus Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:25
      TUMAŃSTWO bierze górę nad RZECZYPOSPOLITĄ
      • lodz123 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:29
        Niestety, zdrajcy tacy jak jaruzel powinni byc juz dawno ukarani w 1989 roku.
        • sclavus Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:43
          lodz123 napisał:

> Niestety, zdrajcy tacy jak jaruzel powinni byc juz dawno ukarani w 1989 roku.

Jakiś ty uparty z tą głupotą

TUMAŃSTWO bierze górę nad RZECZYPOSPOLITĄ
    • mbulele Wyskrobać bękarta PISu. 14.05.05, 21:34
      Radykalne a jeszcze głupsze posunięcie PiS-u.
      PIS straci wielu zwolenników co Generała Jaruzelskiego jako bohatera cenią.
      • me-e ZBOWID SIE ZBIEGL ...))) 14.05.05, 21:38
        mbulele napisał:

> Radykalne a jeszcze głupsze posunięcie PiS-u.
        > PIS straci wielu zwolenników co Generała Jaruzelskiego jako bohatera cenią.

...czuc ta finezje ...pieciuset jaj i stu zebow )))
        • uu1 Re: ZBOWID SIE ZBIEGL ...))) 14.05.05, 21:44
          Starcze. Memento mori.
          • me-e Re: ZBOWID SIE ZBIEGL ...))) 14.05.05, 21:51
            uu1 napisała:

> Starcze. Memento mori.

...troche sie po swiecie jezdzi i z ludzmi sie rozmawia )))
    • bizon101 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:39
      ludzie, czy nie widzicie, że to początek gry wyborczej. Robi to choc wie, że
      nikt nie odbierze Generałowi uprawnień, ze względu na Jego kombatancką
      przeszłość i to , że przecież był prezydentem. I to takim, który w zasadzie
      Polsce jako prezydent nie zaszkodził. Druga rzecz, że jako ludzie popełniamy
      błędy, mamy to "wliczone" w życie......
    • vinogradoff A moze najpierw wyslac pana Jaroslawa na badania 14.05.05, 21:39
      stanu zdrowia, a nastepnie rozpoczac procedure pozbawiania praw nabytych przez
      generala jaruzelskiego? Jesli takie poglady glosi publicznie doktor obojga
      praw, absolwent Uniwersytetu Warszawskiego to pytac trzeba o to Kto wystawil
      dyplom magistra prawa panu Jaroslawowi Kaczynskiemu?
      • jethrox Kaczor ma dyplom majstra prawa nie magistra 14.05.05, 23:24
    • tadlucas Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 21:40
      Mamy oto przedsmak tego, co czeka Polskę pod rządami Kaczorów. Gratuluję
      prawicy przywódców i pomysłu na uzdrowienie Polski. Na pewno nagonka na
      Generała zmniejszy bezrobocie, polskie długi, poprawi pozycję Polski w UE oraz
      wzmocni Polskę wobec Rosji. Czekamy na kolejne posunięcia. Niech żyje
      chreścijańskie miłosierdzie, które tak się rozlało nad Wisłą po śmierci
      papieża. Rezulat tej powodzi miłości widać... Kaczory tego najlepszym
      przykładem.
      • joannabarska Proroctwo? 14.05.05, 21:47
        Byłam na urodzinach. Obejrzałam wiadomosci TVP1, wysłuchalam skrzeku Jarosława
        Kaczyńskiego i w trakcie przypomniał mi się dawny komuszy sloganik
        propagandowy: "Zapluty karzeł reakcji". Nawet druga literka (K) sie zgadzała,
        ale literka rozpoczynajaca imię juz nie - żaden Andrzej czy Antoni...W sumie -
        drobiazg! Proroctwo?
        • me-e PRZEDSMAK...tego co bedzie ))) 14.05.05, 21:53
          ...to co...bedzie jeszcze gorzej...gorzej juz byc nie moze niz jest )))
        • seawolfie Re: Proroctwo? 14.05.05, 21:55
          Ale bełkot- czy ktos cos zrozumiał?

"zapluty karzeł reakcji"- przypomniały sie lata młodości i służby w UB?
          • me-e Re: Proroctwo? 14.05.05, 21:57
            seawolfie napisał:

> Ale bełkot- czy ktos cos zrozumiał?
            >
            > "zapluty karzeł reakcji"- przypomniały sie lata młodości i służby w UB?

...uslyszysz ich skowyt...kiedy beda sie pakowac )))
          • uu1 Re: Proroctwo? 14.05.05, 22:06
            Nie dziw się. To ciężki przypadek idiotyzmu.
    • wojten A jednak to po prostu głęboko zbolszwiona kanalia. 14.05.05, 21:53
    • karis21 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 22:02
      Kaczyński i jego załoga niech lepiej te kacze łby poddadzą elektrowcząsom u
      dobrego psychjatri.JAK NIE ZDOBYLI KSIĘŻYCA TO TYM PALANTOM JEDNOJAJOWYM na mózg
      odbiło inie wiedzą co bredzą Hitlerowi też się zamażyło zapanować nad światem i
      co palnoł sobie w łeb i proponuję to samo kwakom to samo a z tego był by lepszy
      i uczciwszy pożytek bo ich jest dwuch i są dużo głupsi od Hitlera...
      • jackmal Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 22:05
        Jaruzelskiego nie uważam wbrew Michnikowi za człowieka honoru. To ponura postać
        w naszej historii, ale jak usłyszałem Kaczyńskiego pomyślałem jedno:
        Kaczki - małe mściwe g... bez klasy i przyzwoitości.
      • me-e Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 22:05
        karis21 napisał:

> Kaczyński i jego załoga niech lepiej te kacze łby poddadzą elektrowcząsom u
        > dobrego psychjatri.JAK NIE ZDOBYLI KSIĘŻYCA TO TYM PALANTOM JEDNOJAJOWYM na
        móz
        > g
        > odbiło inie wiedzą co bredzą Hitlerowi też się zamażyło zapanować nad światem
        i
        >
        > co palnoł sobie w łeb i proponuję to samo kwakom to samo a z tego był by
        lepszy
        >
        > i uczciwszy pożytek bo ich jest dwuch i są dużo głupsi od Hitlera...

...zamilcz...cccp-ie )))
        • joannabarska General odpowiada malutkim... 14.05.05, 22:09
          Prawo i Sprawiedliwość chce odebrania Jaruzelskiemu środków na prowadzenie
          biura i ochrony oraz stopnia generalskiego. Według Kaczyńskiego, postępowanie
          Jaruzelskiego można uznać za zdradę, a ostatnie wypowiedzi w Rosji
          pokazały, "że jest on człowiekiem imperium zła, nawet wtedy, kiedy ono upadło".

"Jeśli chodzi o odebranie mi uprawnień - nie korzystam z emerytury
          prezydenckiej, lecz z emerytury wojskowej. Po czterdziestu kilku latach służby,
          w tym frontowej, nie mam żadnego kapitału, musiałbym iść na dworzec z
          kapeluszem, sądzę, że jakieś datki bym otrzymał" - powiedział PAP Jaruzelski.

"Jeśli zostanę pozbawiony środka transportu, to z moim wzrokiem i trudnościami
          w poruszaniu się, będę miał ogromne kłopoty, ale tramwaje też są dla ludzi.
          Jeśli zostanę pozbawiony ochrony, to cóż, jeden policzek mam zmasakrowany w
          zamachu, który omal nie zakończył się utratą życia, drugi czeka na kolejnego
          amatora" - dodał, nawiązując do wydarzenia z 1994 r., gdy został uderzony w
          głowę kamieniem.

"Można było spodziewać się od pana Kaczyńskiego więcej - że wskaże również na
          celowość przygotowania plutonu egzekucyjnego. Mam dla pana Kaczyńskiego
          optymistyczną wiadomość - to nie będzie trwało długo; z uwagi na mój wiek i
          stan zdrowia, już nie długo będzie musiał się martwić, w jaki jeszcze sposób
          mnie ugodzić, upokorzyć, ukarać" - dodał.

"W uzasadnieniu tego pomysłu jest to, że pojechałem do Rosji, byłem na Syberii,
          na grobie ojca. Nie znaleźliśmy się w tajdze, ja i moja rodzina, jako turyści,
          czego pan Kaczyński nigdy nie doświadczył - mówił. Jeśli były cytowane wyrwane
          z kontekstu fragmenty, to wystarczy sięgnąć do gazet i nagrania z moskiewskiego
          radia, żeby przekonać się, jak broniłem rzeczywistych polskich interesów,
          polskiej racji. Jako żołnierz, który przeszedł frontową drogę mam do tego
          moralne prawo, zostało to wysłuchane i zrozumiane właśnie z szacunkiem dla
          mojej drogi" - powiedział.

Przed kilkoma dniami Jaruzelski przebywał w Rosji, gdzie uczestniczył w
          uroczystościach 60. rocznicy zwycięstwa nad hitlerowskimi Niemcami. Zaprosił go
          prezydent Władimir Putin, który odznaczył Jaruzelskiego Medalem 60-lecia
          Zwycięstwa. Generał pojechał też na Syberię, dokąd była deportowana jego
          rodzina.

W wywiadzie dla dziennika "Izwiestija" z 12 maja Jaruzelski mówił m.in., że
          działalność "Solidarności" w 1981 roku groziła destabilizacją i wojną domową.
          Odnosząc się do opinii o radzieckiej okupacji, powiedział, że było
          to "wyzwolenie, wyzwolenie od faszyzmu". Mówił też o powojennej zależności
          państw wschodniej Europy, w tym Polski, od ZSRR. Zaznaczył, że w pierwszych
          dziesięciu latach była to zależność całkowita.

"Była w naszej historii taka karta, jednak nie powinna ona nas dzielić, tylko
          połączyć. (...) Największą ofiarę poniósł za stalinizmu naród radziecki. (...)
          600 tysięcy radzieckich żołnierzy leży w polskiej ziemi, każda mogiła jawi się
          jako lekcja, że trzeba żyć i myśleć o przyszłości. Mogiły powinny nas
          połączyć" - mówił w wywiadzie. (Reszta w ONECIE. Czas konczyc ten idiotyczny w
          sumie wątek!)
    • lancki Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 22:09
      Byc może Jaruzelski zrobił wiele złego dla Polski. Ale już wstydzę się za
      ewentualnego nowego prezydenta. Brak tolerancji. To boli.
    • kinskyart Kaczyński to mały człowiek 14.05.05, 22:11
      Co zrobiliby Jacek i Placek i cały ten żałosny PISS, gdyby nie było kogo
      piętnować - toż oni nie mają ŻADNEGO konstruktywnego programu, a w Warszawie
      Kaczyński pokazał jaki jest zdolny. Niedobrze się robi jak człowiek ich słucha -
      oni są w 100% negatywni. Co się z tym krajem dzieje - sami złodzieje lub
      niebezpieczni radykałowie w tym faszyści. Trzeba będzie stąd uciekać jak nic.
    • andrze_n to nie Jaruzel, to "SPAWACZ"--- n/t 14.05.05, 22:12
      • uu1 Re: to nie Jaruzel, to "SPAWACZ"--- n/t 14.05.05, 22:20
        Bardzo śmieszne. Masz jeszcze kilka takich kawałków?
        • messien ZNAJDZI SIE PALA NA D...E GENERALA :))) 14.05.05, 22:25
          • me-e Re: ZNAJDZI SIE PALA NA D...E GENERALA :))) 14.05.05, 22:30

Świadectwo
            Jaja w kraju nie wyjęte -
            Solidarność dała ciała,
            Spawacz gra w bambuko z Glempem,
            Partia trzyma się na pałach.
            W dzień handelek, czym podleci,
            Za to w nocy ostra bania -
            Pieniądz tańszy już od śmieci,
            Milion poszedł bez gadania.

ZOMO tanio się sprzedaje,
            Buce tępe i uczynne,
            Za dwa Króle, czyli Cwaję
            Sami wiozą na melinę.
            Starczy z okna się wychylić,
            Krzyknąć: pokot ma pragnienie!
            A już dwaj pod drzwiami byli
            Z odpowiednim obciążeniem!

Koleżanki wychowane
            Nie certolą się na marne,
            Dają chętnie i na zmianę -
            Wszystkie bardzo solidarne!

Zdjęcia w dupie przemyciłem,
            Patrz: tu dym, tu gaz, tu glina.
            Zginął potem ten, co tyłem,
            Dostał w brzuch ten, co się zgina.
            A tu całkiem kadr, jak z Wajdy:
            Człowiek, sztandar, dymu chmury.
            Bracie, ale były rajdy!
            Potem pojechałem w góry.
            Luźno w knajpach i na trasach

I w "Kasprowym" znów kultura.
            Choć raz w życiu wczasy - klasa,
            Jak nie w Polsce, jak nie w górach!
            Paszport? Paszport mam wojenny,
            Własność Pana Generała.
            Nawet ci nie podam ceny,
            Przyjm, że się mnie WRONA bała.

Tam nie wracaj, grunt spalony,
            Nie ma życia, stan krytyczny.
            Słuchaj, czy na paszport WRONY
            Dadzą azyl polityczny?
            • messien NIECH WRONA SKONA!!!!!!!!:))) 14.05.05, 22:32
              • messien Re: NIECH WRONA SKONA!!!!!!!!:))) 14.05.05, 22:33
                PRON cie broni PRON cie chroni
                trzymaj zawsze proncie w dloni
                • niezapowiedziany "Bluzg" 14.05.05, 22:53
                  od razu mowie, ze to nie moje, ale z bibuły jaka krążyła we Wrocławiu w czasie
                  stanu wojennego. dosc drastyczne :)

"Bunt"
                  Przebrzydła szumowino, pachołku moskiewski,
                  Ty farbowana świnio, marszałku ku..wski,
                  Chamie zbuntowany, zatęchła sklerozo,
                  Gnoju zasmarkany, ty zdrajco ZOMOZO.

Gnido zarzygana, jadowita mendo,
                  Ty kukło gó..ania, kacapski przybłędo.
                  Tchórzu zafajdany, ropiejący strupie,
                  Padalcu rozdeptany, ty wrzodzie na dupie.

Ty diabelskie łajno, ty głupi żołdaku,
                  Ty ku..o sprzedajna, ty rusku zupaku,
                  Wypierdku Breżniewa, ty ślepy pedale,
                  Kurduplu tępogłowy, ty głupi bęcwale

Ty skunksie śmierdzący, pluskwo zasuszona,
                  Wrzodzie ropiejący, ty małpo zielona,
                  Ty strachu na wróble, zboczony sadysto,
                  Judaszu za ruble, tępawy marksisto.

Ty pało gumowa, wredny okupancie,
                  Zakało naradowa, złamany palancie,
                  Cuchnący śmierdzielu, pełzająca glisto,
                  Ponury skur...lu, czerwony faszysto.

Ty slugo kremlowy, lokaju sowiecki,
                  Ty zbóju parszywy, pomiocie radziecki,
                  Ty mówco obłąkany, nadęty bufonie,
                  Za naród sprzedany piekło cię pochłonie."

Znalezione w starym "Spiewniku ekstremisty", datowane 1981 rok [cegielka na
                  pomoc dla ukrywajacych sie i represjonowanych oraz na prasę NSZZ "Solidarność"].
                  • niezapowiedziany Re: "Bluzg" 14.05.05, 22:54
                    datowane 1982 rok.
                • niezapowiedziany "Wojciechu, Wojciechu" 14.05.05, 23:07
                  rowniez ze "Śpiewnika ekstremisty" [tym razem kulturnaja wersja]
                  /na melodie "Wojenko, wojenko"/

Wojciechu, Wojciechu, cóżeś ty uczynił
                  "Solidarność" zamknął a naród zniewolił,
                  Swój mundur ześwinił.

Wojciechu, Wojciechu, Moskwa rozkaz dała,
                  Tyś ślepo wysłuchał, tyś ślepo wykonał,
                  Polska zapłakała.

Wojciechu, Wojciechu, marna twoja chwała
                  Moskwa się wycofa, Moskwa cię opuści,
                  Spotka ciebie kara.

Wojciechu, Wojciechu, podłość twoja wielka,
                  Naród nie zapomni, naród popamięta -
                  - Zdrajcę czeka belka.

Ciebie już nie będzie, szlag trafi komunę,
                  Wrony się rozlecą, wrony się rozfruną
                  Naród stanie murem.

Stanie wolny naród i zbuduje Polskę
                  Wolną, niepodległą, wolną suwerenną,
                  Z narodowym wojskiem.

Wróci orzeł biały, dumny i w koronie
                  I królował będzie i hetmanił będzie
                  Na pohybel WRONIE."

1982

• polonus3 Re: "Wojciechu, Wojciechu" 15.05.05, 05:43
                    No wlasnie widzimy ta Polske od 15 lat. Niech ja szlag trafi predzej niz PRL!!!
                    • niezapowiedziany Re: "Wojciechu, Wojciechu" 15.05.05, 10:17
                      1) mieszkasz w Polsce?
                      2) tE Polske, nie tA Polske
                      3) nie zgadzam sie z postawiona teza, ze obecna Polska jest gorsza niz PRL.
                • niezapowiedziany "Na Wojtusia..." 14.05.05, 23:13
                  i dalej ze "Śpiewnika ekstremisty" /na melodie "Na Wojtusia z popielnika..."/

Na Wojtusia z wieży Spaskiej,
                  Lońka chytrze mruga,
                  Chodź, opowiem ci bajeczkę,
                  Bajka będzie długa.

Zbudowano raz socjalizm,
                  Między Odrą - Bugiem,
                  Wszyscy byliby szczęśliwi,
                  Gdyby nie te długi.

Wszyscy byliby szczęśliwi,
                  gdyby nie ten Reagan,
                  Gdyby związek Solidarność,
                  Cicho sobie siedział.

A tak trzeba ściskać pasa,
                  Związek internować.
                  Może wówczas ten socjalizm,
                  Da się uratować.

Słucha Wojtuś, myśli dlugo
                  Omal nie oniemiał
                  Wreszcie wrzasnął - róbmy wojnę!
                  Związek do więzienia!

Poposadzał, internował,
                  Zakluczył ich w wieży.
                  Teraz nie wie, co ma robić,
                  Siedzi jak na jeżu.

"Już ci nigdy nie uwierzę,
                  Ty kłamczuszku Lońka,
                  Co poradzisz, to do kitu -
                  Coraz bliżej końca."

1982
                • niezapowiedziany "Dałeś d..y, generale!" 14.05.05, 23:18
                  "Dałeś d..y, generale, dałeś d..y!
                  Jeden dekret twój narodu nie udupi.
                  Policzone dni są WRONY,
                  Krótka jej żywota nić.
                  Miast szlagieru
                  Wyszedł z tego wielki pic.

To nie do nas generale taka mowa.
                  - Pałą w łeb, a w eter płynie znów "odnowa".
                  Na bagecie nie usiedzisz,
                  Na ubeku nie ujedziesz,
                  Nie wymyślisz
                  Generale więcej nic!

Już łuczywo twojej "sławy" dogorywa
                  Już ubecki zamek z piasku mocno drży
                  Z dużej WRONY mała kupa
                  Nie przykryje nawet buta
                  Ludzi, którzy wzrośli
                  Z Sierpnia pięknych dni.
            • uu1 speclanie dla me-e 14.05.05, 22:36
              Był pewien poeta pod Coethen
              z wyrytym na dupie bukietem.
              Kształt jego olśniewał,
              barw dobór zdumiewał,
              lecz zapach niestety, był nie ten!
              • me-e Re: speclanie dla me-e 14.05.05, 22:43
                uu1 napisała:

> Był pewien poeta pod Coethen
                > z wyrytym na dupie bukietem.
                > Kształt jego olśniewał,
                > barw dobór zdumiewał,
                > lecz zapach niestety, był nie ten!

...Hipokryta
                Fredro Aleksander

Jesteś łotrem. Cóż robić? W klęskach to umieszczę;
                Tylko, przez Boga, świętej nie udawać cnoty!
                Bo do wzgardy nabytej wstręt dołączysz jeszcze,
                A nikogo nie zwiedziesz prócz ciemnej głupoty.

• retrofood Re: speclanie dla me-e 14.05.05, 22:53
                  tacy zdolni, a tacy zacietrzewieni.
                  polecam wam malolaty do przeczytania "Polske Piastow, Jagiellonow i Obojga
                  Narodow" Pawla Jasienicy.
                  w tejze lekturze autor wielokrotnie przestrzega, ze ocenianie decyzji krolow,
                  papiezy czy tez spoleczenstw dokonywane przez pryzmat wiedzy dzisiejszej o
                  skutkach tych decyzji jest bezsensowna strata czasu. Oceny dokonuje sie z
                  pozycji wiedzy, jaka posiadalo sie w czasach owczesnych i o tym nie nalezy
                  zapominac.
                  • retrofood Re: speclanie dla me-e 14.05.05, 23:02
                    chyba zle sie wyrazilem. chodzilo mi o ocene krolow i ich owczesnych decyzji z
                    pozycji dzisiejszej wiedzy o skutkach tych decyzji. nie nalezy zapominac, ze
                    tej wiedzy oni nie posiadali.
                  • me-e Re: speclanie dla me-e 14.05.05, 23:11
                    retrofood napisał:

> tacy zdolni, a tacy zacietrzewieni.
                    > polecam wam malolaty do przeczytania "Polske Piastow, Jagiellonow i Obojga
                    > Narodow" Pawla Jasienicy.
                    > w tejze lekturze autor wielokrotnie przestrzega, ze ocenianie decyzji krolow,
                    > papiezy czy tez spoleczenstw dokonywane przez pryzmat wiedzy dzisiejszej o
                    > skutkach tych decyzji jest bezsensowna strata czasu. Oceny dokonuje sie z
                    > pozycji wiedzy, jaka posiadalo sie w czasach owczesnych i o tym nie nalezy
                    > zapominac.

...no , tak ale wielu ludzi pamieta...dajmy podobnie jak kaczynski...to co mam
                    wierzyc jaruzelskiemu czy kaczynskiemu...walesie czy
                    walentynowicz...kwasniewskiemu...czy komisji sledczej...wreszcze wierzyc sobie-
                    po rozmowach z wieloma ludzmi...czy moze autorytetom...reasumujac...zbrodnie
                    sie osadza prawnie a nie o niej sie w kolko dyskutuje...zabil ale mial dobre
                    checi i uratowal tysiace...paranoja...bo skad mozna wiedziec co by bylo gdyby
                    nie stan wojenny ...)))
                    • retrofood Re: speclanie dla me-e 14.05.05, 23:19
                      me-e
                      trza bylo przeczytac w. kuczynskiego jakies tydzien temu. on ten temat
                      rozpracowal wg mnie zupelnie przyzwoicie i z sensem. i nikogo nie wybielal.
        • andrze_n to nie ja wymyslilem na FK "spawacza" i zaluje :) 14.05.05, 22:38
          -przeciez to cawany pozorant
          -facio blagal ruskich o pomoc
          -polakow propaganda straszyl ruskimi
          -specjalnie podkreslano nastroje strachu i niecierpliwosci w stos do
          Solidarnosci
          -tolerowal atmosfere zastraszenia (w tym zastraszenia ksiezy)
          -Gierek go podsumowal jako introwertyka i bardzo konsekwentnego w poszerzaniu
          swych wplywow , nie wychylal sie z niczym ("o towarzysze tu zla interpunkcja"
          itp), ale za to macil po cichu.

i spawacz pasuje do niego jak ulal
          he he he
    • ligorta Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 22:38
      ....panowie ten pociąg odjechał w 1989 r i wyście na to pozwolili.
      A druga sprawa to, nie rusza się zglinizny sama się rozłoży.
      • messien Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 22:43
        Moi rodzice musieli z Polski wyjechac gdyz zostal wprowadzony stan wojenny.
        Ojciec robil co mogl ale na niwiele to mu pozwalalo SB. Zgnilizne trzeba
        rozliczyc, rozlozyc i pozbawic wszelkiej wladzy. Moze wreszcie zrobi to kaczor.

--------------
        • me-e Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 22:50
          messien napisał:

> Moi rodzice musieli z Polski wyjechac gdyz zostal wprowadzony stan wojenny.
          > Ojciec robil co mogl ale na niwiele to mu pozwalalo SB. Zgnilizne trzeba
          > rozliczyc, rozlozyc i pozbawic wszelkiej wladzy. Moze wreszcie zrobi to
          kaczor.
          >
          > --------------
          • zulus3 Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 15.05.05, 00:49
            me-e napisał:

> messien napisał:
            >
            > > Moi rodzice musieli z Polski wyjechac gdyz zostal wprowadzony stan wojenn
            > y.
            > > Ojciec robil co mogl ale na niwiele to mu pozwalalo SB. Zgnilizne trzeba
            > > rozliczyc, rozlozyc i pozbawic wszelkiej wladzy. Moze wreszcie zrobi to
            > kaczor.
            > >
            > > --------------
        • jethrox T.W. Moczulski podczas przemówienia w sejmie 14.05.05, 23:26
    • superpole Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 22:49
      ze tez nikt wczesniej o tym nie pomyslal !!
    • tdkot Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 22:52
      pocalujcie chamy PANA JARUZELSKIEGO w dupe po zrobieniu kupki TACY jestescie
      mocni to zobaczcie SUKINSYNY co sie z waszym krajem dzieje gdy Pan Jaruzelski
      byl odpowiedzialny za kraj byl jakis lad i porzadek a to ze wam palowanie
      czasami milicja zrobila to moim zdaniem powinni was palowac co-dzie-nnie to
      dopiero moze udalobysie zrobic z was ludzi bo na dzien dzisiejszy jestescie
      stadem zdegenerowanych prostackich cwokow jakich malo w Europie
      • pat_i_kot Nienawiść przez ciebie przemawia. 14.05.05, 23:06
        Nienawisć typowa dla tępego esbectwa które biło Popiełuszkę pałką dopuki się
        nie złamała. Wybory sie zbliżają i tracicie resztki tej
        maski "socjaldemokracji". Wychodzi z was komunistyczny oprawca w pełnej krasie,
        kultura osobista nie pozwala mi napisać kto tu jest degeneratem i prostakiem.
        Ale każdy kto czyta twój jad godzien Gebesa i tak prawidłowo cię ocenia.
        • retrofood Re: Nienawiść przez ciebie przemawia. 14.05.05, 23:14
          pacie-z-kotem, wy znawcy starozytnosci. ciekawe czy wiecie, ze dopoki pisze sie
          przez "o" a nie "u"
          • pat_i_kot [...] 14.05.05, 23:23
            • retrofood Re: Nienawiść przez ciebie przemawia. 14.05.05, 23:39
              mam nadzieje, ze wasz ustroj nie spoczywa w rekach wiekszosci, bo wiem, ze was
              tak duzo nie ma. a ortografii trzeba sie uczyc przed dojsciem do wladzy i
              powolywaniem sie na starozytnych. chociaz mam wrazenie, ze dla was wystarczy
              nowa zytnia. hej!
            • uu1 Re: Nienawiść przez ciebie przemawia. 14.05.05, 23:45
              Umiesz jeździć bez trzymanki?
            • uu1 [...] 14.05.05, 23:47
          • login.na.potrzeby.gw [...] 14.05.05, 23:26
      • seawolfie Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 23:28
        Proszę, jaki subtelny intelektualista wyzywa innych od prostackich ćwoków. Nic
        dziwnego. Ład i porządek- pamiętam te zbitkę i pamiętam, kto jej używał w
        stanie wojennym. Zomowcy, sb-cy, funkcjonariusze propagandy- same trepy, po
        prostu "elita intelektualna" socjalizmu. Nikt poza nimi. Reszta się z tego
        śmiała.
    • jethrox Żądam pełnej dekaczyzacji naszego kraju ! 14.05.05, 22:58
      I to już ! Odebrać im dzioby, pazury i kikuty skrzydełek. Dać co trzeba w kuper.
      • henryk.log Re: Żądam pełnej dekaczyzacji naszego kraju ! 15.05.05, 14:00
        :)
    • prawdziwy_polak1 Kaczor zlap sie za glowe 14.05.05, 23:03
      Jastem patryjota , antykomunista uwazam bylych ub i sb - kow za smieci. Ale do
      gen Jaruzelskiego czuje szacunek. Dzieki niemu nie doszlo do inwazji SRR i
      duzego rozlewu krwi w naszym kraju (maly byl konioeczniscia). Proponuje
      rozliczyc wszystkie rzadzace dotad partie za ta zlodziejsko prywatyzacje (czyt.
      bezprawie i zlodziejstwo) . Mam w dupie zarowno walese jak i Kwacha. Jak
      patrze co sie dzieje w naszym kraju to mi sie zygac chce. le zostane tu az do
      smierci bo nie mogl bym egzystowac nigdzie indziej.
      P.S. Kaczor ciebie tez kiedys bedzie chcial rozliczyc za twa orzeszlosc.
      Posmiejemy sie wtedy.
      • retrofood Re: Kaczor zlap sie za glowe 14.05.05, 23:06
        boze chron mnie przed prawdziwymi polakami, bo z rosja i niemcami sam se poradze
        • zulus3 Re: Kaczor zlap sie za glowe 15.05.05, 00:54
          jak zezresz mape Europy i troche Azji.
    • tdkot [...] 14.05.05, 23:06
    • newsnews Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 23:11
      A zaoszczędzone w ten sposób pieniądze przeznaczyć na leczenie ciasnych,
      zapyziałych, zionących miłością bliźniego katolicko-prawicowych łbów!!! Tak
      trzymać, wszechpolaczki!
    • legrange Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 23:31
      Nie tobie kacza pokrako sądzić gen. Jaruzelskiego. Jesteś przy Nim tylko kaczym
      bobkiem i małym pokręconym krzykaczem przebierającym kaczymi nóżkami do władzy.
    • gustibus Re: PiS: odebrać Jaruzelskiemu biuro, ochronę i s 14.05.05, 23:31
      Oby Kaczynskiemu nosem wyszlo na koniec takie gadanie. Tyle lat opozycji jakos
      nie przeszkadzalo to ze Jaruzelski pozostaje generalem, facet juz dawno usunal
      sie w cien, nie pokazuje sie publicznie ale teraz nagle, przed wyborami, trzeba
      sie znow przyczepic. To jest zwykly populizm!
      Nie glosujcie na Kaczora, chyba ze chcecie miec prezydenta-ksenofoba!
      • me-e SABAT...LEWAKOW ))) 14.05.05, 23:40
        ...w swym zapizialym glowkowanie...nie wprowadzcie mee tu ...stanu
        wojennego...piewcy zbrodni...pies wam mode lizal...mee umywa rece
      • me-e SABAT...OSZOLOMOW LEWAKOW ))) 14.05.05, 23:47
        ...w swym zapizialym glowkowaniu...nie wprowadzcie mee tu przypadkiem
        ponownie ...stanu wojennego...piewcy zbrodn i ponizania...pies wam moRde
        lizal...mee umywa rece...)))
        • henryk.log [...] 15.05.05, 14:03
          • henryk.log To ponownie za "niwinne", mnie P. "giwi" ciachasz" 15.05.05, 21:43
            kilka słów: "ubabrane kaczym kałem móżdżczki!!" ?? :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka