schutzengel1 15.05.05, 09:39 tylko chwilkę było na portalu bez papieża. Ludzie opamietajcie się !!! niech czuwają, ale po jaką cholerę robić to na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schutzengel1 dajcie sobie już siana 15.05.05, 09:39 tylko chwilkę było na portalu bez papieża. Ludzie opamietajcie się !!! niech czuwają, ale po jaką cholerę robić to na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
nauczyciel2005 Re: Warszawa: czuwanie w intencji Papieża 15.05.05, 10:04 Kochani!sądzę,że głos zabierają ci ,co mają taką potrzebę,rozumieją się i nie potrzeba im nowomowy w postaci wulgaryzmów i krytyki ich uczuć. Po prostu nie czytajcie,nie traćcie czasu ,nie siejcie zamętu i agresji słownej, bo tak lubicie...nie na ten temat!Jakie na pokaz?Ludzie tak myślą ,rozumieją,wiedzą,czują ,żyją ...to jest normalne a nie na żaden pokaz.Nie można tracić życia na pokaz !Ci co tak mówią sa zakompleksieni i nie mają poukładanych wartości ,ktore prowadzą ich przez zycie zgodnie z sumieniem......życzę więcej rozwagi,rozważań,medytacji ...zanim popłyną słowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Warszawa: czuwanie w intencji Papieża 15.05.05, 10:35 Może już wystarczy tego bełkotu na temat " ukochanego ..... itd itp... kogo to interesuje poza typowymi przedstawicielami RP ( Republiki Papieskiej ) czy jak kto woli Klechistanu . Dziesiatki tyś ludzi w Polsce żyje poniżej poziomu egzustencji a nowe pomiki rosną jak przysłowiowe grzyby po deszczu. Podobnie było kiedy opuściło nas słońce ludzkości- Najukochanszy Wisarionowicz może i tym razem przemianujemy Kraków na Wojtyłowo , w każdym ogrodzie przydomowym pomniczek Ukochanego itd itp. mamy jeszcze wiele pomysłów jak zmarnować społeczne pieniądze np- kopnąć sie do Watykanu z pośmiertnym obywatelstwem, złożyć ślubowanie że nie b. brał łapówek itp Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: Warszawa: czuwanie w intencji Papieża 15.05.05, 14:08 meritum, oj żal mi Ciebie... Znaczy: "mieć, nie być", tak? Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: Warszawa: czuwanie w intencji Papieża 15.05.05, 14:06 Brawo dla nauczyciela2005! Dziękuję za ten post :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kropkai Re: Warszawa: czuwanie w intencji Papieża 15.05.05, 10:05 ale ty jesteś prostak... Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Warszawa: czuwanie w intencji Papieża 15.05.05, 10:15 Beatyfikacja - to stanowczo za mało - tylko wniebowstąpienie, razem z kapciami i Dziwiszym . Dalej- posąg JPII na każdej ulicy , wszystkie szkoły im JP II proszę o dalsze pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
nauczyciel2005 Re: Warszawa: czuwanie w intencji Papieża 15.05.05, 10:27 Ludzie!!!opamiętajcie się!skąd w was tyle nienawiści,złości,nietolerancji dla normalnosci...znacie Katechizm Kosciola Katolickiego? wyraznie nie!przecież zasady obowiazujące nikogo nie krzywdzą a wręcz przeciwnie ,są pomocne wszystkim i wszystkiemu...skąd ta kpina? wyrażnie zaniedbano wasze wychowanie w dzieciństwie...jesteście ubodzy duchem...kompletnie pusci w srodku...zalała was reklama i komercja...nie wiecie co czujecie....żałośni ..i jeszcze się wyrywacie z tekstami .....jest nadzieja ,że umiecie czytać,to może kiedyś czytając cos pojmiecie.życzę wam tego Odpowiedz Link Zgłoś
reja36 dobre rady 15.05.05, 10:25 A czy ktos stal nad Toba z pistoletem i kazal Ci isc na ten plac? Poszli ci, co chcieli pojsc. A tak na przyszlosc proponuje nie otwierac linkow na strone, ktora moze Cie zirytowac. Oszczedzisz sobie niepotrzebnych nerwow. Lara Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 FALA DEWOCJI OPADNIE-MUSI OPAŚĆ 15.05.05, 13:28 W Irlandii już 70% młodych ludzi ma w d... opowieści facetów w sutannach. Papa umarł - to i katolicka histeria musi się wygasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 PANIE NAUCZYCIELU ,PROSZE SIE TROCHE USPOKOIC 15.05.05, 10:37 Pan chyba pierwszy raz na forum ? To nie pisza Polacy! To nasi "starsi bracia w wierze",ktorzy juz od ponad 2000 lat probuja walczyc z Chrystusem i jego Kosciolem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: PANIE NAUCZYCIELU ,PROSZE SIE TROCHE USPOKOIC 15.05.05, 12:14 A moze kolega poda mi defincje Polaka? Jakby zerknac w drzewa genealogiczne mieszkancow krainy nad Wisla, to okazaloby sie, ze przewazajaca ich czesc miala w rodzinie a to Niemca, a to Ukrainca, a to Holendra, a to Bialorusina, a to Litwina, a to.... Idiotyczne kryterium etniczno-plemienne odpada zatem. Moze kryterium wyznaniowe? Tez do bani, bo chrzescijanstwo nie jest religia narodowa lecz uniwersalistyczna. Z Chrystusem (a wlasciwie Joszua) nikt nie walczy, zas z KK nie ma potrzeby walczyc. Sam na naszych oczach popelnia rozlozone na raty samobojstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: PANIE NAUCZYCIELU ,PROSZE SIE TROCHE USPOKOIC 15.05.05, 12:27 Musze stwierdzic,ze kolega popada w panike ! Polak,obojetnie gdzie sie na kuli ziemskiej znajduje, zawsze na msze w polskim jezyku trafi !!! Odwrotnie do wyznawcow judaizmu ! Dziesiatki tysiecy rosyjskich imigrantow w Izraelu czy Niemczech ani mysla o odwiedzeniu Synagogi ! Katolicyzm rosnie w sile,Judaizm zanika !!! Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 panie katoliku polski mów za siebie 15.05.05, 12:35 byłem trochę za granicą i nie zauważyłem aby moi rodacy aż tak bardzo szukali tego zacofanego polskiego kościoła. Uprawiasz zwykłą propagandę, to nie jest żadna wiara ale tradycja i folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: panie katoliku polski mów za siebie 15.05.05, 14:24 ...i system uniwersalnych, dobrych wartości, heniu56 - nie zapominajmy o najważniejszym. Sam nie popieram np. zakazu anykoncepcji, czy zakazu seksu przedmałżeńskiego. Nie znaczy to jednak, że cały system wartości katolickich jest niewłaściwy - wręcz przeciwnie. Działał od wieków i będzie działał dalej. Właśnie dlatego, że jest uniwersalny. Z czasem będzie dopasowywał się do aktualnych okoliczności, zawsze jednak drogą ewolucji, a nie rewolucji. Gdyby to rewolucja była tą lepszą opcją, została by wybrana przez Boga/Matkę Naturę/Buddę etc., etc. zamiast ewolucji. To daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: PANIE NAUCZYCIELU ,PROSZE SIE TROCHE USPOKOIC 15.05.05, 14:36 Właśnie, a poza tym Żydzi robią regularnie, co piątek, macę z gonad nienarodzonych dzieci katolickich, co jest bardzo niehigieniczne i z czasem doprowadzi do degeneracji genowej tegoż narodu. Do lekarza, człowieku... Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja o wyznawcach 16.05.05, 09:31 katolik_polski1 napisał: > Musze stwierdzic,ze kolega popada w panike ! > Polak,obojetnie gdzie sie na kuli ziemskiej znajduje, > zawsze na msze w polskim jezyku trafi !!! Oj, nie trafi... Sama nie trafialam. > Odwrotnie do wyznawcow judaizmu ! Wyznawca kazdej religii tragfi do swojej swiatyni, jesli tylko jest w poblizu. > Dziesiatki tysiecy rosyjskich imigrantow w Izraelu czy Niemczech > ani mysla o odwiedzeniu Synagogi ! Poniewaz sa niewierzacy. Dokad mieliby pojsc? NAjpredzej do centrum handlwoego. Chlopie, > Katolicyzm rosnie w sile,Judaizm zanika !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: PANIE NAUCZYCIELU ,PROSZE SIE TROCHE USPOKOIC 15.05.05, 14:17 Drogi katoliku_polski, polecam Ci link: www.nationalgeographic.com/genographic/. Tam za jedyne 130USD będziesz mógłdokładnie przebadać swój genotyp pod kątem jego pra=pochodzenia. Obawiam się, że okaże się, iż - podobnie jak u większości Europejczyków - twoja pra- genealogia wywodzi się z Afryki, a "przywędrowała do Polski" przez ten paskudny Bliski Wschód. Jest też inna ewentualność - pochodzenie azjatyckie... Tylko czy akturat Ty dałbyś sobie radę z taką wiedzą...? Sam szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia, czy mam jakiekolwiek domieszki nie-polskiej krwi. Nie interesuje mnie to jednak - jestem Polakiem i jestem z tego dumny. I cieszę się, że Polska powoli staje się coraz bardziej otwarta i tolerancyjna, choć proces ten będzie zapewne bardzo długi - co pokazują posty takie, jak Twój. Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Do nauczyciela,chyba religii 15.05.05, 10:42 Chroń panie przed takimi nauczycielami.mam tylko nadzieje,ze twój nick nie potwierdza prawdy.Ciekaw jestem kto tu jest ubogi duchowo i komu brakuje tolerancji.Odpowiedz mi na pytania: Dlaczego katolicyzm szerzy sie najbardziej w najbiedniejszch krajach? Czy nie jest analogią bieda i ciemnota ,a w związku z tym nawiedzony katolicyzm.Jeśli nie masz argumentów to nie zabieraj głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
nauczyciel2005 Re: Do nauczyciela,chyba religii 15.05.05, 10:53 Czy sądzisz,że tym pyskowaniem ,obrażaniem ,agresją wytaczasz jakieś sensowne argumenty przeciw zasadom katolicyzmu? Dajesz dowód swojej kompletnej niewiedzy,a pytania w stylu :powiedz mi...sam znajdujesz na nie odpowiedzi ,jedyne słuszne i niepodwazalne....trudno jest dyskutowac z argumentami "a u was biją Murzynów"...szkoda czasu...obrzucajcie się dalej inwektywami i udowadniajcie sobie własne "mądrości"...ja mam ciekawsze zajęcia.żegnam państwa . Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Do nauczyciela,chyba religii 15.05.05, 11:07 Krotka godzina celebry jeszcze nikomu nie przeszkodzila...wrocic do siebie, zdjac przyciasne kamasze, przywdziac przydeptane kapcie, schlac sie, pobic zone i dziecka, opyskowac sasiada, cos tam ukrasc, dac/wziac lapowke, itepe itede idealnie sprzecznie z X przykazaniami i "naukami" zmarlego, ot - polska "religijnosc". I nie jestem Wasza "starsza siostra w wierze", drodzy polscy Katolicy - pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 STARSZA SIOSTRO W WIERZE 15.05.05, 11:20 Lepsze to niz oszukiwac panstwo na podatkach(Chodorkowski), mordowac dla zysku (banda Chodorkowskiego), mordowac dla przyjemnosci jak Szaron i jego wsciekle psy ! Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Do nauczyciela,chyba religii 15.05.05, 12:17 Oburzenie na brak argumentow przy jednoczesnym braku argumentow. Nie ma "nauczycielu" zasad katolicyzmu. Takowe istnieja w chrzescijanstwie ktorego jednym z kosciolow jest KRK. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Tolerancja, czy pobłazliwość 15.05.05, 12:19 belial13, pomyliła się tobie tolerancja z pobłazliwością .... tolerować można to, co nikogo nie krzywdzi .... tolerowanie zła, to pobłazliwośc w najgorszym wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: Do nauczyciela,chyba religii 15.05.05, 14:34 belial, ładna ksywka. Patroszysz może nocami koty na cmentarzach, a może tylko fascynują Cię "mroczne klimaty", bo są takie "oryginalne" i wywołują "ciary na dupie"...? Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Warszawa: czuwanie w intencji Papieża - bylam tam 15.05.05, 11:38 Bylam wczoraj wieczorem na Placu Pilsudskiego, bo czulam taka potrzebe. Chcialam byc w tym miejscu, o tej porze i pomodlic sie w jego intencji. I ciesze sie, ze tam bylam. Tym bardziej, ze wlasnie nadeszla ta wspaniala wiadomosc o rozpoczeciu procesu beatyfikacji. I nic sobie nie robie z tego, ze komus sie nie podoba, ze takie spotkania sie odbywaja. Nie chca w tym uczestniczyc, wiec niech nie uczestnicza, ale niech dadza innym wyrazac swoje uczucie religijne. W tym czasie w Warszawie odbywalo sie wiele innych imprez i kazdy wybieral, to co mu odpowiadalo. Ja wybralam plac Pilsudskiego i nocne czuwanie. A jesli ktos nie chce o tych spotkaniach wiedziec, to niech nie czyta informacji na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Warszawa: czuwanie w intencji Papieża - bylam 15.05.05, 11:51 to bardzo piekne - "wyrazac swoje uczucia religijne" - z zastrzezeniem, zeby byla rownowaga miedzy uczuciami a wyrazaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jotembi Re: Warszawa: czuwanie w intencji Papieża - bylam 15.05.05, 12:01 brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 świat postrzega Polskę, jak Koreę Płn. Europy !!! 15.05.05, 12:26 dlaczego inne wyznania nie modlą się poza swymi świątyniami ? a jeżeli już do tego dochodzi, to są to uroczystości sporadyczne i nigdy nie na pokaz jacy to my święci. Myślałem ,ze po śmierci papieża JP2 coś się zmieni, ale nie, jest jeszcze gorzej. Uważam, że wybór pana Wojtyły na szefa Watykanu to najgorsze co mogło spotkać Polskę. Cenzura nie pozwala na rzetelną dyskusję odnośnie strat jakie przyniósł Polsce ten pontyfikat.Uprzedzam,że nie jestem Żydem,komunistą , cyklistą ani masonem. Ciekawa sprawa ,że uważacie GW za żydowską ale swoje katolickie uniesienia akurat tutaj publikujecie i prowokujecie ludzi którym obca jest wasza obsesja kultu jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Nic na pokaz - to sa uczucia religijne 15.05.05, 13:06 > dlaczego inne wyznania nie modlą się poza swymi świątyniami ? Bo ci, ktorzy wczoraj przyszli nie zmiesciliby sie w swiatyni. Ja nie robie nic na pokaz. Plac Pilsudskiego to akurat specyficzne miejsce (pamiatka mszy papieskiej) i stoi tam krzyz. Pozostalych tez Twojej wypowiedzi nie skomentuje... Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Wybor Wojtyly na papieza to nie jest jeszcze ... 15.05.05, 16:03 Wybor Wojtyly na papieza to nie jest jeszcze najwieksze nieszczescie, jakie sie moglo Polsce przydarzyc na przelomie XX-go i XXI-go wieku. Wiekszym bedzie jego beatyfikacja oraz ewentalna kanonizacja w polaczeniu z rzadami katolickich oszolomow. Niemiec-papiez nie przepusci okazji, aby sprawic Polsce taki "podarunek". Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 KOLEJNY ŚWIĘTY-ZAPOMINACIE O CHRYSTUSIE 15.05.05, 13:36 Fabryka świętych - paranoja. Kompletna aberacja umysłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
symulacrum Re: Warszawa: czuwanie w intencji Papieża 15.05.05, 12:49 ale oburzenie... to już chyba info o kolejnej zadymie kiboli wywołałaby mniej krytycznych uwag cóż, może mamy się pochować do katakumb? ;) a za 20 lat na Pl. Piłsudzkiego będzie uroczyste zakończenie ramadanu :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: Warszawa: czuwanie w intencji Papieża 15.05.05, 13:09 > cóż, może mamy się pochować do katakumb? Jak czytam niektore wypowiedzi, to mysle ze tego wlasnie chca przeciwnicy wiary. Ale poki co jest nas zbyt wielu, by tak sie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 OD MODLITW SĄ KOŚCIOŁY A NIE PLACE. 15.05.05, 13:51 Blokujecie ruch oszołomy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_chello Re: OD MODLITW SĄ KOŚCIOŁY A NIE PLACE. 15.05.05, 17:00 Akurat Plac Pilsudskiego jest wolny od ruchu ulicznego, a komunikacja przebiegala wczoraj normalnie. Swoja droga, nie wiem kto jest wiekszym oszolomem, jak czytam tu niektore wypowiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 MIESZKAM W WOJTYŁOWIE GÓRNYM 15.05.05, 13:00 Szedłem ulica Jana Pawła II. Minąłem pomnik Jana Pawła II wszedłem na Plac im. Jana Pawła II. Tuz za Kolumną Jana Pawła II skręciłem na rondo im. Jana Pawła II. Tuz przy rondzie im. Jana Pawła II budowano Bazylikę pod wezwaniem Jana Pawła II. W oddali majaczył kopiec im. Jana Pawła II, a po lewej stronie wznosiły się mury nowobudowanego Instytutu im. Jana Pawła II. Skreciłem do przedszkola im. Jana Pawła II i odebrałem dziecko. Ma na imię Karol Jan Paweł Dzieciak rośnie, więc muszę jutro iść i go zapisać do Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II. Potem pójdzie do Gimnazjum im. Jana Pawła II, liceum im. Jana Pawła II i wreszcie jakieś studia (uczelnia im. Jana Pawła II). Uff...jutro znowu do pracy - pracuję w Fabryce im. Jana Pawła II. Niepokoję sie, bo mają być redukcje - oczywiście jako oddanie hołdu dla Jana Pawła II. Ale jak pojadę na zakładową pielgrzymkę do Sanktuarium Jana Pawła II - to może mnie nie zwolnią? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: TEN TEKST ODGRZEWASZ OD MIESIACA ! 15.05.05, 13:35 Religia Mojzeszowa jest na wykonczeniu ! Juz nikt nie uwierzy w te wasze kopytne zwierzeta ! Uznajcie Chrystusa ,wy mordercy Syna Bozego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 ROZMAWIASZ SAM ZE SOBĄ???? 15.05.05, 13:39 Katoliku Polski - do lekarza czas najwyższy:) Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: ROZMAWIASZ SAM ZE SOBĄ???? 15.05.05, 14:31 domk1, za cholerę nie podzielam Twoich opinii, dziwi mnie Twoja nietolerancja, pustka wewnętrzna i napastliwość. Z jednym masz jednak całkowitą rację: katolik_polski powinien się asap udać do lekarza. ...a lepper do leprozorium :-) Odpowiedz Link Zgłoś
domk1 POLACY BOGACI DUCHOWO-TO KTO KRADNIE? 15.05.05, 13:34 Kto bierze i daje łąpówki? Kto zneca się nad pracownikami w byle firmie? Może Żydzi? Moze komuchy? Może cykliści? Popukajcie się wy wszyscy rozmodleńcy po głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
schutzengel1 kościoły stoją puste a innym plac blokują !!! 15.05.05, 13:47 pokaz siły kleru katolickiego Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Moja modlitwa przed pomnikiem św.Jana Pawła II 15.05.05, 14:03 Modlę się do świętego Jana Pawła II, dziewiczka teraz i zawsze, aby się wstawił u niepokalanej Anny wiecznej dziewicy teraz i zawsze, matki Maryi też niepokalanej i też wiecznej dziewicy teraz i zawsze, o to aby wstawiła się u swej córki Maryi aby ta wstawiła się u swego ojca, aby zamienił opaczność Bożą, na opatrzność Bożą. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Niech zyje Benedykt XVI 15.05.05, 14:20 To bardzo ladnie ze strony Polakow ze tak czuwaja w intencji papieza i modla sie o jego zdrowie i sukces w czasie jego pontyfikatu.On z pochodzenia Szwab i nie myslalem ze Polacy beda go az tak wielbic aby cale noce stac na placu gdzie kiedyd staly palace pobudowane tez przez Szwabow z Saksonii,Augusta Mocnego i jego syna oraz szambelana dworu saksonskiego hrabiego Bruehla i ktore to budynki tez nam Szwaby w czasie ostatniej wojny zniszczyly.Polacy czuwajcie w intencji papieza Benedykta XVI w Bawarii skad pochodzi nikt sie takimi glupotami nie zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex W swietej ksiedze napisane 15.05.05, 14:25 W swietej ksiedze jest napisane w Apokalipsie Jana Apostola ze niejaki Karol w piatym roku dwa tysiace lat po urodzeniu Chrystusa,zmartwychwstanie i jako jeden z jezdzcow Apokalipsy na zlotym rydwanie zjedzie z nieba na plac Zwyciestwa aby glosic zwyciestwo Boga nad szatanem i rychly koniec swiata.Moze oni na te znaki niebieskie czekaja.Stary papiez umarl niech zyje nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mike1976 Re: W swietej ksiedze napisane 15.05.05, 14:41 Tolerancja, człowieku, tolerancja... Ksenofobia prowadzi donikąd i jest sprzeczna z wszelkimi systemami "dobrych" wartości. Chyba, że Ty też te koty na cmantarzach - tyle, że niemieckie koty, sprowdzane z Kolonii przez Internet...? Odpowiedz Link Zgłoś
bracia_zbrojek Re: W swietej ksiedze napisane 15.05.05, 14:58 W sumie ta cała dyskusja nie ma sensu, bo nikt nikogo nie przekona. Jeden postoi całą noc na placu, a drugi bedzie mu pukał palcem w czolo. Ludzie sa rózni. My ogladaliśmy np.TVP. Badzmy wzjemnie bardziej tolerancyjni, bo w w istocie to sa drobiazgi. Po smierci tylko ci,co wierza,przekonają sie ,czy mieli racje. Jesli zobaczą to NIEBO...W co my wątpimy... Odpowiedz Link Zgłoś
trzut Re: W swietej ksiedze napisane 15.05.05, 15:50 > W sumie ta cała dyskusja nie ma sensu, bo nikt nikogo nie przekona. Jeden > postoi całą noc na placu, a drugi bedzie mu pukał palcem w czolo. Ludzie sa > rózni. (...) Racja, tylko zbyt wielka ilość tych "stojących na placu" jest niezdrowa dla społeczeństwa. Przeforsowali wściekłą, katolicką mentalność, kóra zakaziła lekarzy mordujących matki w ciąży (vide odmowa badań i śmierć 25-letniej Basi). Ssą wielkie środki z budżetu na te swoje jasełka, przedszkolną i szkolną indoktrynację, budowę nowych pałaców (czy wiecie ILE w Polsce jest kościołów?) i disneylandów jak Licheń. Napadają na artystów w galeriach, rzucają kamieniami w pochody gejów a po kątach szykują stosy dla nielubianych. Biorą olbrzymie, nigdy nie spłacane kredyty, bo wiedzą, że są ponad prawem, pod ochroną wrogiego Polsce konkordatu. Chciwe łapy kleru wydzierają nam coraz więcej polskiej ziemi. Tej ziemi. I to wszystko niepokoi prawdziwych Polaków. Tych, kochających ten kraj i lojalnych wobec Polski a nie Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś