douglasmclloyd 16.05.05, 22:33 Zdegradowac i odeslac do Honeckera. Niech siedza sobie razem w Ameryce Poludniowej. radiozet.pl/rozmowy.htm,3995 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yossarian18 Re: Ten gosc jest niereformowalny 16.05.05, 22:34 Honecker już kopnął w kalendarz ponad 10 lat temu:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Ten gosc jest niereformowalny 16.05.05, 22:35 Czy to komus przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ten gosc jest niereformowalny 16.05.05, 22:56 douglasmclloyd napisał: > Czy to komus przeszkadza? > to jest najlepsze: "gen. Wojciech Jaruzelski: Poglądy najbardziej skrajne miał Stefan Kisielewski, proszę powiedzieć, czy on siedział w więzieniu ? Monika Olejnik: A czy Adam Michnik siedział w więzieniu, a Jacek Kuroń ? gen. Wojciech Jaruzelski: Za poglądy nie. Monika Olejnik: A za co siedzieli ? gen. Wojciech Jaruzelski: Siedzieli za działalność sprzeczną z ówczesnym prawem. Monika Olejnik: Czyli za poglądy." Nie chce mi się nawet komentować tego hipokryty. Pisałam już wiele razy, że mnie wystarczy by bo zdegradować do szeregowca. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Ten gosc jest niereformowalny 16.05.05, 23:02 basia.basia napisała: > douglasmclloyd napisał: > > > Czy to komus przeszkadza? > > > > to jest najlepsze: > > "gen. Wojciech Jaruzelski: > > Poglądy najbardziej skrajne miał Stefan Kisielewski, proszę powiedzieć, czy on > siedział w więzieniu ? > > Monika Olejnik: > > A czy Adam Michnik siedział w więzieniu, a Jacek Kuroń ? > > gen. Wojciech Jaruzelski: > > Za poglądy nie. > > Monika Olejnik: > > A za co siedzieli ? > > gen. Wojciech Jaruzelski: > > Siedzieli za działalność sprzeczną z ówczesnym prawem. > > Monika Olejnik: > > Czyli za poglądy." > > Nie chce mi się nawet komentować tego hipokryty. Pisałam już wiele razy, > że mnie wystarczy by bo zdegradować do szeregowca. "Siedzieli za działalność sprzeczną z ówczesnym prawem." Ta dzialalnoscia bylo myslenie odmienne od swietlistej mysli generala i jego bandy. Po lekturze tego wywiadu, dochodze do wniosku, ze gdyby Jaruzeslski dzisiaj mogl strzelac w obronie socjalizmu, to by strzelal. Odpowiedz Link Zgłoś
syndyk3rzp Re: Ten gosc jest niereformowalny 17.05.05, 08:01 Dzisiaj to on byłby gotów strzelać w obronie osiągnięć okrągłego stołu... To jego komuszemu "realizmowi" zawdzięczamy przecież "osiągnięcia okrągłego stołu" - na co kokieteryjnie zwrócił uwagę towarzyszce Olejnik w wywiadzie. I ma rację - ten syf - "osiągnięcia okrągłego stołu" są właśnie na jego miarę. Na miarę komucha, sługusa silniejszych, który zawsze musi być po stronie władzy i na powierzchni. Przy okazji - bardzo przytomnie zareklamował też swoją nową książkę... Jeszcze jeden komuch nawrócony i praktykujący "wolny rynek"! Powinno być jakieś prawo, które nie pozwalałoby łobuzom korzystać materialnie z rozgłosu, który im dało ich łobuzerstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
antynazi1 w tym wieku nikt sie nie reformuje 16.05.05, 23:05 poza tym zolnierz jest od wykonywania rozkazow, a nie od myslenia. Gdyby zolnierze mysleli nie byloby wojen. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja [...] 16.05.05, 22:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antynazi1 zolnierze wehrmachtu tez mieli jedynie sluszna 16.05.05, 23:09 mentalnosc.Zolnierze nie sa od myslenia ale ty pewnie o tym nie wiesz, bo za lapowke wylgales sie od wojska. Odpowiedz Link Zgłoś
a-cha Re: Ten gosc jest niereformowalny 17.05.05, 08:11 To, ze Jaruzelski jest niereformowalny - jestem w stanie przebolec i chyba nawet zdziwilabym sie, gdyby bylo inaczej. Ale poglady spoleczenstwa polskiego (w tym wielu ludzi pamietajacych stan wojenny), ktorzy uwazaja go za wielkiego polaka, patriote i postac wrecz dramatyczna przerazaja mnie. Powoli zaczynam watpic z to czy w Polsce wiemy co jest dobre a co zle i czy potrafimy ocenic rzeczywistosc a nie biernie poddawac sie indoktrynacji takich pism jak Gazeta Wyborcza, ktora ma niewatpliwe zaslugi w gloryfikowaniu osoby pana generala jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Ten gosc jest niereformowalny 17.05.05, 09:01 tak przeważnie generał mógłby zdjąć spdenki ,rozchylić policzki i pozwolić sie pocałować bardzo odważnym gamoniom.właśnie w to miejsce. generał j.top jest klasa. Odpowiedz Link Zgłoś