Dodaj do ulubionych

CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!!

IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 10:26
Warto byloby zastanowic sie na kogo glosowac w wyborach samorzadowych. Ta
partia ma konkretny, bardzo wazny w kraju powszechnej korupcji cel. Nie wiem
czy ma tez inne konstruktywne cele - ekonomiczne oczywiscie i spoleczne typu
pomoc ludziom w organizowaniu sobie miejsc pracy, podnoszeniu kwalifikacjio,
opieka nad dziecmi i ludzmi starymi, walka z przestepczoscia na codzien
(rozboje, chuliganstwo, kradzieze). Jezeli ma, wartoby o niej pomyslec przy
wyborach do samorzadow.
Obserwuj wątek
    • Gość: AndrzejG OK pomyślę /nt/ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.02, 10:30
    • Gość: smk nie IP: *.kki.krakow.pl 08.07.02, 10:32
      Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Warto byloby zastanowic sie na kogo glosowac w wyborach samorzadowych. Ta
      > partia ma konkretny, bardzo wazny w kraju powszechnej korupcji cel. Nie wiem
      > czy ma tez inne konstruktywne cele - ekonomiczne oczywiscie i spoleczne typu
      > pomoc ludziom w organizowaniu sobie miejsc pracy, podnoszeniu kwalifikacjio,
      > opieka nad dziecmi i ludzmi starymi, walka z przestepczoscia na codzien
      > (rozboje, chuliganstwo, kradzieze). Jezeli ma, wartoby o niej pomyslec przy
      > wyborach do samorzadow.

Kiedy zaczniesz myśleć samodzielnie?
      A może nie zamierzasz?
      • Gość: Mirek Oj, typowy Polak sie znalazl !! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 10:36
        Brak argumentow ale za to przycinek zlosliwej baby z magla. Przygladnij sie
        troche sobie. Zacznij i ty myslec.
        • Gość: smk Sądząc po popularności Kaczyńskich... IP: *.kki.krakow.pl 08.07.02, 10:45

... to raczej bardzo nietypowy :)

Myślę od dawna, co i Tobie doradzam. Twój pierwszy post to jakaś bezkrytyczna
          laurka! Tylko gwiazdki z nieba dla kazdego brakuje! Nigdy mnie nie przekonasz
          do partii, która swój wynik wyborczy oparła na potęgowaniu strachu i
          opowiadaniu bzdur ludziom. Partii "samotnego szeryfa", który ludziom nieba by
          przychylił, tylko zły establishment mu nie pozwala.
          smk
          • Gość:   Maly przekret w wielkim przekrecie IP: *.client.attbi.com 08.07.02, 22:37
            Przeczytajcie sobie rozdzial pod powyzszym tytulem w ksiazce "a narod Spi"
            Henryka Pająka.

Wmawianie polakom ze ich ubustwo jest wina korupcji i ip zwalczeniu korupcji
            bedzie pieknie i dobrze to matactwo.

Glosza je ci ktorzy doprowadzili do powstania takiego systemu. Ich wiodaca teza
            to"polacy sa winni upadku Polski bo daja lapowki Zydom u wladzy" .

Nastepna przewrotna ich teza ktorej jeszcze nie potrafia udowodnic to ze Polacy
            wybrali sobie zydow do wladzy bo sami nie moga sie rządzic.

A polacy wiedza to. I tylko slowianskiej cierpliwosci zawdziecz udekomuna
            chwilowe sukcesy. Kara na zdrajcow Ojczyzny nie przyjdzie od PoPisu oni sie juz.
            popisali. Zreszta czy do polkich zydow moze sie odnosic okreslenie zdrada
            Ojczyzny?
            Jakiej Polski czy i zraela?
    • Gość: mirmat Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! IP: *.dialup.eol.ca 08.07.02, 10:39
      Glosowalem na PiS w ostatnich wyborach ale nie wiem czy bede mial mozliwosc
      glosowac w Kanadzie w wyborach samorzadowych. Tak czy innaczej PiS mnie
      rozczarowal brakiem inicjatyw ekonomicnych. Ukrucenie przestepstw jest bardzo
      wazne ale przydalaby sie wizja tej partji na zagadnienia gospodarcze i kwestje
      wejscia do unji. Za blisko Kaczynscy zblizyli sie do PO.
      • Gość: Mirek Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 10:45
        Tez sie zastanawiam, bo nie wiem jaka partia w Pomlsce ma sensowny program i nie
        jest skorumpowana. Z portali internetowych trudno sie zorientowac. Jak bedziesz
        cos wiedzial, daj znac. Chetnie podyskutuje.

Pozdrawiam
        • Gość: mirmat Moje trzy grosze IP: *.dialup.eol.ca 08.07.02, 10:51
          Gość portalu: Mirek napisał(a): Tez sie zastanawiam, bo nie wiem jaka partia w
          Pomlsce ma sensowny program i nie jest skorumpowana. Z portali internetowych
          trudno sie zorientowac. Jak bedziesz cos wiedzial, daj znac. Chetnie podyskutuje.
          Pozdrawiam

To jest nasza tragedia, ze mamy chyba najlepszy na swiecie system wyborczy i nie
          wiadomo na kogo glosowac bez trzymania sie za nos. Gdybym mogl spowodowac
          zmartwychstanie politycznych ugrupowan to bym glosowal z czystym sercem na KPN. W
          obecnych ukladach trzymajac sie za nos chyba bym glosowal jednak na PiS.
          • Gość: Lucyfer JEST RATUNEK czyli APP RACJA ! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.07.02, 11:09
            Moze odpowiadalaby Ci ateistyczna-soc-liberalna,wolna od ukladow tkzw.
            okraglego stolu....... Antyklerykalna Partia Postepu RACJA !
            ps. bo ten caly PiS to taka malowana AWS......
            • Gość: Mirek Re: JEST RATUNEK czyli APP RACJA ! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 11:12
              A jaki ona ma program gospodarczy ?
              • Gość: Lucyfer Re: JEST RATUNEK czyli APP RACJA ! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 08.07.02, 11:14

> A jaki ona ma program gospodarczy ?

Taki jak Partia Demokratyczna w USA czyli soc-liberalny.....taki
                liberalniejszy Keynes....
                • Gość: Mirek Re: JEST RATUNEK czyli APP RACJA ! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 11:19
                  Ok, poczytam ich portal.
                  pozdr
          • Gość: Wierny S Tylko PiSuar ma kasę !!! Tylko oni ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 11:10
            Nie ma to jak piękne, tłuściutkie (utuczone na Telegrafie i przekrętach
            transferowych) i ślicznie spoczone Kaczory !
            A do tego ten sarmata i rębajło Ludwik Dorn. No i ten kochający inaczej
            Ujazdowski !
            TYLKO PiS !!!!!
            Przy nich się dorobisz !!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Mirek Re: Tylko PiSuar ma kasę !!! Tylko oni ! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 11:21
              Kto nie ma kasy z partyjnych ? Wazne skad ja wzieli. Co do mnie ani wyznanie,
              ani orientacja seksualna przy wyborach nie maja znaczenia.
    • bimi Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! 08.07.02, 12:37

Moim zdaniem hasło "walka z korupcją" jest równie populistyczne jak "Polska dla
      Polaków", "kara śmierci dla morderców" czy "zaostrzmy prawo karne".

Jeśli ktoś chce głosować na PiS, to proszę bardzo. Pamietajcie jednak o jednej
      rzeczy: Łukaszenko doszedł od władzy przy pomocy hasła "walka z korupcją"!
      • Gość: Mirek Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 12:43
        Postraszyles mnie, slowo daje, zwlaszcza, ze w tej partii jest chyba sporo ex
        PZPR-owcow. Co doradzasz ? Ja dzialam narazie wg zwyklej zasady - kto pyta nie
        bladzi. Mysle, ze forum to w sumie niezle miejsce na poznanie opinii.

Pozdr
        • bimi Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! 08.07.02, 12:57

> Postraszyles mnie, slowo daje, zwlaszcza, ze w tej partii jest chyba sporo ex
          > PZPR-owcow. Co doradzasz ? Ja dzialam narazie wg zwyklej zasady - kto pyta nie
          > bladzi. Mysle, ze forum to w sumie niezle miejsce na poznanie opinii.

Nic nie doradzam. Zwracam tylko uwagę na to, że PiS idzie do wyborów z
          populistycznymi hasłami. Zresztą nie pierwszy raz...
          • mn7 Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! 08.07.02, 13:01
            bimi napisał(a):

> Gość portalu: Mirek napisał(a):
            >
            > > Postraszyles mnie, slowo daje, zwlaszcza, ze w tej partii jest chyba sporo
            > ex
            > > PZPR-owcow. Co doradzasz ? Ja dzialam narazie wg zwyklej zasady - kto pyta
            > nie
            > > bladzi. Mysle, ze forum to w sumie niezle miejsce na poznanie opinii.
            >
            > Nic nie doradzam. Zwracam tylko uwagę na to, że PiS idzie do wyborów z
            > populistycznymi hasłami. Zresztą nie pierwszy raz...

Niewątpliwy sukces w wyborach parlamentarnych odnieśli wyłącznie populistycznymi
            hasłami - bez programu, choćby głupiego. To było żenujące patrzeć, jak wielu
            ludzi się na to nabrało. Niektórzy do dziś nie przejrzeli na oczy. Nie popełnij
            takiego błędu.

pozdrawiam
            mn
    • kimmjiki Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! 08.07.02, 12:50
      Przyklad AWS pokazal, ze zapowiedziom rozprawienia sie z korupcja nie warto
      wierzyc. Lepiej zainteresowac sie, jak oni zamierzaja z ta korupcja walczyc.
      Poza tym przydaloby sie, zeby jednak mieli cos wiecej do powiedzenia, a nie
      tylko "walka z przestepczoscia i korupcja". Jedno haslo to za malo...
      • Gość: Mirek Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 12:54
        To jasne. Napisalem zreszta, ze nie znam ich programu gospodarczego i
        spolecznego (szkolnictwo,sluzba zdrowia, opieka itd).

pozdr
        • mn7 Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! 08.07.02, 12:57

> To jasne. Napisalem zreszta, ze nie znam ich programu gospodarczego i
          > spolecznego (szkolnictwo,sluzba zdrowia, opieka itd).
          >
          Nie znasz, bo go nie ma. W tej chwili wygląda to zapewne nieco lepiej, ale przed
          wyborami parlamentarnymi była to po prostu "single issue group" - wodzuś
          Kaczyński udający skutecznego w walce z przestępczością, przypisujący sobie
          sukcesu MSWiA i policji, z którymi nic wspólnego nie miał a odcinający się od
          ruiny własnego resortu (sprawiedliwości).
          Pozdrawiam
          mn
          • Gość: Mirek Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 13:01
            Doradz kogos. Wyjasniles mi troche sprawe ale dalej co ? Kto moglby zaslugiwac
            na wladze w tym kraju ?

• mn7 Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! 08.07.02, 13:09

> Doradz kogos. Wyjasniles mi troche sprawe ale dalej co ? Kto moglby zaslugiwac
              > na wladze w tym kraju ?
              >
              Nie podejmuję się odpowiedzi na to pytanie, bo nie wiem. Wybory samorządowe mają
              charakter lokalny i tak na to patrzę. W moim mieście sytuacja jest jasna. Liczy
              się kilku kandydatów na prezydenta.
              1. Obecny prezydent - rządzi katastrofalnie. Realizuje pomysłu poprzedników za
              pieniądze następców. Kosztem koszmarnego zadłużenia miasta (prawdopodobnie już
              znacznie ponad dozwoloną prawem granicę) buduje różne efektowne rzeczy (np. dwa
              mosty donikąd). Związany z dawnym AWS
              2. Znany polityk. Nikt go nie lubi, ale wszyscy znają. W Polsce, gdzie
              najwazniejsze jest pokazywać się w TV, a czy chwalaą czy ganią - nie ma
              znaczenia...
              3. Kandydat SLD. profesor. Były wojewoda. Rozsądny i zrównoważony. Ale z SLD.
              4. Były prezydent. Za jego czasów moje miasto było bez wątpienia najlepiej
              zarządzanym dużym miastem w Polsce. Uważany za "do przesady" uczciwiego. Związany
              z UW (były poseł tejże). Szans dużych nie ma.

W tym wypadku wybór jest oczywisty.
              A w skali całego kraju? Naprawdę nie wiem, ale mnie to mało interesuje - przecież
              ja będę głosował tu a nie w całej Polsce.

Pozdrawiam
              mn

• Gość: Mirek Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 13:22
                Zapytam naiwnie dlaczego ten byly prezydent, ktory byl uczciwy nie ma szans.
                Moze nie byl zbyt operatywny i ludzie mieli pretensje ? Jezeli dzialal dobrze
                trzeba mu robic reklame. Tutaj na Zachodzie opedzic sie nie mozna od ulotek
                rozdawanych na ulicach przez roznych dzialaczy politycznych i spolecznych.
                Dobrze byloby cos takiego robic i w Polsce.
                • mn7 Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! 08.07.02, 13:32

> Zapytam naiwnie dlaczego ten byly prezydent, ktory byl uczciwy nie ma szans.
                  > Moze nie byl zbyt operatywny i ludzie mieli pretensje ? Jezeli dzialal dobrze
                  > trzeba mu robic reklame. Tutaj na Zachodzie opedzic sie nie mozna od ulotek
                  > rozdawanych na ulicach przez roznych dzialaczy politycznych i spolecznych.
                  > Dobrze byloby cos takiego robic i w Polsce.

Dlatego, że w Polsce wybory lokalne są nazbyt upolitycznione w
                  sensie "upartyjnione". Zapewne rozumiesz tę różnicę, ale na wszelki wypadek
                  zaznaczę, że w Europie partie polityczne to coś innego niż w USA, gdzie są to po
                  prostu stałe komitety wyborcze - machiny do organizowania kolejnych kampanii
                  wyborczych.
                  Nawet w moim mieście, gdzie UW było zawze bardzo silne, teraz jest to partia mało
                  popularna a więc jej kandydat na dzień dobry ma szanse mniejsze, niż np.
                  popierany przez sld, które jat - niestety - na fali.
                  mn
                  • Gość: Mirek Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 13:34
                    Wciaz tesknota za komuna i wiara w bajki ! Gdzie ten narod ma glowe, chyba w
                    chmurach ?
                    • mn7 Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! 08.07.02, 13:42

> Wciaz tesknota za komuna i wiara w bajki ! Gdzie ten narod ma glowe, chyba w
                      > chmurach ?

Niestety. Los UW jest zresztą najlepszą ilustracją. Liczyli na to, że
                      stosując "policy of truth" nie obiecując gruszek na wierzbie tylko mówiąc
                      wyłącznie prawdę w końcu "wychowają" społeczeństwo. Nikogo nie wychowali -
                      społeczeństwo woli postkomunę i Samoobronę, a UW jest poza parlamentem.

Wracając do Twojej poprzedniej wypowiedzi: z tą operatywnością jest tak, że
                      oczywiście był dużo mniej operatywny, bo nie zbudował dwóch mostów i paru innych
                      rzeczy (choć plany były od dawna gotowe). Tyle tylko, że nie zrobił tego z tej
                      prostej przyczyny, że nie chciał na to brać gigantycznego kredytu i zadłużać
                      miasta na długie długie lata. Obecny prezydent nie miał takich skrupułów.
                      Przecież płacić będą następcy, a w pamięci ludzkiej to on zostanie jako ten,
                      któremu miasto "zawdzięcza"...
                      A ludzie się na to łapią.

mn
                      • Gość: kokos warto!!! IP: 195.41.66.* 08.07.02, 14:05
                        PiS to relatywnie najuczciwsza partia w Polsce, najmniej skorumpowana, takze
                        prezna i odnoszaca sukces w ostatnich latach. jako jedyna nie obawia sie
                        postawienia uczciwosci na pierwszym miejscu. jak wiadomo, jest to miecz
                        obusieczny i dlatego skoro na to sie porywaja znaczy, ze nie maja za wiele do
                        ukrycia.

Dobre, jednoznaczne i dotyczace kazdego haslo wyborcze. podoba mi sie! SLD nie
                        moze pojsc na takie cos bo mleko by sie rozlalo.

Jestem bardzo za.
                        • mn7 Re: warto!!! 08.07.02, 14:11
                          Gość portalu: kokos napisał(a):

> PiS to relatywnie najuczciwsza partia w Polsce, najmniej skorumpowana, takze
                          > prezna i odnoszaca sukces w ostatnich latach. jako jedyna nie obawia sie
                          > postawienia uczciwosci na pierwszym miejscu. jak wiadomo, jest to miecz
                          > obusieczny i dlatego skoro na to sie porywaja znaczy, ze nie maja za wiele do
                          > ukrycia.
                          >
                          > Dobre, jednoznaczne i dotyczace kazdego haslo wyborcze. podoba mi sie! SLD nie
                          > moze pojsc na takie cos bo mleko by sie rozlalo.
                          >
                          > Jestem bardzo za.

Oj kokos kokos, jak musisz to sobie głosuj na PiS. Ale nie wypisuj takich bzdur
                          jak powyżej i nie wcinaj się bez sensu w cudze dyskusje.
                          • Gość: Mirek Co myslicie o tym gdyby UW polaczyla sie z PO ? IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 15:19
                            Taki zwiazek moglby dac cos ciekawego, pod warunkiem ze oczyszcza sie z
                            szumowiny. Co wy na to ?
                        • bimi Re: warto!!! 08.07.02, 14:17
                          Gość portalu: kokos napisał(a):

> PiS to relatywnie najuczciwsza partia w Polsce, najmniej skorumpowana, takze
                          > prezna i odnoszaca sukces w ostatnich latach. jako jedyna nie obawia sie
                          > postawienia uczciwosci na pierwszym miejscu. jak wiadomo, jest to miecz
                          > obusieczny i dlatego skoro na to sie porywaja znaczy, ze nie maja za wiele do
                          > ukrycia.
                          >
                          > Dobre, jednoznaczne i dotyczace kazdego haslo wyborcze. podoba mi sie! SLD nie
                          > moze pojsc na takie cos bo mleko by sie rozlalo.
                          >
                          > Jestem bardzo za.

:) Rozumiem, że to w ramach udowadniania mojej tezy, że PiS idzie do wyborów z
                          populistycznymi hasłami? :)
                        • Gość: Mirek Re: warto!!! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 15:15
                          Dobra ale oni ponoc nie maja programu gospodarczo, spolecznego. Wieszanie
                          winnych to nie program, to wstep a co dalej ?
                      • Gość: Mirek Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 15:12
                        Duze inwestycje to duze naklady i kredyty, wiadomo. Wszystko zalezy od
                        przewidywanych przyszlych wplywow. Trzeba to wszystko umiec skalkulowac !
                        Klaniaja sie rozsadek no i odwaga tez ! Nie bronie i nie ganie nikogo, bo skad
                        mam znac szczegoly. Od popychania prezydenta do czynow i hamowania zawadiackich
                        projektow sa przeciez tez radni. W sumie jestem za rozsadna odwaga na takich
                        stanowiskach - pol na pol, inaczej mowiac.
              • Gość: Gwendal Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 08.07.02, 15:23

> 1. Obecny prezydent - rządzi katastrofalnie. Realizuje pomysłu poprzedników za
                > pieniądze następców. Kosztem koszmarnego zadłużenia miasta (prawdopodobnie już
                > znacznie ponad dozwoloną prawem granicę) buduje różne efektowne rzeczy (np. dwa
                >
                > mosty donikąd). Związany z dawnym AWS
                > 2. Znany polityk. Nikt go nie lubi, ale wszyscy znają. W Polsce, gdzie
                > najwazniejsze jest pokazywać się w TV, a czy chwalaą czy ganią - nie ma
                > znaczenia...
                > 3. Kandydat SLD. profesor. Były wojewoda. Rozsądny i zrównoważony. Ale z SLD.
                > 4. Były prezydent. Za jego czasów moje miasto było bez wątpienia najlepiej
                > zarządzanym dużym miastem w Polsce. Uważany za "do przesady" uczciwiego. Związa
                > ny
                > z UW (były poseł tejże). Szans dużych nie ma.

Czyżbyś był z Krakowa?

Pozdr.

Gwendal
                • mn7 Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ??!! 08.07.02, 15:48
                  Gość portalu: Gwendal napisał(a):

>
                  > > 1. Obecny prezydent - rządzi katastrofalnie. Realizuje pomysłu poprzednikó
                  > w za
                  > > pieniądze następców. Kosztem koszmarnego zadłużenia miasta (prawdopodobnie
                  > już
                  > > znacznie ponad dozwoloną prawem granicę) buduje różne efektowne rzeczy (np
                  > . dwa
                  > >
                  > > mosty donikąd). Związany z dawnym AWS
                  > > 2. Znany polityk. Nikt go nie lubi, ale wszyscy znają. W Polsce, gdzie
                  > > najwazniejsze jest pokazywać się w TV, a czy chwalaą czy ganią - nie ma
                  > > znaczenia...
                  > > 3. Kandydat SLD. profesor. Były wojewoda. Rozsądny i zrównoważony. Ale z S
                  > LD.
                  > > 4. Były prezydent. Za jego czasów moje miasto było bez wątpienia najlepiej
                  >
                  > > zarządzanym dużym miastem w Polsce. Uważany za "do przesady" uczciwiego. Z
                  > wiąza
                  > > ny
                  > > z UW (były poseł tejże). Szans dużych nie ma.
                  >
                  > Czyżbyś był z Krakowa?
                  >
                  > Pozdr.
                  >
                  > Gwendal

A jak myślisz :)))))
                  mn ;)
    • Gość: komodor Re: CZY WARTO GLOSOWAC NA PiS ?- N I E!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 15:56
    • Gość: robas Warto, jesli to Twoi znajomi. IP: *.asapsoftware.com 08.07.02, 16:25

Jesli PiS-iaki to Twoi koledzy lub rodzina, to warto. Moze Ci dadza posade, albo
      chociaz wsadza Cie do kilku rad nadzorczych.
      • Gość: Mirek To normalka !! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 17:25
        Na calym swiecie tak jest, ze po wyborach obsadza sie stanowiska swoimi zaufanymi.
        Prezydent miasta jest z SLD, wiec i urzednicy na kierowniczych stanowiskach tez z
        SLD.Tak samo zrobilby pewnie i PiS i Samoobrona i wszyscy inni.
        Prawie jak przy wyborach prezydenckich, jezeli jest wiekszosc parlamentarna.
        W sumie wiec raczej trzeba myslec o wyborach samorzadowych pod katem glosowania
        na partie.
        • Gość: robas To normalka w Polsce. IP: *.asapsoftware.com 08.07.02, 19:46

> Na calym swiecie tak jest, ze po wyborach obsadza sie stanowiska swoimi zaufany
          > mi.
          > Prezydent miasta jest z SLD, wiec i urzednicy na kierowniczych stanowiskach tez
          > z
          > SLD.Tak samo zrobilby pewnie i PiS i Samoobrona i wszyscy inni.
          > Prawie jak przy wyborach prezydenckich, jezeli jest wiekszosc parlamentarna.
          > W sumie wiec raczej trzeba myslec o wyborach samorzadowych pod katem glosowania
          >
          > na partie.

Na szczescie nie wszedzie jest to normalka. W wielu krajach glosuje sie na ludzi
          nie na partie. Takze we wladzach lokalnych powinno byc wiecej stanowisk
          obsadzanych z wyboru.
    • Gość: Jaceq To są wybory SAMORZĄDOWE. IP: *.szeptel.net.pl 08.07.02, 16:37

> Warto byloby zastanowic sie na kogo glosowac w wyborach samorzadowych.

Akurat mieszkam w małej dziurze, co nieco mogę powiedzieć o (potencjalnych) kandydatach, więc mam
      ten luksus, że mogę głosować na ludzi, nie na partie. Przynależność jest ostatnią rzeczą, którą będę brał
      pod uwagę. Ze skreśleniem PiSu akurat nie mam najmniejszych problemów.

Akurat tak się składa, że sensowni kandydaci są z sld (jeden), środ. zw. z UW (2) i niezależni (2).
      Reszty nie brałbym pod uwagę przy obsadzaniu nawet stanowiska pomocnika zastępcy kierownika
      śmietnika.

> Jezeli ma, wartoby o niej pomyslec przy wyborach do samorzadow.

Naprawdę nie wiem, jak przynależność może mieć pierwszorzędne znaczenie w wyb. samorządowych.
      • Gość: ktos Re: To są wybory SAMORZĄDOWE. IP: *.pl 08.07.02, 16:41

> Akurat tak się składa, że sensowni kandydaci są z sld (jeden), środ. zw. z UW (
        > 2) i niezależni (2).

A nie ma nikogo z UPR?
        • Gość: Jaceq Re: To są wybory SAMORZĄDOWE. IP: *.szeptel.net.pl 08.07.02, 17:46
          Gość portalu: ktos napisał(a):

> A nie ma nikogo z UPR?

Na moim, najbardziej "lokalnym" szczeblu - nie. Przynajmniej nie rzucił się w oczy. Ale może jeszcze...

BTW: bardzo "UPRowskie" poglądy ma kand. na burmistrza ex-UW. Przedsiębiorca, rozsądny facet.
          Produkuje jakieś kształtki ceramiczne. Nie wróżę mu szans, bo plotka głosi, że Żyd. A z plotką tut.
          elektorat się liczy, czy ma ona coś z prawdy, czy też nie.
          • mn7 Re: To są wybory SAMORZĄDOWE. 08.07.02, 18:46
            Gość portalu: Jaceq napisał(a):

> BTW: bardzo "UPRowskie" poglądy ma kand. na burmistrza ex-UW. Przedsiębiorca, r
            > ozsądny facet.
            > Produkuje jakieś kształtki ceramiczne.

Nic w tym niezwykłego. W moim mieście przez parę lat rządziła koalicaj UW z UPR i
            było świetnie. Teraz są w opozycji, nadal trzymając się razem.

• Gość: Mirek KRECIA ROBOTA !! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 19:23
            Wiadomo kto sieje zamet - jednego zrobia Zydem, a drugiego gejem. Ludek wyuczony
            z ambon odrzuci w ten sposob wszystkich niewygodnych. To sie nazywa krecia
            robota !!!
    • Gość:   NIE IP: *.client.attbi.com 08.07.02, 22:28
      • Gość: Mirek Ty debilku tylko LPR i nikt wiecej, zjezdzaj !! IP: *.proxy.aol.com 08.07.02, 22:32
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka