edico Re: 122 lata temu zmarl C.K.Norwid 23.05.05, 01:06 Slowa uznania za dostrzeżenie czegoś, co bardziej dosrtrzegają np. Francuzi niz sami Polacy. Zresztą nie kto innhy, ale sami Polacy ugruntowalim własnie w Paryżu bardzo sugestywny termin "polski kundlizm emigracyjny". Adekwatność tego terminu wydają się potwierdzać losy migracji postsolidarnościowej w RPA. QWiećej info na stronach www, czasami także i w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
goza Fortepian Szopena 23.05.05, 02:13 Bardzo lubię "Fortepian Szopena". W sieci jest pierwodruk monika.univ.gda.pl/~literat/cnwybor/fort.htm Rzadko który poeta był doceniany za zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Fortepian Szopena 23.05.05, 02:41 ja tylko na dzień dzisiejszy pamiętam piosenkę kapeli pseudogóralskiej, Mów do mnie jeszcze, mów do mnie jeszcze, za taką rozmową tęskniłem lata kazde twoje słowo słodkie w mym sercu wywołuje dreszcze mów do mnie jeszcze, mów do mnie jeszcze. Ludzie nas nie słyszą, śłowa twe dziwnie poją i kołyszą jak ja twym każdym słowem twym się pieszczę mów do mnie jeszcze mów do mnie jeszcze :) Przepraszam za byki. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: Fortepian Szopena 23.05.05, 02:42 jeszcze była jedna piosenka DePress Do kraju tego gdzie kruszynę chleba podnoszą z ziemi przez uszanowanie Tęskno mi Panie. Nieaktualna i jej słuchanie jest obrzydliwe...i przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
skun2 Re: 122 lata temu zmarl C.K.Norwid 23.05.05, 02:47 przepraszam was bardzo, dałem plamę - kruszyna jest Norwida, ale mów do mnie Przerwy Tetmajera, ech głupi jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony CZEŚĆ PAMIĘCI WIELKIEGO POETY 23.05.05, 10:19 I WIELKIEGO CZŁOWIEKA! Niech Jego przypadek będzie przykładem świadczącym o tym, że jako społeczeństwo powinniśmy bardziej się szanować i o siebie dbać. Przyłączam się do wyrazów uznania z przypomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
danwar2 Re: 122 lata temu zmarl C.K.Norwid 23.05.05, 10:55 Niestety, doceniono Go dopiero po śmierci w nędzy Requiescat in pace... Odpowiedz Link Zgłoś