Dodaj do ulubionych

Ul. Obi Wana w Grabowcu

26.05.05, 19:39
Ech... na ulicy Jedi by sie pomieszkalo....ech...
Obserwuj wątek
    • pawelkowalczykx nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzeczywi 26.05.05, 19:44
      stością a zdrowie psychiczne wymaga natychmiastowej interwencji. Ludzie kiedy wy w końcu wymrzecie i zaczną wreszcie tym krajem rządzić normalni ludzie. Czekamy teraz na ulice pszczółki maji i kapitana klosa. Politycy i samorządowcy Do lekarza!!!!
      • lipa55 Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 19:47
        a ul. Postępu, Dowcipu, Poprzecznej VII, Wynalazek, Dorodnej sa niby lepsze i
        politycznie poprawne?
        ech... ja chcę na ul Yody!!!
        • michaelus Hehe w Sosnowcu mamy Sezamkową... 26.05.05, 21:52
          ... zlikwidować? Gdyby wszystkie miejscowości miały takie same nazwy ulic to
          byłoby nudno!
          • davidmors Re: Całkowite zidiocenie. Rządy pajdokracji to nie 26.05.05, 22:42
            Rządy pajdoracji to nie żart. To smutna rzeczywistość. Obywatel nie zdażył
            dorosnąć i wyrosnąć ze świata krasnoludków, a już może się szarogęsić jako
            radny.
            Pasjonaci baśni, Harego Pottera i innych fikcji bedą wcielać filmy w życie.
            • maaac Re: Całkowite zidiocenie. Rządy pajdokracji to ni 27.05.05, 00:29
              Krasnoludki ci przeszkadzają? To wyobraź sobie że gdyby nie te krasnoludki i
              ich orędownik "Major" Frydrich to byś sobie mógł teraz żyć tak jak ludziska na
              Białorusi. Nie strajki, protesty, wiece załatwiły komunę, to właśnie zmuszenie
              jej do walki z krasnoludkami ujawniło jej całkowity bezsens.

Przy okazji serdecznie Ci współczuję. Widać jako dziecko nikt ci bajek nie
              czytał, a jako dorosły nigdy nie zrozumiałeś ich roli i wpływu na losy
              ludzkości.
      • pies_na_czarnych Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 19:52
        pawelkowalczykx napisał:

> stością a zdrowie psychiczne wymaga natychmiastowej interwencji. Ludzie kiedy
        w
        > y w końcu wymrzecie i zaczną wreszcie tym krajem rządzić normalni ludzie.
        Czeka
        > my teraz na ulice pszczółki maji i kapitana klosa. Politycy i samorządowcy Do
        l
        > ekarza!!!!

Lepsze to niz na przyklad................ ul. Jana Pawla Drugiego.

Jednak nalezy przyznac, ze w polskiej odmianie " Obi-Wana Kenobiego" brzmi
        idiotycznie.
        • chilum Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 19:57
          > Jednak nalezy przyznac, ze w polskiej odmianie " Obi-Wana Kenobiego" brzmi
          > idiotycznie.

IMO odmienia się Obi-Wan-Kenobiego.

Przynajmniej tak na Javinie IV-tym :-).

MtFbwY

Chilum Orr/Jedi Bandit Clan/Jedi Councile at Javin IV
          • pies_na_czarnych Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 20:00
            chilum napisał:

> > Jednak nalezy przyznac, ze w polskiej odmianie " Obi-Wana Kenobiego" brzm
            > i
            > > idiotycznie.
            >
            > IMO odmienia się Obi-Wan-Kenobiego.
            >
            > Przynajmniej tak na Javinie IV-tym :-).
            >
            > MtFbwY
            >
            > Chilum Orr/Jedi Bandit Clan/Jedi Councile at Javin IV
            >

Dla mnie osobiscie wszelkie odmiany przez przypadki nazwisk pochodzenia obcego
            brzmia glupio. Odzwyczailem sie.
            • chilum Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 20:03
              > Dla mnie osobiscie wszelkie odmiany przez przypadki nazwisk pochodzenia >obcego brzmia glupio. Odzwyczailem sie

OK,I see :-).

MtFbwY

Chilum Orr/Jedi Bandit Clan/Jedi Councile at Javin IV
              • madine1 Chilumie drogi kumie 27.05.05, 16:05
                To dla nas wielka chwila!
                Chociaż postać Obi-Wana nie jest taka zupełnie jednoznaczna. Znane są jego błędy i wypaczenia z okresu
                młodości, które co prawda odkupił swoimi późniejszymi dokonaniami... Jednak pewna skaza na życiorysie
                pozostała.
                Ja proponowałbym na jego miejsce Luke'a Skywalkera - to postać czysta jak łza. Co prawda Vader obciął
                mu prawicę, co czyni go politycznie nieobojętnym, no i dobierał się do własnej siostry... ;)
            • chory.z.nienawisci [...] 26.05.05, 20:12
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • chilum Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 19:53
        Nareszcie jakiś sensowna nazwa :-).
        Jak widać misja Jedi na Earth Planet/Milky Way Galaxy przynosi efekty.

Bardzo się cieszę:-).

Chilum Orr/Jedi Bandit Clan/Jedi Council at Javin IV
      • maaac Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 19:53
        Dzięki, wolę czekać aż wymrą tacy jak Ty. Dla mnie ulica Pszółki Mai jest
        znacznie bardziej sympatyczna niż jakiegoś kolejnego 4-letniego bohatera,
        którego następna kadencja samorządu wymiata jako nieprawomyślnego.
        • pies_na_czarnych Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 19:58
          maaac napisał:

> Dzięki, wolę czekać aż wymrą tacy jak Ty. Dla mnie ulica Pszółki Mai jest
          > znacznie bardziej sympatyczna niż jakiegoś kolejnego 4-letniego bohatera,
          > którego następna kadencja samorządu wymiata jako nieprawomyślnego.

:)
          Poszli na bezpieczenstwo. Nie ma obawy, ze po krotkim czasie beda musieli
          zrywac tablice, drukowac nowe mapy, ksiazki telefoniczne itd. Jednym slowem
          oszczedniej :))
          • lipa55 Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 20:01
            no, chyba, ze LPR znajdzie gdzieś teczkę Obi Wana (tak, jak teczkę Kubusia
            Puchatka)
            • maruda.r Obi-Wan był TW Ciemnej Strony 26.05.05, 20:09
              lipa55 napisał:

> no, chyba, ze LPR znajdzie gdzieś teczkę Obi Wana (tak, jak teczkę Kubusia
              > Puchatka)

Pewno radny Libera z miasta Łodzi zadzwoni do RM, że Obi-Wan był jednak TW
              Ciemnej Strony - w końcu sporo czasu współpracował z niejakim Anakinem Skywalkerem.

• maaac Mam trop współpracy TW o pseudonimie "Obi"!!!!!!!! 27.05.05, 00:16
                Hmmm, a może by tak ją przygotować i Kieresowi podrzucić?
                Jak zwykle, "lepiej może nie bedzie ale na pewno weselej". Wolałbym już ostrą
                kłótnie na temat współpracy agenta "Obi" (no robaczki z czym się wam to
                kojarzy? no taki fajny boberek ;)) niż wieczne powtarzanie starych ubeckich
                kłamstw o tym czy innym realnym człowieku.
        • maruda.r Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 20:05
          maaac napisał:

> Dzięki, wolę czekać aż wymrą tacy jak Ty. Dla mnie ulica Pszółki Mai jest
          > znacznie bardziej sympatyczna niż jakiegoś kolejnego 4-letniego bohatera,
          > którego następna kadencja samorządu wymiata jako nieprawomyślnego.

Ulica Smerfa Marudy też brzmi nieźle.

• pawelkowalczykx Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 20:49
          Tak śmiac sie z porządnych ludzi to bardzo typowe dla nas. Jezeli wolisz chorych psychicznie i niezrównoważonych u steru władzy to rzeczywiście czujesz sie teraz jak ryba w wodzie. Do pszczółki maji nic nie mam osobiście to znaczy lubie ją oglądać natomiast osoiście wolałbym ulica np akacjową (neutralne)Jestem też fanem Gwiezdnych Wojen ale jest mała granica między inteligencją a śmiesznością. Ty razem z tym samorządowcem siedzisz w jednej ławce. Powodzenia
          • davidmors Re: Ubóstwo umysłowe ze skłonnością do ... 26.05.05, 22:54
            ...zachwytu nad językiem obcym. Co zazwyczaj nie idzie w parze ze znajomością
            języka obcego.
            Ciekawa obserwacja, że ci młodzieńcy podśpiewujący angielskimi słowami jakieś
            strzępy zagranicznych przebojów są zazwyczaj głąbami z języków obcych, nie
            potrafiącymi wydukać najprostszej kwestii w tym języku.
            Czy można postawić diagnozę: "Pociąga gości nieznane."?
      • psionides Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 21:22
        U nas w Krakowie (w Tyńcu konkretnie) jest na przykład, i to chyba od dawna,
        grupa ulic: Juranda ze Spychowa, Maćka z Bogdańca, Danusi Jurandówny i może
        jeszcze parę by się znalazło :) I jakoś nikt się przeciw temu nie buntuje...
        To jak z Krzyżaków można, to czemu nie z GW :) Mnie się tam pomysł podoba.
      • shygay Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 26.05.05, 22:02
        Nie widze w tym nic złego. Takie nazewnictwo nie jest przecież szkodliwe, a saga
        "Gwiezdnych Wojen" jest przecież kultowa wiec nie grozi szybką dezaktualizacją.
        Chyba mamy już dosyć ulic bohaterów narodowych i kościelnych.
        • davidmors Re: Po głupawym radnym słuch zaginie 26.05.05, 22:57
          a wstyd zostanie na barkach mieszkańców ulicy obiego.
      • visenna2 Re: nastepnemu politykowi pomylił sie film z rzec 27.05.05, 09:56
        W Warszawie mamy np. ul. Kubusia Puchatka. Mamy też ulicę Zbyszka z Bogdańca i
        chyba Małego Rycerza też. W Otwocku jest ulica Oleńki Billewiczówny... I fajnie.
        Mnie się bardzo podoba ul. Obi-Wana. Czekam na ul. Yody i Hana Solo;)))
    • chory.z.nienawisci Duze dzieci 26.05.05, 20:10
      • chilum Re: Duze dzieci 26.05.05, 20:12

Oczywiście,jeszcze jakie duże :-).

• lipa55 Re: Duze dzieci 26.05.05, 20:17
          spore, taki Chewiee ma ponad 2 metry
    • obi_wan ech, głupio mi, ale dzięki! 26.05.05, 20:14
      • wann ja tylko w polowie moge sie cieszyc 26.05.05, 22:17
      • chilum Re: ech, głupio mi, ale dzięki! 27.05.05, 14:54

Easy,Master :-).
        U can always rely on Jedi Knights.

I was an padawan of Jaden Korr :-).

MtFbwY

• aniaczepiel Re: Ul. Obi Wana w Grabowcu 26.05.05, 20:59
      A ja chcę na ulicy mistrza Yoda :)
      i na ulicy M.Belki :D
      • davidmors Re: Ul. Obi na której nic się nie robi ! 26.05.05, 22:47
        Ci radni powinni najpierw zaliczyć przedszkole.
        • maaac Re: Ul. Obi na której nic się nie robi ! 27.05.05, 00:30
          Tobie to by się bardziej przydało, może byś coś zrozumiał ;).
    • soren Re: Ul. Obi Wana w Grabowcu 27.05.05, 00:14
      Świetnie.

Ja też tak chcę. :]
      • bullowy Re: Ul. Obi Wana w Grabowcu 27.05.05, 00:35
        Wiecej takich nazw poproszę,mam już dosyć ulic polityków,wojskowych czy innych
        katoli
    • makar73 Re: Ul. Obi Wana w Grabowcu 27.05.05, 11:38
      Swietna nazwa! Wreszczie cos na luzie i z dystansem do otoczenia
    • piotr_neumann Re: Ul. Obi Wana w Grabowcu 27.05.05, 11:59
      Extra pomysł. Fajnych tam mają radnych.
      Mam nadzieję, że we Wrocławiu będzie ul. Anakina Skywalkera albo ul. Dartha
      Vadera :P
      • eurypides77 Re: Ul. Obi Wana w Grabowcu 27.05.05, 14:36
        To tylko wtedy jak PiS dojdzie do władzy, bo oni są po ciemnej stronie mocy. ;-)
    • eurypides77 Nie widzę nic złego 27.05.05, 14:35
      Wszędzie w Polsce są ulice bohaterów literackich (np. Kubusia Puchatka czy Janka
      Muzykanta) to czemu nie miałoby być filmowych? Lepsze to niż kolejna ulica
      jakiegoś batalionu.
      • miszkamyki Re: Nie widzę nic złego 27.05.05, 15:37
        zajebiście byłoby mieszkać na ulicy Jar Jar Binks'a
        :D :D
        • pies_na_czarnych Re: Nie widzę nic złego 27.05.05, 16:13
          miszkamyki napisała:

> zajebiście byłoby mieszkać na ulicy Jar Jar Binks'a
          > :D :D

Jak chcesz to se mieszkaj. Ja wole w domku, a nie na ulicy :)
      • eanna Re: Nie widzę nic złego 27.05.05, 22:59
        albo polityka, który się nie będzie podobał następnym ekipom.
    • ukos A ulica Kuku Namunia? 27.05.05, 16:47
      Dlaczego jej jeszcze nie ma? Byłaby bliska 90% "obywateli" PRL-bis.
    • jwarciarek Chora Polska!!!!!!!!!!! 27.05.05, 19:15
      Ten kraj jest po prostu chory! Ostatnio radni z LPRu nie chciało dopóścić nazwy
      szkoły im. Jana Nowaka Jeziorańskiego, tak jak i Jacka Kuronia (bo pił i
      palił...nie ważne co zrobił dla Polski) a teraz radni pozwalają nazwać ulicę Obi
      Wana Kenobiego... dlaczego?! Bo to pozytywny (czyt. WYMYŚLONY!!!) bohater był!!!
      Czy radni są tylko ślepi, czy po prostu głupi?!! Nie mam nic przeciwko Star
      Wars, ale trzeba być nieźle pochrzanionym żeby popuścić do takich wyborów!!!
      • kniazcuiav ulica Vadera 27.05.05, 19:28
        to byłoby coś!
        • kniazcuiav albo Ryszarda Kalisza.... 27.05.05, 19:30
          ..........
      • kingakunowska Re: Chora Polska!!!!!!!!!!! 27.05.05, 19:50
        Ech tam, ulice nazywa sie tylko po to, zeby listy dochodzily. Rownie dobrze
        mozna je numerowac, co za roznica.
        • maaac Re: Chora Polska!!!!!!!!!!! 27.05.05, 20:40
          > Ech tam, ulice nazywa sie tylko po to, zeby listy dochodzily. Rownie dobrze
          > mozna je numerowac, co za roznica.

W łatwości zapamietania. Wchodząc na to forum w przegladarce też zapewne
          wystukujesz nazwę a nie numer IP. :)
    • eanna Re: Ul. Obi Wana w Grabowcu 27.05.05, 22:57
      Takich patronów nam trzeba ;)
    • karolkrol Re: Ul. Obi Wana w Grabowcu 28.05.05, 01:02
      dawno sie tak szczerze nie usmialem, swietny pomysl. jak juz bedzie ten stadion
      to i druzyna Sokola by sie przydala :))
    • gosia_rtk Re: Ul. Obi Wana w Grabowcu 28.05.05, 11:51
      Chyba się przeprowadzę! :-) Chciałabym mieszkać na takiej ulicy..
      Nie rozumiem czemu tylu ludzi ma z tym taki problem - troche poczucia humoru :-)
      Jak będziecie się frustrować takimi rzeczami, to wam serducho w wieku 40 lat
      wysiądzie. A III RP od tego nie upadnie, że w Grabnowcu Obi-Wan ma swoją ulicę :P
      • bullowy Re: Ul. Obi Wana w Grabowcu 28.05.05, 13:44
        zgadzam się z przedmówcą.A III RP to moze upasc ale od braku poczucia
        humoru.pozdrawiam na wesoło :)
    • prawdziwy_polak_katolik Kolejny, brytalny atak na Polskość! 28.05.05, 14:02
      Jak widać masoństwo znowu przypuszcza brutalny atak na Polskę i Polaków!

Skandal!
      • maaac Re: Kolejny, brytalny atak na Polskość! 28.05.05, 14:30
        Jedi to masoni???????
        Hmmmmm po głębszym zastanowieniu coś w tym jest. Może ktoś by się odważył
        rozwinąć ten temat? Jaką role wtedy przypisać Sithom? Klony - tu akurat mam
        dwie (a właściwie 1+2) kandydatury. ;P
    • belial13 Re: Ul. Obi Wana w Grabowcu 28.05.05, 20:44
      Lepsze to jak Janka Pawełka Bis.
    • bolo69 oszołomom ku uwadze !! 29.05.05, 16:38
      nie pasuje nazwa ulicy? zła? nie dość wzniosła?
      proponuję głupolom wprowadzenie uchwałą sejmową tylko dwóch nazw ulic - Jana
      Pawła II i Piłsudskiego. będzie unifikacja, będzie tanio i wzniośle jak cholera.
      • pies_na_czarnych Re: oszołomom ku uwadze !! 29.05.05, 18:43
        Ogladalem "Gwiezdne wojny" zaraz po ich polskiej premierze i nie zrobily na
        mnie zadnego wrazenia. Ot, taki sobie, nawet niezly film science fiction, tyle
        ze jakos udziwniony.
        Zaskoczylo mnie jednak, ze film ten podzialal jak narkotyk na mojego
        najblizszego przyjaciela, tak jak ja zblizajacego sie do dwudziestki. Poszedl
        na niego drugi raz, namawiajac mnie, bym mu towarzyszyl, potem trzeci, czwarty,
        piaty, szosty. Wreszcie stracil juz rachube. Wciaz mowil o tym filmie z
        zachwytem, wrecz z miloscia. Nie skojarzylem wtedy tego z jego losami. Wychowal
        sie w rodzinie ateistycznej. Nie byl nawet ochrzczony. I nagle, niedlugo po
        obejrzeniu "Gwiezdnych wojen", stal sie czlowiekiem bardzo religijnym, ale w
        specyficzny sposob. Zwrocil sie bowiem przede wszystkim do hinduizmu i
        buddyzmu; [...] Zauroczyla go joga i tzw. medytacja transcedentalna. [...] Stal
        sie wreszcie wrogiem Kosciola. Zaczal tropic jego "zbrodnie".
        Teraz wiem, ze wszystko to spowodowaly "Gwiezdne wojny". To one otworzyly go na
        poganstwo, wzbudzily w nim tesknote do boskosci, uswiadamiajac mu, ze jest ona
        w nim ukryta, i gdy ja wydobedzie, stanie sie bogiem.
        • maaac Re: oszołomom ku uwadze !! 29.05.05, 22:22
          Przepraszam chodzi o starą trylogię czy nową?
    • nothing.special Re: Ul. Obi Wana w Grabowcu 30.05.05, 09:05
      Trochę z innej beczki, przepraszam.
      A gdyby tak zacząć nazywać ulice w wioskach i miastach imieniem niestrudzonego
      obrońcy życia, zasłużonego dla ludzkości jak nikt inny (poza jego własnym
      bratem, który jest bezkonkurencyjny, oczywiście) gubernatora stanu Floryda? A
      ludność nareszcie mogłaby sobie odreagować, dopisując "ć".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka