a.adas 13.06.05, 18:30 A Giertych telefonował podobnież do Komendy Głównej, bo jego własnoręcznie zbudowaną Macież Weszpolską pałują pedały niebieskie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurek46pink nienawiść do odmienności... 13.06.05, 18:35 ...źródłem oskarżeń. A cywilizacja "miłości bliźniego" źródłem nienawiści. Niestety aż tak; tu i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: 13.06.05, 18:37 jurek46pink napisał: > nienawiść do odmienności......źródłem oskarżeń. A cywilizacja "miłości bliźniego" źródłem nienawiści. > Niestety aż tak; tu i teraz. Piszesz jak nawiedzony. Jaka nienawisc? Zwyczajne uszanowanie prawa w demokratycznmym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Tak jak Kaczor uszanowal artykul 2 Powszechnej 13.06.05, 18:42 Deklaracji Praw Czlowieka? O tym, asienko, mowisz? A naruszenie tego aktu najwyzszego rzedu pozbawilo zarzadzenia tego nadetego byle mera jakiejkolwiek mocy prawnej;) Bo Polska te Deklaracje juz dawno przyjela ... Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 A jakie prawa czlowieka Kaczynski zlamal? 13.06.05, 18:47 Zakazal gejom funkcjonowania w spoleczenstwie, stworzyl dla nich getta, zabral im jakies prawa? NIE!!! Zakazal organizowania obscenicznego widowiska propagujacego sposob zaspokajania seksualnych potrzeb a takze narkotyki i wyzszosc sklonnosci homo nad heteroseksualnymi. Tak samo jak powinien zakazac parad zoofili, nekrofili i innych-fili. Odpowiedz Link Zgłoś
che.yebaka To sie nazywa: Prawo do wypowiedzi. 13.06.05, 18:49 A dokladniej jest to prawo do swobodnego wypowiadania pogladow i przekonan. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: To sie nazywa: Prawo do wypowiedzi. 13.06.05, 18:51 Co innego wypowiedz, a co innego obsceniczne i nafaszerowane dragami widowisko. Chca sie wypowiadac, niech zaloza partie i startuja do sejmu - moze ktos na nich zaglosuje. I wdety moga walczyc o swoje prawa tam gdzie to prawo sie tworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re: To sie nazywa: Prawo do wypowiedzi. 13.06.05, 19:10 a co konkretnie rozumiesz przez 'obsceniczne widowisko' ??? a 'nafaszerowane dragami widowisko' widziałaś jak ktoś sobie w żyłę dawał czy jak ???? Odpowiedz Link Zgłoś
optiks Re: To sie nazywa: Prawo do wypowiedzi. 13.06.05, 20:10 gdzie Ty widzisz/widzialas cos takiego? gdziekolwiek, do jakiegokolwiek medium nie spojrze, widze w pochodzie normalnych ludzi, niczym szczegolnym nie odrozniajacych sie od statystycznego Polaka (nie liczac tych kilku procent lysych kiboli, chlopcow-giertychowcow i innych smutnych, faszyzujacych mlodziencow). gdyby organizatorzy zrobili z parady tak oblesne, glupie widowisko, jak zachodnie gay prides, sam protestowalbym. Ale z tego co widac - martwic powinni sie przeciwnicy parady, bo to oni stoja teraz w jednym szeregu z ziejacymi nienawiscia i rzucajacymi czym popadnie odmiencami (tak, ODMIENCAMI). Odpowiedz Link Zgłoś
oldbay Re: To sie nazywa: Prawo do wypowiedzi. 13.06.05, 20:36 asienka, ty sie za duzo filmow naoglądałaś :D Z tego co piszesz wynika, że nie masz pojęcia czym jest parada i kim są ludzie biorący w niej udział. - oldbay Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: To sie nazywa: Prawo do wypowiedzi. 13.06.05, 20:43 A kim mogą być gejosy??? Pederastami!!! oldbay napisała: > > asienka, ty sie za duzo filmow naoglądałaś :D > Z tego co piszesz wynika, że nie masz pojęcia czym jest parada i kim są ludzie > biorący w niej udział. > - > oldbay Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos jak ma być w naszym społeczeństwie lepiej 14.06.05, 07:33 jak społeczeństwo takich baranów hoduje Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos idż i powiedz to samo pielęgniarkom, kolejarzom 14.06.05, 07:31 rybakom, górnikom i innym, którzy albo niedawno protestowali, albo za niedługo zaczną. Oni wg Ciebie również maja się "sformować" i o swoje w sejmie walczyć?w jakiej rzeczywistości Ty żyjesz?????????????????????chcą homo protestować to niech to robia, bo TY jak bys chciał, baranie, zaprortestować nikt by Ci nie zabronił... Odpowiedz Link Zgłoś
enkkidu [...] 13.06.05, 20:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szatan33 Re: A jakie prawa czlowieka Kaczynski zlamal? 13.06.05, 22:17 Twój pusty łepek nie przyjmuje danych zawartych w konstytucji asieńko, więc wszelkie tłumaczenia dla takiego tłuka jak ty nie mają sensu. Faktem jest, że aresztowani to głównie oddziały giertychjugend, którzy przy pomocy "pokojowych" narzędzi w postaci kamieni, butelek etc. walczyli o "swoje" racje. Czy tak ma wyglądać prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: A jakie prawa czlowieka Kaczynski zlamal? 13.06.05, 22:36 Jak ktoś porównuje M.W do Hitlerjugend, to tak jakby porównywał polski socjalizm do północnokoreańskiego komunizmu. Czy Kaczor naruszył konstytucję - mogły się wypowiedzieć niezawisłe sądy. Pederaści złamali wydaną przez demokratycznie wybranego Prezydenta Warszawy decyzję prawną. Mogli się z nią nie zgadzać, mogli ją zaskarżyć, ale nie mogli łamać prawa. Ale widać pederaści Polsce są poza prawem. Sami się spyhają na margines. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: A jakie prawa czlowieka Kaczynski zlamal? 14.06.05, 02:50 A pisalem juz, pisalem, o pewnej dosc charakterystycznej organizacji mlodziezowej, opartej na "dyscyplinie, posluchu i wykonywaniu rozkazow". Dla przypomnienia, zalozyl ja byl niejaki Gustav Lenk, w 1922 roku. Sam z kolei zostal odstawiony na boczny tor i zastapiony przez niejakiego Kurta Grubera. Jego z kolei wykolegowal niejaki Baldur von Schirach. A w 1936 przynaleznosc do organizacji stala sie obowiazkowa dla wszystkich gowniarzy od 10-go roku zycia wzwyz. No, zgadlismy juz wszyscy o jaka organizacje chodzi? A co bylo dalej, to jeszcze moze i niektorzy forumowicze pamietaja, a jak nie, to moga spytac tatusiow i dziadkow... Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: A jakie prawa czlowieka Kaczynski zlamal? 14.06.05, 02:36 > Tak samo jak powinien zakazac parad zoofili, nekrofili i innych-fili. A czy sa gdzies wogole parady zoofilii? Powaznie pytam, a parade nekrofilii pomijam milczeniem, bo, ostatecznie, jest jeszcze prawo na temat zbeszczeszczenia zwlok... A na lzejsza nieco nute, zakazanie parady "innych filii" obejmowaloby rowniez i Filie Politechniki Warszawskiej w Plocku, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: 13.06.05, 20:18 Jeżeli dla ciebie uszanowaniem prawa w demokratycznym kraju jest rzucanie butelek i kamieni, to gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: 13.06.05, 20:46 Kibice, górnicy, zwiazkowcy, pielęgniarze, kolejarze, stoczniowcy, itp, itd. też rzucają (jeszcze gorsze rzeczy) i co? To tylko świadczy jakie są nastroje ludzi, umęczonych biedą i bajzlem, w kraju bezprawia. Kapujesz??? A wy doczepiliście się do M.W. woltron napisał: > Jeżeli dla ciebie uszanowaniem prawa w demokratycznym kraju jest rzucanie > butelek i kamieni, to gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: 13.06.05, 21:39 Jeżeli o mnie chodzi, to wszyscy którzy przestają demonstrować w pokojowy sposób rezygnują z swojego prawa do demonstrowania i powinni ponieść konsekwencję takiego wyboru. To że kraj jest biedny i umęczony bajzlem nie znaczy, że możemy się zgadzać na agresywny wybryki jakiegokolwiek tłumu lub grupy. Z tego samego powodu nie możemy się zgadzać na kradzież cudzej własności argumetując, że osoba kradnąca była biedna, bo prowadzi to do anarchii. Poza tym ja nigdzie nie doczepiłem się do M.W. (chociaż nie wątpliwie zadziwająco zgodnie szli z kibolami), a do osób które rzucały kamieniami i butelkami. Czy byli wśród nich M.W. tego nie wiem, ale od takich ustaleń jest już policja, a nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: 13.06.05, 22:42 Podobnie konsekwencje karne powinni ponieść wszyscy, którzy złamali zakaz demonstracji w pochodzie, wydany przez demokratyczni wybranego Prezydnta Warszawy. Takie było prawo. Można się było odwoływać od tej decyzji - są procedury odpowiednie, można nawet demokratyczni odwołać Prezydenta Warszawy - ale nikt tego nie zrobił. Lepiej łamać prawo - jak uczestnicy tej nielegalnej, zrozumcie to, demonstracji. Ja też jestem za karaniem WSZYSTKICH rzucających jakimikolwiek przedmiotami, i zagrażającymi zdrowiu i życiu. Ale to są 2 różne sprawy. woltron napisał: > Jeżeli o mnie chodzi, to wszyscy którzy przestają demonstrować w pokojowy > sposób rezygnują z swojego prawa do demonstrowania i powinni ponieść > konsekwencję takiego wyboru. > To że kraj jest biedny i umęczony bajzlem nie znaczy, że możemy się zgadzać na > agresywny wybryki jakiegokolwiek tłumu lub grupy. Z tego samego powodu nie > możemy się zgadzać na kradzież cudzej własności argumetując, że osoba kradnąca > była biedna, bo prowadzi to do anarchii. > Poza tym ja nigdzie nie doczepiłem się do M.W. (chociaż nie wątpliwie > zadziwająco zgodnie szli z kibolami), a do osób które rzucały kamieniami i > butelkami. Czy byli wśród nich M.W. tego nie wiem, ale od takich ustaleń jest > już policja, a nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: 13.06.05, 22:54 istnieje coś takiego jak obywatelskie nieposłuszeństwo z którego skorzystało 2,5 tys. mieszkańców Warszawiaków. Poza tym nikt z "organizatorów" nie wzywał do chodzenia środkiem ulicy, a pozwoliła na to Policja słusznie uznając, że lepiej póścić pokojowy tłum niż ryzykować burdy podczas rozganiania i pilnowania wszystkich kiboli i "życzliwych" paradzie. A przyznasz, że nikt nie ma prawa zabronić spaceru warszawiakom chodnikiem :) Co daje odwoływanie się od tej decyzji widzieliśmy w zeszłym roku, gdy mieliśmy spektakl z odbijaniem piłeczki pomiędzy Kaczyński, a wojewodą. Co do odpowiednich procedur, to nie wątpię, że decyzja Kaczyńskiego zostanie uznana za bezprawną. Tylko że wyrok zapadnie zapewne najwcześniej za kilka lat. Swoją drogą jestem ciekaw co zrobi wtedy - o ile oczywście zostanie wybrany na to stanowisko - prezydent Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: nienawiść do odmienności...a może do dewiacji 13.06.05, 19:43 agresywnego propagowania? Jak społeczeństwo dziś nie będzie się bronić, to jutro będzie się rozkładać. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec A ja mam klaustrofobię. Zachęcam do protestów. 13.06.05, 20:37 Może mi przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great [...] 13.06.05, 20:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec [...] 13.06.05, 20:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great [...] 13.06.05, 20:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec [...] 13.06.05, 21:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great [...] 13.06.05, 21:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec [...] 13.06.05, 21:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoppot1 Re: nienawiść do odmienności...a może do dewiacji 13.06.05, 23:46 Geje - fuj - to nie normalość tylko zboczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmm20 Re: nienawiść do odmienności... 13.06.05, 22:49 ja mialbym kochac takich popaprancow co nie tylko brakuje im genow ale i rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 Romus specjalnej troski juz mysli,ze ma 230 poslow 13.06.05, 18:37 Odwoluja,nakazuja,strasza-a wszystkie badania mowia,ze jest za nimi 10 procent spoleczenstwa.Wytlumacze grzecznie,jako osobie specjalnej troski,Romusiowi- wielkiej wszy polskiej:zeby rzadzic,trzeba miec swoich 231 poslow.Zdobadz tyle glosow od klepiacych rozance i po herbacie.Robisz ,co chcesz w moim kraju.Ale najpierw zdobadz,oszolomie z moherowymi beretami na oczach... Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Re: Romus specjalnej troski juz mysli,ze ma 230 p 13.06.05, 19:18 Zrozum, że aby domagać się pewnych poczynań ze strony aktualych władz wszelkiej maści nie trzeba rządzić, wystarczy być po prostu obywatelem. Ty też tak możesz robić! Tak właśnie jest w państwach demokratycznych. Ale naprawdę demokratycznych. U nas robi się z tego coś nadzwyczajnego. Pan Giertych ma pełne prawo domagać się tego, co uważa za słuszne i nie musi mieć ani 231, ani nawet jednego posła. Jeszcze prośba: nie nazywaj posła na Sejm RP wszą i nie posługuj się ogranymi, wymyślonymi przez ideologów z GW pojęciami w rodzaju moherowych beretów bo to już jest nieciekawe i nieoryginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: Romus specjalnej troski juz mysli,ze ma 230 p 13.06.05, 20:52 moherowe berety wymyślili Mazurek i Zalewski z Wprost, tygodnika jak najbardziej odległego od GW, a bliższego w poglądach piSS. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: Romus specjalnej troski juz mysli,ze ma 230 p 14.06.05, 02:53 > moherowe berety wymyślili Mazurek i Zalewski z Wprost, tygodnika jak > najbardziej odległego od GW, a bliższego w poglądach piSS. Prosze o wybaczenie mojej ignorancji, ale co maja oznaczac moherowe berety? Czy to , ze moherowe ma jakies specjalne znaczenie, czy tez sam fakt, ze to berety? Powaznie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
ibykos Romek jest tepy&glupi.Jego Mlotki Wszypolskie tez. 13.06.05, 22:17 Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
nagranicy ODPOWIEDZIALNY 13.06.05, 18:39 Odpowiedzialnym za to wszystko jest Lech Kaczynski. To jego nieodpowiedzialna i bezprawna decyzja doprowadzila do tego wszystkiego. Ale jak zwykle wszyscy zlapia sie teraz za wlosy a pan prezydent wyjdzie calo. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Zakaz Kaczora nie mial mocy prawnej, bo naruszyl 13.06.05, 18:46 min. artykul 2 Daklaracji Praw Czlowieka. A tak juz w prawie jest, ze akty prawne nizszego rzedu musza byc w zgodzie z aktami prawnymi wyzszego rzedu, albo sa kawalkiem papieru. Coz, zachlanna Kaczka, niszczaca demokracje w imie krycia sklonnosci braciszka (a moze i swoich wlasnych), nie powinna wiazac nakazu z 40.000 PLN :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 przestan w koncu zmyslac 13.06.05, 19:05 z powodow finansowych zrezygnowano z parad berlinskich i to mimo tego, ze maja tam podobno burmistrza kochajacego inaczej. inicjatorzy szopki warszawskiej mogli spokojnie zebrac te pare groszy od postepowcow, ale nie chcieli bo sa lewakami lubiacymi pasozytowac i w gruncie rzeczy zalezalo im, zeby parada byla nielegalna. Tak troche z innej beczki. Ma racje Letowski piszac, ze niemal wszyscy na tym skorzystali - homosie maja rozglos i reklame, Kaczor pokazal sie jako dzielny szeryf, lewicowi politycy pokazali ze kochaja kochajacych inaczej, MW i kibice tez mieli zabawe. Najgorzej na tym wyszli zwykli ludzie jadacy np. do pracy, ktorym tluszcza jak kiedys "rolnicy" leppera zagradzala droge. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: przestan w koncu zmyslac 13.06.05, 19:24 "Tak troche z innej beczki. Ma racje Letowski piszac, ze niemal wszyscy na tym skorzystali - homosie maja rozglos i reklame, Kaczor pokazal sie jako dzielny szeryf, lewicowi politycy pokazali ze kochaja kochajacych inaczej, MW i kibice tez mieli zabawe. Najgorzej na tym wyszli zwykli ludzie jadacy np. do pracy, ktorym tluszcza jak kiedys "rolnicy" leppera zagradzala droge." Dużo w tym prawdy. Tak czy inaczej policja zachowała się dzielnie. Tylko skąd Twój pomysł, że w Berlinie w tym roku nie ma parady? Jak zwykle jest. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: przestan w koncu zmyslac 13.06.05, 19:28 Tu masz link: www.csd-berlin.de/ Jeśli jakimś cudem PO i LPR na Paradzie skorzystają a Kaczyńscy stracą, byłbym jeszcze bardziej zadowolony. Geje i tak zyskują. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: przestan w koncu zmyslac 13.06.05, 19:31 Tylko skąd > Twój pomysł, że w Berlinie w tym roku nie ma parady? Jak zwykle jest serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34239,2666967.html Wczesniej gdzies czytalem, ze magistrat berlinski jest coraz bardziej niezadowolony, bo nie ma komu sprzatac balaganu. Organizatorzy chcieli ponoc, zeby miasto sprzatalo, ale miasto rzecz jasna nie chcialo. Byly tam jakies przepychanki i w koncu zrezygnowano z parady. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: przestan w koncu zmyslac 13.06.05, 19:37 No dobra, chodzi o Love Parade, czyli (heteroseksualną) Paradę Miłości. Ta upadła z powodów finansowych. Natomiast parada gejów (CSD Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: przestan w koncu zmyslac 13.06.05, 19:43 Wiesz, ja nie bardzo odrozniam te parady, dzieki za wyjasnienia. Chodzilo mi w gruncie rzeczy o to, ze brak zezwolenia na demonstracje moze byc spowodowany posrednio przyczynami finansowymi tak jak w Warszawie i ze deklaracja praw czlowieka nic tu nie ma do rzeczy. Chcialbys zeby LPR zyskalo? To nie pomylka? Tylko dlatego ze sa prorosyjscy i antyukrainscy, czy sa inne powody? Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: przestan w koncu zmyslac 13.06.05, 20:03 Z trzech powodów. Po pierwsze jestem przekonany, że LPR będąc partią bardzo konserwytywną jednocześnie jest bardziej demokratyczna niż PiS, ponieważ poczuwa się do polskich tradycji demokracji. PiS to parweniusze, a tacy najczęściej zagrażają demokracji. Za LPR stoi bogata tradycja. Po drugie jako liberalny europejski lewicowiec uważam, że w interesie państwa prawica także winna być na poziomie. Po trzecie jestem o tym przekonany, że stosunki polsko- rosyjskie są bardzo istotne i że należy nad nimi pracować. Ukraina to niebezpieczna pułapka i niepotrzebna konkurencja. Najlepszy byłby prezydent Cimoszewicz i rządy LPR-PO. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: przestan w koncu zmyslac 13.06.05, 20:06 Sorry, chodziło o PO-LPR. PO to partia liberalna, ani lewica ani prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: przestan w koncu zmyslac 13.06.05, 20:47 Z trzech powodów. Po pierwsze jestem przekonany, że LPR będąc partią bardzo > konserwytywną jednocześnie jest bardziej demokratyczna niż PiS, ponieważ > poczuwa się do polskich tradycji demokracji. Nie masz racji z ta demokracja w LPR - to partia wodzowska - wszyscy kontestatorzy zostali wyrzuceni. Zostal tylko Wrzodak - demokrata z Ursusa, specjalista od zadym i kandydat na szefa MON (niech nas Bog przed nim broni!) Ich mlodziezowka tez jest rzadzona autorytarnie. Sam R. Giertych ma dosc niejasne poglady - w zaleznosci od tego z kim rozmawia przedstawia sie jako narodowiec, zwolennik interwencjonizmu, thatcherysta(!) i cholera wie kto jeszcze. Nie wiadomo co u niego jest elementem taktyki, a co rzeczywistym celem. W LPR mozesz znalezc narodowcow, skrajnych liberalow, zwiazkowcow, radiomaryjowcow - to taki bezksztaltny konglomerat. Rzady PO-LPR sa na razie niemozliwe. LPR bardzo ostro atakuje Okragly Stol, wejscie w koalicje z PO spowoduje odplyw elektoratu. Sami lpr-owcy przyznaja poza tym nieoficjalnie, ze do rzadzenia beda gotowi dopiero za 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: przestan w koncu zmyslac 13.06.05, 21:55 Dobrze, że LPR nieoficjalnie przyznaje się, iż dopiero za 4 lata będą w stanie rządzić. W moich oczach kompetencji gospodarczej LPR na razie nie posiada wcale, ale cieszy mnie, że spotyka się u nich liberałów. Radio Maryja jest ciężkim obciążeniem dla LPR; gdyby nie ta niewola toruńska, Giertych dawno grałby o ligę wyżej (również jako narodowy katolik, ale suwerenny). Istnieje inny powód, dlaczego nie ufam PiS. Strukturalnie jest to partia socjalistyczna i antykapitalistczna, startuje ona jednak z prawicy. Łączy socjalizm z "wartościami" konserwatywnymi i narodowymi. W 1933 r. w Niemczech pewien parweniusz o poglądach bardzo podobnych dorwał się do władzy. PiS i LPR to klasyczni przeciwnicy polityczni, tylko jedna z tych partii może wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: przestan w koncu zmyslac 13.06.05, 23:44 Sądzisz że każde połączenie słów narodowy i socjalistyczny może oznaczać jedno ? Naprawdę wcale tak nie myślisz, po prostu widzisz w Kaczyńskim pewne podbieństwo historyczne do pewnego wodza sąsiadów i upierasz się przy tym. To zabawne, że każdy w tym kraju kto uważa że te parady powinny byc zakazane bo są obsceniczne musi być już faszystą. Ta parada nie była obsceniczna właśnie dlatego że tak bacznie ją obserwowano. Jeśli te parady zaczną się odbywać regularnie to za parę lat będą podobne do tych na całym świecie. Tak uważam. I uważam że jest to problem środowisk homoseksualnych w Polsce. Bo jeśli chcą przekonywać w Polsce ludzi "takim przekazem" to mają naprawdę małe szanse wywalczenia czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
loquin.phd Re: przestan w koncu zmyslac 14.06.05, 00:18 Polski katofaszyzm; to jedna z kilku opcji dalszego rozwoju, których nie można całkowicie wykluczyć. Kaczyńscy niewątpliwie są potencjalnymi kandydatami na przywódców katofaszyzmu. Zasłynie on w historii jako "kaczyzm", co mimowolnie zwróci uwagę na jego tandetność. Dla sąsiadów kaczyzm nie będzie stanowił zagrożenia, tyle że usuniemy was z Unii Europejskiej (my, Europa Zachodnia) i znajdziecie się pod niemal całkowitą kontrolą Niemiec. Trzeba się liczyć z tym, że Polska być może ciągle nie dojrzała do liberalnej demokracji i demokratycznego państwa prawa i że po ok. 15-letnim okresie prób z demokracją Polacy chcą katofaszyzmu, czyli przezimowania w dyktaturze tak długo aż warunki wewnętrzne ponownie pozwolą na demokrację. Zaletą takiego przebiegu spraw byłaby trwała imunizacja społeczeństwa polskiego na katofaszyzm. Może jest to po prostu fikcja, że Polska znalazła się już w Europie? Moim zdaniem to fikcja. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr160 Re: przestan w koncu zmyslac 13.06.05, 19:52 Moi drodzy, ale delikatnie rzecz nazywając pomyliły się wam berlińskie parady To w zeszłym roku władze miasta Berlina zabroniły dobrej zabawy polakom ( w dużej części ze Szczecina!) w ramach parady tehno! Parada miłujących inaczej to zupełnie inna impreza! Odpowiedz Link Zgłoś
janlol A co Wy tak o tej Deklaracji...??? 13.06.05, 19:32 A ile jest łamanych artykułów Deklaracji??? I co? I nic? I może tak być? I siedzisz cicho, gdy "nie wszyscy są równi wobec prawa"? (Kwaśniewski a komisje sejmowe); a artykuł 16: "Rodzina jest naturalną i podstawową komórką społeczeństwa i ma prawo do ochrony ze strony społeczeństwa i Państwa." - jest tak w Polsce (głodne dzieci itp.)??? I co? A prawo do "ochrony przed bezrobociem" - u nas obowiązuje (ile? pół roku!)??? A taki artykuł (25):"Każdy człowiek ma prawo do stopy życiowej zapewniającej zdrowie i dobrobyt jego i jego rodziny..." - w Polsce obowiązuje??? Itp. itd. - i siedzicie cicho??? Prawa są łamane w naszm kraju, a Tobie chodzi o jakieś parady, gdy ludzie zdychają i duszą się tu.! Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: A co Wy tak o tej Deklaracji...??? 13.06.05, 20:52 Nie denerwuj się - niektórzy bardziej martwią się o pederastów, niż o całe rzesze żyjące poniżej minimum socjalnego, na skraju ubóstwa, lub o bezrobotnych. Ale "Pedał, nasz pan" dla co poniektórych janlol napisał: > A ile jest łamanych artykułów Deklaracji??? I co? I nic? I może tak być? I sied > zisz cicho, gdy "nie wszyscy są równi wobec prawa"? (Kwaśniewski a komisje sejm > owe); a artykuł 16: "Rodzina jest naturalną i podstawową komórką społeczeństwa > i ma prawo do ochrony ze strony społeczeństwa i Państwa." - jest tak w Polsce ( > głodne dzieci itp.)??? I co? A prawo do "ochrony przed bezrobociem" - u nas obo > wiązuje (ile? pół roku!)??? A taki artykuł (25):"Każdy człowiek ma prawo do sto > py życiowej zapewniającej zdrowie i dobrobyt jego i jego rodziny..." - w Polsce > obowiązuje??? Itp. itd. - i siedzicie cicho??? Prawa są łamane w naszm kraju, > a Tobie chodzi o jakieś parady, gdy ludzie zdychają i duszą się tu.! Odpowiedz Link Zgłoś
viking2 Re: ODPOWIEDZIALNY 14.06.05, 02:55 A kto jest winien temu, ze wyjdzie calo? Czy nie ci, ktorzy na niego glosowali? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Re: TAK DLA PRAW CZLOWIEKA, NIE DLA KACZYNSKIEGO 13.06.05, 23:24 Swoją drogą to bardzo ciekawe czy Ci biedni dyskryminowani homoseksualisci zapytali panią Jarugę-Nowacką i pana posła Nałęcza co dla nich zrobili przez te pięć lat kadencji sejmu... Ciekawe że paradowali razem akurat w roku wyborów parlamentarnych... Tak, tak, ja wiem ludzie lewicy mają ideały, to one nimi kierują ;) Naiwniacy. :D Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 GRUBY RYCHU DO ODSTRZALU 13.06.05, 18:43 Jeden wielki skandal !Zamiast palowac homoseksualistow po du..ch umozliwiaja im nielegalny przemarsz ! Tego oberhomo z Niemiec powinni szczegolnie potraktowac, zeby wiecej do Polski nie przyjezdzal ! Takie romantyczne wypowiedzi rozowego Jurka do dyskusji nic nie wnosza ! Zostalo zlamane prawo i GW nawolywala otwarcie do anarchii ! Winnych trzeba ukarac ! Odpowiedz Link Zgłoś
che.yebaka [...] 13.06.05, 18:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: GRUBY RYCHU DO ODSTRZALU 13.06.05, 20:53 Tak jest - pederastyczna parada złamała obowiązujące prawo, i to jej uczestnicy powinni być pałowani (lub rozgonieni na 4 wiatry) katolik_polski1 napisał: > Jeden wielki skandal !Zamiast palowac homoseksualistow > po du..ch umozliwiaja im nielegalny przemarsz ! > Tego oberhomo z Niemiec powinni szczegolnie potraktowac, > zeby wiecej do Polski nie przyjezdzal ! > Takie romantyczne wypowiedzi rozowego Jurka do dyskusji > nic nie wnosza ! > Zostalo zlamane prawo i GW nawolywala otwarcie do anarchii ! > Winnych trzeba ukarac ! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor99 Wraca faszystowskie ONR Giertycha 13.06.05, 18:47 Jędrzej Giertych dziad Romana Giertycha a ojciec Macieja Giertycha przewodził przedwojennym faszystom - Obozowi Narodowo Radykalnemu. Wnuk kroczy wiernie śladami "wielkiego" dziada. Kalisz nie pozwolił wszechpolskim łysolom bić bezbronnych - co za skandal ?! Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 [...] 13.06.05, 18:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Kto chce byc bogaty? :) 13.06.05, 19:28 rmk28 napisał: > Miłuj geja swego > > Problem większy niż mniejszość > > Kiedy prezydent Lech Kaczyński zakazał Parady Równości w Warszawie, uzasadniają > c to ochroną przestrzeni publicznej przed manifestowaniem opcji seksualnych, ob > ecny akurat w Warszawie Charles Taylor – zapewne najwybitniejszy dziś kat > olicki filozof moralny i referent organizowanych przez Jana Pawła II sympozjów > w Castel Gandolfo – zareagował wybuchem gromkiego śmiechu. > > EDWIN BENDYK, JACEK ŻAKOWSKI > Żakowski to wyjątkowy szmaciarz, człowiek bez honoru i ambicji, zero bez żadnych zasad... klasyczna prostytutka dziennikarska, która za kilka groszy się sprzeda każdemu. Na taką szmatę szkoda więcej słów, jak ktoś go kiedyś czytywał lub słuchał wie, o co chodzi.. hahah.. polska nowoczesna - to dla niego Polska pedałów i wszelkiej maści zboczeńców. Gratuluję tym, którzy się powołują na "autorytet" tej mendy. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: Kto chce byc bogaty? :) 13.06.05, 19:52 na miejscu żakowskiego, za taki kubeł pomyj i obelg pozwałbym cię do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Kto chce byc bogaty? :) 13.06.05, 20:02 e bez przesady, nie każdy obszczymurek jest godzien tego żeby się z nim procesować, a nawet odpowiadać na jego posty Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Kto chce byc bogaty?Co ma piernik do wiatraka? 13.06.05, 20:31 Czy kreatywność i otwartość musi się koniecznie wiązać z radosną akceptacją dla różnych wykrzywień? A jak ktoś radośnie i bezwarunkowo ich nie akceptuje, to nie wolno mu być kreatywnym w tym "postępowym świecie"? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 HOMOSEKSUALISCI ZLAMALI PRAWO -TO JEST FAKT 13.06.05, 19:05 Tlumaczenie czy Kaczynski mial racje czy nie to mydlenie oczu ! Kaczynski jest prezydentem i mial prawo zakazac . Teraz niezalezny sad powinien odnalezc wszystkich anarchistow lamiacych prawo i Judaszy nawolujacych do tegoz lamania i przykladnie ukarac ! Swoja droga pytam sie czy ci wszyscy poslowie maszerujacy ramie w ramie z sodomitami ,na drugi rok, po wyborach tez beda paradowac ??? Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: taaaa 13.06.05, 19:56 rozumiem, ze jeżeli kaczynski zabroni np. procesji bożego ciała - też nie złamie prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: taaaa 13.06.05, 20:58 Nie rozumiesz. On tego nie zabroni. Gorzej by było z tobą. holyboy_666 napisał: > rozumiem, ze jeżeli kaczynski zabroni np. procesji bożego ciała - też nie złami > e > prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 jak szyszka zostanie preziem wawy 13.06.05, 21:17 to pewnie zakaze Bozego Ciala, ale nie zostanie i cale szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: jak szyszka zostanie preziem wawy 13.06.05, 21:24 No rusz 4 litery, idź, i zagłosuj sensownie! gekon1979 napisał: > to pewnie zakaze Bozego Ciala, ale nie zostanie > i cale szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: HOMOSEKSUALISCI ZLAMALI PRAWO -TO JEST FAKT 13.06.05, 20:11 Kaczyński jest tylko urzędasem, "sługą", którego swoboda postępowania jest ograniczona prawem. Legalność manifestacji oceni sąd. Jeżeli bowiem zakaz Kaczyńskiego był niezgodny z prawem, to tak jakby wcale go nie było. Manifestacja była legalna (zgodna z polskim prawem), natomiast policja biła i wyłapywała bandziorów rzucających ciężkimi przedmiotami w ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: HOMOSEKSUALISCI ZLAMALI PRAWO -TO JEST FAKT 13.06.05, 21:00 Tak, tylko do rozstrzygania sporów są sądy, a nie zakulisowe decyzje kolesiów w MSWiA. Pederaści mogli się odwoływać, a nie łamać prawo. Ale pederasta jest sprawny inaczej. pandada napisał: > Kaczyński jest tylko urzędasem, "sługą", którego swoboda postępowania jest ogra > niczona prawem. Legalność manifestacji oceni sąd. > Jeżeli bowiem zakaz Kaczyńskiego był niezgodny z prawem, to tak jakby wcale go > nie było. > Manifestacja była legalna (zgodna z polskim prawem), natomiast policja biła i w > yłapywała bandziorów rzucających ciężkimi przedmiotami w ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: HOMOSEKSUALISCI ZLAMALI PRAWO -TO JEST FAKT 13.06.05, 20:58 Pełna racja - jak się nie podobają decyzje Kaczora, to go demokratycznie odwołajcie w wyborach tak, jak go wybraliście na swojego Prezydenta. On wydał decyzję, ktora była prawem, a prawo zostało złamane. Kto łamie prawo - powinien być ukarany. Czyli wszyscy pederaści z parady, plus przefarbowani. katolik_polski1 napisał: > Tlumaczenie czy Kaczynski mial racje czy nie to mydlenie oczu ! > Kaczynski jest prezydentem i mial prawo zakazac . > Teraz niezalezny sad powinien odnalezc wszystkich anarchistow > lamiacych prawo i Judaszy nawolujacych do tegoz lamania > i przykladnie ukarac ! > Swoja droga pytam sie czy ci wszyscy poslowie maszerujacy > ramie w ramie z sodomitami ,na drugi rok, po wyborach tez > beda paradowac ??? Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 znowu LPR rozpętała bzdurną aferę 13.06.05, 19:06 i nie wiezieć po co. chory kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 19:12 powinni wsadzic do celi z siedmioma wspolwiezniami-homoseksualistami. Niech sie tam wzajemnie tolerancji ucza. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 19:16 Mocne ! Wczesniej powinni im forme wyrobic , sadzajac na butelke ! Dobry amerykancki pomysl . Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 20:04 Zgłoś pomysł do proboszcza i razem z kółkami różańcowymi zorganizujcie odpowiednią bojówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
minia1000 Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 19:17 hahaha. jakie to katolickie co mówisz....:-) ......a ja słyszałam, że zatrzymani to z młodzierzy wszechpolskiej...hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 19:19 Wszechpolskim tez nie zaszkodzi mala nauczka... ale obawiam sie, za taka resocjalizacja nie pomoze im pokochac gejow :) Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink Do nie-nawiedzonej Asieńki - inaczej ! 13.06.05, 19:24 "By się wybić na poziom bogatego centrum, musimy być bardziej kreatywni. Warunkiem wysokiej kreatywności jest jednak między innymi społeczna otwartość. Otwartość to więcej niż akceptacja różnorodności i tolerancja, czyli zgoda na istnienie innych – to życzliwe zainteresowanie, ciekawość wobec wszystkiego co nowe, inne, nieznane, niezrozumiałe. Jak kiedyś w różnych krajach miarą tolerancji był stosunek do innowierców, kolorowych, Żydów, tak dziś najczulszą miarą otwartości jest postawa wobec mniejszości seksualnych, które w wielu kulturach najtrudniej jest zaakceptować. Od Zachodu dzieli nas tu kosmos. W międzynarodowych badaniach porównawczych na pytanie: „Czy chciałbyś mieć za sąsiada geja?”, 55 proc. Polaków odpowiedziało: „nie!”. Wśród krajów starej unijnej „15” najwięcej takich odpowiedzi udzielono w Irlandii – 27 proc., czyli dwa razy mniej niż w Polsce." Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Do nie-nawiedzonej Asieńki - inaczej ! 13.06.05, 19:28 Tolerancja to zyczliwe nieinteresowanie co i z kim sasiad robi w lozku. Przynajmniej tak rozumiem to pojecie. A wyniki sondazy bywaja zludne, bo sa czesto manipulowane. Nie sadze, aby spokojni i normalnie zachowujacy sie sasiedzi - homo komukolwiek przeszkadzali. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek46pink Do nie-nawiedzonej ale naiwnej Asieńki ! 13.06.05, 19:59 Nie sadze, aby > spokojni i normalnie zachowujacy sie sasiedzi - homo komukolwiek przeszkadzali. ================================== "Spokojnie i normalnie zachowującym się sąsiadom-homo" podpala się czasem drzwi (przez innych "spokojnych" sąsiadów). I jednak odsyłam do mojego postu o nienawiści jako źródła.... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_ludwik Re: Do nie-nawiedzonej Asieńki - inaczej ! 13.06.05, 21:07 asienka32 napisała: > A wyniki sondazy bywaja zludne, bo sa czesto manipulowane. Nie sadze, aby > spokojni i normalnie zachowujacy sie sasiedzi - homo komukolwiek przeszkadzali. Pliz, posługujesz się obiegowymi przesądami. Nigdy widać nie miałaś do czynienia z żadnym instytutem badawczym, ani z wiedzą metodologiczną na temat sondażów. Badacze z niezależnych uniwersytetów nie mają żadnej radości z tego, że sfalszuja badanie - to się nie zdarza, ponieważ można to łtwo sprawdzić robiąc inne badanie. Jesli wyniki są bardzo różne, to znaczy że gdzieś się popełniło błąd. Strach przed tym i przed utrata autorytetu - oto, co powstrzymuje przed fałszowaniem sondaży. Jeśli ciągle wierzysz, że badania są fałszowane, to wietrzysz teorię spiskową, której nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 21:25 Jeżeli nie taka, to jaka? Odpowiedz Link Zgłoś
tomcat21 nasuwa się pytanie 13.06.05, 21:34 > Wszechpolskim tez nie zaszkodzi mala nauczka... ale obawiam sie, za taka > resocjalizacja nie pomoze im pokochac gejow :) a czy muszą ich kochać? czy wszyscy muszą wszystkich kochać i tolerować? np. czy jurek46pink musi kochać dresiarzy albo kibiców Lechii Gdańsk? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 19:22 uwazaj bo ktoregos dnia twoj syn i corka powiedza ci - mamo jestem gejem,jestem lesbijka.a twoj maz powie ze lubi sie kochac w lozku z toba i czasami idzie z kolega do lozka - bo jest biseksualista. A ty aniusiu,odkryjesz pewnego dnia,majac,juz meza i dzieci,ze chcesz sie kochac w lozku z twoja zamezna kolezanka.a wszystko to jest mozliwe.takze w twoim pieknym zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Ale jedno jest pewne ... 13.06.05, 19:25 ... nie wyjde na ulice z teczowa parasolka pokazywac swiatu jakie fajnie jest bycie lesbijka. I bede prosila moje dzieci, zeby rowniez nie robily z siebie idiotow i przy okazji narzedzi w rekach niezrealizowanych politycznie nawiedzencow. Mylisz dwa pojecia Tadziu - nietolerancje homoseksualistow od nietolerowania publicznych zadym. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: Ale jedno jest pewne ... 13.06.05, 19:36 oczywiscie,zemyle to i owo,jestem czlowiekiem z wadami. twoja postawa jest godna szacunku.przeciez wiekszosc kobiet i mezczyzn homoseksualnych i biseksualnych nigdzie na swiecie .i u nas takze nie uczestniczy w Paradach Rownosci.bodaj 10 dni temu w Mediolanie w podobnej paradzie uczestniczylo 100tys.osob.Matki dzieci na tej paradzie skandowaly: lesbijki i geje /ja dodaje biseksualisci/ to takze nasze dzieci! mnie idzie o kołtuństwo.mnie idzie o hipokryzje. przecież ci co maszerowali w tej paradzie-niczego nie ukrywaja a wsrod bojowkarzy romka Giertycha widzialem jednego zonatego z lysa glowa chlopaka,ktory spotyka sie z moim znajomy gejem na platny seks.i to jest ta hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 [...] 13.06.05, 19:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 19:48 z twojej analizy psychologicznej wynika ze twoj syn juz mial konatakty homoseksualne,a teraz to przed toba ukrywa,robi to po kryjomu. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 19:50 Musze to jego dziewczynie powiedziec ! Zalamie sie kobita ! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 19:57 pwoedz koniecznie i wyedukuj swego syna ze w sobotniej paradzie uczestniczyli obok pedalow,ktorych chcieliscie bic,takze homoseksualne kobiety-lesbijki,a wiekszosc nas to byli biseksualisci. wsrod kamieniarzy od romcia giertycha,rozpoznalem jednego zonatego lysego,ktory ma dwuletnia coreczke,a w ukryciu tenze lysy bojowkarz,maz i tatus,wyznajacy dekalog.uprawia platny seks z 21 latkiem.sam ma chyba 28lat. opowiedz to tez swemu synkowi i jego dziewczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 20:05 Co ty mi za historie z Denver Clan opowiadasz ? Ktory lysy ? Ten w pierwszym rzedzie ,czy ten z tylu ? A propo Tadziu ,ty juz chyba nie dorobisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 20:12 prawda cie boli - o twoim synku takze - masz depresje permanentna,bo musisz wyznawać dekalog przekazany koszernemu Mojzeszowi,a on przekazal nam wspolczesnym. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 20:20 Tadziu ,jesli sobie obiecujesz,ze mozesz mi cos wmowic to sie grubo mylisz ! My katolicy ,jestesmy od dziecinstwa do zycia przygotowywani ! Zrozumialy to niektore hieny,i proboja temu przeszkodzic . Tadziu,Polak znaczy katolik ! Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 20:29 Szanowny panie ja nie jestem katolikiem ale polakiem urodzonym przez ppolkę i ona tez była urodzona przez polke i tak dalej do 25 pokolenia nazad dalej brak danych Szwedzi kościół spalili i nie ma metryk.Ale katolikiem w polskim wydaniu to nie zamierzam być kochany jak tam przykazanie o miłości bliżniego? Trzeba znac pismo święte co niestety zaden polak katolik nieuważa za zasadę tylko uważa że jak go ochrzcili wziął komunię ślub kościelny to on chrześcijanin a wała drogi panie.jest pan epym zarozumiałym głupcem co to niby wierzy ale nie zna zasad swojej wiary.I to by było na tyle.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 20:51 katoliku_polski1 - od urodzenia jestes katolikiem i nasladujesz Jezusa Chrystusa i Deakolg. otoz Dekalog dal Mojzeszowi JAHWE ok.3500lat temu,a Jezus Chrystus,Pomazaniec Boży,Syn JAHWE,decyzją Boga został DOPIERO ochrzczony w wieku 30 lat.NIE W PIELUCHACH jak wiekszosc katolikow.na tym polega obluda katolikow.NIENAWIDZA Żydow.Mimo tego co wyzej opisalem. Lesbijki,Geje,Biseksualisci,pochodza ze zwiazkow heteroseksualnych najczesciej katolickich.a ty katoliku ziejesz nienawiścia do tych ludzi.nie masz nawet odwagi uzywac nicku z prawdziwym imieniem czy nazwiskiem.tez mi z ciebie nasladowca Jezusa Chrystusa.Syn Boży nie chował sie za zadnymi nickami.Glosil z otwarta przylbica. a ty katoliku_polski1 ? Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: dlatego uważam, 13.06.05, 19:59 że prawo powinno zabraniać posiadania dzieci osobom z niskim IQ:-) Odpowiedz Link Zgłoś
chips8 Re: dlatego uważam, 13.06.05, 20:36 Przed zezwoleniem na wydanie i wychowywanie potomstwa powinni badać IQ, umiejętność logicznego myślenia i poziom agresji.Jaki wspaniały mielibyśmy kraj Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: dlatego uważam, 13.06.05, 21:35 No to nie masz szans na potomka! holyboy_666 napisał: > że prawo powinno zabraniać posiadania dzieci osobom z niskim IQ:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 21:12 Normalnym ludziom to się nie zdarza. Pewne tendencje mogą być osłabiane, lub pobudzane - przez rodzinę, wychowanie, wzorce. Im mniej przykładów z półki z dewicjami - tym szanse większe!!! tadeuszosinski48 napisał: > uwazaj bo ktoregos dnia twoj syn i corka powiedza ci - mamo jestem gejem,jestem > > lesbijka.a twoj maz powie ze lubi sie kochac w lozku z toba i czasami idzie z > kolega do lozka - bo jest biseksualista. > A ty aniusiu,odkryjesz pewnego dnia,majac,juz meza i dzieci,ze chcesz sie > kochac w lozku z twoja zamezna kolezanka.a wszystko to jest mozliwe.takze w > twoim pieknym zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoppot1 Re: Tych zlapanych na paradzie po stronie gejow 13.06.05, 23:52 Stary masz coś z głąwą a dlaczego nie wyrokujesz ze to twój syn przyjdzie do domu z owieczką i powie ze to jego nowa narzeczona !!! Super co !! Tobie tylko zostanie stwierdzenie ze szkoda ze gotować nie umie. Homosów trzeba leczyć to nie norma to choroba Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:16 Faktem jest udzial bojowek Romcia Giertycha z kamieniami,przeciw pokojowo maszerujacym ludziom.Bojowki Romcia postawic przed sadami! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:19 Wesoly Tadziu zapomniales dodac pokojowo, ale nielegalnie ! Slyszales kiedys o obronie przed prowokacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:27 tak,tak,pokojowo,ale nielegalnie. a slyszales piekny katoliku_polski_1,że 3500 lat temu niejaki JAHWE dał 10 Przykazań na dwoch tablicach kamiennych Mojzeszowi.A Jego JAHWE SYN<JEZUS,urodził sie w żydowskiej rodzinie Marii-matki Jezusa,i jej meza Jozefa-ojczyma Jezusa! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:36 Prowokuj wesoly Tadziu ,prowokuj . Ojczyma !!!? Krotka analiza psychologiczna . Jestes pasywny. Za stary zeby znalezc "partnera" :) Mieszkasz samotnie,jestes sfrustrowany ,miewasz depresje ! Trafiony ,zatopiony 1 Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:41 uwielbiam biskupa PEATZA,molestujacego podleglych klerykow. no i oczywiscie ciebie. znamy juz wybitnego eksperta psychologa,co już siedzi i czeka na proces,za molestowanie dzieci,nazywa sie chyba Andrzej Samson. Czy ty za chwile do niego dolaczysz jako kolejny wybitny psycholog? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:43 A może katol-polski-one w Tylawie mieszka...?? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:45 bardzo dobre-super-wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:48 Nawet nie wiesz komu dziekujesz ! Jak jestes polskim homoseksualista,to pozostan polskim ! Nie wchodz w pakt z diablem ! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:51 to twoj diabel w postaci weza skusil ewke w edenskim raju do grzechu - skutki sa widoczne - tak cie omamil,ze wyznajesz dekalog,ktory JAHWE dal Mojzeszowi! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:54 tadeuszosinski48 napisał: > to twoj diabel w postaci weza skusil ewke w edenskim raju do grzechu - skutki > sa widoczne - tak cie omamil,ze wyznajesz dekalog,ktory JAHWE dal Mojzeszowi! Jeżeli dobrze pamiętam to za pierwszym razem Mojżesz je rozpiździł i drugie kuli... może w tych wcześniejszych przyzwolenie na homoseksualizm było i Mojżesz zachował się jak prawdziwy Polak-katolik...łapa mu zadrżała i po ptokach..... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:54 Tadziu ,dajesz mi do zrozumienia ,ze urodziles sie koszerny ? Szkoda ,ze odrzuciles nauki Mojzesza . Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:52 Katol był aktywny, ale go złapali i z musu jest pasywny, jest stary zgorznkniały i nikt go już nie lubi (prócz paru moherków, ale im nie zagraża,bo są po 70-siątce), mieszka samotnie jest sfustrowany i ma non-stop depresję.. hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:58 Moze by tak troche swoja glowa pomyslec ! Nie da rady ! To kup sobie nowa glowe ! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 19:59 dobre - mimo ostrzezen -uprzejmie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Mangold polski pedal z Niemiec,shit,shit,shit. 13.06.05, 20:42 mangold napisał: > A może katol-polski-one w Tylawie mieszka...?? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Mangold polski pedal z Niemiec,shit,shit,shit 14.06.05, 09:32 A Ty jak zwykle...wdzięk cegły... :-D buziaki.... Odpowiedz Link Zgłoś
chips8 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 20:45 (Co za hipokryzja.To właśnie jest wyróżniająca prawicę cecha - skrajna hipokryzja)znaleźli się obrońcy praworządności, gdyby nie takie "nielegalne " demonstacje dalej bylibyśmy po wschodniej stronie kurtyny i nie tylko my Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 20:54 dokladnie takby bylo jak napisales. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 21:09 Naiwne homosy !W Ameryce albo Europie Zachodniej nielegalna demonstracja bylaby przez policje brutalnie rozpedzona ! I oni dbaja o to, zeby padly trupy dla przestrogi . Nie badzcie bardziej papiescy od Papieza ! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: BOJÓWKI ROMCIA Z KAMIENIAMI PRZED SĄD! FAKT 13.06.05, 21:18 twoj szef katolikow na watykanie jest takze szefem lozy masonskiej p-2 oraz gigantycznego bogactwa materialnego.a twoj nasladowca Jezus Chrystus,nie mial nic,nie mial gdzie przylozyc swej glowy na stale jak powiedzial w Biblii,nie wybudowal ani jednej swiatyni.dlaczego.bo BOG nie mieszka w swiatyniach reka zbudowanych - czytaj w Biblii,Dzieje Apostolskie rozdzial 17 od 22 wersetu... Odpowiedz Link Zgłoś
tomxp drogi katoliku polski!!!! 13.06.05, 23:15 piszesz: Naiwne homosy !W Ameryce albo Europie Zachodniej nielegalna demonstracja bylaby przez policje brutalnie rozpedzona ! to jest faza b faza a: w europie zacodniej i w stanach zjednoczonych ameryki polnocnej parada tego typu ni mogla by byc uznana za nielegalna. parady tego (i innego) typu odbywaja sie tam dorocznie. jaksie mowi o iluzjach fazy b, a a ?, drogi katoliku polski? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Slepy człowieczku radziecki 13.06.05, 22:59 Własnie w TVP1 widziałem jak jeden z przedstawicieli Mniejszości seksualnych rzucał jajkami. I co??? Możesz zgłosić się do Kalisza....Człowieku radziecki...On wyśle kilku policjantów z pałami...ale nie za moje pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
adamm5 Gdzie to państwo prawa? 13.06.05, 19:22 Gdzie to państwo prawa? Jeśli manifestacja była nielegalna, to dlaczego chroniła ja policja? Jeśli to Kaczor nie miał racji, to gdzie jest wyrok sadu, że jej nie miał? Jeśli manifestacja była nielegalna, to kto niszczy praworządność w naszym kraju, jesli uczestniczyli w niej: wicepremier, wicemarszałek Sejmu i wicemarszałek Senatu? Czy odpowiedzą przed właściwymi organami za taką manifestację pogardy dla praworządności? Jeśli Jaruga-Nowacka, Nałęcz i Kutz powiedzą w trakcie zblizającej się kampanii wyborczej, że zależy im na praworządności i uzdrowieniu państwa polskiego, to zapytajcie ich dlaczego to państwo kompromitują swoimi działaniami! Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: Gdzie to państwo prawa? 13.06.05, 20:02 sprawdź pojęcie "nieposłuszeństwo obywatelskie". Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Nałęcz i Jaj Ruga się tłumaczą w TVN24:)) 13.06.05, 19:26 żałosnych macie paputczików drodzy odmienni :)))) Tylko Kutz potrafi zachować godność. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Niech się lepiej wytłumaczą ze swojej troski 13.06.05, 19:50 o bezrobotnych i bezdomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: Niech się lepiej wytłumaczą ze swojej troski 13.06.05, 20:03 to ja proponuję by Kaczyński wytłumaczył jakie ma osiągnięcia w Warszawie poza dostaniem absolutriom z drobną pomocą byłego "układu warszawskiego" :) Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Niech się lepiej wytłumaczą ze swojej troski 13.06.05, 20:47 A to sobie proponuj. Ale co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 Re: Zamknąć Lecha i Jarka kaczorów z końską twarzą 13.06.05, 19:29 w jednej celi ciekawe jak wtedy będą piszczeli. Czy to będzie och ach ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr160 Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia 13.06.05, 19:37 A wystarczyło pozwolić aby kochający inaczej przeszli sobie i byłoby cicho i spokojnie. A tak był szum, który wykorzystują nacjonaliści jak Giertych i wodogłowi z hitlerjungen - Młodzieży Wszechpolskiej. Smutne:(( W Warszawie co chwilę ktoś coś demonstruje i nikt na to nie zwraca uwagi, tu również byłoby tak samo! Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia 13.06.05, 19:44 Skoro ludzie w Polsce sa takimi zakutymi, ograniczonymi homofobami to czego do cholery szukaja na tym "zgnilym" Zachodzie? Czyzby tylko kasy jak tanie k****? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia 13.06.05, 20:56 Pieniadze nie smierdza . Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Biedni pederaści sami sobie ukręcili sznur 13.06.05, 19:46 zamiast apaszek :)) Chciałoby się rzec a nie pisałem ? Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia 13.06.05, 19:48 > A wystarczyło pozwolić aby kochający inaczej przeszli sobie i byłoby cicho i > spokojnie. A tak był szum, który wykorzystują nacjonaliści jak Giertych i > wodogłowi z hitlerjungen - Młodzieży Wszechpolskiej. Smutne:(( W Warszawie co > chwilę ktoś coś demonstruje i nikt na to nie zwraca uwagi, tu również byłoby > tak samo! Problem w tym ze Kaczuszenko bardziej preferuje bydlo od ludzi miasta.gazeta.pl/warszawa/0,65425.html Odpowiedz Link Zgłoś
ot.byt Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia 13.06.05, 20:02 Życzę wszystkim kochającym inaczej poteżnych hemoroidów ,zajadów i opryszczki do tego,I niech się kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
karmin-cynober Re: A mi sie ten jarmark coraz bardziej podoba 13.06.05, 20:34 Zrobic taki cyrk z jednej parady to naprawde ewenement. To chyba uswiadomi wielu osobom przed wyborami czym sie zajmuja politycy. Sadzeniem oszolomstwa na prawo i lewo ! O komune i afery sie tak szybko nie podaja do sadu jak o jedna parade. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: A mi sie ten jarmark coraz bardziej podoba 13.06.05, 20:55 Nie ma chleba - sa igrzyska Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Policja lamiaca prawo to nie Policja tylko bojowka 13.06.05, 20:39 wiec nie ma mowy o zniewazaniu policjantow,bo takowych nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Policja lamiaca prawo to nie Policja tylko bo 13.06.05, 20:54 Kazdy kto leje Kaczorsjugend robi to zgodnie z prawem . Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 sprawe trzeba dokladnie zbadac 13.06.05, 20:54 bo to byla anarchia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! winni powinni zostac wskazani i ukarani, bez wzgledu na to czy sa z teczowej hordy, czy MW, czy progejowskiej bojowki - produkt zastepczy policji od soboty jedno jest pewne w sobote, na czele nielegalnej, jak na to narazie wszystko wskazuje, parady szla wicepremier naszego kraju, oraz politycy, w randze wicemarszalkow sejmu i senatu do tego przybyli politycy z niemiec ktorzy smieli wtracac sie w nasze sprawy to jest prawidzwy skandal do tego policja przemienila sie w progejowska bojowke, i oslaniala nielegalna parade - dobrze powinni ja chronic przed bandytami rzucajacymi kamieniami, ale nie powinna pozwolic jej na marsz - a pozwolila, skandal numer dwa chuliganskie wybryki, rzucajacych kamieniami to oczywisty bandytyzm, i nalezy go potepic, natomiast gdy doszlo do protestu obywatelskiego, w momencie w ktorym ludzie lezeli na ulicy, przeciwko lamaniu prawa(przyjmujac teze ze parada byla nielegalna) to byla juz przesada ze storny policji, ktora ostatecznie przeksztalcila sie w progejowska bojowke - mogli przeciez wtedy zatrzymac parade, a stalo sie jak stalo dobrze by bylo zeby sad byl obiektywny, a nie progejowski czy proelperowski Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: sprawe trzeba dokladnie zbadac 13.06.05, 21:47 nic ująć nic dodać. Zgadzam sie z gekonem 1979 w stu procentach. Dla mnie było szokiem kiedy zobaczyłem w TV jak trzech okaskowanych policjantów wyciągnęło siedzącego na drodze kolesia na bok po czym zaczęli go okładać pałami. I jeżeli Nałęcz krzyczy o łamaniu prawa przez Kaczora to niech też raczy zauważyć, ze prawdopodobnie (to moje przypuszczenie) policjanci też je łamali. Odpowiedz Link Zgłoś
tata57 Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia 13.06.05, 21:12 Ja osobiście nie mam nic co do parady choc uważam że na takie imprezy w naszym kraju jest jescze za wcześnie... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia 13.06.05, 21:27 kropla drazy skale. a jak twoj syn twoja corka powiedz aze sa gejem czy lesbijka,to co? a jak syn sie ozeni,a na boku bedzie mial kochanka chlopaka,czyli bedzie biseksualista ,to co? a jak twoja corka bedzie miala meza i dzieci,a po cichu bedzie miala kochanke kobiete,czyli bedzie biseksualistka,to co? nalezy to robic teraz,by choc powoli edukowac sie wzajemnie,uczyc poszanowania dla innosci.tyle.choc zgadzam sie ze znaczaca poprawa w tej materii przyjdzie za 10-20lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 przez ciebie 13.06.05, 21:34 nie chce miec dzieci juz jaka chora paplanina juz w krotce bedzie to mozna leczyc, przed narodzeniem nawet, dzieki genetyce i nie bedzie wtedy wiele homo Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszosinski48 Re: przez ciebie 13.06.05, 21:37 dzieki genetyce bedziesz mogl poprawic sobie mozg. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia 13.06.05, 21:43 To że uwarunkowania genetyczne sprawią że w normalnej rodzinie urodzi się homoseksu-alne dziecko to żaden problem. Problem jest wtedy gdy zaczyna się z tym publicznie obnosić. Ot i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Sposób publicznego działania odmiennych 13.06.05, 21:47 ustawianie się ponad prawem, a więc rządanie największego z możliwych przywilejów spowoduje, że nawet ludzie obojętni nabawią się "homofobii", z czym zresztą mamy do czynienia już po upływie jednego dnia od sławetnej parady - vide nagła zmiana w badaniu opinii w GW, o której wyczytałem na niniejszym forum. Akcja bowiem powoduje reakcje - to proste. Dodaj Pani/Pan/Ono do tego odwrót w Europie od "liberalizmu" obyczajowego a możesz niżej cytowane stwierdzenie między bajki schować :)) > choc zgadzam sie ze znaczaca poprawa w tej materii przyjdzie > za 10-20lat. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Sposób publicznego działania odmiennych 13.06.05, 21:50 No coż to że niektórzy chcę mięć większy wybór partnerów i robią wszystko by szerzyć pewne zachowania powoduje, że cały kraj oszalał na punkcie tej parady. Mam nadzieję, ze to sie czym prędzej skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz :) 13.06.05, 21:58 Na razie zareagowali czynnie łysi od Giertycha i Leguny, hmmm faktycznie patrząc na pałowanie tych ostatnich, zastanawiałem się czy to jest miłość czy to jest kochanie - sadomaso też jest pewnie poprawną innością seksualną :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: :) 13.06.05, 22:08 A jak pały w ruch w policjant zuch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia 13.06.05, 21:47 Mógłbyś się nauczyć ortografi matołku... Hado czytać te mądrości.. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia 13.06.05, 21:52 Ten post tyczy się a.adasa Odpowiedz Link Zgłoś
slon16 Az pedałów i lesbije na nich napuscili 13.06.05, 21:47 Ale boją się Kaczorów że aż pederastów i lesbije na nich napuścili a ten nałęcz i zajdły Zakowski to wasze ostatnie podrygi za nasze pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 sloniu pomysl co bedie sie dzialo kiedy 13.06.05, 21:56 jaruga, szyszkowaska, nalecz i reszta oszolomow, bede poza parlamentem to dopiero beda szalec ze swa teczowa anarchia po ulicach - a po to by byc w mediach, bo inaczej po 4 latach nie bytu w sejmie, nie mieli by tam szans powrocic i tak beda parady, i lamenty z powodu lamania praw jakichs mniejszosci, walka o przywileje socjalne, caly ten bolszewicki belktot, ktory jednak swietnie trafia do biednych, zagubionych ludzi, i to jest problem Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 21:56 No coż Nałęcza wyjątkowo znielubiłem w wyniku jego działań ostatnich dni. Nie dlatego bynajmniej, ze stał sie gejem na jeden dzień (bo szkoda, ze parada nie odbyła sie szybko i bez nagłośnieniea), ale dlatego, że usłyszałem z ust tego pana podłą demagogie. To wstyd by prof. uniwersytetu nawet gdy jest politykiem tak wrednie kategoryzował. Mam tu na mysli jego hasła o prawicy (całej oczywiście bez wyjątku) łamiącej prawo i atakującej kamieniami. Czy zgodnie z logiką tego pana cała lewica to aferzysci????????? Czy rownież mozna mówic: aferzystą jest "prawy człowiek lewicy" i Nałęcz i cała SDPL. To było była by przesada ale skoro jaśnie panu marszałkowi wolno to czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 22:46 czy ktos na prawicy potepil rzucanie kamieniami? Na razie slychac lament, ze "biednych chlopcow" aresztowano, a kon z kaczka odgrazaja sie i strasza policje... Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 23:02 TUSK wczoraj u olejniki w zetce Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 23:04 nie widzialem, ale cieszy mnie to. Brawo Tusk. Czekam na nastepnych. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 23:07 Sorry własnie sobie uświadomiłem ze to był Rokita nie tusk Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 23:08 w takim razie wycofuje brawa dla Tuska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 23:16 Fakt Rokicie sie nie należą. Na pokojowej manifestacji chyba była jego kukła ramie w ramie z Kaczyńskim. Rozumiem, ze kukła Rokity służy obronie praw demokratycznych Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 23:18 czemu nie, brawa przechodza na Rokite. Kukly sa na pokojowych manifestacjach, a Rokita widac popieral Kaczynskiego w jego zakazach. Kukly nie spalono, biegala sobie wesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 23:21 Rokita był za legalną manifestacją i mówił to już wcześniej. Dlatego ta manifestacja minęła sie z celem gdyż pewne siły wykorzystały ją po to by dołożyć wszystkim kto jest choć odrobinę nielewicowy Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 23:24 Ja nie patrze na to az tak politycznie. Pozostaniemy przy swoich zdaniach. Bede sie cieszyl, jezeli chociaz kilka osob zobaczylo parade i zmienilo troche swoje podejscie. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 23:30 Szkoda ze nie patrzysz bo wiele przez to tracisz w ocenie tych wydarzeń. To niestety była czysta polityk. Ot co Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 23:32 Dla mnie prawda jest po srodku :-) Ale ciesze sie, ze da sie tu kulturalnie pogadac, to nie czeste na tych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Az pedałów...napuscili. Nałęcz wstydu nie ma 13.06.05, 23:35 Wyjąłeś mi to z ust. Miałem zamiar to samo napisać, ale kolacyjka późna mi w tym przeszkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
baikadent Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia 13.06.05, 22:13 O matko pojedyncza...Teraz bedziemy obserwowac kolejny show. Moze Komisję Śledczą powołać? A tak z drugiej strony Kaczor tylko wygrał na zakazie Parady. To było genialne posuniecie. Jemu to pewnie z przeproszeniem zwisa, czy taka parada bedzie czy nie, ale patrzcie: prostym ruchem zafundował sobie stałą obecnośc w mediach (nieważnę czy mówią dobrze czy źle, byleby mówili. Co zresztą jest myślą bardzo znanego geja), doskonale swoją twardą szeryfową postawą trafiając w gusta zmęczonego aferami elektoratu, który preferuje raczej heurystyki myślenia. Nie za bardzo cenię Kaczora, ale to posuniecie było politycznie mistrzowskie. Wiadomo, ze karmieni jestesmy głownie demagogia i pewnie mało kto zawraca sobie głowę pytaniem, czy to aby jest OK, ze pan prezydent nie respektuje prawa robiąc z niego szopkę. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczora 13.06.05, 22:18 i nie tylko. Ja marzę by również odpowiedzieli Ci którzy kazali poturbować tych ludzi siedzacych na ulicy. Nie żałuje kogoś kto rzuca czymkolwiek w nielegalne (niestety zgodnie z podjetymi decyzjami administracyjnymy) zgromadzenia. Trafia mnie jednak widok policji wyciagających ludzi będących przeciwnikami manifestacji. To były działania w stylu Białoruskiego OMONu. Podobnie sie policjanci zachowywali wobec siedzących na ulicy. I to było w porządku????? A wracając do Kaczora to on już mnie tak nudzi, ze nie chce mi się nawet o nim pisać cokolwiek wiec troszkę odbiegłem od posta poprzedniego. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 22:41 Zrob eksperyment. Wyjdz na ulice. Poloz sie. Lez i czekaj. Jak beda Cie sila sciagac wierzgaj i szarp sie. Potem krzycz glosno, ze jestes ofiara represji. Jak boisz sie samochodow, to zrob ten eksperyment na chodniku. Ale waskim, zeby dobrze zatarasowac (bedziesz w koncu sam, bez kolegow). Daj znac, jak poszlo. Moze nawet do sadu pojdziesz i odszkodowanie wywalczysz? Bedziesz mial wreszcie swoje 5 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 22:45 Nie odwracaj kolego kota ogonem. W imie tak postulowanej wolności wypowiedzi można było inaczej potraktować ludzi mających inne zdanie, a nie porownywać ich do faszystów i pałować Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 22:49 kolego, nikt nie palowal majacych inne zdanie. Dostalo sie rzucaczom kamieni, butelek, szarpiacym sie z policja i innym zadymiarzom. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 22:52 nie mogę znieśc twojej nieobiektywności. Sorry, ale widziałem w telewizji zachowania które moim zdaniem były nadużycie ze strony policji i to mnie wkurzyło potwornie. Jestem zaangażowny w pomoc ludziom z Białorusi i jestem szczegolnie wrażliwy na wszelką przemoc i agresje ze strony policji. By była pełna jasnośc byłem zwolennikiem legalnosci manifestacji a to co pisze tutaj to efekt mojej wściekłości na przemoc której nienawidze Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 22:58 wlasnie leci na TVP2. Ja widzialem dodatkowo na zywo i dostawalem jajkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mmm20 Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:01 CHOWALES SIE ZA JARUGA I NALECAM TO TYLKO JAJA LECIALY Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:05 To Ci współczuję, ze jajkiem dostałeś a koleś którego przed chwilą w TVP 2 pokazywali dostał parę pał. Mimo, ze raczej sympatyzowałem z ideą manifestacji to w wyniku tego jak została wykorzystane przez pewne persony bardziej współczuję temu spałowanemu. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:07 tylko on dostal te paly za szarpanie sie z policja, a moze i za cos wiecej. Uczciwy czlowiek slucha sie policjanta i wstaje grzecznie i przechodzi, tam gdzie mu kaza. Zatarasuj chodnik, potem walcz z policja i poczekaj na efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:12 O nie kolego to co zapamietałem z relacji w TVN 24 było po prostu bandyctwem policyjnym. Było tak jak napisałem. Chwycenie kolesia odciągnecie na bok i pały w tedy w ruch. Nie szarpał się. Po prostu byl ciągnięty po ziemi. A co byś zrobił gdyby policja zablokowała waszą pokojową manifestację. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:14 Ale nie byl palowany. Poloz sie na ziemi i nie wstawaj. Tez beda Cie ciagnac. Jak to sobie inaczej wyobrazasz? Mieli przylac lektyke? Jakby policja zablokowala, to mysle, ze nie byloby marszu. Pozostalibysmy na placu, gdzie sie zebralismy. Nikt by nie walczyl, bo parada byla radosna i pokojowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:17 Własnie tak policja powinna postąpić, ale prawdobodonie pewni politycy (z lewicy) chcieli ja wyprowadzić na ulice, prowokować Wszechpolaków i pokazać oszołomstwo przeciwko słusznym celom. I dlatego z takim niesmakiem oceniam manifestacje a przede wszystkim brutalność policji Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:19 prowokowac, bo geje odwazyli sie wyjsc na ulice... Strasznie latwo sprowokowac tych bojowych chlopakow. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:23 No może nei łatwo. Gdyby nie było wyborów niedługo to pewnie i parady by sie nie chciało organizować w takiej formie. Po tym jak wykorzystana została parada niesety mogę powiedzieć ze była typową akcją polityczną, a nie próbą szerzenia tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:25 moze jakbym widzial parade tylko w migawkach telewizyjnych, mialbym podobne odczucia. Poniewaz bylem i to przezylem, wiem, ze bylo inaczej. Dla mnie to bylo wspaniale doswiadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:28 Coż żyjący na Białorusi wcale nie mają lepszego obrazu tego kraju od Polaków obserwujących to co sie dzieje zza między. Zatem bez przesady kolego. Cieszę sie jednak ze przeżyłeś wspaniałe doświadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:29 wiesz, pomaranczowa rewolucja tez byla nielegalna... Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:36 O przepraszm to już przesada. Argument w stylu ciosu pewnego boksera. Proszę nie porównywać, bo zupełnie był inny problem inne realia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Po Paradzie mnożą się oskarżenia wobec Kaczor 13.06.05, 23:37 no dobra, nie bede rozwijal :-). Topor zakopany ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 22:42 a może sie zacznie i to w pażdzierniku bo przecież nie można było za jednym zamachem wybrac prezia i stado poslosenatorow Odpowiedz Link Zgłoś
madine1 Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 22:42 Czyli za rok policja będzie pałować pokojową manifestację, w której będą szły m.in. matki z dziećmi i osoby starsze? I chronić osłupiałych nazistów? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 22:44 to sie nie uda, te bojowki przychodza w koncu tez po to, zeby lac sie z policja. Chyba, ze kon z kaczka wprowadza nowy przepis o "czynnej napasci na czlonka MW", tudziez "zniewazeniu czlonka MW". Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 22:46 policja bedzie miała nakaz pałować każdego kto protestuje przeciwko nielegalnym pogodom z udziałem Nąłeczy Jarug i innych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 22:47 zapomniales dodac "rzucajac kamieniami". Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 22:50 nie wszyscy rzucali kamieniami. Szkoda ze tego nie dostrzegłeś oglądając relacji w telewizji. Siedzieli na ulicy. Podbiegał OMON i wyciągał kolesia po czym okładał go pałami parenascie metrów dalej. TVN 24 szkoda, ze nie mogę wskazać bardziej konkretnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 22:55 kolego, ja to widzialem, wlasnie lecialo. Tlumacze Ci, jak polozysz sie, czy bedziesz siedzial na ulicy i szarpal sie z policja, to tez Cie odciagna spaluja. Proste. A widzialem wiecej od Ciebie, bo ja tam bylem. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 22:57 ci, ktorzy grzecznie protestowali (przed chwila byli w TVP2) szli z nami i dlugo sobie dyskutowalismy. Wlacz TVP2, to sam zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:01 To grzecznie jest iść w nielegalnej maniefestacji a nie grzeczne jest protestowanie przeciwko niej (nie rzucanie kamieniami) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:03 nie jest grzeczne siadac na jezdni jak ktos idzie. To chyba jasne. Byli tacy, co szli z transparentami anty i nie mieli zadnych problemow. Co wiecej stali wsrod nas i nie bylo problemu. A potem dlugo sobie rozmawialismy. Zreszta byli przed chwila w TVP2. Jeden w bialym krawacie, drugi w garniaku. Byli ok, chociaz ich poglady sa dla mnie nie do przyjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:08 A grzecznie jest iść przez kawał Warszawy w nielegalnej manifestacji której cel dawno zresztą został zatracony Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:09 cel zostal przeformulowany. Celem byla ochrona praw konstytucyjnych. A isc sobie przez miasto mozna. Ruchem steruje policja i jezeli sie czlowiek podporzadkowuje, to idzie sobie legalnie. Uwazasz, ze nie wolno mi spacerowac po miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:13 Przeformułowany???? to może warto było złożyć podanie o inny rodzaj manifestacji. Ja jestem demokratą jakich malo i wolnościowcem, ale jak dyskutuję to aż burzy mi się światopogląd Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:17 kolego, wyjasnie Ci. Miala byc normalna parada gejow i lesbijek. Zadna wielka sprawa, kolorowy pochod, itp. Ale nagle okazalo sie, ze to nielegalne. Ze jest grupa w Polsce, ktora nie moze paradowac, bo nie. I parada przerodzila sie w marsz przeciwko temu nieprawnemu zakazowi. Stad symbol kaczki byl symbolem parady, stad spiewalismy kaczuszki i byly anty-Kaczynskie hasla. Na jego wlasna prosbe. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:20 Nie wyjaśniłeś mi niestety bo mogliście przeciwko kaczuchom manifestować w miejscu spotkanie a nie łazić po Wawie. Mogliście też urządzić pikiete zgodnie z prawem i obyczajami. Niesty to wszystko posłużyło sprowokowaniu zadymy by Nałęcz i Jaruga mogła w mediach pobłyszcześc i Kaczor oczywiscie przy okazji też. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:22 ale przeszlismy. I okazalo sie, ze bylo spokojnie, kolorowo, wesolo. Nie sprawdzily sie czarne scenariusze i mam nadzieje, ze na przyszlosc decydenci beda mieli mniej "argumentow". Ja nie szedlem, zeby ktos blyszczal, ale zebym nie musial sie sam przed soba wstydzic, ze bylem w domu jak byli slabszych. Ot, co. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:25 No ja bym się wstydził sam przed sobą gdybym chciał szerzeć tolerancję a moje dzialanie spowodowałoby tylko sianie nienawieście. Was wobec Kaczuchów i skrajnej prawicy i wice versa Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:29 jakiej nienawisci... Dla mnie to byl wielki zastrzyk pozytywnej energii. Zero nienawisci. Mysle, ze chociaz pare osob, tych, ktorzy nie protestowali stojac z dala, plecami do nas, ale tych kilka osob, ktore weszlo w kolorowy, wesoly tlum i dyskutowalo z nami zobaczylo, ze ich wyobrazenia parady byly znaczaco inne, niz rzeczywiste. Nawet ze wzgledu na nich bylo warto :-). Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:32 Ja patrze na to w szerszej ogolnopolskiej perspektywnie i szoda róz gdy płoną lasy. Mysle, ze raczej w ludziach wzmocniły sie antagonizmy i żadna w tym pociecha ze pare osób sobie potańczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:36 nastepnym razem zapraszam na parade, czasem dobrze zobaczyc szczegoly, nie tylko szeroka perspektywe :-). Z mojego punktu widzenia akceptacja homoseksualizmu w spoleczenstwie to bolesny, ale nieunikniony proces, a parada jest malym krokiem w dobra strone. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:38 Coż no nie wiem czy to był dobry krok i czy przypadkiem nie był jednak krokiem w tył. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:39 przekonamy sie za iles tam lat :-). Teraz prozne spory :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:42 Ot co. To najcześciej padało w naszych postach. Zatem w tej miłej atmosferze życze panu dobrej nocy i do podyskutowania ponownie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 bedzie miala nakaz palowac tzw 13.06.05, 22:54 niepoprawnych politycznie, a wiec wszystkich ktorzy nie beda sie zgadzac z jedynie sluszna droga teczowej hordy Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 22:52 Skończy się bełkot i wybrani zostaną ci którzy są najbardziej wiarygodni... Ot i tyle ...żałośni mandryle Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: We wrześniu skończy się zabawa... 13.06.05, 23:05 ale dlatego powinny byc jedno mandatowe okregi wyborcze, zeby oszolomy w stylu szyszkowskiej, jarugi, nalecz sie nie dostaly do sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
shoovar parada 13.06.05, 22:50 Kaczynski kierowal sie nie tylko wlasnym interesem. Kierowal sie moim interesem tez... Odpowiedz Link Zgłoś
mmm20 Re: parada 13.06.05, 23:03 CZEGO NIE SPUSCILI PIESKOW ZOBACZYLIBYSMY CZY ZWIERZETA LUBIA PEDALOW Odpowiedz Link Zgłoś