Dodaj do ulubionych

NOP w natarciu - jak zebrać podpisy pod listą

15.06.05, 18:53
wyborczą. Na forum Wrocław te barany w zamian za 30 podpisów obiecują miejsce
w komisji wyborczej płatne 140 zł za dzień.
Obserwuj wątek
    • michal00 Re: NOP w natarciu - jak zebrać podpisy pod listą 15.06.05, 19:10
      No i co z tego? Czyzby "zbieracze podpisow" z innych partii nie zasiadali w
      komisjach wyborczych?
      • malaszaramysz To w tym złego, że 15.06.05, 19:14
        a) to niemoralne - chcesz,żeby ktoś dla ciebie zbierał podpisy to albo go
        przekonaj albo mu zapłać - własnymi pieniędzmi
        b)obiecywanie ludziom miejsc w komisjach to oszustwo.Dla wszystkich chętnych i
        tak miejsc nie będzie
        • michal00 Re: To w tym złego, że 15.06.05, 19:20
          1. Placic za podpisy nie mozna, o ile mnie pamiec nie myli.

2. Oni nie obiecuja miejsca w komisji, tylko zgloszenie do komisji, a to co
          innego.

• malaszaramysz Re: To w tym złego, że 15.06.05, 19:23
            1.Za zbieranie można:-))) Praca jak każda inna.
            2.Tym bardziej niemoralne. Paru bezrobotnych się złapie mając nadzieję na parę
            groszy.
            Tak mało aktywistów mają ci faszyści,że muszą do nieuczciwych metod się uciekać?
            • michal00 Re: To w tym złego, że 15.06.05, 19:29
              > 1.Za zbieranie można:-))) Praca jak każda inna.]

Raczej nie. Chyba ordynacja zabrania.

.Tym bardziej niemoralne. Paru bezrobotnych się złapie mając nadzieję na parę
              > groszy.

Zakladasz z gory, ze oni gwarantuja te 140 zl. Z ogloszenia nic podobnego nie
              wynika.

Tak mało aktywistów mają ci faszyści,że muszą do nieuczciwych metod się uciekać
              > ?

Ostroznie. Wlasnie posunelas sie do znieslawienia legalnej partii.
              • malaszaramysz Re: To w tym złego, że 15.06.05, 19:36
                To niech mnie pozwą do sądu. Agora ma dane . Mój prawnik się ucieszy i ja też:-
                ))
                • michal00 Re: To w tym złego, że 15.06.05, 19:37
                  Ze prawnik sie ucieszy to rozumiem, ale dlaczego ty?
                  • malaszaramysz Re: To w tym złego, że 15.06.05, 19:42
                    Prawnik z tego samego powodu co ja:-))))
                    Możliwość udowodnienia przed sądem faszystom,że są faszystami zapowiada się
                    ciekawie. NOP od dawna mamy " na widelcu" więc z materiałem dowodowym nie
                    będzie problemu.
                    • stranger.pl Re: To w tym złego, że 15.06.05, 22:03
                      Takiś mądry - to jak udowodnisz związki NOPu z faszyzmem czyli systemem
                      panujacym we Włoszech B. Mussoliniego? Czy w programie NOPu jest głoszony
                      faszyzm - np. korporacjonizm, walka z mafią włoską, uregulowanie czasu pracy do
                      max. 8 godzin na dzień?
                      Dodaję, jesli tego nie wiesz, że w III Rzeszy nie było faszyzmu! No i co
                      mądralo?
                      • dr.krisk Trudo by bylo... 15.06.05, 22:07
                        stranger.pl napisał:

> Takiś mądry - to jak udowodnisz związki NOPu z faszyzmem czyli systemem
                        > panujacym we Włoszech B. Mussoliniego? Czy w programie NOPu jest głoszony
                        > faszyzm - np. korporacjonizm, walka z mafią włoską, uregulowanie czasu pracy
                        do
                        >
                        > max. 8 godzin na dzień?
                        Trudno aby NOP zwalczal mafie wloska! Daleko troche :))) Na bilety by sie
                        chlopaki wykosztowali....
                        A wloski faszyzm nie tylko polegal na tym. Niestety.
                        • stranger.pl Re: Trudo by bylo... 15.06.05, 22:20
                          Owszem były jeszcze inne punkty w programie faszyzmu - ale
                          jakby "malaszaramysz' miał niedosyt wiedzy to podam jeszcze to że faszyzm we
                          Włoszech był popeerany do 1943 r. czyli czasu okupacji niemieckiej i tzw.
                          Republiki Socjalnej przez włoskicgh Żydów - zasiadających nawet we Wielkiej
                          Radzie Faszystowskiej.
                          Ponadto - Gdy w 1925 r. dokonano próby za­machu na Mussoliniego, żydowscy
                          członkowie partii faszystowskiej od­prawili modły dziękczynne za jego udaną
                          ucieczkę. Rok później wódz Benito uczestniczył w ceremonii liturgicz­nej w
                          synagodze rzymskiej. Gdy zmarł naczelny rabin Rzymu, zarówno Duce, jak i król
                          wydelegowali na uroczystości po­grzebowe swych reprezentantów.
                          W owym czasie pewne opiniotwórcze kręgi żydowskie głosiły, że nie istnieje
                          jakiś zasadniczy konflikt między przesłania­mi judaizmu i faszyzmu(!). Jako
                          dowód na to, jeden z dowodów, jak pewnie Ży­dzi czuli się w symbiozie z włoskim
                          faszy­zmem, można przytoczyć takie oto zda­rzenie: we Florencji tamtejszy rabin
                          poja­wił się w synagodze w pełnym mundurze partii faszystowskiej...
                          Już w marcu 1927 r., w pięć lat po sła­wetnym marszu na Rzym, Benito Mussolini
                          oświadczył publicznie, że anty­semityzm to twór barbarzyński. Nad­mienił przy
                          tym, iż jest rzeczą całkowi­cie naiwną sądzić, by antysemici mogli rozkwitać w
                          łonie włoskiego faszyzmu.
                          Współtworzyli partię
                          Gdy Duce przekształcał Włochy w pań­stwo faszystowskie, wielu znaczących Żydów
                          stało się jego najbliższymi współpracownikami. Jednym ze współzałożycieli
                          partii faszystowskiej był Włoch wyznania mojżeszowego prof. Georgio Del
                          Yecchio, zaś duet najbliższych doradców Mussoliniego stanowili włoscy Żydzi
                          Gior­gio Anselmi i Isaiah Levi. Przez pewien czas funkcję przywódcy faszystów w
                          Trieście pełnił Włoch... wyznania mojżeszowego Giacomo Cepilli. Ale i serce
                          Benita, wte­dy jeszcze socjalisty, było otwarte dla da­rzącej go uczuciem córy
                          Mojżesza, najbliższej przyjaciółki w owym czasie, niejakiej Anheliki
                          Balabanoff.
                          Żydzi zawsze wielce oddanie służyli Mussoliniemu. On sam do późnych lat 30.
                          wychwalał żydowskich współobywa­teli, także na forum publicznym. Dwu Żydów,
                          Simon Daus i Gini Bolaffi, za spra­wą Duce zostało pochowanych w Pante­onie
                          Italii we Florencji pośród 37 boha­terów walki o wprowadzenie nowego ustroju,
                          którzy zginęli w obronie ideałów faszyzmu.

Itd itd - mogą takie rzeczy o faszyzmie bardzo długo mówić...
                          • dr.krisk Rzeczywiscie, piekny Benito mial nieco inne... 15.06.05, 22:26
                            .. pomysly niz ponury Adolf (na cale szczescie), ale panowie ci mieli wiele
                            wspolnego ze soba. Gledzenie o Wielkich Wloszech, glupie pomysly militarne...
                            Byl groteskowym idiota.
                            • stranger.pl Re: Rzeczywiscie, piekny Benito mial nieco inne.. 15.06.05, 22:32
                              1.Mówisz cyt.: "Ględzenie o Wielkich Włoszech" że to źle? A czy ględzenie o
                              wielkości innych krajów to coś złego? Duce pod tym względem nie był ani gorszy
                              ani lepszy od innych (zarówno innych autokratów jak i demokratycznych
                              polityków).

2.Groteska? - ja bym tego tak nie nazywał. Mussolini zmienił bardzo Włochy - to
                              był czas kiedy Włosi potrzebowali kogoś kto da im wiarę w siebie (co uczynił),
                              wydobędzie z nędzy (co też częściowo uczynił) - wiesz o tym że Duce
                              przeprowadził osuszenie Bagień Pontyjskich jak również zlikwidował włoską mafię
                              (która wróciła do Włoch dopiero w 1943 r. gdy Amerykanie reaktywowali ją przed
                              lądowaniem na Sycylii by jako V kolumna sparaliżowała obronę Włochów i Niemców).
                              • dr.krisk Ach ten dyskretny urok dyktatorow.... 15.06.05, 22:40
                                .. ciagle ktos mu ulega.
                                O tych Bagnach Pontyjskich slysze rownie czesto jak o budowaniu przez Adolfa
                                drog. Adolf rowniez stlumil przestepczosc i dal ludziom prace :)
                                Co do "wydobywania Wloch z nedzy" - to akurat spedzilem w tym pieknym kraju lat
                                kilka, i dowiadywalem sie jak to wygladalo... To troche tak jak owe Volkswageny
                                dla ludu - najpierw zebrano od ludzi pieniadze, a potem owe VW pojechaly na
                                front.
                                Zapominasz o wplataniu Wloch w wojne. O bezsensownych walkach w Afryce (wujek
                                mojego znajomego polegl tam wlasnie).
                                Bez sensu to bylo wszystko.
                                • stranger.pl Re: Ach ten dyskretny urok dyktatorow.... 15.06.05, 23:05
                                  1.Nie należę do apologetów B. Mussoliniego - to był socjalista (a więc dla
                                  mnie "fe"), należał do wrogów Kościoła katolickiego - to właśnie B. Mussolini
                                  był pierwszym który (w wieku młodzieńczym) pisał takie paszkwile jak "Jan Hus"
                                  czy "Kochanki kardynała", rozpowszechniał też "rewelacje" o intymnych
                                  stosunkach łączących jakoby Jezusa i Marię Magdalenę. Ten ostatni pomysł
                                  podchwyciło szereg współczesnych pismaków, "demaskatorów" Kościoła
                                  katolickiego, w rodzaju Baigenta, Leigha, Lincolna (jego paszkwil "Święty
                                  Graal, Święta krew") oraz Browna (paszkwile "Kod Leonarda da Vinici" i "Anioły
                                  i diabły"). Wielbiciele "twórczości" tych panów rzadko maja świadomość, że owi
                                  literaci podążają szlakiem przetartym przez twórcę faszyzmu...

2.B. Mussolini nienawidził wolnomularzy z powodu urażonej ambicji - odmówiono
                                  mu wstąpienia do loży. Dlatego chwalcy jego negatywnego poglądu
                                  wobec "fartuszkowych" zapominają, że genezą tego nie było zło płynące z
                                  wolnomularstwa lecz prywata B. Mussoliniego.

3.Rodzinka nieciekawa - matka nadała mu imię Benito na cześć XIX wiecznego
                                  bandyty, rewolucjonisty, masona prezydenta Meksyku Benito Juareza.

4.Polityka włoskiego osadnictwa w Libii (zdobytej w 1912 r. na Turcji) miała
                                  szansę powodzenia i gdyby nie II w.ś. Libia byłaby zamieszkała dziś przez
                                  rdzennych Włochów (Berberów było bardzo mało a Arabom nie pozwalano na
                                  osiedlanie się).

5.Mimo wszystko gwoli prawdy Benito wyprowadził Włochy z nędzy - mało tego za
                                  jego rządów koleje włoskie (słynące nawet dziś z niepunktualności) jeździły
                                  według rozkładu, dokładnie co do minuty). Myślę że w dalszym ciągu niewielu
                                  stać na obiektywizm i pisanie prawdy o tych czasach a ponadto niewielu wie czym
                                  był faszyzm (dużo złego pokutującego do dziś w tej sprawie wprawiły media PRL i
                                  całego Lewactwa - utożsamiając faszyzm z III Rzeszą i nazizmem. A to są dwie
                                  bardzo różne ideologie.
                                  Nara
                          • joannabarska Błądzic jest rzecza ludzką! 15.06.05, 23:00
                            Komunistyczna Partia Polski też poparła majowy zamach stanu Piłsudskiego!
          • michal00 tu jest link 15.06.05, 19:24
            kazdy sie moze przekonac:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=25238208&a=25238208
    • malaszaramysz Re: NOP w natarciu - jak zebrać podpisy pod listą 15.06.05, 19:28
      A może jest wyjaśnione jak tym ludziom zapłacą jak nie zbiorą wymaganej liczby
      podpisów? W ich przypadku to prawie pewne.
    • wanda43 Re: NOP w natarciu - jak zebrać podpisy pod listą 15.06.05, 20:06
      To jest tragiczne,ze w panstwie,ktore doswiadczylo tyle zła od faszyzmu,teraz
      ten faszyzm sie rodzi i,co odrazające ma poparcie niektorych politykow i partii.
      Polska jest jak pokoj bez klamek.
    • yossarian18 Re: NOP w natarciu - jak zebrać podpisy pod listą 15.06.05, 21:14
      Może i bym się podpisał, ale ten NOP jest jak dla mnie za bardzo NAZI, chociaż
      mają ciekawe pismo "Szczerbiec", a wnim świetne artykuły nt. Evoli, Franco,
      Codreanu i Jungera.
      • malaszaramysz Yossi, oni są bardzo, bardzo , bardzo nazi:-((( 15.06.05, 21:18
        Nawet Ty byś się przewrócił na widok "plakatu", którym w kwietniu Wrocław
        okleili. Były to katrki a4 na ksero odbite ale treść taka,że wymiękłam.
        • yossarian18 Re: Yossi, oni są bardzo, bardzo , bardzo nazi:-( 15.06.05, 21:22
          Widziałem parę ich plakatów, np. zakaz pedałowania albo ten o ks. Życińskim. Co
          było we Wrcoławiu??
          • malaszaramysz Re: Yossi, oni są bardzo, bardzo , bardzo nazi:-( 15.06.05, 21:28
            Zakaz pedałowania to pikuś:-)))) Zaproszenie na jakąś ich imprezę w dniu czegoś
            tam.Koszmarne.Jak bardzo Cię to interesuje to gdzieś w biurze mam taki plakacik
            schowany - zbieramy takie rzeczy:-))) Zeskanuję w wolnej chwili i wrzucę Ci na
            skrzynkę.
            • yossarian18 Re: Yossi, oni są bardzo, bardzo , bardzo nazi:-( 15.06.05, 21:29
              malaszaramysz napisała:

> Zakaz pedałowania to pikuś:-)))) Zaproszenie na jakąś ich imprezę w dniu
              czegoś
              >
              > tam.Koszmarne.Jak bardzo Cię to interesuje to gdzieś w biurze mam taki
              plakacik
              >
              > schowany - zbieramy takie rzeczy:-))) Zeskanuję w wolnej chwili i wrzucę Ci
              na
              > skrzynkę.

Jeśli możesz to z góry dzięki:)))))))
              Ciekawi mnie dzialalność takiej ekstremy jak NOP, chociaż jej nie popieram;)
              • malaszaramysz Re: Yossi, oni są bardzo, bardzo , bardzo nazi:-( 15.06.05, 21:32
                Dobra, poszukam w pudle zwanym " sodoma i gomora":-))) Nie obiecuję,że jutro
                ale będę pamiętać.
                Działalność istotnie ciekawa - szczególnie dla prokuratury.
            • yossarian18 Re: Yossi, oni są bardzo, bardzo , bardzo nazi:-( 15.06.05, 21:31
              Może o ten plakacik Ci chodzi:
              www.wroclaw.nop.org.pl/
              ;)
              • malaszaramysz Nie, ten też pikuś:-))) n/t 15.06.05, 21:35
                Przeglądałam stronkę i szukałam plakaciku ale albo źle szukam albo go tam nie
                ma.
                • yossarian18 Re: Nie, ten też pikuś:-))) n/t 15.06.05, 21:47
                  A pismo mają naprawdę niezłe. Obok obrzydliwych artykułów nt. żydostwa,
                  rewizjonizmu, itp. są prawdziwe perełki dotyczące historii europejskiego
                  konserwatyzu i nacjonalizmu, zwłaszcza z 20-lecia międzywojennego;)
                  • malaszaramysz Re: Nie, ten też pikuś:-))) n/t 15.06.05, 21:52
                    Te perełki to pewnie przedruki:-))) Obrzydliwi są i tyle.Dziewię się tylko,że
                    jeszcze działają.Prokuratury w tym kraju nie ma czy co? Bycia konserwatystą
                    nikt nie ma prawa zabronić ale bycia faszystą czy nazistą zabrania kodeks
                    karny:-)))
                    • yossarian18 Re: Nie, ten też pikuś:-))) n/t 15.06.05, 21:54
                      Autorem kilku tych perełek jest Bogdan Kozieł, bardzo barwna postać.
                      Propagowania faszyzmu i nazizmu zabrania Kosntytucja, a konkretnie art. nr 13.
                      • malaszaramysz Re: Nie, ten też pikuś:-))) n/t 15.06.05, 22:11
                        Yossi, co barwna postać robi w tej brunatnej sforze? Może pisze te perełki tak
                        jak ja referaty z fizyki w 2 ostatnich klasach ogólniaka:-))) Mój ojciec był
                        znanym fizykiem a ja noga kompletna. Brałam jakąś jego bardzo mądrą książkę i
                        ściągałam do przecinka:-)))) Zawsze się udawało:-)))
                        • yossarian18 Re: Nie, ten też pikuś:-))) n/t 15.06.05, 22:18
                          Bogdan Kozieł to świetny facet i złego słowa nie dam na niego powiedzieć!
                          A gdzie ma publikować ze swoimi poglądami? 95% tzw. inteligentów nawet nie wie
                          kim byli Codreanu lub Evola, o ktorych pisze Kozieł.
                          ja też zawsze bylem noga z fizyki;)
                          • malaszaramysz Re: Nie, ten też pikuś:-))) n/t 15.06.05, 22:30
                            Może i masz rację ale co świetny facet robi w takim towarzystwie?
                            Koserwatyzm to nie faszyzm czy nazizm.To zupełnie coś innego:-)))
    • camille_pissarro Re: NOP w natarciu - jak zebrać podpisy pod listą 15.06.05, 21:20
      Jeśli zebrane podpisy są niefałszywe ( vide zbieranie podpisów przez posłanke
      R.Beger ) to uważam to działanie za bardziej moralne aniżeli wyżej
      wymienionej , nie sądzisz ???
      • malaszaramysz Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 21:25
        co możemy sobie wyobrazić więc przykład żaden:-))).
        Gwarancji nie ma,że będą prawdziwe ale nie o to chodzi. Faszystowska
        organizacja mami ludzi wizją zarobienia w 1 dzień 140 zł w zamian za 30
        podpisów.Niech sobie firmę wynajmą.Są wyspecjalizowane firmy,które świadczą
        takie usługi.Problem żaden.
        • camille_pissarro Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 21:31
          pewnie to p[rzekalkulowali i firma jest na pewno droższa .Nie znam programu
          NOP, słyszałem , że to organizacja o charakterze narodowym ależeby od razu ich
          ochrzcic mianem faszystowskiej ???
          Na całym świecie społeczeństwa maja do czynienia z tego typu ugrupowaniami i
          muszą sobie z tym radzić , nie ma ich tylko w takich krajach jak Korea Płn czy
          Kuba , prawda ???
          • malaszaramysz Zobacz sobie:-)) 15.06.05, 21:36
            www.nop.org.pl

Nawet Yossi twierdzi,że oni są nazi:-))))
            • camille_pissarro Re: Zobacz sobie:-)) 15.06.05, 21:38
              zatem szkoda mi czasu , mnie tematy faszyzujacych organizacji nie rajcuja, poza
              tym równolegle oglądam 21 gramów na HBO- bardzo dobry film , polecam ;-)))
          • dr.krisk Faszystowska? A skad..... 15.06.05, 21:37
            Przeciez to prawdziwi patrioci narodowi sa tylko...
            A co do tego ze innych krajach tez sa - to prawda. I wszedzie bardzo sie nimi
            interesuje policja. Nie bez przyczyny...
            • dr.krisk Mialem kiedys z nimi do czynienia... 15.06.05, 21:42
              Rozlepiali obrzydliwe antysemickie plakaty (rysunki Zebrowskiego - Zyd z
              haczykowatym nosem okradajacy Polske, i takie tam bzdury). No to ja zrywam i
              ide tropem. Poniewaz naklejanie trwa dluzej niz zrywanie, po pewnym czasie
              zrownalem sie z chlopcami. Bylo ich (na szczescie dla mnie) tylko dwoch i to
              takich slabowitych: nikczemnosc ciala usilowali nadrobic lysymi lebkami i
              ponurym spojrzeniem. Opowiedzielismy sobie nawzajem co sobie zrobimy, i chlopcy
              zrezygnowali. Wtedy po raz pierwszy zobaczylem podpis - NOP.
              To takie niewyzyte gnojki z kompleksami.
              • malaszaramysz Widzę,że mamy podobne metody:-)))) 15.06.05, 21:44
                Skąd u mnie w firmie kolekcja pod nazwą "sodoma i gomora" ?
                • dr.krisk I tak trzymac! 15.06.05, 21:48
                  Wtedy wkurzylo mnie, ze ludzi na to patrza i nikt nawet paszczy nie otworzyl,
                  zeby szczyli przegonic. Rozumiem - gdyby to byla ciezka liga szalikowa, karki
                  jakies, ale dwoch chuderlawcow w skorzanych kurtkach?
                  Ja tam to niedobry dla nich jestem.....
                  • malaszaramysz Ja jestem bardzo niedobra:-)))) 15.06.05, 21:55
                    Czasem jeszcze policjantem albo stażnikiem miejskim poszczuję:-))) Bo na
                    latarniach naklejają a nie wolno:-))))Służby bardzo chętnie dają się na
                    nich " szczuć":-))))
                    • dr.krisk A to mile... 15.06.05, 22:00
                      .. ze te sluzby takie sie chetne zrobily. Bo kiedys to sie bali interweniowac,
                      ale najwyrazniej jakis smielszych wzieli do tych sluzb.
                      Ale najfajniej bylo, jak kiedys przyszli do mnie do domu jacys nawiedzeni
                      rozdawac ulotki (nie NOP ale cos podobnego: jakas slowianska sila, czy cos). No
                      i glupki wlezli niepytani na teren mojej posesji. A ja kazalem sie wynosic to
                      zaczeli pyskowac.
                      Do momentu gdy z domu wyskoczyl moj piesek rasy bokser... :))
                      Bylo duzo uciechy, i dla mnie i dla pieska!
                      • malaszaramysz Mam sąsiadkę:-))) 15.06.05, 22:04
                        Starsza pani, lat chyba 80.Rewelacyjna kobieta:-))) Przed referendum
                        europejskim po domach chodzili nawiać do bojkotu albo głosowania na nie. Pani
                        ta oblała dwóch łysych wiadrem zimnej wody. Wiali po schodach z 3
                        piętra.Sąsiadka żałowała bardzo bo "odstałą" wodę do kwiatków na nich zużyła:-
                        )))
        • michal00 Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 21:48
          Co to za firmy?

ordynacja :
          "art.141.3. Zabrania się udzielania wynagrodzenia pieniężnego w zamian za
          zbieranie lub złożenie podpisu pod zgłoszeniem listy okręgowej."

"3. Zabrania się udzielania wynagrodzenia pieniężnego w zamian za zbieranie lub
          złożenie podpisu pod zgłoszeniem kandydata na senatora."

• malaszaramysz Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 21:58
            Wynajmowaliśmy kiedyś firmy do zbierania podpisów pod różnymi projektami.Fakt -
            nie do list parlamentarnych ale np. do zgłoszenia ustawy.Są takie:-)))
            Ale czy uczciwe jest obiecywanie pieniędzy podatników za podpisy? Za mało tych
            faszystów jest? Sami sobie nie poradzą?
            • michal00 Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 22:20
              Oni nie obiecuja pieniedzy, ale ZGLOSZENIE DO KOMISJI. Inne partie tez wpychaja
              swych aktywistow zbierajacych podpisy na czlonkow komisji. Rozumiem, ze ich nie
              lubisz, ale ich dzialania w tym wypadku nie mozesz nazwac nieuczciwym, a
              przynajmniej nie bardziej nieuczciwym niz powszechnie szanowanych partii.
              • michal00 Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 22:23
                przy okazji - w Polsce mozna byc faszysta w sensie posiadania pogladow
                faszystowskich, tylko tych pogladow nie mozna propagowac :-)
                • malaszaramysz Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 22:25
                  Zobacz sobie stronę NOP -u :-))) Jest naprawdę śliczna.
                  • michal00 Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 22:26
                    dzieki, ale nie skorzystam
                    • malaszaramysz Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 22:28
                      Dlaczego? Będziesz wiedział dlaczego nazywam faszystami legalnie działającą
                      partię:-))))))))))))))
                      • michal00 Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 22:30
                        Wyglada na to, ze zachecajac mnie do wejscia na ta strone propagujesz faszyzm.
                        • malaszaramysz Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 22:33
                          Nie, chcę żebyś wiedział o czy mówimy. Bo nie wiesz:-)))))
                          • michal00 Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 22:47
                            Ja mowie o tym, ze legalnie dzialajaca partia ma prawo zbierac podpisy
                            obiecujac w zamian zgloszenie do komisji wyborczej. Ty mowisz, ze NOP glosi
                            faszyzm. Jezeli tak jest, to niech sie nimi zajmie prokuratura i sad. Poza tym -
                            tolerancji troche dla odmiennosci :-)
                            • malaszaramysz Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 22:52
                              To nie jest odmienność. Ja jestem tolerancyjna - każdy ma prawo do głoszenia
                              poglądów jeżeli o kodeks karny się nie ociera.NOP się ociera i to bardzo:-)))
                              Jeżeli nawet Yossi - forumowy konserwatysta twierdzi,że to nazi - to chyba coś
                              w tym jest. Nie czepiam się ludzi " na poważnie" jak nie mam pewności,że mam
                              prawo się czepiać:-))))))
                              • michal00 Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 23:06
                                Kodeks karny nie ma nic wspolnego z tolerancja. Tobie sie nie podobaja poglady
                                tych ludzi i uwazasz, ze za ich gloszenie powinni zostac ukarani, a co najmniej
                                nalezy im tego zabronic.
                                • malaszaramysz Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 23:17
                                  Ci ludzie są zwyczajnie niebezpieczni. Na Hitlera też nikt początkowo nie
                                  zwracał uwagi:-((((
                                  • michal00 Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 23:23
                                    Naprawde sie ich boisz? Maja poparcie bliskie zeru, nawet podpisow sami nie
                                    moga zebrac. Co moga zrobic? Rozlepia ulotki, pokrzycza i to wszystko.
                                    • malaszaramysz Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 23:25
                                      Bać się nie boję ale diabli mnie biorą, jak takie coś się mi po mieście pęta:-
                                      )))
                                      • michal00 Re: Posłanka Beger bije na głowę większość tego 15.06.05, 23:27
                                        Coz za nietolerancja!!!
                                        • dr.krisk Mylisz tolerancje z .... 16.06.05, 00:13
                                          .. przyzwoleniem na gloszenie dowolnych pogladow. A to nie to samo.
                                          • michal00 Re: Mylisz tolerancje z .... 16.06.05, 00:23
                                            Tolerancja to jest po prostu znoszenie czegos. Domagajac sie zakazania czegos,
                                            jestes wobec tego czegos nietolerancyjny. Nie ma wzorca tolerancji.
                                            • dr.krisk Niespecjalnie masz racje. 16.06.05, 00:35
                                              michal00 napisał:

> Tolerancja to jest po prostu znoszenie czegos. Domagajac sie zakazania
                                              czegos,
                                              > jestes wobec tego czegos nietolerancyjny. Nie ma wzorca tolerancji.
                                              "Czegos" to nie znaczy wszystkiego. Czlowiek nietolerancyjny nie dopuszcza
                                              zadnych innych pogladow niz wlasne. Tolerancyjny znosi ich wiecej - ale nie
                                              wszystkie.
                                              Jezeli np. ostro reaguje na chamskie zachowania w miejscach publicznych, nie
                                              oznacza to ze jestem nietolerancyjny.
                                              Wzorca tolerancji nie ma, ale nie znaczy to ze wszelkie postawy wartosciujace
                                              sa oznakami nietolerancji.
                                              • michal00 Re: Niespecjalnie masz racje. 16.06.05, 00:54
                                                Czlowiek nietolerancyjny nie dopuszcza
                                                > zadnych innych pogladow niz wlasne

Nie ma czlowieka nietolerancyjnego, sa ludzie o roznych stopniach tolerancji na
                                                rozne sprawy.

> Wzorca tolerancji nie ma, ale nie znaczy to ze wszelkie postawy wartosciujace
                                                > sa oznakami nietolerancji

Chodzi o to, ze nie istnieje tolerancja (nietolerancja) "w ogole", ale zawsze
                                                wobec czegos. I choc postawa wartosciujaca istotnie nie jest oznaka
                                                nietolerancji, to zadanie dzialania/zaniechania taka oznaka jest. Np.
                                                sprzeciwiajac sie chamstwu jestes wobec chamstwa nietolerancyjny.
    • polonus7 CZY FASZYSCI RZADZA JUZ KOMISJAMI WYBORCZYMI ? 15.06.05, 22:45
      Trzeba poprosic UE o nadzor nad polskimi wyborami. Zapowiadaja sie oszustwa jak
      na UYkrainie w wykonaniu katfaszystow,ktorzy daza jak parchate swinie do koryta.
      • malaszaramysz Nie przesadzaj:-)))) 15.06.05, 22:46
        Dupki chcą tylko parę podpisów zebrać i naiwnych szukają:-))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka