Dodaj do ulubionych

Przepis na paliwowy sukces

18.06.05, 07:48
Bezwzględne kary dla malwersantów i przestępców!
www.app.org.pl
Obserwuj wątek
    • 123rbr Przepis na paliwowy sukces 18.06.05, 08:01
      Znowu superuczciwi ludzie z PO zamieszani w ułatwianie przekrętów. Ciekawe co
      za to dostali od pana K. A swoją drogą to ta PO ma wyjatkowo uczciwych ludzi.
      Pijana posłanka ucieka z miejsca wypadku ( Katarasińska ), dbajacych o
      rodzinę (Gilowska ), kompetentnych ( Rokita ). O kwalifikacjach tego
      ostatniego najlepiej powiedział wczoraj senator Kuc. Na pytanie "co pan sądzi
      o duecie Kaczyński prezydentem, Rokita premierem" odpowiedział: gaszę
      światło. To wyjatkowo przykre, ale grożą Polsce rządy takich kreatur.
      • elefantino1 Ankiewicz jerst rezydentem KGB w Polsce, ha ha ha 18.06.05, 08:27
      • adaur Re: Przepis na paliwowy sukces 18.06.05, 15:50
        Masz lepszych kandydatów ? Prosimy o propozycje - będziemy wiedzieli na kogo
        należy głosować... (Tylko proszę - żadnych "komuchów" - to już było...
      • abba15 Re: Przepis na paliwowy sukces 18.06.05, 19:21
        123rbr napisał:
        > Znowu superuczciwi ludzie z PO zamieszani w ułatwianie przekrętów. Ciekawe co
        > za to dostali od pana K. A swoją drogą to ta PO ma wyjatkowo uczciwych ludzi.
        > Pijana posłanka ucieka z miejsca wypadku ( Katarasińska ), dbajacych o
        > rodzinę (Gilowska ), kompetentnych ( Rokita ). O kwalifikacjach tego
        > ostatniego najlepiej powiedział wczoraj senator Kuc. Na pytanie "co pan sądzi
        > o duecie Kaczyński prezydentem, Rokita premierem" odpowiedział: gaszę
        > światło. To wyjatkowo przykre, ale grożą Polsce rządy takich kreatur.

Posłuchaj ty czerwona kreaturo:
        - cóż to za autorytet ten ćwok Kuc, pedał i bezmózgowiec?
        - jeśli jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle?
        - boisz się rządów Kaczyńskiego? (to dobrze, to zdrowy objaw)
        -raz sierpem raz młotem czerwoną chołotę. BĘC!!!!!!!!!!!!!!!
        • temida3 Re: Przepis na paliwowy sukces 18.06.05, 19:47
          abba 15 napisała, > -raz sierpem raz młotem czerwoną chołotę. BĘC!!!!!!!!!!!!!!!
          Mam wyjątkową prośbę, a nawet podwójną.
          Po pierwsze byłem i jestem fanem abby.
          Po drugie od 1990 r jestem " człowiekiem" Kaczyńskich( od wiosny 1990
          Porozumienie Centrum, od końca 2000 PiS)jak wyrazistym- poczytaj moje nicki i
          zapewniam cię, że ani Oni ani ja ani tysiące PIS-owców nie jest zachwycona
          taką, co tu mówić chamską prowokacją!!!
          Idź za miasto i popatrz na zielone.
          • abba15 Re: Przepis na paliwowy sukces 18.06.05, 19:57
            temida3 napisał:
            > abba 15 napisała, > -raz sierpem raz młotem czerwoną chołotę. BĘC!!!!!!!!!!
            > Mam wyjątkową prośbę, a nawet podwójną.
            > Po pierwsze byłem i jestem fanem abby.
            > Po drugie od 1990 r jestem " człowiekiem" Kaczyńskich( od wiosny 1990
            > Porozumienie Centrum, od końca 2000 PiS)jak wyrazistym- poczytaj moje nicki i
            > zapewniam cię, że ani Oni ani ja ani tysiące PIS-owców nie jest zachwycona
            > taką, co tu mówić chamską prowokacją!!!
            > Idź za miasto i popatrz na zielone.

Nigdy nie należałem do PC ani PiS, lecz 1-szy raz mam zamiar na nich głosować.
            Jednak jestem lekko przerażony tym, że członek PiS próbyje kneblować mi usta.
            Czy to zapowiedź wprowadzenia cenzury po wygranych wyborach?
    • siola77 Kto podpsiał rozporządzenie? 18.06.05, 08:46
      tego autor nie podał, tylko zręcznie daje sie "znosić" od bauca do zagórnego, etc. Autora rozporządzenia, ewentualnie tego kto podpisał trza spytać i tyle, Gazeta coraz bardziej śmieszy
    • qfc Jerzy K w Wadowicach 18.06.05, 09:10
      Czy to prezent dla papieza, czy zeby dal nogi? (Tam plot reka da sie rozedrzec.)
    • jelonki Re: Przepis na paliwowy sukces 18.06.05, 09:13
      Do autora artykułu:
      Proszę poprawić początek artykułu - AWB - nie ma takiej instytucji w Polsce.
      Kazde dziecko wie ze istnieje tylko takie coś jak abwera czyli ABW.
    • el_bigos wszystkich pozamykać 18.06.05, 10:26
      a majątek skonfiskować, czy to takie trudne???
      • 77qwerty Re: wszystkich pozamykać 18.06.05, 10:44
        majatek juz poprzepisywali na krewnych
        Zamknac ich z kara pozbawienia wolnosci do czasu naprawienia strat ktore
        spowodowali
        To moze by sobie o zagranicznych kontach przypomnielio
    • maciek20001 ZNOWU SLD 18.06.05, 10:51
      jeszcze jeden dowód na potrzebę delegalizacji partii komunistycznej
      • zebra2341 Nie SLD tylko AWS i UW rządziło w latach 1997-2001 18.06.05, 11:28
        Wtedy swoje 5 groszy miał tandem AWS i UW.
        A Rokita nieprzerwanie od 1989 jest posłem i też dobrze urządził swoja druga
        żonę. Z pierwszą sie rozwiódł - (czy tak postepuje wierzący katolik?)
        • aron2004 Re: Nie SLD tylko AWS i UW rządziło w latach 1997 19.06.05, 20:01
          > Wtedy swoje 5 groszy miał tandem AWS i UW.
          > A Rokita nieprzerwanie od 1989 jest posłem i też dobrze urządził swoja druga
          > żonę. Z pierwszą sie rozwiódł - (czy tak postepuje wierzący katolik?)

Rokita z pierwszą "żoną" nie miał ślubu kościelnego
      • kropekuk Jakie znow SLD - USTAWE KUPIONO OD AWS-u 18.06.05, 12:14
        Nawet Kaczory sa w niej umoczone po dzioby. A Polak tak glupi, ze ciagle nie
        pojmuje o co tu biega - OKRADA WAS ZGODNIE WLADZA, z kazdej partii. A wam sie
        sprzedaje bajeczki o "walce politycznej" dla ZAMYDLENIA OCZU.
        • abba15 Re: Jakie znow SLD - USTAWE KUPIONO OD AWS-u 18.06.05, 19:25
          kropekuk napisał:
          > Nawet Kaczory sa w niej umoczone po dzioby. A Polak tak glupi, ze ciagle nie
          > pojmuje o co tu biega - OKRADA WAS ZGODNIE WLADZA, z kazdej partii. A wam sie
          > sprzedaje bajeczki o "walce politycznej" dla ZAMYDLENIA OCZU.

Już parokrotnie zwracałem ci uwagę zawszony żydzie, że nie należy uprawiać
          antypolonizmu, bo to gorsze od faszyzmu
          • kropekuk Ja wtedy, szara maso, pracowalem w Kancelarii 18.06.05, 19:26
            waszego Sejmu...DOTARLO?
            • abba15 Re: Ja wtedy, szara maso, pracowalem w Kancelarii 18.06.05, 19:36
              kropekuk napisał:
              Re: Ja wtedy, szara maso, pracowalem w Kancelarii
              > waszego Sejmu...DOTARLO?

Mie wypowiadaj się w sposób obraźliwy o Polakach... Dotarło?
              Nie wyrażaj się w sposób pogardliwy używając jednocześnie uogólnień... Paniał?
              • kropekuk Ale JA mam na to ochote. A TY mi mozesz nakukac 18.06.05, 19:43
                A na temat kupienia tej ustawy wiem, co mowie. Moze chcesz tez o lapowkach
                branych przez Szeremietiewa?
                • abba15 Re: Ale JA mam na to ochote. A TY mi mozesz nakuk 18.06.05, 20:02
                  kropekuk napisał:
                  > A na temat kupienia tej ustawy wiem, co mowie. Moze chcesz tez o lapowkach
                  > branych przez Szeremietiewa?

Ty kropekuk musisz być bardzo nieszczęśliwy: może samotny, opuszczony, może
                  jesteś kaleką, inwalidą lub nieszczęśliwy z innego powodu - tak cię oceniam.
                  Tyle w tobie nienawiści, agesji, jadu. A może ty jesteś Miecio Wachowski - to by
                  wiele tłumaczyło?
                  • kropekuk Uwierzysz, ciemna maso, dopiero gdy w GW wyczytasz 18.06.05, 20:04
                    Buhahahahaha!!! A potem Polaczki placza, ze ich wlasny rzad w wala robi...
                    • abba15 Re: Uwierzysz, ciemna maso, dopiero gdy w GW wycz 18.06.05, 20:14
                      kropekuk napisał:
                      > Buhahahahaha!!! A potem Polaczki placza, ze ich wlasny rzad w wala robi...

Mnie Polaka pocałuj w ptaka.
                      Ponadto różni nas klasa,
                      bo ty jesteś kutas,
                      a ja mam kutasa.
                • vinogradoff Re: Ale JA mam na to ochote. A TY mi mozesz nakuk 19.06.05, 18:20
                  Ustaw w Najjasniejszej sie nie kupuje, ino sie lobbuje za ustawami u osob
                  podatnych na lobbowanie w ramach legalnego lobbingu. Jest to zasadnicza roznica
                  i zarzut o przekupstwo moze byc powodem wytoczenia powodztwa o znieslawienie ,
                  tak przez lobbystow i poddanych procesowi lobbowania osob lobbowanych.
              • temida3 Re: Ja wtedy, szara maso, pracowalem w Kancelarii 19.06.05, 16:21
                No widzisz abba15, nauka nie poszła w las. Jeszcze się umówimy , żeby
                posłuchać ABBY!!!
                Idealnym dniem będzie DZIEŃ wyborów po godz. 22. Motywem niech będzie:
                DANCIND QUEEN
        • vinogradoff Kolejny atak na wolnosc gospodarcza i lobbing 19.06.05, 18:15
          Zamach na biznesmenow ,jedynych tworcow potegi gospodarczej udreczonego kraju.
    • aditer Re: Przepis na paliwowy sukces 18.06.05, 11:14
      Chciałbym codzienni czytać takie artykuły! Nie dlatego że lubię afery, ale po
      prostu dlatego, że wypływają na wierzch. I co, nadal SLD nie rozumie swoich błędów?
      • zebra2341 Robota dla Miodowicza - zbadaj kolesi z PO 18.06.05, 11:33
        No to mamy kolejny wątek. Czy teraz Konstanty Miodowicz wezwie przed komisje
        swoich partyjnych kolegów?
    • zebra2341 Kolejna afera z PO w roli głównej 18.06.05, 11:20
      Miesiąc temu nepotyzm Gilowskiej i synalka, tydzień temu pijana posłanka
      Katarasińska Łodzi, teraz czołówka ekonomistów PO.
      • temida3 Re: Kolejna afera z PO w roli głównej 19.06.05, 16:34
        zebra2341 napisała:

> Miesiąc temu nepotyzm Gilowskiej i synalka, tydzień temu pijana posłanka
        > Katarasińska Łodzi, teraz czołówka ekonomistów PO.
        Czytam i " buszuję" na forum od niedawna. Moimi ulubionymi tematami są:
        1/ omnipotencja organów...ścigania.
        2/ wsłuchiwanie się w (ściślej- odczytywanie )meandr z zakresu afer
        paliwowych, PFOZZ-u i skandalu w sprawie śledztwa( a może utrudniania)gen.
        Papały. Moimi wiarygodnymi nickami są:
        ***kondor*** nr.1
        wimwim- tropiciel afer paliwowych
        Ponieważ wypisujecie mało wiedząc( tak wyczuwam) o meritum, dlatego przywołam
        dobry post tego drugiego. Kondor, co z Tobą? Daj wreszcie głos!!!
        info.onet.pl/1,15,11,12703761,35781289,1649706,0,forum.html
    • repres1 To się działo na gigantyczną skalę. 18.06.05, 11:21
      Nie wierzcie, że mechanizm przekrętu "odkryto" teraz. To się działo od lat na
      gigantyczną skalę, za wiedzą aparatu skarbowego i prokuratury. Rafinerie
      dla "znajomych" produkowały "olej płuczkowy" (miał służyć do płukania np.
      zbiorników) i tylko "swoim" ten olej sprzedawały. W żadnym kraju nie było
      tak "wypłukanych" zbiorników jak w Polsce. Szły tego oleju całe pociągi i ten
      olej stawał się od razu "olejem przepracowanym". Wiedzieli o tym wszyscy, ale
      nikogo to nie obchodziło. Nie wierzcie, że uczestniczyła w tym tylko "lewa"
      strona. Prawica i pewna świątobliwa instytucja też. Wystarczy "iść za" pewnym
      asortymentem oraz ustalić jakimi mechanizmami wyeliminowano z rafinerii małych
      odbiorców i kto na tym skorzystał. Mafia zaczyna się w pewnej dużej rafinerii.
      • piglowacki Re: To się działo na gigantyczną skalę. 18.06.05, 11:42
        GW: .. „Koncesję nr 1 na ten handel dostał w 1992 r. od Michała Frąckowiaka,
        wiceministra współpracy gospodarczej z zagranicą. Później Frąckowiak został
        prezesem Solo. Na koszt Solo do Kuwejtu latał m.in. obecny minister gospodarki
        Jacek Piechota (SLD).” …

Bardziej interesująca, niż „wrzutka” o Piechocie, jest dalsza kariera
        Frąckowiaka protegowanego PC Kaczyńskich. Facet powiązany ze wszystkimi
        uczestnikami afery paliwowej od początku lat 90-tych, wrócił za AWS na karuzelę
        najważniejszych stanowisk i podejmował najważniejsze decyzję w sektorze
        paliwowym.

Przesłuchanie M.Frąckowiaka:
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,57080,2598672.html
        przed KOMISJĄ d/s NIEWYJAŚNIENI SPRAWY ORLENU:

… „Znaczy, ja tak, skończyłem Szkołę Główną Handlową, wtedy jeszcze SGPiS.
        Później pracowałem na uczelni jako asystent. Później pracowałem w Ministerstwie
        Pracy i Polityki Socjalnej wówczas jeszcze chyba. Później pracowałem w
        Ministerstwie Współpracy Gospodarczej z Zagranicą. Po czym pracowałem w firmie
        doradczej, a następnie pracowałem w firmie z branży paliwowej, która się
        nazywała Solo ze Szczecina.” …

bardzo rozległe pozostałe zeznania nie do zacytowania

…. (był prezesem NAFTY) … ”Po czym nastąpiła zmiana w zarządzie - przyszedł pan
        Grzegorz Zarębski, który został prezesem, a ja zostałem na stanowisku
        wiceprezesa Nafty. I to trwało do okresu gdzieś grudnia 2000 r., kiedy zostałem
        powołany na pełniącego obowiązki prezesa Nafty Polskiej do maja 2001 r.
        Ministrem skarbu państwa wówczas był pan Emil Wąsacz.” ….

Pozdrawiam tylko myślących
        • temida3 Re: To się działo na gigantyczną skalę. 19.06.05, 16:39
          piglowacki napisał:

> GW: .. „Koncesję nr 1 na ten handel dostał w 1992 r. od Michała Frąckowia
          > ka,
          > wiceministra współpracy gospodarczej z zagranicą. Później Frąckowiak został
          > prezesem Solo. Na koszt Solo do Kuwejtu latał m.in. obecny minister
          gospodarki
          > Jacek Piechota (SLD).” …
          >
          > Bardziej interesująca, niż „wrzutka” o Piechocie, jest dalsza karie
          > ra
          > Frąckowiaka protegowanego PC Kaczyńskich. Facet powiązany ze wszystkimi
          > uczestnikami afery paliwowej od początku lat 90-tych, wrócił za AWS na
          karuzelę
          >
          > najważniejszych stanowisk i podejmował najważniejsze decyzję w sektorze
          > paliwowym.
          >
          > Przesłuchanie M.Frąckowiaka:
          > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,57080,2598672.html
          > przed KOMISJĄ d/s NIEWYJAŚNIENI SPRAWY ORLENU:
          >
          > … „Znaczy, ja tak, skończyłem Szkołę Główną Handlową, wtedy jeszcze
          > SGPiS.
          > Później pracowałem na uczelni jako asystent. Później pracowałem w
          Ministerstwie
          >
          > Pracy i Polityki Socjalnej wówczas jeszcze chyba. Później pracowałem w
          > Ministerstwie Współpracy Gospodarczej z Zagranicą. Po czym pracowałem w
          firmie
          > doradczej, a następnie pracowałem w firmie z branży paliwowej, która się
          > nazywała Solo ze Szczecina.” …
          >
          > bardzo rozległe pozostałe zeznania nie do zacytowania
          >
          > …. (był prezesem NAFTY) … ”Po czym nastąpiła zmiana w zarządz
          > ie - przyszedł pan
          > Grzegorz Zarębski, który został prezesem, a ja zostałem na stanowisku
          > wiceprezesa Nafty. I to trwało do okresu gdzieś grudnia 2000 r., kiedy
          zostałem
          >
          > powołany na pełniącego obowiązki prezesa Nafty Polskiej do maja 2001 r.
          > Ministrem skarbu państwa wówczas był pan Emil Wąsacz.” ….
          >
          > Pozdrawiam tylko myślących
    • feliks-50 Całe ustawodawstwo w Polsce jest tworzone pod 18.06.05, 11:36
      konkretne biznesy, nie od dzisiaj !!
      A zarabiają oczywiście kolesie ustawodaców i oni sami.
      Ustawy tak są tworzone aby tylko konkretne osoby zarabiały, albo ustawy mają
      jakąś małą dziurkę, o której wiedzą też tylko wybrańcy losu ( mafii).
      Jak sprawa się wydaje to wtedy następuje jej łatanie, a my wszyscy pusimy za to
      słono płacić tym darmozjadom i oszustom.
    • kropekuk GW - a o udzialach KACZOROW w Solo juz zapomnialas 18.06.05, 12:12
      I ze wspomniana ustawe kupiono za czasow rzadow AWS? I ze to Kaczory nam
      tych "dwoch Ukraincow" w Polsce zalegalizowaly? I ze Solo NADAL istnieje, tak
      jak istnieje i Naftoport???
      • wimwim Re: GW - a o udzialach KACZOROW w Solo juz zapomn 19.06.05, 17:28
        kropekuk napisał:

> I ze wspomniana ustawe kupiono za czasow rzadow AWS? I ze to Kaczory nam
        > tych "dwoch Ukraincow" w Polsce zalegalizowaly? I ze Solo NADAL istnieje, tak
        > jak istnieje i Naftoport???
        I tak powstają " obszary indoktrynacji" czytelników na zasadach perfidnie
        stosowanej w mediach SOFISTYKI. Wszędzie się" wylewa", ta "sterowana
        manipulacja" -POSTKOMUNY. Nie dajcie się opętać jej prefidnym mackom.
        Dla uwiarygodnienia moich informacji o permanentnej walce z " gniotami
        paliwowymi" podaję, że od trzech lat WSZYSTKIE SPRAWY ZWIĄZANE Z PRZEKRĘTAMI
        PALIWOWYMI( dwa lata przed powstaniem komisji d/s ORLENU) PROWADZIMY Z PIS-
        EM!!! Rozumiecie Polacy z PIS-EM.
        Nie wierzcie " SYNOM CIEMNOŚCI" gdyż oni są zdeterminowani od 1917 r(
        Rewolucja Lutowa w Rosji)do największych DRAŃSTW : NP NR.1-FAŁSZ O KATYNIU.
        Dla potwierdzenia podaję Asygnaty z Sejmu( interpelacje ) i odpowiedzi Min.
        Finansów ZAŚWIADCZAJĄCE O ROLI I METODACH WALKI PIS-u O PORZĄDKOWANIE PRAWA I
        PRAWORZĄDNOŚCI W POLSCE:
        1/ Pismo od Marszałka Sejmu r.P Nr. sprawy: SPS-0202-978/02. do pisma
        załączona odpowiedź na Interpelację PIS-u z upoważnienia Prezesa R.M. Ireny
        Ożóg. To między innymi to pismo uratowało wielu właścicieli wiejskich stacji
        przed linczem rolników!
        2/ Interpelacja Posła na Sejm-KP PIS-u z dn 02 marca 2002r w SPRAWIE TRUDNOŚCI
        ZAKUPU OLEJU NAPĘDOWEGO PRZEZ ROLNIKÓW ZA BONY PALIWOWE.( pIECZĘĆ sEKRETARIATU
        Marszałka Sejmu R.P. -DATA 21 mar.2002( oryginał na pieczęci)
        Załączam moje wczorajsze 'wejście" w ONECIE, CZYTAJCIE I NIE DAJCIE SIĘ MANIP.
        info.onet.pl/1,15,11,12705412,35754913,1649706,0,forum.html
    • losiu4 Re: Przepis na paliwowy sukces 18.06.05, 13:49
      wybiórcza, co tak skapo tych informacji? czyzby - nie daj Bóg - ktoś spoza SLD
      był w to umoczony? ;)

Pozdrawiam

Losiu
    • kaczor99 Kaczyńscy, Glapiński, Frąckowiak, Wassermann 18.06.05, 21:13
      Wszystko układa sie w logiczną całość. Przekręty zaczęły sie gdy kaczory
      piastowały najwyższe funkcje w państwie, istniało ich Porozumienie Centrum i
      Spółka Telegraf, Ministrem Gospodarki był Glapiński z PC (późniejszy senator),
      który wprowadził koncesje na import i obrót paliwem. No i ich kolega Frąckowiak
      i prawa ręka Wassermann, który ma zadanie tuszowanie afer z udziałem kaczorów i
      pisuaru.
      • wimwim Re: Kaczyńscy, Glapiński, Frąckowiak, Wassermann 19.06.05, 17:40
        kaczor99 napisała:

> Wszystko układa sie w logiczną całość. Przekręty zaczęły sie gdy kaczory
        > piastowały najwyższe funkcje w państwie, istniało ich Porozumienie Centrum i
        > Spółka Telegraf, Ministrem Gospodarki był Glapiński z PC (późniejszy
        senator),
        > który wprowadził koncesje na import i obrót paliwem. No i ich kolega
        Frąckowiak
        >
        > i prawa ręka Wassermann, który ma zadanie tuszowanie afer z udziałem kaczorów
        i
        >
        > pisuaru.

UWAGA -forumowicze, to jest jeden z tych " synów ciemności" , którego nawet
        światłość od wybuchu bomby jądrowej nie oświeci!!!
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=25365006&a=25405770

• wimwim Re: Kaczyńscy, Glapiński, Frąckowiak, Wassermann 20.06.05, 12:42
        Fałsz jakim "siejesz" na forum jest li tylko plewami. Już w St. Testamencie
        Pan Bóg poucza nas co czynic z plewami. Ponieważ jesteś nie do spalenia,
        zastosuję się do recept W. Łysiaka:
        -..." w powietrzu , wodzie i na lądzie należy zwalczać totalnie" takie plewy!
        Jesteś potwierdzeniem przestróg C.K. Norwida, gdyż ..,-książka-każda( lub np.
        Ustawy i Rozp.) u takich... za późno".
        Poczytaj KSIĄŻKĘ a potem zabieraj głos i dyskutuj: bez odbioru!
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/72,53600,2775864.html?
        a=25422983&v=3#opinie
    • 1sk1 I te złodzieje znowu chcą wrócic do władzy, mimo 19.06.05, 19:42
      że podczas obecnych rządów też kasowali co mogli. Tylko debil może uwierzyć w
      całe dzisiejsze wystapienie Rokity, przeczytawszy ten artykuł i to co tu
      piszecie i co niestety jest prawdą. A na kogo głosować? Póki partie będą
      wystawiać kandydatów nie przebiją sie uczciwi ludzie. Nie głosowac też źle bo
      jak wygrają te złodziejskie popiski to wykończą ludzi. Przecież dla nich plan
      Hausnera to było grubo za mało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka