princealbert 24.06.05, 15:05 co zlego to nie ja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panatha Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do obrony 24.06.05, 15:05 Lechu nie kreć, lepiej przyznaj sie ze cie poniosło Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 15:10 Lechu to jest tylko jeden w Polsce i przestępca Lech Kaczyński mu do pięt nie dorasta. Odpowiedz Link Zgłoś
leon1920 Zlodziejom ksiezyca mowimy NIE !!!! 24.06.05, 15:48 Juz za mlodu im kryminalem z oczy patrzalo... Odpowiedz Link Zgłoś
khia_mia Re: Zlodziejom ksiezyca mowimy NIE !!!! 24.06.05, 16:15 Łabędziem to on już nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Hihihi..Labedziem;) Nb. Kaczor jest PRZERAZAJACY! 24.06.05, 18:47 Napluc takiemu w oczy, a powie ze deszcz pada. Prawnik z Bozej laski z niewyparzona geba podpadajacy jak pierwszy naiwniak-choleryk pod paragraf. ONI SA ZALOSNI, Polacy (ale wy i tak tego nie zobaczycie, bo - jak Kaczory - wierzycie ze istnieje to, co chcielibyscie zobaczyc) Odpowiedz Link Zgłoś
radekbalon SBCJA BRONI SWEGO WACHOWSKIEGO - ALE NIE DŁUGO !!! 24.06.05, 19:38 juz nie dlugo IV RP bedzie oczyszczala sądownictwo z ubeckich agentow a wtedy wachowski zostanie sprawiedliwie osadzony i okaze sie ze kaczynski ma racje Odpowiedz Link Zgłoś
kontaktowiec Kampania przeciw PRAWDZIE skonczy sie jesienia 25.06.05, 16:39 a potem czerwoni wyjada na Kube albo Bialorus Odpowiedz Link Zgłoś
antykaczor WIERSZYK O KACZORACH :) 24.06.05, 15:17 W Warszawie w ratusza krzaczkach Mieszkała Kaczka Bliźniaczka Co cały dzień na wyścigi Robiła z bratem intrygi Zamiast się miastem zajmować Kochała siebie promować I by pokazać jak działa Muzea wciąż otwierała Pomawiać innych lubiła Sprytnie to z bratem czyniła Wciąż ponoć gdzieś coś słyszała Tak w mediach się zaklinała Wściekli się ludzie okropnie Niech intrygantkę gęś kopnie Poszli w paradzie z plakatem Gej Kaczko jest twoim bratem Nad Polską się chmury zbierają Już ludzie po kątach gadają Premierem ma być jedna Kaczka A prezydentem Bliźniaczka Broń Boże przed widmem nas kaczym Cokolwiek w tym kraju to znaczy Niech lepiej historia starannie Upiecze te Kaczki w brytfannie (wierszyk nie jest moim dziełem ale spodobał mi się) :) Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Re: WIERSZYK O KACZORACH :) Wiersz boski, 24.06.05, 15:59 samo zycie. Powinien wejsc do szkolnych lektur obiwiwazkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Czy aby na pewno? 24.06.05, 15:06 Czy aby na pewno w tym wypadku można mówić, że Kaczyńskiemu jakieś konstytucyjne prawo przysługuje? Ja myślę że jeśli nawet, to nie w przypadku Lecha Kaczyńskiego a w ogóle ważniejszy jest zdrowy rozsądek i fakt, że Kaczyński jest przestępcą, a nie jakieś tam prawa, odwołania, apelacje... Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Czy aby na pewno? 26.06.05, 09:56 przypadek napisał: > Czy aby na pewno w tym wypadku można mówić, że Kaczyńskiemu jakieś > konstytucyjne prawo przysługuje? Ja myślę że jeśli nawet, to nie w przypadku > Lecha Kaczyńskiego a w ogóle ważniejszy jest zdrowy rozsądek i fakt, że > Kaczyński jest przestępcą, a nie jakieś tam prawa, odwołania, apelacje... Uważaj żebyś nie zatruł się własnym jadem! Odpowiedz Link Zgłoś
mcsat Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 15:11 od kiedy kaczyńskiemu tak bliska jest konstytucja? A co z innymi prawami zagwarantowanymi przez konstytucję. Niedawno kaczyński pokazał jak głęboko ma je w d... " Spieprzaj dziadu" !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 15:12 Chyba umrę ze śmiechu! Kaczyński powołuje się na Konstytucję III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 26.06.05, 09:57 bac1 napisała: > Chyba umrę ze śmiechu! Kaczyński powołuje się na Konstytucję III RP. Umieraj w spokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 26.06.05, 14:06 bac1 napisała: > Chyba umrę ze śmiechu! Kaczyński powołuje się na Konstytucję RP. Faktycznie, przejaw wyjątkowego bezwstydu i bezczelności. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_buczek [...] 24.06.05, 15:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
foresta WAŻNE PYTANIE ! 24.06.05, 15:18 Kaczynski twierdzi, ze nazwal Wachowskiego "wielokrotnym przestepca" bo choc Wachowski nie byl skazany, to pana prezydent wie bez zadnych watpliwosci ze ten dopuszaczal sie czynow przetepczych. DLACZEGO wiec pan Kaczynski nie zglosil ani jednego donosienia o tych znanych sobie bez watpliwosci przestepstwach do prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: WAŻNE PYTANIE ! 24.06.05, 15:49 Albowiem swe oskarzenia kwaczacy opiera li tylko na swym "przekonaniu graniczacym z pewnoscia" nie zas na jakichkolwiek dowodach. W stosownych kodeksach okresla sie to mianem oszczerstwa. Takze mnie ubawil powolywaniem sie na konstytucje. Zabrzmialo to jak ponury zart. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: WAŻNE PYTANIE ! 26.06.05, 10:03 foresta napisała: > Kaczynski twierdzi, ze nazwal Wachowskiego "wielokrotnym przestepca" bo choc > Wachowski nie byl skazany, to pana prezydent wie bez zadnych watpliwosci ze ten > dopuszaczal sie czynow przetepczych. > DLACZEGO wiec pan Kaczynski nie zglosil ani jednego donosienia o tych znanych > sobie bez watpliwosci przestepstwach do prokuratury? Słownik języka polskiego: Przestępca - ten kto popełnił przestępstwo. Nie ten kogo skazano! Przestępstwo - czyn zabroniony przez ustawę pod groźbą kary. Nie czyn ukarany! Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 15:18 Właściwie można teraz powiedzieć, że Prawo i Sprawiedliwość to organizacja mafijna i mająca szerokie powiązania ze światem przestępczym.. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 26.06.05, 10:06 przypadek napisał: > Właściwie można teraz powiedzieć, że Prawo i Sprawiedliwość to organizacja > mafijna i mająca szerokie powiązania ze światem przestępczym.. Właściwie to można powidzieć tylko tyle, że przypadek to czerwone ścierwo Odpowiedz Link Zgłoś
bedulek On nie jest przestępcą! On jest złodziejem, 24.06.05, 15:18 łapówkarzem, kłamcą, donosicielem, figurantem. A na dodatek ma wygląd oszusta Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: On nie jest przestępcą! On jest złodziejem, 24.06.05, 15:52 Nieudacznego konusa kolego, ktoremy wszystko czego sie dotknie rozsypuje sie w pyl. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 15:18 Kaczyński do więzienia! sam chciał wszystkich wsadzić, to niech też posiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 15:24 > PiS=Potwory i Spółka Mi sie wydawalo ze Populizm I Socjalizm, ale w sumie tez masz racje... Odpowiedz Link Zgłoś
homopolacus Gdzie Kaczynski konczyl prawo 24.06.05, 15:19 Pan Kaczynski jest urodzonym anarchista , prawo do obrony to jedna rzecz a pomowienia to druga . Stan polskiego srodowiska prawniczego musi byc kompromitujacy jezeli pozwala takim ludziom na ukonczenie studiow prawniczych.Slabe panstwo to i slabe prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek111 zlap zlodzieja za reke to powie, ze to nie jego... 24.06.05, 15:20 zlap zlodzieja za reke to powie, ze to nie jego reka... a ziobro? wasserman? to ta sama republika kolesiow TKM, ktora juz przepiera nogami aby dorwac sie do koryta.... Odpowiedz Link Zgłoś
alecc ja tam wole 10 afer typu orlen.. 24.06.05, 15:24 niz taki wzrost bezrobocia, taka dziure budzetowa i taki hamulec dla gospodarki jaki zafundowala nam wladza PiS-PO za zeszlej kadencji.. o przepraszam AWS-UW, zreszta w aferach byli nielepsi... mniejsze zlo to jedyne na co w polskiej polityce mozna sobie pozwolic.. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 15:26 Skandal! W końcu konstytucyjne prawa w tym kraju jedynie kaczor może naruszać. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka34 Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 15:27 Przed chwilą w radiowej III słyszałem wypowiedź pana Kaczyńskiego ,której z litości nie skomentuję,oraz przyszłego ministra sprawiedliwości w jego rządzie pana Ziobrę , który karkołomną tezę kaczńskiego ,że można być przestępcą , ale nie być skazanym uzasadnił w następujący sposób.Gdyby na panią sędzinę wydającą wyrok po wyjściu z sądu napadł łobuz,to mielibyśmy właśnie przypadek jaki opisuje Kaczyński,czyłi mielibyśmy przestępcę,ale nie skazanego.Przez przeoczenie zapewne zapomniał dodać że jego szef miał bardzo realne możliwości ukarania Wachowskiego w czasie gdy był ministrem sprawiedliwości.Żałosne jest to wszystko , bez względu na wynik apelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jed67 Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 15:30 Jak w FOZZ-ie sądził sędzia wyznaczony poza kolejnością to panu Ziobrze to odpowiadało. Było argumentem za tym, iż polskie sądy potrafią karać przestępców. Teraz już nie. Z taką mentalnością nie może dziwić fakt, że pan Ziobro jest tylko niedouczonym prokuratorem. Po ciekawej definicji słowa "przestępca", zaprezentowanej przez obu prawników (wstyd, że są prawnikami), czakam na definicję słów "prawo" i "sprawiedliwość" w wykonaniu obu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 15:31 Jak Belka powiedział, że nie podpisał współpracy z SB bo miał na myśli normalną działalność TW - to źle. On kłamał pod przysięgą, jemu nie wolno się nie precyzyjnie wyrazić. Kaczyński to co innego jak on coś powie to każdy ma OBOWIĄZEK tak to interpretować jak w danym momencie wielkiemu Prawu i Sprawiedliwości Dziejowej wygodnie ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re:Belka skłamał, L.Kaczyński zniesławił. I tyle. 24.06.05, 15:46 Jak to "tyle"? Kaczyński jest skazany za przestępstwo umyślne przez sąd, Belka nie jest, nawet nieprawomocnie i IMHO nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re:Belka skłamał, L.Kaczyński zniesławił. I tyle. 24.06.05, 15:49 Ależ w pełni się z Toba zgadzam. Chodziło mi o to, że takie są fakty: Belka skłamał w odpowiedzi na pytanie pana G., a Kaczyński jest skazany wyrokiem Sądu za zniesławienie Wachowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re:Belka skłamał, L.Kaczyński zniesławił. I tyle. 24.06.05, 15:52 jak to "skłamał" ? Moim zdaniem zapomniał po prostu. A sąd tę kwestię pewnie będzie rozstrzygał, ta natomiast już została rozsztrygnięta (nieprawomocnie) - status obu panów jest odrobinę inny (choć oczywiscie obaj są dalej niewinni) Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re:Belka skłamał, L.Kaczyński zniesławił. I tyle. 24.06.05, 15:58 Twoim zdaniem - Belka "zapomniał, po prostu", a zdaniem Kaczyńskiego, który uważa, że ma rację - Wachowski to wielkorotny przestępca. Nawiasem mówiąc, prof. Belka - to moje zdanie - dał się podejść panu G. Nie zmienia to faktu, że na proste pytanie - udzielił pod przysięga kłamliwej odpowiedzi. Nie sądzę, żeby zapomniał. Zbyt "gorącY" to temat - podpisywanie kwitów. Ale mi go, mimo wszystko, szkoda, bo to sympatyczny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re:Belka skłamał, L.Kaczyński zniesławił. I tyle. 24.06.05, 17:00 kłamstwo.... zniesławienie.... Cały problem że język nie jest zwykle jednoznaczny. To co dla jednego człowieka oznacza jedno dla innego oznacza zupełnie coś innego. Była już na forum GW spora dyskusja czy zastąpienie przez dziennikarza słowa zajbójstwo słowem morderstwo jest celowym wprowadzaniem w błąd czy nie. Faktycznie pod względem prawnym (no prawie) oba te słowa różnią się znaczeniem - chodzi o celowość zbrodni. Jednak zawsze należy zwracać uwagę na cały kontekst wypowiedzi i faktyczne zamiary wypowiadającego dane słowa. Wracając do meritum sprawy. Czy Belka chciał i mógł okłamać komisję sejmową? Przecież dawno się przyznał i fakt podpisania przez niego "instrukcji" był powszechnie znany. Czy Kaczyński chciał obrazić Wachowskiego? Ma jakieś konkretne dowody na jego przestępczą działalność? Jak ma to powinien je ujawnić - albo co najmniej powiedzieć że na podstawie tego co wie - tu podane CO - może mieć takie podejrzenia. Tak to są tylko czyste wymysły podobne do "oskarżeń" Leppera. Należy dodać, że zarówno pan Wachowski jak i część osób oskarżanych przez Leppera nie są zbyt świetlanymi postaciami i mogą mieć coś za uszami. Tak samo Belka - zaraz po wyjściu z komisji powinien sam zrozumieć co właściwie powiedział - tzn. jak to może być przez "lustratorów" odebrane i od razu sprostować. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re:Belka skłamał, L.Kaczyński zniesławił. I tyle. 24.06.05, 17:45 Przepraszam, że tak późno, ale wyjeżdżam zaraz i musiałam się przyszykować. Może nie jestem aż tak "politycznym" zwierzęciem, a sprawy lustracji i teczek w ogóle napawają mnie odrazą, ale nie wiedziałam, że Belka coś podpisał i się do tego - zaznaczam: publicznie - przyznał. Mea culpa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Czy Belka skłamał, czy L. Kaczyński zniesławił? 24.06.05, 18:24 Owszem Belka skłamał w potocznym tego słowa znaczeniu (jego odpowiedź na pytanie mijała się z prawdą), natomiast nie złożył fałszywych zeznań w sensie prawnym (należałoby udowodnić, że to było rzeczywiście świadome kłamstwo, gdy tymczasem jak na dłoni widać, że mógł się conajmniej pomylić, lub opacznie zrozumieć pytanie, które z resztą było tendencyjne; a przede wszystkim w błednej odpowiedzi nie było jego złej woli) - gdyby jednak ktoś złożył doniesienie do prokuratury, a ta by kłamstwo udowodniła, to by Belka miał problem - prawdopodobnie jednak prokuratura by tę sprawę od ręki odrzuciła, z powyższych powodów. Belka z resztą przyznał się do błędu, jeszcze zanim ujawniono teczkę i zanim nawet Giertych go pytał, wspomniał o tym podpisie, który złożył. Co innego Kaczyński, szedł w uparte wielokrotnie powtarzając, że Wachowski to przestępca, niszcząc jego nie skalane w świetle prawa dobre imię. I w sumie jego status był do dziś taki sam jak Belki. Tyle tylko, że dziś niezależny sąd uznał, że jego wypowiedź należy ukarać, gdyż była jawnym pogwałceniem zasad i prawa, nie była pomyłką Kaczyńskiego, nie wycofał się z niej, i świadomie chciał nią Wachowskiego skrzywdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 15:45 I takie bzdury wypowiada prawnik? Kompromitujesz sie kwaczacy i to publicznie. Rozumiem teraz dlaczego nie pracujesz w swym zawodzie - ktozby chcial zatrudnic kwaczacego z ktorego taki prawnik "jak z kaczego zadka traba". Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Obronca "prawa konstytucyjnego"? KACZOR? 24.06.05, 16:01 Z czy znane jest mu prawo o wolnosci zgromadzen? Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 16:02 Biedactwo... Zabroniono mu bronić się. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nitka34 Re: do maaaca 24.06.05, 16:21 W świtle orzeczenia sądu Pan Kaczyński jest również kłamcą. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: do maaaca 24.06.05, 17:11 Heh - jest tylko jedno ale. Kaczyńskich nie lubię - ostro nie lubię. Jednak uważam że powinienem mieć prawo nazwać kogoś złodziejem jeżeli widziałem że kradł. Tyle że mam jednocześnie obowiązek natychmiast o fakcie kradzieży powiadomić policję. Jeżeli osoba nazwana przeze mnie złodziejem poczuje się obrażona - cała sprawa o obrazę powinna być zawieszona do momentu wydania prawomocnego wyroku o kradzieży. Jeżeli wina zostanie udowodniona, lecz odstąpiono od ukarania (zbyt drobna, przedawniona itd) lub zostanie uniewiniony z powody braku zbyt jednoznacznych dowodów winy lub niewinności (domniemanie niewinności) to dalej mam prawo go nazywać złodziejem. Jeżeli postępowanie jednoznacznie udowodni, że był niewinny to muszę za swoje oszczerstwo odpowiedzieć. Odpowiedzieć na tyle boleśnie by następni dobrze się zastanawiali czy naprawdę widzieli jak ktoś kradł czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: do maaaca 24.06.05, 17:48 I oto właśnie chodzi - jeśli L. Kaczyński wiedział, że Wachowski popełnił przestępstwo (i to niejedno) - powinien albo o tym zgłosić, albo - sam działać jako Minister Sprawiedliwości ( nie znam chronologii, więc...). Odpowiedz Link Zgłoś
cziriklo Re: do maaaca 24.06.05, 18:11 Wachowski nie musial w sadzie udowodniac swej niewinnosci. To sprawa oszczercy bylo przedstawienie dowodow. Kaczynski ich nie przedstawil. Jak na prawnika to zdumiewajaca gluypota. Jak na kogos, kto zlamal przepis konstytucji mowiacy o prawie do manifestacji, jego powolywaqnie sie na zlamanie rzekome jego prawa jest humorystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rollex Re: do maaaca 24.06.05, 23:19 nitka34 napisała: > W świtle orzeczenia sądu Pan Kaczyński jest również kłamcą. no ..a jak postawic obok brata to ..klamca lustracyjny :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-s Oto przestepca jest prezydentem Warszawy ! 24.06.05, 16:29 I chce byc prezydentem Polski. Kaczora mozna teraz oficjalnie nazwac przestepca, gdyz jest skazany! WSTYD I HANBA !!!! Jak ktos taki smie w ogole publicznie sie pokazywac? Toz to jak Lepper, tylko bardziej wygadany Odpowiedz Link Zgłoś
bac1 Re: Oto przestepca jest prezydentem Warszawy ! 24.06.05, 17:50 Jeszcze (niestety...) nie jest na pewno przestęcą (w oczach prawa), bo wyrok nieprawomocny, ale niech żywi nie tracą nadziei. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Kaczyński: Naruszono konstytucyjne prawo do o 24.06.05, 16:52 Jakby powiedział Lech Wałęsa - "cha,cha,cha,ho.ho.ho". Żałosny konus z tego L.K. Odpowiedz Link Zgłoś
dyl.sowizdrzal hahahhhaahahahaaahaaa 24.06.05, 17:13 Z tym żałosnym bufonem chyba się inaczej nie da, wyśmiać tylko go można, pacana. Spływaj z Warszawy Kaczor, dość Cię już tu mamy. Odpowiedz Link Zgłoś