Dodaj do ulubionych

Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją

• tomekjeden NOUVEAU RICHE RULES OK. 25.06.05, 15:57
      No cóż, pomimo to, że o listę darczyńców na rzecz działalności charytatywnej
      Pani Kwaśniewskiej domaga się również Pan Roman Giertych, mocno niezdrowy
      oszołom i manipulator fatktów jednoznacznych, to Pani Kwaśniewska listę tę
      powinna dostarczyć w trybie pilnym. Ktoś powinien Panią Kwaśniewską pouczyć o
      roli parlamentu w kraju demokratycznym. Nie powinno być tak, że demokratycznie
      wybrani przedstawiciele narodu moga być traktowani w sposób, który bardziej
      pasuje do dzikiej Azji. Pani Kwaśniewska, choć prawdopodobnie Bogu ducha winna,
      nie ma prawa jednak zachowywać się na sposób warcholski i niezgodny z
      obowiązującym prawem. Jeżeli parlament polski może być tak mocno znieważony
      przez obywatela, który uważa, że jest ponad prawem, to parlament polski jest
      słusznym celem ogólnego pośmiewiska. Podejrzewam, że podstawą dla zachowania
      Pani Kwaśniewskiej jest mentalność "nouveau riche", mocno oparta na braku
      znojomości reguł podstawowych związanych z dobrymi manierami w sytuacjach
      podbramkowych. Szkoda, że ten brak dobrego wychowania, który Pani Kwaśniewska
      zademonstrowała bez żadnych za(c)hamowań, tak negatywnie świadczy o powadze
      parlamentu polskiego.
      • savena Re: NOUVEAU RICHE RULES OK. 25.06.05, 16:00
        w jakim stopniu zachowanie pani prezydentowej ma uwlaczac parlamentowi !!!
      • rozowykot Re: NOUVEAU RICHE RULES OK. 25.06.05, 16:22
        Lista darczyńców może być ujawniiona, jeśli wyrażą oni zgodę na publikację
        swych nazwisk, a ja się nie dziwię ,że Pani Kwaśniewska nie chce ujawnić
        komisji danych niejawnych, bo członkowie tej komisji uważają , że im wszystko
        wolno np: Maciarewicz, który podaje prasie tajne dane i twierdzi , że prawa nie
        złamał. W kontekście tego ,jak p.Miodowicz zadawał pytania widać , że chodzi o
        to by wszystkich związanych z Fundacją unurzać w rynsztoku, a ja tam jestem
        zwykłym obywatelem, który uwierzył, że jego drobne, bo przecież nie
        majątek ,nie zostaną w tej Fundacji roztrwonione, ale nie życzę sobie by moje
        dane do oszołomów typu Macierewicz, Miodowiczdotarło , bo nikt sobię mną gęby
        wycierać nie będzie.Potem nikt nie pamięta czy ukradł, czy go okradli ale
        błotko przylgnie i o to tej paranoidalnej komisji chodzi
        • tomekjeden Re: NOUVEAU RICHE RULES OK. 25.06.05, 17:54
          rozowykot napisała:

> Lista darczyńców może być ujawniiona, jeśli wyrażą oni zgodę na publikację
          > swych nazwisk, a ja się nie dziwię ,że Pani Kwaśniewska nie chce ujawnić
          > komisji danych niejawnych, bo członkowie tej komisji uważają , że im wszystko
          > wolno np: Maciarewicz, który podaje prasie tajne dane i twierdzi , że prawa nie
          >
          > złamał. W kontekście tego ,jak p.Miodowicz zadawał pytania widać , że chodzi o
          > to by wszystkich związanych z Fundacją unurzać w rynsztoku, a ja tam jestem
          > zwykłym obywatelem, który uwierzył, że jego drobne, bo przecież nie
          > majątek ,nie zostaną w tej Fundacji roztrwonione, ale nie życzę sobie by moje
          > dane do oszołomów typu Macierewicz, Miodowiczdotarło , bo nikt sobię mną gęby
          > wycierać nie będzie.Potem nikt nie pamięta czy ukradł, czy go okradli ale
          > błotko przylgnie i o to tej paranoidalnej komisji chodzi

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Tutaj nie idzie o jakość komisji. Tutaj idzie o prawo. Wedle prawa komisja
          parlamentarna ma prawo do otrzymania danych osobowych. Pani Kwaśniewska, która
          jest pewno czysta jak łza, nie rozumie zupełnie tego, że parlament reprezentuje
          wolę narodu oparta na demokratycznych wyborach. Pani Kwaśniewska, w tym casusie,
          nie ma żadnego pojęcia jak być damą pierwszą, i zachowuje się jak dama ostatnia.
          Tym samym żona głowy państwa kpi sobie z parlamentu i podstawowych wymogów
          prawa. BOLSZEWIA ( w sensie kulturoznawczym i obyczajowym) RULES OK.
      • rosa91b Re: NOUVEAU RICHE RULES OK. 26.06.05, 12:50
        Nie potrzebny ten wybuch protestu skierowany do pani Kwaśniewskiej o
        lekceważenie prawa. Wręcz przeciwnie, to posłowie prawicy naruszają prawo i
        przekroczyli swoje uprawnienia w sprawie swoich żądań pod adresem fundacji.
        Poza tym niektórzy z nich popełnili po prostu przestępstwa. Kwaśniewska nie
        odmawia dostarczenia żadnych list, a jedynie domaga się przestrzegania procedur
        prawnych. Prawo i Sprawiedliwość już twierdzi, że powoła specjalną komisję,
        która będzie działała według wskazań dwóch bossów z tej partii. W tej sytuacji,
        to co dzieje się w komisji śledczej d.s. Orleny, to dopiero początek państwa
        strachu iłez. Kto w takiej sytuacji ma się przeciwstawic terrorowi psychicznemu
        i łamaniu prawa przez komisję? Czy nie przypomina to początków przejmowania
        władzy w latach trzydziestych ub. wieku u zachodniego sąsiada?
        • alfredkujot Re: NOUVEAU RICHE RULES OK. 26.06.05, 13:29
          rosa91b napisał:

> Nie potrzebny ten wybuch protestu skierowany do pani Kwaśniewskiej o
          > lekceważenie prawa. Wręcz przeciwnie, to posłowie prawicy naruszają prawo i
          > przekroczyli swoje uprawnienia w sprawie swoich żądań pod adresem fundacji.
          > Poza tym niektórzy z nich popełnili po prostu przestępstwa. Kwaśniewska nie
          > odmawia dostarczenia żadnych list, a jedynie domaga się przestrzegania
          procedur

No ja wiem - polskie prawo to wlasciwie niemoznosc przestrzegania idiotycznych
          procedur - sa procedury - zupelnie z realiow wyabstrachowane. Najwazniejsze sa
          te procedury ktore spralizowaly praworzadnosc. Nie jest do nie zauwazenia
          argumentacja lewicy - sady maja rozstrzgac- no to do sadu a potem procedur
          przestrzeganie idiotycznych i tak bez konca.
          >
          > prawnych. Prawo i Sprawiedliwość już twierdzi, że powoła specjalną komisję,
          > która będzie działała według wskazań dwóch bossów z tej partii. W tej
          sytuacji,
          >
          > to co dzieje się w komisji śledczej d.s. Orleny, to dopiero początek państwa
          > strachu iłez. Kto w takiej sytuacji ma się przeciwstawic terrorowi
          psychicznemu
          >
          > i łamaniu prawa przez komisję? Czy nie przypomina to początków przejmowania
          > władzy w latach trzydziestych ub. wieku u zachodniego sąsiada?

Jakos tak nie sadze zebym mial cokolwiek do stracenia , zyje i zylem w panstwie
          strachu, lez, i terroru psychicznego - moze sie klientela zmieni - nie martwi
          mnie to ze sie dobiora do tylkow postkomunie, ja nic do stracenia juz nie mam.
      • rosa91b Re: NOUVEAU RICHE RULES OK. 26.06.05, 12:50
        tomekjeden napisał:

> No cóż, pomimo to, że o listę darczyńców na rzecz działalności charytatywnej
        > Pani Kwaśniewskiej domaga się również Pan Roman Giertych, mocno niezdrowy
        > oszołom i manipulator fatktów jednoznacznych, to Pani Kwaśniewska listę tę
        > powinna dostarczyć w trybie pilnym. Ktoś powinien Panią Kwaśniewską pouczyć o
        > roli parlamentu w kraju demokratycznym. Nie powinno być tak, że demokratycznie
        > wybrani przedstawiciele narodu moga być traktowani w sposób, który bardziej
        > pasuje do dzikiej Azji. Pani Kwaśniewska, choć prawdopodobnie Bogu ducha
        winna,
        > nie ma prawa jednak zachowywać się na sposób warcholski i niezgodny z
        > obowiązującym prawem. Jeżeli parlament polski może być tak mocno znieważony
        > przez obywatela, który uważa, że jest ponad prawem, to parlament polski jest
        > słusznym celem ogólnego pośmiewiska. Podejrzewam, że podstawą dla zachowania
        > Pani Kwaśniewskiej jest mentalność "nouveau riche", mocno oparta na braku
        > znojomości reguł podstawowych związanych z dobrymi manierami w sytuacjach
        > podbramkowych. Szkoda, że ten brak dobrego wychowania, który Pani Kwaśniewska
        > zademonstrowała bez żadnych za(c)hamowań, tak negatywnie świadczy o powadze
        > parlamentu polskiego.
    • kosa44 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 15:58
      Ten Miodowicz to chyba rzeczywiście się nawalił,,,ale ryfa dla PO..
      Ja tak gadam po 10-ciu browcach
      • kosa44 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 16:07
        Ale to stary Ubol..czyżby miał zadanie ośmieszenia komisji?Bo ze SSpec wychodzi
        się tylko nogami do przodu..
        Co by nie mówić jest to doskonała robota speców od propagandy..Ci trochę myślący
        poprą borowików..ot i tyle ..
    • strajker Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 16:00
      ależ ten Miodowicz ma koszmarny sposób mówienia
      • iza.bella.iza Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 16:04
        Niestety, wymowny nie jest:(
    • repres1 To przesłuchanie to wielka pomyłka. 25.06.05, 16:05
      Szkoda, ze posłowie "opozycji" nie potrafią godnie wycofać się z błędnej
      decyzji.
      Błędem Jolki było niedoręczenie komisji listy. Jej tłumaczenia w tym zakresie
      nie trzymają się kupy, a zrobiło to bardzo złą robotę. Ten błąd nie
      usprawiedliwia jednak fatalnej postawy Macierewicza, Wasermana i niestety
      Miodowicza.
      • savena Re: To przesłuchanie to wielka pomyłka. 25.06.05, 16:12
        maciarewicz dopytuje o tvn w swietle ostatniej wojny tvn i radja maruyja
        zrozumiale
    • behemon posel WASSERMANN czyli wodnik 25.06.05, 16:12
      posel WASSERMANN czyli wodnik pyta Jolke o ludzi od mokrej roboty ....
      chyba pekne ze smiechu, to jest na serio czy to kabaret ???
    • adam.2x Cyrk polityczny, idiotycze pytania a raczej...... 25.06.05, 16:12
      ..... komentarze. Przy Pani Prezydentowej wygladaja na glupkow - w ogole nie
      bardzo wiadomo o co im chodzi poza polityczna demonstracja.
      • upierdliwy_dziad Re: Cyrk polityczny, idiotycze pytania a raczej.. 25.06.05, 16:24
        No pewnie!
        Ona jest dobra, bo dzieciom pomaga.
        I dlatego też takiego Gietych to do pierdla powinni wrzucić, bo on dzieciom nie pomaga. A ta biedna Jola, to dobra Jola! No!
        Odpieprzcie się od generała!
      • savena moj czarny scenariusz 25.06.05, 16:25
        to sb lub cia cos im dosypaly i rozum im odjelo.
    • mch1983 z Maciarewicza to teraz wielki bohater się robi 25.06.05, 16:30
      Maciarewicz teraz wielki bohater,a w czasie Stanu Wojennego tak srał po
      gaciach, że u niego w mieszakniu zrobią rewizję, że przekazał bibułę synowi
      funkcjonariusza Wojsk Ochrony Pogranicza.
      Niecj się lepiej zainteresuje tym jak proboszcz żoliborskiej parafii (do której
      i Maciarewicz i niestety ja należę) przez ponad 20 lat zbierania na tacę na
      budowę kościoła zdążył zbydować fundamety Kościoła (oczywiście zaczął budowę od
      postawienia plebani i domu parafialnego - stan surowy)
    • czerwony_zlodziej Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 16:31

Nieobiektywnej GW nie udał osię wybielić prezydentowej, przyjaciela naczelnego.
      Gdzie tu jest obiektywizm Gazety? nie widzę. I napewno nigdy nie zobaczę
      wzędzie tam, gdzie bądą ubabrani ludzie z najbliżego otoczenia przyjaciół
      Michnika. Tak jak prezydent powinien beknąć za ukrytą notatkę w sprawie
      Rywinegeate tak samo Jola za przyjmowanie pieniędzy od mafii. Znamienne jest
      to, że Wyborcza nie komentuje w ogóle opinii prawnej eksperta komisji, która
      mówi jednoznacznie, że Kwaśniewska powinna dostarczyć dokumenty komisji!!!
      Dlaczego inne fundacje potrafią grać przy otwartej kurtynie? Np wymieniona
      przez Aumilera fundacja Batorego gdzie na jej stronie internetowej figurują
      wzyscy darczyńcy? Bo nie mają nic do ukrycia. Z pewnością Kwaśniewska coś
      ukrywa a Gazecie Wyborczej jest nie po drodze w dotarciu do prawdy.

• yeellow Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 16:40
        widac nie sluchales przesluchania albo (nieswiadomie?) filtrujesz informacje
        nie pasujace do zalozonej przez Ciebie z gory tezy.
    • sawa.com Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 16:33
      "Ludzie od mokrej roboty"

- Nie mam pojęcia o co mogło chodzić Markowi Dochnalowi, gdy mówił o ludziach
      od "mokrej roboty" w mojej fundacji - powiedziała Kwaśniewska odpowiadając na
      pytanie Zbigniewa Wassermanna. Poseł PiS przytoczył zeznanie aresztowanego
      lobbysty Marka Dochnala, który powiedział, że w fundacji "Porozumienie bez
      barier" natknął się na ludzi o zakazanych twarzach i ludzi od mokrej roboty.

- Nie wiem, może chodzi o chirurgów działających w radzie fundacji albo o
      artystów, którzy mają z wodą do czynienia - ironizowała Kwaśniewska.

Istna czarna komedia. Można by się uśmiać po pachy jak z Adamsów, gdyby nie to,
      że do baków leje się nam ciągle podrabiane paliwo. Właśnie mam uszkodzony
      silnik samochodu z powodu tego plugastwa. Takie są porządki w państwie
      prezydenta Kwaśniewskiego.
      • yeellow Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 16:41
        LOL. Kwasniewski jest winny, ze Tobie zepsul sie samochod. Paranoja?
      • piotr7777 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 16:46
        Trzy uwagi.
        1. 90 procent postawionych pytań nie ma ŻADNEGO związku z tzw. afera Orlenu
        2. W pierwszej części przesłuchania (drugiej już mi się nie chce oglądac)
        Kwaśniewska wypadła dobrze a poslowie tzw. prawicy wręcz przeciwnie (zwłaszcza
        Miodowicz, bo po Macierewiczu ciężko się czegokolwiek spodziewać)
        3. Dla licznych na forum wrogów Kwaśniewskiej niezależnie od tego jak wypadnie
        przed komisją jej przesłuchanie będzie okazją do wyzwisk i bluzgów pod jej
        adresem. Jeśli wyjdzie obronną ręką dowiemy się, że jest bezczelna, butną i
        arogancką intrygantką oraz że wychodzi z niej "chamstwo" (jak to subtelnie
        określił niejaki stajker), jeśli straci panowanie nad sobą oczywiście że jest
        żałosna.

To, że dziś zona prezydenta musi się tłumaczyć z charytatywnej działalności nie
        dziwi. Dziwi to, że przez 10 lat dawano jej spokój. Jak na polska rzeczywistość
        to i tak dobrze.

• aguti Re: niespecjanie wypadła.. 25.06.05, 17:11
          Niespecjalnie dobrze-przesadziła z lukrowaną opowieścią o nieswoich pieniądzach
          udając głupią, ze nie wie o co chodzi...
          Poczekajmy spokojnie do zestawienia wpłat z istotnymi decyzjami podejmowanymi w
          obszarze gospodarki. Jeśli podejrzenia komisji się potwierdzą a lista
          darczyńców jest tak utajniona, to kto przekazywał informacje o "dobrych
          serduszkach" naszych mafiosów?
          Żenujące były opowieści Kwaśniewskiej o Dochnalu pochylającym się nad dziećmi...
    • qc Jolanta Kwaśniewska to Extraklasa 25.06.05, 16:41
      w takim zestawieniu kontrastowym oszolomstwo Giertycha Miodowicza Wassermana
      trudno nawet sklasyfikowac.
      • qc Lewica szuka kandydata na Prezydenta ? !!! 25.06.05, 16:43
    • lolo11 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 16:46
      Uwazam, ze malzonkowie osob zajmujace najwazniejsze stanowiska w kraju nie moga
      zajmowac sie fundacjami, ktore mimo "szczytnych celow" narazaone sa wszelka
      korupcje.
      • evon Re: Jaśniepanienka 25.06.05, 16:50
        • evon Re: Jaśniepanienka 25.06.05, 16:55
          "Pan nie wie, kim ja jestem! Jak Pan śmie! To jest moja osobista sprawa kogo
          promuję. Nie bedzie mi pan mówił jakie mam prawa, a jakie obowiazki, jako żona
          pomazańca sama mam prawo decydować" Żenada. Po prostu żenada. Okazuje się,
          że komisji brak narzędzi by wyegzekwować prawo, a Jaśniepanienka śmieje się im
          w nos. A Celiński jest załosny.
          • jerzy.kosecki Re:Evonowi 25.06.05, 17:06
            Brawo Jola ! Dokładnie tak ! Z parobkami tak trzeba postepować. Krótko, i przy
            mordzie. Trzeba hołocie pokazać gdzie jej miejsce.
          • brynk Re: Jaśniepanienka 25.06.05, 17:12
            Nie oglądałem Komisji , mam jednak pytanie - czy Celinski sie ślinił?
    • jerzy.kosecki Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 16:55
      Jak Jolanta moze powstrzymac odruch wymiotny patrząc na te mizdrzące się
      mordy ?! Co to za holota ci posłowie !? Wasseremann, Giertych i Maciarewicz i
      ten żałosny Miodowicz wykazali nie tylko złą wolę i szczegolna nikczemność, oni
      wykazali, że dla SKŚ prawda materialna jest całkiem oboczna, a głownym jej
      celem jest dyskredytacja Prezydenta RP i jego małzonki. Teraz Prezydent zyska.
      Miałem Jolę za głupią cipę (za co goąco Ją przepraszam). Uważam, że gdyby
      startowała w wyborach prezydenckich wygralaby "w cuglach" z Kaczyńskim i Religą.
      • yeellow Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 17:11
        To prawda, ze zachowala sie profesjonalnie i z klasa. Ci poslowie z komisji
        strzelili sobie w stope dajac Kwasniewskiej taka okazje.

--
        homo-niewiadomo.blogspot.com/
        • nordwest11 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 18:05
          Minę obrażonej księżniczki uważasz za klasę?
          • yeellow Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 18:21
            nie musiala robic zadnych min, jest kilka klas wyzej od tych panow. I pokazala
            to na komisji. Brawo :-)

--
        • lolo11 Jola i klasa 25.06.05, 18:29
          Jola ma taka klase jal Olek magistra
    • brynk w ustawie o fundacjach jest stwierdzenie , ze ... 25.06.05, 17:09
      ...10% dochodów fundacji jest tzw "zyskiem " dla jej włascicieli,w tym
      również na jej obsługę. Takie same przepisy dotycząfundacji Wielkiej Orkiestry
      Światecznej Pomocy ... Znajac dochód fundacji bardzo łatwo mozna sobie obliczyc
      ile zarabiaja jej własciciele ...
      • cheetah15 Re: w ustawie o fundacjach jest stwierdzenie , z 25.06.05, 19:19
        brynk napisał:

> ...10% dochodów fundacji jest tzw "zyskiem " dla jej włascicieli,w tym
        > również na jej obsługę. Takie same przepisy dotycząfundacji Wielkiej
        Orkiestry
        > Światecznej Pomocy ... Znajac dochód fundacji bardzo łatwo mozna sobie
        obliczyc
        >
        > ile zarabiaja jej własciciele ...

Fundacja J.K. ma tylko 2-3% kosztów. Cała reszta jest przeznaczana na
        działalność charytatywną.
        • t324911 Re: w ustawie o fundacjach jest stwierdzenie , z 25.06.05, 19:23
          " Fundacja J.K. ma tylko 2-3% kosztów. Cała reszta jest przeznaczana na
          działalność charytatywną." Ciekawe jak te numery beda wygladac po zmianie
          prezydenta .
        • t324911 Re: w ustawie o fundacjach jest stwierdzenie , z 25.06.05, 19:23
          " Fundacja J.K. ma tylko 2-3% kosztów. Cała reszta jest przeznaczana na
          działalność charytatywną." Ciekawe jak te numery beda wygladac po zmianie
          prezydenta .
    • modar1 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 17:20
      1. Dlaczego ukrywa listę darczyńców?
      2. Dlaczego nie opublikuję otwarcie kto i ile przekazał tak jak to robią inne
      szanujące się i wiarygodne Fundacje?

Bo jest tak samo wiarygodna jak i ci wszyscy darczyńcy z mafii paliwowej!!!
      • qc Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 17:23
        Bo jako obywatel ma prawo nie sluchac slepo widzimisie urzednika.
        Tesknisz za czasami bolszewickimi?
        Glosuj na kaczynskiego.
      • savena Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 17:24
        i na nic te wszystkie pytania gdy okaze sie, ze przesluchiwali ja pijani
        czlonkowie komisji /miodowicz/.
      • yeellow Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 17:24
        oszukujesz, wiekszosc fundacji tego nie robi. Dlaczego niby ktos, kto wplacil
        pieniadze ma sie znalezc na takiej liscie? Dane osobowe sie chroni.
    • kpt.klops Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 17:25
      Jolanta Kwaśniewska dzielnie się broniła odpowiadając przez ponad 6 godzin na
      złośliwe i tendencyjne pytania ludzi którzy chcieli ją zgnoić. Bo z wypowiedzi
      posłów Miodowicza, Grzesika (i w mniejszym stopniu Wassermana i Macierewicza)
      wynika, że otacza się ona gangsterami, narkomanami, złodziejami i
      komunistycznymi agentami. A na te datki które zbiera to można napluć, bo dają
      bogaci których na to stać, zresztą niedużo.
      Pamiętajmy, oceniając wystąpienie Pani Prezydentowej, że zadający pytania się
      zmieniali, a ona odpowiadała przez cały czas.
      Było to żenujące widowisko, moim zdaniem Jolanta Kwaśniewska wyszła z tego
      wszystkiego obronną ręką. Jest równie elokwentna i błyskotliwa jak jej mąż, a
      może i bardziej.
      A ja po tym żałosnym występie K. Miodowicza podjąłem decyzję że nie zagłosuję
      na PO...
    • aaaa171 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 17:26
      A Koniu nic, tylko że chce listę. TAKA lisaa. Ponad tysiąc nazwisk. Tyle ludzi
      można by obs...
    • anulka77 Miodowicz był narąbany!!!! 25.06.05, 17:28
      Miodowicz chyba niedoszedł do siebie po wczorajszych imieninach Jana. Ten jego
      wygląd, gestykulacja i mowa stwarzały wrażenie, że on jest pijany. Szanowna
      je..a komisja powinna przed otwarciem przesłuchania być wzięta do dmuchania.
      Ciekawe ile Miodowiczowi na alkomacie wskazałoby?!!
      A do tego bardzo dobrze, że pani Kwaśniewska nie zgodziła się na przekazanie
      całej listy ofiarodawców. Przecież ta Komisja od razu by miała przeciek. Jeden
      przez drugiego by się bili o to, który szybciej pismakom to sprzeda.
      Dobrze też, że pani Kwaśniewska przypomniała Komisji po co została powołana.
      Nie do zbadania Fundacji i życia prywatnego pani Prezydentowej , ale w sprawie
      Orlenu.
      • broetje Re: Miodowicz był narąbany!!!! 25.06.05, 18:48
        anulka77 napisała:

> A do tego bardzo dobrze, że pani Kwaśniewska nie zgodziła się na przekazanie
        > całej listy ofiarodawców. Przecież ta Komisja od razu by miała przeciek.
        Jeden > przez drugiego by się bili o to, który szybciej pismakom to sprzeda.

dzieki "pismakom" mozna sie w koncu czegos dowiedziec o ukrytym zyciu elit RP.
        Janosc jest lepsza od tajnosci. Dla demokracji i zdrowia publicznego. Nie
        rozumiem co moze byc stydliwego we wplaceniu pieniedzy naszczytny cel.

> Orlenu.
        • cyklista Re: Miodowicz był narąbany!!!! 25.06.05, 19:23
          > Nie
          > rozumiem co moze byc stydliwego we wplaceniu pieniedzy naszczytny cel.
          A ile wpłaciłeś do tej pory?
    • kosa44 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 17:49
      Pani jola niestety złamała prawo.wszelkie dokumenty musiała udostępnić,czego nie zrobiła,a złamać prawo nogłaby tylko komisja upubliczniając je,i tyle.
      Coś niestety jest na rzeczy,pożyjemy zobzczymy,niebawem
    • modar1 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 17:58
      Czy yeellow i savena to ten sam gej, który broni swojej
      idolki mając gdzieś obowiązujące prawo tak samo jak i ona?
      • yeellow Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 18:23
        Jak zwykle jestes w bledzie :-). I to w kilku sprawach. Niezle, jak na jeden
        post.

--
    • worgules Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 18:10
      Prawicowi ubowcy z komisji orlenowskiej tym razem także nie zawiedli.Mentalność
      naczelników UB z czasów Bieruta.
    • menuet1 etnograficzne dno 25.06.05, 18:13
      Tego się nie spodziewałem - Komisja ,dzieki Miodowiczowi [etnograf] i
      Wassermanowi osiągnęła pełną KOMPROMITACJE!
      Kwasniewska ,ze swoim spokojem , rzeczowośćia ma pełne kwalifikacje na
      Prezydenta RP.
      Tego sobie i Wam życzę.
      • broetje Re: etnograficzne dno 25.06.05, 18:16
        menuet1 napisał:

> Kwasniewska ,ze swoim spokojem , rzeczowośćia ma pełne kwalifikacje na
        > Prezydenta RP.
        > Tego sobie i Wam życzę.

Spokoj i rzeczowosc!!! Kwasniewska wiele razy mowila ze jest z czegos dumna.
        Byl taki przed komisja do sprawy Rywina - tez byl dumny wiele razy - Czarzasty!
        Na prezydenta!!!
        • yeellow Re: etnograficzne dno 25.06.05, 18:24
          tak, kazdy kto jest z czegos dumny jest be. Niech zyja zakompleksieni
          nieudacznicy bez powodow do dumy...

--
    • lektor5 PIEKNA I BESTIE! 25.06.05, 18:13
      • turtlezzz A no i prawda 25.06.05, 18:48
        Rzeczywiście Panią Prezydent mamy piękną. I inteligentną. A poziom komisji ds. Orlenu trochę przeraża. Jeśli najwyższy poziom prezentuje w niej "Jaszczur" Macierewicz... I nawet "Frankenstein" Giertych nieźle wypada na tle całości.

A Miodowicz ? Pijany ?? Czy nienormalny ?
        • broetje Re: A no i prawda 25.06.05, 18:58
          turtlezzz napisał:

> Rzeczywiście Panią Prezydent mamy piękną. I inteligentną. A poziom komisji
          ds.
          > Orlenu trochę przeraża. Jeśli najwyższy poziom prezentuje w niej "Jaszczur"
          Mac
          > ierewicz... I nawet "Frankenstein" Giertych nieźle wypada na tle całości.
          >
          > A Miodowicz ? Pijany ?? Czy nienormalny ?

Tyle epitetow i jadu wobec czlonkow komisji - jakby to oni uwlaszczali sie,
          kradli, klamali, zadawali z przestepcami, szpiegami etc. To jakas paranoja.
          • sawa.com Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 19:04
            Kwaśniewska łamie prawo. Bezkarnie. Nie chce ujawnić listy swoich darczyńców.
            Swoją drogą jest to ewenement, by dobrodzieje wstydzili się swojej
            szlachetność. Że łamie prawo stwierdzili eksperci komisji.
            Dziwię się tym którzy tu zachwycają się Panią prezydentową. Przecież to wstyd
            na cały świat. Z czego tu się cieszyć i czym się tu zachwycać.
            • jeremiaszpolak [...] 25.06.05, 21:39
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • pantanal Re: A no i prawda 25.06.05, 19:53
            broetje napisał:

> Tyle epitetow i jadu wobec czlonkow komisji - jakby to oni uwlaszczali sie,
            > kradli, klamali, zadawali z przestepcami, szpiegami etc. To jakas paranoja.

A wedlug Ciebie, kto to robi?
    • amkwaw Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 18:17
      Brawo dla Pani Kwasniewskiej! Przed zdziczalymi oszolomami i politycznymi
      karierowiczami z tej komisji bronic sie mozna jedynie zachowujac spokoj.
      Wdawanie sie w jakakolwiek dyskusje z tymi panami nie ma najmniejszego sensu!
      Adam K.
      • broetje Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 18:37
        amkwaw napisał(a):

> Brawo dla Pani Kwasniewskiej! Przed zdziczalymi oszolomami i politycznymi
        > karierowiczami z tej komisji bronic sie mozna jedynie zachowujac spokoj.
        > Wdawanie sie w jakakolwiek dyskusje z tymi panami nie ma najmniejszego sensu!
        > Adam K.

Jasne - kwasniewska - uosobienie dobra, prawosci i uczciwosci.

• brynk wszystko ładnie , pięknie , ale .... 25.06.05, 18:39
      ... za mocno sie opaliła , wygladała jak Lepper i za duzo tynku nasmarowała
      na buzinkę, twarz miała taka rudą .
      • yeellow Re: wszystko ładnie , pięknie , ale .... 25.06.05, 18:43
        taaa, jak sie nie ma co powiedziec, to zawsze mozna sie do wygladu przyczepic...

--
        • brynk Re: wszystko ładnie , pięknie , ale .... 25.06.05, 21:26
          yeellow = czy ty musisz ciągle na powaznie , czy tu na forum musi byc powaga ,
          a czy z Kwasniewskiej nie mozna pozwrtować , przeciez jej maz zartuje sobie i
          kpi z Ciebie , ze mnie i w nas wszystkich i co ....? Demokracja jest !!!!
          hihihihihihihihihahahahahaiahaiahiahaih
      • blond_kasi de gustibus non ... 25.06.05, 18:51
        a Ty brynk, co? wolisz suchocką w bikini? czy może hiennę gronkiewicz waltz w
        stringach?
    • mago13 Jola na prezydenta 25.06.05, 18:43
      za styl w jakim dała odpór świrom z komisji
      • broetje Re: Jola na prezydenta 25.06.05, 18:51
        mago13 napisała:

> za styl w jakim dała odpór świrom z komisji

ja to bym chcial wiedziec co p. kwasniewska naprawde robila przez te 10 lat
        przy mezu - przeciez nie uwierze ze nie rozmawiala o wspolnych znajomch i ich
        biznesach, to naiwne wmawianie tego. To baba kuta na cztery lapy. Taka polsk
        clintonowa - od przewal i robien dobrego wrazenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka