hec2 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 19:05 Na tym polega klasa pani Jolanty Kwaśniewskiej, żeby nie zniżyć się do żenującego poziomu przesłuchujących Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 19:11 hec2 napisała: > Na tym polega klasa pani Jolanty Kwaśniewskiej, żeby nie zniżyć się do żenujące > go poziomu przesłuchujących Ano tak, każdy ma bożyszcze na swoim poziomie i w swojej klasie. Na jakim poziomie jest owa dama, odpowiedz sobie sama ale zobacz wpierw w słowniczku jak się nazywa tych ktorzy łamią prawo i są pozbawieni cnót obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah15 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 19:14 "...zobacz wpierw w słowniczku jak > > się nazywa tych ktorzy łamią prawo i są pozbawieni cnót obywatelskich". Kaczory? > Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 19:45 sawa.com napisała: > zobacz wpierw w słowniczku jak > > się nazywa tych ktorzy łamią prawo i są pozbawieni cnót obywatelskich. > A mozna wiedziec, kto ru lamie prawo i w jaki sposob? Odpowiedz Link Zgłoś
foresta UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 19:14 Takie bylo to przesluchanie jak usmiech tego pana - bleeee.... Kwasniewska pokazala klase, pomimo tego, ze panowie z prawicy troili sie dwoili by dac upust swoje zadzy zniszcenia swiadka, z usmiechem Macierewicza na ustach, oczywiscie. Zagrywki ponizej pasa, pytania nie majace nic wspolnego z tematem, za to wyraznie sugerujace ze dla tych panow i tak najwazniejsze nie sa fakty tylko to co maja w glowach. Bardzo mi sie podobalo, ze Kwasniewska nie poszla na ujawnienie listy ofiarodawcow indywidualnych, tym bardziej ze "eksperci" komisji juz nie raz udowodnili ze nie zawsze wiedza co mowia. Jeszcze raz pan Macierewicz, Miodowicz i Wasserman pokazali swoja twarz i bardzo dobrze. Ale obawiam sie, ze teraz stanie sie tak, ze kazdy w tym kraju chcac dac wieksza sume na jakas fundacje, dobrze sie zastanowi zanim to zrobi. I nie dlatego, ze bedzie mial cos na sumieniu tylko wlasnie dlatego ze dla takich komiski rzycenie podejrzenia na kogokolwiek i jakiegokolwiek jest norma. A ze PiS I LPR zapowiadaja Polske wielkich komisji wiec szykuje nam sie nizly cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: UŚMIECH MACIEREWICZA i Oczy Kwaśniewskiej 25.06.05, 19:21 Oczy to zwierciadlo duszy.Czy zauważyliście wyraz oczu kwasniewskiej? Zawsze taki sam: nieruchomy, zimny, wrecz martwy. Nawet wtedy gdy grymas na twarzy komunikowac mial usmiech. Oczy mowily wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
blond_kasi broetje fizjonomista, :). 25.06.05, 19:35 tak broetje... tak... koń! ten to ma oczy! wielkie, wrażliwe, pełne inteligencji i dziecięcego zdziwienia światem. albo kostek miowicz... a widzialeś pełne wewnętrznego ciepła oczy maciarewicza? ech, żmija z tej kwasniewskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: broetje fizjonomista, :). 25.06.05, 19:40 blond_kasi napisał: > tak broetje... tak... koń! ten to ma oczy! wielkie, wrażliwe, pełne > inteligencji i dziecięcego zdziwienia światem. albo kostek miowicz... a > widzialeś pełne wewnętrznego ciepła oczy maciarewicza? ech, żmija z tej > kwasniewskiej... Proszę nie obrażać koni, to przecież piękne, mądre i wrażliwe zwierzęta. Gdzie tam panu G. do nich! Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA i Oczy Kwaśniewskiej 25.06.05, 19:37 broetje napisał: > Oczy to zwierciadlo duszy.Czy zauważyliście wyraz oczu kwasniewskiej? Zawsze > taki sam: nieruchomy, zimny, wrecz martwy. Nawet wtedy gdy grymas na twarzy > komunikowac mial usmiech. Oczy mowily wszystko! Eeee.... co ty chrzanisz...raz byly skupione, raz smiejace sie, raz zdziwione... A usmiech Macierewicza jest zawsze taki sam - FAŁSZYWY Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: UŚMIECH MACIEREWICZA i Oczy Kwaśniewskiej 25.06.05, 19:48 foresta napisała: > broetje napisał: > > > Oczy to zwierciadlo duszy.Czy zauważyliście wyraz oczu kwasniewskiej? Zaw > sze > > taki sam: nieruchomy, zimny, wrecz martwy. Nawet wtedy gdy grymas na twar > zy > > komunikowac mial usmiech. Oczy mowily wszystko! > > Eeee.... co ty chrzanisz...raz byly skupione, raz smiejace sie, raz zdziwione.. > . > A usmiech Macierewicza jest zawsze taki sam - FAŁSZYWY Przypomina sie fotka z GW z 1992 roku ze zblizeniem twarzy premiera Olszewskiego - podpisana NIENAWISC. > Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 19:29 foresta, zgadzam się z Tobą , Jolka pokazła klasę !!! zwłaszcza jak wcale o to nie pytana przez komisję wyznała, ze działalnością charytatywną zajęła się ... jak jej prywatna inwestycja w akcje Polisy !!!!doprowadziły ją do bankructwa !!! No czyż to nie klasa, zbankrutować i na dodatek założyć fundację dobroczynną, to dopiero jest "klasa" , czyż nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 19:42 9111951u napisała: > foresta, zgadzam się z Tobą , Jolka pokazła klasę !!! zwłaszcza jak wcale o to > nie pytana przez komisję wyznała, ze działalnością charytatywną zajęła się ... > jak jej prywatna inwestycja w akcje Polisy !!!!doprowadziły ją do bankructwa !! > ! > No czyż to nie klasa, zbankrutować i na dodatek założyć fundację dobroczynną, > to dopiero jest "klasa" , czyż nie ? Zapytaj tych dzieci ktorym pamogla co jest dla nich wazne i co zrobili dla nich nasi poslowie. Spytaj najlepiej zarabiajacych na gieldzie czy nie tracili ogromnych pieniedzy. Nawet gdyby pomogla jednemu dziecku umierajacemu na bialaczke, by mu sie lzej umieralo to ja ja bede cenila o stokroc bardziej niz usmiech pana Macierewicza i brednie jakie wyczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 19:46 dlaczego się tak denerwujesz , czyż nie postąpiła z klasą ? Zbankrutowała i pomogła tylu dzieciom , a że przy okazji interesy ktoś robił ciemne to nie ona winna przecie , przecie ona jak lilija jest , nawet dokumentów nie daje ustawa o ochronie danych osobowych jest . A w domciu wszyscy zdrowi ? Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 19:52 9111951u napisała: > dlaczego się tak denerwujesz , czyż nie postąpiła z klasą ? > Zbankrutowała i pomogła tylu dzieciom , a że przy okazji interesy ktoś robił > ciemne to nie ona winna przecie , przecie ona jak lilija jest , nawet > dokumentów nie daje ustawa o ochronie danych osobowych jest . > A w domciu wszyscy zdrowi ? Gdyby nienawisc nie ciekla ci po brodzie to myslalbys o tych dzieciach ktorym pomogla a nie szukalbys idiotycznych argumenow przeciw bo cos z prywatnej kasy stracila na gieldzie. Ale to jest wlasnie typowe dla chorej polskiej prawicy - upieprzac ludzi tylko dlatego ze sie ma taka fantazje i bez znaczenia co ci ludzie soba reprezentuja i co robia dla innych. To siwetna postawa by ukryc ze samemu nic sie nie zrobilo i nie robi w najwazniejszych dla czlowieka sprawach - smiertelnych chorob dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 19:52 > Nawet gdyby pomogla jednemu dziecku umierajacemu na bialaczke, by mu sie lzej > umieralo to ja ja bede cenila to demagogia - na biedzie dzieci chciala kwasniewska zostac prezydentem, to obrzydliwe Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 19:54 broetje napisał: > > > Nawet gdyby pomogla jednemu dziecku umierajacemu na bialaczke, by mu sie > lzej > > umieralo to ja ja bede cenila > > to demagogia - na biedzie dzieci chciala kwasniewska zostac prezydentem, to > obrzydliwe Demagogogie ty uprawiasz - ona nigdy nie chciala zostac prezydentem - nigdy. Otrzyj sobie brode bo ci nienawisc po niej cieknie... fuj Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 19:58 > Demagogogie ty uprawiasz - ona nigdy nie chciala zostac prezydentem - nigdy. > Otrzyj sobie brode bo ci nienawisc po niej cieknie... fuj > > Bez przesady - p. Kwasniewska ani mnie ziebi ani parzy - chodzi jednak o to by rzeczywistosc widziec bez zacietrzewienia - po prostu krolowa vel ksiezniczka jest naga Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 19:59 broetje napisał: > > > Demagogogie ty uprawiasz - ona nigdy nie chciala zostac prezydentem - nig > dy. > > Otrzyj sobie brode bo ci nienawisc po niej cieknie... fuj > > > > > Bez przesady - p. Kwasniewska ani mnie ziebi ani parzy - chodzi jednak o to by > rzeczywistosc widziec bez zacietrzewienia - po prostu krolowa vel ksiezniczka > jest naga ratlerek prze ciebie przemawia...nic wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:05 foresta napisała: > broetje napisał: > > > > > > Demagogogie ty uprawiasz - ona nigdy nie chciala zostac prezydentem > - nig > > dy. > > > Otrzyj sobie brode bo ci nienawisc po niej cieknie... fuj > > > > > > > > Bez przesady - p. Kwasniewska ani mnie ziebi ani parzy - chodzi jednak o > to by > > rzeczywistosc widziec bez zacietrzewienia - po prostu krolowa vel ksiezni > czka > > jest naga > > ratlerek prze ciebie przemawia...nic wiecej > powiedzial ratlerek - ktory nie robi nic innego tylko lize d... Jasnie Szanownej Pani JK Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:08 broetje napisał: > foresta napisała: > > > broetje napisał: > > > > > > > > > Demagogogie ty uprawiasz - ona nigdy nie chciala zostac prezy > dentem > > - nig > > > dy. > > > > Otrzyj sobie brode bo ci nienawisc po niej cieknie... fuj > > > > > > > > > > > Bez przesady - p. Kwasniewska ani mnie ziebi ani parzy - chodzi jed > nak o > > to by > > > rzeczywistosc widziec bez zacietrzewienia - po prostu krolowa vel k > siezni > > czka > > > jest naga > > > > ratlerek prze ciebie przemawia...nic wiecej > > > > powiedzial ratlerek - ktory nie robi nic innego tylko lize d... Jasnie > Szanownej Pani JK dla mnie nie ona jest wazna tylko to co jej fundacja zrobila dla chorych dzieci - dla ciebie to jest nic ratlerku Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:18 > dla mnie nie ona jest wazna tylko to co jej fundacja zrobila dla chorych dzieci > - dla ciebie to jest nic ratlerku > troche logiki - fundacja jest OK, ale moze Jolka jednak nie byl w tym tak bezintereowna. Jesli mowi o wolontariuszach prawnikach etc. - to przeciez ci ludzie pracuja dla niej, ale tak naprawde chca yc blisko centrum wladzy to jest przeciez oczywiste! Tylko osoba o nieposzlakowanej etyce, a nie bizneswoman jak Kwasniewska bylaby to w stanie uniesc - bez podejrzen o protekcje etc.Przeciez cala kariera Kwasniewskich to kariera zwyklych oportunistow, uwiklanych w uklady postkomuny i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:26 broetje napisał: > > dla mnie nie ona jest wazna tylko to co jej fundacja zrobila dla chorych > dzieci > > - dla ciebie to jest nic ratlerku > > > troche logiki - fundacja jest OK, ale moze Jolka jednak nie byl w tym tak > bezintereowna. Jesli mowi o wolontariuszach prawnikach etc. - to przeciez ci > ludzie pracuja dla niej, ale tak naprawde chca yc blisko centrum wladzy to > jest przeciez oczywiste! Tylko osoba o nieposzlakowanej etyce, a nie > bizneswoman jak Kwasniewska bylaby to w stanie uniesc - bez podejrzen o > protekcje etc.Przeciez cala kariera Kwasniewskich to kariera zwyklych > oportunistow, uwiklanych w uklady postkomuny i inne. Ty sie do wszechpolakow zapisz, zrobisz kariere. A wiesz ze poki sie komus nie udowodni winy to ten ktos jest niewinny? Twoja logika swoadczy tylko o tobie - nie potrafisz sobie wyobrazic ze ktos moze chciac i moc robic cos bezinteresownie dla chorych na raka i umierajacych dzieci. I poniewa ty jestes taki wydaje ci sie ze wszyscy tacy sa. Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 19:58 foresta, przeciez nie chcesz mi powiedzieć, że komisja pytała Jolke o bankructwo ? Ona to tak z tej dobroci serca publicznie nam podała !!!! Oczwyiście mnie już sklasyfikowałeś, a Jolce nadałeś "klasę". Za mojej młodości mówiło się nie chwal słońca przed zachodem słonca, a tak na marginesie dlaczego ona dokumentów nie dostarczyła , czyżby miała coś do ukrycia, albo ona była ponad prawem ? Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:06 9111951u napisała: > foresta, > przeciez nie chcesz mi powiedzieć, że komisja pytała Jolke o bankructwo ? > Ona to tak z tej dobroci serca publicznie nam podała !!!! Nie z serca tylko z uczciwosci - jesli wiesz co to jest. I to nijak nie ma sie do niczego. > Oczwyiście mnie już sklasyfikowałeś, a Jolce nadałeś "klasę". A tak wlasnie, bo skoro w tym wszystkim nie widzisz tego co zrobila to znaczy ze jestes slepy. Za mojej > młodości mówiło się nie chwal słońca przed zachodem słonca, a oczywiscie, bedzie ciag dalszy i zobaczymy - niczego nie przesadzam stwierdzam tylko ze dzis pokazala klase a poslowie prawicy pospolite prostactwo i to duzego kalibru a tak na marginesie > > dlaczego ona dokumentów nie dostarczyła , czyżby miała coś do ukrycia, albo ona > była ponad prawem ? bo ja interesuje dobro tych ktorzy dawali pieniadze, jaj obowiazkiej jest byc lojalna wobec tych ludzi a nie wobec komisji + zrobila 4 prawnicze ekspertyzy ktore mowily ze podawac nie powinna - i ne podala i tym tez pokazala klase. Jednoczesnie zapowiadala 100 razy ze jak bedzie pewna ze to czego chce komisja jest zgodne z prawem to da liste. A "eksperci" tej komisji... juz sie mylili. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:10 > bo ja interesuje dobro tych ktorzy dawali pieniadze, jaj obowiazkiej jest byc > lojalna wobec tych ludzi a nie wobec komisji + zrobila 4 prawnicze ekspertyzy > ktore mowily ze podawac nie powinna - i ne podala i tym tez pokazala klase. > Jednoczesnie zapowiadala 100 razy ze jak bedzie pewna ze to czego chce komisja > jest zgodne z prawem to da liste. > Ekspertyzy mozna dostac jakie sie chce - a nawet Cimoszewicz zrobil "ekspertyze' zza węgla - to co heca Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:16 broetje napisał: > > bo ja interesuje dobro tych ktorzy dawali pieniadze, jaj obowiazkiej jest > byc > > lojalna wobec tych ludzi a nie wobec komisji + zrobila 4 prawnicze eksper > tyzy > > ktore mowily ze podawac nie powinna - i ne podala i tym tez pokazala klas > e. > > Jednoczesnie zapowiadala 100 razy ze jak bedzie pewna ze to czego chce ko > misja > > jest zgodne z prawem to da liste. > > > > Ekspertyzy mozna dostac jakie sie chce - a nawet Cimoszewicz > zrobil "ekspertyze' zza węgla - to co heca colku mysl - sloro tak, to znaczy ze jest konflikt miedzy prawnikami i to powinno byc wyjasnione i ona to sugerowala, i sugerowala, ze jesli bedzie pewnosc ze to co komisja od niej rzada jest zgodne z prawem to da - i ma tu 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:22 > colku mysl - sloro tak, to znaczy ze jest konflikt miedzy prawnikami i to > powinno byc wyjasnione i ona to sugerowala, i sugerowala, ze jesli bedzie > pewnosc ze to co komisja od niej rzada jest zgodne z prawem to da - i ma tu 100 > racji. żąda nie rząda ciolku > Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:23 broetje napisał: > > colku mysl - sloro tak, to znaczy ze jest konflikt miedzy prawnikami i to > > powinno byc wyjasnione i ona to sugerowala, i sugerowala, ze jesli bedzie > > pewnosc ze to co komisja od niej rzada jest zgodne z prawem to da - i ma > tu > 100 > racji. > > żąda nie rząda ciolku a tu masz racje. co nie zmienia faktu zes ciolek i dosc trudno ci niezaleznie myslec, szkoda... > > Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:27 > co nie zmienia faktu zes ciolek i dosc trudno ci niezaleznie myslec, szkoda... > niezależnie myśleć! mój Boże, foresta jesteś super Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:31 broetje napisał: > > co nie zmienia faktu zes ciolek i dosc trudno ci niezaleznie myslec, szko > da... > > > > niezależnie myśleć! mój Boże, foresta jesteś super na Boga nie powoluj sie nadaremnie bo to grzech a mnie zwisa co o mnie myslisz Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:24 Oo,z ortografią to u Ciebie niekoniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:27 jollyroger3 napisał: > Oo,z ortografią to u Ciebie niekoniecznie... u ciebie gorzej z mysleniem, nie bede sie spierac co gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:30 No tak z ludżmi nie potrafiącymi pisać trudno dyskutować....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:32 jollyroger3 napisał: > No tak z ludżmi nie potrafiącymi pisać trudno dyskutować....pozdrawiam w przypadku majacych trudnosci z mysleniem jest to beznadziene Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:37 Trudno mi przyjąć tok myślenia niedouka..albo inteligentnego inaczej,bo nie zwykłem bezmyślnie paplać co gazecie napisali albo w tv powiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:43 jollyroger3 napisał: > Trudno mi przyjąć tok myślenia niedouka..albo inteligentnego inaczej,bo nie zwy > kłem > bezmyślnie paplać co gazecie napisali albo w tv powiedzieli dobra to sie zamknij i zostan w przekonaniu swoich racji - foresta Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:47 No i to wreszcie jest coś sensownego Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 26.06.05, 15:34 foresta, albo ja głupi jestem, albo I dama wybiórczo chroni bo Jankielwicz sypła, albo ty bredzisz, czyż nie niedorostku ? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 25.06.05, 20:08 9111951u napisała: > foresta, > przeciez nie chcesz mi powiedzieć, że komisja pytała Jolke o bankructwo ? > Ona to tak z tej dobroci serca publicznie nam podała !!!! > Oczwyiście mnie już sklasyfikowałeś, a Jolce nadałeś "klasę". Za mojej > młodości mówiło się nie chwal słońca przed zachodem słonca, a tak na marginesie > > dlaczego ona dokumentów nie dostarczyła , czyżby miała coś do ukrycia, albo ona > > była ponad prawem ? Za twoich czasów napewno mówiło się "nie chwal dnia przed zachodem..." a dzisiaj warto by było powiedzieć co lista darczyńców ma wspólnego z Orlenem... Macierewicz chyba po to chce tą listę, żeby zażądać z IPNu nowych teczek... a tak nawiasem, to nie mieli prawa panowie z komisji ni żądać ni otrzymywać z IPNu nic To komisja jest już od dawna poza prawem... i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 19:53 foresta napisała: > Bardzo mi sie podobalo, ze Kwasniewska nie poszla na ujawnienie listy > ofiarodawcow indywidualnych, tym bardziej ze "eksperci" komisji juz nie raz > udowodnili ze nie zawsze wiedza co mowia. (...) > Ale obawiam sie, ze teraz stanie sie tak, ze kazdy w tym kraju chcac dac wieksz > a > sume na jakas fundacje, dobrze sie zastanowi zanim to zrobi. I nie dlatego, ze > bedzie mial cos na sumieniu tylko wlasnie dlatego ze dla takich komiski rzyceni > e > podejrzenia na kogokolwiek i jakiegokolwiek jest norma. Fundatorzy na całym świecie zabiegają o to, żeby ich nazwiska uwidocznione były na tablicach pamiątkowych. Setki szpitali i dziesiątki uniwersytetów w USA chlubi sie swoimi darczyńcami. O ile sobie przypominam ukrywanie się sponsora to tylko z powieści, bodajże galernik - skazaniec z "Nędzników" W. Hugo ukrywał swój szlachetny gest. Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 19:58 sawa.com napisała: > foresta napisała: > > > Bardzo mi sie podobalo, ze Kwasniewska nie poszla na ujawnienie listy > > ofiarodawcow indywidualnych, tym bardziej ze "eksperci" komisji juz nie r > az > > udowodnili ze nie zawsze wiedza co mowia. > (...) > > Ale obawiam sie, ze teraz stanie sie tak, ze kazdy w tym kraju chcac dac > wieksz > > a > > sume na jakas fundacje, dobrze sie zastanowi zanim to zrobi. I nie dlateg > o, ze > > bedzie mial cos na sumieniu tylko wlasnie dlatego ze dla takich komiski > rzyceni > > e > > podejrzenia na kogokolwiek i jakiegokolwiek jest norma. > > Fundatorzy na całym świecie zabiegają o to, żeby ich nazwiska uwidocznione były > > na tablicach pamiątkowych. Setki szpitali i dziesiątki uniwersytetów w USA > chlubi sie swoimi darczyńcami. > > O ile sobie przypominam ukrywanie się sponsora to tylko z powieści, bodajże > galernik - skazaniec z "Nędzników" W. Hugo ukrywał swój szlachetny gest. Bzdura. Eksperci komisji juz nie raz sie mylili. To ze chroni dane osobowe darczyncow tylko dobrze o niej swiadczy. Nie twierdzila ze nie tych indywidualnych nie ujawni ale ma racje, ze skoro prawnicy nie sa zgodni to trzeba to wyjasnic. Arogancja wobec prawa wykazali sie poslowie lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 20:08 Jej psim obowiązkiem jest przedstawić wszystkie żądane dokumenty,koniec kropka.To komisja złamie lub nie prawo jeżeli je upubliczni i tyle. A jakim prawem ta pani mieni się strażnikiem prawa?Krętactwo na oczach całego społeczeństwa,proste to jak drut. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 20:12 jollyroger3 napisał: > Jej psim obowiązkiem jest przedstawić wszystkie żądane dokumenty,koniec kropka. > To komisja złamie lub nie prawo jeżeli je upubliczni i tyle. > A jakim prawem ta pani mieni się strażnikiem prawa?Krętactwo na oczach > całego społeczeństwa,proste to jak drut. Co to? Święta Inkwizycja wróciła?? A może ty tylko za dużo rumu wychlałeś i teraz bredzisz... Joly Roger? Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 20:13 jollyroger3 napisał: > Jej psim obowiązkiem jest przedstawić wszystkie żądane dokumenty,koniec kropka. > To komisja złamie lub nie prawo jeżeli je upubliczni i tyle. > A jakim prawem ta pani mieni się strażnikiem prawa?Krętactwo na oczach > całego społeczeństwa,proste to jak drut. Nie. Jej psim obowiazkeim jest to by byc pewna ze gdy te liste poda nie zlanie prawa. I nie chrzan bo szanowna komisja moze bez problemu dostac te liste przez prokurature. Bo to jest zgodne z prawem. A jej psim obowiazkim jest pilnowac by nie dzialac bezprawnie wobec dobroczyncow a to ze komisja ma podejrzanie kiepskich ekspertow to juz wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 20:18 Przeczytaj sobie jeszcze kilka razy art.14 ustawy o komisjach śledczych i przestań falandyzować Kpmisja ma prawo zawiadomić prokuraturę o popełnieniu przestępstwa przez preziową i nad czym tu dywagować. Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 20:34 jollyroger3 napisał: > Przeczytaj sobie jeszcze kilka razy art.14 ustawy o komisjach śledczych > i przestań falandyzować > Kpmisja ma prawo zawiadomić prokuraturę o popełnieniu przestępstwa przez > preziową i nad czym tu dywagować. a prosze bardzo - jesli sad orzeknie ze powinna udostepnic to udostepni. ale sie sie podniecaj bo ona 100 razy mowila ze udostepni jesli zwroci sie do niej prokuratura bo to jest zgodne z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah15 Re: Ta Komisja łamała już prawo wielokrotnie 25.06.05, 20:18 jollyroger3 napisał: > Jej psim obowiązkiem jest przedstawić wszystkie żądane dokumenty,koniec kropka. > To komisja złamie lub nie prawo jeżeli je upubliczni i tyle. > A jakim prawem ta pani mieni się strażnikiem prawa?Krętactwo na oczach > całego społeczeństwa,proste to jak drut. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: UŚMIECH MACIEREWICZA 26.06.05, 11:01 Cyrk, cyrkiem, ale czemu bilety takie drogie ? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Najbardziej mi się podobała opinia tego truchła 25.06.05, 19:28 o lokalizacji tej pralni kasy jaką najprawdobodobniej jest ta fundacja. Jaśnie pani oświadczyła,że jej lokalizacja powinna miec miejsce w pałacu a wstretny kaczor daje jej na lokal jakieś suteryny. Już cię lubię kaczyński. Pralnia do pralni. Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: Najbardziej mi się podobała opinia tego truch 25.06.05, 19:47 smok5 napisał: > o lokalizacji tej pralni kasy jaką najprawdobodobniej jest ta fundacja. Jaśnie > pani oświadczyła,że jej lokalizacja powinna miec miejsce w pałacu a wstretny > kaczor daje jej na lokal jakieś suteryny. Już cię lubię kaczyński. Pralnia do > pralni. Jestes idiota i to duzego formatu. Uzasadnienie: to co zrobila dla chorych ludzi/dzieci w tym kraju jest nieocenione, a ty bubku moze dajesz jakies grosze na koscielna tace i wydaje ci sie ze jestes ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Najbardziej mi się podobała opinia tego truch 25.06.05, 19:55 Dobre sobie,to co jest obowiązkiem państwa,jet szczególną zasługą dla tegoż.... Orwellowskie społeczeństwo,znaczy jego ideolodzy Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus powtórka 25.06.05, 19:57 A się powtórzę jeszcze... kolejny raz: GIER TYCH skutek i efekt opłakany będzie dla Rzeczypospolitej.... jakikolwiek by nie był ich POPiS... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Najbardziej mi się podobała opinia tego truch 25.06.05, 19:48 A czy wiesz aby, co znaczy truchło? Podejrzewam, że nie wiesz, mędrcze Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Cokolwiek by to znaczyło truchło pasuje do 25.06.05, 20:14 waszej matki boskiej sldowskiej. Inaczej jeszce może byc krętaczka. Bo kto mi z was racjonalnie wytłumaczy dlaczego nie chce ujawnić listy wpłacających? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Cokolwiek by to znaczyło truchło pasuje do 25.06.05, 20:19 smok5 napisał: > waszej matki boskiej sldowskiej. Inaczej jeszce może byc krętaczka. Bo kto mi z > > was racjonalnie wytłumaczy dlaczego nie chce ujawnić listy wpłacających? Czy tobie można cokolwiek racjonalnie wytłumaczyć??? Ty już wiesz swoje! Dam ci jednak radę: jeżeli jeszcze pamiętasz po co ta komisja uchwałą sejmową została powołana, to zapytaj sam siebie, co ma wspólnego lista darczyńców fundacji z Orlenem i dlaczego każdy kogo grupka paranoików, ciągle jeszcze zwana "komisją", ustrzeli musi robić "streqp teese" bo takie jest widzimisię Jaśnie Komisjantów??? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Jestescie niereformowalni. 25.06.05, 20:30 Pomyśl (to cięzko wprawdzie sobie wyobrazić) - prowadzisz śledztwo w sprawie o złodziejstwo i nagle wszystko wskazuje na to, że trafiłeś na ślad morderstwa. Ograniczasz się tylko do złodziejstwa? Komisja wykazała,ze w Polsce rządzi grupa mafijna okoła tysiąca osób znająca sie z lat prl i działania w różnych szemranych interesach i byłych agentów komunistycznych służb. Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: Jestescie niereformowalni. 25.06.05, 20:38 smok5 napisał: > Pomyśl (to cięzko wprawdzie sobie wyobrazić) - prowadzisz śledztwo w sprawie o > złodziejstwo i nagle wszystko wskazuje na to, że trafiłeś na ślad morderstwa. > Ograniczasz się tylko do złodziejstwa? Komisja wykazała,ze w Polsce rządzi > grupa mafijna okoła tysiąca osób znająca sie z lat prl i działania w różnych > szemranych interesach i byłych agentów komunistycznych służb. Ty sobie wez zimny prysznic. Komisja jeszcze niczego nie udowodnila! Komisja ma dzialac zgodnie z prawem. Dzis wyszlo ze prawnicy nie sa zgodni. To powinno byc wyjasnione. Do tego komisja ma mozliwosc dostac to co chce zgodnie z prawem przez prokurature. A Kwasniewska poki nie bedzie miala 100% pewnosci ze moze ujawnic prywatnych doroczyncow ma zasrany obowiazek ich chronic. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Ja mam większe oczekiwania od komisji. 25.06.05, 20:57 Niech pokaże ludziom 15 lat dymała agentura bezideowych cwaniaczków. Ta wasza lady to jest tylko lukier na g.wnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 20:36 foresta napisała,ze eksperci(komisji) już się kiedyś pomylili. Nie wiem czy stało się to w tej komisji czy rywinowskiej? (w końcu nie śledzę tego wszystkiego z zapartym tchem.) Zdaje sie, ze teraz komisja ma innych ekspertów. Ale ciekawe jest tez, którzy to prawnicy pani prezydentowej doradzają jej nie ujawniać sponsorów. I na jakich przepisach to opierają? Bo jeśli na ustawie o ochronie danych osobowych to jest to największy bubel prawny III RP sprzeczny z większością ustaw i sprzeczny ze zdrowym rozsądkiem. Nie będę was tu zanudzać przykładami. Natomiast art. 14 o komisji śledczej jest jasny i prosty. Nie ma potrzeby go objaśniać. A tak swoją drogą, to co jest na tej liście, że jest tak chroniona i tak głęboko utajniona? Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 20:42 sawa.com napisała: > foresta napisała,ze eksperci(komisji) już się kiedyś pomylili. > Nie wiem czy stało się to w tej komisji czy rywinowskiej? (w końcu nie śledzę > tego wszystkiego z zapartym tchem.) > Zdaje sie, ze teraz komisja ma innych ekspertów. Ale ciekawe jest tez, którzy > to prawnicy pani prezydentowej doradzają jej nie ujawniać sponsorów. I na > jakich przepisach to opierają? Bo jeśli na ustawie o ochronie danych osobowych > to jest to największy bubel prawny III RP sprzeczny z większością ustaw i > sprzeczny ze zdrowym rozsądkiem. > Nie będę was tu zanudzać przykładami. > > Natomiast art. 14 o komisji śledczej jest jasny i prosty. Nie ma potrzeby go > objaśniać. > > A tak swoją drogą, to co jest na tej liście, że jest tak chroniona i tak > głęboko utajniona? Przeciez podala nazwiska swoich ekspertow, jak nie ogladales to po co sie wypowiadasz? W tej komisji eksperci sie nie zmienili a jeszcze za Gruszki wpedzili komisje w maliny. I sa teraz watpliwosci. A jak sa to zdrowy rozsadek wymaga by je wyjasnic. Ale sznowni poslowie prawicy czuja sie w taaakiej wladzy ze tym faktem czuja sie urazeni. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilius10 Re: Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 20:48 Często przewija się tu temat ekspertów. Otóź jest 1 najbardziej dla mnie smieszny. Płk. Nowek - to kompletnie nieudany, zawzięty antylweicowiec, z którego wszyscy poważni ludzie ze służb specjalnych się żmieją. To on kombinował akcję 'Olin' przeciw Oleksemu, to on ciągle szukał haków na lewice i Kwaśniewskiego. Mógłbym tak długo (warto prześledzić jego życiorys i "osiągnięcia") - jest zabawny. zmierzam do tego, że facet jest 100% nieobiektywny i motywowany politycznie. Każdy w sejmie wam to potwierdzi (bywam tam), ale ci z prawicy nie powiedzą tego na głos, bo tego bałwana potrzebują choćby w Komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
foresta EKSPERCI KOMISJI 25.06.05, 20:51 kamilius10 napisał: > Często przewija się tu temat ekspertów. Otóź jest 1 najbardziej dla mnie > smieszny. Płk. Nowek - to kompletnie nieudany, zawzięty antylweicowiec, z > którego wszyscy poważni ludzie ze służb specjalnych się żmieją. > To on kombinował akcję 'Olin' przeciw Oleksemu, to on ciągle szukał haków na > lewice i Kwaśniewskiego. Mógłbym tak długo (warto prześledzić jego życiorys > i "osiągnięcia") - jest zabawny. > zmierzam do tego, że facet jest 100% nieobiektywny i motywowany politycznie. > Każdy w sejmie wam to potwierdzi (bywam tam), ale ci z prawicy nie powiedzą > tego na głos, bo tego bałwana potrzebują choćby w Komisji. I powiem Ci ze mnie to najbardziej zdumiewa czemu sanowna komisja nie sprawi sobie lepszych ekspertow - otoz mam jedne tylko wytlumaczenie: bo majac takich ekspertow moze kiwac sie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: EKSPERCI KOMISJI 25.06.05, 20:55 foresta napisała: > kamilius10 napisał: > > > Często przewija się tu temat ekspertów. Otóź jest 1 najbardziej dla mnie > > smieszny. Płk. Nowek - to kompletnie nieudany, zawzięty antylweicowiec, z > > > którego wszyscy poważni ludzie ze służb specjalnych się żmieją. Czyli - Siemiątkowski, Barcikowski (ten to dopiero kompetentny i poważny!), i cala ta banda. Nowek zabral dzis glos tylo raz - i to sensownie: ustawa ochronie inf. niejwanych nie ma zastosowania do fundacji kwasniewskiej - to jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
zabawnabuzia Re: Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 21:00 kamilius,skad ty znasz powaznych ludzi ze specsluzb, ze wiesz ,ze oni sie smieja???????? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilius10 Re: Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 21:06 Odp. dla zabawnejbuzi: Czytam wypowiedzi tych ludzi i rozmawiam z niektórymi z nich, np. przeprowadzając wywiady. Ale to nieistotne. Istotne jest to, że płk. Nowek nie ma o niczym pojęcia. To ze występuje w roli eksperta śmieszy nawet posłów opozycji (prawicy). Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Kwaśniewska łamie prawo 25.06.05, 21:14 foresta napisała: > Przeciez podala nazwiska swoich ekspertow, jak nie ogladales to po co sie > wypowiadasz? W tej komisji eksperci sie nie zmienili a jeszcze za Gruszki > wpedzili komisje w maliny. I sa teraz watpliwosci. A jak sa to zdrowy rozsadek > wymaga by je wyjasnic. Ale sznowni poslowie prawicy czuja sie w taaakiej wladzy > ze tym faktem czuja sie urazeni. No nie oglądałam, ktos musi pracować, żeby to państwo jako tako funkcjonowało. A wypowiadam się w sprawie nie przedstawienia listy sponsorów jednej z najsłynniejszych polskich fundacji. I dziwię się, że się robi z tego taką tajemnicę? Przecież to powinien być dla nich splendor a nie żaden wstyd. Nie rozumiem tego. Może jestem naiwna. Wszystko w tym państwie jest tajne przez poufne z kapciami włącznie. (te kapcie to tak a propos zeznań skruszonych bandytów w USA o przemycie do Polski kokainy). A miało być tak pięknie. Miała być demokracja, przejrzystość sfery publicznej, państwo prawa - przypomnijcie sobie piękną preambułę z naszje Konstytucji. PS. jeśli nie sprawi ci to trudności foresto, to skrobnij nazwiska owych ekspertów pani Kwaśniewskiej i na jakie przepisy się powoływali. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Cokolwiek by to znaczyło truchło pasuje do 25.06.05, 23:06 smok5 napisał: > waszej matki boskiej sldowskiej. Inaczej jeszce może byc krętaczka. Bo kto mi z > > was racjonalnie wytłumaczy dlaczego nie chce ujawnić listy wpłacających? Chocby dlatego, zeby dac prztyczka w konsi nos Romusiowi. Sam bym tak zrobil. Na co dzien nie lubie SLD i mam ich gdzies, ale gdy patrze na Giertycha i Macierewicza, to... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1976 Re: Najbardziej mi się podobała opinia tego truch 25.06.05, 20:06 Człowieku naucz się słuchać.Mówiła,że dziękuje władzom W-wy za lokal jaki dostanie gdy Kwaśniewski przestanie być prezydentem.Chyba prawica słyszy co chce. Macierewicz zanim zada pytanie juz zna odpowiedź.Prorok Jakiś czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: Najbardziej mi się podobała opinia tego truch 25.06.05, 20:07 ewcia1976 napisała: > Człowieku naucz się słuchać.Mówiła,że dziękuje władzom W-wy za lokal jaki > dostanie gdy Kwaśniewski przestanie być prezydentem.Chyba prawica słyszy co > chce. Macierewicz zanim zada pytanie juz zna odpowiedź.Prorok Jakiś czy co? ale powiedziala - piwnica lub suterena - no to bulo ironiczne! Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Fundacja za pół roku przestanie istnieć. 25.06.05, 20:19 Jasnie pani nie będzie miała frajerów wpłacających i wpływy będą niewielkie. A pozatem kto będzie w IV RP zanosił kasę do pralni? Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: Fundacja za pół roku przestanie istnieć. 25.06.05, 20:21 smok5 napisał: > Jasnie pani nie będzie miała frajerów wpłacających i wpływy będą niewielkie. A > > pozatem kto będzie w IV RP zanosił kasę do pralni? Kretynie i myslisz ze kto straci? Straca dzieci chore na bialaczke - ale to dla ciebie pikus... Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Ty myślisz,ze całą pomoc dzieciom w Polsce 25.06.05, 20:45 jest udzielana przez tą mafię. Znaj umiar. Gdyby wymiar sprawiedliwości sprawnie działał, to ci gangsterzy nie wpłacali by jakiegoś lichego procenciku z kasy wczesniej ukradzionej - tobie zresztą też, tylko nie mieli by okazji ruinować naszego kraju w tym służby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: Ty myślisz,ze całą pomoc dzieciom w Polsce 25.06.05, 20:58 smok5 napisał: > jest udzielana przez tą mafię. Znaj umiar. Gdyby wymiar sprawiedliwości > sprawnie działał, to ci gangsterzy nie wpłacali by jakiegoś lichego procenciku > z kasy wczesniej ukradzionej - tobie zresztą też, tylko nie mieli by okazji > ruinować naszego kraju w tym służby zdrowia. no pilny jestes uczen Macierewicza, brawo! ale gdybys mial choc resztki mozgu i rozsadku to bys pomyslal ze poki sie komus winy nie udowodnie to nie jest winny, a pomowienia bardzo latwo rzucac szczegolenie gdy sie siedzi w komisji i moze sie p.....c na antenie TV. Komisja jeszcze nic nikomu nie udowidnila! Komisja jest sprawca roznych przeciekow i pomowien - nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: Ty myślisz,ze całą pomoc dzieciom w Polsce 25.06.05, 21:01 foresta napisała: Komisja > jeszcze nic nikomu nie udowidnila! Komisja jest sprawca roznych przeciekow i > pomowien - nic wiecej. to nieprawda - a zatrzymanie Modrzejewskiego to pies? > Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: Ty myślisz,ze całą pomoc dzieciom w Polsce 25.06.05, 21:06 broetje napisał: > foresta napisała: > > Komisja > > jeszcze nic nikomu nie udowidnila! Komisja jest sprawca roznych przecieko > w i > > pomowien - nic wiecej. > > to nieprawda - a zatrzymanie Modrzejewskiego to pies? taaa...komisja zatrzymala Modrzejewskiego...? co udowodniono? czytales jakis koncowy raport? pewnie czytales choc jeszcze go nie ma... > > Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Tobie nie udowodniła. 25.06.05, 21:02 Ale mnie ukazała system jaki obowiązuje w tym kraju. To dzieki tobie i wielu do ciebiepodobnym ta gangrena miała okazję się rozwinąc. Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: Tobie nie udowodniła. 25.06.05, 21:07 smok5 napisał: > Ale mnie ukazała system jaki obowiązuje w tym kraju. To dzieki tobie i wielu do > > ciebiepodobnym ta gangrena miała okazję się rozwinąc. Tragedia tego kraju polega na tym ze tecy bezmyslni jak ty ja pomnazaja Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Czy oprócz epitetów masz jakiś argument? 25.06.05, 21:12 Czy ty może,żyjesz w innym kraju niż ja, gdzie nie ma korupcji ,bwzrobocie jest niskie i ludzie zarabiają tyle,że stac ich czasami na coś więcej niż żarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Fundacja za pół roku przestanie istnieć. 25.06.05, 20:22 smok5 napisał: > Jasnie pani nie będzie miała frajerów wpłacających i wpływy będą niewielkie. A > > pozatem kto będzie w IV RP zanosił kasę do pralni? Kaczory, Giertych, Wasserman, Macierewiczm o Rydzyk i to RADIO co MA RYJA no icała reszta tej ferajny... Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Juz ja wolę Kaczorów i Giertychów. 25.06.05, 20:36 Niz jaskiernię, sobotkę, długosza, oleksego z małżonką, kaczmarka, belke,pęczaka,jakubowska wraz z mężem,jagiełłę,nikolskiego,millera.... i oczewiście waszą złodziejską kamaryle z siedziby przy Krakowskim Przedmiesciu( na jesień wyprowadzka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah15 Re: Juz ja wolę Kaczorów i Giertychów. 25.06.05, 20:39 smok5 napisał: > Niz jaskiernię, sobotkę, długosza, oleksego z małżonką, kaczmarka, > belke,pęczaka,jakubowska wraz z mężem,jagiełłę,nikolskiego,millera.... i > oczewiście waszą złodziejską kamaryle z siedziby przy Krakowskim Przedmiesciu ( > na jesień wyprowadzka :)) Zazdroszczę Ci. Ja nie potrafię wybrać między dżumą a cholerą. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Juz ja wolę Kaczorów i Giertychów. 25.06.05, 20:44 Jeśli dobrze kojarzę to dżuma to była bardziej groźna w skutkach i kosila więcej ofiar. Wiec jeśli dżuma to SLD to trafne porównanie bo nie ma i nie będzie nic gorszego aczkolwiek cholera nie wiele mniej groźna. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah15 Re: Juz ja wolę Kaczorów i Giertychów. 25.06.05, 20:45 To chyba też wybiorę Coca-colę. Odpowiedz Link Zgłoś
nieszczesliwygdypadadeszcz Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 19:42 Pani Jolanta jest bardzo seksowna Moj malec krzyczy: Pani Jolanta lubi palanta Jak nie poklamie to i prawdy nie powie. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 19:50 nieszczesliwygdypadadeszcz napisał: > Pani Jolanta jest bardzo seksowna > > Moj malec krzyczy: > Pani Jolanta lubi palanta NO TO MASZ U NIEJ SZANSE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jakarta Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 20:08 Miodowicz, ty czereśniaku! A ile ty wpłaciłeś na konto organizacji charytatywnych? Pokaż kwity! No pokaż publicznie! Dali ci w UOP-ie od razu stopień pułkownika na dzień dobry bez żadnej podstawy, a zachowujesz się jak "zupak" wobec poborowych we wojsku. Wstyd i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 20:11 jakarta napisał: > Miodowicz, ty czereśniaku! A ile ty wpłaciłeś na konto organizacji > charytatywnych? Pokaż kwity! No pokaż publicznie! > Dali ci w UOP-ie od razu stopień pułkownika na dzień dobry bez żadnej > podstawy, a zachowujesz się jak "zupak" wobec poborowych we wojsku. Wstyd i > tyle! Ale Miodowicz nie robi z siebie sw Teresy! Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 20:14 Ale Miodowicz nie robi z siebie sw Teresy! A szkoda. Byłoby mu do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 20:19 p.smerf napisał: > Ale Miodowicz nie robi z siebie sw Teresy! > > A szkoda. Byłoby mu do twarzy. Dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 20:19 broetje napisał: > jakarta napisał: > > > Miodowicz, ty czereśniaku! A ile ty wpłaciłeś na konto organizacji > > charytatywnych? Pokaż kwity! No pokaż publicznie! > > Dali ci w UOP-ie od razu stopień pułkownika na dzień dobry bez żadnej > > podstawy, a zachowujesz się jak "zupak" wobec poborowych we wojsku. Wstyd > i > > tyle! > > Ale Miodowicz nie robi z siebie sw Teresy! Masz racje, robi z siebie idiote. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje [...] 25.06.05, 20:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje bez epitetów 25.06.05, 20:41 protestuję - usunięto jako moj - post ktory nie ja napisalem, a tylko zaprotestowalem przeciw ostremu obraźliwemu epitetowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Nie martw się. 25.06.05, 20:47 Człowieku piszesz na portalu gazety wybiórczej. Tu są inne reguły. Jak cię wycinaja to znaczy mądrze i trafnie piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Trochę ostro.. 25.06.05, 20:23 ale celnie. Autentycznie się bała. Tez uwazam,że to początek. Nie takie rzeczy jak ta listeczka "darczyńców"(dobra nazwa dla gangsterów hahaha)Romek wyciągnął. I ona to wie. Odpowiedz Link Zgłoś
foresta Re: Trochę ostro.. 25.06.05, 20:29 smok5 napisał: > ale celnie. Autentycznie się bała. Tez uwazam,że to początek. Nie takie rzeczy > jak ta listeczka "darczyńców"(dobra nazwa dla gangsterów hahaha)Romek > wyciągnął. I ona to wie. Masz racje Romek wyciagnie wszystko - nawet to co nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
rnrr Re: Trochę ostro.. 25.06.05, 20:36 A co zniszczono już listę darczyńców w między czasie jak niektóre teczki? Pani Jola mówiła, ze ma takie listy wiec chyba jednak istnieją. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Dajcie mi czlowieka, a paragraf sam sie znajdzie 25.06.05, 22:36 foresta napisała: > smok5 napisał: > > > ale celnie. Autentycznie się bała. Tez uwazam,że to początek. Nie takie r > zeczy > > jak ta listeczka "darczyńców"(dobra nazwa dla gangsterów hahaha)Romek > > wyciągnął. I ona to wie. > > Masz racje Romek wyciagnie wszystko - nawet to co nie istnieje. > Odpowiedz Link Zgłoś
aaaa171 Re: Trochę ostro.. 25.06.05, 20:52 A Koniu nic, tylko że chce listę. TAKA lista. Ponad tysiąc nazwisk. Tyle ludzi można by obs... Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah15 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 20:36 Dzięki, giwi! Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 20:45 Ciekawa może być ta lista, z Baraninami,Pershngami.Kunami,Żaglami i innymi Wiatrami... Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 22:41 A ciekawe, jak bedzie tam jakis Giertych Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x A moze troche milosci miedzy bliznimi... 25.06.05, 20:50 ...niezaleznie od roznic? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=24588945&a=25668634 Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Tego nigdy za wiele. 25.06.05, 20:53 Ja nawet oleksego czasami lubie. Będę tesknił za nim. Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: Tego nigdy za wiele. 25.06.05, 20:57 smok5 napisał: > Ja nawet oleksego czasami lubie. Będę tesknił za nim. ty masochisto Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 To nie masochizm. 25.06.05, 21:09 On mi jest potrzebny jako przestroga,że są głupsi od tych na których ja głosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 20:50 Czyżby zawiść zawodowa,sądząc po ilości błędów ortograficznych? Odpowiedz Link Zgłoś
jollyroger3 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 20:52 To się tyczy kamilius 10 Odpowiedz Link Zgłoś
tester komisja idiotów 25.06.05, 21:04 Nie twierdze, że wszystko jest tak jasne jak to przedstawiła pierwsza dama. Ale po częśći wynika to z naiwności...wiary w bezinteresowność ludzi z kasą (baranów, którzy dorobili sie na kantach i pietruszce). Co to p(osłów) z komisji to Miodowicz niejaki błysnął chamstwem przy zadawaniu pytań. Nie chodzi nawet o treść pytania(i tak beznadziejne)ale o ton. Kultura nakazuje, że jeśli zadajemy pytanie to patrzymy tej osobie w oczy a nie błądzimy wzrokiem po tanim długopisie i stękamy jakbyśmy mieli zatwardzenie panie Miodowicz. I tak na deser...kiedy prawicowi zakompleksieni politycy zrozumieją że nie istnieje polityka bez wielkich pieniędzy i na odwrót? Odpowiedz Link Zgłoś
broetje Re: komisja idiotów 25.06.05, 21:08 tester napisał(a): >kiedy prawicowi zakompleksieni politycy zrozumieją że nie istnieje > polityka bez wielkich pieniędzy i na odwrót? no to od razu wprowadźmy oligarcjię - po co nm demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah15 Re: komisja idiotów 25.06.05, 21:12 broetje napisał: > tester napisał(a): > > >kiedy prawicowi zakompleksieni politycy zrozumieją że nie istnieje > > polityka bez wielkich pieniędzy i na odwrót? > > no to od razu wprowadźmy oligarcjię - po co nm demokracja A co to takiego ta "oligarcjia"? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: komisja idiotów 25.06.05, 21:14 > no to od razu wprowadźmy oligarcjię - po co nm demokracja "oligarcję" to wprowadzimy jak takie nieuki jak ty dorwą się do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz To żenada, nie zwycięstwo 25.06.05, 21:06 "Z trwającego ponad sześć godzin przesłuchania zwycięsko wyszła Pierwsza Dama" To chyba oglądaliśmy różne przesłuchania. Ja straciłem niemal sześć godzin (zacząłem po expose Kwaśniewskiej) i uważam, że tak zwana Pierwsza Dama całkowicie pogrążyła się. Właściwie to nie straciłem tych godzin, bo o ile wcześniej uważałem, że "komisarze" czepiają się Kwaśniewskiej nie mając ku temu podstaw, o tyle teraz wiem, że podstawy jednak były. Dziennikarzom wydaje się, że jeśli Kwaśniewska nie rozpłakała się ani nie rzuciła grubym słowem, to od razu musiała zwyciężyć. Tymczasem poległa, bo jasno dała do zrozumienia, że ma wiele do ukrycia, że jej fundacja rzeczywiście służyła do ciemnych interesów. No i pokazała bezmiar "blondynkowatości" (albo - z jakichś niezbyt jasnych powodów - starała się, żeby ją za "blondynkę" uważano), kiedy bez przerwy powtarzała: nie znam (chodziło o osoby znane z gazet nawet gimnazjalistom), nie słyszałam (o wielkich prywatyzacjach, nie schodzących z pierwszych stron gazet), nie orientuję się. Jeżeli więc wykazanie przez Kwaśniewską, że prowadzona przez nią fundacja w rzeczywistości służyła do ogromnych przekrętów, jest zwycięstwem - to przyznam, iż "Pierwsza Dama" zwyciężyła. Ale czy takie zwycięstwo nie zowie się pyrrusowym??? Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: To żenada, nie zwycięstwo 25.06.05, 21:18 Tragiczne jest to że najgłośniej na tym forum pyszczą powtarzacze gazetowych i telewizyjnych opinii i żadna argumentacja nie trafia do ich zakutych łbów. Na szczęście widać że jest dużo ludzi mających własne poglądy,trzeżwo oceniających sytuację. Pozdrawiam odpornych na prostacką indokrynację. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Ty jestes odporny. 25.06.05, 21:23 na tą jak piszesz indoktrynację? To znaczy,że to co widzimy nie jest prawdą? Te wszystkie przekrety poskomunistów sa urojone? Okazuje sie według ciebie,że to taka uczciwi obywatele ci czerwoni A te miliony,które ukradli to tylko po to by rozdac biednym. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Ty jestes odporny. 25.06.05, 21:30 Przykro mi ale chyba mnie nie zrozumiałeś,miałem na mysli własną ocenę sytuacji w jakiej żyjemy a nie powtarzanie za panem Belką że gospodarka dynamicznie się rozwija,tylko tyle jako przykład Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: To żenada, nie zwycięstwo 25.06.05, 21:21 > To chyba oglądaliśmy różne przesłuchania. Nie pij od rana to nie będziesz miał takich problemów. Chyba, że jesteś funkcjonalnym analfabetą. Takim co to "słucha i nie rozumie". Twój post to demagogia, która z aktualnym przesłuchaniem nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: To żenada, nie zwycięstwo 25.06.05, 21:31 > iż "Pierwsza Dama" zwyciężyła. Ale czy takie zwycięstwo nie zowie się > pyrrusowym??? Zgadza się :-( To zwycięstwo najuczciwszej w dramacie jest słabą pociechą dla społeczeństwa któremu może przyjść być rządzonym przez: -Rokitę z żoną już usiłującą robić przewały na pieniądzach z UE. -Miodowicza nawalonego (lub nabuzowanego)o imieniu Konstanty. -Nowka rodzinnie umoczonego w pralnie przynajmniej poprzez proszki. Perspektywy są złe ale przyjdzie je przeżyć i przeżyjemy, a może nie będzie tak źle? Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Taaak??? No to przykład 26.06.05, 00:46 "Gdybyśmy przekazali dokumenty, o które prosi komisja, złamalibyśmy prawo - odpowiadała Kwaśniewska." To nie ja zobaczyłem (usłyszałem), to cytat z GW. Pani Kwaśniewska uważa, że stoi ponad prawem, że "Pierwszej Damy" (hi, hi, hi) nie obowiązuje prawo polskie. To ona decyduje, które dokumenty może udostępnić, a których nie. Pomijam już przyczyny, dla których chroni tak zwanych darczyńców - z całą pewnością nie chodzi tutaj o panią Kowalską czy o emeryta Nowaka. Ale ciekawe jest, czy prokurator, nakazujący wydać wszystkie posiadane przez wspomnianego Nowaka czy Kowalską dokumenty, zadowoliłby się ich odpowiedzią, że nie wydadzą, bo wg nich prokuratorowi nie są one potrzebne, a w ogóle to prokurator ma krzywy nos. W wypadku Nowaka czy Kowalskiej taka impertynencja by nie przeszła, ale w wypadku kocicy lewicy - owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah15 Re: komisja idiotów 25.06.05, 21:18 broetje napisał: > oligarchia, glupku Glupek dziękuje za wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 21:23 No cóż, pomimo to, że o listę darczyńców na rzecz działalności charytatywnej Pani Kwaśniewskiej domaga się również Pan Roman Giertych, mocno niezdrowy oszołom i manipulator fatktów jednoznacznych, to Pani Kwaśniewska listę tę powinna dostarczyć w trybie pilnym. Ktoś powinien Panią Kwaśniewską pouczyć o roli parlamentu w kraju demokratycznym. Nie powinno być tak, że demokratycznie wybrani przedstawiciele narodu moga być traktowani w sposób, który bardziej pasuje do dzikiej Azji. Pani Kwaśniewska, choć prawdopodobnie Bogu ducha winna, nie ma prawa jednak zachowywać się na sposób warcholski i niezgodny z obowiązującym prawem. Jeżeli parlament polski może być tak mocno znieważony przez obywatela, który uważa, że jest ponad prawem, to parlament polski jest słusznym celem ogólnego pośmiewiska. Podejrzewam, że podstawą dla zachowania Pani Kwaśniewskiej jest mentalność "nouveau riche", mocno oparta na braku znojomości reguł podstawowych związanych z dobrymi manierami w sytuacjach podbramkowych. Szkoda, że ten brak dobrego wychowania, który Pani Kwaśniewska zademonstrowała bez żadnych za(c)hamowań, tak negatywnie świadczy o powadze parlamentu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tester Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 21:27 Co znaczy brak wychowania pani Kwaśniewskiej? A Miodowicza dobrze obejrzałeś człeku marny? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Ładnie to ująłeś. 25.06.05, 21:30 Kawior jej z geby kapał a opowiadała o biednych. A gdy jej Miodowicz wykazał śmieszne grosze,które wydała z własnej kieszeni na pomoc innym o mało nie zapadła się pod ziemie. Obłuda wylazła. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Ładnie to ująłeś. 25.06.05, 21:36 > A gdy jej Miodowicz wykazał Miodowicz się wykazał ... grubiaństwem. Ale się (prawie) w porę zreflektował. A ty dalej nic nie abla. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Co ma wspólnego z grubiaństwem 25.06.05, 21:42 wykazanie, ze ktoś wydaje cudzą kasę i udaje najbardziej szczodrego czlowieka na świecie. To nie grubiaństwo - to się nazywa obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
tester Re: Ładnie to ująłeś. 25.06.05, 22:07 hahaha frajer jesteś! A Miodowicz ile w swoim życiu wpłacił na fundaje??? No cwaniaczku??? czekam na info! Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Co mnie obchodzi miodowicz. 25.06.05, 22:26 Ja nie płace na fundacje. Płacę duży podatek państwu. Tym samym nikt nie powinien wyciągać do mnie łapy tym bardziej organizacje w których władzach zasiadają osoby tak obłudne jak kwachowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A skad wiesz, ze obludna? 25.06.05, 22:59 smok5 napisał: > Ja nie płace na fundacje. Płacę duży podatek państwu. Tym samym nikt nie > powinien wyciągać do mnie łapy tym bardziej organizacje w których władzach > zasiadają osoby tak obłudne jak kwachowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 21:49 Pelna lista darczyncow bardzo pomoglaby w wyjasnieniu celu w jakim wplacane sa pieniadze na konto Fudacji. Czy osoby zwiazane z PKN Orlen wspieraly tak chojnie inne fundacje czy jedynie fundacje p. Joli? ZADEN bisnesmen nie wyda pieniedzy na cele charytatywne wiedzac ze nie moze liczyc na nic w zamian. Czy ktos (procz Joli) zna takich biznesmenow? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 21:58 > ZADEN bisnesmen nie wyda pieniedzy na cele charytatywne wiedzac ze nie moze > liczyc na nic w zamian. Czy ktos (procz Joli) zna takich biznesmenow? Ja znam. Wielu. Biznesmanów i po prostu ludzi. Odwiedź dziecięce hospicjum albo oddział onkologii albo hematologii dziecięcej to zrozumiesz. Czasem wystarcza po prostu wizyty na oddziale dziecięcej interny kiedy nie ma tam rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
lolo11 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 22:31 Bismesmeni daja pieniadze na sfinansowanie pewnych akcji charytaywnych ale nie w sposob anonimowy. Oczekuja rozglosu (tak jak politycy) pewnej autoreklamy. Np. tablice upamietiajaca "dobroczynce", dyplom ktorym bedzie sie swoim klientom chwalil w biurze itp. To nic innego jak typowy sponsoring. Zadne pieniadze od biznesmenow nie wychodza anonimowo. Jewzeli wydaje pieniadze to jedynie w celu INWESTYCJI? A tym jaki jest widok dzieci w na oddzialach onkologii niech zajmie sie Olek i jego rzad. Czyzby Jola mu o takich srawach nie mowi? Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Nie wierzę babie , ona ma powiązania .... 25.06.05, 21:33 ze złodziejami z sld , chocby przez jej męża , Dało sie zauwazyc mataczenie . Odpowiedz Link Zgłoś
jeremiaszpolak Re: Nie wierzę babie , ona ma powiązania .... 25.06.05, 21:42 brynk napisał: > ze złodziejami z sld , chocby przez jej męża , Dało sie zauwazyc mataczenie > . Tak jest, jakby to ode mnie zalezalo juz dawno bym babe wzial za leb i zamknal za kratami z jakimis bladziami i zlodziejkami. Odpowiedz Link Zgłoś
rozowykot Re: Nie wierzę babie , ona ma powiązania .... 26.06.05, 00:40 Najlepiej uwierz Maciarewiczowi,który sam stanowi , co tajnego może odtajnić . To co piszesz plasuje się na poziomie budki z piwem. Pokaż KOGOKOLWIEK w tej Rzeczypospolitej, kto oprócz rozrabiania , obrzucania błotem i ziania nienawiścią za pieniądze podatników cokolwiek zrobił dobrego. Jolanta Kwaśniewska może być sympatyczna lub nie ale cokolwiek próbuje robić, więc według polskiej zasady należy jej to rozwalić ,obrzucić błotem , zsniszczyć. No i módlcie się żeby zadne wasze dziecko nie potrzebowało pomocy jej fundacji, bo fundacji już nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
nordwest11 Re: Nie wierzę babie , ona ma powiązania .... 26.06.05, 13:25 >Jolanta > Kwaśniewska może być sympatyczna lub nie ale cokolwiek próbuje robić Jest mnóstwo ludzi w Polsce którzy "cokolwiek" próbują robić, są ucziciwi biznesmeni niszczeni przez układ Krakowskiego Przedmieścia, są uczciwi politycy i radni (prawda że nie jest ich wielu, ale są), są ucziciwi niesprostytuowani dziennikarze, są nawet ucziciwi policjanci i prokuratorzy, jest mnóstwo ludzi którzy na codzień wykonują o wiele cięższą robotę w sektorze pozarządowym niż Jolka K., tylko że nie wysyłają córeczek na bale debiutantów. Wspieranie różnych inicjatyw społecznych to jest PSI OBOWIĄZEK żony prezydenta. Działalność charytatywna Jolki K. była by OK gdyby: - nie służyła ułatwianiu dojść do urzędu prezydenckiego eóżnym ciemnym typom - gdyby Kwaśniewscy nie zachowywali się jak jaśniepaństwo - właściciele III RP - gdyby działalność Kwaśniewskiej nie maskowała faktycznej nędzy naszego państwa zawinionej przez elity władzy i pieniądza do których ONA SAMA NALEŻY!!! A co zrobił porzez 10 lat jej małżonek dla poprawy stanu służby zdrowia?! Kompletnie nie rozumiem jak można postrzegać działalność Kwaśniewskiej w oderwaniu od historii ostatniego 15-lecia? Kto odpowiada za stan państwa, a więc także za zapaść służby zdrowia, za rozwarstwienie majątkowe, za brak mieszkań i pracy? Aleksander Kwaśniewski w pierwszym rzędzie, nasz miłościwie panujący Prezio, czyli Pierwszy Nierób Rzeczypospolitej. więc > według polskiej zasady należy jej to rozwalić ,obrzucić błotem , zsniszczyć. Polska zasada to raczej "kochajmy się", zamiatajmy śmieci pod dywan, udawajmy szczęśliwą rodzinkę u cioci Joli na imieninach. > No i módlcie się żeby zadne wasze dziecko nie potrzebowało pomocy jej > fundacji, bo fundacji już nie będzie Módlmy się o Polskę bez Jolki, Prezia i reszty czerwonej pajęczyny, wtedy też o los naszych dzieci będziemy spokojniejsi. Polska doskonale sobie poradzi bez fundacji Joli, natomiast nie przetrwa bez naprawy fudamentów państwa i społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Wiedzialem, zes glupi. Ale zeby az tak... 25.06.05, 22:51 brynk napisał: > ze złodziejami z sld , chocby przez jej męża , Dało sie zauwazyc mataczenie > . Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 widać że jest ponad prawem,dla mnie jest w gangu.. 25.06.05, 21:38 wyniosłość królowej.....śmiechu warte trele. ukraść państwowe pieniążki ,wziąć w łapę ,to powód do chwały u komuchów. 9 lat kolonii karnej razem z Chodorkowskim buchacha ! bems! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Dawaj, chwalco Putina 25.06.05, 22:52 zenek68 napisała: > wyniosłość królowej.....śmiechu warte trele. ukraść państwowe pieniążki ,wziąć > w łapę ,to powód do chwały u komuchów. 9 lat kolonii karnej razem z > Chodorkowskim buchacha ! bems! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A GDZIE SIE PODZIAL ROMUS GIERTYCH ?!!!... 26.06.05, 07:02 DLACZEGO GO NIE BYLO W TEJ KOMISJI ?!!!!!! Byloby o wiele smieszniej.SA PRZECIEZ ZDJECIA Romusia Giertycha z wakacji jak gra w tenisa stolowego z samym Putinkiem,i jak stary MACIEJ PODAJE IM NA DESER CIASTKA Z KREMLEM. Odpowiedz Link Zgłoś
zabawnabuzia Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 21:40 Kwasniewsak stane;a przed komisja czego jej maz nie chcial zrobic. To na plus. Jej fundacja dziala i pomogla wielu ,sadzac z relacji samej fundatorki. problem jest taki ze ona ukrywa pelna liste fundatorow. Wydaje sie ze powinna ta lista byc jawna dla czlonkow komisji. Komisja jest powolana do badania waznej sprawy panstwowej / Dalej,czasem fundatorzy nie chca ujawniac swojego nazwiska i zastrzegaja to w momencie przekazywania pieniedzy. Tak jest na calym swiecie. Natomist w przypadku zaistnienia podejrzen ze fundacja moze sluzyc do prania brudnych,nieuczciwych pieniedzy, jest naturalne ze dla oczyszczenia dobrego imienia fundacji ,ujawnia sie liste na zadanie komisji prowadzacej sledztwo i majacej na to spoleczne przyzwolenie. Komisja powolana przez parlament do zbadania waznej sprawy panstwowej moze powolac kazdego kogo uzna za stosowne ,i zazadac kazdego papierka, jesli uzna takowy za wazny dla wyjasnienia sprawy dla ktorej zostala powolana . Abstrajujac od tego ze sa w komisji osoby nielubiane przez wielu i ze osoby powolywane przed komisje tez moga nie budzic spolecznej milosci ,to fakt jest taki ,ze komisja pracuje nie nad planem swoich wakacji, ale nad wyjasnieniem sprawy wagi panstwowej, i wszelkie dokumenty mogace wniesc wazne elementy do tej sprawy winny byc odtajnione.W tym lista darczyncow. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Te proste argumenty nie trafiają 25.06.05, 21:46 do zwolenników tych naciągaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 22:00 zabawnabuzia napisała: > > > Kwasniewsak stane;a przed komisja czego jej maz nie chcial zrobic. To na plus > . > > Jej fundacja dziala i pomogla wielu ,sadzac z relacji samej fundatorki. > > problem jest taki ze ona ukrywa pelna liste fundatorow. Wydaje sie ze powinna t > a > lista byc jawna dla czlonkow komisji. Komisja jest powolana do badania waznej > sprawy panstwowej / > > Dalej,czasem fundatorzy nie chca ujawniac swojego nazwiska i zastrzegaja to w > momencie przekazywania pieniedzy. Tak jest na calym swiecie. > > Natomist w przypadku zaistnienia podejrzen ze fundacja moze sluzyc do prania > brudnych,nieuczciwych pieniedzy, jest naturalne ze dla oczyszczenia dobrego > imienia fundacji ,ujawnia sie liste na zadanie komisji prowadzacej sledztwo i > majacej na to spoleczne przyzwolenie. > > Komisja powolana przez parlament do zbadania waznej sprawy panstwowej moze > powolac kazdego kogo uzna za stosowne ,i zazadac kazdego papierka, jesli uzna > takowy za wazny dla wyjasnienia sprawy dla ktorej zostala powolana . > > Abstrajujac od tego ze sa w komisji osoby nielubiane przez wielu i ze osoby > powolywane przed komisje tez moga nie budzic spolecznej milosci ,to fakt jest > taki ,ze komisja pracuje nie nad planem swoich wakacji, > > ale nad wyjasnieniem sprawy wagi panstwowej, i wszelkie dokumenty mogace wnies > c > wazne elementy do tej sprawy winny byc odtajnione.W tym lista darczyncow. Zgadzam się z tym stanowiskiem. Przedstawienie listy sponsorów fundacji posłom z komisji nie oznacza jej publikacji. Nie przedstawienie jest złamaniem prawa. Uważam, że pani Kwaśniewska pokazała nam co to jest państwo prawa według Kwaśniewskich. Daje sie to porównać tylko do "świata wg Kiepskich" Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Najpierw musza udowodnic, ze fundacja pierze 25.06.05, 22:54 brudne pieniadze. Od tego jest prokuratura i sad Odpowiedz Link Zgłoś
zenek68 zawyżone trzykroć faktury budowniczych szpitala... 25.06.05, 23:25 jola przelewa podarowane pieniążki na konto firmy budowlanej. firma budowlana przelewa te pieniążki na firmy - słupy , których właściciele po potrąceniu paru procent oddają firmie budowlanej . właściciel firmy budowlanej zatrzymuje swoje kilka procent plus należność za wykonane roboty a resztę , czyli 50% wartści faktury oddaje joli w walizce. fersztejen. acha , ponieważ kadencja się kończy to włażciciele firm słupów będą wyławiani z wisły wraz z cementowymi skarpetkami dla niepoznaki i milczenia.....to bardzo proste... Odpowiedz Link Zgłoś
dwpp Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 21:48 Ta cała fundacja to głównie wyciąganie pieniędzy z państwowych firm. Prywaciarze prawie nic nie daja. Jeżeli najbogatszy facio z polskim paszportem Kulczyk dał 5 tysięcy to jest śmieszne przy tych milonach co fundacja "uzbierała". Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista W sondażu Kwaśniewska 68% do przodu 25.06.05, 21:49 Co biorąc pod uwagę paskudne notowania jakie Kwach ma na forum oznacza nokaut dla oponentów. .... Choć może to również oznaczać, że czytelnicy gazety i getto piszących na forum to zbiory rozdzielne. To zagadnienie (kto pisze na forum Kraj) fascynuje mnie od dłuższego czasu. Mieliśmy kiedyś wcale ciekawy wątek na ten temat, może warto do tego wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Nie takie sondaze wybiórcza robiła. 25.06.05, 21:52 Nigdy nie głosowałemn w tych ankiecikach odpowiednio podkręconych i myślę,że wielu tu jest takich. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Nie takie sondaze wybiórcza robiła. 25.06.05, 22:05 Wygłupiłeś się. Takich ankiet się nie "podkręca", nie warto. Może robią to admini małych stron bez znaczenia? > Nigdy nie głosowałemn w tych ankiecikach odpowiednio podkręconych i myślę,że > wielu tu jest takich. Wierzę Ci, że nie głosowałeś. Myślę że Wyborczej też za często nie czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Wybiórczej nie dotykam nawet kijem 25.06.05, 22:13 właśnie dlatego,że nie wierzę w jej rzetelność. To była wprawdzie kiedyś moja ulubiona gazeta, ale kto nie popełnia błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
nagranicy Re: Wybiórczej nie dotykam nawet kijem 25.06.05, 22:19 smok5 napisał: > właśnie dlatego,że nie wierzę w jej rzetelność. To była wprawdzie kiedyś moja > ulubiona gazeta, ale kto nie popełnia błędów. taaa... za to siedzisz na ich forum dzien w dzien :-))) Ale oczywiscie nie cztasz tego o czym pisza i do czego sie ustosunkowujesz w swoich mnogich wyjatkowo postach... smoku, jestes taki sam jak oni, identyczny, dlatego tak GW "nie lubisz"... Twoja rzetelnosc jako kogos kto wypowiada mysl "Wybiorczej nie dotykam...." jest tyle samo warta. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Wybiórczej nie dotykam nawet kijem 25.06.05, 22:24 Dyskusja na forum i wyrażnie własnych pogądów nie wymaga bycia czytelnikiem Gw,szczególnie gdy ma się odmienne zdanie,nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Siedzę tu z potrzeby misji ;). 25.06.05, 22:30 Co daje dyskusja z ludzmi o tych samych poglądach? Dlatego tu jestem bo mam oponentów :). Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A coz to za misja, bidoto? 25.06.05, 22:33 smok5 napisał: > Co daje dyskusja z ludzmi o tych samych poglądach? Dlatego tu jestem bo mam > oponentów :). Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Czytam wszystko oprócz wybiórczej. 25.06.05, 22:46 Dla przykładu zaczynam w sobotę od "trybuny" - dzisiaj tradycyjny ubaw z felietonu szyszkowskiej i >czytelnicy pisza< potem "nasz dziennik" - dzisiaj tekst o prowokacji tvn. Nastepnie Rzepa - relacja i ocena na 3 stronie procesu Wachowski vs. Kaczor, jescze jest "soprt" (taka śląska gazeta sportowa) relacja na 1 i 13 stronie meczu w spodku, ... a na wybiórczą nie wydają pieniędzy :). Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Czy czytanie Wybiórczej jest warunkiem 26.06.05, 06:56 wypowiadania się na temat opinii prezentowanych na tym forum ??? Bo jeśli tak to ja jestem tutaj prawem kaduka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Co tam ' nasz dzienniczek', ja nie moge wytrwac... 26.06.05, 06:51 w czekaniu,aby zobaczyc blogoslawiony program telewizji 'TRWAM'. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz To wynik emocji a nie analizy - sprawa fundacji 26.06.05, 06:51 dopiero się wczoraj zaczęła. Bo nie sądzę aby dziennikarze nie poszli tropem darowizny firmy x w wysokości prawie 500 tys. zł, którą wpłaciła firma y, albo kopertówek w Książu, z których jedna jest wykazana w spisie internetowym, druga jest wykazana kwotą o 15.000 mniejszą, a trzeciej nie ma. A na deser lista nieinstytucjonalnych darczyńców - Preziowa potwierdziła darowiznę żony współwłaściciela J&S. Są to wątki na które rzucą się pismaki. Przed Preziową pewnie kolejne przesłuchania, kolejne sondaże i w sumie nawet nie wiem czy wyląduje z tą fundacją w piwnicach oferowanych przez miasto :))) Niestety łaska publiki na jej emocjach jeździ Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Po tym , co napisales, wnioskuje, ze ... 26.06.05, 07:15 przeprowadzono tobie sonde zoladkowa.Musisz teraz duzo jesc, bo inaczej czeka ciebie nastepna, i to tym razem sonda platow mozgowych. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Ksiundz słusznie zauwazył to co istotne 26.06.05, 12:08 Odpowiedzi na pytania na które nie odpowiedziała z niejasnych powodów królowa bolszewików od dzisiaj są celem prasy. Nie przepuszczą takiej gratki. I na pohybel bolszewikom niech tak się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa91b Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 22:03 No i mamy kandydatkę na prezydenta jakiego ten naród potrzebuje w tym ciężkim czasie. Jeżeli przyjmiemy, że to co dzieje się w komisji śledczej nie jest (w co nie wierzę) prawicowym zwyrodnieniem, a jedynie ciężkim testem, zdanym celująco przez J. Kwaśniewską, to, powtarzam, mamy kandydatkę na prezydenta którego oczekuje naród najbardziej zagubiony i zniesmaczony na świecie. Zeby nie być gołosłownym, przypomnę jaki zniszczony wyszedł z komisji śledczej taki wyga jak Marek Borowski. W selekcji przedwyborczej trafił się prawdziwy brylant. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Jolanta Kwaśniewska stanęła przed komisją 25.06.05, 22:16 Prezydent na Twój rozmiar kapelusza..Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Twoj rozmiar kapelusza odpowiada pewnie... 26.06.05, 07:21 wodoglowiu giertychow. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 To się nazywa obiektywizm. 25.06.05, 22:18 Ten "brylant" tak zeznawał,że najprawdopodobniej jeszcze raz trafi przed komisję w innych warunkach. Ona dzisiaj odwlekła tylko to co nieuchronne. Komisja nierychliwa poczeka na listę fundatorów. A nastepne przesłuchanie będzie ciekawsze oj będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
nagranicy Re: To się nazywa obiektywizm. 25.06.05, 22:21 smok5 napisał: > Ten "brylant" tak zeznawał,że najprawdopodobniej jeszcze raz trafi przed > komisję w innych warunkach. Ona dzisiaj odwlekła tylko to co nieuchronne. > Komisja nierychliwa poczeka na listę fundatorów. A nastepne przesłuchanie > będzie ciekawsze oj będzie. nie jestes wart by jej buty pasta kiwi czyscic i wiesz to i dlatego cie tak wkurza:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 do rosy 26.06.05, 11:17 To dobry pomysł z ta 'komisyjna selekcja'. To pranie Kwasniewska przeszla 'spiewajaco'. 55% w I-ej turze. Odpowiedz Link Zgłoś
tester Co to jest Miodowicz? 25.06.05, 22:28 A ile ten ktos wpłacił na jakiekolwiek fundacje, że sie tak przyp.....? Czekam na info panie cwaniaczek Miodowicz. I jeszcze jedno....naprawdę ktos na pana głosował w wyborach parlamentarnych? Może koledzy bo trzeżwo myślący człowiek chyba by nie dał rady... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannaniedziela DOBRZE ROBI ZE ODMAWIA 25.06.05, 22:44 Postwy Ziobro, Wassssssssermanna, Giertycha i innych kolesi z prawicy to kontynuacja warcholstwa szlacheckiego, które doprowadzily Polské do rozbiorów. Zero poszanowania Panstwa, wazny jest kosciol i wlasny interes. To jest tradycja prawicy w Polsce. Potem buic sié na powstaniach i ytworzyc w nisekonczonbosc martyrologie narodu polskiego. zn Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Takie gadanie to mnie wpieprza 25.06.05, 23:20 zuzannaniedziela napisała: > Postwy Ziobro, Wassssssssermanna, Giertycha i innych kolesi z prawicy > to kontynuacja warcholstwa szlacheckiego, które doprowadzily Polské > do rozbiorów. Zero poszanowania Panstwa, wazny jest kosciol i wlasny interes. > To jest tradycja prawicy w Polsce. Potem buic sié na powstaniach i ytworzyc w > nisekonczonbosc martyrologie narodu polskiego. > > zn Bardzo mi sie nie podoba to, co robi komisja, ale szukac uczciwych ludzi na lewicy? Wez zapal swieczke i szukaj Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannaniedziela CZY NA PRAWICY SA UCZIWI LUDZIE?Sprawa Peatza i... 26.06.05, 00:19 A ksieza - czy to sá uczciwi ludzie? Co sie stalo z arcybiskupem Peatzem? Pedofilem, który wykorzystywal swoje stanowisko w hierachii koscielnej do wykorzystywania kleryków? Co sie stalo? Co siestalo z Ksiedzem z Dukli, który wykorzystujac swoje stanowisko wykorzytywal male dziewczynki? Czy o tym wiesz? Czemu nie protestuijesz? Bo nie sá "komuchami"? Im udowodniono Kwasniewskiej na razie niczego. Bádzmy sprawiedliwi. ZN Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Jaka tam z tych dupkow prawica !!!!!!!!!!! 26.06.05, 07:30 To inwalidzi umyslowi,nie nadaja sie do zadnej roboty, jedynie co moga robic, to pierdziec w sejmowe stolki. Odpowiedz Link Zgłoś
filomena102 Re: a jednak zbawicielka 25.06.05, 22:59 a jednak zbawicielka, tak jak sobie wymarzyla Rosa napisał „ w selekcji przedwyborczej trafił się prawdziwy brylant” Fakt, sld bez skutecznie szuka kandydata na prezydenta i oto proszę, znalazł sie nawet nie diamet a brylant już oszlifowany. Gdyby tak dobrze policzyć to już ze 20 lat ją towarzysze szlifują, jak widać z dobrym skutkiem. Naraziła własny autorytet by ochronić dobroczyńców z listy . To właście takiej kandydatki potrzebujecie, która będzie się o was bić jak lwica lewica. Dzięki temu dalej będziecie mogli pomagać biednym dzieciom, A nóż wam to Pan Bóg zaliczy na poczet dobrych uczynków. Odpowiedz Link Zgłoś
tester Odpowie ktoś? 25.06.05, 23:03 Kolejny raz pytam. Ile Miodowicz wpłacił na jakakolwiek fundację??? Pytając o wpłaty panie Kwasniewską chyba popadł w jakis kompleks... No panie Miodowicz pochwal sie Pan . ILE??? Naród jest ciekaw! Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Odpowie ktoś? 25.06.05, 23:08 A co Miodowicz to gangster który musi się wkupić w łaski prezia?Chyba cię pogięło.. Odpowiedz Link Zgłoś