chris12 "Gazeta Wyborcza" to pismo nie dla idiotów... 30.06.05, 10:09 Nie przypadkiem jest liderem w ilości sprzedawanych egzemplarzy i należy do tzw. opiniotwórczych. Jest to polski "New York Times". Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: lepiej sobie pożycz zdrowia, tez ją czytasz;-) 01.07.05, 02:10 chociaż zdaje się z bólem, z bólem Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Za co Kwaśniewska ceni Włodka ? 30.06.05, 10:10 Cenię go za to, że jest spokojny i rozważny jak Szmajdziński, wrażliwy jak ja, doświadczony jak Oleksy, skuteczny jak Miller, inteligentny jak mój mąż, a słowny jak całe SLD razem wzięte. Oto kwintesencja zalet Włodka Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Cimoszewicz zmienił decyzję ale nic nie złamał... 30.06.05, 11:11 Jest tu to mnóstwo zawiedzionych serc, którym Cimoszewicz "coś przyrzekał". Jezeli to prawda to nie ładnie z jego strony. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia.kocia23 Re: Sondaż "Gazety": za co cenimy kandydatów? 30.06.05, 10:26 Hmmm... To zaskakujące, że nie było pytania o to, kto z panów kandydatów jest najprzystojniejszy... Przecież w tej sytuacji to powinno być głównym kryterium! Sondaż jest więc nie wiarygodny, bo nie było najważniejszego pytania. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: Sondaż "Gazety": za co cenimy kandydatów? 30.06.05, 10:36 Po co prezydent, jak on sie na krola a nawet na bostwo jakies nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
wl.cimoszewicz a może by tak zamówić sondaż... 30.06.05, 11:13 a może by tak zamówić sondaż: dlaczego michnik tak nieudolnie lansuje cimoszewicza i w ogóle notorycznie i permanentnie wku..a porządnych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 A Antek ruszył do teczek, czyżby coś przeoczył? 30.06.05, 11:50 Poseł Antoni twierdzi, że musi być jakaś nieznana teczka Cimoszewicza! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 500 osób, sondaż telefoniczny... 30.06.05, 11:50 i to ma być obiektywne? Kolejny sondaż na zamówienie GW...czyżby Bochniarz wam już nie odpowiadała? Odpowiedz Link Zgłoś
elefantino1 kto powiedział, ze czerwony korzysta z wanny 30.06.05, 11:56 temu pierewszy w łeb wypalę pod Kościołem Św. Anny. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Jan Pospieszalski zastanawia się skąd to imię... 30.06.05, 11:57 Włodzimierz to nie jest przypadkowe imię! Nizależny redaktor Semka razem z uzależnionym od "Warto Rozmawiać" Pospieszalskim przygotowywują program dla TVP2. Tematem będzie zagadnienie imion. Czy można zaufać człowiekowi, wysuwać jego kandydaturę na najwyższy urząd w państwie skoro nosi skompromitowane imię WŁODZIMIERZ? Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Jan Pospieszalski zastanawia się skąd to imię 30.06.05, 11:59 Tak, tak. Koniecznie. O tym naprawdę "Warto Rozmawiać". Bo o teczkach już było. Odpowiedz Link Zgłoś
gregg5 Re: Sondaż "Gazety": za co cenimy kandydatów? 30.06.05, 12:02 A gdzie choć linijka o Tusku? On też był w sondażu. Nie bądźcie tendencyjni! Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Tuska cenię za... 30.06.05, 12:05 ... to, że jeszcze się trzyma , że się jeszcze nie dał wykopać panu Jasiowi Marysi Władziowi Rokicie. Kwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Tuska cenię za... 30.06.05, 17:07 Rokita Tuska nie wykopie. Donald ma nerwy ze stali a poglądy z gumy. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 te wyniki to knock out!!!! 30.06.05, 12:05 nie sądziłem że różnica między cimoszewiczem a resztą stawki jest aż tak wielka; ciekaw jestem jak wyglądały (jeżeli były robione) wyniki analogicznych badań sprzed 10 czy 5 lat ale myślę że przewaga kwaśniewskiego była porównywalna; pytanie tylko czy odczucia te przełożą się na wynik wyborczy; byłoby dobrze gdyby tak się stało bo stabilność równowaga i umiar które w cimoszewiczu dostrzega społeczeństwo (a nie bierze się to znikąd tylko z oceny jego postawy na stanowiskach jakie dotąd zajmował) są dla polski sprawą kluczową Odpowiedz Link Zgłoś
felek100 Re: te wyniki to knock out!!!! 30.06.05, 12:09 Czy an to od anala? Wszystkie cioty za cimoszewiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: te wyniki to knock out!!!! 30.06.05, 12:28 felek100 napisała: > Czy an to od anala? > Wszystkie cioty za cimoszewiczem. może wszyscy homoseksualiści (tak w języku polskim nazywa się tę orientację seksualną) popierają cimoszewicza tego nie wiem (jak wiedzę ty wiesz lepiej zastanawiające:)))))) jedno jest pewne nie popierają go ćwierćinteligenci więc z czystym sumieniem możesz głosować na kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Towarzysze i towarzyszki łączcie się 30.06.05, 12:33 i oczywiście internacjonalistyczna hołota z KRL-D tez go popiera. A kiedy już zrobicie sobie dobrze to możecie odwiedzić Kim Jong Il`a i zrobić sobie grupen-sex-party. Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 Re: Towarzysze i towarzyszki łączcie się 30.06.05, 12:42 doradca1 napisał: > i oczywiście internacjonalistyczna hołota z KRL-D tez go popiera. > A kiedy już zrobicie sobie dobrze to możecie odwiedzić Kim Jong Il`a i zrobić > sobie grupen-sex-party. każdy głos się liczy dzięki za informacje o nowych zwolennikach a co do party to pomyślimy ale nie licz na zaproszenie (choć pewnie byś chciał zawsze to coś nowego bo ile można po bożemu?) Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Towarzysze i towarzyszki łączcie się w pary 30.06.05, 17:46 Niestety ale po takim Waszym party to można jedynie kisiel spożywać bo tak samo wchodzi jak i wychodzi z przełyku. Nie stać Was bo takich zaproszeń nie przyjmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Towarzysze i towarzyszki łączcie się 30.06.05, 17:11 Jakoś nie sądzę, aby KRL-D ze swymi szczelnie zamkniętymi granicami i jednorodnym etnicznie społeczeństwem miała cokolwiek wspólnego z internacjonalizmem. Z pewnością jednak pan Il to "silny prezydent" jak z reklamy pana Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Re: Towarzysze i towarzyszki łączcie się 30.06.05, 17:48 Jedyne co ci dwaj panowie mają wspolnego to przybliżony wzrost. Kim ma blisko i można mu drinka na czole postawić. Co do Kaczyńskiego to nie wiem czy ma blisko i nie wiem czy można mu drinka na czole postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: te wyniki to knock out!!!! 30.06.05, 17:08 A felek to od Dzierżyńskiego czy od fellatio? Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 "CIMOSZKO" UCZCIWY???? 30.06.05, 12:16 Cytuje ...Cimoszewicz w wymiarach "ludzkich" (sympatyczny, uczciwy)...Koniec cytatu... Jesli jeszcze jakiś ankieter do mnie zadzwoni do wysyłam go natychmiast do Korei Północnej. A poza tym widze, ze "Koszer Cajtung" zaprzestała preferować już Pedecję tylko ma swojego faworyta w postaci "uczciwego" Cimoszewicza.... To się po prostu w pale nie mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 sympatyczna meduza ..... 30.06.05, 12:45 ciekawe jakie to kobiety sie sondazuje. Czy te od kukula? Moze to on sam osobiscie bo lubi wydzwaniac do mezczyzn udajac kobiete ;). Prezydent w Polsce moze byc istotna funkcja jesli ktos z charakterem nim bedzie. Jesli zasiadzie kolejna podkladka jak Kwach albo Cimoch to bedzie to kolejna podkladka dla skorumpowanych komuchow. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: "CIMOSZKO" Sympatyczny???? 30.06.05, 12:47 doradca1 napisał: > A poza tym widze, ze "Koszer Cajtung" zaprzestała preferować już Pedecję tylko > ma swojego faworyta w postaci "uczciwego" Cimoszewicza.... i "sympatycznego":) > To się po prostu w pale nie mieści. Bochniarz okazała się niewypałem, więc postawili na Carexa, bo on przynajmniej lewicowy jest. Do Korei nadaje się, jak najbardziej:) Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: "CIMOSZKO" Sympatyczny???? 30.06.05, 12:59 Dla mnie napewno nie. A w dodatku gdzież mu tam do dr. Dudka! Odpowiedz Link Zgłoś
doradca1 Re: "CIMOSZKO" Sympatyczny???? 30.06.05, 17:50 Gdyby tam trafił to mieliby chociaż jeden mięsny obiad, ale tam panuje juz wegetarianizm. Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Sondaż "Gazety": za co cenimy kandydatów? 30.06.05, 13:32 Za to co jest charakterystyczne i immanentne każdemu(ej) z nich. Jestem za tym, żeby Pan Cimoszewicz kandydował, ponieważ według mnie z przynajmniej z dwóch powodów jest najlepszym kandydatem lewicy post-SLD-owskiej. Po pierwsze, że w SLD wszyscy pozostali są wzajemnie " związani" interesami! Po drugie, jest kompetentny. Ale nie będę na Niego głosował. Dlaczego? Takze z dwóch prostych powodów, co do których nie mam żadnych wątpliwości. Wątpliwości mamy prawo mieć na etapie poznawczym, kiedy jednak wchodzimy w zakres dowodów i tez powinniśmy mieć pewność. Ja taką pewność powziąłem po oszustwach w 1996 roku, kiedy lewica panoszyła się na scenie rządowej. Kiedy MILIARDY zlotych funkcyjni i ich "doradcy"( od tego jak okradać -ówczesnej koalicji PSL-SLD)** ministrowie wyprowadzali na prywatne latyfundia (SIC!). Proszę przypomnijcie sobie słynne "w majestacie prawa" (nota bene ekipa P.Buzka przez 4 lata nie mogła "ugryźć" tamtych spraw) wyprowadzone 560 Milionów zł via Ukraina do Beneluksu**, i z powrotem(...), prawdopodobnie do III R.P. (chyba jest pewny trop-wczoraj Rzeczpospolita opisała przypadek hotelu w Kołobrzegu i jego właścicieli). wówczas Pan Cimoszewicz jako Premier zareagował właściwie- odwołał Min. J. Buchacza! To była mądra i odważna decyzja, jak poprzednia z 1994 tzw. czyste ręce. Zupełnie inaczej funkcjonował P. Cimoszewicz w rządzie Leszka Millera (w którym, jak dowodzą najświeższe dane, ilość afer i wielkość korupcji przerosła wszelkie wyobrażenie). 1/Dlaczego tak długo milczał i zgadzał się z totalnym rozkradaniem Budżetu państwa przez złodziejskie mafie powiązane z SLD? 2/Dlaczego nie wystąpił z tak zdegenerowanego (że nazwę " baranowskiego") układu? W kontrargumentacji przywołam mojego kandydata Pana L. Kaczyńskiego (szkoda, że nie ma 180 cm-ale, Cimoszewicz też ma tylko ok. 167 cm...)"kto by nie chcioł" być cesorzem! i Jego "zapisane karty" w III R.P. Ale , Prezesowanie w NIK-u -pewnie nikt już nie pamięta, więc podsumuję jednym zdaniem: ciągła walka z Unią Wolności (jej przedstawicielami) w zakresie kontroli prywatyzowanych firm!!! Kto miał rację? Kolejny epizod-ze względu na krótki czas to wyjątkowo "wielki rok" ministrowania jako Min. Sprawiedliwości. Podobnie jak poprzedni okres w NIK-u skonkluduję kilkoma osiągnięciami. Zatrzymanie i aresztowania potencjalnych przestępców gospodarczych ( spr. łódzka, śląska, bydgoska, toruńska-także) sięgnęły ludzi bezpośrednio związanych lub pośrednio z Unią Wolności i SLD. Czy potrzebne są nazwiska? I kolejne, kto miał rację? Pamiętamy najważniejsze dzieło Pana L. Kaczyńskiego z tego krótkiego kierowania ( nota bene dzięki ostatnim głosowaniom przywrócono)- zmianę Kodeksu karnego i KPK, które po przyjęciu prze poprzedni Sejm UTRĄCIŁ- ZA-VETOWAŁ obecnie nam " panujący" Prezydent. Kolejne, kto miał rację? Ja wiem z własnego doświadczenia że " synowie ciemności są roztropniejsi w rodzaju swoim od synów światła"( Sw. Łukasz) i tym moim -małym Non possumus ostrzegam Polaków: namawiam-głosujmy na L. Kaczyńskiego. On na pewno pozwoli i uczyni wszystko abyśmy poznali prawdę i budowali na prawych fundamentach, podobnie jak największy nasz król-Stefan Batory. Niestety tej pewności nie mam i nie daje kandydatura W. Cimoszewicza z ww. powodów (wg. moich ocen). Zaś obecność w Jego sztabie ludzi uwikłanych w afery, którzy nie pozwolą na ich odkrycie potwierdza moje watpliwosci. Ja nie mam żadnych złudzeń. Jeżeli natomiast Wy-część tu wypowiadająca opinię,ma inne zdanie,-a ma ( czytałem dzisiejsze zamieszczone w Gazecie) to : "c'est la vie!"- jak mówili starożytni Rosjanie!!! P.S. ** tamtego I "doradcę jak kraść" znam osobiście. Mam nadzieję, że trop Rz. zaprowadzi do ICH(...) SEZAMÓW(SIC!) Odpowiedz Link Zgłoś
rms7 Onet popiera Cimoszewicza! 30.06.05, 13:48 Chciałem odpowiedzieć na n/w post : "Gdzieś czytałem że u Cimoszewicza są duże tradycje rodzinne w zakresie ''służb specjalnych''? Niech ktoś rozwinie ten wątek bo ja wiem tylko, że gdzieś dzwonią." Niestety nie mogłem bo Onet zablokował możliwość odpowiedzi.To się nazywa apolityczność :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Onet popiera Cimoszewicza! 30.06.05, 17:16 Tak prawicowcy narzekają na forum onetu lub GW. No to idźcie na forum prawicowe. Ja na onet nie wchodzę, ale widzę, że na gazeta.pl wolność słowa jest duża - czasem zbyt duża, bo nie kasuje nawet postów jaskrawo niezgodnych z regulaminem. Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Onet popiera Cimoszewicza! 01.07.05, 09:09 wielokrotnie moich postów na ONECIE także nie zamieszczaja. Coraz częściej wysyłam im kolejne ponaglające-zachęcające nawet do przekazania moich danych Min. Spraw> lub Komisji d/s ORLEN-u- z zastzreżeniem, byle nie P. Różańskiemu! Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd.okrutny Lokata pieniedzy a kandydaci. 30.06.05, 14:00 za co cenimy? a ktorz ich ceni, tylko tzw. osrodki badan opinii publiczenj, jezeli w ogole jest podstawa o takich osrodkach mowic. Bo ktorz finasuje te osrodki, oczywiscie ci politycy, ktorzy sa tym zainteresowani. Im lepsza kasa, tym lepsze wyniki. Coz Ordynaca sypla na Cimoszewicza, jeszcze ze starych zasobow SZSP i obecnych sb-kich kas, oczywiscie Ciemoszewicz 1 w rankingu tu nam prezentowanym. Bo kogoz tu cenic, wszystcy po jednej matce, czyli PRL, czy pseudolewica, czy pseudoprawica, niewiele zmieni dla przecietnego obywatela, gdy wzrost gospodaryczy spadl ponizej 1%. Onie sie wyzywia, za 10000 pensje, przecietny obywatel , za 1400 NIE. Ale nie martwmy sie, o w takiej np. Szwjcarii pojawiaja sie faceci z pol milionem dolarow i nikt nawet nie chec z nimi gadac. Sa przyjmowani w obskurnych pokoikach, kiedys zarezerwowanych, dla tzw. malycvh afrykanskich inwestorow, dzis nedza i rozpacz, nikt nie potrzebuje kapitalu, a kapital nieobracany traci na inflacji w roku okolo 4%, w rzeczywistosci do 15-20%. Ci bogaci maja wieksze problemy niz ci co nie maja zadnego kapitalu, wydac, zainwestowac, ale w CO?? A ci kandydaci, w nich inwestowac?? ta lepiej inwestowac w rozwoj Mozabiku, tam kapital jest dobrze ulokowany. Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Re: Sondaż "Gazety": za co cenimy kandydatów? 30.06.05, 14:18 Jako zagorzały antykomunista, cenię ludzi którzy wnieśli określony wkład w kształtowanie powojennej rzeczywistości. Nie ci są bohaterami, którzy w okresie solidarnościowego zrywu włączyli się do wolnościowych ruchów.Bardziej cenię tych, którzy nie mogli awansować ze względu na brak kolaboracji z PPR-owcami i PZPR-owcami. Przynależnośc do tych partii oceniam jako kolaborację (poza przedwojennymi członkami PPS, którzy zostali wcieleni do PZPR przez t.zw.zjednoczenie. Dlatego nie można akceptować na Prezydenta ludzi z tych opcji politycznych nawet jeżeli dzięki temu uzyskali wysokie kompetencje i status społeczny.Dlatego stawiam na Prof. Religę, który nie kolaborował z komuchami. Gdybym miał jednak wybierać między Marszałkiem Cimoszewiczem a Prezydentem W-wy, to stawiam mimo wszystko na Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Sondaż "Gazety": za co cenimy kandydatów? 01.07.05, 09:26 bsc1 napisał: > Jako zagorzały antykomunista, cenię ludzi którzy wnieśli określony wkład w > kształtowanie powojennej rzeczywistości. Nie ci są bohaterami, którzy w okresie > > solidarnościowego zrywu włączyli się do wolnościowych ruchów.Bardziej cenię > tych, którzy nie mogli awansować ze względu na brak kolaboracji z PPR-owcami i > PZPR-owcami. Przynależnośc do tych partii oceniam jako kolaborację (poza > przedwojennymi członkami PPS, którzy zostali wcieleni do PZPR przez > t.zw.zjednoczenie. Dlatego nie można akceptować na Prezydenta ludzi z tych > opcji politycznych nawet jeżeli dzięki temu uzyskali wysokie kompetencje i > status społeczny.Dlatego stawiam na Prof. Religę, który nie kolaborował z > komuchami. Gdybym miał jednak wybierać między Marszałkiem Cimoszewiczem a > Prezydentem W-wy, to stawiam mimo wszystko na Cimoszewicza. To co " uprawiasz" na tym forum przypomina mi zajadłość A. Michnika z lat 1990/93 charakteryzującą się fatalną w skutkach konkluzją( dla Niego także, szczególnie po aferze Rywina): ODPIER.... SIĘ OD GENERAŁA!!! On też chciał "dobrze" a wyszło Mu jak Janowi Suchorzewskiemu (z Kalisza-:))) to usmiech do Siwca) -paralitykowi, idiocie i warchołowi razem, który kilka lat po upadku II Rzecz. Obojga Narodów w ekspiacji za swoje BŁEDY powiedział i zapisał w paiętnikach: -"Głupie były nasze głowy, ale nie zbrodnicze".str. 445 III cz. Rz. O. Narodów J.P. Jasienicy. Tyle historii- łajdackiego okresu targowiczan, którzy jak ww. po czasie szli do głowy po ...! Pan Adam zna dokładnie ww. cyt. jak i wiele innych MĄDRYCH, PROROCZYCH , które w latach 1991 do 1994 słałem Mu w kilku listach. Prawda Panie Adamie. Rywin i pańska na... bolą do "szpiku"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Sondaż "Gazety": za co cenimy kandydatów? 01.07.05, 09:31 Twój zagorzały antykomunizm można włożyć tam , gdzie Billy Kidd znalazł rewolwer podczas pozorowanego " wypróżniania" w " Patt Garet and Billy Kidd". Co ty na to: Takie były moje losy...! wiadomosci.onet.pl/1,15,11,12903583,36325877,1672120,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
bolekzaja Re: Sondaż "Gazety": za co cenimy kandydatów? 30.06.05, 14:54 oddam cała rentę tak bym mógł oddac swój głos na jedynego prawdziwewego człowieka jakim jest Cimoszewicz - oddam moja druga rentę za to że I-szą dama będzie pani Comoszewicz - trzecią rente oddam za pana Comoszewicza - gdyz jakorodowity ŚLĄZOK nie będę sie za niego wstydził tak w kraju jak i poza nim Oddam wszystkie swoje renty - by tak w parlamencje= jak i w pałacu ZASIADALI LUDZIE I NIE DZICZ OPETANA FAŁSZYWĄ WIARĄ- OKRYTA KARAMI SADOWYMI - OSOBAMI O WYJĄTKOWO NIEWDZIĘCZNYCH FIZJONOMACH - brrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
wycizana_lipka Całe szczęście, że nie muszę 30.06.05, 16:05 publicznie wypowiadać się o cimoszewiczu i jakichś żydach prących do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.kaleta Re: Sondaż "Gazety": za co cenimy kandydatów? 30.06.05, 17:17 To może jak facet jest taki "ludzki", to niech Gazeta przypomni co takiego fajnego powiedział powodzianom w 1997 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
man_wise Cimoszewicz ??! Okropny zart.. 30.06.05, 17:46 Ja juz nic nie rozumiem.. Jak mozna glosowac na kogos takiego ??? Ludzie !!!!!!! Opamietajcie sie wreszcie zanim zostawia was podartych majtkach i skarpetach !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Dr.kidler, an9991 etc 30.06.05, 23:33 Szczerze Wam radze, moi drodzy, abyscie zmienili nicki i zaprzestali pisac pod dotychczasowymi. To chyba musi byc wielki wstyd wykazac sie takim nieuctwem i prostactwem w mysleniu. Opowiedzcie, jak sie czujecie? Trzymajcie sie. I pamietajcie - im szybciej zmienicie tozsamosc forumowa, tym lepiej dla Was. Sceptyk faszysta Odpowiedz Link Zgłoś