18261826www 09.07.05, 07:09 IDZZCIE NAJPIERW PO ROZUM DO GLOWY,POTEM DO CZESTOCHOWY!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyszekk5 Re: Pielgrzymka Radia Maryja 09.07.05, 08:44 CHODŹCIE Z NAMI, CHODŹCIE Z NAMI, ZAPRASZAMY Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Pielgrzymka Radia Maryja 09.07.05, 08:58 IDŹCIE,IDŹCIE,IDŹCIE, IDŹCIE,IDŹCIE,IDŹCIE, NIE SKORZYSTAMY :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan58 BĘDZIE PONAD 500.000 LUDZI. PORZĄDNYCH . A "GW" 09.07.05, 08:47 BĘDZIE PONAD 500.000 LUDZI. PORZĄDNYCH . A "GW" jak wiadomo, nie lubi zachowań patriotycznych, więc będzie kłamać na temat całego przedsięwzięcia. Szkoda waszej fatygi, już wiem , że dla GW patriotyzm i troska o los dwudziestu milionów głodujących Polaków to fobia i szowinizm lub nacjonalizm. Boicie się wolnych, niezależnych mediów, piszących prawdę, o której tak często "zapominacie". BRAWO o. Tadeusz Rydzyk. SZCZĘŚĆ BOŻE wszystkim pielgrzymującym na Jasną Górę Odpowiedz Link Zgłoś
filip2m Re: BĘDZIE PONAD 500.000 LUDZI. PORZĄDNYCH . A "G 09.07.05, 09:54 No nie... Jak tak można ? Przecież ta chołota zniszczy naszą Częstochowe ? Nawet Szwedów przeżyła, ale słuzby specjalne Mocher Berets ? Wątpie... Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras BEDZIE PONAD 500.000 LUDZI. PORZADNIE NAWIEDZONYCH 09.07.05, 12:49 .....a GW zostaw w spokoju.Od siebie tylko dodam,ze na GW powo?uja sie wszystkie swiatowe agencje prasowe,a co pisza o RM to wtyd dla nas wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Jeśli GW pisze 200 tys. to będzie dużo więcej 09.07.05, 13:11 Czytaj Gazetę Wyborczą, będziesz głupszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybex Chyba czas na pielgrzymke dookoła swiata. 09.07.05, 13:28 Wyślijcie tych pielgrzymkowiczów dookoła swiata w tym Antarktyda. Niech niosa glosza i niech gdzieś tam sobie pozostana. I niech sobie puszczaja dymy z kalafonii, pija krew i żra ciało pana. Dlugo na tej diecie nie pociągna.Ale niech im tam. Niech sobie głoszą to w co wierzą i niech empirycznie sprawdza, czy to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
coincidentia Re: Chyba czas na pielgrzymke dookoła swiata. 09.07.05, 20:19 sprawdź empirycznie, czy masz mózg Odpowiedz Link Zgłoś
janlol Najświeższa wiadomość dla filip2m: 10.07.05, 18:19 Pielgrzymi nie zadeptali "waszej" Częstochowy. Wręcz przeciwnie, zostawili ją umocnioną i sami się umocnili. Wy, przeciwnicy Radia Maryja możecie sobie po tym forum hasać do woli i wypisywać bzdury - takie wasze prawo, ale waszych wypocin nie przeczytało pewnie nawet 10 tys. internautów, natomiast w Częstochowie było ciałem i duchem ponad 200 tys. ludzi i nie ważne, co mieli na głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaweszpolska ROMANIE WODZU POKAŻ NAM SZLAK 11.07.05, 01:16 Że jutro będzie lepsze o tym nas może zapewnić jedynie M. Giertych, a do sukcesu doprowadzi nas jego syn Roman. Bez nich cały nasz kraj opanuje niebezpieczny sojusz liberalnych sił i każdy będzie robił na co mu przyjdzie ochota. Tylko Giertychowie mogą wprowadzić silne rządy żeby nikt nie mogł robić co będzie chciał. Ryj w kubeł i zasuwać! A zwłaszcza wy co wam sie nie podoba Lizać Pałkę Romana. A leperowi nie ufajcie bo on jest taki sam! nawet nazwisko zmienił żeby sie kojarzyć z LPR. Przedtem nazywał sie Hojarski. Ja będe stała przy Romanie co by sie nie działo! Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah15 Re: ROMANIE WODZU POKAŻ NAM SZLAK 11.07.05, 06:32 mlodaweszpolska napisała: Ja będe stała > przy Romanie co by sie nie działo! Stanę obok ciebie!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dox1 Re: BĘDZIE PONAD 500.000 LUDZI. PORZĄDNYCH . A "G 09.07.05, 21:13 stefan58 napisał: > BĘDZIE PONAD 500.000 LUDZI. PORZĄDNYCH . A "GW" jak wiadomo, nie lubi zachowań > patriotycznych, więc będzie kłamać na temat całego przedsięwzięcia. Szkoda > waszej fatygi, już wiem , że dla GW patriotyzm i troska o los dwudziestu > milionów głodujących Polaków to fobia i szowinizm lub nacjonalizm. Boicie się > wolnych, niezależnych mediów, piszących prawdę, o której tak > często "zapominacie". BRAWO o. Tadeusz Rydzyk. SZCZĘŚĆ BOŻE wszystkim > pielgrzymującym na Jasną Górę KIJEM W OKO Odpowiedz Link Zgłoś
jestemzewsi Re: Niech KAŻDY idzie, dokąd chce... 09.07.05, 16:01 ...oczywiście - w zgodzie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jestem dumny, że jestem katolikiem i że w Polsce! 10.07.05, 00:39 Jestem dumny, że jestem katolikiem i że w Polsce. Duma moja wynika z tego, że hierarchowie Krk są wzorem moralności i czystości ducha. Szanują prawo w sposób wręcz wzorcowy. Opiekę roztaczają nad wszystkimi owieczkami i baranami, a szczególną troską otaczają jagnięta. Te bardzo wrażliwe istoty wymagają szczególnej opieki, nauki i ochrony, dlatego też, kapłani powinni z każdym z nich indywidualnie rozwiązywać tajemnice wiary. Kółka różańcowe wraz ze swymi duchowymi przywódcami powinny w tych trudnych chwilach wzmóc i przyspieszyć walenie, oczywiście różańca. Szatan się nie modli i dlatego ma dużo czasu na naukę i doskonalenie swoich metod zniewalania oranta. Podchodzi rozmodlonego pod postacią młodego chłopca lub ministranta oralnie, wtedy modlitwa jest niezrozumiała, często analnie wtedy modlitwa jest głośną z wykrzykiwaniem zachwytów. Nasz wzorzec moralny z Gdańska został przez takiego szatana opluty, a jego ohydna spuścizna, moralna oczywiście, nie będzie długo spływać po tym szlachetnym człowieku i jego orderach. Dostanie on za tę bohaterską walkę z szatanami zawieszony, oczywiście następny order. Daleko naszemu kochanemu prałatowi bursztynowemu (taki tytuł nadał mu ks. Leszek co to nie skończył jak prawdziwy mężczyzna) do ideału księdza, ale to tylko, dlatego że on ten ideał zdecydowanie wyprzedza, prawie dubluje. Ten brutalny i niczym nie usprawiedliwiony atak na nasz Kościół katolicki kochany, nie ostudzi naszej wiary i nie osłabi naszych uczuć miłości, jaką pałamy i zioniemy do bliźniego swego. Ksiądz Boguchwał kapłan naszego klatkowego kółka różańcowego, zarządził nową tradycję, okazywania miłości bliźniego, będzie całował chłopców w usta. Na głupie pytania dziewczynek odpowiedział, że to jest miłość do bliźniego a nie do bliźniej. I wysłał dziewczynki do domu po papierki tacowe. Ateistycznym, czyli brudnym i niemoralnym ludziom mówimy zdecydowane NIE!!! Różaniec mój jest już tak zużyty, że często się rozpada. Wynika to z ciągłych modlitw za zdrowie naszych kochanych ekscelencji i eminencji naszego kościoła katolickiego. Amen. Wszelkie prawa zastrzeżone. Odpowiedz Link Zgłoś
19mamuska Re: Jestem dumny, że jestem katolikiem i że w Pol 10.07.05, 13:10 EW.ŚW. JAN 1,10 Na świecie było SŁOWO, a świat stał się przez NIE, lecz świat Go nie poznał .Przyszło do swojej własności a swoi GO nie przyjęeLi Wszystkim tym jednak którzy JE przyjęli dało moc,aby się stali dziećmi BOŻYMI tym którzy wierzą w imię JEGO którzy ani z krwi ani z żądzy ciała ani z woli meża ale z BOGA się narodzili A SŁOWO stało się ciałemi zamiszkało wśród nas I ogLądaliśmy JEGO chwałę, chwałę, jaką JEDNORODZONY otrzymuje od OJCA, PEŁEN ŁASKI I PRAWDY OTO MOTTO KATOLIKA NIECH ŻYJE RADIO MARYJA Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Nie bedac fanem RM musze stwierdzic, ze GW 10.07.05, 01:21 jak na gazete nienawidzaca RM poswieca duzo miejsca RM. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzywal Pielgrzymka Radia Maryja - czyli forsa ponad wszys 10.07.05, 13:05 Jest to swietny interes prowadzony przez Rydzyka. Oczywiście on zaprzecza, ale widać jak bardzo wykorzystuje biednych ludzi liczących na dobroć Bożą. To jest działanie niemoralne i Rydzyk oraz jego pracownicy zdają sobie doskonale z tego sprawę. Słucham niemal codziennie RM i codziennie słyszę jka dużo fałszu jest w głosach księży i sióstr prowadzących ten program. RM jest zaprzeczeniem tego co głosi Jezus. Odpowiedz Link Zgłoś
hatteras Re: Pielgrzymka Radia Maryja - czyli forsa ponad 10.07.05, 18:02 W Ameryce mowia:Jestes biedny bo jestes g?upi,jestes g?upi to jestes biedny. Ilu z tych ludzi mog?oby normalnie i szczesliwie przezyc zycie. Dali sie og?upic, zniewolic,zaszczuc nienawiscia do innych wyznan. Na g?upocie i naiwnosci ludzkiej jest najlepszy interes ,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
panzerpapst To występ telekaznodzieji live pod pretekstem 10.07.05, 13:46 pielgrzymki, zawsze łatwiej dać pieniądze żywemu człowiekowi, a nie z telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re:Polska misjonarzem 10.07.05, 15:13 Polske misjonowali Niemcy i ich Polscy pomocnicy w sutannach. Byla to praca w pocie czola. Werbalnie i czynem (kto jadl mieso w piatek temu wybijano zeby). Dzis Niemcy maja Watykan i Benedykta w takim powazaniu jak zeszloroczny snieg. Wiedza oczym mowie wielebni gdy rozpowszechniaja idee o przedmurzu i roli misyjnej Polski -kto nas o to prosil? Pielgrzymka .Dawniej pielgrzymowano do Rzymu ( od XII w.) aby za odpowiednia oplata otrzymac odpust (na rok,piec lat ,dwadziscia lat) w zalenosci od zamoznosci pielgrzyma.Ma ktos wiecej info.skad sie wzielo i skad pochodzi poj.pielgrzymka? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Może... 10.07.05, 19:51 Nawet dwieście tysięcy słuchaczy stacji o. Tadeusza Rydzyka może ściągnąć dziś na Jasną Górę na XIII Pielgrzymkę Rodziny Radia Maryja ***************************** Może znajdzie się taki gość (jak w bajce) i grając na zaczarowanej fujarce wyprowadzi to całe towarzystwo z RP. Odpowiedz Link Zgłoś
polonic W każdym artykule jest mowa o pieniądzach. 11.07.05, 10:35 Czy tylko o kasie mówi sie na Pielgrzymce? Oczywiscie ze nie. Ale wrażenie po przeczytaniu jednego, dwóch, pięciu artykulów z tym samym stwierdzeniem o kopertach robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
denton76 Re: W każdym artykule jest mowa o pieniądzach. 11.07.05, 12:35 zawsze łatwiej znaleźć sobie kogoś, kto ci powie jak myśleć, niż pomyśleć samemu i o. Rydzyk doskonale wykorzystuje te patent Odpowiedz Link Zgłoś