Dodaj do ulubionych

Tusk coraz lepszy, nabiera rozpędu, nono...

16.07.05, 12:14
Zdaniem Tuska, tegoroczne wybory są równie ważne, jak te z 1989 roku. - Teraz
Polacy mają do wyboru: albo Platforma Obywatelska, albo różne wersje tej
samej fałszywej idei - socjalizmu - powiedział.

Polska, dzięki Platformie Obywatelskiej, nie jest skazana na wybór między
Cimoszewiczem a Giertychem - oświadczył Tusk.

Polska - mówił dalej - nie może stać się ani łupem władców SLD, ani
własnością nieodpowiedzialnych radykałów prawicy. Demokracja - podkreślał -
nie może polegać na "milczeniu, wykorzystywaniu prawa, kluczeniu i uciekaniu
od odpowiedzialności za własne słowa".

Niesławną rejteradą nazwał zeszłotygodniowe wystąpienie Włodzimierza
Cimoszewicza przed sejmową komisją śledczą ds. PKN Orlen. Pokazała ona -
zdaniem Tuska - jak poważny wybór stoi obecnie przed Polską. - Zdrowy
rozsądek, albo wyniszczający polityczny bój - podkreślił szef PO.

fakty.interia.pl/news?inf=646846
Obserwuj wątek
    • pro.filutek1 Re: Tusk coraz lepszy, nabiera rozpędu, nono... 16.07.05, 15:11
      Slogany niestety.
      • ksiundz Nie przeczę, ale w końcu zaczął mówić cokolwiek :) 16.07.05, 16:14
        Bo do tej pory to mi wyglądało, że celem jest głównie sprytna promocja książki -
        zobaczymy może się kampanija Donalda rozwinie :)))
        • borbali Re: Nie przeczę, ale w końcu zaczął mówić cokolwi 17.07.05, 18:39
          Napewno rozwinie się ku zrozpaczeniu innych konkurentów i wielbicieli.
          • ksiundz Ja już tęsknie za tym żeby którykolwiek się rozwin 17.07.05, 21:00
            ął, nie musi być różą, ale niechże będzie chociaż kwiatkiem polnym :))))

> Napewno rozwinie się ku zrozpaczeniu innych konkurentów i wielbicieli.
    • jestemzewsi Re: Tusk coraz lepszy, nabiera rozpędu, nono... 20.07.05, 07:32
      I co z tym "rozpędem"? Tusk jakby wyhamował?!
      "Ozon" p. Palikota tyż;-))) W dodatku przeszedł (Ozon) na odmienne pozycje.
      Ciekawe, czy ta zmiana z Ozonem nastąpiła przed umieszczeniem p. Palikota na I
      miejscu listy lubelskiej PO, czy już po;-)
      • ksiundz Niestety układ się robi dytochomiczny 20.07.05, 07:36
        Więc donaldowi pozostało wspierać Kaczora i wypromować przy okazji książkę :))))

> I co z tym "rozpędem"? Tusk jakby wyhamował?!
        > "Ozon" p. Palikota tyż;-)))

"Ozon" i tak nie ma szans niezależnie od opcji, bo rynek chyba jest zajęty :)))

• ksiundz korekta: dychotomiczny naturalnie 20.07.05, 07:36
          • jestemzewsi Re: korekta: dychotomiczny naturalnie 20.07.05, 07:54
            Drobiazg:-)
    • homosovieticus Tusk coraz lepszy, i coraz śmielej wyciąga dłoń do 20.07.05, 07:52
      .... SLD.
      Rebelia w UW, której był jednym z oficjalnych twórców,taki właśnie miała cel
      strategiczny. Pozorować wrogość do SLD i Kwacha, a w rzeczywistości niedopuścić
      do znikniecia z polskiej sceny politycznej ugrupowań postkomunistycznych i tzw.
      postsolidarnościowych.
      Inaczej mówiac, utrwalać porozumienia okragłostołowe.

Tak, tak moi drodzy naiwni "platformiacy".
      "Zwalczając" Cimoszkę, tak naprawdę, przeszkadza Kaczyńskiemu w zdobywaniu
      głosów przeciwników prezydentury członka SLD.
      Tusk w ostateczności, podobnie jak Borowski poprze ....Cimoszewicza.
      Będzie argumentował,że Prezydent nie może być z tej samej opcji politycznej co
      Premier, a na fotel Premiera szykuje się Jarosław, ponieważ PiS
      najprawdopodobniej uzyska najwiecej miejsc w przyszłym parlamencie.
      • niezapowiedziany Re: Tusk coraz lepszy, i coraz śmielej wyciąga dł 20.07.05, 13:21
        to mozesz mi powiedziec jak w swietle twoich tez wyglada obustronna deklaracja Kaczynskiego i Tuska o wzajemnym poparciu, gdyby ktorys z nich nie znalazl sie w drugiej turze?
        • homosovieticus Re: Tusk coraz lepszy, i coraz śmielej wyciąga dł 20.07.05, 17:20
          niezapowiedziany napisał:

> to mozesz mi powiedziec jak w swietle twoich tez wyglada obustronna
          deklaracja
          > Kaczynskiego i Tuska o wzajemnym poparciu, gdyby ktorys z nich nie znalazl
          sie
          > w drugiej turze?
          >
          wyglada na zwykłą deklaerację POLITYCZNA w dożeniu do przejęcia władzy.
          • niezapowiedziany Re: Tusk coraz lepszy, i coraz śmielej wyciąga dł 21.07.05, 01:32
            a ty mimo to twierdzisz, ze Tusk poprze Cime... gratuluje logicznego wywodu :)
            • homosovieticus nie ma jednej logiki.W polityce również! 21.07.05, 10:40
              niezapowiedziany napisał:

> a ty mimo to twierdzisz, ze Tusk poprze Cime... gratuluje logicznego wywodu :)
              >
              Dziękuję.
              Pożyjemy, zobaczymy.
      • borbali Re: Tusk coraz lepszy 20.07.05, 22:28
        Ciekawe odkrycie zawdzięczamy internaucie o ksywie Homosovieticus.Tan Sowiecki
        Człowiek napisał,że Tusk startując w wyborach prezydenckich popiera SLD,bo
        odbiera głosy Kaczorowi.Gdyby Tusk nie startował to Kaczor miałby większe
        poparcie.Logika tego karkołomnego rozumowania powinna pójść dalej.Giertych i
        Religa również popierają SLD bo odbierają głosy Kaczorowi.Zapewne idealne
        rozwiązanie to rezygnacja z wyborów wszystkich przeciwników Kaczora.
        Aż trudno uwierzyć,że takie polityczne wirusy krążą w polskim internecie XXI
        wieku.
        • homosovieticus Re: Tusk coraz lepszy 21.07.05, 10:31
          borbali napisał:

> Ciekawe odkrycie zawdzięczamy internaucie o ksywie Homosovieticus.Tan
          Sowiecki
          > Człowiek napisał,że Tusk startując w wyborach prezydenckich popiera SLD,bo
          > odbiera głosy Kaczorowi.Gdyby Tusk nie startował to Kaczor miałby większe
          > poparcie.Logika tego karkołomnego rozumowania powinna pójść dalej.Giertych i
          > Religa również popierają SLD bo odbierają głosy Kaczorowi.Zapewne idealne
          > rozwiązanie to rezygnacja z wyborów wszystkich przeciwników Kaczora.
          > Aż trudno uwierzyć,że takie polityczne wirusy krążą w polskim internecie XXI
          > wieku.

Zapomniałeś dodać ,że napisałem również, że Tusk POPRZE w końcu Cimoszewicza i
          ten fakt własnie - o ile zaistnieje - będzie dowodem, że o politycznej logice
          nie masz zielonego pojęcia, drogi borbali-platfusie umysłowy.
          • borbali Re: Tusk coraz lepszy 21.07.05, 18:41
            Sowiecki Człowieku żebyś ty potrafił zobaczyć jaki z ciebie cienki bolek.Ani
            logiki, ani kszty uczciwości w tym twoim pisaniu.Nie wspomnę o chociaż 1%-owym
            poziomie dobrego wychowania.Starasz się sprowadzić to forum do zerowego
            poziomu.Ja w tym udziału nie wezmę dlatego odpowiadam:Szukaj głupszych od
            siebie.Bez odbioru.
      • humbak Re: Tusk coraz lepszy, i coraz śmielej wyciąga dł 21.07.05, 01:40
        Jarosław powiedział Ozonowi, że jego tylko przewodnictwo partii interesuje. Albo się mylisz, albo Jarosław zagrywa tak jak Cimoszewicz- udaje że nie zamierza kandydować;)
        A swoją drogą dziwi mnie że wybierasz socjalistę.
        • homosovieticus zacznij w końcu! 22.07.05, 13:30
          humbak napisał:

>> A swoją drogą dziwi mnie że wybierasz socjalistę.
          >

Przestań się dziwić, zacznij myśleć!

• humbak Re: zacznij w końcu! 22.07.05, 13:42
            No myślę. Myślę że najważniejsza jest gospodarka w tej chwili, a Kaczyński nic tu dobrego nie zrobi.
            • homosovieticus Re: zacznij w końcu! 23.07.05, 01:26
              humbak napisał:

> No myślę. Myślę że najważniejsza jest gospodarka w tej chwili, a Kaczyński
              nic
              > tu dobrego nie zrobi.
              >
              A kto, Twoim zdaniem, może "coś" zrobić w polskiej lub z polską gospodarką?
    • jethrox Platforma Odrzutowa - odrzutów z UW i AWS 20.07.05, 13:42
      Jak oni nudzą...
      • homosovieticus Re: Platforma Odrzutowa - odrzutów z UW i AWS 20.07.05, 17:34
        jethrox napisał:

> Jak oni nudzą...

Jak Cię , koniu Boży, wyslą do, np. Kambodży , to przestaniesz narzekać na NUDĘ.
        • jethroxvi Ośle diabelski.., itp, itp 20.07.05, 18:47
          Ten księżulo naprawdę ma narąbane.
          • homosovieticus Bracie mo! 20.07.05, 18:52
            jethroxvi napisał:

> Ten księżulo naprawdę ma narąbane.

Ty także.
            Wszak miś bratem jest.
            • jethrox Wy swoich "braci" paliliście żywym ogniem 22.07.05, 14:56
              na stosach.
              Dlatego za poufałości - dziekuję.
    • relatywista.pl Re: Tusk coraz lepszy, nabiera rozpędu, nono... 20.07.05, 22:37
      Tak to prawda:Tusk się rozpędza jak tuwimowska lokomotywa
      • ksiundz :)))))))) 21.07.05, 09:02
      • lolek1313 Re: Tusk coraz lepszy, nabiera rozpędu, nono... 21.07.05, 09:03
        A cóż to ta lokomotywa ciągnęła za sobą?;-)))))))
        • jestemzewsi Re: Tusk coraz lepszy, nabiera rozpędu, nono... 21.07.05, 09:05
          WAGONY ona ciągnęła, z różnymi różnościami te wagony były;-)
          • ksiundz Zrazu powoli... ospale... 21.07.05, 10:38
            > WAGONY ona ciągnęła, z różnymi różnościami te wagony były;-)

Ech ta młodzież, czegóż oni tam uczą w tych szkołach ? A jak powiedziałem
            koleżance Maużonce, że córek do szkół nie poślemy, to ona mi na to, że jest na
            to paragraf wynikający z obowiązku szkolnego :)))))))
            • jestemzewsi Re: Pierwszy 21.07.05, 10:48
              Panie Dobrodzieju ksiundz, Pańska Maużonka ma rację.

"A pierwszy wagon - pełen bananów..."
              ... a może: baranów???????
              • ksiundz Wczoraj czytałem, że baranów - z b. AWS :)))) 21.07.05, 11:54
                > Panie Dobrodzieju ksiundz, Pańska Maużonka ma rację.

Maużonki od tego są, niestety :((((((

> "A pierwszy wagon - pełen bananów..."
                > ... a może: baranów???????

• lolek1313 Re: Wczoraj czytałem, że baranów - z b. AWS :)))) 21.07.05, 14:52
                  Ksiundz i uczony, no, no;-)
                  Pochwalony!
                  • ksiundz Gosposia plebanijna mi czyta "Wybiórczą" a ja 21.07.05, 14:58
                    się uczę i owszem tolerancji... dla inaczej myślących. Więc to moje czytanie to
                    na wyrost, czytam ale z jej warg :)))))
                    • lolek1313 Re: Gosposia plebanijna mi czyta "Wybiórczą" a ja 21.07.05, 15:03
                      To się chwali. A Nasz Dziennik sam ksiundz czyta, czy też "przez" gosposię
                      plebanijną? Miła ta gosposia musi być;-)))
                      • ksiundz Naszego Dziennika gosposia nie czyta bo jak mniema 21.07.05, 17:44
                        m nie ma tam zdjęć Carexa, a moja gosposia to jego elektorat :))))))))

• lolek1313 Re: Naszego Dziennika gosposia nie czyta 21.07.05, 19:31
                          To i pluralizm poglądów ksiundz toleruje? Bóg zapłać.
                          • ksiundz W miarę - grożę babie ogniem piekielnym, jak bym 21.07.05, 19:46
                            nie był tolerancyjny to bym zakazał grzesznicy kalekiej intelektualnie chodzić
                            na pielgrzymki do Częstochowy :))))

> To i pluralizm poglądów ksiundz toleruje? Bóg zapłać.
                            • lolek1313 Re: OJEJKU;-))))))))))) 21.07.05, 19:49
                              Jeszcze by tam pięknego Romana w jakimś refektarzu spotkała i by się jej W.C.
                              przestał podobać;-)
                              • ksiundz Możliwe - wbrew pozorom obaj mają wiele wspólnego 21.07.05, 20:03
                                :)))
                                • lolek1313 Re: Ale chyba nie żonę;-))) b/o 21.07.05, 20:05
                                  • ksiundz To niemożliwe bo jeśli Włodek to Barbie, Romek 22.07.05, 07:34
                                    może być tylko Kenem :)
                • jestemzewsi Re: Wczoraj czytałem :)))) 21.07.05, 20:09

"A pierwszy wagon - pełen bananów..."
                  ... a może: baranów???????

A w drugim stoi sześć fortepianów...

• lolek1313 Re: Wczoraj czytałem :)))) 21.07.05, 23:50
                    jestemzewsi napisał:

>
                    > "A pierwszy wagon - pełen bananów..."
                    > ... a może: baranów???????
                    >
                    > A w drugim stoi sześć fortepianów...

W trzecim armata. O, jaka wielka,
                    pod każdym kołem żelazna belka.
                    (Nomen omen!)
                    >
                    >
                    • jestemzewsi Re: Wczoraj czytałem :)))) 22.07.05, 07:25
                      No i wyszło szydło z worka! Ktoś na fk pisał o tym, że startując w wyborach
                      prezydenckich Donald Kaczor Tusk popiera de facto W.C.!
                  • ksiundz Z Janem Marią Rokitą - specjalistą 22.07.05, 07:31
                    od gry na wielu fortepianach :)))

> A w drugim stoi sześć fortepianów...
                    • jestemzewsi Re: Z Janem Marią Rokitą - specjalistą 22.07.05, 07:37
                      No i proszę, jaka uaktualniona, w glosa "ubogacona" (wg terenia.nasweter)
                      wersja "Lokomotywy" powstaje na fk;-)))
                      • ksiundz Ze znaczkiem: dozwolone od lat 18-tu :))) 22.07.05, 11:36
                        > No i proszę, jaka uaktualniona, w glosa "ubogacona" (wg terenia.nasweter)
                        > wersja "Lokomotywy" powstaje na fk;-)))

• borbali Re: Tusk coraz lepszy, nabiera rozpędu, nono... 21.07.05, 19:53
      Tusk coraz mocniejszy,a grono debilnych internautów w tym wątku coraz większe.
      Zupełnie zapominają o temacie wątka i piszą bzdety o du.....lach.
      Boże zlituj się nad nimi.
      • ksiundz Acanka mu tu Polski nie budujemy tylko Cyrk dla 21.07.05, 20:01
        godziwej rozrywki pośród nudy kampanii naszej codziennej :))))
    • homosovieticus Czemu Pan, Panie Tusk tego nie zrobi? 22.07.05, 14:54
      "Więc czemu, powtarzam, pan tego sam nie zacznie, mając władzę, która ci na
      gó.. w rękach gnije, sku..synie, a mogłaby kupą piorunów twórczych być.
      Czemu, rozumiejąc to, nie masz pan odwagi? Żal ci tego głupiego, spokojnego
      żyćka twego, które dowolnie niski stwór gdzieś głęboko ma? Czy to ze względu na
      publiczkę ona sobaczą, dla popularności - czy co? O - gdyby były wyższe potęgi,
      to modliłbym się do nich o oświecenie tej hoch-explosiv bomby władzy, aby
      świadomie pękła z własnej woli. Czemu, jeśli jest towarzystwo świadomego
      macierzyństwa, nie ma instytutu oświecającego mężów stanu co do istotnego
      znaczenia słowa "ludzkość" i charakteru chwil dziejowych! Czemu są oni zawsze
      ciasnymi pionkami jakiejś zaściankowej idejki czy intrygi, u źródeł czy raczej
      na dnie której siedzi ohydny, bezpłodny, bezpłciowy już polip międzynarodowej
      finansjery, koncernu czystej formy chamstwa albo draństwa i tak dalej, i dalej.
      Czemu pan tego nie zrobi mając władzę? Czemu?"
      Pytam się Pana po raz ostatni, zanim zacznie Pan bywać Prezydentem
      kwachopodobnym?
      • borbali Re: Czemu Pan, Panie Tusk tego nie zrobi? 22.07.05, 21:46
        Sowiecki Człowieku ale masz zajoba jakiego jeszcze w życiu nie zdażyło mi się
        spotkać.Idż do dobrego dentysty to może ci go wykarczuje.
        ==================
        Będę głosował na Tuska,bo to uczciwy,odpowiedzialny i kompetentny polityk.
        • homosovieticus Re: Czemu Pan, Panie Tusk tego nie zrobi? 22.07.05, 23:38
          borbali napisał:

> Sowiecki Człowieku ale masz zajoba jakiego jeszcze w życiu nie zdażyło mi się
          > spotkać.Idż do dobrego dentysty to może ci go wykarczuje.
          > ==================
          > Będę głosował na Tuska,bo to uczciwy,odpowiedzialny i kompetentny polityk.
          Oj! borbali, borbali.A głosuj sobie na kogo chcesz.I w dalszym ciągu czytaj
          tylko gazety.
          Unikaj literatury, jak ja dentysty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka