Dodaj do ulubionych

Nie będzie góral pluł nam w twarz

19.07.05, 07:40
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • teich [...] 19.07.05, 07:52
      • chilum Re: inny kolor skóry? znaczy góralka się puściła 19.07.05, 07:59
        >Ojciec Krystiana był Afrykańczykiem, przyjechał do Polski na studia. Matka >jest góralką

Jest wyraźnie napisane.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2827305.html
        • antipatico Jestem przeciw aborcji, rasizmowi i LPR też. 19.07.05, 08:51
          Bo aborcja to zabójstwo, rasizm to głupota, a LPR to durnie. Podtoruński
          wzorzec idiocji, można by rzec.
          • reduta_ordona Jestem przeciw aborcji, rasizmowi i LPR 19.07.05, 09:00
            To skrajnie niekożystny wybór LPR czy SLD, co więcej SLD bardzo ciężko pracuje
            na taki wybór, LPR też to swoista koalicja ekstremistów jak w 1939.
            • skipper_ Re: Jestem przeciw aborcji, rasizmowi i LPR 19.07.05, 10:31
              lpr to organizacja o czysto esbeckim rodowodzie...

wystarczy przyjzec sie zyciorysowi tatusia giertycha...
              • elefantino1 szkoda, że nie pozna krzepy wagin naszych góralek 19.07.05, 13:19
                • elefantino1 [...] 19.07.05, 13:20
                  • slon2002 nie lubię białych, bo łatwo gubią się w śniegu 19.07.05, 14:44
                    • zdrowy_dystans Do Niuni z LPR-u: Daj se siana ! 19.07.05, 18:58
                      Niunia !

Daj se siana !

• m.malone Re: inny kolor skóry? znaczy góralka się puściła 19.07.05, 10:40
          Puściła się. I co z tego?
          • elefantino1 [...] 19.07.05, 14:46
        • tppiotr [...] 19.07.05, 14:23
          • m.malone [...] 19.07.05, 15:29
        • a_s_i_m_o [...] 19.07.05, 14:41
        • elfhelm Sobecka = antyideał kobiety :) 19.07.05, 15:15

• japin Re: inny kolor skóry? znaczy góralka się puściła 19.07.05, 07:59
        -najwidoczniej masz problemy z czytaniem.(wiersz 17 i 18).
        • olalk Re: inny kolor skóry? znaczy góralka się puściła 19.07.05, 10:24
          Ten człowiek nie ma problemów z czytaniem, a jedynie z dobrym wychowaniem.
          Innymi słowy, jego chamska wypowiedź nie powinna się była znależć w internecie.
          Nie znam matki tego górala, ale w jej imieniu czuje sie obrażona. Kolo mnie w
          Warszawie mieszka kilka młodych osób o innym niz biały kolorze skóry i nieco
          skośnych oczach, ale są to osoby świetnie mówiące po polsku, bo tu się urodziły
          i tu chodzą do szkół. Nie wolno im zabronić czuć się Polakami, jeśli tylko tego
          chcą.
          Ojczyzna to kraj, w którym człowiek się urodził i przezył pierwsze 18 lat.
          • wisienka281 Re: inny kolor skóry? znaczy góralka się puściła 19.07.05, 10:37
            Przykre, ze wiekszosc czytanych tutaj komentarzy jest tak plytka .. Przykre, ze
            wiekszosc Polakow zwraca uwage na kolor skory, a nie na charakter czlowieka ..
            Oczywiste jest dla mnie pielegnowanie polskiej tradycji, polskich wartosci..
            Ale co to sa za wartosci?? Wartosci propagowane w Polsce nie roznia sie wiele
            od tych, jakie cenia sobie inne spoleczenstwa .. Roznica lezy w mentalnosci..
            • niestaly_czytelnik Ważne jest to co człowiek reprezentuje 19.07.05, 10:51
              wisienka281 napisała:

> Przykre, ze wiekszosc czytanych tutaj komentarzy jest tak plytka .. Przykre,
              ze
              > wiekszosc Polakow zwraca uwage na kolor skory, a nie na charakter
              czlowieka ..

Ja nie zwracam uwagi na kolor skóry - mam kolegę z Tanzanii, z którym kultywuję
              przyjaźń do dzisiaj - to już pięć lat po studiach. Ale rzeczywiście - tutaj
              ważne jest to co człowiek sobą reprezentuje - a ten przedstawiony w artykule
              homosex jest działaczem agresywnych ogranizacji parapolitycznych, których
              działalność powinna być zakazana, ponieważ sieją zgorszenie wśród młodzieży.
              • grzeslaff Re: Ważne jest to co człowiek reprezentuje 19.07.05, 11:48
                Taaaaaaaaaa...

Siedzą sobie w piwnicach LeMa z Kingą i Kazią. I kombinują jakby tu zgorszenie
                zielone siać i lud prosty na manowce zwodzić... Może się przemianuj na
                wiśnióweczka ;P.
              • koloratura1 Re: Ważne jest to co człowiek reprezentuje 19.07.05, 15:19
                Czyżbyś Ty, Niestały_Czytelniku, był z Wrocławia?
                Jakże mi przykro!

Wrocławianka
                • niestaly_czytelnik Dobrze mi się tu mieszka. 19.07.05, 16:32
                  A dlaczego Tobie tak przykro? Ja nie narzekam - wręcz przeciwnie, mieszka mi
                  się tu bardzo wygodnie.
                  • weather2 Re: Dobrze mi się tu mieszka. 19.07.05, 17:22
                    Nie możesz być prostaku z Wrocławia - to zawsze było tolerancyjne,
                    wielonarodowe miasto. Widać, że rada miejska i kat znowu zaspali, hołota
                    wchodzi chyłkiem do miasta.
                    • pan_pndzelek Re: Dobrze mi się tu mieszka. 19.07.05, 18:05
                      Tu nie chodzi głąbie o to, że Legierski jest czarny ani o to, że jego tatuś
                      nawiał na wieść o jego poczęciu się (bo takie rzeczy same w sobie nie są
                      podstawą do potępiania kogoś i Z TEGO POWODU nikt Legierskiego nie potępa)...

Tu chodzi o to, że Legierski to agresywny lewus, czerwona zaraza, któremu
                      istotnie jakakolwiek działalność POWINNA BYĆ ZABRONIONA... Lewactwu STOP!
                      Lewactwo już miało swoje kilkadziesiąt lat Kraju Rad i wystarczy... I nie jest
                      istotne czy lewactwo jest z wyglądu czarne, żółte, różowe czy diabeł wie
                      jakie...
          • kwak31 Re: inny kolor skóry? znaczy góralka się puściła 19.07.05, 10:49
            Wypowiedź była bez wątpienia chamska, ale może nie przesadzaj z byciem obrażoną
            w cudzym imieniu. Zbytnio mi to przypomina tych, których uczucia bez przerwy są
            obrażane. Też się wypowiadają w czyimś imieniu o jego uczuciach.
          • dobry11 Re: inny kolor skóry? znaczy góralka się puściła 19.07.05, 12:06
            olalk napisała:
            > Ojczyzna to kraj, w którym człowiek się urodził i przezył pierwsze 18 lat.

Ojczyzna to kraj ktory ktos uwaza za ojczyzne.
          • weather2 Re: inny kolor skóry? znaczy góralka się puściła 19.07.05, 17:19
            Pani Sobiecka jest owszem, narodowości polskiej (chyba, bo to nigdy nie
            wiadomo), a kulturowo jest sowieckim pomiotem, bowiem prawdziwa polska tradycja
            pełna była tolerancji - patrz historia wielokulturowej i wieloreligijnej I
            Rzeczpospolitej. Miejsce czerni jest w pralni , a nie w sejmie.
        • naczoledupa779 A GDYBY góralka się puściła Z CZERWONYM ????????? 19.07.05, 10:46
          czarny czy czerwony co to za roznica ?
          rasizm ?
          przeciez pół Polski sie puszczało przez 45 lat z komuną !
          • waldeks23 [...] 19.07.05, 14:52
      • wiedmak [...] 19.07.05, 08:17
        • calcinus [...] 19.07.05, 08:42
      • krakowiak2004 A gdzie puszcza się matka teicha? 19.07.05, 09:01
        teich napisała:

> No tak wybiórcza długo i metnie opisuje człowieka a mnie interesuje dlaczego
        ma
        >
        > inny kolor skóry. To zostało dyskretnie przemilczane, bo jak gazeta
        homoseksów
        >
        > może napisać coś wychodzące poza własny punkt widzenia

Teich udowadia, że potrafi pisać, ale z czytaniem ze zrozumieniem wciąż ma
        kłopoty!
        A może na dodatek teich jest płodem dzieworództwa?
        • kropekuk A CZEGO wy wszyscy wymagacie od Wszypolskiej? 19.07.05, 09:20
          Umiejetnosci CZYTANIA? A moze jeszcze i PISANIA, co ? BeSZczelnosc:)))))))
          serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,2761994.html?x=27
        • wlodek31 Re: A gdzie puszcza się matka teicha? 19.07.05, 12:52
          Ja wole osobiście żyć i przebywać wśród ludzi róznokolorowych, niż wsród
          białych durni. Dla których nie liczy się wywołany proplem a kolor skóry, rodzaj
          wyznania, orientacja seksualna itp..
          Polak z krwi i kości.
    • galba [...] 19.07.05, 07:53
    • teich nie ma wydania by nie było o homoseksualistach 19.07.05, 07:55
      zaczyna być już irytujące
      • kropekuk [...] 19.07.05, 09:21
        • asienka32 [...] 19.07.05, 09:23
          • kropekuk [...] 19.07.05, 09:30
            • asienka32 A ten temat to niby co jest ... 19.07.05, 09:34
              jak nie gadanie o d...e maryni?

Powazna polityczna debata czy zapchajdziura w sezonie ogorkowym /tu
              profesjonalizm GW daje o sobie znac, bo nawet takie gnioty sa "politycznie"
              dobrze ukierunkowane/.

A swoja droga gdyby Sobecka obrazila bialego heteroseksualnego faceta
              nalezacego do PiS... czy Wyborcza tez o tym grzmialaby na swoich stronach???
              • denton76 Re: A ten temat to niby co jest ... 19.07.05, 11:42
                Posłanka Sobecka obraziła każdego, kto myśli inaczej niż ona próbując narzucić
                jeden obowiązujący światopogląd
                • szatan33 Re: A ten temat to niby co jest ... 19.07.05, 15:23
                  taka swołocz jak sobecka powinna byc natychmiast wyrzucona przez giertycha. ale
                  przeciez giertych też "prawdziwy" polak tylko zrobiony na próbę i zapomnieli go
                  zabić. Niestety ten problem występuje w całym lpr-ze. AA to już jest niezgodne
                  z art. 13 Konstytucji RP, której to oszołomy nie uznają.
              • ivytomek Re: A ten temat to niby co jest ... 19.07.05, 11:48
                nie, bo to nie byłaby oznaka rasizmu. Nie rozumiesz, po co ten artykuł został
                napisany. Nie wypowiadaj się proszę, dość jest śmieci w sieci
              • matt.j Re: A ten temat to niby co jest ... 20.07.05, 12:51
                asienka32 napisała:
                > A swoja droga gdyby Sobecka obrazila bialego heteroseksualnego faceta
                > nalezacego do PiS... czy Wyborcza tez o tym grzmialaby na swoich stronach???

Może i gazeta nic nie napisałaby o tym, ale zapewne komisja etyki poselskiej
                ukarałaby posłankę Sobecką za wypowiedź.
            • niestaly_czytelnik Pani Gabrielo! 19.07.05, 10:10
              kropekuk napisał:

> Maryny zamiast na temat? Co ZA ERUDYCJA I ERYSTYKA:))))
              >

Pani Gabrielo! Pani Gabrielo!!! Proszę przynajmniej nie ujawniać publicznie
              swych kompleksów odnośnie wieku.
        • niestaly_czytelnik Re: Bo ci bohatersko tlumione chcice przypomina? 19.07.05, 10:08
          kropekuk napisał:

> Nie drecz sie , teich - odkryj prawdziwego siebie. Bedzie ci
          lzej :))))))))))))
          > )

Pani Gabrielo!
          Czytałem ten tekst w wersji papierowej i dopiero pod koniec było napisane, że
          ten człowiek ma ojca afrykańczyka - czytając przez długi czas nie wiedziałem o
          co im znów biega w tej gadzinówce. Widać "teich" odniósł to samo wrażenie co
          ja - a Pani od razu w infantylny sposób usiłuje mu wmówić pedalstwo. Niech Pani
          nieco zejdzie z agresywnego tonu, bo to nie przystoi starszej osobie.
          • kropekuk <a href="http://www.tworki.internetdsl.pl/" target="_blank">ww 19.07.05, 10:33

• niestaly_czytelnik Pani Casey! 19.07.05, 10:44
              Pani Gabrielo, jak wspomniałem wyżej, to Bolszewicy wysyłali wrogów do
              psychuszek. To Pani również z nich?
              • kropekuk Panie Kristoferze de Linux de Pac 19.07.05, 11:07
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26633868&a=26640792
          • tudana Re: Bo ci bohatersko tlumione chcice przypomina? 19.07.05, 16:05
            Weź się do roboty, bo szef również bywa na tym forum...
    • hamsterek Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 08:19
      Mie dość że ciemniejzy to jeszcze gej ! W Polsce ma prze...bane !
    • zardozz obudziłem się dziś rano... 19.07.05, 08:30
      ... poszedłem do łazienki, spojrzałem w lustro i okazało się, że jestem gejem.
      HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA!
      Materiał na film sensacyjny z Harrisonem Fordem w roli głównej.
      Lepiej być nie może.
      A Wyborcza stwierdziła, że dawno już o pedąłach nie było, więc coś trzeba
      ludności rzucić na pożarcie.
    • ggraff Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 08:30
      Kolorowe jest piękne - za 10-15 lat poglądy pani Sobeckiej
      będą folklorem, polską kulturę będą na równych prawach współtworzyć wychowani w
      Polsce Czarni, Mulaci i Skośnoocy. Polska znormalnieje. Cierpliwości.
      • zardozz Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 08:38
        ggraff napisał:

> Kolorowe jest piękne - za 10-15 lat poglądy pani Sobeckiej
        > będą folklorem, polską kulturę będą na równych prawach współtworzyć wychowani w
        >
        > Polsce Czarni, Mulaci i Skośnoocy. Polska znormalnieje. Cierpliwości.

Tia, jak przyjadą arabskie hordy, to Polska znormalnieje jeszcze bardziej.
        Cierpliwości, już niedługo będą na ulicach sami brodaci, a kobiety będą mogły
        mieć tylko otwory na oczy w swoich ubranich.
        • tymon99 Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 12:00
          > Cierpliwości, już niedługo będą na ulicach sami brodaci, a kobiety będą mogły
          > mieć tylko otwory na oczy w swoich ubranich.

Jak patrzę na urodę Pań Posłanek, to się doczekać już nie mogę...
      • slaynes Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 08:45
        Wiesz pozwole sie nie zgodzic, teraz po Londynie wszystko zmierza w kierunku
        radykalizacji zachodnich społeczeństw. Juz niedługo nikt z was nie bedzie mógł
        powiedziec "u nas ciemnogród patrzcie na zachód jacy oni mądrzy..." przykład
        Holandia za 10-15 lat predzej dojdzie tam do czystek etnicznych niz do
        poszerzenia tolerancji dalej Francja, Wlk Brytania wystarczy spojrzec na
        nastroje. Oczywiste mamy tez przykłady odwrotne takie jakj chocby lewicowa
        Hiszpania, ale jakos nie moge sie oprzec wrazeniu ze Hiszpanscy politycy
        (lewacy) obudza sie z reką w nocniku.
        • kropekuk A gdzie ty widzisz te "nastroje" w Wlk. Brytanii? 19.07.05, 09:38
          No, moze choc pare przykladow...
          A czarni? Wybacz, ale spotkasz ich nawet w partii Veritas Kilroya-Silka, choc
          Muzulmanow jakos tam nie widzialem. A i BNP od dawna jest nie
          tyle "rasistowska" ile WYLACZNIE ANTYSEMICKA (tzn. nie lubi jednako i Zydow,
          i "Pakis").
    • and192 Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 08:46
      Pani posłanka być może nawet tak nie myśli ale podlizuje się swojemu
      elektoratowi. Tu jednak przefajnowała atakując człowieka śniadego bo tak samo
      śniady jest Jej szef - też 100% Polak. Oj, będzie dywanik! A swoją drogą
      problemem jest tu stanowisko komisji etyki.
      • o2o2o6 Podlizuje się 19.07.05, 13:48
        brunatnemu elektoratowi.
        W normalnym kraju taka historia zakończyłaby się uchyleniem immunitetu i
        wyrokiem skazującym dla debilnego babska.
        A w Polsce nawet komisja... hm... etyki... podpisuje się pod poglądami rasistki.
    • bedulek [...] 19.07.05, 08:49
      • rpq Re: Brawo Anna Sobecka! 19.07.05, 08:55
        Ty też nie jesteś polakiem, bo oprócz miejsca urodzenia i odpowiedzialności za
        kraj trzeba mieć jeszcze jędną nóżke bardziej. Specjalna komisja odbierze ci
        polskie obywatelstwo i skieruje do obozu dla uchodźców. Nie chcemy cie tutaj.
        • bardu Re: Brawo Anna Sobecka! 19.07.05, 10:24
          rpq napisał:

> Ty też nie jesteś polakiem, bo oprócz miejsca urodzenia i odpowiedzialności
          za
          > kraj trzeba mieć jeszcze jędną nóżke bardziej. Specjalna komisja odbierze ci
          > polskie obywatelstwo i skieruje do obozu dla uchodźców. Nie chcemy cie tutaj.
          Słowo Polak piszemy z wielkiej litery. Prawdziwy Polak (rozumiem, że z takim
          mamy tu do czynienia) powinien to wiedzieć.
          • bardu Re: Brawo Anna Sobecka! 19.07.05, 10:28
            rpg - przepraszam, ale nie zauważyłam ironii. Zmylił mnie tytuł Twojego postu.
            Ale Polak piszemy właśnie tak.
      • kropekuk To DOKLADNIE tak jak ty:)))))))) 19.07.05, 09:23
        Pakuj sie i na Madagaskar, misiu.
        • rpq Re: To DOKLADNIE tak jak ty:)))))))) 19.07.05, 09:31
          To wszystko na co cie stać? biedny jesteś misiu.
          • kropekuk To nie do ciebie!!! GW wywalila post bez sladu 19.07.05, 09:40
            I tak jej potem glupio to drzewko wyszlo - zobacz moje inne posty: my akurat
            myslimy bardzo podobnie:)
        • rpq Re: To DOKLADNIE tak jak ty:)))))))) 19.07.05, 09:33
          Sory ale myślałem że Ty do mnie, za szybko to napisałem.
    • arahat1 lpr- sk... w owczej skorze!!!! wyslac tych gnomow 19.07.05, 08:49
      na ksiezyc. niech tam sie klonuja
    • baltazarus Powiedziała prawdę 19.07.05, 08:55
      Facet jest niepolskiego pochodzenia, ale wypowiadania się w TV nikt mu nie może
      zabronić.
      • kotek.filemon Re: Powiedziała prawdę 19.07.05, 09:40
        > Facet jest niepolskiego pochodzenia, ale wypowiadania się w TV nikt mu nie
        > może zabronić.

A ja tam wyczytałem, że on co najmniej w połowie pochodzenia polskiego jest.
        Poza tym jest obywatelem RP a mnie tylko takie kryterium interesuje.
        • baltazarus Re: Powiedziała prawdę 19.07.05, 10:52
          Czyli podczas II wojny światowej nie zginął żaden Żyd, bo nie miał żydowskiego
          obywatelstwa?
          • kotek.filemon Re: Powiedziała prawdę 19.07.05, 10:54
            Akurat według żydowskiego kryterium to facet Polakiem jak najbardziej jest - po
            matce :)
            • baltazarus Re: Powiedziała prawdę 19.07.05, 11:11
              Przecież Ciebie takie kryteria nie obchodzą, tylko jakieś biurokratyczne,
              sztuczne ustalenia.
      • dem0kryt Re: Powiedziała prawdę 19.07.05, 11:24
        Wg tych kryteriów Chrobry też nie był "polskiego pochodzenia". A im dalej z tymi
        Piastami, tym gorzej, bo praktycznie każdy miał obcą matkę. O Chopinie to już
        nawet nie warto wspominać.
        • amhu Re: Powiedziała prawdę 19.07.05, 11:44
          No i co poczac z Sienkiewiczem, Miloszem, Batorym, Ksieciem Witoldem i jego
          bratem-Krolem.....?
        • baltazarus Re: Powiedziała prawdę 19.07.05, 11:55
          No to co? To nie są kryteria tylko prawda - facet ma obce pochodzenie, inni tez
          mieli.
          • dem0kryt Re: Powiedziała prawdę 19.07.05, 12:00
            Tak więc mówiąc o Chrobrym, Krzywoustym, Chopinie - nie powinniśmy mówić o nich
            jako o POLAKACH... Ciekawe w takim razie, kto na to miano zasłużył... Wychodzi
            na to, że Polski nie zbudowali Polacy...
            • weather2 Re: Powiedziała prawdę 19.07.05, 17:31
              Prawie poznałeś straszną prawdę - tak naprawdę Polaków nie ma . Większośc to
              ukryci Żydzi, dodaj mniejszości, mieszańców i zrozumiesz,że ostatni prawdziwy
              Polak zginął wraz z ostatnim turem.
    • ratatatam [...] 19.07.05, 08:56
      • rpq Re: a moze jednak aborcja... 19.07.05, 09:02
        Le madame to jedno z najciekawszych kulturalnych miejsc w Warszawie. Jego
        założyciel to facet z głową na karku. Szkoda, że nie jesteś w stanie tego
        ocenić należycie.
        • ratatatam Re: a moze jednak aborcja... 19.07.05, 09:20
          nie mam zamiaru oceniac dzialanosci artystycznej ( badz "artystycznej" - jak
          kto woli) pana L. , mnie interesuja jego wypowiedzi o charakterze politycznym
          i ideologicznym - bo przedewszystkim ten pan jest politykiem i do tego
          politycznym ekstremista gloszacym ekstremistyczne poglady - dla mnie to taki
          typowy gejowski nazista - ktory proponuje pozamykac w obozach koncentracyjnych
          wszystkich myslacych inaczej niz on sam i uprawiajacych sex w inny sposob niz
          on to robi ...
          • kropekuk Fajnie, powiedz tylko GDZIE ten "nazista" to 19.07.05, 09:27
            powiedzial. No to o pozamykaniu "w obozach koncentracyjnych wszystkich
            myslacych inaczej niz on sam i uprawiajacych sex w inny sposob niz on to robi".
            Przytaczaj zrodlo, bo to istotnie "podpada pod paragraf" :))))))
            • ratatatam [...] 19.07.05, 09:35
              • kropekuk Masz tego pecha, ze ja akurat twe PUSTOSLOWIE 19.07.05, 09:46
                rozumiem. A ty, jak kazda Wszapolska, zlapany na braku argumentow atakujesz ad
                perona. Ale nie ze mna te numery, Bruner :))))))))))) Sieg Heil!
                • ratatatam Re: Masz tego pecha, ze ja akurat twe PUSTOSLOWIE 19.07.05, 09:50
                  no i to jest przyklad dyskusji prowadzonej przez srodowska z ktorych sie
                  wywodzisz - zarzucasz komus brak argumentow - chociaz sam nie potrafisz
                  argumentowac, po czym wylewasz jakies wiaderko pomyj i wychodzisz
                  ;]
                  • kropekuk A moze powiesz mi z jakich to "srodowisk" sie 19.07.05, 10:03
                    wywodze? Uzgodnijmy pare konkretow, OK?
                    • ratatatam Re: A moze powiesz mi z jakich to "srodowisk" sie 19.07.05, 10:13
                      na podstawie lektury twoich postow w 100% jestem w stanie stwierdzic jedno:
                      wywodzisz sie ze srodowiska ignorantow
                      • kropekuk Znow slowa BEZ POKRYCIA w faktach. Etykietka, 19.07.05, 10:18
                        zamiast argumentu? Moze jakis "ignorancki" cytat ze mnie, o ...Polish know-all!
                    • niestaly_czytelnik Skąd się wywodzisz? 19.07.05, 11:09
                      Wywodzisz się z bolszewickiej Rosji - co udowodniłem w innym poście.
              • ratatatam cenzorzy z GW ,koledzy Leslawa Maleszki... 19.07.05, 11:09
                zastanawiam sie dlaczego akurat powyzszy post zostal ocenzurowany? przeciez
                proponowalem tak jedynie mojemu adwersazowi zeby nauczyl sie czytac i rozmiec
                czytany tekst, bo jego wypowiedzi wskazywaly na to ze albo nie przeczytal albo
                nie zrozumial tego co pisalem ??? czyzby to byl przejaw rasizmu i
                nietolerancji z mojej strony???
                • niestaly_czytelnik Cenzura wróciła! 19.07.05, 11:37
                  > zastanawiam sie dlaczego akurat powyzszy post zostal ocenzurowany? przeciez
                  > proponowalem tak jedynie mojemu adwersazowi zeby nauczyl sie czytac i rozmiec
                  > czytany tekst, bo jego wypowiedzi wskazywaly na to ze albo nie przeczytal
                  albo
                  > nie zrozumial tego co pisalem ??? czyzby to byl przejaw rasizmu i
                  > nietolerancji z mojej strony???

Ale proszę też zauważyć, gdzie się pisze - otóż jest to forum najbardziej
                  kłamliwej gazety w Polsce, a może i w Europie. Gazeta ta rości sobie prawa do
                  bycia pasterzem umysłów (czyli tzw. rządu dusz) - od początku swego istnienia
                  nie jest to tylko gazeta, ale i najbardziej wpływowa ogranizacja polityczna w
                  Polsce, z której zdaniem muszą się liczyć nawet politycy i pozostałe media
                  reżimowe. I organizacja ta jest na tyle bezkarna i bezczelna, że każdego, kto
                  ma choć trochę inne niż ona poglądy nazywa: faszystą, rasistą, nazistą,
                  nietolerancyjnym oszołomem, radykałem, skrajną prawicą (bo jedynie słuszna
                  prawica|lewica|centrum to oczywiście oni).
            • trolling4food Re: Fajnie, powiedz tylko GDZIE ten "nazista" to 19.07.05, 09:38
              "- Mówiłem o ustawie o związkach partnerskich. Była też mowa o liberalizacji
              ustawy antyaborcyjnej. Powiedziałem, że różnie w różnych kulturach określa się
              początek życia. I że są takie, gdzie za początek życia przyjmuje się pierwszy
              oddech - mówi.

Ta wypowiedź zbulwersowała posłankę LPR Annę Sobecką."

------------------------------------------------------------

Św. Tomasz z Akwinu:

"Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80.
              Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych
              wiatrów."

"Kobieta ma się do mężczyzny tak jak rzecz niedoskonała i ułomna do doskonałej"

• ratatatam Re: Fajnie, powiedz tylko GDZIE ten "nazista" to 19.07.05, 09:46
                proponuje zebys napisal list do arcybiskupa Zycinskiego z zadaniem wpisania
                dziel Tomasza do indeksu ksiag zakazanych ... bo slusznie na to zasluguje
                • kropekuk Wszapolska bardziej swieta od sw. Tomasza? 19.07.05, 09:49
                  To prawie jak sam Adolf i jego "msze germanskie" :)))))))))
                  • ratatatam Re: Wszapolska bardziej swieta od sw. Tomasza? 19.07.05, 09:56
                    czytuje sobie twoje wypowiedzi na forum GW od jakiegos czasu ( btw jestes u
                    nich na etacie??) jestes strasznie prymitywnym czlowiekiem - nie tylko dlatego
                    ze brak ci wiedzy, posuwasz sie do inwektyw bo brak ci argumentow ( popatrz
                    na pisany przez ciebie topic)- ale jest cos w twoim sposobie prezentowania
                    swiata co powoduje ze rozmowa z toba przypomina brodzenia po kostki w
                    rynsztoku
                    • kropekuk Twierdzisz, ze Hitler NIE ORGANIZOWAL 19.07.05, 10:02
                      "mszy germanskich"? No to twoja wiedza jest ZENUJACO ograniczona. Sieg Heil!
                      • ratatatam twierdze ze... 19.07.05, 10:10
                        twierdze ze nie jestes dla mnie partnerem do dyskusji
                        - turlaj wrotki chlopcze
                        • kropekuk To TY nie jestes dla mnie: mowiac o nazizmie 19.07.05, 10:17
                          powinnies miec chocby elementarna wiedze na jego temat, nie sadzisz? A ta "msza
                          germanska" wlasnie do tego elementarnego poziomu wiedzy o III Reich
                          nalezy.:))))))
                          A teraz wzorem mego idola Kaczora: "Spier... dziadu!", skoro z wieku czynisz
                          inny swoj atut, podobnie jak i z faktu, zes urodzil sie bialy.
                          • ratatatam :DDDD 19.07.05, 10:20
                            ale fajnie ze zaprezentowales swoj styl i swoje poglady

mysle ze proporcje czytajacych do piszacych na tym forum sa tak gdzies 1 : 1000
                            fajnie ze ludzie moga przeczytac to co piszesz , przeczytac ,samodzielnie
                            ocenic i wyrobic sobie poglad na to z kim maja do czynienia

:]
                            • kropekuk Tak wiem: w Polsce to hanba NIE BYC rasista, 19.07.05, 10:38
                              homofobem i ksenofobem. A jesli do tego nie jest sie i "polskim katolikiem" (co
                              do tego rzymskiego ma sie nijak, bo Jan Pawal zmarl) to juz napewno grob i
                              mogila. Szczesliwie ja sie polskim piekielkiem przejmowac nie musze - co
                              najwyzej chce mi sie czasem z tego posmiac i Tych Wspanialych Prawdziwych
                              Polakow poirytowac. I tyle:))
                              • kow3l [...] 19.07.05, 13:39
                                • kow3l A co to co mialo znaczyc? 19.07.05, 16:52
                                  Moze mnie ktos uprzedzi,co za osoba stwierdziala,ze zlamalem regulamin???
                                  Nikogo nie obrazilem, widze,ze sa "rowni i rowniejsi". PZdr tego kogos, ciekawy
                                  jestem czy to nie czasme Pani GAbrriela poczula sie urazona ta jakze
                                  obrazajacym postem
                                  • ratatatam to znaczy ze korzystasz z forum Gazety Wyborczej 19.07.05, 19:26
                                    firmy ktora zatrudniala ( i zdaje sie nadal zatrudnia)Leslawa Maleszke -
                                    wieloletniego agenta SB- TW "ketman" czlowieka donoszacego esbekom na swoich
                                    najlepszych przyjaciol - czlowieka za ktorym murem stanela cala redakcja GW gdy
                                    sprawa wyszla na jaw ( mowil o tym pan Pacewicz w TVP) - wiec czego sie
                                    spodziewasz??
                    • fartur78 Re: Wszapolska bardziej swieta od sw. Tomasza? 19.07.05, 14:57
                      Proponuje ci przeczytać jeszcze raz to co napisałeś i zgłosić swój post do
                      kasacji bo chyba sam sie w nim obraziłeś
                      • kow3l Re: Wszapolska bardziej swieta od sw. Tomasza? 19.07.05, 19:05
                        Hmmm wczesniej napisany post, ktorego nie przytocze, bo jak widac zostal
                        zlikwidowany nie lamal regulaminu wiec nie bylo powodu,aby mogl zostac
                        wymazany. Byl jedynie polemika z kropekukiem, ktory uzywa o wiele bardziej
                        cietego jezyka niz ja. Moze sie naraze, ale moderator i osoba ktora mu to
                        zglosila powinna dostac nobla..za glupote. PZdr
                        • kropekuk Mysle, ze zlamal Kodeks Karny :))))))))) 19.07.05, 20:25

• kow3l Re: Wszapolska bardziej swieta od sw. Tomasza? 19.07.05, 19:18
                        Ups to do mnie nie bylo-sorki.
          • rpq Re: a moze jednak aborcja... 19.07.05, 09:29
            O kurde. Myślałem że w tym kraju to geje mają problemy z faszystowskimi hetero,
            a nie na odwrót. Ciekawe co piszesz. Znam trochę zielonych 2004, wśród moich
            znajomch są również organizotorzy parady równości, manify i paru innych akcji
            wolnościowych i, szczerze mówiąc, nie spotkałem się z ani jednym przypadkiem o
            jakim wspominasz.
            • ratatatam Re: a moze jednak aborcja... 19.07.05, 09:44
              naprawde nie spotkales sie z problemem "tolerancji selektywnej" wsrod
              aktywistow gejowskich czy aktywistow ekstremistycznych lewackich partyjek w
              rodzaju zieloni 2004 ?? - bo o tym mowilem - o ządaniu by okazywac szacunek i
              byc tolerancyjnym jedynie dla ich pogladow? naprawde nie zauwazyles takiego
              mechanizmu? ze roszcza sobie prawo do decydowania w imieniu niemalze calej
              ludzkosci o tym wobec czego i kogo mamy byc tolerancyjni albo nietolerancyjni?
              • asienka32 Geje /przynajmniej Ci aktywni politycznie/ 19.07.05, 09:56
                maja najwiekszy problem z tym, ze w polskim spoleczenstwie niespecjalnie
                komukolwiek normalnemu chce sie ich dyskryminowac i nie maja zwyczajnie z kim
                walczyc.
                Ale dzieki bogu sa takie poslanki Sobeckie, ktore czasem cos powiedza
                publicznie i mozna na tej podstawie rozkrecac machine nietolerancji w Polsce.

Masz racje ratatatam, ze aktywisci ekstremistycznych lewackich partyjek roszcza
                sobie prawo do decydowania w imieniu niemalze calej ludzkosci o tym wobec czego
                i kogo mamy byc tolerancyjni albo nietolerancyjni.
                Kilka razy podnosilam watek, ze tolerancja w Polsce kojarzy sie z akceptacja
                lewackich pomyslow i nienawistnym potepianiem tego co sie kojarzy w tradycyjnym
                i konserwatywnym podejsciem do moralnosci.
                Niestety to tolerancyjne lewactwo nie potrafi zaakceptowac, ze ktos inny myslei
                inaczej jak oni...
                • kropekuk A tylko wy jestescie jedynymi na swiecie hetero;) 19.07.05, 10:00
                  I to czyni z waszej pary z ratatamem osoby WIELKIE. Coz, jak sie nie ma, co sie
                  lubi, to trzeba sie dowartosciowac jedyna rzecza, jaka sie od Matki Natury
                  ma :))))))))))
                  • ratatatam Re: A tylko wy jestescie jedynymi na swiecie hete 19.07.05, 10:09
                    wiesz kropek - gdybym chcial sie dostosowac do twojego stylu to bym napisal:
                    ch... ci do tego czy jestem homo czy hetero - to moja prywatna sprawa- i te
                    prywatnosc gwarantuje mi wrecz konstytucja .

ch ... ci do tego - doslownie albo w przenosni - w zaleznosci od twojej
                    orientacji seksualnej , ktora mnie zupelnie nie interesuje
                    • kropekuk [...] 19.07.05, 10:13
                • ratatatam Re: Geje /przynajmniej Ci aktywni politycznie/ 19.07.05, 10:05
                  mnie najbardziej bawi jak moi adwersarze tu na forum ciagle mysla ze jestem z
                  wlodziezy wszechpolskiej -nie te lata niestety :[ albo wyrwalem sie z pod
                  sutanny ojca rydzyka - sa tak zniewoleni schematami , ze przez mysl im nie
                  przejdzie - ze ktos kto nie akceptuje ( nie akceptuje a nie "nie toleruje" )
                  ich swiatopogladu musi wywodzic sie z tamtych kregow , kolejna sprawa jest to
                  ze oni "tolerancje " rozumieja jako "akceptacje" i "afirmacje" - co jest
                  jakims totalnym nieporozumieniem, wogole dziwi mnie to ze ludzie krzyczacy
                  tyle o wolnosci osobistej, prawach obywatelskich itp itd w gruncie rzeczy
                  maja bardzo totalitarne widzenie swiata, i sa zniewoleni wrecz przez
                  totalitarystyczne mechanizmy myslenia - to chcialem powiedziec - piszac gdzies
                  powyzej o "gejach nazistach" - tyle ze z tymi srodowiskami jest tak , z eone
                  chetnie pamietaja o totalitaryzmie w wydaniu hitlerowskim - o znacznie bardziej
                  krwawym i okrutnym komunistycznym totalitaryzmie sowieckim nie chca juz
                  pamietac - wiec moze to jest przyczyna dlaczego tak sie zachowuja - tkwia
                  korzeniami w zbrodniczym systemie i nie potrafia tego zauwazyc...
                  • kropekuk Taak: zwlaszcza zas ci, ktorzy w waszej komunie 19.07.05, 10:08
                    ani sie urodzili, ani wychowali, i znaja te wasza komune glownie z filmow z
                    Bondem jako "imperium zla" :))))
                  • asienka32 Re: Geje /przynajmniej Ci aktywni politycznie/ 19.07.05, 10:26
                    Tak to juz sie utarlo, ze skoro nie jestes z nimi, jestes z Rydzykiem....

Nikt z "tolerancyjnych" nie moze /albo nie chce/ zrozumiec, ze dla zabieganego
                    i zajetego wlasnymi sprawami obywatela tego kraju fakt istnienia
                    homoseksualistow nie jest zadnym problemem. Nikomu nie przeszkadzaja tacy
                    sasiedzi, jesli zachowuja sie zgodnie z zasadami wspolzycia spolecznego.
                    Ale gejom to nie wystarcza, oni chca wyjsc na ulice i innym ludziom kaza
                    krzyczec, ze homoseksualizm jest piekny.
                    A temu, kto nie chce krzyczec razem z nimi przypina sie latke homofoba. No i
                    wrog gotowy. Trzeba tylko zadzwonic do TV, prasy i czas antenowy oraz pierwsza
                    strona glownego dziennika sa ICH.
                    Zastanawia mnie tylko kto wiecej szkody czyni homoseksualistom /tym
                    normalnym/... poslanka Sobecka czy gejowscy popaprani aktywisci z gazeta
                    wyborcza w tle.
                    • ratatatam bo to jest tak jak w dowcipie o antysemitach, 19.07.05, 10:35
                      ze gdyby antysemitow nie bylo to znajdzie sie ktos kto ich wymysli,
                      a ja bede zawsze twierdzil ze od zlych faszystow gorsi moga byc juz jedynie
                      antyfaszysci - bo aktywisci wszelkiej masci bez wzgledu na polityczna i
                      swiatopogladowa denominacje rozkrecaja propagandowa machine i nakrecaja spirale
                      niecheci - bo z tego zyja - z tego "zyją" panowie biedron i legierski - gdyby
                      nie rzekoma dyskryminacja gejow , ktora sami wymyslili, nie byloby ich! oni
                      potrzebuja wroga i potrzebuja przesladowcy - to utwierdza ich pozycje "
                      obroncow praw" - smiechu warte !
                      • kropekuk A mowilem - wiedza ZADNA. Bo ja tu nie o 19.07.05, 10:44
                        faszystach, ale o NAZI, Narodowych SOCJALISTACH. A faszyzm ma jednak dosc
                        wyrazne elementy prawicowe, jak chocby ELITARYZM :))))))
                        Coz, ale mnie nikt sowieckiego slangu nie uczyl i przeciw "giermanskim
                        faszystam" na zaden "boj i w pieriod" nie gonil :))))
                  • zdr1 To pomiot milicyjno-komuszy. 19.07.05, 14:45
                    To proste, masz do czynienia w wiekszosci z milicyjno-komuszym pomiotem.
                    Tak byli wychowywani i tacy sa.
                    • kropekuk Alez milicja zawsze gejow palowala :))))))))))) 19.07.05, 15:26
                      Skad tys swa opinie wytrzasnal???
                      • zdr1 Nieprawda. 19.07.05, 15:52
                        Milicja nigdy nie palowala pederastow, co najwyzej gonila ich z publicznych
                        szaletow.
          • fartur78 Re: a moze jednak aborcja... 19.07.05, 14:51
            hehehe
            drogi panie to już chyba objawy jakiejś choroby psychicznej...
            "politycznym ekstremistą".... ciekawe
            jeszcze ciekawsze "...proponuje pozamykaćw obozach koncentracyjnych... bla bla
            bla"
            Czy to forum dla przedszkolaków? Troche szacunku - przynajmniej dla siebie.
          • matt.j Re: a moze jednak aborcja... 20.07.05, 13:04
            ratatatam napisał:
            > przedewszystkim ten pan jest politykiem i do tego
            > politycznym ekstremista gloszacym ekstremistyczne poglady (...) ktory
            > proponuje pozamykac w obozach koncentracyjnych wszystkich myslacych inaczej
            > niz on sam i uprawiajacych sex w inny sposob niz on to robi ...

Odnosze wrażenie, że takie poglądy głosi LPR i MW.
        • kropekuk Jest. I wlasnie TO go boli - cudza KASA !!! 19.07.05, 09:25

• asienka32 Material idealny na artykul w GW... 19.07.05, 09:03
      Mamy tutaj ciekawa mieszanke roznych okolicznosci:
      1. gej,
      2. ciemnoskory
      3. do tego dzialacz zielonych /ciekawe czemu, jak nakazuje ideologia, zamiast
      wisiec na drzewie przy budowie autostrady albo bojkotowac McDonalda, zajmuje
      sie parszywym zbijaniem interesow/
      4. szykanowany przez srodowiska prawicowe /patrz: jedna kopnieta babe kojarzona
      z LPR/
      Mamy gotowy skandal na cala Polske, zaraz zjada sie "autorytety" z calego
      swiata w obronie tolerancji w Polsce.
      Trzymam kciuki za rozwoj wydarzen :)
      • tward Re: Material idealny na artykul w GW... 19.07.05, 13:16
        zapomniałaś dodać
        5. góral wywodzący się autentycznie z tradycyjnych środowisk katolickich
    • callafior Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 09:23
      Ein Reich, ein Volk, ein LPR! Precz z Ligą Pomylonych Romków!
      ---------
      Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
    • jerzy.kubiszewski Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 09:27
      Pani Sobecka i poslowie komisji Etyki są osobą nie znajacymi historii Polski,
      powinni oni przeczytać historię Polski Bobrowskiego i wtedy by nabrali pokory,
      Polska po najazdach tatarskich zostala zasiedlona przez niemców, wolochow,
      hasarow a wiele Polek porodzilo dzieci tatarskich ojców, moze Pani Sobecka
      powinna sprawdzić czy jej rodzina jest czystosłowiańska. Z temperamentu i
      neofickiej gorliwosci pani Sobeckiej mozna by wysnuć daleko idace wnioski,
      czego nie czynię gwoli spokoju sumienia.
      • kropekuk Fakt: temperament pani Sobeckiej zdradza wyraznie 19.07.05, 09:54
        ...zydowska hucpe. Bez urazy Zydow, bo wszedzie sie czarna owca trafi, a poza
        tym pani Sobecka to "wychrzta" :)
    • asienka32 Czy gdyby Sobecka obrazila bialego heteroseksualne 19.07.05, 09:35
      ...go faceta nalezacego do PiS... czy Wyborcza tez o tym grzmialaby na swoich
      stronach???
      • kropekuk Czy gdyby Asia miala wasy to bylaby wujaszkiem? 19.07.05, 09:55
        A serio: gdyby miala mu za zle, ze bialy i hetero to tez bylaby to HOMOFOBIA I
        RASIZM:))))))))
        • asienka32 Re: Czy gdyby Asia miala wasy to bylaby wujaszkie 19.07.05, 10:09
          Oj chyba Ci sie kropku te polskie przyslowia pomieszaly :))))

> A serio: gdyby miala mu za zle, ze bialy i hetero to tez bylaby to HOMOFOBIA
          I RASIZM:))))))))

Moze i bylaby, ale na pewno nie warta zauwazenia w Gazecie Wyborczej ;)

Problem w Polsce coraz czesciej polega na tym, ze jesli nazywamy bialego i
          heteroseksualnego przyglupem to oznacza tylko tyle, ze ze facet
          najprawdopodobniej tym przyglupem jest.
          A jesli przyglupem nazwiemy czarnego geja - jestesmy homofobami i rasistami...
          i nikt nie odwazy sie przyznac racji, nawet jesli facet tym przyglupem
          faktycznie jest.
          Abstrachuje tu od opisanego w artykule typa, bo go nie znam.
          • kropekuk A ja mysle, ze bialych heterykow najbardziej boli 19.07.05, 10:30
            fakt, ze to nie oni, a czarny gej znalazl sie w Gazecie i "telewizorze" - znam
            to z podobnych lamentow BNP: zawsze stoi za tym skrywany zal "dlaczego nie my,
            krew z krwi, kosc z kosci" :))))) Niestetety, ci biali heterycy z kolczykiem w
            nosie, tatuazem na tylku i wygolonym lbem jakos nie moga wpasc na pomysl, ze
            problem nie w kolorze, ale w ich braku wyksztalcenia, wiedzy i ambicji
            zyciowych.
            A wracajac do bohatera tekstu: gosc napewno korzysta na swej rzadkiej ciagle
            jeszcze w Polsce "innosci" (w UK mialby z tym o wiele gorzej), ale i SAM
            POTRAFIL SWA INNOSC BEZBLEDNIE W BIZNESIE WYKORZYSTAC. I to chyba najbardziej
            mi sie w nim podoba - zrobic atut ze slabosci. Nb. tez go osobiscie nie znam.
            A GW uwazam za gazete nierzetelna, manipulacyjna i...z przerostem ambicji: od
            lat staraja sie rzeczywistosc kreowac, zamiast - jak na prase przystalo -
            wylacznie ja opisac.
            Mysle, ze do wojta nie pojdziemy?
            • asienka32 Re: A ja mysle, ze bialych heterykow najbardziej 19.07.05, 10:44
              Nie od dzis toczy sie boj o wplywy w wielkich mediach, bo to one kreuja
              rzeczywistosc i poniekad nasze poglady.
              Biali podgoleni heretycy z kolczykiem w nosie, powszechnie zwani skinami to
              margines i to w obecnych czasach duzo mniejszy niz okolo 10 lat temu.

A temu panu zycze jak najlepiej w interesach, w moim rodzinnym miescie
              najbardziej snobistyczny zaklad fryzjerski prowadzi najprawdziwszy gej i
              klientki wala do niego drzwiami i oknami przeplacajac slono za wizyte.
              Trzeba rozroznic problem istnienia "odmiennych" ludzi w spoleczenstwie od
              kwestii promowania mody na te odmiennosc.
              I uczyc ludzi tolerancji ... w obie strony dzialajacej.
              • kropekuk A propos damskiego fryzjera: 19.07.05, 11:09
                Bo ponoc tylko gej potrafi zrozumiec kobiete; vide: wielcy projektanci babskiej
                mody :)))))))
                • asienka32 Re: A propos damskiego fryzjera: 19.07.05, 11:24
                  Nie wiem, chodze akurat do kobiety.
                  Ale w kwestii ubioru to faktycznie, wszyscy heteroseksualni, z ktorymi mialam
                  do czynienia nie rozumieli moich potrzeb i rozterek. Z gejami doswiadczen w tej
                  materii nie mam ...

Ps. A my znow o tej czesci ciala maryni co jej moderator tak nie lubi /tu mi
                  brakuje takiego jednego stosownego emotiona z GG :> .../
          • fartur78 Re: Czy gdyby Asia miala wasy to bylaby wujaszkie 19.07.05, 15:21
            No cóż Asieńko32 tylko dlaczego jesteś tak strasznym betonem co powoduje że na
            każdy tekst patrzysz przez swoje betonowe okulary. Pani poseł stwierdziła po
            prostu że jako człowiek nie mający polskiego pochodzenia nie może się
            wypowiadać w kwestii wartości etycznych.
            Czy w twojej rodzinie do piątego pokolenia wstecz nie było przypadkiem jakiegoś
            niepolaka, przedstawiciela mniejszości narodowych? Bo jeśli tak to nie masz
            prawa dyskutować na tym forum.
            Zrozumiała teraz?
            • zdr1 Re: Czy gdyby Asia miala wasy to bylaby wujaszkie 19.07.05, 15:59
              fartur78 napisał:

> prostu że jako człowiek nie mający polskiego pochodzenia nie może się
              > wypowiadać w kwestii wartości etycznych.

Przede wszystkim chodzilo o to, ze p. posel nie widziala potrzeby odwolywania
              sie przez p. Legierskiego do innych kultur. Zyjemy w Polsce i istotna jest
              nasza kultura. Czy np. jesli jakas Polka w przyszlosci bedzie maiala dziecko z
              ludozerca, i to dziecko bedzie zachwalało swoja kulture, to tez mamy sie nia
              zachwycac? Precz z lewacka wielokulturowoscia.
              • kropekuk A gdzies ty zauwazyl u tego gorala cokolwiek 19.07.05, 20:24
                z kultury afrykanskiej? To bardzo ciekawe - opowiadaj, dawaj jakies zabawne
                anegdotki, nie daj sie prosic!
      • jasiek19 Re: Czy gdyby Sobecka obrazila bialego heteroseks 19.07.05, 18:18
        asienka32 napisała:
        Czy gdyby Sobecka obrazila bialego heteroseks> ...go faceta nalezacego do
        PiS... czy Wyborcza tez o tym grzmialaby na swoich
        > stronach???

Asienko litości! Pomyśl trochę nim coś napiszesz. Sobecka odmówiła Legierskiemu
        prawa do wypowiadania się DLATEGO, (powtarzam a nuż w końcu zrozumiesz D-L- A-
        T- E- G-O ), że ma inny niż większość Polaków kolor skóry i to jest rasizm w
        najczystrzej postaci
    • padliniarz [...] 19.07.05, 09:36
    • hektor-72 czarny goral homosex - bedzie koniec swiata 19.07.05, 09:40
      Chcialo by sie powiedziec "CZLOWIEKU NIE PIEPRZ BEZ SENSU "
    • piozet Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 09:45
      No to mamy Trzecią Rzeszę Polspolitą!!!
      • tamara1973 [...] 19.07.05, 09:52
        • kropekuk Napewno nie lubimy panienek z LPR i ONR: 19.07.05, 10:06
          brzydkie, zle ubrane i maja FATALNE NOGI!!!
          serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,2824853.html?x=4
    • adalberto3 Czy w tym kraju jedyna obiektywna ... 19.07.05, 10:01
      ..prawda to tylko poprawnopolityczny bełkot. "wybiórcza" i inne polskojęzyczne
      gazeciątka z uporem maniaka forsują taką linię programową. A w krajach
      demokratycznych, europejskich dba się przede wszystkim o narodowe interesy.
      • kropekuk Tak, dba sie. Ale nie na zasadzie promowania 19.07.05, 10:12
        tumanow, tylko dlatego, ze przez przypadek BIALE:
        news.bbc.co.uk/1/hi/uk/3596047.stm
    • znawca_tematu Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 10:03
      //Sprawa czekała rok. W końcu doszło do głosowania, ale komisja podzieliła się na pół: 3:3. Kto jak głosował//

Czytając to przypomniał się mi kawał z Wałęsą i Sejmem. Do chorego Wałesy przychodzi delegacja Sejmu, a Marszałek mówi, "Panie Prezydencie, Sejm przesyła życzenia powrotu do zdrowia, stosunkiem głosów 211 za 130 przeciw i 50 wstrzymujących się...". Czy trzeba głosować nad tak oczywistą sprawą? Niewątpie, że Pani Sobecka, jest w prostej lini spokrewniona z Piastem i nie ma ani trochę "obcej" domieszki krwi... Nie róbmy też sensacji, że chłopak wychowywał się bez ojca. Mało w tym katolickim kraju "białych" samotnych matek, porzuconych przez "białych" i prawych katolików-ojców? Czy jak LPR wygra wybory to trzeba będzie udowodnic swoje polskie pochodzenie do conajmniej 5 pokoleń wstecz, aby nie zostać pozbawionym cześci praw obywatelskich, jak np. wolność wypowiedzi? Znam wielu "niepolsko" wyglądających Polaków, którzy są wiekszymi patriotami i noszą naszą ojczyznę w sercu, niż niejeden okaz "słowiańskiej" urody. Prawica, nawet taka jak LPR jest potrzebna, bo odziwerciedla tą radykalną część społeczeństwa, ale takie wypowiedzi pachną mi faszyzmem... Tak, tak, dbajmy o czystość rasy, jedna rasa polska rasa, Polska od morza do morza itd...
      Strona Pani Poseł: www.sobecka.com.pl/
    • lpr_rasta Czarnoskóry góral gej 19.07.05, 10:05
      o jej, ale jazda.
      --------------
      LPR (Liga Polskich Rasta)- bo rasta też noszą berety!
      www.rasta-liga.prv.pl
      strona z mp3jkami i sznurkami do nich!
      • m15 Re: Czarnoskóry góral gej 19.07.05, 10:10
        a cóz to za dziwo ten czarny góral ,przeciez mamy czarnego reprezentanta
        polski w pilce noznej ,nie tylko czarny ale i nie zna jezyka ,wazne ze dobrze
        gra w pilke
      • ratatatam spoko napewno znajdzie zatrudnienie w GW 19.07.05, 11:05
        bo to miejsce dla wszelkiej masci oryginalow o otwartych umyslach , tak jak np
        dla pana Lesława Maleszki wieloletniego agenta SB TW "Ketman"
    • k.orzech Co z matoł wymislił komisje 19.07.05, 10:07
      z parzytsą liczbą głosów
    • hektor-72 Dla milosnikow kochajacych inaczej i LEWICY 19.07.05, 10:07
      Czemus biedny? Bos glupi. Czemus glupi ? Bos biedny. A gdy jestes bogaty to
      albo jestes gej , albo komunista przy korycie(czyt.uklad biznesowo-polityczny)
    • naiwna24 Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 10:09
      hmmm. Polacy słowo tolerancja odkryli przez przypadek w jakims modnym slowniku.
      Niestety podobnie jak slowko metafora dla wiekszosci jest po prostu za trudne,
      nie potrafią go ogarnąć swoim małym, chrześcijanskim, rasistowskim rozumkiem. A
      od dzialaczy LPR to w ogole bym nie oczekiwała tolerancji, o ktorej mowia
      głośno i zrozumienia. To rasistowskei świnie.
      Bohatera artykulu serdecznie pozdrawiam:-)
      • m15 Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 10:15
        naiwna24 napisała:

> hmmm. Polacy słowo tolerancja odkryli przez przypadek w jakims modnym
        slowniku.
        >
        > Niestety podobnie jak slowko metafora dla wiekszosci jest po prostu za
        trudne,
        > nie potrafią go ogarnąć swoim małym, chrześcijanskim, rasistowskim rozumkiem.
        A
        >
        > od dzialaczy LPR to w ogole bym nie oczekiwała tolerancji, o ktorej mowia
        > głośno i zrozumienia. To rasistowskei świnie.
        > Bohatera artykulu serdecznie pozdrawiam:-)
        trzeba byc kretynem albo czerwonym nieukiem by brak tolerancji laczyc z
        religia ,szczególnie chrzescijanska -do szkoly lewackie tumany
        • cetriolo Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 10:34
          Oczywiscie ze brak tolerancji i religia nie sa niezalezne, tumanie
          • m15 Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 10:42
            przejedz sie tumanku bozy do krajów islamskich -zobaczysz tolerancje wobec
            pedalów ,ale co ja bede czerwonemu tumanstwu tlumaczyl ,to niereformowalna
            banda idiotów po ciezkiej indoktrynacji -czerwone matoly do szkoly!:))
            • cetriolo Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 10:56
              No widzisz jaki jestes tuman, najpierw krzyczysz ze religia i tolerancja nie
              maja ze soba nic wspolnego, a potem wysylasz czerwonych do krajow islamskich
              zeby zobaczyli ich nietolerancje. Do szkoly tumanie, zacznij od lekcji logiki.
              Potem odkryjesz ze nie kazdy kto sie z Toba nie zgadza jest czerwony.
              • m15 Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 11:10
                cetriolo napisał:

> No widzisz jaki jestes tuman, najpierw krzyczysz ze religia i tolerancja nie
                > maja ze soba nic wspolnego, a potem wysylasz czerwonych do krajow islamskich
                > zeby zobaczyli ich nietolerancje. Do szkoly tumanie, zacznij od lekcji logiki.
                > Potem odkryjesz ze nie kazdy kto sie z Toba nie zgadza jest czerwony.
                jednoznacznie jestes czerwonym tumanem ,nie dlatego ,iz nie zgadzasz sie z
                moimi pogladami ,lecz z powodu draku rozumienia tekstu ,ewidentnie byla mowa o
                laczeniu nietolerancji z religia chrzescijanska ,dlatego wysylam was tumany
                byscie zobaczyli co znaczy brak akceptacji w krajach muzulmanskich i porównali
                skale zjawiska,reasumujac -laczenie nietolerancji z religia chrzescijanska
                jest ,delikatnie mówiac naduzyciem,nietolerancje nalezy raczej laczyc z kregami
                kulturowymi nie zas jedynie z religia do tego tylko chrzescijanska
                • cetriolo Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 11:30
                  No nie, no nie! Czyli teraz tumanie twierdzisz ze czerwony to ten ktory nie
                  rozumie tekstu pisanego? Z taka definicja to wieksza czesc elektoratu LPR jest
                  czerwona :) Poza tym krag kulturowy jest wyznaczony wlasnie przez religie :) A
                  mnie osobiscie nie interesuje czy mniej tolerancyjni sa muzulmanie czy
                  chrzescijanie-katolicy. Idac Twoim tokiem myslenia mozna dojsc do wniosku ze ten
                  kto ukradl 50 zl jest mniej groznym zlodziejem niz ten ktory ukradl 55 zl.
                  I nie mow na mnie czerwony!
                  • m15 Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 11:41
                    cetriolo napisał:

> No nie, no nie! Czyli teraz tumanie twierdzisz ze czerwony to ten ktory nie
                    > rozumie tekstu pisanego? Z taka definicja to wieksza czesc elektoratu LPR jest
                    > czerwona :) Poza tym krag kulturowy jest wyznaczony wlasnie przez religie :) A
                    > mnie osobiscie nie interesuje czy mniej tolerancyjni sa muzulmanie czy
                    > chrzescijanie-katolicy. Idac Twoim tokiem myslenia mozna dojsc do wniosku ze
                    te
                    > n
                    > kto ukradl 50 zl jest mniej groznym zlodziejem niz ten ktory ukradl 55 zl.
                    > I nie mow na mnie czerwon
                    dobra, tumanie nieczerwony, wystarczajaco sobie nawtykalismy
                    • cetriolo Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 11:50
                      :) wystarczajaco. pozdrawiam.
        • cetriolo Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 10:40
          A wogole tumanie wyjasnij mi co to znaczy "osoba w połowie niebędąca narodowości
          polskiej"? Co ta debilka miala na mysli, ze polowa jego paszportu jest zielona?
      • kosa44 Re: Nie będzie góral pluł nam w twarz 19.07.05, 10:17
        Wyjątkowo tolerancyjny post ..pluj dalej.Przynajmniej widać ktoś ty zacz..
      • nemomeimpunelacesit Do: naiwna 24 19.07.05, 10:37
        Jak miło przeczytać Twoją opinię - fajnie wiedzieć, że ktoś myśli podobnie :)

Z reszą "lepiej wiedzących" polemizować nie zamierzam, z głupcem dyskutować nie
        należy, osoba stojąca z boku, może nie zauważyć różnicy, a udowadnianie komuś,
        że "świat nie jest rybą", nie ma sensu, skoro ta osoba wierzy, że jest.
        Tyle.
        • kosa44 Re: Do: naiwna 24 19.07.05, 10:40
          Mamo chwalą nas..Kto? My was awy nas..
          Miło pogadać samemu ze sobą imc naiwna
          • nemomeimpunelacesit Re: Do: naiwna 24 19.07.05, 10:45
            kosa44 napisał:

> Mamo chwalą nas..Kto? My was awy nas..
            > Miło pogadać samemu ze sobą imc naiwna

Jasne, że tak :) Miło pogadać dla odmiany z kimś inteligentnym :P
            P.S.
            Strasznie niechlujnie piszesz...
            • kropekuk Hahahahaha!!! Kosa potwierdza slowa i twoje, 19.07.05, 10:51
              i naiwnej: ksenofobom po prostu NIE MIESCI SIE W GLOWIE (bo i jak? nie byliby
              wowczas ksenofobami), ze az tak wiele osob moze myslec INACZEJ NIZLI ONI, bo to
              zagraza ich prosciutkiej, jednoznacznej, ksenofobicznej wizji swiata. I to jest
              wlasnie ow glowny powod, dla ktorego ludzi o otwartych glowach staraja sie
              podciagnac pod jedna osobe, uczynic zen jakiegos "wielonikowca" - bo czuja sie
              pewniej, ze ten "wrog" jest tylko jeden. Nb. ja robie juz chyba za polowe
              nickow ze wszystkich forumow GW.!
              Pozdr.
              • nemomeimpunelacesit Re: Hahahahaha!!! Kosa potwierdza slowa i twoje, 19.07.05, 11:07
                To przybył Ci jeszcze jeden nick ;)
                Przy okazji: przeraża mnie poziom agresji wszystkich "oponentów" - przecież to
                są ludzie, których na codzień mijam idąc ulicą... Ciekawe, który z nich się
                odważy i zechce mnie uderzyć za odcień skóry, kształt nosa, strój czy fryzurę...
                W smutnym kraju mieszkam :(
                Ale nic to, jak widzę, nie jestem jedyny, choć za wiele osób myślących otwarcie
                na tym forum to nie widzę...
                Pozdrawiam :)
              • jendrek121 Re: Hahahahaha!!! Kosa potwierdza slowa i twoje, 19.07.05, 12:00
                Ja Ciebie kropeluk też zaliczam do faszystów ksenofobów póki nie zlikwidujesz
                podpisu: "Ein Volk, Ein Reich, Zwei Kaczoren"
                Świadczy to o fatalnej kulturze osobistej. Toż to rasizm czystej wody obrażac
                kogoś bo nazywa się Kaczyński i ma brata bliźniaka. I totalnie prymitywne.
                • kropekuk Re: Hahahahaha!!! Kosa potwierdza slowa i twoje, 19.07.05, 15:31
                  Wiekszosci sie podoba, weszlo juz w obieg, wyszlo na ulice.... A w dodatku to
                  nie moje, ja tylko je kolportuje. Moje brzmialoby inaczej: Ein Volk, Zwei
                  Kaczoren, IV Reich :)))))))
                  • jendrek121 Re: 19.07.05, 20:26
                    Nie jesteś jedynym, który nie lubi Kaczyńskiego. Ale to nie usprawiedliwia tego
                    co robisz. Póki to kolportujesz jesteś na poziomie prymitywa spod dworca.
                    • kropekuk Dlaczego? Czy obcy jezyk kogokolwiek obraza? 19.07.05, 20:28
                      A poza tym gratuluje "prymitywow spod dworca" - jedynych wladajacych jezykiem
                      obcym w waszym kraju:))))
                      • jendrek121 Re: Dlaczego? Czy obcy jezyk kogokolwiek obraza? 20.07.05, 11:11
                        dokładnie: prymityw dworcowy. No chyba, że chodzisz do gimnazjum to zrozumiałe.
                        Jakbyś nie zrozumiał to powtarzam:
                        "... Toż to rasizm czystej wody obrażac kogoś bo nazywa się Kaczyński i ma brata
                        bliźniaka. I totalnie prymitywne..."
                        • jendrek121 Re: Dlaczego? Czy obcy jezyk kogokolwiek obraza? 20.07.05, 12:25
                          żebyś źle nie zrozumiał: w szkole też mi się zdarzało to i owo ale kiedyś
                          zrozumiałem, że ani tym kogoś przekonasz ani to o Tobie dobrze świadczy
          • jendrek121 Do Was wszystkich 19.07.05, 10:51
            OCZYWIŚCIE JUŻ POPIERACIE WYBORCZĄ. No więc najpierw przeczytajcie tą Sobecką:
            "...program publicystyczny, w którym osoba będąca obywatelem polskim, ale
            przynajmniej w połowie niebędąca narodowości polskiej i wyznająca pogląd daleki
            od chrześcijańskiego systemu wartości rozpowszechniała ideę nieograniczonej
            wolności do aborcji..."
            Gdzie tu jest obraza?!!! Jest powiedziane, że nie jest do końca narodowości
            polskiej. Tak samo nazwanie kogoś Żydem a nie Obywaatelem narodowości
            izraelskiej" jest już antysemityzmem. Kiedy Michnik pisze o poglądach żydostwa
            polskiego to jest OK. Kiedy Ty używasz słowo żydostwo to jest be.
            Abstrachuję od poglądów tego geja, abstrachuję od LPR. Ani z jednym ani z drugim
            mi nie po drodze ale dlaczego WYborcza znów rozpętuje nagonkę?
            W Myślenicach była jakaś manifestacja: Wyborcza odmawia prawa do manifestacji
            komukolwiek poza kręgiem libertyńskim. Przypominam, że w nawet Niemczech
            faszyści mają prawo manifestować. Można tego nie lubić ale póki nie ma zadym nie
            mamy prawa zabraniać manifestowania kibicom, narodowcom, gejom, transwestytom.
            Wyborcza dalwo już zniżyła się to poziomu tabloidu. Apeluję do niej o rozsądek a
            do Was o trzeźwość w czytaniu wybiórczych tekstów.
            • kropekuk A owa "polowa narodowosci polskiej" jak sie 19.07.05, 10:53
              ma do meritum?
              • trolling4food Re: A owa "polowa narodowosci polskiej" jak sie 19.07.05, 10:58
                > ma do meritum?

Tak jak "abstrachuję" do abstrahować...
                • kropekuk Czyli znow NARODOWA ORTOGRAFIA Wszy i LPR 19.07.05, 11:23
                  Toz to prawdziwa >> beSZczelnosc<<:
                  serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,2761994.html?x=27
                • jendrek121 Re: A owa "polowa narodowosci polskiej" jak sie 19.07.05, 11:26
                  no fakt byk. może mi jednak wybaczysz - to mój pierwszy byk na forum od 5-ciu lat
                  • kropekuk Re: A owa "polowa narodowosci polskiej" jak sie 19.07.05, 15:29
                    To tylko takie dobrotliwe nabijanie sie - kazdemu sie zdarza;) Nie miej za
                    zle ...
            • dem0kryt Re: Do Was wszystkich 19.07.05, 12:35
              OK, Jendrek. Powiedz w takim razie, jakie jest kryterium "polskości". Rodzice
              muszą być Polakami? Oboje? Więc Chrobry odpada. Matka Czeszka. Chopin tym
              bardziej. Dziadkowie powinni być Polakami? Wszyscy, bez wyjątku? I tak dalej -
              do którego pokolenia wstecz? Zresztą nawet i dobre pochodzenie by mu pewnie
              niewiele pomogło. Tadeusz Mazowiecki wywodzi się ze starej, szlacheckiej
              rodziny, której rodowód potwierdzony jest w księgach parafialnych od XV w. a i
              tak dla wielu jest Żydem... Jak chcesz uderzyć psa - kij się zawsze znajdzie...

Jak zrozumiałem z tekstu, jego matka jest Polką, facet tu się wychował, mówi po
              polsku, ma obywatelstwo polskie, czuje się Polakiem - więc o co Ci chodzi? Jak
              dla mnie jest Polakiem. Kiedy Ślązak mówi mi, że jest Ślązakiem - nie pytam go
              czy istnieje taka narodowość. Skoro on (i ponad 100 tys. jego ziomków) się
              poczuwa - znaczy, że istnieje.

Co do manifestacji ONR-u - mieli konstytucyjne prawo do jej organizacji.
              • jendrek121 Re: Do Was wszystkich 19.07.05, 13:00
                jest tak jak stwierdziła Sobecka: Polakiem o narodowości nie do końca polskiej.
                W tym stwierdzeniu faktu nie wiedzę rasizmu. Natomiast czy jest przez ten sam
                fakt gorszy lub do czegoś nie ma prawa to wtedy jest rasizm. Opieram się na
                cytacie, nie słyszałem całej wypowiedzi.
            • jasiek19 Re: Do Was wszystkich 19.07.05, 18:43
              jendrek121 napisał:

> Gdzie tu jest obraza?!!! Jest powiedziane, że nie jest do końca narodowości
              > polskiej.

Bo powiedzieć, że ktoś jest takiej czy innej narodowości tylko na podstawie
              jego wyglądu i w dodatku uzależniać od tych zewnętrznych cech czyjeś prawo do
              wypowiadania się w jakiejkolwiek kwestii to rasizm w najczystszej postaci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka