Dodaj do ulubionych

Przesłuchanie było dosyć obrzydliwe

31.07.05, 01:10
Publicystka "Polityki" Janina Paradowska uważa, że sobotnie przesłuchanie
marszałka Sejmu Włodzimierza Cimoszewicza przed komisją śledczą ds. PKN Orlen
było "nieudolną próbą" zrobienia marszałkowi negatywnej kampanii
prezydenckiej. Piotr Zaremba z "Newsweeka" przesłuchanie ocenił "na remis".
(..)
Zdaniem Paradowskiej, wezwanie Cimoszewicza przed komisję było zupełnie
niepotrzebne. "Przesłuchanie marszałka Sejmu merytorycznie nic nie wniosło w
wyjaśnienie afery Orlenu. Była to nieudolna próba zrobienia Cimoszewiczowi
negatywnej kampanii prezydenckiej w wykonaniu prawicy" - oceniła.

W ocenie publicystki, komisja śledcza wezwała Cimoszewicza nie ze względu na
aferę Orlenu, ale jedynie ze względu na akcje spółki które posiadał marszałek
Sejmu. "Przesłuchanie było dosyć obrzydliwe z powodu sugerowania, że
Cimoszewicz wiedział o zatrzymaniu Modrzejewskiego i że wtedy specjalnie
sprzedał akcje PKN Orlen" - dodała."To był nieładny i niepotrzebny spektakl,
bo członkowie komisji nie mieli żadnych pytań merytorycznych. Nie wiem czy
Roman Giertych zadał choć jedno pytanie merytoryczne, chyba nie" -
powiedziała Paradowska. Jak dodała, przesłuchanie było "typową bójką
polityczną", podczas której komisja "wykazała się kompletną niekompetencją,
jeśli chodzi o sprawy ekonomiczne". Natomiast zdaniem Zaremby, Cimoszewicz -
jako były szef rządu - był istotnym świadkiem dla komisji śledczej. Ale - jak
zaznaczył - było widać, że członkowie komisji "nie do końca" byli
merytoryczni i "chcieli marszałkowi dokuczyć".
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2848179.html
Co na to propagandzisci z LPR i z PiS ?
Obserwuj wątek
    • mmkkll Janina Paradowska cały czas pisze, jakby się 31.07.05, 01:12
      czegoś trującego nałykała. Obrona obecnego układu za wszelką cenę i to z gracją słonia w składzie porcelany. Znajdź sobie lepsze źródło. Naprawdę.
    • jak_nie_jak_tak A kto to ta Paradowska, ze ja tak cytujesz? 31.07.05, 01:12
      Czy to nie rzecznik prasowy Prezydenta?
      • polonus9 wiem,ze nie jest sluchaczka radyja, a to b.duzo 31.07.05, 01:15
        • mmkkll Cienką masz optykę z zagranicy... /nt 31.07.05, 01:16

• polonus9 oszolomy znowu zrobily reklame Cimoszce,hehehe 31.07.05, 01:21
            Polityczne zera zadne wladzy. To wychodzi z nich jak szydlo z worka i nawet
            wiejskie baby to widza. O ile pozycja Ciloszka skoczy jutro w przyszlym
            tygodniu w sondazach - o 5 czy 10% ? Pewxnie wysle Giertychowi pol litra w
            podziekowaniu.
            • mmkkll Mówiłem, że cienką optykę masz. 31.07.05, 01:24
              Na dodatek powtarzasz durną eseldopodobną propagandę.
              Stosujesz też arcygłupi podział, który wyniknął z czytania arcygłupiej(lub arcycynicznej) publicystyki:
              "SLD i jakieś oszołomy".
              A tak nie jest.
              Zobaczymy, jak będzie z tymi sondażami. Myślę, że jednak trochę osób przejrzy na oczy.
              • polonus9 Romcio tez sie pienil jak ty, -to szkodzi na rozum 31.07.05, 01:26
                • mmkkll Sam przestań się pienić i bluzgać(to ci wychodzi) 31.07.05, 01:29
                  , a zacznij odpowiadać konkretami, bo coś swoich dziwacznych wynurzeń nie potrafisz odpowiednio uzasadnić.
                  Siedzisz sobie za granicą i możesz mieć ten kraj głęboko gdzieś(to jest komfort) i nie zastanawiać się nad jednoznacznie negatywnym bilansem rządów SLD. A może warto?
                  I co za porównania do Giertycha? To chyba jednak prawda z tą zawężoną optyką. Niektórych osób się nie przekona.
                  • rpq Re: Sam przestań się pienić i bluzgać(to ci wycho 31.07.05, 01:33
                    Stosujesz sofizmat psychogenetyczny. Twoja wypowiedź z logicznego punktu
                    widzenia zasługuje na dyskwalifikacje. Nie masz nic do powiedzenia i zarzucasz
                    koledze czyny których nie popełnił. Słowem dobry uczeń Romano końskie
                    Ryłło, "pięknego umysłu" Macierewicza i prokuratora z przeszłością. A jeszcze
                    zapomniałbym o yyyyyntelygencie Miodowiczu :>
                    • mmkkll Re: Sam przestań się pienić i bluzgać(to ci wycho 31.07.05, 01:39
                      Zarzucam czyny, które niejednokrotnie popełnił. Przejrzyj archiwum. Coś nieskasowanego na pewno się zachowało. Ale to lewak taki, jak ty, socjalisto nienarodowy.

psychogenetic fallacy
                      • rpq Re: Sam przestań się pienić i bluzgać(to ci wycho 31.07.05, 01:53
                        "Znajdź sobie lepsze źródło" Tutaj sugerujesz, że kolega nie potrafi
                        samodzielnie wypracować swojego zdania.

"Siedzisz sobie za granicą i możesz mieć ten kraj głęboko gdzieś(to jest
                        komfort) i nie zastanawiać się nad (...) Tutaj sugerujesz, że na wnioski kolegi
                        wypływa miejsce zamieszkania, dezawuując jego opinię na podstawie
                        nieprawidłowej optyki.
                        Bycie nachlanym publicznie nie wymaga usprawiedliwień. To po prostu ludzka
                        rzecz jak mawiał każdy zdrowy hedonista.
                        Czynić zaś zarzut z zasłaniania się logiką może chyba ktoś godny miana
                        śledczego w komisji ds. orlenu :P
                        • mmkkll Re: Sam przestań się pienić i bluzgać(to ci wycho 31.07.05, 01:59
                          > "Znajdź sobie lepsze źródło" Tutaj sugerujesz, że kolega nie potrafi
                          > samodzielnie wypracować swojego zdania.

Bo jego wpisy polegają zwykle na wklejeniu całego artykułu i podaniu ok. jednego zdania komentarza, zwykle niezbyt mądrego(prawie cały czas na temat kleru, co rzuca się mu na dalsze rozumienie rzeczy).

> "Siedzisz sobie za granicą i możesz mieć ten kraj głęboko gdzieś(to jest
                          > komfort) i nie zastanawiać się nad (...) Tutaj sugerujesz, że na wnioski kolegi
                          >
                          > wypływa miejsce zamieszkania, dezawuując jego opinię na podstawie
                          > nieprawidłowej optyki.

A nie ma wpływu?
                          Poza tym, dezawuuję opinię podaną w sposób mało kulturalny(sam piszę różnie, ale zwykle to reakcja)

> Bycie nachlanym publicznie nie wymaga usprawiedliwień. To po prostu ludzka
                          > rzecz jak mawiał każdy zdrowy hedonista.

Ludzką rzeczą jest też szacunek do historii i do tragedii narodowych. Ale w przypadku prezia przeważył chyba szacunek do działalności ojca. Ale cóż, nie mam ochoty drążyć tego tematu. Zacznie się pewnie na szerszą skalę za kilka lat.
                          Socjalista(nienarodowy oczywiście) pewnie jednak paru rzeczy tu nie zrozumie.

> Czynić zaś zarzut z zasłaniania się logiką może chyba ktoś godny miana
                          > śledczego w komisji ds. orlenu :P

Dziękuję. Ktoś musi ten chlew oczyszczać. Nie wszystko zrobi się od razu.
                      • rpq Re: Sam przestań się pienić i bluzgać(to ci wycho 31.07.05, 01:58
                        Aha jeszcze jedno narodowy to może być wyłącznie prawicowiec.
                        • mmkkll Udowodnij. 31.07.05, 02:01
                          Nie mogłeś jakoś wcześniej udowodnić prawicowości faszyzmu, więc i tu będziesz miał kłopoty.
                          Może inny przykład:
                          Co np. z lewicowymi syjonistami?
                          • rpq Re: Udowodnij. 31.07.05, 02:10
                            Nie przypominam sobie abym kiedykolwiek usłyszał jakieś sensowne odpowiedzi na
                            moje argumenty. Zostały one przemilczane.
                            • mmkkll Gdzie były te argumenty? 31.07.05, 02:15
                              Naprawdę nie mogłem znaleść, a odpowiadałem. A sam nie potrafiłeś nawet rozwiązać prostego testu:
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=26665109&a=26692978
                              • rpq Re: Gdzie były te argumenty? 31.07.05, 02:18
                                Bo jest on kompletnym bełkotem ułożonym przez jakiegoś prawicowego oszołoma. Ad
                                hoc zbudowałem oparty o te same zasady test udowadniający że USA to państwo
                                faszystowskie. Ciężkiego idioty tym razem nie znaleźliście żeby się z wami
                                bawił na waszych z tyłka wyjętych zasadach.
                                • mmkkll Re: Gdzie były te argumenty? 31.07.05, 02:24
                                  1)Zdefiniuj pojęcie "prawicowego oszołoma". Inaczej to, co piszesz będzie tylko wynurzeniami lewicowego oszołoma.

2)Udowodnij bełkotliwość, bo ja jej tu kompletnie nie widzę. Jest proste porównanie dwóch systemów gospodarczych. Moim zdaniem sam ułożyłeś dość bełkotliwy test z pomieszaniem pojęć i zbyt widoczną tezą, wskazującą na chęć manipulacji i widzenie świata w kategoriach czarno-białych.

3) I jeszcze udowodnij wyższość własnych zasad, drogi miłośniku kowali cudzego losu.

Dobranoc. To na jutro.
                                  • rpq Re: Gdzie były te argumenty? 31.07.05, 03:15
                                    1) To pojęcie jest tak szerokie jak komuch. Każdy na prawo od centrum.
                                    Ja na swój użytek stosuje je do prawicowych moralizatorów, tłumaczących mi jak
                                    powinienem żyć, jaki seks jest normą, jak i kiedy mogę pić wódkę, ile razy w
                                    tygodniu powinienem się spowiadać itp. Do oszołomów zaliczam również
                                    ultraliberałów, głoszących prymat gospodarki nad człowiekiem, zaś efektywności
                                    nad solidarnoscią. Biedaków, którzy zastanawiają się jak najdogodniej wystawić
                                    tyłek bogaczom, żeby ich lepiej załadowali.
                                    2) Test skupia się na aspektach gospodarczych, podczas gdy te, są najmniej
                                    ważne w nazizmie. Nazizm to przede wszystkim ideologia, a nie koncepcja
                                    gospodarcza.
                                    Ponadto test sugeruje, że koncepcje socjalistyczne wykorzystane przez nazizm są
                                    jego źródłem i przyczyną, podczas gdy oczywistym jest, że źródłem nazizmu jest
                                    źle pojęty patriotyzm i ekspansjonizm - kategorie związane ściśle z moralnośćią
                                    i metodą kapitalityczną.
                                    - W pytaniu pierwszym kryje się niczym nie podparta teza, że socjalizm buduje
                                    podziały w oparciu o pochodzenie narodowe. Jest oczywistym,że socjalizm to
                                    ideologia ponadnarodowa, która kieruje się wyłącznie walką o godność najsłabiej
                                    chronionej klasy robotników, pracującej na rzecz klasy posiadającej.
                                    - W pytaniu drugim sugeruje się,że kapitalizm to piękna ideologia hołdująca
                                    wspaniałym ideałom, a socjalizm to zła ideologia która coś tłamsi. Łatwo
                                    wyczuwalany jest dualizm wartościowania, w stosunku do kapitalizmu używa się
                                    szlachetnych słówek, w stosunku do socjalizmu ewidentnie pejoratywnego w
                                    wyźwięku słowa tłamsić. Ponadto, jeżeli kolega zna historię, to doskonale
                                    zdaje sobie sprawę że izolacjonizm, interwencjonizm, subsydiowanie, szowinizm,
                                    leżą u podsstaw kapitalizmu tak jak niewolnictwo, kolonializm itp itd.
                                    Merkantyzlizm i kameralizm XVII wieczny to bezpośredni protoplaści
                                    kapitalizmu. Nawet nie chce mi się tworzyć testu z ich wykorzystaniem bo ot
                                    zbyt proste.
                                    - Pytanie trzecie - manipulacja co znaczy rozbudowany aparat socjalny? czy
                                    jest to cecha konstytutywna nazizmu, czy jedynie towarszysząca ? - pytanie
                                    retoryczne, nie trudź się z udzielaniem bezsensownej odpowiedzi.
                                    Ponadto w pasusie " (...)socjalizmu, który, w imię źle pojętej troski o lud
                                    (...)" co znaczy źle pojętej ? czyim zdaniem? I dlaczego mam przyjmować tę
                                    ocenę za pewnik ?
                                    - W pytaniu czwartym od razu " Czy nadmierny fiskalizm panujący tamże to
                                    cecha" skąd taka ocena, jaki fiskalizm jest nienadmierny ? Czemu mam uznać to
                                    za sensowną ocenę? I znowu czy fiskalizm to cecha konstytuująca nazizm czy
                                    towarzysząca. Akumulacja kapitału, nierzadko środkami zniewolenia, na cele
                                    wojenne jest w równym stopniu obecna w nazizmie co w kapitalizmie.

Stąd moja surowa ocena testu. Jest on bezczelną, ale i prostacką manipulacją.

3) Późno nie chce mi się już pisać więc link do artykułu tendencyjnego może,
                                    ale wystarczającego, by zastanowić się czy ultraliberalizm to taka recepta na
                                    wszystko. Jutro mogępogadać o podstawach filozoficznych.
                                    www.iwkip.org/bezdogmatu/
                                    • rpq Re: Gdzie były te argumenty? 31.07.05, 03:22
                                      Aha link odsyła do strony głównej. Tam trzeba kliknąć na artykuł wprst do
                                      przemocy.
                                      • rpq Re: Gdzie były te argumenty? 31.07.05, 03:24
                                        Sorka pokliknąc trzeba w art. PRL poskromienie złośnicy.
                                    • mmkkll Re: Gdzie były te argumenty? 31.07.05, 15:57
                                      1) Nie zdziw się więc, że sam zostaniesz tak kiedyś nazwany. Pogląd, że jest to
                                      każdy na lewo od centrum(lub też mocno na lewo), czyli ludzie np. uważający, że
                                      są przez bogatych "ładowani" lub chcący innym zabierać dużą część pieniędzy,
                                      myśląc, że tak jest lepiej.
                                      To samo z chcącymi pomagać ludziom, którzy po prostu nie chcą pracować.

> Ja na swój użytek stosuje je do prawicowych moralizatorów, tłumaczących mi jak
                                      > powinienem żyć, jaki seks jest normą, jak i kiedy mogę pić wódkę, ile razy w
                                      > tygodniu powinienem się spowiadać itp.

Nie rozumiem. Jacy prawicowi moralizatorzy? Nie zauważyłem takich w Polsce(byli
                                      to co najwyżej "pobożni lewicowcy"). Ale zgadzam się z tym, że takich ludzi
                                      lepiej nie słuchać. Dodam jeszcze: "jak powinienem wydać swoje pieniądze" oraz
                                      "co powinienem mówić"(w imię PC wolność słowa zaczyna być ograniczana).

2) Nie wierzę, by bez takiego programu gospodarczego III Rzesza mogła powstać i
                                      się rozwinąć. Ścisła kontrola gospodarki jest nieodłącznym elementem "drogi do
                                      zniewolenia". Był więc to element niezbędny do realizacji całości.
                                      Nie był to główny element, ale element konieczny, by osiągnąć totalną kontrolę
                                      nad obywatelami.
                                      Podaję jeszcze link do obrazkowej(szybciej przyswoi się pewną podstawową wiedzę)
                                      wersji dość znanego dzieła pewnego wybitnego liberalnego ekonomisty, który
                                      napisał to właśnie w związku z doświadczeniami komunizmu i narodowego socjalizmu:
                                      www.mises.org/TRTS.htm
                                      A tu masz wersję tekstową. Nieco skróconą i skondensowaną względem artykułu:
                                      jim.com/hayek.htm
                                      Spróbujmy więc z krótszym testem bez opinii:

1)Czy ideologia rasistowska, skutkująca prześladowaniami pewnych grup
                                      narodowościowych ma charakter:
                                      a)lewicowy
                                      b)prawicowy
                                      c)ideologii złych ludzi(czyli nie a lub b)

2)Czy system gospodarczy III Rzeszy miał charakter:
                                      a)kapitalistyczny
                                      b)socjalistyczny

3) Kto powiedział : "Nasz ruch wziął w karby tchórzliwy marksizm i wydobył z
                                      niego prawdziwe znaczenie socjalizmu. Wziął też od tchórzliwych partii
                                      burżuazyjnych nacjonalizm. Przetopiwszy jedno i drugie w tyglu naszego życia,
                                      otrzymaliśmy przejrzystą jak kryształ syntezę- (...) ?
                                      a)Hermann Goering- 1933
                                      b)Józef Stalin- 1941
                                      c)Mao Zedong- 1966

I jest bez opinii.

3)Jest to bardzo słaby artykuł, który przypomina mi program SO. Z zasady nie
                                      traktuję poważnie tekstów, gdzie pisze się o neoliberalnej gospodarce w
                                      Polsce(kiedy ona była?)Niektórych danych, które przytacza autor nie miałem jakoś
                                      okazji widzieć wcześniej. Jest to element, którym można w zasadzie swobodnie
                                      manipulować, co zresztą autor robi prawie na każdym kroku, dobierając także
                                      pewne fakty lub też półprawdy na potrzebę własnej tezy. Równie dobrze z takiego
                                      artykułu mogłoby wynikać, że Kuba to lepsze miejsce do życia, niż USA, ponieważ
                                      edukacja i służba zdrowia(a są to jedne z głównych elementów rankingu jakości
                                      życia sporządzane są tam "bezpłatne", a średnia długość życia wyższa(co to za
                                      życie?). No i gdzie ta "lewicowa wrażliwość" partii, której kandydata chciałbyś
                                      wybrać? Polska w obecnym kształcie jest w sporej części ich dziełem.
                                      • rpq Re: Gdzie były te argumenty? 31.07.05, 16:27
                                        Ty nie chcesz mnie zrozumieć. Masz swoją wizję i wszystko co się z nią rozmija
                                        nazywasz śmieszną manipulacją jednocześnie nie odpowiadasz na żadne argumenty.
                                        Do ilu moich argumentów poważnie się ustosunkowałeś ? Na palcach jednej ręki
                                        drwala można policzyć. Zamiast tego wrzucasz mi kolejny teścik, równie głupawy
                                        co poprzedni i oczekujesz że jak nie kijem go to pałką. Z głupka mnie masz ?
                                        Mnie się się nie chce rozbierać go na czynniki pierwsze, bo to dziecinada.
                                        OD początku prawicowy oszołom to reakcja na inwektywy pod moim adresem. Stąd
                                        jej zasięg - każdy kto mnie nazywa czerwonym towarzyszem jest dla mnie
                                        prawicowym oszołomem. Bo ja jestem z lewicowego centrum. Jak ktoś mnie uwarza
                                        za lewaka, to może być tylko skrajnym praicowym oszołomem. Proste ?
                                        Pytasz o prawicowych moralizatorów? To wszyscy ci którzy odnoszą się w swych
                                        hasłach do tradycyjnych prawicowych bone motów wiary, religii,
                                        drobnomieszczańskiej moralności itp itd. Nie odcinaj się od tego, bo nie ja
                                        nazwę znalazłem, na całym świecie konserwatyzm obyczajowy wiąże się z
                                        prawicowością.
                                        2)
                                        2) Nie wierzę, by bez takiego programu gospodarczego III Rzesza mogła powstać i
                                        > się rozwinąć. Ścisła kontrola gospodarki jest nieodłącznym elementem "drogi do
                                        > zniewolenia". Był więc to element niezbędny do realizacji całości.
                                        > Nie był to główny element, ale element konieczny, by osiągnąć totalną kontrolę
                                        > nad obywatelami.

Nie wierzysz - to twoja sprawa. Ja jednak nie znajduje powodów aby Twoje
                                        wierzenia stawały się jakąś ogólnie akceptowalną podstawą budowania sądów.
                                        Społeczeństwem niemieckim dyrygowała policja polityczna a nie skarbowa. Tak
                                        więc argument słabiutki.
                                        Podlinkowana strona - ponownie odwołujesz się do "wybitnego" naukowca. Zwróć
                                        uwagę że ja nie odczuwam zbyt dużego szacunku do twoich autorytetów, podobnie
                                        jak Ty olewasz moje. Przestańmy może zasypywać się linkami.
                                        W teście prawie wszystkie pytania dotyczą ocen, które nie mogą być przedmiotem
                                        obiektywnej weryfikacji.
                                        Odopwiedz na moje argumenty zamiast bawić się testy rodem z bravo girls
                                        • mmkkll To chyba rzeczywiście bez sensu. 31.07.05, 17:07
                                          Ty także masz własną wizję, sprzeczną z wizją wielu innych osób i naprawdę
                                          siebie nie przekonamy. Szczególnie, że konkretne argumenty w twoich wpisach
                                          pozostają dla mnie niezauważalne.
                  • polonus9 nastepne punkty bedzie mial Cimoszko 31.07.05, 01:36
                    za idiotyczny wniosek do prokuratury wws rzekomego sfalszowania oswiadczenia
                    podatkowego. Czytalem wlasnie na ten temat wypowiedz fachowcow prawnikow.
                    Giertych znowu okazuje sie laikiem w swoim zawodzie. Cimoszce nikt za to nic
                    nie zrobi. Mial prawo kupowac akcje na cudzy rachunek.Robi to zreszta wiele
                    osob i nie wyklazuje w PITach.
                    • mmkkll Wreszcie konkrety. 31.07.05, 01:41
                      Zobaczymy...
                      Przejrzę dokładnie poniedziałkową prasę. Może jednak jest inaczej.
                      Podaj też link do tej opinii. Chętnie bym się zapoznał.
                      • polonus9 szukaj go sobie sam pieniaczu na oslej 31.07.05, 01:44
                        • mmkkll Nie ma, znerwicowany i nienadający się do dyskusji 31.07.05, 01:49
                          zapluty lewaku.
                          • polonus9 klerobolszewia spieniona i slepa jest - masz link 31.07.05, 01:52
                            tumanie :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=27143951
                            • mmkkll Nie za wiele tego. Poczekamy zobaczymy, 31.07.05, 02:05
                              łajzo. Widzę, że masz jeszcze jeden nick.
                            • ksiundz Jak tam będę pisywał pod nikiem jus.legis to też 31.07.05, 07:00
                              będę specjalistą dla Pana ? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                    • snajper55 Re: nastepne punkty bedzie mial Cimoszko 31.07.05, 01:42
                      polonus9 napisał:

> za idiotyczny wniosek do prokuratury wws rzekomego sfalszowania oswiadczenia
                      > podatkowego.

Jakiego oświadczenia podatkowego ????

> Czytalem wlasnie na ten temat wypowiedz fachowcow prawnikow.
                      > Giertych znowu okazuje sie laikiem w swoim zawodzie. Cimoszce nikt za to nic
                      > nie zrobi. Mial prawo kupowac akcje na cudzy rachunek.Robi to zreszta wiele
                      > osob i nie wyklazuje w PITach.

Dochody ze sprzedaży akcji nie były wtedy opodatkowane.

S.
                      • polonus9 chodzi o oswiadczenie majatkowe 31.07.05, 01:46
                  • kropekuk Tusk nie wygra.Mniejsze zlo, gdy wygra stary uklad 31.07.05, 01:37
                    Wygrana Kaczek - to finis Poloniae. I mysle, ze tak mysli polski elektorat.
                    Tuskowi nie da sie pomoc. Szkoda.
                    • polonus9 nieudolna komisja zadecydowala o zwyciestwie 31.07.05, 01:42
                      Cimoszewicza w wyborach.
                    • mmkkll Jeśli prezydent miałby być koniecznie lewicowy, to 31.07.05, 01:46
                      już bym wolał Borowskiego. I nawet bym go nie obrażał. Ale Cimoch to takie byle co.
        • jak_nie_jak_tak B.duzo gdzie? W kregach 31.07.05, 01:18
          • kropekuk Co za glebia... KONSPIRY PO POLSKIEMU. 31.07.05, 01:39
            "Prawicowa2 BOLSZEWIA w akcji - zadnych konkretow, aluzyjki, pomowienia,
            bryzgania smierdzaca slina z geby pelnej sprochnialych pniakow (bo tak wlasnie
            owa bolszewicka "prawica" w Polsce wyglada). Ohyda!
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27141163&a=27144011
            • polonus9 Racja.Spieniona katobolszewia to polska prawica 31.07.05, 01:48
      • kropekuk A czym jest "jak_nie_jak_tak" by jego radami sie 31.07.05, 01:35
        przejmowac?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=27141163&a=27144011
        • terenia.nasweter Czerwony znowu podnosi łeb ! 31.07.05, 18:52
          Ubogacony Wassermann wdeptał tego czerwonego siepacza w polską żyzną glebe !!!
          • snajper55 Re: Czerwony znowu podnosi łeb ! 31.07.05, 18:53
            terenia.nasweter napisała:

> Ubogacony Wassermann wdeptał tego czerwonego siepacza w polską żyzną glebe !!!

Może i ubogacony, ale nie na umysle. A wdeptać to on wiesz co mógł ? Swoje
            odchody co najwyżej.

S.
            • siekiera77 Re: ubogacony watermann 01.08.05, 01:10
              super!!!
              pszystojny horsehead
              elokfętny honeyman
              normalny maci.. madafaka
              kąpetętni experts
    • wesoly33 [...] 31.07.05, 20:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • gemin9 [...] 31.07.05, 21:31
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • sld-upek1 Kłamał Carex? Czy nie kłamał? 01.08.05, 02:57
          Tylko to wymaga rozstrzygnięcie. To że sobie wznosił okrzyki jak w rocznicę
          rewolucji, nie ma nic do rzeczy.
          • terenia.nasweter Wassermann na prezydenta ! 01.08.05, 09:33
            Brawo !
            • murphy.lee Re: Wassermann na prezydenta ! 01.08.05, 13:11
              terenia.nasweter napisała:

> Brawo !
              Oni mają prezydenta. Może na premiera. Sharon się chwieje ... .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka