stromus Wybierzmy Korwina-Mikke 24.08.05, 13:24 www.przekroj.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=293&Itemid=48&limit=1&limitstart=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 Płk Miodowicz masz już kwit,że Kaczyński kłamie? 24.08.05, 13:32 nie,ale już pracujesz z kolesiami z Firmy i z asystentką Tuska,że to kłamstwo co mówi Lech Kaczyński.Pułkowniku Miodowicz-nie zapomnij o kserokopii kwitu najlepiej z podpisem za pomoca faksimile.A jeszcze zapomniałem,mąż asystentki społecznej Tuska,by pracował w ABW,AW czy WSI.Do pomocy nie zapomnij zaprosić pułkowniku Miodowicz,b.szefie kontrwywiadu,pułkownika Nowka b.szefa UOP i generała Libere b.szefa wywiadu=sprawdzonych już w bojach wybitnych ekspertów. Kilka godzin temu pułkowniku Miodowicz,twój szef partyjny Tusk,kandydat na prezydenta i "człowiek z zasadami" mówił,że dogadał się wczoraj z Lechem Kaczyńskim.A już chwilę pózniej Lech Kaczyński zaprzecza tym ustaleniom. A zatem odpłać sie szefowi Tuskowi za pierwsze miejsce na liście do sejmu pułkowniku Miodowicz i czekam na kwit jakim będziesz wywijał przed kamerami z uśmiechem krzycząc do dziennikarzy"oto dowód",że Kaczyński kłamie a mój umiłowany kandydat na prezydenta i "człowiek z zasadami" Tusk,mówi prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 tak,ale drukarka wysiadła.dajmy Miodowiczowi czas. 24.08.05, 13:45 Odpowiedz Link Zgłoś
me-e LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 13:41 ...oczarniaj wroga swego ile wlezie a badz pewien lud uwierzy...wybiela umoczonego ideologicznego przyjaciela swego a badz pewien lud uwierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 13:43 eee kolego z tego co pamietam to jak na razie oczerniano tylko i wylacznie cimoszewicza... ojej taki 'czysty' Tusk okazal sie klamczuszkiem chlip chlip - dopiero teraz wylazla prawdziwa natura kaczorka, bo wczesniej poslugiwal sie plk Miodowiczem - nie zauwazyles tego? szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 Tusk to człowiek z zasadami"jaki tam "kłamczuszek" 24.08.05, 13:48 Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 Re: Zasada pierwsza - nie mieć zasad. 24.08.05, 13:58 to bardzo dobra zasada=nie mieć zasad.przyjmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: Zasada pierwsza MIEC ZASADY TUSK.PO!!!!!!!!!. 24.08.05, 16:33 uu1 co ty piszesz jakie sa twoje poglądy nie głosujesz na SLD,głosujesz na Cimoszewicza.Atakujesz D.Tuska, Kaczynskiego.Jestes za Samoobroną?Borowskim ? Frasyniukiem?Kalinowskim?Tusk ma zasadu.a SLD Kwas!/niewski/ Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Zasada pierwsza MIEC ZASADY TUSK.PO!!!!!!!!! 24.08.05, 16:35 qin napisała: > uu1 co ty piszesz jakie sa twoje poglądy nie głosujesz na SLD,głosujesz na > Cimoszewicza.Atakujesz D.Tuska, Kaczynskiego.Jestes za Samoobroną?Borowskim ? > Frasyniukiem?Kalinowskim?Tusk ma zasadu.a SLD Kwas!/niewski/ Zawsze to samo...jakie sa twoje poglady? Na kogo głosujesz ? A czemu nikt nie pyta: czemu tak nie lubisz głupszych i zacietrzewionych... hehe :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 13:50 ...typowy przyklad lenninowskiej zasady...klamstwo powtarzane sto razy staje sie oficjalna prawda i atk ciagna bolszewicy juz 60lat...jest propozycja podzielic polske na cimosznkowska i kaczynskowska i wprowadzidz vizy przy przekraczaniu tej granicy podzialu ...wowczas sie przekonamy - to dla tych jak nizej po propagandzie lenninowskiej...))) ....v.q.a napisała: > eee kolego z tego co pamietam to jak na razie oczerniano tylko i wylacznie > cimoszewicza... > ojej taki 'czysty' Tusk okazal sie klamczuszkiem chlip chlip - dopiero teraz > wylazla prawdziwa natura kaczorka, bo wczesniej poslugiwal sie plk Miodowiczem > - > nie zauwazyles tego? szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 13:52 'klamstwo powtarzane sto razy staje sie oficjalna prawda' - troche zes nie na temat przywalil :) chyba ze chodzi Ci o to, ze sto razy klamal juz Tusk itd ale ja tego nie napisalam :D Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 13:58 ...dzieki czemu istanialo kc pzpr- dzieki propagandzie lenninowskiej...dzieki czemu przekszatlcilo sie kc pzpr w tzw demokratow- dzis kc lsd w niemal jedna noc po okraglym stole ...dzieki propagandzie lenninowskiej ...))) Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 14:05 no ale to nie na temat mojej wypowiedzi. w kazdym badz razie nie przecze Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 14:01 W sumie jest coś obrzydlwiego w takim stawianiu sprawy jak ty to robisz. takie zakłamamie, taka manipulacja że aż rzygac się chce. napisz cos jeszcze o bolszewikach z prawicy, o tym jak Cimoszeicz z Oleksym obalali komunę etc. Z wami się nie da nawet dyskutować. Załgacie wszystko. K..wa nawet w sierpniu 80 to wy stawaliście. Ale to koniec . Koniec was. Oddacie uczicywm ludziom wszytskie stołki. Pójdziecie na bezrobocie i zanznacie biedy - tej samej w jaka wpedzaliście przez dziesiatki lat ten kraj. A za oszustwa i złodziejstwo pójdziecie siedzieć. We wronakch przecw..ują wam te wasze rumiane dupy. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: Opanuj się, frustracie. 24.08.05, 14:12 Ależ jestem bardzo opanowany i bardzo rozradowany na myśl że pederaści będą w więzieniach cw..ować oszustów i złodziei z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 14:04 wylogowany1 napisał: Koniec was. Oddacie uczicywm ludziom wszytskie stołki. Uczciwym ?? I Wam tylko o stołki chodzi ?/ Mogłem sie spodziewać...jak AWS - 4 tys. do obsadzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 14:16 mangold napisał: > wylogowany1 napisał: > Koniec was. Oddacie uczicywm ludziom wszytskie stołki. > > > Uczciwym ?? I Wam tylko o stołki chodzi ?/ Mogłem sie spodziewać...jak AWS - 4 > tys. do obsadzenia.... > Do obasadzenia jest więcej. Jednym z fundamentów naprawy państwa będzie obsadzenie uczciwymi ludźmi stanowisk państwowych. No przecież ktoś będzie w końcu musiał zastąpić tych wszystkich woejewodów, ministrów, posłów, marszałków ktorzy pójda siedzieć. To chyba oczywiste że jeśli chcemy by kraj był porządnie rządzony tzn w taki sposób by słuzył swoim obywtelom to stanowisk nie moga pełnić złodzieje, kłamcy i oszuści. A może masz jakiś inny pogląd na tę sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 14:37 Musi, urwałeś się z bardzo wysoka.... Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 14:55 sclavus napisał: > Musi, urwałeś się z bardzo wysoka.... A niby dlaczego. czy dlatego że wierzę, iż państwo ma słuzyc obywatelom. Iż urzędnicy mają słuzyć obywatelom. Czy dlaetgo, że wierzę iz wraz z powierzoną władzą nakłada się większą odpwoiedzialnośc. czy dlatego że wierzę że pełnienie służby publicznej polega na pracy na rzecz państwa i obywteli a nie na gromadzeniu przywilejów. czy dlatego że wierzę iż w polsce jest dość kompetentnych i uczciwych ludzi by zastąpić złodziei oszustów i kłamców z SLD. czy dlatego, że wierzę w cnoty republikańskie? Wyjasnij mi o co ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 15:06 wylogowany1 napisał: > sclavus napisał: > > > Musi, urwałeś się z bardzo wysoka.... > A niby dlaczego. czy dlatego że wierzę, iż państwo ma słuzyc obywatelom. Iż > urzędnicy mają słuzyć obywatelom. Czy dlaetgo, że wierzę iz wraz z powierzoną > władzą nakłada się większą odpwoiedzialnośc. czy dlatego że wierzę że pełnienie > > służby publicznej polega na pracy na rzecz państwa i obywteli a nie na > gromadzeniu przywilejów. czy dlatego że wierzę iż w polsce jest dość > kompetentnych i uczciwych ludzi by zastąpić złodziei oszustów i kłamców z SLD. > czy dlatego, że wierzę w cnoty republikańskie? > Wyjasnij mi o co ci chodzi Wiara cuda czyni, więc morzesz wierzyć w Kaczeńce (eh Kaczeńce, złote Kaczeńce) lub też w PO (PO czym łatwo dostaniesz niestrawności) Możesz wierzyć we wszystko, w co tylko zechcesz... MUSISZ jednak uwierzyć, że polityka to największa qrwa i żaden z polityków nie będzie miał czystych rąk - będzie zawsze - często lub mniej często, te ręce brudził i umywał.... Moje zdanie - choć mi to absolutnie wisi - najczystsze ręce ma właśnie Cimoszewicz.... i nie lubię kiedy się kopie leżących a jeszcze mniej, kiedy się po chamsku i od tyłu podstawia nogi... Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 15:22 sclavus napisał: > Wiara cuda czyni, więc morzesz wierzyć w Kaczeńce (eh Kaczeńce, złote Kaczeńce) > > lub też w PO (PO czym łatwo dostaniesz niestrawności) > Możesz wierzyć we wszystko, w co tylko zechcesz... > MUSISZ jednak uwierzyć, że polityka to największa qrwa i żaden z polityków nie > będzie miał czystych rąk - będzie zawsze - często lub mniej często, te ręce > brudził i umywał... Nie muszę w to wierzyć. nie wychowywałem się na "Nie". Nie wychowałem się też na załganej i zakłamanej ideologii nowego lewactwa - wnusiów pokolenia 68. Wierzę że wszystko czym zajmuje się człowiek może być wykonane dobrze w trosce o innych, a może też być brudne etc. Polityką to działalność qrewska wtedy gdy zajmują się nią qrwy takie np. co wszem głoszą o swej lewicowości ale jak tylko trafi się okazja to diluja na giełdzie cudzymi pieniędzmi > Moje zdanie - choć mi to absolutnie wisi - najczystsze ręce ma właśnie > Cimoszewicz.... i nie lubię kiedy się kopie leżących a jeszcze mniej, kiedy się > > po chamsku i od tyłu podstawia nogi... No widzisz - a ja akurat uważam że cimoszewwicz to kłamca i oszust Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 15:26 wylogowany1 napisał: > Nie muszę w to wierzyć. nie wychowywałem się na "Nie". Nie wychowałem się też > na załganej i zakłamanej ideologii nowego lewactwa - wnusiów pokolenia 68. > Wierzę że wszystko czym zajmuje się człowiek może być wykonane dobrze w trosce > o innych, a może też być brudne etc. Polityką to działalność qrewska wtedy gdy > zajmują się nią qrwy takie np. co wszem głoszą o swej lewicowości ale jak tylko > > trafi się okazja to diluja na giełdzie cudzymi pieniędzmi > > Moje zdanie - choć mi to absolutnie wisi - najczystsze ręce ma właśnie > > Cimoszewicz.... i nie lubię kiedy się kopie leżących a jeszcze mniej, kie > dy > się > > > > po chamsku i od tyłu podstawia nogi... > No widzisz - a ja akurat uważam że cimoszewwicz to kłamca i oszust No dobra! Widzę, że niczego więcej ksiądz z ambony nie dorzucił... Powodzenia mimo wszystko... wylogowuję się... od ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a hmmmm 24.08.05, 14:07 coz za argumenty :) tylko pozazdroscic :) z lewica to mam troche malo wspolnego, ale to pominmy tak jak Wy - ludzie bez krytyki zaptrzeni w Tuska pomijacie argumenty na temat, ze w koncu wypalil z klamstwem - tego przypudrowac sie nie da - nawet pulkowniczek nie pomoze... Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 13:52 e.v.q.a napisała: > eee kolego z tego co pamietam to jak na razie oczerniano tylko i wylacznie > cimoszewicza... > ojej taki 'czysty' Tusk okazal sie klamczuszkiem chlip chlip - dopiero teraz > wylazla prawdziwa natura kaczorka, bo wczesniej poslugiwal sie plk Miodowiczem > - > nie zauwazyles tego? szkoda. A kto niby ostatnio oczerniał Cimoszewicza? Nie ma watpliwości że Tusk jest znacznie uczciwszy niz Cimoszewicz. Nie ma się nawet o co spierać Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a kto oczernial? 24.08.05, 13:57 eeee niech pomysle... awantura z roznorakimi argumentami (czesc prawdziwa czesc... sie okaze) zaczal chyba (o ile mnie pamiec nie myli...) plk Miodowicz, Wassermann Giertych & Co. czyli 'komisja' a wiesz kto to plk Miodowicz? jezeli nie to polecam przestudiowac jego kariere zanim wstapil w szeregi PO i stal sie prawa reka 'czystego' oczywiscie, ze mozna stwierdzic, ze Tusk jest uczciwszy (??) od Cimka bo brudna robote odwal za kaczora Miodowicz, 'prezio' siedzial w cieniu i twierdzil, ze od sprawy sie odcina (wierzysz w to??) - i w calym tym zamieszaniu liczyl przybywajace punkty procentowe... w pewnym momencie poczul sie za pewny (juz od jakiegos czasu) i wyszlo szydelko z worka - na razie szydelko, albo nawet mala igielka, ale pewna jestem, ze ten 'pan' jeszcze troche swojej 'uczciwosci' nam pokaze - jak kazdy polityk zreszta Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: kto oczernial? 24.08.05, 14:11 Co ty mi tu o Miodowiczu pitolisz za nałęczem. Cimoszewicz zataił fakt posiadania akcji Orlenu Cimoszewicz kłamał pod przysięga że sie pomylił Cimoszeicz dokonał nielegalnej transakcji zakupu akcji na rzecz córki Cimoszeicz kłamał pod przysięgą że nie poprawiał oświadczeń Cimoszewicz nielegalnie transerował pieniądze. Nie trzeba go oczerniać Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: kto oczernial? 24.08.05, 14:18 'Cimoszeicz dokonał nielegalnej transakcji zakupu akcji na rzecz córki' eee wez no przeczytaj komunikat Komisji Papierow Wartosciowych... a nie tylko Zycie Warszawy lub podobne temu gazetki i sie przekonaj Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: kto oczernial? 24.08.05, 14:27 e.v.q.a napisała: > 'Cimoszeicz dokonał nielegalnej transakcji zakupu akcji na rzecz córki' > eee wez no przeczytaj komunikat Komisji Papierow Wartosciowych... a nie tylko > Zycie Warszawy lub podobne temu gazetki i sie przekonaj paradne. Komisja wypowiedziała się na temat zupełnie innej sprawya cimoszeiwcz wykrzystuje to by kłamać kolejny raz. Wyjaśnie ci to. Otóż komisja potweirdziła że rezydenci amerykańscy mogli nabyc akcje Orlenu na rynku wtórnym. Problem polega na tym, że Cimoszeicz kupował akcje na rynku pierwotnym Robił to jako klasyczny słup kupując dla rezydentki USA na rynku pierwotnym. Świadczy o tym to że: brał kredyt na zakup akcji (oszukał bank bo środki pod kredyt nie były jego) i ni9e kupł tylu akcji ile chciał bo była redukcja (o tym wszystkim zeznawał) Potem dokupywał jeszcze na rynku wtórnym, ale to nie zmienia faktu że wcześniej łamał prawo kupując na rynku pierwotnym. Oczywiśćie nielegalnie transerował środki na zakup acji i ze sprzedaży i nielegalnie transferował zystki ze sprzedaży. I tu nie ma co filozofować. Tysiąc facetów może sobie przyjśc i mówić że to nie Tusk na linach wisi a to i tak nie zmieni faktu, że cimoszeicz jest kłamca i oszustem. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: kto oczernial? 24.08.05, 14:40 Tyś się urwał z jeszcze bardziej wysoka niż pierwotnie podejrzewałem a wtórny uciebie, to tylko iwyłącznie... analfabetyzm... Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: kto oczernial? 24.08.05, 15:01 sclavus napisał: > Tyś się urwał z jeszcze bardziej wysoka niż pierwotnie podejrzewałem a wtórny > uciebie, to tylko iwyłącznie... analfabetyzm... No to pa. Do zobaczenia na wyborach i na niedzielnych widzeniach w areszcie na smutnej w Łodzi (jakbys nie zrozumiał to wyjaśniam: TA ALUZJA TYCZY TWOICH KUMPLI A NIE CIEBIE) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: kto oczernial? 24.08.05, 15:23 a Ty bywasz na tych widzeniach z ktorej strony kraty? Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Chyba masz problemy ze zrozumieniem tekstu 24.08.05, 18:07 Spróbuj raz jeszcze (jeśli już to robiłeś) przeczytać tekst komunikatu. Może przesylabizowanie pomoże! Zwróć uwagę na różnicę między klientem indywidualnym a instytucjonalnym. Tylko po co ja to piszę? Przecież dobra katolicka zasada głosi: Jeśli fakty nie zgadzają się z tezą, tym gorzej dla faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
4xl Re: kto oczernial? 24.08.05, 19:00 Dlaczego tak się podniecasz w ocenie Cimoszewicza. Czy nie prościej powiedzieć po prostu - ja na niego nie zagłosuję, bo moim kandydatem jest ... . Przecież zwolennika Cimoszewicza i tak nie przekonasz swoimi wywodami, tak jak i Ciebie nikt nie przekona, że Twój kandydat jest "be". Kartka wyborcza zrobi swoje! Zobaczymy po wyborach. Po co ta nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: kto oczernial? 24.08.05, 14:36 wylogowany1 napisał: > Co ty mi tu o Miodowiczu pitolisz za nałęczem. > Cimoszewicz zataił fakt posiadania akcji Orlenu > Cimoszewicz kłamał pod przysięga że sie pomylił > Cimoszeicz dokonał nielegalnej transakcji zakupu akcji na rzecz córki > Cimoszeicz kłamał pod przysięgą że nie poprawiał oświadczeń > Cimoszewicz nielegalnie transerował pieniądze. > Nie trzeba go oczerniać Nie zataił - nie posiadał w momencie deklaracji majątkowej - nie wpisał... Nie kłamał - jak na rarazie nikt mu kłamstwa nie udowodnił... wszelkie wątpliwości są na korzyść oskarżonego... Nie nielegalnej - dawno już podano do publicznej wiadomości, że mógł kupić i nie tylko na rzecz córki... Nie kłamał - nigdy nie poprawiał oświadczeń - dodawał nowe w związku ze zmieniającą się jego sytuacją jako osoby publicznej... Niczego nielegalnie nie transferował... Jest zarzut zupełnie nowy i tego zarzutu nawet Giertych jeszcze mu nie postawił choć tak lubi je stawiać... Rzeczywiście, nie trzeba oczerniać Cimoszewicza... Jest już dokładnie opluty... Tyle tylko, że KAŻDY kij ma - i to zawsze - dwa końce... Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: kto oczernial? 24.08.05, 14:49 Możliwość dyskutowania się urywa. Dlatego że tu nie chodzi o interpretacje faktów tylko o to że jeden mówi że jest dzień, a drugi że jest noc. Nie potrafię zrozumieć takiego sposobu myślenia, który każe przeczyć temu co jest oczywiste. Ale jescze raz cierpliwie wyjasnie. Lubię jak inni prawdę poznają > Nie zataił - nie posiadał w momencie deklaracji majątkowej - nie wpisał... A powinien był wpisać. Nie zrobił tego, zataił. Wiedział że wypełnia wg stanu na 31 grudnia 2001 bo wg tego stanu wpisał wszystko (oszczędności, Agorę) poza akcjami Orlenu. Nie wpisał - zataił fakt ich posiadania w dn.31 grudnia 2001 > Nie kłamał - jak na rarazie nikt mu kłamstwa nie udowodnił... wszelkie Wszyscy w kółko udowadniają mu kłamstwa > wątpliwości są na korzyść oskarżonego... To nie sąd. tak to się w sądzie będzie tłumaczył. przed opnią publiczną faceta co chce objąc najwyższy urząd w kraju obowiązują inne reguły niz w sądzie. jeszcze w sądzie będzie miał okazję się wykazać. > Nie nielegalnej - dawno już podano do publicznej wiadomości, że mógł kupić i > nie tylko na rzecz córki... Nie mógł. Mógł na rynku wtórnym i o tym mówiła Komisja giełdowa, a nie mógł na pierwotnym . kupił i na wtórnym i na pierwotnym > Nie kłamał - nigdy nie poprawiał oświadczeń - dodawał nowe w związku ze > zmieniającą się jego sytuacją jako osoby publicznej... Poprawiał. Nie wpisał BMC potem dopisywał, potem wykreślał. Podobnie było z oświadczeniami w sejmie o czym świadczy korespondencja ze sttefaniukiem. oczywiście porawił w deklracjach wszystko oprócz Orlenu. kałamał mówiąc że składa jedno podczas gdy złozył 3. > Niczego nielegalnie nie transferował... Jest zarzut zupełnie nowy i tego > zarzutu nawet Giertych jeszcze mu nie postawił choć tak lubi je stawiać... Niech pokaże dokumenty z transfey 100 tys dolarów, a potem dokumenty transferu zysków ze sprzeedazy Orlenu > Rzeczywiście, nie trzeba oczerniać Cimoszewicza... Jest już dokładnie opluty... > Tyle tylko, że KAŻDY kij ma - i to zawsze - dwa końce... Sam ma to na co zasłużył jako oszust i kłamca Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: kto oczernial? 24.08.05, 14:53 Służysz sobie całkiem nieźle.... wię i będziesz miał "wedle" służby ponieważ... każdy kij - i to zawsze - ma dwa końce... Tak jakoś trzymasz za jeden a drugim walisz.... pamiętaj o tym drugim końcu... No i nie myl oświadczeń majątkowych z oświadczeniami o dochodach.... Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: kto oczernial? 24.08.05, 14:58 sclavus napisał: > > No i nie myl oświadczeń majątkowych z oświadczeniami o dochodach.... Absolutnie nie rozumiesz o co chodzi. w skład jego majątku na 31 grudnia wchodziły akcje Orlenu o okreśłonej wartości. Cimoszewicz zataił fakt ich posiadania, tym samym oszukał obywateli swojego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: kto oczernial? 24.08.05, 15:02 tak samo jak oszukali Tusk i Kaczynski w swoich oswiadczeniach. Klamcy niegodni kandydowania... Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: kto oczernial? 24.08.05, 15:07 yeellow napisał: > tak samo jak oszukali Tusk i Kaczynski w swoich oswiadczeniach. Klamcy niegodni > > kandydowania... Oni się pomylili a nie ztajali. swoja pomyłkę sprostowali. Nie kłamali w tej sprawie zeznając pod przysięgą etc. Nie zrobili tysięcy małych i podłych rzeczy tak jak Cimoszewicz. Dlatego jeden z nich zostanie prezydentem a cimoszewicz nie. i to by było tyle. wam zaś pozstanie niesutanne powtarzanie tego samego za urbanem że wszsycy są świnie i chodzi tylko o to by świnia była nasza. otóż nie wszyscy to świnie. Np. Tusk, kaczyński, religa Iliasz, Bochniarz, Giertych to ludzie wyjątkowo pozrądni w porównaniu z takim kimś jak Cimoszewicz Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: kto oczernial? 24.08.05, 15:11 wylogowany1 napisał: > yeellow napisał: > > > tak samo jak oszukali Tusk i Kaczynski w swoich oswiadczeniach. Klamcy > niegodni > > > > kandydowania... > > Oni się pomylili a nie ztajali. swoja pomyłkę sprostowali. Nie kłamali w tej > sprawie zeznając pod przysięgą etc. Nie zrobili tysięcy małych i podłych rzeczy > > tak jak Cimoszewicz. Dlatego jeden z nich zostanie prezydentem a cimoszewicz > nie. i to by było tyle. wam zaś pozstanie niesutanne powtarzanie tego samego za > > urbanem że wszsycy są świnie i chodzi tylko o to by świnia była nasza. > otóż nie wszyscy to świnie. Np. Tusk, kaczyński, religa Iliasz, Bochniarz, > Giertych to ludzie wyjątkowo pozrądni w porównaniu z takim kimś jak > Cimoszewicz Pieprzysz wylogowany... Cimoszewicz podał za 2001, że ma akcje Orlenu... sprzedał- nie wpisał, bo w tym momencie nie miał... Gdyby w momencie składania oświadczenia miał te akcje i ich nie wpisał, to byu zataił... Mówisz, że pisał na 31/12 - no to się pomylił... Nie uważasz, żeś się dorobił dwóch miarek albo i więcej, do oceniania??? Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: kto oczernial? 24.08.05, 15:13 haha, dobre. Cimoszewicz klamal, a oni sie pomylili. Smieszne. Po prostu te same fakty interpretujesz tak jak Ci wygodnie, w zaleznosci od tego, jakiego kandydata dotycza. Ci Twoi porzadni ludzie to np. facet, ktory ignoruje wyroki sadowe, nie placi zasadzonych pieniedzy, umoczony w FOZZ. Inny umoczony jest w bankructwo pewnego banku. Itp, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka ewqa dyplomacja 24.08.05, 13:59 to wiedza o tym ze w zakladaniu kaganca glaskanie psa zupelnie nie pomaga.. To mam znow pytac o plan B? Jaka jest twoja rola tutaj? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: ewqa dyplomacja 24.08.05, 14:03 no wlasnie mylisz sie - cytat jest dobrze napisany i jak najbardziej prawdziwy. hmmm moja rola? niech no sie zastanowie... ale jezeli chodzi Ci o to, ze jestem 'platnym' forumowiczem (bo takich tu nie brakuje) to pudelko i to duze :) sorry, ale nie znam pytania o plan B :) Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka prawdziwe moga byc oba 24.08.05, 14:06 na tym polega wlasnie twoja dyplomacja evciu.. Oraz plan B.. Fakt za to moze byc tylko jeden- ani Pis ani PO nie maja interesu w rozpadzie koalicji... Zgaduj zgadula dalej... i dyplomatuj.... Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: Dyplomatuj ....powiadasz? 24.08.05, 14:11 bo to taka nowomowa polska... cos w stylu angielski a la Tusk... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re:Czyli qua, qua francuski? 24.08.05, 14:15 Ja się z tobą generalnie zgadzam, tylko to francuskie qua mi nie pasuje... chyba że w nowomowie... Po francusku QUOI... (CO)... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re:Czyli qua, qua francuski? 24.08.05, 14:25 Podstawowy dźwięk jaki wydają kaczki to kwa - n`est-ce-pas? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re:Czyli qua, qua francuski? 24.08.05, 14:26 uu1 napisała: > Podstawowy dźwięk jaki wydają kaczki to kwa - n`est-ce-pas? Si mon vieux, c'est vrai!! Absolument!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: uuuuu 24.08.05, 14:49 tatonka napisał: > apostrophe nie w ta strona macius.... Dupaś a nie tatonka... We francuskim nie ma "apostrophe à gauche" ou "apostrophe à droite" contrairement aux accents sur e "é" et "è"... Pzdr.. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: uuuuu 24.08.05, 14:56 no bleda zes zapodal niewybaczalnego ;) hehehehe jak sie nie zna to sie czepia, a co - moze trafi :) Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka sclavus ty siem licz 24.08.05, 14:56 nie ma bo sa tylko takie. Ot i tyla. Niech patrzy gdzie mu lapa poleciala. Musial specjalnie nacisnac shifta zeby mu wyszedl inny. Kapisci? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: sclavus ty siem licz 24.08.05, 14:59 tatonka napisał: > nie ma bo sa tylko takie. > Ot i tyla. > Niech patrzy gdzie mu lapa poleciala. Musial specjalnie nacisnac shifta zeby mu > wyszedl inny. Kapisci? E.V.Q.A ci już dopowiedziała, że: nie LA LANGUE DE DIPLOMATIE tylko LA LANGUE DE LA DIPLOMATIE... też ci łapa poleciała???... Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka a co to za roznica? 24.08.05, 15:06 raczej tak bo pisze szybko. A nad prawidlowoscia sie tu nie zastanawiam bo to nie publikacja naukowa... Chyba ze ktos ma na tym punkcie fijola podwojnego... a moze ewcia ze sclavciem to marne wypotki pijarowe szmatlawca? Bo to tez mi cos przypomina....Np te powszechna opinie ze w tej gazecie dziennikarze a wiec osoby z wyksztalceniem humanistycznym nie potrafia pisac poprawnie po polsku... Zwlaszcza ze temat tak goracy... Plan B :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a buahahahahahaha 24.08.05, 15:09 co za roznica?? GRAMATYKA!!!!!!!!!!! to gramatyka obowiazuje tylko w publikacjach naukowych? to tak jak by powiedziec 'my name be ewa' hehe niezly komentarz, nie ma co :) Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka nie to nie tak kotus 24.08.05, 15:14 bo article defini to jest article defini. Gramatyki tez troche pamietam..Widzisz zlotko. Akurat tu czepiasz sie wisni. Bo jesli tak to ´zwaracaj´ tez gramatyka... Przykro mi kochanie. Ja sie ciebie pytam co Cimoch ma w zanadrzu a nie jak sie czujesz i w czym.. Bo to mi - generalnie mowiac - jest calkowicie obojetne... Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a łeeeeeee 24.08.05, 15:18 blagam, bo za chwile nie wyrobie... akurat co do sprawy 'la' to sie nie myle :) i 'thank you from the mountain' hehe tez. a czy ja wrozka ? nie wiem, spytaj sie go, moze odpowie... ja za to mowilam o lgarstwach Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: a co to za roznica? 24.08.05, 15:14 tatonka napisał: > raczej tak bo pisze szybko. A nad prawidlowoscia sie tu nie zastanawiam bo to > nie publikacja naukowa... > Chyba ze ktos ma na tym punkcie fijola podwojnego... > a moze ewcia ze sclavciem to marne wypotki pijarowe szmatlawca? > Bo to tez mi cos przypomina....Np te powszechna opinie ze w tej gazecie > dziennikarze a wiec osoby z wyksztalceniem humanistycznym nie potrafia pisac > poprawnie po polsku... > Zwlaszcza ze temat tak goracy... > Plan B :))))))) Skoro uważasz, że w polskim można stosować dowolną deklinację bo inaczej to jakiś fioł językowy, no to gratuluję... szybkiego pisania... Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka nudny jestes i ciezki przytupku wlodzia 24.08.05, 15:17 z prostego powodu. Kazdy kto zna francuski wie - ze akurat to co opuscilam nie ma nic wspolnego z deklinacja.. A blad w opuszczaniu okreslnika w jez. angielskim robi nagminnie Kwasniewski a pewno i Cimoch.. A wiec. Pozdr, Ci i wogole... Ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka ale, ale- robia jeszcze inne 24.08.05, 15:25 np dodaja go tam gdzie nie trzeba.. To tez jest pikne...:)))))) Niech zyje Cimoszko i jego jezyki... a wraz z nim pierwsza dama trzeciej kadencji u jego boku.... Milego dnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: sclavus ty siem licz 24.08.05, 15:07 no a nie ;) pewnie ze tak hehehehe :) musialby miec sporo tych palcow - i stad na slaba koordynacja - zezarla 'la' :) Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka uj, a czy welburger Cimoszenko 24.08.05, 14:45 zna tez francuski? La langue de diplomatie? C´est magnifique? A greke zna? Bo niestety dla Francji dyplomata bez greki to jak krzykacz gazeciarz ktory nie wie coz to jest debata... Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a hmmm 24.08.05, 14:52 hmmmm francuski nie jest moim ulubionym jezykiem (lepiej czuje sie w ang :P) ale podstawy mniej wiecej chyba znam a Ty? 'La langue de diplomatie?' Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: hmmm 24.08.05, 14:54 Zna angielski ze słyszenia. Dużo dobrego o nim słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: hmmm 24.08.05, 14:57 e.v.q.a napisała: > hmmmm francuski nie jest moim ulubionym jezykiem (lepiej czuje sie w ang :P) al > e > podstawy mniej wiecej chyba znam a Ty? > 'La langue de diplomatie?' Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka moja droga zabciu 24.08.05, 15:03 net nie jest miejscem do eksponowania wszystkich niezbednych articles... Ja nie uzywam francuskiego na stale.. Twoje uzywania mnie tez nie interesuja. Ani to w czym sie dobrze czujesz Najbardziej skompromitowala cie twoja malostkowosc- nie sadzisz? ze skromnoscia w kazdym razie twoje pretensje nie maja nic wspolnego. Jak ktos wciska specjalnie shifta zeby wyprodukowac inny niz zwykle apostrophe to znaczy ze czegos nie wie na pewno... A co do tego o czym piszesz- sprawdz czy takie uzycie jak ja zastosowalam w niektorych sytuacjach nie jest uprawnione... Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a brrrr 24.08.05, 15:12 nie mow do mnie 'zabciu' bo ja jestem hetero i z dziewczynkami sie tak nie spoufalam :) no wiesz, moze i w mowie potocznej tak - ale nie pisanej :) rozne dyrdymaly gramatyczne dopuszczane sa w mowie potocznej - np I dunno (I don't know) ale nikt rozgarniety tego nie pisze... ewentualnie uzywa w mowie pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka owszem w mowie pisanej - i obowiazujacych zasadach 24.08.05, 15:23 gramatycznych. Ja cie tylko pytam o te inne zasady- bo bardzo chcesz je tu przedstawic jak widze... Ale cus nie moge sie doczekac. A ja sobie z checia przypomne.. Co jeszcze- a - ustalze wreszcie czy ten szmatlawiec to mowa pisana czy potoczna.... Szkoda mojego czasu. Gugiel o tym nie pisze? Poza tym twoje lojrjentacje mnie nie interesuja. Ani to dlaczego o kims piszesz (napisal) a potem mowisz o nim dziewczynka... A teraz wybacz- mam inne zajecia... Zycze milego wypuszczania bombelkuf z cimochem na dnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: owszem w mowie pisanej - i obowiazujacych zas 24.08.05, 15:29 o wymienianiu napisalam w tym miejscu gdzie sie zapytalas powtarzac sie nie bede Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: moja droga zabciu 24.08.05, 15:24 tatonka napisał: > net nie jest miejscem do eksponowania wszystkich niezbednych articles... > Ja nie uzywam francuskiego na stale.. > Twoje uzywania mnie tez nie interesuja. Ani to w czym sie dobrze czujesz > Najbardziej skompromitowala cie twoja malostkowosc- nie sadzisz? ze skromnoscia > w kazdym razie twoje pretensje nie maja nic wspolnego. Odpuść!!! Jeżeli ktoś mówi, że "francuski jest językiem dyplomacji" to MUSI powiedzieć "français c'est la langue de la diplomatie"... Chcesz powiedzieć, że "francuski jest językiem dyplomatów" to MUSI powiedzieć "français c'est la langue des diplomates" Inaczej rzecz ujmując, jeżeli tylko tak ci się tak podoba, możesz powiedzieć "my name be tatonka"... > Jak ktos wciska specjalnie shifta zeby wyprodukowac inny niz zwykle apostrophe > to znaczy ze czegos nie wie na pewno... > A co do tego o czym piszesz- sprawdz czy takie uzycie jak ja zastosowalam w > niektorych sytuacjach nie jest uprawnione... Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka Milego dnia :)))))))))) 24.08.05, 15:28 bul, bul, bul. Bulbka.... To betka. Najgorzej jak ktos deklinuje czasowniki jak nasz sclavus.. To mysle juz powazniejszy problem jest.. He, he. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: uj, a czy welburger Cimoszenko 24.08.05, 14:56 tatonka napisał: > zna tez francuski? > La langue de diplomatie? > C´est magnifique? > A greke zna? Bo niestety dla Francji dyplomata bez greki to jak krzykacz > gazeciarz ktory nie wie coz to jest debata... Całkiem nieźle wykombinowane ale... ani w programie ENA'y ani w programie Science Pô, greki nie uświadczysz.... Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka Ale w programie Hattemer jest :) 24.08.05, 14:58 Mniejsza o to. A tu odnosnik - przeslij zabci. Z bledem uu- do ktorego pisalam.. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28105583&a=28112996 Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka no i juz dwa punkty dla mnie 24.08.05, 14:41 a dwa odkrycia.. jedno- garnituncio uu drugie- evcia i angielski.... Hi, hi.... Hmmmm A cimoch oprocz bulbki, angielskiego (za ktore placi coreczce akcjami Orlenu) i garniturka- ktory nawet Lepper moze miec to co ma jeszcze w tym zanadrzu? Hi, hi:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a ja i angielski? 24.08.05, 14:54 powiem Ci nieskormnie ze ja i angielski znamy sie bardz dobrze - a jezeli jeszcze nie zrozumialas tego 'thank you from the mountain' to wspolczuje ale jezeli mam Ci tak doslownie powiedziec to powiem - thank you in advance --> skoro nie lapiesz pewnych rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: prawdziwe moga byc oba 24.08.05, 14:10 moja dyplomacja? ciekawe, bo zadnej do tej pory nie uprawialam i nie zamierzalam, ale skoro mnie naklaniasz ;) 'Fakt za to moze byc tylko jeden- ani Pis ani PO nie maja interesu w rozpadzie koalicji..' jak dla mnie te partie nie moga stworzyc koalicji (papierwoa owszem) bo sie za bardzo roznia, ale nie o tym pisalam pisalam o lgarstwie 'czystego' Tuska. niech sobie klammie, bo wszyscy tak robia, ale niech najpierw nie nazwyka siebie krysztalowym Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: prawdziwe moga byc oba 24.08.05, 15:10 e.v.q.a napisała: > 'Fakt za to moze byc tylko jeden- ani Pis ani PO nie maja interesu w rozpadzie > koalicji..' jak dla mnie te partie nie moga stworzyc koalicji (papierowa > owszem) bo sie za bardzo roznia, ale nie o tym pisalam I oprocz pokrzykiwan na siebie oraz 'zatwardzialosci' naszych postaw;))) ~ trzeba tez miec krytyczne spojrzenie. Moze az tak wielkich roznic pomiedzy PO i PiS nie ma ale, ot chocby w sprawach podatkowych sie zasadniczo roznia. > pisalam o lgarstwie 'czystego' Tuska. niech sobie klammie, bo wszyscy tak robia > , > ale niech najpierw nie nazwyka siebie krysztalowym Nie rob cocktail'u z 'czystego' Tuska i 'niespotykanie uczciwego' Cimoszewicza. Jak dla mnie ich 'zalety' czyms tam zasadniczym sie roznia. Czy Tusk, faktycznie nazwal siebie krysztalowym, czy to raczej twoj propagandowy zarcik? Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: prawdziwe moga byc oba 24.08.05, 15:15 sam o sobie tego nie powiedzial (jaka propaganda na marginesie) ale gadaja o nim tak wszyscy, za to nazwal sie juz 'preziem' na billboar'dach ja koktajlu nie robie, to pod moje wypowiedzi o lgarstwie Tuska Cimke wciskaja, nikogo na samym poczatku nie porownywalam Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: prawdziwe moga byc oba 24.08.05, 15:33 mysz_polna5 napisała: > e.v.q.a napisała: > > > > 'Fakt za to moze byc tylko jeden- ani Pis ani PO nie maja interesu w rozp > adzie > > koalicji..' jak dla mnie te partie nie moga stworzyc koalicji (papierowa > > owszem) bo sie za bardzo roznia, ale nie o tym pisalam > > > I oprocz pokrzykiwan na siebie oraz 'zatwardzialosci' naszych postaw;))) ~ > trzeba tez miec krytyczne spojrzenie. > Moze az tak wielkich roznic pomiedzy PO i PiS nie ma ale, ot chocby w sprawach > podatkowych sie zasadniczo roznia. > > > > pisalam o lgarstwie 'czystego' Tuska. niech sobie klammie, bo wszyscy tak > > robia > > , > > ale niech najpierw nie nazwyka siebie krysztalowym > > > Nie rob cocktail'u z 'czystego' Tuska i 'niespotykanie uczciwego' Cimoszewicza. > > Jak dla mnie ich 'zalety' czyms tam zasadniczym sie roznia. > > Czy Tusk, faktycznie nazwal siebie krysztalowym, czy to raczej twoj > propagandowy zarcik? To może być faktem, ten brak różnic programowych... Ani PO ani tym bardziej PiS przeciwko konkordatowi nie wystąpią... ani nawet nie będą prówowali go renegocjować... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_w11 LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 14:02 > eee kolego z tego co pamietam to jak na razie oczerniano tylko i wylacznie > cimoszewicza... > ojej taki 'czysty' Tusk okazal sie klamczuszkiem chlip chlip - dopiero teraz > wylazla prawdziwa natura kaczorka, bo wczesniej poslugiwal sie plk Miodowiczem > nie zauwazyles tego? szkoda. Z Cimoszewiczem to już wszystko chyba jasne jest. Tusk okazał się kłamczuszkiem? Na podstawie czego? Zdjęcia na wysokościach czy wypowiedzi Kaczyńskiego? Żenująca implikacja lewego rencisty. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 14:05 Tusk okazał się kłamczuszkiem > ? > Na podstawie czego? Zdjęcia na wysokościach czy wypowiedzi Kaczyńskiego? > Żenująca implikacja lewego rencisty. Na podstawie swojej własnej książki. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 14:12 ej stary :) jak mozesz mnie tak postarzac !!!! ja jeszcze nawet nie pracuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 14:18 jerzy_w11 napisał: > > eee kolego z tego co pamietam to jak na razie oczerniano tylko i wylaczni > e > > cimoszewicza... > > ojej taki 'czysty' Tusk okazal sie klamczuszkiem chlip chlip - dopiero te > raz > > wylazla prawdziwa natura kaczorka, bo wczesniej poslugiwal sie plk > Miodowiczem > > nie zauwazyles tego? szkoda. > > Z Cimoszewiczem to już wszystko chyba jasne jest. Tusk okazał się kłamczuszkiem > ? > Na podstawie czego? Zdjęcia na wysokościach czy wypowiedzi Kaczyńskiego? > Żenująca implikacja lewego rencisty. Masz duże szanse na bycie Tomaszewskim PiSuaru... Duże możliwości i ... perspektywy... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_w11 Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 14:28 > Masz duże szanse na bycie Tomaszewskim PiSuaru... Duże możliwości i ... > perspektywy... Hmm...no nie te poglądy, PiS nie ma nic przeciwko tym rentom... >ej stary :) jak mozesz mnie tak postarzac !!!! ja jeszcze nawet nie pracuje :) Implikacja skojarzyła mi się z tą grupą, bo mam wrażenie, że takie grupy boją się np. PO. Ale stary też nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: LENNINOWSKA STRATEGIA...ciagle tu zywa 24.08.05, 14:30 hmmm a czy ja sie wypowiadalam o programie PO???????? nie :) (bo nawet za nimi glosuje, ale nie za kaczorem na prezia) Tusk zaczyna lgac jak kazdy i to jest niezaprzeczalne Odpowiedz Link Zgłoś
krolroger Re: Kaczyński zaprzecza podatkowemu porozumieniu 24.08.05, 13:49 Panie i panowie spokojnie. Prosze mi pokazac gdzie w tekscie jest zacytowany Tusk mowiacy z Kaczynskim o podatkach. Jest natomiast: "Dopytywany, czy oznacza to, że jeśli Platforma wygra, to wtedy PiS zgodzi się, żeby realizowana była polityka podatkowa PO, odpowiedział: - Rozmawiam o tym z PiS i vice versa. I wydaje się, że to jest reguła najsensowniejsza. " . Rozmawiał o tym z pis, prawdopodobnie miał więc na myśli jakieś inne rozmowy. Interpretacja jaka pojawiła się w pytaniu do Kaczyńskiego jest oczywiście tendencyjna i typowo debilnie dziennikarska. Kaczyński mogl wiec zaprzeczyc zgodnie z prawda, bo rozmawiali o ogolnikach a tu mu sie wyjezdza z fundamentalna roznica programowa, ktorej on teraz na etapie kampani wyborczej jako polityk zatrzec nie moze. Bez emocji, z kazdego w prasie mozna zrobic idiote. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 Tusk to "człowiek z zasadami" i gdzie mu kłamstwa 24.08.05, 13:56 w głowie.rano w polskim radiu w Sygnałach Dnia to był klon Tuska,by oryginał się nie przemęczał,bo "tak bardzo lubi pracować",że nie widzi siebie po wyborach na żadnym stanowisku rządowym. krolroger:przeczytak sobie zapis dzisiejszej porannej rozmowy Tuska w PR1/sygnały dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
krolroger Re: Tusk to "człowiek z zasadami" i gdzie mu kłam 24.08.05, 14:25 > krolroger:przeczytak sobie zapis dzisiejszej porannej rozmowy Tuska w > PR1/sygnały dnia. Dzieki za namiar. Przeczytalem. Cytuje : ale naprawdę jesteśmy bardzo mocno przekonani, że niezależnie od tego, że konkurujemy, obie partie konkurują, znajdziemy wspólny język we wszystkich istotnych sprawach, a tam, gdzie pojawiają się różnice trudne do wynegocjowania (no bo rzeczywiście podatek liniowy trudno pogodzić z podatkiem takim dość skomplikowanym, jaki proponuje PiS), tam będziemy słuchali tego, co wybiorą wyborcy." To faktycznie wskazywalo by na to, ze mogli rozmawiac. Kontekst tego jest jednak poszerzony. Tusk wydaje sie mowic ogolnie o ustaleniach PiS Platforma. Poza tym zdanie "tam bedziemy sluchali" to normalna spiewka politykow. Mozna wiec wziac pod uwage mozliwosc, ze tusk tu sie zapedzil w ogolnych rozwazaniach na temat kontaktu miedzy programami tych partii. Dziennikarz rozumiejac ogolny charakter odpowiedzie uscisla pytanie, chce miec news "Kaczynski zgodzil sie na... bla bla bla" zadaje pytanie: K.G.: Czy dobrze rozumiem, panie marszałku? Jeśli Platforma wygra, to wtedy PiS zgodzi się, żeby realizowana była polityka podatkowa Platformy Obywatelskiej? Czyli kawa na lawe. A co odpowiada Tusk: D.T.: Rozmawiam o tym z Prawem i Sprawiedliwością i vice versa. I wydaje się, że to jest reguła najsensowniejsze. Tak jak żeśmy dwa lata [temu] powiedzieli i tak żeśmy obiecali to opinii publicznej, że partia, która wygrywa, przedstawia swojego kandydata na premiera, to – moim zdaniem – w tych miejscach Rozamwial o tym z PRAWEM I SPRAWIEDLIWOSCIA (...)WYDAJE MI SIE (...)DWA LATA TEMU (...) TO MOIM ZDANIEM (...). Zanim zaczniemy wiec bic piane, przypatrzmy sie jak nam jakis niedouczany journalista robi wode z mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodygniewny1 Re: Tusk to "człowiek z zasadami" i gdzie mu kłam 24.08.05, 14:30 po 14ej słuchałem w PR1 Lecha Kaczyńskiego i nie potwierdza tych ustaleń,które Tusk "człowiek z zasadami" rano podał opinii publicznej.tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
krolroger Re: Tusk to "człowiek z zasadami" i gdzie mu kłam 24.08.05, 14:28 > krolroger:przeczytak sobie zapis dzisiejszej porannej rozmowy Tuska w > PR1/sygnały dnia. Dzieki za namiar. Przeczytalem. Cytuje : ale naprawdę jesteśmy bardzo mocno przekonani, że niezależnie od tego, że konkurujemy, obie partie konkurują, znajdziemy wspólny język we wszystkich istotnych sprawach, a tam, gdzie pojawiają się różnice trudne do wynegocjowania (no bo rzeczywiście podatek liniowy trudno pogodzić z podatkiem takim dość skomplikowanym, jaki proponuje PiS), tam będziemy słuchali tego, co wybiorą wyborcy." To faktycznie wskazywalo by na to, ze mogli rozmawiac. Kontekst tego jest jednak poszerzony. Tusk wydaje sie mowic ogolnie o ustaleniach PiS Platforma. Poza tym zdanie "tam bedziemy sluchali" to normalna spiewka politykow. Mozna wiec wziac pod uwage mozliwosc, ze tusk tu sie zapedzil w ogolnych rozwazaniach na temat kontaktu miedzy programami tych partii. Dziennikarz rozumiejac ogolny charakter odpowiedzie uscisla pytanie, chce miec news "Kaczynski zgodzil sie na... bla bla bla" zadaje pytanie: K.G.: Czy dobrze rozumiem, panie marszałku? Jeśli Platforma wygra, to wtedy PiS zgodzi się, żeby realizowana była polityka podatkowa Platformy Obywatelskiej? Czyli kawa na lawe. A co odpowiada Tusk: D.T.: Rozmawiam o tym z Prawem i Sprawiedliwością i vice versa. I wydaje się, że to jest reguła najsensowniejsze. Tak jak żeśmy dwa lata [temu] powiedzieli i tak żeśmy obiecali to opinii publicznej, że partia, która wygrywa, przedstawia swojego kandydata na premiera, to – moim zdaniem – w tych miejscach Rozamwial o tym z PRAWEM I SPRAWIEDLIWOSCIA (...)WYDAJE MI SIE (...)DWA LATA TEMU (...) TO MOIM ZDANIEM (...). Zanim zaczniemy wiec bic piane, przypatrzmy sie jak nam jakis niedouczany journalista robi wode z mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczyński zaprzecza podatkowemu porozumieniu 24.08.05, 14:21 krolroger napisał: > Panie i panowie spokojnie. Prosze mi pokazac gdzie w tekscie jest zacytowany > Tusk mowiacy z Kaczynskim o podatkach. Jest natomiast: "Dopytywany, czy oznacza > to, że jeśli Platforma wygra, to wtedy PiS zgodzi się, żeby realizowana była > polityka podatkowa PO, odpowiedział: - Rozmawiam o tym z PiS i vice versa. I > wydaje się, że to jest reguła najsensowniejsza. " . Rozmawiał o tym z pis, > prawdopodobnie miał więc na myśli jakieś inne rozmowy. Interpretacja jaka > pojawiła się w pytaniu do Kaczyńskiego jest oczywiście tendencyjna i typowo > debilnie dziennikarska. Kaczyński mogl wiec zaprzeczyc zgodnie z prawda, bo > rozmawiali o ogolnikach a tu mu sie wyjezdza z fundamentalna roznica programowa > , > ktorej on teraz na etapie kampani wyborczej jako polityk zatrzec nie moze. Bez > emocji, z kazdego w prasie mozna zrobic idiote. Giertych jak mówi, to mówi prawdę a kiedy ktoś mówi, że Giertych kłamie, to się Giertycha zniesławia... Stałożby się to zasadą generalną???... I dotyczącą tylko nazwisk prawicowych???... Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Prywatnie obiecuje , publicznie zaprzecza 24.08.05, 13:53 ..przypomina mi się z "POTOPU" rozmowa Ksiecia Janusza Radziwiłła z Bogusławem - gdy ten coś tam mu obiecywał - "...słowa danego prywatnie - dotrzymuję, co innego w polityce..." czyżby Pan Kaczyński tak się sku...., że już nawet tego nie dotrzymuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
janbezziemi Przeciw wybuchowej mieszance. 24.08.05, 14:11 A ja jednak zaufam sld z nowym kierownictwem,odmłodzonym. TUSK czy KACZYNSKI to mieszanka wybuchowa. Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 To juz wogule poroniony pomysl 24.08.05, 14:23 TO nowe kierownictwo to 2% SLD. Wejda do sejmu to wyrzuca olejniczaka. I zostana starzy dzialacze: Janik Szmajdzinski Lybacka Jaruga Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Przeciw wybuchowej mieszance. 24.08.05, 14:26 janbezziemi napisał: > A ja jednak zaufam sld z nowym kierownictwem,odmłodzonym. TUSK czy KACZYNSKI to > > mieszanka wybuchowa. Nie Tusk czy Kaczor... Tusk i Kaczor to mieszanka groźna a nie tylko wybuchowa... Gdybyż była tylko wybuchowa - pal diabli; szybko by ich przeniosło w niebyt... Gorzej, kiedy ta mieszanka nie wybuchnie a panowie zaczną chodzić na kompromisy... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Prywatnie obiecuje , publicznie zaprzecza 24.08.05, 14:23 robertpk napisał: > ..przypomina mi się z "POTOPU" rozmowa Ksiecia Janusza Radziwiłła z Bogusławem > - > gdy ten coś tam mu obiecywał - "...słowa danego prywatnie - dotrzymuję, co > innego w polityce..." > czyżby Pan Kaczyński tak się sku...., że już nawet tego nie dotrzymuje ? Eh! Kaczeńce, te złote Kaczeńce... Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a UWAGA SONDAZ ;) 24.08.05, 14:00 jezeli juz POPiS dzieli skore to my tez sie tak zabawmy :) jak uwazacie kto zostanie nowym ministrem sprawiedliwosci w rzadzie POPiSu?? stawiam na plk Miodowicza hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka evcia a komu bardzo zalezy 24.08.05, 14:03 zeby podzielil? Zgaduj zgadulcia.... ---------------- Dyplomacja to wiedza o tym ze glaskanie psa nie pomaga w zakladaniu kaganca... Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: evcia a komu bardzo zalezy 24.08.05, 14:14 okulisty Ci poszukac dobrego? nie podzielili juz ??? : Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka evcia ty sie tak przyzwyczailas do klamstw 24.08.05, 14:38 zwolennikow Cimocha, ze realny komentarz sytuacji nazywasz niedzwiedziem? To nie niedzwiedz. To fakty... Poparcie ma faktycznie on i Kaczynski. Bardzo dobrze dla kraju jak beda na siebie mieli baczenie. Nie istnieje lepsze wyjscie.. Najlepsze byloby wywalenie do konca z sejmu wszystkich zlodzieji, ale to tez na dzisiaj raczej nierealne.. Jest za to bardziej niz pewne ze beda ´nawolywac do wspolpracy´ itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: evcia ty sie tak przyzwyczailas do klamstw 24.08.05, 14:43 niedziwedziem to ja w pierwszej kolejnosci nazwalam 'prezia' Tuska na billboard'ach... i nie mow mi do czego sie przyzwyczailam - dzieki z gory - thank you from the mountain (angielski a la Tusk...) jakby wywalili wszystkich zlodziei to dla nikogo z politykow nie byloby miejsca nie schodzmy na temty programowe bo akurat do tego mam najmniejsze zastrzezenia (jesli chodzi o PO) ale o to, ze nastepny kandydat zaczyna lgac i czuc sie za pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Don't make village, Donald ..... 24.08.05, 14:44 e.v.q.a napisała: thank you from the > mountain (angielski a la Tusk...) > > Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Krowo.niebianska ! Podsłuchiwałaś? 24.08.05, 14:49 ...rozmowe tych panów? Skoro tak, to daj posluchac tasmy, bo na razie to ja slyszałem w radio "w zasadzie" Tuska, a Kaczyński odniósł się do "uroczych" pytan tluszczy dziennikarskiej - scierwojadów. Dlaczego wiec piszesz klamal? Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka dobra, dobra ewcia 24.08.05, 14:50 odpowiem ci po polsku... Rozumiem ze matactwa z Orlenem to nie lgarstwa lecz pomylka... a bajki o wakacjach w roli zrodla upadku wlodzimierzowcow to taki ogorek dziennikarski.. Hi,hi.... Nie boj nic Ewciu. Na razie to nie masz dowodow- a jak twoj kolektyw zgodnie twierdzi brak dowodow to niewinnosc... Nie Tusk to Kaczynski, nie Kaczynski to Tusk... A ja sie smieje. Bo i tak liczy sie Sejm.. A cimoch topi za soba cala swoja partyjke szubrawcow :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: dobra, dobra ewcia 24.08.05, 14:59 posmiej sie najpierw z Twojej niewiedzy jezykowej - zwaracaj kazdemu uwage nt francuskiego i angielskiego... ale tylko wtedy gdy widzisz ewidentne bledy a nie jak cos Ci sie wydaje, bo troche dajesz... popalic :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabool A mówiłem że "erudytka"??! 24.08.05, 15:05 e.v.q.a napisała: > posmiej sie najpierw z Twojej niewiedzy jezykowej - zwaracaj kazdemu uwage nt > francuskiego i angielskiego... ale tylko wtedy gdy widzisz ewidentne bledy a ni > e > jak cos Ci sie wydaje, bo troche dajesz... popalic :) On nie pali! Polski u ciebie wciąż kuleje. Idz do nalecza, on cie nauczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A mówiłem że "erudytka"??! 24.08.05, 15:37 yabool napisał: > e.v.q.a napisała: > > > posmiej sie najpierw z Twojej niewiedzy jezykowej - zwaracaj kazdemu uwag > e nt > > francuskiego i angielskiego... ale tylko wtedy gdy widzisz ewidentne bled > y a > ni > > e > > jak cos Ci sie wydaje, bo troche dajesz... popalic :) > On nie pali! > Polski u ciebie wciąż kuleje. Idz do nalecza, on cie nauczy!! Znowu w bramie ...bul, bul, bul... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: A mówiłem że "erudytka"??! 24.08.05, 15:40 Brama duza. Chodźcie z nami! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A mówiłem że "erudytka"??! 24.08.05, 15:42 yabool napisał: > Brama duza. Chodźcie z nami! Ja mam ubikację..... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A mówiłem że "erudytka"??! 24.08.05, 15:43 yabool napisał: > Brama duza. Chodźcie z nami! Jestem samiuśki i troszkę się boję... nawet chciałbym... i zbroję się.. A jednak boję się qrwa mać... I jakoś tak nie lubię bramy... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A mówiłem że "erudytka"??! 24.08.05, 15:46 sclavus napisał: > I jakoś tak nie lubię bramy... A może to brama na Lednicy...w kształcie ryby ...?? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A mówiłem że "erudytka"??! 24.08.05, 15:58 mangold napisał: > sclavus napisał: > > > > I jakoś tak nie lubię bramy... > > > A może to brama na Lednicy...w kształcie ryby ...?? Jak o rybie... Z ryb to ja wolę najbardziej rypanie... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: A mówiłem że "erudytka"??! 24.08.05, 15:43 Jedni już raz poszli. Do dzisiaj chodzą po śmietnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: A mówiłem że "erudytka"??! 24.08.05, 16:21 uu1 napisała: > Jedni już raz poszli. Do dzisiaj chodzą po śmietnikach. Śmietnik dobra rzecz! Szczególnie historii. Tam gdzie miejsce czerwonego tatałajstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka ? 24.08.05, 15:09 Evcia jakiej mojej niewiedzy... PS- czy aby towarzyszyc ci tu na tym forum musze zdawac egzaminy? Buahhaha... Evciu ja jestem skromnym biologiem.... A pamietasz jeszcze w jakich warunkach de la i na co sie wymienia? No dawaj czadu ewcia.... Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka Ewcia na milosc, 24.08.05, 15:10 po polsku nie isze sie zwaracaj...Tylko zwracaj.. Jak taki blad sie kwalifikuje? Hi, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a ale obciach - literowka 24.08.05, 15:25 to tak samo jak to 'la' :)?? eee, chyba jednak nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: ? 24.08.05, 15:24 de la.... na nic sie raczej nie wymienia a jezeli chodzi Ci o wymienianie to ewentualnie DE LE wymienia sie na DU :) o, biolog :) fajnie :) to mamy wspolne zainteresowania (chyba tylko to) bo ja medycynka :) Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka hi, hi. medycynka i cale dnie na forum 24.08.05, 15:44 und wenn Sie nicht verstorben sind, dann lieben Sie noch Heute... Buahahahah.. a tymczasem Cimoch sle listy.. Oj sle.... Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: hi, hi. medycynka i cale dnie na forum 24.08.05, 15:50 if you were so genial you would know that i have holidays :) kongratulejszons hehehe a zazdroscisz? bo ja bym zazdroscila jak cholera :) ale nie musze na szczescie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka efciu LA LANGUE DE LA DIPLOMATIE 24.08.05, 15:47 a Francuzi na jedno sa uczuleni.. Na dzwiek swojego jezyka... La chatte qui vient de casser sa patte. La langue est deja definie. I nie deklinuj juz tych czasownikow w angielskim.. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: efciu LA LANGUE DE LA DIPLOMATIE 24.08.05, 15:52 pozwol, ze bede nadal :) bo troche sie na tym znam a Ty? hmmm... no juz wiem, nie musisz odpowiadac. juz tak tym francuskim jezorem nie szpanuj bo widac, ze chcesz pokazac ze jednak go znasz - tego nie neguje (nie znam Cie), ale do pomylki tez jest sie czasem dobrze przyznac :) - tak jak dzisiaj lepper heheh Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: efciu LA LANGUE DE LA DIPLOMATIE 24.08.05, 15:52 tatonka napisał: > a Francuzi na jedno sa uczuleni.. Na dzwiek swojego jezyka... > La chatte qui vient de casser sa patte. > La langue est deja definie. > I nie deklinuj juz tych czasownikow w angielskim.. Tak mi chodzi po głowie... co też ten Jontuś łod mie fcioł?.. Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: UWAGA SONDAZ ;) 24.08.05, 14:32 Wc już był szefem MS. Marnie to wyszło wtedy EVciuuuu. O przepraszam, akcja "czyste ręce" miała miejsce. Super to wyszło widać dziś z akcjami BMC i Orlenu. "Państwo nie musi być tanie" - to hasło na miarę czasów. To W.Olejniczak walnął. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: UWAGA SONDAZ ;) 24.08.05, 14:39 ale ja pisalam o plk Miodowiczu i jego 'czystych' metodach :) jezeli usiadzie na tym stolku to bedziemy mieli powtorke z rozrywki a co do olejniczaka to niech sobie bredzi, szans nie ma i niech sobie gada - jest nieszkodliwy w tym momencie Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: UWAGA SONDAZ ;) 24.08.05, 14:54 Czyli uwierzyłaś Nałęczowi, symbolowi wewnętrznej uczciwości, niezachwialności zasad i prawdomówności. Czy w w sztabie WC nie wiedzicie, że to TN Was kompromituje i ludzie się w Niego śmieją. Nawet na tych forach gdzie jest sporo sympatyków WC, nie na TN wielu obrońców. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: UWAGA SONDAZ ;) 24.08.05, 15:05 o naleczu sie nie wypowiadam, a o plk midowoiczu - roznica jest jak by nie patrzec... niewazne w ktora strone ale jest. no i nastepne pudelko - w zadnym sztabie, ewentualnie na wakacjach :) niech sie smieja a co mnie to obchodzi?? w gruncie rzeczy smiech to zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: UWAGA SONDAZ ;) 24.08.05, 15:37 dzięki za sympatyczą odpowiedź. Nie rozumiem, co znaczy "nie ważne w którą stronę ale jest" [różnica]? Chyba ważne w którą stronę. Hm? PS: Bardzo proszę, daruj sobie z tymi WC sympatiami. I sorry za ten sztab WC. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: UWAGA SONDAZ ;) 24.08.05, 15:41 chodzilo mi o roznice w orientacji politycznej no niestety tak sie zlozylo, ze z cimkiem 'sympatyzuje' jako z kandydatem na prezia (zeby nie bylo, to poglady mam prawicowe, ale niektorym to sie w pale nie miesci...roznie bywa) a co do sztabu wyborczego :) nie ma sprawy hehe - oj gorzej mnie na tym forum nazywano (kultura ludzka) :) Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Re: UWAGA SONDAZ ;) 24.08.05, 16:01 Nie rozumiem tego także. Ale nie pytam, bo nic to nie da. Natomiast warto by spróbować ten preziosko-ordynacji skorumpowany układ wywalić. Przecież tylko można na tym zyskać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 14:35 e.v.q.a napisała: > jezeli juz POPiS dzieli skore to my tez sie tak zabawmy :) > jak uwazacie kto zostanie nowym ministrem sprawiedliwosci w rzadzie POPiSu?? > stawiam na plk Miodowicza hehe :) Tu juz nawet nie ma czego komentowac Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 14:37 yabool napisał: > e.v.q.a napisała: > > > jezeli juz POPiS dzieli skore to my tez sie tak zabawmy :) > > jak uwazacie kto zostanie nowym ministrem sprawiedliwosci w rzadzie POPiS > u?? > > stawiam na plk Miodowicza hehe :) > Tu juz nawet nie ma czego komentowac > Fakt..Miodowicza ciężko komentowac..wyjatkowo antypatyczna postać Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 14:40 mangold napisał: > Fakt..Miodowicza ciężko komentowac..wyjatkowo antypatyczna postać > Nie masz dzis dobrego dnia, proponuje bys se poszedl na piwo, czy cos Nawet WYPOWIEDZI wyjatkowo antypatycznych postaci jak Cimorro czy Nalecz mozna skomentowac. W przypadku Miodowicza nie probuj..., obawiam sie ze nie zrozumiales co powiedzial... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 14:42 yabool napisał: > W przypadku Miodowicza nie probuj..., obawiam sie ze nie zrozumiales co > powiedzial... > Jak większośc...bez jabola ani rusz... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 14:51 mangold napisał: > Jak większośc...bez jabola ani rusz... :-)) > A ty co/ Konkurencje mi robisz z tym jabolem? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 14:53 yabool napisał: > > > A ty co/ Konkurencje mi robisz z tym jabolem? :-)) > Nie bój żaby...hehe..siara szkodzi... zreszta sam chyba wiesz najlepiej... :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 15:01 mangold napisał: > Nie bój żaby...hehe..siara szkodzi... zreszta sam chyba wiesz najlepiej... :- DD Ciekawe skad TY wiesz? Autopsja, czy zaszlyszana prawda objawwiona? Wiem, ze siedzisz i piszesz bo musisz, ale powiedz szczerze: nie wstyd ci czasem? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 15:08 yabool napisał: > Ciekawe skad TY wiesz? Autopsja, czy zaszlyszana prawda objawwiona? Raz spróbowałem...ohyda....wątroba trzy dni sie buntowała..i nie tylko watroba...bleeee. > Wiem, ze siedzisz i piszesz bo musisz, ale powiedz szczerze: nie wstyd ci > czasem? A Tobie , jabolku...?? :-)) Zreszta ( w przeciwieństwie byc może do Ciebie) ja ni nie muszę... lubie wqu..ać PiSklatka i im podobnych...dlatego klikam GG 4066542 zapraszam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A po co? 24.08.05, 15:47 yabool napisał: Żeby ci w tej bramie było mniej smutno... Głupio tak: w bramie i w bramie i... Eh! Kaczeńce, złore Kaczeńce... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: A po co? 24.08.05, 15:57 sclavus napisał: > yabool napisał: > > Żeby ci w tej bramie było mniej smutno... > Głupio tak: w bramie i w bramie i... > Eh! Kaczeńce, złore Kaczeńce... Ładne! Ale my niedługo z tej bramy wyjdziemy! I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A po co? 24.08.05, 15:59 yabool napisał: > Ale my niedługo z tej bramy wyjdziemy! > I co wtedy? > Zgarnie was patrol i wytrzeźwiałka wita !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: A po co? 24.08.05, 15:59 yabool napisał: > sclavus napisał: > > > yabool napisał: > > > > Żeby ci w tej bramie było mniej smutno... > > Głupio tak: w bramie i w bramie i... > > Eh! Kaczeńce, złore Kaczeńce... > Ładne! > Ale my niedługo z tej bramy wyjdziemy! > I co wtedy? > Nie wiedziałeś, że Kaczeńce też więdną???? Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 14:37 wiec nie komentuj inteligentny.inaczej pozdro i idz do bramy :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 14:42 e.v.q.a napisała: > wiec nie komentuj inteligentny.inaczej > pozdro i idz do bramy :) kiedy ja wlasnie glaszcze pieska, ktoremu juz szykuja kaganiec... Zgadnij jak wyglada kaganiec na twoja mordeczke? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 14:43 yabool napisał: > kiedy ja wlasnie glaszcze pieska, ktoremu juz szykuja kaganiec... Zgadnij jak > wyglada kaganiec na twoja mordeczke? > Znów cenzurę przywrócą...no co Ty ?? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 15:05 Uważaj, bo skoro się obudził to Cię do admina zakapuje. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a kaganiec? 24.08.05, 14:47 z pewnoscia jest wiekszy od Twojego, bo roznimy sie ilosci szarych komorek - nie mowiac juz o jakosci :) jest tu sporo osob (a Ty to juz chyba na czele) ktore nie rozumieje tego cytatu, ale sie nie dziwie, bo do zrozumienia nie wystarczy jedna szara komorka na karku i druga w dloni (tel. kom dla mniej inteligentnych) do bramy wstap! Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Krowa.niebianska i erudycja? 24.08.05, 14:57 e.v.q.a napisała: > z pewnoscia jest wiekszy od Twojego, bo roznimy sie ilosci szarych komorek - ni > e > mowiac juz o jakosci :) Zajrzyj do jakiejs encyklopedii, slon ma duzy leb i malo komórek, ty tez, krowko? > jest tu sporo osob (a Ty to juz chyba na czele) ktore nie rozumieje tego cytatu A to trzeba jakies studia konczyc? Moze takie w kielcach, lub starachowicach? > ale sie nie dziwie, bo do zrozumienia nie wystarczy jedna szara komorka na kark > u > i druga w dloni (tel. kom dla mniej inteligentnych) Kula w plot! Twoj poziom mnie tak zniewala, ze zaczalem szukac po kieszeniach komorki. i wiesz co, nie mam! I nigdy nie mialem. Moze za stary jestem? A tej komorki NA KARKU to nie rozumiem, za indelpetne dla mnie... > do bramy wstap! Nigdy z niej nie wychodzilem! -- pozdrowienia z bramy yabool ---- Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: Krowa.niebianska i erudycja? 24.08.05, 15:03 jedyne z czym sie zgadzam to to ze nigdy z bramy nie wychodziles - widac :) skoro moj poziom Cie tak zniewalil to juz sie nie odzywaj - thx Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Krowo.nebianska witaj nam! 24.08.05, 15:50 yabool napisał: > e.v.q.a napisała: > > > wiec nie komentuj inteligentny.inaczej > > pozdro i idz do bramy :) > kiedy ja wlasnie glaszcze pieska, ktoremu juz szykuja kaganiec... Zgadnij jak > wyglada kaganiec na twoja mordeczke? > Nie wiem teraz: czy ty taki z natury niesympatyczny jesteś i tylko trochę się pilnujesz, czy też silny wiarą, stajesz się taki chamowaty... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Moja nie umieć tak ładnie pisać! 24.08.05, 15:55 sclavus napisał: > yabool napisał: > > > e.v.q.a napisała: > > > > > wiec nie komentuj inteligentny.inaczej > > > pozdro i idz do bramy :) > > kiedy ja wlasnie glaszcze pieska, ktoremu juz szykuja kaganiec... Zgadnij > jak > > wyglada kaganiec na twoja mordeczke? > > > > Nie wiem teraz: czy ty taki z natury niesympatyczny jesteś i tylko trochę się > pilnujesz, czy też silny wiarą, stajesz się taki chamowaty... Odpowiedz Link Zgłoś
pterodaktyl59 Re: Kaczyński zaprzecza podatkowemu porozumieniu 24.08.05, 14:00 Panie Kaczyński - proszę zdeklarować, czy ma pan zamiar prowadzić rozsądną politykę i dogadać się z PO przed wyborami i poinformować o tych zasadach wyborców, czy lecieć w "bambuko"!!! Jeżeli nie będę znał porozumienia przed wyborami to głosuję na Samoobronę - jak ma być śmiesznie to niech będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ppppppp6 Znowy GW kłamie .... 24.08.05, 14:23 Przcież i Kaczyński i Tusk powiedzieli w zasadzie to samo. A tu GW robi aferę. Panie redaktorze tego artykułu, czy pan trochę myśli czy swobody nie ma wcale? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Jak śmiesz! 24.08.05, 14:37 ppppppp6 napisał: > Przcież i Kaczyński i Tusk powiedzieli w zasadzie to samo. A tu GW robi aferę. > Panie redaktorze tego artykułu, czy pan trochę myśli czy swobody nie ma wcale? ... kazac redaktorom GW ze maja myslec! Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Aż miło czytać -:) 24.08.05, 14:23 To było do przewidzenia, że PO z PiS-em (i vice versa) nie wytrzyma. Ale żeby skończyć nim się zaczęło, to świetna wiadomośćdla Polski! Kampania wyborcza przybiera na.... wyrazistości. Prawa strona już nie tylko marszałkowi Cimoszewiczowi zarzuca kłamstwa, ale także v-ce marszałkowi Tuskowi. Ten powinien się odwdzięczyć, albo zlecić to płk od brudnej roboty, i wyciągnąćna jaw kłamstwa Kaczyńskiego. A co do "programu" gospodarczego Kaczyńskich to weź sobie do serca hasło: Tęsknisz za socjalizmem - głosuj na PiS! PS Nie wiem dlaczego GW "dopisała" mnie do PL bloch-bustera, ale nich im będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Aż miło czytać -:) 24.08.05, 16:04 krakowiak47 napisał: > To było do przewidzenia, że PO z PiS-em (i vice versa) nie wytrzyma. Ale żeby > skończyć nim się zaczęło, to świetna wiadomośćdla Polski! > Kampania wyborcza przybiera na.... wyrazistości. Prawa strona już nie tylko > marszałkowi Cimoszewiczowi zarzuca kłamstwa, ale także v-ce marszałkowi > Tuskowi. Ten powinien się odwdzięczyć, albo zlecić to płk od brudnej roboty, i > wyciągnąćna jaw kłamstwa Kaczyńskiego. > A co do "programu" gospodarczego Kaczyńskich to weź sobie do serca hasło: > Tęsknisz za socjalizmem - głosuj na PiS! > PS > Nie wiem dlaczego GW "dopisała" mnie do PL bloch-bustera, ale nich im będzie... Jeszcze nikt nie wie ale pewien pułkownik już się przypadkowo spotkał z pewną panią, która przez czysty przypadek jest kochanką jego kumpla i która przez nieprzewidziane okoliczności zaszła w ciążę ale nie wiadomo jeszcze z kim choć niektórzy już się szykują do postawienia tego zasadniczego pytania... Uf!!! Biedny Giertych - tym razem wszystko odbywa się poza jego zasięgiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
krakowiak47 Aż miło czytać -:) [do kwadratu] 24.08.05, 18:15 sclavus napisał: > Jeszcze nikt nie wie ale pewien pułkownik już się przypadkowo spotkał z pewną > panią, która przez czysty przypadek jest kochanką jego kumpla i która przez > nieprzewidziane okoliczności zaszła w ciążę ale nie wiadomo jeszcze z kim choć > niektórzy już się szykują do postawienia tego zasadniczego pytania... Uf!!! > Biedny Giertych - tym razem wszystko odbywa się poza jego zasięgiem.... A zapomniałeś dodać, że ta czcigodna matrona jest rozwódką, a jednak zdołała wyrosnąć na filar Polskich Rodzin, bo choć ABW zmusiła ją do poronienia, to znowu jest w ciąży i od ABW nie stroni, a może tylko odkryła jakże prosty sposób obejścia wiadomej ustawy tak obcej sercu i myślom i co tam jeszcze jego jest znanego Konia, który mówi. Więc nie wyłączaj a priori Giertycha, bo on swoje trzy grosze (jeżeli to trzema groszami godzi się nazywać?) wciśnie. I nie próbuj nawet suponować, że Giertych nic co ma ręce i nogi, wykreować nie potrafi. Grunt to rodzina, choćby i z ligi powiatowej... Odpowiedz Link Zgłoś
zchalupniak Re: Kaczyński zaprzecza podatkowemu porozumieniu 24.08.05, 14:24 Jeszcze nie wygrali wyborów, jeszcze nie zawarli formalnej koalicji, a już kręcą, kombinują, wyp[ierają się nawzajem... Będzie powtórka z AWS-u, ale w jeszcze gorszym wydaniu Odpowiedz Link Zgłoś
krolroger Re: Kaczyński zaprzecza podatkowemu porozumieniu 24.08.05, 14:29 > krolroger:przeczytak sobie zapis dzisiejszej porannej rozmowy Tuska w > PR1/sygnały dnia. Dzieki za namiar. Przeczytalem. Cytuje : ale naprawdę jesteśmy bardzo mocno przekonani, że niezależnie od tego, że konkurujemy, obie partie konkurują, znajdziemy wspólny język we wszystkich istotnych sprawach, a tam, gdzie pojawiają się różnice trudne do wynegocjowania (no bo rzeczywiście podatek liniowy trudno pogodzić z podatkiem takim dość skomplikowanym, jaki proponuje PiS), tam będziemy słuchali tego, co wybiorą wyborcy." To faktycznie wskazywalo by na to, ze mogli rozmawiac. Kontekst tego jest jednak poszerzony. Tusk wydaje sie mowic ogolnie o ustaleniach PiS Platforma. Poza tym zdanie "tam bedziemy sluchali" to normalna spiewka politykow. Mozna wiec wziac pod uwage mozliwosc, ze tusk tu sie zapedzil w ogolnych rozwazaniach na temat kontaktu miedzy programami tych partii. Dziennikarz rozumiejac ogolny charakter odpowiedzie uscisla pytanie, chce miec news "Kaczynski zgodzil sie na... bla bla bla" zadaje pytanie: K.G.: Czy dobrze rozumiem, panie marszałku? Jeśli Platforma wygra, to wtedy PiS zgodzi się, żeby realizowana była polityka podatkowa Platformy Obywatelskiej? Czyli kawa na lawe. A co odpowiada Tusk: D.T.: Rozmawiam o tym z Prawem i Sprawiedliwością i vice versa. I wydaje się, że to jest reguła najsensowniejsze. Tak jak żeśmy dwa lata [temu] powiedzieli i tak żeśmy obiecali to opinii publicznej, że partia, która wygrywa, przedstawia swojego kandydata na premiera, to – moim zdaniem – w tych miejscach Rozamwial o tym z PRAWEM I SPRAWIEDLIWOSCIA (...)WYDAJE MI SIE (...)DWA LATA TEMU (...) TO MOIM ZDANIEM (...). Zanim zaczniemy wiec bic piane, przypatrzmy sie jak nam jakis niedouczany journalista robi wode z mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczyński zaprzecza podatkowemu porozumieniu 24.08.05, 16:06 zchalupniak napisał: > Jeszcze nie wygrali wyborów, jeszcze nie zawarli formalnej koalicji, a już > kręcą, kombinują, wyp[ierają się nawzajem... Będzie powtórka z AWS-u, ale w > jeszcze gorszym wydaniu Było TKM, szykuje się TKZM - teraz qrwa znowu my... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Kaczyński zaprzecza podatkowemu porozumieniu 24.08.05, 16:08 :-))) to dopiero ladne haslo. Alternatywnie: Tusk-Kaczynski-z-Maria-Rokita Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Kaczyński zaprzecza i ma rację ... 24.08.05, 14:30 Platforma nadużywa prawa do wyciągania wniosków z normalnej rozmowy. To jest tworzenie faktów . Nie wolno się zgodzić na podatek liniowy, który proponowała Platforma. To jest idiotyzm w warunkach polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Kaczyński zaprzecza i ma rację ... 24.08.05, 14:45 Sprawdził się w biedniejszych krajach ościennych, które coraz bardziej dystansują ans gospodarczo, ale w Polsce to idiotyzm?? Hmm, w sumie masz rację- w Polsce cokolwiek, co może być dobre dla kraju, co się sprawdza gdize indziej to idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Kaczyński zaprzecza i ma rację ... 24.08.05, 14:53 W oóle jak czytam te komentarze, to mnie żal ogarnia i niemoc. zero poważnej analizy programowej. Nawet pod artykułami dotyczącymi programów gospodarczych, większość wpisów to opluwanie przeciwników politycznych, wysmiewanie, wyzywanie od czarnych lub komuchów, Balcerowicz musi odejść i wszystkiemu winna żydokomuna. Nie dorośliśmy jeszcze jako społeczewństwo do demokracji. Kolejne wybory to jak zabawa z granatem. Za kilka lat wybuchnie kryzys gospodarczy, nie daj Bozę do władzy dojdzie LPR z Samoobroną i dzisiejsza mizeria będzie nam się jawiął jako dobrobyt. Ide sobie po piwo, bo aż się zdenerwowałem. Szkoda Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: chyba nie ja 24.08.05, 14:58 > ale ten co odpowiedzial tak jak sie spodziewalam.... ze niby ja? Ciekawe czego sie spodziewalas, jak nic nie trafilas... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 FRASYNIUK ATAKUJE PO I PiS.... CHA, CHA!!!! 24.08.05, 15:12 Uderz w stół, a nożyce sie odezwą... Jak PO i PiS zaproponowali w prywatnych rozmowach, że realizowany będzie program tej partii, ktora bedzie miala wiecej posłów, to od razu pokazał się w TVN24 wkurzony Frasyniuk? Czemu wkurzony? Ano proste. Sensowny pomysł PO i PiS nie pozwoli bowiem rozbijać środowisku PD i GW koalicji rządzącej. Program ma to do siebie, że jest wewnętrznie spójny. Jeśli zaczynają sie kompromisy, to pojawiają się wewnętrzne sprzeczności, a ich uzgadnianie byłoby pożywka dla wrogów politycznych z PD i GW, którzy specjalizuja sie w sabotowaniu zdrowych propolskich pomysłów, bo - jak wiemy - zawsze musi rządzić Michnik, Kwaśniewski, Geremek, Soros, międzynarodówka wzajemnej adoracji itd. Pomysł PO i PiS jest więc świetny! Frasyniuk, nie poradziłeś sie Geremka, Michnika i wyskoczyłeś przed szereg, aby pokazać, że ten balon próbny PO i PiS był słuszny. Teraz juz są pewni, ze mieliście zamiar skłócać rozbijać etc Nic nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: FRASYNIUK ATAKUJE PO I PiS.... CHA, CHA!!!! 24.08.05, 15:15 to Kaczynskich i Rokite trzeba jeszcze zachecac dodatkowo do klotni? Nie doceniasz ich, sami sobie swietnie poradza :-). Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:18 yeellow napisał: > to Kaczynskich i Rokite trzeba jeszcze zachecac dodatkowo do klotni? Nie > doceniasz ich, sami sobie swietnie poradza :-). Brednie wyglaszane po 100 razy nie staja sie prawda, lecz bredniami wygloszonymi sto razy. Ale mi wyszło powiedzonko! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:21 yabool napisał: > Brednie wyglaszane po 100 razy nie staja sie prawda, lecz bredniami > wygloszonymi sto razy. O właśnie...vide: Komisja d/s Udupienia Cimoszewicza, a przy okazji d/s Orlenu ...... > Ale mi wyszło powiedzonko! Jabolki sie jednak na coś przydają ...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:25 mangold napisał: > O właśnie...vide: Komisja d/s Udupienia Cimoszewicza, a przy okazji d/s Orlenu > ...... To w koncu ile bylo tych oswiadczen, i dlaczego kazde inne, choc na ten sam dzien? > Jabolki sie jednak na coś przydają ...:-)) Tym razem to kawa! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:27 yabool napisał: > To w koncu ile bylo tych oswiadczen, i dlaczego kazde inne, choc na ten sam > dzien? Sam juz się pogubiłem..trzeba by Kostka albo Romana spytac.... :-)) > > Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:34 mangold napisał: > yabool napisał: > > > To w koncu ile bylo tych oswiadczen, i dlaczego kazde inne, choc na ten s > am > > dzien? > > Sam juz się pogubiłem..trzeba by Kostka albo Romana spytac.... :-)) Taaaaa, teraz do Kostka, a wczesniej atakowales. Ni ma, sam sie dowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:37 yabool napisał: > > Taaaaa, teraz do Kostka, a wczesniej atakowales. Ni ma, sam sie dowiedz! > > Bo wqrwia mnie juz to rzucanie liczbami w te i we wte...nawet jak się zdaży wytłumaczyć to krzyczą że nieprawda i znowu cos wyciągają to chore jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:45 mangold napisał: > yabool napisał: > > > > > > Taaaaa, teraz do Kostka, a wczesniej atakowales. Ni ma, sam sie dowiedz! > > > > Bo wqrwia mnie juz to rzucanie liczbami w te i we wte...nawet jak się zda > ży > wytłumaczyć to krzyczą że nieprawda i znowu cos wyciągają to chore jest.... > Nie wiem czy moge merytorycznie, zamiast urzadzać pyskówkę? Nie wiem czy zauważyłeś, ale do tego chóru dołączyła ostatnio prokuratura..., może to i przykre ale zgodne ze przysłowiem: Nosił wilk razy kilka, poniesli i wilka. A koalicja PO i PiS to chyba jedyna alternatywa, czy nam się to podoba, czy nie, jakby było mniej szczekania, a wiecej dyskusji, to moze to nawet przyniesc NAM jakas korzysc,,, Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:53 o, merytorycznie cos nowego. Ok, to merytoryczne pytanie. Gdzie i co zaspiewala prokuratura w tym chorze? Bo z tego co slyszalem o nic jeszcze Cimoszewicza nie oskarzyli. Cos sie zmienilo? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 16:10 yeellow napisał: > o, merytorycznie cos nowego. Ok, to merytoryczne pytanie. Gdzie i co zaspiewala > > prokuratura w tym chorze? Bo z tego co slyszalem o nic jeszcze Cimoszewicza nie > > oskarzyli. Cos sie zmienilo? Owszem, zmienilo sie. Prokuratura ma nowe watki, sledztwo jest rozwojowe, a poniewaz i tak nie mozna o nic posla Cimoszewicza oskarzyc, wiec poczekajmy na to posiedzenie sejmu co ma byc w sprawie vatu, moze wplynie wniosek z prokuratury i wtedy sie przekonamy. Bardzo bym sie zdziwil gdyby prokuratura nie chciala uchylenia... Przynajmniej jedno oskarzenie bedzie na pewno (w sprawie skladania falszych zeznan). Moze z mojej bramy wiecej widac, poczytaj portal GW w przerwach miedzy jednym a drugim postem... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 16:16 o, poczekajmy. Nareszcie cos sensownego. Do tej pory wylewales pomyje bez czekania na prokurature. Zobaczymy, czy sie nie zdziwisz. Portal czytam, jak inaczej trafialbym na te fora? ;-) Za to w sprawie Kaczynskiego nie trzeba czekac. Sad wydal prawomocny wyrok, a Kaczynski sie nie podporzadkowal. "Zapomnial" zaplacic zasadzonych pieniedzy i zapowiedzial, ze nie wykupi zasadzonych przeprosin. Tyle na temat "Prawa i Sprawiedliwosci" :). Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 16:26 yeellow napisał: > o, poczekajmy. Nareszcie cos sensownego. Do tej pory wylewales pomyje bez > czekania na prokurature. Nie, to prokuratura wreszcie sie obudzila! > Zobaczymy, czy sie nie zdziwisz. Portal czytam, jak inaczej trafialbym na te > fora? ;-) A nie mozna bez czytania?. Forum>kraj>dyskusja - podpowiadam > Za to w sprawie Kaczynskiego nie trzeba czekac. Sad wydal prawomocny wyrok, a > Kaczynski sie nie podporzadkowal. "Zapomnial" zaplacic zasadzonych pieniedzy i > zapowiedzial, ze nie wykupi zasadzonych przeprosin. Tyle na temat "Prawa i > Sprawiedliwosci" :). Masz racje. Nie zaplacil. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 16:31 e, nie mozna komentowac artykulu bez jego przeczytania :-). (wiem, ze technicznie, mozna, ale to bez sensu :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 16:40 yeellow napisał: > e, nie mozna komentowac artykulu bez jego przeczytania :-). (wiem, ze > technicznie, mozna, ale to bez sensu :) Dlaczego? Skoro w końcu i tak wychodzi pyskówka? A pyskować mozna nie czytając, niewiele osób odnosi sie do treści artykułu.... Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 18:24 Takie mam zasady :-). Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 16:34 > > Za to w sprawie Kaczynskiego nie trzeba czekac. Sad wydal prawomocny wyro > k, a > > Kaczynski sie nie podporzadkowal. "Zapomnial" zaplacic zasadzonych pienie > dzy > i > > zapowiedzial, ze nie wykupi zasadzonych przeprosin. Tyle na temat "Prawa > i > > Sprawiedliwosci" :). > Masz racje. Nie zaplacil. czyli co? oszust i kretacz? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 16:43 yeellow napisał: > > > Za to w sprawie Kaczynskiego nie trzeba czekac. Sad wydal prawomocn > y wyro > > k, a > > > Kaczynski sie nie podporzadkowal. "Zapomnial" zaplacic zasadzonych > pienie > > dzy > > i > > > zapowiedzial, ze nie wykupi zasadzonych przeprosin. Tyle na temat " > Prawa > > i > > > Sprawiedliwosci" :). > > Masz racje. Nie zaplacil. > > > czyli co? oszust i kretacz? 'Znaj proporcjum mocium panie' Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 16:44 yabool napisał: > yeellow napisał: > > > > > Za to w sprawie Kaczynskiego nie trzeba czekac. Sad wydal pra > womocn > > y wyro > > > k, a > > > > Kaczynski sie nie podporzadkowal. "Zapomnial" zaplacic zasadz > onych > > pienie > > > dzy > > > i > > > > zapowiedzial, ze nie wykupi zasadzonych przeprosin. Tyle na t > emat " > > Prawa > > > i > > > > Sprawiedliwosci" :). > > > Masz racje. Nie zaplacil. > > > > > > czyli co? oszust i kretacz? z ust mi to wyjałeś.... > Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 18:26 a to malo? To sa konkretne pieniadze i konkretne przeprosiny konkretnej osoby. A nie jakies malo wazne, odgrzebane po latach papierki. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:26 yeellow napisał: > o, zaczelo sie. to nie szczekaj! żółty kolor ci daruje! Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:30 tak Cie boli, ze Kaczynski z Rokita to znani pieniacze i klotliwe typy? Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:47 yeellow napisał: > tak Cie boli, ze Kaczynski z Rokita to znani pieniacze i klotliwe typy? Wybacz, ale na tej zasadzie to Nalecz i Cimoszewicz to znani klamcy! Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:55 tak o nich ciagle piszesz i nie nazywasz tego szczekaniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: PO + PiS = AWS -bis 24.08.05, 15:20 A to juz przerabialismy. SLD, PD, UW itd = PZPR. Czy Polacy wreszcie zmadrzeja? A swoja droga to mamy dzis nadzwyczajny urodzaj wszelkiej masci lewizny na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: PO + PiS = AWS -bis 24.08.05, 15:23 wet3 napisał: > A to juz przerabialismy. SLD, PD, UW itd = PZPR. Czy Polacy wreszcie zmadrzeja? > > A swoja droga to mamy dzis nadzwyczajny urodzaj wszelkiej masci lewizny na tym > forum. I to jakie postaci: żółty piesek, krowa niebiańska, u2 - czyli łódź podwodna typu kursk! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: PO + PiS = AWS -bis 24.08.05, 16:13 wet3 napisał: > A to juz przerabialismy. SLD, PD, UW itd = PZPR. Czy Polacy wreszcie zmadrzeja? > > A swoja droga to mamy dzis nadzwyczajny urodzaj wszelkiej masci lewizny na tym > forum. No i nie pomyliłeś się: co jaki chce pochwalić Kaczeńce albo i PO, to mu to jakos tak lewo wychodzi... Zupełnie jakby jakiś trzeci garniyur chwalców... Lewizna, ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re:Kaczor polityk bez granic.... 24.08.05, 15:24 Kaczor to typ polityka ktory pojdzie na kazdy uklad z kazdym byle miec z tego korzysc. Zadne gowno nie stanowi przeszkody. Kaczki dobrze czuja sie w blotku. Kaczor -polityk bez granic....moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re:Kaczor polityk bez granic.... 24.08.05, 16:22 2560a napisał: > Kaczor to typ polityka ktory pojdzie na kazdy uklad z kazdym byle miec z tego > korzysc. Zadne gowno nie stanowi przeszkody. Kaczki dobrze czuja sie w blotku. > Kaczor -polityk bez granic....moralnych. Eh Kaczeńce, złote Kaczeńce... Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: Kaczyński zaprzecza podatkowemu porozumieniu 24.08.05, 15:24 Przy dzisiejszych sondażach koalicja PO i PIS to JEDYNA koalicja, która może mieć większość sejmową. Propozycja Tuska bardzo rozsądna. Jeśli PIS wygra wybory to zrealizuje swoje koncepcje podatkowe. Jeśli przegra to zgodzi się na propozycje PO. Na co liczy Kaczyński? Na to, że będąc mniejszościowym koalicjantem, wprowadzi swoje propozycje? A to palant. Mój pies ma więcej intuicji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2 Re: Kaczyński zaprzecza podatkowemu porozumieniu 24.08.05, 15:26 Zgadzam sięm z Toba Jarosławie ;) na całej linii. Czy te ...no, ci politycy nie rozmieją, ze w taki własnie sposób podcinają gałąź na której siedza?!! Dzis słuchałam pani Bochniarz, mówiła całkiem rozsadnie, jak kobieta ;) z tego wszystkiego chyba na nią zagłosuje! I nie bedzie to tylko oznaka kobiecej solidarności! Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: Żólty pies szczeka na koalicje! 24.08.05, 15:32 yeellow napisał: > 3 i kazde na inny dzien. Chyba jeszcze czwarte, sejmowe, pamietasz, te co Stefaniuk mu pisal, a on mu "odpieprz sie"! Od Kaczynskiego sie nie uczyl, to od kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold I tu sie mylisz.. pod moim blokiem skasowałem 24.08.05, 15:39 juz wszystkich... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Re: I tu sie mylisz.. pod moim blokiem skasowałem 24.08.05, 15:53 mangold napisał: > juz wszystkich... :-)) A ja sie dziwilem co meneli tak duzo w mojej bramie... :) Jest nas juz 52% A bedzie 70! Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: I tu sie mylisz.. pod moim blokiem skasowałem 24.08.05, 15:54 52%? To chyba spirytu dodajecie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: PO I PiS - 52 % razem 24.08.05, 16:30 Oj..to sie z duzym kacem obudzimy ....:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: I tu sie mylisz.. pod moim blokiem skasowałem 24.08.05, 15:54 yabool napisał: > mangold napisał: > > > juz wszystkich... :-)) > A ja sie dziwilem co meneli tak duzo w mojej bramie... :) > Jest nas juz 52% > A bedzie 70! Z Twoich postów wynika raczej, że 40 i 4...... > Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Brzydko się Pan bawisz Panie Kaczyński.. 24.08.05, 15:39 Wierzę Tuskowi. Ja wiem, że pokusa jest ogromna.. Pałac prezydencki, władza.. ale niestety, musi się Pan pogodzić z tym, że to Tusk jest już praktycznie prezydentem. To najlepszy kandydat i szansa dla tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Brzydko się Pan bawisz Panie Kaczyński.. 24.08.05, 16:24 gniewek.113 napisał: > Wierzę Tuskowi. Ja wiem, że pokusa jest ogromna.. Pałac prezydencki, władza.. > ale niestety, musi się Pan pogodzić z tym, że to Tusk jest już praktycznie > prezydentem. To najlepszy kandydat i szansa dla tego kraju. A na co???? TKZM w bliskiej perspektywie... Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: Brzydko się Pan bawisz Panie Kaczyński.. 24.08.05, 16:55 TKZM? No tak, Teraz K*** Złapią za Mordy byłych UBeków i szpicli. Chyba się nie boisz? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Brzydko się Pan bawisz Panie Kaczyński.. 24.08.05, 16:58 ciumcia napisał: > TKZM? No tak, Teraz K*** Złapią za Mordy byłych UBeków i szpicli. > Chyba się nie boisz? Ani trochę!!! Szkoda, że ci się pomyliło znaczenie TKZM, to tylko taki dalszy ciąg od TKM... Ci sami panowie - nowe (stare) metody... nowe logo... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Apel do polslich politykow 24.08.05, 15:46 Tusk: "Tak jak ż e ś m y dwa lata [temu] powiedzieli i tak ż e ś m y obiecali opinii publicznej, że partia, która wygrywa..." Politycy! Szanujcie jezyk polski i nie uzywajcie tej paskudnej konstrukcji z "zesmy", jak to brzmi w l. pojedynczej? "Jo zem mu powiedzial, ze poszlem na kompromitacje"??? Rozumiem, ze gwara, dialektyzmy itd. ale dlaczego psujecie robote nauczycieli, ktorzy dzieciom tlumacza, zeby tak nie mowic? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Apel do polslich politykow 24.08.05, 16:51 Nie tylko p. Tusk uzywa “żeśmy”. Oczywiscie nie twiewrdze, ze uzycie tego slowa jest zawsze bledne. Czesto w wypowiedziach poetyckich lub stylizowantch historycznie jest ono nieodzowne, ale w j. polskim standardowa konstrukcja jest dodawanie sufiksow na koncu czasownika, a nie uzywanie “żeśmy” rw roli czas. posilkowego. Zwlaszcza kandydaci na prezydenta powinni uzywac jak najbardziej poprawnej polszczyzny. “ale nie należy zapominać o drodze, którą żeśmy przeszli, bo może być ona dla nas źródłem otuchy i nadziei.” Z oficjalnej strony senatora Z. Romaszewskiego (www.romaszewski.pl/news.php?news=aktualne) Zapis stenograficzny (1421) z 71. posiedzenia Komisji Emigracji środków z inwestycji, bo wiemy, że w tym roku żeśmy przesunęli 1 milion 500 tysięcy zł, upominania się o te 3 miliony zł, które żeśmy w wyniku pewnej kompresji zdjęli z działalności www.senat.gov.pl/k5/kom/ksep/2004/071epg.htm Sojusz Lewicy Demokratycznej przeciwko absolutorium dla ówczesnego zarządu, że źle gospodarzy. My na Klubie radnych żeśmy ustalili, że pozostawiamy (nie wprowadzamy dyscypliny) wolną rękę członkom naszego klubu www.sld.q4.pl/page.php?sit=5 Unia Wolności wywiady, publikacje został zaatakowany, to po jego stronie stanęła PO, nie PD. - Nie rozumiem, co to znaczy, żeśmy się przyznawali do Wałęsy. Uważamy, że ataki na Wałęsę pod hasłem, że był agentem, www.uw.org.pl/archiwum/wywiady.php?id=595 www.pietrzakjan.com.pl/recenzje.htm to wszystko, Janek odpowiedział - po to, żeby w tłoku zgubił portmonetkę. Zdaje się, żeśmy tej portmonetki jeszcze nie spłacili. Pamiętam też, jak w stanie wojennym, kilka tygodni www.pietrzakjan.com.pl/recenzje.htm Ministerstwo Zdrowia Chciałem tu wrócić do doświadczeń polskich z 85 roku, kiedy żeśmy wprowadzili też depenalizację posiadania narkotyków. Była to ustawa konstruowana i dużej mierze popierana przez www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=&ms=&ml... Ministerstwo Nauki i Informatyzacji terapeutyczne, nie unikniemy prędzej czy później klonowania reprodukcyjnego. Otworzymy bowiem drogę – jeśli już żeśmy tego nie uczynili – by człowieka potraktować jak przedmiot. Pytanie www.kbn.gov.pl/komorki_macierzyste/20040414.... Liga Polskich Rodzin w Łańcucie Autor: Paweł, 21lat, Jaworzno Niestety, chyba takich czasów żeśmy dożyli, ale czy należy się z tym zgadzać? Chyba nie należy, bo to przecież jest nasza historia, kultura, tradycja, www.lpr.lancut.pl/Sonda/showanswer.php?&... Jarosław Kurzawa - Radny Sejmiku Województwa Dolnośląskiego PSL na tych ziemiach, które nam dano, które żeśmy odzyskali i które jeszcze niedawno, bo w jesteśmy i będziemy”, z takim patriotyzmem żeśmy to podkreślali nie dbając w ogóle o historię www.kurzawa.dolnyslask.pl/?a=1&id=36 Wprost Online - Ueorgan Ludu przetarg, a potem go unieważnimy". A. Lepper (Samoobrona): "Panie redaktorze, to nie żadne ciężka dola rolnika! Jedyne co, to dobrze, żeśmy ze szwagrem nie zatankowali do pełna, www.wprost.pl/ar/?O=79285 J. Kaczynski “jakieś osiem miesięcy temu myśmy się zrównali jako pierwsza partia z SLD w jednym z badań, no i po pierwsze te badania zostały tak skorygowane, że zostały przedstawione w ten sposób, żeśmy się nie zrównali, tylko jesteśmy procent z tyłu, a po drugie nikt wokół tego nie robił żadnej medialnej burzy.” www.pis.org.pl/aktualnosci/prasa/kaczynski-j-40.htm Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Piękne to jest..dzieki...ale bedę sqrwy******** 24.08.05, 16:55 i wykorzystam tylko Kaczora...bo go nie lubię !! Hehe.... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Piękne to jest..dzieki...ale bedę sqrwy****** 24.08.05, 17:46 wez co chcesz, ale na Boga nie wykorzystuj Kaczynskiego, bo jak sie Wasserman dowie to bedzie zazdrosny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Piękne to jest..dzieki...ale bedę sqrwy****** 24.08.05, 17:47 lukasito napisał: > wez co chcesz, ale na Boga nie wykorzystuj Kaczynskiego, bo jak sie Wasserman > dowie to bedzie zazdrosny:-) > "W komisji nie reprezentuję żadnej partii, tylko prawo i sprawiedliwość"-poseł Zbigniew Wassermann( Prawo i Sprawiedliwość) buahahahah.... Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 15:57 DT.: Jestem po bardzo długiej rozmowie z Lechem Kaczyńskim wczoraj i na tyle istotnej, że nawet zarwaliśmy pierwszą połowę meczu Panatinaikos – Wisła, a więc rzeczywiście byliśmy obaj... K.G.: No, pierwsza była spokojna. D.T.: ...obaj przejęci, ale tego nie mogliśmy przewidzieć. To pół żartem, pół serio, ale naprawdę jesteśmy bardzo mocno przekonani, że niezależnie od tego, że konkurujemy, obie partie konkurują, znajdziemy wspólny język we wszystkich istotnych sprawach, a tam, gdzie pojawiają się różnice trudne do wynegocjowania (no bo rzeczywiście podatek liniowy trudno pogodzić z podatkiem takim dość skomplikowanym, jaki proponuje PiS), tam będziemy słuchali tego, co wybiorą wyborcy. K.G.: Czy dobrze rozumiem, panie marszałku? Jeśli Platforma wygra, to wtedy PiS zgodzi się, żeby realizowana była polityka podatkowa Platformy Obywatelskiej? D.T.: Rozmawiam o tym z Prawem i Sprawiedliwością i vice versa. I wydaje się, że to jest reguła najsensowniejsza. " i dalej nastepuje przypomnienie o przedstawieniu takiego rozwiazania juz dwa lata temu, ze kogo wybiora wyborcy, tego program bedzie realizowany. WYDAJE SIE i ROZMAWIAM sa tu slowami kluczowymi. Nie ma to jak szum informacyjny. Tusk nie powiedzial, ze LK powiedzial, ze PiS czy PO zgodzi sie na program zwyciezcy. Powiedzial, ze rozmawia i ze to wydaje sie najsensowniejsze. NIE WIDAC ROZNICY? Sluchajcie uszami! Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 16:06 och, jaki jestes precyzyjny, gdy chodzi o Twoich pupilkow :-). Szkoda, ze w innych sprawach dajesz poniesc sie emocja i roznym manipulacja... Ale tak juz jest. Kto mieczem wojuje, od miecza ginie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 16:08 ale jesli chodzi o Cimoszewicza tez jestem precyzyjny, wiec teza o roznych miarach odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 16:09 tak, z prezyzja cepa :-). Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 16:13 konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 16:21 Nazywasz Cimoszewicza klamca, chociaz na razie nikt mu tego nie udowodnil. Te same czyny Tuska wybielasz. Wystarczy siegnac do archiwum, ale tutaj to nie na temat. Bezrozumna nagonka na Cimoszewicza polaczona sie z czepianiem kazdego slowa szybko sie zemsci :). Tak mozna potraktowac kazdego, nawet Twojego ukochanego "Super Tuska" ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 16:35 To jeszcze nie dotarlo do Twojej za przeproszeniem jazni?!Przciez Cimo codziennie udowadnia ze jest malym plugawym klamczuszkiem.Tuska tak nie mozna potraktowac.Po prostu niema powodu.Czy sie to jakiejs ubeckiej medzie podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 16:38 hehe, mozna, mozna :-). Niebawem sie przekonasz. Pamietam jak mowil, ze Katarasinska z partii wywali. Rozeszlo sie po kosciach. Ale to tylko malutka sprawka :-). Cale to blotko wyrzucane na Cimoszewicza wroci do Was niebawem i niezle utytla Waszych pupilkow :). Kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Ubeckie mendy zajmuja sie preparowaniem kserowanych falszywek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 16:53 x2468 napisał: > To jeszcze nie dotarlo do Twojej za przeproszeniem jazni?!Przciez Cimo > codziennie udowadnia ze jest malym plugawym klamczuszkiem.Tuska tak nie mozna > potraktowac.Po prostu niema powodu.Czy sie to jakiejs ubeckiej medzie podoba cz > y > nie. Tylko wspaniały popis POPiSu trwa i tam nikt nikomu niczego nie udowadnia... narazie... jak ten chocholi taniec.. i tylko ciągle nie wiadomo, który cham miał złoty róg... a ten ci już huka po lesie... Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 17:47 " Nazywasz Cimoszewicza klamca, chociaz na razie nikt mu tego nie udowodnil." hahahaha. a listy Stefaniuka? jesli ktos cie upomni zwracajac uwage na twoj "blad", a ty mowisz, ze nie ma prawa i nie poprawiasz tego, to jak mozesz potem mowic, ze to byla pomylka? w zwiazku z tym uznaje, ze dalsza polemika z Toba, jako ze nie przyjmujesz do wiadomosci FAKTOW (ja nie mowie o niesprawdzonej sprawie z Jarucka, ale to jest sprawa DODATKOWA) jest bezcelowa. Zwracanie uwagi na klamstwa jest czym innym niz tworzeniem nadinterpretacji i budowaniu na tej podstawie sporu i watpliwosci. sam sobie odpowiedz, gdzie jest manipulacja czy tez brak odpowiedzialnosci za slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 17:53 niezapowiedziany napisał: > " Nazywasz Cimoszewicza klamca, chociaz na razie nikt mu tego nie udowodnil." > > hahahaha. a listy Stefaniuka? jesli ktos cie upomni zwracajac uwage na twoj "bl > ad", a ty mowisz, ze nie ma prawa i nie poprawiasz tego, to jak mozesz potem mo > wic, ze to byla pomylka? > > w zwiazku z tym uznaje, ze dalsza polemika z Toba, jako ze nie przyjmujesz do w > iadomosci FAKTOW (ja nie mowie o niesprawdzonej sprawie z Jarucka, ale to jest > sprawa DODATKOWA) jest bezcelowa. > > Zwracanie uwagi na klamstwa jest czym innym niz tworzeniem nadinterpretacji i b > udowaniu na tej podstawie sporu i watpliwosci. sam sobie odpowiedz, gdzie jest > manipulacja czy tez brak odpowiedzialnosci za slowo. Hehehehehe, nie badz takim nadwrazliwiec. Tonacy lewoskretni brztwy sie chwycili, bo ida na dno. Wiec chocby resztka sil maca. I tu sprawidliwie im przyznam. Jestescie w tym dobrzy :))))))))))))!! Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 17:55 kiedy mnie irytuje takie idiotyczne i bezczelne nazywanie bialego czarnym Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 17:57 niezapowiedziany napisał: > kiedy mnie irytuje takie idiotyczne i bezczelne nazywanie bialego czarnym > Wychodzi na to, że nazywanie czarnego białym idiotyczne już nie jest... Logika takiego myślenia żelazna jest... Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 18:00 niezapowiedziany napisał: > kiedy mnie irytuje takie idiotyczne i bezczelne nazywanie bialego czarnym Nie zwracaj na kolory: bialy i czrny. Moga cie nazwac rasista. Zwracaj uwage na wszelkie odmiany koloru czerwieni ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 18:06 mysz_polna5 napisała: > Nie zwracaj na kolory: bialy i czrny. Moga cie nazwac rasista. > Zwracaj uwage na wszelkie odmiany koloru czerwieni ;)))) Zawsze sie wszystko musi sprowadzac do leppera? Czerwony mulat to naprawde mieszanka rasowa:)) Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 18:30 zwrocenie uwagi bylo po fakcie. A do bledu Cimoszewicz sie przyznal. Nazywanie kogos klamca (w niewybrednych slowach) z powodu malo znaczacego (tak) bledu jest przejawem zlej woli, zeby nie powiedziec dosadniej. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 18:36 niewazne co sie mowi, ale sie mowi. Czy nie o to chodzi w naszej polityce? Kto bedzie pamietal, ze sie gadalo bzdury, zwlaszcza, ze to taki belkot, ze sami mowiacy sie nie rozumieja, albo sami sobie przecza. Wazne, ze wyborca pomysli: aa tego to ja znam z TV, troch do konia podobny, ale czesto byl w TV. A tego to pamietam, troche taki skwaszony, i czesto w TV, ale caly czas sie tlumaczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 25.08.05, 01:46 "zwrocenie uwagi bylo po fakcie." nie rozsmieszaj mnie. zwrocenie uwagi ma to do siebie, ze na ogol wystepuje po fakcie. pytanie, dlaczego skoro to byla pomylka, Cimoszewicz jej nie naprawil, a wyslal Stefaniuka na drzewo? Odpowiedz Link Zgłoś
ppppp7 Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 16:08 Masz 100% racji. "WYDAJE SIĘ, ROZMAWIAM i MOIM ZDANIEM". Nie ma słowa, że zostało zawarte jakieś porozumienie. Droga GW. Chyba są jakieś granice manipulowania opinią publiczną? Wstyd i kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 16:09 te granice niedawno zostaly mocno przekroczone, wiec teraz hulaj dusza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 16:36 Wybiórcza zrobi wszystko, żeby zaszkodzić PO i PiS, w końcu nie w jej interesie leży rozliczanie złodziei z LSD i byłych UBeków. Wystarczy popatrzeć na tytuły: "PO nie zależy na debacie Sejmu ws. weta vat-u" (tak jakby to było coś złego), "Kaczyński zaprzecza podatkowemu porozumieniu z Tuskiem" (Tusk wcale nie stwierdził, że jest podatkowe porozumienie) itd... Żygać się chce, GW na pewno już nigdy nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 17:03 ciumcia napisał: > Wybiórcza zrobi wszystko, żeby zaszkodzić PO i PiS, w końcu nie w jej interesie > leży rozliczanie złodziei z LSD i byłych UBeków. > > Wystarczy popatrzeć na tytuły: "PO nie zależy na debacie Sejmu ws. weta vat-u" > (tak jakby to było coś złego), "Kaczyński zaprzecza podatkowemu porozumieniu z > Tuskiem" (Tusk wcale nie stwierdził, że jest podatkowe porozumienie) itd... > > Żygać się chce, GW na pewno już nigdy nie kupię. A według ciebie na czym polega "informacja"??? No i ŻYGAJ sobie do woli - nikomu nie zaszkodzisz... Gdybyś zaś miał RZYGAĆ, to uważaj gdzie rzygasz, jeszcze zaszkodzisz swoim - obrzygani źle się prezentują na tle (do wyboru całe mnóstwo teł(?)).... Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 17:52 Nie denerwuj się tak, bo Ci żyłka pęknie. Rozumiem, że koniec państwa Millera to dla Ciebie tragedia, ale takie nerwy tylko szkodzą zdrowiu. A jak się do kogoś się zwracasz, to pisz zaimki z dużej litery. Choć może odrobina kultury, to za duże wymagania dla lewaka. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ale o co chodzi?? znow ktos nadinterpretuje. 24.08.05, 18:03 ciumcia napisał: > Nie denerwuj się tak, bo Ci żyłka pęknie. Rozumiem, że koniec państwa Millera > to dla Ciebie tragedia, ale takie nerwy tylko szkodzą zdrowiu. > A jak się do kogoś się zwracasz, to pisz zaimki z dużej litery. Choć może > odrobina kultury, to za duże wymagania dla lewaka. Wisi mi czy to jest koniec państwa Millera czy kogoś innego... Wkurza mnie tylko pełzające tumaństwo i jakoś tak nie mogę przejść obok obojętnie... A że to dotyczy czarnej strony tej sceny... no cóż, dopraszacie się i dopraszacie a ja jestem uczynny... Co zaś tyczenia mojej kultury... czy gdybym napisał "Ty sqrwysynu", to byłbyś usatysfakcjonowany dużą literką "T"??? Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Co za bałwan 24.08.05, 16:21 Co za dureń, indyczy siębez przerwy. Jak przegrają to niech będą honorowi. Tusk przecież wtedy by istąpił jkby przegrało PO. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Co za bałwan 24.08.05, 17:42 zhk napisał: > Co za dureń, indyczy się bez przerwy. Jak przegrają to niech będą honorowi. > Tusk przecież wtedy by istąpił jkby przegrało PO. Kaczynski honorowy? On predzej sie obrazi niz na centymetr ustapi. Jego musi byc na wierzchu, bo przeciez inaczej byc nie moze! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczyński zaprzecza podatkowemu porozumieniu 24.08.05, 16:29 Jeszcze nikt nie wie ale pewien pułkownik już się przypadkowo spotkał z pewną panią, która przez czysty przypadek jest kochanką jego kumpla i która przez nieprzewidziane okoliczności zaszła w ciążę ale nie wiadomo jeszcze z kim choć niektórzy już się szykują do postawienia tego zasadniczego pytania... Uf!!! Biedny Giertych - tym razem wszystko odbywa się poza jego zasięgiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 No to mamy probke tego co nas czeka !! 24.08.05, 16:30 I tak bedzie przez 4 lata. Ogolny syf i dezorganizacja, same "nieporozumienia" i niedomowienia a poza tym wszystko normalnie tzn. okradanie panstwa z resztek po komunie i AWS oraz dobijanie spoleczenstwa, bo "elity" musza miec wszystko na zlotej tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
qin Re: No to mamy probke tego co nas czeka !! 24.08.05, 16:47 Jest rozwiazanie wybrac ? PO !!Wybór miedzy rozwojem w stylu Wielkiej Brytani a stagnacją socjalizującej PIS Francji.Potrzebna mądra dobra lewica Borowski.Dobry program Frasyniuka szkoda ze take male poparcie ale z drugiej strony trochę dziwię sie jego podejściu do grubej kreski.Gdybyśmy z tym zrobili porządek pore lat wcześniej nie mielibyśmy tego g... teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
garbusol Re: No to mamy probke tego co nas czeka !! 24.08.05, 17:04 Prawda, partia demokratyczna i Bochniarz mają bardzo dobry program, to jedni z tych ludzi , którzy potrafią jeszcze trzeźwo myśleć i zrobić coś na prawdę świeżego, co miałoby rację bytu. Takich ludzi nam potrzeba, szkoda tylko że tak mało osób zdaje sobie z tego sprawę. Rozwój gospodarki i walka z bezrobociem to kluczowe punkty ich programu. Odpowiedz Link Zgłoś
yabool Dlaczego tylko 4? Ja licze na 12! 24.08.05, 16:52 feliks-50 napisał: > I tak bedzie przez 4 lata. > Ogolny syf i dezorganizacja, same "nieporozumienia" i niedomowienia a poza tym > wszystko normalnie tzn. okradanie panstwa z resztek po komunie i AWS oraz > dobijanie spoleczenstwa, bo "elity" musza miec wszystko na zlotej tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: TRZA BYŁO NIE KRAŚĆ!! 24.08.05, 17:18 yabool napisał: > A jednak to święta prawda z tym uszkadzaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z AWS wraca !!!!!!! Nie pozwólmy na to !!!!!!!!! 25.08.05, 10:10 Nasza jest Polska!!!! Narodzie Polski - obudź się, proszę !!!!! Nie dajmy rządzić Polską tym, którzy doprowadzili ja do bankructwa Odpowiedz Link Zgłoś
tukan6 Kaczyński okazał się 24.08.05, 17:21 Kaczyński już poraz kolejny okazał się zwykłym dupkiem, z którym nie można robić żadnych interesów. Logika wskazuje na to, że partia, która uzyska większe poparcie w wyborach, ta powinna realizować swój program. A nie tracić czasu i energii na bezsensowne dogadywanie się i spory o program. Natomiast czas ten poświęcić na dobór odpowiednich osób kompetentnych (bez względu na przynależność) do realizacji postawionych zadań. Odpowiedz Link Zgłoś
studioturos Re: Kaczyński okazał się 24.08.05, 17:34 > Kaczyński już poraz kolejny okazał się zwykłym dupkiem, z którym nie można > robić żadnych interesów. Interesów? Oni nie sprzedją uzywanych samochodów, tylko chcą rzadzić Polską! > Logika wskazuje na to, że partia, która uzyska większe > poparcie w wyborach, ta powinna realizować swój program. A co powiesz, jak to nie PO wygra? Oczywiste jest ze trzeba to jakos wyposrodkowac... > A nie tracić czasu i > energii na bezsensowne dogadywanie się i spory o program. Spory o program to chyba nic nowego w DEMOKRACJI? Wiem, jeszcze jej nie bylo, ale nadchodzi! > Natomiast czas ten > poświęcić na dobór odpowiednich osób kompetentnych (bez względu na > przynależność) do realizacji postawionych zadań. Skoro nie wiadomo kto wygra wybory i czyj program bedzie realizowany, to jak mozna dobierac ludzi "do realizacji". nielogiczne! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczyński okazał się 24.08.05, 18:14 studioturos napisał: > Spory o program to chyba nic nowego w DEMOKRACJI? Wiem, jeszcze jej nie bylo, > ale nadchodzi! > Żeby się spierać o program, trzeba go mieć! Zapowiedź czwartej nie jest programem żadnym a podatek liniowy i jednolita stawka VAT też nie (to jest może dobre w USA ale w Polsce napewno nie) Czwarta zaś... może Kaczeniec zazdrości francuzom - oni mają już piątą... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Kaczyński okazał się 24.08.05, 18:24 Program PiS: godzina 7.30 - poczatek programu 8.25 - III RP 9.00 - teleranek 10.00 - XVII RP 12.00 - Anilol Panski 14.15 - przerwa obiadowa 15.11 - I RP 16.00 - III Rzesza 17.00 - Dornowy blok reklamowy 18.00 - II RP dwa 18.30 - przypomnienie: Poczatek godziny policyjnej. 19.00 - dobranocka, kreskówka z serii 'Spieprzaj dziadu' 19.30 - Dziennik Telewizyjny 20.00 - Codzienne oredzie Prezydenta L. Kaczynskiego 20.30 - Codzienne oredzie prymasa J. Kaczynskiego 21.00 - Film fabularny "O dwoch takich co ukradli ksiezyc', odcinek 241-267 Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Kaczyński okazał się 24.08.05, 17:36 ale 'logika' Kaczynskiego jest inna (alternatywna). Jak bedzie mial wiekszosc, to wtedy bedzie sie domagal realizacji swojego programu, a jak mniejszosc, to tez:-) pod szantazykiem zerwania koalicji. Zreszta jak PiS bedzie mniejszosciowym koalicjantem, to koalicja nie przetrwa dwoch lat. Kto sie zalozy? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczyński okazał się 24.08.05, 18:10 tukan6 napisał: > Kaczyński już poraz kolejny okazał się zwykłym dupkiem, z którym nie można > robić żadnych interesów. Logika wskazuje na to, że partia, która uzyska większe > > poparcie w wyborach, ta powinna realizować swój program. A nie tracić czasu i > energii na bezsensowne dogadywanie się i spory o program. Natomiast czas ten > poświęcić na dobór odpowiednich osób kompetentnych (bez względu na > przynależność) do realizacji postawionych zadań. Aczkolwiek nie na tym polega trzymanie władzy... Eh! Kaczeńce, złote Kaczeńce... Odpowiedz Link Zgłoś