t-800 19.09.05, 11:04 Tutaj zestawienie - co prawda niekompletne, ale zawsze to jakiś punkt wyjścia: www.rzeczpospolita.pl/tematy/korupcja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ossey Re: K..a ale sie tego nazbierało 19.09.05, 11:07 Myslałem ze chłopaki jednak byli bardziej powsciagliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Czy t-800 jest kłamcą, czy dyslektykiem? 19.09.05, 11:20 Może faktycznie większy nacisk w tym zestawieniu położono na lewicę (wiadomo - prawicowy dziennik). Ale wiele z tych afer jest nie związanych z SLD. TO JEST LISTA AFER - nie ma słowa o SLD. W tych aferach, które autorstwo mają po jednej stronie politycznej jest 7 afer prawicy i 4 afery lewicy. Do wykazu można dodać Stella Maris, bo to też afera z ostatnich lat. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Czy t-800 jest kłamcą, czy dyslektykiem? 19.09.05, 11:25 Naucz się czytać. Przecież pisałem, że lista jest niekompletna. Poza tym nie przypisywałbym tak lekko afer prawicy. Po powołaniu komisji śledczej ds. PZU od razu okazało się, że lewica też tam jest nieźle reprezentowana. Poza tym lista jest niekompletna - np. brakuje afery Rywina (Miller, Kwaśniewski, Czarzasty, Jakubowska, Nikolski itd.). Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Czy t-800 jest kłamcą, czy dyslektykiem? 19.09.05, 11:39 Pozowlę sobie dopisać pozostałe sukcesy SLD: 1. Bezrobocie na poziomie Gabonu, czyli 20% - według danych oficjalnych. 2. PKB na mieszkańca na poziomie byłych republik ZSRR, czyli Litwy i Łotwy. SLD mówiło o "doganianiu Portugalii" w UE. Dzisiaj brzmi to śmiesznie, a Portugalię dogonili, ale Czesi. POzdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Czy t-800 jest kłamcą, czy dyslektykiem? 19.09.05, 12:02 1. Bezrobocie 20% osiągnął rząd POPiS (pod nazwą AWS) 2. Wzrost PKB za rządów prawicy osiągnął 0,2%. Pod rządami SLD dochodził do 5% Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Czy t-800 jest kłamcą, czy dyslektykiem? 19.09.05, 12:15 Ty ze mnie czy z siebie idiotę robisz??? Założyłeś wątek "Dokonania rządu SLD" i dałeś link do wykazu afer, gdzie połowa związana jest z AWS! Niekompletna lista piszesz. Tak ale ty ją fałszywie przedstawiłeś! Obciążać chcesz SLD za pisanie ustaw w spółce z mafii paliwowej? To było za rządów Buzka. Prawicowy minister obrony Szeremietiew. Informatyzacja ZUS. itd. A ci do PZU. Czy mógłbyś mi powiedzieć, gdzie tam lewica jest zamieszana? Rząd Buzka sprzedawał PZU i podpisywał aneksy. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Czy t-800 jest kłamcą, czy dyslektykiem? 19.09.05, 12:20 pandada napisał: > Ty ze mnie czy z siebie idiotę robisz??? > > Założyłeś wątek "Dokonania rządu SLD" i dałeś link do wykazu afer, gdzie połowa > związana jest z AWS! Oczywiście, są tam również afery AWS, ale czepiasz się nieistotnych szczegółów. > A ci do PZU. Czy mógłbyś mi powiedzieć, gdzie tam lewica jest zamieszana? Rząd > Buzka sprzedawał PZU i podpisywał aneksy. www.wprost.pl/ar/?O=71864&C=57 Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Czy t-800 jest kłamcą, czy dyslektykiem? 19.09.05, 12:41 Nieistotne szczegóły?? Zatem nie zroibi ci różnicy jeśli by nazwać ten wątek "Dokonania rządów prawicy"? Link do prawicowego szmatławca Wprost? Zauważ, zę te pierdoły zostały napisane przed pracami komisji śledczej i Wprost się nimi skompromitował! Arbitraż miał być "zasłoną dymną", a przegraliśmy go! Wprost sam sobie zaprzecza. A ustalenia w trakcie prac komisji szczególnie przeczą bzdurom wprostaków. (np. temu, że Belka doradzał Eureko!) Jak będziesz miał link nie do szmatławego Wprostactwa, to wyślij. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Czy t-800 jest kłamcą, czy dyslektykiem? 19.09.05, 12:43 Do NIE nie dostaniesz, bo Urban rzadko opisuje afery swoich. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Czy t-800 jest kłamcą, czy dyslektykiem? 19.09.05, 12:43 Jakie chcesz linki - z "Nie", "Trybuny" czy "Chłopskiej Drogi"? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Czy t-800 jest kłamcą, czy dyslektykiem? 19.09.05, 12:47 Może być i "Głos Pcimia", jeżeli będzie sie opierał na faktach, a nie pomówieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Czy t-800 jest kłamcą, czy dyslektykiem? 19.09.05, 12:48 Ja bym za pomówienia od razu podał do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Czy t-800 jest kłamcą, czy dyslektykiem? 19.09.05, 12:45 Informacja z PAP: fakty.interia.pl/otym/news?inf=603223 Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 "Marek Belka składał fałszywe zeznania" 19.09.05, 12:46 Przewodniczący sejmowej komisji śledczej ds. prywatyzacji PZU Janusz Dobrosz (LPR) zapowiedział, że komisja zgłosi do prokuratury zawiadomienie o podejrzeniu możliwości popełnienia przestępstwa przez premiera Marka Belkę, które miałoby polegać na składaniu fałszywych zeznań. Dostaliśmy dokument z firmy ABN Amro, że prof. Belka w czasie, gdy dokonywano prywatyzacji PZU, doradzał tej firmie, będąc również przedstawicielem inwestora, czyli BIG Banku Gdańskiego. Twierdził, że to doradztwo nie miało nic wspólnego z prywatyzacją PZU, a jest rozbieżność tych zeznań zarówno z częścią wypowiedzi świadka Marka Dojnowa, jak i innymi dokumentami, które przyszły do nas z prokuratury - powiedział Dobrosz na konferencji prasowej LPR. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=7840270&kat=1342&ticaid=136c&_ticrsn=3 Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: "Marek Belka składał fałszywe zeznania" 19.09.05, 12:55 A zatem nie doradzał Eureko! Doradzał ABN Amro. ABN Amro stwierdziło, że nie było to doradzanie ws. PZU. A kto to jest Dojnow nie wiem. PS. W PAP niezłe wejścia mają Kaczory. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: "Marek Belka składał fałszywe zeznania" 19.09.05, 13:00 W PAP też? Buehehehehehehehehehehehehe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: "Marek Belka składał fałszywe zeznania" 19.09.05, 13:03 Nie ma sie co śmiać. Zobacz kto przeprowadza grzeczne wywiady z Kaczorami. Publikowane są na stronach Kaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Wejścia Kaczorów w PAP! :-))) 19.09.05, 13:04 Szefowie PAP zadają pytania O godz. 14.23 Polska Agencja Prasowa nadała depeszę: "Polska Agencja Prasowa spytała Agencję Wywiadu oraz Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego, czy ewentualne ujawnienie billingów rozmów m.in. premiera Leszka Millera, Marka Wagnera, Aleksandry Jakubowskiej i Lecha Nikolskiego oraz innych dokumentów dotyczących pracy wspomnianych osób, czego dotyczył jeden z wniosków zgłoszonych na forum sejmowej komisji śledczej, nie zagraża bezpieczeństwu państwa". Pod depeszą podpisał się redaktor naczelny serwisów Jerzy Malczyk, ponieważ - jak wynika z naszych nieoficjalnych informacji - dziennikarze nie chcieli tego zrobić. Stwierdzili, że nadawanie depeszy, która zawiera sugerujące pytania i nie przynosi żadnej odpowiedzi, jest sprzeczne z zasadami pracy PAP. Szef serwisów był innego zdania. - Uznałem, że dla pełności informacji i kompletności materiałów w tej sprawie stanowisko AW i ABW będzie interesujące, więc takie pytanie zostało postawione - powiedział nam Malczyk. Do obu instytucji wysłał fax w tej sprawie, bo zlecił to prezes PAP Waldemar Siwiński. Dlaczego prezes zarządu agencji wydał takie zalecenie? - Jestem nie tylko prezesem zarządu. Jestem też dziennikarzem, a dziennikarz na każdym stanowisku zadaje pytania - odpowiada Siwiński. (W przeszłości pracował on m.in. w "ITD", potem założył wydawnictwo edukacyjne "Perspektywy Press", gdzie wydał m.in. trzy książki Aleksandra Kwaśniewskiego.) www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030206/kraj/kraj_a_4.html Dzieciaku, Ty żyjesz w jakimś Matriksie! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: "Marek Belka składał fałszywe zeznania" 19.09.05, 13:07 Oczywiście dla podanego przez ciebie linku ewentualne pis-dojścia do PAP nie mają znaczenia. Dl;atego był to pees. Ustalenia komisji dotyczą niezgodności do wyjaśnienia. Jeżeli nawet Belka doradzał ABN AMRO, to nie ma to żadnego znaczenia dla kwestii zasadniczej. Tpo rząd Buzka dokonał prywatyzacji i to ten rząd jest odpowiedzialny za nieprawidłowości w wyborze inwestora i dziwne ustępstwa w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: "Marek Belka składał fałszywe zeznania" 19.09.05, 13:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=28738012&a=28738012 Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Dokonania rządu SLD 19.09.05, 12:04 :))) Nie widze OSOCZA i Zamachu na polska sluzbe zdrowia czyli utworzenia NFZ. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Dokonania rządu SLD 19.09.05, 12:24 To jest dział KORUPCJA. A afery związane są tak z lewicą jak i prawicą. NFZ zamachem na służbę zdrowia? A nie Kasy Chorych? NFZ prawie nic nie poprawił, ale i nie zepsuł. Osocze? To nietrafiona inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Dokonania rządu SLD 19.09.05, 12:25 pandada napisał: > Osocze? To nietrafiona inwestycja Tak jak Telewizja Familijna? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Dokonania rządu SLD 19.09.05, 13:10 Z Telewizją Familijną sprawa wygląda nieco inaczej. Wygląda to na korupcję. Oto po wielkich spółkach skarbu państwa krążą kwestorzy z rządzącej opcji i zhierają chojne datki na nowy medialny pomysł Walendziaka i spółki. A prezesi nadzwyczajną wiarę w ten biznes wykazują. Nietrafiona inwestycja to druga część tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Dokonania rządu SLD 19.09.05, 13:28 A Osocze to tylko nietrafiona inwestycja? Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Dokonania rządu SLD 19.09.05, 12:28 Kazdy ze sluzby zdrowia Ci powie, ze Kasy byly lepsze od NFZ. Kasy zlikwidowano, zeby pozbyc sie ludzi z AWS jednym prostym zabiegiem - unicestwiajac kasy ze wszystkimi stanowiskami. :)))) Miller ma leb na karku i zero skrupulow. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Dokonania rządu SLD 19.09.05, 12:51 Nie mam na podorędzi nikogo ze służby zdrowia. Ci najbardziej zainteresowani - pacjenci - chyba dużej różnicy nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Dokonania rządu SLD 19.09.05, 13:15 pandada napisał: > Nie mam na podorędzi nikogo ze służby zdrowia. Ci najbardziej zainteresowani - > pacjenci - chyba dużej różnicy nie widzą. Widza, widza. Pamietaja tez, jak NFZ umozliwil Lapinskiemu i Naumannowi nakupowac ,,darmowego'' sprzetu do szpitali, zadluzyc je po uszy, zeby Balicki mogl latwiej te ,,bide z nedza szpitalna'' sprywatyzowac jak za starych dobrych czasow. :)))) Cale szczescie, ze sie to nie udalo. I daj Boze, zeby sie PO do tego nie dorwala. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzysz.dyrektor CEPIK, dowody osobiste, burdel z maturami(Lybacka) 19.09.05, 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Afery, aferami a gospodarczo Miller na razie dobry 19.09.05, 12:47 Gdyby odciąć ideologię i sofistykę no to gospodarczo rzady Millera były dobrym okresem dla naszego kraju. Belka oczywiście już te pozytywne trendy spieprzył, nie poraz pierwszy zresztą. Gdyby Miller nie przyjął na pokład właśnie takich jak Belka, Hausner, Banachowa to by był bezdyskusyjnie najlepszym premierem 16-lecia. Ciekawi mnie kto podsunął Millerowi Belkę, Hausnera i Banachową? Odpowiedz Link Zgłoś