qfc 22.09.05, 20:36 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piglowacki Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali 22.09.05, 20:40 Bardzo dawno temu napisałem: „ …. DONALD - uważaj na trzecią KACZKĘ, którą masz u siebie, bo się przejedziesz jak „Zabłocki na mydle”. Jest ona dla Polski tak samo niebezpieczna jak Romuś specjalnej troski i chyba od Romusia bardziej twórcza w kreacji politycznego MATRIX-u. ….. DONALD - jeżeli sądzisz, że z Kaczyńscy pójdą na jakiekolwiek ustępstwa, że można się z nimi dogadać, to gratuluje „optymizmu”. SIC! …..” Opinia Jan Władysław Rokity – o PO z grudnia 2000 r. Krzysztof Skowroński: Gościem Salonu Politycznego Trójki jest Pan Jan Maria Rokita prezes Stronnictwa Konserwatywno-Ludowego. www.radio.com.pl/trojka/salon/default.asp?ID=1152 ……. KS: To w takim razie co się stało, Panie pośle, Panie prezesie? JMR: Na razie stało się tyle, że, z przykrością pewną patrzę, ale stwierdzam to jako fakt, problemy z występowaniem szeregu polityków ma Unia Wolności, ponieważ najwyraźniej - przynajmniej taka jest moja diagnoza sytuacji - wskutek zamieszania politycznego odtwarza się partia, która kiedyś połączyła się z Unią Demokratyczną, aby stworzyć Unię Wolności, czyli odtwarza się Kongres Liberalno-Demokratyczny. Widać, że w zasadzie poza Andrzejem Olechowskim, który jest człowiekiem w tym gronie nowym, wszyscy ci, którzy w tej chwili deklarują wstąpienie do - nie wiadomo czy partii, do tego nowego bytu, czy jak oni sami mówią - do owej platformy, wstępują na platformę - bo na platformę się wstępuje, więc wszyscy wstępujący na platformę są założycielami bądź działaczami w przeszłości Kongresu Liberalno-Demokratycznego. To jest śmieszna trochę historia, dlatego, że jeśli tak jest to mamy do czynienia z próbą cofnięcia biegu historii. To jest partia, która się rozwiązała siedem lat temu, a ściślej mówiąc zjednoczyła z inną partią, natomiast po siedmiu latach próbuje się odtworzyć na nowo, w tym samym składzie personalnym. Bardzo ciekawy historyczny eksperyment, aczkolwiek to ostatnie zdanie wypowiadam z naciskiem na słowo 'eksperymet'. ……. A wywiady obecnych kandydatów do WADZY sprzed kilku lat to „pasjonująca” lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Rokita premierem z namaszczenia PiS 22.09.05, 23:00 Zawsze mówiłem, że Janowi Rokicie bliżej politycznie, ideowo i mentalnie do PiS i braci Kaczyńskich (szczególnie do Jarosława - mają podobną osobowość, analogiczne same kompleksy, skłonność do konfliktowości z otoczeniem itd.) niż do Donalda Tuska i PO. Wśród analityków sceny politycznej PL powstał niedawno scenariusz rozwoju sytuacji po wyborach 2005, według którego Rokita nie otrzymawszy od Tuska teki premiera (dostanie ją ktoryś z biznesmenów sponsorujących PO) zbunduje się i przejdzie z grupą związanych z nim posłów do PiS. W zamian dostanie od PiS tekę premiera i razem z Ligą Polskich Rodzin stworzą większościowy rząd, który skutecznie wcieli w życie bliskie sobie programy PiS i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
util Uszom i oczom nie mogłem uwierzyć. 22.09.05, 21:07 Lityński z Frasyniukiem na kłamstwo Rokity jedno - Rokita rozumie drugie i leci do sądu. Sąd I instancji przyznaje rację Rokicie chyba w ogóle nie znając sprawy. Wystarczyło: raz przeczytać wypowiedź Rokity, raz przeczytać oświadczenie Demokratów, raz przeczytać pozew Rokity - i sprawa staje się oczywista tak, że bardziej już nie może. W jakim stanie byli sędziowie sądu I instancji "wgryzając" się w sprawę i co wyczytał Jasio Rokita w oświadczeniu Demokratów? Pojęcia nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Uszom i oczom nie mogłem uwierzyć. 22.09.05, 21:11 Jasio dwojga imion Wladzio,chciał zaistniec:) A podobno Władzio Jasio to prawnik:))))) Ciekawe jaka uczelniea sie do tego przyznaje,z Romanem na egzaminy chodził:) Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 Re: Uszom i oczom nie mogłem uwierzyć. 22.09.05, 21:21 przecież w gruncie rzeczy chodzi o Tadzia, który inwigilował swoich sojuszników, ale w końcu i tak zostanie wszystko w rodzinie. Nie ma że boli; ma boleć Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Re: Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali 22.09.05, 21:20 W tym wypadku rzeczywiscie smieszne jest postepowanie Rokity jesli nie masz racji, albo jestes glupi to stul po prostu pysk, - szczegolnie przed wyborami misiaczku Odpowiedz Link Zgłoś
polykacz_kaczka Re: Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali 22.09.05, 21:28 To nie tylko głupota, to chamska arogancja,ale czego spodziewac sie PO Władku Janie Mari Odpowiedz Link Zgłoś
gatmar Re: Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali 23.09.05, 11:23 Rogi to on pokaże dopiero PO wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 KŁAMSTWO FRASYNIUKA I LITYŃSKIEGO 22.09.05, 21:26 "Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali" Czyżby? porównajmy "Była to reakcja na słowa Rokity, który ujawniając zawartość swojej teczki, stwierdził, że znalazł w niej dokumenty świadczące o zakończeniu inwigilacji WiP dopiero w maju 1990 r., co - jak się wyraził - weryfikuje jego punkt widzenia na dzieje pierwszego roku działalności rządu Tadeusza Mazowieckiego." ""Jan Rokita zaatakował Tadeusza Mazowieckiego, zarzucając mu, że aprobował inwigilację działaczy ruchu Wolność i Pokój. Kilka miesięcy temu Rokita oświadczył, że Mazowiecki wiedział i aprobował niszczenia akt. Oba stwierdzenia są kłamstwem" - napisali liderzy PD." Widać więc, że p. Rokita mówi o weryfikowaniu punktu widzenia, a pp. "liderzy" przypisują mu twierdzenie, "że Mazowiecki wiedział i aprobował niszczenia akt" (jakoś to niezbyt poprawnie brzmi). Przecież rzeczone "weryfikowanie" może się wiązać ze zmianą oceny p. Mazowieckiego pod względem udolności, nadzoru, sprawności umysłowej itp., a niekoniecznie zakłada wiedzę czy aprobatę. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_prawda Jak myślisz - ile stracisz na podatkach PO ??????? 23.09.05, 09:51 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,65647,2796741.html wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2919858.html gospodarka.gazeta.pl/podatki/1,25044,2889482.html uważasz że to propaganda PIS - zobacz co GW kilka miesięcy temu pisała o 3x15 % Odpowiedz Link Zgłoś
dann Re: Jak myślisz - ile stracisz na podatkach PO ?? 23.09.05, 12:45 czytalem pierwszy artykul (pobieznie) ale zauwazylem ze autorem jest czlonek konkurencyjnej partii (PD). dwa pozostale napisal ten sam autor wiec trudno powiedziec ze sprawa jest jednoznacznie przesadzona i podatek liniowy jest zly. z ostatnich danych wynika ze wlywy z podatkow od przedsiebiorstw, pomimo obnizenia podatku do 19 procent sa wieksze niz w roku poprzednim, kiedy stopa procentowa byla wyzsza. z 3x15 nic nie bedzie wiec moze uda sie przynajmniej uproscic podatki. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Jest prawda i GW -PRAWDA. Spójrzcie na linka 23.09.05, 09:51 GW demokratycznie i liberalnie wylała woje zwyczajowe pomyje na Rydzyka pisząc,że chce zatopić Platforme Tuska. A jakA jest PRAWDA? Nie GW prawda? TAK BRZMIAŁA WYPOWIEDŹ I TO NIE RYDZYKA... "Śpiewa się w tej chwili taką pieśń w pewnych kręgach "Niech te mury pękną". Ja bym chciał, żeby pękły pewne mury, żeby ta nasza modlitwa w tym tygodniu to miała coś z tego natężenia modlitwy, jaka nam towarzyszyła w czasie pogrzebu, rozstania z Ojcem Świętym, kiedy przechodził do Domu Ojca. Takiej intensywnej i skutecznej modlitwy nam potrzeba. Mówią, że w niektórych sytuacjach, takich dramatycznych, to się jakieś tam platformy zatapiają. My byśmy nie chcieli, żeby się żadna platforma zatopiła - mówił zakonnik." CALOŚĆ: wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=7967185&rfbawp=1127461463.775&ticaid=13c9 gw STAJE SIE Odpowiedz Link Zgłoś
waldex2 Re: KŁAMSTWO FRASYNIUKA I LITYŃSKIEGO 23.09.05, 12:53 Całkowicie popieram wnioskowanie kolegi. Sąd Apelacyjny zajął stanowisko polityczne, a nie odniósł się do faktów. Jest to ewidentne. Ciekawe, że dwa sądy tak prostą sprawę pojmują w zupełnie odmienny sposób. To wystarczający dowód na poparcie tezy Rokity, że mógł się czuć wypowiedziami Małego Władzia i Lityńskiego poczuć obrażony. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aturek2005 Rokita wogole by sie nie czul gdyby sie nie czul 23.09.05, 13:00 waldex2 napisał: > Całkowicie popieram wnioskowanie kolegi. > Sąd Apelacyjny zajął stanowisko polityczne, a nie odniósł się do faktów. > Jest to ewidentne. > > Ciekawe, że dwa sądy tak prostą sprawę pojmują w zupełnie odmienny sposób. > > To wystarczający dowód na poparcie tezy Rokity, że mógł się czuć wypowiedziami > Małego Władzia i Lityńskiego poczuć obrażony. > > Pozdrawiam. obrazony. Obrazac to on, ale nie jego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9823 Re: Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali 22.09.05, 21:35 gratuluję Jankowi Lityńskiemu i Władkowi Frasyniukowi.. a Rokita do piekła Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Rokita idzie w ślady Millera 22.09.05, 21:53 Jan Rokita ma prawo do zmiany poglądów, ale nie może zmienić swojej przeszłości, od której próbuje się teraz odciąć - powiedział "Gazecie". ********************************* Dla mnie Rokita jest skończony. Okazał się być typem, który zniszczy kolegów, byle tylko wdrapać się na stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c [...] 22.09.05, 21:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 O Marysi Sierotce 22.09.05, 22:48 Miłość Ci wszystko wybaczy Miłość Ci wszystko wybaczy Smutek zamieni Ci w śmiech. Miłość tak pięknie tłumaczy: Zdradę i kłamstwo i grzech. Choćbyś ją przekleła w rozpaczy, Że jest okrutna i zła, Miłość Ci wszystko wybaczy Bo miłość, ma miła, to ja. Jeśli pokochasz tak mocno jak ja, Tak tkliwie, żarliwie, tak wiesz, Do ostatka, do szału, do dna, To zdradzaj mnie wtedy i grzesz. Bo miłość Ci wszystko wybaczy Smutek zamieni Ci w śmiech. Miłość tak pięknie tłumaczy: Zdrade i kłamstwo i grzech. Choćbyś ją przeklęła w rozpaczy, Że jest okrutna i zla, Miłość Ci wszystko wybaczy Bo miłość, ma miła, to ja. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo a twoja stara jest facetem 22.09.05, 22:53 i nikt sie ciebie nie czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
zbud-2 Re: Nikt nie szkodzi platformie tak jak Rokita! 23.09.05, 09:44 zgadzam sie to durnowaty pyszałek.Ale wsród pozostałych "oszołomów" wypada na plus.Głupi ale..... Odpowiedz Link Zgłoś
maro133 Re: Nikt nie szkodzi platformie tak jak Rokita! 23.09.05, 11:22 oj tak, tak. Nie jestem i nigdy nie byłem fanem Mazowieckiego, Lityńskiego i Frasyniuka. Ale na nonszalancje, arogancję i wygłaszanie przemądrzałych tekstów z łapą w kieszeni nie mogę patrzeć. Dobrze że mu nosa przytarto. Odpowiedz Link Zgłoś
palnick Oznacza to niezbity dowód na to, że Rokita kłamie 22.09.05, 23:09 I to ma być premier? Miernota, pieniacz, populista i kłamca? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Oznacza to niezbity dowód na to, że Rokita kł 22.09.05, 23:16 palnick napisał: > I to ma być premier? Miernota, pieniacz, populista i kłamca? Co przyznał Krakowski niezleżny sąd!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k4free === PRAWDA LEŻY GDZIE INDZIEJ === 22.09.05, 23:32 1. Nie jest istotne w czym się różnią a propos WiP panowie Lityński, Rokita i Frasyniuk. Najciekawsze jest to w czym się zgadzają a o czym wyborcza nie pisze. 2. Prawda jest taka że Solidaruchy "wyjęły" z WiP-u część "konstruktywną" z Rokitą, Niemczykiem, Szymanderskim, Brochwiczem (Warszawka i Krakówek), a zostawiły na pastwę dawnego SB część nazywaną "anarchiczną bandą" z Jankowskim, Galińskim, Kurzyńcem, Krukowskim (Wolny Gdańsk / Wolny Wrocław / Wolny Kaukaz :-) oraz innymi 'niepokornymi'. 3. Ci pierwsi poszli na służbę do UOP kiedy Solidaruchy doszły do władzy. W tym czasie SB inwigilowałą NADAL w najlepsze tych drugich, którzy "okrągłemu stołowaniu się z komuchami" byli przeciwni... Solidaruchy "udawały" że nic nie wiedzą a 'konstruktywni' WiP-owcy z ROKITĄ na czele też udawały że nic nie rozumieją co się dzieje w UOP. Minister Kozłowski "nie miał wpływu" na Czesława Kiszczaka i jego służby... I WSZYSCY BYLI ODWRÓCENI... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden MAŁY NABURMUSZONY JASIO A KONSTYTUCJA 23.09.05, 00:03 takie pieniackie porywy u polityka, który chce zostać premierem 40-milionowego państwa w środku Europy, są zupełnie niezrozumiałe. Rzecz w tym, że meritum sprawy było błahe i niegodne dłuższych sporów. Nawet gdyby Pan Rokita wygrał sprawę, to i tak nic by to w ocenie tej niezmieniło. Pieniaczenie się na kilka dni przed wyborami jest niepoważne, czy wręcz nienormalne. Pan Rokita chce zmieniać Konstytucję. Jeżeli to pieniaczenie zapowiada nowy styl rządzenia to włos się na głowie ze strachu jeży. Odpowiedz Link Zgłoś
mars78 trzeciorzędna wiadomość w GW trzecią wiadomością 23.09.05, 08:36 spór na który mało kto zwraca uwagę w GW staje się istotny tylko dlatego, że pedecja w czymś wreszcie wygrała ;) brawo redakcja - zawsze gotowa do walki przeciw karłom reakcji! Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk desperaci wygrali.. 23.09.05, 08:48 ..w pierwszej instancji był pewnie nieodpowiedni sąd.. Panowie Demokraci - zgascie w końcu to światło Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Rokita łgarz 23.09.05, 08:53 napisał: > ..w pierwszej instancji był pewnie nieodpowiedni sąd.. > > Panowie Demokraci - zgascie w końcu to światło a kto ci karze na nich głosować?Ja chcę być wsród tych co ich popierają.A jaki sąd był w pierwszej instancji to wykazał sąd drugiej instancji Odpowiedz Link Zgłoś
walesa4 3x15% wielkie kłamstwo 23.09.05, 09:00 3*15% to slogan wyborczy i nic więcej, na dłoni katus mi wyrośnie, jak go wprowadzą, musieliby pokasować wszystkie renty i emerytury, zasiłki, wprowadzić płatną służbę zdrowia i płatne szkolnictwo żeby zrównoważyć budżet... jedyne co możliwe jest to wprowadzenie kroczącego ze stawkiami w dół corocznie podatku progresywnego, tak jak chciał to wprowadzić Balcerowicz za czasu AWS a Prezio to zawetował (to proponuje PiS). Rokita sam się plącze w "zeznaniach", mówi że nikomu nie podniosą podatków :), zapowiada likwidację samochodów rządowych dla ministrów :) (pewnie będą jeździć autobusami :) albo taksówkami!!), że zabiorą (obniżą) renty Ubekom (ciekawe jak duże oszczędności by to były :) ), a nie wszystkim milicjantom i żołnierzom z czasów PRL Z 3*15% to nawet Frasynuik się śmieje, dawny kolega Tuska z Unii Wolności, choć on sam jest za wprowadzeniem takiego ale na poziomie 19% chcesz to głosuj na PO, syna Wałęsy www.platforma.org/index.php/kandydaci&pT=candidatelist&sP=CONTENT,objectI D,3274&L=pl i Niesiołowskiego (liberał się znalazł), Widzyka i Biernackiego, (drugi AWS) ja nie zamierzam, oddaję głos na Romka (Giertycha) a na Prezydenta L. Kaczyńskiego, proponuję głosować na PiS, jak nie chcesz głosować na komuchów czy LPR, sam głosowałbym na PiS tylko boję się, że po wyborach PiS dogada się z PO i zrezygnuje z prosocjalnego programu na rzecz liberalnego Odpowiedz Link Zgłoś
jl234 Re: 3x15% wielkie kłamstwo 24.09.05, 12:40 Jesli podobaja Ci sie poglady Romana Giertycha i styl, w jakim prowadzi swoja polityke, to nic nie stoi na przeszkodzie, bys glosowal na LPR. Natomiast zastanawiam sie, dlaczego nie jestes konsekwentny i w wyborach prezydenckich nie zamierzasz glosowac na Macieja Giertycha tylko na Lecha Kaczynskiego? walesa4 napisała: > > chcesz to głosuj na PO, syna Wałęsy > www.platforma.org/index.php/kandydaci&pT=candidatelist&sP=CONTENT,objectI > D,3274&L=pl i Niesiołowskiego (liberał się znalazł), Widzyka i Biernackiego, > (drugi AWS) ja nie zamierzam, oddaję głos na Romka (Giertycha) a na Prezydenta > L. Kaczyńskiego, proponuję głosować na PiS, jak nie chcesz głosować na komuchów > > czy LPR, sam głosowałbym na PiS tylko boję się, że po wyborach PiS dogada się z > > PO i zrezygnuje z prosocjalnego programu na rzecz liberalnego > Odpowiedz Link Zgłoś
steku [...] 23.09.05, 09:11 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niki27 Re: Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali 23.09.05, 09:58 Trzeba umieć także przegrywać z godnością. Będę głosował na PD chociaż mogę się domyślać, jaki będzie rezultat. Niemniej jednak - to są moje poglądy, mam zaufanie do tych ludzi i demokratyczne wybory, które dają mi możliwość wyrażenia własnego głosu, nawet jeśli jest on bardzo niepopularny. Nie ma czegość takiego jak głos stracony - no chyba że wrzucenie do urny pustej kartki. Bodajże to Muniek Staszczyk z T.Love śpiewał (cytuję z pamięci): Najtrudniej jest mówić "Nie", kiedy inni mówią "Tak". Odpowiedz Link Zgłoś
gatmar Re: Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali 23.09.05, 11:29 Głos stracony, to głos na kogoś, kto wygra ale nic nie zrobi, albo jeszcze popsuje. Ja głosuję na PD i nawet, jeżeli nie wejdzie do Sejmu, to nie uważam, że stracę głos. Przynajmniej za pół roku, czy rok nie będę się musiał wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kalafiorowo Re: Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali 23.09.05, 12:29 Jest jeszcze jedna sprawa oczywista. Głosujesz na kogoś kto nie wygrywa wyborów, ale przynajmniej masz później moralne prawo krytykować tych, którzy wygrali. A na PD też zagłosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
szymko123 Zagłosuję na demokratów.pl 23.09.05, 09:49 Ty zrób to samo! Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito A ja TAK:)) 23.09.05, 11:11 Bo jak spojrzeć na ich listy wyborcze PD, to znajduje się tam samych porządnych ludzi, w większości zasłużonych dla społeczeństwa obywatelskiego. Choćby Poznań: na senatora kandyduje p. Sadowski, twórca 'Barki', która zrzesza bezdomnych, organizuje im pracę, sami sobie budują, czy remontują domy i zaczynją odzyskiwać wiarę w siebie. A listę do parlamentu otwiera Wojciech Szczęsny Kaczmarek - pierwszy prezydent Poznania po upadku komuny, przez 8 lat wymienił wszystkie rury:-)ściągnął wiele inwestycji (za jego czasów Poznań był na pierwszym miejscu w Polsce pod względem inwestycji na 1 mieszkańca)i przez ten czas Poznań zmienił się na lepsze nie do poznania Odtworzył Związek Miast Polskich, który odegrał dużą rolę w przygotowywaniu ustaw samorządowych. Żadna inna lista w Poznaniu nie ma ludzi tego kalibru. Dlatetgo nie przejmuje się tym, że Demokraci.pl mogą nie wejść - ja po prostu głosuję zgodnie ze swą wiedzą i sumieniem na dobrych ludzi, którzy mogą dać swą wiedzę wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
darek183 Ludzie przestańcie, weźcie się za poważne rzeczy ! 23.09.05, 10:21 Nie po to was mamy (polityków), żebyście bawilio się naszym kosztem w oskarżania i tego typu inne historie. Weźcie się za robotę bo jej na prawdę nie brakuje a wy ciągle marnujecie czas na jakieś głupie spory. Polska szlachecka skończyła się 200 lat temu i nie wróci więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
brzydall1 Re: Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali 23.09.05, 10:47 Kłamał i kłamie. O obniżeniu emerytur dla mundurówki też gadał. PO załatwi nas wszystkich. Ludzie - nie głosujcie na PO ani na Tuska. Będziecie tego mocno żałowali. Stara filozofia mówi: nie zabijajcie muchy, która się już najadła. Przyleci nowa - nienajedzona. Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie jaaaaasne 23.09.05, 10:47 kwasniewski nie klamal belka nie klamal cimoszewicz nie klamal... bo to jest takie z gruntu prawdomowne srodowisko ktore cieszy sie sympatia demokratow.pl. bo kiszczak i jaruzelksi to przeciez ludzie honoru tymczasem materialy sb spalono i kontynuowano inwigilacje wip gdy premierem byl mazowiecki i nic tego nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 BZDETY: krypto-antysemitowcy, post-stalinowcy 23.09.05, 10:48 To jest nasza, polska strupieszała stara-mowa. To dlatego Hiszpanie, onegdaj producenci mandarynek wyprzedzają nas technologicznie! My idziemy z głową do tyłu i grzebiemy w tyłkach dziadków. Nasi młodzi wiekiem internauci nic nie mają wspólnego ze światem. Spisek, podstęp. "A on to powiedział to i owo" 30 lat temu! A jego pradziadek to to i owo. Co za gó.. prześladuje ten naród? Odpowiedz Link Zgłoś
maximilus Re: Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali 23.09.05, 10:50 Odpier. . sie od Tadzia, leszcu z bajorka Odpowiedz Link Zgłoś
slawekkalinowski Re: Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali 23.09.05, 10:53 Jasne Mazowiecki siedzial i podsluchiowal WiP, super, jesli ktos tak mowi, tzn, ze albo dziala w zlej woli albo sie nacpal, albo jest debilem Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Rokita przegrał, Demokraci nie kłamali 23.09.05, 11:15 Pewnie WiP był najbardziej prześladowaną i inwigilowaną organizacją opozycyjną w Polsce, a Rokita to po prostu męczennik. Pewnie do dziś są w opozycji i walczą z PRL - dlatego powinniśmy ich zrozumieć:-) Odpowiedz Link Zgłoś
slawekkalinowski Rokita to cwaniak 23.09.05, 10:51 Jest cwaniakiem. Pamietam jak jeszcze dzialal w UD, u Suchockiej. Wymyslal kruczki dzialajac czesto na granicy prawa. Juz wtedy mowil, ze on bedzie premierem, a gada tak jakby nie byl nigdy w rzadzie i we wladzach. Nie lepsze zdanie mam o Kaczorach, ktorzy robili rozpierdowe za czasow pierwszej solidarnosci, byle blizej wladzy i chlewa... Odpowiedz Link Zgłoś