paul_your_father 27.09.05, 07:08 Goni, ale nie dogoni. Tusk ma to juz pewne:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mirmat1 Na Tuska zaglosuja tylko PO+SLD+PeDe a to za malo 27.09.05, 07:32 Jezeli Kaczynski bedzie trzymal sie koncepcji Rzeczypospolitej Solidarnej to wygra II Ture z reka w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
jola994 Re: Na Tuska zaglosuja tylko PO+SLD+PeDe a to za 27.09.05, 08:35 mirmat1 napisał: > Jezeli Kaczynski bedzie trzymal sie koncepcji Rzeczypospolitej Solidarnej to > wygra II Ture z reka w kieszeni. a Ty obudzisz się w niej z ręką w nocniku Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1488 Re: Na Tuska zaglosuja tylko PO+SLD+PeDe a to za 27.09.05, 09:55 Nie solidarnej, tylko socjalnej. A ja dłosowałem na PD i teraz nie zadłosuję na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 A potem? 27.09.05, 10:24 piotrus1488 napisał: > Nie solidarnej, tylko socjalnej. A ja dłosowałem na PD i teraz nie zadłosuję na > Tuska. A w ew. drugiej turze, przy założeniu, że Tusk się zmierzy z Kaczką? Odpowiedz Link Zgłoś
js23 Tusk o POLSCE: "Polska to nienormalność" - HAŃBA 27.09.05, 10:47 Tusk dał charakterystycznie płytką i prymitywną wypowiedź na ten temat dla miesięcznika "Znak" w 1987 roku (nr 11-12, s. 190). Tak sformułował tam swoje osobiste nastawienie do Polski: "Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski, tej ziemi, konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem". Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Piękna wypowiedź, choć pełna goryczy 27.09.05, 10:52 I właśnie o to chodzi, żeby to przekonanie zmienić. Żebyśmy nie narzekali i dumnie nosili głowy. Tusk właśnie to sugerował w swej wypowiedzi. Dlatego został w Polsce i wspierał jej przemiany. Dlatego prawie wszyscy, którzy są dumni ze swojej Polskości rozumieja Tuska i darzą go sympatią. i chcą pracować dla tej Polski:)) Ty też byś mógł. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A propos największego lesera z klasy próżniaczej 27.09.05, 10:56 Moja mama po 42 latach pracy w szpitalu dostała 1600 zł odprawy – skarży się w telewizyjnej reklamówce Donald Tusk. A przecież mógł powiedzieć tak: Ja, jako polityk, zarabiam rocznie 270 tys. zł. Z czego płacę 96 tys. zł podatku. Ale to nic, bo gdy wprowadzimy proponowany przez PO podatek liniowy, to będę płacił 40,5 tys. zł. Czyli zarobię 55,5 tys. zł za jeden podpis. A wtedy starczy i dla mamy To z wczorajszego Przeglądu...podpisuje sie dwoma łapkami.... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 11:00 Wiem, że mamy mdłe media w Polsce, ale dlaczego cytujecie mi tu 'Nasz Dziennik' i 'Przegląd', przeca to organa partyjne:( Ja tam zdecydowanie wolę Tuska niz Kaczora i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:17 Donald do Disneylandu !!! doktorhabilitowany.1 napisał: > Wiem, że mamy mdłe media w Polsce, ale dlaczego cytujecie mi tu 'Nasz Dziennik' > > i 'Przegląd', przeca to organa partyjne:( > Ja tam zdecydowanie wolę Tuska niz Kaczora i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ole16 Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:52 Tylko Tusk! Kaczyński jest zwyklym populistą. To nie prawda, że PO jest dobre dla boczaczy, a PiS dla biednych i Ci biedni szybko się o tym przekonają... A poza tym prezydent nie ma nic do gospodarki. Jego najważniejszą rolą jest prowadzenie polityki zagranicznej, a tu zdecydowanie lepiej sprawdzi się Tusk. My jeszcze możemy się uczyć rozpoznawać naszych Kaczorków, ale na Zachodzie to będzie zwykły wstyd! Powód do dowcipów na całym globie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 13:10 Znasz się na polityce? Przecież to Prezydent podpisuje ustawy (lub nie - i zgłasza veto) i ma olbrzymi wpływ na gospodarkę kraju przez 5 długich lat! Gdzie to się Tusk sprawdził? W rozmowie z Merkel? Że Niemcy (Prezydent, Premier- czy tam Kanclerz) w podróżach do Moskwy będą...lądować w Warszawie i pytać o zdanie? Ha, ha! Tusk jest za miękki na politykę w Polsce (jego partia PRZEGRAŁA dopiero co wybory parlamentarne (a w sondażach tak pięknie prowadziła...) i jest za miękki na politykę międzynarodową. Lech kaczyński jest zdecydowany i stanowczy - on na pewno nie pojedzie na żadne obchody do Moskwy po to, by wysłuchiwać komunistycznych bredni, i siedzieć w 10-tym rzędzie. A Kwach w pełni popiera Tuska. ole16 napisał: > Tylko Tusk! Kaczyński jest zwyklym populistą. To nie prawda, że PO jest dobre > dla boczaczy, a PiS dla biednych i Ci biedni szybko się o tym przekonają... > A poza tym prezydent nie ma nic do gospodarki. Jego najważniejszą rolą jest > prowadzenie polityki zagranicznej, a tu zdecydowanie lepiej sprawdzi się Tusk. > My jeszcze możemy się uczyć rozpoznawać naszych Kaczorków, ale na Zachodzie to > będzie zwykły wstyd! Powód do dowcipów na całym globie. Odpowiedz Link Zgłoś
smierdzacy_pisior Kaczyński - złodziej i kłamca 27.09.05, 13:43 wiadomosci.onet.pl/11707,563609,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Platformiści podsrywają już w gacie ! 27.09.05, 22:21 Platformiści podsrywają już w gacie ! : > > 1) Wybory przegrali - a mieli wygrać (wszystkie sondaże, prezio...) > 2) Chcieli Jarosława - a mają Kazimierza (na premiera) > 3) Chcą Donalda - a będą mieli Lecha Kaczyńskiego Prezydentem RP ! > > PiS pozdrawia "Platformistów" ! Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 15:09 anna-dark napisała: > Znasz się na polityce? Przecież to Prezydent podpisuje ustawy (lub nie - i > zgłasza veto) i ma olbrzymi wpływ na gospodarkę kraju przez 5 długich lat! > Gdzie to się Tusk sprawdził? W rozmowie z Merkel? Że Niemcy (Prezydent, Premier > - > czy tam Kanclerz) w podróżach do Moskwy będą...lądować w Warszawie i pytać o > zdanie? Ha, ha! Tusk jest za miękki na politykę w Polsce (jego partia PRZEGRAŁA > > dopiero co wybory parlamentarne (a w sondażach tak pięknie prowadziła...) i > jest za miękki na politykę międzynarodową. Lech kaczyński jest zdecydowany i > stanowczy - on na pewno nie pojedzie na żadne obchody do Moskwy po to, by > wysłuchiwać komunistycznych bredni, i siedzieć w 10-tym rzędzie. A Kwach w > pełni popiera Tuska. > joanno ciemna - troche mniej emocji :) Co Ty na to, ze PiS juz wycofuje sie ze swoich przedwyborczych obietnic? Ja powiedzialbym, ze PiS wygralo bo wykonalo cios w krocze, ktory w ostatnim momencie dal im ok 2% przewagi :) Odpowiedz Link Zgłoś
js23 [...] 27.09.05, 18:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
a1nd2 ------------------------------------powazna sprawa 27.09.05, 13:22 o ile w wyborach parlamentarnych wybieralismy partie, wielu politykow, i ten mechanizm powoduje, ze jakies ekstremalne, niekorzystne cechy i zachowania sa zawsze stlumione przez rozsadniejsza wiekszosc, o tyle w prezydenckich wybiera sie ta jedna, konkretna osobe. od tego, jak ta osoba rzadzi, co ona mysli i jak sie zachowuje, zalezy odbior urzedu prezydenckiego przez polakow i przez inne panstwa. kaczynski jest wybitnie nieprzystosowany do sprawowania tej funkcji. mam kilku znajomych w warszawie, ktorzy z kolei maja bezposredni kontakt z urzednikami pracujacymi pod kaczynskim. ich opinia jest jednoznaczna - kaczynski nie ufa swoim ludziom a sam boi sie podejmowac decyzje. w urzedzie prezydenta warszawy jest balagan i paraliz decyzyjny (swoja droga chetnie bym zobaczyl jakies bardziej obiektywne badanie tego tematu - bo kaczynski powoluje sie wlasnie na swoje doswiadczenie na stanowisku prezydenta warszawy). co do Tuska - uwazam go za bardzo dobrego kandydata. na pewno Tusk nie wygral by milionerow i byc moze pod wzgledem intelektualnym jest gorszy od kaczynskiego. ale regan tez nie byl orlem. podobnie waszyngton, ktory nie tylko nie byl ponadprzcietnie inteligentny, ale nawet nie byl dobrym strategiem wojskowym. za to i regan i waszyngton kierowali sie kilkoma prostymi zasadami. i byli konsekwetni w realizacji swoich celow. Tuskowi przypisuje wniesienie do polskiego zycia politycznego nowych jakosci. byc moze nie zostaly one do konca zauwazone, bo przycmila je nieco porywczosc rokity, ale niewatpliwe jest to, ze to Tusk jest architektem dzisiejszej PO, ze to on najskuteczniej zaczal promowac idee taniego panstwa, odpowiedzialnych politykow i niskich podatkow. O skutecznosci Tuska swiadczy chociazby to, ze merytoryczna czesc debaty politycznej w polsce podaza wlasnie w tym kierunku. brawo! wybory prezydenckie to jest powazna sprawa - w tych wyborach polacy nie wybieraja PO lub PISu, ktore to partie w zasadzie mialy podobne programy, tylko wybieraja awanturniczego i nieporadnego kaczynskiego lub skuteczengo i realizujacego korzystne dla polski zasady Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: ------------------------------------powazna s 27.09.05, 13:33 > lub skuteczengo i realizujacego > korzystne dla polski zasady Tuska. Korzystne dla Polski "wycieczki" na Białoruś i pokazywanie sie z przedstawicielami Związku Polaków? Jak dla mnie - to tylko "teatr", nic więcej... Bo nawet nie potrafili zainteresować tym całej UE :D Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: ------------------------------------powazna s 27.09.05, 13:56 Niech jeżdżą, ale nie tylko w okresie wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
kachachachacha Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 13:23 Ja tam jestem okropnie bogata i glosuje na Tuska. Kazdy kto chce tego zasmakowac rowniez powinien glosowac na Tuska. A Ci co beda glosowac na Lecha niech sie nie dziwia pozniej jak beda biedni, bo przeciez Polska ma byc dla biednych a bogaci stad szybciutko sie ulotnia bo dluzej to tego naprawde nie da sie znosic. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz DLACZEGO nie ma telefonicznego sondazu po 27.09.05, 13:57 wywiadzie? Wszystkie agencje na calym swiecie natychmiast publikuja wyniki sondazy pokazujacych ktory kandydat byl lepszy w odczuciu widzow. Odpowiedz: Sondaz jest, tylko wyniki sa tak dobre dla Kaczynskiego, ze wyniki nie zostaly opublikowane. Kaczor wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
dragger Re: DLACZEGO nie ma telefonicznego sondazu po 27.09.05, 14:15 > Sondaz jest, tylko wyniki sa tak dobre dla Kaczynskiego, ze wyniki nie zostaly > opublikowane. > > Kaczor wygrywa. TAaaaaak, oczywiscie :] Poza tym sondaze tylko na podstawie programu w TV zaraz po programie sa niemiarodajne. Przekroj spoleczny widzow nie jest identyczny z przekrojem spoleczenstwa, ktore potem idzie do wyborow. Dlatego takie sondaze to pic na wode, nie miarodajne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-gruba ZESTRACHANY TUSK PARZY NA BERLIN !!!!!!!!!!!!!! 27.09.05, 17:37 DONALD SAM NIE DA RADY ! TU TRZEBA POMOCY KANCLERZA ! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-gruba Re: ZESTRACHANY TUSK PARZY NA BERLIN !!!!!!!!!!!! 27.09.05, 17:37 jan-gruba napisał: > DONALD SAM NIE DA RADY ! > TU TRZEBA POMOCY KANCLERZA ! Odpowiedz Link Zgłoś
agata_gruba Re: ZESTRACHANY TUSK PARZY NA BERLIN !!!!!!!!!!!! 27.09.05, 17:58 jan-gruba napisał: > jan-gruba napisał: > > > DONALD SAM NIE DA RADY ! > > TU TRZEBA POMOCY KANCLERZA ! tusk ma rzeczywiscie niesamowicie przerażone oczęta :) aż nie przystoi mężczyźnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
jolkabumzer Re: ZESTRACHANY TUSK PARZY NA BERLIN !!!!!!!!!!!! 28.09.05, 21:28 agata_gruba napisała: > jan-gruba napisał: > > > jan-gruba napisał: > > > > > DONALD SAM NIE DA RADY ! > > > TU TRZEBA POMOCY KANCLERZA ! > > tusk ma rzeczywiscie niesamowicie > przerażone oczęta :) > aż nie przystoi mężczyźnie ... tusk jest już taki lekliwy od dzieciństwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
agacian63 Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 28.09.05, 09:47 "A poza tym prezydent nie ma nic do gospodarki. Jego najważniejszą rolą jest prowadzenie polityki zagranicznej, a tu zdecydowanie lepiej sprawdzi się Tusk. " Racja Racja, a opowiesc o PiSie dla biednych, to tylko kielbasa wyborcza poza tym pomysly partii na zdobycie elektoratu RM i innych katonacjonalistow sa ponizej wszelkiej krytyki - wielka krecha Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 11:41 mangold napisał: > Moja mama po 42 latach pracy w szpitalu dostała 1600 zł odprawy – skarży > się w telewizyjnej reklamówce Donald Tusk. A przecież mógł powiedzieć > tak: Ja, jako polityk, zarabiam rocznie 270 tys. zł. Z czego płacę 96 > tys. zł podatku. Ale to nic, bo gdy wprowadzimy proponowany przez PO > podatek liniowy, to będę płacił 40,5 tys. zł. Czyli zarobię 55,5 tys. zł > za jeden podpis. A wtedy starczy i dla mamy a ile zarabia marszałek Cimoszewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:18 A kogo popiera otwarcie "Czerwony Prezio"??? w kampanii prezydenckiej??? Dlatego (też) głosujmy na Lecha Kaczyńskiego! aron2004 napisał: > mangold napisał: > > > Moja mama po 42 latach pracy w szpitalu dostała 1600 zł odprawy – s > karży > > się w telewizyjnej reklamówce Donald Tusk. A przecież mógł powiedzieć > > tak: Ja, jako polityk, zarabiam rocznie 270 tys. zł. Z czego płacę 96 > > tys. zł podatku. Ale to nic, bo gdy wprowadzimy proponowany przez PO > > podatek liniowy, to będę płacił 40,5 tys. zł. Czyli zarobię 55,5 tys. zł > > za jeden podpis. A wtedy starczy i dla mamy > > a ile zarabia marszałek Cimoszewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:23 anna-dark napisała: > A kogo popiera otwarcie "Czerwony Prezio"??? w kampanii prezydenckiej??? > Dlatego (też) głosujmy na Lecha Kaczyńskiego! Jeśli ktoś chce zrobić Preziowi na złość to powinien popierać Borowskiego! Tylko i wyłącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:21 aron2004 napisał: > > a ile zarabia marszałek Cimoszewicz? Cimoszewicz takich bzdur nie piep*** Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 23:53 Przeczytaj jeszcze raz post mangolda. To Tusk chce sobie kabzę nabić dzięki zmianie prawa. Reszta kandydatów na prezydenta jest przeciwna takiemu obniżeniu podatków dla najbogatszych. Tylko Tusk chce tak "ograniczać przywileje władzy", że zabiera im 20 tys. z trzynastki i dodaje 50 tys, z niższego podatku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 No to będzie Rzeczpospolita Obojga Kaczorów. 27.09.05, 11:44 NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:16 Tylko Lech Kaczyński !!! Jesteś bogaty - głosuj na Tuska. Chcesz żyć w normalnym kraju - gdzie coś ci pozostaje z pensji po opłaceniu rachunków - głosuj na Lecha Kaczyńskiego. mangold napisał: > Moja mama po 42 latach pracy w szpitalu dostała 1600 zł odprawy – skarży > się w telewizyjnej reklamówce Donald Tusk. A przecież mógł powiedzieć > tak: Ja, jako polityk, zarabiam rocznie 270 tys. zł. Z czego płacę 96 > tys. zł podatku. Ale to nic, bo gdy wprowadzimy proponowany przez PO > podatek liniowy, to będę płacił 40,5 tys. zł. Czyli zarobię 55,5 tys. zł > za jeden podpis. A wtedy starczy i dla mamy > > > To z wczorajszego Przeglądu...podpisuje sie dwoma łapkami.... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:19 anna-dark napisała: > Tylko Lech Kaczyński !!! > > Jesteś bogaty - głosuj na Tuska. Chcesz żyć w normalnym kraju - gdzie coś ci > pozostaje z pensji po opłaceniu rachunków - głosuj na Lecha Kaczyńskiego. > Chcesz żyć w kraju teczek, mszy i nienawiści głosuj na Kaczyńskiego Tylko Borowski !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:24 Borowski padnie w przedbiegach. Teczki powinny być ujawnione w całości, i od razu (wypierniczyć tych komuchów, i innych kolaborantów). Msza dla człowieka nie jest niczym złym. Do tej pory językiem nienawiści w marketingu politycznym mówi zdecydowanie PO. I dlatego Polacy wybiorą (w większości) Lecha Kaczyńskiego na Prezydenta RP. mangold napisał: > anna-dark napisała: > > > Tylko Lech Kaczyński !!! > > > > Jesteś bogaty - głosuj na Tuska. Chcesz żyć w normalnym kraju - gdzie coś > ci > > pozostaje z pensji po opłaceniu rachunków - głosuj na Lecha Kaczyńskiego. > > > > > Chcesz żyć w kraju teczek, mszy i nienawiści głosuj na Kaczyńskiego > > Tylko Borowski !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:28 anna-dark napisała: > Borowski padnie w przedbiegach. Teczki powinny być ujawnione w całości, i od > razu (wypierniczyć tych komuchów, i innych kolaborantów) Teczki w wiekszości uderzaja w elyty solidarności,,,może to i dobrze... . Msza dla człowieka > nie jest niczym złym. Biedne te dzieci gonione na siłę w szkołach.... Do tej pory językiem nienawiści w marketingu politycznym > mówi zdecydowanie PO. ?? Napewno śledziłaś kampanię wyborczą ?? I dlatego Polacy wybiorą (w większości) Lecha > Kaczyńskiego na Prezydenta RP. Niedoczekanie...jego i Twoje.. > > Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:33 A kto powiedział, że w Solidarności nie było agentów? Kaczyński zrobi z tym porządek - Tusk nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:35 anna-dark napisała: > A kto powiedział, że w Solidarności nie było agentów? > Kaczyński zrobi z tym porządek - Tusk nie. > Ile Aniu masz latek że taka zacięta jesteś....?? Uważaj, bo jeszcze na Ciebie coś znajdą i płacz bedzie wielki: "To nie ja" buahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:38 Możesz szukać we wszystkich teczkach - i tak nic nie znajdziesz. A kobiety o wiek się nie pyta. Nie ufam ludziom którzy idą na układy z komuchami (Tusk-Kwaśniewski, i jego poparcie w tej kampanii, ciekawe dlaczego?) mangold napisał: > anna-dark napisała: > > > A kto powiedział, że w Solidarności nie było agentów? > > Kaczyński zrobi z tym porządek - Tusk nie. > > > Ile Aniu masz latek że taka zacięta jesteś....?? Uważaj, bo jeszcze na Ciebie > coś znajdą i płacz bedzie wielki: "To nie ja" buahahahah > Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:41 anna-dark napisała: > Możesz szukać we wszystkich teczkach - i tak nic nie znajdziesz. > A kobiety o wiek się nie pyta. > Nie ufam ludziom którzy idą na układy z komuchami (Tusk-Kwaśniewski, i jego > poparcie w tej kampanii, ciekawe dlaczego?) > a ja nie ufam małym , złośliwym, upierdliwym, którzy w życiu nic konstruktywnego nie zrobili...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:44 Ta kobieta nie ma teczki. Ledwo tornister odstawiła. Ale już jadem przesiąkła:( Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:48 Głupiś jak but. doktorhabilitowany.1 napisał: > Ta kobieta nie ma teczki. Ledwo tornister odstawiła. Ale już jadem przesiąkła: ( Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Piękna retoryka:))) 27.09.05, 12:51 anna-dark napisała: > Głupiś jak but. > > doktorhabilitowany.1 napisał: > > > Ta kobieta nie ma teczki. Ledwo tornister odstawiła. Ale już jadem przesi > ąkła: > ( Typowe dla PiSowej, jadowitej młodzieży:)) Zero kontrargumentów... Jak z Tobą dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Piękna retoryka:))) 27.09.05, 13:11 Jak nie będziesz pisał bzdur, to ci będę rzeczowo odpowiadła. Pierwszy obniżyłeś poziom dyskusji poniżej zera - to się nie dziw. doktorhabilitowany.1 napisał: > anna-dark napisała: > > > Głupiś jak but. > > > > doktorhabilitowany.1 napisał: > > > > > Ta kobieta nie ma teczki. Ledwo tornister odstawiła. Ale już jadem > przesi > > ąkła: > > ( > > Typowe dla PiSowej, jadowitej młodzieży:)) Zero kontrargumentów... Jak z Tobą > dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Piękna retoryka:))) 27.09.05, 13:18 To napisz dlaczego nie znajda Twojej teczki:)) Mojej nie ma, bom był niepełnoletni, chyba, że powstała jakowaś później. Może, ale nie sądzę. Niektórzy moi koledzy moga mieć dossier, bo mieli propozycje współpracy z UOP i ABW, ale, jeśli im wierzyć, odmówili w trosce o swoja opinie naukową:)) Ponadto, nawet dzisiaj, zwłaszcza pod rządami SLD-owców, tajne służby zajmują sie nie tym czym powinny (np. wchodzą w paradę policji na zlecenia polityczne) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Piękna retoryka:))) 27.09.05, 13:22 doktorhabilitowany.1 napisał: > To napisz dlaczego nie znajda Twojej teczki:)) Ania widziała jak Franz Maurer ją w "Psach" palił..ale przy pseudonimie została-"Ciemna"....... Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Mojej też nie znajdą :))) 27.09.05, 13:24 Bo nie miałam jeszcze 18-tu, gdy padło historyczne "Sztandar wyprowadzić" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Chrześcijańska Unia Jedności:)) 27.09.05, 13:30 Załóżmy partię pokrzywdzonych przez SB Bez teczek nie mamy szans zaistniec w mediach. Teraz się liczą tylko ci co niekoniecznie nosili teczkę. Koledzy z Piły chcieli założyć Chrześcijańską Unię Jedności:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Chrześcijańska Unia Jedności:)) 27.09.05, 13:35 > Koledzy z Piły chcieli założyć Chrześcijańską Unię Jedności:))) A to nie ZCHN miał sie tak nazywać? Tylko że część gazet zaczeła ich obśmiewać... Tak samo jak miało być Porozumienie Obywatelskie Centrum [a w jidysz skrót tego jest to wybitnie niecenzuralne słowo] :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold PiS, fonetycznie też kijowo trafił...buahahaha 27.09.05, 13:37 Wyniki tłumaczenia: piss angielsko-polski piss (Ectaco-Poland) v, 1 mocz 2 sikanie [pot.] 3 siki [wulg.] 4 szczyny [wulg.] 5 mocz 6 oddawać mocz 7 siusiać 8 szcz.. [wulg.] 9 krew 10 mieć krew w moczu [med.] 11 zmoczyć łóżko 12 sikać 13 lać [wulg.] Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Chrześcijańska Unia Jedności:)) 27.09.05, 13:39 Może te idee nigdy nie umierają. Chrześcijańska Unia Jedności jest niezwykle ważnym organem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Chrześcijańska Unia Jedności:)) 27.09.05, 13:40 doktorhabilitowany.1 napisał: > Może te idee nigdy nie umierają. Chrześcijańska Unia Jedności jest niezwykle > ważnym organem:))) a prezes takiej partii byłby pierwszym ch*** RP ? ładnie brzmi hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Re: Piękna retoryka:))) 27.09.05, 15:19 doktorhabilitowany.1 napisał: > Typowe dla PiSowej, jadowitej młodzieży:)) Zero kontrargumentów... Jak z Tobą > dyskutować? No wlasnie tego sie obawialem, widzac, ze PiS wygra :| Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Przestańcie z tymi teczkami :)))) 27.09.05, 12:55 Bo jeszcze troche a sie okaże, że 99% społeczeństwa już donosiło, gdy latało z pieluchą w gaciach :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Przestańcie z tymi teczkami :)))) 27.09.05, 12:56 wredna_jedza napisała: > Bo jeszcze troche a sie okaże, że 99% społeczeństwa już donosiło, gdy latało z > pieluchą w gaciach :)))))))) > Obawiam się, że Kaczory tak własnie myślą .... :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Przestańcie z tymi teczkami :)))) 27.09.05, 12:57 A o matkach co donosiły (ciążę) słyszałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:49 Co zrobił Kwach? Co zrobił Tusk? mangold napisał: > anna-dark napisała: > > > Możesz szukać we wszystkich teczkach - i tak nic nie znajdziesz. > > A kobiety o wiek się nie pyta. > > Nie ufam ludziom którzy idą na układy z komuchami (Tusk-Kwaśniewski, i je > go > > poparcie w tej kampanii, ciekawe dlaczego?) > > > a ja nie ufam małym , złośliwym, upierdliwym, którzy w życiu nic konstruktywneg > o > nie zrobili...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 12:52 anna-dark napisała: > Co zrobił Kwach? Co zrobił Tusk? > A co zrobili Kaczyńscy ?/ Oczywiście poza TELEGRAFEM.... :-dd Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Ten nie zgrzeszy 27.09.05, 12:56 Co NIC nie robi :))) Proste jak budowa cepa :D Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ten nie zgrzeszy 27.09.05, 12:59 Jakby brac pod uwagę dorobek, to preziem musiałby zostać Adam Słodowy:)))) Lub Kulczyk:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ten nie zgrzeszy 27.09.05, 13:06 Robert Korzeniowski przeszedł niejedno:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Ten nie zgrzeszy 27.09.05, 13:12 A niejaki Adaś M. nawet przeleciał :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ten nie zgrzeszy 27.09.05, 13:20 Temu bym się baczniej przypatrzył, bo wysoko startuje, a nisko ląduje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Ten nie zgrzeszy 27.09.05, 13:21 Sprawa śliska, bo nie-katolik :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ten nie zgrzeszy 27.09.05, 13:32 znam śliskich katolików:))) Ale nie mam przyjemnoiści z takich znajomości. Wolę prawdziwych katolików - takich co znają ewangelię, a nie tylko wybiórczo Stary Testament. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ten nie zgrzeszy 27.09.05, 13:34 doktorhabilitowany.1 napisał: > znam śliskich katolików:))) Ale nie mam przyjemnoiści z takich znajomości. Wolę > > prawdziwych katolików - takich co znają ewangelię, a nie tylko wybiórczo Stary > Testament. Np. tylko Sodome i Gomorę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Ten nie zgrzeszy 27.09.05, 13:42 Plagi egipskie i za oko - kij w oko:)) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 13:12 Wiesz kto odpowiada pytaniem na pytnia??? mangold napisał: > anna-dark napisała: > > > Co zrobił Kwach? Co zrobił Tusk? > > > A co zrobili Kaczyńscy ?/ Oczywiście poza TELEGRAFEM.... :-dd Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 13:14 anna-dark napisała: > Wiesz kto odpowiada pytaniem na pytnia??? > A co to są "pytnia" ??? buahahhahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
zandio Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 13:46 Teraz przeszedłeś samego siebie. Doczepiać się do literówek potrafią tylko dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 13:51 To nie było czepianie się literówki, ino wykrycie freudowskiej pomyłki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 13:51 zandio napisał: > Teraz przeszedłeś samego siebie. Doczepiać się do literówek potrafią tylko > dzieci. A może jeszcze jestem dzieckiem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 13:54 Nie zdradzaj się, bo się jeszcze Tobą J. Kaczka zacznie interesować, albo, co gorsza Roman G. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Jarek czyta z anpięciem gazety bo ma nadzieję 27.09.05, 12:56 że któryś z komentatorów spekulujących jaki bedzie rząd, podsunie mu jakiś rozsądny pomysł. Bo sam Jarek pomysłów na realizację swojego bzdurnego programu nie ma. Nawet nie wie, kto powinien zostać premierem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Jarek czyta z anpięciem gazety bo ma nadzieję 27.09.05, 12:58 Logiczne, że nie ma ochoty zostać premierem, bo gdy Lach będzie prezydentem to będzie duuuuuży problem Zawsze będzie dylemat, kto przyjechał z oficjalną wizytą - polski premier, czy prezydent :))))) Masz pomysł jak ich odróżnić? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Jarek czyta z anpięciem gazety bo ma nadzieję 27.09.05, 12:59 wredna_jedza napisała: > Logiczne, że nie ma ochoty zostać premierem, bo gdy Lach będzie prezydentem to > będzie duuuuuży problem > Zawsze będzie dylemat, kto przyjechał z oficjalną wizytą - polski premier, czy > prezydent :))))) > Masz pomysł jak ich odróżnić? > Spinki we włosach...jeden czerwoną, drugi niebieską .....:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Jarek czyta z anpięciem gazety bo ma nadzieję 27.09.05, 13:06 Jeden nosi obrączkę, a drugi podmalowane oczy. Ale potrafią się zamieniać:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Jarek czyta z anpięciem gazety bo ma nadzieję 27.09.05, 13:10 Co na to pani Kaczyńska, hihihi :))))))) W końcu Lech ma żonę... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Jarek czyta z anpięciem gazety bo ma nadzieję 27.09.05, 13:12 Biedna niewiasta znalazła się w grupie podwyższonego Rydzyka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Jarek czyta z anpięciem gazety bo ma nadzieję 27.09.05, 12:58 doktorhabilitowany.1 napisał: > że któryś z komentatorów spekulujących jaki bedzie rząd, podsunie mu jakiś > rozsądny pomysł. Bo sam Jarek pomysłów na realizację swojego bzdurnego programu > > nie ma. Nawet nie wie, kto powinien zostać premierem:))) Może nas posłucha..?? Jarku, idź do domu, nakarm kota i daj sobie spokój.... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Jarek czyta z anpięciem gazety bo ma nadzieję 27.09.05, 13:07 I wszystko jasne! Jarek ma kota:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Mrraauuu 27.09.05, 13:13 wredna_jedza napisała: > A ja kocicę... :) > I co z tego? > To poderwij Jarka...na kocicę...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Mrraauuu 27.09.05, 13:15 Gustuję w nieco młodszych :))) Hmmm, Zioberko? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Mrraauuu 27.09.05, 13:16 wredna_jedza napisała: > Gustuję w nieco młodszych :))) > Jarek wyglada mna wyposzczonego...niejednego młodego by zdystansował... :-)) > Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Mrraauuu 27.09.05, 13:21 Zwolnij troche, bo zaraz napiszesz, że moim ideałem powinien być B-16 :)))))))) A też hoduje koty :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Mrraauuu 27.09.05, 13:24 Starzy kawalerowie hodują koty... Czy Ty jesteś starą kawalerką? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Mrraauuu 27.09.05, 13:22 mangold napisał: > wredna_jedza napisała: > > > Gustuję w nieco młodszych :))) > > > Jarek wyglada mna wyposzczonego...niejednego młodego by zdystansował... :-)) > > Co masz na myśli przez 'dystansowanie młodych'? Czy to nie coś zbereźnego? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Co ty sugerujesz????????? 27.09.05, 13:29 > Jarek wyglada mna wyposzczonego...niejednego młodego by zdystansował... :-)) To opowiem ci kawał: Do hotelu przyjeżdża świeżo poślubiona para: on około 90, młoda - około 18 :))) Rano lasencja wychodzi jak po zapasach z niedźwiedziem. Co sie stało pyta ją obsługa i część gości Gdy mówił, że oszczędzał od 18 roku życia, to myślałam, że mu chodzi o jego majątek :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dragger glupoty opowiadasz Anno... 27.09.05, 14:20 Nie ma tutaj ani miejsca ani czasu na wyklady z ekonomii. Dlatego posluzmy sie FAKTAMI. Porownaj wyniki podejscia proponowanego przez PO w przeciagu ostatnich 10-15 lat w takich krajach jak Estonia Irlandia Wlk. Brytania Nowa Zelandia Hiszpania USA z wynikami podejscia socjalnego: Niemcy, Francja porownaj stopy bezrobocia, tempo wzrostu, PKB per capita i tempo jego wzrostu Okaze sie cos ciekawego... Cos, co sie nie miesci w glowach prostych ludzi... Okaze sie, ze - wbrew intuicji - biedni bogaca sie szybciej w krajach, w ktorych panstwo mniej usiluje zastepowac ich w odpowiedzialnosci za siebie. Podaj kobieto JEDEN przyklad normalnego panstwa, ktoremu prosocjalna polityka gosp. w ostatnich 10 latach pozwolila podnosic stope zyciowa szybciej niz w krajach wymienionych przeze mnie na poczatku? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: glupoty opowiadasz Anno... 27.09.05, 14:28 > Estonia > Irlandia Liniowy CIT< a PIT ma 2 stawki :P > Wlk. Brytania Że co? Liberał Blair? Bo sie przewrócę ze śmiechu :)))))))0 > Nowa Zelandia ??? Tam jest liniowy? Pierwsze słysze :) > Hiszpania W zasadzie do programu Aznara zbliżone są pomysły Kaczek, a nie Platfusów. > USA USA ma podatek liniowy? Ma system podatkowy jeszcze bardziej skomplikownay niż nasz :D > z wynikami podejscia socjalnego: > Niemcy, Francja [...] > Podaj kobieto JEDEN przyklad normalnego panstwa, ktoremu prosocjalna polityka g > osp. w ostatnich 10 latach pozwolila podnosic stope zyciowa szybciej niz w kraj > ach wymienionych przeze mnie na poczatku? Niemcy sie bardzo dobrze rozwijały, gdy rządziła koalicja CDU/CSU. Póki co ich program to społeczna gospodarka rynkowa, a nie dziki liberalizm marki PO :D A jak masz dalej wąty, to popatrz na ich najbardziej rozwinięty land - Bawarię - tam od zarania dziejów rządzą chadecy, nie liberałowie :)) Czyli już dawno Bawarczycy powinni żebrać? Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: glupoty opowiadasz Anno... 27.09.05, 14:35 wredna_jedza napisała: > [...] dziki liberalizm marki PO :D [...] Dziki liberalizm? Bardzo, bardzo przesadzona opinia. Dziki liberalizm to Platforma Mikkego, i to też zbyt obraźliwe określenie. A Niemcy przestały się ładnie rozwijać jeszcze za rządów wspomnianej koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: glupoty opowiadasz Anno... 27.09.05, 14:41 Problemy Niemiaszków sie zaczeły w momencie zjednoczenia, gdy wschodnie landy byłej NRD trzeba było wyciągac z dołka po komunizmie :P Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: glupoty opowiadasz Anno... 27.09.05, 14:42 wredna_jedza napisała: > Problemy Niemiaszków sie zaczeły w momencie zjednoczenia, gdy wschodnie landy > byłej NRD trzeba było wyciągac z dołka po komunizmie :P No właśnie, po co się było jednoczyć? Polscy politycy nie postąpiliby tak nieodpowiedzialnie, mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: glupoty opowiadasz Anno... 27.09.05, 14:45 > No właśnie, po co się było jednoczyć? Polscy politycy nie postąpiliby tak nieod > powiedzialnie, mam nadzieję. Hehehe, wierzysz w naszych polityków??? :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: glupoty opowiadasz Anno... 27.09.05, 15:26 wredna_jedza napisała: > > No właśnie, po co się było jednoczyć? Polscy politycy nie postąpiliby tak > nieod > > powiedzialnie, mam nadzieję. > Hehehe, wierzysz w naszych polityków??? :))))))) Wiara w zasadzie jest nieracjonalna. Nie można jej tracić po 15 latach "bo się wydaje". :) Odpowiedz Link Zgłoś
brlink Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 19:57 re: anna-dark proponuje zakupic kalkulator i przydalyby sie korki z ekonomii. jesli produkcja jest droga (wysokie podatki) to efekt koncowy tez bedzie drogi - to twoje jedzenie i lekarstwa. a poza jedzeniem i leczeniem sa jeszcze inne wydatki, rownie wazne. no niestety, trzeba czasem pomyslec... co polske gubi od 15 lat to wlasnie te podatki, ktore blokuja rozwoj i dopoki to sie nie zmieni to nic sie tu nie zmieni. mamy do tej pory wysokie podatki i co? lepiej masz? dobrze ci sie zyje? byla szansa na zmiane - i polacy znowu uwierzyli farbowanym socjalistom. i tak od 15 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
dragger Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 14:11 > Moja mama po 42 latach pracy w szpitalu dostała 1600 zł odprawy – skarży > się w telewizyjnej reklamówce Donald Tusk. A przecież mógł powiedzieć > tak: Ja, jako polityk, zarabiam rocznie 270 tys. zł. Z czego płacę 96 > tys. zł podatku. Ale to nic, bo gdy wprowadzimy proponowany przez PO > podatek liniowy, to będę płacił 40,5 tys. zł. Czyli zarobię 55,5 tys. zł > za jeden podpis. A wtedy starczy i dla mamy 1. Tak, wystarczy dla mamy 2. co sie stanie z reszta tej kasy, ktorej mama nie dostanie? Tusk sobie poddasze nia ociepli? NIE. Kupi telewizor (zarobia sprzedawcy,importerzy,transportowcy)? Postawi corce dom (zarobia budowlancy, producenci materialow)? Kupi samochod (zarobia producenci/importerzy/mechanicy/pracownicy przemyslu naftowego)? NIC W PRZYRODZIE NIE GINIE. CHyba, ze w administracji, ktora TEORETYCZNIE robi to samo co rynek tylko lepiej... zzerajac przy tym 70% na sama obsluge przekladania z kieszeni do kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś
gruman Re: A propos największego lesera z klasy próżniac 27.09.05, 19:15 mangold napisał: > Moja mama po 42 latach pracy w szpitalu dostała 1600 zł odprawy – skarży > się w telewizyjnej reklamówce Donald Tusk. A przecież mógł powiedzieć > tak: Ja, jako polityk, zarabiam rocznie 270 tys. zł. Z czego płacę 96 > tys. zł podatku. Ale to nic, bo gdy wprowadzimy proponowany przez PO > podatek liniowy, to będę płacił 40,5 tys. zł. Czyli zarobię 55,5 tys. zł > za jeden podpis. A wtedy starczy i dla mamy > > > To z wczorajszego Przeglądu...podpisuje sie dwoma łapkam Mógł też dużo wcześniej zapytać swoich kolegów z Warszawa jak się zarabia takie pieniądze... a złość go naszła dopiero przed wyborami .... . Mam wrażenie, że będzie takim prezydentem, jak pan Rokita premierem - do wyborów, ale mogę się mylić. Pozdrawiam wszystkich, którzy zadali sobie trud,, by dojść do urny. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Mam pewne obawy 27.09.05, 11:09 Tusk chwali sie, że jest Kaszubem, a oni nie do końca widzą dla siebie miejsce w Polsce :D Aż dziwne, że jeszcze nie zapostulowali stworzenia narodowości "kaszubskiej" [tak jak chcieli dla siebie Ślązacy] :) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Mam pewne obawy 27.09.05, 11:34 wredna_jedza napisała: > Tusk chwali sie, że jest Kaszubem, a oni nie do końca widzą dla siebie miejsce > w > Polsce :D > Aż dziwne, że jeszcze nie zapostulowali stworzenia narodowości "kaszubskiej" > [tak jak chcieli dla siebie Ślązacy] :) Trafiłaś na eksperta od tożsamości (czyli na mnie:))). Moge zacząć od etnogenezy. Np. 1000 lat temu nie było Polaków, Kaszubów itd., jeno grupy (tzw. plemienne) posługujące się dialektami języków słowiańskich. Dzisiejszy j. kaszubski jest obok słowińskiego jedyna pozostałością dość silnej grupy językowej, do której należeli choćby Wieleci, których wykończyli Duńczycy do spółki z Niemcami. Ale nasz Naród powstał ze zlepku wielu takich grup, na przestrzeni kolejnych 800 lat. toteż dla Kaszubów jest tu miejsce, jeśli tylko chcą, a udowodnili, zwłaszcza w czasach germanizacji i II wojny światowej, że chcą, i że są częścią naszego narodu. W przeciwieństwie do Ślązaków mają odrębny język i to jest piękne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 Re: Mam pewne obawy 27.09.05, 12:02 wredna_jedza napisała: > Tusk chwali sie, że jest Kaszubem, a oni nie do końca widzą dla siebie miejsce > w > Polsce :D > Aż dziwne, że jeszcze nie zapostulowali stworzenia narodowości "kaszubskiej" > [tak jak chcieli dla siebie Ślązacy] :) KASZUBI NARODOWOŚĆ KASZUBSKĄ POSTULOWALI I ZOSTAŁA ONA MIĘDZYNARODOWO UZNANA. DZIĘKI TEMU DOSTANĄ PIENIĄDZE Z UE. MASA DZIAŁACZY PO Z POMORZA TO KASZUBI. RZĄDZĄ W WIELU POWIATACH, MIASTACH I GMINACH POMORSKICH. TUSK WŁAŚNIE JST JEDNYM Z NICH. NIEMIECKI NOBLISTA GUNTER GRASS TEŻ UWAŻA SIĘ ZA KASZUBA PO MATCE. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Mam pewne obawy 27.09.05, 12:21 Jak piszesz coś o Ślązakach, to pisz "niektórzy Ślązacy". Prawdziwy Ślązak zawsze był, i jest, Polakiem, dumnym ze swego kraju, Polski, i regionu, Śląska. Ci co myślą, i mówią inaczej - to męty. wredna_jedza napisała: > Tusk chwali sie, że jest Kaszubem, a oni nie do końca widzą dla siebie miejsce > w > Polsce :D > Aż dziwne, że jeszcze nie zapostulowali stworzenia narodowości "kaszubskiej" > [tak jak chcieli dla siebie Ślązacy] :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Piękna wypowiedź, choć pełna goryczy 27.09.05, 12:13 To Tusk na tych kominach pracował osobiście, czy kogoś innego filmowali??? Ale zawsze można się podszyć. Tusk nigdy niczym wielkim nie rządził - i kompletnie nie wie jak to robić. Będą go sterować komuchy i kwachy, i ci, co się boją ujawnienia teczek w pełni. doktorhabilitowany.1 napisał: > I właśnie o to chodzi, żeby to przekonanie zmienić. Żebyśmy nie narzekali i > dumnie nosili głowy. Tusk właśnie to sugerował w swej wypowiedzi. Dlatego > został w Polsce i wspierał jej przemiany. Dlatego prawie wszyscy, którzy są > dumni ze swojej Polskości rozumieja Tuska i darzą go sympatią. i chcą pracować > dla tej Polski:)) Ty też byś mógł. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Piękna wypowiedź, choć pełna goryczy 27.09.05, 12:29 anna-dark napisała: > To Tusk na tych kominach pracował osobiście, Pracował:)) czy kogoś innego filmowali??? To była fotografia:)) > Ale zawsze można się podszyć. Tusk nigdy niczym wielkim nie rządził - i > kompletnie nie wie jak to robić. Lech Kaczyński rządzi w W-wie i nie wie jak to robić:)) Będą go sterować komuchy i kwachy, i ci, co > się boją ujawnienia teczek w pełni. Chyba 'nim sterowć'? A poza tym nie sądzę, by ktoś miał nim sterować. Bedzie się kierował dobrym interesem Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Piękna wypowiedź, choć pełna goryczy 27.09.05, 12:35 Lech Kaczyński Prezydentem RP ! Tylko naiwni chcą głosować na Tuska. Na czym on się zna? Jest nijaki. doktorhabilitowany.1 napisał: > anna-dark napisała: > > > To Tusk na tych kominach pracował osobiście, > Pracował:)) > czy kogoś innego filmowali??? > To była fotografia:)) > > Ale zawsze można się podszyć. Tusk nigdy niczym wielkim nie rządził - i > > kompletnie nie wie jak to robić. > Lech Kaczyński rządzi w W-wie i nie wie jak to robić:)) > > Będą go sterować komuchy i kwachy, i ci, co > > się boją ujawnienia teczek w pełni. > Chyba 'nim sterowć'? A poza tym nie sądzę, by ktoś miał nim sterować. Bedzie > się kierował dobrym interesem Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Piękna wypowiedź, choć pełna goryczy 27.09.05, 12:48 To powiedz mi, na czym zna się ktorakolwiek z Kaczek? Na prawie cienko, a na jego stosowaniu wcale. Pomówienia, przegrane procesy, ignorowanie wyroków sądu i złamanie kostytucji. Pięknie jak na Prwego i Sprawiedliwego. Na gospodarce Kczki się wcale nie znają - zarządzanie Warszawą naganne, program gospodarczy - zbiór bzdetów i postulatów, bez pomysłów na realizację. Kaczki znają sie jedynie na demagogii. Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Re: Piękna wypowiedź, choć pełna goryczy 27.09.05, 15:24 anna-dark napisała: > [blablabla...] Będą go sterować komuchy i kwachy, i ci, co > się boją ujawnienia teczek w pełni. jezeli juz to "NIM". poprawne zdanie powinno wygladac tak: "Będą NIM sterować komuchy i kwachy". Droga joanno ciemna - po twoich wypowiedziach znowu zaczalem sie obawiac rzadów PiSu. Kiedy widze jakich ma zwolennikow... eh Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Wyglada na to, ze moja Polska to nie Polska Tuska 29.09.05, 03:16 doktorhabilitowany.1 napisał: > I właśnie o to chodzi, żeby to przekonanie zmienić. Żebyśmy nie narzekali i > dumnie nosili głowy. Tusk właśnie to sugerował w swej wypowiedzi. Dlatego > został w Polsce i wspierał jej przemiany. Dlatego prawie wszyscy, którzy są > dumni ze swojej Polskości rozumieja Tuska i darzą go sympatią. i chcą pracować > dla tej Polski:)) Ty też byś mógł. Mirmat: Ta wypowiedz Tuska zaszokowala mnie. Ale Ty Doktorze ja uwiarygodniles wiec chyba jest prawdziwa. Tym bardziej nalezy walczyc Tuskiem i jego Platformusami. Od 30 Lat jestem wola losu i PZPR poza krajem i za kazda wizyta uswiadamiam sobie ze Polska jest najnormalniejszym ze wszystkich narodow jakie mialem okazje zobaczyc. Po I Wojnie Swiatowej Polacy zainspirowani "mitami" stworzyli II RP. Byl to kraj wspanialy i nawet przy nieszczesliwym (i chyba niezawinionym) naszym polozeniu, kraj sukcesow i radosci zycia. Taka Polske moze zbudowac PiS ale bez Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Tusk o POLSCE: "Polska to nienormalność" - HA 27.09.05, 11:00 To nie jest wcale prymitywna i głupia wypowiedź. To samo mówiło i to czasami ostrzej (poczytaj Gombrowicza) wielu innych, że polskośc to w rzeczywistości bagaż romantycznej tradycji mesjańskiej i narodowej mitologii o zabarwieniu martyrologicznym (wszak tak lubimy celebrowac rocznice klęsk) Z takim bagażem trudno się żyje i trudno z nim cokolwiek budować (bo trzeba patrzeć w przyszłość a nie wstecz)Znasz to powiedzenie "szczęśliwe narody nie mają historii" A poza tym popatrz na datę (1987r) To prawie 20 lat temu. Jeśli nawet uważasz tę wypowiedź za płytką to zawsze można założyć że przez ten czas ktoś mógł zmądrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Re: Tusk o POLSCE: "Polska to nienormalność" - HA 27.09.05, 15:01 js23 napisał: > Tusk dał charakterystycznie płytką i prymitywną wypowiedź na ten temat dla mies > ięcznika "Znak" w 1987 roku [...blablablabla] > ej - fajna ta stronka www.radiomaryja.pl. sam ja robiles? jestes zawodowym grafikiem? i co to wogole za radio? jakies internetowe? wrzucacie czasem jakis chillout ciekawy czy same drumm&bass'y? Odpowiedz Link Zgłoś
twardy25 Re: Tusk o POLSCE: "Polska to nienormalność" - HA 27.09.05, 19:27 Jezeli Tusk,mimo swej nieukrywanej pogardy i wrogosci do Polski,zostanie wybrany prezydentm,smutnie-dowodzic to bedzie,ze mial racje. Odpowiedz Link Zgłoś
brlink Re: Tusk o POLSCE: "Polska to nienormalność" - HA 27.09.05, 19:48 Re: js23 jesli wyjmujesz tekst z kontekstu i to tekst sprzed 18 lat, to nie ma o czym z toba dyskutowac. Ja nie chce zeby Kaczor byl moim prezydentem, nawet za cene Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1488 Re: A potem? 28.09.05, 07:03 W drugiej turze oddam nieważny głos. Będzie to syganł dla nich że obaj są do d..y Odpowiedz Link Zgłoś
misiurnik Re: Na Tuska zaglosuja tylko PO+SLD+PeDe a to za 27.09.05, 10:28 Jeśli Kaczyński wygra wybory prezydenckie i nadejdą (mam nadzieję, że nie) rządy Kaczorów, to IV RP skompromituje się jeszcze szybciej niż III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Na Tuska zaglosuja tylko PO+SLD+PeDe a to za 27.09.05, 12:10 Lepiej wybrać Lecha Kaczyńskiego na prezydenta odnawianej Polski niż prezydenta "platformistę" - konformistę, wspieranego przez m.in. Kwacha i jego układy. jola994 napisała: > mirmat1 napisał: > > > Jezeli Kaczynski bedzie trzymal sie koncepcji Rzeczypospolitej Solidarnej > to > > wygra II Ture z reka w kieszeni. > > a Ty obudzisz się w niej z ręką w nocniku Odpowiedz Link Zgłoś
zmijewska Re: Na Tuska zaglosuja tylko PO+SLD+PeDe a to za 27.09.05, 13:07 Jestes tepym naiwniakiem karmiony papka kacza oraz frazesami Kurskiego.Pomysl troche sam. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Na Tuska zaglosuja tylko PO+SLD+PeDe a to za 27.09.05, 13:13 Ty nie myślisz, bo mózgu nie masz. zmijewska napisała: > Jestes tepym naiwniakiem karmiony papka kacza oraz frazesami Kurskiego.Pomysl > troche sam. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Na Kaczkę zagłosują pieniacze 27.09.05, 10:34 Te wybory pokarzą, czy w Polsce jest więcej głosujących, którzy wierzą w siebie i chcą pracować dla Polski, czy może więcej jest tych, którzy uważają, że to Polska ma pracować na nich... Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Na Kaczkę zagłosują pieniacze 27.09.05, 11:18 Podoba mi się tak lapidarne ujęcie haseł "Polska liberalna" i "Polska socjalna" Bo o to w tym wszystki w gruncie rzeczy chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Na Kaczkę zagłosują pieniacze 27.09.05, 11:27 Choć to nieco uproszczony obraz, coś w tym jest:)) Dzięki, że nie zwróciłeś uwagi na mego 'ortografa' w słowie 'pokażą' hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Na Kaczkę zagłosują pieniacze 27.09.05, 11:47 Program PiS to połączenie niemieckiego Soziale Marktwirtschaft ze społeczną nauką Kościoła. U Niemiaszków sie to sprawdzało, gdy CDU/CSU była u władzy [i sprawdza dalej w Bawarii]. U nas nie możemy spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Same modły nie wystarczą. 27.09.05, 11:53 Niemiaszki miały choc paru kompetentnych ekonomistów, choć i tak skończyło się to stagnacją. A PiS nie ma ani jednego kompetentego ekonomisty!!! Same modły nie wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
listek86 Re: re: 27.09.05, 11:33 Najbliższa przyszłość: - wszystkie głowy państw dostają podręcznik instruktażowy "jak odróżnić braci Kaczyńskich" - Pan Prezydent Kaczyński porusza się po pałacu prezydenckim z rozkładaną drabinką - zostaje stworzony program zamkniętego ośrodka dla internowanych postkomunistów - strefy płatnego parkowania rozciągają się do Czerska - w całej Polsce powstają nowe inwestycje typu " złote tarasy" m.in. w Krakowie na rynku staromiejskim. - bezdomni "oddaleni" są na tereny byłej jednoski wojskowej na Bemowie i ogrodzeni drutem. - Jarosław zastępuje chorego brata na szczycie NATO - krawiec rządowy ma wydłużony urlop bezpłatny - Kaczyński wspiera rodziny wielodzietne przez darmowe bilety do zoo i talony na kasze - obniża podatki, obecne to progowo: 5% - 20% - 95% - zdobywa pierwszą nagrodę w konkursie na sobowtóra postaci publicznej - pod osłoną nocy (brak oświetlenia naturalnego) rozwija się przestępczość osiedlowa i korupcja - Na granicy z Rosja powstaje linia Kaczyńskiego (1,5 m wys. konstrukcja żelbetowa) - Wycofane są wojska z Iraku,...i przerzucone do Czeczeni - w pałacu prezydenckim i parlamencie wynajęty zostaje logopeda Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: re: 27.09.05, 11:48 Dobre, zwłaszcza z tymi talonami na kaszę. Logopeda to potrzebny byłby chyba każdemu, Rokita i Tusk też mają wady wymowy, i to poważne (to za logopedą powtarzam), co ciekawe da się to ponoć wyraźnie poprawić, albo im się nie chce albo już są niezdolni. Nie rozumiem tylko jednego - o co chodzi z tym krawcem? TV nie oglądam, może jest coś czego nie widać na zdjęciach? Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: re: 27.09.05, 11:55 Ups, nie pomyślałem. :) Sądziłęm że oni po prostu chodzą w tych samych garniturach od początku i trochę im już łokcie prześwitują czy coś takiego. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
listek86 Re: re: 27.09.05, 12:04 Tak czy inaczej, smiesznie bedzie ogladac w wiadomosciach jak klon Pana Prezydenta podsadza go do klamki w pałacowych drzwiach :) Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: re: 27.09.05, 12:09 Albo ten widok z kompanią honorową... Ale nie wiem czy bym się śmiał czy płakał. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Wydaje Ci się, że elektorat PiS-u to "my"? 27.09.05, 12:49 Już popadasz w grzech pychy - duża część tego elektoratu głosuje na PiS całkiem świeżo, nie tak dawno głosowała na SLD albo i jeszcze coś gorszego, może głosować na cokolwiek, nie będzie więc podzielać twoich absurdalnych fobii. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Wydaje Ci się, że elektorat PiS-u to "my"? 27.09.05, 13:59 To typowe. jak pytasz J. Kaczkę o to czy podejmie się premierowania, jego odpowiedź zacznie się tak "my z bratem..' albo 'jeszcze czekamy'. A kaczora L. o wyścig prezydencki - 'Nie będziemy agresywnie atakować Tuska' :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Re: Na Tuska zaglosuja tylko PO+SLD+PeDe a to za 27.09.05, 14:55 wow - to niesamowite. 10 lat politologii zrobily z ciebie nie lada znawce! szacun Odpowiedz Link Zgłoś
konto4 Re:Cwany kaczyniak. 27.09.05, 07:45 Pierwszy cwany kaczyniak nie mianuje sie premierem az wyborow prezydenckich, aby drugi cwany kaczyniak mial szanse w tych wyborach. Mozemy sie oficjalnie zaczac obawiac ze owa klotliwa rodzina kaczynosow, obejmie oba stanowiska a wtedy mozna juz otwarcie wrozyc porazke polskiej polityki zagranicznej. Co odbije nam sie czkawka tym bardziej, ze nie jestesmy krajem ktory moze sie postawic okoniem. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re:Cwany kaczyniak. 27.09.05, 09:22 Hihihi a ja już się boje i zaczynam pośpiesznie studiować fizgjonomie braci bo złapałem wczoraj niezłą shize kiedy włączyłem TV i co widze - przyszły premier na żywo udziela wywiadu w TVP więc zmieniam program a tu znów udziela na żywo wywiadu w TVN24 więc szybko hop na polsat a tam znów kaczor - dzieki bogu juz nie na żywo ale zawsze kaczor to kaczor - a to dopiero początek. No cóż polacy pewnie wybiorą kaczora na prezydenta a wtedy to nie bedzie wiadomo czy mówi premier czy prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
jasco82 Re:Cwany kaczyniak. 27.09.05, 09:54 Patrzac na statystyki wyborow, osoby do 50 roku zycia glosowaly na PO, a po 60 na PiS (czyli juz praktycznie emeryci), dalej, zachodnia Polska na PO wschodnia na PiS. Teraz widac komu zalezalo na wygranej Kaczorow:/ Emerytom... A kto jest najbrdziej przegrany?? Młodzi... Dlatego sie pytam, jak ktokolwiek mysli o zatrzymaniu mlodych i wyksztalconych w Polsce, jesli partia rydzykowa dyktuje warunki:/ PS: Chociaz jak Kaczory zniszcza polityke zagraniczna i zablokuja granice, to faktycznie, Ci mlodzi nie beda mieli juz gdzie wyjezdzac... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re:Cwany kaczyniak. 27.09.05, 09:58 Ale aż się prosi o zapytanie - gdzie ci młodzi byli w czasie wyborów? W Anglii? Kaczory żerują na roszczeniowym elektoracie i nie zawahają się puścić nas z trobami żeby te roszczenia zaspokoić. A jak wnuczek się spyta L. Kaczki: 'dziadziusiu, a czemu Polska jest biednym krajem', padnie odpowiedź: 'liberały rozkradły'. Odpowiedz Link Zgłoś
jasco82 Re:Cwany kaczyniak. 27.09.05, 10:26 No niestety, studenci jeszcze na wakacjach:| a emeryci znudzeni w domach, wiec takie glosowanie to dla nich pewnie taka frajda jak gra w bingo:) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re:Cwany kaczyniak. 27.09.05, 10:38 Niezła mamy ordynację - wybory jednodniowe w czasie wakacji, gdzie głosuje się na partie mając gdzieś, kto i skąd jest na listach wyborczych. A potem ludziska się dziwią:))) Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re:Cwany kaczyniak. 27.09.05, 10:40 Na zachodzie cienka frekwencja, ci ludzie nie mają z czego być dumni. A jak ktoś na wakacjach nie pomyślał - to też o nim źle świadczy - głosować można prawie wszędzie, trzeba się tylko przygotować. Data wyborów znana była przed wakacjami. Fajtłapy nie głosowały, same sobie winne. Odpowiedz Link Zgłoś
nomoremaggie Re:Cwany kaczyniak. 27.09.05, 09:46 Bardzo możliwe... Wczoraj w wywiadzie dla jednej ze szwedzkich gazet Lech Kaczyński otwarcie powiedział, że jeśli on zostanie prezydentem to Jarosław będzie premierem... Zasłyszane z b. dobrego źródła, ale sprawdzę dokładnie tytuł gazety i wrzucę info, ew. odwołam powyższe (gdyby sie okazało, że to bujda). Osobiście jednak skłonna jestem uważać, że nie bujda i że jestśmy robieni w bambuko już na starcie. Solidarnie przez obu braci... Odpowiedz Link Zgłoś
gota66 Re:Cwany kaczyniak. 27.09.05, 10:01 Zgadzam sie! Artykul ukazal sie w Göteborg Posten. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta PiS wygrał dzięki rezygnacji Cimoszewicza 27.09.05, 12:27 Jarosław Kaczyński jest b. inteligentny i sprytny, a nie cwany. Cwany to jest Giertych :-) A tak w ogóle, to PiS wygrał dzięki Cimoszewiczowi, bo rezygnacja Cimoszewicza pozwoliła PiS-owi skupić się na konkurencji z PO. Gdyby Cimoszko nadal pozostawał w grze, to Lech Kaczyński miałby w nim poważnego przeciwnika i PiS nie mógłby tak łatwo przejąć lewicowego elektoratu. Czyli prowokacja Miodowicza (PO) z Jarucką jednak obróciła się przeciw PO, co nas bardzo cieszy :-) konto4 napisał: > Pierwszy cwany kaczyniak nie mianuje sie premierem az wyborow prezydenckich, ab > y drugi cwany kaczyniak mial szanse w tych wyborach. Mozemy sie oficjalnie zacz > ac obawiac ze owa klotliwa rodzina kaczynosow, obejmie oba stanowiska a wtedy m > ozna juz otwarcie wrozyc porazke polskiej polityki zagranicznej. Co odbije nam > sie czkawka tym bardziej, ze nie jestesmy krajem ktory moze sie postawic okonie > m. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 To znów się o tym przemilczy:)) 27.09.05, 10:02 Przed wyborami parlamentarnymi publikowano tylko te sondaże, które mówiły, że PiS dogania PO:)) W rękawiczkach, ale bez wazeliny:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Nie reklamować konkurencji 27.09.05, 11:42 GW nie napisze o tym sondażu OBOP bo on był zrobiony na zlecenie "Faktu". A trudno żeby GW reklamowała konkurencyjną gazetę :) Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Litania wyborcza wodza. 27.09.05, 07:49 Litania wyborcza wodza. U tego liberalnego przygłupa zamiast programu gnoju kupa! Wolę być wodzem niż w PO portierem. Wolę być wodzem niż w SLD zerem. Jako wodzowi widzi mi się, że nie chcę być kościelnym w PiSie. Moja wodza wola, nie być w UP za robola. Moja wola taka, nie być za Wszechpolaka. Nawet w LPR byłbym za przygłupa, a co gorsze za chłopaka biskupa. Feromonem wodza samoobronna gnojowica, ta woń ściąga głupich i nie zachwyca. Końska woń, sex, dużo owsa, Taka zlePeRoLowana Polska mi urosła. Zanim Lepper z sensem wystęka, że wykształcony to jego męka, a Sorosz, psiororz oraz jakiś stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko Wsze Polskie, to żaden rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozumu ni ma. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 A po co robić wybory prezydenckie. Połączyć 27.09.05, 08:36 funkcję prymasa i prezydenta i będzie zgodnie z rzeczywistością, kto w Polsce rządzi. Jak nie prymas to może być nuncjusz apostolski. A jeszcze na wiceprezydenta mianować ambasadora USA, żeby drugi "sojusznik strategiczny" nie czuł się źle traktowany. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: A po co robić wybory prezydenckie. Połączyć 27.09.05, 08:50 > funkcję prymasa i prezydenta i będzie zgodnie z rzeczywistością, kto w Polsce > rządzi. Jak nie prymas to może być nuncjusz apostolski. Mein Gott!!! Glemp, Michalik czy Kowalczyk?? :( Tragedia :((( To już wole Kaczy duet :P Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: A po co robić wybory prezydenckie. Połączyć 27.09.05, 10:25 A potem się Dziwisz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza :)))))))) 27.09.05, 11:06 Dlaczego z dużej literki? Czyżby kontrpropozycja do moich poprzednich wywodów w odpowiedzi na propozycje @baby1????? :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: :)))))))) 27.09.05, 11:09 Nie Głódź się bo Cię Pieronek strzeli:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: :)))))))) 27.09.05, 11:12 :))))) A może wyskoczymy na Rydzyki? ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: :)))))))) 27.09.05, 11:25 To za niski poziom - runo leśne. Zresztą bałbym się złapać grzyba:)))) Ale Twoja propozycja zabrzmiała kusząco, tylko zmieńmy cel wyprawy:)) Może się wspólnie napijmy Benedyktynki? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A po co robić wybory prezydenckie. Połączyć 27.09.05, 11:11 > To już wole Kaczy duet :P I ojca Dyrektora na tylnym siedzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A po co robić wybory prezydenckie. Połączyć 27.09.05, 11:12 > > To już wole Kaczy duet :P > > I ojca Dyrektora na tylnym siedzeniu? Usilujacego kierowac rzecz jasna (mimo ze miejsce kierowcy zajete...). Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: A po co robić wybory prezydenckie. Połączyć 27.09.05, 11:14 Hehehe Jak sie Ojciec Dyrektor nie uspokoi, to któregoś pięknego dnia B-16 go spacyfikuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: A po co robić wybory prezydenckie. Połączyć 27.09.05, 11:47 Ale heretycy kochają Rydzyko:)) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: A po co robić wybory prezydenckie. Połączyć 28.09.05, 23:17 Bardzo na to licze. Ratzingner z nie takimi oszolomami robil porzadek, co to dla niego Rydzyk ;o)) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan41 Re: Sondaż prezydencki: Kaczyński goni Tuska 27.09.05, 07:51 Ciekawe rzeczy pisze ta Gazeta, dziś w Interii jest taki tekst: W dzień po wyborach parlamentarnych poparcie dla Donalda Tuska gwałtownie wzrosło i wynosi 45 procent - wynika z sondażu przeprowadzonego przez TNS OBOP na zlecenie "Faktu". wybory2005.interia.pl/aktualnosci/news?inf=670242 Więc wzrosło czy spadło, różnica się powiększa czy zmniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
a.gajewski1 Tuz przed wyborami byl sadaz TUsk 38 Kaczor 34 27.09.05, 11:40 Odpowiedz jest prosta poparcie dla Tuska jest ogromne. Platforma prowadzila tak dlugo jak ludzie utozsamiali ja z Donaldem. Jak pojawil sie Rokita wszystko zaczelo sie odwracac. Chcialem zauwazyc ze caly czas mielismy kampanie prezydencka , tylko tydzien parlamentarnej(to ona podciagnela PiS). Teraz bedzie proste i latwe zwyciestwo Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Zwracam się do narodu: ZATRZYMAĆ KACZORA!!! 27.09.05, 08:18 Nie jest tu ważne nawet kto jest dobry a kto nie. Monopol władzy Kaczyńskich byłby zgubny dla kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ferris.b Re: Zwracam się do narodu: ZATRZYMAĆ KACZORA!!! 27.09.05, 09:57 DOradzalbym wszystkim glosowanie przeciw kaczynskiemu. nie zeby to byl zly kandydat ale kto z was chcialby znalezc sie w sytuacji w ktorej nie potrafi odroznic premiera od prezydenta? naprawde - jeden kaczynski to wystarczy. choc jako warszawiak chetnie pozbylbym sie tego darmozjada Lecha ktory wlasnie zaprzepascil szanse szybkiego zbudowania mostu w tym miescie, bardzo potrzebnego. warszawa ci dziekuje, lechu kaczynski. most polnocny - pamietamy. Odpowiedz Link Zgłoś
szowinita Po prawej stronie Wisły jest Azja, a nie Warszawa 27.09.05, 10:41 Wartościowa część Warszawy jest po lewej stronie ("zabytki", Łazienki, Wilanów, giełda, siedziby banków, prasa i tv - oprócz szmatławców typu SuperEkspres i żenady typu Polsat oczywiście- i ludzie pełniący ważne funkcje). Po co więc budować kolejny most na Pragę; żeby złodzieje portfeli po udanym skoku mogli uciec do domu (na Pragę) ?? Ja wolę rozbudowane Metro po lewej stronie i lepsze drogi, a Praga niech sobie żyje swoim stadionowym życiem i nie przejeżdża przez Wisłę... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Sondaż prezydencki: Kaczyński goni Tuska 27.09.05, 08:23 Wybory parlamentarne to przeszłośc...czas skupić sie na prezydenckich, bo przecież to nie do wiary, że prawie połowa światłych i zdrowych na umsle obywateli chce na prezydenta wybrac lidera Klasy Próżniaczej- Mandarynę polskiej polityki, Donalda Tuska.Tylko tak zmasowany atak polityków i dziennikarzy na Włodzimierza Cimoszewicza mógł skutecznie odwrócić uwagęod największego nieroba parlamentu.Jak mozna popierac takiego lesera ??Przez wszystkie lata istnienia II RP robił tylko dobre wrażenie...w tym jest prawdzimym mistrzem!!! Pamiętacie jeszcze KLD z panem Tuskiem?? No właśnie....czyli Borowski na prezydenta !!! pozdrawiam mądrych ludzi P.S. O Kaczyńskim juz nie wspomne, bo jaki jest kazdy widzi...buahahahaahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Tu księżyc:)) 27.09.05, 09:41 Witam w nowej rzeczywistości. Księżycowej. Księżyc naszej ekonomii ślni słabym blaskiem, a juz jest dwóch takich, co znów chcą go ukraść. Teraz patrzy na to, że przyjmując Twój pkt widzenia, to jak nie urok, to sraczka. Choć Tusk z całą pewnością jakiś swój urok ma, za to drugi pan pretendent sondażowy pasuje opisem do luźnego klocka w całej rozciągłości. Zastanów się więc, czy wolisz mieć prezia, który szanuje wolności obywatelskie, no i gospodarcze, co pewnie Tobie nie do końca leży, czy też wolisz kolesia, który zdepcze wszystko, byle się do niego Rydzyk uśmiechnął. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Tu księżyc:)) 27.09.05, 10:24 doktorhabilitowany.1 napisał: Zastanów się więc, czy wolisz > mieć prezia, który szanuje wolności obywatelskie, no i gospodarcze, co pewnie > Tobie nie do końca leży, czy też wolisz kolesia, który zdepcze wszystko, byle > się do niego Rydzyk uśmiechnął. JA CHCE BOROWSKIEGO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Tu księżyc:)) 27.09.05, 10:27 A w drugiej rundzie? jeśli się okaże, że Borowski nie przejdzie, nie możesz zostać w domu, bo Ci Polska B (czyli pieniacza) zafunduje Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Zostanę i poczekam pieć lat 27.09.05, 10:37 Wałęsę tez jakos przetrwaliśmy.... doktorhabilitowany.1 napisał: > A w drugiej rundzie? jeśli się okaże, że Borowski nie przejdzie, nie możesz > zostać w domu, bo Ci Polska B (czyli pieniacza) zafunduje Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Zrób to dla mnie:))) i zagłosuj 27.09.05, 10:42 Opowiedz się przynajmniej przeciwko komuś, kto złamał konstytucję w imię doraźnych interesów wyborczych. Nie musisz kochać Tuska, ale zrób coś dla wolności. Wiem, że to troszkę pompatyczne, ale jeśli chcesz móc nosić wysoko głowę, to nie możesz pozwolić by deptano wolności obywatelskie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek takie mierne kandydatury mnie nie interesują 27.09.05, 08:27 takie mierne kandydatury mnie nie interesują Odpowiedz Link Zgłoś
norton2005 Re: Sondaż prezydencki: Kaczyński goni Tuska 27.09.05, 08:30 > Goni, ale nie dogoni. Tusk ma to juz pewne:) PO miała już poparcie powyżej 50 % i mogła rządzić bez koalicji !!!! Jak widzisz sondaże dla PO są zawsze zbyt wysokie w stosunku do wyników rzeczywistych wyborów. I tak będzie tym razem, co oczywiście oznacza przegraną Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
olqa1 Re: Sondaż prezydencki: Kaczyński goni Tuska 27.09.05, 08:40 Co za bzdury!macie zapłacone za te sondaże?!Polacy nie są tak głupi żeby dać wygrać drugiemu kaczorowi!! Odpowiedz Link Zgłoś
kowalskijohn Zaświadczenie o prawie do głosowania. 27.09.05, 08:43 Ludzie wybierajacie zaświadczenia o prawie do głosowania w dowolnym miejscu w Polsce, niech nie powtórzy się sytuacja że 60 % Polaków nie pójdzie do urn wyborczych. Jeśli nie możesz osobiście odebrać zaświadczenia z urzędu możesz wydać upoważnienie na piśmie innej osobie np matce lub ojcu aby wybrała takie zaświadczenie za ciebie. W upoważnieniu musisz podać swój pesel, imię nazwisko, adres zamieszkania oraz imie, nazwisko oraz numer dowodu lub innego dokumentu matki lub ojca lub innej osoby upoważnionej. Jak masz wątpliwości to wpisz w google "upoważnienie do wydania zaświadczenia o prawie do głosowania". Pierwsza strona to urząd miasta Gdańska - tam wszystko jest. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zaświadczenie o prawie do głosowania. 27.09.05, 11:45 A za cztery lata wybory powinny byc w pelni zinformatyzowane i powinna byc wprowadzona mozliwosc oddania glosu poczta. Jak to jest mozliwe, ze sprawy bankowe da sie zalatwic z dowolnego miejsca na swiecie, a wybory wymagaja zalatwiania zaswiadczen (oraz w wypadku coraz liczniejszych wyborcow zagranicznych podrozy typu 250 - 300 km)? Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: Zaświadczenie o prawie do głosowania. 27.09.05, 11:53 Ale to nie jest żadne "załatwianie", to prostsze niż wymiana prawa jazdy. Jeśli chcodzi o informatyzację to powinien być najpierw przetarg, ogłoszenie wyników, anulowanie, kolejny przetarg, zrobienie systemu, wybory w których zwycięża koalicja LPR z SLD przewagą 101%, komisja śledcza w kolejnym Sejmie i dopiero na jeszcze następne wybory to będzie jako tako działało. Tak więc nie spodziewaj się sprawnego systemu wcześniej niż za rok, dwa. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Zaświadczenie o prawie do głosowania. 28.09.05, 23:18 > Tak więc nie spodziewaj się sprawnego systemu wcześniej niż za rok, dwa. ;) To i tak byloby niezle. Swoja droga do wyborow sa ctery lata, wiec czasu sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilium Wzrost o 1% to ma być pogoń? 27.09.05, 08:46 Przypominam, że sam błąd losowy takich badań wynosi 3%. Polecam tygodnik.onet.pl/1547,1237374,0,355292,dzial.html Odpowiedz Link Zgłoś
jasco82 Re: Wzrost o 1% to ma być pogoń? 27.09.05, 09:56 Kaczor wzrost o 1%, ale Tusk spadek o 3%, daje to juz 4% mniej roznicy Odpowiedz Link Zgłoś
signal Ojciec Rydzyk zatopi i Tuska ? 27.09.05, 08:51 Z PO mu się udało więc pokusa jest ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalskijohn Re: Ojciec Rydzyk zatopi i Tuska ? 27.09.05, 08:56 signal napisał: > Z PO mu się udało więc pokusa jest ogromna. A wtedy PO zatopi koalicję i rząd i będzie po sprawie. Kaczki trochę przesadzaja w tym pędzie do władzy, aby tylko jeszcze jeden stołek, aby więcej władzy... ludzie litości. Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Re: Ojciec Rydzyk zatopi i Tuska ? 27.09.05, 10:30 Rydzyka jak sie dalej bedzie tak mieszal w polityke zaje... sami katolicy z ciemnogrodu.Powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
adobbek Re: Sondaż - PROPAGANDA???????? 27.09.05, 09:01 Przepraszam.. a według jakich badań i czyjej opinii ten sondaż? dlaczego artykuł nie jest podpisany z jakiego źródła są dane? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 A co!!!! 27.09.05, 10:05 Lepiej pokreować problemy, niż komentować realne. Choć, tak wykreowany problem tyż poważny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Re: Sondaż - PROPAGANDA???????? 27.09.05, 10:25 Oczywiscie PROPAGANDA...nic innego ..Cala ta gazeta to propaganda.. Mozna tez posluchac Radia Maryja ...albo....Poczytac IZWIESTIA..... Wszyscy robia propagande... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Sondaż - PROPAGANDA???????? 27.09.05, 10:31 A pamiętasz, jak na początku lat 90-tych wszyscy się zarzekali, że będą obiektywnie informować? Komentzarze maiły być na końcu... A teraz po pierwszym akapicie można się zorientować, jakie poglądy na pismak... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Sondaż - PROPAGANDA???????? 27.09.05, 11:04 Nie przepraszaj, tylko uważnie przeczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lika78 Dwie Kaczki to za dużo szczęścia jak na ten kraj 27.09.05, 09:10 dlatego mimo niewielkiego sympatyzowania z PO i z braku laku innych pasujących do tego urzędu kandydatów, wolałabym widzieć w Namiestnikowskim - czy ak woli sam zainteresowany w Belwederze - Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
jarzabek_waldemar Tusk ma ptasi musk!!! Jak tak dalej będzie się 27.09.05, 09:11 prezentować i zachowywać to na pewno przerżnie wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
igel1 Re: Tusk ma ptasi musk!!! Jak tak dalej będzie si 27.09.05, 10:28 Lepiej ptasi muzg ...i dac polsce szanse na lepszy przyszlosc ...nizli sie cofnac o 50 lat z kaczynskimi......... Gwearantuje.ze po tej kadencji komunisci maja wygrane bez wyborow...a wtedy zegnaj polsko.... DALCZEGO!!!!!!!!!!!!!!! staje sie to tak realne.POLSKO !!!!!DLACZEGO!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Lepiej mieć jakiś mózg, niż nie mieć go wcale 27.09.05, 10:36 A Kaczka w miejscu mózgu ma otłuszczony pasztet. Odpowiedz Link Zgłoś
every2 A tymczsem w wirtualnej 27.09.05, 09:15 Tusk zwiększa dystans do rywali W dzień po wyborach parlamentarnych poparcie dla Donalda Tuska gwałtownie wzrosło i wynosi 45% - wynika z sondażu przeprowadzonego przez TNS OBOP na zlecenie "Faktu". Jeśli ta tendencja się utrzyma to znaczy, że obowiązuje niepisana zasada równowagi w elektoracie: premier z PiS, prezydent z PO. Zupełnie zdrowy odruch głosujących - komentuje gazeta. Zwycięstwo PiS w wyborach parlamentarnych nie odbiera głosów Kaczyńskiemu, którego poparcie w stosunku do poprzedniego sondażu się nie zmieniło. Za to wzmacnia się Tusk. Jeśli nie da się wciągnąć przez Jarosława Kaczyńskiego do debaty koalicyjnej PiS- PO, to ma duże szanse na zwycięstwo - pisze "Fakt". Oto najnowsze notowania kandydatów w wyborach prezydenckich według sondażu "Faktu": - Donald Tusk - 45% - Lech Kaczyński - 32% - Andrzej Lepper - 10% - Marek Borowski - 8% - Jarosław Kalinowski - 2% - Henryka Bochniarz - 1% - Maciej Giertych - 1% - Janusz Korwin-Mikke - 1% - Leszek Bubel, Liwiusz Ilasz, Jan Pyszko, Adam Słomka, Stanisław Tymiński - 0%. Odpowiedz Link Zgłoś
agaluba Re: Dramat kreskówki-albo Kaczor albo Donald:) 27.09.05, 10:35 KACZOR premier, DONALD prezydent... może zrobią tu Disneyland. Ale duet nie będzie miał kłopotów z rozpoznawalnością na świecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Trzeba poczekać na reakcję GW. Jak zaczną forować 27.09.05, 09:15 jednego z nich to należy oddać głos na tego drugiego bo to będzie oznaczało dobry wybór dla Polski i Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
takityp dziennikarze 27.09.05, 09:21 O czym moi drodzy piszecie przecież dziennikarze już wybrali nam prezydenta- no chyba że pokażemy im środkowy palec jak 60% społeczeństwa w wyborach do sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Wszystkie pismaki to prostytutki:)) 27.09.05, 09:54 Pamiętam jak 4 lata temu wszyscy rypali AWS i UW, teraz uparcie komentowali sondaże zamiast programów i nawet nie krytykowali rządzących, tylko o nich milczeli, za to nie milczeli nt. PiS i PO. Wręcz przeciwnie, przedstawiciele tych partii, zwłaszcza Kaczory i Rokita, byli obecni non stop w TV. Rozumiem, że będą mieli wpływ na przyznawanie koncesji:)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 PO w zasadzie już jest w opozycji 27.09.05, 09:35 Polska B chce iść za ciosem. Roszczeniowcy dorwali sie do władzy i teraz będą musieli zaspokoić roszczenia, do tego potrzebują prezia, który kwaknie przyzwalająco na propozycje wydrenowania budżetu. Trwa taniec PiS, który ma postawić PO w roli złego wujka, który na nic sie nie zgadza i który 'uniemożliwi poprawienie sytuacji klasy robotniczej'. a PiS zaczyna sobie zdawać sprawę, że nie posiada propozycji posunięć gospodarczych, które mogłyby rozwiązać problemy. Teraz będą podkopywać Tuska. Jarek Kaczyński rozmyśla, jak tu nie zostać premierem, ino znaleźć jelenia, którym będzie można sterować z tylnego siedzenia. Nasz Krzaklewski II zdał sobie sprawę, że byc premierem w takiej konfiguracji to samobój. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: PO w zasadzie już jest w opozycji 27.09.05, 14:01 doktorhabilitowany.1 napisał: > Polska B chce iść za ciosem. Roszczeniowcy dorwali sie do władzy i teraz będą > musieli zaspokoić roszczenia, do tego potrzebują prezia, który kwaknie Zaczynasz myśleć! W biednym społeczeństwie otwarci liberałowie NIE mają szans wyborczych. W bogatych Niemczech FDP ma konsekwentnie poparcie jednocyfrowe. Ale przemądrzałki takie jak Ty, podpuszczane przez polityków i durnowatych (albo i przekupionych) dziennikarzy, uwierzyły w te rzekome afery SLD i wykosiły tę jedyną partię liberalną i europejską, która kamuflowała się jako lewica i miała głosy. Po zniszczeniu SLD, próżnię zapełnić musi inna socjalno-populistyczna partia, tyle że dużo gorsza. Teraz mamy PiS, ale gdy zoologiczna nienawiść do SLD będzie kultywowana, w następnym rozdaniu władzę przejmie Samoobrona. Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: PO w zasadzie już jest w opozycji 27.09.05, 14:14 Mimo że nie lubię postkomunistów to muszę ci przyznać rację. SLD wydaje się w tej chwili jedną z nielicznych partii kóra uczy się na błędach. Wyrzucenie starszych poza nawias jest jednym przykładem. Polityka bardziej liberalna gospodarczo niż zapowiadana to drugi. Tylko sprzeczki i afery ich zgubiły, ale jak widać nie do końca. IMHO lepsi byliby nawet od PiS jako "lewa" noga. Właściwie bardzo przypomina lewicę zachodnioeuropejską. żeby tylko prawdziwa gospodarcza prawica była w Polsce, tak dla równowagi. :( Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: PO w zasadzie już jest w opozycji 27.09.05, 14:23 Ja też nie napisałem, że ich lubię (trudno lubić naszych polityków) ale stanowią najmniejsze zło. Co do afer, to inne partie maja ich więcej, ale prasa, media elektroniczne były okropnie stronnicze. Nie bedę tego rozwijał, ale swoje zdanie mam. A co do kłótni - przy takiej katastrofie z poparciem, zaczęli zachowywać się niektórzy nerwowo. Ale gdy porównać z bratobójczymi walkami Rokity z Olechowskim, czy utrącenie Zyty, czy "miłość" Wrzodaka z Giertychem, to nie wykroczyli poza standard. Tylko znów percepcja mediów inna. Odpowiedz Link Zgłoś
saikokila Re: PO w zasadzie już jest w opozycji 27.09.05, 14:31 Wszyscy się kłócą, fakt, SLD miało najwięcej do stracenia, zwłaszcza "starszyzna". I stracili, patrząc na wyniki zarówno Sejmu jak i Senatu. LPR też stracił na kłótniach, a percepcja mediów... jak zwykle. Zero obiektywizmu, samemu trzeba sobie zdanie wyrabiać, jeśli ktoś chce (wielu nie chce). Ja słucham antyradia, chociaż nie twierdzą że są obiektywni. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 to nie są ludzie "z zasadmi" 27.09.05, 09:38 A tak apropos "człowieka z zasadami": * jego książkę (która dziwnym trafem ukazała się tuż przed rozpoczynającą się kampanią parlametarną) wydał facen nazwiskiem Palikot - biznesem który po tym znalazł się na 1. miejscu na jednej z okręgowych list PO; Facet również wydaje tygodnik Ozon, do którego piszą Juztyna Pochanke z TVN24 i Tomasz Lis z Polsatu. Dziwnym trafem zarówno Pochanke i Lis są powściągliwi w wytykaniu w swoich mediach jakicholwiek błędów Tuskowi. * kto znalazł się na liście gdaniskiej PO? - Jarek Wałęsa - to chyba ten od "pomroczności jasnej"? NO I GDZIE TU ZASADY??? Aby nie wyszło na to, że wolę Kaczkę: * prawdopodobny przyszły Marszałek Sejmu - Kazimierz Ujazdowski - wymigał się od wosjka sfingowaną (?) choroba psychiczną; * Wasserman - wielki lustrator i mentor prawniczka Ziobry - za PRLu oskarzał studnetów nieprzychylnych LWP. Odpowiedz Link Zgłoś
mumin52 Re: Goni,goni i przegoni. 27.09.05, 09:43 Tusk i reszta podzielili juz skore na niedżwiedziu. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 A ja się dziwiłem 27.09.05, 09:47 Skąd nagle do mediów zaczynją zapraszać dziennikarzy jakiegoś 'Ozonu' i z czym to sie je:)) Ozon częściej uczestniczył w debatach wyborczych niż SDpl, PD, Samoobrona, PSL i LPR razem wzięci:)) Wszystkie pismaki to prostytutki... Odpowiedz Link Zgłoś
szowinita Nie będzie już Parad "Równości" He, He, He 27.09.05, 09:44 brawo Kaczory! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Za to będą masowe demonstracje w obronie 27.09.05, 09:49 zagrożonych swobód obywatelskich. I może homiki się do nich przyłączą, ale nie będą na pewno w centrum zainteresowania. Kaczyńscy przywrócą Solidarność Narodu. Tyle, że będzie to solidarność przeciwko nim... Odpowiedz Link Zgłoś
vader_k Re: Za to będą masowe demonstracje w obronie 27.09.05, 10:01 Zaglosuje na Kaczora i spieprzam z tego kraju.Niech sie blizniaki sami gotuja sie w swojej zupie.Na PulTuska nie zaglosuje bo ma dla niego robote na emigracji.Niech sie wezmie jelop za jakas robote wreszcie w zyciu.Do zobaczenia za 4 lata jak jeszcze bedzie prad w tym kraju.:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Za to będą masowe demonstracje w obronie 27.09.05, 10:03 Proszę! Jak wyjeżdżasz, to choć nie rób mi tego i nie głosuj na Kaczkę. Jaq tu zostanę i będę musiał cierpieć. Troszkę miłosierdzia się dopraszam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: Nie będzie już Parad "Równości" He, He, He 27.09.05, 10:17 Modl sie, bo mozesz miec premiera kryptogeja:) Odpowiedz Link Zgłoś