rokoski Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 10:54 Czarnu charakter, brudne mysli, jacuzzi nawet dobrze podlaczone nic nie pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
kresowiak1999 o k........................ 05.10.05, 11:01 Wtedy interweniował Wassermann. W piśmie do krakowskiej prokuratury apelacyjnej stwierdził, że ma "zastrzeżenia co do profesjonalizmu prokuratora i do obiektywizmu działania". JEDNAK SA NIEPROFESJONALNI PROKURATORZY..... DOBRZE ŻE W. JEST PROFESJONALISTA W KAŻDYM CALU (VIDE KOMISJA) Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: o k........................ 05.10.05, 11:05 Sprawa jest prosta.Fachowcy z prokuratury nie znależli uchybień,rodzinka pławi się w tych luksusach jakiś czas i nic się nie dzieje.Ani nie urwało panom oznak męskości/chyba,że już ich nie ma/ani nikt nie zginął.Facet jest po prostu zwykłą świnią! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: o k........................ 05.10.05, 11:11 On jest wyjątkową świnią. Nie ma żadnych skrupułów:( Jego musi być zawsze na wierzchu, a po nim choćby potop. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: o k........................ 05.10.05, 11:14 doktorhabilitowany.1 napisał: > Jego musi być zawsze na wierzchu... Mówisz... ?? Z rozpietym rozporkiem chodzi ? Hm... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: o k........................ 05.10.05, 11:21 I przez ten rozporek wyskakuje jego wielkie ego, a na wszystkich pryska jego libido.Ten koleś naprawdę zarobił na porządne elektrowstrząsy, majster chciał mu oddać przysługę. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Pod jakim to hasłem PIS szedł do wyborów? :-) 05.10.05, 11:20 Skończyć z republiką kolesiów? Ale na pewno nie mieli na myśli swoich! :-) doktorhabilitowany.1 napisał: > On jest wyjątkową świnią. Nie ma żadnych skrupułów:( > Jego musi być zawsze na wierzchu, a po nim choćby potop. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Wymieńmy wanny w naszych willach!!! 05.10.05, 11:26 Na koszt nieuczciwych, co chcą zapłaty za swoją pracę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_kaczynskiego_i_pisu JA WAM OSZCZERCY JESZCZE POKAŻĘ! 05.10.05, 11:15 JAK SIĘ DO WŁADZY DORWĘ, TO ZAMKNĘ TO FORUM, A WAS WSZYSTKICH ZA KRATY POWSTAWIAM, BO KPIĆ NIEROBY Z PORZĄDNEGO CZŁOWIEKA TYLKO UMIECIE. LIBERAŁY PISRANE! IV RP BEDZIECIE MI BURZYĆ? OJ SIĘ POLICZYMY! Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca_kaczynskiego_i_pisu Re: JA WAM OSZCZERCY JESZCZE POKAŻĘ! 05.10.05, 11:15 JAK SIĘ DO WŁADZY DORWĘ, TO ZAMKNĘ TO FORUM, A WAS WSZYSTKICH ZA KRATY POWSTAWIAM, BO KPIĆ NIEROBY Z PORZĄDNEGO CZŁOWIEKA TYLKO UMIECIE. LIBERAŁY PISRANE! IV RP BEDZIECIE MI BURZYĆ? OJ SIĘ POLICZYMY! Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Jaccuzzi? A fe !!! 05.10.05, 11:10 Wyuzdana cielesność u członka PiSu ? Skandal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Po 3 latach pękła mi kafelka w łazience...... 05.10.05, 11:13 chyba pozwę majtra, mogłem przecież zginąć.. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Fajny regionalizm, u nas mówi się 'kafelek' 05.10.05, 11:19 Skąd jesteś? Znam jedną panią z Międzyrzecza, która mówi podobnie. A wracajac do meritum, to widać, jak niebezpiecznym zawodem jest majsterkowanie:)) Twój wróg wynajmuje majstra, Ty się pod niego podszywasz iw domu nieprzyjaciela montujesz pęknięty kafelek, albo taki, co pęknie za rok (to jak bomba zegarowa). Co sie dzieje? Zawał murowany:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Jak mozna mówić "kafelek: ?? :-)) 05.10.05, 11:22 Pomarańcz czy pomarańcza?? Sweter czy swetr?? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Można:-)) 05.10.05, 11:31 'seler' czy 'selera'? Po polsku na pewno 'sweter', Ale jest dużo pozostałości gwarowych - na szczęście nie doszło do całkowitej uniformizacji. pzdr z Pyrlandii:)) Wasserman, czy wodnik Szuwarek? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Można:-)) 05.10.05, 11:36 doktorhabilitowany.1 napisał: > pzdr z Pyrlandii:)) Ja też Pyrlandia...hm... Wasserman, czy wodnik Szuwarek? Ropuch ?? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Można:-)) 05.10.05, 11:43 Ja tej... ale się porobiło... hmm, choć co prawda standard poprawnej polszczyzny pochodzi z naszego regionu;) to widać, że wpływy lokalne dalej odgrywają swoją rolę. W róznych rodzinach i na różnych ulicach mówi sie odrobinę różnie - a nauczyciele próbuja nas szestandaryzować, choć często sami popełniają błędy. Na szczęście szkołę już skończyłem, a przez pewnien czas byłem nawet po drugiej stronie:))) I to ja pilnowałem poprawności... Ropuch nadęty. Rozwdonienie totalne:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Po 3 latach pękła mi kafelka w łazience...... 05.10.05, 11:25 Jak na niej usiadłeś, to co sie dziwisz że pękła?? Schudnij... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Po 3 latach pękła mi kafelka w łazience...... 05.10.05, 11:27 wredna_jedza napisała: > Jak na niej usiadłeś, to co sie dziwisz że pękła?? > Schudnij... :))))) > Na ścianie pękła Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Po 3 latach pękła mi kafelka w łazience...... 05.10.05, 11:34 Usiadłeś na ścianie??? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Po 3 latach pękła mi kafelka w łazience...... 05.10.05, 11:44 Na ścianie? To coś ty wyrabiał? Wbijał gwoździe w płytke? Czy usiłował wiercić? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Po 3 latach pękła mi kafelka w łazience...... 05.10.05, 11:46 wredna_jedza napisała: > Na ścianie? > To coś ty wyrabiał? > Wbijał gwoździe w płytke? Czy usiłował wiercić? > Hm.....Kamasutra..... :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
janflesztyn chcesz utopić psa, wanna zawsze się znajdzie 05.10.05, 11:17 Oczywiście, w te pędy trzeba znaleźć coś na nową władzę, zwłaszcza, gdy chodzi o złych ludzi z PiS. No i mamy! wannę. W myśl zasady: chcesz utopić psa, wanna zawsze się znajdzie. Jakie to prymitywne, jak nie przystaje do intelygenckiego wizerunku GazWyb-u. A jednak. Po garniturach Kaczyńskiego jest wanna Wassermana. Oj, maławo tego. Gazeta Wyborcza oburza się na UBeckie metody lustracji w Polsce, ale nie ma skrupułów przed pisaniem artykułów o wannie w stylu "Garsoniery pewnego księdza", autorstwa b. rzecznika rządu PRL. Adam Michnik sporo ostatnio pisze. Jest o czym, wszak ciemnogród w natarciu. Na nic 16 lat ciężkiej redakcyjnej pracy. Ja wciąż czekam, bo pośród tego pisarstwa jakoś nie mogę dojrzeć felietonu redaktora Michnika, w którym wyjaśnia cel swojej zażyłej znajomości z J. Urbanem. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Prawnicza ośmiornica i majster ugotowany:)) 05.10.05, 11:24 Wasserman to ojciec chrzestny krakowskiej mafii prokuratorskiej. Jak prokurator się nie wykaże, to ląduje w betonowych butach na dnie... wanny;) Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Re: Prawnicza ośmiornica i majster ugotowany:)) 05.10.05, 16:49 A to wam sie podoba? Nie rozumiem administratorow forum...To nie łamie regulaminu? Zrobcie jakas narade i ustalcie, co kasujecie, a co nie! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Prawnicza ośmiornica i majster ugotowany:)) 06.10.05, 01:06 verbaveritatis napisał: > A to wam sie podoba? Nie rozumiem administratorow forum...To nie łamie > regulaminu? Zrobcie jakas narade i ustalcie, co kasujecie, a co nie! A co napisałeś to samo??? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Brzydzimy się wszystkimi gó..jadami :-( 05.10.05, 11:27 Nieprawda, że czepiamy się nowej władzy. Tyle, że brzydzimy się gó..jadami w każdym rozdaniu :-) janflesztyn napisał: > Oczywiście, w te pędy trzeba znaleźć coś na nową władzę, zwłaszcza, gdy chodzi o złych ludzi z PiS. No i mamy! wannę. W myśl zasady: chcesz utopić psa, wanna zawsze się znajdzie. Jakie to prymitywne, jak nie przystaje do intelygenckiego wizerunku GazWyb-u. A jednak. Po garniturach Kaczyńskiego jest wanna Wassermana. Oj, maławo tego... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Wasserman to gó..jad dnia :-) 05.10.05, 12:01 Dzisiaj się brzydzimy Wassermanem, a jutro kim? :-) doktorhabilitowany.1 napisał: > Re: A najbardziej Wassermanem:)) taziuta napisał: > > Brzydzimy się wszystkimi gó..jadami :-( Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A pojutrze następni, i tak przez 4 lata :-( 05.10.05, 13:13 doktorhabilitowany.1 napisał: Re: jutro znów Łech Taczyński! Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis [...] 05.10.05, 15:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Porąbani? 05.10.05, 16:47 Podaję, co znaczy po niemiecku "Wassermann", a wy piszecie, ze łamię regulamin. Czytac nie umie giwi czy kto tam? Nie lubicie języka niemieckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Re: Porąbani? 05.10.05, 16:53 Aaaa... zaczynam rozumiec. Nie podobało sie wam,ze przytoczyłem za Onetem PAP na ten temat. I to było zlamanie regulaminu. Mam inne zdanie.Tak więc powtórzę,że Der Wasserwann to nosiciel wody albo Wodnik - znak Zodiaku. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 11:19 poprzewracało się we łbie, a może tak balię zainstalować? Odpowiedz Link Zgłoś
janrus Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 15:36 Święta prawda! Oj poprzewracało poprzewracało! A co najgorsze, nic nie wskazuje na możliwość ponownego umeblowanie pod sklepieniem. Nawiasem dodając, ja za równowartość tej wanny muszę żyć przez cały rok (wliczając w to również kąpanie). Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 15:39 janrus napisał: > Święta prawda! Oj poprzewracało poprzewracało! A co najgorsze, nic nie wskazuje > > na możliwość ponownego umeblowanie pod sklepieniem. Nawiasem dodając, ja za > równowartość tej wanny muszę żyć przez cały rok (wliczając w to również > kąpanie). Spoko..VAT Ci PiS obniży to i może na ciepłą wodę starczy..ale babelki będziesz musiał robić sobie sam..groch jest tani... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
phun kacza naga prawda 05.10.05, 11:21 Tymczasem Warszawa wciąż jest miastem o największym zagrożeniu przestępczością w Polsce (ponad 128 tys. przestępstw w 2003 r., o 3 tys. więcej niż rok wcześniej). Nastąpił także wzrost przestępstw skierowanych przeciwko mieniu, wzrosła liczba bójek, zabójstw, gwałtów. * Równocześnie Kaczyński wydał 80 mln zł na utrzymanie Straży Miejskiej, choć nie przyczyniło się to do poprawy porządku i bezpieczeństwa w mieście. * Obiecana rozbudowa systemu monitoringu – przy planie w 2003 r. 15 mln zł – osiągnęła wykonanie 0 proc.! * Do czerwca br. każdy autobus i tramwaj miał zostać wyposażony w kilkanaście urządzeń rejestrujących to, co się w wozie dzieje. I co? Nic! * W zamian za zlikwidowanie w szkołach firm ochroniarskich, do każdej placówki miały być wysłane patrole straży miejskiej. W efekcie szkoły zostały bez ochrony, bo strażnicy, w niewystarczającej zresztą liczbie, rozpoczęli pracę z dużym opóźnieniem. „Bezwzględnie walczyć będziemy ze zjawiskami korupcyjnymi..., szeroka informacja o zamówieniach, nawet gdy nie przewiduje jej ustawa...”. * I już na wstępie, poprzez koalicję z Platformą Obywatelską, Kaczyński stał się częścią układu, który chciał rozbijać... Kadencję rozpoczął od współpracy z ludźmi, których oskarżał publicznie o korupcję, niegospodarność i przekręty. * Nowy „skromny” gabinet Kaczyńskiego przy ul. Miodowej kosztował ok. 140 tys. zł i okazał się być samowolą budowlaną. * Bez przetargu chciał wybudować skrzyżowanie obok Galerii Mokotów za 21 mln zł. W uzasadnieniu wniosku o zgodę na tryb bezprzetargowy podano, że władze miasta nie radzą sobie z przeprowadzeniem przetargu. Wykonawca remontu al. Krakowskiej także został wybrany bez przetargu. Bez przetargu chciał także wybrać wykonawcę prac rozbiórkowych budynku Spójni, na co nie zgodził się Urząd Zamówień Publicznych. * W ramach urealniania stawek czynszu za lokale użytkowe Kaczyński proponuje indywidualne negocjacje, w cztery oczy, urzędnika z najemcą, co – jak widać gołym okiem – sprzyja korupcji. * Jednym z przykładów tej bezwzględnej walki ze zjawiskami korupcyjnymi jest powołanie Michała Borowskiego na funkcję naczelnego architekta, który jako właściciel kamienicy Foksal 15, legalnie, ale pokrętnie, z ewidentna stratą dla Warszawy, korzysta „z pomocy” miasta przy wykwaterowywaniu zbędnych lokatorów. * Przetarg na utrzymanie zieleni wokół PKiN w ub. roku wygrało Miejskie Przedsiębiorstwo Robót Ogrodniczych, którego prezesem tuż przed rozstrzygnięciem przetargu został dyrektor techniczny PKiN, ustalający warunki tego przetargu. „Usprawnić funkcjonowanie urzędów... Wysokie kompetencje i kultura osobista urzędników będą stanowiły nową wizytówkę miasta...”. * W wyniku czystek kadrowych Kaczyński zatrudnił ok. 700 osób, z których znaczna część – co znamy z Kubusia Puchatka – to krewni i znajomi królika. W znacznej części związanych z PiS i spoza Warszawy. * Burmistrzem Żoliborza, z polecenia Kaczyńskiego, został dyrektor ZOZ, dr Marek Rzewuski. Zwolnione przez niego miejsce objęła jego konkubina, która wraz z ze swoją matką zarabiała dodatkowo na zleceniach dyrektora ZOZ. * Szumnie zapowiadana poprawa funkcjonowania urzędów zaskutkowała głównie wstrzymaniem dochodów w budżecie miasta, a kolejki po najprostsze dokumenty, jak prawo jazdy, zwiększyły się wielokrotnie. * Kolejne próby ogłoszenia przetargu na planowany rok wcześniej remont al. Jana Pawła II kończyły się niczym, około pół roku zajęło przeprowadzenie przetargu na zakup materiałów biurowych. W tym czasie papier kupowano w sklepie, a urzędnicy sami kleili koperty z makulatury. * Urzędnicy nie poradzili sobie z wykupem gruntów pod budowę mostu Północnego i ul. Górczewskiej, z modernizacją Al. Jerozolimskich za Dworcem Zachodnim. W tym roku można już zapomnieć o poszerzeniu o dwa pasy ul. Wołoskiej (na odcinku od szpitala MSWiA do Woronicza). Podobny los spotkał też Płowiecką. Przez kolejne miesiące kierowcy będą więc stać w korkach. Nici z remontu wiaduktów przy Trasie Toruńskiej. * Kwitnie za to rozdawanie samorządowych pieniędzy swoim, np. kilkutysięczne nagrody trzydziestu dyrektorom biur Kaczyński uzasadnił: Dawałem i będę dawał. I wcale nie za to, że ktoś jest dobry, ale dlatego, że mu się to zwyczajnie należy. * Zmniejszyły się drastycznie dochody miasta z majątku, o ok. 150 mln zł rocznie. „Dążyć do poprawy sytuacji transportu miejskiego. Zintegrowanie systemu komunikacji, inwestycje w infrastrukturę, w tym budowa obwodnicy, w sposób widoczny zmieni jakość transportu miejskiego...”. * Kaczyński chwalił się wykonanymi inwestycjami, które były zaplanowane i de facto zrealizowane w poprzedniej kadencji. Są to m. in. tunel Wisłostrady i rondo Zesłańców Syberyjskich. * Wielokrotnie obiecywał oddanie stacji metra na pl.Wilsona w grudniu br. Już nie jest tajemnicą, że warszawiacy na Żoliborz pojadą dopiero wiosną! * Miała być dokończona Trasa Siekierkowska... ale nie jest. * Po tragicznym wypadku, Kaczyński obiecał, że zostaną poprawione wadliwe znaki wzdłuż Trasy Siekierkowskiej. Padały jednak kolejne terminy (marzec, maj, lipiec), a nic się nie zmieniło. Kolejnym obiecanym terminem jest połowa listopada. * W roku 2003 nie rozpoczęto realizacji żadnej nowej, ważnej dla Warszawy inwestycji, a kontynuacja inwestycji rozpoczętych w poprzedniej kadencji przebiegała niemrawo i z mizernymi efektami, np. węzeł Wołoska/Marynarska. Część z nich została faktycznie zaniechana np. Trasa Siekierkowska, druga nitka ul. Wołoskiej i Górczewskiej, rozbudowa systemu monitoringu. Nie zakupiono ani jednego autobusu i tramwaju. * Nie rozpoczęto modernizacji ulic Witosa/Sikorskiego/Rzymowskiego * Węzeł komunikacyjny Wołoska/Marynarska – ważny fragment tzw. obwodnicy etapowej – miał być ukończony w tym roku. Wiadomo już jednak, że nawet kolejny termin, wyznaczony na sierpień przyszłego roku, nie zostanie dotrzymany. * Nie rozpoczął się także remont ul. Marszałkowskiej pomiędzy pl. Unii Lubelskiej a pl. Konstytucji oraz Krakowskiego Przedmieścia – pomimo obietnic. * Terminów zakończenia remontu wiaduktów w al. Krakowskiej było osiem czy dziewięć. * Wyznaczano również kilka terminów rozpoczęcia przebudowy następnego odcinka Górczewskiej. * Wyremontowany odcinek ul. Wołoskiej został uznany za bubel roku. * W 2003 r. zrealizowano 70 proc. planu inwestycyjnego, mimo że był on w trakcie roku kilkakrotnie korygowany poprzez wykreślenie lub zmniejszenie zakresu kolejnych inwestycji. * Kompromitująco wygląda realizacja inwestycji w I półroczu 2004 r. Z planu 1 mld 396 mln zł wykonano 165 mln zł. tj. 11 proc., do listopada 2004 r. wydano tylko ok. 35 proc. środków na realizację inwestycji. * Kaczyński zlikwidował wspólny bilet na przejazd komunikację miejską i koleją. * System zarządzania ruchem ulicznym został w sferze obiecanek. „Edukacja i wychowanie muszą stanowić główny priorytet miasta. Zwiększenie dostępności do infrastruktury sportowej i dostępność do obiektów kultury muszą stać się normalnością... We współpracy z policją i strażą stworzymy miejsca bezpiecznego pobytu młodzieży w czasie wolnym od zajęć...”. * Wychowanie Kaczyński rozpoczął od głośnego „Spieprzaj, dziadu”. Edukacja i kultura zmieściła się tu w jednym zdaniu. Jak powiedział, tak i robi. Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Re: Elita z wykształceniem PRL. !!!!!! 05.10.05, 11:22 I to jest właśnie nasza Elita IIIRP z wykształceniem PRL wyznająca niezmiennie zasadę muszę mieć wszystko z górnej półki / najwyższej/ a co do zapłaty to tak ale nie zmojej kieszeni ani mojej pensji od tego jest plebs .!!!!!!!! I ten typ tak ma do trzeciego pokolenia włącznie a w buzi same frazesy o równości i pomocy bliżniemu !!!!! oLD hORS . Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjny_malzonek PANIE WASSERMAN TO JEST STARA METODA ZŁODZIEII!!!! 05.10.05, 11:29 jestem architektem i miałem juz wielokrotnie taki przypadki, że osoby wpływowe lub z dużą kasą, chcąc uniknąć płacenia za projekt wymyslały przedziwne rzeczy. A to np. ze nie tego się spodziwały, że dom jest brzydki, że barierka jest źle zaprojektowana i stawrza niebezpieczeństwo itp. Niektórym rzeczywiście odpuszczałem, bo sie ich bałem, ale co ciekawe później wszyscy budowali dom dokładnie wg mojego projektu, tak jak pan poseł korzysta teraz z jaccuzi. To się nazywa ucziwość panie Wasserman. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Jeszcze jeden z tych 05.10.05, 11:31 co to w luksusowych willach troszczą się o biedaków. Nigdzie nie przychodzą fajniejsze myśli o poprawie losu bezrobotnych, jak w jacuzzi za 10 000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjny_malzonek Ale czy ty wiesz że to jest złdziejstwo? 05.10.05, 11:32 On się przypieprza o to, bo jest cięty nakase i nie chce zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Jeszcze jeden z tych 05.10.05, 11:51 dachs napisał: > co to w luksusowych willach troszczą się o biedaków. Nigdzie nie przychodzą > fajniejsze myśli o poprawie losu bezrobotnych, jak w jacuzzi za 10 000 zł. > Pomysl lewusie ilu ludzi zarobia przy budowie luksusowych willi. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Jeszcze jeden z tych 05.10.05, 11:53 avin napisał: > dachs napisał: > > > co to w luksusowych willach troszczą się o biedaków. Nigdzie nie przychod > zą > > fajniejsze myśli o poprawie losu bezrobotnych, jak w jacuzzi za 10 000 zł > . > > > Pomysl lewusie ilu ludzi zarobia przy budowie luksusowych willi. Jak widac, nie bardzo zarobią...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Re: Jeszcze jeden z tych 05.10.05, 12:00 Ten to nic nie zarobi, a jeszcze go do pierdla może wsadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Jeszcze jeden z tych 05.10.05, 12:01 www.pkb.nrd napisała: > Ten to nic nie zarobi, a jeszcze go do pierdla może wsadzą. To potem duze odszkodowanie dostanie...z naszych podatków Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Re: Jeszcze jeden z tych 05.10.05, 12:13 A pana wassermana bedzie chronić immunitet. Swohja drogą to ciekawe jak PiS pomaga polskim przedsiębiorcom. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Jeszcze jeden z tych 05.10.05, 12:00 avin napisał: > Pomysl lewusie ilu ludzi zarobia przy budowie luksusowych willi. Ależ pomyślałem. Zarabiali już przy budowie willi Gierka, Kliszki, Rosatiego, Urbana, rozlicznych pałacyków Kwaśniewskiego i innych. Stąd moja lewicowa sympatia także dla pana Wassermana. :)))) P.S. No i wodę na te tematy leją z Kaczorkiem tak,że sie aż Gomułka (też uczciwy człowiek) w grobie uśmiecha. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Jeszcze jeden z tych 05.10.05, 12:09 No chyba że trafią na willę gó..jada Wassermana? :-) avin napisał: > Pomysl lewusie ilu ludzi zarobia przy budowie luksusowych willi. Odpowiedz Link Zgłoś
theykilledkenny Re: Jeszcze jeden z tych 05.10.05, 16:53 avin napisał: > dachs napisał: > > > co to w luksusowych willach troszczą się o biedaków. Nigdzie nie przychod > zą > > fajniejsze myśli o poprawie losu bezrobotnych, jak w jacuzzi za 10 000 zł > . > > > Pomysl lewusie ilu ludzi zarobia przy budowie luksusowych willi. Żeby zarobili (bo o to Ci chyba chodziło) to jeszcze ktoś musi zapłacić za wykonanie. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 11:32 Nie jestem zaskoczony.Wassermann to klasyczny karierowicz. Typ zacieznego janczara ,ktory dla wladzy gotow jest uczynic wszystko. Honor jest mu obcy.Gdyby posluzyc sie slownictwem Piotra Wierzbickiego to do Wassermanna pasuje jak ulal okreslenie :"gnida". Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjny_malzonek Złodziej 05.10.05, 11:34 Bo nie chce ludziom zapłacić za ich robotę. To jest główny motyw jego działania. Dla kasy jest w stanie zniszczyć ludziom zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Złodziej 05.10.05, 11:37 atrakcyjny_malzonek napisał: > Bo nie chce ludziom zapłacić za ich robotę. To jest główny motyw jego działania > . > Dla kasy jest w stanie zniszczyć ludziom zycie. Dla kasy, albo żeby nie wyjść z wprawy. W końcu ukształtował go poprzedni system. Odpowiedz Link Zgłoś
kukulski135 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 11:33 Wasserman to zwykły skąpiec żal mu wydać pieniądze, wyjątkowa menda, typowy PiS Odpowiedz Link Zgłoś
atrakcyjny_malzonek To nie jest skompstwo 05.10.05, 11:35 Skompstwo byłoby wtedy, gdyby wasserman wolał zyć w domku ze sławojką, majac pieniądze na koncie. A to jest złodziejstwo i sku..syństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aditer Jacuzzi Wassermanna - chyba go najpierw pokopało! 05.10.05, 11:36 Co za beznadziejny typ... Prawo traktuje instrumentalnie, nie chce ludziom płacić za robotę i szantażuje ich sądami, gdzie ma układy jak mało kto. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie nie znajdzie nikogo do roboty, nawet do strzyżenia trawnika. Znam ten typ myślenia, wydaje im się że wszystko im wolno, bo sobie wszystko załatwią na granicy prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ten typ szykuje się na szefa służb specjalnych :-) 05.10.05, 11:45 Teraz już nie będzie musiał nikogo sam zatrudniach, wszystko za niego zrobią agenci :-) aditer napisał: > Co za beznadziejny typ... Prawo traktuje instrumentalnie, nie chce ludziom > płacić za robotę i szantażuje ich sądami, gdzie ma układy jak mało kto. Mam > nadzieję, że w najbliższym czasie nie znajdzie nikogo do roboty, nawet do > strzyżenia trawnika. Znam ten typ myślenia, wydaje im się że wszystko im wolno, bo sobie wszystko załatwią na granicy prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Aż strach pomyśleć co się będzie wtedy działo 05.10.05, 12:03 Zgroza Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Prywata, prywata, prywata, prywata, prywata ... 05.10.05, 13:03 Ale teraz to już będzie słuszna prywata, bo nasza kacza :-) www.pkb.nrd napisała: Re: Aż strach pomyśleć co się będzie wtedy działo > Zgroza taziuta napisał: > > Ten typ szykuje się na szefa służb specjalnych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Zabójstwa, sądy kapturowe, porwania 05.10.05, 13:29 wszystko za prawo i sprawiedliwość ludowe Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ty się zając nie śmiej! :-( 05.10.05, 15:41 Jak myślisz, co będą robić przeciwnicy szefa służb specjalnych, Wassermana? - Znikać! Również z forów dyskusyjnych. A fora zaraz za nimi - fora ze dwora :-) doktorhabilitowany.1 napisał: > wszystko za prawo i sprawiedliwość ludowe Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Pytanie ktora lepsza "pisuarowa" czy ta 05.10.05, 11:50 "psudofachowa" nabijajaca sobie kieszenie kosztem nieswiadomych klientow. Polska pelna jest podobnych "psudofachowcow" ktorym sie zdaje ze skoro umieja "majsterkowac" to sa od razu fachowcami i za partacka robote biora krolewskie honoraria. Trafila w koncu kosa na kamien i bardzo dobrze. Adwokaci tez potrzebuja zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 PiSuarowa jest do zadu 05.10.05, 11:56 Jak będziemy walczyć z partaczami przy pomocy prokuratury, to nie będzie miał kto się zająć przestępstwami. Wasserman z premedytacją postanowił okraść majstra, bo zgłosił zastrzeżenia dopiero po zakończeniu prac - wanny jak wiadomo montuje się na końcu, przy wykańczaniu (albo po) łazienki. Jakby zgodonie z prawem nadzorował budowę, czy remont, to do tej sytuacji by nie doszło. Tyle, że Wasserman od początku nie zamierzał płacić, na co wskazuje brak gotówki, gdy go zmuszono do uiszczenia pierwszej części honorarium - dał swoje mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Pieniactwo w Galicji to piękna narodowa tradycja 05.10.05, 12:15 Sienkiewicz opisuje naszych narodowych pieniaczy, Fredro z wielką sentymą to robi. Mur zamku, gruszka na miedzy, jakuzi na piętrze. Eh. Łza w oku błyska. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 To jacuzzi tłumaczy częste dziwactwa Wassermanna 05.10.05, 11:53 Przecież mówi się: w gorącej wodzie kąpany albo zachowuje się jak w ukropie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: To jacuzzi tłumaczy częste dziwactwa Wasserma 05.10.05, 11:54 chris12 napisał: > Przecież mówi się: w gorącej wodzie kąpany albo zachowuje się jak w ukropie. a przy okazji prąd go popieścił .... Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio ===> Żadne jaccuzi nie jest zgodne z Polską Normą! 05.10.05, 11:54 Prawda jest taka, że w PN-IEC 60364-7-701 (Instalacje elektryczne w obiektach budowlanych. Pomieszczenia wyposażone w wannę lub natrysk) jest dokładnie opisane, co może znajdować się w tzw. pierwszej strefie, czyli pod wanną i nad nią do wysokości 2,25m. Jest to TYLKO podgrzewacz wody i przewody które go zasilają. Od lat sprzedaje się i montuje rozmaite wanny z hydromasażem, które mają pompy itp.urządzenia schowane pod wanną. Jest to sprzeczne z Polskimi Normami, ale jak dotąd z nikomu nie chciało się ich poprawić. I na dobrą sprawę można się procesować z każdym monterem, który taką wannę zainstalował. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Tak to PiS popiera polskich przedsiębiorów 05.10.05, 12:02 Żenada i wstyd. Ja nigdy nie robię interesów z prawnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
www.pkb.nrd Re: Tak to PiS popiera polskich przedsiębiorów 05.10.05, 12:09 A w zapowiedziach było tak pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Jacuzzi Wassermanna 05.10.05, 12:02 Przyklad Wassermanna dowodzi,ze ludzie nowych elit (postsolidarnosciowych) szybko staja sie bogaczami.Przed nowym rzadem jednym z pierwszych zadan winno stac sie zbadanie jaka droga doszli oni do swych majatkow. Mam swiadomosc ,ze grzesze naiwnoscia zglaszajac ten postulat (bo kruk krukowi oka nie wykole). Zwazywszy jednak ,ze skala oszustw w zakresie podatku dochodowego jest od lat olbrzymia, nalezy szukac drog dla ograniczenia tego zjawiska. Najlepiej siegnac po rozwiazania najprostsze ,gdyz moga byc efektywne. Dla przykladu proponuje by: 1. przyznanie numeru dla nowowybudowanych domow (innych obiektow) poprzedzone bylo przedlozeniem we wlasciwym miejscowo Urzedzie Skarbowym opinii bieglego-rzeczoznawcy o faktycznej wartosci ukonczonej inwestycji ,ktore winno stac sie podstawa dla zweryfikowania danych o zrodlach finansowania(de facto dochodach) inwestora. Wyniki tych ustalen winny byc tez przekazywane do Urzedu Skarbowego , wlasciwego ze wzgledu na miejsce zameldowania ( gdzie inwestor sklada roczne zeznanie podatkowe). Rozliczenie sie z fiskusem winno byc "przepustka" do otrzymania numeru obiektu (domu) ,ktory to "numer" jest warunkiem sine qua non mozliwosci zasiedlenia obiektu(domu)[ dane konieczne dla zawarcia stosownych umow z zakladem energetycznym , gazowym etc]. 2. podobnej kontroli zrodel i skali osiaganych dochodow powinien podlegac obrot nieruchomosciami ( w tym mieszkaniami), jesli ich wartosc przekraczac bedzie kwote 50 tys. zlotych. Szacuje ,ze na chwile obecna znaczny odsetek inwestycji i transakcji w obrocie nieruchomosciami przypada na osoby ,ktore wykazuja (jesli wykazuja)minimalne dochody wlasne. I to moze byc jeden z kluczy dochodzenia do faktycznych dochodow osob fizycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: No rzeczywiście jesteś naiwny. 05.10.05, 12:49 No rzeczywiście jesteś naiwny. Proponuję abyś wniosek taki posłał na meile wszystkim nowowybranym posłom. Może któryś z powodu braku jakiegokolwiek pomysłu zechce to pociągnąć dalej. Chyba... ja również jestem nawiwny jak myślę to co napisałem w/w. U nich liczy się prawdopodobnie prywata. No ale zobaczymy co bedzie. Może.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
icc217 [...] 05.10.05, 12:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak31 Re: Az sie prosi o krotki proces ... 05.10.05, 12:36 I ja bym tak zrobił jak niesłusznie i cwaniacko ktoś by ukradł mi w taki sposób kasę. Parę butelek i po krzyku. Ani ja ani on. No i aby wyrównać najlepiej pozbawić go tej samej kwoty. Czyli musi stracić dodatkowo tyle samo, co ja. Jak Sprawiedliwości niema w Prokuraturze i Sądach trzeba ją sobie samemu wyłuskać. Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Oh niech tylko Pis przejmie wladze FASZYSTOWSKO 05.10.05, 12:08 POLICYJNE panstwo gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
kubecek Robić, nic nie zarobić i jeszcze zostać oskarżonym 05.10.05, 12:10 i prawidlowo. U mnie w domu firma kladaca podloge - zrobila to zle, panele zaczely sie wykrecac i odchodzic od podlogi. Przyczyna byla prosta - "fachowcy" zaczynali prace od kilku piw, nie reagowali na uwagi - i poszli sobie. Trzeba bylo zalozyc sprawe w sadzie i po 3 latach dostalismy zwrot za material, wykonanie zastepcze, koszty procesu itd. Ale dlaczego AZ 3 lata??? Dlaczego poszkodowani przez lewusow - tak jak ja czy Wasserman mamy o swoje az 3 lata sie tluc??? Bardzo dobrze ze Wasserman wygral - oby coraz czesciej pijacy Robili, nic nie zarobili i jeszcze zostawali oskarżonymi ... Ten artykul poddal mi mysl aby teraz zalozyc sprawe w trybie karnym - o odchodzace od podlogi krzywe panele nie raz sie przewrocilismy. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: Borajstwo!!!! 05.10.05, 12:18 Borajstwo!!!! Ja znam inny przypadek zwykłego cwaniactwa. Nie dosyć, że zrobione to za darmochę. Jak podłoga jest zrobiona z drewna niedostatecznie przeschniętego to musi się wypaczyć. Jak zalałeś podłogę to również. Kto dostarczał materiał ta sama firma czy może sobie kupiłeś z upustami bo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Robić, nic nie zarobić i jeszcze zostać oskar 05.10.05, 13:09 kubecek napisała: > i prawidlowo. > U mnie w domu firma kladaca podloge - zrobila to zle, panele zaczely sie > wykrecac i odchodzic od podlogi. Przyczyna byla prosta - "fachowcy" zaczynali > prace od kilku piw, nie reagowali na uwagi - i poszli sobie. > Trzeba bylo zalozyc sprawe w sadzie i po 3 latach dostalismy zwrot za material, > > wykonanie zastepcze, koszty procesu itd. > Ale dlaczego AZ 3 lata??? Właśnie na tym polega kram. Wasserman nadużywa swych koneksji, żeby się wykręcić od płacenia za remont i żeby nie czekać w sądzie tyle ile Polak - szarak, i jeszcze śle listy do prokuratury sugerując jak ma pracować, żeby on mógł wygrać. Twój list zostałby wyrzucony do kosza, Twój pozew - oddalony. A nie słyszałem, żeby PiS zamierzało zmienić system rozpatrywania reklamacji i dochodzenia swych praw w stosunku do wykonawców - im to niepotrzebne, bo mają koneksje. To nie ich sprawa, bo tak naprawdę takie detale mają gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Re: W pale się nie mieści!!!!! 05.10.05, 12:12 W pale się nie mieści!!!!! Jak to możliwe aby Sąd lub inny prawnik dopuszczał opinie osób nie będących zaprzysiężonymi biegłymi. Sądy takie świstki powinny odrzucać, gdyż prawo jest jednoznaczne w takim zakresie. Wssermann świadomie wykorzystuje swoje stanowisko do wywarcia presji, zwłaszcza że nagminne staje się wpierw zamówienie usługi a później niezapłacenie przez cwaniaków (pokroju Wassermanna) pod bylejakim pozorem. Szuja Wassermann powinien zapłacić nie tylko już za usługę lecz również odszkodowanie za stres oraz Prokuratura winna wszcząć postępowanie wyjaśniające przeciwko takiemu cwaniakowi i zwykłemu świni chcącemu spasłe dupsko taplać w bąbelkach. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 [...] 05.10.05, 12:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Górą Trybuna Ludu(dawniej GW) 05.10.05, 12:13 Artykół jest jak zwykle skrajnie tendencyjny,poczynając od tytułu! Malo konkretow,aby osadzac którąkolwiek ze stron konfliktu,majac jednak wiele doswiadczen z wieloma "fachowcami"przy budowach dwóch domów muszę stwierdzić że kultura przcy w Polsce jest na poziomie poniżej krytyki,"fachowcy,w 90-ciu procentach odwalają fuszerki,zwlaszcza gdy się nad nimi nie stoi przez cały czas,nie potrafią dotrzymać terminów,nie potrafia po sobie posprzątać-generalnie (mimo wysokiego "bezrobocia) jest z tym tragicznie. Zgodnie z tymi doświadczeniami jest prawie pewne że roszczenia Wassermana są uzasadnione-tylko że gazeta i wielu zaślepionych nienawiścią czy strachem(?) przedmówców nie chce zauważyć-ważne jest tylko to że poseł założył sobie wannę z hydromasażem-żadne(za te piniądze)jakuzi. Odpowiedz Link Zgłoś
oraw RANY BOSKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.10.05, 12:18 Serdecznie pozdrawiam!!!! BUHAHABUHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś