Dodaj do ulubionych

Czy ufać pierwszym wynikom

08.10.05, 10:10
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • chilly Re: CI CO WAM ZAUFALI TERAZ KOCZUJĄ NA DWORCACH 08.10.05, 10:18
      W tych wyborach jasnym się stało, że to nie obywatele wybierają, choć oni
      wrzucają kartki. Wcześniej jednak media zrobiły im prawdziwe pranie mózgu.
      Popatrzmy na różnego rodzaju dzienniki telewwizyjne (wydaarzenia, informacjee
      itp.). Tam już dawno wybrano: Kaczzyński albo Tusk. Poświęca im się 3/4 czasu
      antenowego a o innych kandydatach null lub tylko wzmianka. Wyborcy już
      zapomnieli, że są jeszcze inni kandydaci. A jeśli jeszcze pamiętają, to i tak
      oddadzą swój głos na K. lub na T. (jeśli w ogóle pójdą na wybory) - bo
      przecież - zgodnie z sugestiami (pałą w łeb!) mediów - szkoda "zmarnować' swój
      głos.
      • milton.friedman Kampania trwa co najmniej trzy miesiące! 08.10.05, 10:48
        Kampania trwa co najmniej trzy miesiące.
        Każdy miał czas pokazać program, zaprezentować siebie...

To, jak to zrobił świadczy o jego inteligencji, umiejętnościach, dobrej
        organizacji - rzeczach niezbędnych w rządzeniu krajem.

Piszesz i mówisz jak typowy socjalista - Wszystkim po równo, bo wszyscy mają
        równe żołądki. Otóż nie!

Był czas, żeby zająć odpowiednie miejsce w wyścigu, teraz jest ostatnie
        okrążenie, wpadli na stadion - Tusk i Kaczyński skupili wokół siebie 75%
        wyborców (3/4).

To, co Ty proponujesz, to zatrzymanie na stadionie takiego Roberta
        Korzeniowskiego i jego rywala - którzy na 30 kilometrze oderwali się od peletonu
        - by poczekali na innych zawodników.
        No bo przecież nie tylko oni startują w chodzie na 50km - jest jeszcze
        kilkudziesięciu innych zawodników :D

Chciałbym Ci przypomnieć, że pół roku temu Tusk zajmował 5-6. miejsce i miał
        takie samo poparcie jak Borowski.
        To, że potrafił rozłożyć umiejętnie siły i przebić się do opinii publicznej
        świadczy o nim na plus.

"Sondaż CBOS: Religa przed Kaczyńskim
        PAP, pi 25-04-2005, ostatnia aktualizacja 25-04-2005 13:44

Zbigniew Religa z 22-procentowym poparciem jest na pierwszym miejscu w sondażu
        prezydenckim CBOS. Drugi miejsce zajął Lech Kaczyński - 21 proc., a trzecie
        Włodzimierz Cimoszewicz - 15 proc. poparcia

Kolejne miejsca zajęli: lider Samoobrony Andrzej Lepper z 13-procentowym
        poparciem; lider SdPl Marek Borowski oraz lider PO Donald Tusk - po 9 proc.
        Dalej Maciej Giertych - 2 proc. oraz Maciej Płażyński - 1 proc."

Ciężką pracą i kampanią Tusk zapracował sobie na pierwsze miejsce.

Natomiast inni kandydaci, którzy nie mają szans przejść do drugiej tury powinni
        zrezygnować, skoro są patriotami.
        Organizacja drugiej turu kosztuje wiele milionów złotych, które można dać np.
        głodnym dzieciom, o których tak dużo mówią Borowski, Lepper.

Poza tym przez następne dwa tygodnie w Polsce będzie panować "bezkrólewie".

Ale oni są patriotami tylko w gebach :P
        • jola_dywity NAKARMILI CIEBIE KOL.JEDYNIE SŁUSZNYM KANDYDATEM 08.10.05, 11:38
          I zapewne totalna cenzura też jest zgodna z duchem GAZETOWEJ DEMOKRACJI?
          • jasiuf Jola oszalała z bólu i rozpaczy :) 08.10.05, 11:47
            jola_dywity napisała:

> I zapewne totalna cenzura też jest zgodna z duchem GAZETOWEJ DEMOKRACJI?

Teraz Jolu kiedy marzenia o wygodnej posadce na Wiejskiej prysły jak bańka
            mydlana możesz zająć się czymś innym. Możesz np.: założyć gazetę "Klewki Express".

Przy Twoim kwiecistym stylu sukces masz gwarantowany.

Jako redaktor Samoobronowego organu bedziesz mogła sobie wypisywać do woli o
            matkach wyżerających ze śmietników swoje dzieci i masowo rzucających sie pod
            pociągi lumpach z dworców.

Wówczas wszyscy odwrócą się od znienawidzonej GW (wstrętna Agora zbankrutuje), a
            cała Polska z zapartym tchem bedzie czekała na Twoje felietony.

Michnik (bezdomny i upokorzony) będzie na forum dyskusyjnym portalu Klewki
            Express wysyłał paszkwile, które Ty będziesz kasować jeden po drugim.
            • maaac Re: Jola oszalała z bólu i rozpaczy :) 08.10.05, 11:50
              :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Tyle że Michnik ma już w tym wprawę. Cenzura komunistyczna to dla niego rzadna
              nowina.
              • uu1 Re: Jeżeli "rzadna" to i "komónistyczna". 08.10.05, 12:14
                • maaac Re: Jeżeli "rzadna" to i "komónistyczna". 08.10.05, 15:23
                  fakt popełniłem błąd powinno być komónistyczna :P
                  • uu1 Re: To dórzy błond. 08.10.05, 16:18
                    • maaac Re: To dórzy błond. 08.10.05, 17:05
                      bendem siem starał pizadź ufaszniej ;)
                • andrzejkwiatek4 HE HE!! LICZENIE PODCZAS GŁOSOWANIA TO NIE SONDAŻ! 08.10.05, 21:36
                  ale jaja w tej Gazetce !!!
                  wychwalają
                  de facto liczenie oddanych głosów !!!!!
                  jako sondaż z dokładnością do 1 proc. !!!

podczas gdy sondaże sprzed paru dni
                  nie dosc że katastrofalnie niedokładne
                  to do tego kłamliwe i rózniace sie
                  o kilkadzesiąt procent miedzy sobą !!!!
            • jola_dywity Re: Jola oszalała z bólu i rozpaczy :) 08.10.05, 16:31
              Kol. powinien pomarzyć o dobrej,uczciwej Ojczyźnie i nie manipulowanej za środki
              z zagranicy ,będące beneficjętami przekształceń własnościowych ,czyli grabieży
              m.in. twojego majątku.Lobby kapitału ZAINWESTOWAŁO W POLSKĘ i tak ŁATWO NIE
              ODPUŚCI MOŻLIWOŚCI DALSZEJ EKSTERMINACJI POLSKI.
              • deltalima Re: Jola oszalała z bólu i rozpaczy :) 08.10.05, 17:08
                już dobrze, jolu, nie krzycz tak. wiemy, że ci ciężko i żółci w tobie dużo ale
                cztery lata szybko miną i znów będziesz miała okazję dorwać się do koryta.
              • jasiuf Jolu !!! Ty mnie zabijasz !!! 08.10.05, 20:10
                jola_dywity napisała:

> Kol. powinien pomarzyć o dobrej,uczciwej Ojczyźnie i nie manipulowanej za
                > środki z zagranicy ,będące beneficjętami przekształceń własnościowych ,czyli
                > grabieży m.in. twojego majątku.Lobby kapitału ZAINWESTOWAŁO W POLSKĘ i tak
                > ŁATWO NIE ODPUŚCI MOŻLIWOŚCI DALSZEJ EKSTERMINACJI POLSKI.

Jak przeczytałem twój powyższy post to mało nie zakrztusiłem sie herbatą.

Błagam Cie na kolanach - nie rób mi tego więcej !!!
                Taki kondensat bzdetów podany w tak kuriozalnie grafomańskim stylu moze
                osobników o delikatyniejszej ode mnie konstrukcji doprowadzić do nagłego zejścia.

Jolu - jesteś groźniejsza od wirusa ebola.
                Już wiem po co Al-kaida lądowała w Klewkach - oni chcieli kupić kilka Twoich
                tekstów. Opublikowane w NYTimes, albo Washington Post mogłyby doprowadzić do
                nagłego stuporu wśród czytelników. Dla administracji USA byłby to groźniejszy
                cios niż zburzenie Pentagonu.

Jolu - winniśmy chronić Ciebie jak się chroni odpady radioaktywne :)
                • t-800 Re: Jolu !!! Ty mnie zabijasz !!! 08.10.05, 20:14
                  Odczep się od Joli. Jak nie chcesz, to nie czytaj. :-)
                  • jasiuf Czytasz na własną odpowiedziaolność 08.10.05, 20:25
                    t-800 napisał:

> Odczep się od Joli. Jak nie chcesz, to nie czytaj. :-)

Posty Joli powinny być opatrzone powyższą klauzulą.
                    Oraz adnotacją, że odszkodowania za szkody nie będą wypłacane :)
                    • mm999 TUSK MUSI PRZEGRAĆ TE RYBIE OCZKA SĄ WSTRĘTNE 08.10.05, 23:31
                    • abba15 Re: Czytasz na własną odpowiedziaolność 09.10.05, 10:02
                      jasiuf napisała:
                      > Posty Joli powinny być opatrzone powyższą klauzulą.
                      > Oraz adnotacją, że odszkodowania za szkody nie będą wypłacane :)

Tak to już jest na tym Bożym swiecie,
                      że chodzi po nim takie jak ty śmiecie
                • plusk_tusk_plusk CAŁY TUSK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.10.05, 16:24
                  ..............
                  Małgorzata Tusk jest chyba najszczerszym i najbardziej obiektywnym recenzentem Donalda. Wystarczy poczytać z nią wywiady, żeby odechciało się głosować na jej męża:

Jak on gładko przełyka komplementy. Złej prawdy o sobie słucha z niechęcią.

Gotować nie lubi, a poza tym nie umie.

Mięso w sosie zrobione przez mamę Donalda jest dla niego najsmaczniejsze.

Pali papierosy, ale często rzuca.

Z alkoholi najbardziej lubi campari, whisky, Martini z tonikiem, bardzo dobre czerwone wina. Upija się raz na rok albo jeszcze rzadziej.

Na wideo ogląda filmy, ale raczej takie, które wymagają mniejszego skupienia.

Gust ma według mnie raczej mierny.

Prezenty robi, ale nie za często. Kwiaty też przynosi rzadko. Chyba że sam dostanie.

Mężowi brakuje siły woli.

On nie jest typem administratora ? fachowca. Pyta mnie czasami: Boże! Kim ja kiedyś zostanę?

On chciałby, abym zawsze umiała stosownie się zachować w stosownej chwili.

Dla mnie jest za sztywny.

On bywa mendowaty. Chodzi i mendli. Albo taki zniechęcony patrzy na mnie i mówi: Ale ty masz grube nogi. Jest w złym humorze i czepia się.

Brak mu dystansu do wielu spraw.

Jest próżny. I wrażliwy na urodę kobiet. Bardziej interesuje go efekt niż perfekcja. Zwraca uwagę więc na kobiety ubrane bardzo efektownie, nawet trochę wyzywająco.

Nie umie tańczyć. Dlatego w tańcu kładzie się niemal na partnerce, szepce coś do ucha. Całuje w policzek, mając nadzieję, że ta nie zauważy wtedy braku jego umiejętności.

Jest zazdrosny. Zawsze boi się, że zainteresowanie może do czegoś prowadzić.

Kiedyś rzucił o ścianę jajkami z sosem musztardowym, które mu ugotowałam, bo sos był papkowaty.

* * *

Zdaniem samego Tuska: Niekontrolowane wydawanie dźwięków jest najbardziej przykrym elementem fizjologii człowieka. Polityk Tusk, nim zaczął kandydować na głowę państwa, wydawał wiele niekontrolowanych dźwięków. Ich źródłem była nieokreśloność myślowa, a nie fizjologia.

* Cytaty pochodzą z prasy z lat 1990?2005.
                  Autor : Iza Kosmala
                  • plusk_tusk_plusk Re: CAŁY TUSK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.10.05, 16:28
                    Cały Tusk

Nieudacznik ? jak nazwała go żona, leń ? jak mówili o nim koledzy, człowiek z zasadami ? jak mówi sam o sobie.

Rozdarty

Zanim Donald Tusk został kandydatem do najwyższego urzędu w państwie, nieustannie się wahał, zwłaszcza w kwestiach kary śmierci: Nie opowiadam się za karą śmierci, ale nie jestem jej przeciwnikiem*, i aborcji: Nie potrafiłbym jako lider partii politycznej zbudować jednoznacznego przekonania w odniesieniu do aborcji, bo sam jestem w środku rozdarty. Czuję się przeciwnikiem aborcji i jednocześnie odczuwam duży dyskomfort, gdy słyszę, że ktoś pójdzie do więzienia za aborcję (...). Niczego nie jestem pewny. Tak miotał się Tusk, gdy robił za lidera w Kongresie Liberalno-Demokratycznym. W obecnej partii Donalda Tuska, Platformie Obywatelskiej, takie poglądy zburzyłyby nie tylko marzenia Tuska o Dużym Pałacu, ale i wyborczą koalicję parlamentarną z popieranym przez Radio Maryja i ojca Rydzyka Prawem i Sprawiedliwością. Dlatego Tusk wątpliwości już nie ma. Przynajmniej w kwestii aborcji: W partii, której jestem liderem, nie ma zgody na eutanazję, małżeństwa homoseksualne, na zmianę ustawy antyaborcyjnej. W tych sprawach będę stanowczy, ale nie radykalny.

.............

www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293
        • uu1 Re: Kampania trwa co najmniej trzy miesiące! 08.10.05, 12:23
          Masz wiele racji. Chociaż nasuwają się pewne uwagi.
          > Ciężką pracą i kampanią Tusk zapracował sobie na pierwsze miejsce.
          Czy "pomoc" pułkowników i A. Jaruckiej zaliczasz do efektów ciężkiej pracy?
          > Poza tym przez następne dwa tygodnie w Polsce będzie panować "bezkrólewie".
          Stwierdzenie kompletnie niezrozumiałe.
          > Ale oni są patriotami tylko w gebach :P
          Czy to forma podniesienia atrakcyjności Twojego kandydata?
        • nielubiegazety2 Ciężka praca Cimocha doprowadziła Tuska na 1. 09.10.05, 10:26
          miejsce. Nie bez znaczenia była współpraca ciemnego typa Brochwicza.

Proszę prześledzić wykres poparcia najrzetelniejszej sondażowni
          www.pgb.org.pl/info/akt_106.ppt
      • jajko69 MANIPULACJA 09.10.05, 19:22
        ja juz dawno stwierdzilam, ze jakies 2 - 3 lata temu media, lub ktos inny,
        ustalily, ze wybory wygra pis i po, i od tych trzech lat robi sie ludzio wode z
        mozgu poprzez rozne sondaze, debaty etc. w chwili obecnej nikt nie mysli o
        kandydatach, ktorych naprawde moglby popierac, nikt nie czyta programow
        wyborczych - wszyscy glosuja na pis lub po, bo one "i tak wygraja" - bo
        prowadza w jakichs smiesznych sondazach. to jest manipulacja, a nie demokracja.

i nie pisze tego dlatego, ze jestem lewicowa - bo nie jestem - ale dlatego, ze
        taki jest fakt.
    • dejot7 [...] 08.10.05, 12:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • davidmors Nie ufać! Ani pierwszym, ani następnym 08.10.05, 13:12
      Media należy pozbawić władzy. Wybić im z głowy stawanie się "czwartą władzą".
      Niech media pozostaną informacją, dobrą, rzetelną, bez manipulacji.
      Zabiegi manipulacyjne mediów należy łapać-udowadniać-karać.
      Niektóre manipulacje są łatwe do udowodnienia. Np. fałszowanie wyników sondaży
      prezentowanych w forum Gazety Wyborczej. Do tego celu wystarczy przeciętna
      znajomość informatyki.
      • jasiuf Cytujesz sam siebie ? 08.10.05, 13:26
        davidmors napisał:

Jesteś tak leniwy, że wklejasz te same wypowiedzi do róznych wątków.
        Zresztą luźno powiązane z tematem.

> Media należy pozbawić władzy. Wybić im z głowy stawanie się "czwartą władzą".

No - to już rewolucja - możnaby rzec "rewolucja kulturalna" :)
        Proponuje cotygodniowe nasiadówki redaktorów gazet z ministrem propagandy.
        Udało sie Goebbels'owi w III Rzeszy, uda sie i w IV RP :)

> Niech media pozostaną informacją, dobrą, rzetelną, bez manipulacji.

A my zdrowi, młodzi i bogaci. Amen :)

> Zabiegi manipulacyjne mediów należy łapać-udowadniać-karać.

Któż to zrobi ?
        Specjalna komisja do łapania-udowadniania-i_karania ?
        I na podstawie czego ?
        Trzebaby nowe prawo uchwalić
        Było prawo na czarownice, było na spekulantów, będzie na manipulatorów :)

> Niektóre manipulacje są łatwe do udowodnienia. Np. fałszowanie wyników sondaży
        > prezentowanych w forum Gazety Wyborczej. Do tego celu wystarczy przeciętna
        > znajomość informatyki.

Już raz Ciebie o to prosiłem - wyjaśnij mi jak "przecietna znajomość
        informatyki" ma udowodnic fałszowanie wyników sondaży ?

To ostatnie szczególnie mnie ciekawi ;)
        • davidmors Udowodnię manipulację sondą w GW, jak bedzie kara! 08.10.05, 13:59
          Bedzie kara za manipulację, będzie dowód i wyjaśnienia.
          Na razie takie manipulacje są bezkarne, więc byłby to bezowocny trud.
          • jasiuf Kręcisz Davidku 08.10.05, 14:23
            davidmors napisał:

> Niektóre manipulacje są łatwe do udowodnienia. Np. fałszowanie wyników sondaży
            > prezentowanych w forum Gazety Wyborczej. Do tego celu wystarczy przeciętna
            > znajomość informatyki.

[...]

> Bedzie kara za manipulację, będzie dowód i wyjaśnienia.
            > Na razie takie manipulacje są bezkarne, więc byłby to bezowocny trud.

To jak to jest "łatwe do udowodnienia fałszerstwa", czy "daremny trud" ?
            Żądasz ustalenia kary, a nie potrafisz wskazać przewiny ?

To ja napiszę tak: Nie ma żadnej manipulacji, a Ty konfabulujesz.
            Po prostu jesteś KŁAMCĄ.

Wskaż mi choćby cień dowodu, że jest inaczej to Cebie przeprosze :)
            • uu1 Re: Kręcisz Davidku 08.10.05, 16:20
              Jest pewna różnica znaczeniowa pomiędzy konfabulacją a kłamstwem. :-)
            • abba15 Re: Kręcisz Davidku 09.10.05, 09:49
              jasiuf napisała:
              > To ja napiszę tak: Nie ma żadnej manipulacji, a Ty konfabulujesz.
              > Po prostu jesteś KŁAMCĄ.
              > Wskaż mi choćby cień dowodu, że jest inaczej to Cebie przeprosze :)

jasiu
              Gazeta wyborcza jak każda gadzina
              jest kłamliwa z samego założenia.
              Jesteś przepojony kłamstwem jasiu
              bo czytasz wybiórczą chłoptasiu.
          • mm999 Re: Udowodnię manipulację sondą w GW, jak bedzie 08.10.05, 23:38
            A CO TY SIE PSZJMUJESZ I TAK PEDE PEZGRA
        • kropekuk Prawo nie jest potrzebne: potrzebny jest ROZSADEK 08.10.05, 16:37
          Ze 20 lat temu Polak go mial, wypieprzajac przez okno telewizory, bo "TV lze".
          Teraz Polak do telewizora sie modli. I im bardziej prymitywny ow Polak, tym
          modli sie do TV zarliwiej. Zreszta - slow szkoda:)))))
      • kropekuk Raz sie z toba zgodze, David. Ale co z mediami 08.10.05, 16:35
        zrobisz, skoro twoi rodacy (a i moi takoz) tak sa podbudowani, gdy ich gebe
        przez przypadek w telewizorni pokaza? TV to nowy oltarzyk domowy odmozdzonego
        plebsu i z tym bozkiem nie wygrasz:)))))))))
        • uu1 Re: Raz sie z toba zgodze, David. Ale co z mediam 08.10.05, 16:42
          Ale można zrobić biznes i produkować klęczniki do telewizorów.
    • t-800 @Jola_Dywity 08.10.05, 16:41
      Szanowna Pani Jolanta Janiszewska? ;->
      • deltalima Re: @Jola_Dywity 08.10.05, 17:13
        tylko 758 wyborców warmii i mazur poznało się na geniuszu pani joli.
        kolejny talent zmarnowany a mielibyśmy kolejnego po dance hojarskiej i renatce
        beger tuza w parlamencie.

wyborcy, jak wam nie wstyd?
        • t-800 Re: @Jola_Dywity 08.10.05, 17:31
          Eeee tam! A ja lubię Panią Jolę, choć jej namiętnie nie czytuję. ;-)
          • deltalima Re: @Jola_Dywity 08.10.05, 17:34
            to ona jakieś dzieło pisane popełniła??? ;-))
            • t-800 Re: @Jola_Dywity 08.10.05, 17:35
              No, na forum. Że tylko Samoobrona itp. itd., wkoło Macieju. ;-)
        • zabanowana.mysz.biala Re: @Jola_Dywity nie 758, tylko STO + 58!;-))) 09.10.05, 11:10

• almagus Aniele stróżu mój Ty zawsze przy mnie stój! 08.10.05, 20:58
      Aniele stróżu mój Ty zawsze przy mnie stój!
      A jaki to dobry anioł, choć taki markotny!
      „Jak Pón Bóg stworzył swiat, téj wszëscë aniołowie mocno są cesze, le jeden
      anioł stojôł smutny w nórce i nic nie gôdôł, a béł aniół Kaszëbów. Tak go sę
      Pón Bóg spytôł: »cësz të jes taczi smutny, aniele?« A on rzekł: »Jakże jǒ ni
      móm bëc smutny, Boże. Calëczki swiat taj jes piękno stworzył, le Kaszëbë jes
      ostawił tak biedné: le piôseczk, a nic więcyj« Pón Bóg sę przezdrzôł na Kaszëbë
      i rzekł: » Po prôwdze, aniele, Mosz sę na co juscëc, ale zazdrzë le do skrzëni,
      czë tam jesz w nij co je«. Anioł podniosł wieko i jaż krzyknął z ucechë: »Jô,
      tu jesz je skopicą jęzor, błotków, lasów i gór. Jesz kawał modrégo morza i
      përznę dobryj zemi tu je!«. Pón Bóg sę usmiéchnął i rzekł: »Schwał, że terô tę
      skrzënię i wësëp z nij wszëstko, co w nij je, twoim Kaszëbóm«. Anioł zrobił
      tak, jak Pón Bóg kôzôł, I tak Kaszëbë taczki są piękné”.
      Nie dziwmy się, że wytłumaczenia, skąd tyle piękna nagromadziło się w jednej
      krainie,…”
    • mm999 OCZYWIŚCIE PRZEGRA SZCZENA TUSK! 08.10.05, 23:29
    • silesius.monachijski prawdziwe oblicze Tuska 09.10.05, 05:08
      www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6293
      • zabanowana.mysz.biala Re: KaczySuper-Nieudacznik;-) 09.10.05, 11:04

www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6300
    • almagus Moja percepcja hasła RM:zatopićPO,zatopićT-a! 09.10.05, 14:47
      Moja percepcja hasła RM:zatopićPO,zatopićTaska!
      Ja Radio Maryja zrozumiałem następująco:
      PiS da Ci, PO nie dla ciebie!
      PiS da Ci, PO nie dla ciebie!
      Pomyślałem : obiecanki, cacanki!
      • plusk_tusk_plusk Tusiek zatapia się sam !!! bez niczyjej pomocy !!! 09.10.05, 16:14
        poglądy homoseksualne !!!
        oto jeden z wielu kwiatków
        -agresywnego nieudacznika Tuśka-
        którymi bezustannie rozśmiesza publikę !!!!
    • swan_ganz Nie 09.10.05, 16:29
    • ratatatam no ale jakie sa te pierwsze wyniki??? :DDDD 09.10.05, 16:32

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka