Dodaj do ulubionych

Już po Kurskim... i dobrze...

11.10.05, 21:44
wiadomosci.onet.pl/1178180,11,item.html
"Jacek Kurski (PiS) został usunięty we wtorek ze sztabu wyborczego Lecha
Kaczyńskiego i stanie przed koleżeńskim sądem dyscyplinarnym.
Powodem jest formułowanie przez Kurskiego "zarzutów dotyczących przodków
kontrkandydata w wyborach prezydenckich", poinformowano w komunikacie prasowym
sztabu kandydata PiS na prezydenta."
Obserwuj wątek
    • jak_nie_jak_tak Re: Już po Kurskim... i dobrze... 11.10.05, 21:45
      To tylko do konca wyborow Baska. Nie daj sie nabrac.
      • ypsilon.ypsi Re: Pokazówka 11.10.05, 21:48
        Kurski został chwilowo usunięty z pierwszej linii frontu ale nie łudźmy się, że
        na tyłach nie będzie odwałał mokrej roboty.
        • sawa.com Re: Pokazówka 11.10.05, 21:50
          Ale wprowadzili chuligana do sejmu. I znów będzie cyrk na kółkach, zamiast
          praca.
          • hopp Re: Pokazówka 11.10.05, 21:52
            Tuska nie było stać nawet na pokazówkę.
            Miodowicz też jest w Sejmie.
            • iza.bella.iza Re: Pokazówka 11.10.05, 21:58
              hopp napisał:

> Tuska nie było stać nawet na pokazówkę.
              > Miodowicz też jest w Sejmie.

A co takiego zrobił Miodowicz? Masz coś więcej do powiedzenia na jego temat niż
              brednie, które plótł Nałęcz?
              • p.smerf Re: Pokazówka 11.10.05, 22:04
                > A co takiego zrobił Miodowicz? Masz coś więcej do powiedzenia na jego temat niż

Oczywiście, Przedstawianie fałszywego świadka posługującego się fałszywymi
                dokmentami do dla znanej forumowej znawczyni prawa, drobiazg, o którym nie
                warto wspominać.
                • iza.bella.iza Re: Pokazówka 11.10.05, 22:13
                  p.smerf napisał:

> > A co takiego zrobił Miodowicz? Masz coś więcej do powiedzenia na jego tem
                  > at niż
                  >
                  > Oczywiście, Przedstawianie fałszywego świadka posługującego się fałszywymi
                  > dokmentami do dla znanej forumowej znawczyni prawa, drobiazg, o którym nie
                  > warto wspominać.

To są właśnie cytaty z Nałęcza:))))))))))

A świadek nijak nie może być fałszywy! Może jedynie fałszywie zeznawać i
                  dostarczać fałszywych dowodów - ale za to ponosi odpowiedzialność świadek, a
                  nie ten, który do niego dotarł lub go przesłuchiwał. Poza tym to, czy Jarucka
                  kłamała i fałszowała nie zostało jeszcze w żaden sposób udowodnione.
                  • create Re: Pokazówka 11.10.05, 23:43
                    >za to ponosi odpowiedzialność świadek, a
                    >nie ten, który do niego dotarł lub go przesłuchiwał.

Odpowiedzialność polityka jest rozszerzona, powinno to być dla Ciebie oczywiste.
                    • iza.bella.iza Re: Pokazówka 11.10.05, 23:53
                      create napisał:

> Odpowiedzialność polityka jest rozszerzona, powinno to być dla Ciebie
                      oczywiste
                      > .

Do jakiego stopnia i na co ma być rozszerzona? Miodowicz ma odpowiadać za to,
                      że Cimoszewicz obdarzył zaufaniem osobę tak kontrowersyjną jak Jarucka i że ta
                      osoba sprawiła mu kłopoty? Studencie prawa - myślenie nie boli:)
            • ypsilon.ypsi Re: Pokazówka 11.10.05, 22:03
              hopp napisał:

> Tuska nie było stać nawet na pokazówkę.
              > Miodowicz też jest w Sejmie.

A co, Wasserman ma jakieś uwagi na temat Miodowicza? Bo nie bardzo rozumiem
              o co chodzi...
        • iza.bella.iza Otóż to! 11.10.05, 21:53
          Sztab wyborczy działa zawsze w porozumieniu ze swoim kandydatem. Kaczyński
          teraz jedynie udaje święte oburzenie i usuwa sprawcę skandalu w cień. Guzik mu
          to pomoże:) PiS o prezydenturze Lecha może zapomnieć.

A Michnik siedzi i rączki zaciera z radości - wyszło na jego:( Kurski udowdnił
          jego tezę o bolszewizmie partii braci K.
          • szpikulec1 Re: Otóż to! 11.10.05, 21:55
            Spokojnie.Bez paniki, sprawa jeszcze nie jest zakonczona.Badamy zyciorys Tuska
            do piatego pokolenia.
            • iza.bella.iza Re: Otóż to! 11.10.05, 22:00
              szpikulec1 napisała:

> Spokojnie.Bez paniki, sprawa jeszcze nie jest zakonczona.Badamy zyciorys
              Tuska
              > do piatego pokolenia.

Lepiej sprawdźcie czy z IPN nie wyciekły jakieś akta o tematyce obyczajowej,
              dotyczącej pewnego miłośnika kotów:(
          • jak_nie_jak_tak Re: Otóż to! 11.10.05, 22:05
            Masz jak zwykle duzo racji. Lubie twoje posty bo porzadkuja niektore sprawy.
            Ale niestety, Iza wszystkie strachy wyszly dzisiaj dokladnie. Znam otoczenie
            jednego i drugiego z lat 90' i stad moj wybor. A dzisiaj sie okazalo, ze bardzo
            sluszny.
          • mirdek Re: Otóż to! 12.10.05, 00:52
            Dlaczego czepiasz się Michnika
            PiS da Cie przecież to na co liczysz
            • iza.bella.iza Re: Otóż to! 12.10.05, 00:54
              mirdek napisał:

> Dlaczego czepiasz się Michnika

Gdzie?

> PiS da Cie przecież to na co liczysz

PiS mi niczego nie da.
    • prof_dr_hab Czekaj, czekaj, 11.10.05, 21:48
      nie tak pochopnie. Zobaczymy ak sie spraw rozwina. A czy przyjelas opcje, ze
      jednak Kurski mial dobre info? Juz mielismy wpadle z Huebnerowa corka ubeka,
      gdy o wszystkim po czasie sie dowiedzielismy. Wiec czekajmy i nie winmy
      Kurskiego za szybko.
      • kropekuk Ale KACZYNSKI JUZ TO ZROBIL:))) 11.10.05, 21:53

• douglasmclloyd Re: Czekaj, czekaj, 11.10.05, 21:58
        prof_dr_hab napisała:

> nie tak pochopnie. Zobaczymy ak sie spraw rozwina. A czy przyjelas opcje, ze
        > jednak Kurski mial dobre info?

Daj przodkom prawo do obrony.

> Juz mielismy wpadle z Huebnerowa corka ubeka,
        > gdy o wszystkim po czasie sie dowiedzielismy. Wiec czekajmy i nie winmy
        > Kurskiego za szybko.
      • sawa.com Re: Czekaj, czekaj, 11.10.05, 22:02
        prof_dr_hab napisała:

> jednak Kurski mial dobre info? Juz mielismy wpadle z Huebnerowa corka ubeka,
        > gdy o wszystkim po czasie sie dowiedzielismy. Wiec czekajmy i nie winmy
        > Kurskiego za szybko.

Jestem za tym, żeby polityków prześwietlać i to co najmniej do pokolenia
        dziadków.
        Ale jeśli się coś twierdzi to trzeba mieć na to dowody. Jeśli sie mówi o
        wiarygodnych źródłach, to po rozpętaniu burzy... wykłada sie te dowody na stół.
        Prawda jest nam bardzo potrzebna. Nawet jesli to może bardzo boleć.
        Bo taka prawda o przodkach Tuska bardzo by zabolała jego zwolenników.

Pomówienie zaś wywołuje wściekłość.
      • iza.bella.iza Re: Czekaj, czekaj, 11.10.05, 22:04
        prof_dr_hab napisała:

> jednak Kurski mial dobre info?

Tylko debil może przyjąć taka opcje - gdyby Kurski miał coś więcej niż
        insynuacje już by to pokazał. Miał dziś konferencje prasowa i powiedział na
        niej, że powtarzał plotki.

> Juz mielismy wpadle z Huebnerowa corka ubeka,
        > gdy o wszystkim po czasie sie dowiedzielismy.

O Hubner nikt nie plotkował, a informacje o jej ojcu zostały udokumentowane.

> Wiec czekajmy

Mów za siebie!

> i nie winmy Kurskiego za szybko.

Kurski sam się obwinił.
    • szpikulec1 Re: Już po Kurskim... i dobrze... 11.10.05, 21:50
      To jeszcze nie koniec Kurskiego. Sprawdzimy dziadka Tuska dokladniej.
      Znajdziemy cos na niego:)
      • kropekuk Bardziej szpetna JARUCKA? 11.10.05, 21:54

• imagistyk Re: Już po Kurskim... i dobrze... 11.10.05, 21:58
        Jak poszperacie dokładnie,to odkryjecie ,że przodek Tuska : niejaki Kain zabił swojego brata Abla.To zdecydowanie wyklucza Tuska z wyborów.
    • goniacy.pielegniarz "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 21:50
      Już samo to sformułowanie brzmi groteskowo.
      • bush_w_wodzie Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 21:52
        goniacy.pielegniarz napisał:

> Już samo to sformułowanie brzmi groteskowo.

no wlasnie. to sformulowane obnaza brak profesjonalizmu kurskiego. formulowal
        zarzuty w stosunku do niewlasciwych osob
      • franciszekszwajcarski Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 21:54
        generalnie groteskowo w kampanii prezydenckiej brzmi słowo "dziadek"

powyborczy.blox.pl
      • leszek.sopot Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 21:58
        Ale nie można mu zarzucić sprytu. Trochę wcześniej w tym samym wywiadzie:
        "- A czy to prawda, że jednym z planowanych przez was haków było ubranie Donalda Tuska w mundur żołnierza Wermachtu?
        - To obrzydliwe. To, że w jego domu mówiło się po niemiecku, nie oznacza, że trzeba go przebierać w mundur."

Jest więc wyraźne zaprzeczenie, by po następnym pytaniu powiedzieć wszystkie plotki, które być może sam wecześniej po Gdańsku rozpowiadał.
        • homosovieticus leszku identycznie postepowałes w sprawie Prałata! 11.10.05, 22:02
          Nie powinieneś więc pałać takim swiętym oburzeniem na Kurskiego. Walka wyborcza
          to walka o władzę nad ludźmi i prawie nigdy nie bywała taka walka pozbawiona
          fauli a nawet zbrodniczych( zabójstwa polityczne) czynów.
          • leszek.sopot Jestem dumny z mojego dziadka w Wermachcie 11.10.05, 22:08
            homosovieticus napisał:

> Nie powinieneś więc pałać takim swiętym oburzeniem na Kurskiego. Walka wyborcza to walka o władzę nad ludźmi i prawie nigdy nie bywała taka walka pozbawiona fauli a nawet zbrodniczych( zabójstwa polityczne) czynów.

Co ty pierniczysz. Moja rodzina jest z Kociewia i bardzo dobrze wiem jaka tu była sytuacja. Niemożliwe abym w sprawie prałata miał inne zdanie niż teraz. Jak chcesz mnie obrażać, to znajdź cokolwiek na potwierdzenie swych oszczerstw. Doddatkowo mogę być dumny z mojego dziadka (ur. 1894 r.), który był w Wermachcie w czasie I wojny światowej i w niemieckim mundurze zdezerterował we Włoszech
            by w końcu wylądować we Francji w Błękitnej Armii gen. Hallera z którym wrócił do Polski i był przy zaślubinachj z morzem. Otrzymał też za swą służbę Miecze Hallerowskie.
            Każdy w naszym kraju miał przodka w mundurze armii jednego z zaborców.
            • patty_vare Re: Jestem dumny z mojego dziadka w Wermachcie 11.10.05, 22:11
              leszek.sopot napisał:

> Każdy w naszym kraju miał przodka w mundurze armii jednego z zaborców.

Trzeba teraz koniecznie sprawdzić w jakim mudurze występował dziadek Kaczyńskiego :D

• homosovieticus Wermacht, forumowy inteligecie, utworzono w 1935r 11.10.05, 22:13
              • leszek.sopot Jak zwał tak zwał, niech będzie Reichswera 11.10.05, 22:20
                ale, co do ks. Jankowskiego, to przynajmniej odczep się odem mnie w sprawie jego sprawie, skoro nie pamiętasz co ja pisałem.
                • homosovieticus Pamiętam, pamiętam i ..wstyd mi było żeś był taki 11.10.05, 22:33
                  stronniczy i nie rozumiał,że wolność słowa i przekonań politycznych dotyczy
                  również księży chociaż nie jest to ich główny obowiazek.
                  • leszek.sopot Re: Pamiętam, pamiętam i ..wstyd mi było żeś był 11.10.05, 22:38
                    To co wyprawiał ks. Jankowski z ołtarzami oraz jego wypowiedzi - były skandaliczne i słusznie go Paweł Huelle za to skrytykował.
                    • homosovieticus Re: Pamiętam, pamiętam i ..wstyd mi było żeś był 11.10.05, 23:38
                      Nie o Pawła postawie piszę tylko o Twojej!
            • porter11 Z tym, że chyba nie w Wehrmachcie. 11.10.05, 22:16

• iza.bella.iza Napewno nie w Wehrmachcie. 11.10.05, 22:17
                encyklopedia.pwn.pl/79521_1.html
                • porter11 Po obejrzeniu pacholęciem filmy Back to the future 11.10.05, 23:14

Nie jestem do końca tego pewny. Dziadek nie był przypadkiem McFly?
                  -----------------------------------------
                  Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
                  (c) bzyk7
          • jak_nie_jak_tak Nienawisc niektorych laczy w Trojmiescie, 11.10.05, 22:15
            Bo i homos i leszek szczerze nienawidza Tuska:)))
            I obydwaj wiedza, ze w Trojmiescie i na Kaszubach sa w zdecydowanej mniejszosci.
            • homosovieticus Nie nienawidzę tylko żle się o Tusku wyrażam 11.10.05, 22:17
              jako o polityku i kandydacie na Prezydenta.
              Jeśli nie odróżniasz tych stanowisk toś kiep w dwójnasób!
              • jak_nie_jak_tak Dla ciebie kazdy kto inaczej mysli to jest 11.10.05, 22:22
                kiep, skonczyl siedem klas, albo nie jest w stanie zrozumiec twoich wynurzen.
                Ale ok, w krainie Leppera wszystko moze sie jeszcze zdarzyc. Boc to jego
                elektorat rozdaje karty teraz.
                • homosovieticus Re: Dla ciebie kazdy kto inaczej mysli to jest 11.10.05, 22:29
                  Ten kto inaczej myśli niż ja zasługugiwał zawsze i zasługuje obecnie na moją
                  uwagę, ponieważ konfrontując jego myslenie z własnym uczę się poprawnosci
                  wnioskowania i wzbogacam wiedzę o temacie.
                  Nie lubię natomiast rozmawiać z papugami i to bez względu na bogactwo ich
                  słownictwa.Wiesz dlaczego?
                  • jak_nie_jak_tak Nie wiem dlaczego, 11.10.05, 22:38
                    Wiem tylko, ze obraziles wiele osob na forum, bez wzgledu na polityke.
                    Troche za bardzo sie postawiles ponad.
                    • homosovieticus Re: Nie wiem dlaczego, 11.10.05, 23:37
                      Obrazanie jest elementem taktyki wydobywania z ludzi rzeczywiście tego co myślą
                      na dany temat.
            • leszek.sopot A niektórych kolorowe obrazki 11.10.05, 22:23
              Na Kaszubach były tez gminy, w których wygrał Kaczyński - np. zwyciężył zdecydowanie (45,8 proc. do 30,1 proc.) w Sierakowicach.
        • kataryna.kataryna Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 22:28
          leszek.sopot napisał:

> Ale nie można mu zarzucić sprytu. Trochę wcześniej w tym samym wywiadzie:
          > "- A czy to prawda, że jednym z planowanych przez was haków było ubranie
          Donald
          > a Tuska w mundur żołnierza Wermachtu?
          > - To obrzydliwe. To, że w jego domu mówiło się po niemiecku, nie oznacza, że
          tr
          > zeba go przebierać w mundur."
          >
          > Jest więc wyraźne zaprzeczenie, by po następnym pytaniu powiedzieć wszystkie
          pl
          > otki, które być może sam wecześniej po Gdańsku rozpowiadał.

No i gdzie tu spryt jak za to wyleciał ze sztabu, będzie miał sąd partyjny a
          Kaczyński pożegnał się z prezydenturą? Ja tu nic sprytnego nie znajduję.
          • leszek.sopot Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 22:36
            Można to może traktować w dwojaki sposób. Albo chłopak chciał po prostu "szczerze" powiedzić coś o czym podobno w Gdańsku wróbelki ćwierkały a poważne źródła potwierdzały - niech więc wskaże te źródła, albo też wymyślił sobie, że sprytnie wypuści szczura, który będzie już żył własnym życiem i nie porzypuszczał, ze spotka go tak ostry atak PO a Kaczyńscy nie wezmą go w obronę. Zabrakło mu po prostu sprytu.
            Można usłyszeć teraz, że podobno już od dwóch miesięcy było sluchać coś nieciekawego o przodkach Tuska. Ciekawe w jakich kręgach, ja niczego nie zauważyłem - nawet na forum.
            • wartburg4 Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 22:41
              leszek.sopot napisał:

> Zabrakło mu po prostu sprytu.

Z logiki dwóję miałeś chyba, Leszku
              • leszek.sopot Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 22:49
                wartburg4 napisał:

> leszek.sopot napisał:
                >
                > > Zabrakło mu po prostu sprytu.
                >
                > Z logiki dwóję miałeś chyba, Leszku

Wystarczy tylko logicznie o sprycie pomyśleć. Po prostu spryt też można mierzyć, a spryt Kurskiego okazał się przecież za mały. Cóż z tego, że on sobie sam mógł przypuszczać, że jest sprytnym chłopakiem, skoro okazało się, że sprytu nie ma bo nie przewidział konsekwencji?
                • wartburg4 Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 22:59
                  leszek.sopot napisał:

> >
                  > Wystarczy tylko logicznie o sprycie pomyśleć. Po prostu spryt też można
                  mierzyć
                  > , a spryt Kurskiego okazał się przecież za mały. Cóż z tego, że on sobie sam

> gł przypuszczać, że jest sprytnym chłopakiem, skoro okazało się, że sprytu
                  nie
                  > ma bo nie przewidział konsekwencji?

W porządku :) Już w pierwszym poście myląc się użyłeś trafnego sformułowania,
                  że nie można mu "zarzucić" sprytu. Teraz to dopiero zauważyłem.
          • porter11 Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 23:28

Jak czegos szybko Kaczor nie wymyśli, to będzie słabo.

Mnie cała ta historia przypomniała taka z 1992 roku. Kaczor pokazał na niej w
            czasie debaty telewizyjnej zdjęcie, przedstawiające jakoby Wachowskiego
            grającego w piłkę na zajęciach sportowych w czasie kursu SB. Wkrótce potem
            zgłosił sie niejaki Superczyński, policjant AFAIR z Lublina, czy Rzeszowa,
            twierdząc, że to on jest na zdjęciu, nie Wachowski. Czyli ktoś podpuścił
            Kaczora, pokazując fałszywke i dorabiając do tego legendę. Wygląda na to, że
            tak było z teraz z Kurskim. BTW, superczyński dostał wkrótce duży awans, a
            następnie umarł na serce, chociaż jako esbek, winien raczej byc tego organy
            pozbawiony.
            (c) bzyk7
            • kataryna.kataryna Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 23:41
              porter11 napisał:

>
              > Jak czegos szybko Kaczor nie wymyśli, to będzie słabo.

Nawet jak wymyśli to będzie słabo bo mleko się rozlało. Jutro pewnie w Gazecie
              będzie sążnisty komentarz Pacewicza lub Stasińskiego na ten temat, sztab Tuska
              będzie to wałkował, Kwaśniewski poprze jeszcze bardziej otwarcie, Borowski
              zaapeluje do głosowania na Tuska. Kaczyński nie ma szans. A wystarczyło
              pilnować Kurskiego, który dzisiaj Kaczora po prostu załatwił i tyle.

> Mnie cała ta historia przypomniała taka z 1992 roku.

Równie prawdopodobna jest zwyczajna głupota Kurskiego. Ale w tej walce wszystko
              możliwe, łącznie z takimi zagraniami.
              • porter11 Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 23:57

Głupota - głupotą, ale to śmierdzi Brochwiczem na dystans.
                (c) bzyk7
              • goniacy.pielegniarz Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 12.10.05, 00:06
                kataryna.kataryna napisała:

> Nawet jak wymyśli to będzie słabo bo mleko się rozlało. Jutro pewnie w Gazecie
                > będzie sążnisty komentarz Pacewicza lub Stasińskiego na ten temat,

Kataryna, przecież komentarze w GW nie mają żadnego znaczenia. Cały czas wracasz
                do Gazety i siejesz czarnowidztwo, mówiąc o linii politycznje GW. Bush miał
                rację, gdy pisał, że salon stracił bardzo na swojej sile. Przecież to PiS
                wygrało wybory.

> sztab Tuska
                > będzie to wałkował, Kwaśniewski poprze jeszcze bardziej otwarcie, Borowski
                > zaapeluje do głosowania na Tuska.

A Lepper, który zdobył większe poparcie od Borowskiego, poprze Kaczora. I co z
                tego?

> Kaczyński nie ma szans.

Moim zdaniem za bardzo wierzysz w moc salonów i układów towarzyskich. Kto miał
                poparcie lokalnego układu warszawskiego w wyborach samorządowych, gdy startował
                Lech Kaczyński? Moim zdaniem szanse są absolutnie wyrównane, a to jak
                rozstrzygnie się kwestia prezydentury, zależy głównie od tego, co pokażą
                kandydaci, a nie od tego, kogo poprze salon.
          • liberus Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 23:55

> No i gdzie tu spryt jak za to wyleciał ze sztabu, będzie miał sąd partyjny a
            > Kaczyński pożegnał się z prezydenturą? Ja tu nic sprytnego nie znajduję.

Właśnie, ze sztanu wyleciał. Nie z partii, tylko ze sztabu. A sztab zakończy
            funkcjonowanie 23 października. I znów przytulą Kurskiego. Sprytne Kaczorki.

A sąd partyjny? Kiedy? Za miesiąc? :)
      • basia.basia Re: "zarzuty dotyczące przodków kontrkandydata" 11.10.05, 22:22
        goniacy.pielegniarz napisał:

> Już samo to sformułowanie brzmi groteskowo.

Tragifarsa. Przed chwilą usłyszałam, że decyzję podjął osobiście Jarosław
        Kaczyński. Kurski stanie pzred sądem partyjnym i grozi mu nawet wyrzucenie
        z partii. Hmm... Jestem zniesmaczona całą tą sytuacją, bo przecież bracia
        musieli wiedzieć co to za gagatek ten Kurski:( A jak on się nie wybroni
        to będzie pierwszy poseł, który zostanie usunięty z partii przed pierwszym
        posiedzeniem Sejmu!
        Niestesty jeszcze parę godzin temu obaj bracia bronili go, że niby on tylko
        dał się podpuścić dziennikarzowi i musiał odpowiedzieć na pytanie:(

Jak tam ma wyglądać ta odnowa moralna to ja bardzo dziękuję:(
    • porter11 No to czekamy, kiedy sztab Tuska podziękuje pańci 11.10.05, 22:18
      Hańci, za nieprawdziwe twierdzenie, jakoby po rządami Kaczyńskiego wzrosło
      bezrobocie i przestępczość. To ewidentna nieprawda informowały o tym coś cztery
      rozgłośnie radiowe (w tym Radio TOK FM, w programie Kampania Kontrolowana), ale
      pani Hańcia jakoś zapomniała przeprosic i sprostować. Czyli kłamała świadomie.
      • iza.bella.iza A może PiS przeprosi za brednie o podatku 3x15? 11.10.05, 22:22
        Też do tej pory nie udało się tej partii udowodnić, że Polacy od niego
        zbiednieją?
        • nielubiegazety2 Ja Ci udowodnię dochód 500 zł/m-c. Dochód roczny 11.10.05, 22:46
          6000 zł

Obecnie stawka podatkowa dla pierwszej grupy podatników, czyli osób których
          dochód nie przekracza 37.024 zł (słownie trzydziestu siedmiu tysięcy dwudziestu
          czterech złotych) wynosi żuczku 19% (dziewiętnascie procent) podstawy
          opodatkowania - [minus, lub odjąć - kumasz] kwota 530 zł 08 gr (pięścet
          tzydziesci złotych osiem groszy)

Weź teraz ołówek, kajecik i pisz:
          6000 * 19
          -------
          • kataryna.kataryna Re: Ja Ci udowodnię dochód 500 zł/m-c. Dochód roc 11.10.05, 22:50
            nielubiegazety2 napisał:

> Liczba 900 jest większa od liczby 690,92 dokładnie o 290,08
            >
            > Jeżeli się pomyliłem popraw mnie.

Tylko czeski błąd zrobiłeś. O 209,08 :)
            • nielubiegazety2 Re: Ja Ci udowodnię dochód 500 zł/m-c. Dochód roc 11.10.05, 23:02
              Błąd jest w kwocie 690,92
              Powinno być 609,92

Różnica wynosi dokładnie o 290,08.
              Prawie 300 zł !!!!!
              • liberus kwota wolna 11.10.05, 23:59
                nielubiegazety2 napisał:

> Błąd jest w kwocie 690,92
                > Powinno być 609,92
                >
                > Różnica wynosi dokładnie o 290,08.
                > Prawie 300 zł !!!!!

Tylko, że PO nie wykluczało wprowadzenia kwoty wolnej. I całe Twoje obliczenia
                biorą w łeb.

>
                • nielubiegazety2 >tylko, że PO nie wykluczało. Czego jeszcze PO nie 12.10.05, 00:51
                  wykluczało może się przekonam :)))

To charakterystyczne dla PO. Nie wykluczają niczego i nikogo. Koalicji i
                  opozycji, Wałęsy i Kapciowego, Kwaśniewskiego i Hieny G-W.

Wypad z takimi niewykluczającymi.
          • bush_w_wodzie Re: Ja Ci udowodnię dochód 500 zł/m-c. Dochód roc 11.10.05, 22:52
            nielubiegazety2 napisał:

> Liczba 900 jest większa od liczby 690,92 dokładnie o 290,08
            >
            > Jeżeli się pomyliłem popraw mnie.
            >

2 uwagi:

1) 3*15 nie wyklucza wpisania kwoty wolnej od podatku

2) 900 jest wieksze od 690,92 o 209,08
            • nielubiegazety2 Gdzie jest mowa o kwocie wolnej od podatku. GDZIE 11.10.05, 22:57
              Pomijam kwestię struktury wydatku emerytów i rencistów. Goły czynsz (obecnie
              zwolniony z podatku, a tego nikt nie poruszał) żywnośc 7% i leki%.

--
              W związku z coraz większymi zastrzeżeniami administracji portalu, odnośnie
              długości moich sygnaturek ponownie oświadczam stanowczo, że zawieszam ich
              stosowanie do odwołania.
              • bush_w_wodzie Gdzie jest mowa o kwocie wolnej od podatku. 11.10.05, 23:10
                a gdzie jest nowa ustawa podatkowa autorstwa koalicji po-pis?

propozycja po jest wyjsciowym stanowiskiem negocjacyjnym a nie finalnym rozwiazaniem

nielubiegazety2 napisał:

> Pomijam kwestię struktury wydatku emerytów i rencistów. Goły czynsz (obecnie
                > zwolniony z podatku, a tego nikt nie poruszał) żywnośc 7% i leki%.

to jest prawda.

• nielubiegazety2 Pytaniem na pytanie :((((( 11.10.05, 23:11

• bush_w_wodzie Re: Pytaniem na pytanie :((((( 11.10.05, 23:27
                    pozostaje mi przyznac ci racje. 3x15 bez zadnych ulg i odliczen spowodowaloby
                    wzrost obciazen podatkowych ludzi najmniej zarabiajacych

z drugiej strony jestem niemal pewien ze w procesie legislacyjnym ten wariant
                    nie utrzymalby sie
                    • nielubiegazety2 Tak mi mów i ja zmienię zdanie. Nie dotyczy 12.10.05, 00:53
                      euroentuzjastów i Wałęsy. Czyli Tuska wykluczam.
              • iza.bella.iza Re: Gdzie jest mowa o kwocie wolnej od podatku. G 11.10.05, 23:25
                nielubiegazety2 napisał:

> Goły czynsz (obecnie
                > zwolniony z podatku, a tego nikt nie poruszał)

Od kiedy i na jakiej podstawie czynsze są zwolnione z podatku WAT?
              • jasiuf Re: Gdzie jest mowa o kwocie wolnej od podatku. G 11.10.05, 23:45
                nielubiegazety2 napisał:

> Pomijam kwestię struktury wydatku emerytów i rencistów.

Ależ nie pomijaj jesteśmy ciekawi :)

> Goły czynsz (obecnie zwolniony z podatku, a tego nikt nie poruszał)

Bo w odróżnieniu od Ciebie większośc nie pisze co im ślina na klawiature
                przyniesie. Czynsz obłożony jest stawką VAT 22% Dziubdziusiu :)

> żywnośc 7%

Nie cała

> i leki%.

Cena leków w bardzo małym stopniu zależy od VAT.
                Wszystkie podstawowe leki są na liście leków refundowanych.
                Często za lekarstwo płacisz <5% jego ceny.

Krótko mówiąc wystarczy mała kwota wolna od podatku (której nikt nie wykluczał)
                i drobna korekta listy leków refundowanych i Twoja misterna konstrukcja wali sie
                w pył.

Że nie wspomnę o mocno naciąganych założeniach:
                1. Średnia płaca brutto wynosi około 2500,- (30 tys.rocznie)
                2. Średnia emerytura brutto to 1300,- (15 tys rocznie)
                3. Minimalna płaca brutto to 850,- (10 tys rocznie)

Problemem Polski nie jest utrzymanie tego co jest bo to jest patologia.
                Chodzi o to żeby ludzie zarabiali "normalne" pieniądze.

A zresztą - podatek dochodowy proponowany przez PiS jest praktycznie równiez
                liniowy. Wiekszośc ludzi zapłaci 18% wiec o co ten chałas ?
              • liberus o VAT trochę dokładniej 12.10.05, 00:02
                nielubiegazety2 napisał:

> Pomijam kwestię struktury wydatku emerytów i rencistów. Goły czynsz (obecnie
                > zwolniony z podatku, a tego nikt nie poruszał) żywnośc 7% i leki%.

A prąd? a czynsze?
                Poza tym leki i żywnosc obciazone 7% sa robione przy wykorzystaniu prądy i
                benzyny obciązonymi 22%.

Jesli podatek spadnie z 22 na 15%, a 7% wzrosnie na 15%, to co prawda VAT na
                żywnosc i leki bedzie wynosil juz 15%, ale PODSTAWA, od ktorej go liczymy bedzie
                niższa. W dużym stopniu się to zniesie.
                • nielubiegazety2 Szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi. Może o to: 12.10.05, 00:59
                  Prowadząc kancelarię wisi mi dokładnie czy czynsz który płacę, phony, programy
                  komputerowe, książki i takie tam inne biurowe pierdoły maja VAT 22, 15 czy 80%.
                  Tak samo dużo obchodzi to piekarzy, producentów leków i odzieży dziecięcej.
                  Dokładnie im to wisi.
                  Weź do ręki deklarację VAT-7, wypełnij ją, sam się przekonasz.
          • iza.bella.iza Re: Ja Ci udowodnię dochód 500 zł/m-c. Dochód roc 11.10.05, 23:23
            nielubiegazety2 napisał:

> 6000 zł
            >
            > Obecnie stawka podatkowa dla pierwszej grupy podatników, czyli osób których
            > dochód nie przekracza 37.024 zł (słownie trzydziestu siedmiu tysięcy
            dwudziestu
            >
            > czterech złotych) wynosi żuczku 19% (dziewiętnascie procent) podstawy
            > opodatkowania - [minus, lub odjąć - kumasz] kwota 530 zł 08 gr (pięścet
            > tzydziesci złotych osiem groszy)
            >
            > Weź teraz ołówek, kajecik i pisz:
            > 6000 * 19
            > -------
            • nielubiegazety2 Czynsze stanieją???????? A to ciekawe :))))) 11.10.05, 23:38
              Moim zdaniem zdrożeją o 15%.
              Aha i jeszcze vacik na usługi medyczne. Nie każdego stać na
              znaną "bezinteresowność" prof. Religi.

Przyjmując, że goły czysz = woda+gaz+energia.
              To mamy +7% więcej moja Droga Izo.

Najbiedniesi emeryci [ubeckich pomijam] już oszczędzają na wodzie prądzie i
              gazie na maxa. Zatem nasze proporcje czynszu do innych świadczeń można potłuc o
              kant d..y.

Podobnie jest z wydatkami na leki. Z mojego podwórka. Typowe choroby emerytki
              nadciśnienie i cukrzyca 420-450 zł/m-c. Emerytura spora teraz 1100 na rękę.
              Zastępcze propozycje prowadzą do szpitala. Leczenie innego emeryta finansuję w
              całości.
              • iza.bella.iza Co składa się na czynsz? 11.10.05, 23:46
                Ale o tym potem - najpierw o tym, że nie jestem twoja. Poklep po głowie jak
                swoją kobietę a ode mnie się odczep.

A na czynsz składa się szereg usług, np. wywóz śmieci. Każda taka usługa jest
                obłożona WATem, więc nie wmawiaj, że czynsze są "gołe".
                • nielubiegazety2 Usługi komunalne są oddzielnie. W spóldzielniach 12.10.05, 00:06
                  czynsz to pensje łapówy [też +15%? :)] i bajzel. W mieszkaniach komunalnych też.
                  Przepraszam spadnie za windę (kto ma) 15 gr.
                  Może na AZART (ktoś to pamięta) też 15 gr.
                  Jak dojdą dyrektywy z UE w sprawach: odcienia blasku szyb, średnicy judaszy i
                  wielkości wycieraczek pod drzwiami to się z rozumem nie połapiemy.

>najpierw o tym, że nie jestem twoja. Poklep po głowie jak
                  >swoją kobietę a ode mnie się odczep

Frustratka PT Pani Izabela???? oj-joj-joj.
                  Przepraszam, sorry, excusez-moi, praszczatje, Entschuldigung!

Na ukojenie nerwów Tusk liberał czyli "Donald Tusk w pigułce"

...o służbie zdrowia: Powinna być całkowicie bezpłatna
                  ...o szkolnictwie: publiczne szkolnictwo wyższe powinno być całkowicie
                  bezpłatne
                  ...o rolnictwie: Należy dodatkowo - poza dopłatami unijnymi - wspierać z
                  budżetu państwa rolnictwo i wieś (np. dając tanie kredyty, dopłacając do
                  emerytur, ubezpieczeń itp.)
                  ... o UE Integrację w UE należy pogłębić, tworząc kolejne instytucje i urzędy
                  ponadnarodowe prowadzące politykę europejską.
                  wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2957423.html
                  Niektórzy (a to wredne wredne świnie) twierdzą, że euro jest jak socjalizm. Nie
                  sprawdza się w praktyce.
                  • iza.bella.iza Bredzisz:( 12.10.05, 00:10
                    Jak potrafisz znaleźć rzeczowe argumenty, to z przyjemnością się czyta twoje
                    posty. Tym razem nie masz nic do zaoferowania poza emocjonalnym słowotokiem:(
                    • nielubiegazety2 I tak lubię PT Izabelę. :))) 12.10.05, 00:33

• iza.bella.iza Czynsze stanieją???????? TAK :))))) 11.10.05, 23:50
                Zrozumiesz to jak po długich poszukiwaniach dojdziesz do wniosku, że na
                poniższe pytanie odpowiedź jest dla ciebie niesatysfakcjonująca.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30280539&a=30286015
              • jasiuf Ależ brednie :( 12.10.05, 00:02
                nielubiegazety2 napisał:

> Moim zdaniem zdrożeją o 15%.

Wynajem na cele mieszkaniowe jest zwolniony z VAT. Wynajem na inne cele jest tym
                podatkiem co do zasady obciążony. Była jasność, jak przy ustalaniu przychodu z
                najmu traktować obciążający właściciela VAT, gdy najem (ze względu na charakter
                i rozmiary) jest przedmiotem działalności gospodarczej, a wpływy z niego
                przychodem z tej działalności. Zgodnie z regułą zapisaną w art. 14 updf,
                przychodem z tej działalności jest przychód pomniejszony o należny VAT.

Twoje zdanie jest więc całkowicie błędne.
                VAT od wynajmu na cele "niemieszkaniowe" wynosi 22% - a więc staniałby o 7%
                VAT od wynajmu na cele mieszkaniowe jest ZWOLNIONY z VAT, a więc takby zostało.
                Jeśłi nie rozumiesz róznicy pomiędzy ZWOLNIONE Z VAT, a VAT 0% to odsyłam do ustawy.

> Aha i jeszcze vacik na usługi medyczne. Nie każdego stać na
                > znaną "bezinteresowność" prof. Religi.

O ile mnie pamięć nie myli opieka zdrowotna jest jeszcze nieodpłatna.
                Ludzie niezamożni nie korzystaja z prywatnych gabinetów, a zamożnych przeciez ci
                nie żal.

> Przyjmując, że goły czysz = woda+gaz+energia.
                > To mamy +7% więcej moja Droga Izo.

Znowu przeinaczasz fakty.
                wod gaz i energia obłożone są stawką VAT 22%, a więc w wariancie 3x15 STANIAŁYBY
                o 7%

> Najbiedniesi emeryci [ubeckich pomijam] już oszczędzają na wodzie prądzie i
                > gazie na maxa. Zatem nasze proporcje czynszu do innych świadczeń można potłuc
                > o kant d..y.
                >
                > Podobnie jest z wydatkami na leki. Z mojego podwórka. Typowe choroby emerytki
                > nadciśnienie i cukrzyca 420-450 zł/m-c. Emerytura spora teraz 1100 na rękę.
                > Zastępcze propozycje prowadzą do szpitala. Leczenie innego emeryta finansuję w
                > całości.

Weź sobie te lekarstwa do ręki i zsumuj ceny nominalne.
                Jeśli wydajesz 450 zł to bez refundacji zapewne wydałbyś 1-2 tys.
                Skoro państwo odpuściło już 60% to nic by się nie stało gdyby dodać jeszcze 7% z
                pozostałych 30% (czyli 2,1% od ceny nominalnej)

A słyszałeś coś o dyrektywach unijnych zgodnie z którymi Polska w ciągu
                najbliższych 3-5 lat winna zlikwidowac obniżone stawki VAT (zmiana stawek VAT na
                materiały budowlane była już tego elementem). Blokując propozycje PO 15% VAT na
                wszystko wybrałeś 22% VAT NA WSZYSTKO za 4 lata :)

Dobranoc pieniaczu ;)
                • nielubiegazety2 Emeryt na cele niemieszkaniowe. Przedni dowcip 12.10.05, 00:24
                  Spokojnie dobry czlowieku nie strzelaj sobie w krocze.

A propos zwolnień niektórych towarów i usług z podatku
                  Zażarty zwolennik PO (tyle, że kulturalny w odróżnieniu od niejakiego PT
                  jasiufa) w podobnym, do poruszanego tematu, watku rzekł był:
                  "Dyrektywy Unii które nakazują likwidowanie ulg też mają swoją wymowę i
                  przemawiają za propozycją PO."
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29338784&a=29357076
                  Ach ta lyberalna Unia.
                  Raj dla kanciarzy i farbowanych socliberałów. Więcej instytucji ponadnarodowych
                  i innych gó..en.
                  To jest eurosocliberalizm :)))))))))))

Niech tylko PT jasuf nie bredzi, że obniżka VAT z 22 na 15 spowoduje zmianę cen
                  u przedsiębiorców z uwagi na np. niższy VAT przy nabywaniu towarów i usług
                  niezbędnych do sprzedaży własnych usług i towarów.

Z uwagi na wcześniesze doświadczenia w dyskusji z PT jasiufem muszę kończyć,
                  gdyż jak ostrzegali najbliźsi:
                  nie powinienem dyskutować z kretynami.
                  Najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, następnie pokona doświadczeniem.

EOT
                  • jasiuf Po jełopie nie spodziewałem sie myślenia 12.10.05, 00:35
                    Ale sądziłem, ze chociaż czytac potrafisz.
                    Myliłem się.

VAT od wynajmu na cele mieszkaniowe jest ZWOLNIONY z VAT, a więc takby zostało.
                    Jeśli nie rozumiesz róznicy pomiędzy ZWOLNIONE Z VAT, a VAT 0% to odsyłam do ustawy.

Łopatologicznie jak do debila: VAT ZWOLNIONY to nie to samo co VAT 0%
                    Wprowadzenie VAT'u liniowego 15% NIE DOTYCZY TOWARÓW I USŁUG ZWOLNIONYCH Z VAT

Dotarło kretynie !

Oczywiście pozostałych rzeczy nie skomentowałeś bo:
                    a) albo nie przeczytałeś
                    b) albo przeczytałes i nie zrozumiałeś
                    c) albo przeczytałes i zrozumiałeś tylko zaprzańcu nie potrafisz się przyznać do
                    własnej głupoty.

A teraz powiedz siostrze oddziałowej, żeby ci wsadziła czopek boś się tak
                    podniecił, ze nie zaśniesz.
                    • nielubiegazety2 Nie posłucham rodziny. A skąd wiadomo, że nie 12.10.05, 01:11
                      dotyczy?

Żywnośc nie przetworzona, np. mięcho też było zwolnione, teraz ma VAT. Bo
                      Unia...

"Wierzący co wierzą, że muszą być w partii,
                      Bo żona, bo dziecko, bo raty, bo maluch
                      Partyjni co chyłkiem przyjmują komunię,
                      Bo bony na cukier, bo bony do raju."
                      Jan Kelus

EOT na poważnie.
              • liberus Re: Czynsze stanieją???????? A to ciekawe :))))) 12.10.05, 00:05
                nielubiegazety2 napisał:

> Moim zdaniem zdrożeją o 15%.

Taaaa? TO misiu nie wiesz, że czynsze to teraz 22% VAT?
                • nielubiegazety2 Człowieku rozmawiamy o czynszach mieszkaniowych 12.10.05, 00:30
                  Lyberały do szkoły.
                  Dwutygodniowe kursy przygowujące do zawodu lyberała to za mało. W prawniczych
                  szkołach im. Duracza prawo wykładano aż w trzy miechy.
                  Na dokształt.
                  • liberus Re: Człowieku rozmawiamy o czynszach mieszkaniowy 12.10.05, 23:04
                    nielubiegazety2 napisał:

> Lyberały do szkoły.
                    > Dwutygodniowe kursy przygowujące do zawodu lyberała to za mało. W prawniczych
                    > szkołach im. Duracza prawo wykładano aż w trzy miechy.
                    > Na dokształt.

No już nie podniecaj się tak, spokojnie...

• homosovieticus Re: Ja Ci udowodnię dochód 500 zł/m-c. Dochód roc 11.10.05, 23:55
              Ceny nośników energi mają dorównać cenom w innych krajach UE. I to niebawem.Nie
              będzie więc żadnego ich obnizenia.
              To przykre dla wszystkich.
              • nielubiegazety2 Przykre. Kulczyk zrezygnuje z firanek w autku :))) 12.10.05, 00:32

• rlogin Re: Ja Ci udowodnię dochód 500 zł/m-c. Dochód roc 12.10.05, 19:24
            Żuczku, ty sam wypełniasz swój PIT?
            Czy nikt nigdy nie zwrócił Ci uwagi na to że mylisz (istniejąca) "kwotę wolna od
            opodatkowania" z (wymyśloną przez Ciebie) "kwotą zmniejszającą podatek"?

Nie bierz już kajecika, tylko ściągnij sobie jakiś programik (np. "Pity 2005")
            albo zatrudnij księgową, bo Cię kiedyś US dupnie i będzie Ci nie tylko łyso (z
            powodu głupot wygadywanych na forum mentorskim tonem), ale ponadto przykrość
            finansową odczujesz...

nielubiegazety2 napisał:

> 6000 zł
            >
            > Obecnie stawka podatkowa dla pierwszej grupy podatników, czyli osób których
            > dochód nie przekracza 37.024 zł (słownie trzydziestu siedmiu tysięcy dwudziestu
            >
            > czterech złotych) wynosi żuczku 19% (dziewiętnascie procent) podstawy
            > opodatkowania - [minus, lub odjąć - kumasz] kwota 530 zł 08 gr (pięścet
            > tzydziesci złotych osiem groszy)
            >
            > Weź teraz ołówek, kajecik i pisz:
            > 6000 * 19
            > -------
      • sierzant_nowak tak? 11.10.05, 22:45
        Z materialow Komendy Stolecznej Policji:
        liczba przestepstw stwierdzonych:
        2002 125 604,000
        2004 131 346,000
        E 5 742,000
        E% 4,57%

przest. gosp.
        4 185,000
        6 191,000
        2 006,000
        47,93%

zwiazane z narkotykami
        3 728,000
        4 231,000
        503,000
        13,49%

drogowe
        6 856,000
        10 148,000
        3 292,000
        48,02%
        -------------------------------
        Jak na moj gust to nie wyglada na spadek przestepczosci...
      • karlin Sam Tusk powinien Kaczora przeprosić 11.10.05, 22:45
        Za publiczne insynuacje w sprawie teczki jego brata - "Pan wie co tam jest".

Za insynuowanie, że Kaczor stał za publikacją o poręczeniach Tuska dla
        podejrzanych kumpli. Przyznał się Wrzodak, a Tuska jakoś zatkało.

• kataryna.kataryna Re: Sam Tusk powinien Kaczora przeprosić 11.10.05, 22:48
          karlin napisał:

> Za publiczne insynuacje w sprawie teczki jego brata - "Pan wie co tam jest".
          >
          > Za insynuowanie, że Kaczor stał za publikacją o poręczeniach Tuska dla
          > podejrzanych kumpli. Przyznał się Wrzodak, a Tuska jakoś zatkało.

Tusk jest sprytniejszy i wie, że przepraszanie to przyznawanie się do
          odpowiedzialności więc przepraszał za nic nie będzie, wyciągał konsekwencji też
          nie.
          • karlin Powiem tak 11.10.05, 22:59
            Tu nie spryt decyduje o tym, że Tusk jest "sprytniejszy".

Tylko trzymające jedną stronę media.

Za to co ongiś wyprawiał Tusk w Fundacji Liberałów, za koneksje z Jackiem
            Dębskim, który swoja karierę rozpoczynał przeciez w KLD itd., itp. w innym
            kraju nie miał by szans nawet w wyborach wystartować.

• antykagan Re: Powiem tak 13.10.05, 01:43
              karlin napisał:

> Tu nie spryt decyduje o tym, że Tusk jest "sprytniejszy".
              >
              > Tylko trzymające jedną stronę media.
              >
              > Za to co ongiś wyprawiał Tusk w Fundacji Liberałów, za koneksje z Jackiem
              > Dębskim, który swoja karierę rozpoczynał przeciez w KLD itd., itp. w innym
              > kraju nie miał by szans nawet w wyborach wystartować.
              >
              Co wyprawiał? Jakie koneksje z Dębskim? Konkrety podaj a nie magiel.
          • rlogin Re: Sam Tusk powinien Kaczora przeprosić 12.10.05, 19:12
            tak brzmi lepiej:

Tusk jest sprytniejszy i wie
            że przepraszanie to przyznawanie
            się do odpowiedzialności
            więc przepraszał za nic nie będzie
            wyciągał konsekwencji też nie

:)
    • szpikulec1 Kurski powroci w chwale. 11.10.05, 22:41
      Cierpliwosci.Prowokatorow znajdziemy i ujawnimy.
      • kropekuk Zostan streczycielem, skoro prostytutki lubisz:) 11.10.05, 23:32
        A sprowokowany Kurski to nadal bedzie IDIOTA KURSKI. Lubisz idiotow? Zglos sie
        na pielegniarza do Tworek:))))))))
    • henryk.log Sz.P. b.b, k.k, i.z.i! uzgodnijcie stanowiska! ;-) 11.10.05, 22:42
      Proszę! :-))))
      No bo na kogo w końcu w II-iej turze ma głosować taki "stary komuch",
      "ezeldowiec", "esbecki cenzor"..itd, jak ja?, jeśli Wy Panie, zazwyczaj
      "jednomyślne", nie potraficie, jak czytam, się POrozumieć!!
      A druga tura..tuż, tuż:-)))
      Pzdr..hehe..
      • iza.bella.iza henio ma kłopot:) 11.10.05, 23:29
        Bo nie rozumie na czym polega demokracja i wolność myślenia:)))))))
        • henryk.log Re: henio ma ubaw:)..hehe n/t 11.10.05, 23:46
    • strajker a ja Kurskiego lubię! 11.10.05, 22:51
      i w pierwszej chwili byłem przekonany, że ta cała heca zaszkodzi Kaczyńskiemu,
      a teraz wcale nie jestem tego taki pewien!!! Mam nadzieję, że taka zadyma
      utwardziła twardy elektorat Kaczora, a być może spodoba się części leperowców;
      poza tym: Kaczyńscy mają już wymówkę jeśli chodzi o "brudną kampanię".
      Czarnego piotrusia już nie ma- ha! Jeśli w przyszłym tygodniu Jarosław pokaże
      zupełnie inną twarz i wykona jakiś pojednawczy ruch w stylu... ciągle będę do
      tego wracał- zaproponowania Rokity na premiera w przypadku zwycięstwa Lecha- to
      Kaczor jeszcze tym prezydentem spokojnie może zostać!
      Zwłaszcza, że przewaga Tuska jest- wbrew temu co krzyczą media- niewielka!
      To jest tylko- według sondaży moim zdaniem jak zwykle przeszacowujących
      Tuska- 5%, bo jeśli Kaczyński zyska 5, Tusk 5 straci!

Wierzę, że Kaczyński wygra te wybory, a Rokita zostanie premierem
      • jak_nie_jak_tak Sorki, ale naiwny jestes 11.10.05, 23:02
        i nie znasz braci. Powodzenia.
        • kropekuk Hej, ty...A dlaczego my sie tutaj klocimy? 11.10.05, 23:39
          Nie w tym watku, ale na tym forum?
      • iza.bella.iza Kurski to zwykła świnia. 11.10.05, 23:36
        Załatwił swojego pryncypała na amen. Napluł dziś w twarz wielu ludziom. Mnie
        jest bardzo przykro z tego powodu - w zasadzie o tym, że ostatecznie wybrałam
        PO i Tuska zadecydowało to, że ta wredna szuja znalazła się w sztabie PiS.

Chyba nie oglądałeś przed chwilą "Teraz my"? Kaczyński jest skończony. Tusk ma
        nad nim taka emocjonalną przewagę jak miał Kwaśniewski nad Wałęsą. A Lech K.
        nie ma takiej charyzmu jak Lech W., więc się już nie wybroni.
        • strajker Re: Kurski to zwykła świnia. 11.10.05, 23:39
          iza.bella.iza napisała:

> Załatwił swojego pryncypała na amen. Napluł dziś w twarz wielu ludziom. Mnie
          > jest bardzo przykro z tego powodu - w zasadzie o tym, że ostatecznie wybrałam
          > PO i Tuska zadecydowało to, że ta wredna szuja znalazła się w sztabie PiS.
          >
          >
          > Chyba nie oglądałeś przed chwilą "Teraz my"? Kaczyński jest skończony. Tusk
          ma
          > nad nim taka emocjonalną przewagę jak miał Kwaśniewski nad Wałęsą. A Lech K.
          > nie ma takiej charyzmu jak Lech W., więc się już nie wybroni.

No nie oglądałem- co takiego było?
          • iza.bella.iza Re: Kurski to zwykła świnia. 11.10.05, 23:56
            strajker napisał:

>
            > No nie oglądałem- co takiego było?

Generalnie to Kaczor był bardzo zdenerwowany i nie miał pomysłu na opanowaną
            postawę Tuska. W innym wątku jest więcej na ten temat:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30285241
        • andrzej105 Re: Kurski to zwykła świnia. 11.10.05, 23:44
          iza.bella.iza napisała:

>
          >
          > Chyba nie oglądałeś przed chwilą "Teraz my"? Kaczyński jest skończony. Tusk ma
          > nad nim taka emocjonalną przewagę jak miał Kwaśniewski nad Wałęsą. A Lech K.
          > nie ma takiej charyzmu jak Lech W., więc się już nie wybroni.
          -----
          to chyba urban jerzy podrzucił kaczyńskim tego kurskiego. buahaha
          przecież to zawodowy pieniacz i paplacz. jak tylko parę miesięcy temu usłyszałem
          że kurski bedzie odpowiadal za strone medialną u kaczyńskiego to pewien bylem na
          100 % że wyjdą z tego strusie jaja. no i wyszły. buahaha
        • strajker Re: Kurski to zwykła świnia. 11.10.05, 23:47
          iza.bella.iza napisała:

będziesz głosować na Tuska?
          • iza.bella.iza Re: Kurski to zwykła świnia. 11.10.05, 23:59
            strajker napisał:

> będziesz głosować na Tuska?

Ja już zagłosowałam na Tuska i PO. I z każdym dniem nabieram umacnia się moje
            przekonanie, że dobrze zrobiłam, więc w II turze jeszcze raz poprę Donka.
            • wartburg4 Re: Kurski to zwykła świnia. 12.10.05, 00:04
              Kaczyński może teraz liczyć tylko na elektorat od Leppera.
            • strajker Re: Kurski to zwykła świnia. 12.10.05, 00:10
              iza.bella.iza napisała:

> Ja już zagłosowałam na Tuska i PO. I z każdym dniem nabieram umacnia się moje
              > przekonanie, że dobrze zrobiłam, więc w II turze jeszcze raz poprę Donka.

uuuuu :-(

no to błąd popełniasz
              • iza.bella.iza Re: Kurski to zwykła świnia. 12.10.05, 00:15
                strajker napisał:

> iza.bella.iza napisała:
                >
                > > Ja już zagłosowałam na Tuska i PO. I z każdym dniem nabieram umacnia się
                > moje
                > > przekonanie, że dobrze zrobiłam, więc w II turze jeszcze raz poprę Donka.
                >
                > uuuuu :-(
                >
                > no to błąd popełniasz

Nie:))))))
                • strajker Re: Kurski to zwykła świnia. 12.10.05, 00:16
                  iza.bella.iza napisała:

> Nie:))))))

bardzo niefajnie

bardzo
                  • iza.bella.iza Re: Kurski to zwykła świnia. 12.10.05, 00:18
                    strajker napisał:

>
                    > bardzo niefajnie
                    >
                    > bardzo

Ale co i dlaczego?
                    • strajker Re: Kurski to zwykła świnia. 12.10.05, 00:42
                      iza.bella.iza napisała:

> Ale co i dlaczego?

przekonasz się dlaczego kiedy następne wybory wygra sld.
                      Wtedy się przekonasz dlaczego głosowanie na Tuska jest niefajne.
                      Jeśli ktoś nie rozumie dlaczego prezydentem powinien być silny prawicowy
                      bezpiecznik, a nie dupa obesrana to moim zdaniem... nic nie rozumie.

Żeby POPiS się powiódł premierem musi być Rokita, a prezydentem Kaczyński
                      i koniec!

słodkich snów
                      • iza.bella.iza Re: Kurski to zwykła świnia. 12.10.05, 00:44
                        strajker napisał:

> iza.bella.iza napisała:
                        >
                        > > Ale co i dlaczego?
                        >
                        > przekonasz się dlaczego kiedy następne wybory wygra sld.
                        > Wtedy się przekonasz dlaczego głosowanie na Tuska jest niefajne.
                        > Jeśli ktoś nie rozumie dlaczego prezydentem powinien być silny prawicowy
                        > bezpiecznik, a nie dupa obesrana to moim zdaniem... nic nie rozumie.
                        >

To nie są poważne argumenty.

> Żeby POPiS się powiódł premierem musi być Rokita, a prezydentem Kaczyński
                        > i koniec!
                        >

Ten układ już jest niemożliwy. Podziękuj za to Kurskiemu.

> słodkich snów

nawzajem:)
                      • hartkor [...] 12.10.05, 01:18
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kataryna.kataryna Re: a ja Kurskiego lubię! 11.10.05, 23:51
        strajker napisał:

Jeśli w przyszłym tygodniu Jarosław pokaże
        > zupełnie inną twarz i wykona jakiś pojednawczy ruch w stylu... ciągle będę do
        > tego wracał- zaproponowania Rokity na premiera w przypadku zwycięstwa Lecha-
        to
        >
        > Kaczor jeszcze tym prezydentem spokojnie może zostać!

Nie ma szans. Kaczyński (Jarosław) powie o ewentualnym premierostwie Rokity i
        się na niego rzucą, że słowa nie dotrzymuje bo obiecał, że Marcinkiewicz jest
        na poważnie. Nikt nie ma w tym interesu. Ja to bym wolała, żeby się nie
        dogadali i żeby były przyspieszone wybory, może to by wszysktich nauczyło
        rozumu i do drugiej próby podeszliby na poważnie. Albo żeby rządziła
        którakolwiek z tych partii ale samodzielnie, po to, żeby nie było zwalania na
        siebie nawzajem winy za nieuchronną przecież katastrofę.

Ja w każdym razie prawdopodobnie odpuszczę sobie udział w wyborach na kilka
        długich lat.

> Zwłaszcza, że przewaga Tuska jest- wbrew temu co krzyczą media- niewielka!
        > To jest tylko- według sondaży moim zdaniem jak zwykle przeszacowujących
        > Tuska- 5%, bo jeśli Kaczyński zyska 5, Tusk 5 straci!
        >
        > Wierzę, że Kaczyński wygra te wybory, a Rokita zostanie premierem
        • rekontra Re: a ja Kurskiego lubię! 12.10.05, 00:03

> Nie ma szans. Kaczyński (Jarosław) powie o ewentualnym premierostwie Rokity i
          > się na niego rzucą, że słowa nie dotrzymuje bo obiecał, że Marcinkiewicz jest
          > na poważnie. Nikt nie ma w tym interesu. Ja to bym wolała, żeby się nie
          > dogadali i żeby były przyspieszone wybory, może to by wszysktich nauczyło
          > rozumu i do drugiej próby podeszliby na poważnie.

muszą się dogadać i się dogadają. Kaczyńscy gdy trzeba będzie ustąpią, zresztą
          cały czas tak robią. Przyspieszone wybory to około 20 % dla Samoobrony i 15%
          dla SLD. Już widzę tę kampanię z wiatrem w postkomunistyczne żagle całej prasy.

Już raz Wałęsa rozwiązał parlament, pamiętasz czym to się skończyło

:))
          • kataryna.kataryna Re: a ja Kurskiego lubię! 12.10.05, 00:19
            rekontra napisał:

> muszą się dogadać i się dogadają. Kaczyńscy gdy trzeba będzie ustąpią,
            zresztą
            > cały czas tak robią. Przyspieszone wybory to około 20 % dla Samoobrony i 15%
            > dla SLD. Już widzę tę kampanię z wiatrem w postkomunistyczne żagle całej
            prasy.
            >
            > Już raz Wałęsa rozwiązał parlament, pamiętasz czym to się skończyło
            >
            > :))

Ale może to by ich czegoś nauczyło. Na przykład tego, że na spółkę dostali
            wielką szansę zrealizować nasze nadzieje i to spieprzyli. Bo nawet jak rząd
            powstanie to pewne rzeczy są już bezpowrotnie stracone.
        • strajker Re: a ja Kurskiego lubię! 12.10.05, 00:05

> na poważnie. Nikt nie ma w tym interesu. Ja to bym wolała, żeby się nie
          > rozumu i do drugiej próby podeszliby na poważnie. Albo żeby rządziła
          > którakolwiek z tych partii ale samodzielnie, po to, żeby nie było zwalania na
          > siebie nawzajem winy za nieuchronną przecież katastrofę.
          >
          > Ja w każdym razie prawdopodobnie odpuszczę sobie udział w wyborach na kilka
          > długich lat.

a daj spokój, już nie przeadzaj!
          Przy takiej dynamice kampanii za 2 dni nikt już nie będzie pamiętał o żadnym
          dziadku, o żadnym Kurskim- to po pierwsze; po drugie- żadnych wcześniejszych
          wyborów nie będzie!!! Po trzecie: jeśli rzeczywiście jest tak jak piszecie:
          że Kaczyński nie ma szans, Kurski to sk.urwiel, PiS to podłe śmieci itd itp to
          Kaczyńscy muszą zrobić coś spektakularnego co- przy odrobinie szczęścia pomoże
          Lechowi na tyle, żeby wygrał- albo go pogrzebie na całkiem.
          Zobaczycie, że coś takiego jeszcze będzie. Na dwa tygodnie przed wyborami do
          sejmu Platforma rządziła sama; potem wybory przegrała. Jeszcze wszystko się
          może zdarzyć!
          • iza.bella.iza Re: a ja Kurskiego lubię! 12.10.05, 00:13
            strajker napisał:

> Jeszcze wszystko się może zdarzyć!

Zdarzy się tylko jeden scenariusz - Tusk zostanie prezydentem, a Jarosław
            Kaczyński premierem koalicyjnego rządu.
        • karlin Może i tak będzie 12.10.05, 00:05
          Ale zdążyłem już zauważyć, że przedtem też pisałaś, że Kaczyński nie ma szans:)

W takiej sytuacji, paradoksalnie, pozbycie się jedynej właściwie ostoi ataków
          na PIS - Kurskiego, powinno mu pomóc. Mimo wszystko, przez dwa tygodnie trudno
          będzie straszyć nieistniejącym zagrożeniem.
          • iza.bella.iza Re: Może i tak będzie 12.10.05, 00:16
            karlin napisał:

> Ale zdążyłem już zauważyć, że przedtem też pisałaś, że Kaczyński nie ma
            szans:)
            >

I co pomyliłam się? Przecież Kaczyński przegrał w I turze.
            • homosovieticus do zakłamania jeden krok czy trzeba go zrobić już? 12.10.05, 00:20
              iza.bella.iza napisała:

> karlin napisał:
              >
              > > Ale zdążyłem już zauważyć, że przedtem też pisałaś, że Kaczyński nie ma
              > szans:)
              > >
              >
              >
              > I co pomyliłam się? Przecież Kaczyński przegrał w I turze.
              A Ty pisząc o szansach myslałaś własnie o pierwszej turze, nieprawdaz?
              • iza.bella.iza ???????????? 12.10.05, 00:24
                homosovieticus napisał:

> A Ty pisząc o szansach myslałaś własnie o pierwszej turze, nieprawdaz?

Nieprawdaż. Myślałam o wygranej w wyborach w ogóle.

> do zakłamania jeden krok czy trzeba go zrobić

O co ci chodzi w tym tytule?
                • homosovieticus Re: ???????????? 12.10.05, 00:48
                  iza.bella.iza napisała:

> homosovieticus napisał:
                  >
                  > > A Ty pisząc o szansach myslałaś własnie o pierwszej turze, nieprawdaz?
                  >
                  > Nieprawdaż. Myślałam o wygranej w wyborach w ogóle.

W takim razie pomyliłaś się.
                  >
                  >
                  > > do zakłamania jeden krok czy trzeba go zrobić
                  >
                  > O co ci chodzi w tym tytule?

O zwrócenie na siebie uwagi, poniewaz dotychczas nie reagujesz na moje
                  przyjazne zaczepki. :))
                  • iza.bella.iza Re: ???????????? 12.10.05, 00:56
                    homosovieticus napisał:

> W takim razie pomyliłaś się.

Znasz już wyniki II tury?

> O zwrócenie na siebie uwagi, poniewaz dotychczas nie reagujesz na moje
                    > przyjazne zaczepki. :))

To ci się udało:) Nie licz jednak na zbyt częste moje reakcje, bo ostatnio
                    rzadko tu bywam.

pzdr
                    • homosovieticus Re: ???????????? 12.10.05, 01:14
                      Nie kręć Piękna, nie kręć.
                      A czemu tak rzadko?
                      U Protasiewicza robisz?
                      • iza.bella.iza Re: ???????????? 12.10.05, 01:42
                        homosovieticus napisał:

> Nie kręć Piękna, nie kręć.

Nie kręcę:)

> A czemu tak rzadko?
                        > U Protasiewicza robisz?

Nie. U siebie:)
                        • homosovieticus Re: ???????????? 12.10.05, 01:50
                          To też nie kręć. Chyba ze lody!
            • iza.bella.iza Sorki:) Odpowiedziałam na post do Kataryny. n/t 12.10.05, 00:20
          • kataryna.kataryna Re: Może i tak będzie 12.10.05, 00:17
            karlin napisał:

> Ale zdążyłem już zauważyć, że przedtem też pisałaś, że Kaczyński nie ma
            szans:)

Tak, bo wcześniej też nie wierzyłam w szanse Kaczyńskiego. Nigdy w nie nie
            wierzyłam a teraz nie wierzę tym bardziej. U nas ciągle 2/3 ludzi uwielbia
            Kwaśniewskiego i gdyby wystartował pewnie wygrałby w pierwszej turze. Kaczyński
            po Kwaśniewskim byłby wstrząsem. Tusk nie będzie.

> W takiej sytuacji, paradoksalnie, pozbycie się jedynej właściwie ostoi ataków
            > na PIS - Kurskiego, powinno mu pomóc.

Zobaczymy. Też mam nadzieję, że ludzie się sprawą nie przejmą.

Mimo wszystko, przez dwa tygodnie trudno
            > będzie straszyć nieistniejącym zagrożeniem.

Ale można mówić o swoim wielkim bólu, o strachu, że Polska Kaczyńskiego to
            Polska Kurskich, o graniu fair.

• karlin No cóż 12.10.05, 00:23
              Kaczor będzie musiał porzucić nadzieję na bardziej merytoryczne debaty (trudno
              debatowac z kimś, kto stale unika odpowiedzi na zadane pytania), spalić
              Kurskiego i zapytać o prochy szkieletów z szafy Tuska.

Nawiasem debat unikać nie powinien. Twierdzę, że wszystkie dotychczasowe
              wygrał. Dowodem na to jest brak jakichkolwiek sondaży po tych debatach. Co
              stanowi kuriozum na skalę światową. Wszędzie po takich debatach media są
              zalewane szacunkami rozmaitych instytutów bdania opinii publicznej.

U nas cisza:)
        • goniacy.pielegniarz Re: a ja Kurskiego lubię! 12.10.05, 00:39

> na poważnie.

To byłaby nawet oczywista odpowiedź i powiedziałbym nawet, że dosyć nieczyste
          zagranie ze strony PiSu na kilka dni przed drugą turą wyborów prezydenckich.

> Nikt nie ma w tym interesu. Ja to bym wolała, żeby się nie
          > rozumu i do drugiej próby podeszliby na poważnie.

Ja się ostatnio zastanawiam, czy tutaj rzeczywiście chodzi tylko o aktualne
          gierki dużych chłopców w związku z emocjami, jakie niesie za sobą kampania
          wyborcza. Coraz bardziej skłaniam się ku myśleniu, że tak naprawdę nie jest
          możliwa partnerska i zdrowa współpraca tych partii, bo PiS uważa PO za część
          układu zła, jaki niszczy Polskę od piętnastu lat. Napisałem o tym krótko w
          poście do Strajkera. Dlatego właśnie taki Kurski może sobie używać dowoli.
          Zastanawia mnie tylko, z kim PiS chciałby zrobić coś dla Polski, której to klasa
          polityczna naznaczona jest już śmiertelnie i ostatecznie, jak się okazuje,
          takimi rzeczami jak komunizm czy stosunek do wydarzeń związanych z rządem
          Olszewskiego po stronie solidarnościowej. Trudno mi sobie bowiem wyobrazić
          wartościową współpracę w sytuacji, gdy PO będzie ciągle pod moralnym pręgieżem
          PiSu, który to na przykład będzie mierzył patriotyzm stosunkiem do rządu
          Olszewskiego(są jeszcze i inne sprawy, ale tę podaję za przykład chyba
          najlepszy). A wydaje mi się, że tego typu rzeczy bardzo silnie tkwią w dużej
          części działaczy PiSu, a atmosferę podgrzewa niepotrzebnie środowisko już ściśle
          związane z radykalną prawicą. Oni teraz poczucli po prostu swoją polityczną
          szansę, której wcześniej nie mieli i chyba za bardzo nie potrafią sobie z tym
          poradzić. O ile pomimo mojej całej krytyki postępowania Kaczyńskich po wyborach
          parlamentarnych uważałem, że trzeba zrobić absolutnie wszystko, żeby ten rząd
          powstał i żeby partie rozpoczęły partnerską współpracę, o tyle teraz mam ogromne
          wątpliwości, czy to jest na dłuższą metę w ogóle możliwe. Z powodów, o których
          wyżej napisałem. Jeśli sytuacja będzie dalej tak się rozwijać, a stare urazy
          wezmą górę nad myśleniem o wspólnym i partenrskim rozwiązywaniu problemów(co
          oznacza kompromisy po obu stronach) Polski, to w taki sposób, Kataryno, chyba
          daleko nie zajedziemy.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30226993&a=30236099
          • goniacy.pielegniarz poprawka 12.10.05, 00:46
            pod pręgierzem miało być
    • liberus ściema PiSu 11.10.05, 23:41
      basia.basia napisała:

> wiadomosci.onet.pl/1178180,11,item.html
      > "Jacek Kurski (PiS) został usunięty we wtorek ze sztabu wyborczego Lecha
      > Kaczyńskiego i stanie przed koleżeńskim sądem dyscyplinarnym.
      > Powodem jest formułowanie przez Kurskiego "zarzutów dotyczących przodków
      > kontrkandydata w wyborach prezydenckich", poinformowano w komunikacie prasowym
      > sztabu kandydata PiS na prezydenta."

Ściema i pokazówa.
      Niech z PiS wywalą - to dopiero będzie normalna reakcja.
      • szczurwa Re: ściema PiSu 12.10.05, 00:06
        A Tusk wywali Schetyne i HGW ?
        • liberus Re: ściema PiSu 12.10.05, 23:06
          szczurwa napisała:

> A Tusk wywali Schetyne i HGW ?

Nie miałbym nic przeciwko. I niech Gilowską ściągną.
    • henryk.log Już po Kurskim..i dobrze..i po POPiSie..i dobrze:) 11.10.05, 23:52
      • x2468 Re: Już po Kurskim..i dobrze..i po POPiSie..i dob 12.10.05, 00:12
        No coz.Wyszla Kaczka cala w buraczkach.
        Opatrznosc zeslala Kurskiego w szeregi PiS.Widac ze opatrznosc nie zyczy sobie
        Kaczora prezydenta.
    • henryk.log Już po Kurskim..Jarucką Tuska?? i dobrze...n/t 12.10.05, 00:11
      • hrabia.m.c Re: Już po Kurskim..Jarucką Tuska?? i dobrze...n/ 12.10.05, 00:50
        A ja mam jakieśtakie czarne myśli.
        Przeciez to g...wno zwane" kurskiem" już tyle razy zatapiali i zawsze wypływa:)
    • w19f45 Re: Już po Kurskim... i dobrze... 12.10.05, 19:28
      Jacek Kurski (PiS) został usunięty we wtorek ze sztabu wyborczego Lecha
      Kaczyńskiego i stanie przed koleżeńskim sądem dyscyplinarnym.
      A kiedy MIODOWICZ PAŁKOWNIK ????????
    • basia.basia Już po Kurskim... i po Lechu... 12.10.05, 19:36
      W TVN24 mówili o świeżym sondażu:

Tusk : Lech = 62 : 38%

Wcale mi satysfakcji nie sprawia to, że Lech poległ z powodu haniebnego
      wygłupu Kurskiego ale... to ich człowiek i nie umieli go poskromić:(
      Z drugiej zaś strony postawili go tam gdzie był, żeby wykonał zadanie
      czyli odebrał głosy Tuskowi zamiast kazać mu zyskiwać głosy dla Lecha
      i to się zemściło.
      • nielubiegazety2 Od kiedy tak wierzymy w sondaże TuskVN? 12.10.05, 23:09
        Myślałem, że po tym drugim Lechu - "Tusk mi bratem"
        wiadomosci.onet.pl/1178646,11,1,0,120,686,item.html
        Czy któreś mendium podało tę wiadomość. Na pierwszej stronie onetu było aż ze
        godziny.
        • karlin Ciekawy fragment 12.10.05, 23:12
          Spotkanie z Wachowskim odbyło się "w połowie lat dziewięćdziesiątych". Ale czy
          w trakcie prezydentury Wałęsy czy już po?

:)
    • basia.basia O jedno słowo za dużo.... 12.10.05, 23:47
      Niby się kaja ten typ i gada o jednym słowie za dużo i że przeprosi
      Tuska. Poczytajcie sobie co on wygadywał w tym angorowym wywiadzie.
      Toż wg niego Tusk to gorzej niż Miler i Cimoszenko razem wzięci!

www.angora.com.pl/dodatek/wyborczy/dod_III.pdf
      • kataryna.hataryna Re: Kurski to zwykła świnia 13.10.05, 01:20
        bella napisała:
        jest bardzo przykro z tego powodu <
        my wszystkie też tak myślimy
    • antykagan Re: Już po Kurskim... i dobrze... 13.10.05, 01:34
      basia.basia napisała:

> "Jacek Kurski (PiS) został usunięty we wtorek ze sztabu wyborczego Lecha
      > Kaczyńskiego i stanie przed koleżeńskim sądem dyscyplinarnym.
      > Powodem jest formułowanie przez Kurskiego "zarzutów dotyczących przodków
      > kontrkandydata w wyborach prezydenckich", poinformowano w komunikacie prasowym
      > sztabu kandydata PiS na prezydenta."

Gó.. zawsze wypłynie.. albo za jakiś czas znowu w PiS-ie, albo np. w
      Samoobronie, gdzie miałby dopiero pole do popisu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka