Dodaj do ulubionych

tusk = kompromitacja Polski

14.10.05, 00:22
ten kandydat jest żałośnie słaby i choć przyznam że w I turze oddałem mu swój
głos- coraz bardziej interesuję się kampanią prezydencką, coraz wnikliwiej
śledzę obu kandydatów i widzę że nie ma on nic do zaproponowania-
plastelinowy kandydat, marionetka w rękach Niemców i EU

mój głos dostanie Kaczyński
Obserwuj wątek
    • kropekuk Sadzac po The Times swiat to widzi raczej odwrotni 14.10.05, 00:24
      >>The front-runners to succeed him were the Civic Platform party’s Donald Tusk,
      a former Solidarity activist and staunch free-market capitalist, and the Law
      and Justice party’s Lech Kaczynski, Mayor of Warsaw, who opposes gay rights and
      abortion but wants to reinstate the death penalty.<<
      www.timesonline.co.uk/article/0,,13509-1819240,00.html
      Z Kaczki se ludzie wyraznie jaja robia:)))))
    • camille_pissarro Re: tusk = kompromitacja Polski 14.10.05, 00:25
      Niestety mam coraz bardziej podobne odczucia :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30390974&a=30396868
      • jacekm22 Re: tusk = kompromitacja Polski 14.10.05, 00:28
        Zycze ci by ten Twoj sen spelnil sie i bys poczul jak wyglada 4 RP w detalu !!!
        Na wlasnych 4 literach.
        • camille_pissarro Re: tusk = kompromitacja Polski 14.10.05, 00:31
          Oniryczne wizje Ro raczej snuje ( czytaj bajdurzy o nich ) , "political
          correctness" Donald Tusk.
    • kalak1 Re: tusk = kompromitacja Polski 14.10.05, 00:29
      No brawo to zacząłeś się interesować polityką. I tak na Tuska to głosowałeś,
      mimo, że nie wiedziałeś, co to za kandydat.

To może jak już zaczniesz rozumieć, co to jest „mądra polityka” to zagłosujesz
      na Leszka Bubla, bo on to dopiero dowali tym, no Niemcom i całej tej, no Uni.

Tylko musisz wiedzieć, że to dopiero za 5 lat.
      • asdeq Re: tusk = kompromitacja Polski 14.10.05, 00:45
        co nam da ten Tusk jako prezydent??? odpowiedź brzmi NIC, poza tym, że będą z
        nas mieli beczkę na zachodzie. Tusk niesprawdził się jako polityk, bo zawsze
        angażował się w zupełnie nieudane przedsięwzięcia -Kongres Liberalno-
        Demokratyczny, Unia Wolności, a teraz zlepek odpadów po AWS i UW czyli
        Platforma Obywatelska. na początku kampanii w ogóle nie marzył o takim wyniku,
        wiedział, że nie ma szans i nagle pojawiła się rekalmówka wyborcza, w której
        żona, córeczka i synek mówią jaki to tatuś Donald jest wspaniały, a że nasze
        społeczeństwo kocha telenowele, to stwierdziło - głosujemy na Tuska, w końcu to
        dobry mąż, ojciec i nawet kiedyś w opozycji działał.. i rodzi się pytanie co
        zrobił Tusk dotychczas, aby w Polsce było lepiej? gdzie był, co wniósł, aby móc
        piastować najwyższy urząd w Polsce??? Donald Tusk będzie bardzo słabym
        prezydentem, który moim zdaniem będzie popełniał bardzo wiele błędów, a ucierpi
        na tym państwo i my wszyscy. Tusk to polityk, który nigdy nie cieszył się
        szczególnym zaufaniem społecznym (może dlatego, że nic pożytecznego nie
        zrobił?) i jako ewentualnemu prezydentowi będzie mu go bardzo brakowało - co
        równocześnie podważy jego autorytet zagranicą.
        Kaczyński był zawsze buntownikiem politycznym, ale buntował się przeciwko złu,
        które ogarnęło polską klasę polityczną. zawsze mówił prawdę i jasno stawiał
        sprawy- dlatego pokłócił się z Wałęsą - przede wszystkim o przekręty
        Wachowskiego, dlatego został wyrzucony z rządu Buzka, kiedy jako minister
        sprawiedliwości, mówił prawdę o układach panujących na górnych szeblach władzy.
        dlatego też on, jak i Jarek i reszta ich otoczenia byli inwigilowani w latach
        90, gdyż cały układ, który wytworzył się po okrągłym stole widział w nich
        zagrożenie.
        Kaczyński powinien zostać prezydentem dlatego, aby nasze państwo mogło się bez
        przeszkód rozwijać. Tusk będzie blokował pomysły PiSu uznając je za radykalne,
        mimo iż będą to pomysły sprawiedliwe, uczciwe i dobre dla naszego
        społeczeństwa. Tusk to kontunuacja prezydenta bez jaj - Kwaśniewskiego, a
        Kaczyński, to nowy silny prezydent, za którego decyzje na pewno nikt nie będzie
        się musiał wstydzić. pokazał już jako szef NIKu i jako minister sprwiedliwości,
        że potrafi działać skutecznie. jest człowiekiem wiarygodnym, wykształconym i
        uczciwym - czego dotychczas brakowało poprzednim prezydentom. dlatego ja, jako
        wykształcony, młody człowiek z dużego miasta zagłosuję na Kaczyńskiego. chcę
        prezydenta, który będzie prawdziwą głową państwa, a nie marionetką. i to by
        było na tyle z mojej strony o tym dlaczego głosuję na Kaczyńskiego.
        a tym, którzy średnio się interesują polityką i pójdą wybierać na zasadzie, że
        jeden jest wyższy od drugiego, czy ładniej się uśmiecha, to proponuję tylko
        pomyśleć - tak na zdrowy rozum - jak to brzmi - Prezydent Rzeczypospolitej
        Polskiej Donald Tusk...
        • hugus1 Re: tusk = kompromitacja Polski 14.10.05, 00:59
          Blokować pomysły PiS-u mógłby, gdyby partia ta rzadziła samodzielnie.
          Narazie, o ile mi wiadomo, rządzić ma PiSPO, ( PiS na 1 miejscu bo to on tworzy Rząd), tym samym więc Tusk miałby blokować pomysły własnego ugrupowania.
          Był juz taki jeden, Krzaklewski się nazywał, ale Tusk to nie Maryjan!
    • goniacy.pielegniarz tak Kaczorowi poparcia nie zwiększysz 14.10.05, 00:52
      Słaba prowokacja. Głosowałeś na Tuska, choć nie chcesz, żeby Polska była
      "marionetką w rękach Niemców i UE"? Sorry, ale takie sformułowania sugerują
      raczej, że masz już wyrobione dosyć silne przekonania, przynajmniej co do
      zapędów Niemiec i UE, a to raczej nie współbrzmi jakoś w głosowaniu na Tuska,
      gdy pod ręką jest Kaczor.
    • prof_dr_hab Moim zdaniem sluszna decyzja - 14.10.05, 01:43
      kilka miesiecy optowalem za Donaldem, ale jak zaczela sie kampania na dobre to
      mi sie odwidzial. Jest troche niewydolny intelektualnie jak na moj gust.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka