jojo55 18.10.05, 08:12 Lech Kaczyński już pokazuje, że bliżej mu do dyktatury niż demokracji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galba Potrzeba silnego prezydenta a nie... 18.10.05, 08:13 ... plastelinowego ludzika z Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Nie tylko silnego prezydenta potrzeba także 18.10.05, 08:19 mądrego, przewidującego, pracowitego itp ... Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: KTO TAK DOPYCHA KOLANEM TUSKA NA PREZIA? 18.10.05, 09:31 wszyscy, którzy się boją, strach pomyśleć ile tego jest, Płażyński się nie boi, to nie popiera Odpowiedz Link Zgłoś
lisle SWOJEJ BABIE NIECH DEKRETY WYDAJE A NIE POLAKOM! 18.10.05, 09:45 koles bardzo by chcial byc preziem jak widac ale NIESTETY NIE BEDZIE DZIEKI BOGU I ROZSADNYM LUDZIOM !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patriot2k COZ ZA OBIEKTYWNY ARTYKUL.. 18.10.05, 10:08 Pamietam jak to Walesa byl pewny, ze wygra z Kwasniewskim.. Nie pompujcie tak tego TUSKA, bo wam peknie :)) Narod widzi, co jest grane. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz --Tylko dla myslacych: swietny artykul w Rzepie 18.10.05, 10:19 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051018/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio Kaczyński otacza sie ludźmi ponizej 1,50m 18.10.05, 11:15 Autorytarne rządy małego człowieka z wielkimi kompleksami mogą być bardzo groźne. Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: i 80 IQ ?? 18.10.05, 11:33 Zajrzyj w teczkę SB Jarosława Kaczyńskiego. Zajrzyj w teczkę Konstantego Miodowicza. Zajrzyj w teczkę Donalda Tuska. i napisz mi jakie wnioski wyciągasz.....a nie wypisujesz głupawe kaczystowskie insynuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: i 80 IQ ?? 18.10.05, 11:36 trogar napisał: > Zajrzyj w teczkę SB Jarosława Kaczyńskiego. > Zajrzyj w teczkę Konstantego Miodowicza. > Zajrzyj w teczkę Donalda Tuska. > i napisz mi jakie wnioski wyciągasz.....a nie wypisujesz głupawe kaczystowskie > insynuacje. Mam w dup** teczki ...uzywam plecaka !! Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: i 80 IQ ?? 18.10.05, 11:42 No włąsnie :( szkoda.....brak jakichkolwiek argumentów, tylko uprzedzenia. Jaki kandydat tacy jego wyborcy. Każdy wyborca ma takiego kandydata na jakiego sobie zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: i 80 IQ ?? 18.10.05, 11:45 trogar napisał: > No włąsnie :( szkoda.....brak jakichkolwiek argumentów, tylko uprzedzenia. > Jaki kandydat tacy jego wyborcy. Każdy wyborca ma takiego kandydata na jakiego > sobie zasłużył. hm...mojego kandydata nie ma juz w drugiej turze...I to nir uprzedzenia ale fakty ..mam Ci je PRZETELEGRAFOWAC..??? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: i 80 IQ ?? 18.10.05, 12:03 mangold napisał: > hm...mojego kandydata nie ma juz w drugiej turze...I to nir uprzedzenia ale > fakty ..mam Ci je PRZETELEGRAFOWAC..??? Moj to nawet nie startował. Startowal 10 lat temu i odsadzili go od czci i wiary. Nie mam swojej reprezentacji w sejmie, w Senacie tylko Kutz, kandydata swojego na Prezydenta tez nie mam. A oni sie uparli, zeby dzielic ludzi na protuskowych i prokaczki. Na pewno nie zasluzylam sobie na PiS jako partie rzadzaca i Kaczynskiego jako prezydenta. Prosze mnie nie obrazac. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: - kaczka dekretami? Car ci on jest? - 18.10.05, 14:36 Dekret nr. jeden: generalny zakaz uboju drobiu a kaczek w szczególności.... bez najmniejszego pożytku w czasach kiedy ptasia grypa mówi dzień dobry Europo.... Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: i 80 IQ ?? 18.10.05, 15:06 Tak masz prztelegrafowac, dlaczego przeszłosc ojca Midowicza ma być przeszkodą do kandyatury Donalda Tuska. Jeśli jestes w stanie spłodzić jakies logiczne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: i 80 IQ ?? 18.10.05, 14:33 trogar napisał: > No włąsnie :( szkoda.....brak jakichkolwiek argumentów, tylko uprzedzenia. > Jaki kandydat tacy jego wyborcy. Każdy wyborca ma takiego kandydata na jakiego > sobie zasłużył. I tylko dlatego słuchacze tefo RADIA CO MA RYJA oraz wierni czytelnicy NASZEGO DZIENNIKA głosują na Kaczora... dodac należy do tej ferajny Antosia M. i Romusia G. z ferajną.... Jaki kandydat - tacy i wyborcy.... tu się całkowicie zgadzam... Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_mrowek Re: Kaczyński otacza sie ludźmi ponizej 1,50m 18.10.05, 11:39 ... że są przeciętni, jak każdy z nas. Żadne tam przystojniaki: jeden kurdupel, drugi grubas, żarłok i lekki przygłup;... / / / / / To o Asterixie i Obelixie jakby kto pytał... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kaczyński otacza sie ludźmi ponizej 1,50m 18.10.05, 12:03 a ty będziesz piękny i bogaty, bo Tusk ci to sprawi bardziej brzydkiego faceta niż tusk nie znam, mimo wzrostu, postawy jest paskudny, bo głupota wyłazi jak szydło z worka, anic tak nie szpeci jak ograniczenie i głupota, a do tego próżnośc Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Hahaha! Polacy sie doczekali DEKRETOWEJ DEMOKRACJI 18.10.05, 13:21 Inna rzecz, ze chamstwem inaczej nizli klonica i kulakiem nie da sie rzadzic, a chamstwo to KACZY ELEKTORAT:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
magissa Re: Kaczyński otacza sie ludźmi ponizej 1,50m 18.10.05, 13:35 ajkaj napisała: > a ty będziesz piękny i bogaty, bo Tusk ci to sprawi > bardziej brzydkiego faceta niż tusk nie znam, mimo wzrostu, postawy jest > paskudny, bo głupota wyłazi jak szydło z worka, anic tak nie szpeci jak > ograniczenie i głupota, a do tego próżnośc Zmienic tylko nazwisko na poczatku i o Kaczke chodzi. Bardziej podoba ci sie maly i do tego z zapedami dyktatora? Zgadzam sie ze moglby byc ktos lepszy ale z dwojga zlego juz wole Tuska. Wyobraz sobie cos takiego: Kaczka wygrywa,zmienia konstytucje dodaje sobie praw (jako prezydentowi oczywiscie) i.... Sejm nie musi sie zbierac no bo prezydent moze wszystkie sprawy zalatwic sam dekretami,jak mu sejm stanie okoniem to go rozwiaze lub wywali poslow, prezydenta nie bedzie mozna ruszyc,prokoratowro i sedziow bedzie powolywal on.... Przepraszam gdzie tu jest demokracja? Bo nie widze. Chyba mimo zaprzeczen bardzo ciagnie pana Kaczynskiego do zasow stalina i komuny... tez oni wydawali dekrety a sejm (a bylo cos takiego) mogl tylko zatwierdzic.. bo odrzucac lepiej nie- jeszcze rozwiaze..... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczyński otacza sie ludźmi ponizej 1,50m 18.10.05, 14:39 ajkaj napisała: > a ty będziesz piękny i bogaty, bo Tusk ci to sprawi > bardziej brzydkiego faceta niż tusk nie znam, mimo wzrostu, postawy jest > paskudny, bo głupota wyłazi jak szydło z worka, anic tak nie szpeci jak > ograniczenie i głupota, a do tego próżnośc A w wypadku przeciwnego zrządzenia losu... ty dostaniesz 50 zetów, twój koles 50 zetów może i narzeczona 50 zetów... ale tylko przez 3 miesiące, bo później już tylko komornicy będą się IV zajmować... aha! i jeszcze 50dekretów w ... trzy dni... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Kaczyński otacza sie ludźmi ponizej 1,50m 18.10.05, 14:37 pogromca_mrowek napisał: > ... że są przeciętni, jak każdy z nas. Żadne tam przystojniaki: jeden kurdupel, > drugi grubas, żarłok i lekki przygłup;... > / > / > / > / > / > > To o Asterixie i Obelixie jakby kto pytał... ;-) A kaczeńce??? Odpowiedz Link Zgłoś
tatonka fritzu- dzieki za artykul- nareszcie jakis facet 18.10.05, 14:43 prawdziwy mezczyzna a nie baby noszace dla niepoznaki spodnie i przypinajace zony do klap :). Nie ma nic bardziej niemieskiego na swiecie niz leniwy facet, leniwy, ktory sie do tego przyznaje i ktory swoje lenistwo rozszerza na myslenie- ´bo lubi gapic sie w sufit´. A niestety w Polsce dlugo jeszcze bedziemy miec ciumcie roznego rodzaju ktore beda dyskutowac - kto im wiecej obieca- tak jak teraz Tusk prace... Ciumcie nie rozumieja ze jesli firma ma funkcjonowac to ogranicza miejsca pracy bo na tym polega oplacalnosc. JEDYNA RZECZA KTORA NIEZALEZNIE OD KAMPANII WYBORCZEJ STWARZA KORZYSTNE WARUNKI DLA PROSPERITY A WIEC TWORZENIA NOWYCH MIEJSC PRACY JEST STABILNE PRAWO, I ODPOWIEDZIALNOSC WZGLEDEM TEGO PRAWA. BO TO WLASNIE JEST GWARANCJA OBNIZENIA KORUPCJI A OGRANICZENIE LICZBY URZEDNIKOW TYLKO DROGA DO TEGO. Nic i nikt na swiecie poza tym nie jest w stanie dac obietnic- jakie dzis rozdziela hojnie Tusk o ´dawaniu pracy´. Jesli ktos w to wierzy - jest moze sie juz ubrac w koszulki - ktorych nie zrobil Michnik ale ktore rodzielil wszystkim poza soba- ´jestem ciemniakiem´. A sobie nie przydzielil bo ten typ drania robi to z pelnym wyrachowaniem i dobrze wie, ze to co napisalam jest prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: --Tylko dla myslacych: swietny artykul w Rzep 18.10.05, 10:45 prawdziwy, dzięki:)) oto fragment pierwszy z brzegu: "A wraz za tą zmianą postawy Tuska, wróciła także dawna retoryka "oświeconych" elit III RP, odcinających się od ciemnej, niewykszytałconej gawiedzi, wyciągającej rękę po państwowe wsparcie. Znowu sięga się po jednostronne komentarze zagranicznej prasy, pisane przecież we własnym, nie zawsze zbieżnym z polskim, interesie. I choć po tym, czego dowiedzieliśmy się o Polsce w ostatnich czasach trudno zrozumieć, dlaczego poparcie Radia Maryja ma uchodzić za bardziejkompromitujące od poparcia elit postkomunistycznych, nie umniejsza to polemicznej swady zasłużonych dla budowy III RP, a czasami także jeszcze i PRL, postaci naszego życia publicznego. Im bardziej konsolidują się siły popierające kandydaturę Donalda Tuska, tym wyraźniej okazuje się, że to Lech Kaczyński gwarantuje, iż w Polsce nastąpią rzeczywiste zmiany, a tym samym, że stanie się ona bardziej nowoczesna." Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark "Gerhard, Władimir - rurka jest OK." Donald T. 18.10.05, 10:45 "Gerhard, Władimir - rurka jest OK." Donald T. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Dzięki Fritz. Przeczytaj też inne artykuły 18.10.05, 10:46 z tego samego pisma, ale o innej, mniej Tobie bliskiej wymowie:)) też dla myślących. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051018/publicystyka/publicystyka_a_2.html Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Dzięki Fritz. Przeczytaj też inne artykuły 18.10.05, 11:05 Czytalem :), tylko ze takich jest cala masa, we wszystkich gazetach, bez przerwy. A ten ktory polecam zwraca uwage na pare waznych punktow, na ktore samemu bez przerwy samemu zwracam uwage, jak chyba zauwazyles :). No i Brzezinskiego wypowiedz w jej claej konsekwencji, jest wspanialym potwierdzeniem uwag i oceny sytuacji zawartej w tym artykule. Wniosek jest bardzo prosty: glosuj na Lecha! :), jezeli rzeczywiscie chcesz zmian. Tusk oznacza, ze przelomu dalej nie bedzie, ze pozostaniemy na zrywie. Brzezinski jest niezwykle na lewo przesuniety jak na warunki USA, a kim byl, to wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Dzięki Fritz. Przeczytaj też inne artykuły 18.10.05, 11:22 Ale Brzeziński głosuje na Tuska:)) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Dzięki Fritz. Przeczytaj też inne artykuły 18.10.05, 11:36 doktorhabilitowany.1 napisał: > Ale Brzeziński głosuje na Tuska:)) Gdzie to wyczytales? W GW tego nie bylo. Czyzby byl az tak zle poinformowany? Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: --Tylko dla myslacych: swietny artykul w Rzep 18.10.05, 10:49 Odnoszę wrażenie Fritz, że według Ciebie myślący powinni się zgodzić z tezami tego artykułu? Otóż widocznie jestem bezmyślny bo się nie zgadzam z autorem. fakt, że państwo nie może być strefą wolnocłową i że prostackie rozgraniczenia "niudacznicy" kontra "aktywni" są pozbawione sensu ale nie odpowowiada mi zachowawczy i moralizatorski wydźwięk artykułu. Jest to coś w rodzaju filozoficznej rozprawki na temat gospodarki i polityki. W dodatku dość tendencyjnej, stawiającej dość pokrętną tezę, że prawdziwy postęp wiąże się z budową IV RP (i Kaczyńskim) a przeciwstawienie się zamysłom "reformatorów" stanowi zagrożenie dla bytu państwa bo utrwala mafijno-kapitalistyczne układy z postkomunistami w roli głównej. Takie hasła można rzucać w kampanii wyborczej ale poważny artykuł napisany w dodatku przez socjologa powinien być mniej jednostronny i tendencyjny Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: --Tylko dla myslacych: swietny artykul w Rzep 18.10.05, 11:08 rebjot napisał: .. W dodatku dość > tendencyjnej, stawiającej dość pokrętną tezę, że prawdziwy postęp wiąże się z > budową IV RP (i Kaczyńskim) a przeciwstawienie się zamysłom "reformatorów" > stanowi zagrożenie dla bytu państwa bo utrwala mafijno-kapitalistyczne układy z > postkomunistami w roli głównej. ... i KL-D... Tak, to jest wniosek rowniez z wypowiedzi Brzezinskiego: "Solidarnosc" byla zrywam, przelomu jeszcze nie bylo. Tusk oznacza, ze go nie bedzie. Dobrze, ze przeczytales. Wieczorem moze znowu zajrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: --Tylko dla myslacych: swietny artykul w Rzep 18.10.05, 11:26 cała kampania jest tendencyjna i to ci nie przeszkadza, tylko artykuł, który wyrważa inne spojrzenie niż twoje i całej armii przerażonych jest tendencyjny, koń by sie uśmial Odpowiedz Link Zgłoś
jargal Re: --Tylko dla myslacych: swietny artykul w Rzep 18.10.05, 11:49 Dzieki za link, swietny artykuł, daje na prawdę do myslenia... i skłania do zrewidowania poglądów:) Najgorsze wg. mnie jest to, że szansa na realizację programu wyborczego przez Pana Kaczyńskiego jest znikoma, żeby nie powiedzieć żadna... Ludzie z PIS-u mówią jedno a robią drugie... a szkoda, bo program jest całkiem do rzeczy. Pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
turecki4 od komuchów gorszy jest ojciej rydzyk 18.10.05, 12:46 ci pierwsi okradną z kasy, ten drugi z kasy i duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Myslacy: Prosze dalej informowac o tym artykule 18.10.05, 10:24 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051018/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
patriot2k Smiac mi sie chce :)) 18.10.05, 10:34 Takiego artykulu to i lewica chyba by napisala :)) Slabosc obecnej lewicy jest niezmierna - Tusk wykonczyl im Cimoszewicza, bo by z nim nie mial ZADNYCH szans, a oni teraz glosuja na niego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Smiac mi sie chce :)) 18.10.05, 10:59 Jestes pewien, ze dobrze zrozumiales, np. wypowiedz Brzezinskiego i pare innych bardzo ciekawych uwag i obserwacji zawartych w tym artykule? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Smiac mi sie chce :)) 18.10.05, 11:21 rzeczywiście, Tusk wykończył Cimoszewicza, to oni mu za to dziękują... lewica polska jest "boska", albo ten Cimoszewicz był wystawiony do wiatru, albo... słuśżnie śmiać ci sie chce, mnie też, dzięki za rozjaśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit MALWERSANCI JEDNAK BOJĄ SIĘ PRZYWRÓCENIA PRAWA 18.10.05, 11:25 Strach przed prawen i odpowiedzialnością złodziejskich kręgów zarówno czerwonych i solidarnościowych skupionych w PO ,podgrzewa atmosferę wyborczą.Forma rządów to sprawa drugorzędna,liczy się efekt.Lecz to nie obawa o dekrety lecz o zabezpieczenie zagrabionego majątku dominuje w podtekstach. Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 Rety, rety, będą dekrety! Tusk - jedyna nadzieja 18.10.05, 12:19 dla złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
magissa Re: MALWERSANCI JEDNAK BOJĄ SIĘ PRZYWRÓCENIA PRAW 18.10.05, 13:48 jola_z_dywit napisała: > Strach przed prawen i odpowiedzialnością złodziejskich kręgów zarówno czerwonyc > h > i solidarnościowych skupionych w PO ,podgrzewa atmosferę wyborczą.Forma rządów > to sprawa drugorzędna,liczy się efekt.Lecz to nie obawa o dekrety lecz o > zabezpieczenie zagrabionego majątku dominuje w podtekstach. taak. tylko zauwaz ze czerwoni jak i solidarnosciowe kregi podreptali sznureczkiem tez do PiSu... ja jednak wole jak wladza jest podzielona a nie w jednym eku jak proponuje pan Kaczynski - wtedy to dopiero bylaby korupcja... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit Re: MALWERSANCI JEDNAK BOJĄ SIĘ PRZYWRÓCENIA PRAW 18.10.05, 16:27 I tu racji sz.P.odmówić nie można.Lecz trzeba coś wybrać z szamba ! Odpowiedz Link Zgłoś
magissa Re: Smiac mi sie chce :)) 18.10.05, 13:45 patriot2k napisała: > > Slabosc obecnej lewicy jest niezmierna - Tusk wykonczyl im Cimoszewicza, bo by z nim nie mial ZADNYCH szans, a oni teraz glosuja na niego :))) bardzo madrze mysla. skoro na tego chyba najlepszego nie mozna juz glosowac to glosuja na Tuska po to aby Maly Dyktator (Drugi Napoleon?) nie dostal sie do palacu prezydenckiego. I bardzo madrze. Z dwojga zlego Tusk lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
polak.jeden Re: Smiac mi sie chce :)) 18.10.05, 15:21 patriot2k napisała: > Tusk wykonczyl im Cimoszewicza, bo by > z nim nie mial ZADNYCH szans, a oni teraz glosuja na niego :))) Skąd ta pewność? A może raczej dlatego, że Cimoszewicz nie miał szans w starciu z Kaczyńskim? Czy uważasz, że elektorat Cimoszewicza zagłosuje przeciwko Tuskowi? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: COZ ZA OBIEKTYWNY ARTYKUL.. 18.10.05, 12:00 pewnie, że widzi, tylko czasem jest bezradny Odpowiedz Link Zgłoś
vice_versa W tej kwestii POPIERAM KACZORA !!! 18.10.05, 12:31 Ta wypowiedź świadczy akurat o wyjątkowej pewności siebie Kaczyńskiego, nie Tuska. Mam nadzieję, że Kaczor podtrzyma swoje zdanie ustrojowe kiedy wygra Tusk. Gdyby Tusk poparł dekrety Kaczorów nasz ustrój mógłby się ucywilizować, a odpowiedzialność za sprawowanie władzy ukonkretnić. W dekretach nie ma nic złego dokąd osoba która je podpisuje ma dość rozumu, a przygotowują ludzie nastawieni na wolny rynek i konkurencję a nie solidarną przeciętność i dzielenie ubóstwa. Niech Kaczory zobowiążą się do wprowadzenia tej zmiany niezależnie od tego kto wygra Pałac! Odpowiedz Link Zgłoś
magissa Re: W tej kwestii POPIERAM KACZORA !!! 18.10.05, 13:55 vice_versa napisał: > Ta wypowiedź świadczy akurat o wyjątkowej pewności siebie Kaczyńskiego, nie > Tuska. Mam nadzieję, że Kaczor podtrzyma swoje zdanie ustrojowe kiedy wygra > Tusk. Gdyby Tusk poparł dekrety Kaczorów nasz ustrój mógłby się ucywilizować, a > > odpowiedzialność za sprawowanie władzy ukonkretnić. > > W dekretach nie ma nic złego dokąd osoba która je podpisuje ma dość rozumu, a > przygotowują ludzie nastawieni na wolny rynek i konkurencję a nie solidarną > przeciętność i dzielenie ubóstwa. Niech Kaczory zobowiążą się do wprowadzenia > tej zmiany niezależnie od tego kto wygra Pałac! Jeszcze wierzysz w cuda? popieram dekrety moga byc dobre ale tylko w rekach osoby madrej i odpowiedzialnej a masz pewnosc ze prezydent taki bedzie? Ja nie wierze. Spojrz w historie- nadmiar wladzy zawsze uderza do glowy. Co poniektorym juz teraz. Czy osoba madra i odpowiedzialna doprowadzilaby do tego aby kampania wyborcza tak wygladala? Pozwolila i popierala wyciagac brudy a potem gdy wszystcy sa zdegustowani wycofywac sie ze slowami ze "ja nic o tym nie wiedzialem"? Osoba madra i odpowiedzialna jak mowi to slowo bierze odpowiedzialnosc za swoje slowa,czyny jak rowniez za to co robia jego pracownicy. U Kaczynskiego nie widze tych cech.... Poza tym,Kaczynski przeminie a nastanie inny prezydent i.... dostanie od razu w rece wladze a skad bedziesz wiedziec czy jest madry i odpowiedzialny? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: SWOJEJ BABIE NIECH DEKRETY WYDAJE A NIE POLAK 18.10.05, 10:25 Za Tuskiem wzsyscy mądrzy, którzy chcą postępu. Za Kaczyńskim Ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Wodę z mózgu to robi Tusk-KŁAMCA !!! 18.10.05, 10:30 Wodę z mózgu to robi Tusk-KŁAMCA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Pieniądze Kaczyńskiego na kampanię 18.10.05, 11:22 Kto jest wykreowany przez media widać obiektywnie po tym ile pieniedzy na kampanie przeznaczają kandydaci. Kaczyński wyraźnie przoduje w wydatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
magissa Re: Wodę z mózgu to robi Tusk-KŁAMCA !!! 18.10.05, 13:59 anna-dark napisała: > Wodę z mózgu to robi Tusk-KŁAMCA !!! Przepraszam,a skad masz pewnosc ze Kaczynski nie jest klamca? Codziennie widze dowody na to ze jednak jest... przyklad? po wyciagnieciu brudow o dziadku Tuska (dzieci i wnuki nie odpowiadaja za rodzicow wiesz?) poparl zachowanie Kurskiego,a tego samego dnia po poludniu gdy okazalo sie ze efekt jest daleki od zamierzonego i moze mu tylko zaszkodzic natychmiast stwierdzil ze on nic takiego nie mowil... Ciemnosc pomroczna? Odpowiedz Link Zgłoś
ant07 Re: SWOJEJ BABIE NIECH DEKRETY WYDAJE A NIE POLAK 18.10.05, 12:17 -------------------------------------------------------------------------------- "Za Tuskiem wzsyscy mądrzy, którzy chcą postępu". Postępowy to jest paraliż. A też komunizm był postepowy. "Za Kaczyńskim Ciemnogród". Przestań czytać polityczne komiksy bo ci IQ spada, równie szybko jak notowania Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
magissa Re: SWOJEJ BABIE NIECH DEKRETY WYDAJE A NIE POLAK 18.10.05, 14:02 ant07 napisał: > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > "Za Tuskiem wzsyscy mądrzy, którzy chcą postępu". > > Postępowy to jest paraliż. A też komunizm był postepowy. > > "Za Kaczyńskim Ciemnogród". > > Przestań czytać polityczne komiksy bo ci IQ spada, równie szybko jak notowania > Tuska. Chcialam zauwazyc ze komunizm w swojej teorii mial na celu dobro czlowieka i rzeczywiscie postep. To wina ludzi ktorzy chcieli wladzy ze wyszlo tak jak wyszlo... zawsze tak jets jak jeden czlowiek za duzo chce.... poczytaj historie Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: SWOJEJ BABIE NIECH DEKRETY WYDAJE A NIE POLAK 18.10.05, 10:42 oj, tak niskie są Twoje loty... baba? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: SWOJEJ BABIE NIECH DEKRETY WYDAJE A NIE POLAK 18.10.05, 12:00 wyczerpały ci sie pomysły na służenie jedenemu słusznemu kandydatowi, potrąci ci premię Odpowiedz Link Zgłoś
annettealtto Re: POLITYCCY SA JAK KURTYZANY 18.10.05, 11:09 ZAWÓD POLITYKA JEST PEWNIE DRUGIM NAJSTARSZYM ZAWODEM ŚWIATA,A MOŻE NAWT TYLKO MUTACJĄ TEGO PIERWSZEGO.KURTYZANY SPRZEDAJA CIAŁO,A POLITYCCY DUSZĘ ZA PIENIĄDZE.NIEKTÓRZY (PiS) KRZYCZA,ŻE SĄ DZIEWICAMI,ALE TO NIE PRAWDA.GDYBY PAN KACZYŃSKI CHCIAŁ WE MNIE WALNĄĆ DEKRETEM ZA OBRAZĘ PO UGADANIU SIE Z RYDZYKIEM (DLA MNIE WCIELONYM DIABŁEM),TO PRZYPOMNĘ,ZE W STAREJ DEMOKRACJI ANGIELSKIEJ PANI THATCHER NA OKREŚLENIE "TY K..WO" POWIEDZIAŁA"NIESTETY NIE PRZYPOMINAM SOBIE,BYM KIEDYKOLWIEK UPRAWIAŁA TEN NAJSTARSZY ZAWÓD ŚWIATA" I TYLE. Odpowiedz Link Zgłoś
konmak Re: KTO TAK DOPYCHA KOLANEM TUSKA NA PREZIA? 18.10.05, 12:09 ja sie nie boje i nie popieram Kaczyńskiego. Czy to zdoła obalic Twoje stereotypy? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: KTO TAK DOPYCHA KOLANEM TUSKA NA PREZIA? 18.10.05, 10:24 Tusk jest zdecydowanie lepszy od Kaczyńskiego. Tusk to rozwój, Kaczyński to regres i dyktatura. Głosujemy wszyscy rozsądni na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: KTO TAK DOPYCHA KOLANEM TUSKA NA PREZIA? 18.10.05, 10:26 wrojoz napisał: > Tusk jest zdecydowanie lepszy od Kaczyńskiego. Tusk to rozwój, Kaczyński to > regres i dyktatura. Głosujemy wszyscy rozsądni na Tuska. Jestem pewien, ze nie przeceniam ciebie i przeczytasz ten artykul z Rzepy: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051018/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Tusk się już rozwinął - historycznie. KŁAMCA !!! 18.10.05, 10:31 Tusk się już rozwinął - historycznie. KŁAMCA !!! Nie może być prezydentem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Tusk się już rozwinął - historycznie. KŁAMCA 18.10.05, 11:01 Tusk w niczym nie okłamał. Przytocz choć jedno kłamstwo Tuska! Pewnie wypomnisz sprawę Dziadka i Wehramchtu. Tusk móił zgodnie ze stanem swojej wiedzy. Jakby chciał ukryć cokolwiek związanego z jego rodziną to nie pisałby w swojej ksiązce o dziadku stryjecznym. Tusk to otwartość, bliskość. Tusk to prawdziwy ojciec i kumpel narodu. Kaczyński to podejrzany aferał, najpier kumał sie z Wachowskim, a jak pokłocił sie z nim o podział kasy z Afer prywatyzacji Telegrafu i FOZZ to nagle Wachowski stał się Beee. Boże chroń Polskę przed takim kandydatem. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Płażyński głosuje na Kaczyńskiego! 18.10.05, 10:40 Płażyński głosuje na KaczyńskiegoByły współtwórca i lider Platformy Obywatelskiej, obecnie senator-elekt Maciej Płażyński (niezrz.) powiedział PAP, że w drugiej turze wyborów prezydenckich odda głos na Lecha Kaczyńskiego. - W polityce nie decydują względy towarzyskie lub przyjacielskie. Zagłosuję na Lecha Kaczyńskiego jako kandydata bardziej rozumiejącego państwo. W sporze między wizją Polski liberalnej Donalda Tuska, a Polską solidarną Lecha Kaczyńskiego, jestem po stronie Polski solidarnej, bo tak jest od 25 lat - podkreślił. Płażyński zastrzegł, że jego decyzja o poparciu kandydata Prawa i Sprawiedliwości na prezydenta nie oznacza, że zamierza wstąpić do tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Płażyński zza pazuchy 18.10.05, 10:54 To własnie świadczy o tym, że Kaczyński ceni tanie politykierstwo. Najpierw od LPR kupił Kurskiego, teraz zza pazuchy wyciaga Płażyńskiego. Płażyński w taki sposób próbuje wrócić do polityki po tajemniczym opuszczeniu Platformy. Czy nie zastanowiło Cię dlaczego akurat teraz Płażyński ujawnił swoje poglądy?? To tylko odpowiednio ustawiona i zaplanbowana kampania wyborcza. Prócz Płażyńskiego Twojego idola Kaczyńskiego popiera też szympans Tytus. to świetna rekomendacja dla prezydenta Warszawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Płażyński zza pazuchy 18.10.05, 11:28 daruj sobie, Płażyński odszedł z PO nie za namową Kaczyńskiego przestań bredzić i przypisywać Kaczyńskiemu cechy magika Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: Płażyński zza pazuchy 18.10.05, 11:41 Aboslutnie nie mówiłem ze Kaczyński przyłożył się do odejscia Płażyńskiego z PO. Czytaj uważnie jak już odpowiadasz na mojego posta. Kaczyńśki wtedy był politykiem....drugoplanowym. Mówię tylko, że Płażyński był jednym z wielkich liderów PO na początku, a potem dobrowolnie odszedł i zniknał nagle ze sceny na dłuższy czas. To dało mi do myślenia dlaczego tak sie stało. czyby podpadł czymś Olechowiczowi i Tuskowi?? Powtarrzam aboslutnie nie sugerowałem, że Kaczyński przyłożył do tego rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
magissa Re: Płażyński głosuje na Kaczyńskiego! 18.10.05, 14:06 anna-dark napisała: > Płażyński głosuje na KaczyńskiegoByły współtwórca i lider Platformy > Obywatelskiej, obecnie senator-elekt Maciej Płażyński (niezrz.) powiedział PAP, > > że w drugiej turze wyborów prezydenckich odda głos na Lecha Kaczyńskiego. - W > polityce nie decydują względy towarzyskie lub przyjacielskie. Zagłosuję na > Lecha Kaczyńskiego jako kandydata bardziej rozumiejącego państwo. W sporze > między wizją Polski liberalnej Donalda Tuska, a Polską solidarną Lecha > Kaczyńskiego, jestem po stronie Polski solidarnej, bo tak jest od 25 lat - > podkreślił. Płażyński zastrzegł, że jego decyzja o poparciu kandydata Prawa i > Sprawiedliwości na prezydenta nie oznacza, że zamierza wstąpić do tej partii. Ciekawe dlaczego niezrzeszony i dlaczego juz nie w PO? I co mu obiecalo PiS? W naszej polityce jak slyszysz ze ktos kot byl w innej partii glosuje na kogos z innej to szukaj gdzie smierdzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Płażyński głosuje na Kaczyńskiego! 18.10.05, 14:29 anna-dark napisała: > Płażyński głosuje na KaczyńskiegoByły współtwórca i lider Platformy > Obywatelskiej, obecnie senator-elekt Maciej Płażyński (niezrz.) powiedział PAP, > > że w drugiej turze wyborów prezydenckich odda głos na Lecha Kaczyńskiego. - W > polityce nie decydują względy towarzyskie lub przyjacielskie. Zagłosuję na > Lecha Kaczyńskiego jako kandydata bardziej rozumiejącego państwo. W sporze > między wizją Polski liberalnej Donalda Tuska, a Polską solidarną Lecha > Kaczyńskiego, jestem po stronie Polski solidarnej, bo tak jest od 25 lat - > podkreślił. Płażyński zastrzegł, że jego decyzja o poparciu kandydata Prawa i > Sprawiedliwości na prezydenta nie oznacza, że zamierza wstąpić do tej partii.Czysty oportuniżm a w najbliższej przyszłości - konformizm... tfu!!! do dupy z takimi politykami... Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: KTO TAK DOPYCHA KOLANEM TUSKA NA PREZIA? 18.10.05, 11:22 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051018/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: KTO TAK DOPYCHA KOLANEM TUSKA NA PREZIA? 18.10.05, 11:24 Tusk to rozwój...he he to on potrzebuje się rozwinąć, ale możliwości żadne, układy nie rozwijają ale rozleniwiają, po co, skoro i tak... Odpowiedz Link Zgłoś
magissa Re: KTO TAK DOPYCHA KOLANEM TUSKA NA PREZIA? 18.10.05, 14:03 wrojoz napisał: > Tusk jest zdecydowanie lepszy od Kaczyńskiego. Tusk to rozwój, Kaczyński to > regres i dyktatura. Głosujemy wszyscy rozsądni na Tuska. Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
hummer 'Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mi 18.10.05, 10:16 'Podwładny powinien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty tak, by swoim pojmowaniem istoty sprawy nie peszył przełożonego' - z ukazu cara Rosji Piotra I z 9 grudnia 1708 r. Ciekawe jaki będzie pierwszy ukaz Kaczora 1. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: 'Podwładny powinien przed obliczem przełożone 18.10.05, 10:27 Kto chce poprawy bytu a nie obiecanek-głosuje na Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Zdarta płyta - Tusk-Tusk-Tusk... A to kłamca ! 18.10.05, 10:32 Zdarta płyta - Tusk-Tusk-Tusk... A to kłamca ! Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Kaczyński to faszyzm i populizm 18.10.05, 11:30 Prezydent Tusk to jedeyny obrońca Prawdziwych Polaków, polskości i prawdziwej wiary katolickiej (patrz wypowiedzi Abp. Dziwisza) Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Zdarta płyta - Tusk-Tusk-Tusk... A to kłamca 18.10.05, 11:37 Tak nas przyzwyczajono do tezy, że kłasmtwo popłaca, że nikt sie już tego nie wstydzi, to jest smutne jak strasznie zdemoralizowany jest ten kraj. On kłamie jego szef kampanii kłamie, mówił o dziadku w Tv do milionów ludzi, by nastepnego dnia się wyprzeć, no a my to co? Ta bezczelność w Tusku i jego ludziach jest najgorsza, taki tani tupet. Chwalicie Rokite, ale on też jak ten bożej zadufany, najlepszy ekspert, itp. Niczego nie robi, niczego ne proponuje, miał niby koncepcje na 4 ministerstwa, i gdzie to jest? Ale się wymądrza, listy pisze. Najbardziej mi żal młodych, że uczą się takich paskudztw w majestacie prawa, światła jupiterów, za nasze pieniądze. Potem pytamy dlaczego młodzi są źli. Dziwimy się tłumom wokół JPII, fenomen? Przecież człówiek rodzi się dobry, chce być dobry, a taki polityk ma swego prezesa w TV i robi wode z mózgu, bredzi, kombinuje a w ślad za nim wszyscy ważni i wszyscy możni. I tu na tym forum przekonuja innych do swego bezeceństwa. Jakbyśmy mieli nie rozum ale mus jabłkowy. Dlatego Tusk nie tylko nie powinien wygrać, ale przegrać z kretesem i powinien być za te wszystkie sprawy skrupulatnie rozliczony. Nie wierże, że to się uda, ale pomarzyć o prawdziwej wolności i moralności ludzi na wielkich stołkach mam prawo, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Nie tylko silnego prezydenta potrzeba także 18.10.05, 10:22 No to się kaczyński odkrył ! Chce dyktatury Kaczorów ! Na to nie ma zgody ! Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark I poukładaj zabawki, kaczorka Donalda, na półeczki 18.10.05, 10:34 I poukładaj zabawki, kaczorka Donalda, na półeczki... Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Re: I poukładaj zabawki, kaczorka Donalda, na pół 18.10.05, 11:04 Niech zgadnę wszystkie swoje teorie i całe puste gadanie nabyłas podczas indoktrynacji w radiu Ma ryja? Nie jestes już w stanie myslec logicznie i wyrażać merytorycznych argumentów tak jak Kaczyński?? Biedactwo :( Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Nie tylko silnego prezydenta potrzeba także 18.10.05, 11:38 wysil się bardziej, płaca ci za to, to pracuj rzetelnie Odpowiedz Link Zgłoś
trogar Kim Dzong Kaczyński 18.10.05, 10:43 Czyżby wygrane przez PIS wybory parlamentarne i ew. zwyciestwo w wyobrach prezydenckich to mało władzy jak dla Bliźniaków?? Jak Kaczyńki będzie miał takie uprawnienia to się dopiero zacznie. Będziemy mieć z Polski takie Mocarstwo jak Korea Połnocna, Albo jak Chile w latach 70/80 za Augusto Pinochetta. Niech jeszcze o. Tadeusz Rydzyk zostanie szefem Telewizji Polskiej, a Andrzej Lepper Prezesem NIK. Odpowiedz Link Zgłoś
viking2579 KACZOR NIE - BEDZIE RZADZIL ZA INNYCH BO TO DYKTAT 18.10.05, 09:45 Prezydent ma byc dla calego narodu a nie tylko dla swoich, ktorych bedzie promowal dekretami. A tak na marginesie: ani jeden ani drugi nie jest wystarczajaco dobrym kandydatem ale mam mniejsze zaufanie do Kaczora... Odpowiedz Link Zgłoś
alexcomp Re: KACZOR NIE - BEDZIE RZADZIL ZA INNYCH BO TO D 18.10.05, 10:23 Do Kaczora to WOGÓLE nie mam zaufania!!! Niestety tegoroczne wybory nie dają nam wyboru. I hasło, że z dwóch kaczorów wybieram Donalda - stało się prawdziwe. I wcale mi nie do śmiechu. Mam wrażenie, że w tym roku wybory wygrały media - to one ukształtowały opinię i zbudowały elektorat posłom elektom i tym dwóm Panom. A może to trzech ukradło ten księżyc, a nie dwóch? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 NIE DLA NOWYCH PODATKÓW! kaczor precz! 18.10.05, 10:35 Faktycznie media piszą i piszą. Publikują sondaże i zajmują się ich komentowaniem, zamiast się skupić na programach. Faktycznie media wykreowały dwóch pozostałych kandydatów. ale też z mediów wiemy o obietnicach Kaczyńskiego, że nie pozwoli zmienić KRUS, że PiS wprowadzi parapodatek na bezrobotnych, że PiS ma zamiar walczyć z samozatrudnieniem. Przecież to brednie gospodarcze kierowane do ignorantów przez ignorantów. Tusk przynajmniej nie przekupuje elektoratu nierealnymi obietnicami. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: NIE DLA NOWYCH PODATKÓW! kaczor precz! 18.10.05, 11:41 nie przesadzaj, PiS ma współrządzić a nie rządzić, z PO na dodatek, która wciąż o programach tylko mówi, lub pisze recenzje, ale razem to nie znaczy, że kandydat na prezydenta będzie rządził i zostawi KRUS, ponadto znam inny poglą PiS-u na KRUS, więć bądz obiektywny, chyba, że musisz szukać haka bo ci za to płaca w PO Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: NIE DLA NOWYCH PODATKÓW! kaczor precz! 18.10.05, 13:56 Sma Kaczyński wczoraj obiecał na spotkaniu z rolnikami, że nie pozwoli naruszyc ich przywilejów z KRUS... więc nie zarzucaj mi szukania haka, a jedynie oglądanie spotkań Kaczyńskiego w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
magissa Re: KACZOR NIE - BEDZIE RZADZIL ZA INNYCH BO TO D 18.10.05, 14:11 viking2579 napisał: > Prezydent ma byc dla calego narodu a nie tylko dla swoich, ktorych bedzie > promowal dekretami. > A tak na marginesie: ani jeden ani drugi nie jest wystarczajaco dobrym > kandydatem ale mam mniejsze zaufanie do Kaczora... zgadzam sie. zauwazcie ze tego ktory mialby najwiekse pparcie na samym poczatku obaj wspolnie "zamordowali' politycznie.... czegos sie jednak bali prawda? moze warto nad tym pomyslec? Odpowiedz Link Zgłoś
morgul Re: Potrzeba silnego prezydenta a nie... 18.10.05, 08:22 Wybierz się do Rosji, tam już mają i dekretowego prezydenta i taką demokrację. Naprawdę historia nic Ci nie mówi? mrg Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Potrzeba silnego prezydenta a nie... 18.10.05, 10:30 Mali Kaczyńscy ukradli księżyc, a duzi chcą zabrać rozwój Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Chłopinie się w głowie przewróciło. Dekrety to 18.10.05, 08:22 mógłyby w Polsce wydawać prymas lub I sekretarz KC tj. przewodniczący episkopatu, a nie jakiś tam prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
pricci [...] 18.10.05, 08:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zetpaw [...] 18.10.05, 09:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: STALINIZM w najgorszym wydaniu 18.10.05, 10:09 O tym Napoleonie to nieprawda. Nie wzrost mam na myśli. Po śmierci Napoleona pewien dom aukcyjny wystawił, oprócz włosów, pewien "drobny, zasuszony przedmiot", który nie przekroczył ceny wywoławczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetia13 Re: Potrzeba silnego prezydenta a nie... 18.10.05, 09:10 Proponuję porównać zdjęcia. Widać wyraźnie kogo ulpiono z plasteliny. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Potrzeba silnego prezydenta a nie... 18.10.05, 10:31 Porównałem zdjęcia-z plasteliny jest wyrażnie Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Potrzeba silnego prezydenta a nie... 18.10.05, 10:31 Tak. Zawsze uwazalem ze Kaczynski wyglada jak plastelinowy dziadek :) Odpowiedz Link Zgłoś
darspan Ale popłoch...skończy się pogoda dla draństwa. 18.10.05, 09:12 nie ma tu co pisac - tu trzeba wybrać, na przekór zmowie zagrożonych "polaków" Odpowiedz Link Zgłoś
resu Ci, co stale są zagrożeni przez masonów, żydów 18.10.05, 10:08 i szatana spokój zaznają po śmierci, tu nie pomoże Kaczyński.. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Re: Ci, co stale są zagrożeni przez masonów, żydó 18.10.05, 10:44 Tu ich akurat pełno... resu napisał: > i szatana spokój zaznają po śmierci, tu nie pomoże Kaczyński.. Odpowiedz Link Zgłoś
gcz5 Silny Prezydent ale nie Kaczyński 18.10.05, 10:03 Re: Potrzeba silnego prezydenta a nie... -------------------------------------------------- Kaczyński Prezydwtnem = to prawie dzierżyński Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon Kaczynski w wa-wie udowodnil ze nie jest 18.10.05, 10:45 Nic mu tam nie wychodzi. jego kampania tez to pokazuje, co chwila musi sie tlumaczyc za niekopetencje swojego sztabu a jego szefa musial nawet wyrzucic. I to ma byc silny prezydent? ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
polska444 O, jaki bezstronny artykuł, zaczynając od tytułu! 18.10.05, 12:16 Dziennikarstwo na medal! Jeszcze trochę, a GW prześcignie nieodżałowaną Trybunę Ludu w swej bezstronności. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: O, jaki bezstronny artykuł, zaczynając od tyt 18.10.05, 13:43 Na szczęście do Naszego Dziennika nie doszusują nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
henrykm3 Re: Potrzeba silnego prezydenta a nie... 18.10.05, 12:52 Ludzie... ale nie Kaczolandia z dyktaturą i chodzącą gilotyną Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorzasta Re: Potrzeba silnego prezydenta a nie... 18.10.05, 13:08 Galba, widzę że marzy ci się prezydent silny jak Łukaszenko :))) Odpowiedz Link Zgłoś
antykrono Re: Potrzeba silnego prezydenta a nie... 18.10.05, 14:00 Dodładnie Tak! Precz z liberałami i ich wodzem. Całą prawdę w postaci ciekawej, dogłębnej analizy Donalda Tuska znajdziesz, tutaj: subocz.neohost.pl/forum/viewtopic.php? t=229&sid=c650c51696ce6ebf41303cb3cc6da6cb lub tutaj: www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20051018&id=my11.txt Każdy Polak wienien to przeczytać Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Dyktatura czy demokracja? 18.10.05, 14:01 Polska to panstwo ktore potrzebuje silnego premiera opierajacego sie na zdrowym parlamencie. Silny prezydent to jest w Rosji lub na Bialorusi. Czy zazdroscimy sasiadom ze wschodu ich pseudo-demokracji? Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: Potrzeba silnego prezydenta a nie... 18.10.05, 14:04 galba napisał: > ... plastelinowego ludzika z Platformy. oczywiście jestem przekonana, ze na to elektorat Kczyńskiego liczy, że Lech będzie silnym prezydentem dlatego PiS wygrał wybory, dlatego Kaczyński ma tak duże poparcie i prawdopodobnie w niedzielę tez wygra Mamy dośc balaganu i liberałkowato- aferałkowych rządow. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Potrzeba silnego prezydenta a nie... 18.10.05, 15:50 zgoda ale niech to będzie PREZYDENT a nie świr chory na ambicje Odpowiedz Link Zgłoś
pricci STALIN tez byl silny 19.10.05, 09:51 nie potrzeba dzis schizofrenikow w polityce Odpowiedz Link Zgłoś
bnew Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:18 "zapowiedział, że wnioski o nominacje sędziowskie za jego przezydentury będą gruntownie analizowane." czyli inaczej mówiąc "na sędziów będę wsadzał tylko swoich kolesiów" Odpowiedz Link Zgłoś
zgw Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:18 Trójpodział władzy solą w oku kolejnego polityka. A fe! Gdzie p.Kaczyński pobierał nauki??? Tak mi jakoś Wschodem zapachniało... Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:22 rządzenie, czyli władza wykonawcza ( czytaj woźnica) zawsze musi być jeden, to wiedział już taki mały Polak jak Piłsudzki. Odpowiedz Link Zgłoś
jo_asz Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:52 Po pierwsze: Piłsudski Po drugie: dekrety do władza ustawodawcza nie wykonawcza. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sz Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:20 W pełni popieram. Trzeba zrobić porządek w prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
magissa Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 14:21 andrzej.sz napisał: > W pełni popieram. Trzeba zrobić porządek w prawie. ale moze nie dekretami co? Odpowiedz Link Zgłoś
9111951u Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:21 napisał "demokrata" . Odpowiedz Link Zgłoś
telewidz007 Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:23 No i proszę - mamy małego Putinka i u nas co chciałby wszystkimi rządzić. Pierwszy dekret to dożywotnia prezydentura dla siebie a drugi to dożywotnie premierostwo dla bliźniaka. No może jeszcze kilka dekrecików o np. karze śmierci za krytykę Kaczego Rodu a potem to już chyba tylko tytulik Cesarza Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:36 telewidz007 napisał: > No i proszę - mamy małego Putinka i u nas co chciałby wszystkimi rządzić. > Pierwszy dekret to dożywotnia prezydentura dla siebie a drugi to dożywotnie > premierostwo dla bliźniaka. No może jeszcze kilka dekrecików o np. karze > śmierci za krytykę Kaczego Rodu a potem to już chyba tylko tytulik Cesarza > Polski. ========================================= No i parę jeszcze odnośnie wszelkich mniejszości i inności - Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 10:35 No i widać Kaczyńskiego z plasteliny ! Wygiąl się głóką do góry jak....wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 09:21 no, oryginalny nie jesteś, już Wam sie wyczerpały pokłady pomysłów, na uwalanie kontrkandydata, skończyły hospicja, dziadki i ciotki... Odpowiedz Link Zgłoś
radomiak16 Kaczyński wygra! 18.10.05, 09:26 Wierzę, że Lech wygra w końcówce. Wypada znacznie lepiej od niezdecydowanego Donalda. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 09:29 gdyby wierzyć w sprawiedliwość, też tak uważam Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Ajkaj: Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 10:29 Przeczytaj ten artykul w Rzepie i podaj dalej: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051018/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Ajkaj: Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 10:47 OK, ciągle to robię A wraz za tą zmianą postawy Tuska, wróciła także dawna retoryka "oświeconych" elit III RP, odcinających się od ciemnej, niewykszytałconej gawiedzi, wyciągającej rękę po państwowe wsparcie. Znowu sięga się po jednostronne komentarze zagranicznej prasy, pisane przecież we własnym, nie zawsze zbieżnym z polskim, interesie. I choć po tym, czego dowiedzieliśmy się o Polsce w ostatnich czasach trudno zrozumieć, dlaczego poparcie Radia Maryja ma uchodzić za bardziejkompromitujące od poparcia elit postkomunistycznych, nie umniejsza to polemicznej swady zasłużonych dla budowy III RP, a czasami także jeszcze i PRL, postaci naszego życia publicznego. Im bardziej konsolidują się siły popierające kandydaturę Donalda Tuska, tym wyraźniej okazuje się, że to Lech Kaczyński gwarantuje, iż w Polsce nastąpią rzeczywiste zmiany, a tym samym, że stanie się ona bardziej nowoczesna. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Ajkaj: Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 11:13 Zwroc rowniez uwage na wypowiedz Brzezinskiego: " Nie przypadkiem w czasie obchodów 25-lecia "Solidarności" Zbigniew Brzeziński stwierdził w wygłoszonym w Gdańsku przemówieniu, które wywołało z trudem skrywaną konsternację wśród obecnych tam przedstawicieli elit III RP, i zostało przemilczane przez część prasy, że "Solidarność" była zrywem, a nie przełomem, że ten jest jeszcze przed nami. Wskazał także na konieczność oczyszczenia Polski z brudu korupcji. " ... i na jej konsekwencje. Zasadniczych zmian nie bylo. Musza zostac przeprowadzone. Tusk z cala pewnoscia tego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
barni932 Ajkaj: Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 12:14 fritz.fritz napisał: Przeczytaj ten artykul w Rzepie i podaj dalej: --------------------------------------------------------------------------- Czytałem ten artykuł i twierdzę, że program Kaczyńskich nie ma nic wspólnego z główntmi tezami tego artykułu. Program PiSu to powrót do prlu, to powrót do centralizmu i dyktatury. Odpowiedz Link Zgłoś
magissa Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 14:22 ajkaj napisała: > gdyby wierzyć w sprawiedliwość, też tak uważam Panie Boze chron nas przed taka sprawiedliwoscia.... Odpowiedz Link Zgłoś
kintaro1 Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 09:29 Wygrana Kaczynskiego to przegrana normalnej Polski, takiej w ktorej jeszcze chcialoby sie zyc i cos zmieniac z optymizmem. wygrana Kaczynskiego to bedzie pogrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
radomiak16 Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 09:32 W praworządnej i czytelnej Polsce łatwiej będzie żyć i zmieniać na lepsze. Dyktaturę straszą tylko Ci, którzy się z jakiegoś powodu Kaczyńskiego boją. Donald Tusk powiedział, że Kaczyński jest dużo bardziej na lewo od niego. To dlaczego lewica (SLD) i stara gwardia będzie głosować na Tuska? Hm? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 09:47 Bardzo dobre pytanie, ale mało inteligentny dziennikarzyna z dworakowej stajni nie jest zdolny sformułować takiego pytania, ani nie ma odwagi by je postawić kandydatowi Odpowiedz Link Zgłoś
radomiak16 Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 09:52 Gwoli ścisłości, to właśnie dziennikarz je Tuskowi postawił. I niestety Tusk pogubił się odpowiadając na nie. Powiedział, że Borowski widzi w jego programie coś bliższego dla siebie. Na co dziennikarz "Ochronę przed lustracją?!" Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 09:50 > W praworządnej i czytelnej Polsce łatwiej będzie żyć i zmieniać na lepsze. > Dyktaturę straszą tylko Ci, którzy się z jakiegoś powodu Kaczyńskiego boją. Polska kaczki praworządna i czytelna? Khe, khe... Ja się boję - choć komuchów nienawidzę z całego serca i mam rodzinę o rodowodzie opozycyjnym. Boję się ciasnoty umysłowej w kaczym wydaniu. Boję się dwójmyślenia. Boję się czarnych sotni i agentury obcego państwa (Watykan) wpływającej na politykę RP. Boję się klimatu rozliczeń do dziesiątego pokolenia wstecz. Etc, etc, etc, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 10:49 aleś ty koleś przestraszony!!!!!!!!!!! A wraz za tą zmianą postawy Tuska, wróciła także dawna retoryka "oświeconych" elit III RP, odcinających się od ciemnej, niewykszytałconej gawiedzi, wyciągającej rękę po państwowe wsparcie. Znowu sięga się po jednostronne komentarze zagranicznej prasy, pisane przecież we własnym, nie zawsze zbieżnym z polskim, interesie. I choć po tym, czego dowiedzieliśmy się o Polsce w ostatnich czasach trudno zrozumieć, dlaczego poparcie Radia Maryja ma uchodzić za bardziejkompromitujące od poparcia elit postkomunistycznych, nie umniejsza to polemicznej swady zasłużonych dla budowy III RP, a czasami także jeszcze i PRL, postaci naszego życia publicznego. Im bardziej konsolidują się siły popierające kandydaturę Donalda Tuska, tym wyraźniej okazuje się, że to Lech Kaczyński gwarantuje, iż w Polsce nastąpią rzeczywiste zmiany, a tym samym, że stanie się ona bardziej nowoczesna. Odpowiedz Link Zgłoś
apetyt_na_zycie Kaczyński nie wygra! 18.10.05, 11:19 To cytowanie super stronniczego artykułu z naciąganymi tezami jest już neico nudne. Mnie ciekawi tylko, zkąd wniosek, że to "Lech Kaczyński gwarantuje, iż w Polsce nastąpią rzeczywiste zmiany, a tym samym, ze stanie się ona bardziej nwoczesna"? W jakim pojęciu "nowoczesności"? Z Radiem Maryja i pogardą dla wszelkiej "inności"? Z żałosną zmianą zdania w zaleąności od odbiorcy? Rzeczywiste zmiany? I rozliczenia? A rozliczenie FOZZ? Dlaczego ten "kryształowy" dyktatorek pozwala, żeby ciągnęła się za nim taka "niewyjaśniona" sprawa? Nie żartujmy sobie, kaczyński chce władzy. Za wszelką cenę. Cała reszta nie ma znaczenia. Klasyczny polulista.. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kaczyński nie wygra! 18.10.05, 11:56 a Tusk chce służby krajowi? przestań się ośmieszać, kadencji nie starczy na spłacenie długów wyborczych Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kaczyński nie wygra! 18.10.05, 11:57 cała kampania jest super stronnicza, nie ten artykuł, jednyny, który znalazł się wmediach i pozwala coś zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
barni932 Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 12:28 ajkaj napisała:Lech Kaczyński > gwarantuje, iż w Polsce nastąpią rzeczywiste zmiany, a tym samym, że stanie się > ona bardziej nowoczesna. ------------------------------------------------------------------------ Takich bzdur to ja jeszcze nigdy nie czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 10:14 > To dlaczego lewica (SLD) i stara gwardia będzie głosować na Tuska? Odpowiedz jest prosta: bo nasze SLD ma tyle wspolnego z lewica, co malpa z czlowiekiem - niby zwiazek jest, niby wspolny przodek, ale... Wiec socjalizm Kaczynskiego naszych postkomuszkow (i zwyklych komuszkow) nie rusza. Wiedza, ze to slepa uliczka. A stara gwardia... Mysle, ze boi sie polowania na czarownice, dyktatu czarnych i grzebania w zycirosyach do szesciu pokolen wstecz. Ja tez sie boje. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 10:51 JP II mówił: nie lękajcie się nie bądź taki ciasny i przestraszony, Tusk , jedynie Tusk ogarnął twój umysł, podaj dworakowe stado do sądu, dadzą ci odszkodowanie za złe wpływy Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 09:39 pogrzeb czego? - korupcji, złodziejstwa, układów komu to zaszkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kintaro1 Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 09:46 Naprawde nie jestem za korupcja i zlodziejstwem, tylko nie sadze ze akurat Kaczynski to ukroci, bo to nie zalezy od prezydenta. Mysle o pogrzebie wolnosci myslenia, o coraz wiekszym zaduchu intelektualnym, ktory niesie ze soba Kaczynski. Prezydent moze wlasnie najbardziej ma wplyw na atmosfere w kraju. Na to czy sie w ogole czegos chce, pragnie i czy sie do tego zmierza. I wierze ze Tusk bedzie mial lepszy wplyw. I tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 11:54 żeby oddziaływać, trzeba być inteligentnymn niezależnym, a nie lecieć do ślubi by się spodobać i wyciągać hospicja czy ciotki Odeszli wielcy z tej partii, Mazowiecki Balcerowicz(musi odejść) Geremek, Płażyński inni. Wyrzucił Gilowską, a taki Burmistrz Polkowic siedzi za kratami ina urzędzie i nikt go z PO nie wyrzuca. Mądrzy widocznie nie widzieli szans na tworzenie z maluczkim karierowiczem, to po prostu wstyd. To były mózgi a nie ptasie móżdżki Odpowiedz Link Zgłoś
barni932 Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 12:38 kintaro1 napisał:I wierze ze > Tusk bedzie mial lepszy wplyw. I tyle... ---------------------------------------------------------- Tak myśli na dzień dzisiejszy już 60% wyborców. Głęboko wierzymy w to, że będziemy żyć w normalnym kraju bez ciągłych awantur i grzebania w życiorysach naszych przodków. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_w11 Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 09:50 Tak. Mamy tego przykład w Warszawie. W końcu zamknięto stadion dziesięciolecia i rozpędzono działających tam przestępców, na ulicy nikt już nie zaczepia parkujących kierowców wymuszając haracz. Nikt już nie handluje biustonoszami na ulicy. Uśmiechnięci kierowcy opowiadają dzieciom jak to kiedyś stało się w godzinnych korkach Kaczyńskiego. ajkaj napisała: > pogrzeb czego? - korupcji, złodziejstwa, układów > komu to zaszkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 10:39 Wygra zdecydowanie Tusk, bo to normalna Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 10:28 kintaro1 napisał: > Wygrana Kaczynskiego to przegrana normalnej Polski, takiej w ktorej jeszcze > chcialoby sie zyc i cos zmieniac z optymizmem. wygrana Kaczynskiego to bedzie > pogrzeb. W Rzepie jest swietny artykul, przeczytaj: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051018/publicystyka/publicystyka_a_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 10:37 Nie ma się co obawiać, Kaczyński nie ma szans. Za dużo jest normalnych ludzi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
barni932 Re: Kaczyński wygra! 18.10.05, 12:18 kintaro1 napisał: wygrana Kaczynskiego to bedzie > pogrzeb ---------------------------------------------------------------------- Święta prawda Odpowiedz Link Zgłoś
evald [...] 18.10.05, 10:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kajfasz7 wygrają media. 18.10.05, 11:33 Jołopy kłócicie się kto wygra, tak naprawdę wygrają media. Wam tylko gul podskakuje i o to chodzi. Walcie się wiem sam na kogo głosować, mam swój rozum i nikt nie jest w stanie zrobić mi wody z mózgu. Głosować pójdę, bo jest to moim obowiązkiem, ale na kogo to moja tajemnica. Wybiorę kiepsko to moja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 10:11 > no, oryginalny nie jesteś, już Wam sie wyczerpały pokłady pomysłów, na uwalanie > kontrkandydata, skończyły hospicja, dziadki i ciotki... Chyba niezbyt uwaznie sledzisz kampanie. Kto kogo probowal "uwalic" poprzez dziadka? A kto komu wytknal skapstwo wobec hospicjow? Panie Kaczynski: Slyszal pan cos o trojpodziale wladzy? Moze jeszcze przyzna pan sobie (dekretem, a jakze) uprawnienia najwyzszego sedziego w panstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
tludzki4 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:25 Lech Kaczyński dziedziczy po Lechu Wałęsie czy też realizuje te same pomysły, których być może jest autorem. ciekawe jaki jest wybór: dziedziczenie czy autorstwo. polecam Tuskowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 10:40 Kaczyński udaje silnego a jest z plasteliny. To widać. Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Znowu mu się zachciało księżyca ??? 18.10.05, 08:25 Chyba z Leninem się na czapki zamienił.... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Znowu mu się zachciało księżyca ??? 18.10.05, 08:59 Leninem?! Nie udawaj. To na Tuska komuszki głosuja, a nie na Kaczorka. Nie bądź zakłamany prawiczku tuskowy, mów o Piłsudskim, Franco, Pinochecie gdy chcesz mówić o dyktaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Znowu mu się zachciało księżyca ??? 18.10.05, 10:14 Akurat Franco i Pinochet ocalili swe kraje przed komunizmem. Czy naprawdę nie wiesz, że hiszpańskim komunistom pomagał Stalin? Wprawdzie Franco skorzystał z pomocy Hitlera i Mussoliniego ale nie przyłączył się do wojny i nie uczestniczył w ludobójstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
golcon Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na Tuska 18.10.05, 08:28 Mam powyżej uszu tych idiotycznych pomysłów Kaczyńskiego. Media są beznadziejne, trwa festiwal podlizywania się PiS-owi, ciągle tylko o Kaczyńskich. Sądziłem,że epokę rozpoczynania dznie, kończenia dnia, włączania radia, telewizora, kiedy ciągle tylko słyszałem; Biuro Polityczne postanowiło:.....mamy za sobą. Niestety teraz chodują nam nowego dyktatora. Przecież to jest chore. Nie wolno mediom tak bezwolnie wpuszczć w obieg kretyńskich pomysłów Kaczorów, trzeba jakoś skomentować, to media powinny stanowić szkołę demokracji, szkołę dla obywateli. Gdyby Pan Kaczyński przedstawił prpozycje takich dekretów to miałby sens, ale przecież ta miernota szasta tylko hasłami, ogólnikami. Wszystko po to, aby gawiedź mu zawierzyła, aby zostać Prezydentem, aby potem mógł bezkarnie robić w swej republice bananowej dosłownie wszystko. Jedynym ratunkiem będzie oddanie głosu na Donalda Tuska, Prezydent może poprzez mechanizm veta, utrudnić wprowadzenie kaczej dyktatury. Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Istota ! 18.10.05, 08:39 golcon napisał: > "Mam powyżej uszu tych idiotycznych pomysłów Kaczyńskiego. (...)Wszystko po to, aby gawiedź mu zawierzyła, aby zostać Prezydentem, aby potem > mógł bezkarnie robić w swej republice bananowej dosłownie wszystko. > Jedynym ratunkiem będzie oddanie głosu na Donalda Tuska, Prezydent może poprzez mechanizm veta, utrudnić wprowadzenie kaczej dyktatury." ========================== Istota ! Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na T 18.10.05, 09:04 To są szaleńcze słowa Tuska, ile ci za to płacą? Nagonka na l. Kaczyńskiego jest niesmaczna, poniża polskie społeczeństwo, czyniąc je bezrozumnym. L. Kaczyńki ma wizję sprawowania urzędu, wie czego chce, w przeciwieństwie do Tuska, który bredzi, sepleni, coś tam udaje, gra, pomawia. Facet bez klasy i honoru, do tego traktuje urząd prezydenta jak zabawę, już mu woda sodowa uderza do głowy, co teraz lepiej widać. Ludzie, którzy mu zaufali odeszli od niego. Odpowiedzialni, też czegoś chcieli dokonać, ale z pajacem się nie udało. Polska potrzebuje naprawy, a nie błazna na urzędzie i dalszego trwania w aferach, stagnacji, układach. Siła jaka jest zużywana na kampanię Tuska jest jak Niagara. Ataki niby publicznej TV na kontrkandydata są obrzydliwe. Bo Dworak straci posadę? Kolejny PO-wiec, miał uzdrowić TV a kupuje limuzyny, choć krzyk, że bieda, abnament, inne. Dworak zachowuje się tak samo jak jego poprzednik, tyle, że tamten nie był tak cynicznie "walczący". Obsadził się "kiespkimi" i walczy o swojego na urzędzie, kierumjąc tak potężnym medium. W każdej gminie, każdym powiecie jest mnóstwo afer w otoczeniu ludzi z PO. Burmistrz Polkowic, siedzi w więzieniu i rządzi bogatym miastem, bo ma poparcie, wrocławski desant ze Schetyną i Protasiewiczem pchają się na górę po trupach. Nie ma w PO nikogo, kto chce dobrze dla kraju, chca tylko swoich u władzy kosztem tego narodu. My nie jesteśmy opóźnieni w rozwoju, a tak nas traktuje cała PO i wszystkie media, dlaczego? Kto się czego boi? Bo na pewno nie my, naród. Twoje nawoływanie składaj w lesie, Polska nie musi ciągle mieć do czynienia z nieukami, niekompetencją, złodziejami, aferzystami, korpupcją. Silna władza prezydenta jest potrzebna ale w mądrych uczciwych rękach, a nie w garści sterowanego pajaca na sznurku. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Oczywiscie zakompleksiony karzelek wie czego chce 18.10.05, 09:14 -chce wladzy. A jego wizje sprawowania wladzy moze sobie praktykowac w swojej republice bananowej, a nie w naszej Polsce (moze w Bialorusi go przygarna?). Swoja droga ciekawe czy tobie cos placa czy to obsesja przezarla twoj rozum. I z laski swojej nie wypowiadaj sie za spoleczenstwo bo wyborcy Kaczynskiego to klasyczne polactwo, leniwy element roszczeniowy. To polactwo chce dostawac i g... obchodzi je naprawa RP. My, wyborcy Tuska stanowimy elite tego kraju i nic nie poradze ze ci sie to nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Oczywiscie zakompleksiony karzelek wie czego 18.10.05, 09:19 o ile elitą jest upośledzone intelektualnie towarzystwo wzajemnej adoracji Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Oczywiscie zakompleksiony karzelek wie czego 18.10.05, 10:45 faktycznie Kaczyński jest zakompleksiony, ale czy inni mają z tego tytułu cierpieć? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Oczywiscie zakompleksiony karzelek wie czego 18.10.05, 10:53 Zakompleksiony Kaczński? Bo???? Przestań bredzić. Facet normalny, ottwarty, wie czego chce i co mówi, nie szuka dzikim wzrokiem suflera jak ten przerażony ryżykudła, gdzy zapomni wyuczoną formułkę Odpowiedz Link Zgłoś
blackkot Re: Oczywiscie zakompleksiony karzelek wie czego 18.10.05, 09:30 Jak ta "elita" ma taki poziom intelektualny jak ty i twój kandydat Tusk, to dobrze, że nie nie jestem w tej "elicie" Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na T 18.10.05, 09:20 ajkaj napisała: > To są szaleńcze słowa Tuska, ile ci za to płacą? Nagonka na l. Kaczyńskiego jes > t > niesmaczna, poniża polskie społeczeństwo, czyniąc je bezrozumnym. L. Kaczyńki m > a > wizję sprawowania urzędu, wie czego chce, w przeciwieństwie do Tuska, który > bredzi, sepleni, coś tam udaje, gra, pomawia. Facet bez klasy i honoru, do tego > traktuje urząd prezydenta jak zabawę, już mu woda sodowa uderza do głowy, co > teraz lepiej widać. Ludzie, którzy mu zaufali odeszli od niego. Odpowiedzialni, > też czegoś chcieli dokonać, ale z pajacem się nie udało. Polska potrzebuje > naprawy, a nie błazna na urzędzie i dalszego trwania w aferach, stagnacji, > układach. Siła jaka jest zużywana na kampanię Tuska jest jak Niagara. Ataki nib > y > publicznej TV na kontrkandydata są obrzydliwe. Bo Dworak straci posadę? Kolejny > PO-wiec, miał uzdrowić TV a kupuje limuzyny, choć krzyk, że bieda, abnament, > inne. Dworak zachowuje się tak samo jak jego poprzednik, tyle, że tamten nie by > ł > tak cynicznie "walczący". Obsadził się "kiespkimi" i walczy o swojego na > urzędzie, kierumjąc tak potężnym medium. W każdej gminie, każdym powiecie jest > mnóstwo afer w otoczeniu ludzi z PO. Burmistrz Polkowic, siedzi w więzieniu i > rządzi bogatym miastem, bo ma poparcie, wrocławski desant ze Schetyną i > Protasiewiczem pchają się na górę po trupach. Nie ma w PO nikogo, kto chce > dobrze dla kraju, chca tylko swoich u władzy kosztem tego narodu. My nie > jesteśmy opóźnieni w rozwoju, a tak nas traktuje cała PO i wszystkie media, > dlaczego? Kto się czego boi? Bo na pewno nie my, naród. Oj chyba moherek główkę zbytni przygrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
radomiak16 Re: Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na T 18.10.05, 09:22 Głosuj na Kaczyńskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na T 18.10.05, 10:46 Nigdy głosy na kaczyńskiego ! Tylko Tusk, to jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
blackkot Re: Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na T 18.10.05, 09:25 Święte słowa! Mamy szanse na normalność i uczciwość. I TYlKO Kaczyński jest nadzieją na naprawę sądownictwa. Casus Kluski dobitnie pokazuje, jakie mamy teraz sądy i sędziów. Plemienny kacyk chyba by wydał sprawiedliwszy wyrok.Chcecie mieć tak dalej, wybierajcie miernote Tuska, marionetkę w rękach cwaniaków, bez żadnych zasad moralnych. Czy naprawdę nie widać o co z tym Tuskiem chodzi? Ludzie przejrzyjcie na oczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na T 18.10.05, 10:24 > Mamy szanse na normalność i uczciwość. I TYlKO Kaczyński jest > nadzieją na naprawę sądownictwa. Skad ten pomysl? Byl juz min. sprawiedliwosci i jakos sie zlotymi zgloskami w historii nie zapisal. No chyba ze jednym z pierwszych dekretow przyzna sobie prawo wydawania wyrokow, od ktorych nie bedzie odwolan. To by do niego pasowalo... Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t OJ NAIWNI POLACY, NAIWNI. 18.10.05, 10:25 "Ludzie przejrzyjcie na oczy!!!" Tego samego życzę zwolennikom Kaczyńskiego. Jakosć prezydentury w stolicy nic dla Was nie znaczy, absurdalne pomysły gospodarcze nic nie znaczą, rozdawanie naszych, obywatelskich pieniędzy rozmaitym grupom nacisku nic nie znaczy, obiecywanie wszystkiego wszystkim nic nie znaczy itp. itd. OK, głosujcie sobie na Kaczyńskiego, tylk0o pretensje miejcie później wyłącznie do siebie. Pretsnsje o to, zę wyborcze obietnice są nie do spełnienia, o to, żę bezrobocxie nie spada, ze benzyna drożeje, że media co i rusz donoszą o TKM w państowwych firmach i urzędach, o to, żę sądownictwo jednak nie zostało uzdrowione, zę korupcja nadal się w kraju szerzy itp itd. Wierzycie w cuda, w takie same gruszki na wierzbie jak za Millera. Proszę bardzo. Już wkrótce się przekonacie. Ale oczywiście wtedy to będzie wina agentów, uklądow, PO, pedałów i cyklistów. No bo przecież nie chorych na ambicję i nieudolnych braci i ich popleczników. P.S.: Dodam, ze w pierwszej turze nie głosowałem na Tuska i nie jestem żadnym Jego fanem - ot, mam po prostu uszy i oczy oraz odrobinę rozumu, który pozwala mi spojrzeć krytycznie na obu kandydatów. Tego chyba brakuje większości, skoro konsekwentnie popierają socjalistów-obiecywaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na T 18.10.05, 10:22 > L. Kaczyńki ma wizję sprawowania urzędu, wie czego chce O tak, Kaczynski doskonale wie, czego chce: WLADZY. Nieograniczone i za wszelka cene. > w przeciwieństwie do Tuska, który bredzi, sepleni, coś tam udaje, gra, pomawia. Nie to, co Kaczynski, ktory w debatach na powazne zarzuty umie odpowiedziec jedynie kretynskim, kpiacym usmieszkiem i personalnymi wycieczkami. Ogladales/as choc jedno ich spotkanie? Chcesz sie wstydzic za prezydenta i czekac, kiedy znajdziesz sie wsrod "innych", ktorzy akurat mu podpadli - glosuj na Kaczynskiego. > Silna władza prezydenta jest potrzebna ale w mądrych uczciwych rękach Z Kaczynskim bedzie tylko sila, bo madrosci i uczciwosci to mu akurat brakuje. Za to buty, arogancji, chamstwa i zapedow dyktatorskich ma az nadto. Nie chce takiego prezydenta. Nie chce, zeby ktos taki mial JESZCZE WIEKSZE prerogatywy niz obecna glowa panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na T 18.10.05, 10:43 Głosujemy na Tuska, aby dać odpór resztkom nieuctwa. Odpowiedz Link Zgłoś
annettealtto Re: XX WIEK TO WIEK DYKTATUR - NADLUDZI , 18.10.05, 11:38 NIE DAJMY SIĘ ZWARIOWAĆ WIERZĄC,ŻE JEDNOSTKA MOŻE UZDROWIĆ PAŃSTWO,NA OBECNYM ETAPIE ROZWOJU POTRZEBA NAM PAŃSTWA OBYWATELSKIEGO,PRZYJAZNEGO LUDZIOM,BO TO I TAK MY OBYWATELE PŁACIMY RACHUNKI ZA WSZYSTKO I TO MY OBYWATELE SPRZĄTAMY PO WSZYSTKICH NIEUDACZNIKACH, NAWIEDZONYCH I CWANIAKACH,KTÓRZY WIEDZA LEPIEJ . POTRZEBUJEMY DOBREGO PRAWA,KTÓRE OBOWIĄZUJE WSZYSTKICH.POTRZEBUJEMY DIALOGU I DOKŁADNYCH WYLICZEŃ,CO OPŁACA SIĘ WPROWADZIC NP. W SPRAWIE PODATKÓW,A NIE WIZJI POWSTAŁYCH W GŁOWIE JAKIEJŚ JEDNOSTKI PODCZS BEZSENNEJ NOCY.z dwojga złego głosuję na tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecien45 Re: Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na T 18.10.05, 09:11 golcon napisał: >> Jedynym ratunkiem będzie oddanie głosu na Donalda Tuska, Prezydent może poprzez > Tusk to jest trzeci brat bliźniak Kaczyńskich. Tusk to "plastelinowy John". On tak będzie tańczył jak mu Kaczyński zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
kintaro1 Re: Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na T 18.10.05, 09:11 Kaczyski nie walczy o fotel prezydenta, on walczy o TRON Odpowiedz Link Zgłoś
blackkot Re:Głosuj na Kaczyńskiego - uczciwego i mądrego 18.10.05, 09:27 Tusk jak weźmie berło do ręki , to już się zmęczy. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re:Głosuj na Kaczyńskiego - uczciwego i mądrego 18.10.05, 10:26 > Tusk jak weźmie berło do ręki , to już się zmęczy. Za to Kaczynski bedzie niezmordowany w tropieniu aferzystow, tepieniu wszystkiebo co "inne" i blokowaniu inwestycji, bo to przeciez korupcjogenne. A, i jeszcze w rozdawaniu nagrod swojakom. Zapraszam do Warszawy. Rzadzi nia juz pare lat. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na T 18.10.05, 10:48 Jak Kaczyński z plasteliny będzie siedział na Tronie? Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Trzeba powstrzymać tego szaleńca, głosuj na T 18.10.05, 10:42 Tak, trzeba powstrzymać tego ludka Kaczyńskiego i jego pomysły. Jedynem ratunkiem głosowanie na Tuska. I to robimy. Odpowiedz Link Zgłoś
giuseppe53 Jak popatrzec na casus Kluski to sie wcale nie 18.10.05, 08:29 dziwie - jak poradzic sobie inaczej z tym bagnem? Odpowiedz Link Zgłoś
jkammer Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:34 Nie pomyliła mu się czasem Polska z Białorusią? Odpowiedz Link Zgłoś
radomiak16 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 09:15 Większość z was panikuje, jakbyście się czegoś bali. Kaczyński wypada lepiej od Tuska, jest bardziej zdecydowany i konkretny. Silna władza prezydencka to nie dyktatura. Kraj, który musi przechodzić drastyczne reformy nie ma szans tego dokonać bez silnej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 10:30 Z perspektywy Warszawy cytuje za innym rozsadnymn uczestnikiem forum. Zwolennikom Kaczynskiego - pod rozwage. Chociaz obawiam sie, ze oni - tak jak ich wodz, mistrz pustych obietnic, drepczacy w miejscu nieudacznik, spocony ze zzerajacej go zadzy wladzy kieszonkowy dyktator - wszystko juz wiedza lepiej. Lech Kaczyński zobowiązał się do „Bezwzględnej, nieustępliwej walki z przestępczością...”. * Tymczasem Warszawa wciąż jest miastem o największym zagrożeniu przestępczością w Polsce (ponad 128 tys. przestępstw w 2003 r., o 3 tys. więcej niż rok wcześniej). Nastąpił także wzrost przestępstw skierowanych przeciwko mieniu, wzrosła liczba bójek, zabójstw, gwałtów. * Równocześnie Kaczyński wydał 80 mln zł na utrzymanie Straży Miejskiej, choć nie przyczyniło się to do poprawy porządku i bezpieczeństwa w mieście. * Obiecana rozbudowa systemu monitoringu – przy planie w 2003 r. 15 mln zł – osiągnęła wykonanie 0 proc.! * Do czerwca br. każdy autobus i tramwaj miał zostać wyposażony w kilkanaście urządzeń rejestrujących to, co się w wozie dzieje. I co? Nic! * W zamian za zlikwidowanie w szkołach firm ochroniarskich, do każdej placówki miały być wysłane patrole straży miejskiej. W efekcie szkoły zostały bez ochrony, bo strażnicy, w niewystarczającej zresztą liczbie, rozpoczęli pracę z dużym opóźnieniem. „Bezwzględnie walczyć będziemy ze zjawiskami korupcyjnymi..., szeroka informacja o zamówieniach, nawet gdy nie przewiduje jej ustawa...”. * I już na wstępie, poprzez koalicję z Platformą Obywatelską, Kaczyński stał się częścią układu, który chciał rozbijać... Kadencję rozpoczął od współpracy z ludźmi, których oskarżał publicznie o korupcję, niegospodarność i przekręty. * Nowy „skromny” gabinet Kaczyńskiego przy ul. Miodowej kosztował ok. 140 tys. zł i okazał się być samowolą budowlaną. * Bez przetargu chciał wybudować skrzyżowanie obok Galerii Mokotów za 21 mln zł. W uzasadnieniu wniosku o zgodę na tryb bezprzetargowy podano, że władze miasta nie radzą sobie z przeprowadzeniem przetargu. Wykonawca remontu al. Krakowskiej także został wybrany bez przetargu. Bez przetargu chciał także wybrać wykonawcę prac rozbiórkowych budynku Spójni, na co nie zgodził się Urząd Zamówień Publicznych. * W ramach urealniania stawek czynszu za lokale użytkowe Kaczyński proponuje indywidualne negocjacje, w cztery oczy, urzędnika z najemcą, co – jak widać gołym okiem – sprzyja korupcji. * Jednym z przykładów tej bezwzględnej walki ze zjawiskami korupcyjnymi jest powołanie Michała Borowskiego na funkcję naczelnego architekta, który jako właściciel kamienicy Foksal 15, legalnie, ale pokrętnie, z ewidentna stratą dla Warszawy, korzysta „z pomocy” miasta przy wykwaterowywaniu zbędnych lokatorów. * Przetarg na utrzymanie zieleni wokół PKiN w ub. roku wygrało Miejskie Przedsiębiorstwo Robót Ogrodniczych, którego prezesem tuż przed rozstrzygnięciem przetargu został dyrektor techniczny PKiN, ustalający warunki tego przetargu. „Usprawnić funkcjonowanie urzędów... Wysokie kompetencje i kultura osobista urzędników będą stanowiły nową wizytówkę miasta...”. * W wyniku czystek kadrowych Kaczyński zatrudnił ok. 700 osób, z których znaczna część – co znamy z Kubusia Puchatka – to krewni i znajomi królika. W znacznej części związanych z PiS i spoza Warszawy. * Burmistrzem Żoliborza, z polecenia Kaczyńskiego, został dyrektor ZOZ, dr Marek Rzewuski. Zwolnione przez niego miejsce objęła jego konkubina, która wraz z ze swoją matką zarabiała dodatkowo na zleceniach dyrektora ZOZ. * Szumnie zapowiadana poprawa funkcjonowania urzędów zaskutkowała głównie wstrzymaniem dochodów w budżecie miasta, a kolejki po najprostsze dokumenty, jak prawo jazdy, zwiększyły się wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 10:35 Głupia włądza to katastrrofa dla kraju. A Kaczyński ma(jak już w ogóle j\akiś ma)głupie pomysły na gospodarkę i życie społeczne. W jakie Ty reformy za Kaczorów wierzysz?? Nasłuchałeś się o czwartej erpee i nie wiadomo co sobie wyobrażasz. Otóż będzie cystka w sądownictwie(i niestety nie spodziewam się, by wyszło to na dobre temidzie), w firmach państwowych, trochę ochłapów dla rodzin z dziećmi(jak te obiecane ulgi, których nie będzie od czego odliczyć), kupę forsy dla górników, hutników i innych kolejarzy oraz kolejna nieudana "reforma" służby zdrowia. To będzie kolejna zmarnowana kadencja parlamentu. Źle widzę przyszłośc Polski z takim naiwnym narodem, ale trudno, widać tak jest pisane - zawsze byliśmy frajerami. Odpowiedz Link Zgłoś
kintaro1 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 10:44 A props, pozwole tu sobie nieskromnie powtorzyć moj wierszyk: Nad rzeczką, opodal krzAczka rządziła Kaczka Dziwaczka lecz zamiast trzymać się rzeczki- dekrety wyciągała z teczki: - o tym że kaczka najlepszym jest drobiem - o tym że jak coś powiem, to powiem - o tym że trzeba innych pogonić - o tym że kaczce się trzeba pokłonić Dekretów były setki, tysiące A Kaczka chce teraz ukraść nam Słońce! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 10:50 Kaczyński to puste obietnice. I do tego strajk włoski. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 10:47 Boje sie. Nienawisci ktoraprezentuja iszacy tutaj i popierajacy Kaczke. Kaczynski to: 1) Oszolomy i skompromitowane otoczenie - oprocz chorych na wladze Kaczek: Kaminski - popiera Pinoczeta, Wasserman - walczy z mafia hydraulikow i szuka przez policje otwartych drzwi do garazu, Ziobro - zero wystepuje w radio maryja i obraza wiekszosc spoleczenstwa mowiac, ze na PO glosuja bandyci, piesek kurski - nie musze tutaj nic pisac, klamca i cham pierwszej wody; niedoszly premier - juz afera z jego zeznaniami majatkowymi 2) Bajki i klamstwa - stworzyl hybryde wszystkich programow i mowi to co kazdy chce uslyszec. Kazdy normalny i myslacy czlowiek wie, ze jak sie kazdemu da wiecej i jednoczesnie zmniejszy podatki to to nie moze sie udac bez drukowania pieniedzy. Zreszta jakie to byly oszustwa juz powoli zacyzna wychodzic bo okazuje sie ze w 80% program PO i PiS jest taki sam, a PiS serwuje nam nowe podatki (od bezrobocia) oraz tworzy nowa konstytucje ktora bedzie mniej gwarantowala ludziom niz poprzednia, po to, zeby przyszlosci nic nie stalo w antydemokratycznych zmianach 3) PiS to nie prawica - poglady ultra lewicowe (przynajmniej zakladajac, ze PiS nie klamie - a niestety klamie ze da wszystkim. Zreszta popiera PiS ta czesc Polski ktora popierala historycznie lewice i Leppera - to tez o czyms swiadczy. Po to jedyna obecnie prawicowa partia. Napisalbym wiecej, ale nie mam czasu niestety (obowiazki) a i tak za chwile fritz,fritz badz podobny napisze jedno klamliwe zdanie pod tym co napisalem. Ogranicoznych w swoich pogladach ludzi nigdy sie nie przekna nie wazne ile sie napisze. DLa takich istotne sa hasla i rozne stereotypy na ktorych mozna grac i manewrowac spoleczenstwem... Odpowiedz Link Zgłoś
jkammer Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 14:37 Zrozum, z mojego miasta (w Polsce) jest dużo bliżej do Berlina niż Warszawy, a co dopiero Mińska (Białoruskiego). Nie chcę mieć tej zarazy u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
j.dom Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:37 A czy przypadkiem w związku z ptasią grypą Kaczory nie powinny być pod kluczem? Tak dla naszego narodowego bezpieczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:56 no pierwsze objawy czyli gorączka już są kwachu mu chyba złosliwie konstytucji nie przysłał dekrety mu sie zamarzyły, mam nadzieje ze zmiecie cie ze sceny juz niedługo Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:49 A co wy tak prawiczki - Stalin, Lenin, Kaczenko? Pinochet wam prawiczki nie pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
zamroczony Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:39 marzy mu się folwark zwierzęcy... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:44 Lech Kaczyński zapowiedział także uzdrowienie sądownictwa, gdy zostanie prezydentem. Zaznaczył, że oczywiście trzeba zachować niezależność sądów. Gość Jedynki zapowiedział, że wnioski o nominacje sędziowskie za jego przezydentury będą gruntownie analizowane. Kaczyński dodał, że wystąpi do Trybunału Konstytucyjnego o wykładnię prerogatyw prezydenta co do mianowania sędziów. Polityk PiS dał do zrozumienia, że liczy na orzeczenie stwierdzające, iż decyzje o nominacjach sędziowskich to wyłączna prerogatywa głowy państwa" No to koniec z niezawisłością sędziowską. Pzy okazji - Trybunał Konstytucyjny nie ma uprawnienia do ustalania wykładni ustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
panes Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:47 No to by się porobiło! Mielibyśmy Białoruś albo Koreę Pn.W naszym przypadku " wsie ukazy" miałyby szansę akceptacji przez sejm zdominowany przez POPiS, a na cara trzeba też mieć wygląd!!! Jakiś taki żałosny ten kandydat na dyktatora!? Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 ironie i lęki... 18.10.05, 08:54 panes napisał: > No to by się porobiło! > Mielibyśmy Białoruś albo Koreę Pn.W naszym przypadku " wsie ukazy" miałyby > szansę akceptacji przez sejm zdominowany przez POPiS, a na cara trzeba też mieć wygląd!!! > Jakiś taki żałosny ten kandydat na dyktatora!? ======================================= Można dworować, ironizować. To instynktowna ochrona przed lękiem. Ja się lękam i też dlatego tutaj ironizuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: ironie i lęki... 18.10.05, 09:44 wspomnij wielkiego JPII: NIE LĘKAJCIE SIĘ... zwłaszcza w słusznej sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 08:53 Prezydent IV Przeprośpolitej Lu Kaczenko może sobie rządzić, czym mu się tylko podoba, nawet de kretami i les wiewiórkami. Ba, może sobie nawet wprowadzić stan wojenny wraz z kartkami na kretowiska i orzechy, gdy de kretom i les wiewiórkom zacznie doskwierać duchota nowego państwa i zapragną wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
kaqtusica Ma facet rację. Polaków za mordę trzeba brać. 18.10.05, 09:06 Wtedy ten kraj coś osiągnie. Inaczej sprzedadzą swój kraj za psi grosz, jak drzewiej bywało. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Ma facet rację. Polaków za mordę trzeba brać. 18.10.05, 09:15 Polaków jak Polaków, ale sytuacji w kraju, która ma szansę na uzdrowienie jeśli ktoś mocny, odważny wprowadzi porządek. Demoralizacja jest zakrojona na tak szeroką skalę, że dekrety, nie dekrety, siła osobowości szefa kraju mogą dziś nie wystarczyć. Każda dziedzina życia jest do naprawienia, demoralizacja administracyjna, okrucieństwo w służbie zdrowia, zacofanie w oświacie, samowola w prowincjonalnych instytucjach, sądownictwo, organy ścigania same wymagają ścigania, media, które demoralizują, okradając ludzi z ostaniego grosza na aboament, operatorzy, banki. Spróbuj człowieku szary znaleźć sposób na godne zachowanie w różnych instytucjach, niby powołanych dla człowieka, spróbuj się skutecznie poskarżyć, że cię oszukano, okradziono. Nie ma szans, chyba pozostaje Strasburg tylko. Nie optuję za X, ale za uszanowaniem pragnienia Polaków do uczciwego kraju. Niech młodzież nie ucieka, bo co dalej? A tu najlepsi, nazdolniejsi już okupuja uniwersytety angielskie, myją tam gary, ale nie chcą wracać. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Dziękuję za chwilę refleksji... 18.10.05, 09:25 ajkaj napisała: > Polaków jak Polaków, ale sytuacji w kraju, która ma szansę na uzdrowienie jeśli > ktoś mocny, odważny wprowadzi porządek. Demoralizacja jest zakrojona na tak > szeroką skalę, że dekrety, nie dekrety, siła osobowości szefa kraju mogą dziś > nie wystarczyć. Każda dziedzina życia jest do naprawienia, demoralizacja > administracyjna, okrucieństwo w służbie zdrowia, zacofanie w oświacie, samowola > w prowincjonalnych instytucjach, sądownictwo, organy ścigania same wymagają > ścigania, media, które demoralizują, okradając ludzi z ostaniego grosza na > aboament, operatorzy, banki. Spróbuj człowieku szary znaleźć sposób na godne > zachowanie w różnych instytucjach, niby powołanych dla człowieka, spróbuj się > skutecznie poskarżyć, że cię oszukano, okradziono. Nie ma szans, chyba pozostaj > e > Strasburg tylko. Nie optuję za X, ale za uszanowaniem pragnienia Polaków do > uczciwego kraju. Niech młodzież nie ucieka, bo co dalej? A tu najlepsi, > nazdolniejsi już okupuja uniwersytety angielskie, myją tam gary, ale nie chcą > wracać. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Ma facet rację. Polaków za mordę trzeba brać. 18.10.05, 09:44 > Niech młodzież nie ucieka, bo co dalej? Pod kaczymi dekretami będzie uciekać jeszcze szybciej. IV RP stoczy się do poziomu II RP albo i niżej. Masz gębę wzniosłych słów pełną ale jak roboty nie ma to ludzie w dupie mają ideały. Kogo jeszcze obchodzą jakies rozliczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Ma facet rację. Polaków za mordę trzeba brać. 18.10.05, 10:51 Sugerujesz, ze większa włądza państwa, jeszcze większa niż dziś moc wszechobecnych urzędników, normowanie wszelkich dziedzin życia przez ludzi władzy itp. doprowadzą to polepszenia stosunku urzędów do szarego obywatela i vice versa?? HAHAAAAA, no weź przestań!! JAk można być tak naiwnym?? Korupcja i zła jakośc pracy organów państwa wynika z przeregulowania, z tego, zę obywatel na każdym kroku zależy od jakiegoś urzędnika. Kaczyński chce tą zależność umocnić, a Ty twierdzisz, zę się upora z korupcją, naprawi służbę zdrowia, oświate itp.???? Już wkrótce się przekonasz, co to ta IVRP. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Pierwszy dekret to.... 18.10.05, 09:06 1) Wprowadzenie kary śmierci dla wszystkich hydraulików źle podłączających wanny. 2) Dożywocie dla osób organizujących konferencje prasowe w hospicjach. 3) Lustracja osób publicznych pod kątem służby wojskowej w obcych armiach do 3 pokolenia wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 09:07 Coz moze sie okazac, ze raz zdobytej wladzy Kaczka nigdy juz nie odda. Jego wypowiedzi nie brzmia zbyt demokratycznie. Osmieszy polske, zniszczy reputacje naszego kraju za granica i bedzie bardzo nieudolnym prezydentem. I TYrzeba bedzie patzrec w te nalana twarz przez 5 lat... Na szczescie, jak pokazuja sondaze nie ma szans. I zobaczcie pierwsze damy: zona tuska to Piekna , ladnie ubierajaca sie kobieta, Natomisa zona Kaczki wyglada jak wiejska staruszka i tak tez sie ubiera, Takiej pierwszej damy na pewno nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
red_kapturek Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 09:16 rhemek napisał: > Coz moze sie okazac, ze raz zdobytej wladzy Kaczka nigdy juz nie odda. > Jego wypowiedzi nie brzmia zbyt demokratycznie. Obsesja władzy Lecha Kaczyńskiego jest wręcz porażająca. "Boże, coś Polskę przez tak liczne wieki..." nie oddaj proszę w ręce klona Napoleona w prapolskim baryłkowatym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kintaro1 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 09:18 Nad rzeczką, opodal krzaczka, rządziła Kaczka Dziwaczka Lecz zamiast trzymać sie demokracji, walnęla dekret po sutej kolacji: Zabrania się innym zwierzaczkom przeciwstawiać się kaczkom zabrania sie wszystkim bycia sobą zabrania sie....... A Kaczka ma być Królową! Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Proszę o bis ! 18.10.05, 09:34 kintaro1 napisał: > Nad rzeczką, opodal krzaczka, rządziła Kaczka Dziwaczka > Lecz zamiast trzymać sie demokracji, walnęla dekret po sutej kolacji: > Zabrania się innym zwierzaczkom przeciwstawiać się kaczkom > zabrania sie wszystkim bycia sobą > zabrania sie....... > A Kaczka ma być Królową! Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Proszę o bis ! 18.10.05, 09:37 rymy częstochowskie, pewnie nagrodzone, przez jedynie słusznego kandydata, bo na jego poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
kintaro1 Re: Proszę o bis ! 18.10.05, 09:42 Rozumiem ze chcialbys mi zabronic rymów częstochowskich? Teraz widzę że rządzenie dekretami to oferta dla Ciebie... PS. Wyluzuj, nie kopiuj Kaczynskiego we wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
radomiak16 Re: Proszę o bis ! 18.10.05, 09:45 Kintaro rymuj sobie rymuj. I ty też wyluzuj. Wymyśl jakiś wierszyk o Tusku też. Odpowiedz Link Zgłoś
kintaro1 Re: Proszę o bis ! 18.10.05, 09:53 Chetnie cos wymysle, specjalnie dla Ciebie. Ale to bedzie wierszyk o wymowie pozytywnej zgodnie z moimi pogladami. a rymy beda Strrrraszne :D Odpowiedz Link Zgłoś
radomiak16 Re: Proszę o bis ! 18.10.05, 09:55 Może być pozytywny. Osobiście też lubię Tuska. Ale w roli prezydenta widzę Kaczyńskiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kintaro1 Re: Proszę o bis ! 18.10.05, 09:56 Fajnie ze umiemy sie ładnie różnić. Pozdrawiam rownież Odpowiedz Link Zgłoś
carlitos35 Re: Proszę o bis ! 18.10.05, 10:03 kintaro1 napisał: > Fajnie ze umiemy sie ładnie różnić. Pozdrawiam rownież =============================== A ja ciągle czekam na bis - bo mnie się podobało, naprawdę ! Odpowiedz Link Zgłoś
kintaro1 Re: Proszę o bis ! 18.10.05, 10:08 Dziekuję za slowa uznania :) Jak coś jeszcze wymyślę to napisze specjalnie dla Ciebie. Boshe, juz 2 zobowiązania poetyckie, he he pozdrawiam tymczasem Odpowiedz Link Zgłoś