Dodaj do ulubionych

Lech Kaczyński chce rządzić dekretami

• hrabiaa A, może odrazu Chomeini 18.10.05, 11:03
      Co za czasy! Straszno i smieszno. Krasnoludki biorą się za władzę. Tego nawet
      Orwell nie przewidział
    • marekgdan Kacza grypa nam grozi!Donald na pomoc! 18.10.05, 11:18
      • studioturos Re: Kacza grypa nam grozi!Donald na pomoc! 18.10.05, 11:31
        Nie pomoze! Co najwyzej policzy glosy i pucz zrobi!
    • kiddy Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 11:23
      Aha, prezydenta z takimi uprawnieniami juz mieliśmy. I co nam to dało?
      • studioturos Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 11:32
        kiddy napisała:

> Aha, prezydenta z takimi uprawnieniami juz mieliśmy. I co nam to dało?
        Z Siekierka tez mielismy i tez nie udalo sie! Moze jednak wrocic do dekrtow?
    • brlink nie tej klasy pan jest politykiem 18.10.05, 11:25
      zeby moc rzadzic dekretami. sporo panu brakuje...
      • studioturos Re: nie tej klasy pan jest politykiem 18.10.05, 11:33
        brlink napisała:

> zeby moc rzadzic dekretami. sporo panu brakuje...
        A cos TY za jeden zeby oceniac klase politykow? Puknij sie w czolko!!
        • uu1 Re: Jaki grzeczny zwolennik kaczek. No, no. 18.10.05, 11:36
        • jo_asz Re: nie tej klasy pan jest politykiem 18.10.05, 12:17
          studioturos napisał:

> brlink napisała:
          >
          > > zeby moc rzadzic dekretami. sporo panu brakuje...
          > A cos TY za jeden zeby oceniac klase politykow? Puknij sie w czolko!!
          >
          No jak to?? WYBORCA! Czyli właśnie ten kto powinien ich oceniać.
        • brlink Re: nie tej klasy pan jest politykiem 19.10.05, 20:43
          studioturos napisał:

> brlink napisała:
          >
          > > zeby moc rzadzic dekretami. sporo panu brakuje...
          > A cos TY za jeden zeby oceniac klase politykow? Puknij sie w czolko!!
          >
          jestem wyborca - a kto jak nie wyborca ma oczeniac politykow? moze ty sie puknij?
    • aptymista KACZOR GÓRĄ POLSKA DOŁEM 18.10.05, 11:30
      • studioturos AFERAŁY SIE BOJA? TO I DOBRZE!! 18.10.05, 11:34

• maciej48 Mino jadu w GW Kaczyński wygra z donkiem 18.10.05, 11:34
      Pujecie na wszelkie sposoby na Kaczyńskiego od chwili gdy odszedł wraz z Bratem
      z kancelarii Walezego i zaczeli zwalczać korupcję aferałów Tuska i Bieleckiego i
      tak wam zostało do dziś, Prezydent Kaczyński to jedyny ratunek dla Polski, od
      waszych aferek i układzików w mendiach promowanych.
      • uu1 Re: Mino jadu w GW Kaczyński wygra z donkiem 18.10.05, 11:35
        Jak to było z TELEFRAFEM?
        • doktorhabilitowany.1 Re: Mino jadu w GW Kaczyński wygra z donkiem 18.10.05, 11:38
          --./.../---:))
          Nie waaaażne, sprawa się przedawniła;)
          A swoja drogą to PiS lubi majstrować przy częstotliwościach, ich koledzy cały
          czas rządza w TP SA i pokazują jak w Polsce można uprawiać monopol:))
        • fritz.fritz Re: Mino jadu w GW Kaczyński wygra z donkiem 18.10.05, 11:39
          uu1 napisała:

> Jak to było z TELEFRAFEM?

dobrze. Kaczory nie mialy nic z tym wspolnego:

"Spółka Telegraf powstała w 1990 roku. Była powiązana z Porozumieniem Centrum -
          pierwszym prezesem był ówczesny działacz PC Maciej Zalewski, członkiem zarządu
          Jarosław Kaczyński. Miała zajmować się m.in. budowaniem koncernu medialnego. Gdy
          Lech Wałęsa został prezydentem, liderzy PC trafili do jego kancelarii, odeszli
          też z władz Telegrafu. Maciej Zalewski, według podejrzeń prokuratury z lat 90.,
          gdy został sekretarzem stanu w BBN, swoją pozycję miał wykorzystywać do
          pomnażania kapitału Telegrafu. Miał m.in. wyłudzić od prezesów Art B Bogusława
          Bagsika i Andrzeja Gąsiorowskiego 17 mld zł w zamian za obietnicę sprzedaży
          akcji Telegrafu, a także wyłudzić pożyczkę 40 mld zł na potrzeby spółki.
          Zalewski miał też ostrzec szefów Art B o grożącym im niebezpieczeństwie i
          spowodować ich ucieczkę z kraju. Sprawa ta toczyła się przed sądem wiele lat. W
          1998 r. Zalewski uwolniony został ze wszystkich zarzutów, ale sąd wyższej
          instancji zwrócił część sprawy do ponownego rozpatrzenia. W efekcie w grudniu
          2002 r. Zalewski został skazany nieprawomocnym wyrokiem na 3,5 roku więzienia za
          próbę wyłudzenia pieniędzy od Art B.

Rzeczpospolita
          "
          • uu1 Re: Mino jadu w GW Kaczyński wygra z donkiem 18.10.05, 11:46
            Twoje informacje są podane wybiórczo.
            PS. Zalewski jest już skazany prawomocnym wyrokiem. Kilka miesięcy temu, któryś
            z p. K powiedział publicznie, że po dojściu do władzy przyjrzą się - wyrokowi i
            składowi sędziowskiemu.
            • doktorhabilitowany.1 Powaga? 18.10.05, 11:48
              Czyli jednak poczuwają się do związków z Zalewskim. Zalewski na mocy dekretu
              wyjdzie na wolność?
              • studioturos Re: Powaga? 18.10.05, 11:52
                doktorhabilitowany.1 napisał:

> Czyli jednak poczuwają się do związków z Zalewskim. Zalewski na mocy dekretu
                > wyjdzie na wolność?

A dekret przeglosuja aferały z PO, dzieki ktorym beda sie czuli bezpieczni
                gdyby cos??? Rany, kpiny ze zdrowego rozsadku?
              • uu1 Re: Tego pomysłu bym nie wykluczył. 18.10.05, 11:53
          • doktorhabilitowany.1 I dobrze. 18.10.05, 11:46
            Całe szczęście. Wycofały się w porę i powinni dziękować Wałęsie, że im to
            umożliwił:)) Ale smród się ciągnie, gdyż Kaczory za tego typu relacje, jakie
            łączyły ich z Zalewskim, domagają się publicznego ostracyzmu dla innych.
          • rnrr Re: Fritzu, fritzu. 18.10.05, 12:09
            Wieszc co, chyba jednak kolega kralik miał rację wczoraj. Ty rzeczywiście masz
            na wszystko przygotowane odpowiedzi. Tylko, ze czasem kompromitujesz i to chyba
            nie przypadkiem pana KAczora, któremu niby to tak wiernie służysz.

Ps. Jadę na wybory, bo nie chcę by wygrały Kaczory
    • mistermister Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 11:35
      Przeraża mnie takie pisanie konstytucji na kolanie wyłącznie na użytek 4 najbliższych lat.
      Przeraża mnie styl rządzenia w stylu Putina i jego dekretów.
      "Podkreślił przy tym, że taki dekret w trybie pilnym musiałby rozpatrzyć Sejm. Jednak posłowie mogliby dekret tylko przyjąć bądź odrzucić."
      Oczywiście nie trzeba nikomu mówić, że do przyjęcia dekretu mają wystrczyć 152 głosy:-)
      • uu1 Re: Minus 5 - na wypadek ptasiej grypy. 18.10.05, 11:37
      • studioturos Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 11:44
        Wlasnie! I trzeba zmienic w ten sposob konstytucje! Narod sie oglupi to w
        referendum przyjmie!
        -
    • pantanal Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 11:39
      "Zaznaczył, że oczywiście trzeba zachować niezależność sądów."

Calkiem jak Wolodia: "mog ubit' - nie ubil"
      • studioturos Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 11:51
        pantanal napisał:

> "Zaznaczył, że oczywiście trzeba zachować niezależność sądów."
        >
        > Calkiem jak Wolodia: "mog ubit' - nie ubil"
        Co zlego widzisz w niezaleznosci sadow, do licha?
        Jak kaczynski powie "raz" - to napiszesz zeby sie nie podpieral niezaleznymi
        publicystami? Troche samokrytyki, rany!
    • silesius.monachijski "Czerwony slonik" i Bolus 18.10.05, 11:42
      www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9677
    • the.bill1 BRAWO, wreszcie porządek w tym IIIRP burdelu.. 18.10.05, 11:42
      To, co się dzieje w Polsce woła o pomstę do nieba. Potrzebny jest prezydent
      silny, uczciwy i skuteczny..
      wow, tak przeciez było na bilbordach Kaczyńskiego.
      Jasne jest już na kogo głosować.
    • dominiqus Duck Wars 18.10.05, 11:43
      Raz się w Polsce dwie kaczki pobiły o urząd
      Jedna z nich z solidarną, bliźniaczą rzec by buzią
      Druga z wdziękiem kaszubskim żując „donaldówę”
      Polakom wpychając w dzioby wyborczą parówę

Szybkim skrzydeł machnięciem ruszyły do starcia
      Na dziadków, co do Niemca lgnęli, hospicja bez wsparcia
      Na podatek liniowy, czwartą pospolitą – rzecz
      W miód, mleko, oscypek i prawość obfitą

Publiczność im jednak ciężko było zachęcić do wsparcia
      Brak argumentów w rękawach? Zbyt pasywne starcia?
      Ledwie połowa Polaków obstawiła typy – pewnie z obawy
      Przed groźnym niezwykle – wirusem „kaczej” grypy

A teraz przed drugą rundą walk kaczych, Polska w wizjach tonie:
      Czy orła białą kaczką każą zastąpić, w złocistej koronie?
      Czy jakiś homo-kaczor innemu kaczorowi, dać będzie mógł dzioba?
      I czy na małe kaczuszki ulga podatkowa?

Gdańsk to, Łódź czy Warszawa, albo Białowieża
      Po tym ostatnim starciu, ostanie się pierza
      Tylko, kto po tej bitwie zapewni sprzątanie?
      Kaczor któryś czy Donald? – oto jest pytanie!
    • the.bill1 Pokazuje, że jest sobą i nie gra pod nikogo tylko 18.10.05, 11:44
      dla dobra Polski.
      Co złego widzisz w dekretach???
      Boja sie tylko przestępcy różnego rodzaju!
      • studioturos AFERAŁY SIE BOJA? TO I DOBRZE!! 18.10.05, 11:47
        the.bill1 napisał:

> dla dobra Polski.
        > Co złego widzisz w dekretach???
        > Boja sie tylko przestępcy różnego rodzaju!
      • liberalizm1 Re: Pokazuje, że jest sobą i nie gra pod nikogo t 18.10.05, 11:53
        A widzę wiele złego w dekretach.
        Jaką mam pewność, że jeżeli w sejmie nie uda się "przepchnąć" szkodliwej dla
        gospodarki ustawy przez PiS (w tej partii jest wielu rozsądnych ale jest też
        kilku takich jak Kurski) to prezydent nie będzie chciał jej przepchnąc
        dekretem? Poza tym dekretami można rządzić bez koalicji. Mogłoby to działać
        tak, że Kaczyński coś wymyśli i wyda dekret. Platforma tego nie poprze ale
        poprze PiS i oszołomy (LPR, PSL, Samoobrona) i co na to PiS odpowie PO? My
        poparliśmy bo Kaczyński jest nasz ale to nie do końca nasza wina lecz też PSL,
        LPR i Samoobrony. Takim sposobem PiS może rządzić z LPR, PSL i Samoobroną
        formalnie będąc w koalicji z PO. I o to tu chyba chodzi. Ręce mają czyste bo
        formalnie rządzą z PO więc nie zawiedli wyborców ale rządzą z oszołomami. VETO,
        VETO, VETO. Dobrze, że sondaże sprzyjają Tuskowi bo czasu mało a bez ostrego
        ataku na Tuska nie uda się zniwelowac przewagi a ostry atak może okazać się
        niewypałem jak ten z Kurskim. Oj chyba prezydentem będzie Donald :)))
        • studioturos Re: Pokazuje, że jest sobą i nie gra pod nikogo t 18.10.05, 12:00
          liberalizm1 napisał:

> A widzę wiele złego w dekretach.
          > Jaką mam pewność, że jeżeli w sejmie nie uda się "przepchnąć" szkodliwej dla
          > gospodarki ustawy przez PiS (w tej partii jest wielu rozsądnych ale jest też
          > kilku takich jak Kurski) to prezydent nie będzie chciał jej przepchnąc
          > dekretem? Poza tym dekretami można rządzić bez koalicji. Mogłoby to działać
          > tak, że Kaczyński coś wymyśli i wyda dekret. Platforma tego nie poprze ale
          > poprze PiS i oszołomy (LPR, PSL, Samoobrona) i co na to PiS odpowie PO? My
          > poparliśmy bo Kaczyński jest nasz ale to nie do końca nasza wina lecz też
          PSL,
          > LPR i Samoobrony. Takim sposobem PiS może rządzić z LPR, PSL i Samoobroną
          > formalnie będąc w koalicji z PO. I o to tu chyba chodzi. Ręce mają czyste bo
          > formalnie rządzą z PO więc nie zawiedli wyborców ale rządzą z oszołomami.
          VETO,
          >
          > VETO, VETO. Dobrze, że sondaże sprzyjają Tuskowi bo czasu mało a bez ostrego
          > ataku na Tuska nie uda się zniwelowac przewagi a ostry atak może okazać się
          > niewypałem jak ten z Kurskim. Oj chyba prezydentem będzie Donald :)))
          To w koncu ty piszesz o ataku to ja zapytam - dlaczego dziadus sie nie
          przyznawal ani do wermachtu ani do polskich sil zbrojnych?
          Dekrety...
          Ladnie piszesz, calkiem sluszne te uwagi, tylko do tego potrzebna jest zmiana
          konstytucji, takiej przewagi piS nie ma w sejmie i senacie, nie mowiac juz o
          tym, ze referendum powinno byc...
          Wychodzac z blednego zalozenia o zlej woli i braku rozsadku pana K. dochodzisz
          do blednych wnioskow. Na plus jest to ze wogole probujesz cos pisac, a nie
          robic zadyme...
          Pzdr
          • liberalizm1 Do STUDIOTUROS 18.10.05, 13:08
            Oczywiście, że masz rację, że do wprowadzenia dekretów potrzebna jest zmiana
            konstytucji ale ja boje się takich pomysłów. No moze "boje sie" to za wielkie
            słowa bo znając uprawnienia prezydenta wiem, że niewiele może, zatem bać się
            nie ma czego. Niepokojące są jednak takie wypowiedzi bo to świadczy o pewnego
            rodzaju tendencjach autorytarnych. Oczywiście mozemy się spierać co do braku
            rozsądku pana Kaczyńskiego czy Tuska. Zapewne Ty będziesz miał swoje racje i ja
            tez ale mimo naszych zapewne róznych poglądów również doceniam, że jesteś
            gotowy do merytorycznej dyskusji. Bo ja mimo tego, ze niezbyt lubię Pana
            Kaczyńskiego i nie popieram jego poglądów to szanuję go jako prezydenta W-wy,
            kandydata na najwyższy urząd w państwie a także jako człowieka, ba nawet w
            wyborach prezydenckich do miasta stoł. Warszawy głosowałem na Niego. Dziś
            uważam, że Prezydentem Warszawy nie jest najgorszym choc byli lepsi i On sam
            mógłby byc dlatego dziś bym na niego nie głosował. Jedno mnie w całej tej
            kampanii denerwuje, oburza i zniechęca do pana Prezydenta Kaczyńskiego - brak
            odcięcia od negatywnej i agresywnej kampanii. Chyba zgodzisz się ze mną, że to
            co robi pewne radio i pewien dziennik jest karygodną parodia demokratycznych
            mediów i wręcz propagandą zbliżoną do najczarniejszych czasów z początku wieku?
            Tymczasem zarówno pan Kaczyński jak i jego sztab a także najbliżsi
            współpracownicy nie widzą problemu. Wczoraj np. w programie Moniki Olejnik
            słyszałem wypowiedzi posła PiS pana Marka Jurka, który nie tylko nie potepił
            tych ataków ale zdawał się ich wogóle niezauważać.
            Odnosząc się do zarzutu jakobym zarzucał panu Kaczyńskiemu brak rozsądku i
            dobrej woli. Absolutnie tego nie powiedziałem. Uważam, że pan kaczyński ma
            dobrą wolę i chce dobrze tylko jego pomysły są trochę utopijne. Nie możemy
            wprowadzać modelu Państwa opiekuńczego bo jestem ekonomistą i wiem, że na tym
            modelu przejechało się wiele państw zachodnich (Francja, Niemcy, którzy chcą
            odebrać pewne przywileje socjalne obywatelom ale nia za bardzo moga i dlatego
            ich gospodarka kuleje, Wielka Brytania, która była jednym z pierwszych państw
            wprowadzających ten model i dzięki Żelaznej Damie w porę się z tego wycofała) a
            polska cały czas uporczywie chce udowodnic, że prawdziwe jest przysłowie "Polak
            mądry po szkodzie". dlaczego nie zapatrujemy się na USA i GBR? Dlaczego chcemy
            powtarzać błędy państw, które rokrocznie łamią przepis UE o deficycie nie
            wyższym od 3% PKB? Dlaczego nie patrzymy na Irlandię? To jest dla mnie
            zastanawiające i niepokojące. Nieważne czy nazwiemy te zmiany liberalizmem czy
            wolnością rynku czy państwem opiekuńczym bo to sprawa drugorzędna - to tylko
            etykietki. Ważny jest rozwój a ten możliwy jest tylko wtedy gdy będzie
            nieskrępowana gospodarka.
            pozdrowienia
        • the.bill1 Re: Pokazuje, że jest sobą i nie gra pod nikogo t 18.10.05, 12:02
          liberalizm1 napisał:
          > Jaką mam pewność, że jeżeli w sejmie nie uda się "przepchnąć" szkodliwej dla
          > gospodarki ustawy przez PiS (w tej partii jest wielu rozsądnych ale jest też
          > kilku takich jak Kurski) to prezydent nie będzie chciał jej przepchnąc
          > dekretem? Poza tym dekretami można rządzić bez koalicji.
          Nie słuchałes Kaczyńskiego. Sejm może wyłacznie przyjąć lub odrzucic dekret.
          Jeśli więc Sejm coś zdecyduje, to i tak nie ma znaczenia, czy to wymysli PiS, PO
          czy Kaczyński.
          Z Kurskim, to nie był niewypał. Tusk traci. Ma juz 53-47, choć media na razie
          zjechały do 55-45 - nawet "Fakt".... I wiem, że już niżej niz 54-46 nie zjadą....

• silesius.monachijski Chyba trzeba juz w Polsce zrobic porzadek 18.10.05, 11:49
      www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=9685
    • andrzejzb Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 11:57
      Bardzo dobrze! Popieram! Poszerzyć uprawnienia prezydenta!
      • rnrr Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 12:15
        a co z tego tytułu zyska zwykły śmiertelnik. Czy ktoś znajdzie dzięki temu
        pracę? cZy ktoś będzie sie czuł bezpieczniej na ulicach?

Co tu popierać
        • andrzejzb Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 14:12
          Może wreszcie wróci mu odrobina szacunku do władzy. Nie strachu ale szacunku
          takiego, jakim darzy się ludzi czynu, zdecydowanych, skutecznych, realizujących
          swoje wizje. A to już duży plus. Po dwóch kadencjach Kwasa i jednej Wałka mój
          szacunek dla urzędu Prezydenta jest zerowy...
    • andrzejzb Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 11:58
      Bo demokracją daleko się nie zajedzie.
      • uu1 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 12:00
        Połączyć Polskę z Białorusią.
        • andrzejzb Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 12:05
          Ni eda rady - już powłączono ją z inną komuną :)
          • uu1 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 12:13
            Czyli mają doświadczenie jak się nie dać demokracji.
            • szczery43 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 14:00
              Ależ wręcz przeciwnie - głupsza większość w referendum zdecydowała iż wchodzimy :)
    • mefissto Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 11:58
      Ludzie apel
      Konczcie studia, bo z tego co widze tylko elektorat z wyzszymm wyksztalceniem
      glosuje na Tuska a reszta matolow na despote i dyktatora Kaczora.
      a z innej beczki
      kto dam nam kase ?
      PISda czy ktos inny :)
      • andrzejzb Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 11:59
        No i Twój post potwierdza moje przekonanie, że owo "wykształcenie" to nic innego
        jak mózg po przepierce :)
        • uu1 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 12:02
          Nie dałeś sobie mózgu przeprać?
          • andrzejzb Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 12:07
            I nikomu nie dam. Rządy musza być czytelne i przejrzyste. Silny Prezydent to
            jedna ręka, jedna głowa i jedna odpowiedzialność za podjętą decyzję. A nie jak
            teraz - jak sukces - to dzięki "nam". Jak porażka - to przez "nich".
            • jo_asz Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 12:12
              No i jeszcze wpiszmy do Konstytucji, że Prezydent odpowiada tylko przed Bogiem
              i historią i będzie git.
              A tak na marginesie Kaczor w Wawie skupia całą władzę a i tak jak mu nie
              wychodzi to jest wina poprzedników. A poprzednicy zawsze jacyś są.
              • uu1 Re: Choćby Adam i Ewa. 18.10.05, 12:15
              • szczery43 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 13:58
                Jak dla mnie Trybunał Konstytucyjny może być Bogiem :)
                • andrzejzb Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 14:01
                  To samo miałem napisać :D :)
            • rnrr Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 12:14
              andrzejzb napisał:

> I nikomu nie dam. Rządy musza być czytelne i przejrzyste. Silny Prezydent to
              > jedna ręka, jedna głowa i jedna odpowiedzialność za podjętą decyzję. A nie jak
              > teraz - jak sukces - to dzięki "nam". Jak porażka - to przez "nich".

czyli to będzie tak, ze jak się coś uda to będzie dzięki PIS, a jak nie to
              bedzie przez PO????
              • andrzejzb Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 14:02
                A w koalicji AWS - UW jak było? :)
                • uu1 Re: Chcesz powielić ten przypadek? 18.10.05, 14:05
                  • andrzejzb Re: Chcesz powielić ten przypadek? 18.10.05, 14:09
                    Nie chę, ale on się sam powielił. teraz nie ma przebacz, cztery lata się będa
                    kłocili, PO przejdzie transformacje i z Tuskiem i Rokitą (tu niepewne) u steru
                    zmienią szyld na Front Liberalny albo coś w podobie, PiS się rozpadnie na 40
                    kanap a następne wybory w cuglach wygra SLD i tak do usranej śmierci.
      • uu1 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 12:01
        Ludzie, kończcie studia. Będziecie wykształconymi bezrobotnymi.
    • vapin Kilka faktów o Tusku z 18.10.05, 12:09
      Naszego Dziennika.

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20051018&id=my11.txt
      Wiem, wiem, dla niektórych to poniżające czytac Nasz Dziennik, ale z ciekawości
      chyba mozna.
    • chris12 Dekret i strajk generalny, solidarny aparat władzy 18.10.05, 12:13
      Kaczyński i Śniadek wystarczą, żeby pogrzebać III RP. "Skóry" pobierze dom
      pogrzebowy "Czarna róża" w Łodzi.
      • kum.z.antalowki Kaczyński? Dekretami? To już nie Polakami? 18.10.05, 12:26
        Czy da się zadekretować SOLIDARNE SPOŁECZEŃSTWO?
        • uu1 Re: Kaczyński powstaniec wszystko potrafi. 18.10.05, 12:41
    • rnrr Re: Uprzedzam fritz.fritza 18.10.05, 12:20
      To w stylu tego miłego intenauty. Zatem dużo i sensem lub bez........
      Wybierzcie sobie sami.

Ps. zgodnie zapewne z doktryną Prawo i Sprytną należy od razu wrzucać wszystko
      na formum, a nie dawać linki. Ktoś jeszcze nie kliknie i co??? I dusza sie nie
      nawróci.

Czytelnikom "Naszego Dziennika" nie trzeba specjalnie przypominać, jak
      dramatyczna jest obecna społeczno-gospodarcza sytuacja Polski. Płacimy ogromnie
      wysoką cenę za skutki rządów postkomunistycznych i liberalnych lumpenelit, swą
      antynarodową polityką spychających Polskę coraz wyraźniej na drogę katastrofy
      na miarę kryzysu argentyńskiego. W tej sytuacji Polskę mógłby uratować tylko
      gruntowny przełom, nader radykalne działania naprawcze, połączone z "rewolucją
      moralną", postulowaną przez Prawo i Sprawiedliwość.

Jednym z najważniejszych elementów zmian powinno być jak najszybsze usunięcie
      ze stanowisk i przykładne ukaranie wielkiej części osób obciążonych nadużyciami
      oligarchicznych pseudoelit. Stwarza ku temu dużą szansę tak znacząca porażka
      postkomunistów, niebywale skompromitowanych w ciągu ostatniego czterolecia.
      Inną podstawową sprawą staje się dziś dążenie do ukształtowania prawdziwie
      suwerennej polskiej polityki zagranicznej zamiast ciągłego czołobitnego
      czapkowania przy boku niemieckiego sąsiada, co może nam zapewnić tylko rolę
      trwałego "popychadła Europy".
      Występują jednak również ważne, bardzo istotne czynniki, które mogą zahamować
      tak potrzebne ozdrowieńcze zmiany. Najważniejszym z tych czynników jest duży
      sukces wyborczy Platformy Obywatelskiej - mimo porażki, tzn. przegranej z PiS -
      stanowiącej jedną z dwóch największych sił nowego Sejmu. Platforma jest partią
      szczególnie mocno wspieraną przez bogatą oligarchię. Do innych czynników, które
      mają dominującym elitom pomóc w zahamowaniu zmian, zalicza się najbardziej
      wpływowe media, zdominowane przez siły lewicowe i liberalne, Trybunał
      Konstytucyjny, i co najważniejsze - ewentualnego hamulcowego na stanowisku
      prezydenta. Stąd tak wielkie znaczenie obecnej walki o prezydenturę. Wszystko
      zależy od tego, czy na czele państwa stanie człowiek pragnący dokonać
      radykalnych zmian, czy przeciwnie, ktoś dążący do ich przyhamowania za wszelką
      cenę. Ktoś, kto swoimi wetami będzie maksymalnie wspierać politykę prowadzoną
      według zasad "tak zmieniać, aby nic nie zmienić".

Tusk w roli głównego hamulcowego
      Rolę głównego hamulcowego ma spełniać przywódca PO Donald Tusk. Wszystko
      wskazuje na to, że został bardzo dobrze wybrany na główną postać
      oligarchicznego obozu antyreformatorskiego.
      Jego ogromna agresywność i skłonność do zadawania ciosów poniżej pasa w czasie
      kampanii dowodzą, że Tusk nie ma dosłownie żadnych skrupułów w działaniach dla
      zdobycia władzy. Równocześnie zaś jest politykiem nadzwyczaj giętkim w zmianach
      poglądów, człowiekiem bez właściwości. Jego atutem jest ogromne
      wyspecjalizowanie w mimikrze, udawaniu, zależnie od sytuacji, nowe wcielenie na
      pokaz. Potrafi nagle niespodziewanie kreować się na gorliwego patriotę,
      gorliwego katolika, gorliwego obrońcę bezrobotnych, prezentować się jako główna
      nadzieja młodych na przyspieszenie awansu cywilizacyjnego Polski. A wszystko w
      imieniu tych samych liberałów, którzy tylekroć w przeszłości realizowali
      najbardziej antynarodowe cele.
      Przywódca partii broniącej interesów najbogatszych warstw potrafi gładkimi
      słowami ogólnikowych obietnic zaskarbiać sobie życzliwość nawet tak kiwanych
      przez jego partię najuboższych środowisk społecznych. Do perfekcji doprowadził
      manipulację niektórymi określeniami, np. stawianie rzekomego znaku równości
      pomiędzy liberalizmem a wolnością. Tym samym liberalizmem gospodarczym, który
      przez tyle lat po 1989 roku działał na szkodę milionów Polaków, zapewniając
      wolność okradania większej części obywateli przez gromady cwaniaków.
      Tusk deklaruje, że państwo nie powinno odpowiadać za obywateli. I mówi to w
      czasie, gdy ponad 700 tys. polskich pracowników w poniżeniu czeka przez wiele
      miesięcy na wypłatę zaległych płac przez nieuczciwych pracodawców. Przy
      całkowitej bierności państwa! "To kraj niewolników" - konstatował niedawno
      jeden z ekonomistów. I takiej właśnie wybiórczej wolności tylko dla bogatych
      stara się przeciwdziałać PiS, apelując o umocnienie Polski solidarnej wbrew
      Polsce liberalnej. Tusk natomiast stawia na symbiozę interesów nowobogackich z
      oligarchii wspierającej PO z interesami ludzi starej postkomunistycznej
      nomenklatury. Nieprzypadkowo w I turze wyborów prezydenckich poparło Tuska aż
      41,9 procent wyborców Kwaśniewskiego z wyborów 2000 r. Nieprzypadkowo też
      główny kandydat postkomunistów M. Borowski stanowczo wystąpił przeciwko L.
      Kaczyńskiemu i zapowiedział warunkowe poparcie D. Tuska. Postkomuniści widzą w
      PO i Tusku najlepszą obecnie gwarancję zabezpieczenia swych fortun przed
      ewentualnymi radykalnymi zmianami, prawdziwym rządem przełomu.
      Przywódca PO, który już dał dowody ogromnej układności z Niemcami i Brukselą,
      może też z góry liczyć na wsparcie odpowiednich zewnętrznych czynników spoza
      Polski, zainteresowanych uzależnieniem nas na trwałe. Wszak nasi
      balcerowiczowscy liberałowie od dawna mają swoich cichych, skutecznych
      zagranicznych protektorów.

Na bakier z polskością i Kościołem
      Donald Tusk jest tym skuteczniejszy w nagłaśnianiu swych nowych przebrań
      ideowych, że nie ma żadnych zahamowań w kolejnych radykalnych zwrotach swych
      poglądów. Popatrzmy tylko, jak dziś peroruje o swojej dumie z Polski i
      polskości, starannie przemilczając, jak kiedyś wyszydzał tę polskość
      jako "nienormalność". Jak dziś akcentuje swoją rzekomą żarliwość w obronie
      interesów narodowych, choć przez lata tak zawzięcie działał przeciw tym
      interesom. Mam szczególnie duże prawa do obnażania całej hucpiarskiej
      hipokryzji Tuska, bo wypowiadałem o nim na piśmie kategoryczne krytyczne sądy
      na długo przedtem, zanim stał się głównym idolem obozu antyreformatorskiego i
      całej warstwy oligarchicznych cwaniaków. Przypomnę tu choćby dwa jakże
      charakterystyczne fragmenty z mojej wydanej ponad siedem lat temu
      książki "Zagrożenia dla Polski i polskości" (Warszawa 1998). Otóż już
      wtedy "wyróżniłem" Tuska jako jednego z najniebezpieczniejszych przeciwników
      polskości i polskich interesów narodowych. I tak np. na s. 103 pierwszego tomu
      wspomnianej książki krytykowałem zamieszczone w "Znaku" z 1987 r. wypowiedzi w
      ankiecie "Czym jest polskość?", pisząc: "Co najsmutniejsze, większość tekstów
      miała akcenty podważające polskość i wyrażające różne formy narodowego
      masochizmu. Ton nadawały oceny w stylu Donalda Tuska 'Co pozostanie z
      polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr
      niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych rojeń? Polskość - to nienormalność -
      takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam
      tego niechcianego tematu". Jak widzimy, niegdyś dla Tuska polskość to była
      nienormalność i niechciany temat. Dziś deklaruje, że Polska jest jakoby jego
      pasją. Dziś zapewne bardzo chciałby zapomnieć o swym dawniejszym szczerym
      tekście, zamiast bić się za niego w piersi i przeprosić Polaków.
      W innym fragmencie pierwszego tomu "Zagrożeń dla Polski i polskości" (na s.
      121) pisałem: "Sztucznie wywindowani do góry przez Wałęsę trzeciorzędni
      politycy z Kongresu Liberalno-Demokratycznego (KLD) wyróżniali się głównie
      skrajnym zapatrzeniem na Zachód i lekceważeniem własnych polskich szans
      rozwojowych. Tak jak jeden z czołowych przywódców KLD Donald Tusk, który nie
      ukrywał absolutnej pogardy dla możliwości polskiego przemysłu, dając do
      zrozumienia, że cały nasz przemysł jest jakoby tylko kupą bezwartościowego
      złomu. W wystąpieniu na spotkaniu z wyborcami w Starachowicach w sierpniu 1993
      r., Tusk deklarował: 'Mogę stanąć nago na głowie na szczycie Pałacu Kultury i
      powtarzać, że prywatyzacja już przyniosła Polsce biliony złotych, że polskie
      przedsiębiorstwa s
      • vapin Re: Uprzedzam fritz.fritza 18.10.05, 12:26
        a jak ktos się brzydzi czytaniem ND, to może taki fragmencik z GW:

"Mówił kiedyś: - Główną motywacją mojej aktywności publicznej była potrzeba
        władzy i żądza popularności. Ta druga była nawet silniejsza od pierwszej, bo
        chyba jestem bardziej próżny, niż spragniony władzy. Nawet na pewno...

W innym wywiadzie udzielonym w 1991 r. mówił: - Bardzo sobie cenię luz. Zawsze
        kiedy chcę, znajduję czas na piłkę, na małego drinka w dobrym towarzystwie.
        (...) Tak w ogóle to lubię sobie poleniuchować, nie mam manii prześladowczej,
        że ciągle muszę coś robić. Na przykład lubię leżeć w łóżku i patrzeć bezmyślnie
        w sufit."

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2968784.html
        • uu1 Re: Uprzedzam fritz.fritza 18.10.05, 12:31
          To nawet jest całkiem ludzkie. W końcu wybieramy człowieka a nie jego
          wyidealizowany obraz.
          PS. Nie będę głosował na Tuska. Na Kaczyńskiego też nie.
          • veglie Re: Uprzedzam fritz.fritza 18.10.05, 12:36
            uu1 napisała:

> To nawet jest całkiem ludzkie. W końcu wybieramy człowieka a nie jego
            > wyidealizowany obraz.
            > PS. Nie będę głosował na Tuska. Na Kaczyńskiego też nie.
            Ja też:)
            • uu1 Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 12:40
              • veglie Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 12:47
                Też to chciałem(o dwóch)napisać!Jestem teraz ciekawy czy klub pozostanie
                elitarny?:-)))))))))))
                • rnrr Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 12:49
                  fritz do was dołączy :)

Wiem i doskonale rozumiem wasze motywy, ale szczególnie uu wie, ze jednak rusze
                  tyłek tym razem i pojadę na wybory.
                  • uu1 Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 12:51
                    Szanuję Twój wybór. Poważnie.
                    • veglie Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 12:57
                      uu1 napisała:

> Szanuję Twój wybór. Poważnie.
                      Jako "klubowicz" nr 2 też wyrażam szacunek.Poważnie
                  • veglie Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 12:53
                    rnrr napisał:

> fritz do was dołączy :)
                    >
                    > Wiem i doskonale rozumiem wasze motywy, ale szczególnie uu wie, ze jednak rusze
                    >
                    > tyłek tym razem i pojadę na wybory.
                    2 razy skreślając?A może raz ale tak zamaszyście?
                    • doktorhabilitowany.1 Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 12:57
                      Zostawicie rnrr i mnie samych w walce z wszechogarniającą ciemnotą:(((
                      Wybierzcie choć 'mniejsze zło', bo wylądujemy z ręką w Naszym Nocniku.
                      • veglie Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 13:01

> Zostawicie rnrr i mnie samych w walce z wszechogarniającą ciemnotą:(((
                        > Wybierzcie choć 'mniejsze zło', bo wylądujemy z ręką w Naszym Nocniku.
                        Przepraszamy,ale co się stało to już się nie odstanie:-)
                        • doktorhabilitowany.1 Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 13:08
                          Jeszcze możecie to 'odstać', trochę masochizmu nikomu nie zaszkodzi:)) Przeca
                          każdy wie, że wybór prezia w obecnym układzie sił ma znaczenie głownie
                          symboliczne, a prawdziwe niebezpieczeństwo leży w populiźmie większej części
                          parlamentu i dornowatości Marcinkiewicza, który jeździ po Polsce i każdemu
                          obiecuje ile wlezie. Jak Kaczor będzie dążył do dekretowładzctwa, to nie dość,
                          że pojawi się nowy populistyczny ośrodek nadużywania władzy, to jeszcze nikt
                          nie będzie krytycznie kontrolował wykonywania Konstytucji oraz poczynań
                          parlamentu. Tusk przynajmniej będzie musiał aktywnie udowadniać, że leży mu na
                          sercu Konstytucja i Prawa Człowieka, a Kaczka po prostu zmieni konstytucję,
                          żeby móc dożywotnio sprawować urząd:(((
                          • veglie Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 13:21

> Jeszcze możecie to 'odstać', trochę masochizmu nikomu nie zaszkodzi:)) Przeca
                            > każdy wie, że wybór prezia w obecnym układzie sił ma znaczenie głownie
                            > symboliczne, a prawdziwe niebezpieczeństwo leży w populiźmie większej części
                            > parlamentu i dornowatości Marcinkiewicza, który jeździ po Polsce i każdemu
                            > obiecuje ile wlezie. Jak Kaczor będzie dążył do dekretowładzctwa, to nie dość,
                            > że pojawi się nowy populistyczny ośrodek nadużywania władzy, to jeszcze nikt
                            > nie będzie krytycznie kontrolował wykonywania Konstytucji oraz poczynań
                            > parlamentu. Tusk przynajmniej będzie musiał aktywnie udowadniać, że leży mu na
                            > sercu Konstytucja i Prawa Człowieka, a Kaczka po prostu zmieni konstytucję,
                            > żeby móc dożywotnio sprawować urząd:(((
                            Lubię Cię czytać ale zrozum wybór mego "klubu":-)
                            • doktorhabilitowany.1 Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 14:01
                              Wybór demokratyczny Waszego klubu, żeby nie wybierać, pozwolił Wam ten klub
                              założyć:)))
                              Załóżmy, że załóżyliście, że założenie żadnego z kandydatów Was nie
                              przekonuje... W takim razie pozostaje jedynie nadzieja, że jeśli wygra
                              Kaczyński, Wasz klub przyłączy się do obywatelskiego ruchu oporu przeciw
                              Gwałcicielowi Konstytucji:)).
                              • veglie Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 14:09

> Wybór demokratyczny Waszego klubu, żeby nie wybierać, pozwolił Wam ten klub
                                > założyć:)))
                                > Załóżmy, że załóżyliście, że założenie żadnego z kandydatów Was nie
                                > przekonuje... W takim razie pozostaje jedynie nadzieja, że jeśli wygra
                                > Kaczyński, Wasz klub przyłączy się do obywatelskiego ruchu oporu przeciw
                                > Gwałcicielowi Konstytucji:)).
                                Obiecuję że tak!Obojętnie kto tego "gwałtu" dokona:-))
                              • rnrr Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 15:34
                                " obywatelskiego ruchu oporu przeciw
                                Gwałcicielowi Konstytucji:))." a to dobre :) :) :)

• andrzejzb Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 14:06
                    Ja też chętnie dołaczę, bo tak naprawdę znów mamy wybór między dżumą a syfilisem
                    - koniunkturalny cwaniaczek i socjalista :(

Niestety, JKM zebrał 1,5% głosów - tyle osób w Polsce ma prawicowe poglądy... :(
                • uu1 Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 12:49
                  Na tym forum 10. nie przekroczy. Ale zawsze lepiej jst zjeść kawałek tortu niż...
                • phun Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 13:20
                  ja tez nie bede glosowac ani na tuska ani na kaczora
                  • veglie Re: Witaj w klubie. Już jest nas dwóch. :-)) 18.10.05, 13:26
                    phun napisała:

> ja tez nie bede glosowac ani na tuska ani na kaczora
                    Witaj w klubie:-)
    • signal DYKTATOR 18.10.05, 12:25
      oj, nie dobrze.
      • doktorhabilitowany.1 DYKTAFON - DYKTATURA DYKTAFONA 18.10.05, 12:59
        Jarek K. będzie się nagrywał z Rydzykiem, a Lech K będzie to odtwarzał.
        Przecież już teraz przemówienia u strategię kształtują mu Kurski z Jarkiem
        Kaczyńskim...
    • mfru Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 12:31
      A czy były co do tego kiedykolwiek wątpliwości?
      • gender1 Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 12:49
        A ja pomimo dużej niechęci do Kaczyńskiego jako człowieka, zagłosuję właśnie na
        niego. Tusk jest kukłą taką samą jak Kwach.
    • pdus Re: Lech Kaczyński chce rządzić dekretami 18.10.05, 12:48
      jak to czytam to widze przed oczami Białoruś...
    • henrykm3 Re: Lech Kaczyński jeszcze nie car Lech I 18.10.05, 12:50
      Może jego wysokość car reprezentacyjny ze skłonnościami do dzierżymorstwa
      wprowadzi dyktaturę w Kaczolandzie.
      • doktorhabilitowany.1 A już 'Groźny' i 'Samozwaniec' 18.10.05, 13:02
        Lech nieobliczalny jak Iwan G. i z góry przegrany jak Dymitr S.
        • veglie Re: A już 'Groźny' i 'Samozwaniec' 18.10.05, 13:05

> Lech nieobliczalny jak Iwan G. i z góry przegrany jak Dymitr S.
          Skończy jak Pugaczow???
          • doktorhabilitowany.1 Re: A już 'Groźny' i 'Samozwaniec' 18.10.05, 13:10
            Raczej jak Mikołaj II, jak się jego elektorat zorientuje, że jest jeszcze
            gorzej a miało byc lepiej.
            • veglie Re: A już 'Groźny' i 'Samozwaniec' 18.10.05, 13:15

> Raczej jak Mikołaj II, jak się jego elektorat zorientuje, że jest jeszcze
              > gorzej a miało byc lepiej.
              Jesteś delikatny(bombka)Katarzyna taka nie była.Czuje że zawiedziony elektorat
              zrobi to "ręcznie".:-)))))))))
              • doktorhabilitowany.1 Re: A już 'Groźny' i 'Samozwaniec' 18.10.05, 13:26
                No nie wiem:)) Bolszewicy (a taki jest w dużej części elektorat Kaczki)
                rozstrzelali go z całą rodziną... Bombke przyjął, zdaje się, dziadzio Mikołaja
                II - Aleksander II:))
                • veglie Re: A już 'Groźny' i 'Samozwaniec' 18.10.05, 13:31

> No nie wiem:)) Bolszewicy (a taki jest w dużej części elektorat Kaczki)
                  > rozstrzelali go z całą rodziną... Bombke przyjął, zdaje się, dziadzio Mikołaja
                  > II - Aleksander II:))
                  Racja nie sprężyłem się:-))))))
          • uu1 Re: Albo Janosik. Za ziobro. 18.10.05, 13:11
            • doktorhabilitowany.1 A Marat skończył w wannie:)) 18.10.05, 13:28

• veglie Re: A Marat skończył w wannie:)) 18.10.05, 13:34
                Znam ten obraz.

• doktorhabilitowany.1 Ale jego nie wykończyła Jakuza:)) 18.10.05, 13:38
                  Za to Wasserman musi cierpieć na odwodnienie, tudzież rozwdonienie (mylić z
                  rozwolnieniem)
              • uu1 Re: A Marat skończył w wannie:)) 18.10.05, 13:36
                Nie on jeden. :-))
                • doktorhabilitowany.1 Kogóż to wykończyły drzwi garażowe? 18.10.05, 13:48

• agart101 dekrety = DYKTATORek Kaczyński 18.10.05, 13:01
      A jednak dyktat braci Kaczyńskich . Ten drugi po wyborach od razu wyłoni się z
      ciemności(od wyborów zniknął udaje, że nieistnieje, że jest tylko Lech haha)
      • uu1 Re: dekrety = DYKTATORek Kaczyński 18.10.05, 13:05
        Po przegranej L. K. natychmiast okaże się, że K. Marcinkiewicz nie spełnia
        standardów moralnych PiSuaru i premierem może być tylko J. Kaczyński.
    • tees1 caly wywiad z Kaczynskim: 18.10.05, 13:04
      www.radio.com.pl/jedynka/news.aspx?iID=5263&c=2

Kaczynski chce dekretami walczyc z mafia i korupcja. Czy sa lepsze propozycje?
      • uu1 Re: caly wywiad z Kaczynskim: 18.10.05, 13:08
        Co robią leśnicy kiedy jakiegoś gatunku jest w lesie za dużo?
        • veglie Re: caly wywiad z Kaczynskim: 18.10.05, 13:11
          uu1 napisała:

> Co robią leśnicy kiedy jakiegoś gatunku jest w lesie za dużo?
          Wycinają lub redukują.
          • uu1 Re: caly wywiad z Kaczynskim: 18.10.05, 13:17
            Można jeszcze odłowić i sprzedać do zoo. :-)
            • veglie Re: caly wywiad z Kaczynskim: 18.10.05, 13:24
              uu1 napisała:

> Można jeszcze odłowić i sprzedać do zoo. :-)
              W San Diego.Niech kalifornijczycy podziwiają:-)
              • uu1 Re: caly wywiad z Kaczynskim: 18.10.05, 13:35
                Moskiewskie też jest ładne. :-)
                • veglie Re: caly wywiad z Kaczynskim: 18.10.05, 13:44
                  uu1 napisała:

> Moskiewskie też jest ładne. :-)
                  Może być Moskiewskie dopuki dekret powie że nie:-)))
        • doktorhabilitowany.1 Re: caly wywiad z Kaczynskim: 18.10.05, 13:17
          uu1 napisała:

> Co robią leśnicy kiedy jakiegoś gatunku jest w lesie za dużo?
          Pisowscy wydają dekret, że jest to zabronione. I się obrażają.
        • silesius.monachijski A co robi "uczciwy Polak" w mundurze Wehrmachtu?? 18.10.05, 13:21
          ... no, on przeciez tylko kopie okopy
          • doktorhabilitowany.1 Znowu będzie cię boleć głowa 18.10.05, 13:33
            Bo znów się hańbisz retoryką Kurskiego. Tyle razy wam odpowiedziano,
            przedstawiono dokumenty, opracowania historyczne... Okazało się, że można było
            byc uczciwym Polakiem i zostać wcielonym do Wehrmachtu, a wy nic - tylko dalej
            brniecie w swojej ignorancji. Pytaj o co chcesz, tylko słuchaj jak ci ktoś
            życzliwie odpowiada, bo inaczej wychodzisz na gnidę, której nie interesuje
            argumentacja tylko rozpowszechnianie insynuacji i to jeszcze na temat ludzi,
            którzy sami już nie mogą odpowiedzieć.
      • doktorhabilitowany.1 Re: caly wywiad z Kaczynskim: 18.10.05, 13:14
        tees1 napisał:

> www.radio.com.pl/jedynka/news.aspx?iID=5263&c=2

>
        > Kaczynski chce dekretami walczyc z mafia i korupcja. Czy sa lepsze
        propozycje?
        Tak. Zacząć wykonywać konsekwentnie obowiązujące prawo: dać sądom i
        prokuraturom polityczna autonomię, a nie wskazywać 'jedynie słuszne' sposoby
        ferowania wyroków. Budować oddolnie atmosferę braku akceptacji korupcji i
        prywaty. Kaczyński proponuje, że wskaże winnych jeszcze przed wyrokiem, a
        zgodnie z tym co pisał uu1 - swoich aferzystów będzie się starał oczyścić.
        • tees1 czyli co? perswazja? 18.10.05, 13:38

> Zacząć wykonywać konsekwentnie obowiązujące prawo: dać sądom i
          > prokuraturom polityczna autonomię

przestrzegac prawa - a jesli mafia nie przyjmie tej propozycji?

a jak dac sadom autonomie od bandytow i mafii?
          • doktorhabilitowany.1 Re: czyli co? perswazja? 18.10.05, 13:47
            tees1 napisał:

> doktorhabilitowany.1 napisał:
            >
            > > Zacząć wykonywać konsekwentnie obowiązujące prawo: dać sądom i
            > > prokuraturom polityczna autonomię
            >
            > przestrzegac prawa - a jesli mafia nie przyjmie tej propozycji?
            zawsze będzie pełno gnid, które spróbują złamać prawo. Lecz jeśli będziemy
            mówić prokuraturze - łapcie dzisiaj tych, to inni będą sobie bimbać z prawa.
            prokuratura powinna być ślepa i głucha na politykę. Robic kosekwentnie swoje, a
            od budżetu Państwa dostawać środki. Kontrola organów ścigania powinna odbywac
            się na podstawie konkurencji wewnętrznej - ci prokuratorzy, którzy najczęściej
            będą przegrywać w sądzie, czy umarzać sprawy z powodu przedawnienia powinni byc
            degradowani, a ci, którzy będą wygrywać, doprowadzać sprawy do końca, czyli
            będą kompetentni - powinni awansować. Podobnie w sądzie - sędziowie, których
            wyroki będą z ich winy najczęściej podważane - odstawka, sędziowie kompetentni -
            awans. Nie ma to jak dobra motywacja (w tym finansowa ze strony Państwa).
            > a jak dac sadom autonomie od bandytow i mafii?
            Na pewno nie poprzez naciski mafii politycznej, która będzie dąrzyć do
            pognebienia swoich politycznych oponentów i do ochrony swoich interesów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka