Dodaj do ulubionych

Włączcie teraz Radio Maryja

19.10.05, 22:50
A. Lepper, M. Kotlinowski i F. Stefaniuk bardzo mądrze tłumaczą sytuację
gospodarczą w Polsce.
Obserwuj wątek
    • wesoly33 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 22:50
      RM rulez !
      • travel_wawa Czy już trzeba biec do kantorów? 19.10.05, 22:56
        Żeby ocalić choć trochę oszczędności?
        • wesoly33 Re: Czy już trzeba biec do kantorów? 19.10.05, 22:57
          jesli masz kradzione to tak
          i spieprzac z Polski
          bo czeka cie pierdel
          • travel_wawa Zapracowane i odłożone rydzykowa gnido. 19.10.05, 22:58
            A z Polski wyjadę, kiedy mi się będzie podobało. Bo jako obywatel Unii
            Europejskiej mam prawo do swobodnego poruszania się po UE.
            • neceser Uwazaj: NIE ma obywatelstwa UE. 19.10.05, 23:00
              • travel_wawa Re: Uwazaj: NIE ma obywatelstwa UE. 19.10.05, 23:05
                Jest.
                Każdy obywatel kraju członkowskiego UE jest automatycznie obywatelem UE i ma
                prawo swobodnie wyjechać z kraju zamieszkania.
                • neceser Re: Uwazaj: NIE ma obywatelstwa UE. 19.10.05, 23:18
                  nieprawda: moze sieporuszac, dopoki inne kraje pozwalaja. sa oddzielne
                  obywatelstwa krajoowe. nie ma obywatelstwa UE i dlatego nie masz rownych praw w
                  Niemczech czy Belgii.
                  Ale uciekaj, bo masz szanse na dalszy ciag dna i potem moze byc za pozno.
                  • sierzant_nowak mylisz pojecia... 20.10.05, 00:50
                    > nieprawda: moze sieporuszac, dopoki inne kraje pozwalaja. sa oddzielne
                    > obywatelstwa krajoowe. nie ma obywatelstwa UE i dlatego nie masz rownych praw w
                    >
                    > Niemczech czy Belgii.

mamy "obywatelstwo UE". Co oczywiscie nie jest rownoznaczne z obywatelstwem wszystkich panstw czlonkowskich - to sa odrebne rzeczy.
              • kropekuk Przy polskim nazizmie azyl uzyska. A po paru 19.10.05, 23:27
                latach i obywatelstwo jakiegos NORMALNEGO kraju:)))))
            • adalberto3 Re: Zapracowane i odłożone rydzykowa gnido. 19.10.05, 23:44
              Poruszać to się możesz, życzliwi pomogą ci wydać te pieniądze i to wszystko.
              W krajach starej Unii później nie będziesz już potrzebny.
              • kropekuk Zalezy, co potrafi - wielu robi kariere, na jaka 19.10.05, 23:51
                nie mieli zadnej szansy we wlasnym kraju (o slawnym domu mody "Biba"
                p.Hulanickiej juz pisalem dla pan w ostatnia niedziele; nb. w londynskiej
                modzie i design jest juz zreszta i mlodszy polski narybek)
                • gsm18 Re: Zalezy, co potrafi - wielu robi kariere, na j 19.10.05, 23:53
                  To są wyjątki, jakie i w Polsce się tarfią i o taki elektorat zabiega Tusk, bo
                  dla nich ma program, a Kaczyński myśli o wszystkich Polakach, a nie tylko tych,
                  którym już się udało.
                  • kropekuk "Udalo sie"? - BYLI ZDOLNIEJSI I ZAPRACOWALI NA 19.10.05, 23:56
                    WLASNY SUKCES. Twierdzisz, ze KACZYNSKI PREZYDENTEM WSZELKICH NIEDOJDOW
                    ZYCIOWYCH? Fajne haslo:)))))))
                    • gsm18 Re: "Udalo sie"? - BYLI ZDOLNIEJSI I ZAPRACOWALI 19.10.05, 23:59
                      A ty byś chcaiłdla tych niedojdów eutanazje zastosować? tylko kto na was
                      lichwiarze, kombinatorzy i wyzyskiwacze bedzie pracował?
                      • wiewiorzasta Re: "Udalo sie"? - BYLI ZDOLNIEJSI I ZAPRACOWALI 20.10.05, 00:18
                        gsm18 napisał:

> tylko kto na was
                        > lichwiarze, kombinatorzy i wyzyskiwacze bedzie pracował?

Stare, a jakże świeże określenia kogoś, dla kogo się pracuje i kto płaci.
                        Takie... PiSowsko-Lepperowskie...
                        • kropekuk "Kombinator", bo pracuje glowa,a nie "tymi recami" 20.10.05, 00:21
                          Skad sie w tej Polsce tylu prymitywow wzielo? Odrzuty z eksportu na Bialorus?
                      • kropekuk Projektant mody to lichwiarz? A jesli chodzi o 20.10.05, 00:20
                        robola to moge cie zapewnic, ze Polaka zastepuje tu z powodzeniem CHINCZYK:)))
                        • gsm18 Re: Projektant mody to lichwiarz? A jesli chodzi 20.10.05, 00:21
                          Nie, projektant mody to przeważnie... pedał
                          A o lichwiarzach to napisałem ogólnie, kogo popierają liberałowie i kto
                          głosował w starym Sejmie za utrzymaniem lichwy.
                          • wiewiorzasta Re: Projektant mody to lichwiarz? A jesli chodzi 20.10.05, 00:24
                            gsm18 napisał:

> Nie, projektant mody to przeważnie... pedał

Żyd, pedał, wyskiwacz-kapitalista wstrętny... Z kim ten PiS wszedł w układ? Z
                            NOPem? To chyba Kamiński załatwił, jako były członek, czy inny Bielan.
                          • kropekuk To Basia Hulanicka, dzieciata mezatka od 40 lat 20.10.05, 00:24
                            jest PEDALEM? Zaiste, nie ma jak "madrosc" ala Lepper:)))))
                            • gsm18 Re: To Basia Hulanicka, dzieciata mezatka od 40 l 20.10.05, 00:28
                              A wiesz, co oznacza słowo przeważnie?

A skąd ta druga wzięła Żyda? Czy to już choroba poprawności politycznej?
                              szeregowi Żydzi dostają tak samo w d**ę od możnych tego świata, jak i szeregowi
                              Polacy. Lecz niektórzy tu obecni łaczą pedała z Żydem, ciekawe po co?
                              • wiewiorzasta Re: To Basia Hulanicka, dzieciata mezatka od 40 l 20.10.05, 00:35
                                gsm18 napisał:

> A skąd ta druga wzięła Żyda?

"Ta druga" to ja?
                                Już odpowiadam - chociażby stąd:
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30684136&a=30684848
                                Wrzuciłam ciebie i wesołka do jednego worka. Przeszkadza?
                                • gsm18 Re: To Basia Hulanicka, dzieciata mezatka od 40 l 20.10.05, 00:37
                                  Czemu generalizujesz? Czy ja mam mówić, że wszyscy liberałowie to złodzieje i
                                  oszuści na podstawie kilku aferałów?
                                  • wiewiorzasta Re: To Basia Hulanicka, dzieciata mezatka od 40 l 20.10.05, 00:39
                                    gsm18 napisał:

> Czemu generalizujesz?
                                    Bo sobie zycie ułatwiam.

> Czy ja mam mówić, że wszyscy liberałowie to złodzieje i
                                    > oszuści na podstawie kilku aferałów?
                                    Przecież tak mówisz.
                                    • gsm18 Re: To Basia Hulanicka, dzieciata mezatka od 40 l 20.10.05, 00:40
                                      Gdzie tak powiedziałem imiennie? Ty mnie imiennie oskarżyłaś o domniemany
                                      antysemityzm.
                                      • wiewiorzasta Re: To Basia Hulanicka, dzieciata mezatka od 40 l 20.10.05, 00:41
                                        gsm18 napisał:

> Gdzie tak powiedziałem imiennie? Ty mnie imiennie oskarżyłaś o domniemany
                                        > antysemityzm.

Imiennie??? W którym miejscu?

"O domniemany" :D

Sorry, nie mogłam się powstrzymać :DDD
                                        • gsm18 Re: To Basia Hulanicka, dzieciata mezatka od 40 l 20.10.05, 00:45
                                          Imiennie, bo w nawiązaniu do mojej wypowiedzi, czyli do mnie, czyli imiennie, a
                                          domniemany, czyli sugerowany "uczona" yntelektualistko od 7 bolesci
                                          • wiewiorzasta Re: To Basia Hulanicka, dzieciata mezatka od 40 l 20.10.05, 00:56
                                            gsm18 napisał:

> Imiennie, bo w nawiązaniu do mojej wypowiedzi, czyli do mnie, czyli imiennie,

Nie, imiennie to by było, gdybym się do ciebie per 'gsm18' i gdybym stwierdziła,
                                            że 'gsm18 to antysemita'. Ale czego się spodziewać po kimś, dla kogo autorytetem
                                            ekonomicznym jest absolwent technikum rolniczego.

> a domniemany, czyli sugerowany "uczona" yntelektualistko od 7 bolesci

ROFTL :)))))))
                                            Bo powaga zabija powoli :)))
                              • kropekuk Pedala z Zydem? To taki uklon w strone Jarka K.:) 20.10.05, 00:48

• sierzant_nowak u mnie? na pewno nie elektorat kaczora :] 20.10.05, 00:51
                        bo u mnie ludzie wylacznie z wyzszym, inzynierskim doswiadczeniem. Doskonale swiadomi, ze im wiecej kaczek tym mniej kasy w ich kieszeniach. Bo juz teraz polowe im nasze cud-panstwo zabiera.
                  • dufferin Re: Zalezy, co potrafi - wielu robi kariere, na j 20.10.05, 08:05
                    gsm18 napisał:

> To są wyjątki, jakie i w Polsce się tarfią i o taki elektorat zabiega Tusk, bo
                    > dla nich ma program, a Kaczyński myśli o wszystkich Polakach, a nie tylko tych,
                    > którym już się udało.

HIHIHI, naiwniak, nabiera sie na obietnice wyborcze. Dogodzic wszystkim sie nie da!!! Obecywac to Kaczor potrfi, a naiwniacy mu wierza.... codziennnie zwieksza sie liczba ludzi ktorych kaczynski "rozumie, zna, popiera i uszczesliwi..." ciekawego komu dziasiaj naobiecuje ???
          • neceser Re: Czy już trzeba biec do kantorów? 19.10.05, 22:58
            koles, z polski to polaczki spieprzaja - znedzy, jak dotad. mamy was za jaja
            przez NATO i UE. W kazdym momencie i przez dlugi. hehe
            • gsm18 Re: Czy już trzeba biec do kantorów? 19.10.05, 23:01
              > koles, z polski to polaczki spieprzaja - znedzy, jak dotad. mamy was za jaja
              > przez NATO i UE. W kazdym momencie i przez dlugi. hehe

ale nie zapominaj, że jeżeli będziecie butę pokazywać, wszelkie traktaty można
              zerwać, a sojusze wojskowe zawrzeć z kim innym. Także pokory trochę.
              • kropekuk Sojusz wojskowy POLSKO-AFGANSKI? 19.10.05, 23:29
                Bo przeciez nie z Rosja:))))
                • gsm18 Re: Sojusz wojskowy POLSKO-AFGANSKI? 19.10.05, 23:31
                  A skąd wiesz, ze nie z Rosją?
                  • kropekuk Bo Rosji Polske o tylek potluc:)))))))) 19.10.05, 23:38

• wesoly33 Re: Czy już trzeba biec do kantorów? 19.10.05, 23:02
              no ale chala czemu mi nie odpowiadasz ?

ktory to z twojej famili ?

www.mc.org.pl/beta/index.php?option=com_zoom&Itemid=39&page=view&catid=1&PageNo=1&key=2&hit=1&lang=polish
              • neceser Re: Czy już trzeba biec do kantorów? 19.10.05, 23:19
                moja familia oplacicl SIE O] I SMIECIA TAKIEGO JAK TY MIALA ZAWSZE ZA
                SLUZACEGO. PONIAL SMIEC POLACZLKOWATY? MY SIE UCZYLISMY GDY TY PILES WODZIEM,
                ROBOLKU MALY.
          • naryt FSB działa 20.10.05, 00:54
            > jesli masz kradzione to tak
            > i spieprzac z Polski
            > bo czeka cie pierdel
            -------------------------------------
            Czy za wysypywanie ziarna na tory, niespłacanie kredytów, fałszowanie
            przepustek do więzienia i podpisów na listach poparcia też będą zamykać?

Może sobie ruski wywiad działać, niech psy szczekają. Jedziemy dalej!
        • gsm18 Re: Czy już trzeba biec do kantorów? 19.10.05, 22:58
          Bez przesady, straszenie PRLem i pustymi półkami oraz "niewymienialną" złotówką
          to czysta demagogia, nie mająca pokrycia w faktach. Nie zapominaj, iż jesteśmy
          w UE i w jej ramach możemy robić przemeblowanie gospodarcze.
          • kropekuk Lepper i kaczki to zwolennicy WYJSCIA z Unii 19.10.05, 23:30
            Oraz "taniej zlotowki", co oznacza, ze polska sila robocza bedzie w Unii
            jeszcze tansza:)))))
      • bladatwarz Stad link :))))))))) 19.10.05, 23:01
        nadaje.com/Radio_Maryja.html?PHPSESSID=e6bc3eb34e0638d753ae31f43ae5326d
    • hrabia.m.c Re: Włączylem, ale pie..o!! 19.10.05, 22:57
      Musze teraz skorupy mojego pioniera zbierać:))
    • neceser Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 22:59
      nedza bedzie placila dlugi i utrzymywala wysokie procenty, bo inaczej mogila i
      kapital wylatuje w dwa dni. jak w Argentynie.
      • gsm18 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:03
        Nieprawda. Demagogia. W takim wypadku zerwiemy traktaty z tzw. Zachodem i będą
        mogli nam naskoczyć ja ...teraz Łukaszence (oczywiscie piszę o Łukaszence w
        sensie jego olewania tzw. autorytetów Zachodu)
        • sierzant_nowak ales dziecinny... 20.10.05, 00:24
          rozumiem ze to 18 w nicku to wiek? Widac...

Co ty pieprzysz czlowieku? Zerwac wszystkie traktaty? Dla przykladu - nasza gospodarka teraz jakos ciagnie dzieki 2 rzeczom:
          1. eksportowi, glownie do UE (przede wszystkim Niemiec)
          2. inwestycjom zagranicznym.

Jezeli - z powodu utraty wiarygodnosci przez jednostronne zerwanie umow - szlag trafi 1 i 2 to RZECZYWISCIE bedziemy mieli tutaj bialorus... Tylko z Lepperem zamiast Lukaszenki :-/
      • wesoly33 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:04
        US wstrzymuje pomoc dla israela
        i sraela nie ma w tydzien

ty chala spadaj na biegun
        bo w US jnakesi zaczynaja sie wku..ac na zydow
        • sierzant_nowak Re: Włączcie teraz Radio Maryja 20.10.05, 00:25
          > US wstrzymuje pomoc dla israela
          > i sraela nie ma w tydzien

a ze niby co sie z nim w ten tydzien stanie? :]
    • homo.europeus Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:02
      gsm18 napisał:

> A. Lepper, M. Kotlinowski i F. Stefaniuk bardzo mądrze tłumaczą sytuację
      > gospodarczą w Polsce.

Dr Lepper ma na pewno sporo do powiedzenia. Czy wspomnial juz o poltuszach
      wieprzowych?
      • wesoly33 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:05
        A prof Balcerowicz ma najwiecej do powiedzenia:
        "schladzanie gospodarki"
        czego efekty widac
        • hrabia.m.c Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:07
          widać

te pułtusze jakieś takie zabiedzone,ale opalone:)
      • lubiepolske Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:06
        Małe przedsiebiorstwa które produkuja olej rzepakowy to pomysł na rozwój Polski
        Rewelacja :)
        • lubiepolske Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:07
          Zwolnic rolników z Vatu z podatków to nastepne pomysły
          ich mądrosc mnie poraza
        • wesoly33 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:07
          nie
          pomysl na rozowj Polski
          to balcerowiczowskie "schladzanie gospodarki"
          to jest dopiero rewelka , co nie ?
          [przyglupie forumowy ?
          • sierzant_nowak nie masz pojecia o ekonomii chlopie... 20.10.05, 00:27
            wtedy trzeba bylo schladzac... W Argentynie nie schlodzono w odpowiednim momencie - wiadomo co sie stalo, gdy balon kredytowy pekl. To samo grozilo nam... Slyszales o tym, ze np. Chiny pilnuja, zeby ich wzrost NIE PRZEKROCZYL 9%? Wlasnie dlatego, ze zbyt szybki wzrost jest tez zagrozeniem?

A ty machasz tym "schladzaniem" chociaz to haslo sprzed 15 lat o ktorym dzisiaj nikt nie mowi...
        • homo.europeus Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:08
          lubiepolske napisał:

> Małe przedsiebiorstwa które produkuja olej rzepakowy to pomysł na rozwój
          Polski
          > Rewelacja :)

Sa tez fabryki kleju na sciane wschodniej, ktore moga rozruszac ten region :)
          • wesoly33 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:09
            homo.europeus napisał:

>

> Sa tez fabryki kleju na sciane wschodniej, ktore moga rozruszac ten region :)

ale nic tak nie rozrusza jak balcerowicz i gonkowiec
            ze swoim "schladzaniem gospodarki"
            • wiewiorzasta Re: Włączcie teraz Radio Maryja 20.10.05, 00:26
              wesoly33 napisała:

> ale nic tak nie rozrusza jak balcerowicz i gonkowiec
              > ze swoim "schladzaniem gospodarki"

Czkawkę masz, czy tylko tyle ci przychodzi do głowy? A może takie zdanie w
              rydzyju właśnie padło?
      • gsm18 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:07
        Czemu obrażasz ludzi? Twój idol już dziś pokazał, że chce Polskę dzielić na tę
        gorszą i tę lepszą, mówiąc o twarzy Leppera. Co ten człowiek złego zrobił?
        Komornika pogonił? Zboże wysypał, czy pomówił? To są zbrodnie?
        A jak wytłumaczysz poręczenie twojego idola za faceta, co przekręcił kilka
        milionów zł na szkodę skarbu państwa? (ŻW pisało o tym)
        • lubiepolske Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:09
          liberalizm to grzech śmiertelny lece do spowiedzi
          • lubiepolske Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:14
            nie wiem czy dalej słuchać oni pier.... jak potłuczeni.

• homo.europeus Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:15
              lubiepolske napisał:

> nie wiem czy dalej słuchać oni pier.... jak potłuczeni.

Czy bylo kiedys inaczej?
            • hrabia.m.c Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:17
              potłuczone radyjo to i porąbani prelegenci.
              Jesli niejaki Lepper jest dla kogos autorytetem,to psyhiatrzy moga spać spokojnie,
              pacjentow maja pewnych:)
              • gsm18 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:28
                Czy wy, liberałowie, nauczycie się kiedyś pokory i szacunku do innych ludzi?
                Czy tę pychę i pewność siebie wyssaliście z mlekiem matki? Czy to wy macie
                decydować, kto jest ideałem i autorytetem, a kto nie? Kto wam dał pozwolenie?
                Czy z totalitaryzmu komunistycznego chcecie narzucić salonowy totalitaryzm
                poprawności politycznej?
                • hrabia.m.c Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:33
                  śpisz?
                  czy ja twierdze ,kto jest autorytetem?
                  ja tylko twierdze ,że leppera za autorytet mogą uważac psyhole i nic więcej:)0
                  • gsm18 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:35
                    No to obrażasz ludzi, bo ja to samo mogę powiedzieć o tych, co wierzą
                    naczelnemu ekonomowi Polski, ale nie mówię, bo nie obrazam nikogo.
                    • hrabia.m.c Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:37
                      Nikogo nie obrazam,mnie jest przykro ,że ludzie są ulomni.
                      • xcor Re: Włączcie teraz Radio Maryja 20.10.05, 08:00
                        hrabia.m.c napisał:

> Nikogo nie obrazam,mnie jest przykro ,że ludzie są ulomni.

sam jestes ulomkiem i dosc powaznie uszkodzonym. Takie teksty sa wielkim
                        nierealizmem. Rozejzyj ise dokola juz wszyscy wiedza i nikt sie nie boji.

ha ha i echo
                • wiewiorzasta Re: Włączcie teraz Radio Maryja 20.10.05, 00:52
                  gsm18 napisał:

> Czy to wy macie
                  > decydować, kto jest ideałem i autorytetem, a kto nie? Kto wam dał pozwolenie?

Na to, żeby zostać autorytetem to trzeba sobie ciężko zapracować i zasłużyć. Nie
                  wystarczy mieć tube w postaci radzyjka czy opalonej w solarium twarzy.
                  • gsm18 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 20.10.05, 00:55
                    NIe o to chodzi, ale są profesorowi ekonomii, którzy są przez tzw salon
                    traktowani niczym bóstwa, a są też inni profesorowie, którzy są osmieszani i
                    wyszydzani przez ten salon- to miałem na myśli.I żadnych nazwisk- mądry
                    człowiek wie, co mam na myśli. To nie salon bedzie rządził, kto ma mieć
                    uznanie, a kto nie.
                    • wiewiorzasta Re: Włączcie teraz Radio Maryja 20.10.05, 00:58
                      gsm18 napisał:

> NIe o to chodzi, ale są profesorowi ekonomii, którzy są przez tzw salon
                      > traktowani niczym bóstwa, a są też inni profesorowie, którzy są osmieszani i
                      > wyszydzani przez ten salon- to miałem na myśli.I żadnych nazwisk- mądry
                      > człowiek wie, co mam na myśli. To nie salon bedzie rządził, kto ma mieć
                      > uznanie, a kto nie.

Stanowczo za dużo słuchasz Rydzyjka. Szkodzi na myślenie. Samodzielne.
                    • naryt Lepszy salon niz obora chamie 20.10.05, 01:01
                      Salon, salon... cię razi bolszewiku. Lepszy salon niż obora chamie. Jak tego
                      nie rozumiesz to znaczy, że ci powonienie nawala.
                      • gsm18 Re: Lepszy salon niz obora chamie 20.10.05, 01:06
                        Zobaczymy jak Kaczyński wygra, czy też tak będziesz debilu wyzywał. Wtedy
                        kolesie nie obronią przed karą.
                        • wiewiorzasta Buhahaha :))))))) 20.10.05, 01:16
                          gsm18 napisał:

> Zobaczymy jak Kaczyński wygra, czy też tak będziesz debilu wyzywał. Wtedy
                          > kolesie nie obronią przed karą.

Już widzę, jak go szukasz i biegniesz na skargę do Ziobry :))))
                          On ma wprawę w łapaniu i oskarżaniu :)
                          www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=4039&zaznacz=ziobro
        • homo.europeus Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:11
          gsm18 napisał:

> Czemu obrażasz ludzi?

Czym cie obrazilem?

> Twój idol już dziś pokazał, że chce Polskę dzielić na tę
          > gorszą i tę lepszą, mówiąc o twarzy Leppera.
          > Co ten człowiek złego zrobił?
          > Komornika pogonił? Zboże wysypał, czy pomówił? To są zbrodnie?

Nie, ale wyrok dostac mozna. I Lepper dostal.

> A jak wytłumaczysz poręczenie twojego idola za faceta, co przekręcił kilka
          > milionów zł na szkodę skarbu państwa? (ŻW pisało o tym)

Poreczenie przestepstwem nie jest. Decyzje podejmuje sad.
          • gsm18 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:18
            Nie mnie, tylko Leppera obrażasz i wyśmiewasz. Nie chodzi o to, za co jest
            wyrok a za co nie, bo co powiesz o Wałęsie i innych działaczach opozycji,
            którzy siedzieli w PRL, też kryminaliści?
            • homo.europeus Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:20
              gsm18 napisał:

> Nie mnie, tylko Leppera obrażasz i wyśmiewasz.

A co dr Lepper swiety? Zreszta czym go obrazilem? Poltusze to jego stary numer.

> Nie chodzi o to, za co jest
              > wyrok a za co nie, bo co powiesz o Wałęsie i innych działaczach opozycji,
              > którzy siedzieli w PRL, też kryminaliści?

Nie, wiezniowie polityczni.
              • gsm18 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:24
                Czyli moralność Kalego. A skąd wiesz, czy Lepper za 20 lat nie zostanie takim
                uznany,?
              • lubiepolske Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:27
                Uwaga
                właśnie sie dowiedziałem że Balcerowicz jest komunistą to poprostu szok :)
                • wesoly33 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:35
                  a nie wiesz jaki byl temat jego pracy doktorskiej ?
          • x2468 Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:33
            Daj sobie spokoj.To gromada blaznow i durni.Parada oszustow.Mowia przez tubke
            rydzyka do sobie podobnych.A ktory z nich policzyl ile bedzie kosztowalo i co
            da np. wprowadzenie "genialnego pomyslu" z biopaliwami?
            Gdyby polowe ziemi ornej w Polsce przeznaczyc pod uprawe rzepaku to olej w ten
            sposob uzyskany pokrylby okolo 6% zapotrzebowania Polski na paliwa.Oczywiscie
            nalezaloby zrezygnowac z eksportu zywnosci i zaczac ja sprowadzac.

• wiewiorzasta Re: Włączcie teraz Radio Maryja 20.10.05, 00:31
          gsm18 napisał:

> Czemu obrażasz ludzi? Twój idol już dziś pokazał, że chce Polskę dzielić na tę
          > gorszą i tę lepszą, mówiąc o twarzy Leppera.

Przecież nie dzielił Polaków na lepszych-bladych i gorszych-opalonych?

> Co ten człowiek złego zrobił?
          > Komornika pogonił? Zboże wysypał, czy pomówił? To są zbrodnie?

Łamanie _prawa_. Unikanie _sprawiedliwości_.
          Nie dotarło jeszcze do ciebie, że Kaczyński przytulił człowieka, który pluje na
          jego zasady które się nazywają Prawo i Sprawiedliwość?

> A jak wytłumaczysz poręczenie twojego idola za faceta, co przekręcił kilka
          > milionów zł na szkodę skarbu państwa? (ŻW pisało o tym)

A ŻW nie pisało przypadkiem o człowieku oskarżonym o porwanie i ciężkie pobicie,
          którego pan min. sprawiedliwości Kaczyński kazał wypuścić z aresztu czy umknęło?
        • sierzant_nowak dostal wyrok za pobicie, na przyklad? 20.10.05, 00:53

• kropekuk Lepper MADRZE? Nie kpij, czlowieku. Dla ciebie,jak 19.10.05, 23:26
      i reszty polskich osiolkow ekonomicznych, "madrze o gospodarce" to dokladnie
      to, co sie wam samym na jej temat wydaje. Buhahaha!!!! Buhahaha!!! A mozesz ty
      to Lepperowkie "MADRZE" tutaj w skrocie powtorzyc?
      • gsm18 Re: Lepper MADRZE? Nie kpij, czlowieku. Dla ciebi 19.10.05, 23:32
        A czy wasi ekonomiści mają monopol na wiedzę?
        • lubiepolske Re: Lepper MADRZE? Nie kpij, czlowieku. Dla ciebi 19.10.05, 23:38
          Ja jestem dzieckiem pegeeru i nie wstydzę się tego. W 80 % w 1989 r. pegeery
          przynosiły już zyski w Polsce. Były kuźnią nowych technologii.

A.Lepper
          o PGR-ach, w Sejmie, 06.11.2003
        • hrabia.m.c Re: Lepper MADRZE? Nie kpij, czlowieku. Dla ciebi 19.10.05, 23:39
          Oooo!!radyjo!
          jacy wasi???
          • kropekuk Zapewne w Wlk. Brytanii i Irlandii: dwie 19.10.05, 23:41
            najzdrowsze gospodarki Europy:)))) Ale u nas nie bylo ni Kaczorow, ni Lepperow.
        • kropekuk Przyjedz na saksy do UK - SAM ZOBACZYSZ, jak 19.10.05, 23:39
          te pozostale 200 000 Polakow:)))
          • gsm18 Re: Przyjedz na saksy do UK - SAM ZOBACZYSZ, jak 19.10.05, 23:47
            dziękuję za takie "kariery" po studiach myć gary i przestawiać towar w
            sklepach, a Anglikom lepiej opłaca się żyć z zasiłków niż pracować.
            • kropekuk KTO z Polakow po studiach myje tu gary, balwanie? 19.10.05, 23:54
              Chyba, ze po takich jak twoje, i bez jezyka:)))) A za zasilek sie zyc nie
              bardzo da - nie przekracza on chyba 100 funtow, a najnizsza pensja dla
              niewykwalifikowanego robola to 230-250 funtow na tydzien na reke (i dlatego
              praca ciagle sie oplaca, choc za zasilek da sie od biedy wyzyc). Widac, ze
              tylka poza Polske nie ruszyles:))))
              • gsm18 Re: KTO z Polakow po studiach myje tu gary, balwa 19.10.05, 23:58
                debilku, nie wyzywaj. Nie będzie na zachód narzucał, jak mamy żyć, ani tym
                bardziej wybierał prezydenta. A jak się nie podoba w Polsce to won stąd, tylko
                łapy precz i mieszać w swoich krajach, a nie tu! I wiem jakie kariery po
                studiach robią w Anglii i mi nie tłumacz
                • travel_wawa Lekarze akurat wyjeżdżają do UK masowo... 20.10.05, 00:14
                  i do Szwecji, do Danii...
                  Sa specjalne firmy rekrutujące chętnych.
                  Moi znajomi 1,5 mies temu wyjechali do Hiszpanii. Na stale.
                  Obawiam sie, ze nie znajdzie PiS za wielu chetnych do "darmowej" pracy
                  w "darmowej" słuzbie tak zwanego zdrowia.
                  Dobrzy specjalisci "okopią się" w swoich prywatnych praktykach, mlodsi wyjada.
                  Nie wspomne juz o pielegniarkach.
                  • kropekuk W UK polski lekarz zaczyna od jakis 50.000 funtow 20.10.05, 00:26
                    rocznie, w przychodni NHS, jako GP (internista) z ubezpieczalni...
                    • travel_wawa Jak Kaczor da tyle lekarzom to może się... 20.10.05, 00:37
                      ...zastanowią :)
                • kropekuk To nie wyciagajcie BRUDNYCH LAP po pomoc? 20.10.05, 00:22
                  Wtedy napewno nikt sie do was nie bedzie wtracal:)))))))
        • sierzant_nowak porownaj wyniku UK i PL 20.10.05, 00:55
          to bedziesz wiedzial ktorzy ekonomisci mieli/maja lepsze pomysly :]
    • herrproceder Re: Włączcie teraz Radio Maryja 19.10.05, 23:57
      img67.imageshack.us/img67/7716/lewytusk5oi.jpg
      img67.imageshack.us/img67/1259/prawytusk4hn.jpg
    • wiewiorzasta Re: Włączcie teraz Radio Maryja 20.10.05, 00:16
      gsm18 napisał:

> A. Lepper, M. Kotlinowski i F. Stefaniuk bardzo mądrze tłumaczą sytuację
      > gospodarczą w Polsce.

Przecież to oksymoron.
      • kropekuk Nie mow tak do niego - uzna to za STRASZNY BLUZG 20.10.05, 00:27

• wiewiorzasta Czy pani mi czasem nie ubliża? :DDD 20.10.05, 00:43
    • ariadna-enta Re: Włączcie teraz Radio Maryja 20.10.05, 00:35
      Za Tuska będzie żle, za Kaczyńskiego żle ratunku!!!! co robić wszyscy przecież
      stąd nie wyjadą . Kto wierzy,że w tym kraju będzie kiedyś dobrze i normalnie
      jest wielkim i naiwnym optymistą. Nawet gdy stanie się cud i będzie dobrze {w
      co nie wierzę},to Polacy i tak tego nie zauważą i zawsze znajdą coś co im się
      nie będzie podobało ,więc w ich mniemaniu dalej będzie żle.
    • naryt Wyłączcie teraz Radio Maryja 20.10.05, 00:41
      Wyłączcie teraz RM. Tylko jeden raz i na zawsze!
    • ius_et_lex Re: Pobłogosławiona przez Ojca Dyrektora... 20.10.05, 07:15
      koalicja: LPR, PSL, Samoobrona i PiS!
      Gratuluję wyborcom PiSujów i zwolennikom mikrego duce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka