xtrin 23.10.05, 20:31 Polskie społeczeństwo oblało dziś egzamin z politycznej świadomości. Dało się omamić pustym obietnicom, populistycznym hasłom, tanim chwytom i przysłowiowym gruszkom na wierzbie. Będziemy solidarnie dzielić biedę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cimoszenka Re: Kondolencje dla Polski 23.10.05, 20:34 Radio Maryja i SPIEPRZAJ DZIADU obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
1normalnyczlowiek Re: Kondolencje dla Polski 23.10.05, 20:34 pies_na_czarnych napisała: > + > Nie będziemy solidarni z oszustami. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kondolencje dla Polski 23.10.05, 20:42 > Nie będziemy solidarni z oszustami. Nie wiem za kogo mówisz, ale jeżeli za te 53% co wybrało sobie prezydenta to już jesteście - z Rydzykiem i Lepperem. Gratulacje, heh. Odpowiedz Link Zgłoś
ba.sia Re: Kondolencje dla Polski 23.10.05, 20:50 na tym polega demokracja. Ludzie wybrali Kaczory, na których nikt od 15 lat nie może znaleźć haka (mimo że jakiś czas temu TVP bardzo się starała = pan Pineiro i "Dramat w trzech aktach" - trzeba było w sądzie odszczekiwać). Polacy nie chcieli Tuska wokół którego pełno aferzystów (Piskorski, Lewandowski, Merkel) i "przedsiębiorców", którzy finansują jego partię i Bóg wie co on im za to obiecuje. Nie zachowujmy się jak Roman Giertych, który tylko własnego interesu pilnuje, dajmy im szansę, może uda im się wyczyścić to bagno. Tylko, błagam, zachowajmy się propaństwowo i DAJMYIM SZANSĘ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Kondolencje dla Polski 23.10.05, 21:15 idiotyzmy-kacze napisał: > chyba żartujesz ? To wygląda na ponury żart, ale to było niestety serio. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kondolencje dla Polski 23.10.05, 20:57 > Ludzie wybrali Kaczory, na których nikt od 15 lat nie > może znaleźć haka I to właśnie jest porażka polskiej polityki, że szuka się "haków" zamiast patrzeć na program, na to co kandydat oferuje, jaka jest jego wizja kraju. A wizja Kaczyńskiego to fatamorgana. > Nie zachowujmy się jak Roman Giertych, który tylko własnego interesu pilnuje, > dajmy im szansę, może uda im się wyczyścić to bagno. Tylko, błagam, zachowajmy > się propaństwowo i DAJMYIM SZANSĘ !!! Właśnie od tego "giertycyzmu" chcę ucieć. Bo Kaczyński to własnie własny interes w tworzeniu kraju na wzór własnego widzimisie. Obym była dziś w zbyt pesymistycznym nastroju i zbyt czarno to wszystko widziała. Oby... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuf Nie ma najmniejszej szansy 23.10.05, 20:58 ba.sia napisała: > Nie zachowujmy się jak Roman Giertych, który tylko własnego interesu pilnuje, > dajmy im szansę, może uda im się wyczyścić to bagno. Tylko, błagam, zachowajmy > się propaństwowo i DAJMYIM SZANSĘ !!! Dla mnie PiS jest kontunuacją socjalistycznych rządów SLD i AWS. Nie mam najmniejszej ochoty ułatwiać im okradania mnie z owoców mojej pracy. Jedyne na co mogą liczyć z mojej strony to "spieprzaj dziadu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
daimona będzie solidarne pchanie do dołu 23.10.05, 20:53 nie ku górze. Gratuluję populistom. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Kondolencje dla Polski 23.10.05, 21:06 xtrin napisała: > Polskie społeczeństwo oblało dziś egzamin z politycznej świadomości. Dało się > omamić pustym obietnicom, populistycznym hasłom, tanim chwytom i przysłowiowym > gruszkom na wierzbie. A bo to pierwszy raz? Za pół roku to samo społeczeństwo będzie rozszarpywać Kaczyńskiego na strzępy. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Kondolencje dla Polski 23.10.05, 21:08 Nie pierwszy raz. Ale z wyborów na wybory sytuacja staje się coraz cięższa i coraz więcej będzie potrzeba, by się od dna odbić. A ten układ władzy przetrwa wystarczająco długo, byśmy wszyscy boleśnie to odczuli. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Kondolencje dla Polski 23.10.05, 21:13 wartburg4 napisał: > xtrin napisała: > > > Polskie społeczeństwo oblało dziś egzamin z politycznej świadomości. Dało > się > > omamić pustym obietnicom, populistycznym hasłom, tanim chwytom i przysłow > iowym > > gruszkom na wierzbie. > > A bo to pierwszy raz? Za pół roku to samo społeczeństwo będzie rozszarpywać > Kaczyńskiego na strzępy. Owszem, tyle że o pół roku za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 społeczeństwo to lubi 23.10.05, 21:32 mn7 napisała: > > > Owszem, tyle że o pół roku za późno. > Społeczeństwo lubi być oszukiwane i budzi się zawsze za późno, kiedy zamiast obietnic dostaje, ale po grzbiecie. Wtedy podnosi się lament wiecznie ten sam. Lechu, zdradziłeś! Ten proces dojrzewania zajmuje zazwyczaj ok. pół roku, czasem nawet mniej, ale do przebudzenia nigdy nie dochodzi przed wyborami. W innych krajach z innymi tradycjami owszem, jest to możliwe, ale chyba nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
maedith Re: Kondolencje dla Polski 23.10.05, 21:32 To były moje ostatnie wybory,na pana Kurskiego za nastepne 5 lat glosowac nie zamierzam,co przewiduje .Dorwaly sie swinie do koryta beda teraz hapac ile sie da. Demokracja umarła dzis i to raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś