Dodaj do ulubionych

Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja?

24.10.05, 20:12
Ja wiedziałam, że tak będzie!! Dwóch takich ukradło najpierw księżyc, a potem
Polskę!! Będzie teraz 4 rozbiór Polski!! Zostaniemy podzieleni na Kaczogród ,
Rydzykolandię pod wezwaniem NMP i Rogate Lepperanczo!!! Brawo!! Brawo dla
naszego cudownego narodu!!
KWA KWA KWA!!!
..............................................................
Bez komentarza ten cały cyrk!
Obserwuj wątek
    • gloubiboulgomm Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 20:13
      Pielgrzymka do Czestochowy na czworakach...
      • davidmors Nie wasza sprawa jak podziękuje! 24.10.05, 20:42
        • minimum1 a jak podziękuje Andrzejowi Lepperowi? 24.10.05, 21:08
          • fritz.fritz Co za wspanialy artykul chwalacy profesionalnosc 24.10.05, 21:28
            malej stacji radiowej RM. To male RM pokonalo 85% gazet w rekach Niecmow, i GW
            nie bedacej w jeszcze w rekach Niemcow ale przynajmniej zadluzona u Niemcow
            i "Wprost" i "Polityke" iii .... popieranych przez wszystkie stajce telewizyjne.

Wszystkie te gazety, stacje telewizyjne prowadzily masywna i brudna kampanie
            najpierw przeciwko PiS a potem Lechowi Kaczynskiemu.

Stosunek sil jest porazajacy 100:1. Doslownie a nie w przenosni.

I o to stacja radiowa, prowadzona przez amatora wygrala ta wojne. Wygrala na
            wszystkich frontach. Pokazala co to jest profesionalnosc i dobry management.

Niestety, w regionach, gdzie rzeczywiscie 100% gazet jest w rekach Niemcow,
            Lech przegral z Tuskiem, najemnikiem niemieckim w Polsce.

Najsmieszniejsza jest reakcja bandy gazet, ktore przerznely: one skarza sie
            gorzko na propagande uprawiana przez RM, jak np. GW w tym artykule, walczacej
            przeciwko ich monopolowi.

Niech mnie kaczka kopnie, jezeli widzialem cos bardziej idiotycznego.

Podstawa demokracji jest pluralizm medialny, w tym prasowy. W Polsce nie
            pluralizmu. Jedyna stacja wylamujaca sie z frontu niemieckich gazet w Polsce
            (gadzinowek) i postkomunistycznych jak GW czy Polityka jest tylko RM. To jest
            porazajacy stan rzeczy.

Z tego powodu w Polsce panuje cos w rodzaju kolonializmu prasowego: wiekszosc
            spoleczenstwa nie ma zadnych srodkow prasowych przy pomocy ktorych moglyby sie
            artykulowac.

Nowy rzad chce sie troszczyc o kulture. Mam nadzieje, ze doprowadzi do
            powstania nowych gazet.
            • patty_vare Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 24.10.05, 22:04
              Fritz, wiem, że trudno ci to zrozumieć, ale są ludzie, którzy
              _posiadają_własne_poglądy_ i na nich media raczej nie działają.
              • fritz.fritz Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 24.10.05, 22:37
                patty_vare napisała:

> Fritz, wiem, że trudno ci to zrozumieć, ale są ludzie, którzy
                > _posiadają_własne_poglądy_ i na nich media raczej nie działają.
                >

To jest oczywiste. Inaczej Tusk i PO wygraliby. RM w przyblizeniu nie ma
                takiego kregu sluchaczy, aby zwyciestwo Kaczek szlo na ich konto.

Natomiast wszystkie inne media: i owszem.
                • k_r Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 24.10.05, 23:52
                  wszelki duch ... doczekaliśmy sie ..człowieczek fritz wreszcie przemówił swoim
                  głosem..
                  • lemurrollo Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 02:04
                    k_r napisał:

> wszelki duch ... doczekaliśmy sie ..człowieczek fritz wreszcie przemówił swoim
                    > głosem..
                    ale zapomniał,że o.rydz.to nie jakiś tamczłowieczek,tylko doskonale
                    przeszkolony do wykonywania swoich zadań funkcjonariusz.
                    • almagus Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 05:19
                      Bóg jest w nich, Bóg jest ich, kto nie z nimi ma gorszego Boga.
                      Narobią gnoju z gospodarką , sprawiedliwością i powiedzą, że są bez winy, bo
                      pewnie On tak chciał!
                      • atomm Jak to jak podziekuje?? 25.10.05, 08:05
                        Rydzyk bedzie mogl dalej bezkarnie okradac swoich fanatykow, ktorzy jak zwykle
                        beda budzili sie z reka w nocniku...

Glupich nie sieja...
                        ;)
                        • poikll Rydzyk na szefa MSW, Finansów i Edukacji Nar. 25.10.05, 08:45
                          • davidmors Tusk miał wszystkie media w kieszeni - z wyjatkiem 25.10.05, 10:19
                            Tusk miał wszystkie media na usługach, z wyjatkiem nieprzekupnego Radia Maryja.
                            • typowy_kark Re: Tusk miał wszystkie media w kieszeni - z wyja 25.10.05, 10:35
                              to nie kwestia nieprzekupnosci - to wylacznie kwestia ceny. kaczory obiecaly wiecej.
                              • dziadypl Polska to prowincja UE, Polska nie jest państwem, 25.10.05, 10:49
                                michniki i gieremki sprzedały Polskę. A teraz dalej szkodzą, plują na nas
                                Polaków, i starją sie z całych sił szkodzić.
                                • marijah DLATEGO RYDZYK NA PREZYDENTA!!! 25.10.05, 11:39
                                  Rydzyk na prezydenta!!! Zemścić się na NIemcach!!! Wybić niewiernych i żydów!!!
                                  Masonów do gazu!!! Chłopom dać władzę, a RM pieniądze na ukulturnienie
                                  narodu!!! Niech wszyscy się wymodują w imię Boga ojca Rydzyka!!!
                                  • dziadypl Koleś, w demokracji każdy głos jest równy, 25.10.05, 11:46
                                    tyle samo znaczy głos menela co profesorka, tyle samo twój co skina. I każdy ma
                                    prawo głosować i kandydować. O ile to ci sie nie podoba to jesteś zwolennikiem
                                    dyktatury, jakieś libertyńskiej tyranii. Poprawność polityczna opętała cię. I
                                    nie azdrość Rydzykowi. Jako biznesman Rydzyk jest geniuszem.
                                    • marijah Re: Koleś, w demokracji każdy głos jest równy, 25.10.05, 11:50
                                      Powiedz to Ojcowi Rydzykowi i jego wiernym. Przez jakiś czas przychodziła do
                                      mojego mieszkania gazeta po poprzednim właścicielu, sponsorowana przez RM, z
                                      takimi właśnie przesłaniami: "Wybić Żydów, gejów i inne mniejszości, albo
                                      przynajmniej odebrać im prawo równości, bo to gorsza kategoria ludzi"
                                      • dziadypl Nie kłam, w gazetach katolickich nie piszą"gejów" 25.10.05, 12:01
                                        to słowo jest nowomodnym wymysłem politycznie poprawnych, a znaczy tyle co
                                        homoseksualista. Akurat gazety katolickie piszą "homoseksualista" a nie "gej".
                                        Może głosować i Rydzyk i Urban. W demokracji bydwaj mają równe prawa. I dobrze.
                                        O ile wiem jeden ani drugi nie nawołują do popełniania przestępstw i mają prawo
                                        głosić co głoszą. Tp, że ci się nie podoba Rydzyk, to twój probelm. Masz do
                                        tego prawo. Ja np.: nie czytam urbana, nie słucham rozgłośni Rydzyka. I nie
                                        pomstauję na jednego ani drugiego bo i nie ma na co.
                                        • marijah Naucz się czytać ze zrozumieniem :)) 25.10.05, 12:10
                                          Czyżby słowo "przesłanie " było dla Ciebie za trudne?
                                          Najpierw czytaj ze zrozumieniem, później krytykuj :)
                                          • dziadypl Nie wierzę by gazeta katolicka wzywała do "wybicia 25.10.05, 12:17
                                            kogokolwiek. Katolicy nie nie faszyści, to nie komuniści, którzy mordowali kogo
                                            popadło (w tym miliony katolikó).
                                            Nowa sekta libertyńska, "politycznie poprawnych" oszalała już w nienawiści do
                                            normalności, i do religii. Jak to sekta w religii widzi konkurencję. Zwłascza,
                                            ze i katolicy, i prawosławni, i mahometanie nawołują do przyzwoitego życia, a
                                            sekta libertyńska nawołuje do używania i wszelkiej rozpusty.
                                            • jimmyjazz Re: Nie wierzę by gazeta katolicka wzywała do "wy 25.10.05, 12:22
                                              dziadypl napisał:

> kogokolwiek. Katolicy nie nie faszyści, to nie komuniści, którzy mordowali
                                              kogo
                                              > popadło (w tym miliony katolikó).
                                              > Nowa sekta libertyńska, "politycznie poprawnych" oszalała już w nienawiści do
                                              > normalności, i do religii. Jak to sekta w religii widzi konkurencję.
                                              Zwłascza,
                                              > ze i katolicy, i prawosławni, i mahometanie nawołują do przyzwoitego życia, a
                                              > sekta libertyńska nawołuje do używania i wszelkiej rozpusty.

1. Jak się nie rozumie pojęć to nie należy ich używać. Libertynizm to nie
                                              liberalizam. Nie myl pojęć. Co to ma do naszej polityki?

2. Katolicy mają jednak na rekach krew "niewiernych" - krucjaty, nawracanie
                                              mieczem, inkwizycja itp.
                                            • verushka1 Re: Nie wierzę by gazeta katolicka wzywała do "wy 25.10.05, 13:02
                                              nie no straszna bzdura - zreszta w stylu ojca rydzyka.

nic nie ucieszyło mnie bardziej niz informacja że kościół katolicki odcina się
                                              od Radia maryja i rydzyka.

ad libertynizm
                                              LIBERALIZM GOSPODARCZY - nie ma tu libertynizmu. wizja gospodarki typowej dla
                                              cesarstwa rzymskiego, gdzie duchowny stojący na czele państwa opływa w dostatki
                                              daninom składanym przez wiernych - nie może zostać zastosowana u nas, więc RM
                                              musi pozostac alternatywnym kanałem informacyjnym, promującym nieco inne modele
                                              zachowań niż państwa współczesne (hipokryzja, odbieranie najuboższym na to by
                                              osoba duchowna mogła opływać w dostatki etc. )

ad. sekty libertynów (rozumiem ze chodzi o po ;-) )
                                              chwyty typowe dla SEKT stosuje niestety tylko radio maryja z ojcem rydzykiem na
                                              czele:
                                              - elementy prania mózgu,

- zakłamywania rzeczywistości (kaczuchy chcialy "pedalstwa", tusk nie etc.),

- przyciągania jednostek słabszych, zagubionych w rzecczywistości,
                                              okłamywanie ich i wykorzystywanie wzamian za obietnice poczucia wspolnoty;

- stosowanie nieetycznie manipulacyjnych technik perswazji i sterowania
                                              (ogłupiania, technik zwiększajacych podatność na sugestię i podporządkowanie,
                                              presję grupy, zarządzania informacją, blokowania indywidualności lub
                                              krytycznych uwag, promocji totalnej zależnosci i lęku przed odejściem, itp.)
                                              przeznaczony do popierania celów liderów, ze szkodą dla członków, ich rodzin,
                                              lub społeczności.

www.sekty.net/?n_id=611)

- na szczescie kosciol katolicki odcina sie od rm.

nikt nie nawołuje do rozpusty ale wsrod polakow coraz silniejsza jest grupa
                                              promująca tolerancję zamiast uprzedzeń.

dziadypl napisał:

> kogokolwiek. Katolicy nie nie faszyści, to nie komuniści, którzy mordowali
                                              kogo
                                              >
                                              > popadło (w tym miliony katolikó).
                                              > Nowa sekta libertyńska, "politycznie poprawnych" oszalała już w nienawiści do
                                              > normalności, i do religii. Jak to sekta w religii widzi konkurencję.
                                              Zwłascza,
                                              > ze i katolicy, i prawosławni, i mahometanie nawołują do przyzwoitego życia, a
                                              > sekta libertyńska nawołuje do używania i wszelkiej rozpusty.
                                              • eydryth Re: Nie wierzę by gazeta katolicka wzywała do "wy 25.10.05, 16:47
                                                Cóż.. Tragedią jest nie to ze Kaczka wygrał ale że jest tylu ludzi, którzy są
                                                pod wpływem sekty Ojca Dyrektora, i głosowali za takim prezydentem...
                                        • jaszwan Re: Nie kłam, w gazetach katolickich nie piszą"ge 25.10.05, 12:11
                                          bo w gazetach katolickich piszą: "pedalstwo, pedały, chorzy, zboczeńcy,
                                          pedofile" itp.
                                          • fritz.fritz Re: Nie kłam, w gazetach katolickich nie piszą"ge 25.10.05, 12:20
                                            jaszwan napisał:

> bo w gazetach katolickich piszą: "pedalstwo, pedały, chorzy, zboczeńcy,
                                            > pedofile" itp.

Poza okreslaniemi "chorzy, zboczeńcy" pozostale sa korekt
                                        • marijah Bo nienawiść nie jest przestępstwem. 25.10.05, 12:17
                                          Do przestępstw bezpośrednio o. R. może i nie nawołuje, ale nawołuje do
                                          nienawiści. Słuchałam kilka razy jego radia i nadziwić się nie mogłam ile jest
                                          w tym agresji. A w to wszystko mieszają jeszcze Boga.
                                          A co Urbana - to nie wiem, bo ostatnio "NIE" czytałam kilka lat temu :)
                                          • fritz.fritz Re: Bo nienawiść nie jest przestępstwem. 25.10.05, 12:23
                                            marijah napisała:

> Do przestępstw bezpośrednio o. R. może i nie nawołuje, ale nawołuje do
                                            > nienawiści. Słuchałam kilka razy jego radia i nadziwić się nie mogłam ile
                                            jest
                                            > w tym agresji. A w to wszystko mieszają jeszcze Boga.
                                            > A co Urbana - to nie wiem, bo ostatnio "NIE" czytałam kilka lat temu :)

Przeciez do nietolerancji i nienawisci nawolujesz ty przez caly czas i w
                                            podobnje formie do nienawisci przeciwko PiS i Lechowi cala niemiecka prasa
                                            wydawana w Polsce. Niemcy maja 85% polskiego rynku prasowego. Zadna z tych
                                            gazet nie popierala ani PiS ani Lecha. Taki stan rzeczy panuje tylko w krajach
                                            dyktatorskich, np. na Bialorusi czy w Chinach.
                                            • marijah :))) 25.10.05, 12:38
                                              Jak wygrał KAczyński chciało mi się płakać. Bo choć ja od niedawna podatki
                                              płacę w Holandii, to przykro jest mi patrzeć, że rodacy zaufali populisyom.
                                              Teraz, kiedy czytam niektóre opinie - to nawet uśmiech czasem gości na mej
                                              twarzy. Choć nie jest on wyrazem szczęścia, niestety...
                                              I nie było moim zamiarem kogokolwiek nawoływać do nienawiści. Poprostu piszę o
                                              tym co widzę, o tym co myślę.
                                              • fritz.fritz Re: :))) 25.10.05, 12:45
                                                marijah napisała:

> Jak wygrał KAczyński chciało mi się płakać. Bo choć ja od niedawna podatki
                                                > płacę w Holandii, to przykro jest mi patrzeć, że rodacy zaufali populisyom.
                                                > Teraz, kiedy czytam niektóre opinie - to nawet uśmiech czasem gości na mej
                                                > twarzy. Choć nie jest on wyrazem szczęścia, niestety...

Co goscilo na twojej twarzy, kiedy Holendrzy nie godzac sie na utrate
                                                mozliwosci podejmowania decyzji dotyczacych Holandii, broniac sie w tym sensie
                                                przed oddaniem niepodleglosci, odrzucili z hukiem i nieprawdopodobnie glosnym
                                                hukiem antydemokratyczna konstytucje europejska?

Mam wrazenie, ze plakales strasznie.

> I nie było moim zamiarem kogokolwiek nawoływać do nienawiści. Poprostu piszę
                                                o
                                                > tym co widzę, o tym co myślę.

• marijah Re: :))) 25.10.05, 12:48
                                                  Wtedy jeszcze byłam w Polsce i obchodziło mnie to tyle, ile odrzucenie
                                                  konstytucji przez inne kraje.
                                                  • fritz.fritz Re: :))) 25.10.05, 12:56
                                                    marijah napisała:

> Wtedy jeszcze byłam w Polsce i obchodziło mnie to tyle, ile odrzucenie
                                                    > konstytucji przez inne kraje.

To zastanow sie moze, ale naprawde zastanow, dlaczego tak pro europejski narod
                                                    i tak tolerancyjny narod, w ktory praktycznie niewielkie grupy moga sie dzieki
                                                    pomocy panstwa artykulowac, odrzucil tak jednoznacznie konstytucje.

I jakie wnioski wyplywaja z tego dla innych krajow sredniej wielkosci, miedzy
                                                    innymi dla Polski.
                                                    I dlaczego inny narod, duzo wiekszy narod, stwierdzajac, ze nie chce utracic
                                                    tozsamosci, rowniez odrzucil konstytucje (Franacja) i jakie z tego wyplywaja
                                                    wnioski dla Polski.

• kotek.filemon Tak się frycu czasem zastanawiam... 25.10.05, 12:38
                                              Czy kiedy otwierasz rano lodówkę widzisz tam faszystowskiego najmitę?
                                              • fritz.fritz Re: Tak się frycu czasem zastanawiam... 25.10.05, 12:42
                                                kotek.filemon napisał:

> Czy kiedy otwierasz rano lodówkę widzisz tam faszystowskiego najmitę?
                                                >
                                                Nie, poniewaz PiS wygral. Dzieki temu moze skonczy sie faszyzm medialny,
                                                dyktatura jest rodzajem faszyzmu, i nowy rzad zatroszczy sie o to powstanie
                                                polskie gazety, ale to wymaga oczywiscie czasu i troche pieniedzy. Powodzenie
                                                jest zapewnione. Jak mozna zaczac, podalem w innym poscie.

Dla mnie faszyzm polega miedzy innymi na tym, ze panuje dyktatura prasowa, a
                                                ona panuje wtedy, kiedy duze grupy spoleczenstwa nie moga sie artykulowac.

• marijah Re: Tak się frycu czasem zastanawiam... 25.10.05, 12:55
                                                  A kto nie może się artykułować? Słuchacze RM?
                                                  Dyktatura? Prawa wolnego rynku, inwestowania nazywasz dyktaturą? To raczej
                                                  ograniczanie tych praw i zabieranie pieniędzy ludziom, którzy na nie
                                                  zapracowali jest bliższe dyktaturze!
                                                  • fritz.fritz Re: Tak się frycu czasem zastanawiam... 25.10.05, 13:04
                                                    marijah napisała:

> A kto nie może się artykułować? Słuchacze RM?

Radio RM jest dlatego sluchane poniewaz mowi o problemach tych ludzi. To jest
                                                    forma artykulacji wlasnych problemow. Rowniez RM prowadzi bardzo intensywne
                                                    audycje interaktywne. Tak czytalem, nie mam mozliwosci posluchania RM.

> Dyktatura? Prawa wolnego rynku, inwestowania nazywasz dyktaturą?

To jest ten smieszny argument.
                                                    Tu chodzi o rezygnacje z prawa do wlasnej kultury. Francuzi sa fantastycznym
                                                    przykladem, jak sie o wlasna kulture walczy. A nawet Unia pare dni wprowadzili
                                                    nowe prawo wlasnie chroniace kulture.

Niemcy mogli spokojnie zakladac wlasne tytuly. Sprzedaz wszystkich istniejacych
                                                    polskich tytulow, bedacych symbolami regionalnymi Niemcom, byla zniszczeniem
                                                    polskiego jurnalizmu, byla zniszczeniem pluralizmu prasowego i w tym sensie
                                                    byla przestepstwem.
                                                    Tytuly bedace kulturalna wlasnoscia spoleczna sprzedawali komuchy.

• marijah Re: Tak się frycu czasem zastanawiam... 25.10.05, 13:20
                                                    Czytałeś o RM, to poczytaj sobie jeszcze tutaj kilka cytatów z interaktywnych
                                                    rozmów: www.hoomor.pl/inne.php?page=rydzyk . Ja miałam okazję słuchać
                                                    kilka razy i wiem, że takie bzdury tam są na tle dziennym. Choć ja ich nie
                                                    traktowała jako humor...
                                                  • marijah Re: Tak się frycu czasem zastanawiam... 25.10.05, 13:21
                                                    A teraz wracam do pracy, bo nie jestem z tych ludzi, którzy liczą na to, że
                                                    inni zapracują na ich utrzymanie!
                                                  • malpa-z-paryza Re: Tak się frycu czasem zastanawiam... 25.10.05, 13:33
                                                    rozmów: www.hoomor.pl/inne.php?page=rydzyk

to sie nadaje do kabaretu... ale niestety to jest PL
                                                  • marakuja1 Re: Tak się frycu czasem zastanawiam... 25.10.05, 15:03
                                                    widzę, że fritz już nie odpowiada ...
                                                    nie wie co odpisać na konkretne argumenty,
                                                    bo sam takich nie ma
                                                  • fritz.fritz Re: Tak się frycu... TO do wszystkich powyzej 25.10.05, 17:08
                                                    marakuja1 napisała:

> widzę, że fritz już nie odpowiada ...
                                                    > nie wie co odpisać na konkretne argumenty,
                                                    > bo sam takich nie ma

czasu nie ma.

Co do podanych stron, nie mialem obejrzalem ich jeszcze.

Ale nie rozumiemy sie:

Wazna jest NIE TRESC RM tylko to, ze TYLKO I WYLACZNIE RM ISTNIEJE jako
                                                    srodek medialny dla olbrzymiej grupy spolecznenej.

TEN BRAK PLURALIZMU JEST PROBLEMEM.

Mniejszosci spoleczenstwa ma do dyspozycji caly rynek medialny. To jest
                                                    ABSOLUTNIE NIENORMALNA I ANTY-DEMOKRATYCZNA SYTUACJA.

Wlasnie w tym sensie Polska stala sie dyktatura medialna.

Mam nadzieje, ze teraz problem na ktory zwracam uwage jest wystarczajaco
                                                    widoczny.

Jestem ciekawy, czy uwazacie, ze ta sytuacja jest normalna dla normalnej,
                                                    funkcjonujacej demokracji.

Dla mnie jest sytuacja charakterystyczna dla dyktatur albo republik bananowych.

• fritz.fritz *************** TO TYLKO DLA ***************** 25.10.05, 17:10
                                                    dla pokazania, ze w tym miejscu podjalem watek powyzej.

• ritterausleidenschaft a tobie tez nie pozwalaja sie "artykulowac"? 25.10.05, 17:05
                                                  chociaz mozesz wypisywac skrajne glupoty (sic!) tutaj na forum,
                                                  ktore jako forum gw jest: cytuje "zadluzone u niemcow" ...
                                                • ritterausleidenschaft PIS wygral, wiec pozamyka sie 25.10.05, 17:28
                                                  gazety niemieckie i pootwiera czysto-polskie? o tak - juz widze
                                                  takie tytuly: "rdzenny polak", "orzel bialy", "patriota",
                                                  "polska rzesza", "od morza do morza", "nie bedzie niemiec plul nam w twarz",
                                                  itd, itp, ... co za absurd!

a wiesz frycku, z jakim medialnym kapitalem mamy do czynienia w niemczech?
                                                  kim sa glowni akcjonariusze "axel springer verlag" i w jakich krajach
                                                  oprocz polski ten koncern ma udzialy w mediach?

• eydryth Re: Bo nienawiść nie jest przestępstwem. 25.10.05, 16:50
                                              Jak coś złego powiesz na elekta, to zapisze to sobie i sprawi że system Cie
                                              udupi... W imię prawa...
                                            • ritterausleidenschaft insynuujesz kapital niem. w mediach 25.10.05, 16:53
                                              to "zastanow" (twoje ulubione polskie slowo, ciekawym jak ono
                                              brzmi w "idisch") kto finansuje RM?

czy to nie przypdkiem p. kobylanski jest glownym sponsorem?
                                              czy pan k. nie jest podejrzany o wspolprace z SS i kapowanie i rabunek
                                              zydow w obozie zaglady?
                                          • kbengi Rydzyk pedofilem? 25.10.05, 14:53
                                            Jesli bylbym takim samym nikczemnikiem jak ojciec rydzyk, to nazwalbym ojca
                                            rydzyka pedofilem... i kto wie czy nie mialbym racji.
                                      • fritz.fritz Re: Koleś, w demokracji każdy głos jest równy, 25.10.05, 12:19
                                        marijah napisała:

> Powiedz to Ojcowi Rydzykowi i jego wiernym. Przez jakiś czas przychodziła do
                                        > mojego mieszkania gazeta po poprzednim właścicielu, sponsorowana przez RM, z
                                        > takimi właśnie przesłaniami: "Wybić Żydów, gejów i inne mniejszości, albo
                                        > przynajmniej odebrać im prawo równości, bo to gorsza kategoria ludzi"

Dlaczeg mam wrazenie, ze po prostu klamiesz w zywe oczy?

A co seksem grupowym? Nic nie bylo na ten temat?
                                        • marijah Re: Koleś, w demokracji każdy głos jest równy, 25.10.05, 12:24
                                          O seksie grupowym nic nie zauważyłam. Ale może dlatego, że ta gazetka szybko
                                          lądowała w koszu na śmiecie. Były za to listy znanych osób, które ponoć
                                          ukrywają to, że są pochodzenia Żydowskiego i ostrzeżenie, by się tych osób
                                          wystrzegać. Było m.in. nazwisko Aleksander Kwaśniewski :)) Jeszcze jakieś
                                          teksty o masonach, ale tego też już dokóładnie nie pamiętam. Pamiętam za to, że
                                          rekamowało się tam RM. I były liczne pozytywne nawiązania do zbawiennej
                                          działalności ojca Rydzyka w walce osobami o kórych mowa...
                                          • fritz.fritz Re: Koleś, w demokracji każdy głos jest równy, 25.10.05, 12:52
                                            marijah napisała:

> O seksie grupowym nic nie zauważyłam. Ale może dlatego, że ta gazetka szybko
                                            > lądowała w koszu na śmiecie. Były za to listy znanych osób, które ponoć
                                            > ukrywają to, że są pochodzenia Żydowskiego i ostrzeżenie, by się tych osób
                                            > wystrzegać. Było m.in. nazwisko Aleksander Kwaśniewski :))

Bylo rowniez Mazowieckiego. Bez sensu.

A z ukrywaniem brzydkiego pochodzenia :), to jest rzeczywiscie prawda. Co do
                                            wystrzegania sie: Gdyby Kwansniewski nie byl komunista, nikt by nie mowil aby
                                            sie go wystrzegac.

Jeszcze jakieś
                                            > teksty o masonach, ale tego też już dokóładnie nie pamiętam. Pamiętam za to,
                                            że
                                            >
                                            > rekamowało się tam RM. I były liczne pozytywne nawiązania do zbawiennej
                                            > działalności ojca Rydzyka w walce osobami o kórych mowa...

To jest pismo o okreslonym profilu. Powinno byc jednym z wielu, ale jest jedyne
                                            ktore adresuje duza czesc spoleczenstwa. Na tym wlasnie polega nienormalnosc
                                            sytuacji w Polsce.
                                          • sylwesterpaczos Modlitwy na antenie RM: 25.10.05, 15:39
                                            Modlitwy na antenie RM:
                                            - Sluchamy, RM...w czyjej intencji modlitwa?
                                            - Ja bym chciala sie pomodlic za wszysktich oszustow, klamcow i zlodzieji...no
                                            i oczywiscie za ojca dyrektora
                                            • fritz.fritz Re: Modlitwy na antenie RM: 25.10.05, 17:18
                                              :::))
                                              • ritterausleidenschaft :-))) 25.10.05, 17:39
                                                nie wiem czy sie dalej tak bedziesz cieszsyl, jak sie dowiesz,
                                                ze RM sponsoruje p. kobylanski, i ze pan k. zakochany byl/jest
                                                w ... NSDAP i SS ... i ze nienawidzi zydow ...

:-)))
                                      • verushka1 Re: Koleś, w demokracji każdy głos jest równy, 26.10.05, 01:10
                                        i dlatego wlasnie episkopat powinien sie zastanowic czy nie powinien zajac
                                        bardziej zdecydowanego stanowiska wobec czlowieka i jego radia ktorzy
                                        osmieszają kosciół katolicki w polsce
                                    • eydryth Re: Koleś, w demokracji każdy głos jest równy, 25.10.05, 16:36
                                      Zgadza sie lecz większość to układy i znajomości oraz przekręty..
                                      Ksiądz - biznesmen: czy to nie brzmi kretyńsko ?
                                    • rosenkrantz666 Re: Koleś, w demokracji każdy głos jest równy, 26.10.05, 10:21
                                      > tyle samo znaczy głos menela co profesorka, tyle samo twój co skina. I każdy
                                      > ma prawo głosować i kandydować. O ile to ci sie nie podoba

A komu się podoba? Od kiedy znan jest demokracja, jest to podnoszone jako
                                      największa jej wada. Niestety nieusuwalna.

> (...) libertyńskiej tyranii

To jakiś nowy byt w słowniku politologicznym. Czy możesz dodefiniować, bo
                                      wygląda raczej na oksymoron.

> Jako biznesman Rydzyk jest geniuszem.

Każdy biznesmen, który nie płaci podaktków i nie musi sie spowiadać US, którgo
                                      boją się politycy, i którego nie tykają hierarchowie kościoła może osiągnąć
                                      wszystko. Gdzie tu geniusz?.... Rydzyk jest jedynym w tym kraju w 100%
                                      nietykalnym. Może już sam uwierzył, że jest Bogiem????
                                  • fritz.fritz Re: DLATEGO RYDZYK NA PREZYDENTA!!! 25.10.05, 12:17
                                    marijah napisała:

> Rydzyk na prezydenta!!! Zemścić się na NIemcach!!! Wybić niewiernych i
                                    żydów!!!
                                    >
                                    > Masonów do gazu!!! Chłopom dać władzę, a RM pieniądze na ukulturnienie
                                    > narodu!!! Niech wszyscy się wymodują w imię Boga ojca Rydzyka!!!

To wszystko jest specjalnoscia Niemcow: a wiec Masonow i innych do gazu. Wojny
                                    religijne i nietolerancja sa wlasnie specjalnoscia ... znowu NIemcow.

Polska byla zawsze punktem schronienia dzieki temu ze polski kosciol katolicki
                                    ma taki a nie inny profil.

RM funkcjonuje nie na koszt panstwa.

Problemem jest to, ze tylko i wylacznie RM jest czyms co troszczy o rzeczywisty
                                    pluralizm medialny w szerszym znaczeniu tego slowa.

To dyskwalifikuje Polske jako naprawde funkcjonujaca demokracje.
                              • ava77 Re: Tusk miał wszystkie media w kieszeni - z wyja 25.10.05, 13:14
                                Dlaczego uwazacie, ze media, ktore - w pewnym stopniu zapobiegawczo popierajac
                                ideologie i program Tuska - musialy byc przekupione?? A moze wizja
                                ograniczonego ryku, cenzury, zwalniania z pracy za oddmiennosc pogladow im nie
                                odpowiadala...? Wiekszosc ludzi pracujacych w mediach jest raczej rozsadna,
                                poniewaz ludzie ci maja najblizszy dostep do wielkich tego swiata, ktorzy
                                najczesciej w osobistym kontakcie okazuja sie tacy mali....
                            • piotrprzekota Re: Tusk miał wszystkie media w kieszeni - z wyja 25.10.05, 16:44
                              I do tego sluchalność RM to ok 2,5%! To w RM muszą być geniusze marketingowi!
                            • e-mari0 Re: Tusk miał wszystkie media w kieszeni - z wyja 25.10.05, 16:46
                              Nieprzekupnego Radia Maryja????

Przecież to zwykła sekta wyciskająca jak gąbki rzesze fanatyków do niej
                              wstępujących... I to pod przykrywką Kościoła Katolickiego.

Wstyd mi przyznawać się, że jestem katolikiem, gdy widzę jak poniżane są
                              mniejszości przez sektę Rydzyka w naszym kraju. Rydzyk, chcesz to krzywdź
                              ludzi, ale tylko tych którzy się na to godzą. I nie określaj sięmianem katolika.

Mari0
                          • bujda1 Re: Rydzyk na szefa MSW, (MariaSwietaWywwiadu) 25.10.05, 16:34
                            Zakazac dzialalnosci innych mediow oprocz Trwam i RM. Sprawdzac czy wszyscy sie
                            modla i opodatkowac 5% dochodow na rzecz RM. Karac tych co sie codziennie myja,
                            zakazac skorzanych butow-tylko gumiaki. Chlostac tych co nie chodza do kosciola
                            codziennie.Wszystkie toalety przodem do Rzymu. Kobiety, co nie urodzily 5-
                            ciorga dzieci, pod pregierz. Tych co pija koktajle zamiast czysciochy ogolic na
                            lyso. Spalic ksiazki ktore nie wychwalaja RM. Zabronic nauki Pitagorasa bo byl
                            niewierzacy itp itd. Rozliczyc Tygodnik Powszechny z wrazej roboty i zamknac
                            cala redakcje za nieprawomyslnosc. Oglosic JPII i ksiedza Tisznera zdrajcami
                            Jedynej Prawdy - Prawdy o Prawie Do Nienawisci. MSW pod dyrekcja kaczych ryjow
                            wszystko to nam zagwarantyje.
                    • oby_nie_tusk Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 13:07
                      DO k_r: ciekawy jestem kto ciebie szkolił..wyglada na to,ze jestes zupełnie
                      nieszkolony., cymbalistow mamy wielu:):)
                      Ojciec Rydzyk piszemy dużą litera..a to z powodu grzecznosci(ktorej nijak u
                      ciebie dopatrzec sie nie można) I jeszcze podstawowych zasad gramatyki
                      polskiej..NaZWISKA PISZEMY DUZA litera....no..chyba,ze ciebie szkolili mali
                      ludzie i na małego człowieka wyrosłes....nie mówie tu wszakze o wzroście..
                      Nalezysz chyba do tych wielu cymbalistów ale z tej grupy,ktorej nikt na
                      weselu zagrac nie da..więc graj cymbalisto podobnym sobie...gdzies w
                      korytarzach i kiblach Gazety Wyborczej...to akuratne miejsce dla ciebie i tobie
                      podobnym..
                      Ojciec Rydzyk jest WIELKI...Zgodnie z Jego powiedzeniem:PRAWDA WAS
                      WYZWOLI...stało sie:):)! victoria!!!!! Dośc juz michnikowsko-urbanowych
                      podstępnych i antypolskich stworów...Tacy powinni poszyukac miejsca dla siebie
                      tam,gdzie będzie im lepiej niz w opluwanej przez nich POLSKI!!
                      • marijah Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 15:14
                        TAK!!! OJCIEC RYDZYK NAS WYZWOLI!!! CHWALMY GO ZATEM!!! I SKŁADAJMY MU
                        DZIĘKCZYNIENIE!!! O WIELKI OJCZE RYDZYKU!!!
                • kelowna Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 08:41
                  fritz.fritz napisał:

> patty_vare napisała:
                  >
                  > > Fritz, wiem, że trudno ci to zrozumieć, ale są ludzie, którzy
                  > > _posiadają_własne_poglądy_ i na nich media raczej nie działają.
                  > >
                  >
                  > To jest oczywiste. Inaczej Tusk i PO wygraliby. RM w przyblizeniu nie ma
                  > takiego kregu sluchaczy, aby zwyciestwo Kaczek szlo na ich konto.
                  >
                  > Natomiast wszystkie inne media: i owszem.

RM ma 4 miliony sluchaczy i wszyscy glosowali na Kaczke nr.2 Gdybu nie oni Tusk
                  wygralby bez problemu.
                  • fritz.fritz Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 12:32
                    kelowna napisał:
                    >
                    > RM ma 4 miliony sluchaczy i wszyscy glosowali na Kaczke nr.2 Gdybu nie oni
                    Tusk
                    >
                    > wygralby bez problemu.

Tak, ale pozostale 3 mln byly poza zasiegiem.

Wszystkie inne media wydawane w Polsce byly za Tuskiem i maja dojscie do 200%
                    spoleczenstwa: chce w ten sposob powiedziec, ze kazdy Polak z roznych stron byl
                    naglosniony jednostronna propaganda pro tuskowska.

W normalnym demokratycznym kraju stosunek podzialu glosow w mediach za czy
                    kontra wynosilaby powiedzmy 65%:35% gdyby jeden kandydata byl bardzo
                    faworyzowany i ten wlasnie wygralby.

Gdyby tak bylo rowniez w Polsce Lech dostalby okolo 2 mln glosow wiecej.

Stosunki w Polsce sa absolutnie nienormalne poniewaz wlasnie pluralizm prasowy
                    i medialny jest fikcja. Ale dokladnie to charakteryzuje republiki bananowe i
                    dyktatury.

Zmiana tego stanu rzeczy powinna byc obowiazkiem nowego rzadu. Rowniez kazdy
                    Polak bedacy za demokracja musi dazyc do pluralizmu medialnego.
                • dhl01 frotz wrzuca swoj ulubiony watek heh 25.10.05, 09:19
                  • fritz.fritz Dopiero bardzo niedawano zdalem sobie sprawe z 25.10.05, 12:38
                    tego, ze Polska jest medialna kolonia, w ktorej olbrzymie grupy Polakow, ponad
                    60% spoleczenstwa nie jest reprezentowane przez zadne media, nie maja zadnej
                    mozliwosci artykulowania sie.

To jest przestepstwo, to jest niszczenie demokracji. Dlatego wlasnie ludzie nie
                    biora udzialu w wyborach.

Jedynym srodkiem medialnym szerokiego przekazu osiagajacym okolo 15% i bedacym
                    jedyna alternatywa do wszystkich pozostalych mediow jest ... RM ojca Rydzyka.

To jest absolutnie niedopuszczalny stan rzeczy, ze rzady w Polsce dopuscily do
                    powstania takiej pustyni medialnej. Gazety polskie byly wyprzedawane Niemcom
                    przez SLD a komunisci zawsze stali na bakier z polskoscia i polska
                    niepodlegloscia.

W tym sensie porownywanie np. Samoobrony z SLD jest obraza dla Samoobrony.
                    • ritterausleidenschaft frycek skorzystaj z "niezaleznego" 25.10.05, 17:36
                      dostepu do informacji (bez kapitalu niemieckiego) i sprawdz,
                      kto finansuje RM. pomoge ci troche - patrz pod "kobylanski".

nie wiem czy sie dalej bedziesz tak zachwycal RM, jak sie dowiesz,
                      ze kobylanski zakochany byl/jest w ... NSDAP i SS ... i ...
                      nienawidzi zydow ...

wünsche angenehme recherche
                • anvill Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 14:13
                  a fritz znowu dziś w malignie...
              • bio.mum Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 24.10.05, 23:56
                patty_vare napisała:

> Fritz, wiem, że trudno ci to zrozumieć, ale są ludzie, którzy
                > _posiadają_własne_poglądy_ i na nich media raczej nie działają.

Dokladnie. Tak samo jak ktos nawet jesli jest wielbicielem M jak Milosc i
                innych odmozdzajacych seriali niekoniecznie glosował na Kaczynskiego; )
            • eligiusz_niewiadomski Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 24.10.05, 23:21
              Jeeeest! Chóraaaaaaaaa!!! Wygroliźmy kórwa!!! Momy prezydenta!!!
              • bio.mum Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 24.10.05, 23:52
                eligiusz_niewiadomski napisała:

> Jeeeest! Chóraaaaaaaaa!!! Wygroliźmy kórwa!!! Momy prezydenta!!!

Szczerze doceniam twoje prowokacje.
            • zgryzliwy1 Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 24.10.05, 23:36
              fritz.fritz napisał:

> Lech przegral z Tuskiem, najemnikiem niemieckim w Polsce.

fritz.fritz tobie juz dokumentnie to zwyciesto Kaczynskiego padlo na glowe
              za takie slowa Tusk moglby cie wsadzic do kicia ,ale na 100% nie bedzie sobie
              zawracal glowy takimi robalami jak ty
              • bio.mum Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 00:05
                zgryzliwy1 napisał:

> fritz.fritz napisał:
                >
                > > Lech przegral z Tuskiem, najemnikiem niemieckim w Polsce.
                >
                > fritz.fritz tobie juz dokumentnie to zwyciesto Kaczynskiego padlo na glowe
                > za takie slowa Tusk moglby cie wsadzic do kicia ,ale na 100% nie bedzie sobie
                > zawracal glowy takimi robalami jak ty

Nie rozumiesz? Nie podzielasz jego orgazmicznych stanow? Zrozum...jest jakis
                bardziej fotogeniczny obiekt do kpin niz te dwa Bonaparstki? No wlasnie. Prasa
                zagraniczna tez ma ucieche. Fritz patrzy na Kaczki jak na mezow stanu ( nie
                wiem swoja droga jaki musi miec niedobor dioptrii) a wystarczy przypomniec
                dowcip z nizsza mownica i juz mozna sie nabijac kilka godzin. A przyczynki do
                nabijania sie same przychodza do glowy...nawet jak probujesz sie skupic na
                czyms powaznym. Jego zadanie jest bardzo trudne, zeby nie powiedziec
                niewykonalne. Agituje na forum GW w wiekszosci uczeszczanym przez osoby
                pismienne i czytajace prase niekoniecznie kobieca czy spod znaku Men's Health.
                Syzyf by sie nie powstydzil.
                • niestaly_czytelnik Do feminazistki. 25.10.05, 09:01
                  > Zrozum...jest jakis
                  > bardziej fotogeniczny obiekt do kpin niz te dwa Bonaparstki? No wlasnie.
                  Prasa
                  > zagraniczna tez ma ucieche. Fritz patrzy na Kaczki jak na mezow stanu ( nie
                  > wiem swoja droga jaki musi miec niedobor dioptrii) a wystarczy przypomniec
                  > dowcip z nizsza mownica i juz mozna sie nabijac kilka godzin. A przyczynki do
                  > nabijania sie same przychodza do glowy...nawet jak probujesz sie skupic na
                  > czyms powaznym. Jego zadanie jest bardzo trudne, zeby nie powiedziec
                  > niewykonalne. Agituje na forum GW w wiekszosci uczeszczanym przez osoby
                  > pismienne i czytajace prase niekoniecznie kobieca czy spod znaku Men's
                  Health.
                  > Syzyf by sie nie powstydzil.

Ciekawe, że takim feminazistkom jak ty pozostaje już tylko czepianie się
                  wzrostu Pana Prezydenta, bo już nic nie możecie więcej zrobić. Ciekawe, ile
                  wzrostu masz i jak wyglądasz, bo nie chcę sobie tego nawet wyobrażać, znając
                  urodę przeciętnej feminazistki.
                  • bio.mum Re: Do feminazistki. 25.10.05, 10:52
                    niestaly_czytelnik napisał:

> Ciekawe, że takim feminazistkom jak ty pozostaje już tylko czepianie się
                    > wzrostu Pana Prezydenta, bo już nic nie możecie więcej zrobić. Ciekawe, ile
                    > wzrostu masz i jak wyglądasz, bo nie chcę sobie tego nawet wyobrażać, znając
                    > urodę przeciętnej feminazistki.

Feminazistka pozdrawia niestalego czytelnika hehe;) Nie bede wnikala kto zacz,
                    dla ciebie to moge byc nawet czerwonym pedalem jesli tylko sobie zyczysz.
            • bobbiqm Bardzo trafnie p.fritz.fritz ,Michnik myśli że.... 24.10.05, 23:56
              Michnik i jego ludzie, także redaktorzy innych polskojęzycznych gazet mają
              Polaków za głupków(chocby te głopkowate tytuły w gazecie),fakt że część
              społeczeństwa jest nieżle "trafiona" przez tyle lat czerwonego dziadostwa co
              widać po części na tym forum, ale POLSKA ŻYJE!!!
              • patty_vare Re: Bardzo trafnie p.fritz.fritz ,Michnik myśli ż 24.10.05, 23:58
                bobbiqm napisał:

> widać po części na tym forum, ale POLSKA ŻYJE!!!

Aż się przypomina Franz Maurer - "do samego końca, mojego albo jej".
              • bio.mum Re: Bardzo trafnie p.fritz.fritz ,Michnik myśli ż 25.10.05, 00:12
                bobbiqm napisał:

> Michnik i jego ludzie, także redaktorzy innych polskojęzycznych gazet mają
                > Polaków za głupków(chocby te głopkowate tytuły w gazecie)

1. zdecyduj sie na ktoras ortograficzna forme slowa "glupek" jesli moge cie
                prosic

2. bzdury, ziew i propaganda

,fakt że część
                > społeczeństwa jest nieżle "trafiona" przez tyle lat czerwonego dziadostwa co
                > widać po części na tym forum, ale POLSKA ŻYJE!!!

taaaa...jasne. Trafione to sa Kaczki. Zindoktrynowane, zakompleksione, chore na
                wladze Bonaparstki. Za przeproszeniem.
                • niestaly_czytelnik Bandziory, bójcie się! 25.10.05, 09:03
                  > taaaa...jasne. Trafione to sa Kaczki. Zindoktrynowane, zakompleksione, chore
                  na
                  >
                  > wladze Bonaparstki. Za przeproszeniem.

Trafieni to są przestępcy, których pewnie bronisz. Prezydent Kaczyński zrobi
                  porządek z bezkarnością.
                  • resu Zdziwisz się... Jak każdy demagog Kaczyński 25.10.05, 09:13
                    stojąc w obliczu prawdziwych problemów będzie musiał być realistą i nie kopać
                    dołków pod swoim państwem. Naiwna wiara, że ktoś za ciebie zrobi coś z twoim
                    życiem i państwem jest śmieszna.
                  • bio.mum Re: Bandziory, bójcie się! 25.10.05, 10:59

> > taaaa...jasne. Trafione to sa Kaczki. Zindoktrynowane, zakompleksione, ch
                    > ore
                    > na
                    > >
                    > > wladze Bonaparstki. Za przeproszeniem.
                    >
                    > Trafieni to są przestępcy, których pewnie bronisz. Prezydent Kaczyński zrobi
                    > porządek z bezkarnością.

Pewnie bronisz? To nie masz pewnosci? Ale ze feminazistka jestem to wiesz na
                    100% co? Szufladki, szufladki..widze, ze sobie nie radzisz z ocena ludzi jak
                    sobie nie powkladasz. Kim jeszcze jestem? Feminazistka bandytka to wiem. A poza
                    tym? Smielej, smielej.
            • travel_wawa Rozumiem, ze chodzi ci o cenzurę. 25.10.05, 00:08
              "Nowy rzad chce sie troszczyc o kulture. Mam nadzieje, ze doprowadzi do
              powstania nowych gazet."

Czytaj: doprowadzi do zamknięcia istniejących pod pretekstem "lżenia organów
              władzy państwowej".

Fajna wolność słowa się zapowiada...
              Tylko za takie działania będą sprawy w Starsburgu, o czym kolega zapomniał, że
              Polska jest i będzie członkiem UE.
              • bio.mum Re: Rozumiem, ze chodzi ci o cenzurę. 25.10.05, 00:23
                travel_wawa napisał:

> "Nowy rzad chce sie troszczyc o kulture. Mam nadzieje, ze doprowadzi do
                > powstania nowych gazet."
                > Czytaj: doprowadzi do zamknięcia istniejących pod pretekstem "lżenia organów
                > władzy państwowej".

Nie doprowadzi (na szczescie) bo to tylko maly tchorz. Jedyne co moze to
                faktem, ze jest prezydentem, legitymizowac samosady na samodzielnie myslacych
                Polakach.
                >
                > Fajna wolność słowa się zapowiada...

Oby PO nie weszlo z nimi w koalicje. O ile tak sie nie stanie to nie bedzie tak
                zle.

> Tylko za takie działania będą sprawy w Starsburgu, o czym kolega zapomniał,
                że Polska jest i będzie członkiem UE.

UE juz o tym wie...na szczescie mamy takie organizacje jak np Helsinska
                Fundacja Praw Czlowieka. Deklaracja Praw Czlowieka podpisana. Rydzykowe
                Bonaparstki moga sobie nagwizdac. Ale smrod jest. Z tym musze sie zgodzic. Kto
                z szerszym niz katolicki swiatopogladem bedzie sie czul jak u siebie w tym
                kraju? Jak sie ludzie wqrurvia to naprawde zostanie tu tylko elektorat Leppera
                i dojone przez Rydzyka rodziny. To jest jak najbardziej realny problem.
                • battle.mage Re: Rozumiem, ze chodzi ci o cenzurę. 25.10.05, 11:56
                  Coz.. jak w kraju zostanie jedynie elektorat partii wskazanej przez o. Rydzyka.. to bedzie swego rodzaju utopia. Wszechobecny ideal solidarnosci (nie mylisc z Solidarnoscia) - kogo nie spotkasz na ulicy, bedzie mial dokladnie te same poglady. Dalej kraj odetnie sie od reszty swiata, a ktokolwiek bedzie mial czelosc przekroczyc granice niechybnie zginie. <idzie pakowac walizki>

Bogu dzieki jako czlowiek molody, pelen wiary w to ze nie jest az tak zle i nadzieji ze za lat kilkanascie mentalnosc Polakow nieco sie zmieni.. boze wlasnie zdaje sobie sprawe ze swojej naiwnosci.. :S
            • kropekuk Ten tekst jest kompromitacja pana Kretyna Holuja 25.10.05, 00:36
              RM niczego nie propaguje, RM tylko WSTRZELIWUJE SIE W PRYMITYWNE POGLADY JEGO
              PROSTYCH, NAIWNYCH, CIEMNYCH WYZNAWCOW, innymi slowy: mowi "glosem ludowych
              mas".
              A Kaczynscy o tym doskonale wiedza - maja obaj charaktery kacykow, ale uznania
              dla ich inteligencji (a szczegolnie Jarka) najgorszy wrog im nie zaprzeczy (pod
              warunkiem, ze ma o Kaczorach choc blade pojecie).
              Kaczynscy NICZYM nie musza sie RM odwdzieczac, nie maja za co. I sie nie
              odwdziecza - obaj nie cierpia tego typu ukladow, obaj nie cierpia zaleznosci od
              kogokolwiek. I tyle.
              • mmos Re: Ten tekst jest kompromitacja pana Kretyna Hol 25.10.05, 07:40
                JAk podobni ciemni wyborcy, tylko czytający magazyny typu Tina, Gala itp
                głosowali na Kwaśniewskiego to pewnie nie miałeś takich problemów.

Widzisz tak się składa, że nie wszyscy są tacy inteligentni jak ty. Są i dużo
                głupsi i dużo mądrzejsi.

Jak dla mnie RM jest tak samo obiektywne jak GW, chociaż może i nawet bardziej,
                bo przynajmniej nie ukrywają swoich poglądów.
                • battle.mage Re: Ten tekst jest kompromitacja pana Kretyna Hol 25.10.05, 11:59
                  mmos napisał:

> Jak dla mnie RM jest tak samo obiektywne jak GW, chociaż może i nawet bardziej,
                  > bo przynajmniej nie ukrywają swoich poglądów.

Proponuje poszukac definicji slowa 'obiektywizm'. Ot taka drobna rada :)
                • fritz.fritz Re: Ten tekst jest kompromitacja pana Kretyna Hol 25.10.05, 17:33
                  mmos napisał:

> JAk podobni ciemni wyborcy, tylko czytający magazyny typu Tina, Gala itp
                  > głosowali na Kwaśniewskiego to pewnie nie miałeś takich problemów.
                  >
                  > Widzisz tak się składa, że nie wszyscy są tacy inteligentni jak ty. Są i dużo
                  > głupsi i dużo mądrzejsi.
                  >
                  > Jak dla mnie RM jest tak samo obiektywne jak GW, chociaż może i nawet
                  bardziej,
                  > bo przynajmniej nie ukrywają swoich poglądów.

.... RM jest tak samo OBIEKTYWNE JAK GW....

To z cala pewnoscia odpowiada prawdzie

• fritz.fritz Re: Ten tekst jest kompromitacja pana Kretyna Hol 25.10.05, 17:31
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30922070&a=30970717
            • kropekuk PS: A ty tez nie bredz, Fritz: Tusk jest miernota, 25.10.05, 00:37
              nie zas zadnym "najemnikiem" :)))
              • fritz.fritz Re: PS: A ty tez nie bredz, Fritz: Tusk jest mier 25.10.05, 17:24
                kropekuk napisał:

> nie zas zadnym "najemnikiem" :)))

Masz racje, on jest tak mierny, ze go najmowac nie trzeba: je samemu z reki,
                tylko trzeba keski rzucac, i dalej idzie samemu;
                tak jakby sie kaczki karmilo ::)
                • marijah Re: PS: A ty tez nie bredz, Fritz: Tusk jest mier 25.10.05, 17:32
                  ..."Tak jakby sie kaczki karmilo" - to bylo dobre :))) Wreszcie trafiles w
                  sedno ;)
                  • fritz.fritz Re: PS: A ty tez nie bredz, Fritz: Tusk jest mier 25.10.05, 17:35
                    marijah napisała:

> ..."Tak jakby sie kaczki karmilo" - to bylo dobre :))) Wreszcie trafiles w
                    > sedno ;)

Tylko Kaczory nie sa kaczkami :)
                    • ritterausleidenschaft a dlaczego? bo maja siurki? 25.10.05, 17:41
            • xtrin Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 03:00
              Żadem to powód do dumy zywciężyć takimi metodami jakie RM stosuje. W porównaniu
              z tamtą agitacją ten artykuł w GW to wzorzec obiektywizmu.

Kolega fritz.fritz ma też bardzo ciekawą definicję pluralizmu. Polega on
              najwyraźniej na tym, że wszystkie media krytykujące moje poglądy są narzędziem
              Niemców, a z nimi zgodne ostoją wolności. Huh, jakież to oryginalne...
              • mmos Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 05:43
                Tak, artykuły w GW to rzeczywiście szczyt obiektywizmu. Śpij dalej.
                • xtrin Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 11:01
                  Jak rozumiem dla Kolegi figura retoryczna "w porównaniu" jest zbyt trudna do
                  ogarnięcia umysłem.
              • battle.mage Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 12:00
                ... obiektywne i profesjonalne bo zauwazylem ze wlasnie tych slow bardzo tu lubia naduzywac :)
              • fritz.fritz Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 17:40
                xtrin napisała:

> Żadem to powód do dumy zywciężyć takimi metodami jakie RM stosuje. W
                porównaniu
                > z tamtą agitacją ten artykuł w GW to wzorzec obiektywizmu.
                >
                > Kolega fritz.fritz ma też bardzo ciekawą definicję pluralizmu. Polega on
                > najwyraźniej na tym, że wszystkie media krytykujące moje poglądy są narzędziem
                > Niemców, a z nimi zgodne ostoją wolności. Huh, jakież to oryginalne...
                >
                Nie, nie wszystkie, tylko 85% prasy jest w rekach Niemcow.
                Z pozostalych 15% nie wszystkie krytykuja PiS.

Oczywiscie GW czy Polityka czy Trybuna Ludu naleza do tych 15% nie niemieckich
                procent, ale one nie chwala PiS rowniez.

Ponowne podkreslnie problemu jest powyzej:

• jimmyjazz Fritz do lekarza. 25.10.05, 08:32
              fritz.fritz napisał:

> malej stacji radiowej RM. To male RM pokonalo 85% gazet w rekach Niecmow, i
              GW
              > nie bedacej w jeszcze w rekach Niemcow ale przynajmniej zadluzona u Niemcow
              > i "Wprost" i "Polityke" iii .... popieranych przez wszystkie stajce
              telewizyjne

Fritz ty idz w końcu do lekarza. Co artykuł to wypisujesz swoje dziwne urojenia
              o niemieckich gazetach. Wrprost i Polityka jakoś nie są niemieckie - to jedyne
              przykłady jakie podałeś.
              Ciekawe czy na forum Naszego Dziennika, TV Trwam czy Radia M. mogłbym sobie
              wypisywac co chce?
              • niestaly_czytelnik "Fritz do lekarza" - a co to ZSRR? 25.10.05, 09:09
                > Fritz ty idz w końcu do lekarza.

Uuuu, znów zaleciało Związkiem Radzieckim i ich psychuszkami (dla młodszych -
                Stalin wysyłał przeciwników do szpitali psych.). Jak to dobrze, że nie wygrał
                kandydat popierany przez takich, bo mielibyśmy powtórkę z historii...
                • jimmyjazz Re: "Fritz do lekarza" - a co to ZSRR? 25.10.05, 09:16

> > Fritz ty idz w końcu do lekarza.
                  >
                  > Uuuu, znów zaleciało Związkiem Radzieckim i ich psychuszkami (dla młodszych -
                  > Stalin wysyłał przeciwników do szpitali psych.). Jak to dobrze, że nie wygrał
                  > kandydat popierany przez takich, bo mielibyśmy powtórkę z historii...

Tak sie składa że ja tylko Fritzowi sugeruję - bo widzę że ma jakąś obsesję. Ja
                  go nigdzie nie wysyłam.
                  Ja rozmumiem że dla zwolenników Fuehrera to jest ciężkie do pojęcia. Związkiem
                  Radzieckim to chybe jednak od poglądów Kawocza zalatuje.
              • fritz.fritz Re: Fritz do lekarza. 25.10.05, 17:48
                jimmyjazz napisał:

> fritz.fritz napisał:
                >
                > > malej stacji radiowej RM. To male RM pokonalo 85% gazet w rekach Niecmow,
                > i
                > GW
                > > nie bedacej w jeszcze w rekach Niemcow ale przynajmniej zadluzona u Niemc
                > ow
                > > i "Wprost" i "Polityke" iii .... popieranych przez wszystkie stajce
                > telewizyjne
                >
                > Fritz ty idz w końcu do lekarza. Co artykuł to wypisujesz swoje dziwne
                urojenia
                >
                > o niemieckich gazetach. Wrprost i Polityka jakoś nie są niemieckie - to
                jedyne
                > przykłady jakie podałeś.
                > Ciekawe czy na forum Naszego Dziennika, TV Trwam czy Radia M.

Jeszcze Gazete Polska zapomniales. Tylko ze naklad tych gazet w porownaniu z
                cala reszta jest smiesznie maly.
                Wszystkie inne media atakowaly PiS i Lecha Kaczynskiego. 85% rynku prasowego
                nalezy do Niemcow.

Czy ostatnia konkluzje potrafisz wyciagnac samemu, czy jest to jeszcze za
                skomplikowane?

Problem polega na:
                Wypowiedz czlowieka z PGB. PGB jako jedyny przewidzial w sondazach zwyciestwo
                Lecha Kaczynskiego:

"Na pewno był to efekt tak zwanej poprawności politycznej (...) respondenci nie
                przyznawali się do poparcia dla Kaczyńskiego, ponieważ wszystkie media
                sprzyjały Tuskowi, a ludzie są tak skonstruowani, że nie lubią przyznawać się
                do niepopularnych poglądów" - wyjaśnił Chołoniewski."

> wypisywac co chce?
                • jimmyjazz Re: Fritz do lekarza. 26.10.05, 08:21
                  fritz.fritz napisał:

> Jeszcze Gazete Polska zapomniales. Tylko ze naklad tych gazet w porownaniu z
                  > cala reszta jest smiesznie maly.
                  Bo nikt ich nie kupuje - dlaczego? Przecież jako "jedyne polskie media" powinny
                  mieć super sprzedaż.

> Wszystkie inne media atakowaly PiS i Lecha Kaczynskiego. 85% rynku prasowego
                  > nalezy do Niemcow.
                  Nie zgadzam sie z tobą. Na pewno wiele gazet (zwłaszacza lokalnych) jest w
                  własnością zagranicznych (nie tylko niemieckich) wydawnictw, ale nie wiem skąd
                  masz tę magiczną kwotę 85%.
                  A poza tym nadal w tych gazetach pracują polscy dziennikarze!!!

> Wypowiedz czlowieka z PGB. PGB jako jedyny przewidzial w sondazach zwyciestwo
                  > Lecha Kaczynskiego:
                  >
                  > "Na pewno był to efekt tak zwanej poprawności politycznej (...) respondenci
                  nie
                  > przyznawali się do poparcia dla Kaczyńskiego, ponieważ wszystkie media
                  > sprzyjały Tuskowi, a ludzie są tak skonstruowani, że nie lubią przyznawać się
                  > do niepopularnych poglądów" - wyjaśnił Chołoniewski."

Już przed wyborami przedstawiciele firm przeprowadzających sondaże (kto chciał
                  usłuszeć ten słyszał) że notowania Kaczyńskiego są niedoszacowane - "ludzie
                  wstydzą sie przyznać że głosują na Kaczyńskiego" - ja też bym sie wstydził.
                  • fritz.fritz Re: Fritz do lekarza. 26.10.05, 18:08
                    Nie zgadzam sie z tobą. Na pewno wiele gazet (zwłaszacza lokalnych) jest w
                    > własnością zagranicznych (nie tylko niemieckich) wydawnictw, ale nie wiem

To jest nie wazne, czy zgadzasz sie, czy nie.

Kwota 85% pochodzi od pani Hübner. Podala ja pare miesiecy temu informujac w
                    Brukseli kola gospodarcze na temat Polski.

Wszystkie media wlasnie z wyjatkiem wspomnianych atakowaly Lecha.

> A poza tym nadal w tych gazetach pracują polscy dziennikarze!!!

W Polsce jest rowniez "oboz bialej flagi", jezeli ci to cos mowi. Dziennikarze
                    pracujacy w niemieckich gazetach wydawanych w Polsce sa tak dobrani, ze w
                    integracji z Niemcami widza przyszlosc Polakow w przeciwienstwie z Lecha i
                    wielu innych Polakow, ktorzy nie chca intergracji z Niemcami.

PiS i Lech jest dla tych ludzi tym wrogiem. Punkt.
                    Zreszta dla GW rowniez co moze udalo ci zaobserwowac.

Co nie powinno dziwic: komunisci mieli zawsze olbrzymi problem z
                    niepodlegloscia Polski i nie tylko komunisci.

• gosiap82 Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 08:36
              a nie wpadles na to,ze taka krytyka Kaczora w zagranicznej prasie nie wziela
              sie z niczego??? Ze ze swoimi pogladami, wypowiedziami czy nawet zachowaniami
              jest odbierany tak jak jest odbierany? Tak sie sklada,ze studiuje w Niemczech i
              z wielkim zaciekawieniem sledzilam artykuly prasowe i komentarze odnosnie
              wyborow. I wiesz co? Naprawde trudno sie z nimi nie zgodzic! A co do RM to
              jakos mnie nie przekonales :-)))
              • niestaly_czytelnik Platforma to sabotażysci. 25.10.05, 09:23
                > a nie wpadles na to,ze taka krytyka Kaczora w zagranicznej prasie nie wziela
                > sie z niczego???

A czy nie wiedziałaś dotychczas, że takie artykuły są inspirowane z wewnątrz
                naszego kraju - przecież to sprawa znana od lat. Ci ludzie z Platformy zdolni
                są do najbrudniejszych metod (nie piszę tego z niechęci do całej partii, bo są
                tam też pewnie ludzie godni, choć są stopniowo wyrzucani). Proszę przypomnieć
                sobie świeżą sprawę z rozpowszechnianiem fałszywej informacji o tym, że to
                Kaczor zaprzepaścił dotację na metro w W-wie. Posunęli się nawet do puszczania
                po Polsce łańcuszkiem św. Antoniego meila z takimi oszczerstwami - a okazało
                się, że dotacja na metro przepadła głosami radnych Platformy, co było elementem
                kampanii wyb. Krótko mówiąc, mamy do czynienia z niebezpiecznymi sabotażystami,
                którzy nie powinni być dopuszczeni do jakichkolwiek stanowisk. Ponadto ludzie
                ci nie znają słowa "honor", na co wskazują histeryczne zachowania
                Komorowskiego, a ostatnio Rokity - nie umieją się pogodzić z porażką i uznać
                werdyktu demokracji. Tu ciśnie się tylko porównanie do Kalego - jak nasi
                wygrywają do "dobra demokracja", jak inni - do "demokracja jest beee". Rokita z
                tą swoją wczorajszą "wagą" przeszedł w dialektyce wielkich wodzów komunizmu -
                "my przegraliśmy, więc dla równowagi musimy mieć więcej stanowisk" - to jest
                bezczelność - nie chcę żeby tacy ludzie w ogóle rządzili - po prostu boję się
                sabotaży z ich strony.
              • fritz.fritz Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 17:54
                gosiap82 napisała:

> a nie wpadles na to,ze taka krytyka Kaczora w zagranicznej prasie nie wziela
                > sie z niczego??? Ze ze swoimi pogladami, wypowiedziami czy nawet zachowaniami
                > jest odbierany tak jak jest odbierany? Tak sie sklada,ze studiuje w Niemczech
                i
                >
                > z wielkim zaciekawieniem sledzilam artykuly prasowe i komentarze odnosnie
                > wyborow. I wiesz co? Naprawde trudno sie z nimi nie zgodzic! A co do RM to
                > jakos mnie nie przekonales :-)))

Zwroc uwage jak powstaje "informacja" w gazecie. Od miejscowego korespondenta.
                Miejscowymi korespondentami sa najczesciej Niemcy :) z ich ogniem zaporowym
                przeciwko Lechowi.
                Zreszta dzisiaj jest lekkie odprezenie na froncie.
                Przynajmniej w FAZ i die Welt.

Dla taz Lech jest wrecz ucielesnieniem ... diabla antykomunistycznego.
            • mielis Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 08:42
              >Stosunek sil jest porazajacy 100:1. Doslownie a nie w przenosni.
              W mediach tak. Ale przemawiają one tylko do mniejszości bogatych.
              Gdyby w kraju biedota stanowiła mniejszość to taki sam byłby efekt
              wyborów. Platforma i tak odniosła sukces bo wyeliminowała prawdziwych
              obrońców tej większości jeszcze w przedbiegach.
            • bolekzaja Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 08:43
              chłopie - jaja ogolic i zpowrotem do przedszkola - ale dupek
            • bolekzaja Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 08:46
              dlaczego ty chłoptasiu podpisujesz się po niemiecku - taki katolik - taki
              kaczorowski
            • wojtekmt Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 08:54
              PiS zachowuje sie jak całkowity zwycięzca, a to nie do końca prawda.Na PiS
              glosował co 8-my uprawniony (sic!) Różnica w wyniku wyborów to marne parę
              procent. Trochę za mało aby mówić "Wygraliśmy!". To raczej niewielka przewaga.
              PO nie powinna tworzyć rządu z PiS.
              Po pierwsze różnica programów:
              Kampania wyborcza PiS opierała sie na negacji programu PO.PiS to skrajna
              lewica,PO to umiarkowana prawica.
              Po drugie elektorat:
              PiS to Lepper,LPR i Radio Maryja.PO to raczej miasta i inteligencja.
              Po trzecie faktyczne wyborcze sojusze:
              PiS + Samoobrona + Radio Maryja
              Po czwarte:
              Rząd powinna tworzyć partia która uzyskała najwiekszy wynik, a
              partia "konkurencyjna" (tak traktuje PiS PO) zawsze powinna pozostać w
              opozycji, aby wyborcy mieli jakąś alternatywę.

Jak PiS porządzi sam przez rok i doprowadzi do katastrofy gospodarczej to może
              wyborcy zmądrzeją i przestaną głosować na populistów i hipokrytów.
              Lepsze nowe wybory za rok niz powtórka z AWS. Solidarnościowe korzenie przy
              takich różnicach programowych, to za mało aby tworzyć wspólny rząd - no chyba
              że PiS nałgał w czasie wyborów aby je wygrać. Ale to wtedy dyskwalifikuje to
              ugrupowanie jako niewiarygodne. Nie okłamuje się wyborców.

• olalk Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 09:53
              Tak, Radio Maryja i inne media o. Rydzyka to jest profesjonalna mafia. To oni
              rządzą Polską. Słuchacze RM, którzy wraz z nim niemal cały dzień klepią
              pacierze, nie czytają ani Polityki ani GW, bo to dla nich za trudne. Dla nich
              najprościej jest zdać się na poglądy RM, a potem na rozkaz o. Rydzyka robić to,
              co im każe. To jest prawdziwe i wielkie zagrożenie demokracji w Polsce, z którym
              już dawno należało walczyć. Teraz już chyba nikt nie wątpi, że mamy dyktaturę o.
              Rydzyka, któremu po wyborze Lecha Kaczyńskiego na Prezydenta nisko się pokłonił
              jego brat bliźniak.
              • niestaly_czytelnik Proszę pisać uważnie, albo sprawdzać po napisaniu 25.10.05, 11:53
                > Słuchacze RM, którzy wraz z nim niemal cały dzień klepią
                > pacierze, nie czytają ani Polityki ani GW, bo to dla nich za trudne.

Tak, to prawda, jeno palec się Tobie omsknął na klawiaturze i w słowie "brudne"
                zamiast "b" wpisałeś "t", wypaczajac sens swojej wypowiedzi.
                • jimmyjazz Re: Proszę pisać uważnie, albo sprawdzać po napis 25.10.05, 12:12

> Tak, to prawda, jeno palec się Tobie omsknął na klawiaturze i w
                  słowie "brudne"
                  >
                  > zamiast "b" wpisałeś "t", wypaczajac sens swojej wypowiedzi.

Cóż zatem robisz na tym brudnym forum?
                  Czyżby na forach Radia M i Waszego Dziennika nie było miejsca na swobodną
                  dyskucję?
                  • zkyc Re: Proszę pisać uważnie, albo sprawdzać po napis 25.10.05, 12:51
                    Obaj macie rację!
                    To za trudne i za brudne!
                    Spróbjcie na forach RM iWD powiedzieć coś nie po lini i po bazie,
                    to zaraz Was poszczują!:):):)
                  • bio.mum Re: Proszę pisać uważnie, albo sprawdzać po napis 25.10.05, 13:51
                    jimmyjazz napisał:

> niestaly_czytelnik napisał:
                    >
                    > > Tak, to prawda, jeno palec się Tobie omsknął na klawiaturze i w
                    > słowie "brudne"
                    > >
                    > > zamiast "b" wpisałeś "t", wypaczajac sens swojej wypowiedzi.
                    >
                    > Cóż zatem robisz na tym brudnym forum?
                    > Czyżby na forach Radia M i Waszego Dziennika nie było miejsca na swobodną
                    > dyskucję?

On tropi feminazistki i czerwonych pedalow na tym forum;) Ja ze swojej strony
                    postaram sie mu ulatwic sprawe. Juz raz zostalam wykleta z ambony . Nie powiem,
                    chwale to sobie;) Ale niestaly_czytelniku..nie powiem ci za co..i dlaczego i
                    czy mam fajne cycki (posrednio pytales mnie o tym w poprzednim poscie). Nie
                    powiem ci z jednego powodu..naprawde..nic mnie nie obchodzi co o mnie myslisz.
                    Cmoki; )
            • neolith Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 10:12
              Kup sobie mozg.
            • klemencya Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 11:33
              Masz rację :) Reklama dla o. Rydzyka i nic więcej :)
            • verushka1 Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 12:05
              tu nie chodzi tak naprawde o profesjonalizm - raczej o etyke marketingu
              politycznego, o siłę ataku i akcenty populistyczne - media ktore jak twierdzisz
              atakowaly pis (co jest mocną przesadą) probowaly dokonac merytorycznej oceny
              programow.

elektorat od rydzyka i polska wies dostaly agresywna kampanie negatywna, w
              ktorej czasem kladziono nacisk na niewlsciwe aspekty, czasem opowiadano
              bzdury , ale w sposob bardzo chwytliwy np "po to partia arogantow ktorzy gardza
              biednymi i biednymi sluchaczami radia maryja". "patrza na czlowieka przez
              pryzmat portfela" (to sie akurat rydzykowi udalo - on sam sie nie bogaci
              kosztem biednych emerytek, element hipokryzji).

kto sie nie zlapie na cos takiego?

w ogole skad mu sie wzial ten manicheizm gospodarczy:-) liberalizm po nie
              specjalnie odnosil sie do innych rzeczy - nie mozna zarzucac kompletnego
              liberalizmu partii, ktora w ogole nie chce zabierac glosu w sprawach praw
              gejow, jest przeciw aborcji, jest za wprowadzeniem religii w szkolach etc.
              wmawianie ludziom ze ktos nimi bedzie gardzil etc? jest to naprawde problem
              etyki w marketingu politycznym - wlasnie rydzyk jej nie przestrzegal, nie
              unaoczniano wszystkich faktow (nie poddawano pod krytyke krotkowzrocznosci
              niektorych programow etc).

fritz.fritz napisał:

> malej stacji radiowej RM. To male RM pokonalo 85% gazet w rekach Niecmow, i
              GW
              > nie bedacej w jeszcze w rekach Niemcow ale przynajmniej zadluzona u Niemcow
              > i "Wprost" i "Polityke" iii .... popieranych przez wszystkie stajce
              telewizyjne
              > .
              >
              > Wszystkie te gazety, stacje telewizyjne prowadzily masywna i brudna kampanie
              > najpierw przeciwko PiS a potem Lechowi Kaczynskiemu.
              >
              > Stosunek sil jest porazajacy 100:1. Doslownie a nie w przenosni.
              >
              > I o to stacja radiowa, prowadzona przez amatora wygrala ta wojne. Wygrala na
              > wszystkich frontach. Pokazala co to jest profesionalnosc i dobry management.
              >
              > Niestety, w regionach, gdzie rzeczywiscie 100% gazet jest w rekach Niemcow,
              > Lech przegral z Tuskiem, najemnikiem niemieckim w Polsce.
              >
              > Najsmieszniejsza jest reakcja bandy gazet, ktore przerznely: one skarza sie
              > gorzko na propagande uprawiana przez RM, jak np. GW w tym artykule, walczacej
              > przeciwko ich monopolowi.
              >
              > Niech mnie kaczka kopnie, jezeli widzialem cos bardziej idiotycznego.
              >
              > Podstawa demokracji jest pluralizm medialny, w tym prasowy. W Polsce nie
              > pluralizmu. Jedyna stacja wylamujaca sie z frontu niemieckich gazet w Polsce
              > (gadzinowek) i postkomunistycznych jak GW czy Polityka jest tylko RM. To jest
              > porazajacy stan rzeczy.
              >
              > Z tego powodu w Polsce panuje cos w rodzaju kolonializmu prasowego: wiekszosc
              > spoleczenstwa nie ma zadnych srodkow prasowych przy pomocy ktorych moglyby
              sie
              > artykulowac.
              >
              >
              > Nowy rzad chce sie troszczyc o kulture. Mam nadzieje, ze doprowadzi do
              > powstania nowych gazet.
              • verushka1 Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 12:28
                www.dlastudenta.pl/ar/index.php?act=show_ar&id=965
                czy to jest zakupione z funduszy emerytek, ktore w testamencie zapisaly
                wszystkie oszczedności radiu maryja?
              • fritz.fritz Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 18:05
                verushka1 napisała:

> tu nie chodzi tak naprawde o profesjonalizm - raczej o etyke marketingu
                > politycznego, o siłę ataku i akcenty populistyczne - media ktore jak
                twierdzisz
                >
                > atakowaly pis (co jest mocną przesadą) probowaly dokonac merytorycznej oceny
                > programow.

Zgadza sie.

Kazda ocene dokonujesz z okreslonego punktu odniesienie. Rozne punkty
                odniesienia daja rozne oceny.
                W tym przypdku punkt odniesienia byl jednakowy praktycznie dla wszyskich
                mediow.

Media reprezentuja grupy spoleczne.
                Jednak olbrzymia grupa Polakow nie zgodzila sie z ocena tych mediow i wybrala
                partie / prezydenta z programem, ktory w zadnym z mediow nie znalazl uznania.

A wiec zadne z mediow nie mialo punktu odniesienie, ktory bylby zgodny czy
                zblizony do punktu widzenia i zrozumienia swiata przez wiekszasc Polkow, ktorzy
                pomimo tej olbrzymiej nagonki zaglosowali inaczej.

Wlasnie ten brak pluralizmu mediow jest problemem:

Lecha Kaczynskiego:

>
                > elektorat od rydzyka i polska wies dostaly agresywna kampanie negatywna, w
                > ktorej czasem kladziono nacisk na niewlsciwe aspekty, czasem opowiadano
                > bzdury , ale w sposob bardzo chwytliwy np "po to partia arogantow ktorzy
                gardza
                >
                > biednymi i biednymi sluchaczami radia maryja". "patrza na czlowieka przez
                > pryzmat portfela" (to sie akurat rydzykowi udalo - on sam sie nie bogaci
                > kosztem biednych emerytek, element hipokryzji).
                >
                > kto sie nie zlapie na cos takiego?
                >
                > w ogole skad mu sie wzial ten manicheizm gospodarczy:-) liberalizm po nie
                > specjalnie odnosil sie do innych rzeczy - nie mozna zarzucac kompletnego
                > liberalizmu partii, ktora w ogole nie chce zabierac glosu w sprawach praw
                > gejow, jest przeciw aborcji, jest za wprowadzeniem religii w szkolach etc.
                > wmawianie ludziom ze ktos nimi bedzie gardzil etc? jest to naprawde problem
                > etyki w marketingu politycznym - wlasnie rydzyk jej nie przestrzegal, nie
                > unaoczniano wszystkich faktow (nie poddawano pod krytyke krotkowzrocznosci
                > niektorych programow etc).
                >
                >
                • verushka1 Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 26.10.05, 01:31
                  mozesz miec troche racji. tyle ze media nie musza reprezentowac grup
                  spolecznych. moze niezalezne media (nie sądzę żeby były w rękach Niemcow:-) )
                  grupuja ludzi lepiej wyksztalconych i o troche szerszym spojrzeniu niz
                  przecietny obywatel. sa to osoby które lepiej od niego potrafia odróżnic
                  program polityczny od politycznego belkotu i powinny nas o tym informować.
                  tzn. oczywiście nie twierdze że bełkot i bezpodstawne obrzucanie błotem nie
                  dzialaja najskuteczniej na najbardziej zniechęcone grupy społ. nic to.
                  skuteczności mozna pisowi i jego zwolennikom pogratulowac.

fritz.fritz napisał:
                  Kazda ocene dokonujesz z okreslonego punktu odniesienie. Rozne punkty
                  > odniesienia daja rozne oceny.
                  > W tym przypdku punkt odniesienia byl jednakowy praktycznie dla wszyskich
                  > mediow.
                  >
                  > Media reprezentuja grupy spoleczne.
                  > Jednak olbrzymia grupa Polakow nie zgodzila sie z ocena tych mediow i wybrala
                  > partie / prezydenta z programem, ktory w zadnym z mediow nie znalazl uznania.
                  >
                  > A wiec zadne z mediow nie mialo punktu odniesienie, ktory bylby zgodny czy
                  > zblizony do punktu widzenia i zrozumienia swiata przez wiekszasc Polkow,
                  ktorzy
                  >
                  > pomimo tej olbrzymiej nagonki zaglosowali inaczej.
                  >
                  > Wlasnie ten brak pluralizmu mediow jest problemem:
                  >
                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30922070&a=30970717
                  > Wypowiedz czlowieka z PGB. PGB jako jedyny przewidzial w sondazach zwyciestwo
                  > Lecha Kaczynskiego:
                  >
                  > "Na pewno był to efekt tak zwanej poprawności politycznej (...) respondenci
                  nie
                  >
                  > przyznawali się do poparcia dla Kaczyńskiego, ponieważ wszystkie media
                  > sprzyjały Tuskowi, a ludzie są tak skonstruowani, że nie lubią przyznawać się
                  > do niepopularnych poglądów" - wyjaśnił Chołoniewski."
                  • fritz.fritz Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 26.10.05, 18:15
                    verushka1 napisała:

> mozesz miec troche racji. tyle ze media nie musza reprezentowac grup
                    > spolecznych. moze niezalezne media (nie sądzę żeby były w rękach Niemcow:-) )

Na tym polega problem: jedyna powazna, duza gazeta niezalezna od Niemcow jest
                    Rzepa.

I w Rzepie wlasnie byly rowniez artykuly nie potepiajace w czambul PiS i Lecha,
                    tylko probujace pokazac ich linie.

Rzepa jest Norwesko-Polska, przy tym Polska tylko akcje ma, a do lini gazety
                    sie nie miesza.

> grupuja ludzi lepiej wyksztalconych i o troche szerszym spojrzeniu niz
                    > przecietny obywatel. sa to osoby które lepiej od niego potrafia odróżnic
                    > program polityczny od politycznego belkotu i powinny nas o tym informować.
                    > tzn. oczywiście nie twierdze że bełkot i bezpodstawne obrzucanie błotem nie
                    > dzialaja najskuteczniej na najbardziej zniechęcone grupy społ. nic to.
                    > skuteczności mozna pisowi i jego zwolennikom pogratulowac.
            • bloczek4 RM: 0,86% słuchaczy i 0,4% rynku mediów... 25.10.05, 12:13
              Zaiste, prawdziwe "potężne imperium medialne" :)))
            • abel19 Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 14:01
              Uważasz siebie za madrego myslicciela a jestes slepym glupkiem i takim
              pozostaniesz .....wspólczuje.
            • ellcia8 Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 14:32

>
              > Podstawa demokracji jest pluralizm medialny, w tym prasowy. W Polsce nie
              > pluralizmu. Jedyna stacja wylamujaca sie z frontu niemieckich gazet w Polsce
              > (gadzinowek) i postkomunistycznych jak GW czy Polityka jest tylko RM. To jest
              > porazajacy stan rzeczy.
              >
              > Z tego powodu w Polsce panuje cos w rodzaju kolonializmu prasowego: wiekszosc
              > spoleczenstwa nie ma zadnych srodkow prasowych przy pomocy ktorych moglyby
              sie
              > artykulowac.
              >
              >
              > Nowy rzad chce sie troszczyc o kulture. Mam nadzieje, ze doprowadzi do
              > powstania nowych gazet.

Zal mi d*** sciska jak czytam takie bzdury.Czlowieku idz do psychiatry.Masz
              fobie-moze jeszcze uleczalna.Wyprali Ci mozg podczas audycji w RM.To przykre.
              • fritz.fritz Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 18:06
                Problem z medialmi polega na:
                Lecha Kaczynskiego:

• mariasz77 Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 15:52
              Fritz.fritz możesz być pewien, że cię prędzej czy później kaczka jedna albo
              nawet dwie kopnie. Oni wszystkich po kolei kopią, zawsze, kiedy przestają im
              być potrzebni. Przeanalizuj ich historię.
            • michal_16-16 Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 16:03
              Szkoda fritz.fritz że nie napisales ze zwyciestwo kaczki to druga bitwa
              pod Grunwaldem,glosujac na kaczke ludzie sprzeciwili sie faszyzmowi itd. itp.
              Straszne jest to ze w Polsce wygrywa kandydat którego popieraja takie
              osoby jak A.Lepper i o. Rydzyk. Duchowni w ogóle nie powinni wypowiadac sie na
              tematy polityczne, to wykracza poza ich kompetencje , albo mowic ludzia na kogo
              maja glosowac, moze oprocz prymasa, którym dzieki Bogu nie jest Rydzyk.
              • fritz.fritz Re: Co za wspanialy artykul chwalacy profesionaln 25.10.05, 18:08
                michal_16-16 napisał:

> Szkoda fritz.fritz że nie napisales ze zwyciestwo kaczki to druga bitwa
                > pod Grunwaldem,glosujac na kaczke ludzie sprzeciwili sie faszyzmowi itd. itp.
                > Straszne jest to ze w Polsce wygrywa kandydat którego popieraja takie
                > osoby jak A.Lepper i o. Rydzyk. Duchowni w ogóle nie powinni wypowiadac sie
                na
                > tematy polityczne, to wykracza poza ich kompetencje , albo mowic ludzia na
                kogo
                >
                > maja glosowac, moze oprocz prymasa, którym dzieki Bogu nie jest Rydzyk.
                >

Dobrze, ze wygrali ludzie popierani przez komunistow, dobrze ze nie wygrala
                partia KL-D, w nowej postaci PO, dobrze, ze nie wygral Tusk, szef KL-D, ktory
                zaprzeczal istnienie korupcji w Polsce.
          • elfhelm Proste 24.10.05, 21:32
            Utworzeniem ministerstwa blokad rolnych :)
          • elukasz Re: a jak podziękuje Andrzejowi Lepperowi? 25.10.05, 08:07
            Sianem podziękuje, a Renia już pokaże Lepperowi co potrafi....
        • zgryzliwy1 Re: Nie wasza sprawa jak podziękuje! 24.10.05, 23:31
          " Nie wasza sprawa jak podziękuje! "

Tu sie mylisz ,jak najbardziej nasza,czyli wszystkich.
          Bo zakladnik Rydzyka i Leppera "podziekowac" moze tylko w jeden sposob , dac to
          co obiecal a wlasciwie to czego beda zadac.Za darmo ci panowie przeciez nie
          agitowali za Kaczynskim i PISem.
          Wiec czyim kosztem sie to "podziekowanie" odbedzie ??
        • bio.mum Re: Nie wasza sprawa jak podziękuje! 24.10.05, 23:50
          Nie wasza? Kogo masz na mysli? Zydomasonow czy gieremkocyklistów?
        • lemurrollo Re: Nie wasza sprawa jak podziękuje! 25.10.05, 02:01
          Nasz!To jest urzędujący za chwilę,za nasze podatki,prezydent!!!
        • tomekp1 Re: Nie wasza sprawa jak podziękuje! 25.10.05, 08:25
          Masz rację,brawo, popieram - tacy zatroskami , są chyba ważniejsze sprawy -
          Kaczyński już dziękował wszyskim którzy głosowali na niego,nie uważam że miałby
          dziękowac każdemu z osobna.
          Ha,ha bedę siedzieć w domu może przjedzie jeszcze do mnie i bedzie mi dziękować
          ciekawa jestem w jaki sposób to zrobi- czy to nie śmieszne ?.wypisywac takie
          bzdury !!!!!!
        • jimmyjazz Re: Nie wasza sprawa jak podziękuje! 25.10.05, 08:27
          Jak to nie nasza sprawa? Przecież nie będzie dziękował z własnej kieszeni!
          No chyba że już mamy wspaniałą IV RP gdzie Kwaczory mogą robić co chcą a
          motłochowi nic to tego.
        • shygay Re: Nie wasza sprawa jak podziękuje! 25.10.05, 08:32
          Nie bądź bezczelny! Na razie jeszcze nie odebraliście nieprawomyślnym obywatelstwa, więc mamy prawo do troski o Państwo.
        • screwball Re: Nie wasza sprawa jak podziękuje! 25.10.05, 11:42
          wlasnie ze nasza sprawa, bo PIS zrobi to kosztem panstwa czyli nas- obywateli i
          podatnikow.
        • da_markos HEHE TO BOLI LIBERALOW ZE RYDZYK WAM POKAZALO 25.10.05, 11:49
          lansowanie tuska w gazetach, sadazach a i tak wtopa. moze ludzie maja juz
          dosyc "wszechwiedzacych" z po.
          • edan1 Re: HEHE TO BOLI LIBERALOW ZE RYDZYK WAM POKAZALO 25.10.05, 12:08
            z czego ty się kurna cieszysz idioto! jeszcze zapłaczesz... a normalni ludzie
            niestety z tobą
        • screwball Re: Nie wasza sprawa jak podziękuje! 25.10.05, 11:50
          oczywiscie ze nasza, PIS podziekuje kosztem panstwa czyli nas- obywateli i
          podatnikow.
        • y.y Re: Nie wasza sprawa jak podziękuje! 25.10.05, 12:36
          Owszem nasza, mamy wolność słowa i taka jak ty brunatna chołota nam nie będzie
          tu mówić co jest, a co nie naszą sprawą
        • zkyc Re: Nie wasza sprawa jak podziękuje! 25.10.05, 13:06
          A może zrobi idetyfikację odcisków palców na kartach wyborczych
          i będzie wysyłał czeki Z POKRYCIEM?
          OJ! ALE SIĘ CIESZĘ! Szkoda tylko, że się na to nie załapię.
          NO CÓŻ, straciłem KUPĘ FORSY!:):):)
        • pyosalpinx Nasza, bo nie chcemy zeby manipulowal nami 25.10.05, 14:57
          ...antysemicki chciwy na pieniadze klecha.
        • rosenkrantz666 Re: Nie wasza sprawa jak podziękuje! 26.10.05, 10:13
          Owszem, moja sprawa, bo podziękuje za moje pieniądze, być może łamiąc, naginając
          lub zmieniając prawo mojego kraju.
      • elfhelm Raczej nie 24.10.05, 21:31
        gloubiboulgomm napisał:

> Pielgrzymka do Czestochowy na czworakach...

Do Torunia na kolanach :)
      • rerana Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 23:34
        gloubiboulgomm napisał:

> Pielgrzymka do Czestochowy na czworakach...
        No to co wyprawiał wasz Tusk w ostatnich godzinach,
        -klasztor bernardynów
        -spotkanie z kombatantami i klękanie przed ołtyarzem i tak mu modły nie pomogły!!!
      • ssadam [...] 25.10.05, 01:11
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • enaka Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 25.10.05, 16:26
        Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia
        postulaty " ..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflację, ale
        jednocześnie zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształcenie
        dla wszystkich studentów, 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty a jednocześnie
        ograniczyć dziurę budżetową ..(...)" Nagle wypowiedź przerywa głoz z
        sali : "Panie Kaczyński, tak to tylko Panu w Erze dopasują"
      • wujekdobrarada1 Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 25.10.05, 16:59
        Skoro są tacy prawi i sprawiedliwi, to powinni się w końcu dobrać do du...
        rydzykowi, przeswietlić jego ciemne interesy.
    • nikka_20 Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 20:13
      Kaczoland & radiomaryjaland... To nas teraz czeka!! Rogate ranczo!! Karty
      rozdał Lepper!
    • gloubiboulgomm Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 20:14
      Pielgrzymka na czworakach do Czestochowy!
      • douglasmclloyd Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 20:22
        gloubiboulgomm napisał:

> Pielgrzymka na czworakach do Czestochowy!

Ja ich u siebie nie chce widziec.
        • davidmors Wyprane mózgi: To nie Radio Maryja głosowało ! 24.10.05, 20:47
          Porażkę tusk zapewnił sam sobie. Nikt nie chciał prezydenta plasteliny.
          Prezydenta plasteliny chciały Niemcy, Szirak i Putin.
          Im też zwycięstwo Kaczyńskiego się nie podobało, tak jak wam.
          • alterpars Re: Wyprane mózgi: To nie Radio Maryja głosowało 24.10.05, 21:13
            Jasne bo Polska bez obcego kapitalu jest skazana na pozycje zacofanego katolandu
            z ktorego sie smieja na swiecie.
            • rerana Re: Wyprane mózgi: To nie Radio Maryja głosowało 24.10.05, 23:40
              alterpars napisał:

> Jasne bo Polska bez obcego kapitalu jest skazana na pozycje zacofanego katoland
              > u
              > z ktorego sie smieja na swiecie.
              Durniu!! nam nie jest potrzebny obcy kapital!!!Nam jest potrzebny uczciwy
              prezydent,uczciwy rząd!!!A ta srebrniki unijne nam się odbijają czkawką od lat
              90 20w.
              • k_r Re: Wyprane mózgi: To nie Radio Maryja głosowało 24.10.05, 23:56
                ktoś kiedyś powiedział .."gospodarka idioto" ..
                i nie byłeś to ty
                • mmos Re: Wyprane mózgi: To nie Radio Maryja głosowało 25.10.05, 07:47
                  Ten kto to powidział, był przywódcą kraju, którego niezależność nie była nigdy
                  zagrożona. Ten kraj wypracował WLASNY kapitał, którym podbił świat.

Ale dla rozumiem, że dla Ciebie takie drobne różnice są niezauważalne.
              • douglasmclloyd Re: Wyprane mózgi: To nie Radio Maryja głosowało 25.10.05, 03:01
                rerana napisał:

> alterpars napisał:
                >
                > > Jasne bo Polska bez obcego kapitalu jest skazana na pozycje zacofanego ka
                > toland
                > > u
                > > z ktorego sie smieja na swiecie.
                > Durniu!! nam nie jest potrzebny obcy kapital!!!

Kto da ci pracę jeśli kapitał nie napłynie?

> Nam jest potrzebny uczciwy
                > prezydent,uczciwy rząd!!!A ta srebrniki unijne nam się odbijają czkawką od lat
                > 90 20w.
                • wredna_jedza Re: Wyprane mózgi: To nie Radio Maryja głosowało 25.10.05, 10:58
                  Odróżniasz kapitał inwestycyjny od spekulacyjnego?
                  Nie sądzę... :/
            • wredna_jedza Obcy kapitał 25.10.05, 10:58
              Gdybyś miał pojęcie o gospodarce, przyjacielu, to byś inaczej na to patrzył.
              Obcy kapitał, który przychodzi do Polski jest w większośc kapitałem
              spekulacyjnym, zarabiającym jedynie na sztucznie podbijanej wartości złotówki.
              To nie jest kapitał inwestycyjny - policz zagraniczne inwestycje w Polsce :P
    • maruda.r Trwam przejmie TVP. Rydzyk codziennie o 19:30 24.10.05, 20:17
      • resu TVP już ma swoją redakcję katolicką prowadzoną 25.10.05, 09:11
        przez księdza, który robił wywiad z papą Benedyktem. Skoku jakościowego już nie
        będzie - tylko ilościowy. Jak to wytrzymamy?
    • waldek.kiepski Oralnie 24.10.05, 20:19
      ...znaczy się słownie. Jakąś oracją tzn. przemówieniem, czy czymś takim.
      • cimoszenka [...] 24.10.05, 20:22
        • davidmors Czyli prostaki chcieli Tuska, tak jak kryminaliści 24.10.05, 20:48
          • k_r Re: Czyli prostaki chcieli Tuska, tak jak krymina 24.10.05, 23:55
            synku .. jesteś chyba jedynym prosakiem w okolicy jakkolwiek byś nie głosował
    • douglasmclloyd Ojciec bokser trzesie IV Rzeczpospolita 24.10.05, 20:21
      Ludzie gdzie my zyjemy?
      • tad9 Re: Ojciec bokser trzesie IV Rzeczpospolita 24.10.05, 20:26
        douglasmclloyd napisał:

> Ludzie gdzie my zyjemy?

Ty? W żyjesz w Michtrixie. Każą Ci wierzyć w potęgę Rydzyka - to wierzysz.
        Miłych snów.
        • douglasmclloyd Re: Ojciec bokser trzesie IV Rzeczpospolita 24.10.05, 20:37
          tad9 napisał:

> douglasmclloyd napisał:
          >
          > > Ludzie gdzie my zyjemy?
          >
          >
          > Ty? W żyjesz w Michtrixie. Każą Ci wierzyć w potęgę Rydzyka - to wierzysz.
          > Miłych snów.

Radio, telewizja, szkola wyzsza, prezydent IV RP to malo?
    • rychoo01 RACZEJ, JAK SIE DALI ZROBIC W BAMBUKO . . . 24.10.05, 20:35
      A chodzi o to, że papcio Rydzuś narobił przekrętów w przeszłości z akcjami,
      składkami i swiadectwami udziałowymi . . .
      Kaczorki obiecały, że oszustom dobiora sie do skóry, żeby nie powiedzieć d...
      Papcio Rydzuś skalkulował sobie, ze taniej bedzie pierzastych poprzeć, bo to
      najmniej kosztuje, a przy okazji pisiowate oszołomy mogły sie produkowac na
      falach tego radyjka co ma ryja.
      Teraz Kaczęta są w dość durnej sytuacji, gdyż papcio Rydzyk działa w myśł
      zasady: "kościół daje, kosciół weźmie" . . .
      Bedzie tak, że paru przekrętów padnie, ale temu śmiesznemu radyjku, nie mniej
      śmiesznej telewizorni i dzienniczkowi, że o łojcu derektorze nie wspominając,
      włos z głowy nie spadnie . . .
      Taka jest wizja sprawiedliwości w IV RP . . . niestety!
      Amen
      • rerana Re: RACZEJ, JAK SIE DALI ZROBIC W BAMBUKO . . . 24.10.05, 23:44
        rychoo01 napisał:

> A chodzi o to, że papcio Rydzuś narobił przekrętów w przeszłości z akcjami,
        > składkami i swiadectwami udziałowymi . . .
        > Kaczorki obiecały, że oszustom dobiora sie do skóry, żeby nie powiedzieć d...
        > Papcio Rydzuś skalkulował sobie, ze taniej bedzie pierzastych poprzeć, bo to
        > najmniej kosztuje, a przy okazji pisiowate oszołomy mogły sie produkowac na
        > falach tego radyjka co ma ryja.
        > Teraz Kaczęta są w dość durnej sytuacji, gdyż papcio Rydzyk działa w myśł
        > zasady: "kościół daje, kosciół weźmie" . . .
        > Bedzie tak, że paru przekrętów padnie, ale temu śmiesznemu radyjku, nie mniej
        > śmiesznej telewizorni i dzienniczkowi, że o łojcu derektorze nie wspominając,
        > włos z głowy nie spadnie . . .
        > Taka jest wizja sprawiedliwości w IV RP . . . niestety!
        > Amen

jakoś twoi czerwoni kradli niszczyli gospodarkę i nic nie robiliśćie bo to swoi???
        • k_r Re: RACZEJ, JAK SIE DALI ZROBIC W BAMBUKO . . . 24.10.05, 23:59
          heh.. a jesteś pewien że pis dobierze sie do wszystkich przekretasów.. i tych od
          afer i tych od niespłąconych kredytów i tych od start finansowych w wyniku
          zaniechań .. czy też to bedzie wybiórcza sprawiedliwość?
          • rychoo01 Re: RACZEJ, JAK SIE DALI ZROBIC W BAMBUKO . . . 25.10.05, 09:30
            TAK, OCZYWIŚCIE, TO BĘDZIE WYBIÓRCZA SPRAWIEDLIWOŚĆ, JAKO KONTYNUACJA
            SZTANDAROWEGO HASŁA PISIAKÓW: TERA QRNA MY !!!
            czeka nas kabret i tyle, milismy czerwony to teraz dla odmiany będzie czarny,
            jak to w polskiej amplitudzie wyborów . . .
    • zygfryd.okrutny Podziekuja tak jak Polak dziekuje 24.10.05, 20:36
      nie dmusi dziekowac rabinom i innym "moralnym" tlumaczom poslkiego na polskie. Nie wasza w tym glowa, Polacy jak wqidac nie ulegaja waszym prognozom i sterowaniu, najbardziej popularnego media gazetowego w Polsce. Ta sa bzdury, omamiajace zdrowy narod polski. Jestescie niczym, tak jak wasza kasa, liczy sie dzsiaj Polska!!

------------------------------------------------------------
      moc prawdy, jest silniejsza, jak najbardziej "wolna" dla obycch prasa
      • dolfuss1 Re: Podziekuja tak jak Polak dziekuje 24.10.05, 20:39
        Na forum Dzienkika polskiego i Radioa Maryja. JUŻ! SIO!
      • ppppp7 Re: Podziekuja tak jak Polak dziekuje 24.10.05, 22:04
        No właśnie, zdrowy narodzie w osobie zygfryda. Co robisz na tym forum? Początki
        schizofrenii?
      • jimmyjazz Czyli flaszka + koperta? Nie to chyba troche mało. 25.10.05, 08:40
      • battle.mage Re: Podziekuja tak jak Polak dziekuje 25.10.05, 12:08
        i do tego masz problemy z poprawna pisownia..

chciales dodac cos jeszcze? chetnie poczytamy!
    • travel_wawa Własnie Fuehrer przemawia w TVP1 i grzeszy. 24.10.05, 20:37
      Grzeszy, bo nie podziekował Thaddausowi Rydzykowi, a podziękował publicznie
      Lepperowi i Gierkow.

Wstyd mi, że doczekałem takich czasów.
      Chciałbym, zeby to był sen.
      Hańba!
      • douglasmclloyd Re: Własnie Fuehrer przemawia w TVP1 i grzeszy. 24.10.05, 20:38
        travel_wawa napisał:

> Grzeszy, bo nie podziekował Thaddausowi Rydzykowi, a podziękował publicznie
        > Lepperowi i Gierkow.

Wczoraj w TV podziekowan dla Leppera nie bylo. Dzis musial nadrobic, bo by sie
        dr Lepper obrazil.

> Wstyd mi, że doczekałem takich czasów.
        > Chciałbym, zeby to był sen.
        > Hańba!
    • dolfuss1 Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 20:37
      nikka_20 napisała:

> Ja wiedziałam, że tak będzie!! Dwóch takich ukradło najpierw księżyc, a potem
      > Polskę!! Będzie teraz 4 rozbiór Polski!! Zostaniemy podzieleni na Kaczogród ,
      > Rydzykolandię pod wezwaniem NMP i Rogate Lepperanczo!!! Brawo!! Brawo dla
      > naszego cudownego narodu!!
      > KWA KWA KWA!!!
      > ..............................................................
      > Bez komentarza ten cały cyrk!

Rydzuk zostanie ministrem bezpieczeństwa
    • t-800 Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 20:41
      Ministerstwo Kultury dla Rydzyka. ;-)
    • t-800 Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 20:43
      Kiedyś w wyborach RM popierało Wałęsę. Czy Wałęsa podziękował Rydzykowi?
      • szkodliwy.szkodnik Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 23:16
        t-800 napisał:

> Kiedyś w wyborach RM popierało Wałęsę.

Że co?!
      • zkyc Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 25.10.05, 13:20
        t-800 napisał:

> Kiedyś w wyborach RM popierało Wałęsę. Czy Wałęsa podziękował Rydzykowi?
        NIEEEEEEEEEE!
        I teraz ma za swoje!
    • douglasmclloyd Rydzykowi mozna podziekowac tylko w jeden sposob 24.10.05, 20:44
      Wyskakujac z kasy.
      • davidmors Najlepszy sposób to bankowe polecenie przelewu ! 24.10.05, 20:52
        Na konto Radia Maryja. Wygodny sposób. Wystarczy niewielka comiesięczna kwota.
        Ofiarodawców Radia Maryja są miliony, więc drobna kwota urasta do potegi.
        Dzieło jest wielkie, więc musi kosztować.
        • alterpars maly kraj malych ludzi 24.10.05, 20:55
          ciekawe tylko skad wezma kapital na rozwoj (hmmm moze to zle slowo) na arce w
          swoim malym kraiku. Za 4 lata z triumfem wroci SLD ktore i tak w tym kraiku
          rzadzic powinno niepodzielnie!
          • davidmors Re: ..małych ludzi - 40% głosujacych na Tuska 25.10.05, 10:16
        • kalafiorowo Re: Najlepszy sposób to bankowe polecenie przelew 25.10.05, 05:57
          Zaraz, zaraz, coś mi sie tu nie zgadza. To albo oszołomów rzeczywiście są
          miliony, albo to jest małe rayjko nie mające na nic wpływu i można się dziwić,
          że wygrało walkę z niemieckimi mediami. Trzeba się na coś zdecydować, a nie
          szerzyć rydzykową propaganę w każdym kierunku.
        • battle.mage Re: Najlepszy sposób to bankowe polecenie przelew 25.10.05, 14:31
          Nie zgodze sie. To by bylo zbyt proste. Ten czlowiek ma juz kasy jak lodu, jezdzi najlepszymi samochodami. Oczywiscie ma juz zapewniony staly doplyw gotowki od sluchaczy radia wiec ciut wiecej czy mniej mu rozniecy nie zrobi.

Ten czlowiek chce wladzy. Popiera kogos, w zamian chce wplywu na polityke popierancyh. Tego oczekuja od neigo sluchacze.

Tylko to co mnie boli to to ze nie rozumieja ze wyklinaja 'komuchow' samemu wyglaszajac poglady socjalistyczne i co gorsza nacjonalistyczne, nie rozumiejac ze zeby komus cos zabrac to on to musi miec. Zaliczam sie do gropy ludzi srednio zamoznych, ale cala moja kasa idzie na oplacenie studiow. A za mna stoi pol polski glodnych moich pieniedzy gdy tylko osiagne wiek 25 lat. Z wielka przyjemnoscia sie podziele ale najpierw dajcie nam mozliwosc posiadania tych pieniedzy na tyle zeby modz sie nimi dzielic.

Obecne realia sa takie ze (o ile dobzre pamietam) 80% dobr materialnych jest posiadanych przez 20% ludzi swiata. Powiedzmy ze nawet gdyby te pienaidze podzielic po rowno miedzy kazdego czlowieka na ziemi (o ile dobzre pamietam nie ma ich dosc aby kazdy zyl 'normalnie') to predzej czy pozniej znow zrodzi sie podzial miedzy bogatych i biednych bo jedni wiedza co z pieniedzmi zrobic a inni nie do konca. Dobrym przykladem sa wysokie wygrane w totka. Nie wiem ile ale na pewno dla wielu ludzi to katastrofa. Szaleja pare lat, pozniej staczaja sie cala rodzina nizej niz byli.
    • a.adas Staropolskim: "Bóg zapłać":) 24.10.05, 21:08
      • zkyc Re: Staropolskim: "Bóg zapłać":) 25.10.05, 13:24
        TAK!
        Ale w załączniku koperta z wkładką!!!!!!!!!!
        i "Bóg zapłać" powie Rydzyk!
    • zygfryd.okrutny Motloch, zascianek, plebs 24.10.05, 21:22
      tak beda dyskredytowac cie, ktorym prawdziwa Polska jest obca. Na coz zdaly sie elaboraty tych mundrych, ktore wprowadzily Polske w kraj najemnych niewolnikow Europy? Coz pomogly wolne media, zeby poprawic byt sredniego Polaka.

Wybral ciemnogrod, zascianek, brudas i nierob polski, taki obraz beda przedstawiac ci co sie Polski wstydza, bo nie sa zwiazani z krajem zadmny patriotyzmem, wymyslili dla nas Polse jak supermarket, gdzie dyrektorami sa oni sami, ciemny Polak, z wyzszym wyksztalceniem musi na nich robic, na pogarde dla Kosciola, dla tradycji polskiej. Nie ciemniaki wygraly te wybory, byli na tyle madrzy, zeby je wygrac.
      Polaku, przlacz sie do ruchu PiS, pomoz tym ciemnym i glupim, pomoz Ojczyzniew Polsce. To co dzsiaj masz, nie znaczy nic, bedziesz mial wiecej, gdy poprzesz rozwoj polskich firm i mediow, gdy poprzesz ciemnego chlopa, ktorym manipuluja obcy liczacy na jego analfabetyzm i brak prespektyw dla poslich dzieci.

Kasa i mierny dobrobyt, jaki sprzedaja ci co ukradli pierwszy milion, jest okryte haba Polski na calym swiecie. Biedni, ale w ostrogach, to powiedzenie starych warszawiakow, dzis aktualne jak nigdy.

Popieraj Kaczynskich!!
      • panna_z_polskiego_dworku Re: Motloch, zascianek, plebs - w poscie powyzej 24.10.05, 21:31
        1.Naucz sie pisac po polsku
        2.Przestan belkotac
        3.Zmien ksywke, bo "Zygfryd" to nie jest polskie imie...

• zygfryd.okrutny Re: Motloch, zascianek, plebs - w poscie powyzej 24.10.05, 21:40
          nie wyslilaj sie , to bylo do Polakow, ktorzy wiedza co jest grane od dawna, przylacz sie do nas polskich patriotow, w koncu nie mamy juz nic do stracenia.
          Czyz te szanse ktore traz macie beda odebrane?? Popierajac Kaczynskich zwiekszamy szanse Polakow we wlasnym kraju tysiackrotnie!! Cala kas dla nas, dla tych co pracuja, co stoja przy maszynie, co rodza polskie dzieci!!
          Polska w e wlasny ch granicach, Polska suwerenna, Polska ze swoimi nieprzebranymi surowcami, kultura, narodami Nobla, umiejetnoscia improwizacji i nowatorstwa, to nasza sila w XXI wieku. Mamy jedyna szanse nasze marzenia urzeczywistnic!!!

Pomozmy Kaczynskim!!
          • uu1 Re: Motloch, zascianek, plebs - w poscie powyzej 24.10.05, 21:55
            O, matko Tuska.
          • panna_z_polskiego_dworku Re: Motloch, zascianek, plebs - w poscie powyzej 24.10.05, 21:59
            Sluchaj...Ja wole Kaczynskich od SLD. Ale to co ty piszesz nie trzyma sie kupy. To jakis zbior nacjonalistyczno-socjalistycznych frazesow. Wyluzuj czlowieku...

• zygfryd.okrutny Re: Motloch, zascianek, plebs - w poscie powyzej 24.10.05, 22:13
              wyluzuj?? luzowalismy juz 16 lat omamnieni luzja socjaldemokracji, ktora zepchnela Polske do katasrofy miedzynarodowej, Polaka do niewolnika innych, majatek narodowy oddany wszystkim, tylko nie mam, tym ktorzy o was walczyli i narazali zycie. Nie taka Polska byl zalozeniami Solidarnosci, nie Polska ukradzionego pierwszego miliona, nie Polska, gdzie brat brat i siostre, traktuje jak smiecia nicnie znaczacego, bo mu sie nie udalo w neoliberalmnych stukturach wyzysku i upadku narodu.

Zaden Polak nie jest zawistny i palajacy nienawiscia do innych, sa problemy, ale jad i zolc wciskana prze obcych, jest gorsza niz najgorsza trucizna, taki bly nasz odwieczny los. Czyz mamy sie z tym wiecznie godzic? Cyz mamy byc zawsze posmiewiskiem Europy i niewolnikami kapitalu?? Nie, sami przkonalismy sie, ze nowy matiz i nawa stodloa bez piwnicy, to nie jest szczyt szczescia, szczescie gwarantuje zycie wsrod rodakow, zadowolonych ze swojego kraju, kraju bezpiecznego i sytego.
              Coz to dala nam przez 16 lat socjaldemokracja i wszystkie jej korupcyjne pasozyty?? spekulanci i nieroby?? Hanbe i wstyd, slowe ktore celow spadly na margines watosci moralnych, gdzie honor i poswiecenie, zostaly zredukaowane do warosci dla plebsu i zascianka. Oto wlasnie chodzi, nowym imperialistom, zatracic wszystkie switosci, wszystkie wartosci, wszystkie autorytety.
              Wtedy zostaje plebs, ale ten nie czytajacy gazet, wie kto jest zawsze i od wiekow jego zywicielem. To Matka Polska, wysmiana, opluta, rozgrabiona...ale jeszcze nie zginela, na szczescie.
              • lutekstg Re: Motloch, zascianek, plebs - w poscie powyzej 24.10.05, 22:23
                Pośmiewiskiem Europy to bywaliśmy dzięki takim jak ty Zygfrydzie.żałosny.
                Ludzie - przestańcie z nim dyskutowac bo facet jest chory i powatarza banialuki
                z RM (pewnie nauczyl sie ich na pamiec)
                • zygfryd.okrutny Re: Motloch, zascianek, plebs - w poscie powyzej 24.10.05, 22:31
                  nie, ty jestes posmiewiskiem, piszacy z dalekiego kraju, ja jestem u siebie. To was wlasnie boli, tez tych ktorzy szukaja szczescia za granica, zeby tylko tym co zostali na pastwe dzikiego noeliberalizmu w Polsce, nie wiodlo sie lepiej niz tym co u obych myja kible i wynosza smieci.
                  Ludzie, ten czas, kiedy przyjezdzaliscie do kraju starymi autami, dla Polaka wygladajacymi jak pojazdy kosmiczne juz minol. teraz czas na nas, wy nas bedziecie podziwiac, w samochodach polskiej produkcji, przy stole z polskimi produktami, przy poslkiej prawdziwwj choince.
                  Galy wam padna, my jestesmy u siebie, wy u obcych, jako wyrobnicy. trzymta sie!!!
              • panna_z_polskiego_dworku Re: Motloch, zascianek, plebs - w poscie powyzej 24.10.05, 23:08
                "luzowalismy juz 16 lat omamnieni luzja socjaldemokracji,"
                "bo mu sie nie udalo w neoliberalmnych stukturach wyzysku i upadku narodu."

Facet, czy ty rozumiesz znaczenie slow ktorych uzywasz?? Nie? To ja ci wytlumacze:
                LIBERALIZM I SOCJADEMOKRACJA TO PRZECIWIENSTWA.
                Mozesz miec jedno, albo drugie, ale nie DWA NARAZ.
                Albo Polska byla socjaldemokratyczna, albo liberalna.
                W rzeczywistosci byla bardziej socjaldemokratyczna. I tu jest problem. Polska jest ZA MALO LIBERALNA.

Nawiasem mowiac twoje "rozwiazania" sa wyjatkowo socjalistyczne.
                • zygfryd.okrutny Re: Motloch, zascianek, plebs - w poscie powyzej 24.10.05, 23:19
                  dziecko, umowmy sie ze nie ma zadnych pojec sosjologicznych, bo obce nam Polakom sily wprowadzily odwrocenie wszystkich pojec, SLD tzw. lewica, okazala sie bydlem zlodzieji i neoliberalow gorszych niz najgorsze zalozenia prawicy.

Pod pojeciem socjaldemokracji, nalezy rozumiec wszystkie sily dazace do rozmycia poczucia wlasnej narodowosci, kultury i wiary, bez ogladanie sie na sztuczne defincje , wciskane przez nowatorskich uszczesliwiaczy swiata.

Nie nazwa i definicja partii, ale czyny beda dokumentowac oddanie dla kraju.
              • zgryzliwy1 ŁOMATKO !!!!!!!!!!!!!! 24.10.05, 23:52
                zygfryd.okrutny napisał:

> wyluzuj?? luzowalismy juz 16 lat omamnieni luzja socjaldemokracji, ktora
                > zepchnela Polske do katasrofy miedzynarodowej, Polaka do niewolnika innych,
                > majatek narodowy oddany wszystkim, tylko nie mam, tym ktorzy o was walczyli i
                > narazali zycie.

qrna ,moze to ktos przetlumaczyc ???????
                • bio.mum Re: ŁOMATKO !!!!!!!!!!!!!! 25.10.05, 00:35
                  zgryzliwy1 napisał:

> zygfryd.okrutny napisał:
                  >
                  > > wyluzuj?? luzowalismy juz 16 lat omamnieni luzja socjaldemokracji, ktora
                  > > zepchnela Polske do katasrofy miedzynarodowej, Polaka do niewolnika innych,
                  > > majatek narodowy oddany wszystkim, tylko nie mam, tym ktorzy o was walczyli
                  i narazali zycie.
                  >
                  > qrna ,moze to ktos przetlumaczyc ???????

Gleboka frustracja spowodowana albo brakiem pieniedzy, albo brakiem zadowolenia
                  z seksu albo jesienna deprecha. Zupelnie niezlosliwie wspolczuje. Proponuje
                  udac sie do lekarza. 25 mg serotoniny dziennie podawana doustnie powinna pomoc.
                  • zgryzliwy1 Re: ŁOMATKO !!!!!!!!!!!!!! 25.10.05, 01:24
                    bio.mum napisała:

> Gleboka frustracja spowodowana albo brakiem pieniedzy, albo brakiem
                    > zadowolenia z seksu

w jego przypadku to jedna przyczyna - brak pieniedzy to brak seksu
                    • bio.mum Re: ŁOMATKO !!!!!!!!!!!!!! 25.10.05, 01:28
                      zgryzliwy1 napisał:

> bio.mum napisała:
                      >
                      > > Gleboka frustracja spowodowana albo brakiem pieniedzy, albo brakiem
                      > > zadowolenia z seksu
                      >
                      > w jego przypadku to jedna przyczyna - brak pieniedzy to brak seksu

Hehe. Zgryzliwy? Coz za eufemizm;)
              • januszbn Re: Motloch, zascianek, plebs - w poscie powyzej 25.10.05, 00:09
                Spadaj palancie tylko uważaj żebyś berecika nie zgubił.
                Skąd się tacy kretyni biorą ?? Toż to ludzkie pojęcie przechodzi.
              • daimona o, ja piórkuję! 25.10.05, 00:18
                ten facet robi sobie jaja???
                Bo jakoś nie moge uwierzyć, ze mozna tak bełkotać na serio...

;)
                • zygfryd.okrutny Re: o, ja piórkuję! 25.10.05, 00:32
                  nie ten facet nie zartuje, ty natomiast jestes mutantem, nierozumiejacym nawet podstawowych pojec narodowych. Juz jestes po drugiej stronie, tych co cie kupili wycieczkami do Azji, tym cukierkowym swiatem, ktory przeslania co wszytko i pogarda dla najwyzszych odczuc patriotycznych. Byles i jestes intelektualnym zebrakiem, kupionym za swiecidelka na jarmarku dla ubogich.
                  • patty_vare Re: o, ja piórkuję! 25.10.05, 00:42
                    Nie wiem, jak Daimona, ale ja od jakiegoś czasu nie używam słowa "patriotyzm",
                    nie dlatego, że patriotką nie jestem, tylko dlatego, że tacy jak ty, to słowo
                    zdewaluowaliście. Dla was patriotyzm polega nie na miłości do ojczyzny, ale na
                    nienawidzeniu wszystkiego i wszystkich dookoła, jedynym wyznacznikiem tej
                    nienawiści jest inność pod jakimkolwiek względem.
                    • zygfryd.okrutny Re: o, ja piórkuję! 25.10.05, 01:08
                      nie, mylisz sie, pewne rzeczy nie mozna kupic na jarmarku, jak historie, tradycje, wartosci moralne. Niektrorzy ludzie maje takie rzeczy wrodzone, ale to wy prymitywi zrobiliscie z nich przedmiot pogardy, bo dla mamony zbijecie ojca i matke.
                      Nie, jaj mam juz wszystko, juz sie nazarlem, juz sie posralem pod siebie z tej dobroci 20 aut, 39 telewizorow, 30 domow i roznych imprezek, z ludzmi manekinami, o tak, z drewna, rzygajacymi po alkoholu, dajacymi rowno w zyle, bo jeszcze za malo, jeszcze dalej, jeszcze i jeszcze. To wlasnie takie bydlo uzwaza sie za cos lepszego, od smierdzacego chlopa z Mlawy. Ten brudny chlop jest wartosciowszy dla cywilizacji, niz wy wyswiechtane marionetki, z geba pelna wazeliny, o nowej stodole, nowym gracie z silnikeim 900 ccm i waszymi rekino-podobnymi oczami.
                      • patty_vare Stary, nie wiem, co palisz, 25.10.05, 01:27
                        ale rzuć to świństwo, bo ci strasznie szkodzi.
                  • bio.mum Re: o, ja piórkuję! 25.10.05, 00:51
                    zygfryd.okrutny napisał:

> nie ten facet nie zartuje, ty natomiast jestes mutantem, nierozumiejacym
                    nawet
                    > podstawowych pojec narodowych. Juz jestes po drugiej stronie, tych co cie
                    kupil i wycieczkami do Azji, tym cukierkowym swiatem, ktory przeslania co
                    wszytko i pogarda dla najwyzszych odczuc patriotycznych. Byles i jestes
                    intelektualnym zebrakiem, kupionym za swiecidelka na jarmarku dla ubogich.

Powiedz szczerze. Marzy ci sie panstwo wyznaniowe. Prawda?
          • lutekstg Re: Motloch, zascianek, plebs - w poscie powyzej 24.10.05, 22:19
            Zygfryd Żałosny - ty jestes Okrutnie głupi.
          • zgryzliwy1 Re: Motloch, zascianek, plebs - w poscie powyzej 24.10.05, 23:47
            ale belkot !!!!!
            jak to czytam od tylu to jest troche lepiej
      • typowy_kark Re: Motloch, zascianek, plebs 25.10.05, 10:44
        za 4 lata (mozliwe ze wczesniej) te popierdywania pseudo-patriotyczne i zachwyty nad kaczkami przejda w rzucanie blotem i *urwami w obecnych idoli.

z czasem wyjda machloje, platne protekcje, przewalki, i to wszystko co mozliwe, a co teraz bylo skrzetnie ukrywane.

a biedacy dalej beda biedni - zaden kaczor im manny z nieba nie zesle (nawet przy usilnym poparciu ojca dyrektora).
      • battle.mage Re: Motloch, zascianek, plebs 25.10.05, 14:40
        Proponuje jakies szybkie doksztalcanie. Na poczatek matematyka aby pozniej modz zrozumiec podstawy ekonomii.

Ciekawy wniosek.. nie glosowalem ani na Kaczynskiego ani na PiS. Czy to znaczy ze nie jestem patriota? Coz.. ja poczuwam sie do bycia patriota racjonalnym - chcesz komus cos dac, musisz skads to wziasc - wez od bogatych. Moze racja ale oni tez musza cos dostawac bo w koncu nie bedzie komu zabierac. Ja nie jestem bogaty ani zamozny. Ale wiem ze w polsce trzeba rozwijac gospodarke a nie rozdawac biednym to niewiele co mamy.
    • adamek_b [...] 24.10.05, 21:35
    • abba15 Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 21:37
      czy to nie jest pitolenie o szopenie?
      wolę żeby ojcec Rydzyk wyznaczył prezydenta Polski niż Niemcy, które to są
      obrażone na Polaków, że źle wybrali, a polskojęzyczna prasa im wtóruje.
      paszli won, ruki precz od Polski.
      • tomxp najsamwpierw warszawa a teraz caly kraj!!!!!! 24.10.05, 22:13
        slonce warszawy swiecic bedzie teraz nad cala polska
        radujmy sie
      • london13 Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 25.10.05, 08:34
        abba15 napisał:

> czy to nie jest pitolenie o szopenie?
        > wolę żeby ojcec Rydzyk wyznaczył prezydenta Polski niż Niemcy, które to są
        > obrażone na Polaków, że źle wybrali, a polskojęzyczna prasa im wtóruje.
        > paszli won, ruki precz od Polski.

paszol won!
        rydzyk to najgorszy zdrajca tego kraju!
        kto okrada biednych i wykorzystuje niedoleznych tego kraju dla zbicia wlasnego
        interesu - dzialajac tak jak rydzyk - to najgorszy zdrajca! Kto brata sie z
        andrzejowymi (czy innymi) komunistami jest ZDRAJCA!
        RYDZYK TO ZDRAJCA! Polski i polskiego narodu!
        roznica pomiedzy nim a towarzyszami z minionej epoki jest tylko taka ze rydzyk
        podszywa sie pod katolika. robi to bezczelnie i lamie przy tym (on i cala armia
        pseudo politykow, pseudo znawcow polityki) wszelkie granice prawdy,
        przyzwoitosci, zdrowego rozsadku.. w rydzykowych mediach kazdy jest komunista i
        ubekiem kto sie nie zgadza z wizja ojca durektora! w rydzykowym radiu nie ma
        wolnosci slowa - odmienne poglady sa podczas rozmow 'na zywo' ucinane i
        krytykowane jako niemoralne/poganskie/komunistyczne itp. czy rydzykowa stacja
        placi podatki? czy rydzykowa stacja zrobila cos kiedykolwiek dla ludzi -
        starszych, potrzebujach? NIC! NIC kompletnie - pokazcie mi kogos komu radio
        maryja pomoglo w chorobie czy niedoli. rydzyk to ZDRAJCA! podly zdrajca..

• cycu25 Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 23:21
      To troche trudne ale możliwe. radio maryja niech zacznie płacic normalne
      podatki. A Panu /księdzem to on może był / Rydzykowi kopa w dupe lewą nogą.
      • kurtho Odnowa moralna? 24.10.05, 23:29
        Zdaje sie, ze przeprowadzana bedzie w niezwykle brudny i podly sposob, - a
        szkoda, ale kazdy narod ma taki rzad, na jaki sam zasluguje.
      • mordzinas ZNÓW SĄCZYMY JAD NIENAWIŚCI DO RADIA MARYJA??? 24.10.05, 23:35
        Ech. Nie ma słów na waszą podłość.
        Na wasze zakłamanie.
        W czym gazeta wybiórcza jest lepsza od Radia Maryja???
        W czym jesteście lepsi ,że ciągle pierzecie ludziom mózgi strasząc o.
        Rydzykiem i jego radiem???

Teraz wybiórcza rozpoczyna kampanię nienawiści ,kampanię
        dezinformacji ,kampanię obrzydzania tego katolickiego medium oraz nowego
        prezydenta oraz zwycięskiej partii.

A dlaczego tak nienawidzicie RM???

Ano dlatego ,że śmią mówić prawdę .
        Nienawidzicie ich , bo ktoś śmie mieć inne zdanie niż śmieć urban i
        oraz jego kompan michnik. Taka to jest właśnie zasrana wasza
        demokracja wybiórcza!!!

Brawo Jarosław Kaczński za publiczne podziękowanie
        o.Rydzykowi .

I na koniec jeszcze raz mówię:
        Wy jadowici krytycy i nienawidzący o.Rydzyka i RM. opamiętajcie bo zeżre
        was własna nienawiść.

Uważacie się za europejczyków ,za ludzi tolerancyjnych .A w
        rzeczywistości jestesie małymi podłymi nikczemnikami.

Dziś plujecie , wyszydzacie i wyzywacie na ludzi ,którzy wybrali Lecha
        Kaczyńskiego. To jedynie świadczy o was samych.
        Źle świadczy.
        • patty_vare Re: ZNÓW SĄCZYMY JAD NIENAWIŚCI DO RADIA MARY 24.10.05, 23:42
          mordzinas napisał:

> Uważacie się za europejczyków ,za ludzi tolerancyjnych .A w
          > rzeczywistości jestesie małymi podłymi nikczemnikami.

Zawsze mnie fascynuje, że ludzie, którzy słowo "tolerancja" uważają tylko za
          przejaw politycznej poprawności, a "wolność słowa" za zło najgorsze, powołują
          się na te dwie wartości jak im wygodnie i jak ich dotyczy krytyka.
        • kurtho Re: ZNÓW SĄCZYMY JAD NIENAWIŚCI DO RADIA MARY 24.10.05, 23:47
          mordzinas nabluzgal:
          [...]

przeczytaj sam ile nienawisci, plwociny i jadu wyprodukowales - obrzydliwe
          to... i straszne. teraz juz zawsze tak bedzie?
        • rozowykot Re: ZNÓW SĄCZYMY JAD NIENAWIŚCI DO RADIA MARY 25.10.05, 01:07
          Nikt nie sączy jadu nienawiści . Rydzyk i radio uczą ninawidzieć , nie
          sznować , opluwać , a kto mieczem wojuje ten od niego ginie.Popatrzcie na
          Tuska , tak naopluwał Cimoszewicza, że go potem też opluli i przegrał. Ja się
          tylko zastanawiam , jak naród wielbiący Jana Pawła II może tolerować pomysły
          Rydzyka . To co on ględzi jest sprzeczne z ideą miłości i wybaczania Karola
          Wojtyły, no ale może to taka "mentalność Kalego".Jak się chce być
          chrześcijaninem to trzeba umieć ludzi KOCHAĆ i wybaczać a nie grozić i
          rozliczać wg zasad dawnego ZCHN.
        • xtrin Re: ZNÓW SĄCZYMY JAD NIENAWIŚCI DO RADIA MARY 25.10.05, 03:10
          > W czym gazeta wybiórcza jest lepsza od Radia Maryja???

Chociażby w tym, że nie żeruje na biednych ludziach wykorzystując ich szczerą
          wiarę w Boga. W tym, że jak płacę za Wyborczą to nikt mi nie wmawia, że zysk
          pójdzie na biednych czy stocznie gdańską.
        • sliwka1977 Re: ZNÓW SĄCZYMY JAD NIENAWIŚCI DO RADIA MARY 25.10.05, 07:57
          mordzinas napisał:
          śmieć urban, zasrana wasza demokracja

Brawo!!! Piękne słowa, godne słuchacza jedynie słusznego radyja. Pięknie wam
          pierze mózgi guru waszej sekty. I tak, właśnie sekty trzeba piętnować!

I na koniec jeszcze raz mówię:
          > Wy jadowici krytycy i nienawidzący o.Rydzyka i RM. opamiętajcie bo zeżre
          > was własna nienawiść.

A ciebie już zeżarła twoja nienawiść sukcesywnie podsycana przez guru?
        • topek2000 Sram na to radio. 25.10.05, 09:16
          > W czym gazeta wybiórcza jest lepsza od Radia Maryja???
          Tym sie rozni, ze na stronach gazety wyborczej mozesz swoje pierdy zamieszczac,
          a na forum radia maryja panuje cenzura i nie ma wolnosci wypowiedzi. Dopuszczani
          sa tylko ci (celowo z malej) ktorzy sa tak samo ograniczeni. Widzisz ta potezna
          roznice? Na radiu maryja mojego posut by nie puscili na gazecie twoj puscili. A
          teraz pozdrowienia od wujka staszka: spie**alaj maly, zakompleksiony faszysto.

Ch*j w dupe radiu co ma ryja i innym nieudacznikom.
      • rerana Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 23:58
        cycu25 napisał:

> To troche trudne ale możliwe. radio maryja niech zacznie płacic normalne
        > podatki. A Panu /księdzem to on może był / Rydzykowi kopa w dupe lewą nogą.
        Tak niech wszyscy płacą !!
        -GW podatek Vat też niech placi!!!
        • amhu Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 25.10.05, 09:26
          Nasz Dziennnik tez VAT nie placi. Inne dzienniki i tygodniki takze. Nie wiesz
          dlaczego durniu? To zerknj do ustawy o VAT. I jeszcze jedno becwale: VAT placi
          odbiorca koncowy, czyli w przypadku mediow papierowych czytelnicy. Czy to GW,
          czy tez ND jeno VAT pobieraja, by go odprowadzic do budzetu panstwa.
    • ksero-jacek Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 23:29
      Wole Radio Maryja jak zlodzieji z SLD , Oleksego syn w wieku 19 lat w radzie
      nadzorczej corka Cimoszewicza w wieku 20 lat pozycza tacie 400 tys zl .
      • xtrin Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 25.10.05, 03:11
        A Rydzyk jeździ Maybahem :).
    • rolfix [...] 24.10.05, 23:30
      • kiluk2004 Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 25.10.05, 04:30
        Ja tam niewiem czy mam sie krygowac czy zyc ja wiem jeddno dajcie mu spokoj
        intelektualisty... nie glosowali shut up
    • rerana Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 23:32
      Nie wygralo radio Maryja tylko przegrał fałsz i
      zaklamanie!!!GW,Trybuny,Wprost,TVN,TVP,itp.Trochę pokory szacunku dla
      przeciwnika,który okazał się w końcówce leprzy!!!
      • kurtho Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 24.10.05, 23:38
        rerana napisał:
        ...
        Trochę pokory szacunku dla
        > przeciwnika,który okazał się w końcówce leprzy!!!

No tak, - niejaki Adolf Hitler nie dostal az tylu glosow swojego czasu, co
        Kaczynski tym razem, a co do tego falszu... trzeba sie chyba znowu zaczac bac,
        skoro ukazuje sie wypowiedzi tych, ktorzy nigdy nie watpia...
        • rerana Re: Jak bracia Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja? 25.10.05, 00:05
          kurtho napisał:

> rerana napisał:
          > ...
          > Trochę pokory szacunku dla
          > > przeciwnika,który okazał się w końcówce leprzy!!!
          >
          > No tak, - niejaki Adolf Hitler nie dostal az tylu glosow swojego czasu, co
          > Kaczynski tym razem, a co do tego falszu... trzeba sie chyba znowu zaczac bac,
          > skoro ukazuje sie wypowiedzi tych, ktorzy nigdy nie watpia...

Czego się boisz???Czemu nic nie protestowałś jak miller,,kolesie z SLD
          kradli!!!A poruwnywanie naszego prezydenta do hitlera to świadczy o twoim
          idiotyźmie!!! Widać propaganda GW zapanmowała bo sam byś nie wpadł!!gdyż jesteś
          idiotą!!!
      • daimona wygrał fałsz i zakłamania 25.10.05, 00:24
        z obłuda i hipokryzją pospołu. I odnową moralną rozpoczeta przez włażenie w dupę
        przestępcom, takim jak Rydzyk i Lepper. Vivat IV RP!
        taaa...
        • bio.mum Re: wygrał fałsz i zakłamania 25.10.05, 00:31
          daimona napisała:

> z obłuda i hipokryzją pospołu. I odnową moralną rozpoczeta przez włażenie w
          dupę przestępcom, takim jak Rydzyk i Lepper. Vivat IV RP! taaa...

Dokladnie. Jak Kaczynski taki prawy i sprawiedliwy powinien
          laske....marszalkowska powierzyc Lepperowi. Nalezy mu sie jak psu zupa. To
          tylko dzieki niemu ten Bonaparstek wygrał wybory.
    • wy Re: ALE BELKOT :)GW PRZEGRALA WYBORY 24.10.05, 23:37
      Bardzo sie staraliscie oczernic prezydenta,ale na szczescie nic z tego nie
      wyszlo:) A gwozdziem do trumny Tuska byl "pocalunek smierci" czyli poparcie
      Kwasa,Urbana i Millera (Tusk moze podziekowac tym panom)
      • anty_michnik Re: ALE BELKOT :)GW PRZEGRALA WYBORY 25.10.05, 00:35
        Co komuna tknie palcem, to spier.... Tak to już jest prawda.
    • kozaczek3 Kaczyńscy podziękują Radiu Maryja SZMALEM 24.10.05, 23:40
      Żadnej kontroli, żadnego NiKu ani skarbówki.
      Za to Kobylański na ołtarze jako prawiczek teraz i zawsze.
      Amen.
    • colombina A ja ma nadzieje ze... 24.10.05, 23:43
      Kaczynski bedzie mial odwage powiec rydzolowym to co powiedzial Walesa ks.
      Jankowskiemu:
      Dziekuje i zegnam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka