malaszaramysz 04.11.05, 08:14 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2999642.html Wesoło się robi. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ius_et_lex Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 08:18 Numerus classus - znane z historii Przenajświętszej II RP; Romowie w hotelach i nie tylko, dzieci w szkolnych stołówkach... Kto następny? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 08:20 Rudzi, wysocy? Kto to wie? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 08:21 No, na pewno nie niscy, kurduplowaci, łysiejący bliźniacy;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 08:23 Na pewno nie:-) Ciekawe czy ktoś dyrektorowi tego hotelu dobierze się do tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 08:28 Sądząc po wypowiedziach na fk - wiele osób uważa takie zachowanie za zgodne z wszelkimi normami... Ręce opadają! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 08:33 Opadają. Ten hotel jest 500 m od mojego domu. Taka "bliskość" rasistów mnie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 08:35 Mam nadzieję, że dasz im to odczuć - finansowo;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 08:37 Jasne,nigdy w życiu tam nie pójdę.:-) Mimo widoku z okien restauracji. Szczególnie latem jest przepięknie - siedzisz w kawiarnianym ogródku nad samą rzeką. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Widoki to nie wszystko... 04.11.05, 08:39 Ciekawe, jak się odniesie do tego "góra" - ta z zagranicy... Czy w ogóle się odniesie... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Widoki to nie wszystko... 04.11.05, 08:41 Mam nadzieję,że inaczej jak "góra" z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Widoki to nie wszystko... 04.11.05, 08:47 A jednak obawiam się, iż oni dobrze wiedzą, że w Polsce, katolickiej, miłosiernej, kierującej się naukami Jana Pawła II - mogą sobie "odpuścić" interwencję;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Widoki to nie wszystko... 04.11.05, 09:12 Mam nadzieję,że sobie nie "odpuszczą". Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 14:55 a Ty duzo miales doczynienia z Cyganami? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 08:18 A to Polska (IV RP) własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Mam nadzieję,że Wszypolskie potraktują to jako 04.11.05, 08:40 zaproszenie i urządzą sobie zebranie w Plazie. :-) Dopiero goście zaczną uciekać:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Mam nadzieję,że Wszypolskie 04.11.05, 08:43 Sugerujesz, że gościom może się nie spodobać pozdrawianie się Wszypolaków?! Ich wrzaski?! Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 08:23 Skoro ich tam nie chca, to po co tam chodza? Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 08:25 bladatwarz napisała: > Skoro ich tam nie chca, to po co tam chodza? Ty jeszcze śpisz, czy o drogę pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Skoro "my" nieopalonych na twarzy tu nie chcemy, 04.11.05, 08:29 to na co one nam tu włażą!! :-) bladatwarz..itd: > Skoro ich tam nie chca, to po co tam chodza? Odpowiedz Link Zgłoś
makrakra Re: Skoro "my" nieopalonych na twarzy tu nie chce 04.11.05, 08:43 Wolałabym, żeby zaczęli dyskryminować polskich Mulatów - mamy takiego jednego wicemarszałka... Mulatom z solarium powiedzmy stop! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Skoro "my" nieopalonych na twarzy tu nie chcemy 04.11.05, 08:52 To i "Mulatom z solarium powiedzmy stop! ;-)))" !!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Bo nie maja PRAWA ich nie chciec. Buhahaha! 04.11.05, 11:21 Polska i Poles maja coraz "lepsza" opinie - ciekawe, kiedy zaczna na was spluwac na europejskiej ulicy i do hoteli nie wpuszczac? Odpowiedz Link Zgłoś
pink.freud Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 08:41 Nie ma to jak powciskać trochę kitu:) Z segregacją rasową to nie ma nic wspólnego. Myślę, że bez problemu obsługują tam np. Murzynów. Pewnie chodzi o walkę z terroryzmem i członkami Al Kaidy:))) Poza tym właściciel knajpy może wpuszczać i obsługiwać kogo chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A JAKA jest tegoz podstawa PRAWNA, pinkus? 04.11.05, 11:26 "Poza tym właściciel knajpy może wpuszczać i obsługiwać kogo chce." Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk PS: >> No dogs, no Poles !!! << 04.11.05, 11:29 Jestem wlascicielem paru flats pod wynajem - wlasnie ide zawiesic na nich taki oto transparent:))) Nawet grzywne z przyjemnoscia w Municipal Court za te frajde zaplace - w obecnosci mediow, powolujac sie na sprawe owego hotelu i opinie Polakow z forum GW :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: PS: >> No dogs, no Poles !!! < 04.11.05, 11:31 Niezły pomysł:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk I wykonalny!!! Grzywny odbije sobie na POLES 04.11.05, 11:32 Bo z prawem jest zgodna dowolnosc kaucji gwarancyjnej:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Mam nadzieję,że Cię nie zamkną:-)) 04.11.05, 11:35 Dyrektorowi Plazy pewnie jeszcze pogratulują:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
lortea No cóż. Romowie mają taką opinię jaką mają. 04.11.05, 08:46 Zasadniczo potępiam takie wybryki, ale pewnie było tak że nie raz tylko kilka razy z rzędu ktoś o śniade cerze nie zapłacił rachunku i się hotelarze znerwowali. Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: No cóż. Romowie mają taką opinię jaką mają. 04.11.05, 08:55 lortea napisał: > Zasadniczo potępiam takie wybryki, ale pewnie było tak że nie raz tylko kilka > razy z rzędu ktoś o śniade cerze nie zapłacił rachunku i się hotelarze > znerwowali. No, jeśli tak, to hotele powinny stać puste, bo najczęściej nie płacą rachunków ludzie o jasnej karnacji! Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: No cóż.Blondyni mają taką opinię jaką mają. 04.11.05, 08:56 Pewnie kilka razy z rzędu ktoś o blond włosach nie zapłacił rachunku i hotelarze się zdenerwowali. Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: A wszystkie blondynki płacą??? n/t 04.11.05, 09:26 Może blondynki to osoby płacące inaczej?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Może drobny donos na blondynki do dyrektora Plazy? 04.11.05, 10:09 Nie będą wpuszczać blondynek. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Może drobny donos na blondynki 04.11.05, 10:36 A farbowane mają szansę sie przemknąć? Albo te w perugach???;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Może drobny donos na blondynki 04.11.05, 10:44 Wspanialy kraj. Prawo zabrania "heilowania", dyskryminacji itp, ale przeciez jest demokracja i kazdy moze robic co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Może drobny donos na blondynki 04.11.05, 10:53 Przecież podobno mamy 95% katolików, rzymskich zresztą, więc co złego - to nie my (toniemy...)! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Jak "(toniemy...)!" , to "..jak przeżyć..."??? 04.11.05, 11:02 wśród "....rzymskich" i "..reszt?(y)" ..nie idzie mi.. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Toniemy,Panie Heniu:-( 04.11.05, 11:04 Na wrocławskim forum ludziska wypisują,że bardzo dobrze i robić tak nadal:-( Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Toniemy,Panie Heniu:-(? "Ulżyłomi" p. Myszko:) 04.11.05, 11:17 , że mimo "nas" ...ściorga "tu", są jeszcze przyzwoite fora??:-) malaszaramysz napisała: > Na wrocławskim forum ludziska wypisują,że bardzo dobrze i robić tak nadal:-( Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Są,Panie Heniu.Prawe i Sprawiedliwe 04.11.05, 11:20 Zostaniemu zatopieni przez moralną rewolucję:-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Może drobny donos na blondynki 04.11.05, 10:53 Jest demokracja, jest i prawo i sprawiedliwość:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Masz omamy?;-))) n/t 04.11.05, 11:08 Myszo, gorzej Ci? ;-))))))))))))))) Gdzie Ty to wszystko widzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: P.Myszko co to za "Jest demokracja"...:-)) 04.11.05, 11:10 jak każde z nas gada i pisze, co mu się żywnie podoba, póki co!! Ma być!.."i prawo i sprawiedliwość:-)< ..i wtedy dopiero nastanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: P.Myszko co to za "Jest demokracja"...:-)) 04.11.05, 11:12 Demokracja będzie,jak będziemy pisać i mówić ,co Łojciec Dyrechtora chce? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: P.Myszko co to za "Jest demokracja"...:-)) 04.11.05, 11:16 henryk.log napisał: > jak każde z nas gada i pisze, co mu się żywnie podoba, póki co!! > > Ma być!.."i prawo i sprawiedliwość:-)< > > ..i wtedy dopiero nastanie.... zrewolucjonizowany moralnie święty spokój;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Tego Nam właśnie trza..myślę..chyba!! 04.11.05, 11:25 ..święty spokój;-)))??? ☺ RELIGIO ☺ Trwaj ☺ Wiecznie ☺ ..odbija mi.. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: P.Myszko co to za "Jest demokracja"...:-)) 04.11.05, 11:18 henryk.log napisał: > Ma być!.."i prawo i sprawiedliwość:-)< > > ..i wtedy dopiero nastanie.... Jest jeszcze kargulowa sprawiedliwosc:)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: P.Myszko co to za "Jest demokracja"...:-)) 04.11.05, 11:26 Granacik,sugerujesz? Smrodliwy granacik? Blisko mam, mogę podrzucić:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Może drobny donos na blondynki do dyrektora P 04.11.05, 11:47 !!! No to na co my_seksiści tam, pytam, jak płacących_inaczej tam nie wpuszczą!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Przefarbujemy się na rudo:-) malaszaramyszka 04.11.05, 12:08 napisała!! ..hehe..nie:-) "Szare jest Piękne"..chyba o tym już było!!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re:Przefarbujemy się na rudo:-) malaszaramyszka 04.11.05, 14:06 Ale szarych mogą nie wpuszczać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re:Przefarbujemy się na rudo:-) malaszaramyszka 04.11.05, 14:43 To futerko założysz, to biało-różowe, wieczorowe! Pełny kamuflażżżżżżżż!!! foto.fvd.pl/foto.html?id=8344&gmode=0&kat=3 Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Ja też, oczywiście!!! I moherek!!! n/t 04.11.05, 14:46 Bez moherka mogą nas do przybytku nie wpuścić:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Ja też, oczywiście!!! I moherek!!! n/t 04.11.05, 15:12 Święta prawda, tyż prawda i... te de;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Ja też, oczywiście!!! I moherek!!! n/t 07.11.05, 18:36 ! o 'T'o'B'e'oże , za co ciebie karająm "takieemi" moherówkami" !! >h.poborzny< ave.duce napisała: >..te..de..um;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Ja też, oczywiście!!! I moherek!!! n/t 07.11.05, 19:16 Dominus vobiscum. Et cum spiritu tuo. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: No cóż. Romowie mają taką opinię jaką mają. 04.11.05, 11:37 Wy tez macie taka opinie jaka macie.Nic na to nie poradze. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 11:20 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=31432983&v=2&s=0 Prawdę mówiąc sam bym nie wierzył gdybym nie przeczytał. Na szczęście nie mieszkam na Dolnym Śląsku więc nie muszę się wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Ja mieszkam:-( 04.11.05, 11:22 Chyba się zakopię pod ziemię ze wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Ja mieszkam:-(? Pani "tam" mieszka!!,nie! O!-kude! 04.11.05, 11:32 a ja od zawsze m(i)a(łe)m o Pani taakie dobre zdanie!!! ..idzie mi?.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Ja mieszkam:-(? Pani "tam" mieszka!!,nie! O!- 04.11.05, 11:33 Idzie ,Panie Heniu, idzie.500 m mam do tego przybytku moherszczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Ja mieszkam:-(? Pani "tam" mieszka!!,nie! O!- 04.11.05, 11:41 Menszczyznem ze Moherszczyznom swojom totam wpuszczajom?? ..pytam.. :-) malaszaramysz napisała: > Idź ,Panie Heniu, idź !! 500 m masz Pan do tego przybytku moherszczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Ja mieszkam:-(? Pani "tam" mieszka!!,nie! O!- 04.11.05, 11:43 Kogoś muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 11:53 Przefarbujemy się na rudo:-) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 11:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31433695&wv.x=2&a=31445956 /To miało być tu:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 12:18 Tak, BTW cztery gwiazdki to nie luksus:)) Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 12:28 Luksus,nie luksus.To jeden z najlepszych hoteli w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Segregacja i tyle 04.11.05, 13:36 To nieważne, czy w luksusowym hotelu, czy w nieluksusowym. To niedopuszczalne i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Segregacja i tyle 04.11.05, 13:37 I to wszystko na ten temat:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alfonsyna10 O Cyganach :O) 04.11.05, 11:55 Nie chcemy jednak przedstawiać ich jako zło wcielone ani czynić krzywdzących uogólnień, gdyż jak każdy naród mają zarówno swoje wady, jak i zalety. Postaramy się ich potraktować po prostu obiektywnie - na tyle, na ile pozwala nam sympatia, jaką do nich czujemy mimo pewnych, ehem... osobistych doświadczeń. Bez wględu na tryb życia, jaki prowadzą, Cyganie nie zasługują na kończące się niekiedy śmiercią ataki skinów, co miało kilka razy miejsce w Czechach i Bułgarii w latach 1990-tych. Samosądy nie są sposobem na ułożenie sobie współżycia. Podczas II Wojny Światowej, skazani przez Hitlera na zagładę, Cyganie również mieli swój Holocaust: niemal zapomniany, zepchnięty w cień, jako "mniej ważny"... Zginęło ich w obozach ok. 500 tysięcy. Nigdy nie oskarżali Polaków o bierność, o antyromizm, czy o szmalcownictwo. Nie dorabiali nam po wojnie gęby rasistów, nie domagali sie odszkodowań za wypadki przez Polskę niezawinione ani usuwania krzyży z jakichkolwiek miejsc. I za to, jako sztandarowe ofiary nienawiści i szkalowań, winniśmy im wdzięcznośc. Cyganie są ludźmi kochającymi swobodę. Do dzisiaj nie możemy pogodzić się z brutalną decyzją władz PRL-u, które w latach 1960-tych zakazały im wędrownego życia w taborach. Komu to naprawdę przeszkadzało? Cyganie to ludzie religijni, w Polsce - katolicy. Nie bawią się w sekciarstwo, w satanizmy, w scjentologię, w New Age, wojujący feminizm i inne bzdurne wytwory chorych umysłów. www.ciemnogrod.net/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=45 W pełni popieram :O) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Cyganie chrzcza sie wielokrotnie. W roznych 04.11.05, 12:09 wyznaniach - tez specyfika tej kultury. Spytaj o to slawnych POLSKICH CYGANOLOGOW ( w tym: jednego Cygana z Bergitka Roma): prof. Lecha Mroza i dr Andrzeja Mirge. Pan Ficowski, niestety, juz nie zyje. To troche lepsze zrodla, alfonsie, nizli ciemnogrod. Buhahaha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rrob augustyna co ty bredzisz 04.11.05, 15:15 w czechach to zwykli ludzie, mieszkańcy pewnego osiedla, doprowadzeni do ostateczności zaczeli budować mur żeby się oddzielić od cyganów. Pomyśl przez chwilę(jeśli to nie problem) i odpowiedz sobie - do jakiej ostateczności musiałby cię doprowadzić ktoś, żebyś zaczeła budować mur odzialający cię od tej osoby ??? ------- Bolek i Lolek po arabsku: switch3.castup.net/cunet/gm.asp?ClipMediaID=87439&ak=null Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: co ty bredzisz 04.11.05, 15:21 Wg ciebie, tzw. zwykli ludzie nie mogą być rasistami? Jakże niedaleko niektórym Polakom do "zwykłych" nazistów niemieckich... A przecież do dzisiaj oburza nas "nur fur Deutsche"... Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Poczytaj sobie forum Wrocław 04.11.05, 14:51 Załamać się można:-(( Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Poczytaj sobie forum Wrocław 04.11.05, 14:58 > Załamać się można:-(( Załamać się można gdy pomieszkasz w małym miasteczku z duża iloscia populacji Romów, i popatrzysz troche czym sie zajmują i jakimi samochodami jezdzą. Ale chyba nie bedziemy dyskutowac, bo widze, ze tutaj panuje 'polityczna poprawnosc'. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Poczytaj sobie forum Wrocław 04.11.05, 15:02 Tak się głupio składa,że dość duża populacja Romów mieszka w mojej okolicy. W porównaniu z sąsiadami Polakami,to aniołki są:-) Moi sąsiedzi Polacy śmiecą, hałasują, kradną, w bramach mają toalety, nie myją się ,żebrzą o "złotówkę do nalewki" .Wszystko 500 m od tego hotelu. Mam napisać,że Polacy,to... Odpowiedz Link Zgłoś
rrob jak to takie aniołki ... 04.11.05, 15:10 ... to dlaczego czesi chcieli się od nich w Usti oddzielić murem ??? Czesi wg. ciebie to też podli rasiści ??? ------- Bolek i Lolek po arabsku: switch3.castup.net/cunet/gm.asp?ClipMediaID=87439&ak=null Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: jak to takie aniołki ... 04.11.05, 15:14 Od moich sąsiadów,o których pisałam każdy by się chciał murem oddzielić:-) Cyganie w porównaniu z nimi,to aniołki.Czesi w okolicy nie mieszkają - przynajmniej nic o tym nie wiem. Bardzo możliwe,że wśród Czechów są podli rasiści, podobnie jak wśród Polaków,Francuzów czy Eskimosów. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk TEZ. Nawet w BBC o tym mowiono, byl dobry 04.11.05, 15:15 reportaz - skanadal na skale Europejska. Ale Usti ma choc "alibi": to teren NIEMCOW SUDECKICH i szkoleniowych osrodkow Waffen-SS. Im w genach moglo zostac, ale skad Polakom? Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Poczytaj sobie forum Wrocław 04.11.05, 15:16 Ale znasz na pewno całą masę Polaków, którzy zachowują się inaczej. Całkiem możliwe, że innych Cyganów, niż Twoi sąsiedzi, nie znałaś - masz więc szczęście. Wiele z osób wypowiadających się na forum wrocławskim zna jednakowoż przeważnie (albo jedynie) takich Cyganów, którzy zachowują się w sposób, który urąga zasadom normalnego współżycia. Stąd niestety te opinie. Nie my jednak jesteśmy im winni, ale sami Cyganie. Nie podobał mi się sposób traktowania mnie na zachodzie Europy 15 lat temu, ale wiedziałam, skąd się to bierze i nie darłam z tego powodu szat ani nie krzyczałam o niesprawiedliwości i uprzedzeniach - bo SKĄDŚ SIĘ TE UPRZEDZENIA PRZECIEŻ BIORĄ. Za to i ja, i wiele innych osób z Polski pracowało, pracuje i będzie jeszcze lata pracować na zmianę stereotypu Polaka za granicą. Tak samo zmiana stereotypu postrzegania Cyganów należy DO NICH. Miałam wątpliwą przyjemność mieszkać koło kamienic zajmowanych przez Cyganów, o ich zachowaniu pisać by wiele - fakt, nie kradli w sąsiedztwie, ale i nie pracowali, a wszyscy rozbijali się samochodami i łazili obwieszeni złotem jak choinki. Skąd na to mieli?... wystarczyło przejechać się kilkanaście ulic dalej, żeby usłyszeć o nich opinie skrajnie negatywne :( A i w "domu" zachowywali się głośno, napastliwie, nieprzyjemnie było tamtędy przechodzić, często jakiś dzieciak bawił się w plucie przechodniom na głowę z okna, nie było to przyjemne :( Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Poczytaj sobie forum Wrocław 04.11.05, 15:26 Oczywiście ,że znam całą masę Polaków,którzy zachowują się przyzwoicie. Czytam też o Cyganach,którzy podejmują próby poprawy wizerunku. Nie lubię cygańskiej kultury ale to nie powód,żeby obywatelowi Polski zabronić wejścia do kawiarni z powodu narodowości. Takie zachowania prowadzą do wzajemnej wrogości. Nikomu do niczego nie jest to potrzebne. W każdym narodzie znajdzie się grupa ludzi,która kradnie,śmieci,hałasuje,klnie itp.Tak się akurat zdarzyło,że zamieszkali w okolicy Cyganie są mniej nieznośni od dużej grupy Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Poczytaj sobie forum Wrocław 04.11.05, 15:30 malaszaramysz napisała: > W każdym narodzie znajdzie się grupa ludzi,która kradnie,śmieci,hałasuje,klnie > itp.Tak się akurat zdarzyło,że zamieszkali w okolicy Cyganie są mniej > od dużej grupy Polaków. Masz racje, i ciesze sie, ze masz dobre doswiadczenia z Cyganami. Nie wątpie, ze piszesz prawde. Ja niestety, tak jak i moi znajomi, mam same zle doswiadczenia, i to niestety nie jest moja wina, ale te zle doswiadczenia w jakis sposob kształtują poglądy na temat tej grupy etnicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Poczytaj sobie forum Wrocław 04.11.05, 15:41 Miałeś na pewno złe doświadczenia w kontaktach z Józkiem czy Zenkiem. Tak się złożyło,że byli Cyganami. Protestuję i zawsze będę protestować przeciwko uogólnianiu. Jeżeli Józek czy Zenek Cię okradli lub zrobili Ci krzywdę zasługują na surową karę. Ale czy na karę zasługuje brat lub kuzyn Józka? Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Poczytaj sobie forum Wrocław 04.11.05, 15:27 maheda napisała: > ich zachowaniu pisać by wiele - fakt, nie kradli w sąsiedztwie, ale i nie > pracowali, a wszyscy rozbijali się samochodami i łazili obwieszeni złotem jak > choinki. Skąd na to mieli?... Po prostu polska zawisc przez Ciebie przemawia. ;) Mieli na to z pracy, bo jak inaczej sie dorobic? Ja nie znam innej metody. Ale może naiwny jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk To ZNOW Polakom chodzi o LEPSZE SAMOCHODY? 04.11.05, 15:13 I wszystko jasne - polska slawna w swiecie zawisc rodzi "Polaczka - naziste" Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: To ZNOW Polakom chodzi o LEPSZE SAMOCHODY? 04.11.05, 15:24 Zawisc? Nie,poczucie niesprawiedliwosci. Ja na swoje auto ciezko pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A Cygan z merca antykami w Reichu handluje:) 04.11.05, 15:27 Bo Cygan mial lepsza glowe, Bozia niejednakowo obdarzyla... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Te samochody ci ością w gardle stoją;-))) 04.11.05, 15:13 Jakie to polskie, jakie nasze... uczucie zawiści! Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Te samochody ci ością w gardle stoją;-))) 04.11.05, 15:25 ave.duce napisała: > Jakie to polskie, jakie nasze... uczucie zawiści! Masz racje, a to ze w moim miasteczku nikt z nich nie pracuje to przeciez nieważne :) -- Protz Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Te samochody ci ością w gardle stoją;-))) 04.11.05, 15:32 Co Cię obchodzi, czy ONI pracują, czy nie, dopóki nie łamią prawa! A jeśli biorą, np., zasiłki z pomocy społecznej, a Ty wiesz, że ich nie potrzebują, to zajmij się tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Segregacja w luksusowym hotelu 04.11.05, 15:09 Nie wiem, jak się tutaj linki wstawia, więc wpisuję link do forum, na którym jednak sporo osób wypowiada się mniej poprawnie politycznie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=31432983&a=31432983 Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Segregacja - STOP! 04.11.05, 15:17 To najdobitniej świadczy o tym, jakim katolickim (aż do bólu) narodem są Polacy! Jak głęboko do serca wzięli sobie nauki Jezusa Chrystusa i Jana Pawła II:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Segregacja - STOP! 04.11.05, 15:23 Jeśli przedstawiciele jakiejś nacji Cię okradną, bliską Ci osobę (męża/żonę) napadną, pobiją i okradną, jeśli jako sąsiedzi będą nie do wytrzymania, nie będą pracować, a jednak będą bogaci... Powiedz z ręką na sercu - będziesz uważał, że to są zwykli ludzie, i będziesz ich traktował jak każdego innego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Wywiesilem!!! >> NO DOGS, NO POLES!!! << 04.11.05, 15:25 Ludzie przechodza i chichocza. Policji od 3 godzin nie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Wywiesilem!!! >> NO DOGS, NO POLES!! 04.11.05, 15:27 Nie zauważyłeś drobnej różnicy? Nikt we Wrocku nie porównywał Cyganów ze zwierzętami. Ale oczywiście w swoim hotelu wolno Ci nie życzyć sobie Polaków. Tylko sam - jak rozumiem - też do niego nie masz prawa wstępu? Ani Twoja rodzina i przyjaciele? Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk A GDZIE tu jest porownanie? Ucz sie angielskiego:) 04.11.05, 15:29 Napis oznacza tylko tyle, ze kamienicznik nie zyczy sobie lokatorow z psami oraz lokatorow-Polakow.:) Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: A GDZIE tu jest porownanie? Ucz sie angielski 04.11.05, 15:32 :-) Akurat wiem, że nie życzy sobie lokatorów z psami :-) Ale ten tekst można odczytać dwojako. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zwykly2 Re: Było już Nur fur deutche! 04.11.05, 15:41 A dopiero co Prezydent USA żegnał murzynkę która w 1955 roku odmówiła ustąpienia miejsca w autobusie.............. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Zabolalo? Ale zakaz wstepu Cyganom jest OK? 04.11.05, 15:49 >> No dogs, No Gypsies << by nie razil? Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Nic nie rozumiesz... 04.11.05, 15:53 Chodzi mi o dwuznaczność - i tylko jej się przyczepiłam. Jeśli chodzi o ból - zdarzyło się już, wiele lat temu, że za granicami Polski obrażano mnie, proponując na przykład wódkę i seks w taki sposób, że kończyło się to albo daniem rozmówcy w twarz, albo zjadliwym komentarzem, aż mu w pięty szło. A jednak nie przyszło mi do głowy skarżenie się tubylczej gazecie, bo doskonale wiedziałam, skąd taka opinia o Polkach się na zachodzie wzięła. Tylko o to mi chodzi - że na swoją opinię trzeba pracować - już teraz zdanie o Polakach się zmienia i zmieni się pewnie jeszcze. Niech Cyganie też zapracują o zmianę zdania na swój temat, a nie drą szat na łamach gazet - tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Jest jedno małe ale... 04.11.05, 15:56 To są polscy obywatele . Ta gazeta jest tak samo ich, jak nasza. Mają prawo się skarżyć na łamanie ich praw w naszym wspólnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Jest jedno małe ale... 04.11.05, 15:57 Właśnie z tym obywatelstwem bywa BARDZO różnie - większość z nich nie ma dowodów osobistych i sami zresztą mówią, że są Cyganami, a nie Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Jest jedno małe ale... 04.11.05, 16:04 Bo są Cyganami. I polskimi obywatelami jednocześnie. Tak samo jak są Łemkowie, Niemcy czy Kaszubi. Co do dowodów ,to chyba jakiś przesąd.Ci ludzie mają mieszkania, korzystają z opieki społecznej,ich dzieci chodzą do szkoły. Muszą mieć dowody - bez tego się nie da:-) Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Do Obydwojga Was 04.11.05, 17:04 Tak się właśnie zastanowiłam, w momencie "puszczania" posta, czy w tym właśnie się nie mylę - tzn. czy nie mylę właśnie narodowości z obywatelstwem, ale nie miałam czasu na puszczanie kolejnego - teraz dopiero jeszcze na moment weszłam. Nie wiem na pewno, jak jest z tymi dowodami - więc odpuszczam temat. Znam natomiast kilku Niemców będących obywatelami Polski od urodzenia, znam też ludzi - imigrantów - różnej narodowości (Ukraińcy, Białorusini, Palestyńczycy, byli obywatele Kambodży, Palestyny, Wietnamu itede) z obywatelstwem polskim, żadne z nich nie kradnie, wszyscy normalnie pracują, wychowują dzieci, są różnych religii albo ateistami. Nie jestem wcale rasistką - bardzo lubię swojego szwagra, który jest obywatelem RPA, i jednym z najczarniejszych Murzynów, jakich widziałam. Chodzi mi o to, że Cyganie mają nas, jako Polaków, nasze normy życia, w głębokim poważaniu. Moi sąsiedzi-Cyganie nie liczyli się kompletnie z nami, wyrządzając nam niejednokrotnie krzywdę. Dlatego właśnie - przykro mi - do Cyganów mam uraz. Całkiem możliwe, że spotkam kiedyś jakiegoś przedstawiciela tego ludu, który będzie inny, niż znani mi do tej pory. Nie zamierzam pluć na wszystkich zaraz na wstępie. Jednak mam w stosunku do nich sporą dozę nieufności zaraz na wstępie. Może nie jest to sprawiedliwe, ale wynika to z moich doświadczzeń i przeżyć. Wolny kraj to nie jest kraj, w którym wszyscy udają, że się lubią i się do siebie pozornie uśmiechają (keep smiling?). Wolny kraj to również taki, gdzie wolno mi zachowywać dystans do ludzi, których przedstawiciele wyrządzili mi krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
protz Re: Do Obydwojga Was 04.11.05, 17:13 Podpisuje sie pod Twoim mądrym, szczerym postem i serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Tu NIE MA dwuznacznosci jezykowej. Postaraj 04.11.05, 16:01 sie nie uczyc Anglika jezyka jego matki, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Tu NIE MA dwuznacznosci jezykowej. Postaraj 04.11.05, 17:05 :) OK Niemniej dla mnie jako dziecka Polaka i Polki brzmi to dwuznacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Wywiesilem!!! >> NO DOGS, NO POLES!! 04.11.05, 15:45 Jak Cię będą zamykać to im powiedz,że to eksperyment i przetłumacz wątek z forum Wrocław:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Re: Wywiesilem!!! >> NO DOGS, NO POLES!! 07.11.05, 21:56 Tak, tak...A poza tym bedziesz Bondem w nowym filmie.... Bierz ty lepiej te tabletki jak ci lekarz przykazal i juz wiecej nie eksperymentuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Segregacja - STOP! 04.11.05, 15:27 Ciebie to spotkało osobiście? Jeśli tak - to współczuję. Ale chyba nie twierdzisz, że WSZYSCY Romowie są tacy? Nie uznaję odpowiedzialności zbiorowej, jestem indywidualistką... Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Owszem, mnie osobiście 04.11.05, 15:30 Co ciekawe - mimo, że mieszkałam koło enklaw cygańskich - nie spotkałam pracującego Cygana ani Cyganki. Za to spotykałam masę przedstawicieli tej narodowości żebrzących, chcących "powróżyć", wymachujących brudnymi (bo akurat ci mieli je brudne, nie jest to przytyk do koloru skóry) łapami nad moim malutkim dzieckiem, jak nie chciałam im niczego dać. Również nie stosuję zasady odpowiedzialności zbiorowej. Ale jeśli na kilkuset Cyganów, z którymi miałam styczność, całość okazała się nieprzystająca do obowiązujących powszechnie reguł - nie dziw się mi. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Owszem, mnie osobiście 04.11.05, 15:40 Nie dziwię się już niczemu (od dawna), a zwłaszcza dzisiaj po czytaniu na fk dwóch wątków: o stołówce szkolnej i o hotelu. Ty też się nie zdziw, jeśli Twoje dziecko uzna kiedyś za słuszne "czynne" przepędzenie "brudasów":-( Nie daję żebrakom, nie pozwalam sobie wróżyć, pracuję i nie oglądam się, czy inni pracują. Obowiązujące jest prawo, nie reguły. Jeśli Romowie łamią prawo - powinni ponieść adekwatną karę, jeśli nie - wybacz, ale niech żyją sobie tak, jak chcą;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Powiem tak 04.11.05, 15:47 moja tolerancja kończy się na moim nosie. Jeśli ich zachowanie kończyłoby się na tym, że nie pracują, a jakoś żyją - nic by mnie to nie obchodziło - i zresztą to 27 roku życia miałam dokładnie takie same poglądy jak Ty. Ale jeśli z czyjegoś powodu boję się wrócić do domu, jeśli z czyjegoś powodu bałabym się wypuścić dziecko na podwórko i jeśli członek mojej rodziny ma się bać przejścia przez park w środku dnia - moja tolerancja się kończy. Moje dziecko nie będzie chciało przepędzać "brudasów", bo nie jest wcale wychowywane w takiej ideologii, zresztą nawet nie zna mojej opinii na temat Cyganów, bo wyprowadziliśmy się byle dalej od nich. Mam jedynie nadzieję, że nie da sobie wejść nikomu na głowę z racji źle pojętej tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Powiem tak 04.11.05, 15:53 Wszystko o czym piszesz ,nie dzieje się z powodu Cyganów tylko z powodu Iksińskiego czy Zetkiewicza. Mam dokładnie taki sam problem ,spowodowany przez meneli narodowości polskiej. Mam Polaków nie lubić? Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Powiem tak 04.11.05, 15:56 Przeczytaj jeszcze raz wszystko, co napisałam, bo mi teraz ręce opadły. Jeśli problem dotyczyłby niewielkiego procentu znanych mi Cyganów - nie byłabym do nich uprzedzona. Sęk w tym, że nie miałam szczęścia poznać przyzwoitych. Całkiem możliwe, że kiedyś zdanie zmienię, na razie jednak moje doświadczenia wskazują, że (przeważnie) są właśnie tacy. To tak, jakbym Ci dała mi kostkę do gry i kazała rzucać. Jeśli za setnym razem wyszłaby Ci po raz kolejny "jedynka", i nic innego by nie wychodziło, doszłabyś pewnie do wniosku, że kostka jest fałszowana, a nie, że masz pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: Powiem tak 04.11.05, 16:01 Nie masz obowiązku lubić Cyganów. I nie w tym rzecz. Nie można ludzi dyskryminować ,bez znaczenia czy się ich lubi ,czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Powiem tak 04.11.05, 16:09 maheda napisała: > moja tolerancja kończy się na moim nosie To się wyczuwa z Twoich postów... > Jeśli ich zachowanie kończyłoby się na tym, że nie pracują, a jakoś żyją - nic > by mnie to nie obchodziło - i zresztą to 27 roku życia miałam dokładnie takie > same poglądy jak Ty. A cóż takiego, jeśli wolno spytać, stało się w 27. roku Twojego życia, że teraz tak nie cierpisz Romów? > Ale jeśli z czyjegoś powodu boję się wrócić do domu, jeśli z czyjegoś powodu > bałabym się wypuścić dziecko na podwórko i jeśli członek mojej rodziny ma się > bać przejścia przez park w środku dnia - moja tolerancja się kończy. Wiesz, moi znajomi, którzy mieszkaja w warszawskim osiedlu - ani jednego Roma w promieniu 5 km - też się boją tego, czego Ty się boisz. Co mają zrobić? Poradź im, proszę! > Moje dziecko nie będzie chciało przepędzać "brudasów", bo nie jest wcale > wychowywane w takiej ideologii, zresztą nawet nie zna mojej opinii na temat > Cyganów, bo wyprowadziliśmy się byle dalej od nich. Dziecko nie musi znać Twojej opinii - wystarczy, że "czuje" - dzieci mają więcej "zwierzęcego instynktu" - potem z niego wyrastają, ale "doznania" zostają w podświadomości. > Mam jedynie nadzieję, że nie da sobie wejść nikomu na głowę z racji źle pojętej > tolerancji. Ja też mam taką nadzieję:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Powiem tak 04.11.05, 17:12 > > moja tolerancja kończy się na moim nosie > > To się wyczuwa z Twoich postów... Jest taka religia, której wyznawcy nie podniosą ręki na człowieka, który przy nich krzywdzi członków ich rodzin. Wolno im. Ja jednak tej religii nie wyznaję. > A cóż takiego, jeśli wolno spytać, stało się w 27. roku Twojego życia, że > teraz tak nie cierpisz Romów? Kilka rzeczy naraz, wspomnianych w innym poście tego wątku. > Wiesz, moi znajomi, którzy mieszkaja w warszawskim osiedlu - ani jednego Roma > w promieniu 5 km - też się boją tego, czego Ty się boisz. Co mają zrobić? > Poradź im, proszę! Wyprowadzić się. Ja tak zrobiłam i się bardzo cieszę. > Dziecko nie musi znać Twojej opinii - wystarczy, że "czuje" - dzieci mają > więcej "zwierzęcego instynktu" - potem z niego wyrastają, ale "doznania" > zostają w podświadomości. I tutaj się mylisz. Nie jest tak, że ich nie lubię. Mam uraz. Rozumiesz to słowo? Jeśli procentowo, wielu z wysokich brunetów skrzywdziło lub próbowało skrzywdzić Ciebie, lub Twoich bliskich, to na widok kolejnego odruchowo będziesz przyjmowała postawę obronną, prawda? To samo mam ja. Odruch warunkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Powiem tak - reasumując... 05.11.05, 07:21 Masz absolutne prawo do wszystkiego, o czym piszesz - do tolerancji, która kończy się na Twoim nosie, do przeprowadzania się za każdym razem, kiedy sąsiedztwo nie będzie Ci odpowiadało, do osobistych urazów i odruchów warunkowych. Tylko jest jedno "ale": tak naprawdę to nie ma żadnego związku z artykułem o hotelu! Przeczytałam uważnie Twoje posty - jeśli coś mi umknęło: wybacz! Twoje nienajlepsze doświadczenia z pobytów za granicą są całkiem odmienne od moich doświadczeń (a bywam często). Nie mam powodów, aby Ci nie wierzyć, że - np. - miewałaś niestosowne, chamskie propozycje, bo jesteś POLKĄ. Pytam jednak: czy gdzieś ZAKAZANO Ci "z góry" wstępu do miejsca publicznego ze względu na Twoją narodowość? Życzę Ci, aby nigdy Cię to nie spotkało - ani za granicą, ani - paradoksalnie - w naszej Ojczyźnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Hotel jest własnością prywatną 07.11.05, 13:03 Jeśli właściciel tego hotelu miał przykre przejścia w tymże hotelu z Romami - nie dziwię się Mu, że zakazuje wstępu. Tak się przykro składa, że wiele osób czuje się zagrożona, przebywając w pobliżu Cyganów. I właściciel hotelu ma prawo zakazać wstępu tym, czy innym ludziom, ze względu na swoje interesy, swoje pieniądze. Jeśli chcesz wiedzieć - istnieją w Polsce lokale i hotele, gdzie mnie nie wpuszczą, bo nie mam odpowiedniej ilości gotówki, bo nie jestem osobą znaną, bo nie ubieram się wystarczająco modnie. I wcale nie czuję się z tego powodu gorzej ani gorsza! Jest to prawo właścicieli tych lokali i nic mi do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Hotel jest własnością prywatną 07.11.05, 13:12 Ale miejscem publicznym. Jeśli godzisz się na takie traktowanie, to Twoja sprawa, mnie nic do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Jasne, ze chodzi o RASIZM, POLSKI RASIZM. 04.11.05, 15:23 I o segregacje rasowa, usuniecie Cyganow z wrazliwych slipkow "prawdziwych Polakow". Bo gdyby chodzilo o rachunki i ew. sklonnosc calej grupy do ich nieregulowania, to Cygana by po prostu grzecznie i bez zadnych aluzji "kasowano" z gory, niemniej dostarczajac mu owe luksusowe uslugi. Kazdy doswiadczony pracownik hotelartwa i knajp wie, o co chodzi i jak sie to robi.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Re: Jasne, ze chodzi o RASIZM, POLSKI RASIZM. 04.11.05, 15:32 Jeszcze pozostaje sprawa zachowania się tych ludzi, o ile dobrze zrozumiałam? A co do skasowania - trudno skasować z góry kogoś, kto nie wiadomo, ile nocy będzie przebywał. Skasujesz za jedną noc, gość posiedzi tydzień- i co dalej? Ale na tym się akurat nie znam, możliwe, że przychodzi po dobie do faceta ochrona, która żąda opłaty za następną dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta nie chcą wpuszczać złodziei, prostaków, 04.11.05, 16:00 niskich, wysokich, zielonych, etc, do swojej restauracji, ich wolna wola i prawo. Na znak protestu niech Cygenie założą obok własną restaurację i nie wpuszczają Polaków...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Jest roznica PRAWNA; lokal ma charakter PUBLICZNY, 04.11.05, 16:07 nie zas klubu prywatnego (members only). I dlatego NIE MOZE ISTNIEC SEGREGACJA KLIENTOW. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Jest roznica PRAWNA; lokal ma charakter PUBLI 04.11.05, 16:12 tak? to jakim prawem w nocnych klubach stoi tzw. selekcjoner i nie wpuszcza "za wygląd".... Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Jest roznica PRAWNA; lokal ma charakter PUBLI 05.11.05, 09:33 To dowiedz się, czy ma PRAWO tak robić! Jeśli nie ma prawa - walcz o swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jest roznica PRAWNA; lokal ma charakter PUBLI 05.11.05, 10:17 Niektórzy wolą "odpuszczać" i narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Jest roznica PRAWNA; lokal ma charakter PUBLI 07.11.05, 20:33 Jeśli nie ma prawa - walcz o swoje!> ależ nie mam zamiaru "walczyć":-)ich lokal, ich wybór. Nie chcą gdzieś mnie, to bez łachy! idę gdzie indziej zostawić swoje pieniadze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
skin.pl Re: Segregacja w luksusowym hotelu 07.11.05, 13:27 nareszczie jakis prawdziwie polski przybytek w tym kraju wolny od cygańskich brudasów...słusznie robią..w końcu Cygany psuli by tylko prestiż temu obiektowi Odpowiedz Link Zgłoś
ius_et_lex Re: Segregacja - STOP!!! 07.11.05, 13:42 skin.pl napisał: > nareszczie jakis prawdziwie polski przybytek w tym kraju wolny od cygańskich > brudasów...słusznie robią..w końcu Cygany psuli by tylko prestiż temu obiektowi Prestiż to ten hotel właśnie stracił - przez takie postępowanie jego personelu. Wiedząc o tym, przyzwoity czlowiek tam nie zajrzy. Hotel będzie pełen nazistów spod znaku Młodzieży WszYpolskiej. Gratulacje dla Dyrekcji;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Segregacja - STOP!!! 07.11.05, 20:36 ja osobiście wolę przebywać w miejscu gdzie nie ma Cyganów. Drażni mnie ich sposób bycia: brak ogłady, podniesione głosy, rozbiegane oczka. I portfela bardziej trzeba pilnować.... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Segregacja w luksusowym hotelu 07.11.05, 19:48 !!! Przeczytałem cały wątek, P. Myszko! Długo już żyję! Znacie mnie Panie!...sądzę! Pani "maheda"-y doświadczenia, jakoś rozumiem i prawde mówiąc, nie dziwię się Jej argumentacji, że nie do końca zgadzam się z Jej podeściem do "innych", to chyba oczywiste! Gdyby jednak i mnie spotkało tyle nieszczęść ze strony określonej grupy ludzi, a jakoś relacjom P. "maheda" wierzę, to doprawdy, nie jestem pewny czy podobnie bym nie odczuwał!! Wszak P. "maheda" mówi o krzywdzie najbliższych...a w tym przypadku, Proszę mi wierzyć p. Myszko, wszelkie racjonalne argumenty nie mają zastosowania. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Cyganie to złodzieje i swołocz 07.11.05, 20:26 Moje pierwsze bliższe spotkanie z tą hołotą miało miejsce wieki temu. Jako nastolatek siedziałem sobie z panienką na ławce w parku, gdy przyczepiła się do nas namolna stara cyganicha i chciała powróżyc. Grzecznie jej podziękowałem, a potem przestałem zwracać na nią uwagę. Widząc, że nic ode mnie nie wyłudzi, czarownica obrzuciła nas takim stekiem przekleństw i złorzeczeń, że byłem po prostu w szoku. Teraz dałbym suce zwyczajnie po ryju, ale wtedy... W całym dorosłym życiu nie spotkałem żadnego cygana w żadnej pracy, jako ucznia w szkole, czy gdziekolwiek, gdzie toczy sie życie społeczne normalnych ludzi. Przepytałem znajomych i oni też to potwierdzili. Potem wielokrotnie widziałem bandy cygańskich wiedźm, jak okradały starszych ludzi w biały dzień na ulicy, gdy obstępowały ich całym stadem... a potem słyszałem przeraźliwe krzyki okradzionych... szkoda słów. Pamiętam, jako dziecko gdy byłem na podwarszawskiej wsi na letnisku, gdy przejeżdżał tabor cygański, we wsiach następowała maksymalna mobilizacja: wszyscy rzucali pracę w polu, zamykali drób w kurnikach, zdejmowali z płotów suszącą się bieliznę, chowali do domów wszystko co się dało. Gdy taki tabor przejeżdzał przez wieś w pewnej chwili banda złodziei cygańskich błyskawicznie zeskakiwiła z wozów i rzucała się w obejścia, kradnąc co popadnie, co tylko w złodziejskie łapy wpadło. Czasem któryś złodziej dostawał przez łeb batem, albo sztachetą z płotu, ale nie odstraszało to innych. Lewackie bezmózgi w rodzaju duce i myszy niech sobie piszą co chcą: obiema rękami podpisuje się pod decyzją właścicieli hotelu. Cyganie to złodzieje, praktycznie wszyscy, bez wyjątku, uczeni od małego złodziejstwa, które jest u nich tak normalne i oczywiste, że jest cnotą. To ich sposób na życie i demagogiczne argumenty "pożytecznych lewackich idiotów" nic nie zmienią. Nie chce mi się już opisywać innych zachowań cyganó, które widziałem na własne oczy, lub słyszałem z opowiadań osób godnych zaufania. Tak, jestem niepoprawny politycznie, bo mam odwagę nazywać rzeczy po imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Re: Cyganie to złodzieje i swołocz 07.11.05, 20:39 to prawda: sam widziałem 3 letnigo cygańskiego chłopczyka "w akcji" kradzieży sklepowej. Dobrze wyszkolony był malec. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Ooo! q..a!! P. antykagan, tylko nie Pan!!!! 07.11.05, 20:46 Wiele jestem w stanie znieść!!!, ino nie Pańską_chamie!!! w tym temacie, ze mną wymianę zdań!!!!! ;-(((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re:Ooo! q..a!! P. antykagan, tylko nie Pan!!!! 07.11.05, 21:01 !!! Przepraszam! Pani Małaszaramyszko!!! ..za to, że w Pani wątku MUSIALEM tak zareagować! Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Re: Segregacja w luksusowym hotelu 07.11.05, 21:09 O jakim rasizmie mowa? To nie żaden rasizm tylko po prostu racjonalne dzialanie. Widocznie wlasciciel hotelu ma juz doswiadczenia z taka klientele i nie chce ich powtarzac. Promujcie sobie multi-kulti na wlasny rachunek! Odpowiedz Link Zgłoś