Dodaj do ulubionych

Platforma Obywatelska debatuje w Ożarowie

24.11.05, 22:31
Pełna kOmpromitacja...

religiapokoju.blox.pl
Obserwuj wątek
    • rnrr Re: Oświadczył klasyk doktryny PIS alkud 24.11.05, 23:02
      coż za niedopatrzenie ze strony galby, ze Cie nie ubiegł. Bedzie załamany, że
      ktoś go uprzedził.

• t-800 Re: Oświadczył klasyk doktryny PIS alkud 24.11.05, 23:08
        He, he!
        • dr.vlad [...] 24.11.05, 23:18
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • jola_z_dywit PLATFUSY WYKONCYPOWAŁY DOKTRYNĘ TOTALNEJ NĘDZY 25.11.05, 20:31
            Dość już eksperymentów tych niekompetentnych doktrynerów na Polskim Narodzie.
      • elfhelm Re: Oświadczył klasyk doktryny PIS alkud 24.11.05, 23:12
        Galba skończył dyżur, teraz czas na Alkuda ;0
        • maruda.r Re: Oświadczył klasyk doktryny PIS alkud 24.11.05, 23:42
          elfhelm napisał:

> Galba skończył dyżur, teraz czas na Alkuda ;0

Bracia w rozumie.

• wlodzimierz.ilicz Platfusy do dziś nie zrozumieli, że to nie marke 24.11.05, 23:04
      ting ich zawiódł (przeciwnie był bardzo dobry, kłamali jak z nut) ale elitarny,
      egoistyczny program.
      • s.flores Re: Platfusy do dziś nie zrozumieli, że to nie ma 24.11.05, 23:23
        wlodzimierz.ilicz napisał:

> ting ich zawiódł (przeciwnie był bardzo dobry, kłamali jak z nut) ale elitarny,
        > egoistyczny program.

wlodzimierz.ilicz zapewne myśli, że sam powyższą myśl wymyślił i nie podejrzewa
        nawet, że (bardzo dobry, kłamali jak z nut) marketing tak bardzo zastąpił mu
        działanie szarych komórek, że do dziś nie zauważa śmieszności tezy o elitarności
        partii, która o mało nie wygrała wyborow parlamentarnych.
        • wlodzimierz.ilicz Dobrze powiedziane - o mało nie wygrała. 25.11.05, 00:06
          Ale po 1989r gdy władzę podarowano UD i Suchockiej społeczeństwo było w
          ekstazie. A jednak UW była elitarna i egoistyczna więc skończyła na śmietniku.
          Wystarczyło dać im porządzić.
          PO to kontynuacja idei UW.
          Tylko za pomocą wielkich pieniędzy na marketing, spoty, bilboardy tak udało im
          się ogłupić ludzi, że PO "o mało nie wygrała".
          Wielu naiwnych ludzi w kraju jeszcze wierzy, że wielki biznes zadba o ich
          interesy. A to śmieszny błąd.
          • antysemitnik A liberalizm promujący li tylko wielki biznes 25.11.05, 00:13
            to żaden liberalizm. W państwach gdzie zaprowadza się radykalne reformy
            kapitalistyczne relatywnie najwięcej korzystają najgorzej sytuowani. Z tego, że
            Platformersi nawet nie silili się na tłumaczenie tego społeczeństwu (mimo stanu
            posiadania w TVP), a także z tych strzępow programu, ktore przedostały się do
            mediow jasno wynika że PO to partia wielkobiznesowa.
            • wlodzimierz.ilicz To stara śpiewka kapitalistów liberałów: 25.11.05, 00:22
              Dajcie nam władzę, my się wzbogacimy i wtedy coś wam, społeczeństwu spadnie z
              naszego stołu.
              Takie bzdety wciskała też ludziom PO.
              Tylko, że do końca nie mogła ujawnić prawdziwego programu gospodarczego. Z
              obawy przez linczem.
              • antysemitnik Kapitalistów i liberałów w to nie mieszaj. To, że 25.11.05, 00:28
                ktoś się pod nich podszywa to nie ich wina :-)
                • wlodzimierz.ilicz Twierdzisz, że PO to podróbka ? 25.11.05, 00:36
                  Jak dla mnie to czysty oryginał, pierwszej liberalnej wody. Zdrowa kontynuacja
                  Kongresu Liberalno Demokratycznego i UW czyli wórg publiczny numer 1.
          • s.flores Re: Dobrze powiedziane - o mało nie wygrała. 25.11.05, 00:55
            > Tylko za pomocą wielkich pieniędzy na marketing, spoty, bilboardy tak udało im
            > się ogłupić ludzi, że PO "o mało nie wygrała".

O ile się orientuję, na bilboardy w kampanii do parlamentu więcej wydał PiS. PO dogoniło
            PiS w wydatkach na billboardy dopiero w kampanii prezydenckiej. Co do spotów -
            zdaje się PiS biedaczek nie wydał na TV złotówki, ale dobrze nie pamiętam,
            może zajrzę do lodówki...

> Wielu naiwnych ludzi w kraju jeszcze wierzy, że wielki biznes zadba o ich
            > interesy. A to śmieszny błąd.

Za to coraz mniej naiwnych wierzących w 3 miliony mieszkań, darmową służbę
            zdrowia, 50 % więcej policji na ulicach i niepowoływanie urzędników z zarzutami
            prokuratorskimi. Ale co tam, są to nasze Polskie solidarne, złamane obietnice -
            nie jakieś obrzydliwe i liberalne kłamstwa.
    • karlin Czy to ten Ożarów od Cupiała i 24.11.05, 23:14
      kolejnej wspaniałej prywatyzacji?

Celny wybór.
    • espirit ++++ PO - Dacie radę!!! ++++ 24.11.05, 23:19
      Najwyzszy czas na refleksję.
      To że PiS za 4 lata (a może nawet wcześniej) skończy jak AWS jest pewne. Pojawi się wielka sznasa dla PO - jedynej partii o realnym i niepopulistycznym programie gospodarczym, dzięki któremu w Polsce może skończyć się wreszcie gospodarczy socjalizm i popoulizm.
      Ważan jest pełna determinacja w dążeniu do zwycięstwa i opracowanie wieloletniej strategii, zakłądającej rózne scenariusze zdarzeń.
      I przestancie wreszcie wstydzić się ideii liberalnej. Mówcie w prosty i jasny sposób o tym, że liberalizm się sprawdził na całym świecie. I o tym, ze w Polsce właściwie nigy go nie było.
      Oczywiście trzeba też powiedzieć głośno o błędach. Najważniejsze to brak reakcji na "pusta lodówkę" PiS-u i nieopublikowanie programu wyborczego (bo nie był programem zbiór haseł, który pojawił się na stronie Rokity).
      Wierzę, że dacie radę - tylko w Was nadzieja.
      • antysemitnik "Bezpłatna" nauka i służba zdrowia to nie jest 24.11.05, 23:46
        program populistyczny? No, może wedle łżeliberałów tak, ale każdy szanujący się
        wolnorynkowiec na takie bzdety nie nabierze się nigdy :-)
        • a.gajewski1 PO nie może być liberalna!!!!!!!!!! 24.11.05, 23:49
          Top miejsce jest już zajęte przez koalicjanta PIS z solarium:)
          • antysemitnik Socjaldemokraci vel socliberałowie pt. PO :-) 24.11.05, 23:59
            czerwonepo.t35.com/
            • espirit Re: Socjaldemokraci vel socliberałowie pt. PO :-) 25.11.05, 00:01
              antysemitnik napisał:

> czerwonepo.t35.com/

Koleś, może PO nie jest super liberalna i Cie nei zadowala, ale trzeba być relistą!
              • antysemitnik Ale jakieś zasady obowiązują. Nie obiecuje się 25.11.05, 00:03
                całkowicie "bezpłatnej" służby zdrowia, bo na to nawet Kaczory się nie
                porwały :-)
                • espirit Nie kojarze tej obietnicy ze strony PO 25.11.05, 00:10
                  antysemitnik napisał:

> całkowicie "bezpłatnej" służby zdrowia, bo na to nawet Kaczory się nie
                  > porwały :-)
                  >
                  Powiem szczerze, ze nie kojarze takiej obietnicy ze strony PO.
                  • antysemitnik Re: Nie kojarze tej obietnicy ze strony PO 25.11.05, 00:17
                    Donald Tusk jednym zdaniem...

...o służbie zdrowia: Powinna być całkowicie bezpłatna

...o szkolnictwie: publiczne szkolnictwo wyższe powinno być całkowicie bezpłatne

wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2957423.html
                    • politologist Re: Nie kojarze tej obietnicy ze strony PO 25.11.05, 00:43
                      antysemitnik napisał:

> Donald Tusk jednym zdaniem...
                      >
                      > ...o służbie zdrowia: Powinna być całkowicie bezpłatna
                      >
                      > ...o szkolnictwie: publiczne szkolnictwo wyższe powinno być całkowicie bezpłatn
                      > e
                      >
                      > wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2957423.html

Stary, już się nie czepiaj, to była kampania. W tym kraju możesz (MUSISZ! SIC!)
                      obiecywać co Ci się żywnie podoba, bo społeczeństwo po wyborach cię nie rozlicza.

Wiem, że to cyniczne, ale porażka PO spowodowana była zbyt małym obiecywaniem
                      gruszek na wierzbie.

W kraju, w którym 7% obywateli ma wykształcenie wyższe, 26% średnie,
                      26% policealne, 34% zawodowe, 24% podstawowe, 6% nie ma podstawowego (wiem!
                      wiem! to tylko wykształcenie formalne!) - obiecywanie 3 mln mieszkań i wycofanie
                      się z tego tydzień po wyborach prezydenckich, nie niesie za sobą żadnych
                      skutków, wpostaci utraty poparcia społecznego. Ba, PiS ma w tej chwili prawie
                      40% poparcia. Jeszcze przez kilka/może naście lat to popolulizm decyduje o tym
                      kto dzierży władzę
                  • kuuba Partia liberalna powinna mieć liberałów w swoich 25.11.05, 00:21
                    szeregach, a narazie jeden Palikot wiosny nie czyni, bo reszta to wypasione
                    gadające głowy za państwowe pieniądze dużo mówiące o liberalizmie , ale
                    przezornie nie określając go o jaki liberalizm im chodzi
              • politologist Re: Socjaldemokraci vel socliberałowie pt. PO :-) 25.11.05, 00:26
                espirit napisał:

> antysemitnik napisał:
                >
                > > czerwonepo.t35.com/
                >
                > Koleś, może PO nie jest super liberalna i Cie nei zadowala, ale trzeba być reli
                > stą!

Masz świętą rację, jak dla mnie PO jest za bardzo konserwatywna, ale
                przynajmniej mniej od zchn'owego betonu z PiSu, który nawet nominacje na
                stanowiska ministerialne ustala wspólnie z rydzykiem.

Trzeba wybrać z tego co jest na rynku. idealnej partii, która w 100% by mnie
                satysfakcjonowała, raczej w tym kraju nie zobaczę, a PiS to niestety AWS bis i
                wielka porażka. Natomiast nie rozumiem, dlaczego wszyscy oczekują w Polsce
                bipolarnego podziału tak jak to ma miejsce w UK, Francji, Niemczech czy USA
                (Demokraci jako lewica - to fajne :)))) ). Myślę, że do naszej mentalności
                bardziej pasuje model włoski i nie liczyłbym, że nawet za 20 lat polityka w tym
                kraju będzie kształtowana przez 2 bloki polityczne
                • maruda.r Re: Socjaldemokraci vel socliberałowie pt. PO :-) 25.11.05, 00:54
                  politologist napisał:

> Trzeba wybrać z tego co jest na rynku. idealnej partii, która w 100% by mnie
                  > satysfakcjonowała, raczej w tym kraju nie zobaczę, a PiS to niestety AWS bis i
                  > wielka porażka. Natomiast nie rozumiem, dlaczego wszyscy oczekują w Polsce
                  > bipolarnego podziału tak jak to ma miejsce w UK, Francji, Niemczech czy USA
                  > (Demokraci jako lewica - to fajne :)))) ). Myślę, że do naszej mentalności
                  > bardziej pasuje model włoski i nie liczyłbym, że nawet za 20 lat polityka w tym
                  > kraju będzie kształtowana przez 2 bloki polityczne

Zgadzam się. Na razie podział na lewa i prawą strone jest determinowany przez
                  światopgląd, a później przez program gospodarczy. Więc na dzień dobry mamy 4
                  możliwe formacje polityczne.

PO jest hybrydą, która rozpadnie się po dojsciu do władzy. Konserwatystom
                  zazwyczaj jest dalej do liberałów, niż socjaldemokratom ze względu na silniejsze
                  uwarunkowanie światopglądem na polskim rynku politycznym. Sprawę dodatkowo
                  komplikuje scheda postkomunistyczna.

• politologist Re: Socjaldemokraci vel socliberałowie pt. PO :-) 25.11.05, 00:55
                  ... to żem dał plame, cytując dane za jedną z naszych uczelni :)))

wychodzi 123 % :)))

ktoś poda dane z dokładnością do 100% ;) ??
        • politologist Re: "Bezpłatna" nauka i służba zdrowia to nie jes 25.11.05, 00:19
          ...ty akurat do wolnorynkowców, a tym bardziej szanujących się, nie zaliczasz
          się za bardzo...
          • antysemitnik Super. Wystaw mi jeszcze certyfikat 25.11.05, 00:29
            nieszanującego się niewolnorynkowca z odpowiednią pieczęcią cobym mógł go sobie
            nad łóżkiem powiesić :-)
            • politologist Re: Super. Wystaw mi jeszcze certyfikat 25.11.05, 00:34
              drukujesz moją wypowiedź i oprawiasz w ramki ;)))

a tak serio, to jaka formacja na tym łez padole jest wg Ciebie najbardziej
              wolnorynkowa??
              • antysemitnik Re: Super. Wystaw mi jeszcze certyfikat 25.11.05, 00:55
                UPR, wiadomo, plus kilka innych, równie marginalnych klubow, stowarzyszeń,
                forow przedsiębiorczości etc. Rzecz jasna wolnorynkowcow w samej PO,
                szczególnie w dołach jest wielu, to samo u PiSiakow czy LPRze, niemniej głowne
                nurty tych partii są za utrzymaniem tudzież pogłębianiem socjalizmu, w którym
                żyjemy, z tym, że PO ciągnie w stronę Brukseli, a pozostali chcą etatyzmu na
                modłę krajową.

Nie ma się co oszukiwać - aby w Polsce miała nastąpić jakaś zauważalna zmiana
                sytuacji, konieczne są posunięcia radykalne, a nie kosmetyczne, a większości
                tychże, z radykalną obniżką podatkow na czele, zabrania nam wprost Eurokołchoz.
                Bez konsolidacji powyższych środowisk, wypracowania jakiegoś sensownego i
                spójnego programu oraz rozpętania masowej, wolnorynkowej propagandy wiele się
                nie zdziała. Ale to robota na długie lata.
                • politologist Re: Super. Wystaw mi jeszcze certyfikat 25.11.05, 01:00
                  antysemitnik napisał:

> UPR, wiadomo, plus kilka innych, równie marginalnych klubow, stowarzyszeń,
                  > forow przedsiębiorczości etc. Rzecz jasna wolnorynkowcow w samej PO,
                  > szczególnie w dołach jest wielu, to samo u PiSiakow czy LPRze, niemniej głowne
                  > nurty tych partii są za utrzymaniem tudzież pogłębianiem socjalizmu, w którym
                  > żyjemy, z tym, że PO ciągnie w stronę Brukseli, a pozostali chcą etatyzmu na
                  > modłę krajową.
                  >
                  > Nie ma się co oszukiwać - aby w Polsce miała nastąpić jakaś zauważalna zmiana
                  > sytuacji, konieczne są posunięcia radykalne, a nie kosmetyczne, a większości
                  > tychże, z radykalną obniżką podatkow na czele, zabrania nam wprost Eurokołchoz.
                  >
                  > Bez konsolidacji powyższych środowisk, wypracowania jakiegoś sensownego i
                  > spójnego programu oraz rozpętania masowej, wolnorynkowej propagandy wiele się
                  > nie zdziała. Ale to robota na długie lata.
                  >

przesadzasz! Eurokołchoz, akurat nie zabrania nam obniżenia podatków, co i dla
                  mnie mogłoby ruszyc gospodarkę tego kraju...
                  • politologist Re: Super. Wystaw mi jeszcze certyfikat 25.11.05, 01:06
                    UPR ze swoim poparciem, może sobie pozwolić na niepopularne tezy, łacznie z
                    krytyka demokracji samej w sobie. Mnie też wku.., gdy zdaje sobię sprawę z
                    tego, że mój głos w wyborach znaczył tyle co głos Cześka z Topoli, który ledwie
                    przytomny zagłosował np. na PiS bo ktoś mu postawił japcoka za 2,70.

Partia władzy,w tym kraju, w tej chwili nie może
                  • antysemitnik Re: Super. Wystaw mi jeszcze certyfikat 25.11.05, 01:07
                    Myślisz, że Francja czy Niemcy puściłyby nam REALNĄ obniżke podatków, np. 10-
                    procentowego liniowca płazem? Poza tym w styczniu KE planuje ujednolicenie VAT-
                    u do 22%. Do tego dochodzi szereg różnorakich limitów, np. ten na akcyzę oraz
                    pomysły z 2% katastralnym, czyli nota bene pełzającym wywłaszczaniem.
                    • politologist Re: Super. Wystaw mi jeszcze certyfikat 25.11.05, 01:14
                      antysemitnik napisał:

> Myślisz, że Francja czy Niemcy puściłyby nam REALNĄ obniżke podatków, np. 10-
                      > procentowego liniowca płazem? Poza tym w styczniu KE planuje ujednolicenie VAT-
                      > u do 22%. Do tego dochodzi szereg różnorakich limitów, np. ten na akcyzę oraz
                      > pomysły z 2% katastralnym, czyli nota bene pełzającym wywłaszczaniem.
                      >

Od osób fizycznych tak, od osob prawnych niestety UE dąży do ujednolicenia
                      stawek :( i prawdopodobnie doczkeamy się 10% przedziału (minimalnie 30%,
                      maksymalnie 40%)w poszczególnych państwach członkowskich
                • politologist Re: Super. Wystaw mi jeszcze certyfikat 25.11.05, 01:01
                  a w LPRze nie suzkałbym raczej ekonomistów nawet w totalnych dołach :))
                • maruda.r Re: Super. Wystaw mi jeszcze certyfikat 25.11.05, 01:05
                  antysemitnik napisał:

> Bez konsolidacji powyższych środowisk, wypracowania jakiegoś sensownego i
                  > spójnego programu oraz rozpętania masowej, wolnorynkowej propagandy wiele się
                  > nie zdziała. Ale to robota na długie lata.
                  >

Wolnorynkowe programy stały się straszakiem na wiele lat.

Z perspektywy czasu, najbardziej korzystne dla małego i średniego biznesu
                  warunki panowały za... koalicji PSL-SLD pod rządami Pawlaka, Oleksego i
                  Cimoszewicza. Miller 4 lata temu wygrał dzięki bezpośredniemu porównaniu
                  standardu życia za Pawlaka i za Buzka.

Istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że sytuacja znów się powtórzy i PO dalej
                  pozostanie marginesie. Jednocześnie dosyc trudne będzie zbudowanie bloku
                  "konserwatywnego" z frakcji Rokity i PiS-u ze względu na osobiste fobie i
                  antypatie braci Kaczyńskich.

• adalberto3 Przecież oni zawsze przegrają z ... 25.11.05, 01:15
      ... moherowymi beretami. I to w dodatku w ogromnej większości podróbkami
      ( szukam orginalnego beretu z koziej sierści - dotychczas bez skutku )
    • adalberto3 Po kościelnym ślubie ... chrześcijański ? 25.11.05, 01:19
      "...a najwyższy czas, żeby wreszcie wygrała formacja prawicy chrześcijańskiej".

Tusk znowu zaczyna mydlenie oczu. Ale to chyba już się nie uda.
    • jakeww wpadli na dzień do Ożarowa 25.11.05, 01:25
      a może byśmy tak najmilsi
    • polacco2 TUSKOWIE KATOLICCY ? TO STARZY PROTESTANCI ! 25.11.05, 01:42
      TUSKOWIE TO STARZY PRUSACY Z KRWI I KOŚCI (WIDAĆ TO NAWET PO DZIOBIE DONALDA)
      I OD CZASÓW REFORMY SĄ PROTESTANTAMI A DOPIERO DONALD PRZECHRZCIŁ SIĘ NA
      KATOLICYZM ŻEBY NIE ROBIĆ SOBIE TYM TYŁÓW W WYBORACH.
      WIEM O TYM BO ZNAM WUJA TUSKA Z ŚWINOUJŚCIA I DRUGIEGO WUJA Z KOSZALINA
      • maksimum DO OZAROWA DONALD TRZEBA BYLO JECHAC PRZED WYBORAM 25.11.05, 05:58
        Jakbys Donald pojechal do Ozarowa i porozmawial z Kazikiem Stachurskim
        (burmistrz) przed wyborami,a Kazik zadzwonilby do mojej matki lub do mnie,to
        moglibysmy jakis biznes ukrecic.
      • hatteras Re: TUSKOWIE KATOLICCY ? TO STARZY PROTESTANCI ! 25.11.05, 07:50
        To tylko moze dobrze o nich swiadczyc!Jedz do Ameryki,zobacz jak wygladaja wsie
        kaszubskie:czyste,zadbane,bogate,a jak wygladaja skupiska reszty
        Polski:siedliska brudu, smrodu i radia Maryja!Nawet Indianie smieja sie z
        nas,jacy jestesmy do ty?u,prymitywni i zacofani do reszty swiata.
        • maksimum NIECH WYJDA NA MIASTO I POGADAJA Z LUDZMI 25.11.05, 16:48
          Jak juz Don Tusk z kolegami pojechali do Ozarowa,to niech wyjda na miasto i
          POpytaja ludzi co mysla o tym,ze ich partia jest w oPOzycji.
          Z PO jest tak samo jak kiedys z przepowiadaniem POgody w studio bez
          okien,Wicherek swoje,a na dworzu deszcz.
      • palnick Kiedy w końcu przegrany Tusk zrozumie i odejdzie 26.11.05, 15:02
        w niebyt, tam gdzie jego miejsce?
        Przegrał wszystko co mógł, przegrał też to co było właściwie niemożliwe do
        przegrania. Czy ta skończona niedojda jest człowiekiem honoru i wycofa się na
        tyły platformy?
        Z nim na czele PO ulegnie anihilacji w ciągu kilku miesięcy :)I dobrze.
        • maksimum Re: Kiedy w końcu przegrany Tusk zrozumie i odejd 27.11.05, 04:30
          palnick napisał:

> w niebyt, tam gdzie jego miejsce?

Do niego jeszcze nie dotarlo,ze przegral wybory.
          Chyba zarzadzi ponowne liczenie glosow.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka