Dodaj do ulubionych

Kochane antykaczory - macie szansę odwrócić

03.12.05, 15:02
bieg historii, macie szansę walczyć o wolność, macie szansę rozprawić się z
kaczorową faszystowską dyktaturą. Piszcie listy, organizujcie marsze,
nawołujcie do wcześniejszych wyborów ! - na pewno wygracie ! Ja, jakiem
Kaczysta, i moja gosposia Wam to gwarantujemy :)))))

wiadomosci.onet.pl/1206241,11,item.html

Trzeba wywrzeć nacisk na posłów PO, SLD, Samobronę, PSL, LPR - niech w imię
antykaczych ideałów się poświęcą, zaryzykują i odrzucą budżet :)))))))
Obserwuj wątek
    • bryt.bryt co w tym smiesznego ... 03.12.05, 15:09
      ... albo radosnego? Ta sytuacja jest wynikiem brudnych i cynicznych kaczych
      metod uprawiania polityki i jest zla dla Polski. Niedobrze mi sie robi, jak
      wielbiciele Kaczynskich chelpia sie panowaniem nad zmanipulowanym motlochem.
      • ksiundz Jeśli nic śmiesznego to do boju - do wyborów prosi 03.12.05, 15:11
        my... Odwagi...

Proszę jaki jestem poważny...
        • bryt.bryt Re: Jeśli nic śmiesznego to do boju - do wyborów 03.12.05, 15:15
          ksiundz napisał:

> my... Odwagi...
          >
          > Proszę jaki jestem poważny...

Idac spac w najblizszym czasie zwracaj uwage, gdzie trzymasz reke i gdzie stoi
          nocnik. Moga sie spotkac. I wcale mnie to nie bawi.
          • ksiundz Szlachetna troska o adwersarza, dziękuje :))) 03.12.05, 15:21
            Nie łaska się jednak odnieść merytorycznie do problemu ? Ja, gdyby mi rząd
            przeszkadzał próbowałbym to zmienić, popierając np. ideę przyspieszonych
            wyborów. Baaa..., tak lubię antykaczorów, że choć rząd mi odpowiada, popieram
            koncepcję powtórki z rozrywki. Taki jestem szlachetny i prospołeczny...
            • bryt.bryt mam pewna teorie 03.12.05, 15:33
              Odnoszac sie merytorycznie, wcale nie podzielam pisowskiego zachwytu nad
              perpektywa przyspieszonych wyborow. Tylko jeden sondaz dawal Kaczynskim wyrazny
              sygnal, ze warto to robic. Reszta pokazuje polaryzacje sceny, rownoczesne
              wzmocnienie PO. A w mediach mamy odgrzewanie podzialow spolecznych, ktorych
              skutkiem powinna byc wieksza mobilizacja srodowisk lewicowych. Jest wcale nie
              tak malo, a byly po prostu slabiej reprezentowane w wyborach.
              Ta taza wynika z przekonania, ze frekwencja wyborcza nie musi dotyczyc zawsze
              zblizonej populacji, a nawet, ze ta populacja jest mocno zmienna wewnetrznie.
              Jesli dla przykladu frekwencja wynosi w dwoch kolejnych rozdaniach po 45% i
              wygrywa wyraznie raz lewica raz prawica, to nie tylko dlatego, ze tak
              drastycznie sie zmienily sympatie. Takze dlatego, ze raz jedni raz drudzy
              wyborcy sa bardziej sklonni zostac w domu. Nie chce im sie, bo trudniej jest
              bronic przegranej sprawy niz poswiadczyc wlasna obecnoscia zwyciestwo sprawy z
              gory wygranej. Dlatego moze byc roznie, a Kaczynscy moga sie ostro przejechac
              na wierze we wlasne sily i graniu na wczesniejsze wybory.
              A poza tym byc moze lepiej by bylo, gdyby PiS mial bezwzglenda przewage i nie
              paktowal z Lepperem i Giertychem. Kto wie?
              • ksiundz Re: mam pewna teorie 03.12.05, 15:40
                > sygnal, ze warto to robic. Reszta pokazuje polaryzacje sceny, rownoczesne
                > wzmocnienie PO.

Zwróć Waść uwagę, że są to wyniki sondaży przeprowadzonych przez tzw.
                renomowane organizacje. Ich wiarygodność zweryfikowały ostatnie wybory.

> skutkiem powinna byc wieksza mobilizacja srodowisk lewicowych. Jest wcale nie
                > tak malo, a byly po prostu slabiej reprezentowane w wyborach.

Szansą na weryfikacje tych założeń mogą być właśnie wybory.

> gory wygranej. Dlatego moze byc roznie, a Kaczynscy moga sie ostro przejechac
                > na wierze we wlasne sily i graniu na wczesniejsze wybory.
                > A poza tym byc moze lepiej by bylo, gdyby PiS mial bezwzglenda przewage i nie
                > paktowal z Lepperem i Giertychem. Kto wie?

Naturalnie, nawet Kaczory przyznają, że może być różnie. Ale, tutaj się z
                Waszecią zgodzę, klarowna sytuacja, o ile oczywiście byłaby bardziej klarowna
                niż obecnie, byłaby o wiele lepsza - dla wszystkich.
                • hihiro Wcześniejszych wyborów nie będzie 03.12.05, 17:21
                  ksiundz napisał:

> > sygnal, ze warto to robic. Reszta pokazuje polaryzacje sceny, rownoczesne
                  > > wzmocnienie PO.
                  >
                  > Zwróć Waść uwagę, że są to wyniki sondaży przeprowadzonych przez tzw.
                  > renomowane organizacje. Ich wiarygodność zweryfikowały ostatnie wybory.

To zadziwiające jak łatwo zmieniacie zdanie :)
                  Jeszcze miesiąc temu chcieliście stawiać sondażownie przed sądami, a teraz
                  proszę - godne zaufania i wiarygodne.

Wyniki sondaży zawsze są lekko zafałszowane. Pewne partie są przeszacowane, a
                  inne odwrotnie bo w preferencjach wyborczych obowiązują tak jak wszędzie mody.

Poprzednio część osób nawet anonimowio wstydziła sie przyznac do poparcia dla
                  PiS, LPR czy SO tak jak wstydziliby sie przyznać do głupoty, niezaradności czy
                  nieświeżego oddechu.

Teraz PiS cieszy się dodatkowym poparciem elektoratów SO i LPR. Są to głównie
                  ludzie którzy liczą na realizację przez PiS obietnic wyborczych, które niewiele
                  rózniły sie od tego co głosili Lepper i Giertych.

Być może Kaczyńscy na trwałe przyciągną buraczano-moherowy elektorat i stworzą
                  wymarzoną przez siebie partie ludowo-chrześcijańską. Ale nie liczyłbym na to że
                  sie Giertych czy Lepper poddadzą bez walki. Wręcz przeciwnie - jeden i drugi
                  walczy teraz o życie.

PO w tym wszystkim ma znacznie wygodniejszą sytuację. Z sondaży wynika, że
                  raczej nie uzyskają gorszego wyniku niż ostatnio. Jeśli więc dojdzie do
                  wcześniejszych wyborów to byc może PiS uzyska wiekszośc parlamentarną, a PO
                  zostanie praktycznie jedyną i silną opozycją, a być może PiS bedzie skazany na
                  koalicje z PO.

Ale równie dobrze obie partie (PO i PiS) mogą stracić na rzecz SO i LPR.
                  • ksiundz Re: Wcześniejszych wyborów nie będzie 03.12.05, 18:00
                    hihiro napisał:

> ksiundz napisał:
                    >
                    > > > sygnal, ze warto to robic. Reszta pokazuje polaryzacje sceny, rowno
                    > czesne
                    > > > wzmocnienie PO.
                    > >
                    > > Zwróć Waść uwagę, że są to wyniki sondaży przeprowadzonych przez tzw.
                    > > renomowane organizacje. Ich wiarygodność zweryfikowały ostatnie wybory.
                    >
                    > To zadziwiające jak łatwo zmieniacie zdanie :)
                    > Jeszcze miesiąc temu chcieliście stawiać sondażownie przed sądami, a teraz
                    > proszę - godne zaufania i wiarygodne.

Czytaj Waść ze zrozumieniem - otóż napisałem wyraźnie: owe renomowane ośrodki
                    są całkowicie niewiarygodne :)))) Osobiście polecam PGB bo jest poza układem

> a być może PiS bedzie skazany na
                    > koalicje z PO.

Paradoksalnie, kaczyści i część rokitnej PO na to liczy właśnie

> Ale równie dobrze obie partie (PO i PiS) mogą stracić na rzecz SO i LPR.

W ciągu najbliższych miesięcy to scenariusz nierealny - natomiast moje wezwania
                    do wcześniejszych wyborów to ironia, bo nikt poza PISem i częścią PO nie jest
                    nimi zainteresowany. W tej chwili poselska partia chlebowa to 2/3 tego sejmu,
                    niestety.
                    • hihiro Re: Wcześniejszych wyborów nie będzie 03.12.05, 18:13
                      ksiundz napisał:

> Czytaj Waść ze zrozumieniem - otóż napisałem wyraźnie: owe renomowane ośrodki
                      > są całkowicie niewiarygodne :)))) Osobiście polecam PGB bo jest poza układem

Dam ci dobrą radę - jak rozmawiasz z normalnymi ludźmi to nie zwalaj wszystkiego
                      na "układ" i "salon" bo to troche śmieszne jest i z lekka trąci paranoją.

Sondażownie wbrew temu co się powszechnie uważa dosyć precyzyjnie przewidziały
                      wyniki wyborów. Wystarczy oszasować trendy poparcia. Po prostu preferencje
                      wyborcze obywateli nie są stałe tylko zmieniają się w zależności od wydarzń.
                      Dlatego w statystyce trend jest czesto wazniejszy od wyników statycznych.

> > a być może PiS bedzie skazany na
                      > > koalicje z PO.
                      >
                      > Paradoksalnie, kaczyści i część rokitnej PO na to liczy właśnie

Nikogo nie stac na ponowne wybory.
                      Ani Polski ani żadnej z istniejacych partii.
                      Z czysto finansowego punktu widzenia przedwczesne wybory nie wchodzą w rachubę.

> > Ale równie dobrze obie partie (PO i PiS) mogą stracić na rzecz SO i LPR.
                      >
                      > W ciągu najbliższych miesięcy to scenariusz nierealny - natomiast moje
                      > wezwania do wcześniejszych wyborów to ironia, bo nikt poza PISem i częścią PO
                      > nie jest nimi zainteresowany. W tej chwili poselska partia chlebowa to 2/3
                      > tego sejmu, niestety.

Czyli jak zwykle.

I jak zwykle Kaczyńscy idą na czołowe zderzenie w nadziei że przeciwnik (SO,
                      LPR, PO) wcześniej pęknie i ustąpi. Ale powtarzanie tego samego manewru raz za
                      razem w krótkim odstepie czasu wszystkich uodparnia.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze PiS już nawet nie udaje, że chce Polske
                      zmienic na lepsze - teraz pozostała już tylko walka o władzę, o wpływy, o stołki
                      i o kasę. Ale mnie to nie dziwi. Ja zawsze spodziewałem się po nich najgorszego
                      i jak widać nie zawiodłem sie :)
                      • ksiundz Re: Wcześniejszych wyborów nie będzie 03.12.05, 18:37
                        > Dam ci dobrą radę - jak rozmawiasz z normalnymi ludźmi to nie zwalaj
                        wszystkieg
                        > o
                        > na "układ" i "salon" bo to troche śmieszne jest i z lekka trąci paranoją.

Ależ układ jest realny, owe szacowne firmy należą do pewnego stowarzyszenia -
                        wszystkie poza PGB

> Sondażownie wbrew temu co się powszechnie uważa dosyć precyzyjnie przewidziały
                        > wyniki wyborów. Wystarczy oszasować trendy poparcia. Po prostu preferencje
                        > wyborcze obywateli nie są stałe tylko zmieniają się w zależności od wydarzń.
                        > Dlatego w statystyce trend jest czesto wazniejszy od wyników statycznych.

Zgodziłbym się gdyby nie fakt, iż PGB właśnie wskazała właściwych zwycięzców i
                        to dwukrotnie - więc nie trendy się liczą jeno rzetelne badania :)))

> I jak zwykle Kaczyńscy idą na czołowe zderzenie w nadziei że przeciwnik (SO,
                        > LPR, PO) wcześniej pęknie i ustąpi. Ale powtarzanie tego samego manewru raz za
                        > razem w krótkim odstepie czasu wszystkich uodparnia.

Mogą tak i przez 4 lat, ale nie oto chodzi

> i o kasę. Ale mnie to nie dziwi. Ja zawsze spodziewałem się po nich
                        najgorszego
                        > i jak widać nie zawiodłem sie :)

I tu się Pan mylisz - popatrz na realną działalność rządu - w resortach
                        policyjnych, sądownictwie, polityce społecznej a nawet i gospodarczej, jak
                        popatrzysz to pogadamy :))))
              • ubogacony_w_walce_o_wolnosc PiS zwycięży! Cały Naród popiera już PiS! 03.12.05, 15:41
        • kropek_oxford Ksiundz - ale z ciebie SWOLOCZ. Jak czlowiek, 03.12.05, 19:37
          niby na poziomie, moze az tak nisko upasc, jak bardzo moze sie zatchnac
          WLADZIA, WLADZIA, WLADZIUCHNA.... Przykre. Bardzo przykre.
          • ksiundz :))) ależ skąd takie emocje ? Władziuchna - nie 03.12.05, 19:49
            jest mi nawet macochą :)))
            • kropek_oxford Nisko upadles, ksiundz...Do mego klubu golfowego 03.12.05, 20:01
              by cie jednak nie wpuscili...Przykre.
              • ksiundz Pociesz się, że nie mam ambicji noszenia kijów, 03.12.05, 20:06
                ani tłuczenia w garnki, więc Twoim tropem nie podążę - choć przyznam z żalem,
                boć towarzystwo sympatyczne :))))
                • kropek_oxford Gentlemana poznaje sie wowczas, gdy WYGRYWA... 03.12.05, 20:11
                  Zabraklo wam klasy, PiSiaki...Doly spoleczne wyszly z was wyrazniej, nizli
                  sloma z Lepperowych butow.
                  • ksiundz Pozwolę sobie polemizować - równie istotne jest 03.12.05, 20:19
                    w jaki sposób przyjmuje się porażkę. Więcej powiem, to przegranym zabrakło
                    klasy, choć właściwie - o ich klasie świadczy konferencja prasowa w hospicjum

> Zabraklo wam klasy, PiSiaki...Doly spoleczne wyszly z was wyrazniej, nizli
                    > sloma z Lepperowych butow.

Wolę ja doły społeczne niźli żerowanie na agonii człowieka.
    • t1s Re: Kochane antykaczory - macie szansę odwrócić 03.12.05, 15:23
      Przyśpieszone wybory mogą skończyć się tragicznie, plujki po ostatnich jeszcze
      niedoborów śliny w jamie gębowej nie uzupełniły, odwodnienie będzie nieuchronne.
      • ksiundz No, ja myślę, że woda do lania, guma do żucia, 03.12.05, 15:26
        pestki do plucia... zawsze się znajdą - wystarczy popatrzeć na działalność
        mediów w ostatnich tygodniach :)))
        • t1s Re: No, ja myślę, że woda do lania, guma do żucia 03.12.05, 15:30
          Ciągną resztą sił, a i zwątpienie się wkrada, ostatni sondaż zaufania do
          polityków podciął skrzydełka, w polsacie to był prezentowany jak tragedia
          narodowa.
          • ksiundz Dlatego młódź skupiona np. na FK winna tchnąć 03.12.05, 15:35
            życie w antykaczy front medialnego oporu. Żartuję, nadzieja w zyskach
            finansowych mediów z szumu wyborczego i sondaży CBOS, OBOP, PBS i Polonii.
            Dlatego wierzę, że ideę nowego aktu wyborczego media poprą z entuzjazmem godnym
            tej dobrej sprawy :))
            • ave.duce Re: Dlatego młódź skupiona np. na FK winna tchnąć 03.12.05, 15:39
              ksiundz napisał:

>wierzę, że ideę nowego aktu wyborczego media poprą z entuzjazmem godnym
              >
              > tej dobrej sprawy :))

Wiara to u kisundza permanentny stan ducha...

Dawno ksiundza nie było (i coś się zmieniło...). Niech będzie pochwalony!
              Co u gosposi???
              • ksiundz Poza siwizną i skłonnością do żartów, których 03.12.05, 15:46
                przybyło, mało się zmnieniło, no poza tym, że ze względu na obowiązki służbowe
                nie mogę nadzorować gosposi w takim stopniu, w jakim jej stan umysłowy tego
                wymaga - zamieniła moher z antenką na moher bez antenki, bo wedle niej bardziej
                podobny do kapelusza.
                Pochwalony i pozdrowiony :)))

-
                • ave.duce Re: Co się Ksiundz Dobrodziej dziwi, jak ona taka. 03.12.05, 16:15
                  zaczadzona!!!;-)))
                  • ksiundz No nie dziwie się, zwłaszcza że Wybiórczej jako 03.12.05, 16:30
                    podpałki używa - wystaw sobie Waść, że nam za darmo Adasiowe Nowiny na
                    podwórzec rzucają ! - jak perły przed czarnosecinne wieprze :))))
                    • ave.duce Re: No nie dziwie się, zwłaszcza że Wybiórczej ja 03.12.05, 16:41
                      Jam acani, Dobrodzieju;-)))
                      Ale ad rem i ad vocem:
                      "Wybiórcza" do podpałki przednia jest, zwłaszcza te stronnice zszywaczy
                      metalowych pozbawione - sama służbie polecam tylko nią w kominku ogień
                      rozniecać.

Nie przyszło mi do głowy, że Ksiundz w ślady wielkiego uczonego - chemika bieży
                      ochoczo;-)))
                      • ksiundz Ach przepraszam, znowu pomyłka :(( toć dlatego 03.12.05, 17:04
                        żem doświadczenia z Białogłowami nie nabył zanaddto ze względu na stan mój
                        skromny i powagę... Racz mi zatem wybaczyć to nie zamierzone kwi kro kwo :)))

> "Wybiórcza" do podpałki przednia jest, zwłaszcza te stronnice zszywaczy
                        > metalowych pozbawione - sama służbie polecam tylko nią w kominku ogień
                        > rozniecać.

Mądrość Acani nie zmierzona.
                        Osobiście chemię gosposi pozostawiam łudząc się, iż jako chemik samouk i to
                        duchem młody, nie straci Onaż, ani nie zyska, wskutek doświadczeń urody - boć
                        gdy kuchta zbyt urodziwa w garkach miast kartofla obiereczyna pływa :))
                        • ave.duce Re: Ach przepraszam, znowu pomyłka :(( toć dlateg 03.12.05, 17:10
                          Wnoszę zatem, że to gosposia do "Czarnej Sotni", niczym niejaki Mendelejew,
                          przynależy...
                          Oj, zmieniła się ona bardzo: z lewicy na pozycje nacjonalistyczne,
                          monarchistyczne i antysemickie przeszedłszy;-)))
                          • ksiundz Jakie ??? To ja przy tej Gazetkowej podpałce 03.12.05, 17:28
                            oczy polecę jej zawiązywać coby takimi ekstremami nie nasiąkała. Bo tylko w
                            Gazetce o:

> "Czarnej Sotni", pozycjach(artykuły pewnie Kozakiewicza lubo Samsona)
                            nacjonalistycznych ,monarchistycznych i antysemickich

i innych obrzydliwościach poczytać można :)))))
                            • ave.duce Re: Jakie ??? To ja przy tej Gazetkowej podpałce 03.12.05, 17:49
                              "Trybunę" ztaem odrzuciła na dobre, tuszę. Opatrzność czuwa!
                              Jeśli mogę coś radzić nieśmiało, wiekszą uwagę zwróciłabym na przynoszoną
                              z przedsionka Domu Bożego bezpłatną, choć nieraz zdezaktualizowaną, prasę
                              POLSKĄ, nie - polskojęzyczną, if you know, what I mean;-)))
                              • ksiundz Jest gorzej - nie ma nawet prasy polskojęzycznej ! 03.12.05, 18:41
                                Gosposia przeczytała w Gazetce, że cała ta prasa to wynalazek jakiegoś szwaba -
                                Gutenberga czy Gutenmorgena, nie wiem trudno było ja zrozumieć z czeluści kozy.
                                :))))
                                • ave.duce Re: Jest gorzej - nie ma nawet prasy polskojęzycz 04.12.05, 08:20
                                  Dobrze, że nie Wasserwagi albo Wassermana!
                                  Bo już by i prasa, i gosposia były "umoczone";-)))
                                  • ksiundz :)))) nie pozwalam korzystać gosposi z wanny - 05.12.05, 19:02
                                    dbam o jej zdrowie, a poza tym nie wykupiłem jej jeszcze polisy na życie :))
                                    • ave.duce Re: :)))) Gosposia goła!;-))) 05.12.05, 19:04
                                      Ani pelisy, ani polisy;-)))
                                      • ksiundz Do bram raju niebieskiego nagim i niewinnym wej 05.12.05, 19:13
                                        dą wybrani - moja gosposia może czuć się już wybrana :)))))
                                        • ave.duce Re: Do bram raju niebieskiego b/o 05.12.05, 19:17
                                          Nawet logiczne: wybrana - nieubrana;-)))

Proszę pozdrowić gosposię, jeśli jeszcze nie wyjechała do Czadu;-)))
                                          • ksiundz Z Czadu udała się na wyspy Wniebowstąpienia, może 05.12.05, 19:24
                                            uda mi się ją pozdrowić na międzylondowaniu w Czyśćcu, powiat: szamotulski :))
    • nielubiegazety2 Witam serdecznie Ksiundza Dobrodzieja! 03.12.05, 16:49
      Czas adwentu sprzyja transcendentnym rozważaniom.
      Wobec tego myślę, że zgłoszony postulat zostanie głęboko przemyślany przez
      adresatów postu.

Z kaczystowskim pozdrowieniem.
      • ksiundz :))))) gotów jestem nawet poszukać linka do 03.12.05, 16:56
        hurtowni szpilek, aby kochane antykaczory mogły zająć rączki akupunkturą
        kaczego kupra podczas transcendentnej zadumy przy wigilijnym stole, jakże
        ubogim - dzięki kaczej realpolitik pustej lodówki, :)))

> Z kaczystowskim pozdrowieniem.

Z odkwaczem wzajemnem ! :)))
        • ius_et_lex Re: :))))) gotów jestem nawet poszukać linka do 03.12.05, 17:00
          Służę...

www.ekpol.com/page.php/1/0/show/32/
          • ksiundz Dziękuję - jeno gąbka toć chyba zbytni luksus 03.12.05, 17:07
            jak na faszystowską dyktaturę :))
            • ius_et_lex Re: Dziękuję - jeno gąbka toć chyba zbytni luksu 03.12.05, 17:15
              ksiundz napisał:

> jak na faszystowską dyktaturę :))

Tak, ponoc kaczki uznają tylko styropian w kaczniku swym!;-)
              • ksiundz Ano, męczeństwo za prawo i sprawiedliwość na 03.12.05, 17:39
                poduchach - to specjalność Prezia i kolegów :))))
                • ius_et_lex Re: Ano, męczeństwo za prawo i sprawiedliwość na 03.12.05, 17:56
                  Prezia Jarka? JEDNAK(!) to bujda z tym styropianem?!
                  Tylko że on nie ma kolegów... ani koleżanek...
                  Ma mamusię i kota Rudolfa.
                  • ksiundz Nie ma Prezia Jarka mą ami :))) jescze sobie na tą 03.12.05, 18:43
                    obelgę nie zasłużył :))))
                    • ius_et_lex Re: Jareczek, proszę ksiundza, jest PREZIEM ... 04.12.05, 07:55
                      ... od dawna;-)))

***Założyciel i prezes partii Porozumienie Centrum 1990-1998.

***W 2003 został wybrany na prezesa partii Prawo i Sprawiedliwość,
                      zastąpił na tej funkcji swojego brata Lecha.

www.kp.pis.org.pl/poslowie/kaczynski-j/kaczynski-j.htm
          • nielubiegazety2 Szlachetny gest. Obawiam sie jedynie, że zlinkowa 03.12.05, 17:11
            ne szpilki, front antykaczy, miast do akupunktury, zużyje do obrzędów z kręgu
            kultury voodoo.A gdy ręka niewprawna może Donaldzika wymodelować i nakłuć.
    • henryk.log Re: Ksiundz ! ? ? ?... O!... Mohair'e !! :-) 03.12.05, 18:57

• ksiundz O!... Mohair'e !! - chcesz Waść kupić czy sprzeda 03.12.05, 19:08
        ć ? :)))
        Witam serdecznie :)))
        • henryk.log Re: O!... Mohair'e !! - do Cię modlitwy me..:-) 03.12.05, 20:03
          Witam! :-))
          • ksiundz Re: O!... Mohair'e !! - do Cię modlitwy me..:- wy 03.12.05, 20:07
            modlić O!... Mohair'e ??? - czyżby Henryk w cuda wierzył ? :)))
    • asienka32 W imie idei antykaczych pchnęli PiS w ramiona 03.12.05, 19:28
      Samoobrony i LPR.
      Budzet odrzuciliby z całą pewnością, ale PO i SLD nie ma takiej mocy sprawczej
      w sejmie a Leppera w sojusz z aksamitnymi kapeluszami nie wciągnął.
      No i dupa blada z przedterminowych wyborów proszę ksiundza.
      • ksiundz No wiesz nie tak ostatecznie, wszystko zależy od 03.12.05, 19:32
        kalkulacji i procentażów. A w razie strategicznej potrzeby zawsze można
        rozpisać wybory. Jednak na razie Marcinkiewicz to rozsądny Pan i raczej
        powieksza elektorat niż go zmniejsza :)))

> No i dupa blada z przedterminowych wyborów proszę ksiundza.
        • asienka32 Ja uważam, że w sejmie przydałaby się reprezentacj 03.12.05, 19:35
          PiS w większości.
          Tak jak w poprzedniej kadencji brakowało SLD mandatu do samodzielności.
          • ksiundz Najlepszy układ to: 03.12.05, 19:53
            silna władza, silna opozycja, jeno nie wydaje mi się aby np. PO mogła wytrwać
            jako silna partia. Cięgiem jesteśmy skazani na paralityczny sejm, w którym nic
            nie można do końca przeprowadzić.
            • blackout.9491 ksiundz ! Pora na lewatywę ! 03.12.05, 19:58
              I nie szarp się z Panem Pielęgniarzem.
              • ksiundz Dziękuję za dobre rady wynikające z bogatego 03.12.05, 20:01
                doświadczenia osobistego Waszeci, jak sądzę :))) Jeśli będę potrzebował owego
                specjalistę niechybnie zwrócę się do Waszmości z prośbą... o adres :)))))
      • ius_et_lex Re: Czy kaczki to popychadła??? 04.12.05, 08:29
        www.merlin.com.pl/frontend/towar/400395
        Watpię, czy Kaczyńscy byliby zadowoleni z linii obrony, jaką stosujesz;-)))
    • venus99 Re: Kochane antykaczory - macie szansę odwrócić 03.12.05, 20:01
      spokojnie,powoli.najpierw trzeba kacze menelstwo zabić śmiechem.
      • ksiundz Czy ocalejsz zatem Boginku (boć nie Bogini) ? :))) 03.12.05, 20:04
        > menelstwo zabić śmiechem.
        • blackout.9491 Ksiundz. Nie gryź krat w oknach. Rdza szaleje. 03.12.05, 20:06
          To w nocniku to nie jest ani czekolada ani ciuciu.
          Nie żryj tego !
          • ksiundz Rdza szaleje - no widzę na Waści przykładzie, że 03.12.05, 20:10
            skutki korozji (taka przypadłość kory mózgowej - jak Wiesz to z autopsji)
            bywają nieodwracalne :)))
        • venus99 Re: Czy ocalejsz zatem Boginku (boć nie Bogini) ? 03.12.05, 20:11
          widzisz nieszczęsny potomku pewnego oszołoma z radyjka ojca malwersanta
          pisuarowo-kacze menelstwo już jest totalnie obśmiewane.
          • blackout.9491 Ksiundz ! Mówiłem, żebyś tego nie żarł !!! 03.12.05, 20:13
            Być może balasek Jarka by Cię ubogacił, ale żeby taki duży chłopiec z
            wodogłowiem ... .
          • ksiundz Ale w Waści postach za krzty dowcipu i inwencji ? 03.12.05, 20:15
            Czyżbyś był tym gorszym antypisuarem ? :)))

> widzisz nieszczęsny potomku pewnego oszołoma z radyjka ojca malwersanta
            > pisuarowo-kacze menelstwo już jest totalnie obśmiewane.
            • venus99 Re: Ale w Waści postach za krzty dowcipu i inwenc 03.12.05, 20:17
              każdy antypisuar jest dobry.
              • ksiundz E złudzenie - znasz może jakiegoś PeOwca albo 03.12.05, 20:21
                UWola ? - wierzaj mi nie byłbyś w tym towarzystwie postrzegany jako równie
                dobry :)))))
                • nielubiegazety2 Spotkał Dobrodziej reprezentantów najtwardszego 03.12.05, 21:57
                  jądra twardej opozycji: OPOZYCJĘ EKSTREMENTALNĄ.

Temu jądru mentalnie najbliżej ekstrementów.
                  • ksiundz Venus jeszcze pamiętam z mej krucjaty Antycimokwa 03.12.05, 22:00
                    sowej, więc nie zdejmuję rękawiczek :))))

> Temu jądru mentalnie najbliżej ekstrementów.
                    • nielubiegazety2 Re: To i maskę p.gaz raczy Dobrodziej założyć. 03.12.05, 22:09
                      Smród, a odór coraz bardziej nieznośny.
                      • niezlomny.prawicowiec KSIUNDZ JEST UBOGACONY ! 05.12.05, 09:44
                        TO BARDZO MĄDRY I BOGOBOJNY FORUMOWIEC !
                        • ave.duce Re: KSIUNDZ JEST UBOGACONYI Mogę się 05.12.05, 09:47
                          z ksiundzem nie zgadzać, ale potwierdzam ww.;-)))
                          • ksiundz Liczycie Państwo na odpust zupełny ? - wypłata w 05.12.05, 19:03
                            naturze tylko... w wyjątkowych przypadkach :)))
                            • ave.duce Re: Jestem ateistką, na nikogo ani na nic nie 05.12.05, 19:10
                              liczę. Tylko na siebie...

"Umiesz liczyć? Licz na siebie!"
                              • ksiundz Nie licz więc na mnie - jeśli tak ! :)))) 05.12.05, 19:19

• ksiundz Przewietrzymy wiosną - im słoneczko wyżej tym 05.12.05, 19:04
                        większość Marcinkiewiczowi będzie się kłaniać niżej :)))
                        • ave.duce Re: Przewietrzymy wiosną - im słoneczko wyżej tym 05.12.05, 19:12
                          Niektórzy niżej już nie będą w stanie;-)))
                          • ksiundz :))) zgłoszę wniosek aby kanały głębsze im wykopać 05.12.05, 19:14
                            - dla ich wygody i dobra... rzecz jasna :))))
                            • ave.duce Re: :))) zgłoszę wniosek b/o 05.12.05, 19:24
                              Prawdziwie po ksiudzowemu;-)))
                              • ksiundz No jak człek bije czołem o ziemię, to lepiej mu 05.12.05, 19:39
                                tą ziemię spod nóg usunąć by sobie guzów nie nabijał - kaczysta bywa
                                humanitarnym... od czasu do czasu :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka