Gość: rg IP: *.sgh.waw.pl 17.10.02, 17:07 www.prywatyzacja.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zbychu Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: proxy / *.va.shawcable.net 17.10.02, 17:15 Berman vel Borowski reprezentuje nie polskie interesy. To jest pokłosie niesolidnej lustracji. Popieram natychmiastowe odwołanie go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penk LPR, SAMOOBRONA - hołota, debile, psychopaci IP: *.he.net 17.10.02, 17:21 reprezentują w Sejmie sobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nero Re: LPR, SAMOOBRONA - hołota, debile, psychopaci IP: *.mvbms.com 17.10.02, 17:24 LPR i Samoboobrona to jest totalna kompromitacja calego narodu. Cie debile powini dostac taki wpierdol ze moze by dostali troche rozumu. BURAKI I IGNORANCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JeeODee Re: LPR, SAMOOBRONA - hołota, debile, psychopaci IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 09:58 Gość portalu: Nero napisał(a): > LPR i Samoboobrona to jest totalna kompromitacja calego narodu. > Cie debile powini dostac taki wpierdol ze moze by dostali troche > rozumu. BURAKI I IGNORANCI Zgadzam sie. Tę holote nalezaloby palami pogonic. A serio, to az przykro na to patrzec, zwlaszcza ze do oszolomow z LPR i S dolaczyly PO i PiS, partie znane z wycierania sobie geby sloganami o demokracji, prawie, sprawiedliwosci, a jak przyszlo co do czego, to okazalo sie, ze liczy sie dla nich tylko wlasny interes. I postawa tych ugrupowan to chyba najwieksza porazka wczorajszego dnia. bo przeciez kto rozsadny spodziewal sie po Lidze i Samoobronie cywilizowanego zachowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: 62.233.189.* 17.10.02, 17:26 Kolejna odsłona debilizmu, w czystej postaci, ludzie Ci mienią się obrońcami polskich wartości, a chodzi im głównie o nich samych. Przez takich ludzi może nam umknąć jedyna i nepowtarzalnna okazja dogonienia cywilizowanego Świata. Zastanówcie się to nie boli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kovalos Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: proxy / *.lublin.mm.pl 17.10.02, 18:38 Gość portalu: AAA napisał(a): > Kolejna odsłona debilizmu, w czystej postaci, ludzie Ci mienią > się obrońcami polskich wartości, a chodzi im głównie o nich > samych. Przez takich ludzi może nam umknąć jedyna i > nepowtarzalnna okazja dogonienia cywilizowanego Świata. > Zastanówcie się to nie boli!!! I tu sie baaaaaaaaaardzo mylisz - to bardzo boli - jesli byloby inaczej niektorzy ludzie (vide Samoobrona) po prostu zaczeliby myslec. A tego nie da sie zauwazyc (przynajmniej "nieuzbrojonym" okiem). Na szczescie wiekszosc ludzi wypracowala sobie mechanizmy obronne przed tym bolem i jest w stanie przynajmniej sprawiac wrazenie, ze mysla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.net 17.10.02, 17:34 Czy to zbieg okoliczności: - fakt podpisania aktu sprzedaży dokonano nocą; - wypędzenie posła wybranego głosami wyborców takze dokonano nocą Nocą żywią się hieny i szakale - padlinożercy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fistikk Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.kollegienet.dk / 172.16.60.* 17.10.02, 18:02 W tym wypadku całkowicie popieram Marszałka Borowskiego.Wydaje mi się że zrobił wszystko żeby rozwiązać ten konflikt bez użycia przemocy. Jednocześnie wstydzę się, że tacy posłowie jak Janowski + koledzy reprezentuja mnie w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mistyk Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 17.10.02, 17:46 Zastanawia mnie zachowanie Platformy Obywatelskiej. Zupełnie niedawno, gdy Lepper blokował mównicę, PO domagało się stanowczych działań. Było wielkie oburzenie, że Marszałek Sejmu nie potrafi sobie poradzić z takimi warchołami. Gdy sytuacja się powtórzyła, i "poseł" Janowski (swoją drogą, jakoś nie wiadomo jak skończyła się sprawa, gdy Janowski zachowywał jak chory psychicznie jakiś czas temu w Sejmie) zablokował pracę Sejmu, dziś pani poseł Zyta Gilowska, (którą bardzo cenię i szanuję bo naprawdę mówi mądre rzeczy) wyraziła oburzenie, że posłów wyprowadzono siłą. Jest to przykład hipokryzji. Pani poseł - protestujących okupujących Stoen wyprowadziła policja (popieram) więc dlaczego okupujących posłów, nieważne jaki jest powód okupacji, nie miałaby wyprowadzić straż marszałkowska? Immunitet nie powinien robić z nikogo świętej krowy. Jeśli wreszcie nie zaczniemy używać siły wobec leppera, Janowskiego i reszty "inteligentów" tych dwóch partii, to w kraju powstanie anarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 18:33 Też jestem zszokowany dzisiejszym wystąpieniem Gilowskiej. Zamiast poprzeć praworządność to przyłączyła się i faktycznie poparła oszołomów z LPR i Samoobrony. Widać dłuższe przebywanie wśród chorych psychicznie posłów i wysłuchiwanie ich nawiedzonych wystąpień niekorzystnie wpływa na jej oceną rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limeryk Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 18.10.02, 00:43 W tym całym sejmowym zamieszaniu najmniej rozumiem POPiS. Co oni najlepszego robią - stawiają się w jednym szeregu z Ligą Polskich Rodzin i Samoobroną zamiast stać murem za Borowskim. W ten sposób POPiS opowiada się za chosem w naszym Sejmie, wystawiając tym samym na szwank polską demokrację. Odpowiedz Link Zgłoś
chejski To co robi PO i PIS to koniunkturalizm 18.10.02, 08:08 ale bardzo tandetny. Świadczy o braku ideałów. Rozumiem, że nie lubią Borowskiego i chcieliby go odwołać, ale akurat w tym przypadku sami dobrze wiedzą, że jego rozwiązanie było jedyne słuszne... Klasą dla siebie okazał się Nowak-Jeziorański, którego nikt nie może posądzać o sympatię dla SLD, a który to jednoznacznie poparł stanowisko Borowskiego... Po prostu należy zachować pewien poziom dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: 150.254.96.* 17.10.02, 17:50 Jestem coraz bardziej rozczarowany demokracją w polskim wydaniu. Najbardziej smutne jest to, że ci posłowie Samoobrony i LPR zostali przecież do Sejmu przez kogoś wybrani, że ktoś na nich głosował. Dzięki temu mogą się teraz nazywać (i robią to bez przerwy z dużą ochotą) reprezentatami narodu polskiego. Demokracja demokracją, sejm sejmem, ale jak coś się nie podoba posłowi Janowskiemu, to gotów wszystko zrujnować, aby tylko postawić na swoim. Coś mi to bardzo przypomina liberum veto, a wiemy jak się wtedy skończyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Snajper z USA - bron na debila Leppera IP: *.vline.pl 17.10.02, 17:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek TO WY JESTEŚCIE DEBILE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.02, 18:09 Sami jesteście debilami!!! Przepraszam w tym miejscu wszystkich upośledzonych umysłowo. Bezkrytyczni wobec wszystkiego co wam ci euro-komunoentuzjaści wcisną. A nie popatrzycie cioły na problem szerzej? Bezpieczeństwo paliwowe już mamy z głowy, teraz kolej na bezpieczeństwo energetyczne ! Chocby z społeczno- ekonomicznego punktu widzenia sprzedaż STOENu jest niebezpieczna. Ciekaw jestem jak bedziecie śpiewać wy "oświeceni" inaczej jak wam podniosą opłaty za energię. Wtedy zapomnicie o Europie, bedziecie chcieli po prostu mniej płacić. Zobaczcie jak to było na Wegrzech i dopiero głosujcie cioły! Drogi krajowe już będą prywatne, teraz energetyka !! Co za poj....bany Kraj!!!! Nigdzie na Świecie tak nie ma. Na koniec powinni was przygłupki sprywatyzować!! O z tego to bym się i cieszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslawc Re: TO WY JESTEŚCIE DEBILE IP: *.uk.neceur.com / 172.29.20.* 17.10.02, 18:14 jesli to beda drogi na ktorych nie beda jedzcic chlopi pijani nieosweitlonymi wozami to niech sobie beda prywatne te drogi. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nero Re: TO WY JESTEŚCIE DEBILE IP: *.mvbms.com 17.10.02, 18:16 To panie profesor. Jak maja nasze super duper narodowe czysto polskie electrownie dostarczac prad za darmo, albo za ceny ze elekrownia tarci na typ pienadze i nie moze inwestowac i potem sie pusje i wszyscy siedzimy w ciemnym domu!! ale super - do Ligi ty idioto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek Re: TO WY JESTEŚCIE DEBILE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.02, 18:35 Gość portalu: Nero napisał(a): > To panie profesor. Jak maja nasze super duper narodowe czysto > polskie electrownie dostarczac prad za darmo, albo za ceny ze > elekrownia tarci na typ pienadze i nie moze inwestowac i potem > sie pusje i wszyscy siedzimy w ciemnym domu!! ale super - do > Ligi ty idioto To płać tym elektrowniom większe rachunki jak ci tak ich szkoda megaidioto! Po drugie gdzie ty mieszkasz,że prądu nie masz? Ja jak dotąd nie odczułem, że polskie przedsiębiorstwo dostarcza mi prąd! A ty głąbie myślisz, że niemiecki bedzie lepszy? :)))Wszyscy ślepo wierzycie, że prywatyzacja jest panaceum na wszystko. Tylko przez ponad 10 lat prywatyzujemy, przepraszam sprzedajemy za gówniane ceny, a nic z tego nie widać. Wyprzedane już 90% majątku , a ty nadal idioto w drugiej Japonii nie mieszkasz. Ciekaw jestem z czego będą pisać budżety jak im kasy ze sprzedaży zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironlord Re: TO WY JESTEŚCIE DEBILE IP: *.lodz.gazeta.pl 17.10.02, 18:55 Gość portalu: czesiek napisał(a): > Gość portalu: Nero napisał(a): > > > To panie profesor. Jak maja nasze super duper narodowe czysto > > polskie electrownie dostarczac prad za darmo, albo za ceny ze > > elekrownia tarci na typ pienadze i nie moze inwestowac i potem > > sie pusje i wszyscy siedzimy w ciemnym domu!! ale super - do > > Ligi ty idioto > > > To płać tym elektrowniom większe rachunki jak ci tak ich szkoda megaidioto! Po > drugie gdzie ty mieszkasz,że prądu nie masz? Ja jak dotąd nie odczułem, że > polskie przedsiębiorstwo dostarcza mi prąd! A ty głąbie myślisz, że niemiecki > bedzie lepszy? :)))Wszyscy ślepo wierzycie, że prywatyzacja jest panaceum na > wszystko. Tylko przez ponad 10 lat prywatyzujemy, przepraszam sprzedajemy za > gówniane ceny, a nic z tego nie widać. Wyprzedane już 90% majątku , a ty nadal > idioto w drugiej Japonii nie mieszkasz. Ciekaw jestem z czego będą pisać > budżety jak im kasy ze sprzedaży zabraknie. A Ty co z samoobrony jestes czy jak ??? Interes jest wart tyle ile ktos za niego ktos da, a nie tyle ile Ty bys chcial dostac. Trudno wiec tu mowic o wyprzedazy. A pieniedzy nie widac bo panstwo musi dokladac do bezrobotnych, ktorym sie bardziej oplaca siedziec w domciu i zgarniac zasilki niz isc do pracy. Polacy przyzwyczaili sie ze "czy sie stoi czy sie lezy..." i nie chce im sie robic. Poza tym mamy duzy bagaz pt. ZUS i niestety musimy pokryc koszty poprzedniego "systemu" emerytalnego. Jesli nie przejdziemy na system samodzielnego ubezpieczania sie to bedzie pewnie coraz gorzej. O ile lepiej byloby gdyby wszyscy nie musieli placic na ZUS a mogli te pieniadze odkladac. Z innej beczki, mamy mnostwo zachodnich koncernow paliwowych na rynku i jakos nikt nie podnosi cen do astronomicznych rozmiarow, bo jest konkurencja i jak chcesz to jedziesz gdzie indziej i placisz taniej. Za to kolejne rzady utrzymuja monopol Telekomunikacji i widac skutki, ceny polaczen sa duzo drozsze niz na zachodzie. Poza tym firmy panstwowe nie dbaja o rozwoj i strategie firmy bo i tak panstwo im da w razie czego. Tylko ze ta kasa jest z nasdzych portfeli zalatwiana przez politykow majacych powiazania ze spolkami skarbu panstwa. Prywatne przedsiebiorstwo jest lepiej zarzadzane i przynosi wieksze zyski, bo jest to czyjsc wlasnosc i ten ktos dba o to zeby wszysto bylo cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nero Re: TO WY JESTEŚCIE DEBILE IP: *.mvbms.com 17.10.02, 19:07 dziekuje IRONLORD...widac ze nie wszyscy w tym kraju spadli na glowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldemar Re: TO WY JESTEŚCIE DEBILE IP: *.toya.net.pl 17.10.02, 19:23 zgadzam sie z tobą i popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: TO WY JESTEŚCIE DEBILE IP: *.palmer.mtaonline.net 18.10.02, 01:32 Ty jestes napewno super debilem. Brak wyobrazni, a na polityce i poprawie dobrobytu, to sie zanasz jak ten BEBIL janowski razem z DEBILEM leperem( pisze z malej litery bo to BEBBBILE, razem z ich partiami lpr oraz samoobrona.Ty bebilu, ja jestem przeciwnikiem SLD i nigdy go nie popieram , Ale Debilu Marszalek sejmu mial racje, ze tak postanowil. Bardzo mu sie dziwie ze nie kopnal Debila janwskiego jeszcze w dupe.Bo te debile tego wartaja . Dziwie sie ze my oprucz tych Debili mamy jeszcze w polsce debilow ktorzy ich popieraja. Czy ty wiesz ze sprzedanie za taka cene Stolen to cud. Ja sie dziwie tyko tym co to kupili i chca inwestowac . Bo debilu za kilka lat to wszystko sie rozleci a ludzie beda placic za prad jak za mokre zboze. Czy ty wiesz,ze na calym swiecie, do domu do zegara prad podlanczaja za darmo, a w polsce debile wyciagaja od czlowieka tysiace zlotych . Oraz debile biurokraci zadaja dokumentaci na ich instalacje. Moze wrescie zrozumiesz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldemar olczyk Re: TO WY JESTEŚCIE DEBILE IP: *.toya.net.pl 17.10.02, 19:17 widze kolego ze kultura u ciebie jest na poziomie Pana pOSŁA Leppera. jest mi przykro ze ty (mam nadzieje ze mieszkasz na wsi to by tłumaczyło) popierasz takie zachowanie jakiego dopuszcza sie samoobrona. Według mnie takich ludzi jak Leper nie powino sie wpuszczac do sejmu. Jest to zwykłe warcholstwo. Owszem nie zgadzam sie z tym co robi obecnie ugrupowanie rządzące ale trzeba to załatwić inaczej. Są inne metody na SLD i spółkę. Przede wszystkim powinno się wpuścić ludzi którzy mają coś w głowach. a wyrzucić debili (z samoobrony i innych partii również). parlamentarzyści są naszą wizytówką i sposób w jaki się zachowują nie może w żaden sposób nikogo zniechęcać do nich i naszego kraju. Wiem że w tym jakże specyficznym kraju trudno jest wybrać odpowiednich ludzi, którzy nie napychali by sobie kieszeni tylko dbali o dobro społeczne. Niestety obecny rząd nie wspiera polskiego przemysłu. Jak już jestes za samoobroną to mam prośbę aby twoi koledzy z tego ugrupowania wybierali barodziej wiarygodną i mniej rozwrzeszczaną grupę przedstawicieli. Ja nie mam zamiaru identyfikować się z ludzmi którzy w taki sposób załatwiają swoje interesy. Co twoj lider zrobił dale innych rolników oprócz tego że sam przesiadł się ze starego Poloneza na lepszy samochód napełnił kieszenie i wybudował dom. O swoich (rolnikach) niestety zapomniał. Zanim zacznie cokolwiek krzyczeć na innych niech sam najpierw oczyści ręce. Niestety prawo jego nie dotyczy. A ty człowieku zastanów się do czego zmierza ta partia, doprowadzi niestety do anarchii. Obecnie z Polski śmieją się na całym świecie i opowiadają dowcipy. Zgadnij kto w nich jest najgłupszy? Popieraj tego pana a nadal bedziesz w gorszej lidze na całym świecie. Życzę ci miłego rozmyślania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemnogrodzianin Re: TO WY JESTEŚCIE DEBILE IP: 208.37.240.* 17.10.02, 19:22 Bardzo dobrze prawisz, Czesiu. Zamulone to spoleczenstwo kompletnie propaganda o pseudoprywatyzacji. Prywatyzacja to by byla, jesli be majatek narodowy rozdzielic (vide powszechne uwlaszczenie) pomiedzy obywateli. A tak jest wyprzedaz. Niedlugo panowie cwiercinteligenci spod znaku Gazetki beda plakac, ze robia u Niemca/Francuza/Holendra (niepotrzebne skreslic) we wlasnym kraju za polkolonialne stawki. Ale widzicie, palanty, ten kraj juz nie bedzie taki znowu wlasny, a kolonialista bedzie mial prawo placic bialym murzynom nawet 10% stawki zachodniej. Tylko jak juz do tego dojdziecie wlasnym, glebokim, ekonomicznym rozumkiem, to bedzie za pozno. Ostatnia szansa jest teraz i na szczescie sa jeszcze ludzie jak Janowski, ktorzy przeciwko tej grabierzy maja odwage (i rozum) zaprotestowac. Powiecie pewno, ze przeciez bedzie Europa Odpowiedz Link Zgłoś
chejski Boże uchowaj od takich 18.10.02, 07:58 inteligentów jak Ty. Prywatyzacja to przekształcenie z państwowego w prywatne. To co proponujesz to tylko jedna z wersji prywatyzacji i to z tych gorszych (nie przybywa od niej pieniędzy, a właściciela nadal nie ma - jak w komunie). Nazywanie Niemców Krzyżakami, a Francuzów Żabojadami świadczy tylko o kulturze. Przeciwko Stoenowi trzeba było protestować wcześniej (od 3 miesięcy juz wie o tym Sejm), a nie gdy wybory tuż tuż... PS. Grabież się pisze samo ż... :-( Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
kubag Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz 17.10.02, 18:11 A najgorsze jest to, ze spora grupa spoleczenstwa utozsamia sie z debilami z LPR i Samoobrony... Coz, chcielismy demokracji, mamy demokracje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwri Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.10.02, 18:20 Oj czesiek. I ty dowalasz komuchom i eurofilom? A piszesz jak zatwardziały lewak. Coś tu nie tak. A co do wybryków LPR i Czerwonych Krawatów - no to macie to co chcieliście. Taka jest demokracja i przyjmujcie ją z całym dobrodziejstwem inwentarza. Bo, zrozumcie to proszę, nie ma demokracji takiej jak chce jakaś grupa. Demokrację tworzy większość, motłoch, plebs, czerń, masa bezimienna. Albo rybka albo akwarium, czyli albo demokracja prawdziwa ( a nie udawanie, że jest demokracja, a rządzą elity, kliki, koterie) albo rządy mniejszości, garstki oświeconych ( nie jaśnie oświeconych, chociaż może być i arystokracja, ale intelektu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneroo Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.proxy.aol.com 17.10.02, 18:13 Warcholstwo tak sie w sejmie rozpanoszylo,ze tylko mi wstyd ze cos takiego dzieje sie w mojej ojczyznie. W 21-m wieku ?! Posel Janowski ............to komediant,jak to mowia: stary ale glupi.Wczesniej sie przykowal w ministerstwie , teraz spi na mownicy. Samoobrona i Lepper - :DDD .Jak tego typu osoby moga reprezentowac kogokolwiek. Tego typu ludzie zpowodowali ze w Polsce jest teraz taki bezplan To sa argumenty?! To sa obrady?! Nie dziwie sie ze to towarzystwo nie chce UE tam nie bylo by dla nich miejsca. Dobrze ze ten Borowski nie stracil jeszcze rozsadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris P. Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.10.02, 18:33 Przewiduję, iż Borowski nie bedzie odwołany. PSL w trosce o stołki i dojście do "koryta" nie będzie głosowało za odwołaniem Borowskiego. Giertychy i Leppery jeszcze trochę będą pokrzykiwać, ale tylko do wyborów, potem im przejdzie i dalej Kaczmarek bedzie dbał o kasę. A tak na marginesie to z tego Kaczmarka to jest polityczna dupa - podpisywać coś takiego w przeddzień posiedzenia sejmu i tuż przed wyborami. Nie można było poczekać? (to abstrachując od tego czy sprawa była słuszna czy nie). Już tyle razy tu pisałem, że Miller ma do bani ministrów i on sam ma do bani doradców. Zdobyć stołek to nie wszystko. Czy on nic z literatury nie czytuje ? Przecież już dawno wiadomo, że zdobyć władzę jest wcale nie tak trudno jak ją utrzymać i - co najważniejsze - nie zrobić z siebie będąc przy władzy durnia. Jak po roku działalności to ten rząd robi z siebie durnia coraz częściej i coraz większego. Już cała Europa się śmieje (jak donoszą mi znajomi z Francji, Holandi, Niemiec i Danii) jak pan Miller uprawia a to politykę zagraniczną, a to poprzez swego ministra politykę finansową, a już pusty śmiech ogarnia Niemców jak wyczytali o kampanii wyborczej SLD-owca w przedszkolu w Zielonej Górze. O dziwo Leppera oni tam traktują jak niegroźne dziwadlo polityczne - taki głupek dla odwracania uwagi i zastanawiają się czy to nie jest SLD-owski wentyl bezpieczeństwa. No cóż, oni nie rozumieją naszej "poetyki" - wolno im są w Unii, a my nie. Z kolei tłumaczenie PSL-u, że o niczym nie wiedzieli bo Kalinowski nie był obecny na ostatnich posiedzeniach rządu (tak mówili w Tv poslowie tego ugrupowania) zakrawa na kompletny debilizm. Pusty śmiech drodzy państwo, z tej ekipy rządzącej, pusty śmiech gdyby nie było to takie przerażająco żałosne i dla naszego kraju zgubne. Oj! - od kabaretu do tragedii tylko maleńki kroczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.vf.shawcable.net 17.10.02, 19:01 Tylko dlaczego za to wszystko mamy placic my, podatnicy. Chyba dlatego, ze sami sobie wybralismy takich warcholow i ignorantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.gda.pl / 10.66.3.* 17.10.02, 19:12 Niemcy Hitlera traktowali też początkowo jako nieszkodliwego wariata i jakże się pomylili. Nie jestem sympatykiem SLD, jednak po dzisiejszych wydarzeniach można dojść do wniosku że formacja ta jest jedyną ostoją demokracji. Po nich może być tylko Lepper. Innej możliwości nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.telia.com 17.10.02, 19:59 Odpowiedz Link Zgłoś
cft Borowski i SLD to poprostu faszyści! 17.10.02, 18:59 Sam głosowałem na SLD i to w dodatku na Borowskiego, ale widzę, że był to olbrzymi błąd. Może okupacja mównicy to wstyd, ale bicie posłów to prawdziwa hańba! Coś takiego nie zdarzyło się nigdy nie tylko w europejskich parlamentach, ale chyba nawet w większości krajów Trzeciego Świata. Czekam kiedy Miller z Borowskim wyprowadzą ZOMO na ulicę! A Borowskim powinien zająć się Trybunał Stanu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Borowski i SLD to poprostu faszyści! IP: *.vf.shawcable.net 17.10.02, 19:04 Politycy traktuja Sejm jak swoj prywatny folwark, reszta ich nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Borowski i SLD to poprostu faszyści! IP: *.mat.agh.edu.pl 17.10.02, 19:10 ty byś chciał, zeby jeden dupek przerwał obrady bo tak mu sie umyślało. Drugi wszedłby na mównicę zrobił striptis - bo mu wszystko wolno itd. myśl człowieku, powstałby taki burdel że hej, łatwiej byłoby flaszkę obalić na tej szacownej sali niż uchwalić jakąkolwiek ustawę. Faszyści ? no chyba cie porypało. Odpowiedz Link Zgłoś
cft Ale to na razie Borowski zerwał Sejm! 17.10.02, 19:22 Ale to na razie Borowski zerwał Sejm, by nie dopuścić do swojego odwołania (co byłoby dziś możliwe ze względu na wahania PSL). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Ale to na razie Borowski zerwał Sejm! IP: *.gda.pl / 10.66.3.* 17.10.02, 19:30 Zamiast mózgu masz po prostu sieczkę pod deklem ty durniu Odpowiedz Link Zgłoś
chejski To Nałęcz... 18.10.02, 07:36 Jak nie widziałeś, to trzeba było choć ten artykuł przeczytać... :-( Żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ququq Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.proxy.aol.com 17.10.02, 19:04 Poziom intelektualny p.Marszalka Borowskiego, jego kultura, obycie i sposob argumentacji jako polityka nie maja nic wspolnego z metodyka argumentacji i postepowania przedstawicieli grupy "swietojebliwo-glupkowatych populistow" - typu pp.Janowski i Lepper. Pan Borowski - wybierajac kariere polityczna - byc powinien (i zapewne ja ma) swiadomy iz funkcje ktorych sie podjal wymagaja postepowania i decyzji ktore nie musza stuprocentowo odpowiadac Jego naturalnym przekonaniom i przemysleniom,- ale ich konsekwencje bedzie ponosil On sam!. Nieszczesciem "w sprawie" jest to, ze powodem jej inicjacji byla decyzja Rzadu ktorej konsekwencja wiekszosci spoleczenstwa jest conajmniej nieswiadoma!. RWE - jeden z najwiekszych koncernow niemieckich - przez lata posiadal calkowity monopol na dostawe energii i kreowanie struktury cen tejze w pln-zach.Niemczech i o negatywnych konsekwencjach jego polityki dla Samorzadow Miejskich i tamtejszych Obywateli - tamtejsi regionalni politycy - mieli by zapewne wiele do powiedzenia!. Polska jako Kraj i nasze spoleczenstwo - nie jest jeszcze na tym stopniu rozwoju demokratycznego i poziome ogolnej zamoznosci - jak spoleczenstwa Zach.Europy - wiec obywatele w "dobrej wierze" przyjmuja decyzje aktualnej ekipy Rzadowej - ktorej Szef w zaslepieniu dazeniem do jak najszybszego dorwania sie do kilkuset stanowisk dla Jego partyjnych kumpli w Radzie Europejskiej i strukturach Wspolnoty - podejmuje decyzje z ktorych negatywnymi konsekwencjami - do czynienia beda mialy nasze dzieci!. Dzalania p.Millera i partyjnych Kolesiow z SLD w tym przedmiocie niewiele rozni sie od postepowania pp.Janowskiego i Leppera - jest tylko przeprowadzane w bialych rekawiczkach pozornej oglady i intelektualnej wyzszosci!. Szkoda tylko ze ludzie pokroju p.Marszalka Borowskiego - beda ponosic konsekwenje takiej polityki, lecz coz - to Jego swiadomy wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabriel Janowski Raz, dwa, trzy ... IP: proxy / *.interpacket.net 17.10.02, 19:13 Z realu mnie wyrzuciliście, ale ja się tak łatwo nie dam !!!! Od dziś okupuję cyberprzestrzeń... I uprzedzam admina! Mam immunitet. Wara! Niech mnie który tylko skasuje ... Raz , dwa, trzy , cztery , pięć ....!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibiwawka.pl Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.gregpol / 192.168.19.* 17.10.02, 19:18 Jakie normalne państwo wyzbywa się strategicznych gałęzi przemysłu którym jest w tym przypadku energetyka. Czy to jest normalne !?. Chyba nie.Ciekawe ile wzieli za taki numer ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorcik.sz Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 20:32 Najsmutniesze są wypowiedzi PO i PiS - elita politycznych salonów - dobry dowcip. Najbardziej mi przykro, że częśc z tych osób wywodzi się z UW, która w takich sytuacjach kierowała sie rozsądkiem, kulturą polityczną i dobrem Polski. I na kogo tu głosować??? To jest tak żenujacy spektakl, że jestem bliska decyzji by po raz pierwszy w życiu nie uczestniczyć w wyborach. I pomyslec, że kilka lat temu zależało mi by mieć zaświadczenie i uczestniczyc w nich choćby na drugim końcu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajoma Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.58-201-80.adsl.skynet.be 17.10.02, 21:34 Rozne rzeczy juz widzialam , ale to co dzialo sie wczoraj i dzisiaj w polskim parlamencie przeroslo moje wszelkie wyobrazenia. a do tego , gdy jeszcze uslyszalam wypowiedzi posla Maciarewicza w radiowej Trojce , jego argumentacje i to przekrzykiwanie uczestniczacych w audycji innych poslow to chcialam czyms ciezkim w niego rzucic ( choc to nie po chrzescijansku ), bo z takimi upirdliwcami nie mozna normalniz i rzeczowo rozmawiac.Oni bawia sie w najlepsze za nasze pieniadze i jeszcze chca nam mowic jak mamy zyc ico jest dobre dla Polakow , gdy sami nie maja zielonego pojecia co dzieje sie wokol nich ; Oni wszyscy wygladaja jakby wypadli z jakiej bardzo zakurzonej ksiazki , ktora oddano na przemial.Dziwi mnie tez zachowanie PO . Z ich dzisiejszej postawy wynika ,ze akceptuja takie WYBRYKI parlamentarzystow. To wstyd i hanba ,ze nie potrafia sie ci w koncu inteligentni ludzie wzniesc troche ponad wlasne ambicje , uprzedzenia czy tez interesy partyjne.Ciekawa jestem jak by sie zachowal w takiej sytuacji p.Plazynski lub p.Kaczynski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.02, 00:47 Ci ktorzy wprowadzali Samoobrone na salony nie wiedzieli co czynia??? Nie znali Leppera ???Przy glosowaniu kandydatury Leppera na wicemarszalka sejmu w najgorszym razie wstrzymali sie od glosu .Czy nie wiedzieli na kogo glosuja?.To ja , zaden polityk z gory wiedzialem co z tego wyniknie.Jak Lepper obrazal wysokich urzednikow panstwowych , wszyscy prawie udawali ,ze nie slysza.Dopoki nie obrazono ich kolesia.Marszalkowie sejmu zdobyli sie tylko na glupie usmiechy . Dzisiaj zbieraja plony .Za co im spoleczenstwo placi pensje?Przeciez oni sie tylko blokuja w parlamencie.Caly tydzien maja wolny ,a pensje otrzymaja za caly miesiac.Ja nie chce poruszac strat, jakie Polska poniesie na arenie miedzynarodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tenwie Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 07:51 Wszystkim , którzy sa u władzy należy przez 2 lata wypłacać najniższą pensje t.j. ok 600 zł na miesiac na rekę. Może wtedy zrozumieją ludzi. Rzadzić powinni ludzie bogaci, którzy wiedza jak rzadzić a wynagrodzenie będzie dla nich drugorzedną sprawą. Całe zamieszanie jest nieptrzebne. Trzeba tylko wypłacac urzędasom , posłom i senatorom po 600 zł miesięcznie na ręke i zrobi się pożądek sam. Zostaną u władzy tylko Ci , którzy powinni. Nie wolno płacić za nic. Oni wszyscy obojętnie z jakiej partii mają pełne portfele iwalcza o władze a nie o sprawe. Ludzie nie dawajcie sie dłużej oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
=michal gratuluję korupcyjnego rozwiązania 18.10.02, 08:10 nikt, żaden normalny człowiek, za 600 zł. nie będzie się zajmował rządzeniem, a dorabianiem na boku... zresztą po prostu nie będzie kandydatów... a bogaci są bardziej zainteresowani tym, żeby pomnażać to co już mają, ewentualnie wykorzystywać do tego władzę, a nie siedzieć sobie altruistycznie w ławach sejmowych... niestety, należy myśleć o motywacji, a człowiek zazwyczaj chce dla siebie jak najlepiej, w tym jak najwięcej forsy, tak więc korupcję ograniczyć można tylko w miarę wysokim wynagrodzeniem... ale proszę bardzo, jeśli znajdziesz kandydata, który będzie odpowiadał twoim ideałom, głosuj na niego... Odpowiedz Link Zgłoś
chejski Tam gdzie mieszka 18.10.02, 08:19 w Jastrzębiu, w Żorach, w Wodzisławiu jest tylu bezrobotnych, że na pewno znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
chejski Tak sobie mały Kazio wyobraża swiat 18.10.02, 08:16 600 zł to dla setek tysięcy, jak nie milionów ludzi - kupa forsy. Jestem pierwszy chętny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adwokat Re: Sejmowa awantura: SEJM-Racjonalny Prawodawca?!! IP: *.um.wroc.pl 18.10.02, 08:56 Czy obywatele naszego kraju zdają sobie sprawę, że posłowie są osobami które tworzą prawo w Polsce. Ich wiedza na temat zasad tworzenia prawa, o oddziaływaniu tworzonego prawa na gospodarkę powinna być bardzo duża - jaka jest wszyscy mamy ostatnio przykłady. Jeśli już nie posiadają wiedzy może chociaż zachowanie i kultura osobista posłów powinna być na pozoiomie troszke wyższym niż tych kilku meneli pijącyh przy śmietnijku nie wiadomo co. Niestety wydaje mi się , że problem tkwi głebiej,zachowanie posłów LPR ptwierdza tylko potrzebę nowelizacji ustaw i zobowiązania kandydatów na stanowiska publiczne do robienia badan psychiatrycznych. Przykład posła G.J. wskazuje że osoby chore psychicznie są w POLSKIM PARLAMENCIE i to na pewno nie na widowni lecz stoją przy mównicy. Większość obywateli zastanawiała się czy aby samochód do którego wynieśli posła G.J. nie był białym furgonem, w którym czkało dwóch panów ze secjalnym kaftanem. Panie Marszłku Browski nie jestem symptykiem żadnej partii politycznej - popieram tylko mądrych polityków, dlatego uważam postąpił Pan właściwie i zyskał Pan mój głos w przyszłych wyborach Prezydenckich. Jako polityk, Marszałek Sejmu, reprezentant narodu postąpił Pan godnie i racjonalnie wybierając taką metodę i czas usunięcia chrej psychicznie świętej krowy którą chore społeczeństwo stworzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Sejmowa awantura: SEJM-Racjonalny Prawodawca? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 18.10.02, 09:06 Gość portalu: Adwokat napisał(a): > Czy obywatele naszego kraju zdają sobie sprawę, że posłowie są > osobami które tworzą prawo w Polsce. Ich wiedza na temat zasad > tworzenia prawa, o oddziaływaniu tworzonego prawa na gospodarkę > powinna być bardzo duża - jaka jest wszyscy mamy ostatnio > przykłady. Jeśli już nie posiadają wiedzy może chociaż > zachowanie i kultura osobista posłów powinna być na pozoiomie > troszke wyższym niż tych kilku meneli pijącyh przy śmietnijku > nie wiadomo co. > Niestety wydaje mi się , że problem tkwi głebiej,zachowanie > posłów LPR ptwierdza tylko potrzebę nowelizacji ustaw i > zobowiązania kandydatów na stanowiska publiczne do robienia > badan psychiatrycznych. Przykład posła G.J. wskazuje że osoby > chore psychicznie są w POLSKIM PARLAMENCIE i to na pewno nie na > widowni lecz stoją przy mównicy. > Większość obywateli zastanawiała się czy aby samochód do którego > wynieśli posła G.J. nie był białym furgonem, w którym czkało > dwóch panów ze secjalnym kaftanem. > Panie Marszłku Browski nie jestem symptykiem żadnej partii > politycznej - popieram tylko mądrych polityków, dlatego uważam > postąpił Pan właściwie i zyskał Pan mój głos w przyszłych > wyborach Prezydenckich. Jako polityk, Marszałek Sejmu, > reprezentant narodu postąpił Pan godnie i racjonalnie wybierając > taką metodę i czas usunięcia chrej psychicznie świętej krowy > którą chore społeczeństwo stworzyło. pol Podpisuje sie pod tym co napisales obiema rekami, bo nie trudno przewidziec co mogloby sie stac ,gdyby taka decyzje podjal przy pelnej sali. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenad Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.sieradz.leased.ids.pl 18.10.02, 09:31 Nie za bardzo mogę zrozumieć, dlaczego zachowanie Marszałka Borowskiego jest oceniane negatywnie. Jeśli niespełna zdrowy poseł Janowski może wyczyniać w sejmie pokazówki i osmieszać polski parlament (siebie już chyba nie osmieszy), to dlaczego marszałek nie może skorzystać z przysługujących mu praw. A pan Giertych niech lepiej zacznie myśleć, bo za chwilę weźmie szabelke i będzie nią wywijał, bo on, pan poseł ma do tego prawo? Tragicznym jest zasiadanie w sejmie oszołomów, bo tylko tak mozna nazwać ludzi pokroju Janowskiego, Giertycha i Pęka. Bronienie STOENA jest chyba pomyleniem i objawem amnezji. A co robił rząd Buzka? Prywatyzował jak leci, po kolei, a uzyskane środki nie wzmacniały budżetu państwa, tylko były na bieżąco konsumowane przez właśnie rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoffa Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.cable.soderhamn-net.com 18.10.02, 09:47 I have now been following for some days what is happening in the Polish Sejm. It seems to me as it is some kind of kindergarten. The question is: With such behavior is it possible for Poland to join the European Union? I think that the members of the parlia- ment have to be a little bit more matured first. Odpowiedz Link Zgłoś
domeliusz Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz 18.10.02, 09:54 ci idioci, nie nadaja sie do niczego innego poza kopaniem rowów. lepper i jego pacholki prostaki.zajmij sie lepiej swoja starą.Ja mam taka propozycje-chccie wszyscy zrzucimy sie, kazdy obywatel kupi jedna cegle i zbudujemy dom dla posla Janowskiego zeby mial gdzie mieszkac.Moze wtedy wyprowadzi sie z sejmu, a jesli dom bedzie dobry to moze pozbedziemy sie go ze swiata polityki.KOGO MY WYBRALISMY?Same tepaki, prostaki i chamy.O ZGROZO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
domeliusz Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz 18.10.02, 10:04 Giertych ty kiepie zejdz lepij ze sceny politycznej bo jak tak dalej pojdzie to zamiast zostac idiota, ktorym juz teraz jestes, staniesz kretynem o ile juz niem nie jestes.czlowieku mam nadzieje ze to przeczytasz bo przeciez ciebie zni sluchac, ani ogladac.Powiedz kto cie zrobil to cie pomszcze.Ty i ta Twoja LPR- brak słów zeby opisac to co wy mowicie i robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtas Re: Sejmowa awantura: posłowie Samoobrony wyklucz IP: *.rodlo.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 14:30 kto głosował na tych buraków, i tak teraz jest jak chłop dostanie troche władzy ludzie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś