Gość: ewa IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 11:55 Trzeba mocno nacisnąć na tą sejmową zbieraniną. Tylko widmo utraty stołków może ją zdyscyplinować i zmusić do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Otto Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.kv.net.pl / 192.168.0.* 18.10.02, 12:31 A co by to zmieniło? LPR i Samoobrona raczej nie stracili swoich wyborców. Jeśli ktoś tutaj może drżeć o siebie, to chyba PO i PSL, jak zawsze, niepewne swojego losu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.utc.com 18.10.02, 22:52 Gość portalu: Otto napisał(a): > A co by to zmieniło? LPR i Samoobrona raczej nie stracili swoich > wyborców. Jeśli ktoś tutaj może drżeć o siebie, to chyba PO i > PSL, jak zawsze, niepewne swojego losu. Maminski i lewackie zwiazki tez paralizowaly Sejm ale wtedy Tow. millerkowi to pasowalo, oczywiscie to co robi Janowski ,i "Mulat" jest prymitywne i nalezy im sie kop za drzwi pozdrawiam Republikanin glupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.ipt.aol.com 19.10.02, 13:29 Nie jest to znowu az takie pewne.Polacy nie sa kompletnymi idiotami. LPR i Samoobrona pokazaly im do czego sa zdolne. Wybory samorzadowe powinny dac obraz spolecznej swiadomosci zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ququq Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.proxy.aol.com 19.10.02, 19:17 he, he - Obys mial racje!. Przyjdzie Ci wybierac miedzy: Swietojebliwa Prawica, Oszolomonami typu Lepper i Janowski, kunktatorska PSL i calkowicie nie panujaca nad sytuacja gospodarcza (he, he) Lewica - czyt. pogrobowcami Partii spod ciemnej gwiazdy! - gdzie kilku normalnych (Borowski!) nadstawia karku dla p.Premiera i kumpli z UB!. Pan Prezydent - poki moze - pomoze! (zarzadzi nowe Wybory), bo choc jako Glowa Panstwa jest bez zarzutu - to jednak "bliska koszula cialu" i zobowiazania w stosunku do kolesiow partyjnych - pozostaja!. Z kilku normalnych - ktorym mniej zalezalo na stanowiskach i populistycznych obiecankach, oszolomy zrobily "zydow i masonow" - a Przywodca "nowej" PO - tak bardzo chce zostac Prezydentem, ze nie w glowie mu zajmowanie sie praca "od podstaw" i kontynuowanie rozsadnej linii UW!. Poza tym..... w polityce? ... he, he NORMALKA! -:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIC. Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: SERVER.GHOST.PL:* / 192.168.0.* 19.10.02, 21:21 Gość portalu: ququq napisał(a): > he, he - Obys mial racje!. > Przyjdzie Ci wybierac miedzy: Swietojebliwa Prawica, > Oszolomonami typu Lepper i Janowski, kunktatorska PSL i > calkowicie nie panujaca nad sytuacja gospodarcza (he, he) > Lewica - czyt. pogrobowcami Partii spod ciemnej gwiazdy! - gdzie > kilku normalnych (Borowski!) nadstawia karku dla p.Premiera i > kumpli z UB!. > Pan Prezydent - poki moze - pomoze! (zarzadzi nowe Wybory), bo > choc jako Glowa Panstwa jest bez zarzutu - to jednak "bliska > koszula cialu" i zobowiazania w stosunku do kolesiow partyjnych - > pozostaja!. > Z kilku normalnych - ktorym mniej zalezalo na stanowiskach i > populistycznych obiecankach, oszolomy zrobily "zydow i masonow" - > a Przywodca "nowej" PO - tak bardzo chce zostac Prezydentem, ze > nie w glowie mu zajmowanie sie praca "od podstaw" i > kontynuowanie rozsadnej linii UW!. > Poza tym..... w polityce? ... he, he NORMALKA! -:) DOSYC SWAWOLNE ROZUMOWANIE-NIE przepadam za S.L.D. ALE,,ONI GWARANTUJA NORMALNOSC W SEJMIE,W GOSPODARCE W POLITYCE SPOLECZNEJ, RESZTA TO SIANO NIE WYMIENIAM PARTII ,BO SIE SAME REKLAMUJA ,NA CZELE ZE STARA ZBZIKOWANA SZKAPA _L.R. P. A U.W OCENILI WYBORCY ,WON ! ZA ROZBIORY,POMYLIC SIE MA PRAWO UCZEN,A POLITYK MYLI SIE GDY KOMBINUJE I SPRAWA SIE RYPNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ququq Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.proxy.aol.com 20.10.02, 09:42 Tak - moja ocena ukladu politycznego jest z "przymrozeniem oka" - Fakt!. Tylko, widzisz... - jak ja widze ta "sitwe", tych Millerow, Pilatow, Jaskierniow, Sterczule i wielu wielu innych z tej "demokratycznej lewicy" - zbiera mi sie na wymioty -:(. Ja, byc moze w odroznieniu od Ciebie, pamietam tych "socjaldemokratow" ( sorry,- TOWARZYSZY) z czasow poczatkow ich kariery politycznej, pamietam ich wystapienia, decyzje i zachowania w sytuacjach o ktorych Ty - naprawde chyba nie Masz pojecia!. Dzisiejsza rzeczywistosc - jest odzwierciedleniem moich najgorszych przewidywan!. Rozdrapalo to TOWARZYSTWO super platne posady miedzy siebie, jeden broni drugiego, bo ta cala piramida trzyma sie na ich jednosci!. Interes spoleczny?, dobro i przyszlosc Narodu! - gwarantuje Ci, ze jest im tak samo wazne - jak bylo w czasach poczatku tych panow kariery w latach 70-tych i 80-tych!. Tragiczne jest tylko to, ze alternatywa dla Nich - sa oszolomy i glupki! i na tym polega SILA SLD!, - bo jak sobie radza z sytuacja spoleczno-gospodarcza Polski - chyba sam widzisz! -:(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asmodeusz PO z populistami - oto kompromitacja IP: *.pool4.dsltokyo.att.ne.jp 18.10.02, 12:32 Najsmutniejsze w tym wszystkim, że PO, która miała być partią rozsądku przyłacza się do populistow i warcholow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: PO z populistami - oto kompromitacja IP: *.it-net.pl 18.10.02, 12:38 a co powiecie o "prawie" i sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m PO z populistami - oto kompromitacja - to prawda IP: *.bphpbk.pl 18.10.02, 15:02 Postawa PiS mnie nie zdziwiła - oni nigdy, choćby w najbardziej słusznej sprawie jak ta, nie poprą SLD-owca. Tym bardziej, że cały czas mają żal, że nie dostali stołka wicemarszałka. Ale PO?! W jednym szeregu z Lepperem i Giertychem?! Brawo panie Płażyński! Brawo pani Gilowska! Jednym wystąpieniem odcięliście się od prawie całego swojego potencjalnego elektoratu, który - mam nadzieję - przypomni sobie o powolnej, nieruchawej, rozdyskutowanej, ale jednak wiernej swoim zasadom UW. Dzięki PO jedyny głos rozsądku w polskim Sejmie to wypowiedzi ...SLD. nie-SLDowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: PO z populistami - oto kompromitacja - to pra IP: *.elsevier.nl 18.10.02, 17:47 A tak sie wszyscy smiali z holederskiego rzadu po wczorajszym artykule... macie teraz... wlasny kraj i taki sam bajzel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: PO z populistami - oto kompromitacja - to pra IP: *.gda.pl / 10.66.3.* 18.10.02, 22:15 a najśmieszniejsze jest to że jeszcze dwa dni wcześniej uczyliśmy Ukraińców jak mają ze sobą się dogadywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telespektator Re: PO z populistami - oto kompromitacja IP: *.visp.energis.pl 18.10.02, 21:39 Stosunek do tej sprawy dwóch partii wywodzących się z jednego pnia - Unii Wolności i Platformy Obywatelskiej pokazuje, czym się różni Platforma od Unii. Unia broni parlamentu, tak jak przedtem wyszedłszy z koalicji broniła racji rządu Jerzego Buzka, podczas gdy Platforma gra koniunkturalnie by dowalić SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: PO z populistami - oto kompromitacja IP: 217.153.47.* 19.10.02, 00:44 Gość portalu: telespektator napisał(a): > Stosunek do tej sprawy dwóch partii wywodzących się z jednego > pnia - Unii Wolności i Platformy Obywatelskiej pokazuje, czym > się różni Platforma od Unii. Unia broni parlamentu, tak jak > przedtem wyszedłszy z koalicji broniła racji rządu Jerzego > Buzka, podczas gdy Platforma gra koniunkturalnie by dowalić SLD. UW udzielała poparcia rządowi Buzka, gdyż wydawało jej się, że później będzie miała większe poparcie. Nie przewidziała jednak, że popierając miernoty z AWS straci resztki zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: PO z populistami - oto kompromitacja 18.10.02, 12:42 Gość portalu: Asmodeusz napisał(a): > Najsmutniejsze w tym wszystkim, że PO, która miała być partią > rozsądku przyłacza się do populistow i warcholow. zgadzam się z tobą w pełni ,dlatego brakuje mi w sejmie uw ,co by o nich nie mówić to platforma do uni wolności nie umywa się pod względem moralności i klasy politycznej, jestem rozczarowany i zdegustowany postawą po. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otto Re: PO z populistami - oto kompromitacja IP: *.kv.net.pl / 192.168.0.* 18.10.02, 12:47 piotr33k2 napisał: > zgadzam się z tobą w pełni ,dlatego brakuje mi w sejmie uw ,co by o nich nie > mówić to platforma do uni wolności nie umywa się pod względem moralności i > klasy politycznej, jestem rozczarowany i zdegustowany postawą po. A Tusk, to skąd się wywodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz-gry PO i PiS - kompromitacja! 18.10.02, 13:16 Co za beje. Jestem przeciwko SLD ale glosowanie PRZECIWKO Borowskiemu to glosowanie ZA liberum veto, LPR, Samoobrona i Janowskim. Brawa dla PO i PiS. Moze zawra od razu koalicje s Samoobrona, LPR no i jeszcze PSL'em najlepiej z Pekiem na czele :). Mi takze brakuje mojeg reprezentanta w sejmie w postaci wiernych swoim zasadom mezow stanu z UW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delta Re: PO i PiS - kompromitacja! IP: *.kapsch.com.pl 18.10.02, 13:20 Głosuj za Polską i za interesem swoich dzieci , swoją drogą , jeżeli wszyscy chcą tak dobrze , to dlaczego nie jest tak dobrze jak chcą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrowa Re: PO z populistami - oto kompromitacja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.10.02, 13:18 > piotr33k2 napisał: > > platforma do uni wolności nie umywa się pod względem > moralności i klasy politycznej, jestem rozczarowany i > zdegustowany postawą po. I co? bedziesz glosowal na samolepepriade? daj im znac, co o tym sadzisz, ale trzymaj linie, bo inaczej to mogila. Jest tam (w PO) czlowiek, ktory zrobilby w kraju porzadek w dwa miesiace, ale tez ma tego dosyc i spoczywa na lonie rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon ??? IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 13:38 > Jest tam (w PO) czlowiek, ktory zrobilby w kraju porzadek w dwa > miesiace, ale tez ma tego dosyc i spoczywa na lonie rodziny. Św. Mikołaj? Ma rodzine? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: PO z populistami - oto kompromitacja IP: *.gda.pl / 10.66.3.* 18.10.02, 22:23 A cóż to za jeden czyżby Olechowski NIe rozśmieszaj mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginger Re: PO z populistami - oto kompromitacja IP: *.acn.pl / 10.128.138.* 18.10.02, 22:45 PO i PiS tylko w formie werbalnej kreuja sie na obroncow demokracji i panstwa,w rzeczywistosci prowadza cyniczna i egoistyczna gre w interesie wylacznie ich partii i ich liderow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: PO z populistami - oto kompromitacja IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 13:25 > A Tusk, to skąd się wywodzi? Tusk się wywodzi z KLD :) Miłośnicy UW pamięć mają dobrą ale wybiorczą. Piotrowi "brakuje UW"? Trzeba obniżyć progi wyborcze do 1%, w parlamencie będzie jeszcze więcej Jankowskich i Lepperów, ale pragnienia Piotra zostaną zaspokojone. P.s. Piotrze zapomniałeś? to UW z AWS, z obawy o własne dupy, wprowadziła do sejmu taką ilość oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niekomuch Oszołom - termin komunistów z UW IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 10:08 Gość portalu: leon napisał(a): > ... to UW z AWS, z obawy o własne dupy, wprowadziła do sejmu > taką ilość oszołomów. Jak oszołom to tylko oczywiście ktoś z prawej strony. PZPR-owcy z SLD i UW (chwilowo w politycznym niebycie) - to oczywiście tylko same słuszne poglądy i mężowie stanu itd. Nie mogę czytać takich bredni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Oszołom - termin komunistów z UW IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 10:26 > Jak oszołom to tylko oczywiście ktoś z prawej strony Znasz chociaż jedno ugrupowanie prawicowe w obecnym sejmie? Podziel się z ludżmi ta szczęśliwą nowiną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A mam dla ciebie rade! IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 19.10.02, 15:53 Bardzo dobra. Nie czytaj. I biegnij na lokalne zebranie sld, gdzie bedziesz otoczony medracami, gotowymi oddac ostatnia koszule dla dobra Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alphaOne Re: PO z populistami - oto kompromitacja IP: 131.156.255.* 19.10.02, 12:59 > Piotrze zapomniałeś? to UW z AWS, z obawy o własne dupy, wprowadziła do sejmu > taką ilość oszołomów. nie pieprz leon, bo oszołomów wprowadzili ci, ktorzy na nich glosowali, a nie UW i AWS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wm Trzeba było trzymać się UW! IP: 62.233.204.* 18.10.02, 14:08 Z ust mi to wyjąłeś. Dodałbym tylko, że w odróżnieniu od PO Unia była skuteczna. Rynek i system demokratyczny zbudowały w Polsce szeroko rozumiane środowiska Unii. A co takiego zrobiła PO poza ględzeniem (też zresztą niezbyt energicznym)? Co nie oznacza, że źle Platformie życzę. Przeciwnie, życzę jej dobrze, jednak ona sama podcina sobie żyły popierając de facto Janowskiego i Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafalb Re: Trzeba było trzymać się UW! IP: proxy / *.usp.pl 18.10.02, 16:09 > Rynek i system demokratyczny zbudowały w Polsce > szeroko rozumiane środowiska Unii. Od 13 lat dość systematycznie głosuję na szeroko pojęte środowiska Unii i z niejakim żalem patrzę jak ludzie coraz częściej kupują cynizm takich panów jak LeszekM. Dzisiaj widać część z tego co ci Panowie sobie zasiali stosując szeroko terię Panświnizmu (Łętowski) czyli "może jesteśmy świnie ale inni też". Teaz wszyscy mają wszystko gdzieś i szacunek został dla silnych cwaniaków. Ciekaw jestem tylko czy to jest równia pochyła i w następnym sejmie będą same Leszki, Andrzejki, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Trzeba było trzymać się UW! IP: *.gda.pl / 10.66.3.* 18.10.02, 22:34 człowieku o czym ty mówisz? Jak mają nie kupić MIllera, skoro szeroko pojęte środowiska Unii jak mówisz (PO)zachowują się jak ostatnie świnie. Tym razem świnie chyba jednak nie wyczuły koniunktury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: PO z populistami - oto kompromitacja IP: proxy / *.nortelnetworks.com 18.10.02, 15:38 Gość portalu: Asmodeusz napisał(a): > Najsmutniejsze w tym wszystkim, że PO, która miała być partią > rozsądku przyłacza się do populistow i warcholow. W historii warcholami byli robotnicy protestujacy, teraz marszalek nazywa poslow demokratycznie wybranych, to swiadczy o samym marszalku, ktory dba tylko o interesy partyjne. Troche trzeba pomyslec zanim sie cos powie....Slowo warchol ma swoja historie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walduś Re: PO z populistami - oto kompromitacja IP: *.fw 18.10.02, 20:17 Co za bzdury. Spójrz do słownika starej polszczyzny co oznacza słowo warchoł. I mimo iż za SLD nie przepadam to absolutnie się zgadzam z Borowskim - cały ten cyrk to warcholstwo nie zależnie czy organizują go posłowie "demokratycznie wybrani" czy inna swołocz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cook Re: PO z populistami - oto kompromitacja IP: *.securities.com.pl 18.10.02, 17:30 To prawda - stracili mój głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubasz nie bedzie przedterminowych wyborow. IP: *.telia.com 18.10.02, 13:48 prezydent po pierwsze nie ma takich uprawnien a po drugie patrzac na sondaze mozna sie domyslic jak wygladalby parlament po wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: nie bedzie przedterminowych wyborow. IP: *.zgorzelec.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 14:21 Zdroworozsądkowe! Brak w sejmie drugiej takiej kurwy jak PSL. Pewnie jak zwykle chcą coś od SLD wydusić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: nie bedzie przedterminowych wyborow. IP: 217.153.47.* 19.10.02, 00:59 Gość portalu: leon napisał(a): > Zdroworozsądkowe! > Brak w sejmie drugiej takiej kurwy jak PSL. Pewnie jak zwykle chcą coś od SLD > wydusić. > Kretyni jakich mało. Ciągle chcą być za a nawet przeciw, jak nasz wielki Wódz. Taka dziwaczna polityka sprowadza sprowadza ich poparcie do progu wyborczego i niebawem mogą podzielić losy innych zacnych partii. Postraszenie przedwczesnymi wyborami ostudziło ich gorące łby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.nanarb01.mi.comcast.net 18.10.02, 14:07 Tak dla wcześniejszych wyborow!!! Tak dla wcześniejszych wyborow!!! Tak dla wcześniejszych wyborow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.gda.pl / 10.66.3.* 18.10.02, 22:41 twoje tak dla wcześniejszych wyborów przekonało mnie ostatecznie że debili w tym kraju nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liberał Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.pde.philips.com 18.10.02, 14:50 PO i PiS z populistami. Myślą chyba, że wszyscy wyborcy to populiści. Ale na tym moje ugrupowania mogą się przejechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelesz Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.mos.gov.pl / 194.181.152.* 18.10.02, 15:11 Gość portalu: Liberał napisał(a): > PO i PiS z populistami. Myślą chyba, że wszyscy wyborcy to > populiści. Ale na tym moje ugrupowania mogą się przejechać. > I na kjogo beda glosowac ich wyborcy? Chyba, ze wroca do UW (w przypadku wyborcow PiS malo prawdopodobne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Borowski to wspanialy temat zastepczy! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 15:26 znowu mamy kolejny swietny temat zastepczy. borowski zrobil co musial i to nic nie zmienia. Ale oczywiscie latwiej zaglebiac sie w debaty nad konstytucja i moralnoscia, niz zastanowic sie nad polka ekonomia i sposobami efektywnej prywatyzacji - bo na tym przecietny widz, sluchacz i czytelnik sie nie zna! Wiec prosze - piszcie wiecej i czytajcie wiecej o Stoenie i innych merytorycznych sprawach, a nie wdawajcie sie w puste dyskucje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Borowski to wspanialy temat zastepczy! IP: *.gda.pl / 10.66.3.* 18.10.02, 22:46 propunuję żeby ekonomię zostawić jednak ekonomistom. U nas niestety każdy zna się na ekonomii, a już Lepper w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sverige Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.du.se 18.10.02, 15:27 Bardzo fajnie to sie widzi z dystansu- jestem teraz w Szwecji, w dosc miedzynarodowym towarzystwie- m.in. Holendrow (sama nie wiem kto ma gorzej...) Moj boze, ale bajzel. coraz mniej mi sie chce wracac- no bo do czego??? Moze jedna dobra rzecz sie stanie- ze fani UW otrzezwieja troche i wroca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?x? Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.telia.com 18.10.02, 22:46 wracaj bo sie w tej szwecji zanudzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A iskierka nadziei? IP: *.acn.pl / 10.130.128.* 19.10.02, 16:13 Gość portalu: sverige napisał(a): > Bardzo fajnie to sie widzi z dystansu- jestem teraz w Szwecji, w > dosc miedzynarodowym towarzystwie- m.in. Holendrow (sama nie > wiem kto ma gorzej...) Moj boze, ale bajzel. coraz mniej mi sie > chce wracac- no bo do czego??? > Moze jedna dobra rzecz sie stanie- ze fani UW otrzezwieja troche > i wroca... Może rzeczywiście? Parę rozsądnych głosów jednak się tu pojawia. Naprawdę nie uważam, że ten Sejm jest pełną reprezentacją narodu. Tylko pojawia się kwestia edukacji. Na każdym poziomie. Niezorientowaną masą łatwiej rządzić. Zaprzestanie reformy szkolnictwa ma też uratować dużą grupę zatrudnionych w szkołach nieszczęśliwców, którzy zamiast czytać "Naj", "Zycie na gorąco" czy inne "Trybuny", muszą chodzić do szkoły i udawać, że nauczają. Elektorat mierny, ale wierny. Reforma służby zdrowia? Proszę bardzo, ładnie się o tym mówi, ale poza pacjentami, nikt tym nie jest zainteresowany. Nadzieja w tym, że jak może ludzie będą więcej jeździć po świecie, i zobaczą, jak można sobie zorganizować życie, to zapragną coś zmienić u siebie. Wariant pesymistyczny - albo zostaną na zawsze za granicą. Ale chyba nie. Większość wróci. Tak więc dzisiaj wieczorem mały toaścik za powrót do parlamentu kilku osób, których tam bardzo brakuje. (I wywalenie kilkuset, które są raczej zbędne, he he). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ns Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: proxy / 212.244.106.* 18.10.02, 15:37 Tak naprawdę nie ma żadnego znaczenia jakie ugrupowania są w sejmie. Dodatkowe wybory oznaczają przrzede wszystkim wydanie dodatkowych pieniędzy, które możnaby przeznaczyć np. dla biednych, dla dzieci. Generalnie - bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 18.10.02, 15:52 Olek już nie musisz straszyć wyborami. PSL dostało już dolę, a z Leperem to kwestia czasu - z nim trzeba łagodnie. Uni Wolności też wypada rzucić jakiś kąsek - choć nie koniecznie bo oni są niegroźni - ale tak dla przyzwoitości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Prezydent uspokaja aby utrzumac SLD przy wladzy IP: proxy / *.nortelnetworks.com 18.10.02, 16:03 Tak naprawde to wczoraj mogl wyleciec marszalek. Takie gadki o nowych wyborach to dla uspokojenia ludzi... i utrzumania SLD przy wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubasz Re: Prezydent uspokaja aby utrzumac SLD przy wlad IP: *.telia.com 18.10.02, 22:48 przeciez marszalek to nasz przyszly prezydent... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guciu Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 16:04 Nareszcie ktoś przepędzi tą chołotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.phils.uj.edu.pl 18.10.02, 16:20 Uważam, że Prezydentowi puscily nerwy. Mowienie w tej sytuacji o przedterminowych wyborach to bardziej glos uczuc (np. gniewu) niz rozsadku. I nie ma tu mowy o straszeniu, gdyz kto jak kto, ale LPR i LePeR z Samoobrony, to przedterminowych wyborow sie nie boja. A to co istotne to Postawa PO. Takiego zachowania sie LPR i Samoobrony nalezalo sie spodziewac - nihil novi, ale po PO nie. Panowie Plazynski, Tusk i Olechowski zalozyli Platforme Obywartelską - tak... trzy punkty wyznaczaja płaszczyznę vel platformę, ale sadzac po jej ostatnim zachowaniu to NIE jest to juz platforma OBYWATELSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.raytheon.com / 147.25.248.* 18.10.02, 16:22 mam nadzieje ze tym razem sld (pzpr) and samoobrona nie wejdzie do sejmu jest czas na prawdziwe gospodarowanie nastepnym posunieciem jest ograniczenie wladzy zwiazkow zawodowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tim Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: 212.160.148.* 18.10.02, 17:33 po co Pan Prezydent chce wydawać nasze pieniądze na wybory,a co to zmieni.Ci sami ludzie umieszczą się na nowych listach.Polityka gospodarcza musi być kontynuowana ponieważtakie są uzgodnienia w drodze do Uni!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jest metoda! Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 19:01 Boże Odpuść Polsce i pozwól na klonowanie Marszałka Piłsudzkiego,żeby powtórzył ,,zamach majowy''.Ta sejmowa banda od lewicy po prawicę nie różni się niczym od tej z 1926 roku ,a może jest jeszcze gorsza (bo bardziej chamska na pewno).W dzisiejszej RP nie ma następcy ,,Dziadka'' to i pozostaje klonowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LongIslander Igrzyska dla ludu IP: *.freqelec.com 18.10.02, 19:17 Sejm jest okragly tak jak kazdy cyrk. Jego sklad jest odbiciem spoleczenstwa (i chyba dobrze). Niech wiec lud ma choc igrzyska w czasach gdy nie kazdy ma chleb. Polska sie od tego nie zawali. Recesja na Zachodzie sie skonczy to i u nas gospodarka ruszy, a populisci straca poparcie. Bez paniki prosze panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubasz Re: Igrzyska dla ludu IP: *.telia.com 18.10.02, 22:55 sluszna uwaga, ale frekwencja wyborcza byla zbyt niska, zeby mowic o reprezentatywnosci tego parlamentu. inteligencja zajela sie czym innym i zostawila polityke chamom. chamstwo musi sie nachapac bo wokol bida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lp Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: 217.153.47.* 19.10.02, 01:06 Gość portalu: Jest metoda! napisał(a): > Boże Odpuść Polsce i pozwól na klonowanie Marszałka Piłsudzkiego,żeby > powtórzył ,,zamach majowy''.Ta sejmowa banda od lewicy po prawicę nie różni się > > niczym od tej z 1926 roku ,a może jest jeszcze gorsza (bo bardziej chamska na > pewno).W dzisiejszej RP nie ma następcy ,,Dziadka'' to i pozostaje klonowanie. Mam, nadzieję, że Ciebie nikt nie będzie klonować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smutny Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.abo.wanadoo.fr 18.10.02, 19:51 Wybraliscie - Macie !!! Tak mozna powiedziec o sytuacji jaka sie wytworzyla nie tylko w Polskim Sejmie.Prymitywizm duzej czesci parlamentu jest nieszczesciem dla calego kraju. Ludzie wybrani do tworzenia nowego prawa lamia juz istniejace. Nie wynika to ze zlej woli tylko z niemocy. Jezeli posiadana wiedza i inteligenja wystarcza tylko do tego co ci Panowie robia to mysle , ze znalezli sie tam zupelnie przypadkowo. Wybrano ich w beznadziejnosci , szarosci sytuacji jaka mamy w Polsce! Prawica nie istnieje, lewica drepcze w miejscu nie majac jasnej wizji przyszlosci. Wykorzystuja to partie skrajne - trudne do okreslenia, bo nie przedstawiaja zadnych cech pozytywnych.Krzyk i tupanie to nie nowosc w parlamentach.Klutnie przepychanki - swiat to zna. Tylko , ze poza tym te parlamenty jeszce cos uchwalaja , pilnuja. A u nas ? Szara warstwa zdominowala umysly jasniejsze , ktorym brakuje nie tylko odwagi politycznej , ale rowniez koncepcji na wyjscie z dolka w ktorym sie znajdujemy. I szaraczki wykorzystuja to bezlitosnie mimo swojej ograniczonej mozliwosci. Przyspieszone wybory - no i co dalej , Szaraczka zastapi nieudacznik mniej znany - przesto bardziej grozny! Zmiane moze spowodowac odwaga madrzejszych , ktorzy zaprzestana malych gierek politycznych i stworza monolit , ktory bedzie sciana z zelaza dla szaraczkow. Skula one swoje ogonki bo na nic wiecej ich nie stac ! Niech wiec madrosc zwyciezy glupote. Prawo pokona bezprawie.Niech narod zobaczy , ze glupi jest tylko szaraczkim. Nadziei troche nadziei Dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalka Piszmy do PO...(i PiSu) IP: *.97-200-24.mtl.mc.videotron.ca 18.10.02, 20:18 Widze, ze jest tu duzo rozczarowanych sympatykow PO i PiSu, takich jak ja...Mialam racje zastanawiajac sie caly czas miedzy PO a UW. Ale glosowac na kogos trzeba (bo inaczej w nastepnej kadencji bedzie jeszcze wiecej Ligi Powaznie Rabnietych & company) Wiec moze sprobowac na ile obywatele moga na "swoja" platforme wplynac... Na stronie www.poslowie.platforma.org mozna zostawic "zapytanie" lub komentarz dla panow poslow. Jezeli nie pomoze to nie zaszkodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony Debill Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.10.02, 21:06 Borowski i SLDUP-a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Więcej władzy dla Prezydenta i walka mediów z chamem L IP: 217.153.25.* 18.10.02, 21:53 Mnie najbardziej przeraża ilu w Polsce jest głupich tępaków, którzy wybierają tych chamów z LPR i Samoobrony. Spójrzmy na Sejm w Wlk. Brytanii czy w Niemczech. Dzieli nas przepaść. Nie pomogą nowe wybory, bo znowu populistyczne prostaki nie mające pojęcia o podstawach ekonomii będą przodem. A może jednak prezydent Kwaśniewski powinien mieć większą władzę na wzór USA? Media także powinny przyjąć ostrzejszy ton wobec tych kompromitujących oszłomów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cubasz Re: Więcej władzy dla Prezydenta i walka mediów z IP: *.telia.com 18.10.02, 23:01 tez tak uwazam-polska dostala za duzo wolnosci na raz. nie zrobiono dekomunizacji i nie bylo zadnego okresu przejsciowego miedzy dyktatura proletariatu a demokracja. wschodni niemcy nie mieli tego problemu-ich zachodni ziomkowie wiedzieli jak to sie robi. my mamy wzory raczej ze wschodu. oj, przydalby sie jakis silny przywodca. ale jakos go nie widac na horyzoncie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Więcej władzy dla Prezydenta i walka mediów z IP: trupek:* / 192.168.1.* 18.10.02, 23:09 Gość portalu: cubasz napisał(a): > tez tak uwazam-polska dostala za duzo wolnosci na raz. > nie zrobiono dekomunizacji i nie bylo zadnego okresu > przejsciowego miedzy dyktatura proletariatu a demokracja. > wschodni niemcy nie mieli tego problemu-ich zachodni > ziomkowie wiedzieli jak to sie robi. my mamy wzory raczej > ze wschodu. oj, przydalby sie jakis silny przywodca. ale > jakos go nie widac na horyzoncie... Zgadzam się ,ale to nie może być ten kompromitujący nas Kwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Więcej władzy dla Prezydenta i walka mediów z IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 00:08 To nie jest zbyt dobry pomysł, tak myślę. W innych krajach też jest masa populistów (Francja,Austria,Irlandia,Holandia itd...), ale główna różnica to ta, że nasi populiści to automatycznie chamy i prymitywy. Najbardziej zabolała mnie, w tym wszystkim, postawa PO i PSL (po PiS nie spodziewałem się niczego innego). Obie straciły u mnie wiele. PO i PSL załatwiają własne interesy kosztem defacto prestiżu naszego kraju i demokracji (które niby tak bronią). SLD-UP święte nie jest, ale w tej sytuacji jako jedyne zachowało moim zdaniem twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiwi Re: Więcej władzy dla Prezydenta i walka mediów z IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 01:55 Gość portalu: Bruno napisał(a): > To nie jest zbyt dobry pomysł, tak myślę. W innych krajach też jest masa populi > stów (Francja,Austria,Irlandia,Holandia itd...), ale główna różnica to ta, że n > asi populiści to automatycznie chamy i prymitywy. Najbardziej zabolała mnie, w > tym wszystkim, postawa PO i PSL (po PiS nie spodziewałem się niczego innego). > Obie straciły u mnie wiele. PO i PSL załatwiają własne interesy kosztem defacto > prestiżu naszego kraju i demokracji (które niby tak bronią). SLD-UP święte nie > jest, ale w tej sytuacji jako jedyne zachowało moim zdaniem twarz. Swiete slowa! Wszystkiemu jest winna UW z Gieremkiem i Balcerowiczem na czele. Gdyby ci "politycy" 3 lata temu przestali popierać Solidurniów to byli by w Sejmie zamiast Lepera i Gierdycha. Wesola Zytka i Plazynski to to na co nasz kraj sobie zasluzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iaceo-ere Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 22:33 Jakiś cyrk. Nie rozumiem dlaczego mieć pretensje do tych z Samobrony i LPR. Jakąś racje mają. Zachowanie niepoważne to fakt, ale nie takie rzeczy się działy w innych parlamentach. Metoda w jakiś sposób skuteczna a to znaczy, ze jakies zdolności mają. Jeśli nowe wybory to chyba zyska na tym Lepper. Media zwalczają go a on i tak będzie miał coraz więcej zwolenników, bo nie decyduje o niczym. Może negować ile wlezie, ale jak będzie musiał decydować to już innaczej się sprawy potoczą. Kto tak na prawdę jest odpowiedzialny za jego popularność? Wydaje mi się, że to właśnie cała reszta polityków. Moze gdyby się wzieli do roboty, przestali traktować obywateli jak baranów i idiotów wskaźniki poparcia by się zmieniły. Gdyby choć wiedzieli jaka jest rzeczywista sytuacja w Polsce to by była połowa sukcesu. Dla nich Polska to kraj dobrobytu, którego nie może zaznać większa część społeczeństwa polskiego. Poza tym nowe wybory zmienią tylko proporcje w parlamencie. Wybierać będziemy z tej samej szajki. Dlaczego wybory do parlamentu mają być wyborem między złymi a jeszcze gorszymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.public.trinity-lib.utoronto.ca 19.10.02, 00:55 Gość portalu: iaceo-ere napisał(a): > Jakiś cyrk. Nie rozumiem dlaczego mieć pretensje do tych z > Samobrony i LPR. Jakąś racje mają. Zachowanie niepoważne to > fakt, ale nie takie rzeczy się działy w innych parlamentach. Zgadzam sie! Po co sie od razu tak umartwiac? Cieszmy sie przynajmniej osiagnieciami w dziedzinie cyrkowosci... Przeciez tak za frajer to nas do tej Europy nie przyjma. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwek Maminski z OPZZ tez paralizowal Sejm IP: *.utc.com 18.10.02, 22:44 Lewackie zwiazki tez wstrzymywaly prace Sejmu, to co robi Janowski i Lepper jest glupie i prymitywne , ale niech Tow.miller wie ze w poprzedniej kadencji nie byl lepszy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Maminski z OPZZ tez paralizowal Sejm IP: trupek:* / 192.168.1.* 18.10.02, 23:00 Gość portalu: Sylwek napisał(a): > Lewackie zwiazki tez wstrzymywaly prace Sejmu, to co robi > Janowski i Lepper jest glupie i prymitywne , ale niech Tow.miller > wie ze w poprzedniej kadencji nie byl lepszy . Ale tym czerwonym komuchom wszystko wolno .Wolno im paraliżować pracę sejmu .Komunistycznemu prezydentowi wolno było kompromitować Polskę na cmentarzu ofiar katyńskich .Wolno im okradać społeczeństwo ,ale jak ktoś chce zaprotestować przeciwko temu draństwu ,to podnoszą głos na całą Polskę .Tylko naiwni mogą się na to nabrać ,atakich nie brak .(Wide ostatnie wybory.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vir Re: Maminski z OPZZ tez paralizowal Sejm IP: 62.89.73.* 18.10.02, 23:29 Poniewaz tylko Twoja, Sylwku, refleksje przeczytalem, tylko na nia reaguje, choc nie watpie, ze znalazlbym jeszcze bardziej frapujace wypowiedzi. Przypuszczam - sadzac o tonie Twoich wypowiedzi - ze jestes czlowiekiem bezkompromisowym i odwaznym. Twoja biografia obfituje zapewne w pobyty w aresztach i miejscach internowania, udzial w demonstracjach i protestach oraz prace wolonataryjna i dobrowolne datki na rzecz slusznych spraw. Choc jestes czlowiekiem prawym, szlachetnym i ofiarnym i w ten sposob przede wszystkim uczestniczysz w dzialaniach na rzecz dobra publicznego teraz postanowiles dac wyraz swojej bezsilnosci, rozczarowaniu i rozgoryczeniu mowiac o "komuchach", zbrodniach katynskich i zlodziejach.Rozumiem to jako wyraz frustracji i desperacji ale moze moglbys przytoczyc jakies argumenty za wlaczeniem tragedii Katynia w Twoje polemiki? > Gość portalu: Sylwek napisał(a): > > > Lewackie zwiazki tez wstrzymywaly prace Sejmu, to co robi > > Janowski i Lepper jest glupie i prymitywne , ale niech Tow.miller > > wie ze w poprzedniej kadencji nie byl lepszy . > > > Ale tym czerwonym komuchom wszystko wolno .Wolno im paraliżować pracę > sejmu .Komunistycznemu prezydentowi wolno było kompromitować Polskę na > cmentarzu ofiar katyńskich .Wolno im okradać społeczeństwo ,ale jak ktoś chce > zaprotestować przeciwko temu draństwu ,to podnoszą głos na całą Polskę .Tylko > naiwni mogą się na to nabrać ,atakich nie brak .(Wide ostatnie wybory.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Maminski z OPZZ tez paralizowal Sejm IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 00:41 Gość portalu: obcy napisał(a): > Ale tym czerwonym komuchom wszystko wolno .Wolno im paraliżować pracę > sejmu .Komunistycznemu prezydentowi wolno było kompromitować Polskę na > cmentarzu ofiar katyńskich .Wolno im okradać społeczeństwo ,ale jak ktoś chce > zaprotestować przeciwko temu draństwu ,to podnoszą głos na całą Polskę .Tylko > naiwni mogą się na to nabrać ,atakich nie brak .(Wide ostatnie wybory.) Po pierwsze nie przypominam sobie aby "czerwone komuchy" robiły kiedykolwiek taką oborę w sejmie. Protestować można w sposób cywilizowany, zresztą posłowie protestują za pomocą swoich głosów (i głównie taki protest im przystoi), do tego między innymi służy parlament. Natomiast społeczeństwo okradają nie tylko "czerwone komuchy", także i "święta prawica" (bez podtekstów religijnych :) nieźle nas obrobiła. Nie oszukujmy się - kradną wszyscy. Naiwni to ci którzy myślą, że problemy rozwiązuje się waląc się po mordach i pokazując swoje chamstwo, zamiast konstruktywnych pomysłów i debaty. Zresztą pewne rzeczy po prostu nie przystoją na pewnym szczeblu. W innym razie wrócilibyśmy po prostu na drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Maminski z OPZZ tez paralizowal Sejm IP: trupek:* / 192.168.1.* 19.10.02, 01:13 Gość portalu: Bruno napisał(a): > Gość portalu: obcy napisał(a): > > > Ale tym czerwonym komuchom wszystko wolno .Wolno im paraliżować pracę > > sejmu .Komunistycznemu prezydentowi wolno było kompromitować Polskę na > > cmentarzu ofiar katyńskich .Wolno im okradać społeczeństwo ,ale jak ktoś c > hce > > zaprotestować przeciwko temu draństwu ,to podnoszą głos na całą Polskę .Ty > lko > > naiwni mogą się na to nabrać ,atakich nie brak .(Wide ostatnie wybory.) > > Po pierwsze nie przypominam sobie aby "czerwone komuchy" robiły kiedykolwiek ta > ką oborę w sejmie. Protestować można w sposób cywilizowany, zresztą posłowie pr > otestują za pomocą swoich głosów (i głównie taki protest im przystoi), do tego > między innymi służy parlament. Natomiast społeczeństwo okradają nie tylko "czer > wone komuchy", także i "święta prawica" (bez podtekstów religijnych :) nieźle n > as obrobiła. Nie oszukujmy się - kradną wszyscy. Naiwni to ci którzy myślą, że > problemy rozwiązuje się waląc się po mordach i pokazując swoje chamstwo, zamias > t konstruktywnych pomysłów i debaty. Zresztą pewne rzeczy po prostu nie przysto > ją na pewnym szczeblu. W innym razie wrócilibyśmy po prostu na drzewa. Żadne głosy opozycji się nie liczą ,bo jaką przeważającą większość ma SLDUP.To Frasyniuk pobił posła LPR ,a nie odwrotnie . Chyba komuś się mylą fakty.A sejm w tamtej kadencji kto paraliżował . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly polityk Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: 66.65.120.* 18.10.02, 23:53 I czego sie doczekalismy ........ republiki bananowej, teraz posiedzenia sejmu nalezy przeniesc na drzewo i kazdemu z poslow dac po bananie zeby wrescie poczuli sie dowartosciowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruba ryba Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.17.79.204.lifespan.org 19.10.02, 00:40 Ch..j w leb tym wszystkim pajacom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.64.252.64.snet.net 19.10.02, 01:16 >Ch..j w leb tym wszystkim pajacom! No, no kulturalnie prosze. Elegancko, w garnikurze i pod krawatem. Jesc zawsze widelcem i nozem, przepuszczac kobiety w przejsciu i ustepowac miejsca staruszkom w tramwaju. Zawsze klaniac sie sasiadom, codziennie zmieniac bielizne. I kurwa szczelic sobie w leb! Elegancko, w garnikurze i pod krawatem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 02:11 Przeczytałem wszystkie komentarze. Widzę, że 80 % znich są napisane przez sympatyków UW, PO i PiS. Takiego kociokwiku dawno już nieczytałem. Sympatyk pana marszałka Borowskiego. PS. Borowski, to jest człowiek z którego Polska może być dumna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: proxy / *.va.shawcable.net 19.10.02, 02:53 Wywalić ten cały polski sejmo-knesset na śmietnik i rozpędzić tę całą sforę KGB-eckich esbeków, włączając rzezanego nożem Lizuta, który za przyzwoleniem Adasia, babrze się w tym szmonceskim huspiarstwie. Jak to się już stanie (pewnie kilka przysłowiowych latarni i gałęzi zostanie obciążonych)zacznie nastawać normalność. Ale zanim tak będzie, sytuacja jeszcze trochę musi napęcznieć. Potem, żadne tam komuszo interpretowane lustracje, tylko tak jak kiedyś z obcymi polskiej racji stanu to bywało, wprowadzi się dla nich test na wymawianie np. wyrazu "soczewica". Tym razem może to być np. wygłoszona z pamięci inwokacja z Pana Tadeusza + recytacja dekalogu i OBOWIĄZKOWO podanie kilku (3) wiarygodnych i weryfikowalnych referencji. Weryfikatorami będą POLACY o nieskazitelnej przeszłosci kalibru np. prof. Tomasza Strzembosza lub prof. Mieczysława Krąpca, ew. ludzie przez tych autorytetów osobiście wskazani. Proste? Ano właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rejtanik Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: proxy / *.va.shawcable.net 19.10.02, 02:54 Wywalić ten cały polski sejmo-knesset na śmietnik i rozpędzić tę całą sforę KGB-eckich esbeków, włączając rzezanego nożem Lizuta, który za przyzwoleniem Adasia, babrze się w tym szmonceskim huspiarstwie. Jak to się już stanie (pewnie kilka przysłowiowych latarni i gałęzi zostanie obciążonych)zacznie nastawać normalność. Ale zanim tak będzie, sytuacja jeszcze trochę musi napęcznieć. Potem, żadne tam komuszo interpretowane lustracje, tylko tak jak kiedyś z obcymi polskiej racji stanu to bywało, wprowadzi się dla nich test na wymawianie np. wyrazu "soczewica". Tym razem może to być np. wygłoszona z pamięci inwokacja z Pana Tadeusza + recytacja dekalogu i OBOWIĄZKOWO podanie kilku (3) wiarygodnych i weryfikowalnych referencji. Weryfikatorami będą POLACY o nieskazitelnej przeszłosci kalibru np. prof. Tomasza Strzembosza lub prof. Mieczysława Krąpca, ew. ludzie przez tych autorytetów osobiście wskazani. Proste? Ano właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: SERVER.GHOST.PL:* / 192.168.0.* 19.10.02, 21:42 Gość portalu: rejtanik napisał(a): > Wywalić ten cały polski sejmo-knesset na śmietnik i rozpędzić > tę całą sforę KGB-eckich esbeków, włączając rzezanego nożem > Lizuta, który za przyzwoleniem Adasia, babrze się w tym > szmonceskim huspiarstwie. > Jak to się już stanie (pewnie kilka przysłowiowych latarni i > gałęzi zostanie obciążonych)zacznie nastawać normalność. Ale > zanim tak będzie, sytuacja jeszcze trochę musi napęcznieć. > Potem, żadne tam komuszo interpretowane lustracje, tylko tak > jak kiedyś z obcymi polskiej racji stanu to bywało, wprowadzi > się dla nich test na wymawianie np. wyrazu "soczewica". Tym > razem może to być np. wygłoszona z pamięci inwokacja z Pana > Tadeusza + recytacja dekalogu i OBOWIĄZKOWO podanie kilku (3) > wiarygodnych i weryfikowalnych referencji. Weryfikatorami będą > POLACY o nieskazitelnej przeszłosci kalibru np. prof. Tomasza > Strzembosza lub prof. Mieczysława Krąpca, ew. ludzie przez tych > autorytetów osobiście wskazani. Proste? Ano właśnie EWENTUALNY AUTORYTET P.T.STRZEMBOSZ ?-TAK OBDARZYL NAS JUZ DZIADUNIEM NIZINSKIM ,GERIATRIA OKAZOWA ,CYRK,SKLEROTYCZNE DOMNIEMANIA <GDZIE TRZEBA DOSKONALOSCI ZAWODOWEJ,ODCHODZAC ZOSTAWIL TRUPA W SZAFIE,I chichot HISTORII .TAKIE NIESKAZITELNE KALIBRY RACZEJ NA MEDALIONY < GDYBY NIE DAJ BOZE > CHCIALY WROCIC DO POLITYKI, PANIE REJTANIE ,INTERNETU PROSZE NIE NASLADOWAC GABRIELA (ANIOLA) JANKOWSKIEGO ON TEZ SIE NAZYWA REJTANEM W SEJMIE A SKUTEK JAK WIDAC SMIECH Z CHOREGO CZLOWIEKA<<<<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franklin Proroctwo Franklina IP: proxy / *.va.shawcable.net 19.10.02, 04:09 Dziś wielce wstydliwie przechowywany jest dokument, którego treść dla diaspory żydowskiej była istnym trzęsieniem ziemi, zwłaszcza tak obiecującej jak ta amerykańska. Wstrząsy wtórne są bez wątpienia zakodowane w świadomości takiej czy innej części społeczności Stanów Zjednoczonych. Oto treść Franklinowego dokumentu z 1789 r. dotyczącego "imigracji żydowskiej". Zaprotokółował go niejaki Charles Pinskey na tzw. Konwencji Kontynentalnej: Istnieje poważne zagrożenie dla USA. Tym zagrożeniem jest Żyd, gdyż w każdym kraju, gdzie Żydzi się osiedlili, doprowadzili do obniżenia poziomu moralności i handlowej uczciwości. Trzymają się na uboczu, nieprzystosowani. Próbują zniszczyć inne narody od strony finansowej, jak to było w przypadku Hiszpanii i Portugalii. Przez ponad 1700 lat uskarżali się na swój nieszczęsny los, mianowicie na to, że zostali wygnani ze swej ziemi, ale, proszę panów, gdyby cywilizowany świat oddał im dzisiaj z powrotem Palestynę, to natychmiast znaleźliby powód, żeby tam nie powrócić. Dlaczego? Ponieważ są wampirami, a wampiry nie żyją z innych wampirów. Nie potrafią sami siebie utrzymać: muszą żyć z chrześcijan lub z innych ludzi, którzy nie przynależą do ich rasy. Jeżeli nie zostaną wyrzuceni ze Stanów Zjednoczonych na mocy konstytucji na okres co najmniej stu lat, to jeszcze napłyną do naszego kraju w takiej liczbie, że zaczną tu rządzić i zniszczą nas przez zmianę formy naszego rządu, za którą my, Amerykanie, przelewaliśmy krew i poświęcaliśmy nasze życie, dobytek i wolność osobistą. Jeżeli Żydzi nie zostaną wykluczeni z USA, to w ciągu dwustu lat nasze dzieci będą pracować w polu, aby ich wyżywić, podczas gdy oni będą z zadowoleniem zacierać ręce w swoich bankach. Ostrzegam was, panowie, jeśli nie wykluczycie [stąd] Żydów na zawsze, wasze dzieci i dzieci waszych dzieci będą was przeklinać w swoich pacierzach. Ideały Żydów nie są ideałami Amerykanów, i chociaż żyją oni wśród nas od pokoleń, ten lampart nie jest w stanie zmienić swojej skóry. Oni zagrażają naszym instytucjom, zatem powinni zostać wykluczeni stąd przez konstytucję. Tyle dokument, którego oryginał znajduje się w Benjamin Franklin Institute w Filadelfii. Od oświadczenia Franklina minęły 132 lata, gdy w 1921 r. rząd USA przyjął ustawę imigracyjną, która godziła w napływ Żydów ze wschodniej Europy i z ZSRR. Przyjęto ją jednogłośnie, co było dowodem, iż również żydowscy kongresmani nie podnieśli głosu sprzeciwu w tej sprawie! (Czyżby akt... swoistego antysemityzmu zamanifestowany przez waszyngtoński żydowski establishment wobec współbraci?) Po przyjęciu ustawy wyrażano w Ameryce zadowolenie, że zostały zamknięte wrota przed żydowskimi emigrantami z tej części Europy, ponieważ obawiano się, iż Żyd ten przyniesie ze sobą tyfus bolszewizmu. Oto racjonalne uzasadnienie, które zdaje się wpisywać w ducha proroctwa Beniamina Franklina. ZBIGNIEW K. ROGOWSKI www.medianet.com.pl./~naszapol/0232rogi.html Wywalić ten cały antypolski sejmo-knesset na śmietnik i rozpędzić tę sforę KGB-eckich esbeków i ormomilicyjnych sztyftów. Jak to się już stanie (pewnie kilka przysłowiowych latarni i gałęzi zostanie obciążonych) zacznie nastawać normalność. Ale zanim tak będzie, sytuacja jeszcze trochę musi napęcznieć. Potem, żadne tam komuszo interpretowane lustracje, tylko tak jak kiedyś z obcymi polskiej racji stanu to bywało, wprowadzi się dla nich test na wymawianie np. wyrazu "soczewica". Tym razem może to być np. wygłoszona z pamięci inwokacja z Pana Tadeusza + recytacja dekalogu i OBOWIĄZKOWO podanie kilku (3)wiarygodnych i weryfikowalnych referencji. Weryfikatorami będą POLACY o nieskazitelnej przeszłosci kalibru np. prof. Tomasza Strzembosza lub prof. Mieczysława Krąpca, ew. ludzie przez tych autorytetów osobiście wskazani. Proste? Ano właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: ProteriansZgNet:* 19.10.02, 07:50 Ten sejm jest najgorszy ,zewzględu na swój sklad od 13 lat.Zbieranina osób przypadkowych, zainteresowanych "karierami " lub zadymami. W porownaniu z sejmem kontraktowym isejmem z lat 1993-1997 jest to dno kompletne. marszałek Borowski ,ktory jest inteligentnym, sprawnym i wyksztalconym czlowiekiem pasuje dotego jak perła między wieprzami.przykre ,że PO ,o ktorej mimo wsyzstko miałam lepsze zdanie tez zachowuje sie jakby walczyła omiejsce przy korycie jak Samoobrona ,LPR czy ulubiony koalicjant PSL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knik Re: Prezydent: przedterminowe wybory? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.02, 08:48 Taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś