goldenwomen 16.12.05, 21:41 Jesli prezydent uniewinnia winnego to dla mnie świat uczciwy przestaje miec racje bytu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soma.sema Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 21:43 jeszcze gorzej, zabawiał sie czerwony knur w sędziego, nawet bez zapoznania się z aktami. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 21:44 sa widać wg prawa równi i równiejsi! Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: a na drzewach zamiast liści będą wisieć 16.12.05, 21:47 bedziemy wieszać? oko za oko? jak w kodeksie Hamurabiego? Odpowiedz Link Zgłoś
soma.sema w zawieszeniu, mordercow i kanalie 16.12.05, 21:55 a wyroki w zawieszeniu. Polska anarchia. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: w zawieszeniu, mordercow i kanalie 16.12.05, 21:56 tylko w Polsce takie rzeczy maja racje bytu :P Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 KONSTYTUCJA i PRAWO zezwala 17.12.05, 00:00 ale Polak prawa nie lubi. lubi zlodziejstwo, klamstwo i kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 21:46 cimokio napisał: > a uniewinnił? czy zmiejszył wyrok? Wychodzi na to samo ale lepiej brzmi, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 21:48 kumam czacze! wiem ze lepiej brzmi ale defektyzm i tak pozostał Odpowiedz Link Zgłoś
free.mind Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 21:55 goldenwomen napisała: > Jesli prezydent uniewinnia winnego to dla mnie świat uczciwy przestaje miec > racje bytu! Nie można uniewninnić niewinnego, bo niewinny nie jest winny. Uniewinnia się tylko winnych, to logiczne. Na tym polega prawo łaski. Niewinnym się jest bez łaski. - Dołącz do normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 21:56 od dzis dla mnie uczciwość nie ma wymiaru:( Odpowiedz Link Zgłoś
free.mind Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 22:01 goldenwomen napisała: > od dzis dla mnie uczciwość nie ma wymiaru:( Od dziś? Przecież prawo łaski mamy od dawna, a Kwach uniewnnił w czasie dwóch kadencji koło 3 tysięcy osób. Wszyscy byli winni, wszyscy mieli prawomocne wyroki sądowe. Nie tylko Kwach, Wałęsa też uniewinniał. Trochę późno się obudziłaś. - Dołącz do normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 22:04 oczy miałam szeroko otwarte ale strawić pewnych rzeczy do dzis nie potrafię bądz nie chcę :) Odpowiedz Link Zgłoś
free.mind Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 22:15 goldenwomen napisała: > oczy miałam szeroko otwarte ale strawić pewnych rzeczy do dzis nie potrafię > bądz nie chcę :) Różni ludzie różnie trawią różne rzeczy. Ja obawiam się, że czeka mnie kilka ciężkostrawnych lat. - Dołącz do normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 22:16 free.mind napisał: > goldenwomen napisała: > > > od dzis dla mnie uczciwość nie ma wymiaru:( > Od dziś? Przecież prawo łaski mamy od dawna, a Kwach uniewnnił w czasie dwóch > kadencji koło 3 tysięcy osób. Prezio stwierdzil, ze wyrok byl niesprawiedliwy, chociaz nie ma jeszcze jego uzasadnienia. Kwas wie lepiej :( > Wszyscy byli winni, wszyscy mieli prawomocne > wyroki sądowe. Nie tylko Kwach, Wałęsa też uniewinniał. Trochę późno się > obudziłaś. > - > Dołącz do normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
free.mind Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 22:35 przyladek.dobrej.nadziei napisał: >Prezio stwierdzil, ze wyrok byl niesprawiedliwy, chociaz nie ma jeszcze jego >uzasadnienia. Kwas wie lepiej :( Nie wiem, czy sprawiedliwy, czy niesprawiedliwy - ale proces był poszlakowy, bez dowodów. Generalnie nie w tym rzecz, bo prawo łaski polega właśnie na uniewinnianiu winnych i prezydent nie musi się z tego nawet tłumaczyć. Jeśli nam się to nie podoba, no to trzeba zmienić prawo i odebrać prezydentowi prawo łaski. Ale kiedy okazuje się, że cała Polska budzi się nagle, bo prezio ułaskawia eseldowca, to brakuje mi szczerości w tym oburzeniu. Tak jak pisałem - Kwach ułaskawił w sumie ze 3 tysiące osób i nikogo nie interesowało, co to są za osoby, jakie przestępstwa popełniły. Ułaskawił na przykłąd księży skazanych za morderstwa. Ciekawe, czemu gazety się o tym nie rozpisują? Dlaczego nikt się nie oburza? - Dołącz do normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 22:39 free.mind napisał: > przyladek.dobrej.nadziei napisał: > > >Prezio stwierdzil, ze wyrok byl niesprawiedliwy, chociaz nie ma jeszcze je > go > >uzasadnienia. Kwas wie lepiej :( > Nie wiem, czy sprawiedliwy, czy niesprawiedliwy - ale proces był poszlakowy, > bez dowodów. Generalnie nie w tym rzecz, bo prawo łaski polega właśnie na > uniewinnianiu winnych Przeciez Sobotka byl niewinny :))) > i prezydent nie musi się z tego nawet tłumaczyć. Jeśli > nam się to nie podoba, no to trzeba zmienić prawo i odebrać prezydentowi prawo > łaski. Ale kiedy okazuje się, że cała Polska budzi się nagle, bo prezio > ułaskawia eseldowca, to brakuje mi szczerości w tym oburzeniu. Tak jak pisałem > - > Kwach ułaskawił w sumie ze 3 tysiące osób i nikogo nie interesowało, co to są > za osoby, jakie przestępstwa popełniły. Ułaskawił na przykłąd księży skazanych > za morderstwa. Ciekawe, czemu gazety się o tym nie rozpisują? Dlaczego nikt się > > nie oburza? > - > Dołącz do normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
free.mind Re: Żenada!!!!!!!! 16.12.05, 22:51 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > Przeciez Sobotka byl niewinny :))) Nie wiem, skąd o tym wiesz. Ja mogę tylko powiedzieć, że sąd go prawomocnie skazał, choć nie udowodnił mu winy. Ale ja nie wiem, czy Sobotka popełnił to przestępstwo, czy nie. A jak prezydent to uzasadnia - to jego prywatna sprawa i mnie to w ogóle nie obchodzi. A nie obchodzi mnie dlatego, że prezydent nie musi uzasadniać swych ułaskawień - takie jest prawo, może złe, ale to inna kwestia. Mnie dziwi co innego - nieszczera reakcja społeczeństwa, to nagłe przebudzenie że oto Kwach ułaskawia kogoś kto jest winny. Ale przecież to jest jego prawo i z tego prawa korzystał tysiące razy. Może ułaskawić kogo chce. Na przykład morderców w sutannach. Dołącz do normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
oxforder Magister prezio nie jest czerwonym knurem. 16.12.05, 22:50 Jest co najwyzej czerwonym wieprzem. Anastazja P seznała w "Erotycznych immunitetach" że prezio ma poważne problemy z kopulacją. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.korony Też jestem rozczarowany. 16.12.05, 22:47 Prezydent Aleksander Kwaśniewski z jakichś powodów postanowił na koniec przekreślić wszystkie swoje zasługi. Szkoda. Bo np. na Ukrainie, podczas Pomarańczowej Rewolucji, zachował się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 Uniewqinnialbys NIEWINNEGO? 16.12.05, 23:58 Jesli istnieje instytucja uniewinnienia, to chyba dla winnych, ty POLSKI debilu! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 Żenada? Uniewinnianie NIEwinnych ? Co to jest? 16.12.05, 23:59 Jesli istnieje instytucja uniewinnienia, to chyba dla winnych,nie? ty POLSKI intelekcie! Odpowiedz Link Zgłoś
free.mind Oburzaj się, oburzaj... 17.12.05, 00:15 Hej, pralinka.pralinka! Nawet nie przypuszczasz, w jak wielebnych i świątobliwych sferach Kwach ma swoich kolesi. Luknij, złotko, tutaj (bardzo proszę o wyrazy oburzenia, z wieloma wykrzyknikami): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=33619410 Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkadziwaczka7 a uniewinnienie ksiedza morderce, nie zenuje cie? 17.12.05, 00:37 moze wypowiesz sie, polska opoko moralna? Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Cokolwiek by uczynił - i tak byłoby źle... 17.12.05, 07:52 Nie zrobiłby nic - mówiono by: ale świnia, mógł kolesia wyciagnąć... Złagodził wyrok - mówią: ale świnia, pomógł kolesiowi... Ci sami ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Nareszcie !!!!. 17.12.05, 09:53 Szef Klubu Parlamentarnego PiS Przemysław Gosiewski zapewnił, że PiS nie łamie regulaminu Sejmu, pracując nad ustawą o radiofonii i telewizji. Przyjęto też poprawkę, zgłoszoną przez LPR, zakładającą uproszczony tryb ubiegania się o ponowną koncesję na nadawanie jedynie dla nadawcy społecznego. Status ten przysługuje środkom społecznego przekazu, które "upowszechniają działalność wychowawczą i edukacyjną, działalność charytatywną, respektują chrześcijański system wartości". Takim nadawcą jest Radio Maryja. Brawo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Nareszcie !!!!. 17.12.05, 09:57 "Cała władza w ręce Rad... ia Maryja! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Nareszcie !!!!..O! QRWA! Tak IM Dopomóż Mohair'e! 17.12.05, 10:12 "respektują chrześcijański system wartości" !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: Żenada!!!!!!!! 17.12.05, 10:07 Zacznijmy od tego że ktoś taki jak Kwaśniewski został prezydentem jest już żenadą a sprawa Sobotki jest tylko jedną z konsekwencji tego faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny.prawicowiec Nareszcie katolicki głos będzie w każdym domu ! 17.12.05, 10:13 W katolickim domu ! Brawo PiS, Samoobrona i LPR ! Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Nareszcie katolacki głos umożliwi spokojne 17.12.05, 10:18 wypróżnienie się o każdej dowolnie wybrane porze, dzięki radyju.. w Katolickim Domu !! Odpowiedz Link Zgłoś