Dodaj do ulubionych

Podobno od 1 stycznia wprowadzą nakaz modlitwy

26.12.05, 23:41
przed włączeniem telewizora !!!! Do tego kapliczki przed wejściami do urzędów
publicznych i transmisje mszy świętej w porach najwyższej oglądalności !!!

Tak słyszałem od znajomej lewaczki która stwierdziła że po wyborze
Kaczyńskiego na prezydenta ucieka z Polski ..
Obserwuj wątek
    • kubala11 [...] 26.12.05, 23:47
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • henryk.log Re: Podobno od 1 stycznia wprowadzą nakaz modlitw 26.12.05, 23:50
      "Ta" będzie moją pierwszą Modlitwą po porannej kawie i dymku !!

"Modlitwy na antenie RM:
      - Sluchamy, RM...w czyjej intencji modlitwa?
      - Ja bym chciala sie pomodlic za wszysktich oszustow, klamcow i zlodzieji...no
      i oczywiscie za ojca dyrektora"
    • frank_drebin A tak z ciekawosci to wyjechala, czy to byla 27.12.05, 00:06
      chwilowa histeria ?
      • zio29 Re: A tak z ciekawosci to wyjechala, czy to byla 27.12.05, 00:07
        od wyborów twierdzi że wyjeżdża na Zachód .. bo tutaj nie ma pracy a
        Kwaśniewskiemu !nie pozwolono! zreformować kraju ..
        • frank_drebin Czyli gada zeby gadac. Zawsze znajdzie sobie jakis 27.12.05, 00:27
          powod jak to jej zle i jaka jest niedoceniona a potem zeby nie wyjechac ;)
          zio29 napisał:

> od wyborów twierdzi że wyjeżdża na Zachód .. bo tutaj nie ma pracy a
          > Kwaśniewskiemu !nie pozwolono! zreformować kraju ..
          • zio29 Re: Czyli gada zeby gadac. Zawsze znajdzie sobie 27.12.05, 01:25
            Problem jest głębszy .. co do dziewczyny:

Jej matka w wieku 50 lat odeszła na milicyjną emeryturę .. Za odprawę kupiła
            córce mieszkanie .. Teraz boi się o swoją emeryturę a we wszelkich poczynaniach
            nowych władz wietrzy jakiś podstęp .. Jedynie były prezydent którego nazywa -
            jedną z najwybitniejszych postaci w historii Polski, był dla niej gwarantem
            stabilizacji ..
            Zresztą cała rodzina za utrwalanie władzy ludowej została nagrodzona
            mieszkaniem w stolicy .. a córka?? Niedaleko padło jabłko od jabłoni ..
            Roszczeniowa postawa wobec państwa, krytykanctwo, pieniactwo graniczące z
            ateistyczną obsesją ..
    • polonus9 kazd'e ministerstwo bedzie mialo swojego kapelana 27.12.05, 00:12
      w randze biskupa. Oddzielnych kapelanow beda mialy Sejm i Senat. Kapelanem
      Sejmu bedzie oczywiscie Rydzyk, a Senatu jego kolega z ND.
    • henryk.log Podobno od 1 stycznia ta modlitwa do ...rycyka.. 27.12.05, 00:22
      – Najdroższy ojcze Rydzyku. Jesteśmy z tobą. Jak by ktoś chciał
      na ciebie rękę podnieść, to ja nie wiem co bym mu zrobiła... najdroższy i
      uwielbiony ojcze. Ty jesteś dla mnie więcej jak Bóg... (płacz) Sto razy więcej
      jak Bóg... ukochany ojcze. Oni wszyscy będą musieli z tego kiedyś zdać
      świadectwo. Przed Bogiem i przed tobą, bo ty będziesz siedział na jego prawicy.
      >telefon do RM: <
      • tojajurek Coś zaczęło mi świtać... 27.12.05, 00:42
        Od dawna przedstawia się postaci świętych ze złotawą obwódką, czy też poświatą
        nad głowami.
        Dotąd mylnie sądzono, że to tzw. aureola (cokolwiek by to miało nie być).
        A to po prostu były żółte moherowe berety.
        Kolor złoty, jak widać, zawsze był zastrzeżony dla najbardziej zasłużonych.
        • aron2004 Re: Coś zaczęło mi świtać... 27.12.05, 10:52
          na szczęście racjonaliści mogą poprosić o azyl polityczny Chiraca - on da im
          mieszkania na przedmieściach Paryża będą mogli tam sobie spokojnie żyć z dala
          od fanatycznych katoli.
    • ax4 Re: Podobno od 1 stycznia wprowadzą nakaz modlitw 27.12.05, 01:12
      doskonale sie to komponuje z milosierdziem prezia
    • kallimach Re: Podobno od 1 stycznia wprowadzą nakaz modlitw 27.12.05, 01:20
      No jasne, mało tego. Będzie codzienny obowiązek spożywania komunii wykonanej z
      krwi zydowskich dzieci a także nasze wojska w Iraku mają podjąć krucjatę na
      Ziemię Świętą, kurde.
    • kostka.s --- Koltuneria bedzie nasmiewac sie z Ciebie 27.12.05, 03:19
      tak jak kpili sobie z tych ktorzy twierdzili, ze z czasem bedziemy placic
      katechetom pensje, ze konkordatowy PAT i KUL to dopiero poczatek, ze przyjete
      zapisy konstytucyjno-konkordatowe sprowadza sie do panstwa wyznaniowego oraz
      wziecia tej bandy nierobow na utrzymanie podatnika...

Za kazdym razem koltuneria katolicka zadala dowodow, szydzila, kpila, zapierala
      sie w zywy kamien, ze nic podobnego.

Ja natomiast nie bylbym zaskoczony obowiazkowa modlitwa od poczatku przyszlego
      roku. A rezymowki Wyborcza z Rzepa zlego slowa przeciwko obowiazkowej modlitwie
      nie powiedza.
      • liroj Re: --- Koltuneria bedzie nasmiewac sie z Ciebie 27.12.05, 23:32
        A w Stanach przed meczami futbola spiewaja hymn i nikogo to nie burzy!
        • kostka.s Re: --- Koltuneria bedzie nasmiewac sie z Ciebie 28.12.05, 04:08
          ale spiewaja dlatego, ze chca - a nie dlatego, ze musza. Czy chwytasz roznice?
      • ubogacona No i bardzo dobrze. Przymusic do dobra tez jest do 29.12.05, 17:09
        dobrem, bo lepiej jak pomodli sie jeden z drugim zamiast glupoty wyczyniac.
        Urzendnikom w biurach bardzo sie to przyda, czyli... moze nie ze wszystkim
        zasraja Kaczki te nasza biedna i umeczona Ojczyzne. :)
        • wanda43 Re: No i bardzo dobrze. Przymusic do dobra tez je 29.12.05, 17:59
          Obsmiałam się jak norka :-))))
          Juz widzę to oczyma wyobraźni.
          Godzina 8 rano we wszystkich urzędach obowiązkowa modlitwa.Urzędnicza brać pada
          w pokojach na kolana,rączki zlożone,buźki natchnione.
          Tylko do czego będą się modlić?Koniecznie trzeba będzie w kazdym pokoju powiesić
          jakis symbol religijny, krzyzyk, obrazek albo choć portret JP II lub B XVI.
          A banda interesantów?A niech idzie do diabła!
          • ewa8a Re: No i bardzo dobrze. Przymusic do dobra tez je 29.12.05, 18:10
            wanda43 napisała:

>Koniecznie trzeba będzie w kazdym pokoju powiesić
            jakis symbol religijny, krzyzyk, obrazek albo choć portret JP II lub B XVI.

Mała korekta - powiesić tam, gdzie jeszcze nie wiszą.
    • kubala11 Re: Podobno od 1 stycznia wprowadzą nakaz modlitw 27.12.05, 09:58
      zio29 napisał:

> Tak słyszałem od znajomej lewaczki która stwierdziła że po wyborze
      > Kaczyńskiego na prezydenta ucieka z Polski ..

Szerokiej drogi. Jednej "mądrej" mniej:) Niech zabierze ze sobą swoich
      znajomych:)
      PS. Tak może byc szanowny cenzorze?
    • abc12323 Re: Podobno od 1 stycznia wprowadzą nakaz modlitw 27.12.05, 22:55
      ojejku

.
      www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=591
      • henryk.log Re: Podobno od 1 stycznia wprowadzą nakaz modlitw 27.12.05, 23:43
        abc12323 napisała:

> ojejku
        > > www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=591

..lub ..kurde! mol!

img350.imageshack.us/img350/379/rydzyk5qe.gif
        .
    • wesoly33 Re: Podobno od 1 stycznia wprowadzą nakaz modlitw 27.12.05, 23:59
      zio29 napisał:

> Tak słyszałem od znajomej lewaczki która stwierdziła że po wyborze
      > Kaczyńskiego na prezydenta ucieka z Polski ..

A jak ona z Tworek ucieknie ?
    • leszab No to już jej w Polsce nie ma.Jaka ulga. 29.12.05, 18:18
    • jorubijka A ile pozytywnej energii mozna by skierowac na bud 29.12.05, 19:34
      budowe wspolnego dobra gdyby niepotrzebne awantury na linii
      religia-polityka-spoleczenstwo-ekonomia-jednostka wyeliminowac dzieki
      ustanowieniu uczciwej i przejrzystej teokracji, jak w Iranie gdzie nie chadzaja
      jedna parami do swiatyn, a kazdy musi isc jak mu sie podoba, w miejsce
      aktualnego panstwa wyznaniowego ktore jest jednym wielki oszustwem, a wiec
      niczym dobrym.

A jak bede musiala sie modlic to bede sie modlila. Przeciez nie bede czekac az
      mi gardlo rozszarpia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka