Dodaj do ulubionych

Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki.

IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 27.10.02, 10:30
W piatek belgijska TV nadala program o Polsce. Pokazano Krakow, Oswiecim,
Wieliczke i naturalnie Wadowice.
W Wadowicach pokazano "swiety dom Wojtyly", "swiete przedmioty Wojtyly",
miedzy innymi "swiety dlugopis Wojtylu".
Na zakonczenie "swieta kremowke".

W cudzyslowie napisalem wyrwane fragmenty z oryginalnych komentarzy do filmu.
Europa ma ubaw.
Obserwuj wątek
    • reggie Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. 27.10.02, 10:36
      Wstydz się pan, do pacierza, obrażasz pan święte domostwo pierwszego Polaka.
      Co to daje, sumienie Rob gryzie, co?
      Allelluja i do przodu, Ojciec Swięty naszym przewodnikiem,
      komuchu Rob, nic cię już nie oświeci.
      • Gość: Rob Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 27.10.02, 10:53
        reggie napisał:

> Wstydz się pan, do pacierza, obrażasz pan święte domostwo pierwszego Polaka.
        > Co to daje, sumienie Rob gryzie, co?
        > Allelluja i do przodu, Ojciec Swięty naszym przewodnikiem,
        > komuchu Rob, nic cię już nie oświeci.

Czego ja mam sie wstydzic? Tego, ze ogladam TV?
        • reggie Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. 27.10.02, 11:00
          Prawdziwy obraz Polski jest w sercach Katolików. Pan o tym nic wie, komuchu
          Rob.
          • Gość: Rob Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 27.10.02, 11:16
            reggie napisał:

> Prawdziwy obraz Polski jest w sercach Katolików. Pan o tym nic wie, komuchu
            > Rob.

Masz racje. Pan o tym nic nie wie.
            • reggie Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. 27.10.02, 11:30
              Niech nie zabiera głosu w takim razie, bo wygaduje głupoty niczym z żydowskiej
              mykwy.
              • Gość: Rob Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 27.10.02, 13:10
                reggie napisał:

> Niech nie zabiera głosu w takim razie, bo wygaduje głupoty niczym z
                żydowskiej
                > mykwy.

A dlaczego "kremowka" nie moze byc swieta???
                Przeciez wszystko co swieci biora do rak staje sie swiete. JP2 wg ciebie jest
                swietym. On bral rowniez do buzi.
                • Gość: Rob Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 27.10.02, 13:16
                  >On bral rowniez do buzi.

Mam oczywiscie kremowki na mysli.

• Gość: Malkontent Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 27.10.02, 13:38
                    Nie dyskutuj Pan z reggim,bo to jak widać strasznie zakuta katolicka pała.Jak
                    ktoś nie z nim to zaraz jest komuchem lub żydem.Szkoda się zniżać do jego
                    poziomu.A tak naprawdę to kremówki z Wadowic,z papieskiej cukierni sa
                    niesmaczne.U nas robią lepsze.
                    • jaceq Grudziądzkie kremowki. 27.10.02, 14:25
                      Gość portalu: Malkontent napisał(a):

> A tak naprawdę to kremówki z Wadowic,z papieskiej cukierni sa
                      > niesmaczne.U nas robią lepsze.

Potwierdzam. Latem zatrzymałem się w G. na kilka godzin. Do tego podano nam kawę - jedną z
                      najlepszych, jakie piłem w Polsce.
                      • Gość: Rob Re: Grudziądzkie kremowki. IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 27.10.02, 14:33
                        jaceq napisał:

> Gość portalu: Malkontent napisał(a):
                        >
                        > > A tak naprawdę to kremówki z Wadowic,z papieskiej cukierni sa
                        > > niesmaczne.U nas robią lepsze.
                        >
                        > Potwierdzam. Latem zatrzymałem się w G. na kilka godzin. Do tego podano nam
                        kaw
                        > ę - jedną z
                        > najlepszych, jakie piłem w Polsce.

Szczerze mowiac na tym filmie dokladnie nie bylo widac co to za ciastko. Czy
                        to jest odpowiednik "Napoleonki"?
                        • jaceq Re: Grudziądzkie kremowki. 27.10.02, 14:54
                          Gość portalu: Rob napisał(a):

> Szczerze mowiac na tym filmie dokladnie nie bylo widac co to za ciastko. Czy
                          > to jest odpowiednik "Napoleonki"?

Ściśle - nie za bardzo wiem. Z ciast najbardziej lubię bekon.
                          Ale i coś słodkiego czasem też. Te grudziądzkie wyglądają tak:
                          Pomiędzy dwoma warstwami ciasta francuskiego masa przypominająca waniliowy budyń.
                          Na wierzchu bita śmietana.
                          Razem kwadrat 12 x 12 cm, wysokość ok 6 cm. Porcja w sam raz na jeden raz. Kalorii pewnie full, ale
                          mnie to powiewa.
                          Nie znam Grudziądza za dobrze, było to w kawiarni na jednej z większych ulic. Jadąc z zachodu, za
                          mostem (na którym zginął B. Malinowski) w prawo w kierunku starówki. Vis'a'vis kawiarni tramwaje
                          skręcały w lewo.
                          • jaceq W lewo. 27.10.02, 15:07
                            jaceq napisał:

> w prawo w kierunku starówki. V

Oczywiście - pomyłka. W LEWO.
                          • Gość: Rob Re: Grudziądzkie kremowki. IP: ncroes* / *.kabel.telenet.be 27.10.02, 15:08
                            "Pomiędzy dwoma warstwami ciasta francuskiego masa przypominająca waniliowy
                            budyń.
                            Na wierzchu bita śmietana"

Czyli to stara SMACZNA "Napoleonka" + bita smietana.

Dzieki!
                            Pozdrowienia.
      • Gość: babariba Chałupa Żyda jednego IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 14:46
        reggie napisał:

> Wstydz się pan, do pacierza, obrażasz pan święte domostwo pierwszego Polaka.
        > Co to daje, sumienie Rob gryzie, co?
        > Allelluja i do przodu, Ojciec Swięty naszym przewodnikiem,
        > komuchu Rob, nic cię już nie oświeci.

Jakie tam domostwo pierwszego Polaka, chałupę Żyda jednego
    • Gość: Marcel Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.02, 18:54
      Kremówka to zwykłe ciastko z kremem. Strasznie niedobre.
      • reggie Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. 27.10.02, 20:19
        Dobrze, naublizano mi, świetnie, tak właśnie postepują nie-Katolicy, a ja wam
        powiem, że nie znam smaku kremówek. Tak, tak, to wypiek dla Ojca Swiętego.
        Ale pod rzadami kłamców lustracyjnych szyldem z SLD nie stać mnie na takie
        frykasy...
        Tylko chleb powszedni, za co Panu i tak dziękuję, oby zdrowie było, to tylko
        najważniejsze, a wy antypolacy śmiejcie się z wierzących dalej...
        • Gość: Malkontent Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 19:05
          Jednak jesteś zakuta pała o nastawieniu katolicko-szowinistycznym.Jeżeli nie
          jestem wierzącym w P.B i jego ziemskiego namiestnika,to nie jestem Polakiem ?
          Jestem,nawet lepszym,bo mądrzejszym,bo widzę więcej niż kruchtę i krucyfiks !
          • Gość: Ethanol Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: proxy / 151.112.27.* 28.10.02, 21:30
            A, w ktorym miejscu dopatrzyles sie szowonizmu ??
            Ja go widze znacznie wyrazniej w twoich wypowiedziach
        • Gość: Frank Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: *.lodz.gazeta.pl 30.10.02, 19:05
          Reggie, Ty to tak na poważnie?
    • Gość: czyzunia Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.10.02, 23:02
      kiedys urban w swoim nie dokonal badania kremowek z wadowic. wygraly jakies
      dowozone z krakowka. reszta to mamałyga w posdtaci budyniu, fe.
      aby poznac smak kremowek mozna sprobowac w cukierni hotelu europejskiego na
      krak.przedmiesciu. a poza tym z tymi kremowkami to jakis balach. un gogoł ze po
      maturze chodzili na kremówki. jaki normalny 18-19 latek jada takie gówno. w
      tym wieku zaw3sze i wszedie mlodzież spożywa alpazki[winka owocowe], probuje
      wodeczki ewentualnie browarku.rozumiem -normalna młodzież a nie jakieś
      infantylmne matoły.pa
      • Gość: Jan Alkohol dla nieletnich IP: *.hispeed.ch 29.10.02, 01:28
        Gość portalu: czyzunia napisał(a):
        > jaki normalny 18-19 latek jada takie gówno. w
        > tym wieku zaw3sze i wszedie mlodzież spożywa alpazki[winka owocowe], probuje
        > wodeczki ewentualnie browarku.rozumiem -normalna młodzież a nie jakieś
        > infantylmne matoły.pa

Uwaga czyżyku – spuszczam się na twój poziom:
        Jak się innym rozwijały neurony, ty chlałeś. Efekt widać.
        I wracam na górę.
        • Gość: czyzunia Re: Alkohol dla nieletnich IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 29.10.02, 22:23
          aspuszczaj sie ze swoimi neuronami na gore.pa
          nie rozumiesz czegos. mlodziez zawsze i wszedzie siegala po zakazany owoc,
          alkohol, narkotyk no chyba ze tak swietojrebliwa jak wasza spolka z wojtylą na
          czele. alkohol, narkotyk w pieknych latach hippi byl nawet tego symbolem.
          ale katole wtedy spiewali"wszystkie nasze dzienne sprawy" ale nie sluchali
          hendricksa.pa
          • Gość: Jan Re: Alkohol dla nieletnich IP: *.hispeed.ch 30.10.02, 02:30
            > swietojebliwa jak wasza spolka z wojtylą na czele.
            "Ad personam"/"prymitywnie ateistyczne", jak by powiedzial Kagan. To zaczyna
            byc meczace. Chyba zaczne wyzywac ateistow, tyle ze my jestesmy na tyle
            kulturalni, ze nawet nie mamy dla was porzadnych wyzwisk.

> alkohol, narkotyk w pieknych latach hippi byl nawet tego symbolem.
            Roznimy sie w ocenie efektow. Ja rowniez na studiach myslalem, ze aby miec
            kolegow, musze sie nauczyc nauczyc pic wodke z duzego kubka do dna. Nie
            nauczylem sie, mialem kolegow (moze innych).

> ale katole wtedy spiewali"wszystkie nasze dzienne sprawy" ale nie sluchali
            > hendricksa.pa
            Hendricks mnie nie bral, wolalem Simona&Garfunkela, Dylana, Baez, ale to dla
            ciebie pewnie za soft. Katole tez sluchaja roznych rzeczy, ale ty i tak wiesz
            lepiej. Ostatnio Kagan probowal mnie przekonac, ze lepiej ode mnie wie, jakie
            sa moje motywacje (moralnosc tylko ze strachu przed pieklem).
            Od dyskutantow oczekuje troche elastycznosci, ale od C2H5OH i lektury pewnych
            pism mozg sztywnieje.
            Pa anyway - nie obraz sie, ale zastosowalem w tym momencie wartosci
            chrzescijanskie ;-)

• Gość: czyzunia Re: Alkohol dla nieletnich IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.10.02, 10:22
              niewątpliwie mozg sztywnieje od nd. pa
            • Gość: czyzunia Re: Alkohol dla nieletnich IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.10.02, 10:23
              "my jestesmy kulturalni"- ale nas chwalą.pa
              • Gość: Jan Re: Alkohol dla nieletnich IP: *.hispeed.ch 30.10.02, 11:13
                > niewątpliwie mozg sztywnieje od nd. pa
                Co to jest "nd"?

> "my jestesmy kulturalni"- ale nas chwalą.pa
                Tu moje IQ i intuicja wysiadaja - nie musisz mowic, dlaczego ;-)
                Kto to "my" w pierwszej czesci zdania, kto w drugiej?
                Co jest wobec tego powaznie, co ironicznie?
                Pa
                • Gość: czyzunia Re: Alkohol dla nieletnich IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.10.02, 11:49
                  oj, tepawy jesteś, no trudno.pa
                  • Gość: Jan Pierwszy odruch - zbluzgać IP: *.hispeed.ch 30.10.02, 18:56
                    > oj, tepawy jesteś, no trudno.pa

Dlaczego zanim się zastanowisz, masz taki pierwszy odruch - zbluzgać?
                    Czy to coś w temacie "moralność chrześcijańska a świecka"?
                    Widzę pewną korelację.

<IRONIA>
                    Mnie stać na autoironię (patrz wyżej).
                    Jestem dumny z mojej skromności i będę się z nią obnosił ;-)
                    </IRONIA>
                    Chyba muszę markować jak w HTMLu ironiczne fragmenty, bo nie wszyscy łapią.

Jednak pa.

• Gość: babariba Napoleonka, nie kremówka IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 15:06

> kiedys urban w swoim nie dokonal badania kremowek z wadowic. wygraly jakies
        > dowozone z krakowka. reszta to mamałyga w posdtaci budyniu, fe.
        > aby poznac smak kremowek mozna sprobowac w cukierni hotelu europejskiego na
        > krak.przedmiesciu. a poza tym z tymi kremowkami to jakis balach. un gogoł ze
        po maturze chodzili na kremówki. jaki normalny 18-19 latek jada takie gówno. w
        > tym wieku zaw3sze i wszedie mlodzież spożywa alpazki[winka owocowe], probuje
        > wodeczki ewentualnie browarku.rozumiem -normalna młodzież a nie jakieś
        > infantylmne matoły.pa

popieram adres: hotel europejski.
        Z tym, że tam nazywa się to napoleonka.
        Na takim jednym paskudztwie (+ kilka kaw) daje się przetrzymać beż zagrożenia
        śmiercią głodową cały dzień.
        Smacznego!!!
    • Gość: falafel Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 15:18
      Jesli ktoś miał tu ubaw to chyba tylko ty. Bo wydaje mi się że nie ma tu nic
      śmiesznego. Bo niby co rekwizyty papieża? Albo ulubiony smakołyk z lat
      młodzieńczych? Doprawdy nie rozumiem ciebie człowieku.
      A tak poza tym wolałbyś oglądać ulubione rekwizyty Husajna albo innego drania?
      Zobaczył bys wśród nich np plan ataku gazowego na twoje miasto? Nie smiałbyś
      sie juz tak baranku.
      • Gość: Kraken Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: *.proxy.aol.com 30.10.02, 19:28
        Gość portalu: falafel napisał(a):

> Jesli ktoś miał tu ubaw to chyba tylko ty. Bo wydaje mi się że nie ma tu nic
        > śmiesznego.
        -Kr. Alez WSZYSTKO co dotyka w jakis sposob wojtyle karola jest jedna wielka
        komedia,gdzie glownymi aktorami sa "prawdziliki"("prawdziwe" Polaki-
        katoliki),smutne jest tylko to,ze ta farsa ciagnie sie juz od 24 lat!!Jak
        moznaby sadzic,jednak przyslowiowy polski idiotyzm,jest jak najbardziej
        prawdziwy-i jak sie tu oburzac na Jakesow o "Polish-jockes"???

Bo niby co rekwizyty papieża? Albo ulubiony smakołyk z lat
        > młodzieńczych?
        -Kr. Tu nie chodzi o "smakolyk",ale o fakt,ze "prawdziliki" zrobily z tej
        zalosnej kremowki obiekt adoracji!!!Przy czym niebagatelna role odegraly w tym
        zalosnym widowisku media-ciekawe kiedy kiedy Polacy zaczna swietowac (narodowo
        oczywiscie) rocznice pierwszej wojtylowskiej masturbacji
        (trzepania"kapucyna","walenia" gruchy,"marszczenia" Freda,lub po
        prostu "walenia" konia-bo mysle,ze terminu "masturbacja" nie zrozumiesz)???

Doprawdy nie rozumiem ciebie człowieku.
        > A tak poza tym wolałbyś oglądać ulubione rekwizyty Husajna albo innego drania?
        -Kr. Zaluje ogromnie,ze nie zainteresowalem sie we wlasciwym czasie grafika i
        akwarelami niejakiego Adolfa Hitlera(ktory wcale nie byl malarzem pokojowym-jak
        to chetnie twierdzi polska propagitka)-ZOBACZ JAKIE CENY DZIS OSIAGAJA!!!Lecz
        mysle,ze poza Polska zalosne dramaty i pozostala dzialalnosc "pisarska" lolka
        od wojtylow furory nie zrobia!!

> Zobaczył bys wśród nich np plan ataku gazowego na twoje miasto? Nie smiałbyś
        > sie juz tak baranku.
        -Kr. Gdybys tak jeszcze zobaczyl nie tak dawne plany ataku atomowego NATO na
        Polske,zesralbys sie w porcieta jeszcze dzis!!!
        • Gość: czyzunia Re: Nareszcie zobaczylem jak wygladaja kremowki. IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.10.02, 21:00
          co oni pierdola jakie plany husajna ataku na moje miasto.
          jak dotyczczas kol.saddam nikomu krzywdy nie zrobil.jakis tam kuwejt, gdzie
          natychmiast caly swiat rzucil sie bronic demokracji.uahhhaaa.
          naczytają się glupot propagandy kol.dablju i chcrzanią od rzeczy. a jeszcze to
          ze bezgranicznie mu ufa aleksander wszystkich polakow.
          a tak poza tym jesli kol lolek nie trzepal to czysty zboczek. 95 proc.15-16
          latkow to czynilo.pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka