hrabia.m.c 28.12.05, 19:11 Wystarczy im ,że za twarz ktoś ich bierze i za nich decyduje, a są szczęsliwi . Czyasy gierka wracają ,tylko w czarnym wykonaniu. POMOŻECIE???????????????? AMEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wesoly33 [...] 29.12.05, 04:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Re: Ojej, miejcie trochę zrozumienia! 29.12.05, 05:47 Mentalność niewolnika: kiedy jest źle? Ano, jak się ma niedobrego, okrutnego pana. A kiedy jest dobrze? Dobrze jest wtedy, gdy pan jest dobry, łagodny, dba o swoich niewolników. Niestety, lata tresury w sowieckim totalitaryzmie tak właśnie wpłynęły na myślenie wielu ludzi - szczególnie takich, którzy nie mieli nigdy okazji poznac życia w wolnych, demokratycznych systemach. Zwróćcie uwagę, że w słynnych "21 postulatach" z Sierpnia '80 mentalność niewolnicza jeszcze bardzo silnie sie objawia. Pan jest niedobry, ma sie poprawić! Mówi się: "Czym skorupka za młodu nasiąknie...". Jak w kimś ta mentalnośc sie za młodu silnie ugruntowała, to już nie jest w stanie się jej wyzbyć! Nadzieja w młodych pokoleniach, które od początku już żyją w nowej rzeczywistości. Ale zmiana mentalności w skali całego społeczeństwa nie może się odbyć skokowo! Minęło dopiero 16 lat. Ja osobiście uważam, że Polska ostatecznie "znormalnieje" dopiero gdzieś około 2050 roku. Ci, którzy mają szanse doczekać, niech uzbroją się w cierpliwość. A na tych, którzy wciąż mają sporą dozę "mentalności niewolniczej", nie ma się co gniewać. To cięzkie życie ich tak ustawiło. A poza tym, że mają taką irytującą przywarę, to są oni naogół bardzo zacnymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Nie dziw się, że ludzie tego nie rozumieją 29.12.05, 09:02 Idiota na ogół nie wie, że jest idiotą. Zjawisko o ktorym mówisz jest stare i znane. Po wojnie secesyjnej w USA wielu niewolników prosiło swoich dawnych włascicieli aby mogli u nich pozostać na dawnych warunkach. Znaczna ilość tzw "mohairowych beretów" to co sami ludzi, którzy wykrzykiwali, z wypiekami na twarzy najpierw: "Wiesław! Wiesław!", potem "Gierek! Gierek!", a teraz wielbią Rydzyka. To oni tworzyli nieprzebrane tłumy, które stały gęstym szpalerem wzdłuż pochodów 1 majowych. DOBROWOLNIE! Jeszcze od nich starsi z satysfakcją patrzyli, jak komuniści odbierali właścicielom dorobek pokoleń. Na PRL obrazili się dopiero wtedy kiedy wymiotło sklepy. Gdyby było więcej kiełbasy i wódy, nie było by solidarnościowej rewolucji. Oni mają móżdżki umyte przez długoletnią propagandę w PRL. Popatrz tutaj. Ilu tu jest takich, co cieszą sie z każdej próby ograniczenia swobód obywatelskich. Całkiem sporo. Zupełnie tak jak by karpie miały powód cieszyć się z nadchodzących Świąt. Są zbyt durni aby zwrócić uwagę na drobny szczegół, że mogą być kiedyś ukarani za wypisywanie swoich bzdur na forum. Demokracja albo jest, albo jej nie ma. Nie ma czegoś takiego jak demokracja socjalistyczna, lub demokracja chrześcianska. Każdy przymiotnik to próba wprowadzenia ograniczeń, czyli zwykłe nadużycie. M. Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Ot idioci wyzywają innych od idiotów 29.12.05, 12:01 czy ty mariner myślisz,ze jesteś wybrańcem? w swoich pstach wyzywasz ludzi od idiotów matołów itp. Cos mi się wydaje, ze ty po prostu jesteś pozbawionym kultury bufonem. Odpowiedz Link Zgłoś
leszab POwcy głosowali na brak programu wyborczego PO. 29.12.05, 10:36 Wystarczały im sondaże, chłopiec z plakatu i gadające głowy. A to już jest niewolnictwo umysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mgr.prezio [...] 29.12.05, 10:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Wyborcy pisu mają mentalność niewolników ??? 29.12.05, 10:50 A skąd to przekonanie ? Gdzie teraz widac WYBORCÓW PiSu ? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Wyborcy pisu mają mentalność niewolników ??? 29.12.05, 11:12 indris napisał: > A skąd to przekonanie ? Gdzie teraz widac WYBORCÓW PiSu ? na ulicach rzeczywiscie nie widac, chyba ich zatkalo... natomiast widac ich na forach - poczytaj sobie co wypisuja.... najczesciej wypowiedz zaczynaja od tekstu: ty komuchu... albo gorzej... i juz im sie wydaje, ze tym tekstem odegnali od siebie widmo komunizmu.... Odpowiedz Link Zgłoś
bryt.bryt Re: Wyborcy pisu mają mentalność niewolników. 29.12.05, 11:08 hrabia.m.c napisał: > Wystarczy im ,że za twarz ktoś ich bierze i za nich decyduje, > a są szczęsliwi . Cos w tym jest. Chyba wiekszosc spoleczenstwa wykazuje postawy roszczeniowo-poddancze. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe255 Re: Wyborcy pisu mają mentalność niewolników. 29.12.05, 11:10 Wystarczy, ze im sie cos obieca, a juz sie ciesza. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Czym się różnią wyborcy PiS od wyborców SLD 29.12.05, 11:11 w tej materii??? Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Czym się różnią wyborcy PiS 05 od wyborców SLD 01? 29.12.05, 13:07 A mało czym, w części to są nawet ci sami ludzie, a podobno człowiek zmienia się co 7 lat, a nie 4, ale jak widać nie w naszym kraju;) Aha, jeśli się niczym nie różnią, to to lepiej swiadczy o wyborcach SLD czy gorzej o elektoracie PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
margala sprostowanie 29.12.05, 11:17 jestem wyborcą PiS. nie mam mentalności niewolnika. nie jestem szczęśliwy, gdy za twarz ktoś mnie bierze i za mnie decyduje. pozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: sprostowanie 29.12.05, 11:23 margala napisał: no fajnie, szczerze i otwarcie to powiedz mi: jestes zadowolony z tego co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
verbaveritatis Zalążek białej komuny 29.12.05, 11:27 I mamy zalążek białej komuny. Na własne żądanie. Poczekajmy nieco, zobaczymy, jak nam to będzie wychodziło pięknie bokiem! Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: sprostowanie 29.12.05, 12:21 scoutek napisała: > margala napisał: > > no fajnie, szczerze i otwarcie > to powiedz mi: jestes zadowolony z tego co sie dzieje? tak, jestem zadowlony. uważam, że K. Marcinkiewicz jest dobrym premierem a L. Kaczyński będzie dobrym prezydentem. jedynie zgłoszona przez PiS kandydatura dr Kochanowskiego na Rzecznika Praw Obywatelskich mnie nie zachwtca. Odpowiedz Link Zgłoś
sld-upek1 Z czym do Europy? 29.12.05, 12:29 margala napisał: > scoutek napisała: > > > margala napisał: > > > > no fajnie, szczerze i otwarcie > > to powiedz mi: jestes zadowolony z tego co sie dzieje? > > tak, jestem zadowlony. uważam, że K. Marcinkiewicz jest dobrym premierem a L. > Kaczyński będzie dobrym prezydentem. > > jedynie zgłoszona przez PiS kandydatura dr Kochanowskiego na Rzecznika Praw > Obywatelskich mnie nie zachwtca. > "Europejczykami" to nawet twoje wnuki nie zostaną, ze względu na dziedziczne obciążenie. W Europie jest na razie elektorat Geremka i Frasyniuka. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: sprostowanie 29.12.05, 12:48 margala napisał: > tak, jestem zadowlony. a J. Kaczynski w RBN tez powoduje, ze jestes zadowolony? czujesz sie bezpieczniej? Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: sprostowanie 29.12.05, 12:59 scoutek napisała: > margala napisał: > > tak, jestem zadowlony. > > a J. Kaczynski w RBN tez powoduje, ze jestes zadowolony? czujesz sie > bezpieczniej? 1. istnienie RBN nie ma wpływu na poczucie mojego bezpieczeństwa. 2. nie widzę niczego zdrożnego w powołaniu J. Kaczyńskiego w skład RBN. jak dla mnie może być nawet szefem RBN. skoro M. Siwiec był... Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: sprostowanie 29.12.05, 13:20 margala napisał: > 2. nie widzę niczego zdrożnego w powołaniu J. Kaczyńskiego w skład RBN. jak dla mnie może być nawet szefem RBN. skoro M. Siwiec był... widzisz, Siwiec nie byl bratem prezydenta... i szefem partii tez nie byl.... i w ogole to piastowal funkcje sekretarza stanu w Kancelarii Prezydenta RP.... a pan Jarek nie ma zadnej funkcji... poza polityczna.... Odpowiedz Link Zgłoś
margala M. Siwiec a J. Kaczyński 29.12.05, 13:30 scoutek napisała: > margala napisał: > > 2. nie widzę niczego zdrożnego w powołaniu J. Kaczyńskiego w skład RBN. j > ak > dla mnie może być nawet szefem RBN. skoro M. Siwiec był... > > widzisz, Siwiec nie byl bratem prezydenta... i szefem partii tez nie byl.... > i w ogole to piastowal funkcje sekretarza stanu w Kancelarii Prezydenta RP.... > a pan Jarek nie ma zadnej funkcji... poza polityczna.... czy M. Siwiec miał lepsze kwalifikacje i większe doświadczenie w dziedzinie bezpieczeństwa narodowego niż J. Kaczyński? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: M. Siwiec a J. Kaczyński 29.12.05, 13:32 margala napisał: > czy M. Siwiec miał lepsze kwalifikacje i większe doświadczenie w dziedzinie > bezpieczeństwa narodowego niż J. Kaczyński? nawet jesli ich nie mial to mnie to nie pociesza.... miala byc odnowa moralna a jest nepotyzm w czystej postaci... Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: M. Siwiec a J. Kaczyński 29.12.05, 13:49 a jakby był premierem to by nie był nepotyzm?Ludzie ile można się czuć przegranym? Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: M. Siwiec a J. Kaczyński 29.12.05, 13:53 scoutek, po raz kolejny okazuje się, że głównym zarzutem wobec Jarosłwa Kaczyńskiego jest to, że jest bratem Lecha Kaczyńskiego. mi to zupełnie nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: M. Siwiec a J. Kaczyński 29.12.05, 14:14 margala napisał: nie, glownym zarzutem (moim) do J. Kaczynskiego jest to, ze za nic nie bierze (formalnie) odpowiedzialnosci a rzadzic chce ... i rzadzi.... a to, ze jest bratem prezydenta i jest w RBN to mi przeszkadza....gdyby sie wszedzie nie pchal, to by mi nie przeszkadzal brat tak jak i siostra Kwacha mi w niczym nie zawadzala... jakos Kwach do niczego nie wepchnal... a mogl, ona jest swietnym okulista.... przydalaby sie.... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: M. Siwiec a J. Kaczyński 29.12.05, 15:12 scoutek napisała: > margala napisał: > > nie, glownym zarzutem (moim) do J. Kaczynskiego jest to, ze za nic nie bierze > (formalnie) odpowiedzialnosci a rzadzic chce ... i rzadzi.... no własnie wchodząc do RBN wziął formalnie odpowiedzialność za bezpieczeństwo narodowe. > a to, ze jest bratem prezydenta i jest w RBN to mi przeszkadza.... no więc jednak zarzuty genetyczne.... > gdyby sie > wszedzie nie pchal, to by mi nie przeszkadzal brat tak jak i siostra Kwacha mi > w niczym nie zawadzala... jakos Kwach do niczego nie wepchnal... a mogl, ona > jest swietnym okulista.... przydalaby sie.... > ;)) acha, więc człowiek który uzyskał w wyborach poparcie 170 tys. wyborców powinien siedzieć cicho, nigdzie się nie 'pchać' tylko dlatego, że jego brat jest prezydentem RP? pozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek do Margali 30.12.05, 08:20 wezwana do odpowiedzi, a wiec: margala napisał: > acha, więc człowiek który uzyskał w wyborach poparcie 170 tys. wyborców > powinien siedzieć cicho, nigdzie się nie 'pchać' tylko dlatego, że jego brat > jest prezydentem RP? nie, wrecz przeciwnie, uwazam, ze szef partii, ktora wygrala wybory powinien zostac premierem.... i wszystkie tlumaczenia pana JK dlaczego tego nie zrobil mnie nie satysfakcjonuja.... juz raz bylo tak z Krzaklewskim, sam wiesz jak sie to skonczylo... a bedac jednym z czlonkow RBN nie bierze zadnej odpowiedzialnosci, ta cala rada to tylko organ doradczy - sam wiesz... JK chodzi wylacznie o dostep do informacji i wplyw na brata... o kasie nie wspominajac.... aaaa, jesli chodzi o zarzuty genetyczne - jestes i oczytany i potrafisz wyciagac logiczne wnioski - ze pan prezydent LK jest pod przemoznym wplywem brata, stad moje obawy... bo lubie miec jasne sytuacje: prezydentem ma byc (jak juz tak wybrano) LK a nie ktos za jego plecami... rowniez pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niezalogowany1 Re: sprostowanie 29.12.05, 13:58 > > margala napisał: > > > 2. nie widzę niczego zdrożnego w powołaniu J. Kaczyńskiego w skład RBN. jak dla > > mnie może być nawet szefem RBN. skoro M. Siwiec był... Własnie takie wpisy świadczą, iz mentalnośc Pisu nie różni się od komuszej. macie tylko inne kolory. Kwas miał w dupie kompetencje więc se zrobił z Siwca ministra. Mógł kwas to może i kaczorek sobie kogo chce mianować. A co to kaczorek gorszy od kwasa? Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: sprostowanie 29.12.05, 15:14 niezalogowany1 napisał: > > Własnie takie wpisy świadczą, iz mentalnośc Pisu nie różni się od komuszej. > macie tylko inne kolory. Kwas miał w dupie kompetencje więc se zrobił z Siwca > ministra. Mógł kwas to może i kaczorek sobie kogo chce mianować. A co to > kaczorek gorszy od kwasa? Gorszy na pewno nie! Lepszy on ci jest!;))) Odpowiedz Link Zgłoś
margala do niezalogowanego1 29.12.05, 15:14 niezalogowany1, a jakie masz konkretnie zarzuty wobec J. Kaczyńskiego oprócz tego, że jest bratem prezydenta. czy brak mu doświadczenia, kwalifikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
niezalogowany1 Re: do niezalogowanego1 29.12.05, 15:19 margala napisał: > niezalogowany1, > a jakie masz konkretnie zarzuty wobec J. Kaczyńskiego oprócz tego, że jest > bratem prezydenta. czy brak mu doświadczenia, kwalifikacji? > ja nie wypowiadałem się na temat nominacji. ja wyśmiewałem twoją argumentację wskazującą na mentalne podobieństwo pisowców i komuchów. A argumentacja była taka: skoro kwas zrobił siwca, to kaczorek moze zrobic kaczorka. A tak przy okazji: to całe BBN to jakas marna parodia instytucji amerykańskiej, więc na jej czele może być kaczorek i jakiś straznik miejski Odpowiedz Link Zgłoś
niezalogowany1 Re: Wyborcy pisu mają mentalność niewolników. 29.12.05, 11:52 hrabia.m.c napisał: > Wystarczy im ,że za twarz ktoś ich bierze i za nich decyduje, > a są szczęsliwi . To prawda - wystarczy poczytać tutejsze posty. rząd jest wspaniały jak coś załatwia : podręczniki wg rządu kosztują nie tyle co powinny to się weźmie za mordę wydawców a gawiedź przyklasnie benzyna ma nie taką cenę jak kaczyński by chciał to się za mordę weźmie włascieli stacji a gawiedź ma się cieszyć. rząd ma załatwić wszystko Od czasu do czasu rzuci się gawiedzi jakieś ścierwo - a to becikowe, a to bandytę żeby sobie zlinczowała Odpowiedz Link Zgłoś
hulaj_dusza Re: Wyborcy pisu mają mentalność niewolników.b/o 29.12.05, 11:56 Trafnie, bardzo!:))) Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
cheetah51 Re: Wyborcy pisu mają mentalność niewolników. 30.12.05, 07:07 Jedni ludzie nosza wolnosc w sobie, a inni nie maja kaczego pojecia, co to takiego jest, ta "wolnosc" - i po co?!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Wyborcy pisu mają mentalność niewolników. 30.12.05, 19:59 masz duzo racji w tym co piszesz hrabia Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia.m.c Re: Wyborcy pisu mają mentalność niewolników. 30.12.05, 20:47 adam81w napisał: > masz duzo racji w tym co piszesz hrabia Wolał bym nie mieć :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś