Gość: Triste IP: *.magic-net.pl 29.10.02, 08:36 Balsam na moje serce, że przepadł najwiekszy cwaniak polskiej sceny politycznej - Jan Rokita. Niech tonie ze swoim cynizmem i arogancją! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czarny Re: Rozmowa z Janem Rokitą IP: *.net.autocom.pl 29.10.02, 09:05 Można lubić lub nie lubic pana Rokitę ale tak naprawdę to był jedyny facet który przedstawił rzetelny program dla Krakowa.I jeżeli u kogoś wywołuje emocje czy to negatywne czy pozytywne to tylko dobrze świadczy o tym i potwierdza że jest postacią barwną.Teraz gdy do drugiej tury wszedł pan Lassota i Pan Majchrowski uważam że żaden nie chcarakteryzuje się taką dynamika i energią są poprostu postaciami "bezpłciowymi". W związku z tym gdy nastanie druga tura wyborów poprostu zostanę w domu.Jedynie zostaje żal bo pierwszy raz od 1989 r polityk przedstawił konkretny plan działania i mój ukochany Kraków i chyba Wasz też stracił bardzo wiele.I jeszce jedno nie jestem wcale zwolennikiem Platformy Obyawtelskiej, jezeli taki program usłyszałbym od przedstawiciela Samoobrony poszedłbym na niego głosować. Czeka nas teraz niestety 4 lata stagnacji ale tak sobie wybraliśmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boruta Re: Rozmowa z Janem Rokitą IP: proxy / 62.233.162.* 29.10.02, 09:12 Ty wierzysz w hasla wyborcze?! A nie zastanowiles sie, ile cwaniaczek moglby zepsuc przez te 4 lata. Ta cala sytuacja boli mnie bardzo, bo wychowalem sie w prawicowych tradycjach. Szkoda gadac. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robas Bul, bul, bul IP: *.asapsoftware.com 29.10.02, 17:18 Gość portalu: czarny napisał(a): > Można lubić lub nie lubic pana Rokitę ale tak naprawdę to był > jedyny facet który przedstawił rzetelny program dla Krakowa.I > jeżeli u kogoś wywołuje emocje czy to negatywne czy pozytywne > to tylko dobrze świadczy o tym i potwierdza że jest postacią > barwną.Teraz gdy do drugiej tury wszedł pan Lassota i Pan > Majchrowski uważam że żaden nie chcarakteryzuje się taką > dynamika i energią są poprostu postaciami "bezpłciowymi". W > związku z tym gdy nastanie druga tura wyborów poprostu zostanę w > domu.Jedynie zostaje żal bo pierwszy raz od 1989 r polityk > przedstawił konkretny plan działania i mój ukochany Kraków i > chyba Wasz też stracił bardzo wiele.I jeszce jedno nie jestem > wcale zwolennikiem Platformy Obyawtelskiej, jezeli taki program > usłyszałbym od przedstawiciela Samoobrony poszedłbym na niego > głosować. Czeka nas teraz niestety 4 lata stagnacji ale tak > sobie wybraliśmy!!! Niech tonie. W koncu wyborcy zdecydowali. Ja tez mysle, ze jak sugeruje rozmowa, byli oni znudzeni Rokita petajacym sie po roznych posadach i partiach od wielu lat. Wiekszosc zdaje sobie sprawe, ze trwanie na gorze to jego jedyny faktyczny cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Ciesze się, że Rokita odpadł, ale... IP: *.tele2.pl 30.10.02, 14:43 ludzie nie plećcie. Cwaniakiem Rokita nie jest on w najmniejszym stopniu. A z drugiej strony jeśli sam program wystarczy to na kogo zagłosujecie, jeśli samoobrona przedstawi w przyszłych wyborach program Rokity. Trzeba mieć jeszcze wolę i możliwości realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Można lubić lub nie lubić Rokitę IP: *.net.autocom.pl 29.10.02, 09:16 Można lubić lub nie lubic pana Rokitę ale tak naprawdę to był jedyny facet który przedstawił rzetelny program dla Krakowa.I jeżeli u kogoś wywołuje emocje czy to negatywne czy pozytywne to tylko dobrze świadczy o tym i potwierdza że jest postacią barwną.Teraz gdy do drugiej tury wszedł pan Lassota i Pan Majchrowski uważam że żaden nie chcarakteryzuje się taką dynamika i energią są poprostu postaciami "bezpłciowymi". W związku z tym gdy nastanie druga tura wyborów poprostu zostanę w domu.Jedynie zostaje żal bo pierwszy raz od 1989 r polityk przedstawił konkretny plan działania i mój ukochany Kraków i chyba Wasz też stracił bardzo wiele.I jeszce jedno nie jestem wcale zwolennikiem Platformy Obyawtelskiej, jezeli taki program usłyszałbym od przedstawiciela Samoobrony poszedłbym na niego głosować. Czeka nas teraz niestety 4 lata stagnacji ale tak sobie wybraliśmy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: Można lubić lub nie lubić Rokitę IP: *.net.autocom.pl 29.10.02, 09:47 Cieszę się , że są w Krakowie ludzie których stać na obiektywną ocenę. Sam osobiście jestem załamany porażką Rokity, bo naprawdę zależy mi na tymco dzieje się w moim mieście, a osoby Panów Lassoty i Majchrowskiego nie wróżą nic dobrego. Smuci mnie bardzo fakt,że o zwycięstwie nie zdecydował program, a jakieś inne przesłanki. Dziwi mnie też duże poparcie jakie uzyskał J. Lassota . Nie przpominam sobie jakiś sukcesów jego kadencji. Podsumowując, trzeba przyznać , że tej porażki można było uniknąć. Gdyby kandydaci centroprawicy uzgodnili wspólnego przedstawiciela wygrał by on w cuglach, co widać po wynikach. Niestety znów ambicje wzięły górę i efekt jest taki , że triumfuje postkomuna razem z nicnieróbstwem . Szkoda . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizol Re: Można lubić lub nie lubić Rokitę IP: *.fqspl.com.pl 29.10.02, 11:31 Gość portalu: czarny napisał(a): > Można lubić lub nie lubic pana Rokitę ale tak naprawdę to był > jedyny facet który przedstawił rzetelny program dla Krakowa.I > jeżeli u kogoś wywołuje emocje czy to negatywne czy pozytywne > to tylko dobrze świadczy o tym i potwierdza że jest postacią > barwną.Teraz gdy do drugiej tury wszedł pan Lassota i Pan > Majchrowski uważam że żaden nie chcarakteryzuje się taką > dynamika i energią są poprostu postaciami "bezpłciowymi". Przyznaje sie, ze nie lubie Rokity. Mialem okazje go kiedys zobaczyc, cechuje sie wybitnym brakiem dynamiki i energii. Wyjatkowa flegma. Byc moze nadawal by sie na doradce lub konsultanta, ale nie na szefa. Sorry, ale nie jest on silnym mezczyzna, ktory szybko podejmuje decyzje. Rola posla w Sejmie znacznie bardziej odpowiada jego talentom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek z PO Gol samobójczy Rokity IP: *.wes.citynet.pl / 217.98.98.* 29.10.02, 09:52 Rokita przegrał na własne życzenie, wystaczyło zrobić tylko 1 z 3 rzeczy a)rozpocząć wczesniej kampanię b)dogadać się z PiSem c)wprządz w kampanię własnych ludzi z PO Rokita tych możliwości nie wykorzystał, zgubiło go zadufanie w siebie i olewanie ludzi życzliwych. Zatem nie koniecznie nadaje się na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek z PO Gol samobójczy Rokity IP: *.wes.citynet.pl / 217.98.98.* 29.10.02, 09:53 Rokita przegrał na własne życzenie, wystaczyło zrobić tylko 1 z 3 rzeczy a)rozpocząć wczesniej kampanię b)dogadać się z PiSem c)wprządz w kampanię własnych ludzi z PO Rokita tych możliwości nie wykorzystał, zgubiło go zadufanie w siebie i olewanie ludzi życzliwych. Zatem nie koniecznie nadaje się na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Gol samobójczy Rokity IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 13:31 zapewne masz rację. Problem w tym, że do 2 tury weszli ludzie bezbarwni i nijacy, zamiast programu posiadający wyłącznie hasła. Lassota miał swój czas, był 6 lat prezydentem i teraz nawet nie mógł się reklamować tym czego wtedy dokonał bo nie zrobił nic. (oprócz spapranej Karmelickiej) Był też posłem, jednym z najmniej aktywnych! Będzie zakładnikiem sprytniejszych od siebie. Majchrowski już jest zakładnikiem SLD bo jego własna inicjatywa -Przyjazny Kraków - okazała sie kompletnym fiaskiem..Nieszczęsny Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eLBe Re: Rozmowa z Janem Rokitą IP: *.*.*.* 29.10.02, 13:26 Taki miałem świetny program, ale nie spodobała się moja buźka!!??!! Niedobry kotek!!!! Czy ci farbowańcy z PO nigdy nie zrozumieją, że to ma krótkie nogi? Ile razy już pan Rokita zmieniał barwy klubowe? I po tym wszystkim uważa, że ktokolwiek uwierzy w to, że zrealizuje ten fantastyczny program? Ile juyż programów zudziałem pana R. padło? A potem zawsze było, że nowa formacja, że odcinamy się od tych co zawalili, że teraz to śwież a krew itp. Aż się ta świeża krew gotuje jak się tego słucha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc Cena poparcia Gołasia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.02, 14:26 Rokita! Zastanów się nad przyczynami porażki a nie nad skutkami...Podpowiedź już Ci dałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Cena poparcia Gołasia... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 14:29 Żądasz rzeczy niemożliwych tzn.samokrytycyzm i logiczne myślenie w wykonaniu J.M.R. nie występuje !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szemo Re: Rozmowa z Janem Rokitą IP: proxy / 62.89.110.* 30.10.02, 11:17 Rokita program miał rzetelny i chyba był najlepiej przygotowany ze wszystkich kandydatów. Ludzie nie lubią go jednak prawdopodobnie za "polityczne cwaniactwo" (przechodzenie z partii do partii) i to jest źródło jego porażki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosemary1 Re: Rozmowa z Janem Rokitą IP: *.balcab.ch / 213.207.83.* 30.10.02, 13:24 Jestem bardzo zadowolona, że zmieniający barwy i sztandary Jan Rokita przepadł z kretesem. Może jakieś wnioski, Panie pośle? A może czas poszukać nowej partii, która daje jeszcze lepsze możliwości? W SLD Pan jeszcze nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: Rozmowa z Janem Rokitą IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.10.02, 14:45 maryśka ma najwieksze szanse u lepperkółw.pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Rozmowa z Janem Rokitą IP: proxy / *.markom.krakow.pl 30.10.02, 17:14 Przestańcie chrzanić. Rokita jako jedyny miał całościowy program wyborczy, a nie chaotycznie pozbierane postulaty jak Lassota, nie mówiąc o Majchrowskim którego program to tandetne slogany które każdy sobie może wpisać do programu. Dlaczego po sześciu latach prezydentowania Lassota mówi tylko że ma doświadczenie a nie mówi co przez te lata zrobił ? Jeżeli zwolennicy Lasoty i Majchrowskiego zarzucacają Rokicie ucieczkę od poprzednich partii to sobie przypomnijcie że Lassota nie miał nawet odwagi startować pod szyldem Uniii Wolności a Majchrowki się kreuje na kandydata niezależnego majac w kieszeni legitymacje SLD. To jest dopiero żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JeeODee Re: Rozmowa z Janem Rokitą IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 20:06 Gość portalu: Triste napisał(a): > Balsam na moje serce, że przepadł najwiekszy cwaniak polskiej > sceny politycznej - Jan Rokita. Niech tonie ze swoim cynizmem i > arogancją! Do "cwaniactwa politycznego", cynizmu i arogancji tej "intelektualnej i politycznej podpory rządu AWS i Unii Wolności" dodałbym jeszcze niesamowitą bezczelnośc, skłonność do insynuacji, konfabulacji i demagogii. Hmm...wprawdzie zaletą jego zwyciestwa mogłoby być to, że przestałby się udzielać w "wielkiej" polityce oraz programie "Siódmy Dzień Tygodnia" u Olejnik w Zetce (Rokita + Giertych + Kaczyński to nagromadzenie demagogii, które doprawdy niełatwo znieść).... Ale mimo wszystko brawo Kraków. Za to za 10 miejsc w Radzie dla rydzykowych kołtunów należą się gwizdy. U nas na szczęście dostał się tylko jeden eLPeeRowiec. O jednego za dużo. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś