kostka.s 19.01.06, 20:52 Kaczorow? Aktualy, a ciagle poglebiajacy sie, bajzel to takze zasluga Kosciola. A moze powinienem byl spytac "czy" Kosciol przeprosi narod? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diablica.26 Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 19.01.06, 20:54 Nie kk popierał Kaczuchów, tylko Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 19.01.06, 23:10 diablica.26 napisała: Nie kk popierał Kaczuchów, tylko Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
abcdxyz1 W Krakowie nachalnie agitowal kler za PiS -z ambon 20.01.06, 05:18 oficjalne agitki biskupow (z Glembem na czele) za PiSiokami woleliby parafianie puscic w zapomnienie ale... nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Wszedzie nachalnie agitowal kler za PiS -z 20.01.06, 16:29 i wszyscy o tym wiedza. Choc wielu klamie ze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Kiedy ? Tak jak za wszystko inne - za jakieś... 21.02.06, 08:12 ...300 lat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Kiedy ? Tak jak za wszystko inne - za jakieś 29.10.06, 19:39 albo i nie... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Kogo przeprosisz za IDIOTYZM ? 20.01.06, 16:36 Kościół to albo Lud Boży, czyli w Polsce ok 30 milionów, albo kompetentne władze duchowne. Lud Boż był podzielony, co jest naturalne. Kompetentne władze nie popierały NIKOGO. O. Rydzyk kompetentna włądzą NIE jest. Nie wciskaj więc kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
gorby Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 20.01.06, 16:41 Kto nawolywal z tysiacow ambon do glosowania na PiSDuary ? Kto straszyl pieklem tych,ktorzy zrobia inaczej ? Po co PiSuary pisaly listy do proboszczow ? To im sie oplacilo w tym pomylonym katolandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 20.01.06, 18:45 Skąd Ty takie informacje bierzesz? Bywasz w choć jednym kościele, jak ten koleś na biało-czrno mówi z ambony (jakiej ambony swoją drogą?). Odpowiedz Link Zgłoś
abcdxyz1 Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 20.01.06, 20:50 humbak napisał: Skąd Ty takie informacje bierzesz? Bywasz w choć jednym kościele, jak ten koleś na biało-czrno mówi z ambony (jakiej ambony swoją drogą?). Wychodzi jednak na to, ze ...nie bywasz ty. www.faktyimity.pl/archiwum/index.phtml Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 20.01.06, 20:54 generalnie rzecz biorąc co niedzielę. Niestety czasem mi się nie udaje, ale nie zmienia to tafktu, że kazań z ambony nie widziałem chyba w życiu, a kazań namawiających do głosowania na PiSnie słyszałem. Zastanawia mnie skąda informacje o tych kazaniach mają osoby, które do kościoła nie chodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 22.01.06, 21:36 a kazań namawiających do głosowania na PiSnie słyszałem. No bo do tegoniezbedna jest zdolnosc analizowania informacji a ty jestes najwyrazniej na etapie bezposredniej absorbcji - jak sztuczna inteligencja. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 23.01.06, 20:10 Twoje wywody są niespójne logicznie. Juz pominę oskarżanie mnie o debilizm, bo to nie ma znaczenia. Twierdzisz: 1. katolicy są oszołomieni i mają ograniczone możliwości poznawcze. 2. księża nawołują do głosowania na PiS, ale w sposób wymagający umiejętności analizoawania głębiej ukrytej prawdy Przemyśl jeszcze raz. Chciałbym wiedzieć skąd masz znasz teksty kazań. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 04.02.06, 18:19 humbak napisał: > Twoje wywody są niespójne logicznie. Juz pominę oskarżanie mnie o debilizm, bo > to nie ma znaczenia. Twierdzisz: > 1. katolicy są oszołomieni i mają ograniczone możliwości poznawcze. > 2. księża nawołują do głosowania na PiS, ale w sposób wymagający umiejętności a > nalizoawania głębiej ukrytej prawdy > Przemyśl jeszcze raz. Chciałbym wiedzieć skąd masz znasz teksty kazań. > > Mysle ze zbyt wysoko oceniasz sam siebie. Katol przecietnie jest bardzo tepy i ma zakodowane we lbie by sluchac ksiedza. Ale tez jedni sluchaja lepiej, inni gorzej a jeszcze inni nie sluchaja wcale - bo np. drzmia sobie na mszy jak nasz byly prezydet Walesa Lech. Gdyby katol posiadal zdolnosc analizowania informacji to nie bylby katolem - z definicji katol jest ozoba nie myslaca. Dlatego wlasnie jest katolem - zostal uksztaltowany na podobienstwo Zombie. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 07.02.06, 18:43 Rozmowa z tobą jest jak rąbanie grochem o ścianę że już tak brzydko napiszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 08.02.06, 06:33 humbak napisał: > Rozmowa z tobą jest jak rąbanie grochem o ścianę że już tak brzydko napiszę:) Zatem najpierw naucz sie pisac ladnie, a pozniej... jeszcze ladniej. Co do mozliwosci dyskutowania z katolami wypowiedzialem sie nieco wczesniej, maja nadzieje, ze cie nie uraze. Ale jesli mi sie to nie udalo to powiedz, poprosze... Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 09.02.06, 18:56 Tu nie ma mowy o urażaniu. Sprawa jest jasna. Przeczytałeś wypowiedź w Nie, z której wynikało że kler nawoływał do głosowania na PiS i uwierzyłeś. Przychodzi katol (który nota bene głosował przede wszystkim na PO) i mówi że nie spotkał się z nawpoływaniem do głosowanmia na PiS, więc wnioskujesz, że nie zrozumiał co ksiądz do niego mówił, bo wszystkie katole są tępe i tekstów które wygłaszają księża nie rozumieją. Wniosek- księża bawią się przekazem podprogowym, hipnozą, albo czym innym jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 09.02.06, 19:04 Ja wiem że sugerowano, i były spotkania w kosciołach, z ulotkami też stawano pod kościołem, a księża straszyli liberalizmem.Nie chę sie juz rozpisywac, ale mogłabym podać sporo przykładów tylko z trzech kosciołow do których chodziłam. Teraz juz nie chodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 09.02.06, 19:06 Trzy tygodnie przed kampanią już zaczęli? Nieźli są. Masz tu zeznanie moje i Indrisa z dwóch kościołów. I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 09.02.06, 19:34 nie wiem o jakich trzech tygodniach mówisz. Ja mówię o okresie przed wyborami poczynajac od lata (2005 oczywiscie) Byly spotkania pisowcow z księzmi , były spotkania w kościołach z wiernymi. Były nawoływania księży do spełnienia obywatelskiego obowiązku przez wiernych a znanym nam wszystkim radiu topienie płatformy.A w kosciołach zbierane pieniadze na rm. Ale dla mnie najbardziej istotne jest to czego zabrakło... (nie moge teraz ,musze dokończyc dzis ok. 50 stron tłumaczenia na hiszpański) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 09.02.06, 19:36 Dobra, wrócimy do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Zaklamuj sie zaklamuj - zostaniesz swietym. 10.02.06, 04:33 A rzeczywistosci i tak nie zaklamiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zaklamuj sie zaklamuj - zostaniesz swietym. 10.02.06, 18:55 Wskaż pkt. w którym powiedziałem nieprawdę. Wiesz co to pomówienie? Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Zaklamuj sie zaklamuj - zostaniesz swietym. 11.02.06, 18:02 Ty nie musisz nic mowic - ty tkwisz w klamstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Zaklamuj sie zaklamuj - zostaniesz swietym. 12.02.06, 15:41 Chłopie, przeczytaj swoje posty, a potem idż spać. To nie jest dyskusja. Ty rzucasz oskarżenia. Naucz się dyskutować a potem pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Zaklamuj sie zaklamuj - zostaniesz swietym. 09.10.06, 15:25 humbak napisał: > Chłopie, przeczytaj swoje posty, a potem idż spać. To nie jest dyskusja. Ty > rzucasz oskarżenia. Naucz się dyskutować a potem pogadamy. Domyslam sie, ze zasadnosc "oskarzen" uznajesz za bezdyskusyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 10.02.06, 17:26 wracając do tematu: ...Zabrakło jakiejkolwiek reakcji ze strony władz KK. A konkretnie Glempa.Nie napisał listu stosownego , który byłby przeczytany we wszystkich kosciołach w kraju,w którym to zwróciłby uwagę wiernym na to co jest szkodliwe i niestosowne w tym radiu.Nie wysłał także stosownego listu do ganiącego do Rydzyka. Pamiętam jak słuchałam tego radia przed wyborami i wzrastał we mnie gniew i jednocześnie bezradnośc,nie mogłam zniesc tych wszystkich kłamstw i oszczerstw (i tej całej manipulacji)pod adresem platformy i pana Tuska. Pamietam jak zadzwoniłam do kuri z zapytaniem czy władze KK popierają działalnośc radia maryja.Odpowiedziano mi że tak i oczywiscie standartowe pytanie:a czy pani słucha tego radia? Wierzę w Boga ,ale nie wierzę w Kościół Katolicki w Polsce. W Europie tak, bo tam KK GŁOSI EWANGELIĘ I NIE UPRAWIA DZIAŁALNOSCI SPRZECZNEJ Z EWANGELIĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 10.02.06, 18:39 Kossciół nabrał wody w usta. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 12.02.06, 06:58 O to chodzi ze jednak nie nabral, jako ze w kampanii wyborczej wyraznie wskazywali biskupi na tych ktorzy sa blizej kosciola, trwaja przy wartosciach, sa bardziejreligijni anizeli swieccy itp. Tylko kompletny balwan nie zaskoczylyby ze wskazywali biskupi na PiS i LPR, i wiekszosc proboszczow takze podpowiadala PiS i LPR. Cos mi sie widzi, ze gros wspomnianych kompletnych balwanow zawitalo na te fora. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 10.02.06, 19:02 Co ja Ci mogę powiedzieć. Mnie się polityczna działalność RM nie podoba. Uważam że nie powinno być tego w Kościele. Wiara daje pewne narzędzia wspierające wybór dobrego kandydata, ale nikt nie może mówić kogo konkretnie wybrać. Niestety działlność Rydzyka jest popierana ze względu na jego rolę ewangelizacyjną. Zorganizował media które (przyznać trzeba) docierają do każdego kto ich szuka. Myślę jednak że mimo wszystko indentyfikowanie z nim całego polskiego KK jest błędem. Owszem są parafie, gdzie nawoływanie zapewne miało miejsce. Ale czy była to większość? I jaka dokładnie była to ilość? Nie wiem. Myślę że KK powinien wyeliminować ten problem, ale jest to jego sprawa wewnętrzna. Wygrana PiSu to moim zdaniem sprawa osobna. Spora w tym zasługa Kurskiego. Nie lubię faceta, ale ta cała antyliberalna kampania to była dobra decyzja. Partie o liberalnym wizerunku mają po prostu marne szanse w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 10.02.06, 19:28 Wszystko co zdrowe i normalne ma małe szanse w tym kraju. Największe szanse maja księża tworzący chore filozofie i straszący ludzi europa, w ktorej nigdy nie byli.A szkoda bo w tej europie katolicyzm jest żywy, i nie zaklamany. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 10.02.06, 23:54 Co do tej żywości można miejscami mieć wątpliwości:/ Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 11.02.06, 05:45 humbak napisał: > Co ja Ci mogę powiedzieć. Mnie się polityczna działalność RM nie podoba. Uważam > > że nie powinno być tego w Kościele. A mnie się nie podobaja metody jakie sie w tym radiu stosuje , oraz kłamstwa.Nie tylko demagogia polityczna tam uprawiana przez księży i nie tylko. Wiara daje pewne narzędzia wspierające > wybór dobrego kandydata, ale nikt nie może mówić kogo konkretnie wybrać. Tak?A czy Jezus CHRYSTUS należał do jakiejś parti politycznej? Nasz kraj od kilkunastu lat jest wolny od dyktatury komunistycznej(kosciół powinnienbył się zając głoszeniem ewangeli, a nie uprawianiem polityki niskich lotów przez ostatnie lata) > Niestety działlność Rydzyka jest popierana ze względu na jego rolę > ewangelizacyjną. Tak?A powiedz mi kogoon ewangelizuje? kłamstwem się nie ewangelizuje, manipulacją tez nie. Zorganizował media które (przyznać trzeba) docierają do > każdego kto ich szuka. Myślę jednak że mimo wszystko indentyfikowanie z nim > całego polskiego KK jest błędem tak ?to radio reprezentuje tylko część kosciołą? Tak i ludzie ,ktorzy go słuchają tez potrafią dotrzeć do wszystkich, ktorzy je krytykują...-i zrobić krzywdę -to fanatycy niestety. jaka dokładnie była to ilość? Nie > wiem. Myślę że KK powinien wyeliminować ten problem, ale jest to jego sprawa > wewnętrzna. Wygrana PiSu to moim zdaniem sprawa osobna. Spora w tym zasługa > Kurskiego. Nie lubię faceta, ale ta cała antyliberalna kampania to była dobra > decyzja. Partie o liberalnym wizerunku mają po prostu marne szanse w tym kraju. A JAKIE TO MA ZNACZENIE JAKA BYŁA ILOŚC PARAFI NIE PARAFI.W Polsce jest utrzymywany kler , który reprezentuje najwieksza na świecie hipokryzję. Na swiecie księża to świeci ludzie, u nas to zwykłe nieroby i pasożyty. Popierasz pomysły Kurskiego i bronisz koscioła? PO to partia liberalno-konserwatywna a przegrała zaledwie kilkoma procentami (właśnie przez KK I GŁUPIE KLECHY, NIE WYKLUCZAM Z TEGO KOMFORMISTY GLEMPA) a po za tym pomijając partie, najbardziej bolało mnie to że RM , ROZGŁOŚNIA KATOLICKA ZWYCZAJNIE KŁAMIE. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 11.02.06, 12:42 > A mnie się nie podobaja metody jakie sie w tym radiu stosuje , oraz > kłamstwa.Nie tylko demagogia polityczna tam uprawiana przez księży i nie tylko. Osobiście nie słuchałem zbyt wiele. Parę razy spotkałem się z wypowiedziami... mało ciekawymi powiedzmy, ale w wykoaniu słuchaczy. > Tak?A czy Jezus CHRYSTUS należał do jakiejś parti politycznej? > Nasz kraj od kilkunastu lat jest wolny od dyktatury komunistycznej(kosciół > powinnienbył się zając głoszeniem ewangeli, a nie uprawianiem polityki niskich > lotów przez ostatnie lata) Nie, Chystus nie należał do partii, ale skoro wybiera się swojego reprezentana, człowieka o zbliżonym światopoglądzie. A więc katolik będzie szukał osoby stanowiącej gwarant iż państwo będzie dobrze funkcjonować, szanować wartości chrześcijańskie itd. Ale to jest wybór, którego nie należy za człowieka wykonywać. > > Tak?A powiedz mi kogoon ewangelizuje? > kłamstwem się nie ewangelizuje, manipulacją tez nie. Chodzi mi o modlitwy i takie tam. Nawet patrząc na ramówkę widać iż to to decyduje. > > tak ?to radio reprezentuje tylko część kosciołą? > Tak i ludzie ,ktorzy go słuchają tez potrafią dotrzeć do wszystkich, ktorzy je > krytykują...-i zrobić krzywdę -to fanatycy niestety. Zrobić krzywdę? Pierwsze słyszę... Skąd te informacje? > > A JAKIE TO MA ZNACZENIE JAKA BYŁA ILOŚC PARAFI NIE PARAFI.W Polsce jest > utrzymywany kler , który reprezentuje najwieksza na świecie hipokryzję. > Na swiecie księża to świeci ludzie, u nas to zwykłe nieroby i pasożyty. > Taaaa... afery w Irlandii i USA. Sami święci. Nie przesadzaj. Księża to ludzie. Podatni na pokusy jak inni. Oczywiście wymaga się od nich więcej z racji pełnionej roli, ale księży w polsce jest wielu, więc i szanse na spoktanie tych, którzy nie do końca dobrze rozpoznali powołanie jest większe niż w innych krajach. > Popierasz pomysły Kurskiego i bronisz koscioła? > Pomysłów Kurskiego nie popieram, przyznaję po prostu że są skutecznę. Ja nie lubię hasełek w polityce. A KK bronię bo jestem jego częścią. Spotkłem się z księżami godnymi szacunku i uważam że krytykowanie ich wraz z tymi, którzy źle wypełniają swą funkcję nie jest w porządku. > PO to partia liberalno-konserwatywna a przegrała zaledwie kilkoma procentami > (właśnie przez KK I GŁUPIE KLECHY, NIE WYKLUCZAM Z TEGO KOMFORMISTY GLEMPA) > a po za tym pomijając partie, najbardziej bolało mnie to że RM , ROZGŁOŚNIA > KATOLICKA ZWYCZAJNIE KŁAMIE. Kilkkoma punktami przegrała? TO nie jest konkurs. Tu nie ma przewagi. Jest poparcie dla danej partii. Rządy partii liberalnych (czy nawet o wizerunku liberalnym) są rzadkością. Nie jest to moim zdaniem dobrze, ale tak to już jest, że preferowany jest umiarkowany socjalizm. RM mogło nabić parę punktów PiSowi, ale większą rolę przypisałbym Kurskiemu właśnie- patrz kiedy PO zaczęło tracić przewagę. Jego metody po prostu były efektywne, choć nieetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 12.02.06, 12:12 > humbak napisał: > Kilkkoma punktami przegrała? TO nie jest konkurs. Tu nie ma przewagi. Jest > poparcie dla danej partii. Rządy partii liberalnych (czy nawet o wizerunku > liberalnym) są rzadkością. Nie nie konkurs to istotna czesc spoleczeństwa głosowała na PO. I podobno wiekszosc to ludzie młodzi, ktorzy chcą rozwoju tego kraju. A dzieki manipulacjom w RM i kosciołach, dzięki uprawianej polityce niskich lotów przez klechy(zamiast zajmować sie głoszeniem ewangeli)dzieki głoszeniu róznych demagogicznych wywodów politycznych, nie mających odbicia w rzeczywistosci mamy to co mamy:jak to nazywasz?socjalizm umiarkowany? teraz KK jest po stronie socjalizmu umiarkowanego? To dlaczego zwalcza SLD i inne partie z tym zwiazane? Aj Boże .Koścół i klechy przekształciły sie w coś co z Bogiem ma już nie wiele wspólnego.Pod przykrywką modlitw , uprawia polityke antydemokratyczną i antypaństwową ,szkodliwą, pomijajac fakt że miesza starganym zyciem ludziom w głowach. Ja za taki Kosciół dziekuje. Nie jest to moim zdaniem dobrze, ale tak to już > jest, że preferowany jest umiarkowany socjalizm. RM mogło nabić parę punktów > PiSowi, ale większą rolę przypisałbym Kurskiemu właśnie- patrz kiedy PO zaczęło > > tracić przewagę. Jego metody po prostu były efektywne, choć nieetyczne. Obserwowalam bardzo uważnie całą sytuacje : to chamskie nagonki w RM na platforme i Tuska powodowały spadek punktów dla PO. Domyslam sie że wiele pomysłow pana Kurskiego było wykorzystanych w obu kampaniach, również te bezpośrednio dotyczace RM i Koscioła. (Oczywiście to tylko moje domysły, ale żyję już trzydziesci kilka lat na tym świecie i wiem że szuja to zawsze szuja , zwłaszcza inteligentna szuja) A jesli chodzi o wykorzystanie tematu dziadka p. Tuska (myśle, nie pamietam dokładnie, ale sledziłam wszystkie wiadomości b. uwaznie, wydaje mnie sie ze tym jedynie Kurski zaszkodzil PiSowi, co prawda nie wiele, bo RM robiło swoje) Zresztą szkoda słów . Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 12.02.06, 15:52 Dobra, jaki KK? Episkoppat nikoogo nie wskazywał. A tego co pamiętam list do proboszczów od PiSu został skrytykowany. W częsci kościołów napewno się coś takiego działo, ale jak część społeczeństwa tak naprawdę chodzi teraz do kościoła? Mówisz że na PO podobnież głosowali ludzie młodzi? No to dobrze, głosowali, ale ci starzy też są cześcią społeczeństwa, mają prawo do wyboru. Uważasz może że zagłosowali by na podobno liberalne PO? Chyba żartujesz? Mnóstywo ludzi do wyvborów nie poszło i to oni tak naprawdę najbardziej zawalili, pomijając kwestię na kogo by głosowali. Po jakiej strobnie gospodarczo jest KK? A jest po jakiejkolwiek? POdejrzewam że większość księży ma zapatrywania gospodarcze lweicowe, ale pewności mieć nie mogę. Pytanie o SLD uważam jedynie za zabieg w dyskusji. Rozumiesz chyba doskonale że kwestie światopoglądowe są tu decydujące. Zresztą SLD to centryści raczej jeśli chodzi o gospodarkę. Trochę populistyczni co najgorsze. Co do RM to dałaś sobie wmówić jego wpływ. Wiesz jaki on ma udział w rynku? 2,6%. Przemyśl to. W jaki sposób rozgłośnia o tak małym udziale w rynku mogłaby zmienić znacząco wynik wyborów. Przecież to nielogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 12.02.06, 18:50 Nikt nie ma prawa mieszac ludziom starszym w głowach, manipulujac nimi i opowiadac im kłamstwa o (złym liberalizmie platformy )a już najmniej jakies katolickie radio uprawiajace kłamliwą politykę i koscół katolicki co nie jest w stanie dostrzec złej działalnosci prowadzonej przez to radio. Jesli księża i Koscół naprawde nie posiadaja wystarczajacej wrazliwosci aby odróżnić dobro od zła to znaczy że ta cała religia to jedno wielkie zakłamanie i hipokryzja dla głupich ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 12.02.06, 18:57 ps. Jesli zas chodzi o poglady ksieży to wystarczy posłuchać RM , żeby wiedziec jakie demagogie wygłaszaja ,nie majace nic wspólnego z rzeczywistoscią. Cieszyłam się że platforma wniosła projekt o dotacje z panstwa dla uczelni katolickich(ale teraz zastanawiam sie czego tak naprawdę w tych uczelniach uczą? skoro księza profesorowie opowiadają potem na łamach mediów katolickich zwyczajne bzdury i mocno w nie wierzą.) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 12.02.06, 19:04 Oj... równie dobrze można powiedzieć że nikt nie ma prawa mieszać w głowie młodym ludziom kłamiąc o faszyźmie PiSu. Czemu ja się wogóle w ten spór mieszam:) Posłuchaj ja nie mówię że RM postępuje dobrze. Z mojego punktu widzenia powinni się bardziej pilnować z tym co mówią, ale wciskanie ludziom kitu, że cały KK jak jeden mąż stanął za PiSem i że w kościołach (w większości lub w e wszystkich) nawoływano do głosowano na PiS i jeszcze że straszono piekłem jak się nie zagłosuje jest równie idiotyczne. Ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 12.02.06, 19:15 Mówię że KK I GLEMP powinni zając JAKIEŚ OKREŚLONE STANOWISKO wobec radia maryja i przeprosić katolików za to radio i za nie zajecie w odpowiednim czasie OKRESLONEGO STANOWISKA.Kosciól nie może nabrac wody w usta , milczec i udawac że wszystko gra.Powinien przestac się mieszać w polityke i zajac sie problemami Koscioła, ktorych jak przypuszczam wewnatrz koscioła jest bez liku(jest to obcy dla mnie temat ale jesli problemow nie rozwiazuje sie na bieżąca - w pewnym momencie sie pietrzą-prosta logika). Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 14.02.06, 14:45 on ma indoktrynowana glowke, ktorej nie jest stac na to by widziec inaczej niz jego koscielne autorytety - szkoda nafty na oswiecanie wymozdzonego katola :) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 25.02.06, 04:42 Wiesz, mógłbym Ci odpowiedzieć,a le mam już dość inwektyw:/ Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 25.02.06, 04:52 Zjechało już na jednolity poziom, więc wyjaśniam, że popieram wypowiedź piaf.e, a kostki wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 12.02.06, 19:00 I jeszcze jedno jest w tym kraju bardzo niewielki procent ludzi starszych, ktore nie słuchaja radia maryja i MYŚLĄ SAMODZIELNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 12.02.06, 19:05 Możesz przedstawić podstwy tego twierdzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 12.02.06, 19:22 Mogę na podstawie ludzi , których znam osobiscie . A takie osiedlowe społeczeństwo mozna przenieśc na cały kraj. Duże grono starszych ludzi , których życie ogranicza sie do chodzenia dwa razy dziennie do koscioła ; spacerów i rozmow z psami(bo w stosunku do ludzi i świata są dosc nieufni)i slepej wiary w to co powie ksiądz w radiu czy w kosciele. I wąskie grono tych , ktorych życie jest znacznie bogatrze towazysko i kulturowo. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 12.02.06, 19:29 To tak w skrócie ,oczywiscie temat moznaby rozwinąć.(ale nie o to chodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 15.02.06, 09:50 Jak się ma w twoim socjaliżmie umiarkowanym to :zamykanie dzieciom przedszkoli i płacenie cięzkich pieniędzy na utrzymanie naszych wojsk w Iraku(na dodatek nie prosząc o nic w zamian)??? Czy ty przypadkiem humbak nie szukasz naiwnie ideologi dla twoich idoli, ktorzy tak naprawdę mają gdzies wyborcóe jak i cały naród a do tego nie bardzo wiedzą co mają robic dalej??? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Takie wredne klamczuchy jak on nie przeprasza 25.02.06, 04:40 Kostka, Określenie wredny kłamczuch było adresowane do kogo innego. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 25.02.06, 04:39 Jeżeli uważasz że jakikowliek polityk jest moim idolem do grubo się mylisz. Co do Iraku. Skorośmy się tam wpakowali (czemu byłem przeciwny), to zwianie od razu byłoby nieco bezczelne. Nie wiem jak to teraz wygląda z kosztami. A co do przedszkoli... cóż nei znam sprawy to nic nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kogo przeprosisz za wredne kłamstwo?! 24.03.06, 13:35 humbak napisał: > Jeżeli uważasz że jakikowliek polityk jest moim idolem do grubo się mylisz. > Co do Iraku. Skorośmy się tam wpakowali (czemu byłem przeciwny), to zwianie od > razu byłoby nieco bezczelne. Nie wiem jak to teraz wygląda z kosztami. A co do > przedszkoli... cóż nei znam sprawy to nic nie powiem. > A kto mówi o zwianiu od razu?Czy musielismy ten pobyt przedłużac teraz?Stac nas na to? Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 W koncu trzeba ich bedzie rzucic permanentnie 24.10.06, 06:33 bo jak na razie to my kleczymy przed nimi... Odpowiedz Link Zgłoś
indris Uprzejmie informuję... 07.02.06, 18:51 ...że każdej niedzieli uczestniczę we mszy św. w kościele oo jezuitów przy ul. Rakowieckiej w Warszawie o godz. 10. Otóż NIGDY nie usłyszałem ani cienia agitacji wyborczej. A każdy, kto bywa w tym kościele może to potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Uprzejmie informuję... 08.02.06, 14:36 A dlaczego chodzisz do oswieconych i nowoczesnych jezuitow? Przeciez jestes tepy moher co doskonale widac na tym forum. No to podpowiem ci: dla szpanu - by miec sie czym pochwalic, ze niby taki nowoczesny jestes, oswiecony i yntelygent. A przy okazji - twoi oswieceni jezuici takze kradna, a ty razem z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 10.02.06, 19:32 gorby napisał: > Kto nawolywal z tysiacow ambon do glosowania na PiSDuary ? Kto straszyl pieklem > > tych,ktorzy zrobia inaczej ? Po co PiSuary pisaly listy do proboszczow ? To im > sie oplacilo w tym pomylonym katolandzie. Wyjątkowo łżesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kogo przeprosisz za wredne KLAMSTWO ?! 13.02.06, 15:55 uciekaj trolu... Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Za twoj takze Kosciol winien cie przeprosic 20.01.06, 18:39 Wyraznie napisalem Kosciol z duzej litery o biskupi popierali Kaczki i ich to wskazywali jako tych religijnych i godnych. Tylko idiota tego nie zauwazyl - tylko idiota tego nie zrozumial. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Za twoj takze Kosciol winien cie przeprosic 20.01.06, 21:42 Skąd wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Za twoj takze Kosciol winien cie przeprosic 23.01.06, 18:37 humbak napisał: > Skąd wiesz? Facet ma starannie zindoktrynowana glowke. On jest po prostu kaleka. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Za twoj takze Kosciol winien cie przeprosic 09.02.06, 18:58 To się cieszę że się zrozumieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
gorby Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 20.01.06, 16:37 Ślimak, który kwiaty ślini, Tak ich nie brzydzi, jako ta zuchwała Fałszywa, dawna po cezarach wdowa, Kościół, - bez ducha bożego i słowa. Juliusz Słowacki Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 05.02.06, 17:58 on takze znal te bande nierobow, zlodziei i obludnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej część kościoła już dostrzega ten błąd 20.01.06, 18:40 abp Gądecki też już dostrzega zagrożenie idące od Kaczorów Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek_x Re: część kościoła już dostrzega ten błąd 20.01.06, 18:44 aferal.z.partii.demokratycznej napisał: > abp Gądecki też już dostrzega zagrożenie idące od Kaczorów. ============ Ateisci i innowiercy powinni teraz zaczac popierac Kaczorow. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: A za kim mial byc kosciol 20.01.06, 18:59 jak ktos dzis mysli ,ze kosciol wczoraj agitowal za SLD to powinien sobie dac mozg zbadac wybory wygral wyborca ze wsi i mohery przy nieoficjalnym poparciu czarnej mafii Odpowiedz Link Zgłoś
diabelek_x Re: A za kim mial byc kosciol 20.01.06, 19:05 Wybory wygral kandydat z Zoliborza. Odpowiedz Link Zgłoś
abcdxyz1 On dzis bedzie sie cieszyl ze kk poparl jego parti 23.01.06, 14:43 partie, a jutro, na zarzut mieszania sie kk do polityki, wyprze sie tegoz samego poparcia w zywe oczy. To jest mentalnosc i moralnosc katolska. I jak ma byc dobrze w naszym biednym kraju skoro kler do tego az stopnia oglupil i zdeprawowal narod (?) Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: On dzis bedzie sie cieszyl ze kk poparl jego 06.02.06, 18:40 swieta racja - cokolwiek "swieta" oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
mlot.na.lewactwo Kościoł nikogo oficjalnie nie poparł 20.01.06, 20:56 wuiec twoje żałosne okrzyki na nic sie zdadzą... zresztą hierarchia koscielna to takze obywatele Polski dlaczego wiec traktowac ich w sposob wybiorczy ?? Niech od razu przeprosi te kilka milionów wyborców kaczek :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kościoł nikogo oficjalnie nie poparł 20.01.06, 20:57 Właśnie właśnie. Nech błagają na kolanach o przebaczenie za to, że mamy demokrację!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
abc12323 Re: Kościoł nikogo oficjalnie nie poparł 20.01.06, 21:27 w częstochowie też nikogo nie popierają , ależ w życiu ! miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3113072.html Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Kościoł nikogo oficjalnie nie poparł 20.01.06, 21:37 No nieładnie. Ale to jest lokalna decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kościoł nikogo oficjalnie nie poparł 30.03.06, 10:45 humbak napisał: > Właśnie właśnie. Nech błagają na kolanach o przebaczenie za to, że mamy demokra > cję!!:) Nadal uważasz że mamy demokrację? Może to jakaś karykatura demokracji?Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aferal.z.partii.demokratycznej Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 20.01.06, 21:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35296948 Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 22.01.06, 15:43 Bez wzgledu na to czy ma racje Muszynski to jedak, poprzez wywieranie nacisku na Kaczorow, wtraca sie on do polityki. Zrozumiale ze klechom bardzo zalezy na tym by koalicja PO z PiS wywiazala sie z obietnic finansowania szeregu przedsiewziec koscielnych (uczelnie czy/i SOB), ale to jest popieranie konkretnego ksztaltu rzadu - przeciwko innym mozliwym (tak jak w kampanii wyborczej kler generalnie popieral PiS). Ale mniejsza o powyzsze, gdyz najciekawsze bedzie twoje zachowanie za np. 4 miesiace gdy ktos wyciagnie to samo wtracanie sie Muszynskiego - w tym momencie niewygodne dla ciebie i kleru. Wowczas identycznie jak twoi koledzy powyzej klamac bedziesz po prostu, ze popieranie koalicji PO-PiS przez kler nie mialo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
abcdxyz1 Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 21.01.06, 17:10 Wczesniej zamiescilem link do Archiwum FiM, choc sadzilem ze bedzie to bezposredni link do felietonu Naczelnego, w numerze 44. Probuje wiec naprawic zamieszanie. www.faktyimity.pl/archiwum/index.phtml "Pora rozwiać wątpliwości, jeśli jeszcze ktoś je miał. Do naszej redakcji spłynęły tysiące – TYSIĄCE! – listów, e-maili i telefonów od Czytelników „FiM”, którzy byli świadkami agitacji wyborczej w kościołach lub słyszeli o niej. To była – jak zwykle w przypadku Kościoła – zorganizowana akcja. „Słowo episkopatu” zagościło w kuriach, następnie biskupi przekazali je na spotkaniach z dziekanami, ci zaś w terenie zrobili odprawy dla proboszczów. I w ten sposób „Słowo” zamieszkało między nami." A ja potwierdzam prawdziwosc tego co powyzej. Wraz ze mna wielu mych krewnych, przjaciol i znajomych, ktorzy byli swiadkami agitki we wlasnych kosciolach. Kiedy Kosciol przeprosi Narod Polski za eksperymenty na nim dokonywane? Odpowiedz Link Zgłoś
emerytka.z.rzeszowa Nie przeprosi 21.01.06, 17:19 ... tak samo jak nie przeprosił za Solidarność i 15 lat jej rządów... Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Za wspolprace z nazistami nie przeprosil a wiec 22.01.06, 05:40 nie nalezy spodziewac sie przeprosin i w tym przypadku - prawda? Ale roznie bywa i czasem nawet ten Kosciol bywa zmuszany do przyznania sie do czynienia zla, skruchy oraz przeprosin, wiec niech zywi nie traca nadziei. Zapieranie sie, wypieranie, itp. to normalna stratega kk praktykowana od wielu stuleci. Po prostu tak dlugo jak nie przyzna sie kk do danej plamy tak dlugo jego wina pozostaja w sferze kontrowersji. Gdyby jednak mialby zdecydowac sie na przyznanie to wowczas wina jest bezsporna. Tak wiec, kk to tego typu zloczynca, ktory zlapany za reke na goracym uczynku spokojnie oswiadcza ze to nie jego reka. I bez watpienia czesc wiernych uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
abcdxyz1 Racja. Za wspolprace z hitlerowskimi zbrodniarzami 28.01.06, 20:27 takze nie przeprosil. Niezle mamy autorytety moralne - nie ma co... :( Odpowiedz Link Zgłoś
paseo Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 22.01.06, 15:51 Przeprosiny moze beda,za kilkaset lat,tak jak za Bruna czy Galileusza.To jest instytucja,ktora zna tylko jeden kierunek:do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 22.01.06, 17:28 By miec rece az tak bardzo "do siebie" to nie mozna miec wstydu i sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
franjo6 Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 22.01.06, 16:33 Wara od Kościoła. To najdoskonalsza instytucja na świecie od 2000lat,która będzie trwała do końca świata w przeciwieństwie do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
paseo Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 22.01.06, 17:31 Doskonala.Zbudowana na milionach trupow i calych wymordowanych narodach.W imie bredni,ktore teraz sam po kolei odwoluje. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 23.01.06, 06:12 No ale moze robic co tylko chce skoro wiernych ma jakich ma, czyli niezwykle tepych i latwowiernych. No bo zeby w 21 wieku wierzyc w te wszystkie duszki, figurynki, krasnoludnki, cuda na pienkach czeresni... to istna dzicz. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 22.01.06, 21:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=35437862&a=35439896 Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 22.01.06, 22:19 Slucha, ci ludzie dzis beda czytac agitki kleru a jutro, gdy tylko tak bedzie wygodniej zaprzecza w zywe oczy, ze cos takiego mialo miejsce i jeszcze ciebie nazwa klamca. To sa wychowankowie swego wlasnego Kosciola - ludzie z gruntu niemoralni. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=6736235&s=0 Teraz kler prowadzi agitke na rzecz matury z religii - na razie nieobowiazkowej (oni zawsze drobnymi kroczkami omotuja swa pajeczyna). Gdy tylko za rok czy dwa zarzuci im ktos, przypomni, ze chcieli religie na maturah robic - w panstwie ponoc swieckim - to do oczu skocza i wypra sei tego tak bezczelnie, ze zmienisz sie w slup soli. To sa ludzie zli - bo glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
franjo6 Re: To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 23.01.06, 20:00 Najgorsi są ludzie bezideowi,małostkowi a przede wszystkim zakompleksieni tacy jak ty którzy własne frustracje przerzucają choćby na Kościół, a także obrażają ludzi wierzących. Na szczęście w przeciwieństwie do ciebie Kościół będzie istniał do końca świata. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 23.01.06, 20:56 Na jakiej podstawie twierdzisz, że kostka.s jest : - bezideowy - czyżby nie miał idei ? - małostkowy - przywiązuje wagę do błahych, mało istotnych rzeczy ? - sfrustrowany – doznał jakiegoś zawodu, a ty znasz kulisy tej historii ? Przemyślałeś swoje określenia Franiu, czy wymieniłeś je, bo miały ładne brzmienie, a ty chciałeś okrasić swoją wypowiedź ? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 23.01.06, 21:02 Źródło jest zapewno to samo co Kosti, twierdzącego, że ktoś słucha kazania agitującego za PiSem, a potem się do tego nie przyznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 23.01.06, 21:05 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.To by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Bardzo ladne wyjscie ze zwarcia, Ewa - z ciosem :) 25.01.06, 06:16 Nie wiem czy pamietasz ten tekst mojego idola, ale moze nie pamietasz, a jest on w sam raz do sytuacji, czyli jak ulal. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=6736235&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 23.01.06, 21:01 Matura z religii to bardzo zły pomysł. Zastanawia mnie jednak, skąd wziął się argument, że mżna zdawać ją z tańca... co teraz można zdawać na maturze? Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Masz racje oklamuj dalej. Przypominasz mi tego fac 05.02.06, 07:34 faceta ktory, w swej bezgranicznej naiwnosci, wielokrotnie wlazil pod koc - nim zrozumial, ze robia z niego balona. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Masz racje oklamuj dalej. Przypominasz mi teg 07.02.06, 18:41 Zanim zarzucisz komuś kłamstwo pomyśl. Nie napisałem że jest to praktykowane, tylko że słyszałem o czymś takim. Sam na temat obecnych matur niewiele wiem. Skoro Ty wiesz więcej wystarczyło napisać że to nieprawda, nie zarzucać mnie kłamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 13.02.06, 12:20 Matura z religi to bezsensowny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 06.04.06, 15:56 no ale beda to przynajmniej zlodzieje dyplomowani :) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 06.04.06, 16:14 Mają Polske na jaką sobie zasługują. Ja sie tu nigdy nie czułam jak w domu.Dziwny kraj , dziwni ludzie . Wole ludzi w Hiszpani , sa impulsywni ale nie cyniczni ani nie są zawzięci ani msciwi. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 10.04.06, 13:53 kostka.s napisał: > no ale beda to przynajmniej zlodzieje dyplomowani :) To nie są jedyni złodzieje w tym kraju niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 11.04.06, 17:55 Kradli przez lata a teraz nas okradaja i chronią sie w cieniu tych co rządzą. i co i nic co tam kosciół problemem nie jest kosciól tylko chyba skorumpowani ludzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: To nieprawda! Kościół nie agituje!!! 14.01.07, 00:00 zgadza sie: skorumpowani ludzie kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Kiedy Kosciol przeprosi narod za narodowy moheryzm 26.01.06, 04:35 bo ze kiedys zostanie do tego zmuszony - nie mam watpliwosci. Plaga wodoglowia oraz mongolizmu to glownie zasluga kk - by katolicka byla a o reszte mniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
abcdxyz1 Groteskowosc tych rzadow i Sejmu to glownie kleru 28.01.06, 20:01 katolickiego zasluga. Bez wzgledu na wewnetrzne podzialy niemal w pelnej zgodzie popierali Kaczki. Uwazam ze nalezy odciac klerowi ryja od panstwa, kieszeni podatnika oraz polityki. Zanim to nastapi moze byc w Polsce tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
abc12323 Re: Groteskowosc tych rzadow i Sejmu to glownie k 28.01.06, 22:46 abcdxyz1 napisała: > katolickiego zasluga. Bez wzgledu na wewnetrzne podzialy niemal w pelnej zgodzi > e > popierali Kaczki. > > Uwazam ze nalezy odciac klerowi ryja od panstwa, kieszeni podatnika oraz > polityki. Zanim to nastapi moze byc w Polsce tylko gorzej. ------------ teraz coś milczą -- wiadomosci.onet.pl/3981,21,6,0,1,pokaz.html Odpowiedz Link Zgłoś
granatowoczarny Powinien tez kk zaplacic za nastepne wybory 29.01.06, 01:12 do ktorych dojdzie niedlugo tylko dlatego, ze wczesniej wsciekle agitowai za Kaczkami. Oczywiscie panstwo swoja droga idzie dzieki nim w rozsypke. Odpowiedz Link Zgłoś
abc12323 Re: Powinien tez kk zaplacic za nastepne wybory 29.01.06, 12:30 granatowoczarny napisał: > do ktorych dojdzie niedlugo tylko dlatego, ze wczesniej wsciekle agitowai za > Kaczkami. Oczywiscie panstwo swoja droga idzie dzieki nim w rozsypke. --------------------------------------------- kościoł albo Polska wybor nalezy do ciebie. albo ,albo. dwóm panom nie sposób służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Zmiany w sferze swiadomosci sa niezbedne. Inaczej 03.02.06, 03:38 katolik nie odwazy sie powiedziec czegokolwiek przeciwko ksiedzu - nawet gdy widzi go kradnacego pomarancze z wystawy. Tak zostal skonstruowany by nie wystapic przeciwko ksiedzu - by niemozliwoscia dlka niego byla podobna ewentualnosc. Te reakcje ma wbita w leb jak cyrkowy pies pudel. Dzis Kaczki - jutro Gesi. Nie ma znaczenia chwilowa polityka. Za kazda stoi jednak ten sam kler dzieki, ktoremu mamy syf jaki mamy. Kler doprowadzil do stworzenia systemu politycznego w ktorym najwieksze szanse urzeczywistnienia uzyskala maksyma: "nie wazne jaka Polska - wazne by byla katolicka". Zatem rzeczywiscie nalezy dokonac wyboru. Problem w tym, ze na wspomniany wybor stac jest jedynie czlowieka swiadomego i wolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
otawszczyk Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 29.01.06, 03:05 wtedy kiedy komunisci przeprosza narod za nie zlikwidowanie kosciola gdy mieli takie mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 03.02.06, 20:58 wtedy kiedy komunisci przeprosza narod za nie zlikwidowanie kosciola gdy mieli > takie mozliwosci. Wielka przyjemnosc sprawiles mi tym postem :) Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Szantażyści z PO 29.01.06, 12:57 W piątek w wywiadzie radiowym (po 16.45 w prog.I PR) Jarosław Kaczyński próbował wyjaśnić obecne problemy. Nie krył, że PiS jest pod presją przedstawicieli Unii Europejskiej, którzy mają swoje życzenia co do składu polskiego rządu. Członkowie Samoobrony lub LPR-u są w nim nieporządani. Natomiast "namaszczeni" przez Brukselę szefowie PO stawiają warunki, które PiS nie może zaakceptować. Nie ma w tej chwili takiej sytuacji jak po wyborach w Austrii. Kiedy to otwarcie rządano zmian w austriackim rządzie. Naciski są zakulisowe. Gdyby tak jeszcze Kaczyński powtórzył swoją wypowiedź. Może łatwiejsze byłoby zrozumienie całego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Szantażyści z PO 04.02.06, 07:02 napisz do niego list z prosba to moze powtorzy. A nie lepiej dyby - zgodnie z wczesniejszymi obirtnicami oraz napasciami na przynaleznosc - wycofaly Kaczki Polske z UE. Aktualnie nie byloby zadnych naciskow - jesli nawet byly... A tak po raz kolejny zrobily Kaczki idiotow ze swego anty-unijnego elektoratu. Na szczescie dla Kaczek idioci to z prawdziwego zdarzenia, i nic z tego nie rozumieja. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Szantażyści z PO 09.10.06, 07:30 kostka.s napisał: > Na szczescie dla Kaczek idioci to z prawdziwego zdarzenia, i nic z tego nie > rozumieja. Niezwykle trafne spostrzezenie. Odpowiedz Link Zgłoś
abc12323 Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 29.01.06, 13:20 mówią że przeciez oficjalnie nie popierali :) -- www.allegro.pl/show_item.php?item=83007470 Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 06.02.06, 15:41 Wiadomo. Odgornie puscili w ruch rozporzadzenie by proboszcze namawiali do glosowania na Kaczki. Zarzadzenie dotarlo na parafie i, co bylo powszechne, proboszczowie namawiali do glosowania na Kaczki. Przeciez to jest banda pokretnych klamcow i oszustow - nie czarujmy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
jorubijka Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 04.02.06, 23:21 Przeprosi, przeprosi. Francuzi doczekali sie swego swieta, to i na nas przyjdzie czas. Po kolei. Wszak jestesmy ich bracmi mlodszymi w wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
great.one Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 05.02.06, 07:38 na razie jua sie odcieli od R.M. i Trwam,a to juz bardzo duzo.I powiedzieli,ze nie popieraja sposobu podpisania paktu,a to juz nadzwyczajne. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3147727.html Odpowiedz Link Zgłoś
jorubijka Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 06.02.06, 06:48 great.one napisał: > na razie jua sie odcieli od R.M. i Trwam,a to juz bardzo duzo.I powiedzieli,ze > nie popieraja sposobu podpisania paktu,a to juz nadzwyczajne. > > Musieli to zrobic bo czuli miedzy posladkami wchodzacy coraz glebiej klin - musieli utozsamic sie z wiekszoscia, ktora mocno rozni sie od parlamentarnej. Oprocz tego, osiagneli juz to co mieli osiagnac popierajac Kaczki w wyborach. Slowa, zwlaszcza teraz, niewiele kosztuja. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Przeprosic takze za nowa sitwe oszustow przy koryc 10.02.06, 15:55 korycie Odpowiedz Link Zgłoś
dziewica.konsystorska Re: Kiedy Naród podziękuje Kościołowi 06.02.06, 23:48 za popieranie Panów Kaczyńskich? Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kiedy Naród podziękuje Kościołowi 07.02.06, 06:20 Mysle, ze chwila ta zbliza sie powoli lecz nieublaganie. Odpowiedz Link Zgłoś
homovaticanus Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 07.02.06, 17:36 tu się zgina mandolina .nigdy nie przeprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 07.02.06, 20:48 Lecz zaklinam, niech zywi nie traca nadziei... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 07.02.06, 18:37 kostka.s napisał: > Kaczorow? > > Aktualy, a ciagle poglebiajacy sie, bajzel to takze zasluga Kosciola. > > A moze powinienem byl spytac "czy" Kosciol przeprosi narod? Im gorzej, tym lepiej! Przepraszac to Kaziu moze, ma wprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 08.02.06, 07:20 Kiedy Glemp przeprosi Boga za to że nie staje na wysokosci zadania pełniąc powierzone mu funkcje?- pytac nie powinnam ,bo to nie moja sprawa. Ale kiedy wreszcie sie glośno wypowie w sprawie RM I zajmie JAKIEŚ stanowisko w tej bardzo istotnej rownież dla wielu katolikow sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 27.03.06, 06:40 Cos Ty - oni nie wierza w Boga. To tylko ich sposobna latwe zycie. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 28.03.06, 05:11 kostka.s napisał: > Cos Ty - oni nie wierza w Boga. To tylko ich sposobna latwe zycie. :)) Sądząc po tym co robi i mówi Glemp, na to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
memor3 To KK ich popieral? Wyglada na to, ze PiS 08.02.06, 14:44 popierala najglupsza czesc kleru. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s A prasy to sie nie sledzi co? 09.02.06, 15:42 Przeciez biskupi oficjalnie wypowiadali sie by glosowac na bardziej poboznych, obiecujacychochrone wartosci itd... - no a kto jest bardziej pobozny? Odpowiedz Link Zgłoś
allegro.con.brio Re: A prasy to sie nie sledzi co? 09.02.06, 15:51 kostka.s napisał: > Przeciez biskupi oficjalnie wypowiadali sie by glosowac na bardziej poboznych, > obiecujacychochrone wartosci itd... - no a kto jest bardziej pobozny? Się tak zastanawiam, jak głęboko antykatolicka mania może wydrenować człowiekowi mózg... Odpowiedz Link Zgłoś
okarol59 Re: A prasy to sie nie sledzi co? 09.02.06, 19:07 allegro.con.brio napisał: > Się tak zastanawiam, jak głęboko antykatolicka mania może wydrenować > człowiekowi mózg... Głębszy drenaż niż głęboka katolicka mania jest już niemożliwy, ale zastanawiać się możesz, to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: A prasy to sie nie sledzi co? 09.02.06, 20:42 Jego boli :) Wiadomo, katol. Myslenie przyprawia go o straszny bol. Dlatego maja kaplonow, ktorzy za nich mysla - jak by tu sobie samym dogodzic. Instynkty hedonistyczne maja takze malpy, wiec na takie "myslenie" i kaplonow stac. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 10.02.06, 19:30 kostka.s napisał: > Kaczorow? > > Aktualy, a ciagle poglebiajacy sie, bajzel to takze zasluga Kosciola. > > A moze powinienem byl spytac "czy" Kosciol przeprosi narod? Jesteś głupi jak but, albo cynicznie kłamiesz. Albo i jedno, i drugie. Kaczyńskiego popiera Radio Maryja i Rydzyk. Co to ma wspólnego z Kościołem? Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 10.02.06, 19:36 antykagan napisał: > > Jesteś głupi jak but, albo cynicznie kłamiesz. Albo i jedno, i drugie. > Kaczyńskiego popiera Radio Maryja i Rydzyk. Co to ma wspólnego z Kościołem? To po co rydzyk lata w czarnej sukience a radio sie nazywa Maryja, jak nie ma to nic wspólnego z kosciołem? A po co Kaczyńcy jeżdzili po kosciólach i rozsyłali listy do proboszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
jorubijka Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 25.02.06, 04:17 Daj spokoj, katole potrafia fantastycznie zaklamywac siebie samych. Urojone rzeczywistosci to wlasnie ich rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 06.03.06, 12:21 Emerytom mieszaja w glowach i wyludzaja pieniadze ,ktore emerytom zostaja po zakupieniu lekarstw... Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Czy ty przypadkiem nie Antynagan miales byc? 14.02.06, 06:43 Ten Antykagan jest zupelnie bez sensu. Tak jak twoje gryzmoly. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 14.02.06, 19:00 raczej nie przeprosi . przeciez glownym owocem wygranej pisu sa profity dla kosciola . Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 15.02.06, 15:39 Kto wie, kto wie... Z nimi to jest tak: albo sami wlaza klechom w odbyt, na wyscigi (patrz PiS i PO) albo zmuszani sa do skladania danin szantazem (patrz SLD i reszta komuny). Rzeczywiuscie teraz mamy do czynienia z ochotnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 12.03.06, 09:21 kostka.s napisał: > Kto wie, kto wie... > > Z nimi to jest tak: albo sami wlaza klechom w odbyt, na wyscigi (patrz PiS i PO > ) > albo zmuszani sa do skladania danin szantazem (patrz SLD i reszta komuny). > Rzeczywiuscie teraz mamy do czynienia z ochotnikami. Tylko ze PO bylo jedynie za pieniedzmi na utrzymanie uczelni katolickich , nie za tym nowopowstajacym Mauzoleum(Glempa) Odpowiedz Link Zgłoś
kostka.s Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 03.04.06, 06:44 Tylko ze PO bylo jedynie za pieniedzmi na utrzymanie uczelni katolickich , nie za tym nowopowstajacym Mauzoleum(Glempa). Ni i w efekcie masz "i to, i to" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: Kiedy Kosciol przeprosi narod za popieranie K 03.04.06, 12:54 Ale to nie jest wina PO. Pamietam jakie było stanowisko Rokity odnośnie ŚOB. Odpowiedz Link Zgłoś