Dodaj do ulubionych

O Koniuchach - rymem

28.01.06, 00:37
Pytają czerwone komuchy
(za prawicowców przebrane)
kiedy przypomną Koniuchy
parchy złośliwe i cwane

Pytają wciąż na bazarze kwoki
(sama słyszałam nieraz w Rzeszowie)
kiedy przeproszą za Naliboki
wredni okrutni Judy synowie

A ja wam mówię drogie czerwone myszki:
oprócz Nalibok były wszak Ejszyszki!

Odpowiedź daje z Garwolina
rabin - bardzo mądry człowiek
niech każdy chłopak i dziewczyna
ma ją w swojej zacnej głowie:

"Gdyby się przed wojną Żydów
z pogrzebaczem nie ganiało
To by się w Koniuchach
nie stało to co stało!"

Bladej Twarzy dedykuję
Obserwuj wątek
    • karlin Esbeku w kieckę przebrany 28.01.06, 00:40
      Rymarz z ciebie do dupy.

:)
      • emerytka.z.rzeszowa Re: Esbeku w kieckę przebrany 28.01.06, 00:42
        karlin napisał:

> Rymarz z ciebie do dupy.

1. Po pierwsze - nie jestem esbekiem (przykro mi więc, że nie mogę z Panem
        dzielić wspólnego losu)
        2. "Każdy krawiec szyje..." itp. - zna pan to przysłowie? Uczyli wszak w
        Kujbyszewie polskiego... (sama Wasilewska opowiadała...).
        • po_godzinach Re: Esbeku w kieckę przebrany 28.01.06, 00:45
          poza tym mówi się "rymiarz"
          • karlin Re: Esbeku w kieckę przebrany 28.01.06, 00:45
            O, kolejna ekspertka:)
            • kropek_oxford Ty sie, Zydzie, i tak nigdy poprawnej polszczyzny 28.01.06, 00:47
              nie nauczysz - to tylko ochrzcic mogles sie za pieniadze:)))
              • karlin Kropnięty..., zaraz się wszyscy zbiorą:) 28.01.06, 00:48
                Dzisiaj rocznica.
              • asienka32 A powiedz kropek uczciwie 28.01.06, 00:49
                Ty jesteś Żyd czy antysemita?
                • kropek_oxford Uczciwie? Mnie Zydzi wisza. Ostatnio paru w 28.01.06, 00:55
                  chalatach w Londynie widzialem - mili ludzie :)))
                  • asienka32 Re: Uczciwie? Mnie Zydzi wisza. Ostatnio paru w 28.01.06, 00:58
                    Ha!
                    W myśl ideologii GW to musisz być albo Żyd, albo antysemita.
                    Form pośrednich nie ma.
                    • kropek_oxford To napisz GW ze jest: typowy Anglik:))) 28.01.06, 01:01

• asienka32 Typowy Anglik jest dżentelmenem a nie 28.01.06, 01:02
                        pieprzonym cynikiem :)
                        • kropek_oxford Gentleman MUSI byc cynikiem... Malo wiesz:) 28.01.06, 01:03

• asienka32 Re: Gentleman MUSI byc cynikiem... Malo wiesz:) 28.01.06, 01:05
                            Bzdura.
                            Kiedyś była taka anegdotka:
                            Pytają kurę ile ma kogutów na fermie. A ona na to: jednego. Reszta to
                            dżentelmeni :)))
                            • kropek_oxford Kura najwyrazniej byla prawdziwa LADY;) 28.01.06, 01:17

• asienka32 Re: Kura najwyrazniej byla prawdziwa LADY;) 28.01.06, 01:21
                                no i Ty, wychodzi na to, że jednak jesteś cynik, a nie żaden dżentelmen :)
                  • anthony.zhureck nie pieprz gabciu - jesteś modelową antysemitką 28.01.06, 01:03
                    i to w dodatku esbeckiej proweniencji. nikt inny tu się poloniką nie wysługuje,
                    tylko ty właśnie, rasistko.

www.polonica.net/ListaZydow_zmienione-nazwiska.htm
                    to też twoja robota? :)
                    • kropek_oxford A GDZIE jest ostrzezenie, ze polonica klamie? 28.01.06, 01:17

• anthony.zhureck spytaj się twojego kumpla Tejkowera, gabciu 28.01.06, 01:18
                        ewentualnie inny twój ziomal, Bubel Leszek, może rozwiać te wątpliwości :)
                        • kropek_oxford Jesli juz, to Sir Mosley - do wspolnej krwi z 28.01.06, 01:20
                          Polactwem nie mam powodow sie przyznawac: to nie-Aryjczycy:)))
                        • mmkkll Albo na jakimś jewwatch :) /nt 28.01.06, 01:21
          • emerytka.z.rzeszowa Re: Esbeku w kieckę przebrany 28.01.06, 00:46
            po_godzinach napisała:

> poza tym mówi się "rymiarz"

No tak - Keller1 zapatrzony w przystojnego Szefa PKW:)
            • po_godzinach Re: Esbeku w kieckę przebrany 28.01.06, 00:49
              masz na myśli Ferdynada? :)
            • karlin Esbeku w kieckę przebrany 28.01.06, 00:51
              Nie wstrząsa tobą wizja snujących ci się spod ręki częstochowskich rymów?
              • emerytka.z.rzeszowa TREŚĆ w oczy kłuje, więc czepiasz się formy ... 28.01.06, 00:55
                • karlin TREŚĆ? 28.01.06, 00:58

Podrośnij, "emerytko".

Kiedyś i tak będzie trzeba.
              • po_godzinach rymy częstochowskie 28.01.06, 00:56
                Wszystko mi się dziś wydało jak z dziecinnej bajki.
                Niebo modre jak uszyte z niezapominajki.
                Organista gra nietęgo, ale tak jak czuje,
                Przy nim dziad kościelny stęka, ale kalikuje.
                Dwie jaskółki pod sklepieniem krążą lotem chyżym
                I siąkają nosem baby, które leżą krzyżem.

(jan lechoń)

więc rymy emerytkowe to jakies inne, nie z Częstochowy
                • karlin Esbek i Lechoń? 28.01.06, 00:58
                  Nieźle, nieźle....

• po_godzinach masz na myśli niejakiego Jana Esbeka? 28.01.06, 00:58
                    • karlin To "emerytka" ma Jan na imię? 28.01.06, 00:59
                      Może być.
                      • po_godzinach nie, mnie Jan, a tobie? 28.01.06, 01:01
                        • karlin Re: nie, mnie Jan, a tobie? 28.01.06, 01:02
                          Ty też esbek?
                          • emerytka.z.rzeszowa Re: nie, mnie Jan, a tobie? 28.01.06, 01:03
                            karlin napisał:

> Ty też esbek?

Przeprowadzasz autolustrację - OK. Ale nie lustruj innych!
                          • karlin PS 28.01.06, 01:03
                            Zapomniałem. Ty też esbek i "emerytka"?
                            • po_godzinach tak, emerytka też. I rencistka. 28.01.06, 01:04
                          • po_godzinach oczywiście, ale z wielkiej litery. A ty? 28.01.06, 01:03
                            • karlin Litery 28.01.06, 01:05
                              Esbecy z wielkiej litery już się skończyli...

Dorabiają sobie po godzinach. Na emeryturze.
                              • po_godzinach cholerka, nie załapałam się :( 28.01.06, 01:05
                                • karlin Ważne że się starasz 28.01.06, 01:06
                                  Udawać kogoś innego, niż jesteś.
                                  • po_godzinach robię co mogę :)) mam kaptur 28.01.06, 01:07
                                    • karlin Raczej kapturek 28.01.06, 01:08
                                      Chroni przed AIDS, którym straszy twoja przyjacviółka?

• po_godzinach Re: Raczej kapturek 28.01.06, 01:09
                                        no bez przesady

to jest Kaptur!

• karlin No gdzie to twoje drugie ja? 28.01.06, 01:13
                                          Wymiotne.

Szuka wnusia między butelkami?
                                          • po_godzinach moje drugie ja pracuje w pokoju obok i jest 28.01.06, 01:16
                                            kochane

a butelki - cholerka - cos nie ma :(

dobra, będzie tego :)
                • emerytka.z.rzeszowa Re: rymy częstochowskie 28.01.06, 00:58
                  > więc rymy emerytkowe to jakies inne, nie z Częstochowy

... rzeszowskie:)
                  • po_godzinach Re: rymy częstochowskie 28.01.06, 00:59
                    ano tak, rzeszowskie :)

• anthony.zhureck a mówił Wujek Antoni w 89' - powywieszać te 28.01.06, 00:58
      czerwone ścierwa!

no to teraz macie :P
      • kropek_oxford I jakim cudem ciebie nie powiesili, BOLSZEWIKU? 28.01.06, 01:01

• po_godzinach uchował się, a szkoda 28.01.06, 01:02
          • kropek_oxford Ano, jak powiadal Dzielny Wojak Szwejk;) 28.01.06, 01:04

• po_godzinach na żurek go przerobić :) Z jajkiem 28.01.06, 01:04
              • kropek_oxford To chamski zurek bezjajeczny. Golym okiem widac:) 28.01.06, 01:23

• echo_o Brawo za (wreszcie) czytelny tekst ! 28.01.06, 01:04

• anthony.zhureck to twoja robota, esbecki pomiocie? :) 28.01.06, 01:04
          www.polonica.net/ListaZydow_zmienione-nazwiska.htm
          • kropek_oxford Nie - TWOJA, nazistowski "prawiczku" :))) 28.01.06, 01:19

• mmkkll niesmaczne /nt 28.01.06, 01:06
      • karlin Ale to ich kawior przecie:) /nt 28.01.06, 01:07
      • echo_o Re: niesmaczne /nt 28.01.06, 01:07
        To spécialité de la maison tej pani...
        • karlin Mikstury wymiotne 28.01.06, 01:09
          to dobitny znak, że organizm wchodzi w fazę ostatecznej dekompozycji.

To pocieszające.
          • mmkkll Przesadził facet po prostu z aktorstwem... 28.01.06, 01:14
            O "emerytce" mówię.
            • echo_o Re: Przesadził facet po prostu z aktorstwem... 28.01.06, 01:16
              Przerost formy nad treścią powoduje niekontrolowane zakwaszenie treści
              żołądkowej u (normalnych) czytelników. Ale ma kobita swój wierny dwór, niech
              się cieszy :)
            • karlin Kiecka na głowie 28.01.06, 01:16
              to mało przydatny rekwizyt do dyskusji werbalnych.

Zwłaszcza u faceta.

• po_godzinach nie zwróciliście uwagi na jeden szczegół: 28.01.06, 01:22
                "A ja wam mówię drogie czerwone myszki:
                oprócz Nalibok były wszak Ejszyszki!"

"Tragiczny dla mieszkńców miasteczka był wrzesień 1941 roku. Hitlerowcy
                wymordowali wówvzas około czterech tysięcu Żydów. Tylko dzięki ofiraności i
                odwadze miejscowych Polaków niektórzy miszkańcy Ejszyszek narodowości
                żydowskiej przeżyli holocaust. Na przykaład w folwarku Lebiedniki koło
                Korkucian w domostwie Kazimierza Korkucia ukrywało się porzez całą okupację - w
                przemyślnie skonstruowanej skrytce - 28 Żydów. Kazimierz korkuŠć syn Władysława
                (1906 - 1986) cherby Nałęcz był żołnierzem Armii Krajowej. Na podlegającym mu
                obszarze przechowywał w rodzinach polskich około 70 Żydów. Obecnie oni i ich
                potomkowie mieszkają w Izraelu i USA."
                www.promemoria.org.pl/arch/2003_3/ejszyszki/ejszyszki.html

może czasem warto pomysleć?
                • karlin Zwróciliśmy uwagę 28.01.06, 01:25
                  Nie tylko na ten szczegół.
                  • po_godzinach Re: Zwróciliśmy uwagę 28.01.06, 01:25
                    to dobrze
                    • karlin I dlatego 28.01.06, 01:26
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35773831&a=35774730
                • kropek_oxford Oni widac wola widziec w Zydach wroga...Inaczej 28.01.06, 01:26
                  sami siebie za swe nieudacznictwo musieliby winic...A slabych ludzi taka
                  brutalna prawda zabija, nie zas wzmacnia...
                  • po_godzinach tak, zapiekłość i zaciętość nie daje dystansu 28.01.06, 01:29
                    a bez tego: lipa.
                  • joannabarska Re: Oni widac wola widziec w Zydach wroga...Inacz 28.01.06, 01:30
                    CZTERY PIĄTE TU TO BLEBLEBLE...ŻE WAM SIE CHCE...
                    • po_godzinach dla tej jednej piątej :) 28.01.06, 01:30
                      • echo_o Re: dla tej jednej piątej :) 28.01.06, 01:33
                        do której z pewnością Ty się nie zaliczasz. Wpasowana w szablon, leży jak ulał,
                        nawet zakładki na oddech nie ma.
                        • kropek_oxford Zamknij sie, stara panno! 28.01.06, 01:35

• echo_o :))))) Chciałabym być (już) starą (panną). Dzięki! 28.01.06, 01:36
                            • po_godzinach będziesz :) 28.01.06, 01:37
                              • echo_o nie będę ! :))) Co TU i tak nie ma znaczenia :) pa 28.01.06, 01:39
                            • kropek_oxford Jestes:wystarczy dodac lata twoich studiow i pracy 28.01.06, 01:41
                              "w kontaktach z zagranica", do ktorych sie sama tutaj przyznala:)
                              Chyba, ze w Polsce staropanienstwo, jak doroslosc, zaczyna sie PO
                              CZTERDZIESTCE :)
                              • echo_o Aleś się wygłupiła w tych rachubach: ))) 28.01.06, 01:44

• kropek_oxford Staropanienstwo zaczyna sie tradycyjnie od 25-27 r 28.01.06, 01:46
                                  roku zycia. I nie udawaj tu wiosenki...Dzidzia-byk;)
                                  • echo_o Powiem coś poważnie, choć na to nie zasługujesz... 28.01.06, 01:53
                                    Zaczynasz wkraczać w sferę prywatności, do której w żaden sposób Cię nie
                                    upoważniłam. Wtóruje Ci wierna i zawsze czujna Mrs after_hours...
                                    Jeśli chcesz wiedzieć ile mam lat i czy jestem panną, rozwódką, wdową - to
                                    zapytaj. A nie zachowuj się jak najemny szpion i nie naginaj rzeczywistości do
                                    swoich celów. Wara do życia prywatnego !
                                    Najwyraźniej w odróżnieniu od Ciebie ja jestem TU tylko po to by rozmawiać o
                                    kraju - bo to Forum Kraj.
                                    • po_godzinach coś ci sie pomyliło: 28.01.06, 02:04
                                      "Wtóruje Ci wierna i zawsze czujna Mrs after_hours..."

otóż nigdy nie wkraczałam w twą prywatność, bo kompletnie mnie twoja osoba nie
                                      interesuje - za to ty kilkakrotnie bardzo niegrzecznie komentowałaś moją osobę -
                                      co ci wspaniałomyślnie wybaczam.
                                      • kropek_oxford Ja tez odcialem sie za "gabcie" :))) 28.01.06, 03:58

• echo_o Re: Oni widac wola widziec w Zydach wroga...Inacz 28.01.06, 01:31
                    A Ta/Ten (skoro Oni) znowu swoje. Wyjdź człowieku raz poza regulamin (lojalkę)
                    swoich mocodawców i przemów własnym tekstem. Bo tylko osobniki o inteligencji
                    pantofelka łapią się na Twoje agitki.
                    • kropek_oxford A ty masz intelekt JAMOCHLONOW :))) 28.01.06, 01:36

• echo_o :))))) paaaaaaaaaaaaaaa! 28.01.06, 01:37

• henryk.log Re:O! Panii E., że blada jeszcze nie zaryła gemby 28.01.06, 01:27
      swej we własnych "wy'miotach...??
      .....
      > Bladej Twarzy dedykuję
      • asienka32 A gdzież się podziała Pana elegancja Heniu? :( 28.01.06, 01:28
        • henryk.log Re:Pani Asiu, Pani do mnie o elegancji..;-((( n/t 28.01.06, 01:55
      • emerytka.z.rzeszowa Re:O! Panii E., że blada jeszcze nie zaryła gemby 28.01.06, 01:28
        henryk.log napisał:

> swej we własnych "wy'miotach...??
        > .....
        > > Bladej Twarzy dedykuję

Blada ma chyba jakieś zebranie dzisiaj (Wspólnoty Narodowej czy czegoś
        takiego).

Bo normalnie zawsze jest o tej porze w Internecie. Nie szkodzi - poczekam. Mnie
        się nie spieszy:)
        • henryk.log O! Panii E., dwie "karczemne" tu są, niestety ;-( 28.01.06, 02:01
          ..myślę..
    • t0g Re: Droga Emerytko! Przy okazji, z innej beczki: 28.01.06, 03:56
      Spytam o rzecz taka: moj kolega w dawnych czasach czesto uzywal
      okreslenia "zalatwic kogos po rzeszowsku". Kiedy ja go wreszcie spytalem, co to
      znaczy, to on odpowiedzial krotko: "kopa w d... , nozem w pysk". I dalej juz
      nie chcial nic powiedziec.

Czy takie powiedzenie istotnie jest, i czy istotnie to wlasnie oznacza?

Co do meritum, glosu dzis nie zabieram. Ale zawsze czytam z przyjemnoscia Pani
      teksty, podziwiajac Pani wyjatkowy talent do satyry, i to bardzo wyrafinowanego
      gatunku. Jako czlowieka juz niemlodego, podziwem napawa mnie mistrzowstwo w
      kazdej dziedzinie.

A propos mistrzowstwa, to w niedaleko od Rzeszowa polozonym Bieczu ksztalcono
      niegdys mistrzow w bardzo uzytecznej specjalnosci. Czasami zaluje, ze ten fach
      juz praktycznie zanikl.
    • remekk Przed wojna próbowali traktowac nas jak Palestyncz 28.01.06, 10:38
      ...ale niestety Polacy potrafili sie bronić - czasami i owszem baaardzo
      skutecznie ... .
      Dziś swoja niegodna postawe przezd wojna "tłumaczą" swoje zdziczałe
      NIEROZLICZONE zbrodnie o charakterze jak najbardziej MASOWYM - tylko ich na to
      stać ... .
      • emerytka.z.rzeszowa Re: Przed wojna próbowali traktowac nas jak Pales 29.01.06, 00:44
        remekk napisał:

> ...ale niestety Polacy potrafili sie bronić - czasami i owszem baaardzo
        > skutecznie ... .
        > Dziś swoja niegodna postawe przezd wojna "tłumaczą" swoje zdziczałe
        > NIEROZLICZONE zbrodnie o charakterze jak najbardziej MASOWYM - tylko ich na
        to
        > stać ... .
        ================================================================================
        ========== Remek, weź się do książek (sporo na ten tenmat napisano wartościowej
        literatury - i przed i po 1989 roku), bo bredzisz. Tylko tyle mam Ci do
        powiedzenia!
        • remekk Re: Przed wojna próbowali traktowac nas jak Pales 29.01.06, 19:22
          POczytaj emerytko z mojżeszowa - może wyczytasz nt "pogromu" w Przytyku - po
          czyjej stronie była jedyna ofiar smiertlena i kto był agresorem ... .
          Poczytaj jeszcze o tym ilu ich było w II RP ogółem a jaki % stanowili
          jako cżłonkowie komunistycznych organizacji terrorystycznych ... .
          • emerytka.z.rzeszowa Re: Przed wojna próbowali traktowac nas jak Pales 29.01.06, 19:27
            remekk napisał:

> POczytaj emerytko z mojżeszowa - może wyczytasz nt "pogromu" w Przytyku -

Po 1945 roku skazano prawomocnym wyrokiem Doboszyńskiego, więc o co chodzi?
            Nawet endecki PAX tego nie kwestionował.

po
            > czyjej stronie była jedyna ofiar smiertlena i kto był agresorem ... .

Ofiara była po stronie chłopskiej (a ówczesnych chłopów trudno zaliczyć do
            Polaków - świadomość narodowa znacznej części społeczeństwa rozwinęła się
            dopiero po 1945 roku - dzięki alfabetyzacji Narodu Polskiego).

A może porozmawiamy też o pogromach we Lwowie, Lidzie, Nowogródku, Brześciu i
            Pińsku (1919-20) czy o Myslenicach?

> Poczytaj jeszcze o tym ilu ich było w II RP ogółem a jaki % stanowili
            > jako cżłonkowie komunistycznych organizacji terrorystycznych ... .

W policyjnej II RP komuniści to było 1% społeczeństwa, więc nawet jeśli
            założyć, że połowę członków KPP stanowili Żydzi, najwyżej 3-5% z nich
            sympatyzowała z ideą komunizmu...
    • emerytka.z.rzeszowa Czekam na komętarz Bladej Twarzy :) 28.01.06, 17:47

• emerytka.z.rzeszowa Re: Czekam na komętarz Bladej Twarzy :) 29.01.06, 18:46

• zio29 Re: O Koniuchach - rymem 29.01.06, 19:04
      Ejszyszki to kłamstwo i kpina ..
      tragarzy posągu Lenina..

Żyda co bramy dla Rosjan budował
      gdy ten nas zaatakował

Był chleb i sól dla czerwonych
      w tym setki donosów złożonych

deportacje i konfiskaty
      za polski majątek - zapłaty

• wladyslaw.studnicki [...] 29.01.06, 19:08
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • zio29 Morele Fejginy Mince Bermany 29.01.06, 19:15
          krzewił komunizm naród "wybrany" ..

Wolińskie Światła i Michniki
          zbrodni czerwone kacyki

Ponoć Żydami nie byli
          bo wiarę naprędce zmienili
          • wladyslaw.studnicki [...] 29.01.06, 19:20
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • emerytka.z.rzeszowa Kiedy odwołasz potwarz, Studnicki? 29.01.06, 19:22
              wladyslaw.studnicki napisał:

> Krzycz Minc Hilary- gdzie moje okulary?
              > Żeby lepiej widzieć- swe polskie ofiary
              > Tych, którym ukradło wszystko
              > Żydowskie komuszysko
              >
              > Krzyczy breżniew z rzeszowa- zostawcie Morela!
              > Dobry był z niego ubek- uczył samego Jaruzela
              > Jak Polaków tępić i opór wszelki łamać
              > Wredna ta Solidarność, kiedy wróci Ub kochana?
              • wladyslaw.studnicki Re: Kiedy odwołasz potwarz, Studnicki? 29.01.06, 19:24
                Znowu zaszczekał- kundel czerwony
                Ujada jak zwykle- wizją kary przerażony
                Kary za swe zbrodnie- na narodzie polskim
                Niech już szuka adwokata- a potem w jednej celi z "wolskim"
        • wladyslaw.studnicki I co kasujesz palancie? Akowców i patriotów to 29.01.06, 21:15
          wolno berii z rzeszowa obrażać, aa jeśli ja napiszę rymowankę o stalinowskich
          oprawcach to już źle i nożyce w ruch. Skandal.
          • emerytka.z.rzeszowa Re: I co kasujesz palancie? Akowców i patriotów t 29.01.06, 22:53
            wladyslaw.studnicki napisał:

> wolno berii z rzeszowa obrażać, aa jeśli ja napiszę rymowankę o stalinowskich
            > oprawcach to już źle i nożyce w ruch. Skandal.

Jak ci się nie podoba forum Wyborczej to spadaj na strony Naszego Dziennika i
            daj już spokój Giwi.
    • t-800 Re: O Koniuchach - rymem 29.01.06, 19:54
      emerytka.z.rzeszowa napisała:

> "Gdyby się przed wojną Żydów
      > z pogrzebaczem nie ganiało
      > To by się w Koniuchach
      > nie stało to co stało!"

Po wojnie też generał Jaruzelski w 1968 r. gnał Żydów. A pan Andrzej Majkowski
      (10-letni pracownik kancelarii prezydenta Kwaśniewskiego) osobiście organizował
      antysemickie nagonki.
      • emerytka.z.rzeszowa Re: O Koniuchach - rymem 29.01.06, 20:03
        t-800 napisał:

> Po wojnie też generał Jaruzelski w 1968 r. gnał Żydów. A pan Andrzej Majkowski
        > (10-letni pracownik kancelarii prezydenta Kwaśniewskiego) osobiście
        organizował
        > antysemickie nagonki.

"A u was biją Murzynów" - stary radziecki dowcip. Od dawna nieśmieszny.
        • t-800 Re: O Koniuchach - rymem 29.01.06, 20:05
          > "Gdyby w '68 Żydów
          > z pogrzebaczem nie ganiało
          > To i tak by się w Koniuchach
          > stało to co stało!"
        • wladyslaw.studnicki Re: O Koniuchach - rymem 29.01.06, 20:08
          A u was biją Murzynów ! - zaskrzeczało pudło czerwone
          Łapy precz od "Wolskiego" ! - zaszczekało obrażone
          Czy breżniew rzeszowski ma coś innego do powiedzenia?
          Niż ciągła obrona komuny?- Dość tego bredzenia !
          • emerytka.z.rzeszowa Jak zwykle nie zrozumiałeś Studnicki 29.01.06, 20:14
            ... głębi tego co napisałam (a napisałam tym razem po WASZEJ mysli).

Czekam z niecierpliwością na te "dowody" mojej sympatii do Morela. Jeśli nie
            znajdziesz - licz się z procesem. I tym razem nie pójdzie ci tak łatwo jak z
            Krasenkowem!
            • t-800 Re: Jak zwykle nie zrozumiałeś Studnicki 29.01.06, 20:22
              A może Jaruzeslski z Majkowskim wyganiali Żydów za te Koniuchy właśnie?
            • wladyslaw.studnicki Re: Jak zwykle nie zrozumiałeś Studnicki 29.01.06, 20:24
              Ujada wyjątkowo zajadle- morelowy piesek
              Procesami nawet grozi- napewno przegram z kretesem
              Szczególnie gdy będzie sądzić kolega ze Szwecji
              Co tam u Stefana? U innych zdrajców z ubecji?
              • emerytka2006 Ale grafomania 11.02.06, 00:49
                Nie mówię, że ja piszę świetne teksty (w większości przypadków zlecam
                wnuczkowi), ale są jakieś granice tego typu "tfurczości"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka