Dodaj do ulubionych

PO nie poprze samorozwiązania sejmu

05.03.06, 09:52
Tak powiedział Rokita u Olejnik.Mpże mi ktos wytłumaczy o co tu chodzi.Bo ja
już nie rozumię.
Obserwuj wątek
    • mak67 Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 09:53
      Teraz maja dobre posadki a jak głupi wyborcy ich nie wybiorą to co.
    • bagarmosen Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 09:55
      kas,kasa i jeszcze raz kasa!!!!!powtorze jeszcze raz!!!!dla mnie frakcja
      rządząca nie istotna-
      • zruc Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 09:57
        Aleś mi wytłumaczył.Gdzie tu PO?
        • aron2004 Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:23
          PO oddaje Polskę w pacht klerowi katolickiemu. Głosowali za świątynią.
          • piaf.e Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:45
            aron2004 napisał:

> PO oddaje Polskę w pacht klerowi katolickiemu. Głosowali za świątynią.

O ile wiem to nie.Byli przeciwni wydawaniu z budżetu na swiątynie a jedynie
            byli za dofinansowaniem katolickich uczelni.
            • krystian71 a jednak glosowali.chyba sobie na zlosc,tak jak na 05.03.06, 11:18
              becikowe
            • aron2004 PO oddaje Polskę w łapy kleru 05.03.06, 11:31
              coś ci się pomyliło

Lista posłów PO którzy poparli Świątynię Opatrzności Bożej

1. Biernacki Marek
              2. Biernat Andrzej
              3. Chmielewski Stanisław Marcin
              4. Fabisiak Joanna
              5. Fedorowicz Jerzy Feliks
              6. Gadowski Krzysztof
              7. Grad Aleksander
              8. Gut-Mostowy Andrzej
              9. Hibner Jolanta
              10.Jarmuziewicz Tadeusz
              11. Jazłowiecka Danuta
              12. Karpiński Włodzimierz
              13. Kleina Kazimierz
              14. Kopacz Ewa
              15. Kosecki Roman
              16. Koźlakiewicz Mirosław
              17. Kulesza Tomasz
              18. Lipiński Dariusz
              19. Litwiński Arkadiusz
              20. Łukacijewska Elżbieta
              21. Miodowicz Konstanty
              22. Muchacki Rafał
              23. Nowak Tomasz Piotr
              24. Pierzchała Elżbieta
              25. Plocke Kazimierz
              26. Radziszewska Elżbieta
              27. Raś Ireneusz
              28. Rynasiewicz Zbigniew
              29. Saługa Wojciech
              30. Smirnow Andrzej
              31. Świątkowski Maciej
              32. Tomaka Jan Walenty
              33. Tyszkiewicz Robert
              34. Urbaniak Jarosław
              35. Wałęsa Jarosław
              36. Wilk Wojciech
              37. Wolak Ewa
              38. Żmijan Stanisław
              • piaf.e Re: PO oddaje Polskę w łapy kleru 05.03.06, 11:47
                To podaj jeszcze liste z pisu glosujacych za, i listę z PO NIE GŁOSUJACYCH
                ZA.Caly parlament to nie 34 głosy.
    • p.smerf Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:07
      Skoro Jarek Wścieklica powiedział we Wrocławiu, że PiS nie jest w stanie
      kontynuować swojej wersji naprawy państwa, bo ciągle ktoś im wkłada kij w
      szprychy, to może należy spowodować samorozwiązanie Sejmu. PO jak widać jest
      przeciw. Ten Sejm im się podoba i już.
    • zruc Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:19
      cZEKAM NA KONKRETNY KOMENTARZ POmana.Pochowali się czy co?Jestem ciemnym
      zwolennikiem PiSu
      • piaf.e Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:31
        Krytyki Giertycha wobec rządu nie powinny byc powodem do rozwiązania sejmu.A
        rozwiązanie sejmu i nastepne wybory to ogromne koszta dla kraju .Po za tym nie
        bedzie żadnego rozwiazania sejmu.Koalicjanci prawdopodobnie będą straszeni
        przez najbliższy rok az do zakonczenia podpisanego paktu.To wszystko , nie
        przywiazywałabym do tego wiekszej wagi.A jak dojdzie do rozwiazania , to
        pójdziemy na wybory i tyle.Pisowi nie podoba sie krytyka Giertycha. J.K
        powiedzial ze chce aby rząd krytykowano za konkretne sprawy a nie za wszystko
        czy cos w tym stylu.I tu sie z nim zgodzę.Choc nie mialam czasu usłyszec tego
        co mowil Giertych więc trudno mi oceniac .
        • zruc Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:36
          A wybory prezydenta W-wy to chyba by były za darmo wg Twojego rozumowania.
          • piaf.e Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:42
            Owszem wybory prezydenta w Warszawie to też koszta ale nie takie jak wybory
            ogólnokrajowe.Ja osobiscie byłam za zrobieniem wyborów prezydenta Warszawy
            wczesniej ,ale tylko raz ,bez powtarzania tego po roku czy po kilku miesiącach.
            Po za tym te dwie sytuacje sa rożne.Wybory prezydenta Warszawy i tak muszą sie
            odbyc, bo obecny prezydent jest przeciez prezydentem kraju.
          • mariner4 Warszawiacy mają prawo 05.03.06, 11:38
            wybrać sobie prezydenta, a nie być rządzeni przez jakiegoś mianowanego urzędnika.
            L.Kaczynski kandydując na prezydenta Warszawy miał juz zamiar kandydować na
            prezydenta RP. Jest więc nieuczciwy i tyle.
            M.
      • mariner4 Głosowalem na PO ale 05.03.06, 11:35
        do "POmana" mi daleko. Jestem liberałem, ale to wcale nie musi oznaczać, że
        wszyscy ludzie w kierownictwnie PO mi sie podobają. Rzecz w tym, że głosuje na
        poglądy, a nie na ludzi. Ludzie przychodzą i odchodzą. Poglądy zostają.
        Wracając do sprawy.
        Co w obecnej chwili dadzą wybory?
        1. Wygrywa PiS i nic się nie zmienia. PO, SO, SLD i może LPR. czyli praktycznie
        bez zmian.
        2. Wygrywa PO (z niewielką przewagą), dalej PiS, SLD, SO i może LPR. Jaka
        koalicja? A do tego wrogi prezydent.
        Jest sens o to zabiegać?
        Lepiej niech się PiS zużyje władzą i potem spróbować wziąć wszystko. Jest
        ryzyko, że SLD urośnie.
        Ostatnie wybory dały rozwiązanie, jakie każdy widzi. Wyborcy muszą teraz po
        prostu odpowiedzieć za skutki swojego wyboru. Wypić ten kielich goryczy do
        samego dna! Bez względu na cenę! Myśleć trzeba przed wyborami, a nie po.
        Poziom obecnego parlamentu i prezydenta jest dokładnie równy poziomowi
        cywilizacyjnego Polaków. Ja bym się bardzo zdziwił, gdybyśmy wybrali mądry
        parlament. Czy istnieje choć jeden racjonalny powód, aby sejm był dobry,
        kompetentny i uczciwy?
        Wolne żarty!
        M.

• zruc Re: Głosowalem na PO ale 05.03.06, 11:55
          "Myśleć trzeba przed wyborami a nie po"
          Przed wyborami to ja myślałem żepowstanie POPiS I NA PEWNO NIE TYLKO JA.
          Ale będzie zjazd POi czuję że coś się zmieni w tym temacie
          • mariner4 Ja miałem nadzieję, 05.03.06, 12:03
            ale prawdę mówiąc, w to nie wierzyłem.
            M.
        • andrzejg nic dodać,nic ująć/nt 05.03.06, 20:06
    • dr.szfajcner PiS - popaprancy! 05.03.06, 10:24
      Rzadzic nie potrafia, rozwiazac prlamentu nie poptrafia,
      koalicji zawiazac nie potrafia.

Moze niech sie PiS sprobuje rozwiazac.
      To chyba jest proste - nawet PZPR to potrafila.
      • zruc Re: PiS - popaprancy! 05.03.06, 10:26
        dr.szfajcner napisał:

> Rzadzic nie potrafia, rozwiazac prlamentu nie poptrafia,
        > koalicji zawiazac nie potrafia.
        >
        > Moze niech sie PiS sprobuje rozwiazac.
        > To chyba jest proste - nawet PZPR to potrafila.
        Doktorze lecz się sam,miało być o PO.
        • dr.szfajcner Re: PiS - popaprancy! 05.03.06, 12:12
          zruc napisał:

> Doktorze lecz się sam,miało być o PO.

Mialo byc ale jest o PiS.

Skoru tego nie zuwazyles, to lepij nie dawaj nikomu rad.
    • kataryna.kataryna Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:27
      zruc napisał:

> Tak powiedział Rokita u Olejnik.Mpże mi ktos wytłumaczy o co tu chodzi.Bo ja
      > już nie rozumię.

Rokita uważa, że rządy PiSu są porówywalne do Hiroszimy i pewnie dlatego tak mu
      zależy, żeby trwały. Im gorzej tym lepiej.
      • dr.szfajcner Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 12:14
        kataryna.kataryna napisała:
        > Rokita uważa, że rządy PiSu są porówywalne do Hiroszimy i pewnie dlatego tak
        mu
        >
        > zależy, żeby trwały. Im gorzej tym lepiej.

Nic dziwnego kataryno.kataryno.
        Im gorzej dla PiSu, tym lepiej dla Polski.
        • trouble_maker Może po prostu chce, żeby PiS łyknął trochę tego.. 05.03.06, 20:10
          ...piwa, którego nawarzył ; jeśli PO poprze pomysł wcześniejszych wyborów, to
          nie od razu i nie dlatego, że akurat jest taki kaprys Pana Prezesa... ;-)
    • goniacy.pielegniarz Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:56
      zruc napisał:

> Tak powiedział Rokita u Olejnik.Mpże mi ktos wytłumaczy o co tu chodzi.Bo ja
      > już nie rozumię.

Rokita dosyć jasno to wytłumaczył.
      • piaf.e Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:00
        Posłucham tego przez internet.
        Dajcie link to moze i zruk zrozumie o co chodzi.
        • goniacy.pielegniarz Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:05
          piaf.e napisała:

> Posłucham tego przez internet.
          > Dajcie link to moze i zruk zrozumie o co chodzi.

Nie wiem czy już jest w necie. Posukaj na stronie Zetki. Zresztą niespecjalnie
          polecam, bo dosyć trudno się słucha tego, co wyprawia tam Olejnikowa.
    • hamlet1111 Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:23
      To proste. Rokita widzi że PiS nie potrafi rządzić z każdym dniem coraz bardziej
      się kompromituje. Jeżeli będą wybory PiS dfzięki socjotechnice wyborczej może
      jeszcze zyskać kilka miesięcy i dotrwać do samorządowych wyborów z dobrym
      wynikiem. A w styczniu 2007 znów wybory bo po tych co teraz będą okaże się że
      PiS nie dogada się jak zwykle z nikim.
      • kataryna.kataryna Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:27
        hamlet1111 napisał:

> To proste. Rokita widzi że PiS nie potrafi rządzić z każdym dniem coraz
        bardzie
        > j
        > się kompromituje. Jeżeli będą wybory PiS dfzięki socjotechnice wyborczej może
        > jeszcze zyskać kilka miesięcy i dotrwać do samorządowych wyborów z dobrym
        > wynikiem. A w styczniu 2007 znów wybory bo po tych co teraz będą okaże się że
        > PiS nie dogada się jak zwykle z nikim.

Zakładasz, że teraz znowu PiS by wygrał? Wygrałaby Platforma a ona bez problemu
        by się dogadała.
        • hamlet1111 Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:34
          To po co PiS ma robić nowe wybory skoro zakłada że przegra. To samobójstwo
          polityczne, skoro teraz mają własny rząd i 100% ministrów? Poza tym podczas
          kampani wystawią jedyny medialnie akceptowalny towar eksportowy PiS czyli
          Marcinkiewicza i tak zakręcą "ciemnym ludem", że jeszcze wygrają. Ale gdyby te
          wybory miałby się odbyc za rok to skończyliby jak SLD, bo nawet "ciemny lud"
          kiedyś dostanie przebłysków zdrowego rozsądku.
          • kataryna.kataryna Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:46
            hamlet1111 napisał:

> To po co PiS ma robić nowe wybory skoro zakłada że przegra.

PiS może i zakłada, że wygra ale Platforma nie powinna się kierować tym co się
            wydaje PiSowi tylko uwierzyć we własną propagandę. Głosi, że rządy PiSu są
            porówywalne do katastrofy w Hiroszimie, skoro tak, i skoro Platforma jest
            lekiem na to to nie powinna mieć problemów z pokazaniem tego wyborcy. Chyba, że
            nie wierzy w to co mówi i nie wierzy, że ktoś jej uwierzy.
            • hamlet1111 Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:53
              Problem jest w tym co ostatnio powiedział R. Ziemkiewicz, a to było mniej więcej
              tak: "W Polsce zawsze wybory wygrywały partie, które obiecywały bzdety i rzeczy
              niemozliwe, do spełnienia, a po wyborach sie z tego wycofywały". PO nigdy nie
              przebije PiS w kłamliwej socjotechnice, bo PiS doszedł tu do mistrzostwa. Po
              prostu PO musi spokojnie poczekać na kompletną kompromitację tej polityki PiS
              przed "ciemnym ludem" i nowe wybory nic tu PO nie dadzą.
            • czyste.dobro PO musi wygrać zdecydowanie 05.03.06, 12:14
              drobna wygrana nic nie zmieni. Koalicja z Kaczyńskimi to kompromis z głupotą, a
              to trudno przełknąć nawet Lepperowi i Giertychowi, a co dopiero Platformie.
              Rozsądni politycy już zauważyli, że źródłem napędu dla braci K. jest obsesja na
              punkcie kosmitów z układu atakujących ich ze wszystkich stron. Do ciemnego ludu
              taka wiedza dociera dłużej, czasami potrzebna jest aż Hiroszima.
    • tadeuszx Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 12:10
      ??? Zaskakujące!. Nie słuchałem. A przynajmniej jakoś logicznie to uzasadnił? Bo
      jeśli to były banialuki o kosztach... Zdecydowanie nieprzekonywujące.
      • czyste.dobro nie gdybaj, posłuchaj 05.03.06, 12:15
        wiadomosci.radiozet.pl/n_rozmowy.htm,4203
    • karlin Nierozwiązanie Sejmu przez Kaczyńskiego miało być 05.03.06, 12:20
      pułapką dla PIS.

Któremu nareszcie mogły się dobrać LPR i SO.

Okazało się pułapką dla PO, które teraz będzie się musiało tłumaczyć, dlaczego
      pragnie utrzymania tych, tak dla Polski szkodliwych rządów.

Kolejny "sukces" geniuszy z Platformy.

:)
      • czyste.dobro to pułapka dla Pisu, ciemni już teraz są skołowani 05.03.06, 12:28
        karlin napisał:

> Okazało się pułapką dla PO, które teraz będzie się musiało tłumaczyć,
        dlaczego
        > pragnie utrzymania tych, tak dla Polski szkodliwych rządów.

co ty przecież, ludzie wierzą Marcinkiewiczowi, że rząd jest _dobry_.
        Pytanie jest takie:

Dlaczego Kaczyński chce wywrócić _dobry_ rząd _dobrego_ Kazia z _dobrymi_
        ministram?

Kaczyński jest mniej sympatycznie odbierany, więc lud może zacząć wierzyć, że
        to z zawiści. Dlatego JK idzie raczej na samorozwiązanie a nie na dymisję -
        liczy na to, że ciemni nie zorientują się, że to w praktyce to samo.

• a.adas PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 12:21
      Co to za problem ogłosić, ze PO poprze każdy wniosek o samorozwiązanie zgłoszony
      przez PiS? To i tak jest nie do przeprowadzenia. A nawet jeśli - co PO szkodzą
      wybory jesienią? Bo można je wygrać?
      • czyste.dobro Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 12:30
        a.adas napisał:

> Co to za problem ogłosić, ze PO poprze każdy wniosek o samorozwiązanie
        zgłoszon
        > y
        > przez PiS? To i tak jest nie do przeprowadzenia. A nawet jeśli - co PO szkodzą
        > wybory jesienią? Bo można je wygrać?

do jesieni jest jeszcze trochę czasu, powinni dawać odpowiedzi niekonkretne
        może tak może siak. Niech Kaczka się męczy, kombinuje i kiwa.
      • piaf.e Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 12:31
        a.adas napisał:

> Co to za problem ogłosić, ze PO poprze każdy wniosek o samorozwiązanie
        zgłoszon
        > y
        > przez PiS? To i tak jest nie do przeprowadzenia. A nawet jeśli - co PO szkodzą
        > wybory jesienią? Bo można je wygrać?

Bo we wszystkim powinna byc logika.Skoro rzad posiada wiekszośc, posiada
        koalicjantów i swoich ludzi na stanowiskach w rzadzie , a mial zbyt mało czasu
        na rządzenie jak twierdzi sam rząd.To po co poierac rozwiazanie
        parlamentu.Niech rządzą i się wykażą.Mysle ze kazdemu z nas zalezy na dobru
        tego kraju.Skoro rząd twierdzi że nie dajemy im tej szansy ciągle krytykując
        (osobiscie krytykuję jedynie to co uważam za złe)Dajmy szanse niech rządzą.
        • zruc Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 12:46
          Tylko że to co jest złe dla Ciebie nie musi być złe dla mnie.
        • a.adas Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 12:48
          piaf.e napisała:
          > Bo we wszystkim powinna byc logika.

Niekoniecznie. W rządzeniu - tak (a juz na pewno nie powinno byc fobii), w
          polityce - czy tu logika odgrywa jakiekolwiek znaczenie?

Policzmy - samorozwiązanie Sejmu to 2/3 głosów z 460. Czyli 307-8. Są one do
          zdobycia? Tylko cudem (czyli gdyby SLD zagłosowało jak PO i... PiS). Więc czemu
          nie zableffować? (jeśli rzad uważa, ze się wypalił, to poprzemy wniosek PiS o
          samorozwiązanie Sejmu, jeśli wybory odbędą się jesienia, łącznie z
          samorządowymi). W PiS też nie wszyscy będą zadowoleni z utraty posadek... A i
          piłeczka by została odbita w stronę Jarosława Niezastąpionego...

Jak to mozna sprzedać - ten rząd niczego dobrego dla Polskie nie zrobi, jeśli
          sądzi tak i PiS, to czemu mamy mieć inne zdanie niz rządząca partia? To oni
          ponieśli klęskę... itd.

A po nowych wyborach koalicja PO-PiS musiałaby powstać - drugiego kryzysu ani
          PiS, ani PO by nie przetrwały). I to niekoniecznie na złych dla PO warunkach.

Ryzyko jest jedno - gdyby obecni posłowie (grupa) PO ze strachu przed utratą
          diet przeszliby do PiS. Ale w ciagu roku można juz sie nieźle finansowo odkuć, i
          co to za problem - zagwarantować wysokie miejsce na listach aktualnym posłom i
          senatorom.
          • karlin A światła alternatywa dla PIS wygląda tak: 05.03.06, 12:51
            a.adas napisał:

> piaf.e napisała:
            > > Bo we wszystkim powinna byc logika.
            >
            > Niekoniecznie. W rządzeniu - tak (a juz na pewno nie powinno byc fobii), w
            > polityce - czy tu logika odgrywa jakiekolwiek znaczenie?
            >
            > Policzmy - samorozwiązanie Sejmu to 2/3 głosów z 460. Czyli 307-8. Są one do
            > zdobycia? Tylko cudem (czyli gdyby SLD zagłosowało jak PO i... PiS). Więc
            czemu nie zableffować? (jeśli rzad uważa, ze się wypalił, to poprzemy wniosek
            PiS o samorozwiązanie Sejmu, jeśli wybory odbędą się jesienia, łącznie z
            > samorządowymi). W PiS też nie wszyscy będą zadowoleni z utraty posadek... A i
            > piłeczka by została odbita w stronę Jarosława Niezastąpionego...
            > Jak to mozna sprzedać - ten rząd niczego dobrego dla Polskie nie zrobi, jeśli
            > sądzi tak i PiS, to czemu mamy mieć inne zdanie niz rządząca partia? To oni
            > ponieśli klęskę... itd.
            >
            > A po nowych wyborach koalicja PO-PiS musiałaby powstać - drugiego kryzysu ani
            > PiS, ani PO by nie przetrwały). I to niekoniecznie na złych dla PO warunkach.
            >
            > Ryzyko jest jedno - gdyby obecni posłowie (grupa) PO ze strachu przed utratą
            > diet przeszliby do PiS. Ale w ciagu roku można juz sie nieźle finansowo
            odkuć, i co to za problem - zagwarantować wysokie miejsce na listach aktualnym
            posłom i senatorom.
            ---------------------------------------------------------------------

• a.adas Nie zapomniałeś o reszcie SWEGO postu? 05.03.06, 13:06
              demencja?
          • piaf.e Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 12:56
            Nie sadzę żeby liderzy platformy bronili tu interesów poszczególnych posłow.Ta
            partia ma pewien profil i zasady.Po za tym pytanie było na dziń dzisiejszy.A w
            dniu dzisiejszym takie wybory bylyby bez sensu i nie ma powodów aby rozwiazywac
            parlament, bylby to jakis bezsensowny wyskok , ktorego raczej nie należy
            popierac.Natomiast do jesieni zobaczymy czego rząd dokona.Moze czegos dokona.
            • zruc Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 13:29
              Ja Twoją wypowiedżmogę zrozumieć tak:im więce ten rząd zrobi złego dla kraju
              tym większe szanse na wygraną PO. Takie zasady to ja mam w ...nosie
              • piaf.e Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 13:40
                zruc napisał:

> Ja Twoją wypowiedżmogę zrozumieć tak:im więce ten rząd zrobi złego dla kraju
                > tym większe szanse na wygraną PO. Takie zasady to ja mam w ...nosie

Nie wiem czy to było do mnie czy nie ,ale ja nie jestem w stanie przewidziec
                czego dokona rząd.A jesli rząd ,jak twierdzisz dokona samych zlych rzeczy to
                naturalną kolejĄ rzeczy jest ze bedę chciala zeby szanse mialo PO NA DOKONANIE
                RZECZY DOBRYCH.
                • zruc Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 14:45
                  Ja nie twierdzę że rząd się nie sprawdzi tylko wywnioskowałem że Ty masz taką
                  nadzieję
                  • piaf.e Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 20:28
                    zruc napisał:

> Ja nie twierdzę że rząd się nie sprawdzi tylko wywnioskowałem że Ty masz taką
                    > nadzieję

Ja mam zawsze nadzieje , ze cokolwiek nie zrobią bedzie to z korzyścia dla
                    kraju i jego obywateli.A jesli dzieją sie rzeczy , które mnie sie nie podobaja,
                    nie jest to dla mnie powod do radosci.
    • piaf.e Może te koszta to nie talki banaluk 05.03.06, 12:24
      Skoro PiS nie dopuścił do wyborów prezydenta Warszawy tłumacząc to właśnie
      kosztami.Nie wpominając o tym że zamykanie przedszkoli pełnych dzieci również
      tłumaczy kosztami, na które Polske nie stać.
    • ukos Uzależnić zgodę od zmiany ordynacji 05.03.06, 13:26
      Jest przepis konstytucyjny, że parlament i organy samorządów wybiera się według
      ordynacji jednomandatowych z jedną turą i są w konsekwencji te ordynacje, to
      jest zgoda na samorozwiązanie.

Nie ma tych przepisów, to nie ma zgody.
    • borbali Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 15:45
      Po przeczytaniu dotychczasowych wypowiedzi widzę,że dyskusja jest na poziomie
      audycji Mana w TV pt"Duże dzieci".Gdyby Nadprezydentowi chodziło o nowe wybory
      to nie musiałby nikogo pytać.Wystarczy,żeby rząd podał się do dymisji.Widać,że
      Kaczy Strateg zakiwał się na umór.Stracił orientację gdzie jest jego bramka i
      zaczyna sam do niej strzelać próbując winić o to przeciwników.Okazuje się,że
      nie tylko u mnie na wsi w Bieszczadach są takie gamonie,ktore jeszcze wierzą w
      jego "geniusz",ale również na FK jest jeszcze kilku.
      Jeszcze w IIIRP nie było rządu,który powtórzyłby kadencję.I tak będzie teraz,bo
      dlaczego miałoby być inaczej przy kaczej miernocie.Wystarczy znana
      taktyka,ktora polega na grze na czas i w PO o tym wiedzą.
      ===================
      Pisuary kłamią,bo prawda jest dla nich przykra.
      • zruc Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 16:23
        I to jest szczera patiotyczna postawa.Tak trzymać Borbali.
        • ksiundz Ano - niech elektorat PO tak trzyma :)))) a ja 05.03.06, 22:08
          za takie trzymanie trzymam łapki - jako kaczysta :))))
    • ksiundz Bo PO przegra te wybory na rzecz PiS - Jaś o tym 05.03.06, 22:05
      wie. Nb.ponad 50 odpowiedzi, a tylko kilka trafnych :)))
      • karlin Za trzy dni będzie już wszystko wiadomo 05.03.06, 22:27
        Lub prawie wszystko.

Kto w co gra i z kim.

:)
        • kataryna.kataryna Re: Za trzy dni będzie już wszystko wiadomo 05.03.06, 22:29
          karlin napisał:

> Lub prawie wszystko.
          >
          > Kto w co gra i z kim.

A co jest za trzy dni?
          • karlin Re: Za trzy dni będzie już wszystko wiadomo 05.03.06, 22:33
            Kolejna sesja Sejmu.

Jeśli głosowania i reakcje na zgłaszane projekty ustaw będą takie same, jak
            występu "pakciarzy" w mediach, to będziemy już wiedzieli, na co stawia PO.
    • frank_drebin No to akurat rozumiem. Dla PO jest wygodne, zeby 05.03.06, 22:30
      PiS musiala rzadzic w mniejszosci przez 4 lata i tracic w sondazach. Zawsze
      rzadzacy traca w sondazach, a jak jeszcze do tego musza majac rzad
      mniejszosciowy rzadzic w pozycji stojka w przysiadzie z piruetem to traca
      podwojnie. Inna sprawa jest, ze PO pewnie powoli staje sie partia poslow
      tzw. "dietetycznych" ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka