zruc 05.03.06, 09:52 Tak powiedział Rokita u Olejnik.Mpże mi ktos wytłumaczy o co tu chodzi.Bo ja już nie rozumię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mak67 Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 09:53 Teraz maja dobre posadki a jak głupi wyborcy ich nie wybiorą to co. Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 09:55 kas,kasa i jeszcze raz kasa!!!!!powtorze jeszcze raz!!!!dla mnie frakcja rządząca nie istotna- Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 09:57 Aleś mi wytłumaczył.Gdzie tu PO? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:23 PO oddaje Polskę w pacht klerowi katolickiemu. Głosowali za świątynią. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:45 aron2004 napisał: > PO oddaje Polskę w pacht klerowi katolickiemu. Głosowali za świątynią. O ile wiem to nie.Byli przeciwni wydawaniu z budżetu na swiątynie a jedynie byli za dofinansowaniem katolickich uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 a jednak glosowali.chyba sobie na zlosc,tak jak na 05.03.06, 11:18 becikowe Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 PO oddaje Polskę w łapy kleru 05.03.06, 11:31 coś ci się pomyliło Lista posłów PO którzy poparli Świątynię Opatrzności Bożej 1. Biernacki Marek 2. Biernat Andrzej 3. Chmielewski Stanisław Marcin 4. Fabisiak Joanna 5. Fedorowicz Jerzy Feliks 6. Gadowski Krzysztof 7. Grad Aleksander 8. Gut-Mostowy Andrzej 9. Hibner Jolanta 10.Jarmuziewicz Tadeusz 11. Jazłowiecka Danuta 12. Karpiński Włodzimierz 13. Kleina Kazimierz 14. Kopacz Ewa 15. Kosecki Roman 16. Koźlakiewicz Mirosław 17. Kulesza Tomasz 18. Lipiński Dariusz 19. Litwiński Arkadiusz 20. Łukacijewska Elżbieta 21. Miodowicz Konstanty 22. Muchacki Rafał 23. Nowak Tomasz Piotr 24. Pierzchała Elżbieta 25. Plocke Kazimierz 26. Radziszewska Elżbieta 27. Raś Ireneusz 28. Rynasiewicz Zbigniew 29. Saługa Wojciech 30. Smirnow Andrzej 31. Świątkowski Maciej 32. Tomaka Jan Walenty 33. Tyszkiewicz Robert 34. Urbaniak Jarosław 35. Wałęsa Jarosław 36. Wilk Wojciech 37. Wolak Ewa 38. Żmijan Stanisław Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: PO oddaje Polskę w łapy kleru 05.03.06, 11:47 To podaj jeszcze liste z pisu glosujacych za, i listę z PO NIE GŁOSUJACYCH ZA.Caly parlament to nie 34 głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:07 Skoro Jarek Wścieklica powiedział we Wrocławiu, że PiS nie jest w stanie kontynuować swojej wersji naprawy państwa, bo ciągle ktoś im wkłada kij w szprychy, to może należy spowodować samorozwiązanie Sejmu. PO jak widać jest przeciw. Ten Sejm im się podoba i już. Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:19 cZEKAM NA KONKRETNY KOMENTARZ POmana.Pochowali się czy co?Jestem ciemnym zwolennikiem PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:31 Krytyki Giertycha wobec rządu nie powinny byc powodem do rozwiązania sejmu.A rozwiązanie sejmu i nastepne wybory to ogromne koszta dla kraju .Po za tym nie bedzie żadnego rozwiazania sejmu.Koalicjanci prawdopodobnie będą straszeni przez najbliższy rok az do zakonczenia podpisanego paktu.To wszystko , nie przywiazywałabym do tego wiekszej wagi.A jak dojdzie do rozwiazania , to pójdziemy na wybory i tyle.Pisowi nie podoba sie krytyka Giertycha. J.K powiedzial ze chce aby rząd krytykowano za konkretne sprawy a nie za wszystko czy cos w tym stylu.I tu sie z nim zgodzę.Choc nie mialam czasu usłyszec tego co mowil Giertych więc trudno mi oceniac . Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:36 A wybory prezydenta W-wy to chyba by były za darmo wg Twojego rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:42 Owszem wybory prezydenta w Warszawie to też koszta ale nie takie jak wybory ogólnokrajowe.Ja osobiscie byłam za zrobieniem wyborów prezydenta Warszawy wczesniej ,ale tylko raz ,bez powtarzania tego po roku czy po kilku miesiącach. Po za tym te dwie sytuacje sa rożne.Wybory prezydenta Warszawy i tak muszą sie odbyc, bo obecny prezydent jest przeciez prezydentem kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Warszawiacy mają prawo 05.03.06, 11:38 wybrać sobie prezydenta, a nie być rządzeni przez jakiegoś mianowanego urzędnika. L.Kaczynski kandydując na prezydenta Warszawy miał juz zamiar kandydować na prezydenta RP. Jest więc nieuczciwy i tyle. M. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Głosowalem na PO ale 05.03.06, 11:35 do "POmana" mi daleko. Jestem liberałem, ale to wcale nie musi oznaczać, że wszyscy ludzie w kierownictwnie PO mi sie podobają. Rzecz w tym, że głosuje na poglądy, a nie na ludzi. Ludzie przychodzą i odchodzą. Poglądy zostają. Wracając do sprawy. Co w obecnej chwili dadzą wybory? 1. Wygrywa PiS i nic się nie zmienia. PO, SO, SLD i może LPR. czyli praktycznie bez zmian. 2. Wygrywa PO (z niewielką przewagą), dalej PiS, SLD, SO i może LPR. Jaka koalicja? A do tego wrogi prezydent. Jest sens o to zabiegać? Lepiej niech się PiS zużyje władzą i potem spróbować wziąć wszystko. Jest ryzyko, że SLD urośnie. Ostatnie wybory dały rozwiązanie, jakie każdy widzi. Wyborcy muszą teraz po prostu odpowiedzieć za skutki swojego wyboru. Wypić ten kielich goryczy do samego dna! Bez względu na cenę! Myśleć trzeba przed wyborami, a nie po. Poziom obecnego parlamentu i prezydenta jest dokładnie równy poziomowi cywilizacyjnego Polaków. Ja bym się bardzo zdziwił, gdybyśmy wybrali mądry parlament. Czy istnieje choć jeden racjonalny powód, aby sejm był dobry, kompetentny i uczciwy? Wolne żarty! M. Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: Głosowalem na PO ale 05.03.06, 11:55 "Myśleć trzeba przed wyborami a nie po" Przed wyborami to ja myślałem żepowstanie POPiS I NA PEWNO NIE TYLKO JA. Ale będzie zjazd POi czuję że coś się zmieni w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Ja miałem nadzieję, 05.03.06, 12:03 ale prawdę mówiąc, w to nie wierzyłem. M. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner PiS - popaprancy! 05.03.06, 10:24 Rzadzic nie potrafia, rozwiazac prlamentu nie poptrafia, koalicji zawiazac nie potrafia. Moze niech sie PiS sprobuje rozwiazac. To chyba jest proste - nawet PZPR to potrafila. Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: PiS - popaprancy! 05.03.06, 10:26 dr.szfajcner napisał: > Rzadzic nie potrafia, rozwiazac prlamentu nie poptrafia, > koalicji zawiazac nie potrafia. > > Moze niech sie PiS sprobuje rozwiazac. > To chyba jest proste - nawet PZPR to potrafila. Doktorze lecz się sam,miało być o PO. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: PiS - popaprancy! 05.03.06, 12:12 zruc napisał: > Doktorze lecz się sam,miało być o PO. Mialo byc ale jest o PiS. Skoru tego nie zuwazyles, to lepij nie dawaj nikomu rad. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:27 zruc napisał: > Tak powiedział Rokita u Olejnik.Mpże mi ktos wytłumaczy o co tu chodzi.Bo ja > już nie rozumię. Rokita uważa, że rządy PiSu są porówywalne do Hiroszimy i pewnie dlatego tak mu zależy, żeby trwały. Im gorzej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.szfajcner Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 12:14 kataryna.kataryna napisała: > Rokita uważa, że rządy PiSu są porówywalne do Hiroszimy i pewnie dlatego tak mu > > zależy, żeby trwały. Im gorzej tym lepiej. Nic dziwnego kataryno.kataryno. Im gorzej dla PiSu, tym lepiej dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Może po prostu chce, żeby PiS łyknął trochę tego.. 05.03.06, 20:10 ...piwa, którego nawarzył ; jeśli PO poprze pomysł wcześniejszych wyborów, to nie od razu i nie dlatego, że akurat jest taki kaprys Pana Prezesa... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 10:56 zruc napisał: > Tak powiedział Rokita u Olejnik.Mpże mi ktos wytłumaczy o co tu chodzi.Bo ja > już nie rozumię. Rokita dosyć jasno to wytłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:00 Posłucham tego przez internet. Dajcie link to moze i zruk zrozumie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:05 piaf.e napisała: > Posłucham tego przez internet. > Dajcie link to moze i zruk zrozumie o co chodzi. Nie wiem czy już jest w necie. Posukaj na stronie Zetki. Zresztą niespecjalnie polecam, bo dosyć trudno się słucha tego, co wyprawia tam Olejnikowa. Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:23 To proste. Rokita widzi że PiS nie potrafi rządzić z każdym dniem coraz bardziej się kompromituje. Jeżeli będą wybory PiS dfzięki socjotechnice wyborczej może jeszcze zyskać kilka miesięcy i dotrwać do samorządowych wyborów z dobrym wynikiem. A w styczniu 2007 znów wybory bo po tych co teraz będą okaże się że PiS nie dogada się jak zwykle z nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:27 hamlet1111 napisał: > To proste. Rokita widzi że PiS nie potrafi rządzić z każdym dniem coraz bardzie > j > się kompromituje. Jeżeli będą wybory PiS dfzięki socjotechnice wyborczej może > jeszcze zyskać kilka miesięcy i dotrwać do samorządowych wyborów z dobrym > wynikiem. A w styczniu 2007 znów wybory bo po tych co teraz będą okaże się że > PiS nie dogada się jak zwykle z nikim. Zakładasz, że teraz znowu PiS by wygrał? Wygrałaby Platforma a ona bez problemu by się dogadała. Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:34 To po co PiS ma robić nowe wybory skoro zakłada że przegra. To samobójstwo polityczne, skoro teraz mają własny rząd i 100% ministrów? Poza tym podczas kampani wystawią jedyny medialnie akceptowalny towar eksportowy PiS czyli Marcinkiewicza i tak zakręcą "ciemnym ludem", że jeszcze wygrają. Ale gdyby te wybory miałby się odbyc za rok to skończyliby jak SLD, bo nawet "ciemny lud" kiedyś dostanie przebłysków zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:46 hamlet1111 napisał: > To po co PiS ma robić nowe wybory skoro zakłada że przegra. PiS może i zakłada, że wygra ale Platforma nie powinna się kierować tym co się wydaje PiSowi tylko uwierzyć we własną propagandę. Głosi, że rządy PiSu są porówywalne do katastrofy w Hiroszimie, skoro tak, i skoro Platforma jest lekiem na to to nie powinna mieć problemów z pokazaniem tego wyborcy. Chyba, że nie wierzy w to co mówi i nie wierzy, że ktoś jej uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 11:53 Problem jest w tym co ostatnio powiedział R. Ziemkiewicz, a to było mniej więcej tak: "W Polsce zawsze wybory wygrywały partie, które obiecywały bzdety i rzeczy niemozliwe, do spełnienia, a po wyborach sie z tego wycofywały". PO nigdy nie przebije PiS w kłamliwej socjotechnice, bo PiS doszedł tu do mistrzostwa. Po prostu PO musi spokojnie poczekać na kompletną kompromitację tej polityki PiS przed "ciemnym ludem" i nowe wybory nic tu PO nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
czyste.dobro PO musi wygrać zdecydowanie 05.03.06, 12:14 drobna wygrana nic nie zmieni. Koalicja z Kaczyńskimi to kompromis z głupotą, a to trudno przełknąć nawet Lepperowi i Giertychowi, a co dopiero Platformie. Rozsądni politycy już zauważyli, że źródłem napędu dla braci K. jest obsesja na punkcie kosmitów z układu atakujących ich ze wszystkich stron. Do ciemnego ludu taka wiedza dociera dłużej, czasami potrzebna jest aż Hiroszima. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszx Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 12:10 ??? Zaskakujące!. Nie słuchałem. A przynajmniej jakoś logicznie to uzasadnił? Bo jeśli to były banialuki o kosztach... Zdecydowanie nieprzekonywujące. Odpowiedz Link Zgłoś
czyste.dobro nie gdybaj, posłuchaj 05.03.06, 12:15 wiadomosci.radiozet.pl/n_rozmowy.htm,4203 Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Nierozwiązanie Sejmu przez Kaczyńskiego miało być 05.03.06, 12:20 pułapką dla PIS. Któremu nareszcie mogły się dobrać LPR i SO. Okazało się pułapką dla PO, które teraz będzie się musiało tłumaczyć, dlaczego pragnie utrzymania tych, tak dla Polski szkodliwych rządów. Kolejny "sukces" geniuszy z Platformy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
czyste.dobro to pułapka dla Pisu, ciemni już teraz są skołowani 05.03.06, 12:28 karlin napisał: > Okazało się pułapką dla PO, które teraz będzie się musiało tłumaczyć, dlaczego > pragnie utrzymania tych, tak dla Polski szkodliwych rządów. co ty przecież, ludzie wierzą Marcinkiewiczowi, że rząd jest _dobry_. Pytanie jest takie: Dlaczego Kaczyński chce wywrócić _dobry_ rząd _dobrego_ Kazia z _dobrymi_ ministram? Kaczyński jest mniej sympatycznie odbierany, więc lud może zacząć wierzyć, że to z zawiści. Dlatego JK idzie raczej na samorozwiązanie a nie na dymisję - liczy na to, że ciemni nie zorientują się, że to w praktyce to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 12:21 Co to za problem ogłosić, ze PO poprze każdy wniosek o samorozwiązanie zgłoszony przez PiS? To i tak jest nie do przeprowadzenia. A nawet jeśli - co PO szkodzą wybory jesienią? Bo można je wygrać? Odpowiedz Link Zgłoś
czyste.dobro Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 12:30 a.adas napisał: > Co to za problem ogłosić, ze PO poprze każdy wniosek o samorozwiązanie zgłoszon > y > przez PiS? To i tak jest nie do przeprowadzenia. A nawet jeśli - co PO szkodzą > wybory jesienią? Bo można je wygrać? do jesieni jest jeszcze trochę czasu, powinni dawać odpowiedzi niekonkretne może tak może siak. Niech Kaczka się męczy, kombinuje i kiwa. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 12:31 a.adas napisał: > Co to za problem ogłosić, ze PO poprze każdy wniosek o samorozwiązanie zgłoszon > y > przez PiS? To i tak jest nie do przeprowadzenia. A nawet jeśli - co PO szkodzą > wybory jesienią? Bo można je wygrać? Bo we wszystkim powinna byc logika.Skoro rzad posiada wiekszośc, posiada koalicjantów i swoich ludzi na stanowiskach w rzadzie , a mial zbyt mało czasu na rządzenie jak twierdzi sam rząd.To po co poierac rozwiazanie parlamentu.Niech rządzą i się wykażą.Mysle ze kazdemu z nas zalezy na dobru tego kraju.Skoro rząd twierdzi że nie dajemy im tej szansy ciągle krytykując (osobiscie krytykuję jedynie to co uważam za złe)Dajmy szanse niech rządzą. Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 12:46 Tylko że to co jest złe dla Ciebie nie musi być złe dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 12:48 piaf.e napisała: > Bo we wszystkim powinna byc logika. Niekoniecznie. W rządzeniu - tak (a juz na pewno nie powinno byc fobii), w polityce - czy tu logika odgrywa jakiekolwiek znaczenie? Policzmy - samorozwiązanie Sejmu to 2/3 głosów z 460. Czyli 307-8. Są one do zdobycia? Tylko cudem (czyli gdyby SLD zagłosowało jak PO i... PiS). Więc czemu nie zableffować? (jeśli rzad uważa, ze się wypalił, to poprzemy wniosek PiS o samorozwiązanie Sejmu, jeśli wybory odbędą się jesienia, łącznie z samorządowymi). W PiS też nie wszyscy będą zadowoleni z utraty posadek... A i piłeczka by została odbita w stronę Jarosława Niezastąpionego... Jak to mozna sprzedać - ten rząd niczego dobrego dla Polskie nie zrobi, jeśli sądzi tak i PiS, to czemu mamy mieć inne zdanie niz rządząca partia? To oni ponieśli klęskę... itd. A po nowych wyborach koalicja PO-PiS musiałaby powstać - drugiego kryzysu ani PiS, ani PO by nie przetrwały). I to niekoniecznie na złych dla PO warunkach. Ryzyko jest jedno - gdyby obecni posłowie (grupa) PO ze strachu przed utratą diet przeszliby do PiS. Ale w ciagu roku można juz sie nieźle finansowo odkuć, i co to za problem - zagwarantować wysokie miejsce na listach aktualnym posłom i senatorom. Odpowiedz Link Zgłoś
karlin A światła alternatywa dla PIS wygląda tak: 05.03.06, 12:51 a.adas napisał: > piaf.e napisała: > > Bo we wszystkim powinna byc logika. > > Niekoniecznie. W rządzeniu - tak (a juz na pewno nie powinno byc fobii), w > polityce - czy tu logika odgrywa jakiekolwiek znaczenie? > > Policzmy - samorozwiązanie Sejmu to 2/3 głosów z 460. Czyli 307-8. Są one do > zdobycia? Tylko cudem (czyli gdyby SLD zagłosowało jak PO i... PiS). Więc czemu nie zableffować? (jeśli rzad uważa, ze się wypalił, to poprzemy wniosek PiS o samorozwiązanie Sejmu, jeśli wybory odbędą się jesienia, łącznie z > samorządowymi). W PiS też nie wszyscy będą zadowoleni z utraty posadek... A i > piłeczka by została odbita w stronę Jarosława Niezastąpionego... > Jak to mozna sprzedać - ten rząd niczego dobrego dla Polskie nie zrobi, jeśli > sądzi tak i PiS, to czemu mamy mieć inne zdanie niz rządząca partia? To oni > ponieśli klęskę... itd. > > A po nowych wyborach koalicja PO-PiS musiałaby powstać - drugiego kryzysu ani > PiS, ani PO by nie przetrwały). I to niekoniecznie na złych dla PO warunkach. > > Ryzyko jest jedno - gdyby obecni posłowie (grupa) PO ze strachu przed utratą > diet przeszliby do PiS. Ale w ciagu roku można juz sie nieźle finansowo odkuć, i co to za problem - zagwarantować wysokie miejsce na listach aktualnym posłom i senatorom. --------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 12:56 Nie sadzę żeby liderzy platformy bronili tu interesów poszczególnych posłow.Ta partia ma pewien profil i zasady.Po za tym pytanie było na dziń dzisiejszy.A w dniu dzisiejszym takie wybory bylyby bez sensu i nie ma powodów aby rozwiazywac parlament, bylby to jakis bezsensowny wyskok , ktorego raczej nie należy popierac.Natomiast do jesieni zobaczymy czego rząd dokona.Moze czegos dokona. Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 13:29 Ja Twoją wypowiedżmogę zrozumieć tak:im więce ten rząd zrobi złego dla kraju tym większe szanse na wygraną PO. Takie zasady to ja mam w ...nosie Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 13:40 zruc napisał: > Ja Twoją wypowiedżmogę zrozumieć tak:im więce ten rząd zrobi złego dla kraju > tym większe szanse na wygraną PO. Takie zasady to ja mam w ...nosie Nie wiem czy to było do mnie czy nie ,ale ja nie jestem w stanie przewidziec czego dokona rząd.A jesli rząd ,jak twierdzisz dokona samych zlych rzeczy to naturalną kolejĄ rzeczy jest ze bedę chciala zeby szanse mialo PO NA DOKONANIE RZECZY DOBRYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 14:45 Ja nie twierdzę że rząd się nie sprawdzi tylko wywnioskowałem że Ty masz taką nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Re: PO robi gigantyczny błąd 05.03.06, 20:28 zruc napisał: > Ja nie twierdzę że rząd się nie sprawdzi tylko wywnioskowałem że Ty masz taką > nadzieję Ja mam zawsze nadzieje , ze cokolwiek nie zrobią bedzie to z korzyścia dla kraju i jego obywateli.A jesli dzieją sie rzeczy , które mnie sie nie podobaja, nie jest to dla mnie powod do radosci. Odpowiedz Link Zgłoś
piaf.e Może te koszta to nie talki banaluk 05.03.06, 12:24 Skoro PiS nie dopuścił do wyborów prezydenta Warszawy tłumacząc to właśnie kosztami.Nie wpominając o tym że zamykanie przedszkoli pełnych dzieci również tłumaczy kosztami, na które Polske nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Uzależnić zgodę od zmiany ordynacji 05.03.06, 13:26 Jest przepis konstytucyjny, że parlament i organy samorządów wybiera się według ordynacji jednomandatowych z jedną turą i są w konsekwencji te ordynacje, to jest zgoda na samorozwiązanie. Nie ma tych przepisów, to nie ma zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
borbali Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 15:45 Po przeczytaniu dotychczasowych wypowiedzi widzę,że dyskusja jest na poziomie audycji Mana w TV pt"Duże dzieci".Gdyby Nadprezydentowi chodziło o nowe wybory to nie musiałby nikogo pytać.Wystarczy,żeby rząd podał się do dymisji.Widać,że Kaczy Strateg zakiwał się na umór.Stracił orientację gdzie jest jego bramka i zaczyna sam do niej strzelać próbując winić o to przeciwników.Okazuje się,że nie tylko u mnie na wsi w Bieszczadach są takie gamonie,ktore jeszcze wierzą w jego "geniusz",ale również na FK jest jeszcze kilku. Jeszcze w IIIRP nie było rządu,który powtórzyłby kadencję.I tak będzie teraz,bo dlaczego miałoby być inaczej przy kaczej miernocie.Wystarczy znana taktyka,ktora polega na grze na czas i w PO o tym wiedzą. =================== Pisuary kłamią,bo prawda jest dla nich przykra. Odpowiedz Link Zgłoś
zruc Re: PO nie poprze samorozwiązania sejmu 05.03.06, 16:23 I to jest szczera patiotyczna postawa.Tak trzymać Borbali. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Ano - niech elektorat PO tak trzyma :)))) a ja 05.03.06, 22:08 za takie trzymanie trzymam łapki - jako kaczysta :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiundz Bo PO przegra te wybory na rzecz PiS - Jaś o tym 05.03.06, 22:05 wie. Nb.ponad 50 odpowiedzi, a tylko kilka trafnych :))) Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Za trzy dni będzie już wszystko wiadomo 05.03.06, 22:27 Lub prawie wszystko. Kto w co gra i z kim. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Za trzy dni będzie już wszystko wiadomo 05.03.06, 22:29 karlin napisał: > Lub prawie wszystko. > > Kto w co gra i z kim. A co jest za trzy dni? Odpowiedz Link Zgłoś
karlin Re: Za trzy dni będzie już wszystko wiadomo 05.03.06, 22:33 Kolejna sesja Sejmu. Jeśli głosowania i reakcje na zgłaszane projekty ustaw będą takie same, jak występu "pakciarzy" w mediach, to będziemy już wiedzieli, na co stawia PO. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin No to akurat rozumiem. Dla PO jest wygodne, zeby 05.03.06, 22:30 PiS musiala rzadzic w mniejszosci przez 4 lata i tracic w sondazach. Zawsze rzadzacy traca w sondazach, a jak jeszcze do tego musza majac rzad mniejszosciowy rzadzic w pozycji stojka w przysiadzie z piruetem to traca podwojnie. Inna sprawa jest, ze PO pewnie powoli staje sie partia poslow tzw. "dietetycznych" ;) Odpowiedz Link Zgłoś